ЕЛЕНОВСКИ СО ДЕЦАТА НА ПОГИНАТИТЕ ЈА ЈАКН
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Историја и политика
Опис на форумот: историски, политички, изборни дебати
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=8529
Датум на принтање: 14.Ноември.2024 во 02:52 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: ЕЛЕНОВСКИ СО ДЕЦАТА НА ПОГИНАТИТЕ ЈА ЈАКН
Постирано од: tenija
Наслов: ЕЛЕНОВСКИ СО ДЕЦАТА НА ПОГИНАТИТЕ ЈА ЈАКН
Датум на внесување: 21.Јули.2007 во 14:14
-Трагично е кога се манипулира со лешеви од терористичката војна, но уште потрагишно е кога при легална институција која се бори за правата на БОРЦИТЕ НА Р.М, во која институција влегуваат и семејствата на ПОГИНАТИТЕ БОРЦИ, министерот за Одбрана Еленовски да не ја почитува ,,УНИЈАТА НА БОРЦИТЕ- 2001 НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,, и самоволно да одлучува кои семејства- деца на погинатите ќе имаат право на одмор а кои не. Да, г-н Еленовски вие денес само го верификувавте НЕПОТИЗМОТ ВО МО на РМ. Вие се ставивте над премиерот, над институцијата ВЛАДА , вие денес ги погазивте сите кои оставија хипотека во војната-2оо1, а нивната хипотека е тешката матерјално- финансиска состојба, синдромот кој полека но сигурно ги опфаќа и нивните гладни семејства. Вие денеска ги прекршивте основните човекови права од една единствена причина што секогаш ги игнорирате БАРАЊАТА на ЗДРУЖЕНИЈАТА НА БРАНИТЕЛИ ПРИПАДНИЦИ НА МО на РМ. Интересно, но и храбро од ваша страна е фактот што медиуски и ревијално покажавте кои деца имаат ЕКСКЛУЗИВИТЕТ. Немојте во стилот на Тито Петковски, о опростете заборав дека тој всушност ви е партиски лидер па морате да ги почитувате и извршувате неговите НАРЕДБИ. Незнам дали воопшто ќе имате доблест да се појавите на 08.Август оваа година во месноста КАРПАЛАК каде погинаа припадници на МО во 2001 година, или пак ќе дојдете во ПРИЛЕП да се поклоните пред СПОМЕН ПЛОЧАТА на погинатите на КАРПАЛАК? Никако да се произнесете за СТАТУСОТ НА БРАНИТЕЛИТЕ, па зар сите треба да се членови на НСДП ?????? Нема да мi биде јасно ако г-н Груевски не побара образложение од вас за оваа постапка, или можеби вонредната состојба во државата предизвикана од екстремно високите температури ја користите како мала врата? Сепак и во вонредни состојби постојат- и се покоцентрирани дежурните очи, кое како министер на одбраната треба да го знаете- независно од тоа сто не сте војник но можеби сте политичар или....?????? Мислам дека во стилот на вашиот лидер нема да постапите и дека на овoj WEB SITE ќе дадете храбро и бомбастично образложение со кое ќе ја убедите јавноста. Тоа би било доволно од причина што со нас милитаристите тешко дека тоа ќе ви пројде. Но можеби и тоа не треба сите параметри покажуваат дека реконструкцијата токму вас ќе ве зафати.
------------- what's up doc?
|
Коментари:
Постирано од: moira
Датум на внесување: 21.Јули.2007 во 14:58
PRASANJE DO SITE NA FORUMOV: KADE BESE LAZE 2001 GODINA?
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 21.Јули.2007 во 15:01
prashanjeto e isprateno ,..na pogreshna adresa!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: MAGNAT
Датум на внесување: 21.Јули.2007 во 19:51
moira напиша:
PRASANJE DO SITE NA FORUMOV: KADE BESE LAZE 2001 GODINA? |
LAZAR, 2001 godina BESHE POSLUSHEN PARTISKI VOJNIK NA SDSM, SEGA NSDP. VELAM SEGA NSDP OD PRICHINA SHTO NSDP E MUTIRAN DEL NA SDSM KOJ E INFILTRIRAN VO OVAA KOALICIONA VLADA POD VODSTVO NA B/C OD SLATINO.
------------- KRIG BLIC,
|
Постирано од: Калпазан
Датум на внесување: 22.Јули.2007 во 09:45
Точна дијагноза, нема што...
На Грујо кој му е крив што е глуп па ја голтна јадицата на БЦ?
------------- Македонија - Моја Дежела
|
Датум на внесување: 22.Јули.2007 во 13:25
Калпазан напиша:
|
АЈДЕ ФОРУМЏИИ, МОДЕРАТОРИ, КРЕАТОРИ И СИТЕ ОСТАНАТИ, ДАЈТЕ ДА ИМ ПОМОГНЕМЕ НА БРАНИТЕЛИТЕ, НА БОРЦИТЕ, ВЕЛАМ НА БОРЦИТЕ ЗАТОА ШТО ВО УСТАВОТ НА Р.М нема категорија бранители него правата класификација е БОРЦИ. АЈДЕТЕ СИТЕ УЧЕСНИЦИ ВО ВОЈНАТА 2001 ДАЈТЕ СВОЈ ДОПРИНОС, СВОЕ МИСЛЕЊЕ, СВОЈ КОМЕНТАР. ДОГИ НЕШТО ТЕ НЕМА. МОИРА, БЕВТЕ МНОГУ БУЧНИ НА ДРУГИТЕ ТЕМИ А СЕГА ????
|
Постирано од: dras
Датум на внесување: 23.Јули.2007 во 12:31
Интересна тема, но мислам дека луѓето оставиај многу за државава и за сите нас,... , животите,... и затоа не е право ние кои останавме да во политички цели ги злоупотребуваме нивните најблиски,... Еленовски би можел да најде други теми за кампања, а секако, ако е во можност да помогне на фамилиите на борците за државноста на нашата држава, тоа да го направи без популистички побуди и секако со повеќе средства,...., веројатно во ребалансираниот буџет требаше да планират средства за децата на тие што ги оставија животите за оваа држава.
|
Датум на внесување: 23.Јули.2007 во 22:41
dsds напиша:
Интересна тема, но мислам дека луѓето оставиај многу за државава и за сите нас,... , животите,... и затоа не е право ние кои останавме да во политички цели ги злоупотребуваме нивните најблиски,... Еленовски би можел да најде други теми за кампања, а секако, ако е во можност да помогне на фамилиите на борците за државноста на нашата држава, тоа да го направи без популистички побуди и секако со повеќе средства,...., веројатно во ребалансираниот буџет требаше да планират средства за децата на тие што ги оставија животите за оваа држава. |
Ајде да организираме ТРИБИНА, да го повикаме Еленовски и да бараме објаснување од НЕГО, но да дојде со оние кои стојат зад него. Но Лазар конечно на 15.09.2007 година ќе биде разрешен.
------------- KRIG BLIC,
|
Датум на внесување: 24.Јули.2007 во 00:03
MAGNAT напиша:
Калпазан напиша:
| АЈДЕ ФОРУМЏИИ, МОДЕРАТОРИ, КРЕАТОРИ И СИТЕ ОСТАНАТИ, ДАЈТЕ ДА ИМ ПОМОГНЕМЕ НА БРАНИТЕЛИТЕ, НА БОРЦИТЕ, ВЕЛАМ НА БОРЦИТЕ ЗАТОА ШТО ВО УСТАВОТ НА Р.М нема категорија бранители него правата класификација е БОРЦИ.АЈДЕТЕ СИТЕ УЧЕСНИЦИ ВО ВОЈНАТА 2001 ДАЈТЕ СВОЈ ДОПРИНОС, СВОЕ МИСЛЕЊЕ, СВОЈ КОМЕНТАР. ДОГИ НЕШТО ТЕ НЕМА.МОИРА, БЕВТЕ МНОГУ БУЧНИ НА ДРУГИТЕ ТЕМИ А СЕГА ???? |
A na ovaa tema ne sum bucna?Ako taka mislis togas voopsto ne gi ni razbiras moite komentari. Mnogu ubavo go postaviv prasanjevo, ama ocigledno ne si me razbral. Jas jasno i glasno kazav sto ni se sluci 2001 godina iako bev ismeana od izvesni personi na forumov, a i jasno gi iskazav moite stavovi vo vrska so site slucuvanja. A sto se odnesuva do BRANITELITE sekogas ja imale i ja imaat i ke ja imaat mojata podrska. Samo kako sto se slucuvaat rabotite po se izgleda samo gospod moze da im pomogne.
Pozdrav
|
Постирано од: tenija
Датум на внесување: 24.Јули.2007 во 15:46
има повеќе БАРАЊА, и АПЕЛИ, Лазар Еленовски да даде свое објаснување за ,,хуманиот гест,, во форма на предизборно БИНГО. г-н Еленовски, раководете се од чувствата на повредениот БРАНИТЕЛ,или член на погинат БОРЕЦ во војната-2001. Сепак им должите објаснување.
|
Датум на внесување: 24.Јули.2007 во 15:52
Ti, Tenija, na kogo se obrakas i postojano se povikuvas? Zarem ne ti se jasni rabotite.
|
Постирано од: Amdi Bajram
Датум на внесување: 24.Јули.2007 во 20:47
Ne se sekirajte braka moji silata na gospod ke gi suredi site kriminalci vo nasata tatkovina poz..od SUTKA CITY::
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 26.Јули.2007 во 13:30
ТОЧНО, ВО ГЕНОТ НА НСДП Е ДА СЕ ВОЗДИГНУВААТ СО ТУГИТЕ НЕСРЕЌИ.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Датум на внесување: 26.Јули.2007 во 22:40
MA TOA E VO GENOT NA SITE KOMUNJARI
|
Датум на внесување: 27.Јули.2007 во 13:03
moira напиша:
MA TOA E VO GENOT NA SITE KOMUNJARI |
не дека сум комунист, но дали мислиш дека Еленовски е бивш комунист?
|
Датум на внесување: 27.Јули.2007 во 14:00
A TI STO MISLIS STO SE SDSM? DEMOKRATI, LABURISTI, REPUBLIKANCI..........
|
Датум на внесување: 27.Јули.2007 во 14:03
moira напиша:
A TI STO MISLIS STO SE SDSM? DEMOKRATI, LABURISTI, REPUBLIKANCI.......... |
зошто мислиш дека СДСМ ми значи нешто, овде проблемот е зошто се извртуват работите.
|
Датум на внесување: 27.Јули.2007 во 17:10
PA KOJ TI KAZA DEKA SDSM TI ZNACI NESTO? TI NA MUVATA DA NE I VIKAS IS?
|
Датум на внесување: 30.Јули.2007 во 11:34
зошто одите во други крајности, луѓето кои ги загубија блиските неверувам дека ги интересира Вашата политичка припадност, за нив од поголема важност би било за нивните блиски кои ги дадоа животите за оваа држава, да им се признае она за кое истите го дадоа животот, односно новопечените политичари и државници да им одадат почит, што се однесува до нивните семејства, секако треба да се осеќат како семејства на народни херои, а не да се кријат и да барат милостина.
|
Датум на внесување: 30.Јули.2007 во 13:31
dsds напиша:
зошто одите во други крајности, луѓето кои ги загубија блиските неверувам дека ги интересира Вашата политичка припадност, за нив од поголема важност би било за нивните блиски кои ги дадоа животите за оваа држава, да им се признае она за кое истите го дадоа животот, односно новопечените политичари и државници да им одадат почит, што се однесува до нивните семејства, секако треба да се осеќат како семејства на народни херои, а не да се кријат и да барат милостина. |
...точно, вчера 29.07.07година, присуствував на промоција на УНИЈАТА НА БРАНИТЕЛИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. промоцијата се одржа во Прилеп. Имаше извонредни теми, кои во суштина се и програмска определба на УНИЈАТА.Жалосно е што политичарите и овој пат како и досега немаа доблест да ги удостојат БРАНИТЕЛИТЕ, едноставо иако поканети не дојдоа. Имаше голема заинтересираност од медиумите кои цело време беа присутни. Од причина што промоцијата почна во доцните часови денес во вестите на сите ТВ куќи би требало да биде кажано, а утре во дневните Весници.......... Да dsds, во право си но треба да пројавиш поголем интерес и да дадеш свој придонес за да се реализираат сите овие работи кои се програмски зацртани.
------------- KRIG BLIC,
|
Датум на внесување: 02.Август.2007 во 00:13
..... и со Тито и без Тито стално ќе има мито. Но со Еленовски по наредба на Тито право на златните песоци во бугарија на НАТО дружење.
------------- KRIG BLIC,
|
Датум на внесување: 14.Февруари.2008 во 00:21
Веќе видено,
но мора да се каже дека во МО и ГШ на АРМ владее тотален хаос, а
режисер ни повеќе ни помалку Туку само бендисаното ,,војниче- со цивилен воен рок,, Лазе министерот. Која дркост,
уместо да си оди од сцената тој го менува првиот човек на Г4, само и
само да повладее уште некој месец.
Па сега Тито Петковски треба да си оди од лидерката позиција и на Лазе да му ја предаде.
Доживеавме деца да си играат со државата.
Па и нека ни е.
|
Постирано од: sasebt
Датум на внесување: 14.Февруари.2008 во 16:11
dobro, nieden nema sho go brani laze?
site ste vmr-ovci?
------------- http://foto.idividi.com.mk/portfolio.asp?ID=3883 - Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 14.Февруари.2008 во 16:13
ne ... ama ni od onie drugite .. sdsm - OVCI
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Постирано од: MLEKCE
Датум на внесување: 24.Април.2008 во 00:05
Во играта со децата кои беа вратени од божјиот гроб под водтво на Дамјан Стојановски,- екс шеф на обезбедувањето на кабинетот на миностерот за одбрана, што во своја одбрана ќе каже Лазар Еленовски како дел од тимот кој тоа го организира? Досега ништо. А понатаму верувам дека само ќе молчи. Лазаре сепак не си етнички македонец ако не ја кажеш вистината. Не слушај что тито ти кажува, ниту неговите две шефици на кабинетот кога тој ,,ќе стане претседател на државата,, . Ти бар биди чесен.
------------- ,,JA ZJELIM MALO NJEZJNOSTI I LJUBAVI,,
|
Датум на внесување: 07.Март.2009 во 20:15
Elenovski definitivno rabotel na raskol vo NSDP. Pa sigurno imal i prichina. Mozje go vodele primerite od liderot od kogo i samiot Laze ucheshe. Kako i da e sega sai bara svoe mesto vo politikata i seto toa vo sopstvena rezjija. I, vamu sakame da ni ja bide drzjavata. Teshko na narodot os ovakvi politichari.
|
Датум на внесување: 15.Март.2009 во 18:27
Гледам МТВ1, емисија преставување на кандидати за градоначалници на град Скопје. Интересно, ама само што го видов и Лазар Еленовски кака кандидат за градоначалник и тоа преку НДУ. Види ја издал матичната партија и избегал за да биде самостоен. Предавајки ја сопствената партија го предал родот свој а со тоа и самиот себе. Дали со сето ова предавство кое го работи до сега не следува и следно предавство и тоа ни повеќе ни помалку предавство на ПРЕСТОЛНИНАТА на Република Македонија. Народе, размислете дали својот глас треба да го дадете за оној кој во генот му ењ предавството. Впрочем пред да дадете свој суд и мислење прочитајтеја целата оваа тема завршно со овој пост и оценете.
|
|