Со кого живеете?
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Семејство
Опис на форумот: ... до шесто колено
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=8348
Датум на принтање: 24.Ноември.2024 во 16:38 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Со кого живеете?
Постирано од: Miriam
Наслов: Со кого живеете?
Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 00:27
Родители, брачен партнер, баби, дедовци, свекор, свекрва? И што мислите, подобро е помалку или повеќе луѓе на едно место?
------------- Try again. Fail again. Fail better.
|
Коментари:
Постирано од: mamma
Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 00:31
Sto manje-to bolje. Jas,tato,kerka i sin...i macorot go zaboraviv
------------- http://imageshack.us">
Shot at 2007-06-30[/IMG]
|
Постирано од: MisIcA,
Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 13:00
jas, soprugot i sinceto
normalno pomalku lugje na edno mesto e podobro.a babite i dedovcite sto ponastrana toa podobro.vnucite mozat da gi gledaat za vreme na vikendite,a ne se dolzni da se negovatelki.ne sakam nikakvo optovaruvanje okolu grizata na mojot sin da imaat tokmu tie bez razlika sto moite roditeli se daleku od mene isto i roditelite na soprugot.mozebi zatoa i mi se tolku mnogu mili, sto se podaleku od mene (sala nastrana, no mi nedostasuvaat )
------------- атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш
за боите...(модератор аџија)
|
Постирано од: Trilili
Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 13:09
se vrativ kaj mojte po dolgo vreme setanje i sega imam i kucka i macka
------------- LEFT SIDE OUT SIDE RIGHT SIDE HE SHOOT HE SCOREEEEEES!!!
|
Постирано од: Saricka
Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 13:11
AUUUU MISLAM DEKA NEMA VO EDNO SEMEJSTVO TOLKU LUGE KAKO KAJ MENE
|
Постирано од: Alisa 31
Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 13:13
Се разбира најтесен круг на семејството, во Македонија приликите за вакво живеење се малку потешки со оглед на екон. состојба на многу парови, макед. семејства пардон фамилии се сви на окупу, од типот заједно смо јачи, старите + младите +децата, ако сопругот има сестра или брат, па и тој да е женет со деца, тоа е тоа happy family.
Јас живеам со маж ми и со дечките (одат во градинка) и на сите млади им посакувам да имаат свое гнездо, бидејки само на тој начин мислам може да остане цврста врската помеѓу сопружниците.
------------- Alisa
|
Постирано од: MENANY
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 13:52
Jas,angelot moj(soprugot)i si cekame za dve nedeli edno malo angelce.
|
Постирано од: Trilili
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 13:54
neka e cestitoi zdravo
------------- LEFT SIDE OUT SIDE RIGHT SIDE HE SHOOT HE SCOREEEEEES!!!
|
Постирано од: MENANY
Датум на внесување: 12.Јули.2007 во 19:18
Trilili напиша:
neka e cestitoi zdravo | Blagodaram;blagodaram da dade gospod i kaj tebe (dve po moznost)bliznacina.
|
Постирано од: Julija
Датум на внесување: 13.Јули.2007 во 00:12
Живеам со мажот и детето.
-------------
|
Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 13.Јули.2007 во 14:30
ја живеам со цимерот и цимерката ...и двајцата немци
-------------
|
Постирано од: LAV
Датум на внесување: 13.Јули.2007 во 14:33
Постирано од: molly
Датум на внесување: 14.Јули.2007 во 03:12
jas i mama i tato sestra mi me napusti na studii
------------- koga se osekas dobro ne grizi se ke ti pomine.
|
Датум на внесување: 14.Јули.2007 во 15:41
И јас да си одговорам на темата . Имам живеено со родители, сестра, цимерки, сама, а сега со маж ми. Понекогаш е весело кога се повеќе луѓе на куп ама животот во двојка (понатаму и со повеќе членови сигурно ) досега најмногу ми се допаѓа. Мислам дека дејствува многу сплотувачки едно младо семејство да започне на чисто, без родители и роднини наоколу - да се навикне на одговорност, на поделба на домашните обврски, на почитување еден спрема друг итн. А и чистиш кога сакаш, си одиш по дома облечен како сакаш, си ги редиш предметите по дома како што ти е удобно, супер...
|
Постирано од: AlisaMM
Датум на внесување: 17.Јули.2007 во 12:30
Se slozuvam so tebe vo potpolnost
------------- Alisa
|
Постирано од: Dogi
Датум на внесување: 18.Јули.2007 во 10:02
MELANY напиша:
Jas,angelot moj(soprugot)i si cekame za dve nedeli edno malo angelce.
|
ај за арно нека е! јас живеам со жена ми и син ми.
------------- Јас сум мајстор!
http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
|
Постирано од: MoNiKa
Датум на внесување: 18.Јули.2007 во 17:09
JAS ZIVEM SO MAJKAMI TATKOMI SESTRAMI BABAMI DEDOMI TUTO KOMPETO .
|
Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 19.Јули.2007 во 00:31
Датум на внесување: 19.Јули.2007 во 16:13
Постирано од: MissWarrior
Датум на внесување: 19.Јули.2007 во 18:41
Jas sum so miljon luge doma. Koga se omaziv ne mi smetase, no me ostavija sama, pa potoa pak se vratija i mi e uzasno Ke zadavam nekogo. Dali nego ili nekoj drug ako naskoro ne se smeni nesto
|
Постирано од: PAVLIN
Датум на внесување: 19.Јули.2007 во 22:27
Jas ziveam vo zaednica samo so bracniot drugar vo ogromen prosor i mnogu ni e ubavo..iako sekogas imame po nekoj gostin jas mislam deka site treba samo taka da ziveat, ako imaat moznost...no vo mak. retko koj moze sam da si bide zasto se nemaat uslovi za kupuvanje na stan, kako sto e sekade vo svetot...Siromastijata vo koja e zaviena makedonija vo poslednive 20 godini ne mladite lugje ne im dozvoluva da si go ostvarat svojot son i da ziveat sami so svojata ljubov...im se divam na tie ljuge koi ziveat so site domasni i imaat svoja familija
|
Датум на внесување: 20.Јули.2007 во 02:31
PAVLIN напиша:
no vo mak. retko koj moze sam da si bide zasto se nemaat uslovi za kupuvanje na stan, kako sto e sekade vo svetot... |
Navistina vo Mk mnogu lugje se siromasni i ne mozat da si dozvolat da ziveat sami, ama nikade ne e lesno da se kupi stan. Sepak mnogu semejstva ako se stegnat bi mozele da si dozvolat kredit, samo sto im e polesno da imaat povekje kes, da nemaat tolku obvrski po doma, povekje pomos okolu decata, patrijarhalno vospituvanje...
Sekoj si e prav za sebe.
|
Датум на внесување: 20.Јули.2007 во 17:42
NAJUBAVO E COVEK DA SI ZIVEE VO DVOSPRATNA KUKA VO KOJ NE TREBA DA IMA POVEKE OT 6 CLENA
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 20.Јули.2007 во 18:30
hahah,...tolku li ve ima,..monika!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 20.Јули.2007 во 18:52
So e ova, nikoja neke da si ja cuva svekrvata
|
Постирано од: mende
Датум на внесување: 21.Јули.2007 во 13:01
nie ziveeme zaedno so svekrvata mora da se priznae deka e mnogu tesko ili lesno sepak zavisi
------------- mbm
|
Датум на внесување: 21.Јули.2007 во 14:22
MoNiKa напиша:
| full house,...bravo ,monika,....a ,gi zaboravi sharplanincite,......i machkite
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: AlisaMM
Датум на внесување: 26.Јули.2007 во 11:25
Miriam напиша:
PAVLIN напиша:
no vo mak. retko koj moze sam da si bide zasto se nemaat uslovi za kupuvanje na stan, kako sto e sekade vo svetot... |
Navistina vo Mk mnogu lugje se siromasni i ne mozat da si dozvolat da ziveat sami, ama nikade ne e lesno da se kupi stan. Sepak mnogu semejstva ako se stegnat bi mozele da si dozvolat kredit, samo sto im e polesno da imaat povekje kes, da nemaat tolku obvrski po doma, povekje pomos okolu decata, patrijarhalno vospituvanje...
Sekoj si e prav za sebe.
|
Se slozuvam so Mirjam deka vo MK vladee siromastija od mnogu pricini, no za lica koi se vraboteni lesno e da podignat krediti od bankive, a za vrakanje na kreditite se pravi dobra finansiska konstrukcija i toa e toa, jas i maz mi i kolata (nova) i stanot vo SK gi zemavme na kredit, ne e lesno ama drugo resenie nemavme, nemavme 100.000 EUR vo kes:), a mora da obezbedime i za nas i za deckite
------------- Alisa
|
Постирано од: nemo84
Датум на внесување: 26.Јули.2007 во 12:14
Mama, tato, bratmi i ja
-------------
|
Датум на внесување: 26.Јули.2007 во 12:28
brza напиша:
MoNiKa напиша:
| full house,...bravo ,monika,....a ,gi zaboravi sharplanincite,......i machkite
|
HEHE SO SARPLANINCITE I MACKITE NE ZIVEAM
|
Датум на внесување: 26.Јули.2007 во 12:29
zbunet напиша:
So e ova, nikoja neke da si ja cuva svekrvata
|
HEHE ONA NA MENE ME CUVA NAMESTO JAS NA NEE
|
Постирано од: jmama
Датум на внесување: 30.Јули.2007 во 16:52
Eve ja sum zenska emancipirana koja sticaj okolnosti zivee so svekor i svekrva. A pred toa imav i dever koj fala bogu se ozeni i se otseli.
Mozam da vi kazam deka nikogas ne sum si zamisluvala da ziveam vo zaednica ali ponekogas rabotite na zalost ne se odvivaat taka kako sto si zamisluvame. Nema nisto poloso za dvajca mladi da ziveat so starci.
Imam i sin od 5godini.
|
Датум на внесување: 31.Јули.2007 во 00:13
so,...niv
|
Постирано од: Isis
Датум на внесување: 01.Август.2007 во 21:41
САМА
-------------
|
Датум на внесување: 02.Август.2007 во 00:23
ACELERA напиша:
САМА
| ,...sega mi e jasno,....neshto,...ama aj da ne ,...analiziram,...vazno ,..mene mi e jasno,..
|
Постирано од: Isis
Датум на внесување: 02.Август.2007 во 02:19
brza напиша:
ACELERA напиша:
САМА
| ,...sega mi e jasno,....neshto,...ama aj da ne ,...analiziram,...vazno ,..mene mi e jasno,..
|
посакувам да живеев сама - но НЕЕЕ со тато, мама и бато не живеам сама и со мачка, брза, инаку и јас знам на што мислиш
-------------
|
Датум на внесување: 02.Август.2007 во 14:38
jmama напиша:
Eve ja sum zenska emancipirana koja sticaj okolnosti zivee so svekor i svekrva....Nema nisto poloso za dvajca mladi da ziveat so starci.
Imam i sin od 5godini.
|
А кои се околностите - пари или сопругот сака да живеете во заедница?
Ако е првото - Ок за привремено решение, ама за долгорочно сигурно има и друг начин. Ако е второто - би требало и твоето мислење да важи 50%
|
Постирано од: ASTRIX
Датум на внесување: 02.Август.2007 во 23:31
искрено - со не баш здрави луѓе еее, да може секој млад да си има работа која ке му обезбеди стан у кој ке живее сам или со девојка, а не со мајка подбуцнувач и татко шизо
|
Постирано од: jmama
Датум на внесување: 03.Август.2007 во 18:58
Miriam okolnostite se takvi da uplativme stan koj go cekame 5 godini i fala bogu sto ne zavrsivme kako FIKOM. Megjutoa eve veke 6 godina kako ziveam vo zaednica. Nie prvo si pocnavme pod kirija koga se zemavme, ama jas nabrzo ostanav bremena i koga se rodi deteto ( a se rodi predvreme so izvesni komplikacii) moravme da odime doma kaj nego.
Na mazmi uste pomalce mu se zivee doma. Ali zatoa vikam nekogas lugjeto se vo mat pozicija i racete im se vrzani.
Parite sto gi uplativme za toj jeban stan ne moze da gi vratime nazad i sega drememe dobri 5 godini i cekame toj stan da se dovrsi.
Inaku dvajcata solidno zarabotuvame megjuta ne sme vo sposobnost da zemame krediti bidejki normalnata ziveacka so dete ne dozvoluva bas ziveenje pod kirija. E sega nas tuka ni e i nadezda deka koga togas onoj famozen stan ke se zavrsi.
|
Постирано од: miki-li
Датум на внесување: 03.Август.2007 во 21:58
Датум на внесување: 04.Август.2007 во 04:38
member_profile.asp?PF=12131&FID=70 - jmama во тој случај навистина ви посакувам да се заврши што е можно побрзо вашиот стан. Навистина понекогаш, како што е и вашиот случај, има објективни причини за човек да прави нешто што не му е баш по волја.
Јас ти прашав најмногу заради тоа што има многу луѓе што се жалат од заедничко живеење, ама во суштина им одговара.
Ајде па пофали се наскоро
|
Постирано од: polikarp
Датум на внесување: 05.Август.2007 во 23:56
Sum ziveel so razlicni luge i na razlicni mesta a sega zivem so soprugata i mozam da kazam deka e super.
------------- Подобро да ме мразат заради тоа што сум, отколку да ме сакаат заради тоа што не сум.
|
Постирано од: Mr.Trump
Датум на внесување: 09.Август.2007 во 22:43
Постирано од: emkas
Датум на внесување: 15.Август.2007 во 21:12
Постирано од: NiNa1
Датум на внесување: 20.Август.2007 во 20:51
so majka mi dedo mi tatko mi
-------------
|
Постирано од: ekszi88
Датум на внесување: 05.Април.2011 во 12:30
Со баба ми, дедо ми и братучед ми.
|
Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 06.Април.2011 во 11:44
so semejstvoto
------------- druzhba si e druzhba,a sluzhba si e sluzhba...
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 06.Април.2011 во 11:51
сo жена ми едно стадо бубашваби ,ама ќе им го скратам царството нивно
-------------
|
Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 11:39
емил напиша:
сo жена ми едно стадо бубашваби ,ама ќе им го скратам царството нивно |
...
------------- druzhba si e druzhba,a sluzhba si e sluzhba...
|
Постирано од: minlan
Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 11:53
so komsijata ne ziveam bas naj naj ama zatoa so komsikata ohohohoho
------------- burn tire not your soul
|
Постирано од: Klara-D
Датум на внесување: 05.Јули.2011 во 14:40
Со мајка ми и со татко ми.
|
Постирано од: lotus flower
Датум на внесување: 08.Август.2011 во 23:11
So maz mi
------------- ~Live the life you love, love the life you live~
|
Постирано од: Indurain
Датум на внесување: 11.Август.2011 во 16:11
со мајка, татко, маќеа, вујче, дедо, баба,пра дедо, чукун баба,7 браќа, 8 сестри, 3 братучеди, 6 брaтучетки и 7 кираџии........
|
Постирано од: ekszi88
Датум на внесување: 14.Август.2011 во 00:02
Постирано од: pHp
Датум на внесување: 21.Септември.2011 во 16:14
Постирано од: pHp
Датум на внесување: 21.Септември.2011 во 16:16
Живеев сам, сега веќе не
|
Постирано од: viktorija123
Датум на внесување: 22.Септември.2011 во 13:26
so soprugot i dve klincezi(ama porasnati)
------------- There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|