Испечати | Затвори го прозорот

Барам некој совет за мојата коса

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Мода и убавина
Опис на форумот: Креатори, козметика, фризура, целулит, трендови...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=8782
Датум на принтање: 15.Јануари.2025 во 19:56
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Барам некој совет за мојата коса
Постирано од: ekonomist
Наслов: Барам некој совет за мојата коса
Датум на внесување: 10.Август.2007 во 22:55
Pa da vi kazam koj e mojot problem.Jas imam kosa koja mnogu mi se mrsi,a e mnogu gusta.Po mienje postojano ja peglam a i koga ke ja ispeglam pak mi se rasipuva.Drugiot den koga ke stanam jas pak ja mijam zatoa sto mi e mrsna,a koga ke mi se isusui e mnogu suva nema nikakov sjaj.Mnogu sum razocarana zatoa sto so peglenje ja ostetiv a nemozam da zamislam pak da izlezam nekade e ne ispeglena kosa.Korisatm maski mleko za kosa regenerator no nisto ne mi pomaga.Dali imate nekoj sovet?

Коментари:
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 10.Август.2007 во 23:07
bidi ko mene
mojata e dolga samo 1 mm a bas nikoj nemoze da primeti dali e ispeglana ili ne
so podobar sovet od ovoj
te- stil peri nosi---nosi peri i taka vo krugce

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Постирано од: Miriam
Датум на внесување: 11.Август.2007 во 12:02
Почни да не ја пеглаш - ќе ти биде чудно првите 5 пати, ама после ќе се навикнеш. Или смени си ја фризурата - нешто пократко што брзо се мие и суши и не може да се пегла.

-------------
Try again. Fail again. Fail better.

Постирано од: brmm
Датум на внесување: 11.Август.2007 во 12:54
Skratuvaj ja sekoj mesec po 1-2 santima ( u prosek raste 1cm mesecno) i posle 3-4-5 meseci bi trebao da ti se sredi, ke ti bide pokratka zato sto ke ja kratis po 1cm poveke nego sto raste, no kolku poveke ja kratis podobro se oformuva vlaknoto ...i koristi nekoj poskapi podobri samponi...drugo nisto. Ne deka sum ekspert ama ova od iskustvo so luge go znam.

-------------

Постирано од: mamma
Датум на внесување: 11.Август.2007 во 13:33
Skratuvanjeto na vrvot na vlaknoto nema da go resi problemot.
Problemot e vo korenot na vlaknoto.
Treba da se tretira korenot so pravilen izbor na sampon,ampuli dr.
vrvovite od kosata e pozelno mesecno da se kratat kako ne bi bile suvi
osteteni od peglanjeto.
A zosto voopsto tolku "peglanje"ne mi e jasno...???

-------------
http://imageshack.us">
Shot at 2007-06-30[/IMG]

Датум на внесување: 11.Август.2007 во 16:19
zatoa sto lugjeto sakat da se peglat.. e zatoa e toaголема%20насмевка

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Постирано од: Julija
Датум на внесување: 11.Август.2007 во 23:00
Ако косата ти се мрси многу, значи дека имаш доста сува кожа на главата и најверојатно користиш шампон за мрсна коса.
Смени го шампонот со шампон за сува и оштетена коса (такви има многу, пробај некој на Нивеа или Dove), а на кожата на главата од време на време откао ќе ја измиеш косата ставај чичково масло (ама не да ја мрсиш косата, туку баш на кожата).

Малце скрати ја коста и престани да ја пеглаш. Да не имаш кадрава коса?

-------------

Постирано од: ekonomist
Датум на внесување: 12.Август.2007 во 00:01
nemam kadrava kosa nitu prava nikakva vo edna smislaтага

Датум на внесување: 12.Август.2007 во 00:08
pa izbrici jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
neli ti kazavголема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 13.Август.2007 во 22:26
Originally posted by anakin anakin напиша:

pa izbrici jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaneli ti kazavголема%20насмевка

Па ако има правилна глава и ако од дома ја оставаат да го стори тоа, зошто да не...   

Но, сепак подобро е да си направи добра кратка фризура

-------------

Датум на внесување: 14.Август.2007 во 22:01
Сега ми текна дека можеш да го употребиш шампонот на Gliss (Шварцкопф) за тотална регенерација на сува и оштетена коса. Многу е добар.

-------------

Постирано од: emkas
Датум на внесување: 17.Август.2007 во 13:57
Dobar izbor ti kaze eve Julija, probaj go toj shampon nema da pogresis, isto ima i sprejovi od taa kolekcija za sekakva kosa ( suva i ostetena, mrsna, za sjaj na kosata...) ali isto e dobro da upotrebuvas i ampuli za kosa i ke ti se sredi, a so peglanjeto dosta e veke ne preteruvaj tolku намигнување

So mrsna kosa i jas imam problem, ja mijam preku 1 den kosata...mi kazaa da pocnam da ja mijam 1 - 2 nedelno i so tek na vreme ke pocne da ne mi se mrsi tolku, ke probam a probaj i ti намигнување

Постирано од: connected
Датум на внесување: 17.Август.2007 во 18:25
kupi si drazei Merc (ne sum sigurna dali bea bas taka) tie se super, gi koristese edna moja bratucetka koja imase sl problem kako tvojot.
imeno, drazeite se za pijat za podobar sostav za kozata, zabite a najmnogu za kosata, baska ne kostaat mnogu

-------------

Постирано од: EvAngelos
Датум на внесување: 19.Август.2007 во 03:03
ekonomist, треба да имаш исто така предвид дека колку почесто ја миеш твојата коса, толку таа почесто се мрси. Така да ако сакаш да не ти се мрси често, можеби ќе треба да намалиш со миењето, иако тоа може да биде фрустрирачки малку, сепак некој период ќе мора да жртвуваш... нешто слично како и носењето на протеза за забите, изгледа на почеток малку непријатно, но потоа задоволството е трајно намигнување

-------------
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.

Постирано од: NiNa1
Датум на внесување: 20.Август.2007 во 14:12
Mojata kosa si e ubava kafena kratka a ponekogash malku vitkata ne mi treba nikakov sovet bash mi e gustaтрепкањетрепкањетрепкање

-------------

Постирано од: black angel
Датум на внесување: 06.Септември.2007 во 20:59
NEUTRO NATURAL koristija ovaa maska za kosa od bademeovo maslo e sigurno ke ti pomogne mene mi e super od nea

-------------
you'll be right here in my arms,stop pretending,because in joy and sorrow i'll be only with you,you know your love 's the funeral of hearts!

Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 17.Септември.2007 во 21:42
imam svetlokostenliva kosa megutoa pocnuvaat i sedite veke taka da neznam kolku ke uspeat ovie soveti

Постирано од: NiNa1
Датум на внесување: 17.Септември.2007 во 21:44
c.c.c za sreka mi porasna kosa mislam deka soveti ke mi trebaat bidejki koa se 4eshlam mnogu mi e kube

-------------

Датум на внесување: 17.Септември.2007 во 21:47
c.c.c.c. nikogas ne sum sfatil so e toa c.c.c.c.c??????
nina pomogni da sfatamмечтаење

-------------

Постирано од: JIMI JIM
Датум на внесување: 17.Септември.2007 во 22:50
SISAJ SE LUSTER OKO DA NE TI TREPNE

-------------
JIMI JIM

Постирано од: KaTeNcE1111
Датум на внесување: 20.Септември.2007 во 16:27
Originally posted by ekonomist ekonomist напиша:

nemam kadrava kosa nitu prava nikakva vo edna smislaтага

Ne e nisto strasno, ako imas nikakva kosa namesto da ja peglas zemi pena i izguzvaj ja ili da ti bide valovita, nema potreba da ti e prava sekogas i toa stanuva zdodevno, a za mrsna kosa neznam kako da ti pomognam zatoa sto i jas go imam istiot problem i uste ne sum nasla resenieтрепкање

-------------
You will never get to HEAVEN if you`re scared of gettin HIGH!

Постирано од: blackeye
Датум на внесување: 20.Септември.2007 во 18:42
Kaj mene obratno eсреќаKosata ja mijam ednas nedelno,voopsto ne mi e mrsna,ama bidejki mi e tretirana so solaris i farba so 12 %hidrogen mi e mlaku posuva od obicno.Stavam i maska,balsam,basam stp ne se izmiva,ja kratam redovno a pak imam ostri vrvovi.inaku mi e blago navitkana i mnogu retko ja peglam.Koga e potolo ja ostavam dase isuzi sma,a koga e postudeno ja susam so fen.
Preporacajte nesto za omeknuvanje i sjaj...

Постирано од: connected
Датум на внесување: 21.Септември.2007 во 01:46
Originally posted by victoria victoria напиша:

Kaj mene obratno eсреќаKosata ja mijam ednas nedelno,voopsto ne mi e mrsna,ama bidejki mi e tretirana so solaris i farba so 12 %hidrogen mi e mlaku posuva od obicno.Stavam i maska,balsam,basam stp ne se izmiva,ja kratam redovno a pak imam ostri vrvovi.inaku mi e blago navitkana i mnogu retko ja peglam.Koga e potolo ja ostavam dase isuzi sma,a koga e postudeno ja susam so fen.
Preporacajte nesto za omeknuvanje i sjaj...

probaj so maskata na loreal (zolto pakuvanje), uspeva kaj mene

-------------

Постирано од: lotus flower
Датум на внесување: 22.Јули.2010 во 17:05
Sekoj den ja mijam i ja feniram kosata.Imam maska loreal za sjaj i protiv odstetuvanje koja sto mi ja stiti kosata i koja sto isto taka ja stavam sekojdnevno.

-------------
~Live the life you love, love the life you live~

Постирано од: Charmedgirl18
Датум на внесување: 22.Јули.2010 во 19:05
јас имам долга кафеава коса, не многу густа, ја мијам два пати неделно, бидејќи нема потреба за повеќе.се мрси, ама дури после три дена од миење, кога веќе и е време да ја измијам.не ја фарбам, многу ми е рано, ама ја виткам со фигаро од време на време, зашто имам права коса.не користам некои посебни препарати, и не препорачувам на никого, зашто, со многу препарати, се постигнува спротивен ефект, и се оштетува косата

-------------
I'm not afraid to take a stand
Everybody come take my hand
We'll walk this road together, through the storm
Whatever weather, cold or warm
Just let you know that, you're not alone

Постирано од: Tiggy Vicious
Датум на внесување: 24.Јули.2010 во 21:09
На моево косиште топрвин му почнуваат маките.
Немам нешто убава коса, онака просечна. Лупам маски за коса, ваму-таму... али не е тоа- тоа. Имам лесно виткана коса, на краевите како однадвор исфенирана да ми е изгледа.

Се чешлам пет- шест пати... месечно.

-------------
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality

Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 24.Јули.2010 во 21:32
Немам некоја којзнае каква квалитетна коса, сува ми е и мека, лесно се обликува, лесно се растура. Никогаш не ми се мрсела. 
Бидејќи ја фарбам платинасто-плава и користам бланш и преливи, уште посува ми е од вообичаено, така да користам исклучиво шампони за високо-осветлена или руса коса, хранлив регенератор за коса и серум за висок сјај. Ја пеглам, ја фенирам и ја виткам понекогаш.....
Редовно се шишам,најмалку еднаш во 2 месеци за да се оддржува во форма, да се ослободи од сувите врвови и да се обновува од бланширањето.

-------------
Beauty fades, dumb is forever

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk