ДАЛИ ИСУС КОРИСТЕЛ МАРИХУАНА?
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: право на избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=8791
Датум на принтање: 27.Ноември.2024 во 17:28 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: ДАЛИ ИСУС КОРИСТЕЛ МАРИХУАНА?
Постирано од: Miralem1
Наслов: ДАЛИ ИСУС КОРИСТЕЛ МАРИХУАНА?
Датум на внесување: 12.Август.2007 во 01:14
Dali i Isus,kako i drugite (SPORED BIBLIJATA) proroci,koristel Marihuana ???
Ulje za podmackuvanje:
Izlaska 30,22-33
Nabavi najboljih mirodija: pet stotina šekela smirne samotoka, pola te težine - dvjesta pedeset - mirisavog cimeta, dvjesta pedeset mirisave trstike, pet stotina - prema hramskom šekelu - lovorike i jedan hin maslinova ulja. Od toga napravi posvećeno ulje za pomazanje.
Ovde interesen zbor e "Mirisna trska". Naime,lingvistite dokazale deka stanuva zbor za "kanabis" te. bilka od cie ulje se dobiva hasis bila kaneh-bosm koja vo tradicionalen hebrejski se narekuvala kaneh ili kannabus. Korenot na zborot kan vo ovaa jazicna konstrukcija znaci " trska" dodeka bosm znaci " aroma" Ovie zborovi se naogjaat 5 pati vo Stariot Testament;vo pesna nad pesnite,Izaija,Jeremija,Ezekiel (poznat po zivite vizii).... Zborot Kaneh-Bosm e krivo prevedena kako calamus,obicna mocvarna trska,slaba novcana vrednost,koja nemala nikakov znacaj prepisan za bilkata kaneh-bosm. Greskata nastanala vo najstarite grcki prevodi na hebrejska biblija,Septuaginti,vo 3v n.e. i se povtoruvala do denes.Ova ulje za podmackuvanje svestenici bilo strogo cuvano i nedostapno za obicna raka pod zakana za smrt.
Pomaži Arona i njegove sinove i posveti ih meni za svećenike. Onda kaži Izraelcima ovako: "Ovo je moje posvećeno ulje za pomazanje od koljena do koljena. (32) Ne smije se polijevati po tijelu običnoga čovjeka; ne smijete praviti drugoga ovakva sastava! Tko god takvo napravi, ili tko ga stavi na kojeg svjetovnjaka, neka se odstrani od svog naroda!"
Nanesuvanje na ulje od Hasis,provereno ima halucinogeno deluvanje i toa e odavno poznato i koristeno vo razni rituali. So Ulje od Kanabis se podmackuvalo se' pod Bozjiot "sator".
Time onda pomaži: Šator sastanka i Kovčeg Svjedočanstva; (27) stol i sav njegov pribor; svijećnjak i sav njegov pribor; žrtvenik kadioni; (28) žrtvenik za žrtve paljenice i sav njegov pribor; umivaonik i njegov stalak: (29) posveti ih, i oni će tako postati posvećeni; i što god ih se dotakne, posvećeno će postati.
Mladice su tvoje vrt mogranja pun biranih plodova: (14) nard i šafran, mirisna trska (kaneh-bosm) i cimet, sa svim stabljikama tamjanovim, smirna i aloj s najboljim mirisima.
Nisi mi kupovao za novac trsku (kaneh-bosm), nisi me sitio salom svojih žrtava; nego si me grijesima svojim mučio, bezakonjem svojim dosađivao mi.
...vidjeh Gospoda gdje sjedi na prijestolju visoku i uzvišenu. Skuti njegova plašta ispunjahu Svetište. Iznad njega stajahu serafi; svaki je imao po šest krila: dva krila da zakloni lice, dva da zakrije noge, a dvama je krilima letio. I klicahu jedan drugome: "Svet! Svet! Svet Jahve nad Vojskama! Puna je sva zemlja Slave njegove!" Od gromka glasa onih koji klicahu stresoše se dovraci na pragovima, a Dom se napuni dimom.
I hram se napuni dimom od Slave Božje Otkrivenje 15, 8
"Što će mi tamjan koji dolazi iz Šebe i trska mirisna (kaneh-bosm) iz zemlje daleke? Vaše mi paljenice nisu drage, nisu mi po volji klanice vaše." Jeremija 6, 20
Zbog obilja trga tvojeg, silnoga ti blaga, i Damask s tobom trgovaše za helbonsko vino i saharsku vunu. (19) I Dan i Javan iz Uzala za trg tvoj prekaljeno gvožđe mijenjahu, cimet i slatku trsku (kaneh-bosm). Ezekijel 27,19 (Ezekiel,poznat po svoite cudni vizii za letecki mecki,cinii,zmejovi koi zdrigaat ogan....)
Evangelijata na tri razliciti nacini ni kazuvaat kako Isus im dal da bide podmackan kako dokaz deka e iden evrejski Kral - Mesija postaven od Boga.
Marko 14,3-9
I kad je u Betaniji, u kući Šimuna Gubavca, bio za stolom, dođe neka žena s alabastrenom posudicom prave skupocjene nardove pomasti. Razbi posudicu i poli ga po glavi. (4) A neki negodovahu te će jedan drugomu: "Čemu to rasipanje pomasti? Mogla se pomast prodati za više od tristo denara i dati siromasima." I otresahu se na nju. (6) A Isus reče: "Pustite je, što joj dodijavate? Dobro djelo učini na meni.
Matej 26,6-13
Kad je Isus bio u Betaniji, u kući Šimuna Gubavca, (7) pristupi mu neka žena s alabastrenom posudicom skupocjene pomasti i polije ga po glavi, dok je on bio za stolom. (8) Vidjevši to, učenici negodovahu: "Čemu ta rasipnost? (9) Moglo se to skupo prodati i dati siromasima." (10) Zapazio to Isus pa im reče: "Što dodijavate ženi?
Ivan 12,1-8
Šest dana prije Pashe dođe Isus u Betaniju gdje bijaše Lazar koga je Isus uskrisio od mrtvih. (2) Ondje mu prirediše večeru. Marta posluživaše, a Lazar bijaše jedan od njegovih sustolnika. (3) Tada Marija uzme libru prave dragocjene nardove pomasti, pomaže Isusu noge i otare ih svojom kosom. I sva se kuća napuni mirisom pomasti. (4) Nato reče Juda Iškariotski, jedan od njegovih učenika, onaj koji ga je imao izdati: (5) "Zašto se ta pomast nije prodala za trista denara i razdala siromasima?" (6) To ne reče zbog toga što mu bijaše stalo do siromaha, nego što bijaše kradljivac: kako je imao kesu, kradom je uzimao što se u nju stavljalo. Nato Isus odvrati: "Pusti je!
------------- Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
Коментари:
Постирано од: Beli
Датум на внесување: 12.Август.2007 во 01:35
Zosto go lutite onoj na koj treba da mu se molite.Bog veli :neboto e moj prestol zemjata e vo podnozjeto na moite noze.so sto ke se pofalis o ti sueten covece? Zalno e so kakva svest raspolagate i so kakvi pokvareni misli se gordeete.
|
Постирано од: goor
Датум на внесување: 12.Август.2007 во 02:23
Pa ima logika ))
znam luge i denes sto koristat marihuana i tvrdat deka se sinovi duri i samiot bog ))
------------- end off days 15...14...13....
|
Постирано од: moira
Датум на внесување: 12.Август.2007 во 04:16
A, TI BE MIRALEM DA NE TRIPUVAS?
------------- ...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...
|
Постирано од: Pimp Daddy Manev
Датум на внесување: 12.Август.2007 во 04:20
mozno e
------------- Better watch how you talk, when you talk about me...Cause I'll come and take your life away!
|
Датум на внесување: 12.Август.2007 во 04:20
Beli напиша:
Zosto go lutite onoj na koj treba da mu se molite.Bog veli :neboto e moj prestol zemjata e vo podnozjeto na moite noze.so sto ke se pofalis o ti sueten covece? Zalno e so kakva svest raspolagate i so kakvi pokvareni misli se gordeete.
|
DOBREDOJDE NA FORUMOV, I NE SE SRDI NA BOGOHULNICITE, NIV BOG KE IM PRESUDI. A STO SE KE CUES I PROCITAS I SAMIOT KE VIDIS?
|
Постирано од: Azrael
Датум на внесување: 12.Август.2007 во 13:39
.
------------- ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
Датум на внесување: 12.Август.2007 во 13:52
FALKON напиша:
vidi sea ako sakate da privlecete vernicinja kon islam , treba da is go velicate toa islamot, ama ne so plukanje po bibliskite licnosti i pisuvanje na vakvi gadotii, pa koj normalen posle ova ke ide u silam be? ili razmisluvas vaka... i islamot e los, ama ja da go ocrnime hristijanstvovo da izgleda uste poloso , pa od dve zla da go izberat ona pomaloto. ja bar nikad ne bi padnal na vakva propaganda a veruvam ni bilo koj bar malku upaten hristijanin
|
Jas navistina se izvinuvam ako nekoj navreden se najde so ovaa tema. Ako razgledate po forumot kakvi se pogrdni zborovi ke sretnete koi ste gi upatile kon Sozdatelot i Negoviot posleden Pratenik Muhammed a.s ke vi se zgadi tocno.....
Jas samo prasav.Otvoriv i drugi temi so drugi prasanja,kade sto kazav deka navistina me interesiraat tie raboti.Jas Boga mi i ne znaev,no slucajno na internet otidov na edna stranica "legalizacija.org" mislam deka bese,pa vidov deka tamu se opravduva i toa so bibliski citati od tamu doznav sto ustvari znaci i zborot "mirizliva trska" pa sakav da znam kolku vie za toa znaete. Nisto i nitu malku imav namera da navredam.
Inaku vie rodeni ste da provocirate,provokacijata e edinstvena sto ve drzi. Ti kazav,kakvi se poraki sum cital od vas i kakvi se' sliki sum dobival prijatele moj Falkon. Taman si dosol,neznaes ti uste sto se gadni postovi i sliki i sto se provokacii.
------------- Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
Датум на внесување: 12.Август.2007 во 13:58
.
|
Датум на внесување: 12.Август.2007 во 14:17
FALKON напиша:
jas sum sega skoro na ovoj forum, i ajde ke si kazam vaka i mene me iznteresira detali za islam posebno me interesira zasto tolku luge go prifakaat ako e los? znaci ima nesto, jas ne sum ni nekoj vernik , ne veruvam bas 100 posto uste ne sum ubeden, ama bi sakal i da prasam da mi odgovara nekoj spremen , obrazovan, musliman, nekoj za dijalog, debata, pa da objasni UBAVO zasto misli deka Isus ne bil normalen, a vaka i samiot naslov natemata e nekako, kako provokacija Inaku vo makedonija bar nerodot zivee za provokacija...i toa i vo sekojdneven zivot u faca te provocira pa ne vaka na forum e toa sakav da kazam
|
Ha be prijatele Falkon,ti si bil navistina smesen. Zosto Islamot TOLKU GO PRIFAKJAAT AKO E LOS ??????? Imase edna tema kade sto ima video klipcinja na koi ex Hristijani denes Muslimani GORDI koi odgovaraat na prasanjata,koi vie Losi gi gledate.
So ona "Go prifakjaat a los e" me potseti na lisicata koga sakala da skine od ovosjeto koe bilo previsoko... pa skokala,skokala,se macela,no nikako da go dostigne,za da se utesi,samata si zaklucile deka toe e premnogu kiselo a nego ni probala.
Ajde prifati go ti Islamot eve,ti mislis deka e los i dodeka mislis taka,bi go prifatil ?????? Dajte be do koga ke se zanesuvate i do koga ke se brukate ?
Nikoj ne rece i NE SMEE Musliman da go navredi Isus. Toa mu e strogo zabraneto.Sekoj Musliman,koga ke go spomne negovoto ime dodava i Alejhi selam-neka e mir na nego. Jas prasav dali koristel Marihuana (SPORED BIBLIJATA) jas znam i ubeden sum deka NE no spored biblijata pisuva taka,pa da go kazete i vaseto mislenje. Nitu troska namera za provokacija. Isto taka nekade spomnav deka Homosexualcite najdoa opravdanie za nivnata BOLEST od Biblijata..... bibliski citati vo koi Isus pisuva deka e toa. JAS POVTORNO VELAM,ISUS BIL EDEN OD ODBRANITE POSLEDNI BOZJI PRATENICI A.S. SEKOJ ALLAHOV PRATENIK RABOTEL ONAKA KAKO STO OD GOSPODAROT MU BILO ZAPOVEDANO.
Vidis,ti ne se prasuvas zosto Abraham (SPORED BIBLIJATA) imal 2 zeni i nikoj nego ne go narekuva so nekoi pogrdni zborovi.Da ne zboruvam za Solomon (spored biblijata) koj imal iljadnici zeni a i toj prorok,Bozji pratenik.... problemot za vas e samo kaj Muhammed. Ne gledate problem nitu vo toa sto Isus a.s nemal nitu edna zena a ni potreba imal za toa ! Za eden normalen covek,ni toa ne e normalno,,,NO SE E PO VOLJATA NA GOSPODAROT I SE SI E SO SVOJA PRICINA,KOJA SEKAKO E OPRAVDANA I KOJA IMA SVOI POZITIVNI RABOTI kako sto e i povekezenstvoto na Muhammed a.s.
|
Датум на внесување: 12.Август.2007 во 14:19
.
|
Датум на внесување: 12.Август.2007 во 14:30
FALKON напиша:
ne si me razbral jas sakav da kazam ako site vikaat deka isalmot e los zasto ima luge koi go prifakaat ja LICNo ne mislam deka e los ama sekade ete na nekoj nacin ste osudeni kako teroristi a sepak sekoj den ima luge koi idam vo islam e toa mene me buni? kako se siri islamot nasproti toa sto ima vo javnost deka e losa religija se nadevam sega razbra sto sakav da kazam
|
Aha... togas ne sme se razbrale.
Pa eve nakuso da ti kazam. Islamot kako terorizam e narecen od 11/9 nikoj pred toa nemase takvo Mislenje za Islamot. Islamot e zadna i posledna religija koja se Bori i koja do suden den ke se Bori protiv Noviot Svetski Poredok,Protiv SKRIVENATA RAKA,TAJNATA VLADA,Protiv ANTIHRISTOT. Islamot e edinstvenata religija CISTA OD SITE RABOTI. Vo islamot ne postoi Pricina koja moze da go kritikuva negativno. Vo Qur'anot e edinstveno PRAVEDNIOT I CIST BOZJI ZAKON. Pa se izmisli eden OGROMEN teroristicki napad (za kogo i pticite na grankite denes znaat deka Muslimani ne go napravija) i gi obvinija Muslimanite,za da steknat gnev vo srcata na lugeto,za da se oddalecat od taa EDINSTVENO PRAVEDNA RELIGIJA. Dali ti si slusnal pred 11/9 za Al-Kaeda ??? Tuka PAMETNITE svatija DEKA ISLAMOT E EDINSTVEN SPAS. Koj go spoznal Islamot,ispravo,GO PRIFATIL. Oti neam nepravednost vo nego,kako sto vi go nametnuvaat po mediumite.
Zatoa ednas kazav,sekoja edna losa rabota,si ima svoja pozitivna strana. Se e Allahova odredba. So zloto koe sakaat da im go vmetnat na Muslimanite,ustvari,nesvesno im dokazuvaat deka toa e VISTINSKATA RELIGIJA.
|
Постирано од: khaleefah
Датум на внесување: 12.Август.2007 во 16:50
FALKON напиша:
vidi sea ako sakate da privlecete vernicinja kon islam , treba da is go velicate toa islamot, ama ne so plukanje po bibliskite licnosti i pisuvanje na vakvi gadotii, pa koj normalen posle ova ke ide u silam be? ili razmisluvas vaka... i islamot e los, ama ja da go ocrnime hristijanstvovo da izgleda uste poloso , pa od dve zla da go izberat ona pomaloto. ja bar nikad ne bi padnal na vakva propaganda a veruvam ni bilo koj bar malku upaten hristijanin
|
Za ova si apsolutno vo pravo! Sepak dobro e nekomu da mu se razjasni praviot od kriviot pat, ama mora da se napravi balans sekako
Toa e i edna od pricinite sto jas nikogas ne sum otvorel tema za Hristijanstvoto. Tokmu toa e mojata cel: Dokazuvanje na vrednosta na Islamot, pa taka lugeto ke si uvidat kolku e vozdignat nad drugite veri. I nemozes da gi smetas religiite za dve zla (nekoja pomalo zlo nekoja pogolemo ,kako sto rece) ,eve jas nemam nisto protiv da si Hristijan ,no bi sakal da go najdes vistinskiot pat, a veruvam deka nema povistinit pat od Islamot.
|
Постирано од: Trilili
Датум на внесување: 13.Август.2007 во 09:23
koristel a??
------------- LEFT SIDE OUT SIDE RIGHT SIDE HE SHOOT HE SCOREEEEEES!!!
|
Постирано од: DAIJA
Датум на внесување: 13.Август.2007 во 12:52
Decki, toa e samo provokativen naslov, za lugjeto da vidat, a vsusnost se raboti za toa kao covekot sfatil delovi od Biblijata!!!
Halife, a be kogo kje privleces ti vo islam so taa sabja nad glavata?
Trebas da im objasnis deka toa e folkloren dekor kaj arapite, turcite, albancite, bosnjacite, pa i kaj makedoncite so islamska veroispovest!
Taka poslabo kje se plasat i polesno kje se iskazuvaat, iako mislam deka celta ti e da im kazes deka si seriozen!
Kako i da e, na forumov slabo se zabelezuva deka nekoj dosol da nauci nesto, tuku deka ekoj dosol da si go kaze svoeto! Zatoa, so sabja ili bez, isto vie!
Halife, Ibn Tejmijje rekol: "Verata opstoi na Knigata koja sto upatuva i na sabjata koja sto pobeduva!!!" - SAMO NAPRED!!!!
------------- О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
Датум на внесување: 14.Август.2007 во 00:00
Sto se odnesuva do koristenjeto na canabis sativa, vo vremeto na nasiot spasitel, na tie prostori ne e poznata negovata upotreba. Megutoa canabisot indica ili popularno kazano hasisot i te kako e poznat vo VII vek a i porano, osobeno na prostorite na Pakistan, Afganistan i Indija.
E tolku od mene vo vrska so temata Dali ISUS koristel Marihuana. A toj sto ja postavi temata ovakva kakva sto e, so sigurnost tvrdam deka ili tripuva ili e zaluden od lazni proroci!
POZDRAV
|
Постирано од: Isis
Датум на внесување: 14.Август.2007 во 01:01
Од сега па натаму ве молам пишувајте на темата.
Се што е надвор од темата ќе се брише, без пардон. А за упорните (оф-топик) ќе следуваат и санкции.
Поздрав!
-------------
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 14.Август.2007 во 01:06
ne be ,..na morfium bil,...inache kako bi ja izdrzal bolkata ,..koga go ,.."kovale",.
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 14.Август.2007 во 21:46
brza напиша:
ne be ,..na morfium bil,...inache kako bi ja izdrzal bolkata ,..koga go ,.."kovale",. |
Jas se kolnam deka temava ne bese za podsmev otvorena. Allah neka me kazni uste sega ako mi bese toa namerata. Prasav dali stanuva zbor za Kanabis ili ne.... nikade ne napisav deka Isus duval treva.
Jas slucajno naletav na nekoja stranica "legalizacija.org" ili taka nesto pa citav kako deckite so bibliski citati ja opravduvaat marihuanata... naprotiv sakav da kazam i da ve prasam....
Za prorocite od stariot zavet moze da se najde citat duri i kade duvale,no za Isus toa ne go pisuva nikade,no ja koristel za drugi raboti.
|
Постирано од: an_pasan
Датум на внесување: 14.Август.2007 во 22:45
da be koristel a muhamed bil tezok kokal na hasis
i sea sto ?
|
Датум на внесување: 15.Август.2007 во 02:10
Za koi drugi raboti be Miralem, za koi, bidi jasen i dosta se ti naogas nekoi stranici, pa na net ima se i sesto ama ne e se za zemanje zdravo za gotovo!
|
Постирано од: аџија
Датум на внесување: 15.Август.2007 во 09:34
форумов се претвори во градинка за мухамеданците. Треба цело време некој да ги занимава со одговори на детски и неозбилни прашања и теории...
-------------
|
Датум на внесување: 15.Август.2007 во 17:13
аџија напиша:
форумов се претвори во градинка за мухамеданците. Треба цело време некој да ги занимава со одговори на детски и неозбилни прашања и теории... |
Slabi dadilki :)
|
Датум на внесување: 15.Август.2007 во 17:16
moira напиша:
Za koi drugi raboti be Miralem, za koi, bidi jasen i dosta se ti naogas nekoi stranici, pa na net ima se i sesto ama ne e se za zemanje zdravo za gotovo! |
Pa zatoa i prasav,tokmu zaradi toa sto ne treba da se zeme zdravo za gotovo. Onie koi duvaat treva tie citati si gi zele za opravduvanje,me interesirase kako na toa gledaat Hristijanite,se' so ubava namera.Naprotiv sakav da go demantiram toa deka Isus DUVAL marihuana.... mozebi ja koristel,no za drugi,medicinski celi.
E sea sto mozebi muvata na kapata si ja imate pa napagjate odma,toa e drugo.
|
Датум на внесување: 15.Август.2007 во 17:22
Miralem1 напиша:
moira напиша:
Za koi drugi raboti be Miralem, za koi, bidi jasen i dosta se ti naogas nekoi stranici, pa na net ima se i sesto ama ne e se za zemanje zdravo za gotovo! |
Pa zatoa i prasav,tokmu zaradi toa sto ne treba da se zeme zdravo za gotovo. Onie koi duvaat treva tie citati si gi zele za opravduvanje,me interesirase kako na toa gledaat Hristijanite,se' so ubava namera.Naprotiv sakav da go demantiram toa deka Isus DUVAL marihuana.... mozebi ja koristel,no za drugi,medicinski celi.
E sea sto mozebi muvata na kapata si ja imate pa napagjate odma,toa e drugo. |
Togas naslovot na temata pogresno si go postavil, vo sto ne veruvam, tuku tendenciozno si go storil toa
|
Датум на внесување: 15.Август.2007 во 17:30
Pa mozes da vidis deka i na naslovot sum vnimaval.Ako sakav daprovociram ke napisev "dali Isus DUVAL treva" no napisav KORISTEL.
Nemojte sekogas nepravedno da napagjate. Sum goltal provokacii i provokacii i ne sum vozvratil ni zbor na niv naprotiv sum rekol Allah da vi se smilova.
|
Датум на внесување: 15.Август.2007 во 17:32
ич не треба да голташ провокации Мирко. Треба да голташ кнедли... ако ме капираш што сакам да кажам... Зашто за секој збор (па и овде на форумот) ќе одговараш на судниот ден.
-------------
|
Датум на внесување: 15.Август.2007 во 18:26
Miralem1 напиша:
Pa mozes da vidis deka i na naslovot sum vnimaval.Ako sakav daprovociram ke napisev "dali Isus DUVAL treva" no napisav KORISTEL.
Nemojte sekogas nepravedno da napagjate. Sum goltal provokacii i provokacii i ne sum vozvratil ni zbor na niv naprotiv sum rekol Allah da vi se smilova. |
E mnogu si recit, , ne po gusa, po sija , Eh, Miraleme, Miraleme.......
|
Постирано од: Gideon
Датум на внесување: 16.Август.2007 во 15:40
Lele kolku ste samo kontradiktorni i smesni!Bruka ziva bruka!!! Pa ako ne pusel sto prael so nea ja koristel poradi mirisot a?EHHE! Sramota Miraleme nemate nisto povekje,nikakov izgovor ,se gleda,bre ocgledno e deka propagjate!!!Vi se bilizi krajot brakja Islamisti!!! Adonai Elohim! Shallom!!!
------------- In God we Trust!
God Bless our Land!
|
Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 16.Август.2007 во 15:50
Датум на внесување: 16.Август.2007 во 16:56
Jas neznam zosto gi fakja ovolku paranoja. Pa ako razgledame po temive ke sretneme tolku gnasni postovi koi ni se upateni,da ne zboruvam za sliki. Kazete mi kakov naslov trebase da i dadam na temava ?
Prasanjeto mi bese sosema ozbilno.
|
Датум на внесување: 16.Август.2007 во 17:06
Miralem1 напиша:
Jas neznam zosto gi fakja ovolku paranoja. Pa ako razgledame po temive ke sretneme tolku gnasni postovi koi ni se upateni,da ne zboruvam za sliki. Kazete mi kakov naslov trebase da i dadam na temava ?
Prasanjeto mi bese sosema ozbilno.
|
се сложувам, и воопшто не се сомневам, дека мирко ги впрегнал сите мозочни келии, ги изецидил сите електропразнанења што му се одвиваат во главата, за да го „произведе“ ова бисер прашање.
Вистинското чудење ми е, шо мајка барате другиве да пишувате овде? И вас ли ви е ова врховното интелектуално достигнување?
-------------
|
Постирано од: DAIJA
Датум на внесување: 16.Август.2007 во 17:19
Togas, so majka TI baras tuka?
AAA?
------------- О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
Датум на внесување: 16.Август.2007 во 17:22
трагам по залутаните на темава...
Ти не си еден од нив. Тебе овде ти е местото...
-------------
|
Датум на внесување: 16.Август.2007 во 17:29
аџија напиша:
Вистинското чудење ми е, шо мајка барате другиве да пишувате овде? И вас ли ви е ова врховното интелектуално достигнување?
|
Pa si ja imaat muvata na kapata
|
Датум на внесување: 16.Август.2007 во 18:17
Eve go banot! Sigurno koga se zalese ili koristel canabis ili nesto drugo pravel so nego
|
Постирано од: the king
Датум на внесување: 18.Август.2007 во 17:56
bez somnenie ne .
mozno e samo ako bilo bez znaenje za sto se raboti
bidejki vo toa vreme ne se znaelo za marihuanata.
------------- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Постирано од: R-C-F
Датум на внесување: 18.Август.2007 во 18:10
marihuanata e stara kolku i luleto na mirot a pak ptincipite koi se vo religijata se sovrseni taka da go doveduvaat organizmot vo blazena sostojba 100pati podobro od drogata ....................................................
------------- M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
|