IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8182838485 242>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 01:26
SO PA SEGA PENDING???????????????тага
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 01:26
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Originally posted by Omer El Faruk Omer El Faruk напиша:

Пак нешто не ти се допаѓа,или ти треба специјално објаснување?
Зошто специјално?
Зар прашањето/констатацијата не е логична?

АЈША; ајде уште еднаш, со сета почит кон твојата вера, но овде сме за дискусија, нели...Poslanik, s. a. v. s., bio je upitan: "Ko ti je najdraža
osoba na svijetu?" "Aiša", odgovorio je. Nije se ustrucavao reci da je
njemu najdraža i navoljenija osoba Aiša, r. a
Од друга страна
 Пророкот ви рекол дека 4 жени ви се дозволени....под вакви и такви
услови, а меѓу нив И ДА ГИ САКАТЕ СИТЕ ПОДЕДНАКВО, како услов, а самиот
тој ПРЕФЕРИРАЛ една жена пред другите а вам ви рекол: НО ВИЕ ТОА НЕ ГО
МОЖЕТЕ...(да ги сакате сите исто), нели е тоа само по себе
контрадокторно?Нема љутиш

Nikoj nema da odgvori ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 01:27
Аиша, има голема контрадикторност...
Ако некој сака една од жените повеќе, тогаш веќе нема рамноправност.
Ако се прави дека ги сака сите подеднакво, за да не се осеќаат тие повредено, тогаш тоа е лицемерие и е уште поголем грев!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 01:28
Па како ќе одговори, те молам?
Ако се согласи-тоа би значело, што знам, негација на Пејгамберот а.с.
А такво нешто не смее да се случи.
Ма не смее и крај. ЈОК.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 01:29

АЈША; ајде уште еднаш, со сета почит кон твојата вера, но овде сме за дискусија, нели...

Poslanik, s. a. v. s., bio je upitan: "Ko ti je najdraža osoba na svijetu?" "Aiša", odgovorio je. Nije se ustrucavao reci da je njemu najdraža i navoljenija osoba Aiša, r. a

Од друга страна
 Пророкот ви рекол дека 4 жени ви се дозволени....под вакви и такви услови, а меѓу нив И ДА ГИ САКАТЕ СИТЕ ПОДЕДНАКВО, како услов, а самиот тој ПРЕФЕРИРАЛ една жена пред другите а вам ви рекол: НО ВИЕ ТОА НЕ ГО МОЖЕТЕ...(да ги сакате сите исто), нели е тоа само по себе контрадокторно?

Нема љутиш
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 01:30
Originally posted by Burak Burak напиша:

Marijo ako sakas da se omazis za musliman, bi trebalo prvin uslov da mu postavis..ako me razbiras!

И он ќе ме праша мене после дал ќе ме сака мене повеќе од другите жени или не, а?ма%20ајде
Абе Бурак...хаха

Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 01:31

АЈША; ајде уште еднаш, со сета почит кон твојата вера, но овде сме за дискусија, нели...

Poslanik, s. a. v. s., bio je upitan: "Ko ti je najdraža osoba na svijetu?" "Aiša", odgovorio je. Nije se ustrucavao reci da je njemu najdraža i navoljenija osoba Aiša, r. a

Од друга страна
 Пророкот ви рекол дека 4 жени ви се дозволени....под вакви и такви услови, а меѓу нив И ДА ГИ САКАТЕ СИТЕ ПОДЕДНАКВО, како услов, а самиот тој ПРЕФЕРИРАЛ една жена пред другите а вам ви рекол: НО ВИЕ ТОА НЕ ГО МОЖЕТЕ...(да ги сакате сите исто), нели е тоа само по себе контрадокторно?

Нема љутиш

Oh tugo.....
Marija, prvoto ti e jasen hadis, a vtoroto podvlecenoto e TVOE mislenje.

Da ne se povtoruvam, vrati se na predhodniot post. Sakanjeto podednakvo na zenite ne e USLOV za poligamija.
Nepravednosta kon zenata ili zenite, ako se ustanovi od strana na soodveten organ, togas ima osnov brakot da se raskine (vtor, tret..) No cuvstvata ne se USLOV....

PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 01:31
Tushe !!
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 01:31
Ајша, што значи тоа што ми го цитраш прашањето без давање одговор?
Или можеби грешка?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 01:34
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

АЈША; ајде уште еднаш, со сета почит кон твојата вера, но овде сме за дискусија, нели...Poslanik, s. a. v. s., bio je upitan: "Ko ti je najdraža osoba na svijetu?" "Aiša", odgovorio je. Nije se ustrucavao reci da je njemu najdraža i navoljenija osoba Aiša, r. aОд друга страна  Пророкот ви рекол дека 4 жени ви се дозволени....под вакви и такви услови, а меѓу нив И ДА ГИ САКАТЕ СИТЕ ПОДЕДНАКВО, како услов, а самиот тој ПРЕФЕРИРАЛ една жена пред другите а вам ви рекол: НО ВИЕ ТОА НЕ ГО МОЖЕТЕ...(да ги сакате сите исто), нели е тоа само по себе контрадокторно?Нема љутиш

Oh tugo.....

Da ne se povtoruvam, vrati se na predhodniot post. Sakanjeto podednakvo na zenite ne e USLOV za poligamija.

Nepravednosta kon zenata ili zenite, ako se ustanovi od strana na soodveten organ, togas ima osnov brakot da se raskine (vtor, tret..) No cuvstvata ne se USLOV....

Aisha tuka ima kontradiktornost - ne se raboti za nisto drugo sem za ovaa:

Muhamed ja sakal Aisha povece od drugite zeni za sto ima i dokaz..

+

Na drugite im veli da gi sakaat zenite podednakvo...

Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Burak Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 26.Април.2008
Поени: 42
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Burak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 01:34
http://www.youtube.com/watch?v=SKXWbMsGpmk&feature=related

A da ja prasame zenata muslimanka kako se cuvstvuva,bidete fer!
„Ние Вселената со моќта Своја ја созададовме, а Ние, навистина и ја прошируваме.“к*р’ан,Ez-Zarijat, aјет 47
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 01:34
Ајша, не е мое мислење туку на вашиот пејгамбер, само не сум имам па не ги знам ајетите на памет.
Парафразирам: “Ал ви то не можете“
А не можел ни тој...намигнување
Човек неможе да сака со подеднаква љубов четворица па макар и пејгамбер.
Зашто одбивање да се признае една ваква контрадикторност?

Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 01:35
Чекај, чекај... колку што се сеќавам, постоењето на љубов е еден од условите за брак во Исламот... од друга страна - љубовта кон жената е дел од почитта кон неа!
Зошто тогаш се жени со неа ако нема љубов кон неа? Или ја мериме љубовта на кило тука?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 01:35
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Originally posted by Aisha Aisha напиша:

АЈША; ајде уште еднаш, со сета почит кон твојата вера, но овде сме за дискусија, нели...Poslanik, s. a. v. s., bio je upitan: "Ko ti je najdraža osoba na svijetu?" "Aiša", odgovorio je. Nije se ustrucavao reci da je njemu najdraža i navoljenija osoba Aiša, r. aОд друга страна  Пророкот ви рекол дека 4 жени ви се дозволени....под вакви и такви услови, а меѓу нив И ДА ГИ САКАТЕ СИТЕ ПОДЕДНАКВО, како услов, а самиот тој ПРЕФЕРИРАЛ една жена пред другите а вам ви рекол: НО ВИЕ ТОА НЕ ГО МОЖЕТЕ...(да ги сакате сите исто), нели е тоа само по себе контрадокторно?Нема љутиш

Oh tugo.....

Aisha tuka ima kontradiktornost - ne se raboti za nisto drugo sem za ovaa:

Muhamed ja sakal Aisha povece od drugite zeni za sto ima i dokaz..

+

Na drugite im veli da gi sakaat zenite podednakvo...

ПРАЗНО МНОЖЕСТВО

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8182838485 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,547 секунди.