Испечати | Затвори го прозорот

Агитпроп

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27894
Датум на принтање: 27.Мај.2024 во 14:47
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com


Тема: Агитпроп
Постирано од: Zelenikovo
Наслов: Агитпроп
Датум на внесување: 14.Јули.2018 во 12:56

додека се обидував да мотивирам Нарoд за мрмр-гајрет кој го чека во блиска иднина доколку се одлучат за градска декриминализација наместо Рурална Легализација на Марихуана, на форумот отворен зa соодветна јавна дебата покрај другите во подфорумот Политика посочив и на една помалку очигледна тема за Македонскиот Народ, а која не само што не ја преопознава туку и често наседнува на неа, иако може чул за тоа што е пропаганда, но не е воопшто свесен како истата се спинува, та си реков може ќе помогне ваква една тема за да се описменуе ако не заради себе заради своите Поколенија како не би им остаил и на ним простор да се дават во постојната паганска матрица за спинување потсвесни пораки, а преку нив и соодветно масирање вијуги!

бидејќи маклезет го искулирав озбилно што е до мене [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&PID=3126630&title=nwo#3126630" rel="nofollow - 1 - 1 ] еве ретроактивно потсетник што во сличната на оваа тема таму потпишав, иако таму пофорумот беше резервиран за Легитимирани Сениори како дебатата заради политичка пристрасност не би одела со ниски вибрации, а доколку оди кој е засегнат да може и да тужи та судски да се тргне неговото потпишано како и јас ко Модератор не би бил пристрасен, додека тука на идивиди бидејќи тоа не е случај би посочил дека утре може некој да ве дефокусира тука од елоквентна дебата, а да ја сврти на подли и неартикулирани етикетирања, со што ако некому целта му била да ви се згади од муабетот како би го одбегнувале утре та и ќе земе дрско да општи, а нели како би одвратил Народ да се описменуе или правовремено да потфаќа или фаќа во живо нечии агитпроповски спинои! нејсе еве архивиран абер од тамошната нишка ...

[ http://archive.is/cYzPN" rel="nofollow - 1 ] https://web.archive.org/web/20180618094602/https://www.maklezet.mk/community/index.php?PHPSESSID=lggddv784fti166qqa5npg5r6b&topic=75.0;all" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20180618094602/https://www.maklezet.mk/community/index.php?PHPSESSID=lggddv784fti166qqa5npg5r6b&topic=75.0;all ]

~

е сега денес последен спин кој има за цел идните поколенија со време да ги аклиматизира на одредена реалност е денешниот спектакл за 15 бесплатни концерти прењтпоставувам од народни пари платени, а како отанизирани хепенинзи, она веројатно колку да им стават на знаење дека ако и младите си дозволат да се отанизираат така сетне ќе имаат редовно концерти на отанизирани рамена и ремења, но ќе беше убо да имаат и едноминутен молк за сите оние Дечина кои загинале во стотици илјадници пр. во поскорешните јасмин револуции на блискиот Исток каде отанизираните беа спроведувале револуционерно демократија! ете индиректно да им заблагодарат и македончината што не можат и тие да присуствуваат на денешниве локални хепенинзи!

но да речеме само на воа било, она хепи промо за младите да се опуштат и гледаат на една воена центрифуга весело, туку што со ваквите хепенинзи индиректмо се таргетираат и постарите а особено Верниците, но на крајно пагански начин! односно ги истемпирале за Христијански Празник како денешниот во чест Светите Бесребреници (лекари кои не лечеле Народ заради пари) Свети Кузман и Дамјан, односно вака спротрен хепенинг деј индиректно има за цел потсвесно да влијае да суеверно Народ си рече ах не е случајно та ова е арно, само што отанизираниот агитпроп забораил дека отан-центрифугата лечи само ако имате пари односно неет компатибилна со делувањето на Христијански Бесребреници, но доколку навистина делувале со ваква намера агитпроп пагански требало да знаат дека Сабота е ден на Упокоениете во Христијанство заради Христовото Слегување во адот, т.е. Погребението Христово ...

и ајде да речеме не делувале така, тогаш зошто не внимавале за ова, потем зар Отан-Алва треба и младите да кркнат, за да утре при секое спомнување нанхепенинг од слични размери да се сетат дека тоа некој претходно го праел заради масовен шербет ут вијуги, и навистина тиле&ко некогаш го праеле заради федерализам во екс-југословија, а ова ќе му дојде како потсетник дека се праи повотрно заради некоја нова федерализација, што може за оние млади кои немаат јасна претстава што е Македонија и кои се македонците ќе му дојде ко мевлем за одродување утре во транснационален казан, а во кој подгревањето на кашата е отанизирано! далги големи та и младите ги повлекле во тињата од политичката жабокречина! јас немам гајтан веѓи но одамна сум испливал од ваквите и слилни агитпроп спинои, но оди кажи им го тоа на децата денес кои ќе ѕенѕаат весело заради воена центрифуга предпристапно, веројатно потем вакви хепенинзи и тие ќе организираат во други неинтегрирани држави, бар споделувајќи добра еа-агитпроп пракса!? Не Дај Божеи ние на ова дереџе да дотераме, бидејќи едно е кога сам себе се залажуваш, друго кога тоа му го ораиш некому насила иако еве неинвазивно преку музички хепенинзи!

е сега ако и овие од естрадат се суеверни, убо би било кога суеверието би ги подуплашило, а наместо уметнички на нумерологијата 15 гледнат и пагански ко 1+5=6 бидејќи и така ко популарна идолатрија несвесно се испаганизирани! то им значи 6-ката пак на паганите, тоа е друго, но најчестот денес новокомпонирано њуејџовски то е секс, ви текнуе на она 69, кој симбол вака мнозина популарни пејачи си го објаснуваат не уметнички ами пагански ко секс ол-араунд!

https://1tv.mk/show-business/македонската-естрада-со-музички-спек/" rel="nofollow - https://1tv.mk/show-business/македонската-естрада-со-музички-спек/ [ https://web.archive.org/web/20180714105537/https://1tv.mk/show-business/%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%BE-%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D0%B5%D0%BA/" rel="nofollow - 1 ]
Коментари:
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 14.Јули.2018 во 15:04

еден вид на анти-евроболшевички агитпроп би било доколку Хритијанин си дозволи да дума пагански е да рече ете бидејќи ова се одржало во Англија за време полуфиналето на СП каде Англија испадна од Хрватска дека ваквата случајност може да се гледа како зицер и за политичкава случајност, но можно е некој уште во Март вака да ги предетерминирал датите, иако никој не очекуел какви импликации ќе има тоа доколку Англија не помине на ФИФА-СП, сепак не треба во никој случај да се размислува вака, иако Зајко кога побрза да се фотне со Мејка за да ушуќари некој политички агитпроп поен, а во очи мечот ок-хр тоа ко да упатуваше и на некаква предпобедничка атмосфера, иако има многу нелогичности во овој контекст ако се имаат предвид Брегзит и з.Балкентри ко антимотивација ...

https://www.economist.com/europe/2018/07/11/thanks-to-boris-johnson-a-farcical-west-balkan-summit-in-london" rel="nofollow - https://www.economist.com/europe/2018/07/11/thanks-to-boris-johnson-a-farcical-west-balkan-summit-in-london

спинувањето пагански сугестибилност е неретко инструмент на елитите, а се лажат оние кои мислат дека најслучајно некој во позадина истурил одреден настан вака или онака, вакви случајности и да ги има тие се повторно нусефект по инерција на севкупната пропагадна атмосфера на одредено место, иако денес местото е сведено на глобално село заради социјалните мрежи, та се спинува вешто сестрано пагански, но и некој да е свесен за тоа, нема да може да го анулира ефектот никако освен и тој ако не тргне по таков аршин да дума, но за Христијаните тоа бидејќи е погубно поарно ќе биде да делуваат преку Молитва и Божја Промисла смиреноумно него ли да спинуваат агитпроповски во однос нечиј пагански аршин! та од ваков аспект би рекол не е проблем некој доколку си ги преиспитува своите дилеми јавно, туку дали таквите ќе ги наметне ко конечни некому! е сега моите погоре од првиот пост ми е јасно дека можеби не се точни, или можеби се, но белки ќе се јави некој учен на темава Агитпроп та да ме оспориндека вака никаде никогаш не делувале земните елити во своите пропагадни агенди!? а јасно што мене нема многу да ме тангира бидејќи не се возбудувам ако некому коцките не му се или му се поклопиле вака или онака, бидејќи размислувам само како да се Спасувам Молитвено иако бидејќи другите тоа не го чинам во ред е да укажам дека оние кои се традиционални Верници можат да бидат вака соблазнати, дури денес закажани концерти нели најслучајно се политички спинувани во неработен ден за и тогаш да нема Мир Нардо од политичка спин култура, и нормално бидејќи сме секуларна држава та и не треба воопшто да се замара во однос сопствената ѐдухоносна ѐтрадиција макар некој немајќи осет дека истата не треба да е обременета некако исполитизираност тоа си го тера ко во земјава мнозинството да се атеисти, сетне тие соблазнати доколку не се озбилно Воцрковени и да се сопнуваат меѓуредои!Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 14.Јули.2018 во 19:13

поука од сето ова би било во овие постови дека како Христијани дури биле и традиционални, треба да внимаваме на паганизам да не се насадиме, заради што најнапред треба јасна дистинкција од суеверија, дејќи нема ниту добри ниту лоши броеви, ниту пак бои или правци, се' ет од Бога а зависи само дали сите тие средства и појави ние ги користиме за арно или зло! 6-ката кај нас словените има смисла на шестар или ш/ч чест ... а дополнителен проблем е кога дури туѓи разбирања се наметнуваат некому ко конечни разбирања, а живееме во Свет каде ќе ни биде по нашата Вера, та верувајте во Бога и дека се ет од Бога та и не се плашете, дури некој пробал и навистина да наметне некој пагански агитпроп!

уметност на живеење, но дури некој и во незнаење кога делува, та макар и уметнички ко мене ет во однос време на постирани постови како некаква локална конотација пример ко 13 за дпмн или 19 за sds заради последните изборни позиции, та може некого да соблазни некако, но јас сум лаик и без никаква функција, додека мнозина дури играле и уметнички треба да се свесни кога и како си тераат некаква политичка агенда, а знаејќи дека многу светски елити кумуваат на локалниве тераат вака - ве поздраи масонското мото вистина зад вистина ил знаење зад знаење, та и локалниве и кога немаат абер а се масонски стимулирани и без да знаат им е суфлиран ако не поплочен пагански агитпроп во маркетингот, односно индиректно ги легнуваат на брашно да вака даделуваат! та нека внимаваат особено оние кои се во медиумите за и нив некој да не ги злоупотребува вака т.е. да имаат и ваква самоцензура за да некого не изврзат или извозат пагански сред нечии агитпроповски агенди!

знаејќи дека нема случајности во политичката броба за власт или терање агенди, јасно е дека се случуваат и вакви работи, заради што треба јасна законска норма за во иднина да се осуетат вакви подли делувања, иако истите многу многу не можат да изместат некој што е здраво утврден во одреден филм, но оние неопределените јасно е дека можат да ги извозат ко со песна дал преку хепенинг илити спотовски! внимавајте!!!
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 15.Јули.2018 во 00:00

можеби пресубјективнo, но неретко јавно знам да ширам во однос нато мое видување кое заличува на христијански агитпроп, иако тоа официјално никогаш не било во никаков случај став на Црквата и како Институција и како Заедница, односно знам нато симболот да го поистоветам со оној на војската на анатемаго, која во Откровението е апострофирана како оние кои на своите чела и рамена ќе ја имаат ѕведата деница, но што може и не е навистина тој симбол, иако сличи многу на неа, а некои случувања локално додадоа фолклорно на тоа некква назнака пр. тоа скорешната вежба на Криволак наречена змејов чувар [ http://www.epa.eu/politics-photos/defence-photos/us-soldiers-on-the-military-exercise-dragon-guardian-17-in-krivolak-macedonia-photos-53679819" rel="nofollow - 1 ][ https://www.gettyimages.ca/detail/news-photo/soldier-takes-part-in-a-joint-military-exercise-dragon-news-photo/824862188#/soldier-takes-part-in-a-joint-military-exercise-dragon-guardian-17-picture-id824862188" rel="nofollow - 2 ][ http://www.mactel.com.au/news-94187-military_exercises_open_the_road_to_nato,_zaev_said_-fourth_" rel="nofollow - 3 ] но има и многу други нато вежби вака акцентирани [ https://www.google.com/search?client=aff-maxthon-maxthon4&channel=t26&q=dragon%20excercize%20nato" rel="nofollow - 4 ] е сега може ова на многумина ќе им делува само ко фолклор, но сигурен сум дека кај оние кои се насадени воено во христијански земји биле тоа православни католички или протестантски дури и како мајтап ова е премногу, а не пак како официјална дрил доктрина, или и ова ќе помине!? можеби за утре да си имаат оправдување некои елити дека и некако ве биле предупредиле пред Слободната Волја да им ја поклоните!?

кога веќе ја спомнав оваа моја недоумица може да посочам како и од каде се јавил овој симбол како отанизирана појава - star gyronny [ http://web.archive.org/web/20090610133851/http://www.nato.int/60years/emblem.html" rel="nofollow - 1 ], 4poited star [ https://www.nato.int/cps/en/natohq/declassified_136211.htm" rel="nofollow - 2 ], Has anyone noticed NATO has morphed it's symbol into a swastika? [ http://www.freemasonrywatch.org/P2.html" rel="nofollow - 3 ][/url]], This “analogous” form running through all secret societies is the underlying belief in and worship of the stars. [ http://www.auricmedia.net/secrets-of-the-stars/" rel="nofollow - 4 ], "Chaldeans were devout believers in astrology, a form of superstition into which an astronomical religion like Sabeism is very apt to degenerate. For once it is taken for granted that the stars are divine beings, possessed of intelligence, and will, and power, what more natural than to imagine that they can rule and shape the destinies of men by a mysterious influence? This influence was supposed to depend on their movements, their position in the sky, their ever changing combinations and rela-tions to each other; under this supposition every movement of a star — its rising, its setting, 'or cross-ing the path of another — every sHghtest change in the aspect of the heavens, every unusual phenomenon — an eclipse, for instance — must be possessed of some weighty sense, boding good or evil to men, whose destiny must constantly be as clearly written in the blue sky as in a book. [ https://archive.org/stream/storyofchaldeafr00rago/storyofchaldeafr00rago_djvu.txt" rel="nofollow - 5 ]

но да речеме не е така, пример скоро ето јас по инерција ми се допадна логото со компасот од олдмапс.цом та го симнав ем го обоив зелено и го стаив ко профил слика на е-форумот на билд.мк за новиот профил Zelenikovo, зар тогаш и ја сум паган!? просто на прва ми бидна интересна предожба ко 5 до 12 симболично во однос полезна мрмр-агенда, но јас сум поединец, а отан е озбилна воена центрифуга зад која стои и далеку подолгорочна агенда ем елити кои не верувам дека случајно од ракав извадиле некое лого!Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 15.Јули.2018 во 01:17

пардон лапсус, https://www.oldmapsonline.org/

~

еве и тро офтопик вселенски агитпроп во однос кинеските марсовски амбиции а во костец EMF drive абер од второто видео

http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=758&PID=227145#227145" rel="nofollow - http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=758&PID=227145#227145

~

како не им текна на концертиве да кажат дека ко отанизирани некогаш ќе не стават на листа за туристички вселенски прошетки, којзнае можеби и на пат за марс, бар во симулации!?

ех д'Архангел им отвориле скопскиот претпристапен отан концерт, а макар музичарите се оградиле од нечија агенда, разбрав оти биле платени та не е битно каквов став имаат, битно некому му се вклопиле во агитпроп пораката, синкир сакале да кажат зад отан имет некој сличен заеднички именител!? којзнае, незнам ни дали Вртев се оградил или пак друг музичар, дали за отан илити ерга-омнес отанизацијата, моќеби лошо сум разбрал онака попат бидејќи нит нанфејкбук дремам нит пак се товам со то медиумскиот сензационализам, понекогаш навистина е убо Чоек многу многу да не се замара доколку му е јасно дека се ет денес политички еден супер-спин, добар беше Сашо денес кај Васко во Центар, вели исти мецени имаат локалниве политичкимелити, претходниве не испорачаа, та мораше и да тргнат, веројатно ко и самиот што мораше да се тргне од емисија кога беше соочен со некои негои двојни аршини, и навистина дпмн во портокаловата кампања за агитпроп советник имаа амерчка помош кога се зацарија која беше 2007-ма или 2008-ма ненми ни текнуе веќе бидејќи немам ни место веќе за политички хронологии по вијуги а знаејќи колку се ет тол,у добро спинувано да навистина е беспредметно Чоек да се преоптоварува дали и кој колку е прав или крив, но и дпмн ретерираше правовремено од нечиви спинои, иако сепак испорачуваа на други нивоа прикладни политики бреј сакаа дури и офшор финансиска зона в Скопје да отворат, а може по некое време кога и sds ќе се сплеткаат во еа-лавиринтите и самите од постојниве позиции да мораат да ретерираат дури сесрдно се убедени дека мора и треба да испорачаат ерга-омнес филм по секоја цена, но од кого почнуваат од младите и тоа отанизирачки, бреј оштроумност ко за во забавиште, забавно а за крвава дружба, пардон може сум грешка!?


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 15.Јули.2018 во 23:35

вечерва прочитав интересен агитпроп на сратфорд, пренесен од швеќер

https://web.archive.org/web/20180715135756/https://vecer.mk/komentari/vecher-analiza/evropa-se-deli-na-tri-dela-nie-odime-vo-pravoslavniot-sojuz" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20180715135756/https://vecer.mk/komentari/vecher-analiza/evropa-se-deli-na-tri-dela-nie-odime-vo-pravoslavniot-sojuz

мислам на сите им е јасно како делуваат овие тинктенкови, конкретниов продолжена агитпроп рака на циашите без функција, а со портфељ по масонски ложи, ме чуди колку лесно го пренесуваат нашиве шебертлии и вафлаџии ког како им треба во однос дадена спин агенда!

овој наслов треба да сугерира распад на еу. што може да биде а и немора да ет сигурна работа, но за некој со време да осигура страв некому во случај циа во однос еу, та и се пуштаат со време патки за да се впрегне еу кон што побрза федеразилација и не опстане ко унија, а јасно послена федерализација ќе се спроведе вака ко што е предложеа, него доколку еу остане целосна!

реално ова може да е спин и на евроболшевиците како полесно би иницирале одредени подобни промени во унијата, а плашејќи ги сите со еутаназија доколку тоа не ет случај!

но што имаме Ние од тоа, хм прво осоколување на локални фолклористи за глобални смотри, сетне локални еуротрансери за побрзи зицери, и конечно Народ којплашејќи се да не го пропушти и последниот воз за еу-недојдија и полесно да побрза да се редефинира, иако кога ова вака предочено во написов сугерира дека за такво нешто во такви околности нема логика! сепак Народ доколку подлегне на разни еу или антиеу спинови нема да мисли со трезна глава, туку ќе го возат и понатака како сакаат те локални те глобални елети и нивни продолжени екстремитети, а единствено чаре за излез од постојниов отанизиран ќорсокак е Ние да останеме смиреноумни, во кој случај гледајќи и понатака на Чашата оптимистички без стравови ккви и стапици или сплетки некој да ни спрема да сме фокусирани на Бога за и да не се опуштиме со или отпуштиме од умот, а така што е за Наше добро Господ ќе позволи или спречи ... но доколку ние меѓусебно се вреѓаме ситнопаленечки губејќи си во недоглед Благодат или дозволуваме концертно да не тапшаат по рамо како би не успале та дури и имале Благодат да забораиме што ни е битно а колку битното ни е итно или не, ние така ќе бидеме повторно извозени макар и оштроумноста била на повидок, просто треба за анатемаго да го надитриме и ние треба да сме итри на негоите итрини да не се сопнеме ашто е можно само доколку од пред вид не ги изгубиме Божјите Заповеди како страв од Бога кој е и единствен страв кој е полезен за Чоека дури и некој ви спинувал ете некој ошол кај волци в планина и го изеле оти рекол дека него Бог го чува а Христијански Господ не дозволува зло за Своите Верни Луѓе освен ако со такво зло не се поништи поголемо зло, но запрашајте се колку Ние сме Верни вооппто што е Вера што е Надеж а што Љубов и дали Мудро е да е брзаме и паничиме или смирено на секој ризик и искушение да му погледнеме во очи а без никого да не осудуваме бидејќи оние кои мрсат некакви конци доколку се за друг та и сами ќе се сплеткаат во нив!

а по некогаш се случува се да ни е јасно, а да незамарајќи се дека може некој има задна агенда, само заради немање страв и во оган да влеземе а од него здрави и живи да излеземе бидејќи фокусот ни бил растеретен од какви и да е стравови, а друг пат пак мислејќи дека се' треба во милиметар да фатиме та на крај бркајќи милиметри на метри и километри да заборавиме! кому колку му е дадено, но не се лутете никому, бидејќи некој денес нешто знае и може да носи, а утре тркалото се свртило та неможи, зар Македонија некогап не го обидинила џел познат Свет, а сега еве ко Македонија нит последна не и угодуваат некако ко за рамноправна, но што ет земено Христијански Спасително бидејќи не случајно во Библијата е речено последниот ќе биде прв а првиот последен ...


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 17.Јули.2018 во 23:23

едно бркање милиметри денес е пример безбедноста во домовите

http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3539" rel="nofollow - http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3539

заради кое пак на километрите забораваме во таквата инерција

https://www.thenewamerican.com/world-news/europe/item/22916-soros-co-opting-churches-to-push-new-world-order" rel="nofollow - https://www.thenewamerican.com/world-news/europe/item/22916-soros-co-opting-churches-to-push-new-world-order

но што има ова врска ова со агитпроп, едноставно кога цел систем би бил целосно орвеловски покриен, сетне на ред се хакслиевите гачки за бреј њу ворлд а во кој андитот може ќе ви биде трансфериран по физички пат или пак преку психолошки бразди дали преку директни или индиректни технологии, во најдобар случај олабавувајќи ви ја Слободната Волја за Трезвеноумност која би требало да е критички механизам во однос појавите во опкружувањето, за кои доколку имате неподобен став по системот брзо и да ве ресетираат во намерите за дистанцирање од него ако не негово поправање, што и денес е случај но сеуште Чоек денес има избор далки ќе подлегне на пропагандите, додека во НСП околности а јасно и претходно предпристапно ќе биде аклиматизиран на нив со насмевка на лицето!

интересно е дека иако до сега главен псај-оп модул беше сублиминалниот маркетинг преку е-медиуми и блокбастер алатки информативно забавно или научно, уште сега се користат експериментално нови технологии за емф вибрационо сподобување на одредени таргет групи или поединци, за тоа во НСП услови да се примени на сите подеднакво заради одржлив развој и технократски социјален инжинеринг! тоталитаризам кој сега најсигурно е протнат мамонистички или преку шок&ејв агенди дури и онаму каде за тоа нема логика ко што е Црква [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&PID=3126761&title=nwo#3126761" rel="nofollow - 1 ] она ако не директно обвинувајќи за некоперативна и ретроградна тогаш индиректно таргетирајќи нејзини членови за да ат рамнодушни кон новокопнирани појави протнати олараунд од едукација преку којдневие па се до Устав

Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 19.Јули.2018 во 11:08

псајоп агитпроп преку директна технологија ко е-медиум се аплицира индиректно пример преку сублиминални пораки https://www.psyop.info/2017/07/5d-psyop-ascension-new-age-information-warfare.html" rel="nofollow - 1 ][ https://www.jacobsm.com/mumcw_jw.html" rel="nofollow - 2 ] или пак преку подобни фреквенции за одвраќање спуштање или кревање енергија слично ко кај направиите за пест-контрол [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3008&PID=227216#227216" rel="nofollow - 3 ]

зошто мислите дека веќе масовно не е во употреба ваква технологија, некаде индиректно протната ко позајмени репортажи, некаде директно каде мора да си истераат еа-детерминистите своја агенда со помош на локална булумента!? зошто одамна избегнувам да слушам радио или гледам телевизија, а најчесто бркам преснимени испиратирани материјали навака натака, звучниците денес го имаат цел опсег на фреквенции, вклучително и оние по новите телевизори, заради што сега имам вклучени некои компјутерски на ресиверот за Татко ми да слуша телевизија, на страна што среќа крепал ми телевизор та и сублиминално не може ништо да ми се протне, но без гајле ме таргитираат директно ко некако за нив интересен и тоа не само сега него изминатава деценијаама ај да не ви објаснувам како тоа го прават, може сте чуле за оние рајот контрол воено-полициски орудија кои и за поголема толпа делуваат!? дури толпата била само концертно расположена!

http://www.mindcontrol.se/?cat=99" rel="nofollow - http://www.mindcontrol.se/?cat=99

http://www.subgenius.com/bigfist/answers/articles/X0038_Microwave_Harassment.html" rel="nofollow - http://www.subgenius.com/bigfist/answers/articles/X0038_Microwave_Harassment.html

http://artificialtelepathy.blogspot.com/2007/02/effects-reported-by-targeted.html" rel="nofollow - http://artificialtelepathy.blogspot.com/2007/02/effects-reported-by-targeted.html
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 19.Јули.2018 во 18:00

интересно е дека и од надворешен гајрет Чоек може да се осигура директно [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=337&PID=227235#227235" rel="nofollow - 1 ] но останува проблем како да се реши од сублиминаниот псајоп агитпроп протнат низ телето, т.е. мора да се самоцензурира со ескивирање на директна тв програма, што за некого е невозможно, но доколку има во живот поголеми дострели од модерните максимуми посекако тоа нема да му биде тешко!

ова за Воцрковени Христијани би требало да им е непишана норма денеска, доколку сакаат да одолеат со лесно на разни искушенија од е-природа, низ која најчесто сме стимулирани на ниски страсти, а неретко и на рамнодушност или пак гнев! иако со доволно Благодат секое искушение се претрпува со леснотија! но чуму Човек да си троши мирот доколку е свесен за ова, а и без ова доволно се емоционалните тобогани од уметнички или инфо соблазни по тв-а за да се возбудите и без да некој да ве стимулирал фреквенциски некако! може се надевате дека АЕК ќе ве предупреди некогаш по категории и на ова ниво а тоа не е сеуште нигде по свет пракса!? а кога ова го спомнувам може да наведам дека исто има абери дека сред конзумеристички времиња опкружени од вештачки материјали воедно така и телесните фреквенции ги реметиме [ https://www.rawlifehealthshow.com/why-tapping-eft-should-be-avoided/" rel="nofollow - 1 ] иако ова е сеуште псевдонаука за повеќето од нас нели бидејќи не е институционализирана како техничка вистина ...

но трезвеноумноста не смее да не зароби од стравови, но треба да не направи претпазливи доколку нешто воочиме, а зар малку ви е што телевизорт делува на вас хипнотички!? оној пак момент кога од него ќе се решите, потоа на ред е Живот во Подвиг што пак денес за повеќето е неразбирлива работа она да си отсечен што повеќе од системот за да можеш да се фокусираш што повеќе на самоодржливост, за да намалувајќи колку можеш повеќе на материјалното реципрочно да стекнуваш во духовното, а што пак само бестрашен Чоек може да си го дозволи Христијанин кој не осудува а во море на блудот морал да плива, за оној момент кога и навистина разбере како делува Божјата Благодат сетне да не се плаши за и пак ако се сопне некако во овој свет она што би рекле некако го повлекол духот од овој свет назад на старите вибрации просто да не падне никако во очај, а потем да го прекршуваат демони или нивни полтрони на други нивоа како би го пишманиле за Спасение на Душа и го фрлат во униние бесконечно пр. клеветејќи го дека тој е крив за ова или она, недостоен вака или онака, илити закаснет волку или онолку, што го прават или одвнатре ако Чоек им отворил врата преку својата грешност повторно, или пак преку тие околу него, она што вели поуката Кога нема да можат да удрат по Вас ќе гледаат да ве скршат преку Тие околу Вас, но тоа е за миг болно, а сепак конечно не е до Вас да судите дали сте или не сте за нешто криви, Ваше е да Трпите се Смирувате и Спасувате ... посебно ова е битно за оние кои стремат за што поголема духовна слобода, за да не очајуваат знаејќи дека Господ е милостив и само Господ може да не приведе кон Царството Небесно а не ние со наши сили да се надеваме дека ќе се спасиме или некого спасиме, она ко што сме црковно поучени: за да се Спасиш мораш да заборавиш на стариот адам и тие сеќавања да ги надминеш преку Христа пр. ко жал срам или страв заради овој Свет или Ближните во него доколку Чоек успеал да одолее на старсти, што не значи дека ќе ги заборавиме Ближните но не и да паѓаме во очај сеќавајќи се на лошите работи кои не пресретнале, бидејќи сите сме гости на овој свет, а ко гости не ни можеме да предетерминираме ништо дури и кога би сакале, само може нешто да одложиме ако по инерција е упатено кон одреден пат, иако можеме да се преиспитуваме дали тој пат е корисен и како да го избегнеме доколку воочиме дека не е, единствено битно е фокусот да го насочиме кон Спасение и постојано да се трудиме така да го одржуваме колку можеме колку знаеме ... во спротивно ако до сега вака не играа само демоните анатема на ним, сега со ова новиве технологии ќе не играат и еугеничарите односно од нив впрегнатите политички елити! та не се соблазнувајте и не се плашете бидејќи можат да ви сместат што сакаат, само многу пати тајмингот не им е во ред, или стапицата доволно склет, колку и да ја наштимале веродостојно, било тоа го праеле реално виртуелно или психолошки, еве абер дека читаат мисли а горе на инфографикот имате абер и дека имплантираат мисли!

http://artificialtelepathy.blogspot.com/2009/02/thought-police-next-logical-step-in.html" rel="nofollow - http://artificialtelepathy.blogspot.com/2009/02/thought-police-next-logical-step-in.html

вака видено, нема ни никого да судиме ако заглаил, пример сред некоја агитпроп центрифуга спорведувајќи нечии агенди, туку ќе ги ескивираме нивните стапици, и нормално на Ближните ќе им сведочиме кој пат е поарен, а за кој се сомневаме дека е погубен, пример еу како унија за нас како Народ е корисна работа, но како федерација со централизирано ниво на одлучување ќе биде жив зијан како културно така и духоносно, а сигурно и материјално нема да видиме аир доколку светската економска центрифуга подзапре во најдобар случај чекајќи на нечија милостиња бидејќи сме станале бројлерски зависни наместо човечки независни што пак е возможно само доколку думаме материјално да се осигураме ко рурално самоодржливи ...

Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 19.Јули.2018 во 22:17

зошто е ова битно за Христијаните бидејќи утре може вака да ве извозат во однос настани од Откровението на начин да поверувате дека веќе се случиле, а како би ве разоружале од Верата и турнале кон универзализам, што сигурно ќе го прават на повече ниво прво спинувајќи преку бела сива но и црна пропаганда, што и сега се случува но во помал обем пр. директно или индиректно дискредитирање со црна пропаганда на оние кои сведочат за амбисот на еа-детерминистите, а што како минуваат фазите во однос спроведување на агендата за НСП така и псајопот ќе биде се поголем односно врз поголема популација аплициран, дали ќе подлегнете на таквите спинови тоа е ваша работа ... она што се вели во Евангелието на крајот кога ќе ви речат ене го Христос, таму е, тој е, никако не им верувајте, бидејќи доаѓањето Христово ќе биде јасно одеднаш за сите а не малку по малку!

https://en.wikipedia.org/wiki/Psychological_warfare#cite_ref-lerner_34-0" rel="nofollow - https://en.wikipedia.org/wiki/Psychological_warfare#cite_ref-lerner_34-0

доколку знаете дека главен метод на господарите на хаос е пропагандата, за нив имате абер во линкот од линков [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&PID=3124822&title=nwo#3124822" rel="nofollow - 1 ] та и нема да се соблазнувате кога ќе сакаат да ве уценуваат извозат или прелажат дури и со реални опасности, туку ќе се смирувате и така ќе ги ескивирате нивните замки, бидејќи си дозволивте ли да поверувате некако макар и сугестибилно на нивните спинови, така не само што сте се разуружале, туку воедно и ќе бидете и понатака приемчиви за псајоп масирање! знам дека е неверојатно тешко да разберете дека еа-детерминистите навистина се подли играчи со задни намери, но бар не ги судете оние кои пробуваат да ги демистифицираат нивните агенди бидејќи некако ги фрлиле во оган, а со тоа сакајќи директно или индиректно да ве направат неприемчиви за демистификациите бидејќи ете истите се објавени од некој кој е ваков или онаков, илити околу него се случува она или ова, а всушност тие ко детерминисти уште далеку претходно се осигурале да направат одредена шема со која најнапред треба и демистификаторот да го ресетираат како би го придобиле, и во своја полза утре спинуваат, а кога тоа не можат да го сторат тогај ги одвраќаат луѓето од него на мал милион начини преку разните методи на пропагадно делување, бидејќи ако удрат по него директно Вам демистифицираното ќе ви се утврди, а се додека демистификаторот е во јавност тоа и нема да си го дозволат, а доколку тој нема доволно Благодат би го лизнале ако неможат да го сотрат уште одма, но калкулациите за сето тоа ги прават во од, та и неможе никој та и тие да претпостават кога како ќе се обидат да делуваат, конечно и ним се' не им е јасно!

просто речено и ова е социјален инжинеринг, но сега на политичко ниво, а за сметка некоја долгорочна агенда, за која утре доколку стане реалност биониката сестрано, пропагандата сакаат да ја тераат не само потсвесно туку и свесно преку уфрлање директно слики во свест, за што добар документиран абер имате во оваа верзија од https://youtu.be/OpKhQhUAgNg?t=31m1s" rel="nofollow - Transhumanism - the future of human body каде од мачка вадат вид, а имав видено друга верзија каде од мајмун вадат на компјутер што гледа мајмунот а потем му имплантираат друга предожба, ко она експериментите на дарпа за https://en.wikipedia.org/wiki/Cortical_modem" rel="nofollow - кортексен модем
Цитирај Dr Arati Prabhakar said that their eventual goal is to an internal display system that would look as if you were wearing a Google Glass-style headset, but without any external technology.

According to http://hplusmagazine.com/2015/02/15/biology-technology-darpa-back-game-big-vision-h/?1" rel="nofollow - H+, DARPA’s short term goals are to begin by creating a small device that would cost no more than US$10 of showing a basic digital display, similar to a digital clockface, through a direct interface with the visual cortex.


претпоставувам ова утре ќе биде аплицирано со нанороботи [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1720&PID=169108#169108" rel="nofollow - 1 ][ http://journals.plos.org/plosone/article/file?id=10.1371/journal.pone.0161227&type=printable" rel="nofollow - 2 ] кои ќе се инсталираат низ крвоток некако, можеби преку на сите омиленото нескафе во форма на гранули, а зошто не мрвиците на индустриските па и домашните колачи, онака ко што може да налетате на постојно видеоарт интемецо на форум [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3134&PID=213898#213898" rel="nofollow - 3 ] утре да ви имплантираат и без да знаете елитно пропаганда интермецо ко дирек во мозок т.е. око!

е сега каква пропаганда ќе тераат, нормално онаа која и сега ја тераат како социјален инжинеринг, а за кој убав абер имате во поучниот документарен филм на Метаноја насловен http://metanoia-films.org/human-resources/" rel="nofollow - Human reources претпоставувам најнапред ќе експериментираат на мала контролна група, а сетне ќе пробаат да аплицираат по сите страни воедначни стимулирачки пораки односно колективна халуцинација, она да ви излезат предочи ејлиени или пак две сонца итн. што кога им треба за да ве извозат, Не Дај Боже колективна прелест и погибел која би ја примиле со насмевка, а што и сега се убидуваат да го прават еа-детеминистите но на порудиментирано ниво преку постојни медиумски соблазни стравови или пак спинови во одредени цели, ви текнува на wTc и бробата со глобалниот тероризам онака да самиот терорист глуми ослободител итн. но сега тоа лесно не поминува, иако ко елити се прават на удрени дека поминало, а чим еве ние ко народ сме им го исркале и сакаме и покрај таквите спинови да се отанизираме, што повеќе мубет!?
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 21.Јули.2018 во 00:32

еве уште една интересна новина на ова поле која утре доколку ја вкрстат со некоја нано таргетирана генетска група [ http://web.archive.org/web/20130630023418/http://www.projectcensored.org/top-stories/articles/16-human-genome-project-opens-the-door-to-ethnically-specific-bioweapons/" rel="nofollow - 1 ] или популација ќе можат да перат мозок и од сателит без страв дека псајоп аплицирањето така ќе засегне други околни жители, јасно во тој случај треба изолирани ресивери односно на терен некој ќе мора да инсталира некоја направија за пуштање во оптек нанороботи на таргетирана група, бреј денес кај пријател на гости разбрав дека улетале млади странци да испитуваат нешто во врска сеизмика на зградата за исиз, ги прашал што прават кај него на спрат со некаков апарат и го искулирале на англиски се е во ред мериме и ќе си одиме, и ај на страна што не биле обележани ниту пак македонски преведувач или претставник од изис во придружба туку не ни објавиле некако на огласна табла дека во наредните денови ќе прават некакви испитувања институционално под оретпоставка така и навистина делувале!? е сега утре така нкој лесно ќе си инсталира и каква им треба направија кај вас на спрат или на бандера во маало, а зошто не и на кафематот додаток или на домофонот во влезот од зградата нешто!? знам делува параноично, но кога бар еднаш во живот би имале некакво искуство и со локални удбаши, воопшто нема да ви изгледаат вакви филмски претпоставки баук во однос меѓународни изисовци! или? ако ви флњширале меморија некако тнка работа макар претходно и сте биле свесни!

Цитирај researchers at the University of Maryland have come up with a sci-fi seeming technology that one day could make them real. Using a time-reversal technique, the team has discovered how to transmit power, sound or images to a nonlinear object without knowing the object's exact location and without affecting objects around it. Their work, "Nonlinear Time Reversal in a Wave Chaotic System," was published in the Feb. 7 issue of the Physical Review Letters journal.
...
https://phys.org/news/2013-02-reversal-doors-future.html#jCp" rel="nofollow - https://phys.org/news/2013-02-reversal-doors-future.html


ни во пештера нема да имате мира http://www.lanl.gov/orgs/ees/ees11/geophysics/nonlinear/basicposters/AGUPoster2/AGUPoster2.shtml" rel="nofollow - http://www.lanl.gov/orgs/ees/ees11/geophysics/nonlinear/basicposters/AGUPoster2/AGUPoster2.shtml освен ако не ја обложите со оловна фолија [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1609&PID=126334#126334" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1023&PID=159455#159455" rel="nofollow - 2 ] а и ова натакa прашање е колку ќе биде безбедна заштита доколку сте изложени на технологија која одвнатре во вашиот систем ќе генерира фатаморгани!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 21.Јули.2018 во 12:33

ако сето ова ви делува научно-фантастично еве може вакви видео предожби ќе ви бидат токму за да се разуверите пример ко оваа на Светозар Радошич во емисијата БалканИнфо од 18.05.2018 [ https://www.youtube.com/watch?v=E5Bdk8gsWmg" rel="nofollow - 1 ] од некој што се посветил на оваа тема, а има и други кои се аплицираат и духоносно од тајните служби но со нив во зависност од силата на медиумот не може да се таргетира голема популација лесно иако претпоставувам вака може да се таргетира повидна или повлијателна личност а преку неа поголем број постојни ресивери на одредена популација, нешто што веќе поодамна е стандард на делување за големите империи во спроведување на своите агенди [ http://www.novi-svjetski-poredak.com/2014/10/11/kontrola-uma-i-psihotronski-rat-treci-svjetski-rat-vodit-ce-se-mislima/" rel="nofollow - 2 ][ https://www.youtube.com/watch?v=w74EEBCjRPY" rel="nofollow - 3 ] односно можат сугестибилно да влијаат и на јаве и на сон та директно да се мешаат во нечија Слободна Волја како би предетерминирале одредена агенда, заради што како Христијани битно е секогаш здраворазумски и трезвеноумно да размислуваме имајќи скепса за секоја работа а не инстант ко отан алва да ја голтаме! што пак е возможно доколку сме од Блаагодат закрилени ... (во третата фуснота од гостувањето во Na rubu znanosti на KONSTANTIN KOROTKOV на тема OD KIRLIANOVE FOTOGRAFIJE DO GDV-A, 05.02.2018 има интересен абер како со кирлијанов метод се лоцира и енергетска потентност на некое место или предмет во случајот Црковни Храмови и Икони што значи таму и околу нив сте и дефакто и заштитени и насобирате заштита) ... та не се двоумете околу Воцрковување дури и не сте спознале како делува Божјата Благодат што е уште понеопходно бидејќи ако денес Луѓе вака делуваат колку повеќе паднатите духови директно преку луѓе, кои немајќи здрав духовен одбрамбен механизам биднуваат обземени, сетне тие утре може вака или онака да ве соблазнуваат пр. ко папагали кои агитпроповски слепо верглаат слепо без еу-нато се ќе ни биде сакато, небаре еу-нато се перфектни и не калкулираат во однос свои интереси дури и кога станува збор за нивни членки, што не значи дека сите се обседнати вакво разберање ако имаат, но треба да сте свесни дека оние кои во позадина кројат еа-детерминизам посекако се доколку на таквата агенда и се премерат долгорочно ефектите!

но не заборавајте дека паднатите духови делуваат и индиректно преку соништа заробувајќи ви ги во најдобар случај дневните активности кога ко дежа ву ви се остваруваат сонливи стрипои за малку по малку вие да почнете да си го предетерминирате животот верувајќи во област или околности во која се инфлитрирале озбилно некои духови, онаа астрална рамнина во која имаат ставено царини митарствата на анатемаго, низ кои минува Душата исходи во повисоки сфери кон Бога и иако на многу Христијани ова може им е јасно на многу не им ет, а дури и поуки пр. ко оние на еден од столбовите на Православието ко Свети Јован Златоуст но и многу други Светители не им се доволно а кои не случајно бдееле без око да затворат пр. едниот од Светите Три Ерарси штом го фатила некако дремка се фаќал за јаќе закачено во келијата за да ако падне во сон се пуштии падне како не би заспал а кој ќе рече Христијанинот кој верува во соништа е налик оној кој си ја брка својата сенка, во најдобар случај сплеткан од исчекувања некакви заради кои и пред очи сетне многу полезни работи ќе пропушти, зар и самите пагани не праеле дрим-кечери т.е. стапици за сонови а знаејќи дека паганите токму се праксираат астрално да се освестатова е чинам екстра поука дека нема мајтап со сонот како равенка за живот и за вас директно кога би се обидувале да го одгатнете а не пак на друг да му препуштите да ве вози со некакви соновник архетипи, вие во овој свет немате појма зошто сонцето денес или утре повеќе или помалку свети она во лето есенски во есен летно, а не пак во однос сонлива математика да станете сонливи математичари, а и кога би станале штом отворите духовни очи и од таа страна ќе видите кој ве контролира и вози ко овци пред колење, колку само пати се имам грабнато со демони најчесто јадејќи ќотек кога живеев пагански и експериментирав со астрални техники, но иако така сум се насадил уште ко дете и тоа само бидејќи некој им поклонил дома на моите белетристичко пагански комплет книги, оној момент кога дојдов до самиот раб со истрошена Благодат заради и само експериментирање со вакви астеални техники Среќа по инерција заради традиционално Православие моите што ме израснале така во клучен момент за моја погибел Природно гласно Повикав за Помош од Христа за и веднаш да бидам ослободен од погибел во моментот, а дури кога се Воцрковив и тоа оние моменти кога бев бар еднаш неделно Литургиски активен дури тогап коне.но од духовни напади се ослободив ...

би резимирал, та ако земни елити се на праг за масовна манипулација, што пак паднатите духови кои се далеку постари и понапредни, та и си играат мајтап како сакаат и со земниве елити и со нивните поданици, а веќе на некои нивоа се тера и паралелно масирање свест, она што велат со уцени ве тераат ко гојда во реалноста, а со светла иднина копитарите ве прелажуваат во сонови, додека Христијански треба да знаете дека не сте дојдени на овој свет да уживате ко да е рај но не треба да подлегнете на уцени заради наводен таков рај, додека во однос соновите е речено од Бога се оние во кои сте предупредени со страшни околности но не треба и нив да ги прифаќате здраво за готово бидејќи не сте сигурни дали тоа така е и за вас ко традиционални верници, бидејќи оние кои немаат доволно Благодат за постојано да се заштитени живејат и постојано во кошмари што пак дефинитивно не ет по Божја Промисла а вака видено та и никого не судете бидејќи би требало да бидете свесни дека секој може да е прелажан повеќестрано како од земни така и од поднебесни сили, та знаејќи дека и вас ко воцрковени можат да ве прелажат единствено на тие фатаморгани може да им се спротивставите призивајќи го Бога да даде Благодат Разум и Заштита така делувајте и кон оние кои ко елити некој некако ги заробил биле тие локални или глобални политички или воени играчи!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 21.Јули.2018 во 20:20

кога веќе спомнав за взаемно делување на еа-детерминистите и паднатите духови, можам да посочам една интересна појава која ја приметив периодов, односно бидејќи сигурно мене Народ ме исперцепирал дека пречесто ставам три точки, а претежно бидејќи сакам да посочам интерпукциски дека муабетот може да се дополни, а воедно и уметнички полесно ми е некаде да ставам флуидно три точки него точка, сетне тоа преминало во навика итн.

е сега многу веројатно елитите кои уверен сум во многу случаи делуваат пагански, она пречесто го приметувам тоа на разни начини и кај нив и кај нивните пиони, веројатно си помислиле дека и јас така исто делувам па и пробуваат така да ме ресетираат но спинувајќи во контекст како моите размисли се повод за негативна енергија, а во што ако не директно тогаш индиректно ко на пагани во тоа се помогнати од демони анатема на ним, бидејќи на тој начин еве лесно би ве одвратиле да бидете приемчиви за одредена вистина која допрела преу овие абери до вас, она клетници на виктор иго во езотерична форма!

па така некако одеднаш откако пак новоотоворениве нишки и на овој форум после маклезет забревтаа одеднаш последнава недела се појавија неколку чудни несреќни случаи со три исчезнати девојки [ https://web.archive.org/web/20180721171404/https://dosie.mk/archives/2028" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/wVkug" rel="nofollow - 1 ] сетне тројца насилници убиле момче двајца фатени а третиот во бегство [ " rel="nofollow - 2 - 2 ][ " rel="nofollow - 2 - 2 ] потем тројца пожарникари повредени во сообраќајна несреќа [ https://web.archive.org/web/20180721171814/https://dosie.mk/archives/2040" rel="nofollow - 3 ][ https://web.archive.org/web/20180721171814/https://dosie.mk/archives/2040" rel="nofollow - 3 ] и конечно на 33 години ненадејно од предозираност настрада Влатко Морал [ https://web.archive.org/web/20180721173413/https://dosie.mk/archives/2097" rel="nofollow - 4 ][ https://web.archive.org/web/20180721173413/https://dosie.mk/archives/2097" rel="nofollow - 4 ] е сега кој настан како е спинуван од локалните политички елити медиумски тоа е едно прашање, а доколку навистина се несреќи сигурно на нив кумувале паднати духови (бидејќи реално никој нормален не сака живот да си прекрати) та и можеби има во позадина поголема игра него што локалниве елити се свесни, но што чисто се сомневам, но очигледно постои некаков патерн кој ете треба да ве увери баталете овој баксузов ли најдовте да го слушате, и ок на вашата совест е дали и вие пагански ќе размислувате бидејќи реално никој не е совршен, а и суеверните се луѓе, та најмал,у што можам да речам е лесно не наседнувајте нит на елитно спинуван агитпроп а уште помалку на ддуховни соблазни, бидејќи почнавте ли така да паѓате на стравои, утре и до очај ќе дотерате! е сега во кој случај јас имав приметено дека елитите полициски спинуваат, пример лани на 1 јуни се случи загинување на тракторист во битолско а која несреќа се совпадна со моето експонирање во јавност преку фејкбук, но бидејќи во тој момент бев на одмор во село Ѓавато та и ми падна чудно што таква една несреќа се случила на Патот Ѓавато Тополчани [ https://web.archive.org/web/20170704190916/http://www.mkd.mk:80/crna-hronika/traktorist-zagina-vo-soobrakjajka-vo-bitolsko" rel="nofollow - 5 ][ http://archive.is/1XC83" rel="nofollow - 5 ] е сега оние кои знаат каде е Ѓавато а каде Тополчани ќе знаат дека таков пат не постои, ниту пак селата се граничат некако меѓусебно, но некому ете му текнало во меверњто дека може локален пат кој не е ниту регионален вака да го поврзи, и јасно укаже дека несреќа и други ги чека ако некако возат по онаа ѓатска линија макар и на фејкбук, што не само што е агитпроп спин ами и тежок паганизам од сугестибилност, а грото нормално кои се суеверни и ќе паднат на ова ко за утеха не певпат ниту пак еднаш, бидејќи слично се спинувало многупати и локално и глобално на ваков начин медиумски од страна на елитите и нивните пиони заради терање свои агенди беспрекорно односно и при најмал крик на слободоумност гледаат истиот да го ресетираат час поскоро вака, иако неретко и директно правејќи зло како повод за спинување агитпропвски, јасно оној пат кога за тоа немаат помош од нивните мецени паднатите духови! ги викаат уште мастерс оф лајс или пак десепшн на англиски, а газат по лешеви, а дали сте вие лешеви и тоа ќе им го дозволите да живеет во стравови уплашено тоа е ваша работа што конечно зависи колку имате Божја Благодат и дали навистина сте свесни дека некој озбилно ве вози во своите агенди, еве ако сум јас тоа, повелете додека сум активен на форумов пример можете да ме соочите со мојата да речеме недоносеност или полувистина ако е така, но дали оние другите исто можете некаде да ги прашате за нивните околности, или на нив ќе им верувате преку агитпропот спрострен дали преку визијата на телето или пак фреквенциите на кварцните ресивери а преку кои може да ве играат и повеќестрано, иако вие имате и еден друг ресивер калцитен во самите вас а кој логично проработува кога ќе се тргнете од бетонската џунгла и нејзините центрифуги биле тоа медиумски конзумеристички или елитистички [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2948&PID=227249#227249" rel="nofollow - 1 ] но ваше е во колкава мера ќе се спасувате и дали тоа наместо рурално градски ќе го терате, но не се жалете утре дека никој не ве предупредил дека во градот ве мелат како во машина за месо, кој можел сведочел индиректно уметнички кој директно форумски, и да и тоа е агитпроп но за и заради Слободоумност од елитизмот на заслепените материјалисти и стапиците на господарите на хаосот, иако едно кога си искрен а сосем друго кога се правиш на Тошо дека не агитираш, но бар јас не спинувам, а уште помалку пагански!Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 21.Јули.2018 во 22:55

во овој пост би потенцирал на една интересна работа, колку луѓе пример можат да се насанкаат и сами доколку се суеверни односно здраво не се утврдени во Вистината дека Господ е Создател на се' а гледаат дуалисички на нештата ко на овој свет да има антипод на Бога што не само што е погрешно туку и ќе ве сплетка озбилно во однос Спасение на душата ако вака си ја предетеминирате психата, да гледате на себе и на се околу себе со пагански очи, она што спомнувам претходно за боите или броевите, бреј и мене удбашите пробаа порано вака да ме завозат а еве сега гледам зошто бидејќи си имале некоја агенда, иако и тогаш а уште помалку сега паѓам на нивната сугестија, иако мозок потшепнуе така е, хм, среќа знам кој е шепкачот и знам дека сум Монотеист сесрдно уверен во таквата определба, заради што пак не се фаќам во стапиците да барам пагански симболика во нештата ко добри или лоши заради ваква или онаква боја, сигурен сум и вака ве играат озбилно агитпроповски некои елити или нивни пиони! по таква паганска логика бидејќи јас носам веќе еден стар црвен еко дрес со бели ленти та од аспект на видеоспотов за Вол на Пинк Флојд значи ја сум онаков мелничар учител бидејќи и тој ко цртан карактер имал таков беџ, што е глупост кога би се плашел да го постирам пост бидејќи ова сум го приметил како не би си дал лоша конотација себеси, а што долгорочно така дури и симболично уметнички пак би ме заробило во паганизмот дека одредени бои се лоши или добри, што ко што констатирам многу пати не е точно, иако ко што реков се обдоа некои елити и мене вака да ме заробат и тоа директно да се плашам од оваа или онаа боја, а притоа да судам по таков аршин, но не само што на тоа немам наседнато туку еве пробувам и на други да им посведочам дека тоа е погрешно, просто давајте им на боите и броевите Христијанска симболика бидејќи се' ет од Бога за да не се заробите во спротивно од погрешни конотации, а не пак ко такви да се Воцрковите утре полни вакви или онакви стравови од симболи или форми илити бои или бројки, бидејќи никој не ви може ништо освен ако вие тоа си го дозволите, што е случај и со пропагандата која ко вака наштиман агитпроп посекако си завршила лесно со вас работа, а во која кога капак се вмешани и паднати духови ќе се изгорите озбилно судејќи думајќи или однесувајќи се суеверно пагански!

конечно за мене една работа е добра или лоша, но бидејќи некој кој терал вака или онака тоа треба да се разбере како синергично тоа е погрешно, зар и крстоносците не се криеле зад Крст кога палеле и гаселе во среден век каде стигнат, та по таа логика секој еден Христијанин е крстоносец од тој тип, хм, да не е смешно ќе биде трагично, иако ето омилени бои им биле црвена и бела, а и денес по овој аршин и масоните веројатно ја наследиле таквата симболика, но лично ко Христијанин тоа не ме тангира никако, бидејќи јас друг свилен а широк дрес освен овој немама ми годи бидејќи помалку се потам, и сега оти е во тие бои ајде да го офарбам, бреј фарбам гардероба само кога нешто е старо или пак исфлекано, иако пример знам и често црно да носам или фарбам бидејќи така сум помалку упадлив во Црква но и во околина а нормално бидејќи не сакам на себе да привлекувам внимание, дури и коса не потстрижувам години за многу така да им бидам одбивен иако некои мислат дека тоа е од уметнички или неодговорни причини, а сигурно некој ќе поверува дека ми е од некакви пагански причини ппуштено долга коса, но има и побетер кога ко таков еве сега самите удбаши ме фрлиле некако во јавност заради свои интереси а преку некакво ријалити шоу, за оној момент кога се освестив што се случува и до крај истото да им го спинувам та она ко што тие што сакаат мене да ми предетерминираат Слободна Волја просто јас да им ја изреметам журналистички нивната бидејќи освен така и тоа индиректно по форуми а не портали оставајќи простор за дебата и некој во думите да ме демантира делувам и повеќе од искрено!

е сега тенекињата тоа ги заболе, и оп ајде удри по него од пагански по пагански, бидејќи во спротивно ако удрат дрско директно тоа ќе има далеку понеизвесен ефект него што може да искалкулираат, а вака сметајќи на суеверноста народна та ќе ме напаѓаат ко оси муви или комарци со своите техники на делување, само забораваат дека јас не сум приемчив за нив, а еве имам чест и други да освестам од слични стапици кои можат да ги затекнат, што пак треба да им е зз поука дека само заради и преку Христа ни е осигурано Спасението ... ко што самиот Спасител ни посведочил во Евангелието > Ќе ви биде по вашата Вера ... а во однос сета останата спасителна мудрост која ни ја предочува заради наш Спас ... зато и не се плашете какви и околности да се посреди, што мислите уште сега не пржат елитите Народ фреквенциски или наноботски, ех што треба пандемија ли за да се свестите, не се плашите, чим имате Благодат и ја стекнувате т.е. станувате се поприемливи за неа, вам никој ништо нема да ви можи, а оној момент кога и ќе се допри зло до вас знајте дека тоа е допуптено заради ваше Спасение оо Божја Промисла во случај бар да се трудите да се Воцрковувате и Сложно се Спасувате, а сетне освен да ве местат и клеветат ништо нема елитите да ви можар, бидејќи ако се обидат стократно за зло како власти им се враќа, сепак трудете се колку можете доколку во некоја стапица се вплеткате ко мене сега да гледате колку можете пмалку да бидете некому за соблазна та дури и на елитите а колку повеќе на и еден од браќата и сестрите, а заради што морате да бидете 100% искрени и без опашки, што доколку не сте ќе ви се врати озбилно покасно баш ко бумеранг, та ако сте во јавност обесени на некаков столб на срам или пак сеир истиот срушете го едноставно со искреност бидејќи конечно на крајот на Судниот Ден нема тајна која ќе остане скриена а на сите гревовите ќе им бидат видливи на душа, а по таа мерка и ќе добијат вечна казна, та поарно сега разобличувајте се колку повеќе можете него ѓубрете под тепих да го криете а на крај нормално така и мувлосате, но што дури и не биле вака експонирани ко мене во јавност макар јас тоа и не сум го сакал, убо би било кога тоа ѓубре го растоварите преку тајна исповест пред Свештеник или пак Лекар а потем и крастите да бидат залечени соодветно, иако доколку не се очистат целосно или пак лекарството не е примено во доволни количини немани да има особен ефект од метанојата преумувањето или пак црковно речено соблекувањето на стариот адам, та и ќе се случи да се колебате како понатака да делувате, но понекогаш има и поголеми искушенија заради поголема награда, бидејќи на Бога како и на цела небеса им се мили и се радуваат оние кои се одлучиле да се спасуваат, но доколку имале многу гревови во животот а неможат достојно да ги покајат биваат по Божја Промисла еве ко мене ставени во позиција на саморазобличување како бар не би се возгордеале понатака, заради што знам да кажам немојте притоа никого да судите директно, и секогаш велите има и полошо или може ќе беше полошо, а како би се смирувале и така спасувале ... но дека треба и здраворазумско расудување а преку него и помош на Ближните тоа е повеќе и од неопходно, бидејќи кој само за себе мисли тој и нема да се спаси, а бидејќи јас вака затекнат сред сите овие околности на братска делба та и се одважив и да балансирам некако и да посочам дека има многу ризици, но и да посведочам дека и за оние кои озбилно пагански заглавиле секогаш има излез доколку се одважат да погледнат во Срцето Душевно и со Очите Небесно ... е сетне сте биле непогодни за некому, ок, сте им реметеле прсек, но проблемо, сте биле терсене, кој не е, о најбитно не очајувајте бидејќи очаен човек праи очајни постапки, а во мојов случај според реакциите кои се појавија политичкимкај еа0детерминистите тоа е повеќе од очигледно дека и еден Омбре толку ги уплаши ко самосвесен да почнаа да прават не грешки во чекори ами и да паничејќи отворено прибегнуваат и јавно кон паганизам, та и полесно може да се разбере нивната агенда кога еве сега сакаат пример да ме дискредитираат, што бидејќи не им успеа директно, сега го спинуаваат индиректно кога намерно кога ненамерно!
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 24.Јули.2018 во 08:38

интересно е дека живееме во свет на ват гоус араунд комс ароунд, а бидејќи ние по нашата вера, оние кои делуваат пагански паганизам и ги фтасува! вака земно видено, може да се гледа на денешниов абер кој го пуштив на Билд [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3541&PID=227314#227314" rel="nofollow - 1 ][ https://web.archive.org/web/20180724062227/http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3541&PID=227314" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/PI9UN" rel="nofollow - 1 ] та ако некој исклучиво несакал всушност си се сплеткл во исклучивоста та и без да сака станал антички ...

во овој контекст добро е за Христијаните пример на сината боја да гледаат како Небесна а на Црвената како Христова Жртва т.е. на боите да им даваат христијанска симболика за да не се сплеткаат и тие во некаков пагански или пак неопагански формализам, капак па кога истиот е политички протнат како некакво искушение кај нас, на да преку бои некој си одбележува територија или моќ, интересно иако кај нас политички тераме контра цел свет на овој план, каде социјалистите се сини а треба да се црвени и обратно капиталистите треба да се сини а не црвени, иако може и на место се работите само со различна етикета, бидејќи sds думаат строго корпоративно а дпмн думаше екстра социјално, во најмала рака начинот на кој т.н. македонски социјалисти сакаат на мала врата да не учипат во корпоративна центрифуга ко еу не остава простор за поинакво думање апропо нивните идеали!

затоа не наседнувајте на нечии спинои, дури истите ви ги протнувале ситнопаланечки а пагански ето и инфраструктурно, што неретко кај нас е случај, чудно приметив мал милион примери како ја спинуваат зелената боја деноиве нашиве агитпроп елитисти, но дека нешто се оптоварувам со тоа, туку разгледувајќи нови абери на билд приметив над патарините со јарко зелена боја таиле лед табли со CASH назнака, претпоставувам некој сакал така да остаи посебна порака некому, можеби на баба дудинка дека е руски шпон, ех камо да имаше на светов разум та да не се плаше елитите толку од обични Луѓе на кои бидејќи се обиделе да им врзат некаква машна сами се обесиле со неа, она ват гоус араунд комс ароунд, а во таквата акција реакција тие ко пагански наштимани јасно е дека ќе се сплеткаат повеќе него на оној на кого сакале конци да му замрсат, посебно ако тој некој не е паганин ами Христијанин ...


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 25.Јули.2018 во 23:00

земено Верски интересно е дека зеланата боја е исто синоним за Христијаните како симболика за Светиот Дух а воедно е и' за Муслиманите само незнам која е симболиката кај Нив, та треба внимавање доколку некој ја спинува политички без да има абер дека така може некого верски да навреди ... од овој аспект не се работу за суеверност кај верниците та затоа некој да се самоцензурира туку за традиционалност која треба чисто да се почитува како општа норма за соживот ...

за да нема недоумици утре за кого била шкртната оваа или онаа политичка боја некако, треба оние кои спинуваат и шкртнуваат и ова да го имаат на ум, за да не биде извадена од контектст задутре ваквата недоносеност и се спинува од сосем друг како мотив за омраза ...

но како сето ова да се надмине, а во костец делувањето на агитпроп машинериите, но и во однос Слободата на Говор, јасно неопходна е озбилна јавна дебата и следствено закон за Агитпроп т.е. и Експерти и Здруженија и Народ да најдат баланс што е дозволиво како на кое ниво во општеството, особено за оние од позиција на власт, но и оние во опозиција, а како не би се протнувале и соблазни за Народ на мала врата дали паганска или етничка природа, она во која мера може некој да си поигрува јавно со нечија симболика и како тоа нема да биде земено за зло пр. мајтап со Крст или Полумесечини, со македонско Сонце или албански Орел, нормално и симболите на другите Народи и Вери во Македонија ... дали тоа е дозволиво само за сатиричари, дали и за нив на секое место или строго сатиричен магазин или сатирична веб страна но не и во дневен печат или вафла медиуми итн.


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 25.Јули.2018 во 23:23

значи не посочувам само за говор на омраза, доколку некој не ме разбрал подробно, туку и за потсмевање на подли начини со нечии традиционални чувства на припадност, кои обично нели не болат на туѓ грб, но и те како болат на свој кога некој официјален лик пр. професор ко Фрчко што фигуративно претпоставувам бараше јавно да ја бомбардираат Македонија или пак овој пример на некој дизајнер кој дрско си поиграл со чувствата на Православните индиректно потсмевајќи им се кога на документарец за кој се земени дури и државни пари откако продукциски го закачил на јутјуб го наместил фрејмот за презентација на видеото апла дрско претпоставувам со атеистички потсмев [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=625&PID=186087#186087" rel="nofollow - 1 ]

слично се делува на сите нивоа, но тоа не е слобода на говор уметнички, ами слобода на дрскост задкулисно, што можеби е дозволиво политички во однос партии и нивни официјални симболи и ликои, но е погубно доколку се тера етнички или верски ... конечно треба јасна градација во која мера на каков начин нешто во медиуми или јавност е допустливо, а како не би се нарушил соживотот меѓу граѓаните, бидејќи вака сега како стојат работите и на деца од градинка можат воспитачките да ги подучуваат дека нивниот Месија или Пророк може бил геј бидејќи нели таа како воспитувачка ет а во законски педерастијата е протната како нормална едукативно, каква хипокризија!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 27.Јули.2018 во 01:19

еве еден задкулисен спин од денеска на позициско пршање од позиција на МРВ Министер кој спин толку добро мистериозно звучи, да чиниш секој еден денесмкој говори антиотанизирачки и антиевроболшевички е руски платеник, во овј костец сигурно многу и мене би ме сместиле, но чисто информативно нека имаат во предвид деканјас вака делувам официјално од 2007-ма кога дпмн беше на власт кога имав отворено на блогот kojekoj.blog.com.mk категорија Антиотанизација а каде имаше и категорија Изворна Музика покрај неа како антипод дека само со песна може да ги истераме дерманите особено ако е Ологосена ...

но читнете за да може да доелаборирам колку изјавата на министеро звучи спинерски кон секој еден кој делув некако во случајов ко мене пропагадно анти небулозите со кои еа-детерминистите го товат односно му перат мозок медиумски на Народ дали директно или индиректно!

[ https://web.archive.org/web/20180726223442/https://www.novamakedonija.com.mk/makedonija/politika/%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B8/" rel="nofollow - 1 ] https://www.novamakedonija.com.mk/makedonija/politika/спасовски-мала-криминална-група-стои/" rel="nofollow - https://www.novamakedonija.com.mk/makedonija/politika/спасовски-мала-криминална-група-стои/ [ http://archive.is/tsc0x" rel="nofollow - 1 ]

интересно, кога беа протестите на Тврдокорни пред собрание јас не земав никакво учество бидејќи оред се' делувам денес во животот Христијански што значи дека преку револуција од Христијански аспект ништо не се менува, ами еден режим се заменува со друг, а така беше и со "шарените" кои иако навидум се бореа за промени и демократија сега откако заседнаа на власт прво се виде дека немаат ништо врска со промени ами оние кои се повторно со партиски книшки само тие видоа некаков абер од промена, сетне начинот нанкој sds лажеше пред избориндека нема да прифати ерга-омнес а сетне ојде на брза рака и го потпиша дополнително излезе режимска доктрина парексаланс, за сега сето тоа насила на Народ да му се спинува медиумски како земи или остави односно или одроди се или одрони се, за на крај да речат мед и млеко потече само вие не можете да го видите оти нели требало многу време за бардачињата да ви се наполнат!

нејсе, таа некоја група која велат дека била руски финансирана претпоставувам алудира на оние кои се во притвор заради упадот во Собрание, а којнупад на начинот на кој sds превземаше на мала врата власт и самите го испровоцираа, та еве сега кукаат како тие немаат со тоа врска ами некој друг за тоа Тврдокорни ги платил, упс сеуште ги бараат врските и трагата на платените пари, да не е спин ќе биде службена грешка или во најдобар случај агитпроп келепурлук!?

и наместо министерот јасно да посочи кого тоа следеле и која е таа криминална група, во завои своите рани ги чисти преку собраниски прашања од свои сопартијци, а така вадејќи жешки костени и за оние кои немаат никаква врска политички со Русија, иако во мојот случај јас имам духоносна преку мојот Духовник кој е патем македонец замонашен во Руски Манастир, а по која логика веројатнони мене ќе ме етикетира утре некој ко руска пропаганда, иако јас далеку и пред да отидам во Русија по Благослов од Духовник во Македонија бев пишувал за масонската позадина на еа-детерминистите и нивниот сон за возобновување на НСП како нова-атлантида, која токму заради паганизмот некогаш во далечното минато била истребена [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1727&PID=227361#227361" rel="nofollow - 1 ][ https://web.archive.org/web/20180726230447/http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1727&PID=227361" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/QS9v7" rel="nofollow - 1 ]

вака видено јас не ги етикетирам западните елити како пагани, туку знаејќи дека за нивна политичка кариера кумуваат масонски ложи, упатувам на озбилна претпазливост кога како Православни сакаме стрмоглаво пример заради еу да си дозволиме педерастија или целосно предавање на суверенитетот доколку таа е очигледно дека ќе стане федеративна што пак ќе има инстант ефект за мумифицирање на Македонскиот Идентитет а што гледаме заради нивни фабрички мани уште предпристапно е загарантирано, додека во однос отанизацијата имам свои стравови од друга природа кои пак според начинот на кој делува отан во најдобар случај упатуваат дека тоа не е одбрамбен сојуз туку воена центрифуга чиј интерес е продуцирање кризи како таа центрифуга би обезбедила нови слободни територии за сметка на своите мецени каде овие би терале своја геополитичка економска или културна асимилација а што утре нас може да ни се удри од глава кога некој ќе се разгневи и бидејќи не може по магарето ќе удри за одмазда по самарот, често знам да кажам утре за сите измрцварени блискоисточни Народни токму балканот може да бидне топовско отан месо! дали ова е точно или логично незнам, но и само заради ваква слободоумност сигурно во МВР водат за мене досие како дисидент, бидејќи нели ова е демократија денес и секој има право да си го каже своето мислење јавно, би сакал да чујам од некој министерот дека за мене минативе десет години немало вакво досие и дека не сум бил врбуван на разни начини од безбедносните служби и директно и индиректно, иако ниту сум официјално политички активен ниту пак имам некаква агенда за да политички делувам, иако кога увидов дека некако си прават со мене некакво ријалити шоу пробав т.е. сакав на оние кои делуваат некако политички а се неутрални, да им посочам кој е начинот и кој избор го имаат за да останат воено неутрални или се придружат на еу само во случај да им е загарантирана нивната традиционалност!

посекако ја сум антиотанизирачки расположен што е добар повод да ме имаат во тефтер ако не друго, но еве гледам спинуваат на мал милион начини како Народ полесно би одродиле и го дефокусираат од реален избор дали и навистина сака да се самообезличи заради воени центрифуги вчера од исток денес од запад утре кузнај од каде, додека евроскептик сум заради федерализирањето на еу кое иако до сега беше јавно веќе и почнува да се официјализира пополека иако има уште многу чекори попат додека дојдат до НСП реалност иако ќе гледаат сигурно истата да ја спинуваат час поскоро ко неопходна дали со нова светска економска криза или пак воени глобални геополитички К*ршлуси! дали и вие ко останатите европеи утре ќе си го дозволите ова, незнам, но доколку не сте самоодржливи, како сакаат ќе ве учипат топтан и еугеничарски чешлаат на ушка!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 27.Јули.2018 во 16:28

во контекст чисто да напоменам кога го отворив блогот чинам крајот на 2007-ма почетокот на 2008-ма, таа адреса беше претходно регистрирана од некој друг, и фала му, оти сега има архивирано инфо од него, додека иако јас го архивирав и подоцна како мој блог на archive.org оп некако ги снема тие архиви во однос моите теми!


еве абер од стариот сопственик на таа адреса

https://web.archive.org/web/20071203021315/http://kojekoj.blog.com.mk:80/" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20071203021315/http://kojekoj.blog.com.mk:80/

а еве од моите писанија што веројатно некому убо му брцнале во око та се одважил да ги ресетира и ко архивирани

https://web.archive.org/web/20130603172011/http://kojekoj.blog.com.mk/" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20130603172011/http://kojekoj.blog.com.mk/

веројатно со некој http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=646&PID=218956#218956" rel="nofollow - ROP вирус заради кој на архивираните страници вади само краток абер too many connections чиниш свиркачки поубо би стоело too manu secrets ...
... не ми се верува дека archive.org топтан спинуваат во корист на еа-детерминистите или се лажам, видов има накнадно robots фајл во архивираното, кој фајл јас не сум го архивирал, а и кога архивирав доколку го имаше нема да дозволи архивирање, иако тоа не беше случај бидејќи на арцхивњ.орг стоеја аберите подолго, значи некој дополнително интервенирал, прашање е само кој ако не сум јас!?

~

се прашувам ако навистина ова моиве абери се конспиративни спинои, зошто тогаш некој ги скастрил, зарем ако не е Вистина некој ќе наседне на неа ко конспирација, хм, веројатно се уплашија оти во Антиотанизација имаше абери од научници и воени лица, др.Благоја Самакоски или пак адм.Давор Домазет, па немајќи простор како поинаку да делуваат удри сатар удбашки, но ајде еве на блог немале волја да дебатираат та затоа се одважиле за упад, но еве сега по форуми аберот е спрострен па пак никој од еа-детерминистите и нивните пиони не се одважува на посочено да дебатира, а доколку тоа го сторат претпоставувам ќе одат со пропагандни техники наместо вистинска научна дебата, и кога тоа би било случај ќе пристапат со научна исклучивост небаре изнесеното е конечно, а можеби ет та и мораат така од позиција на страв за да не биднат демистифицирани некако нивните агенди за нов светски поредок врз еугеничарски плеќи!

евала нема ништо скриено што ќе остане тајна, ниту тајно што нема да стане јавно, проблемот е што тие и не ги кријат овие агенди, само добро ја дефокусираат јавноста со ветер и магла како мед и млеко!

но немојте да мислите дека ако си покажат рогоите дека сте завршиле работа и сте се ослободиле, напротив дури тогаш е весело ако не знаете дека само преку Божја Благодат може да им се спротивставите ... но многумина демистификатори ќе тргнат наопаку та прво ќе се излетаа со дрва и камења таман да ја изгубат и онаа благодат која ја имаатпр. Црногорецот од поскоро кој откако кај Мишак бидна гостин го сотреа, наместо јако да се Воцрковат а дури потем да се одважат да излезат на мегдан, на кој еве јас бев повлечен за рака од сосем друга причина ...


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 31.Јули.2018 во 22:44


Originally posted by <font color='#0000FF'>http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27894&PID=3126752#3126752 rel=nofollow</font> - <u>Zelenikovo</u> http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27894&PID=3126752#3126752 rel=nofollow - Zelenikovo напиша:

]
вечерва прочитав интересен агитпроп на сратфорд, пренесен од швеќер

https://web.archive.org/web/20180715135756/https://vecer.mk/komentari/vecher-analiza/evropa-se-deli-na-tri-dela-nie-odime-vo-pravoslavniot-sojuz" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20180715135756/https://vecer.mk/komentari/vecher-analiza/evropa-se-deli-na-tri-dela-nie-odime-vo-pravoslavniot-sojuz


агитпропов Макрон скоро и го потврди, ако е така треба да се причека со референдум и воопшто дилот Ци-За бидејќи може да се случи еу да пукне ко меур од сапуница,а ние да биднеме пишман за интеграција, авистина не ми е јасно која е понтата наврат нанос да се брза за еу-пенетрација во очи вакви најави ако толку време чекавме уште од времето на Бадентер и неговите препораки полеток на 90-тите минатиот век, но веројатно сето ова е заради отан сега а не заради еу, бидејќи ако беше заради еу таа не само одма што ќе отвореше преговори туку и ќе ветуваше прилично моркови, вака сега излезе работава навистина некому не му се брза ко што е еу додека пак на отан му гори под нозе, а ризиците за нас се енормни ако еу чкордепса а ние заглавиме во отан а да не сме еутанизирани! зошто тоа е друга работа, и не би на форум да премерувам објективни ризици што би било кога би било доколку сме член на воена центрифуга која не се меша во внатрешни работи нели отан е одбрана однадвор, а воедно не сме член на еу која може внатрешно да не кохезира и помогне на сите нивоа, вакум кој посекако некој ќе се обиде да го искористи, капак ние одродени нели без опозициски параф а со вовче цензус на земи или остави референдум ... хм овие од еу треба да ги поучиме како кај нас се спинуваат референдуми оти и тие имаат мака нели со нив [ https://memberstatenesseu.wordpress.com/2017/10/10/referendums-and-the-european-union-threat-or-trigger-for-reforms/" rel="nofollow - 1 ]

туку дали стратфор се спинери, хм, кога е во нивна корист некој абер нормално го спинуваат, јасно во случајов или еу топтан да се федерализира, што пак ќе наиде на инстант ендек бидејќи ко инстант процес ќе повлече лавина од отпор, а бидејќи се во реален ќорсокак заради Брекзит мораат да делуваат осигурително што значи федерализација на еден дел унионизам на друг и придружно членство на трет дел, што ете Макрон го спомнал дека е во игра како опција, но стратфор вели ќе биде така што веќе е јсно дека не спин, а знаејќи дека се продолжена рака на циза е биде весело ако се одродиме референдумњки а остљнеме пак во балканска чекална, иако поарно и тоа него ништо доколку чкордепса еу топтан, но смешно е како и европеите а не само грците ни го пуштија прво одродување а посетне во грчкиот случај нели ратификација а во европскиот отворање преговори, иако еу доколку навистина не сакаше кај нив ако не почетокот на девеести тоа сега требаше уште на оследниот самит каде го потапшаа Зајко по рамо требаше да ги отворат бар преговори, нивната добра волја завршува кај нашата наивна надеж дека утре навистина ќе ни биде мед и млеко во еу, туку сратфор
Цитирај Barron's once referred to Stratfor as "The Shadow CIA".[10] Barrons' Jonathan Laing has called Friedman "one of our favorite experts on geopolitics," saying, "His judgments tend to be more nuanced and long-term than those of the press or Wall Street." [ https://en.wikipedia.org/wiki/Stratfor#cite_ref-9" rel="nofollow - 1 ]


интересно е како се врти тркалото, еве чуден спин од гардијан, во кој требало да има и лајкли то егзит, навистина по која логика да смееш да влезеш, а да не смееш да излезеш, ова ќе да е феудализам парексаланс само завиен во метросексуален целофан, зок ви испија пак малку им е!

https://web.archive.org/web/20010820200615/http://www.guardian.co.uk:80/flash/0,5860,408196,00.html" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20010820200615/http://www.guardian.co.uk:80/flash/0,5860,408196,00.html
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 01.Август.2018 во 08:58

ќе биде весело ако не знаеме да се аклиматизираме на испарена еу, она ко заљубени во некоја девојка која таман требало да не напои со нејзиното млеко оп тоа секнало, она ко што Борис на ВМ ме праша имаме ли друга опција https://forums.vmacedonia.com/f26/prestanete-so-pregovorite-40700/" rel="nofollow - #18 [ http://archive.is/uPbPC" rel="nofollow - 1 ] на штонавистина е тешко да му одговори Чоек ако знаеме дека две децении сме залудени по еу, а сега заради неа сме апремни и да си напраиме харикири од љубов, нели доколку на уставаот гледаме како личност која треба со друга да се спојат, она не е прашање само табиет тело навики ами топтан обезличување заради некој друг нејзин љубоџија, а нели како среќно би живееле во полигамија, што можеби политички е за многумина во ред, дури и кога еу нема друг излез туку од брачна жена да стане федерален хемафродит односно и жена и маж како би надминала љубовните комплекси кои ја фтасале во меѓувреме преку лажната полигамија која ко таква уште најнапред била ко фатаморгана мрежа фрлена за што појќе љубовници да се вплеткаат а сетне ко зависни од нејзиното млеко да си дадат медот сури ете таа е хемо, мислам аирлија ако тоа е нормална работа на овој свет, иакои самата сака да си релативизира стравот од предрасуди убедувајќи ги љубовниците да рифатат дека среден род е пожелна работа во секој аспект од животот, што би рекле ниваму нитаму е најубо, и може навистина за некои работи е така, но тоа во случајов етнички дури и без да се одродиме утре ќе значи еутаназија, а да не говориме то личност без јасен став е дволична, што и не е избалансираност туку мултиполарност, која пак утре мора да се релативизира со нов нсп-еа-брак помеѓу еа и сад за да си дојдат на свое таквите геополитички ентитети, јасно ако биполарноста во меѓувреме не ги изремети некако што нели денес се средует со апои, но кај млади енетите тешки апои имаат за последица тешки ризици дури и кога хромотераписки хемичарот ги обележал како возите слободно со зелено светло [ https://web.archive.org/web/20010807123137/http://www.guardian.co.uk:80/drugs/Story/0,2763,521137,00.html" rel="nofollow - 1 ] абер кој важи и за нас денес доколку сакаме да влеземе во брак со еу, она мислејќи дека можеме да го издржиме тој полигамијски занес ко помлади на крај да се загрцнеме од млекото бидејќи медот ќе почнат нејзините љубовџии без пардон да ни го грабаат во различна форма, интересно сега пак не силуваат озбилно пред да не пуштат и ние да цицаме, чиниш мора да те проверат дали си достоен за полигамиски околности, што ние нели ко залудени веќе побајаѓи време си го дозволуваме, што не е толку трагично колку што е смешно да имаш Личност и Став а да си дозволуваш да прават од тебе абдал, та мал,у им беа прекари и сеири сега треба и ами да се етикетираме и сеириме утре на цела ваква небулоза, да млекото сетне ќе мораат да го фарбаат оти за многумина дури ко обезлечини че се свестат дека во меѓувреме им поцрнело!

вистина постов може звучи како пропаганден спин, јас не сум научник та да сум ви мера, иако ќе биде по вашата Вера, што и Христос го има објавено суштно, а и протагора го обзнанил филозофски, но за млади политички деца дефинитивно не се тешки федералистички дроги, дури и кога дозирањето е токму бидејќи хемија си е кемија, а логично нејзин пандан е Природа за која ко природни сме покадарни дури сме е прејдувале без осет, што конечно долгорочно неоит оти треба здраворазумски баланс, но немојте да ме разберее погрешно дека сакам да ги етикетирам еуротрансерите како екстази или лсд навлечни, туку сакам да посочам дека ризиците кои одат со таквите екстреми се озбилни, можеби и тешки еве и од малку предпристапно кркање да веќе имаме стекнато такви навики да видот ни е заматен а паметот зашеметен, што е пак погубно доколку утре скроз се навлечеме на хемии, бидејќи ко помлади во случај хемичарот да се успие или не се разбуди, паднавме сетне во тешки депресии од кои турски тутн тешко да не извади, а кинески опиум ќе не отупи посекако, та треба разум дали и како природно сред сето ова бунило уште сега може иднината да си ја осигураме, конечно никој со сила не не' натерал да ѕенѕаме на трансатланска журка тоа самите си го дозволуваме бидејќи на своето оро сме заборавиле, за што и не сме ние толку криви колку некоја блудница што пред еден век решила како ќе си игра со љубоџиите, вртејќи ги не на мал прст ами со сите прсти во мал мозок!
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 08.Септември.2018 во 23:53

апропо денешната посета на Меркелка кај За-ев убаво се лепи во сеќавање што значи подобност, односно нашите новинари колку се спремни да истераат подобен агитпроп во однос позицијата, пр. на крајот од горното видео А1 промакедонистички го интервјуира Ханс Лотар Штепан во однос тогашните позиции на тогашното сдсм, додека сега наштимани соодветните мегафони обратно за постојната sds матрица, а штимот оди дотаму да "основачите на вмро" ќе речат аирлија [ https://web.archive.org/web/20180908204149/https://www.mkd.mk/makedonija/osnovachite-na-vmro-dpmne-povikaa-da-se-glasa-za-na-referendumot" rel="nofollow - 1 ] оние кои беа удбашки насадени а ко бугарско крило ваквите околности веројатно им одговараат [ https://web.archive.org/web/20081201090243/http://www.makedonskosonce.com/broevis/2000/sonce328/Tekst08.htm" rel="nofollow - 2 ] можеби за некоја нова наша поделба односно конфедерација со бугарите [ https://web.archive.org/web/20180701000003/https://www.maklezet.mk/community/index.php?PHPSESSID=lggddv784fti166qqa5npg5r6b&topic=78.0" rel="nofollow - 2 ]
интересно е што ако за поделбата на Македонија во 1913 кумувал геманскиот регент во Грција фамозниот Ото индиректно, денеска може да се каже тоа го чини Меркел директно овдека за конечно и да не редефинираат освен што не делеле некогаш, судбина или ксмет да историјата се повторува, но сега во Независна Република Македонија! ќе речете како кумувале ото&ко за сето ова уште тогаш, ќе речам според ариевскиот теутонски модел барајќи си повод за да речат германците дека имаат антички корен кој им дава за право империјалистички да распалат без да ги јаде совест, зар сите алчни нации не бараат слични оправдувања за мас-хегемонизам иако посреди се јасно територијални претензии виа вазали освен чалам во пазуви [ https://web.archive.org/web/20180908211727/http://www.macedoniantruth.org/forum/showthread.php?t=1919" rel="nofollow - 1 ] One thing is very interesting..."When king OTTO arrived in Athens,: [ http://archive.is/AOOxF#selection-1055.0-1055.67" rel="nofollow - 2 ]

уште поинтересно е во овој контекст како уметнички може да се спинува одредена порака во однос ерга-омнес агендата на постојната влада [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=17702&PID=3130962#3130962" rel="nofollow - 1 ] иако може да се каже дека и јас делувам слично агитпроповски во однос македонската кауза а преку форумско жонглирање абери, бреј не сум ничија маша инаку сигурно и јас ќе снимав филмои она да ти платат бе некако за маката [ http://archive.is/y8Nd3" rel="nofollow - 2 ][ https://web.archive.org/web/20180905202136/https://forums.vmacedonia.com/f73/merkel-vo-istoriska-poseta-na-skop-e-41099/" rel="nofollow - 3 ] но мојот наратив не е спинерски и двосмислен туку искрен и директен во случајов апропо Откровението дефинитивно со апил'ту'фиар но посекако без да ја наметнувам својата волја преку исклучивост како искрена, напротив упатувам секој нека си се консултира со Теолог во однос мојот изнесен страв бидејќи конечно јас сум недипломиран и приучен та може оние што не се ќе пресечат ко што треба а така и вие ќе знаете на што сте, но чисто се сомневам дека ќе видиме теолошки есхатолошка дебата на оваа тема, него попрво медиумски телевизиски спинови каде во рок од 1 час треба некој да ви надроби зарзават а вие наситени да си ојте на спиење, реално за ова никој не е крив зошто немаме како навлечени на телевизија независен политиколошки тв канал каде дебатата додека не се исцрпи посреди трибина на експерти емисијата нема да заврши а воедно и ќе има продолженија доколку гостите сметаат дека не е исцрпена! единствен пак спунт денес за нешто слично би биле е-форумите но кај нас упатените тераат умотворно на фејкбук, а доколку се одважат за форумско думање немајќи со кого затеруваат блогерски пристап, но јаде и тоа да беше случајтуку ни така нит пак асли блогерски експерти веќе нема за анализа а евентуално по весници ако потфатите пребројани зборои во колумни, бреј каков мерак беа за читање блоговите на Самак на Ванковска или Боцевски порано на блог.ком.мк а сега и тие фејкбуковски во празно тилтаат, тман и да кажат нешто тоа веднаш се губи во напливот на фејкбук агитпроп од сите страни, сетне ми велат пријатели Омбре каде бе толкави постови пушташ кој да чита, нормално се навикнал Народ на кратки фејкбук или твит досетки да се описменува, си велам изгледа и Ѓоре треба ко Претседател така да ве забавува, но што би било во ред доколку сите овци ни се на број а се работи само за рејтинг апгрејт! ех аботава денес не е агитпроп веќе туку ГИТ-преп попрво онака сите да киднат од одговорност во однос својата позција или свесност, а Народ нека се информира преку уметнички трубадури, што може и е поарно ако знаеме дека мамонизмот е главен фактор денеска за учените да се одважат поусрдно да думаат, што впрочем е жалосно, но ете разбирливо!

бујрум тро контрапропаганда за да не судите кој прв почна
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 09.Септември.2018 во 05:55ќе речам дека спин е и преспанскиот ерга-омнес дил сублиминално, а слично ко со филмот на Јани Бојаџи кој филм како и кога е извикан медиумски во јавност, исто го разбирам како предетерминиран агитпроп спин, та може да се каже ко договор каде е потпишан има потсвесен политички спин до аудотиориумот дека ако ова не го потпишевме ќе мора можеби утре во охридско нов рамковен да преговараме, мислам и најслучајно да било избрано местото за официјализирање на Ца-Зи дилот та добива ваква конотација ... јас би спинувал котрапропагадно а каузално дека дилот делува ко средновековен акцент на самоиловиот ксмет преку беласичани да му е предадена војската односно му загине силата а тој од жал се упокои в Мала Преспа баш спроти Нивици!

вечерва ја фатив последната анализа на тв24, во која беа гости Никола Димитров и Мерсел Биљали, та би издвоил нивни абери во очи референдумот пр. министеро Кољо Вртикапа посочи поука од Платон веројатно платонист во душа та и го зема за репер, та вели Платон рекол - јасно ми е зошто децата се плашат од мрак но се чудам зошто возрасните се плашат од светлина", хм каква, онаа што во втоеата фуснота горе на постот посочувам дека тоа е илумитаска светлина од ѕвездата деница, браво минестерѕ спинот дека се што некому му светнало е светло а не пак свето хм тоа ни платонски не држи, може попрво протагоровата максима во овој правец да се земе како филозофски содветна дека самите сме генератор на уверувањата и разбирањата [ http://oregonstate.edu/instruct/phl201/modules/Philosophers/Protagoras/protagoras_plato_knowledge.htm" rel="nofollow - 1 ] што Господ Исус Христос ќе ни го предочи како Ќе Ви Биде По Вашата Вера но членството во мамонистички култови и воени центрифуги е може да се разбере поинаку него она што се а ние ко на такви безрезервно да им веруваме а по цена на моркови кои посекако ќе ги отплатиме отповеќе кaко помали и поинфериорни во однос нивните центрифугални агенди! во однос пак на Професорот Биљали ќе речам имаше навистина раритетнии поенти во однос еа-агитпропот кај нас, вели Премиерот не убедувал остојано дека самиот тој е озбилен отанизиран-верник и верувал верувал и оп иако Луѓе не биле фанатични отан-верници опа иха почнале сите да веруваат, та и повеќе дури вирусот се проширил и во комшилук, мислам секоја чест за народната дефиницијата од ефектот на пропагандата! која пак кај нас бидејќи веќе две децении ја тераат постојано тука и локалните евротрансери директно но и евроболшевиците индиректно мислам ретко да се наоѓа и научник трезно да дума во однос дилов и референдумот понего, со ред исклучоци пр. Професорот Ферид Мухич [ https://forums.vmacedonia.com/f26/prestanete-so-pregovorite-40700/#post469740" rel="nofollow - 1 ]

после оваа емисија се отвора навистина прашањето доколку ја одгледате цела, дали ова и навистина не е максимум што може некогаш да извлече од грците како компромис, што пак е смешно ако се знае дека поприлично рампи има попат додека истиот трајно се зацементира, и кај нас но и кај грците, и иако овде во постојниве околности има шанси да помине ако навистина на Народ акал му е по склон на еу-материјализам него македонски-идеализам та гласа за ваквиот недоносен дил кој натака ко таков би генерил ред други ризици, или пак ако тоа не е случај да биде фалсификуван од страна позицијата пред се бидејќи цела надеж ја положуваат на евроатланските детерминисти како фактор на безбедност и економски напредок, што и не е точно дека е така бидејќи не мал број пати се покажало дека и еу и нато имаат екстра двојни стандарди во однос Македонија, а се уверивме минатата деценија дека ако сме фукусирани претежно на економијата наместо на грчката националистичка фатаморгана и те како можеме да имаме екстра економски раст ем така да ја стабилизираме државата и мултињтнички бидејќи има за сите отповеќе, што не им се бендиса на еа-детерминистите идејќи така нема да можат да не принудат на одродување визави неможноста за омекнување на грците, та удрија оние од кои се надеваме дека ќе потече мед и млеко прекунив со платеници во диво насеље каде загинаа Осум Специјалци за сметка на ваквата директна уцена за дестабилизација организирана платена и надгледувана директно од бондстил преку дипстејт црни оперативци, а жртвата на Специјалците не убедуваат sds сега ние треба да ја аминуваме референдумски преку глас за самоукинување на АСНОМ, но за-јко зар ова не го беше посведочил и ден потоа какоо опозиционер кога ојде таму да се селфка насмеан, та може ви е и појасно дека и тој е платен ако не откупен вазал, а нели вие ќе си речете тој е власт не не лаже не ни мисли лошо, бреј кратковидост ли е во прашање или пак навистина лоботомирачки агитпроп!? мислам ако секој има право да размислува дека ако АСНОМ го погазиме така ќар ќе имаме, само што чим и вакоов експеримент помине мислите ќе престанат да експериментираат потем со Македонија и Македонците, напротив кога ќе видат дека кај грците дури и ваков ерга-омнес дил нема да помине ќе удрат бе Браќа по нас и појако за целосно да се обезличиме, не треба ние да се плашиме туку треба трпеливо да делуваме знаејќи дека ако предвреме се издуваме и меѓусебно се закрвиме така утре при некое цунами топтан ќе се исподавиме од братска омраза! но во овој контекст се случува еден меѓупартиски клетнички спин, сега sds откако бараше власт и собра гласои на тема тие биле антитоталитарен вид'оф'чејнџ оп-цуп станаа до сега најдрзок политички играч во Независна Македонија, та наместо ако имаа навистина таков табиет да бараа консензус со дпмн во однос референдумот како и кога да се изведе а како конечно и би се пребројале, овие ај што дпмн ги шуткаат при дилањето на уставот, туку и ги откачија во однос изборната комисија што пак на дпмн им дава за право целосно да се повлече од гласање на еден ваков централизиран референдум кој така може со лесно да се фалсификува, лично ќе сакав да гласам за да не бидам рамнодушен кон тоа ерга-омнес галиматијасот бидејќи така индиректно би го подржал во најмала рака оставајќи простор некој да го фалсификува мојот глас, но чим сето ова е организирано без консензус и околу изборната комисија но и во однос релативизирање секакви ризици од фалсификат за еден ваков суштен момент [ https://web.archive.org/web/20180801055525/https://forums.vmacedonia.com/f17/glasaoee-vo-stranstvo-40927/" rel="nofollow - 1 ] јас би бил душман нна идеалот за Слободна Македонија така колку и цела една деценија да се убедувам со ванковска директно на нејзиниот блог а годинава и индиректно на маклезет форумот [ http://archive.li/1W3S1" rel="nofollow - 2 ] но зар некој мисли дека круша под круша не паѓа, та доколку предците на sds ги сотреа висктинските АСНОМ-ци зошто сега нивните внуци да не ги ресетираат Темелите на Македонската Самобитност за нив тоа е налик тесто за пица кое само ако е по европски рецепт ќе ни биде вкусно заборавајќи дека житото за истото е жнеено сеено и сомлено од Македонци во Македонија та и логично од самите нив треба да е и тапијата, мислам разбирам да имавме воена капитулација та да прифатевме ваков дил бидејќи ко недостојни да го износиме на плеќи АСНОМскиот Идеал и сме морале да каптулираме вака, но тоа да си го дозволиме мирнодобски значи дека по ист аршин утре сме спремни да се одредиме и Духоносно како Православни нели полесно е да биднеме Католици или пак Протестанти што дури од инат кон комшиите и да го помислил за миг нашиот национален херој Гоце Делчев тоа и не го сторил!

видеото од претходниот пост убаво кажува дека еу станува федерација, се прашувам дал сте свесни дека во една таква империја македонците ќе ги снема!? зар јаремот тогаш ќе биде помал таму така!? заради што не само што не треба да брзаме во однос дилов туку утре заради отпаѓањето на консензуалниот механизам во еу што беше скороа како полесно би истерале евроболшевиците федерализација ние во еу треба и можеме утре да влеземе и без согласност на грците, заради што постојниов ерга-омнес галиматијас е најблагоречено смешен како се форсира како незаменлива прилика! на страна што вака би добиле на време да се осигураме аналитички како и зошто би станале дел од федерална европа за да таму не биднеме музејски експонат и ништо друго! тоа албанците кои тука се 20-тина посто па колку бараат екстра ецентрализираност како би се осигурале дека во унитарна Македонија нема да бидат маргинализирани, а колку повеќе треба ние македонците за ова да сме свесни дека ко милион и кусур ќе исчезнеме во федерална европа и тоа без пардон, така не можејќи никако да бидеме независни т.е. суверени наспроти бриселската бирократија во иднина, но нели нам Идела ни е цицање млеко бидејќи политичките елити сеуште кај нас ко удбашки се чувствуваат како недораснати односно изботирани марионети од светски центри на моќ виа удбашки маши, наместо да разберат дека Идеалот за Слобода е поголем и од еврејска окупација на Паластина, а нашиве елитни-семантичари пак не убедуваат дека ние ќе бидеме слободни и ко уставно гетоизирани или пак федералистички поробени, но ако кога како индијанци ќе завршите утре во некој резерват за еподбни бројлери при федеративна еу ќе се чудите како тоа се сте имале а на крај ниту вода немате право да се напиете бидејќи по мед и млеко некој ве поалчил!
во однос сето ова предупредував и во нишката на маклезет е-форумот Името Аамблем или Мевлем а каде потенцирам јасно дека за мир на балкан треба да сме спремни за космополитски компромис со грците ко промена на Името на Државата за надворешна употреба, но ова сега ерга-омнесов што ни го истоварија не е космополитизам ами Предавство, а чалам фрлаат шарените-глобалисти дека предавство е да не се предавник, каква смоа замена на тези но ајде Господ ќе суди не е мое да речам дека се предавници, но ни предаваат дека преку ветер и магла нема да ни биде бетер туку ќе не биде саглам извозени кон нивниот идеал за поклоништво и вазалство пред оние кои го имаат на своите чела и рамена симболот на ѕвездата деница, што може и ним не им е јасно па во незнаење да ве извозеле, но немојте да речете дека никој за тоа не ве предупредил, а ваша Слободна Волја е како ќе делувате и што ќе прифатите како Пат веројатно знаејќи дека патос е работава вака или онака во овие последни времиња, но не е равот тој што ќе ни изгори душа туку ррамнодушноста! затоа Простете Ми што сум се одважил вака форумски душегрижнички да сведочам што ми е при срце како разбирање во однос постојните политички случувања!

https://archive.is/kjwGC" rel="nofollow - https://www.maklezet.mk/community/index.php?PHPSESSID=lggddv784fti166qqa5npg5r6b&topic=22.0;all


внимавајте утре што и да се случи околу отанизацијата да при федерализација на еу освен на вертикалната воена центрифуга да ве распнат ационално на хоризонталната федералистичка еу греда, веројатно јасно ви е дека си имате работа со внуците на рим кои пак имаат персиски односно вавилонски корења, ако се смета митот за аенија за вистинит, а сигурно не сте се свесни но токму со ато вие се отргнувате од Идеалот на Љубовта во Христијанството застанувајќи во редот на оние крстоносци кои криејќи се зад Крстот други империјално под нозе ставаат гмечат поробуваат спинувајќи дека тоа е демократија на поклон бидејќи арапите биле старозаветни а морало да се ресетираат за во новиот свестки поредок не им дигаат џева на еугинарски хегемони кои конечно пак ќе изгорат само гледајте и вас да не ве соберат така во вечна бездна!

а напоменам кратко фотката од горниот пост има за поука дека треба да ја следите трагата на парите, но и порите, бидејќи сите наши политички елити се во ист котел спотнати, а почнувајќи од Бранко навака сите по инерција, зар треба да веруваме дека случајно култот на личноста кој го имаше избилдано како Папа нели онака гитпроповски преку копани стигна односно кумуваше на криминалната приватизација, а пак заради чешлањето на истата се одважи за удбашко-дипстејтовска шема за државен преврат прпво во 2001-ва а потем и во 2016-та нормално откако претходно беше изборно патосиран па го издресира Зајко за да го осветува додека тој во сенка влече конци, нели гневен на Народ што немал респект кон него кога со Нивата собираше во мал ринг подршка а на крај бидејќи Народ не го подржа та му го пушти ерга-омнесов преку зајкова рака, нормално дека сега ќе ќути за да никој утре и да не се посомнева бидејќи заедно со Ефтов и остали sds пулени кои делуваат удбашки од сенка ќе ве играат како јојо како им се сака, а на крај откако Зајко ќе склизне и не му помине овој галиматијас папата да се врати како суверен кој ќе го реанимира sds, ах какви сеништа има на тоа бихачка, мислиш деа не е Црковниот Храм на Света Петка во близина ќе навјасаат се' во ме-ве-ро-то!

Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 13.Септември.2018 во 01:02кога Бранко во празно спинуваше преврати откако дпмн дојде на власт пред една деценија, често знаев да кажам аман бе нека престане да го мрцвари Народ и нека го пушти Заев да го смени а откако ги истроши сите други, бидејќи ко што гледаме на дебатава од 2006-та кај Чом во А1 батето тука делува тро свесно за околностите во кои се заглавени постојните локални политички елити та си вели Чоек чунки ќе бидеме така олабавени, но пак ко што сега гледаме откако дојде на еу-ушка на власт, а споредено со тогаш чаламот му е намножен во х10 и не само во ораторство, некој ќе рече созреал јас ќе речам факт е дека и него месонски го учипиле како му имаат светнато очите денеска, можеби ко глобал-струмичнцтриејќи раце дека ќе расте екстра во висина трговскиот натака ко на уставен-трговец, можеби радувајќи се дека ко беласичанец го примиле и него во некоја империјална ложа за вазали! но како Заев од ова 2006-та стигнал денес до она 2016-та, да делува и тој ко Банко удбашко-месонски со УВО-2 спинови односно ало-бомби, да се колне во меѓувреме во семето на својот клан дека Устав нема да смени, а потем со ширум затворени очи да се испроституира групно во Нивици, незнам само кое пенкало кому подлабоко му го пикнале во џебот еа-детерминистите за да онака ладно потпише пред-капитулирачки дил во однос АСНОМ, може да го потшетнеа и до Грамос а таму да допотпише дека никогаш ниту еден македонец не бил со напалм полиен, а сигурно тоа го сторил во државниот му штаб на бихачка, каде сето ова најнапред било скувано како еу-фикс за нацијата!? бреј какви сеништа таму се накотиле низ децении безбожност, та не Света Вода да прскаат и Темјан да кадат секој џен прашање е дали во иднина кое и да е партиско раководство ќе одолее а да не го обземе некоја глобалистичка сподоба од сенка, треба можени тие да си го срушат ако неможат да го демонтираат седиште за да немаат ризик во иднина од никакво сениште посреди политичките агенди на sds, но откако стигнале дотука да на АСНОМ гледаат како гс-папир ако го сторат тоа ќе биде ко и дпмн за да бидат наградени за својата сервилност кон евроатланските детерминисти и туркањето на нивните агенди, та и тие да си направат некој елитен брод, додека сите останати се дават во нивната жабокречина!

туку спин, погоре велам ЈаниБ спинувал уметнички со апеал-ту-фиар техника, но вечерва разбрав од гостувањето на Муамед Зекири од sds потпрашан од домакинот што мислел ахмети кога на КланТВ вчера дал изјава дека (парафразирам) ако ова ерга-омнесот не помине стабилноста на Македонија е готова, на шо Зекири вели незнам треба него да го прашате, небаре не се заедно во влада, ниту пак тој му е сонародник, та фино да кажеше дека тоа е официјална најава за нов конфликт доколку Македонецот не е спремен да се самоукине! нека му ја стават истава дилема на косовскиот протоколарен гостин денеска што му беше гостин на зајко та да видеа што ќе им одговореше дали Косово ќе прифати и ко новокопонирано да вика јужно косово уставно, ќе им извадеше кашикара на прес како одговор немаше ни да се замара да објаснува! но што е али крив што зајко му го намести ерга-омнес дилов како оправдување за да очекува и бара уште денес преку Леб погача то марксистичкиот дилер на неодамнешната увезена днстил агресија, а сега најавува и автохтон политичко-воен конфликт ако не видел погача, ова значи веќе свртија од неофицијално новинарско или уметничко ѕвецкање со оружје на официјален политички иредентистички спин! но го поздрави Доналд, со хиларка можеби ќе се понадеваа дека ако навистина не помине ваков ерга-омнес референдум и дека ќе можеа пак да си прават бајрам на паметот револуционерно владините екстреминистри, но како велат еднаш џанак секогаш џанак особено ако џанакот е искушан озбилно некако од некого, иако во случајов е силуван од еа-дипатејтот https://archive.is/6Zxvr#selection-1987.61-1987.115" rel="nofollow - слично ко што некогаш негов египетски сонародник го користеле за раздели па владеј сценарија во отоманската империја тоа дипстејтерите на елизабета-винѕорска, но нели Борис рамковно им поверува на пердју&ко дека мора да ги пушти во власт, односно да не им биде забрането на оние кои си окрвавиле раце да влезат ниту на мала а не пак голема врата во собрание а не пак во влада, демек бидејќи така најлесно ќе се рехабилитирале а всушност пуштија страшило во албанскиот политички блок партии за кое само камиказа би се одважил да му контрира, но уште тенеќе-жетвата кога помина само ревијално наместо да се разоружа учк озбилно веќе и на Борис му стана јасно дека дуи се патка, но батето си потпиша па нема пупу-неважи а тоа да не повлече нова војна, камо и кичевчанецот вака да размислува кога вели дестабилизација та бар да знаеме на што сме - нека е искрен ако има мадиња туку изгледа има мудиња, па во кој муд е та така политички спинува, но знаејќи дека али е заглавен во супер мачо филм иако тивок, дефитивно упатува дека ако не му е по кеиф нешто тој ќе се откачи, нели го искушале па може тоа да си го дозволи!? но да видиш да неверуваш дека е некаков наци-фанатик кој би се расчаламил на своја рака, туку бил е' и ќе биде маша во рацете на еа-детерминистите, бреј дури и грујо наседна кога поверува дека може да му биде медијатор за во диво насеље, а сетне сигурно горко се покаја што така во стапица фрли 8 Македонски Тигра кои со спуштен гард влегоа терористите од дивото дувло да ги вадат, може требаше ко потсетник на то фонтаната в центар на оние војниците под Алексо да им стави по една плочка плус после сето тоа!?
но што е али крив што дипстејтовски на сите нивоа плитичко-удбашки сме завозени од многу поодамна, но не само политички туку и економски и медиумски!? воа медиумите мислам се дури и најпарализиран сектор агитпроповски! бреј А1 ако ви текнува почна како телевизија со телоп за паднатиот Фокер и погибелта на 200 и кусур патници на СКП, имаше едно анимирано авионче како скршено гори во кадар, да не ти се верува дека баш тогаш случајно онака се појавиле пари за некој магационер да отвори прва приватна телевизија, или може попрво не беше ли сето тоа дипстејтовска уцена до тогашните политички елити да внимаваат какви потези влечат бидејќи сега имаат нов мецена а не Белград, но да беше само А1 таква уцена арно, но да не беше и Фокерот пакет арнажман за штимање политичка свест на задна врата така, којзнае што се' имаат истерано од експерименти во оваа земја тоа еа-детерминистите та и ова не ми изгледа воопшто како невозможно сценарио! не ми текнува само кога го добил кредитот '93-та или подоцна [ https://web.archive.org/save/https://daily.mk/vesti/ramkovski-isprashuvan-i-za-batacite-od-1993-1" rel="nofollow - 1 ]

е сега дали А1 била нивни спин, нормално не смејат да делуваат ниту пак сакаат така дирeктно диктаторси да се замараат да тераат свои геополитики еа-детерминистите туку во најдобар случај имаат свои пиони, а во најлош во од спинуваат дали преку поткуп или пак патки дадени агенди! та еве некој след на инфо кој на ова упатува, да чуеме што вели Велија, а кој беше акнат од земја заради непослушност, односно го искористија повеќестрано Велија, онааоткако го уцениле да ја пушти телевизија а овој одбил му го сснале индиректно за извршител Грујо, зар вториов пак во портокаловата кампања во вториот мандат главен советник не му беа америте, онака удбашки му шепнале ето Велија иа за што да го репнеш овој пак на прва абдалски на јуриш го руши, а всушност фората било да новинарите кои ги држи Велија и му се лојалн да останат без работа како би ги прибрале во директно контролирани медиуми однос левиот аудиториум не е некако дефокусиран од Велија кој нели милувал да биде суфлер ( „Рамковски: Нормално е да се мешам во уредувачката политика на А1“ -
Utrinski vesnik, 16 October 2006 [
https://mim.org.mk/attachments/article/841/unesko_indikatori_en.pdf" rel="nofollow - ]) а така потенцијално да им се меша на еа-детерминистте во агенда, потем пак откако срипаа новинарите на А1 за Велија речиси ниту еден амбасадор не излезе со нив пред влада освен филипине ако добро се сеќавам, што доволно кажува дека уште тогај Грујо го имале легнато на свое брашно, а оној момент кога не можеше да им испорача ерга-омнес си дојсоа ново дете за да им одработува 'демократија' и покрај цел негов плафон-рејтинг, иако сигурно го уцениле или ротација или ти ќе одродуваш или пак хард-павер сценарија, диво насеље можецда се каже е истото сценарио кое а Велија му го сторија, само што на грујо у го земаа младенчо за да звучат поуверливо во однос ерга-омнесот!
Цитирај На прашањето на новинарката (10м:32с) зошто го одолговлекувал враќањето на кредитот кон американската МДЛФ, Велија одговара: “Пак беше ствар на, би рекол, конфликт… Си имаа други амбиции, Сорос, и МДЛФ. Истото тоа што го платив, во 2006 година, 2001-02 им го нудев да го платам. Не сакаа. Намерите кои им беа? Оговорање би биле. Али би рекол дека тие ја сакаа телевизијата, не парите.” [ https://vladimirpejchin.wordpress.com/2018/03/06/vo-intervju-od-2007/" rel="nofollow - 1 ]
Американскиот фонд за развој на медиуми (MDLF) во средината на деведе- сеттите години од минатиот век го помогна создавањето на ТВ А1 со кредит од 1,5 милиони долари. Рамковски овие пари, наводно за девизите да ги претвори во денари, ги употреби за купување трговска стока (пилешки копани) со чие продавање на пазарот кредитот ќе го оплоди, по што дел од парите ќе намени за градење на терестријалната предавателска мрежа на ТВ А1. Рамковски со години одбиваше да ги враќа парите на американските кредитори, што предизвика MDLF да ја стави Македонија на „црната листа“ за помош на медиумите и да ја сопре поддршката за други медиумски проекти. Дури во 2006 г., кога амери- канските финансиери се заканија дека ќе го продадат ненаплатениот кредит (што достигна сума од 3 милиони долари со пресметани камати) некому кој, врз таа основа, судски ќе ја преземе сопственоста врз А1, Рамковски се согла- си да почне да ги враќа кредитните долгови. Во интервју за магазинот Форум плус (08.10.2005) Рамковски изјави: „Уште во 2002 г. им нудев да им платам, а тие ми испратија посредник да ми каже дека не ги интересираат парите, туку сакаат да ми ја земат телевизијата“, тврдејќи дека наводниот „посредник“ била Фондацијата Сорос. [ http://www.transparentnost-mk.org.mk/Upload/dokumenti/Finalen%20PDF%20Zarobena%20demokratija%20%28web%29.pdf" rel="nofollow - 2 ]
МДЛФ е Фонд за развој и поддршка на медиуми од САД. Со посредство на тогашната директорка на А1 Телевизија Гордана Стошиќ и Фондацијата за отворено општество Сорос, Велија Рамковски во 1997 година успева да добие исклучително поволен кредит од 1,8 милиони долари со стриктна намена - парите да се употребат за набавка на телевизиска опрема и предаватели. Кредитот бил земен преку фирма на Велија Рамковски, Вемакс Скопје [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=23692&PID=2472265#2472265" rel="nofollow - 3 ]

значи Велија бил подобен како магационер, Гордана како локален агитпроп дилер и меѓународен агитпроп пимп(поводаџика), а мдфл е пропаганда инвест.фондот на циа, Велија убав пример е дека и смешен кредит да ти дадат ако со нив си се фатил на оро а сакаш да тераш самоодржливо на крај ќе завршиш во зандана, комотно ова можете да си го примените и околу стабилноста и соживотот во Република Македонија а во однос подадениот рамковен договор, кој не само што не е гарант за стабилноат гледаме постојано се апострофира како не бил истиот доволно астегнат и настеган со екстра зарзават, туку истиот треба да е повод за што повеќе да се глупираат политичарите пред да ви речат кои се опции се во игра и на што се' се спремни еа-детерминистите во однос унитарноста на Македонија дури ние и сме се одродиле и отанизирале, за нив ние сме монета за поткусурување та што им треба ќе не играат како сакаат чим на нивно оро сме фатени, а залог не е мирот туку што поголема сервилност, нас сакатејќи не коомшиите наградувајќи ги, аирлија на паметот ако си мислите дека ко Велија нема да завршите колективно макар се' сте им испушиле од отанизирачката фатаморгана!

еве неколку абери како посочен прст кон мдлф за да се свестат оние новинари и медиумски инвеститори како биднуваат нечиј сублиминален агитпроп харпун, а со новите тв-технологии и астрален а не само сублиминален ин'д'бокс дилер! значи не е само сорош во игра, туку еа-дипстејт шема најчесто до вчера кришум преку фоом-от за бричење на сорош, претходно мдлф, а сега и директ усаид, просто специјаллна воена доктрина за пропаганда, при што им требаат долгорочно вазали шпиони ботови за пари и сл., кои преку манипулација ќе ви продаваат ветер и магла како мед и млеко, што може пред 2008-та и светската економска криза и ќе им држеше вода како соблазна, но сега е се' поочигледно дека немаат екстра моркови за расфрлање ами им требаат екстра ресурси за експлоатирање, иако некој ќе рече ние и така се' распродадовме [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=373&PID=132514#132514" rel="nofollow - 1 ] оп а душите!? иако и тапијата еве уште ја имаме, но таа пак еве референдумски велат ќе ја шитнат, дури и по фрчко-аршин ако треба ќе бомбардирале а не пак да се фалсификува народен амин за одродување, иако како Мицко сношти ги договорил сопартијци ко неедногласни секој да си тера со свој памет, остава супер порака за мнозина дека треба да пополнат цензус, а всушност се работи за пуш д батн елитна сугестија, по таа логика и на следни избори така нека остаи изборна комисија во лер, а и во таа кампања така нека повика кој што сака да си прави, ќе речев ебате мадињата, но и тој мудиња кои и сите останати, та вака морам да останам рамнодушен и да не излезам на референдум, но утре Господ ќе ми рече но ти така беше не неутрален ами рамнодушен, а јас ќе треба да се правдам, не оние кои требаше како политички фактор од опозиција да се гарант дека ваков референдум нема да се фалсификува тие рекоа кој што сака нека праи односно тие не знаат што треба да прават како политичко одговорни, та во такви околности и самиот не би се нафатил да дадам цензус за одродување, иако од петни жили уште од времето сакам еднаш за секогаш да се бевме сите преброиме (и тоа задолжително она сакаш пасош мораш да гласаш) за да и конечно знаем на што и за што сме, а не вака во недоглед да не играат манипулираат и шуткаат и како Народ и како Држава што пак за сметка има и дефокусираност од земен живот ако не духоносен додека сите во недоглед изиграваме политичари ко Македонци а сао не оние кои имаат завршено политиколија, но и тие со стипендии од оваа или онаа амбасада ако не фондација, та се' од ред спржено!

Exporting Press Freedom - Craig L. LaMay - https://books.google.mk/books?id=weRYdbtm72MC&pg=PR20&lpg=PR20&dq=mdlf+usaid&source=bl&ots=uh6L5jBo37&sig=42j07Fzk9stsCWZ077Iup_-91rU&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwjn8vmMna3dAhUMElAKHVbzAuIQ6AEwBHoECBoQAQ#v=onepage&q=mdlf%20usaid&f=false" rel="nofollow - https://books.google.mk/books?id=weRYdbtm72MC&pg=PR20&lpg=PR20&dq=mdlf+usaid

мдлф во источна европа -
https://web.archive.org/web/20180912213247/https://zajednohrvatska.wordpress.com/2015/09/08/kada-gledate-rtl-i-nova-tv-gledate-televiziju-cia/" rel="nofollow - https://zajednohrvatska.wordpress.com/2015/09/08/kada-gledate-rtl-i-nova-tv-gledate-televiziju-cia/

мдлф и сорош - http://sorosfiles.com/soros/2011/10/media-development-loan-fund.html#axzz5QZujsMDb" rel="nofollow - http://sorosfiles.com/soros/2011/10/media-development-loan-fund.html

мдлф и викиликс - https://web.archive.org/web/20180912214406/https://veritaze.wordpress.com/2010/12/01/wikileaks-is-manufactured-propaganda/" rel="nofollow - https://veritaze.wordpress.com/2010/12/01/wikileaks-is-manufactured-propaganda/

балан акшн концил - https://books.google.mk/books?id=JyFbDQAAQBAJ&pg=PT154&lpg=PT154&dq=Stuart+Auerbach+propaganda&source=bl&ots=FmrlpmAdJP&sig=7lONUA1g1UG4D1nItjQQeGz54MU&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwiXnJeRlK3dAhWtsaQKHaEmBTwQ6AEwBXoECBkQAQ#v=onepage&q=Stuart%20Auerbach%20propaganda&f=false" rel="nofollow - https://books.google.mk/books?id=JyFbDQAAQBAJ&pg=PT154&lpg=PT154&dq=%22Stuart+Auerbach%22+%22propaganda%22&source=bl

радио фри јуроп -
https://www.nytimes.com/1977/12/26/archives/worldwide-propaganda-network-built-by-the-cia-a-worldwide-network.html" rel="nofollow - https://www.nytimes.com/1977/12/26/archives/worldwide-propaganda-network-built-by-the-cia-a-worldwide-network.html

2018 - УСАИД со опрема и обуки и помага на МИА за развој на фото и видео сервисот - https://web.archive.org/web/20180912211854/https://grid.mk/c/aqLROWUBKbq5uwD7ZfiU/2018-08-14/usaid-so-oprema-i-obuki-i-pomaga-na-mia-za-razvoj-na-foto-i-video-servisot" rel="nofollow - https://grid.mk/c/aqLROWUBKbq5uwD7ZfiU/2018-08-14/usaid-so-oprema-i-obuki-i-pomaga-na-mia-za-razvoj-na-foto-i-video-servisot

2017 - USAid funds MakFax, 6th leftist portal funded by US Govt - https://macedonia-mk.blogspot.com/2017/04/usaid-funds-makfax-6th-leftist-portal.html" rel="nofollow - https://macedonia-mk.blogspot.com/2017/04/usaid-funds-makfax-6th-leftist-portal.html

2016 - Сервис за проверка на факти од медиумите (проект на УСАИД за зајакнување на медиумите во Македонија) - https://znm.org.mk/wp-content/uploads/2017/03/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%BE%D0%B3-%D0%98%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%88%D1%82%D0%B0%D1%98-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%9A%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%90%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%BE-2016-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0.pdf" rel="nofollow - https://znm.org.mk/wp-content/uploads/2017/03/Предлог-Извештај-за-работењето-на-Агенцијата-во-2016-година.pdf

27.01.2018 - заев/сорос - Владата на Република Македонија и Џорџ Сорос остануваат и понатаму отворени за соработка на планот на развојот на демократските капацитети на општеството - https://web.archive.org/web/20180129055215/http://denar.mk:80/168030/ekonomija/zaev-se-sretna-so-soros-moznosti-za-novi-biznisi-i-direktni-investicii" rel="nofollow - http://denar.mk:80/168030/ekonomija/zaev-se-sretna-so-soros-moznosti-za-novi-biznisi-i-direktni-investiciiЦитирај When we talk about training of the managerial staff in the media, we can conclude that in Macedonia very little has been done in this domain. Training and other activates for strengthening the capacities
of the media managers are rare and sporadic. In that context we can mention the training of managers and radio owners in Macedonia,
which were conducted by the Voice of America and Radio Free Europe in
2000, as well as the training which was conducted with the help from the Media Development Loan Fund,
also at the beginning of the new millennium. Some media companies, such as MPM (part of the corporation WAZ), which publishes the newspapers Vest, Dnevnik and Utrinski Vesnik, conduct internal training and
organize study visits for the managerial staff of this company. [ https://web.archive.org/web/20180913004659/https://mim.org.mk/attachments/article/841/unesko_indikatori_en.pdf" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/NQHWw" rel="nofollow - 1 ]Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 13.Септември.2018 во 04:33

дека се мешаат односно мешаат политичко-медиумски дипстејтовци по сите страни во македонската жабокречина е јасно, но кога си зеле право и научно да се натураат како стимулатор и коректор што повеќе Човек да каже, зар е дозволиво удбаш ко бејлис да ги опива со својот ликер и академиците и тоа ни помалку ни повеќе на трибина на МАНУ!?

https://web.archive.org/web/20180913013058/https://civilmedia.mk/dogovorot-pominuva-niz-filtrite-na-manu/" rel="nofollow - https://civilmedia.mk/dogovorot-pominuva-niz-filtrite-na-manu/

чув и Столе Чоеци имал излагање, но нема да ги чешлам ваквите академски спинови, само ќе речам чиниш почесни титули на сите дипстејтовци локални и глобални што имале излагање таму лабараториски ќе им закачат академско звање, та и тие да застанат во редот на академиците кои своитњ титули ги заслужиле обработувајќи теми за поленот на отанизираните пчели!?

наместо со Уставниот Суд да се координира МАНУ ако веќе отвара некому во државава врата за дебата, тие тераат ко највисока научна институција во Македонија сервилно до болка во однос дневнополитички агитпроп за постојната жарена влада, која не врелите костени ами ладните жарои ги фрлаат во очи на сите како би не мотивирале да се оладиме преку насила закажан еднострано референдум за одродување, одноно се самозапалиме за да национално оладиме а така глобалистички се загориме ко идеално подобни како урнек за поука во однос агендата на еа-детерминистите за нов светски поредок, таман преку Македонија на сите невозможно заглавени во нивните агенди да им е посочат ете не боли гледате дури цел еден Народ прифатил уставно самоодродување а не пак вие другите да не прифатите политичко-економско федерализирање! ние не само што сме кусур за грчката шизофрена политичка ксенофобија туку и за европскиот национализам како неподобен за федерална европа!

туку интересно е да се види како уставните судии ќе ги спинуваат https://youtu.be/lGUCYBGTj5k?t=30m19s" rel="nofollow - претставките на Лавица , иако истите најверојатно постреферендумски ќе се разгледуваат како би се амнестирале од одговорност судиитеако замижат на двете очи за цело постојно погазување на Уставот, прво како институцијата Претседател е заобиколена во однос дилање со Ма,едонскиот Устав во Нивици, а потем и ако е возможно да се мешаат баби и жаби во референдумското прашање кое како имаат намера да го истоварат за-јковци се коси со закон повеќекратно бидејќи сакаат преку овој референдум да заобиколат следен ко уставно задолжителен во однос членство на Македонија во воен сојуз ко нато, бидејќи мнозина левоориентира сограѓани може се за овој ерга-омнес дил заради еу но не и заради нато, просто ссето ова е впрочем сите ако можат да не извозат на мала врата, но спинот е таков бидејќи не е автохтона идеја туку сервирана шема од мецените на шарените, та бидеќи знаат дека има многу непознати во оваа ергапомнес равенка, онака ако можат на прва да потикнат внатрешен гнев и раздор, а потем да ни иснталираат 'меѓународен' протекторат ако при фалц референдум и подкупено двотретинско мнозинство срипаме на прва да си вадиме очи меѓусебно ко македонци, нормално во исто време отворајќи им така на македонските-албанците врата и тие да срипаат и оп ето га протекторат после контролиран хаос, бидејќи е јасно дека грците ни ова нема да го прифатат, особено не сега кога се извлекоа преку последното еу-чадорче [ http://archive.is/URkMy" rel="nofollow - 1 ] заради што и глумеа коперативност ликои ко Каменос а очигледно е дека нема да доoдглумат [ http://archive.is/cKfIO#selection-3711.0-3711.19" rel="nofollow - 2 ][ http://archive.fo/ioLEg" rel="nofollow - 3 ][ http://archive.fo/mpaqj#selection-1331.83-1331.94" rel="nofollow - 4 ]


Постирано од: Alekxandar
Датум на внесување: 13.Септември.2018 во 07:44
Зелениково,дечките од левица знаат дека пензионерите кој се 320000 и администрацијата која е 139000,земаат плата и пензија од кредититте кој се подигнуваат месечно бидејки државата не е солвентна да го издржи товарот без стопанство..Да??
Доколку се случи стопирање на исплатите кон овие групи,мисли некој дека државата сеуште ќе функционира,или пак се очекува дека некој друг ќе го исплати долгот кон кредиторите и се ке си тече по старо..


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 13.Септември.2018 во 10:30

ова е убав начин да се разводни нишка надвор од тема, можеше да го цитираш линкот од видеото во соодветна нишка, нејсе, кога веќе пушти ваков абер за Лавицата, би одговорил најголемиот спин е народ преку страв да се легнува на брашно, порано империите тоа го праеле даночно крваво, а сега агитпроповски психички, и навистина не знаеш што е посклет да нашите предци и при робство не пуштале глава топтан, или ние кои и ко Слободни си дозволуваме да бидеме рамнодушни кога психички не таргетираат те одвнатре те однадвор! што вели збигњев без медиумски мулти-октопод тнко дека ќе истераат нсп агенда [ http://archive.is/J7Gor#selection-1365.668-1365.691" rel="nofollow - 1 ] но реално нас не играат и економски односно гледаат да ни ја скршат слободната волја преку страв од гладен стомак, што може да се каже дека како не гетоизирале титоистите урбано во минатото, а на таквата геотизација се надоврзуваат и посттранзиционалистиве денеска, има и те како озбилен агитпроповски ефект бидејќиво костец мас-потрошувачките кредити и животот на вересија дури и со плата од 500 евра нема Чоек да се чувствува смирено, а не пак да размислува за себереализација низ уметност или духовност, заглавен во рат-рејс центрифугата постоејќи тој за ситемот а не системот заради него, уште пореално сега за да системот пак има осигуран чалам и константен раст бара Чоек доброволно да ја прекршува својата Слободна Волја гласајќи низ призма на страв погазувајќи го дури и основното човеково право - правото на Самоидентификација дури ете го живеел идеалот за кој нашите предци и при феудализам не се одродувале во надеж за Слобода по цена и на жртвување на животот а само како не би ја изгубил Честа, иако нормално дека имало секакви вртикапинод секакви причини, но во споредба со ова денеска светлосни години сме ние од таква Волја многу веројатно бидејќи сме навикнати на екстра комфор а слиниме и сонуваме и за отпојќе она нели грев е според мамонистички аршин ако имаш шанса да станеш милијардер тоа и да си го ускратиш макар по цена да се одродиш или пак загинеш човечлук бркајќи профит а газејќи преку лешеви, мислам ги разбирам материјалистите се плашат дека акциите нема да им пораснат, рушвет при помал стандард помалку ќе примаат, аздис и декадентност нема така во изобилство итн. и ајде ок да речеме имаме европски стандард оваа цела гачка околу грците не постоела на ниво на словенците сме, мисли Народ така среќен ќе биде, ете ги братја словенци пола од Словенија се иселени, а на место на иселените доселени се екс-југословени од кои пак на домашните им се гади во изобилство само бечка школа та немаат многу ултра-скинхед-десница ко златна зора во Грција, а по оваа инерција ако кај нас се случи вакво сценарио ќе го прашам утре така Народ колку ќе се радува кога ќе се наполни земјава блискоисточни и афрички еконосмки или политички имигранти, а со оглед дека стандард ни од блиску нема да бидне на ниво на словенскиот јасно дека одливот на македонци ќе продолжи та ако и таму кај словенците и при таков стандард тоа биднало норма а не пак тука со тродупло помал стандард, во кои пак услови како македонци пополека за 20-30 години ќе биднеме малцинство во својата држава, та сето ова одродување кое сега агипроповски не си сервира како мед и млеко да не изулави и живот ни зацрни кога ќе се ссне некој да си зграби или распарчи земјава а нема кој со срце и без страв да ја брани! ќе увеземе ли полиција која ќе биде спремна за државен интегритет така да ја гарантира унитарноста!? но еве затоа сега не плашат со активирање екстремистички К*ршлуси јасно грото платеници и увезени нормално и со по некојамлокална зовриена глава и ќе не плашат ако не се одродите ќе ве грабаме, бреј та поарно во постојниве околноати да расчистиме на што сме и покрај се што сторивме за да подадеме рака но еве дошол ден некој сака и глата дал директно или индиректно да ни ја скине, но треба навиатина да се запрашаме кога ќе бидеме побезбедни во какви околности како Унитарна Држава, дури и Борис заради мир во 2001-ва кога сеуште етикетите за учк беа терористички меѓу 'меѓународните' на барањето на Љубчо воена состојба како инстант би се решила бондатил-агресијата рече не ќе тераме со лесно бидејќи навистина има простор за проширување на малцински права, и навистина бидна мир, но гледаме дека она на што го договориле негоите масонски браќа сега е проширено и се растегнува во недоглед, бреј да те уценува политички албански воџа со црни сценарија и покрај тоа што сме постигнале мир, ајде спинувал некој кој не учествувал во тие околности ќе разберев, ама ова каде со тој памет, во друга држава уште одма ќе уапсат за потикнување нетрпеливост! и иако се тоа може фрустрации од нереализираност во однос кој бил и како сега преку уцени тера политика, но во тој случај каква гаранција имаме да дури утре сме си дозволиле ерга-омнес рсетирање на себството дека нема да срипа пак барајќи преку Леб погача, но во кој случај ќе се понадеваме изгледа пак дека бондстиловци ќе бидат медијатори, сигурно експериментирајќи со еополитички аршини за награда и казна во однос послушници и непослушници, а заради еден куп причини попрво ќе и угодат на албанската мафија него Македонската Држава, мислиш сигурно ние ќе испратиме во некое блискоисточно жариште повеќе војници, него мафијашите платеници!? кого ќе наградат за сервилноста!? јасно тоа нема да биде на прва поклон ќе мора тие да се грабаат а доколку во тоа успејат та и ќе им угодат и меѓународно, но аирлија на паметот ако некој мисли дека во такви услови да ние сме во нато и ни се учипени сестрано тајни служби по институции, дека истите нема да не шитнат на мафијашите та макар нивните аги тоа не им го дозволиле фоцијално политички, дипстејтерски нема што не поминува, што и сега се случувашепри последната изборна ротација, а не пак во такви околности! затоа е и битно да нема гнев меѓу македонците во ниедна околност како и да не силуваат или некој одработуваеа-детерминистички шеми меѓу политичарите за да Не Дај Боже и во такви околности бидеме сложни, а кои околности зависат пред се' од грците, а не од нас, тие пак знаејќи го ова играат удбашки озбилно и на таа карта како еднаш засекогаш би го затворило за нив македонското прашање, затоа и не треба да се лутиме какоми sds да го тера овој ци-за дил бидејќи истиот ќе запне од таа страна на границата ако не тука, се прашувам и тогаш ли али ќе ја има истава реторика, но во кој случај логично би требало да ја сврти кон грците а не кон македонците, но нели одат по ред па полесно им е тука да ја уценуваат еу за инстант членство за да не би терале тие инстант балканизам, но што ним ќе им се удри од глава, веројантно се уфилмани дека кога можеа Бугарија и Рроманија онакви какви беа во пакет да ги спастрат та зошто не и Албанија да ја позиционираат во следниот топтан пакет кој го најавуваат некои европеи за во блиска иднина, комбинации еден куп а факт е едно дека Овој Народ во Македонија од која и да е Народност не сака војна, ниту пак му е до милијарди, уште помалку дека ќе изгине ако не е отанизиран бидејќи нели русите ако ни се сснеле ќе немало кој да не брани, туку сака што побрзо да заврши сето ова лудило и црнило во кое го држат постојано меѓународните, иако веќе е и речиси наполно паднат консензуалниот механизам во еу бидејќи им се брза за федерализација, но при очи да го прават слеп тоа чинам е премногу, малку и беше што бевме спремни за дил та сега зошто дилот да не е 70 ако не 100% во грчка корист, а кои околности утре во федерална европа ќе бидат уште попогубни во однос идентитетот кога во Брисел ќе одлучуваат кој каде и како ќе живее во Република Македонија доколку таа шема им помине, но гледаме се кројат нови, а нас со комшииве во трета зона сакаат да не остават каде пак без горди македонци интегритет же ќе бранат оние шарените, ќе се спакуваат и први ќе заминат од тука, иако сега за сега се спремаат да се спакуваат и заминат токму оние гордите бидејќи не можат да се помират да спуштат глата иако мнозина и ќе останат, но малку по малку ќе бидат асимилирани нивните поколонија дали со педерастија дали со европејство, глобализам кој од македонецот ќе напраи екапонат за во музеј и ништо друго, иако веќе на културно ниво поприлично за тоа се погрижиле титоистите кога почнале да не гетоизираат по градовите [ http://archive.is/oDWM5#selection-1061.513-1061.672" rel="nofollow - 1 ] иако од линкуванава статија може да се заклучи дека тие планери не биле титоистите туку оон-ците со нсп агенда а македонците како експериментално глувче во нивниот лабос! зошто веруваме дека и сега не сме!? просто тие гледаат на нас македонците како опасност доколку не сме под јарем и сме слободни, а за да некако така не се роди некој нов Александар и тргне против новиот вавилон кој сега е во западниот двор, хистори рипитинг е озбилен страв меѓу кабала-глобалистите, уште еднаш аирлија на паметот ако вие мислите дека тоа се хуманисти кои ги влечат конците! но сигурно тоа нема да ви го фрлат ко абер на ачик, за и случајно некој да не се освести за ова, иако има многу ашинци кои вака фолклорно сонуваат, заборавајќи дека денес сме Христијани а не пагани, и дека дури и да имаме некој таков одвраќач тој не смее да делува окупирачки туку ослободително најнапред полагајќи ја надежта на Христа заради што и не смееме да делуваме револуционерно бидејќи се знае кој татко на насилните преврати а кој на Поредокот по Правда ...
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 13.Септември.2018 во 11:15

после ова интермецо во однос агитпроп нишкава, простете изнудено, би се вратил на локалната пропганда која во моментов ни ја товарат како земи или остави спин, кој доколку е иземен од воени спинови, треба навситина да се премерува економски што добиваме што треба да дадеме и кога добивките а отсапките ќе ги дочекаме доколку се одродиме, заради што убо ќе беше да имаше еконосмки дебати дали сега ова се супер времиња за пример да се ресетираат ТИРЗ-овите бидејќи истите како офшор слободни еконосмки зони во еу не се добредојдени, бреј не чув каква алтернатива ќе имаме за нив, нели и тие озбилно го полнат чекмеџето за плати и пензии, сетне што ќе биде доколку влетаме во нато и треба 2% од буџет да одвоиме за воени потреби настрана топосвско месо та и космополити да изигруваат окупатори нели ширејќи либерализам меѓу традиционални исламски општества дали во азија или африка, дали отанизирана клима ќе биде магнет за инвестиции или за корупција а при што ни оние 2% што ќе ги дадеме дали ќе ги покриеме, што не значи дека ако климата е неутрална нешто ќе се промени доколку си останеме гетоизирани, а заради што треба озбилна рурална реемиграција, но нашиве партии и оние кои сега се на село ги стимулираат да избегаат од таму, а не пак ако сме во еу нека оди некој да ги стигне нивните норми, ниту во Хрватска не се кадарни а не пак тука, сетне кој е ќарот економски ако кренеме стандард, ќе станеме инстант привлечни за сите оние економски имигранти ко се заглавени ниваму нитаму на балкан, а бидејќи навистина може да станеме офшор зона и банкарски ко што думаше едно време Грујо та посекако тука така ќе кренеме стандард дури и останале трајно надвор од еу, но што е ризик по етничкиот баланс, дали сме ние спремни за сите овие сценарија, има ли бар една физибилитка за ризици од инстант кревање стандард, мислите ќе се вратат со трчање сите оние иаелени македонци!? капак сите така фино урбано гетоизирани и со експлозивен наталитет во урбана џунгла накотени зар тоа нема да биде масивна врата за декаденција тоа сега и без пари тераме разврат до болка, а не пак ако имаме по 1000 евра плата, иако ќе биде ко на запад освен ефтина храна со тие 1к евра ќе живееме исто ко и денеска бидејќи потрошувачката кошничка вептачки ќе се крене кога стопанството ќе брка за сметка на поголеми плати и поголеми маржи а со тоа и државата поголеми даноци логично системот треба да расте, но сос е оние либерални ризци како гетоизираност и педерастија добро е ако и понатака се раѓаат македонци него да не почнат да се раѓаат маусдонци ако не мавританци!

аман сигурно ќе рече некој, ок, еве да ставам розени очила, Македонија е во еу, таа не е федерална ами сеуште унија, комшилук не е ут мачо-ситнопаланечки филмои истрипан, Живот тече ко никогаш овдека, и оп се случува колапс на светската економија, кажете каде да ги скријам розевите и какви на себе да метнат, можеби со средновековен диоптер, мислам дека од фантазии реалноста нема да ја направиме фантастична, ниту пак фикцијата реална, ние сме на балкан и на балкан ќе останеме, а за ваша информација мирот кој во европа е изнуден е платен со милионски жртви, додека тука во исто време загинале едвај 100к македонци топтан низ последните светски и балкански војни, карикирам немам пресметувано ниту пак колку процентуално сме на европско ниво, но дефакто нам не ни е да сме против мир, но на некому му ет да фантазира и во 21 век мегаломански национализам, иако сето тоа е спинувано од некој друг, но не е мое да судам, дали некој е ваков или онаков, ниту пак да паѓам на претпоставки што би било кога би било, се надевам имаме аналитичари кои би не соочиле со аите ризици како правилно Чоек би пресекол, иако сега како ни го спинуваа еднострано референдумот факт е дека така ја наштимале sds да и да успее да е неприфатлив (што би рекле македонаките-албанци) за многу македонци, та ако на 4-тина од население сме им попуштиле озбилно за многу работи, колку да им попуштиме на оние многу македонци кои нема да се одважат на референдум да излезат вака како е протуркан!?

тука доаѓам до навистина неодговорното однесување на дпмн, да нема став дали излегува или не на ерга-омнес референдумов, со кој памет онака удбашки истеруваат цензус, сакајќи да си исперат раце и се амнестираат од одговорност а имаат 40 и кусур пратеници!? и Амбди мислам не бил волку оштроумен! ме чуди дали биле толку многу самоуверени при последните избори та сега се волку рамнодушни, или пак и ова не е удбашки договорено за да си ја пробаат како политички елити среќата!? да видат sds за да после бидат на рајат при следната ротација каква и политика да тераат!? политички аналитичар ќе ви рече не е договорено ништо, јас знаејќи дека ништо не е случајно, а имајќи предвид како месоните делуваат од спунт воопшто немам сомнеж дека вака цензус се штима на мала врата, а утре Шоре онака заради ароден амин и ќе си потпише дилов, иако попрво ко равник ќе си даде оставка, но што и во двата случаи е погубно, а пак заради што може да му смрсат конци и насила да го тргнат доколк тактизира и чека те на Уставен Суд те на следни избори, просто лично ми беше битно ако дпмн рече излегуваме на референдум да не дојдам во позиција така на рамнодушноат ако јас не излезат а така индиректно и сум се согласил со ваквиот галиматијас, иако јас сум против истиов воопшто и да помислам да гласам на вакво прашање за АСНОМ-ска еутаназија, бреј може бидејќи сум раснел на тој скопски булевар бр.16 та не ми е сеисто суеверно дури и ме лоботомирале агитпроповски незнам како, но дефинитивно вака дилемата ми е расчистена, иако дпмн не ет на чисто, но чим не одат со кампања ниту пак биле дел од цел процес исто ко да рекле НЕ иако вака тактизираат како месоните не би ги рушеле некако одвнатре и ги остават рајат пак со sds утре да си премеруваат акал изборно, но во којнслучај ко шти велам во предпоследниот пост тоа така нека им го кажат на гласачи и на следни избори ваша работа дали ќе не гласате ние нема за тоа подршка да побараме, та да видат дали рамнодушноста не раѓа рамнодушност! преку глава од спинови кои прават да се чувствуваме избезумено!имаат ли во дпмн систем за внатрепартиско гласање, како извагале и стигнале дека се пата пата, или чим не се едногласни свиткај опашка и ко да не се политичари ќе скубнат од сцена, капак па и за Свети Јован Главосеч излегоа да не поздрават со ваквата избалансирана порака, чиниш не се традиционална партија та и за таков ден ко е строг пост можат да си дозволат Народ да возбудуваат, незнам само до кога вака Народ ќе го шуткаат со недоносеност!?


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 13.Септември.2018 во 13:19

но како првите така и вториве, недоносени до немајкаде околу искреноста, нешто во што можам да се пофалам дека не потфрлам, но немам право да ги земам за криви некако бидејќи какви такви се нафатиле Народ да водат, иако непотистички ако не удбашки напредувале низ политичка кариера, сепак чим не се нашол маж да им застане на опаш а Народ ги гласал, кој сум јас да кажам нивниве спинови не се на арно, којзнае може неискресноста е бидејќи знаат дека Народ е аздисан а ко таков логично нема Благодат та дај се' распродај за да не изгинеме во спротивно! хм, немам статистички информации како стоиме на ова ниво, но посекако се осеќа преку напливот на аморалност дури и кај научниците, дека може и навистина каузално работите се редат сами за да избегнеме поголем неблагодатен гајрет како сме завозеле либералистички, она дајте 100% да се осакатиме така најлесно ќе се аклиматизираме на нсп инерцијата која ко за беља озбилно експериментално завозува тука!

вака како стојат работите http://religija.mk/ruskiot-patrijarh-kiril-razocharan-od-sofija-se-vrati-vo-moskva-bugarija-ne-ja-cenela-rusija/" rel="nofollow - а во костец промените во Фанар , можно е да дочекаме официјално признание и на МПЦ-ОА како ОА бидејќи сме послушни во однос грчкиот ерга-омнес, та навистина аирлија ако вака дочекаме Црковно признание од Цариградската Патријаршија, во кој случај сигурно лично немаше да гласам позитивно за ваквиот ци-за дил на референдумов бидејќи истиот повторно ќе генерира кризи, но ќе отидев да пополнам цензус и згужвам ливче, но за што требаше да се случи истиот после Патријаршиско признание на ОА, а што го има побарано и МПЦ и Владата од Севселенскиот Патријарх [ https://www.mkd.mk/makedonija/politika/mpc-i-zaev-pobarale-od-vselenskata-patrijarshija-makedonskata-crkva-da-se" rel="nofollow - 1 ] но така сигурно се плашат дека Народ ќе биде посклон против зи-ци договорот бидејќи така сестрано етнички ќе се ресетираме околу етикетите, но што е логично во однос црковното но не и во однос државното [ http://archive.is/y8Nd3#selection-1323.1342-1323.1449" rel="nofollow - 2 ][ http://archive.is/AcDZb#selection-807.202-807.579" rel="nofollow - 3 ][ http://archive.is/TSJoJ#selection-2613.0-2613.424" rel="nofollow - 3 ] во последнава фуснота идеализирам 100% разумски, но не секој е идеалист ниту пак сите прилики идеални за да биднеме изворно Свои на Своето ...

од овој аспект Заев требало да ризикува да го препраша Севселенскиот Патријарх дали и кога ќе дочекаме признание како Црква, а за да така биде искрен до крај кога ќе повика за ерга-омнес референдумот и се понадева на поголема подршка, во кој случај ко што реков водејќи се од Христијанството како повисок идеал лично за мене ето бар би пополнил цензус така, доколку ето преку признание од Севселенскиот Патријарх и нам референдумов е мотивација, некој ќе рече види лицемер вака е спремен АСНОМ да го погази, бреј навистина дилема која би ја имал доколку гласав а не згужвав ливче, а бев спремен и да гласам во други околности, зар не велам претходно камо дпмн да излезеше на референдум за да можев негативно да гласам во однос дилов, но кој дил ако беше вака условен ето ќе згужвав ливче, а што немаше многу да влијае на исходот но пред Бога и во двата случаи ќе бев искрен и така, иако и сега сум бидејќи ниту зајко ниту мицко се искрени а уште помалку ферски расположени, иако мицко го бара за дебата, но ферка ќе беше овој да ја изнудеше низ активна политичка борба преку ненасилни протести и демократки притисок, и тоа уште одма кога зајко најави референдум, а како мицко би го принудил да таков е возможен само ако и дпмн се прашаат за процесот, од изборна комисија преку начин на гласање па се до референдумско прашање, ова излезе меѓусебно се извозеа дал од страв или сервилност кон 'меѓународната' заедница, а што на Народ му се удира од глава преку мафијашки агитпроп уцени, на кои јас пак се дрзнувам да уверувам Луѓе не се плашете што е ваше ќе си дојде дали вака или онака, а дали вие имате Смирение и Благодат на тоа да одолеете тоа е друга работа, за која признание на МПЦ-ОА како ОА е навистина неопходна работа земено Молитвено бидејќи по сила на Божји Поредок утре и да не отанизираат, оние кои ќе бидат смели да не ја прифатат како неопходна ѕвездата деница, ко словесни тие и ќе се спасуваат, затоа и пред се' сакав да гласам на референдумов доколку дпмн излезеше партиски нанего бидејќи пред се' сум антиотанизирачки настроен апропо мојов страв дека нивниот симбол е бележје на војската на антемаго, а пак ќе повторам за ко референдумски апстинент да не останам рамнодушен и така да излезе ко да сум го подржал зачленувањето на Македонија во таков воен сојуз, верглајќи упорно дека за нас е поарно да останеме неутрални и по цена да сака некој да ги однесе Тетово и Гостивар на антартик или во сахара иако тоа е мишн импосибл, но немам право некого да поучувам вака бидејќи не сум Теолог та одете за вакво нешто посоветувајте се со својот Парохиски Свештеник ако немате Духовник а не ви се јасни овие работи, конечно кој е гарантот дека утре нато и брикс нема да се спојат некако, та нам воопшто не ни е место во ниту еден воен сојуз од таков калибар, ем така ќе имаме луфта при агресија од една страна да бараме помош од друга, но ако се закопаме некаде а таа страна потфрли ојдовме кyрбан заради нечија кусогледост, еве ако сакате толку многу геополитички да думате - речено ни е бидете помудри и од змија во вакви околности, а не на аждајата да и се фрлите во челуст топтан ко зајци бидејќи за-јко ви споил во исто референдумско прашање две прашања, ко што велам погоре може некој е социјалист по убедување ко што сум и јас а да е супер-против отан заради свои причини, ето јас заради духоносен страв или ко што е и' проф. Димитар Апансиев од лавицата заради антиимперијалиатички пориви, но ултра левица идеолошки е на линија со евроболшевиците па тоа и тро ми нема логика како делуваат двосмислено ко партија, нејсе спасувајте се како знаете и умеете но не наседнувајте на подли неискрени и манипулирачки ветувања дека се' ќе биде поубо откако се одродиме, флоскули кои по секое едно ретерирање низ овие две децении независност ни ги продаваа но освен еднек ништо друго не видовме, чудно во сите случаи sds ретерираше на чело со банко, ме чуди зошто верва Народ дека и ова не е негово масло само сега ко постар делует тро помесонски влечејќи конци од сенка, баш денес се беше огласил душегрижнички демек ова е помало зло него ако не се озлобиме и тој ко али алудирајќи но двосмислено на војна, се прашувам зар со вака насила потпишан и туркан дил зар тој не кумувал на сето тоа!? ајде ко што многу пати знам да кажам, бар вака пред сите ќе бидеме на чисто ако некој ни срипа, онака дека се' сме сториле што е во наши сили и да не остават на рајат да си одбраниме интегритет и унитарност од каков и да е ризик или кyршлуслана, се надевам нема да дојде до тоа, а за што треба трезвеноумност од сите, најнапред меѓу македонците да не се с'скаат дрско и подло меѓусебно, но и меѓу македонците и македонските-албанци бидејќи освен мафијашите и ред групи на ултранационалисти, грото сограѓани не би се одлучиле да тераат со акалот ситнопаланечки или средновековно ко што вели уредникот на Лајм во емисијата Отворено на Алфа од 11.09.2018 линкувана три поста погоре во однос уставните претставки на Лавица, овој политиколог Џенис Сулејмани навистина е глас на македонските-албанци додека али-села-касами се баш ситнопаланечко изборно нафурани, иако не ме чуди ако не им се ќефне нешто да си го бараат чаре со средновековна дипломатија!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 17.Септември.2018 во 09:03

случајно од последниот митингот на sds фатив на мтв-Вести утровоговор на Заев и оп око ми истера тоа нивната стејџ позадина, која во однос ЗА ерга-омнес логото е наџиџана со помали што пак одма дрма абер од Црвенкапа, чиниш не е референдумов за лисицата европска ами волкот отанизиран виа волјата за уставно редефинирање која ја има последнава sds позиција, која ко што ми се чини има бекап, може грешам може така ми се чини, но како ја имаа изолирано Солза Грчева а претходно сам се изолираше и Васко Ефтов ем како двајцата се контра ерга-омнесов делува дека sds виа банко си остаиле фор за рестартирање на партијата доколку ваков ерга-омнес спин не помине, дури и Солза и Васко абер немале за ова, а подоцна ги исфорсираат по наследна партиска генетика дека нема кој друг и мораат да се заложат нивното фракционерство потем при евентуален ерга-омнес дебакл да го положат на право место, тактика која претходно ја возеше Тито Петковски со НСДП но кога Лазе му излезе од колосек, што можеби е само моја фрактална параноја како делуваат удбашко-партиските стратези во однос својата долговечност и како партии и како партиски апаратчук кои топтан смејат да рокнат бидејќи така ќе почнат да се одважуваат Луѓе да говорат за партиските октоподи од минатото ...

https://columbiasc.citymomsblog.com/a-columbia-moms-guide-to-picking-and-eating-strawberries/" rel="nofollow">
...туку од симболична оштроумност на Маркетинг Агенти, да ја свртам и на Медоумски Таленти, кои во однос минатиот пост сигурно редакторски би рекле - како прават првите така ќе им вратат вторите, а што може е анамнеза за последните медиумски спинови од минатиот викенд кога (во ко што велат самите редактори во првиот линк удбашкиот-вечер) налетав на два агитпроп тертипа, ова да видиш да неверуваш дека круша под круша не паѓа ами сега откако вечер има нов газда под крушата јаболки паѓаат ") едниот агитпроп спин е политички, а вториот културен, а зошто спин бидејќи на театарски начин аудиториумот го дефокусира од етничкиот набој како апил-ту-фиар со кој завозеа отанизираните маусдонци кампањско предреферендумски, а откако ви ја пренесоа повеќе или помалку оштроувно таа порака како маст-воут фрст-хенд честитка (за ерга-омнес еутаназија) брзо брзо мораат да ве измеатат од таа фреквенција и да ви свртат нова атмосфера во фон додека сте пред театарски штици а бидејќи Живот ви е театар а штиците Медиумски т.н. http://archive.is/crCjB#selection-583.1-583.17" rel="nofollow - Living Newspaper та референдумскава пиеса треба да сврти и на втор чин освен нова мелодија за фокусирање/дефокусирање односно од-до техники за приемчивост за што помалку да треба на крај да прибегнува тајфата на насилна наплата карти ко данок за нова театарска зграда, но бидејќи за тоа треба многу данок па не ме чуди на крај да не им остаите вие ко набљудувачи клуч од дома како компензација за потписот кој сте го дале при влез во театарот, но за среќа сега сме во однос таа претстава на улична предпремиера блиску до главниот театар, што пак може и не е толку склет бидејќи може и да побегнете или да се одалечите ако режисерот запне актерите да плукаат оган во публика, но флегнафте ли во ерга-омнес филмот вие ќе бидете актери во претставата наречена еа-жабокречина со се' сите нејзини тиња чинои членои и ченгели, ништо страшно во најлош случај ко актери може да ви падне само скеле ут глава или евентуално да пропаднете во оркестарски џеб под штица, а во кој случај добро би било ако имате при рака њускул направија [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=447&PID=228257#228257" rel="nofollow - 1 ] слично ко што сега уличните режисери нашле нешто соодветно како фон, за вториот чин претпоставувам!?

и ќе речам охохо дедо мраз од дебар маало пак на сцена годинава, та кога веќе никој не го есапи за устав, да си крене сам завеса за да ви светне поубаво кога ќе истрча и се сетите дека бреј тој е бе sds-чоекот кој го пишуваше уставот '91-ва и го дополнуваше 01-ва ко уставниот ферман, а сега треба да дознаеме дека кумувал ако не го надробил и последниот ерга-омнес предтекст, но заради склет поведение во меѓувреме sds-pr-от одлучил дека поарно е да го нема на плажа во микри Преспа, но душа јуначка не издржа та ето да доодработи ми се чини и отповеќе, а некој вака и да потсети дека тоа не е случајно, иако можно е кумството да е само синергично како согласност виа банко&ко а сега про.фРчко да се одважил да помогне ретроактивно бидејќи и така утре него ќе го бараат ако некаде им запне пиесата дали околу вајбот во позадина или пак околу плочникот додека се дочепаат северин-маледонците на еу-штички да заиграат турбофолкерски брејкденс со рап&транс ликивикс кореографија, а се надеваат македонските политеатарски тајфи дека така и својот и животот на комшилукот ќе го направат повесел, што ќе беше може и навистина така ако не беа прегореле рефлекторите за тој дел од сцената тро поодамна а и оние кои од ЈИЕ ги подосветлува ветуваат некои дека ќе ги пуштат топтан во балканска сала, а се надеваат нашиве тајфи дека истата нема да бидне салата туку и таа ќе стане палата, и ајде друга сала што им спремаат европеите на балканците туку што на мала сцена нема место за сите тајфи одеднаш, а се прашувам таму ќе аи ротираат побашка или пак бидејќи западната дворана сакаат да ја федерализираат почесните-режисери дали и во источнава тие пак ќе бидат одговорни за светло мајсторлук, веројатно да, нели кој пушта струја тој и кажует кој заслужил да е на стејџ осветлен, а тоа повлеквит чалам ако не друго, иако оние пак кои имаат се' чалам секогаш им малку, а ние бидејќи немаме се' иако имаме чалам ко ниеден друг сепак ќе го шитнеме на жими мајка за после да го бркаме на жими татко, а кукуво лело ќе ни биде плафон колку и гласно да рокаме ут позадина демек така и оние кои се во слип мод ќе се израдуваат на фоаје атмоаферата во пуплика при мала сцена, но пасаран логика особено во однос чаламот на про.фРчко кој зел' има но секогаш чалам му малку, уба поука дека ќе бидете пишман аџии макар ерга-омнес идентитет сте метнале на рамена, иако мезо-грци ни тоа задоволство нема да ви го иштават (оние што уште од мезозоик се и пелазги и пелини и елини и микендонци и македонци и бис'антијци и јунанистанци и капак грејсци)

бек ту ливинг тхе'атер, ќе речам спинот на фРчко е повеќедимензионален и мултивременски, та кутар-ни 21-ви претседател Кир'О два пати бива сред перипетија протнат, првиот пат за да преку бугарска врска се дефокусира од српски дил'ајли [ http://archive.is/V4t2o#selection-2781.2-2781.141" rel="nofollow - 1 ] а втор пат сега за да преку српски карти забораиме на бугарски шпил, иако сето ова е повод за да се аплицира анодер апел-ту-фиар спин во ерга-омнес пиесата, она ако не сте за одродување ќе треба да ојте во унија со србите, а нели бидејќи србите ви отепаа претаедникот та вие улаи ќе да сте, но улаво убави се сите кои верваат дека евроболшевиците поарно тераат ве поздрави босанскиот вентил на Борис, а и не ми е јасно до кога ќе верва Народ дека ако не е отанизиран мора во друг сојуз да е опран, можеби ако навистина има некоја балканска или светска војна, но во мирнодобски околности ваква логика е налик ако не пиеш боза мора лимунада, иако најубо е домашна боровница, но проблем е што неретко некој коктели сервира а убедува Народ дека тоа не е така, капак па кога смешал слаткара со театар и оп ето га Народ полн во грклан среќа, не дека вон еу ќе ја имате ако дремете гетоизирани во урбани џунгли, но еу освен бројлерски табиет и регионални центрифуги не стимулира друго, доволен факт е статистиката дека 80% од обработливата земја таму ет во корпорациски раце, што појќе муабет за Слобода Идила Самоодржливост, да во еу-бумбокс или еу-дримбокс, но горко слатко спинче и оп сте забораиле на алИах кој пак за да е извини веќе на следната јуриш агитпроп трибина проговоре на Македонцки ура ура в Македонија има простор да најдеме заеднички јазик, само да не почне на следните да поручуе ко фРчко по бонд'џејмс'стиловски дека иако порано црното били бело сега белото е црно а црното бело додека вие сте сиви бидејќи Киро не бил подскинат од сива еминеција ко и неговиот претходник кој по претседателскиот мандат '79-'82 останал и понатака член на Претседателството на СРМ но тогаш токму таму во 1986-та го губи својот живот според сведоштво од мојата Мајка за кое веќе пишував на маклезет [ http://archive.is/IqScl#selection-807.1-807.81" rel="nofollow - 1 ] ова може нема да е супер бомбастично доколку тој не е Секретарот на АСНОМ и негов Потпретседател кој иако на почеток ја немал на крајот од СРМ ја имал истата судбина со Ченто иако далеку неспоредлива бидејќи Ченто бил измачуван ниту пак видел некој аир во Слободна Македонија!

синкир сега фрката е само ова, може сака фРчко да 'рчне односно да посочи оригинално дека ко што Слобо го уценувал Кирца за проширена-екс-ју така можеби можат Јункер или Трамп да го уценуваат Ѓоре за проширена-екс-еу но бидејќи истата се федерализира Џанкер нема особена мотивација за сличен касапана притисок, додека пак Трамп не е свампер у душа, а дипстејтовски вака може да одработи само некоја локална зовриена глава ако не му е по мерак што за Претседател сега имаме Правник а не пазарџија, со цел респект кон пазарџиите но ниту политичар знае што е пазарлук ниту пак пазарџија политика во полна смисла, иако гледаме дека со таков акал Заев тера, па на крај дури и сам е убеден дека истргувал шлепер бостан за два диња, а тоа му увалиле помија за свињи, а тој си вели сигурно ако ќе бидеме може така некогаш и ние главни во животинската фарма на евроболшевичките муфлони, можеби ко муфљузи за ЈИЕ секција!?
но Вечер е ко кечер та мора да пушти спаринг муабет при вакви околности, дали само спарингот не е топтан сместен ко дефокусирачки спин во продолженија, тоа времето ќе покаже, мислам дека и да не е, како се користи во моментов апансаз, небаре сега ако дознаеме кој го подскина Кирца така гласоите ќе се стрча Народ да ги даде за инстант извесна еутаназија во која на рати треба да умираме чекајќи уште годиње натака во еу да стигнеме на мала врата ко ус(п-р)ани и со см(е-к)нати земни идеали меѓу земни идолатристи во еу-идолистан, зар вака ќе гланцаат референдумски пр. кој референдум доколку набрзо не го вратат на бис со дпмн во шема, ќе мора преку уставен суд да го паузираат та да се обидат од втора, комбинации многу но факт е едно, дека ко аудиториум ни од блиску не сме свесни како спинуваат долгорочно политичко-удбашките тајфи, сигурно вервате импровизираат ко мене или пак немаат бекап план илити најслучајно се' им се може кога е во прашање задржување власт или пак шиканирање ако не подскинување неистомисленици!? кратко ќе прокоментирам, иако пред фРчко клучевите од дбк биле кај Мијалков а спона меѓу двајцата е чинам Трајанов, сепак Павле и да наредил фотки (еве ќе се завозам на политичкиот фон сред ер-ом-пиесата) ко што знам https://web.archive.org/web/20180916040101/https://vecer.mk/i-po-arkan-arkan" rel="nofollow - мадам-Чо и бате-Бо имале изнајмено стан во кулите карши Бристол - инфо кое беше активен дел од истрагата, но немале удбашите докази како да најдат конекција помеѓу нарачателот извршителот и јатаците, но еве синкир предреферендумски ќе дознаеме, и сето воа не е спин-ми-скоти агитпроп за да бим-бам-бум-Киро се разреши референдумски, апил-ту-фиар, ноу - фиар-ту-апиал ол-тугедр ако знаеме чива десна рака беше СБ, бреј како се римува СБ БЦ, но смешно е ако навистина ЉФ закаснил помеѓу римуваното, или тој бил кул пиар на тимот!?

14.09.2018 - http://archive.is/GDDZc#selection-807.0-807.137" rel="nofollow - https://vecer.mk/makedonija/zoshto-ne-e-otkrieno-koj-go-izvrshil-atentatot-vrz-gligorov

14.09.2018 - http://archive.fo/WIL1A#selection-795.0-795.129" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20180916040817/https://vecer.mk/makedonija/skandalite-na-frchkoski-shverc-kriminal-povrzanost-so-atentatot-na-gligorov

интересно е што на крај демек случајно у макази им влетал хип-хоп клинч на режисерите, слично ко и во случајот со оф-мори-мајко, а всушност ваквата цела клин чорба треба да ја сркнете што пооригинално за да забораите што бил муабетот и доколку се разбудите дента пред референдум весели да си речете ајде доста е вакви заебанции, небаре натака друг ќе се заебава со удбашко-насадениве партии!? кои и естрадно ви покажуваат нели креативно среден прст на рати агитпроповски, демек не у лево накривен, но ако и понатака пушираат огледалото од спунт ним ќе им ја врати сета стапица која сакале на Народ да ја спинуваат! но може ваквиот брејк нема цел да ве дефокусира од реалноат ами фокусира кон надреалност, што морам да признаам би било пооригинално доколку имало поареди агитпроп мецини, но да речеме случајно е сето ова, зошто да не, нели ниту духовите кумуваат на слични спинои тие нели не делуваат преку уметници, ниту пак уметниците се пристрасни ами неутрални, и конечно сето ова во очи пристигнувањето на некој мат-ис пента-гонец, кој порачува дека русите можело да се вмешаат во фалсификување референдумот, небаре бондстиловци тоа веќе не го организирале повеќеслојно!?

15.09.2018 - http://archive.is/PyCKm#selection-723.381-723.432" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20180915162146/https://vecer.mk/zabavna/referendumot-ja-zapali-estradata-probugarskiot-slatkar-i-nacionalizmot-na-bizi


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 17.Септември.2018 во 17:05

ова со страста по еа-јагоди може ќе ги довлечка и Паркети на бина да пејат за евроатлански строубери, таман за да разберат и битолчани дека патос е работава со ерга-омнес дилот, и не бидејќи Паркети се терсене колку што грците се ифрит упорни во однос се' што е македонско од таде нивните граници, на што гратис спин е матиц кој не гледа руско мешање кај нив ами кај нас, сигурно сега ќе го стават и http://archive.is/W03ED" rel="nofollow - МАКЕДОНСКИОТ-КАНАЃАНЕЦ ко руски шпион на својта ветер&магла листа за шиканирање МАКЕДОНЦИ без влакна на јазикот апропо насилната специјална војна за официјално ерга-омнес одродување на МАКЕДОНЦИТЕ, но ќе рече некој ене Тодор Петров ги организирал, а тој нели на сега упокоениот Руски Патријархот Алексеј II му беше врачил 2007-ма чинам Владичка Митра од Македонија па сигурно по таа основа ќе го етикетираат ко еа-неподобен ако не ко руски шпион, а сигурно така во тој ред историски ќе го сместат и Дедо Доситеј кој сослужувал во Охрид со Рускиот Патријар Алексеј I [ https://infomax.mk/wp/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%80%D1%85-%D0%BA%D0%BE%D1%98-%D0%BE%D0%B4%D0%B1%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%BE/" rel="nofollow - 1 ] но не се проблем агитпроп етикетите туку што така се прави нова специјална поделба помеѓу Македонците како проамерички и проруски слично ко со она патката за антички и словенски, иако вторава е далеку попогубна бидејќи грото десничари гледаат романтично во однос антиката, додека на прсти можат да се избројат политички или медиумски експонирани сограѓани кои би рекле јавно аирлија нам не ни е место на запад! лично неретко знам да кажам дека ко Колевка на Словенството нам поглема гаранција за опстанок можат да ни бидат русите него америте, доколку веќе мора да бираме страна, иако во постојните геополитички околности на балкан тоа би било самоубиатво освен ако не сме директно нападнати од нато земја додека дремеме во грчката отан чекална! што пак значи дека до тогаш освен директна неутралност заради ризик од локални отанизирани-К*ршлуци е добредојден, иако заради 20 годишното перење мозок дека или нато или се' ќе ни биде сакато, за неутрален статус единствено ксмет е индиректно грчката ксенофобија, сепак чим нив ги закачија еконосмки со евро-фалшоина, што пак нас со уставна ерга-омнес-касапница, за која често ќе речам дпмн не можеше да ја одработи та им остаи на sds да ја тера, а што и разбирливо е бар во однос ризикот кој беше пред грујо или гитла - и така тие месонско маркетиншки го донесоа на власт, та и тие го изротираа, колку и батето да се оК*ражи дека може да тера независно, но еве ги sds нека се радуваат на шансата за одродување која треба да ја испорачаат, битно меѓусебно не си извадивме очи непотребно, за утре и ова кога нема да помине, а земат да не уценуваат еа-детерминистите и појако да можеме да К*ртулиме сложно, иако секогаш ќе има политички спинери, но бар Народ меѓуаебно да не се закрви, а што важи не само национално туку и меѓуетнички! затоа па и пречесто знам да кажам дека сето ова е Божја Промисла и не треба Народ премногу да се возбудува иако треба претпазливост како ќе гледаат аетне да не насанкаат екои светски центри на моќ, дали од запад или исток ко заглаени ниваму нитаму а со волја за супер-западно полтронство! неутралноста пак би значела чаламот на рамена а ксметот на чело, но за што бидејќи идеализмот им е послеба страна во животот од материјализмот на многу сограѓани, дефинитивно ова ќе бидне норма само ако се случи озбилен геополитички К*ршлус кој ќе ја засегне некако Македонската Унитарност! до тогаш смешно е и да се очекува дека Република Македонија може да смени еополитички К*рс! ќе биде смешно ако и тогаш некој ве убедува дека со розеви палтолони ќе бидете помалку провокативни, бреј ќе ви го акнат со розев цвик штепот на заден џеб, а после барајте вие така личната карта кај ви завршила!

туку за земот од јагоди, ајде да речеме навистина е вкусен, некој таму во еу го пробал а некој купил та и залихи продава, но која е логиката Могерини да виси над енкалата во Нивици, за потем на грците за тоа да им исплатат чадор-бонус, а на зајковци ниту мираз за К8, овие пак и оние што им беа за К8 пругата кон Бугарија мораа да ги пренаменат за тунелите кај Кичево, нели бидејќи им стегнаа чалам на кинезите околу проектот, но еве тоа да било голем залак, кога веќе на Косово му пуштија визна либерализација, можеа за нас уште одма да дадат работни дозволи, а не да чекаат на референдумски параф за до година Меркелка да каже пупу неважи бидејќи Народ не е на иста фееквенција со Могерини и Зајковци, да видиш да неверуваш дека немаат двојни стандарди а морковите не ги спинуваат како јагоди без шлаг! ако внимателно се следи агитпропот кај еа-медоумите овдека, Човек лесно ќе примети дека претежно сме возени преку страв него ли преку бонуси, очигледно дури и во однос преговорите ни велат евала вие одродњте се та пак ќе чекаме и може нема да дочекате бидејќи ко европеи не знаеме кој се може да стисне пауза, та она што грците не го докрајчиле ето околу ѕвездичката со Македонскиот Јазик тоа бугарите да го сторат потака со уште неколку ѕвездички, може на крај Македонскиот Јазик ќе биде во европско лого вметнат насекаде! и конечно во постов, но не и последно за табање во муабетов, би спомнал во однос ерга-омнес договорот, што праиме со оние Македонци од дијаспората, нив како бе мислат да ги еутанизираат, ќе ги апсат ли по европа ко диви животни бидејќи му ае коселе со ерга-омнес дилот на зајко и другарите евроболшевички!? нели ако случајно некаде шкртнат графит Македонија на Македонците, таквите сигурно ко терористи ќе ги третираат бидејќи прекршиле ерга-омнес фантазмагорија, а бидејќи во еу нема граници на ова мислам во однос грчката територија, бреј апсана каде, зандана каква, и така пак ќе замине работата дамбетер него што очекувале зајковци и компанија!

работава јасно е дека е заради пари, само кој од нив ќе види фајде, кај грците буџетот, а кај нас, сигурно мамас, и оние сличните кои биле послушни до коска, само да не се загрцнат со истата, и при евентуален фалц-референдум кој е се поочигледен за-да/доколку закачи цензус, на крај грците нормално речат јок сте ураниле во веселата математика, како тогаш зајковци ќе се правдаат, ќе ви речат абе ние сме морални победници!? или можеби е измислат во еу посебен статус за пиши-бриши аџии, бидејќи метросексуалците ќе си заминат инстант по европски градои заради најавената работна дозвола, а оние кои ќе останат в Македонија ќе бидат оние најхардокор Македонци, кои не само што нема да глумат полтрони ами ќе баталат и еу и нато макар им се заканувале и во сон дека се' ќе им биде сакато, и тогај чуму цела оваа фрка, ето заради фри работни виз, и тоа за сега само во најава в Германија!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 18.Септември.2018 во 10:36

сношти имаше до сега најелоквентна дебата про и контра ерга-омнес дилот на зајковци или попрво банковци, бидејќи очигледно е дека материјализмот им е поголем идеал од себството на шарените, иако демократијата им е флоскула за на улица кога тераа шарена револуција по http://archive.is/c6faF#selection-3133.3-3133.25" rel="nofollow - џин шарповски антидиктароски аршин , а всушност сега тие до крај истеруваат диктароски спин за насила спроведен референдум без опозициски параф за истиот односно без опозициска согласност во однос изборната комисија и референдумското прашање та и агресивната кампања со агитпроп мешање на странските им мецени, глумење демократија а спроведување тоталитарно одродување! дебатата https://www.youtube.com/watch?v=GTzLtBEcQ1o" rel="nofollow - во СамоВистина на К5 меѓу Никовски и Муслиу може ќе беше крајно одлучувачка бидејќи рално овој дил зајко&ко не го направија заради македонците туку од страв од албанците кои јасно ја уценија европа или ќе ги придвижите процеси или сите албанци ќе си се обединат во една држава, зар еди рама беше двосмислен кога ова го кажа пред година и кусур чинам? реално и грујо го уценија со диво насеље - или легни си на брашно или замини си и остај да ја турка работата некој кој има волја да одработи одродување, оној кој со селфијата недвосмислено укажа таму дека таков дил му бил таму така парафиран, ем како дојде мицко удбашки на чело на партија и како после средбата со меркелка ко партија излегоа со став дека немаат против ко опозиција кој како сака да даде или не глас за цензус (ако не за одродување) тоа недвосмислено упатува на ваков дил меѓу 'меѓународните' + дпмн + sds, да заради ескивирање нова балканска војна заради албански чалам сето тоа се обидат подобни еу играчи да го ресетираат в МКД и ГР, и аирлија за волјата, но кои се ризиците а кои придобивките од таков спин, дали истиот не е на грб на македонците а заради евроатлански фрустрации попрво со грците, и агендата што побрзо и тука да стават офцијално отан знаменце, но овие 'зајковци' чинам се преценија дека вака е возможно удбашко-диктаторски да спроведат инстант дил со грците, кој дил на нив им одговараше како би ја измолзиле последната транша за евроболшевиците дури и на самите европеи би ги прикажале грците како коперативни, иако ни од блиску ги имаа истерано реформите ко норма, а за да по регуларен пат го добијат финасиското еу-чадорче /// но сето тоа на крај пак ќе излезе терсене по нас со се сите ризици почнувајќи од грчка ратификација па се до македонски прием во еу преку чист простор во преговорите, а евентуално зелено светло за отан амблем да се протне на мала врата некако кај грците, иако и тоа не е извесно, бидејќи ко што велам понапред грците озбилно играат на карта, ко и во девесетите што си имаа агенда, да ја дестабилизираат Република Македонија која ко таква полесно би прифатила целосна еутаназија, бар затоплувањето на односите меѓу Грција и Албанија упатува на ова фрактално до некаде доколку се случи нова балканска војна, во исто време албанските фанатици осеќаат дека за такво нешто сега имаат и критична маса во очи екс-исис муџахедините кои се без ресор раштркани низ европа, а кои како и оние вишоците од босанската криза повторно ко во 2001-ва некој има за цел преку контролиран конфликт тука да ги неутрализира, нели под предтекст дека ќе се борат за обесправените браќа албанци и нивната кауза за етнички чисти територии во рамки на голема албанија, иако на мнозина локални зовриени глави ќе им се продава ваквата приказна како реална за да биде што поуверлива кога ќе треба да се отераси европа од америчкиот блискоисточен шљам, иако ко таков пред се им боде очи на америчките интереси заради кои бондстиловци во најмала рака мораат да ги пребројат учипат и фрагментираат сите исисовци кои сега слободно се шеткаат низ европа! хм, сигурно воа делува ко сф-геополитичко-сценарио, но доколку ви е познато дека и 2001-ва беше конфликт со ист аршин нема да се чудите, како во спротивно да се разбере битката за арачиново или генералските дилови на скп меѓу АРМ и учк, она кога кој на кого во колку саат да пука! просто за еа-детерминистите ние сме експериментална зона во која покрај рециклирање вишоци, може воедно да споредуваат на помал контролиран примерок потенцијални идни решенија за своите општества, глобален социјален инжињеринг кој не е за среќа или несреќа норма само тука, а за тоа да бидне реалност треба соодветен предтекст и околности, заради што за Поздрав е што Грујо не легна на брашно да одработи наивно братоубиствено сценарио, а така и директна протекторатска шема за исис-чистиката -миако испорачана индиректно од страна на боднстиловци! ако ова не го сторат тука ќе го туркаат во Босна, минатиот пат работата таму беше кревка за ваков спин, но овој пат имаат дипстејтовци избор, иако албанската мафија нема да пропушти шанса да играат на оваа карта и да се обидат да ја искористат националистичката хидра за мегали идеја, прашање е дали на ваквиот спин ќе паднат и албанците верувајќи им на мафијаши и корумпирани или уценети политичари и заминат со акалот понив, во кој случај ко и нив ќе биднат колатерална жртва на нечии геополитички филмои, претстави и пиеси, како и да се жанровски истите извозени или пак ко техники измиксани, во кој случај влог нема да биде ниту мирот ниту војната ами балансот кој сега го имаме како толерантност бидејќи соживотот е одамна заложник на задкулисно-материјалистички ситнопаланечко-изборни интереси!

туку емисијата, Муслиу ќе беше доследен да кажеше за досетката на Никовски, дали албанците доколку беа ко сега што се силувани 'меѓународно' македонците и тие така би прифатиле нешто слично како одродување, можеби кај косоварите ко кај пиринците би поминало вакво нешто но во Албанија, бреј 1000 години леб и сол ќе јадат ама Чест за пари нема да продадат! иако во однос Ислам и приклонување кон евроатлански либерализам (декаденција на рати и степен на хедонистичка обземеност) може да се каже дека тоа го сториле, но кај нив национализмот е поголем идеал та влогот за голема албанија е поголем него за Смерност пред Бога, што пак е резултат на марксистичкото минато а преку истото во костец сиромаштвото - изнедрување на корумпираност до коска во однос криминалот, за да стигнат како етникум до една од најголемите мафијашки организации во светот! која пак мафија и албанците да не сакаат војна ќе си увезе слободни борци, изнајми мпри генерали за тренинг, капак ќе убедуваат или уценуваат сонародници дека ако не им подржат мегали каузата ќе ги касапат ко предавници, нешто што кај нас се случувало со Комитлакот пред еден век, но тогаш рајата била навистина под империјалистички јарем, додека денеска албанците во Република Македонија се на исто ниво со македонците освен во однос Унитарноста на Републиката, која пак е возможно да се измени само во услови на војна, бидејќи реално нема реципрочност ни во однос процентите ниту пак системски има след на околности ко покраина п арепублика па федерализам, ам пак уште помалку е возможно за македонците при немање друга национална држава ко кај етникумите во Швајцарија или Белгија да си дозволат федерализам, што пак за сметка би имало инстант воено разграничување, а плафон кој во такви услови ќе закачат албанците е анексија на Гостивар и Тетово, но по која цена и каква жртва!? во овој контекст Човек може да се запраша па како тие да имаат таков табиет а ние поинаков, зар не сме на ист балкон израснати, за што пак ќе речам повторно кај нас кумувале други околности во титоизмот, каде со ресетирањето на изворниот вајб на АСНОМ-ци за Обединување на Македонија во тие воени времиња, доаѓаат на власт послушници кон централата во Белград, што пак посејува корумпиран менталитет пополека, оној кој би живеел преку нишај врата земај плата, илити за пари да си продадеш и мајка а не пак држава!

дебатата меѓу Николовски и Муслиу, фрла фокусирано светло на референдумот во однос негово разбирање како се користи консултативно за перење раце од предавство на Првиот Државен Столб во очи Македонскиот Устав, како обид на постојната позиција на sds да одработи по табиет на сервилност порано кон белград а сега бришел и вашинг'тон, а притоа да спречи уцени од војна, што е во ред и е разбирливо, бар во однос експресијата на зајковците и колку неубедливо ја тераат кампањата, а во однос земи или остави мотото, иако реално нема ништо што на повидок би добиле освен надеж дека ќе биде кога тогаш на поарно, а за возврат се откажуваме од Суверенитетот на голема врата! но што пак отвора мала за да утре дури и во отанизирани околности, та и чекор пред влез во еу, некој мафијашки пак тука да срипа, но во кој случај без Чест а со смкнат морал и прелажани од своите корумпирани политички елити, македонците нема ревносно да се одважат да застанат на браникот на татковината, а во кои услови не само Гостивар и Тетово ами и Кичево и Дебар и Струга та и добар дел Куманово може да отидат К*рбан, но не е мое да претпоставувам туку да соочам Народ со моето гледиште дека ризици има многу, а разбирање за истите малку, нели бидејќи никој не се одважува да дума јавно апропо истите, небаре така ќе предизвикал нетрпеливост, хм, може али не ја предизвикува кога двосмислено уценува со своите спинои, иако побрза ден потоа да се извини, и како ретко кога да излезе на митинг и проговори македонски, што е за разбирање, бидејќи и нему не му ет лесно знаејќи какви шеми треба за бондстиловци да одработува, а воедно балансира со чаламџиите во свои редои, но и партнерите во влада! вака видено зајковци и немаат лоша намера, и јасно е дека по секоја цена ќе го протуркаат овој ца-зи дил, та кога можеа да заобиколат озбилно Претседател и опозиција со диктаторска исклучивост а нели ветуваа демократски промени, многу јасно дека одработуваат по нарачка бидејќи имаат зад себе и поголем авторитет кој и ги донел на власт, така речи протекторат во сенка, а нели заради големоалбански уцени од еди рама, но заборава зајко дека со мафијаши нема разбирачка, а она што му останува е да се надева дека после ерга-омнес спинов грците нема истиот да го испоискинат на парчиња, и до крај заиграат на карта за конечно распарчување на Македонија, процес кој за нив сеуште е активен, колку и на мнозина да им личи дека истиот завршил 1949 со тамошната граѓанска војна, сепак во кој случај тука македонците не си извадиле меѓусебно очи ами конечно ќе бидат на чисто до каде вредело понатака да се замараат со сите 'меѓународни спинои' и засукаат ракави да си осигураат иднина безбедност и самостојност со свои сили, а не преку туѓи аршини протуркувани од корумпирани власти! камо да сето ова биде заради Мир и Благосостојба и Дај Боже на Спасение на Душите, а доколку не помине дури и вака насила како ерга-омнес дил од таа страна на границата ко што минува од оваа, тоа да не ни биде за да дополнително меѓусебно се срдиме кој бил крив а кој прав за еа-дилањево, бидејќи дпмн немал сили да одработи па тоа им го остаил на sds а како не би ги десеткувале ко партија нивните 'пријатели' и мецени во 'меѓународната', иако се колебаа до каде да одат со македонски отпор апропо глоаблистичкиот напор за спинуван-ало-преврат, иако реално сами се криви што не биле 100% со чисти раце и без непотистички табиет ут вијуги - та и така се насадиле и за малку во многу! ајде, битно конечно ќе знаеме на што сме, бидејќи идеализмот на македонецот нема да му биде ресетиран доброволно ами тоа се турка на сила, а дали таквото силување ќе има ефект врз македонскиот континиум тоа е само Божја Промисла ...


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 18.Септември.2018 во 12:30

гарант мнозина ќе речат види го знае многу или тропа многу, но ќе речам не бидете површни, не е само еден аршин во игра, ниту минатиот век ниту овој, кога се случуваат крупни промени нормално посреди се многу комбинации на фактори, а најчесто не сме ни свесни дека има многу и духовни комбинации бидејќи во позадина на овој свет главен мотор е духовниот, затоа ние како Верни во Бога надежта треба мора и конечно вака или онака ќе ја положиме врз Божјата Благодат а која логично треба да ја призиваме преку Литургиски Славословија како Христијани, што бидејќи се помалку го правиме та и немаме право да се сомневаме денес во оние кои сме ги бирале да бидат водачи а тие својата надеж ја положуваат на земни меѓународни центрифуги кои спинуваат преку земни есхатони!

јас би спинувал вака видено дека Народ премногу се возбудува, а треба повеќе да се смирува, за да смирено пријде на какво и да е искушение, а како мудро би се избавувал, та не ги обвинувајте политичарите кои се такви какви се бидејќи од старт уште при формирањето на Републиката биднале генетски изботирани за сервилност односно им биле ресетирани идеалите за национална исклучивост, заради што пак и сме најмалку националистички наштимани во однос цел комшилук, а што е предност во однос космополитизмот да пробаме да решаваме геополитички стапици преку компромиси наместо исклучивост, што пак во спротивно ќе значи спремност на средновековен табиет и жртва во однос концептот Нација кој пак е истурен токму од кујната на евроатланските нихилисти кои преку таквиот концепт имале за цел да го ресетираат Авторитетот на Црквата меѓу Христијаните или пак Умата меѓу Муслиманите, а за така атеистите и паганите здружени во месонски идеали да секуларно се наметнат како авторитети од сенка, но кој концепт сега кога треба да си го доистераат истите својот утописки рај на земјата во очи новиот светски поредок неопходно им е таквиот концепт да го супституираат преку глобализирачки аршин, што експериментано е сторено и со америчкиот федерализам, и со шашматскиот комунизам та и титоистичкиот солидаризам, но заради одредени недоносености ваквите експерименти доживувале или редефинирања или ресетирања, битно во нашиов случај денес ние како меѓу последните кои сме биле заразени со концептот на национализам сега сме и најподобни за негово експериментално ресетирање и редефинирање како би биле не само подобни за федерална европа како балканцитуку и пример за другите дека тоа не боли доколку залогот е поголем од влогот, залог е уцената за Мир а влогот е самооткажувањето од Суверенитет, што конечно и сега при восојузување со еу до некаде е случај, но при федерализрање на унијата наскоро ќе биде далеку поголем отстапка, та ако ние сме биле спремни и националното да го трампаме заради грејтер гуд што пак другите да не ги трампаат оние ненационални постулати, псајоп агитпроп преку македонски грб така речи! ова е некој исход виден од оптимистички ракyрс, од песимистички пак во прашање е далеку позорт сценарио!

интересно навистина до сега издрживме голем притисок меѓународно, дури прифаќајќи и пјрМ именување, кое пак сега велат конечно со уставно самоукинување ќе било рестирано ко голем срам, небаре ова е не е поголем бидејќи е уставен, додека пјрМ е наметнат меѓународен услов за оон членство (ем срам за нив) иако извисен како компромис во однос останатите 'меѓународни' интеграции, но што често знам да кажам дека е Божја Промисла како и ние да не станеме активен член на отанизирачката окупациска алаткаили пак евроболшевичкиот проект наскоро во очи федерална европа, а заради што верглам треба и свеќа да им палиме на грците, бидејќи ко македонци би биле некомпатибилни кон наследството да не му коленичеме на вавилон и порано но и на модерниот вавилон денеска, што и каузално не е возможно, затоа пак се надеваат еа-детерминистите дека ко одродени тоа нема да ни биде проблем, а заради што се случува и цел овој уценувачки притисок кога внатрешен кога надворешен, на сето тоа пак паднатите духови мрсат раце бидејќи така ќе возбудуваат по сите страни за да што повеќе Народ турнат во амбис ако можат, заради што пак треба смирение, но смирение доаѓа преку трпение, а сетне заради Христа ниту една жртва што можеме да ја принесеме ко заедница дали ко сиромаштво или пак осамеништво не е тешка, но дали сме спремни Христијански да Трпиме и дали и на Христа се надеваме или пак о вавилонска идолатрија слиниме дали во отан или еу форма склепана тоа е веќе друга работа! и не треба да се лутиме на Браќата на кои материјализмот им е поголем од идеализмот, во која и да е форма и количина, доколку тие пак некако фалсификуваат некој филм каузално истиот и ќе се распадне ако воопшто и зачне, а сетне и вирусно ако не на прва бактериски ќе предизвика инфекции и распад и на поголемо ниво, о некогаш доволно е и мала рана за голем гајрет и кај мастадонти, но вакво резонирање е непотребно доколку Човек не е духоносно наштиман бидејќи така може да се соблазни да бара кривци и пак душа да загини, заради што битно е да се знае дека Господ е Ред и Поредок а оние кои закон прекршиле м и ќе им се земе мерка директно или индиректно кога тогаш, а барајќи и чекајќи правда во супер-корумпирани времиња ако не е смешно ќе биде трагично, но ова со поатојната етикета пјрМ не е наш резил ами 'меѓународен' во однос нивното евроатланско кумство за апокалитичното блиско минато и како ги менаџираат нусефектите од истото! налет веќе од малодушност да обвинуваат Луѓе меѓу себе додека на локални или глобални аги им светнале очи заради корумпирана кохабитација, ниту македонци ниту албанци грци бугари или срби се криви што некој далеку претходно им фрлил коска за глодање и така преку раздели па владеј шеми им го ресетирал заедништво! денес не е ни случајно што дури ниту еу не гледа друг начин како да го ресетира балконскиот табиет со федерален атриум на кој претходно пробаа да умуваат и со регионални ходници но се испостави дека таквиот пристап е залуден и закаснет во однос светската да неречам глобално-селската економија, та мораат да го забрзаат инстант процесот за малџиска компактност избалансираност и послушност, а како би одолеало евроатланскиот сокак од идни поголеми економски политички или природни гајрети ЕПП кое посекако ако не денес или утре задутре може да ги закачи, зависно како малџиите гледаат односно ги проектираат ризиците алегорично ден-година илити ден-деценија, што доколку се пресретне во стратегиите кај нивните џомби ќе се види дека праноичат за многу скоро [ https://arstechnica.com/tech-policy/2016/10/bizarre-leaked-pentagon-video-is-a-science-fiction-story-about-the-future-of-cities/" rel="nofollow - 1 ] та и затоа форсираат вака и преку наша куќа ко да е нивна под изговор што да ви праиме што во наше маало сте! сепак ваквите паранои може да се и од друга природа, за да час поскоро се легализираат мас-контрол и мас-бреинвош техники, а за да одредени елити полесно си го тераат нсп проектот, сепак без или со нов светски поредок срочен преку месонски наратив Светот е соочен со предетерминиран колапс за да се случи нсп, ние ко македонци сме само една непозната в таква равенка, но многу реално истата може да се спинува и за отпочнување на тој контролиран хаос, чим веќе им скубна шансата со Сирија, а е искулирана онаа со Северна Кореја, та се лажат зајковци дека дипстејтовци не ги играат до последно, прво како ги форсираат да туркаат под уплав инстант агенда за одродување како би предизвикале братоубиствена војна, што за среќа не им успеа, а сега играат на втора преку грците за да ги взбудат локално тука албанците, комбинации многу, но за нив ние сме колатерлна штета вака како сме се фатиле во нивната национална романтичарска стапица низ постојната глобалистичка нсп агенда, која пак инстант е возможна само доколку се случи трета светска војна и Народ сестрано прифати да биде и учипен и потчинет и заробен од еугеничарските елити а само како би дочекал некаков Мир! чинам за нас најдобро е до последно да тактизираме оштроумно и да не анседнеме на вакви шеми, бидеме оштроумни и со лесно надминуваме ризици, што може да се каже дека ерга-омнесов е еден таков државно-удбашки спин, но ако тој не помине а пак гледаат да ни збрчат склет шема, и наместо национален да ни протнат меѓуетнички раздор, треба повторно флексибилност за да Унитарноста ја одржиме со што помалку жртва, ето може уште сега да се размислува да на прва им се понуди во такви услови на гостиварци и тетовци да се отцепат, ни се плашам дека некој нема на ум таква лесна разврска, туку сака да се испотемаме барајќи не само преку Леб погача ами и преку очи Глава, малку беше соживотот што олабави после 2001-ва, сега сакаат и толеранцијата да ја сотрат а така ако може и да бидеме поводо преку балканска за светска војна, бидејќи ако на албанците во ров напомош им се стрчаат муџахедини напомош, зар тогаш нема на македонци да им додтрчаат комити од цело Православие, и каде со тој памет, зар до толку ли се изботирани и албанците ко мафијашите, заради што треба и тие ко Народ озбилно да престанат да паѓаат и на мегали фолклор а не пак на филмои, нека не се возбудуваат ако машијашки некој посака да прави ршум а така добие законски одговор! мора еднаш да разберат сите дека сме извозени како млади мајмуни во нечии глобалистички агенди, коолку и зајковци да се со ширум затворени очи насмеани! не сакам да замислам колку им гори под фотеља!
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 18.Септември.2018 во 21:31

кога горе посочувам на сепаратизам како реална опасност тоа не го чинам со намера некого да уплашам, ниту пак Уставот да го релативизирам, уште помалку да бидам некому кyраж, но дефакто во услови кога сме колективно силувани агитпроповски во однос ерга-омнес дилов со страва-пароли како земи или остави, избор или амбис, за или против еу, јасно е дека се наметнува прашањето на кое никој не нуди одговор навистина која е алтернативата а во костец уцените од одредени политички партии дека ако македонците ова не го прифатат албанците сами ќе си ја земеле судбината иднината животот, небаре живееме уште сега во некаква федерална држава па и законски е дозволиво вака јавно да се размислува она ќе се распадне федерацијата ако не се одродите мили сограѓани македонци, што пак упатува на особени крајности во нашата политичка реалност во Унитарна Држава т.е. дека некои партии во земјава имаат сепаратистички амбиции а други истите пак ги гледаат како изборен фолклор, по која логика се отвора простор така утре и некоја партија на македонски бугари или срби да размислува соодветно, тогај чуму Кривичен Закон во кој е казниво какво и да е повикување на нетрпеливост или пак атака врз Уставот и Поредокот, особено смешно кога атаката врз уставот ја промовираат како земи или остави компромис заради грејтер гуд, уште посмешно кога глумејќи правна држава се заобиколува јавно и гласно Изборниот Закон, за што говореше професорката по Уставно Право Гордана Силјановска во емисијата Отворено на Алфа вечерва 18.09.2018 при што изнесе озбилни забелешки, или попрво озбилни прекршувања на Изборниот Закон, трезвенојмно излагање и во однос новиот и ороширен Правилник за добра изборна пракса кој ДИК го донел за референдумот , но и во однос владиниот агитпропоп кој за министрите и премиерот мора да е изоставен или пак функциите да им се во мирување додека агитираат, но очигледно е дека пропагандата во овој случај може да го заобиколи закон ете заради грејтер гуд, та по таа логика утре не им се ни лутете на македонските албанци доколку сето воа им е мотивација да излезат изборно со официјални сепаратистички партиски програми! Законите а еве сега и Уставот шарените решиле дека можат во недоглед да ги растегнуваат размесуваат и редефинираат без никаков есап на опозицијата а смешно ветуваа промени, аирлија на паметот ако ова е европска атмосфера и во таква треба да се живее, иако факт е дека нема да биде далеку од памет ваквиот филм набрзо и во европа ако истата се федерализира! нејсе, Уставотворноста и Унитарноста не смејат да се чепкаат, освен ако навистина не се воени околности и тоа ко во 2001-ва е некое политичко нзс заради мир, но додека зајковци не се искрени зошто вака насила спинуваат одродување, ете имале озбилни стравои во пазуви та затоа терале вака како тераат но што повторно е погрешно, тие со гибање вака на Уставот унилатерално во однос македонските политички блокови, не само што е незаконски во однос ерга-омнес одродување, туку со тоа се дава повод некој така утре да ја преиспитува и Унитарноста! имав некаде од Претседателот Иванов писанија чинам во рубриката Анализа во Дневник како како професор каде уште пред или околу 2001-ва ги соочува правно некои македонски албанцк со фактот дека федерализам не е возможен кај нас а дека залогот за Унитарност законски е поголем дури и од волјата за белгиски модел, што пак треба да му е поука на Заев доколку остане Премиер и се случат некои несакани околности, како и да помине тука ерга-омнес дилот со голед дека е се позивесно дека истиот нема да помина кај грците дури тука сите излегле и гласале за уставно редефинирање!
можеби тоа што си дозволувм на стравовите да им погледнам во очи воедно и ме довело во живот да надминам озбилни искушенија, знаејќи дека не е лесно да се случи промена а човек да не се подвизува, иако има некои околности кога тоа е невозможно она да се оди со глава во ѕид, но ако се случи некаков земјотрес некој и би се обидел, е сега дали дилов е земјотрес по Унитарноста незнам, но посекако референдумот е шанса за промена, да се надеваме на поарно, но како го отсвирија изиграа и сервираат дилов очигледно е дека истиот ќе генерира многу недоносености ко недоносен и наврат нанос промовиран како уникатен, а всушност не е, освен што е раритет како масовно евроболшевички индоктриниран ко никогаш до сега наметната спогодба помеѓу евро-уценета грција и мегали-уценета еу капак преку удбашко инсталирани македонски евротрансери, на крај сите весели, а пак македонците извисени, бидејќи дилот е таков да истиот може во недоглед да се одолговлекува од грчка страна а во меѓувреме ние да си живееме во вакум како одродени без никаква компензација, та бар ако веќе одеше зајко на шиткање можеше ко грујо тоа да стори по озбилен компензаторски аршин, вака ниту нус за К8 европеите не му пуштија, но не се ни споредуваат трговски со брокерски табиет, а во случајов трговецот освен ветувања што друго не доби та и не ни му понуди на Народ та оние неопределените да ги мотивира за одродување односно македонскиот идеал да го трампаат за европски материјализам, вака на жими мајка пак не и остана ништо друго туку али да го активираат ржи друже за да одработиме, и навистина али заржи, да видиш да неверуваш колку оштроумен агитпроп имаат во влада!

каде и до каде оди и ќе не однесе сето ова не сакам да шпекулирам, но ќе речам озбилно треба да се запрашаат македонските политичари зошто вака недоквакано се однесуваат, и не само индивидуално туку и партиски, бидејќи едно е пропагадно да се вози Народ идеолошки друго е тоа да се чини под присила или пак спинови, како тоа секој еден што не е подобен за системо ко и во титоизмот се наоѓаат разни начини како да се шиканира ако не се ресетира, нели зависно колку би било очигледно дека вака или онака лошо би било тоа по имиџ, односно денеска се применуваат специјални мерки но спинерски а не само надзорски, еден ден ќе одговора некој сигурно и во дпмн и во sds што таргетирале неистомисленици со емф 'нон летал' оружја онака незаконско удбашки бидејќи им биле таргетираните системски товар ко некорумпирани искрени и самосвесни! воедно треба да се запрашаат идните политчари дали е во ред толку во недоглед да масираат Народ со политичка пропаганда по вафла медиуми, каде ги навлекуваат и стари и млади по сите страни 24/7 дневно политички на сите канали, заради што чинам треба посебно подзаконско уредување во однос тематските содржини на медиумите та да може политички да думаат вон Вести само политичко ориентирани имедиуми, во спротивно неприметно но долгорочно го навлекувате вака Народ секојдневно да се возбудува заради визијата на телето како реквием фор а дрим ецепт за инсивидуално самоуништување! вакви политички тематски тв канали се неопходни и за што поисцрпна дебата, а не ко постојниве каде освен недреченост и гневништо друго не кркаат гледачите!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 19.Септември.2018 во 14:00

денес биднавме сведоци како https://web.archive.org/web/20180919115829/http://expres.mk/petrov-ustavnite-sudii-bea-kontradiktorni-video/" rel="nofollow - и Уставните Судии го релативизираат Уставот , сега чув дека оправдување за двосмисленото прашање со кое утре изговор ќе си најдат sds пардон soc.demo.soj. за поубо да ги разберете скратено ко сократско демотивирачки сој во однос ца-зи дилот [ http://oregonstate.edu/instruct/phl201/modules/Philosophers/Socrates/socrates01.html" rel="nofollow - 1 ] онаа нивна позната партиско-лидерска синтагма дека народот е секогаш во право дури и кога греши, а заради што тие елитистички мора да носат државнички одлуки, па бидејќи ко октопод секаде преку своите пипци имаат пипнато мнозина правејќи од нив изботирани истомисленици, па така и меѓу уставните скенери за извршни грешки, кои пак не се ни посомневаа дека двосмисленото прашање ќе помине ко референдумско, со изговор бидејќи и така порано имале направено намерна грешка со референдумското прашање 1991-ва та ете супер изговор дека може и сега, иако таа 1991-ва сеуште немавме нов Устав кога прашањето беше аклиматизирано за сервилност кон белградските вождови, а сега за сервилност кон бришелските и вашинг-тонските свампери,каква хипокризија од оправдување само си најдоа скенерите за да ја релативизраат претсатвката на проф. Апансиев! нормално им се брза им се брза на пуш'д'батн ботовите за случајно да изгубат шанса да подостанат и тие една деценија на власт правејќи од Народ повторно абдал спроведувајќи го она што во дилот го дилнале дека секој еден македонец кој ќе облече маица со Ма,едонски Симболи ќе биде прекршочно казнет заради државните евроатлански аспирации! зар така нема да бидеме провокација за грците, зар нема да глуми власта нивни душегрижник за случајно тие да не се пишманат околу еу-поглавјата! но јасно е дека цензурата ќе оди и далеку потака, та многу веројатно е за очекување дека и во Слободна и Независна Македонија Македонец ќе биде шиканиран диктаторски од македонци заради еу-полтронијада и гр-швалерај, а се прашувам како во овој контекст ќе го атакуваат Претседателот Ѓорѓе Иванов, може ќе почнат да го тагуваат како џорџ џонсон та тој и еден ден да се разбуди ко таков и пред и да ги наштимаат и следните претседателски избори да го парафираат ерга-омнес дилот!?
а вчера се случи трагична сообраќајка за една Баба Дедо и Внука на бул.Србија, Бог да ја Прости Бабабата, а Слава Богу да преживеале Дедото и Внуката, за кој настан ако има очигледни ообраќајни причини, знаејќи дека духовниот свет е зад овој и дека Божјата Благодат е врз оние кои се надеваат на Бога особено невините детски срца та и Голем Е Бог и делува премудро Спасително, но причините за оваа несреќа се БРЗАЊЕ, дали им се брзало на пешаците или пак возачот, дали е тоа резултат бедијќи немале доволно духоноста заштита та имале немир и нетрпение, или пак можеби тоа било резултат бидејќи телевизиски -сае напнати со политички агитпроп низ кој треба да си го прегорат доброволно македонскиот процесор и тоа поучени дека треба да се патем и насмеани, тоа навистина незнам! но дефакто додека ние бркаме еа-интеграции, не само што забораивме Живот да Живееме туку и основни безбедносни норми успеавме да ги занемараиме запоставиме заборавиме, та откако бул.Србија дпмн го направија двостран, и му паркираа две б.пумпи, не се досетиле дека во постојните евроатлански агитпроп околности Народ може многу што да ризикува, и кој е крив за тоа, дпмн sds или пак Народ, чиниш имаат сите во вакви околности склет што побрзо сите да го одминат бул.Србија, иако доколку се случи некое прелевање на Вардар токму заради мостот како истиот е подигнат може токму таа сообраќајна артерија да е најнеопходна за непречен проток на безбедносните служби! но каузалноста е погрешно вака да се бара ко индијанска техника на трагање, бидејќи ако одите по таков памет паднатите духови ќе ве играат суеверно до недоглед, ко што и претходно напоменувам во пост http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27894&PID=3127077#3127077" rel="nofollow - #13 а единствено што од таквиот фрактален агитпроп ќе добиете е страв низ паганско суеверие та утре и на пешачки да не се одважите да поминете, иако реално многу наши премини немаат ниту сообраќаен знак, а не пак оние кои се сред булевар да имаат и некое оштроумно решение како 3д-зебра, а Народ каубојски си ита ко за ништо да нема одговорност та ни својот Живот! единствено денес се плаши од шлепери и возои но и тогаш неретко е бестрашен ко медиумски замајан, ту мач траблс ин д хед, а по дифолт ако шлеперот е регистриран а не пак има европска назнака ќе се доопушти кога на улица минува, предострожност навистина треба секогаш, почнаа дпмн да ставаат и кај семафори на пешачки брег столбчиња а и https://www.rsbsp.org.mk/od-mediumite" rel="nofollow - РСБСП почнаа од пред некоја година кампањски да делуваат, но сега немаме средства за по медиуми и билборди кампањите да ги впрегнеме, нам сега ни се брза во еу и нато да флегнеме, ќе има пари мед и млеко ќе потече! би им порачал на sds да размислуваат проактивно и за пешаците локално тука, освен проактивно само за шлеперите понадвор! тоа освен со кампањи, можат да го сторат со 3д зебри [ https://en.wikipedia.org/wiki/Zebra_crossing#" rel="nofollow - 1 ][ https://www.bbc.co.uk/bbcthree/article/3e316454-02b6-4b1a-8369-da71a2377f25" rel="nofollow - 2 ] или онаму каде станува збор за урбани сообраќајни автопати ко бул.Србија тоа можат да го сторат и со хидраучини столбчиња кои на сензор ќе се подигнуваат штом има пешак на коловоз а возилата не ја намалиле брзината односно не се во застанување, смешно некој ќе рече но за каубојскиот табиет на шоферите та и индијанскиот на пешаците дефинитивно и вакви решенија ќе бидат малку!

туку да се вратам на зајковци, се чудам што им се брза толку кога цела власт ја имаат во свои раце и на државно и на локално ниво, та мора ли во референдумското прашање одеднаш да сме запрашани и за одродување и за членство во еа-центрифугите, што од една страна е потсетник дека таквото одродување не е автохтон повод, а причината е некаков зорт за спинување земи или остави во нашиот двор, а како полесно би си нашле изговор 'меѓународните' тука да збрчат некоја своја с'клет'а агенда за чистење свои гурабии, навистина како зајковци форсираат по секоја цена одродување така упатуваат озбилно дека ко изботирани ова им било и предочено, веројатно за да полесно ги пушираат стравоите во нивните глави, а овие пак знаејќи дека не се кадарни за гарантирање на суверенитетот, та веројатно си искалкулирале, дај да одработиме и партиски преживееме, нормално во прашање е и голем криминален залог од минатото, его дпмн во спротивно во други околноати да се утврди долгорочно, а така да се отвори простор за целосно раскринкување на sds, сигурно нема да им заборават како ги уценуваа скоро и табаат сега!
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 19.Септември.2018 во 14:51

скоро неверојатно како sds експресно дојде на власт, поекспресно демек ја реши грчката параноја, и најекспресно македонците за тоа се принудени да се самообезличат како инстант би се отанизирале, и тоа во ист консултативен референдум преку двосмислено прашање, некој ќе рече тросмислено, ноу евроатланските интеграции се пакет аранжман за балканци, само што одродувањето ет екстра исклучок за македонци, м-екапрес не им е рамен кога вака успеваат да си дозволат Народ да возат дека Честа за пари е нормално да се шитне, бреј го прават и во мал мозок Народ улав дека не е лошо да се испроституира по оваа линија, а дека така АСНОМ не бил успан а уствари е усран! нема што ако нивните партиски претци не гледале зошто Ченто да не го сотрат, што пак внуциве се' за што македонците гинеле во wwII, чунки вака нема да гинат утре ак во wwIII, но ок Чеата за мнозина денес е вишок, навистина спремни се да се натртат и на педерастија гледаат ко демократско право, та зар не ја озаконија па зошто и да не ја институционализираат!?

интересно е што зајковци, дали по линија на генетско наследство, дали по линија на современа сервилност, јавно се одважија не само како владини да агитираат кршејќи го Изборниот Закон, туку и да се користат со институционализиран поткуп, нели кога sds е во прашање нема што не може да помине (та и Устав да се погази во однос АСНОМ-ските национални идеали, нели а заради глобалистички наднационален идеал, иако ние сме први ко национални што треба официјално да станеме анационални) а не пак Народ да поткупуваат недвосмислено! ќе речев ајде пренаменувањето на средствата од К8 за подигнување на социјалната помош на 200 евра та и пензиите истоветно со се платите на персоналот по Градинки а сигурно набрзо и други моркови, иако не европски ко за беља та да рече Чоек ќе бидат долгорочни за грицкање, туку зајко отиде и потака та му наложи и на стопанството дека треба директно да ги поалчат вработените со бонуси ако гласале на референдум [ https://web.archive.org/web/20180919122845/https://grid.mk/c/QNsx02UBKbq5uwD7-KAz/2018-09-13/video-zaev-gi-povika-biznismenite-da-gi-potplatat-vrabotenite-pred-referendumot" rel="nofollow - 1 ] нели иако истиот е консултативен за да одглумат дека била народна волја и ним им се чисти раце што не одродиле историјата ќе ги запамти како добротвори а не квинслинзи! хипокризија на политиката, какви, хипокризија на духот!

ова оди дотаму, да е очигледно дека еа-детерминиатите се свесни дека каузалноата не можат да ја заобиколат доколку насила не интегрираат, та играаат на оваа карта да преку спинови и агитпроп не принудат доброволно да се еутанизираме, но што повторно и да го истераат така пак ним ќе им се удри од глава истоветно, но за ним е помало гајле ако им се удри нешто слично ко хиларка како испари од претседателското столче, бидејќи така само се паузирани во однос своите агенди, додека ако се одлучат без причина да не таргетираат со хардпавер пристап така ќе им се врати стократно потерсене, та ето се одважиле вака да ја тераат, но повторно на пат им се грците, дури сее тука да подмачкале, минатиот пат за шамарот што му гомудри караманлис на буш на буК*решкиот отан-самитот им рушеа економија иако искалкулирано детерминистички за да се избалансираат со еу валутно, но се прашувам како сега ќе ги удрат ако и кога ќе им речат грците во однос дилов пупу-неважи ко и за сите претходни, дури тогај 2006-та банко&грујо отидоа и без референдумски параф со РМ(Скопје) политичка согласност и без референдумски амин, иако сигурно тогаш може разбраа дека Македонија така не можат да ја интегрираат, којзнае може и сега експериментираат бидејќи не се на чисто како ваков референдум без опозициска согласност и параф ќе им се одрази каузално, но бидејќи им се брза та спремни се да ризикуваат надевајќи се дека не е проблем Уставот да се погазува ако за тоа има согласност од оние на власт, бреј што би рекол каузална кусогледост, хм, и тоа е малку каузален рулет попрво, та кому иде, битно да ја искористат оваа прилика каде си инсталирале свои ботови во власт а тие се спремни да одработат и отповеќе ако треба, се заради сервилна генетика, просто појака е таквата корумпирана спирала од здравиот разум!

исто би потсетил дека анационалноста кај екс-југословените ко федералистички учипени, не е најголемиот проблем удбашки проблем кај банко-зајковци, нормално ако тие се корумпирани не е ни страшно што веруваат дека е нормално и Народ да поткупуваат, туку најголем гајрет е што Народ и после 70 години табање сеуште им верува на филмоите и ги гласа ко да се фараони со неприкосновено право за владеење, кои фараони во федерална европа нема да ви ја цицаат крвта ами свеста доколку се случи судбината Народ да ја остави во нивни раце! но како бинја зел во свои, бреј за тоа треба спремност и повеќе од аервилноат, бидејќи дури и да сме кадарни за самоодржливост пак ќе бидеме трн во око на отанизираните, ако ништо друго од инает ко види ги кои се овие да глумат сред цел отанизиран балкан неутрални, за нив чаламот е поголем и од честа за еа-детерминистите нема простор за непотчинети земји, тие се внуци на рим и нивната генетика е робовладетелска, а новиот вавилон нема на лагер само бомби за тело туку и бомби за психа, но аирлија на паметот ако мислите дека така ќе си спасите Душа, а после ко Христијани правдајте се дека не сте му аминувале широко поплочениот пат на антихристот-анатемананего кој треба да заседне во Ерусалим, ко што сме предупредени во Откровението!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 19.Септември.2018 во 17:57

на Телма во моментов има реприза од Утринска Амбуланта каде имаат редовен Психолог https://www.youtube.com/watch?v=xFc5Cqbi6y0" rel="nofollow - кој во денешната епизода утринско тв-лечење на ерга-омнес аудиториумот говори за криза на идентитет во однос на индивидуално редефинирање на Слободата пр. во однос брачен живот, што супер се надоврзува во однос последната поука http://archive.is/Wpg1U#selection-1775.145-1775.198" rel="nofollow - парафразирана ко абер од Откровението т.е. како и ние сме рамнодушни на нео-римската отан-центрифуга, заради што и сакав да гласам на референдум и да кажам НЕ за одродување заради отан, но ето среќа дпмн беа заобиколени како релевантен во моментов политички фактор та и дефакто ваквиот насила диктаторски наметнат референдум е кукавичко јаце за кој ниту цензус не е добро да се даде, дури би рекол и повеќе доколку признавањето на Црквата како ОА ни е вака условено иако понаоред во постовите велам дека тоа така би го сторил но доколку е очигледно дека на мала врата би дочекале Полна Православна Еклесија а како би дале народно амин за поплочување на патот на антихристот-анатемананего тоа повторно би било голем смртен грев пред Исуса во кој случај дилемата дали во брак треба да се влезе со отан-центрифуга официјално е озбилна гачка иако швалерајот ко сега што тера предпристапно не е воопшто помалку зијан! кој би рекол дека постојниве ерга-омнес околности се тектонски промени во однос структурата на Македонскиот Идентитет она да станеш анацилнален за да биднеш глодализирачки подобен за глобализација, но не само земно ами духовно сте Христијански во апостасија - доколку не е спорно дека денес еа-детерминистите се римски внуци!

како ќе биде не е мое да судам, да речеме цел постојан притисок има само материјалистичко-културна позадина а не и духоносна, та чуди да и при такви околности демократијата која навидум е императив на запад сега бидна самототалитаризам од спунт заради сервилност, та агитпропот оди дотаму да ко во тоталитарните режими треба да се спали или сруши се' што не е компатибилно со отанизирачкиот ерга-омнес наратив, што http://archive.is/Qh8je" rel="nofollow - најнапред ќе биде случај со Алексо нели а потем и се' останато што има антички средновековен или современ призвук како Македонско, ќе биде смешно кога вака глобализирачки ќе онанираат глобалисти и врз АСНОМ-ци споменично околу плочите, нели се' е дозволиво чим Устав може да се третира како гс-папир а само за да речат еве и ние сме европеи, што можеби е корисно доколку знаеме каква одговорност носи сосебе името Македонија како Ослободителна Генетика уште од антика, дури и самото име на Александар во однос падот на вавилонските властодршци имало своја каузалност [ http://archive.is/c0Ulz#selection-591.31-591.45" rel="nofollow - 1 ] но ја утнал батето кога и тој заседнал во вавилон, да бил мудар ко Свети Константин Велики што си заминал од рим та и ќе поживеел та и подолго ќе му опстанела остваштината, та и навистина по овој аршин денес ко Македонци полесно е да ја ресетираме ваквата генетика него да се одважиме да бидеме и неутрални а не пак контра новите вавилонци, дали не е така прашајте ги зајковци кои се спремни на се' само да си поуживаат во својата фатаморгана, иако јасно е дека месоните ќе сторат се' за целосно да се сотре семката македонска она дупка по дупка да не фрлат во провалија а како не би ризикувале некој ни однадвор ни одвантре да им помати сметки во однос нсп агендата, не заборавајте дека тие размислуваат строго пагански при врвот на својата пирамидална структура, но за оваа претстава немате карта бидејќи вие сте дел од заплетот во истата! денешниот Пси-гостин на ТуЛеМА некаде в среде на емисијата ќе рече оваа глума е секојдневие но вие не сакате да ја прифатите, а само ако и се препуштите ќе најдете мир, нормално џанакот кога нема да дава отпор ќе нема криза и кркнувајќи го кафетинот нема да го боли глумата иако пак ќе му остане животот расипан, апсолутизмот тука е тормозењето на глобалистите дека мирот одма ќе дојде ако се одродиме, а всушност ќе го сервираат на рати се додека тие како месони не си ги ресетираат своите пагански стравови!

но што сме ние криви што дпмн си дозволи минатиот пат пагански архи-призвук во однос патинирањето на метрополата, та не им беше доволно неокласицизам, туку требаше да го донакитат со римска триумфална арка ко и месоните во вардаска бановина што удриле од сите страни на плоштадот по една макар и дрвена, а ребаше да одат и потака та ставија над Вардар жрец, потем на архитравот од музеј дионис рељефно го довлечкаа, и на крај ника и прометеј во жена-парк ги паркираа, ова не е споменична историја туку споменичен паганизам, зар така не им отворија врата на месоните да си играат ерга-омнистички како сакаат!? просто ги имаат на фора одвнатре насанкано а потем и ги заменуваат со подобни анационални играчи кои ќе бидат волни да испорачаат и она што не е за испорака како што е АСНОМ, а ќе ви биде утеха дека ќе имате бесплатен паркинг во Глобал-Струмица, само да не ви лепнуваат таму и кабал етикета ко 'бесплатно' паркирани, и навистина многу ќе ви ветат и многу ќе ве извозат за на крај да ве паркираат глобалистички ко Христијани во антихристијански глобализирани паркинзи, а знаеме дека не е возможно за Христијанин да остане тоа а да биде и само тагиран кабалистички, а не пак така да завози!
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 19.Септември.2018 во 22:22

интересна дебата вечерва за уставните спинови кои ги легитимизираа и уставните скенери, скоро чудесен спин како судијка му посочува на професор дека на консултативен референдум емоционално не е зијан да се пристапува и од правен аспект, иако нелогично е како консултацијата ќе се искористи како обврзувачко народно аминување на некоја политика во случајов одродување заради еа-пенетрација, уште почудно е што агитпроповски е извадена на дебата сега екс-македонска судијка а постојна босанска чиниш ко случајно да е избрана и нејзината функција во Босна но и постојното појавување на дебата со Професор кој се одважил да ја преиспита уставноста на неуставниот дил и неуставното барање акламација за истиот склопен меѓу зајко и ципро, сепак Цаца е во право кога вели неа и е битно само ефектот а тоа е одблокирани еа-процеси, а за тоа според неа не е спорно дури што референдумот не е обврзувачки туку консултативен, а ко таков истиот власта сака да го искористи како оправдување за негово имплементирање иако тоа не е уставно дозволиво, и тоа не само за одродување (што уставно не е ни предвидено бидејќи нема логика) туку и за еа-пенетрација (каде уставно изричито стои дека е неопходен обврзувачки референдум), во спротивно зошто такво двосмислено референдумско прашање е срочено и тоа без опозиција да се согласи на тоа, капак во најава дека сето ова ќе го истераат со купено 2/3-тинско парламентарно мнозинство, а за кое како дпмн сега истапи партиски дека нема официјален референдумски став така возможно е и нивни пратеници да гласаат ко независини што конечно е демократски, но што не е законски бидејќи ниту тие ниту пратениците на sds ко што рече Апансиев не добиле за тоа изборен легитимитет онака ноншалатно да ги гласаат на жими мајка додека лапаат гласови со лаги дека Устав нема да гибаат а потем оп никој ништо невидел и се си е ок! корумпираноста оди дотаму да Цаца вели дилот не бил под присила, а самите зајковци велеа ги беа окyражиле европеите дека мораат сега да најдат нзс со ципровци или маф им е работа, нели требало грците да се покажат ко коперативни за да полесно ја добијат последната транша од евро-чадорче, иако и ние сме поттурнати ако не сме фатени за уши на ваков дил бидејќи очигледно зад шарените стоеја дипстејтовци и евроболшевици кога во Пржино ги пржеа груевци, та според Цаца сето ова не било под притисок земено договорно, смешно да вакви судии утре некому пресудуваат, слепи за изборни околности за правни недоречености и за референдумски фалсификати, оваа емисија чинам ќе стане правна поука за секој еден правник во земјава за да се поучи интерактивно дека Закон може да се толкува кому како му чини, а после таквата поука комотно да може и од Устав да си напраи тоалетна хартија со која ќе им брише очи на своите клиенти откако овие ќе заплачат кога ќе бидат соочени дека треба да подмачкаат некој судија за да си го толкува флексибилно законот а подобно во однос нечиј спор или товар!и ајде референдумот бил спинуван како консултативен ко двосмислен, а јасно кажува Устав дека мора обврзувачки да биде распишан во однос наше членство во некоја политичка или воена центрифуга, и ајде сите гласале да речеме за ваквиот спин, и ајт било тоа заради мир бидејќи некои комшии не уцениле недвосмислено дека ако не е така тие ќе терале некоја своја мегали агенда, и тука се' си помине така глатко ерга-омнигастично, што тогаш ако и кога грците речат охи, може ќе ни речат ама не рекоа НЕ та не се секирајте, дали и тогаш ерга-омнесов ќе биде гарант за мирот, дали пак тогаш нема да биде мотивација и за екстра мегали фантазмагории на некои други комшии, та малку беше бугари и грци што ја разграбале Македонија низ поблиската историја та сега и албанци во новава тоа да го чинат, но да видиме, никој не може да знае со сигурност дали и како ќе излезе се' на крај, неретко знам да кажам дека цел овој дил е купување време за она што е неизбежно, бидејќи еу нема абер да не интегрира, а нато не е гарант за внатрешни превирања та и за надворешни ако искрењата меѓу турците и грците се репер, а нечиј мегали фолклор е озбилно долгогодишно стимулиран и не само народно фолклорно туку и политички реално, та не дека јас кобам кога предупредувам за ова, туку потенцирам дека ниту ерга-омнесов нема да биде доволен за таквата реалноат да испари од сцена, иако е оправдување дека од наша страна дури и поцена на одродување сме биле спремни за ескивирање ризици од нечии мегали уцени а како би угодиле на уценувачите или отанизација или федерализација, иако како Устав се одважуваат да менуваат ерга-омнистично тоа дава простор да некој поверува дека е возможно и Унитарноста на државата така лесно да се преиспитува, зар ќе му речете некому ех на комшиине грци можевме да им попуштиме а на сограѓаните со мегали-фолклор тоа не е возможно, незнам кој кого залажува, но очигледно е дека некој ара консултативно да си испере раце ако натака тргне работата налик Народ се согласи и отвори врата за ваква реалност да помине и без џева понатака, иако џевата е неизбежна за да бидат сите уверени дека нема враќање чим еднаш вака изборно земат легитимитет некои политички партии од своите гласачи, но кое зло е помало зло во однос околностите незнам, ем дали ко такво некако е и возможно да се изескивира кој и да е поводот и причината, зар за тоа некој тука е крив или ова е месонско масло кое како осигурач е истурено кога низ првата и втората светска војна се потрудиле да ги разграничат држави така да во секоја има поголема малцинска територија а како тие држави во дадени околности би ги играле како им треба или чини во однос своите агенди, ко што велам тоа може тука да го искористат чисто како котролиран конфликт заради свои гајлиња та дури тука се' сме спремни да изеакивираме компромисно, она за џева не требаат политичари туку доволни се и мафијашки или тифоски распаљотки, што чудно и се случуваа многупати досега тука, но Слава Богу останавме присебни и не реагиравме осветнички ниту во еден случај, но нели никогаш не е касно, посебно ако таргет група стане некоја фигура како Претседател, нормално ќе имаат спремно еа-детерминистите и подбуцнувачка група дури таа за тоа била и несвесна а тоа да се искористи за да сите распалат, затоа треба Смиреноумие и од албанци и од македонци за да ги препознаат ваквите стапици за меѓусебна касапана, а остават органите на редот да пресечат кој е крив и колку за тоа треба да одговара, во спротивно најубо нека се пакуваат сите од Македонија бидејќи тука прокси војна големите нема да тераат туку меѓусебно ќе се судрат а малку ни беше осиромашениот ураниум од томахавки во Косово та сега и збогатениот да ни го истурат сред Македонија бидејќи некој сакал преку Леб погача а на крај така не останало ниту Леб ниту погача!Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 20.Септември.2018 во 11:44

како слаткоречиво а незлобно звучи постов горе, скоро и сам да се уверам дека сме во пат позиција, но не е така, затоа и постои политика дипломатија пазарлук, та ете зајковци тоа го тераат под маса очигледно, додека јавно спинуваат дека дил имало само со ципровци, а всушност дилањето почнало и во Базел претходно и во бришел предтоа, а на тоа синкир кумувале само европски технократи а не и месони и мафијаши, кога на тоа ќе се дозачни сорошки филантропизам станува јасно дека Ѓорѓи од сите страни сардисан да додека некој на ангро експериментира со Македонија тој да треба да биде кадијата кој на сите ќе им ги релативизира стравовите, што е озбилен гајрет кога во прашање е негово магијско тагирање [ https://archive.is/SqMp4#selection-1893.1945-1893.1961" rel="nofollow - 1 ] а како на тоа да се спротивставиме мислам на сите јасно им е, но кој како си нашол изговор за да не се Воцркови и редовно призива Божја Благодат во Македонија а бидејќи ни е посочено дека ќе ни биде по нашата Вера но и по Слободна Волја та никого не обвинувајте што и да се случи туку погледнете се во огледало бидејќи секој еден од нас е одговорен така и за Мир и за Спасение кои се ги бараме од мперијалистичко-воена центрифуга како отан или пак империјалистичко-банкарски трезор како што е еу, аирлија на паметот ако мислите дека тие не се корумпирани или пак совест ги јаде ако ветиле излажале и ве шитнале, сетне што се криви зајковци што си нашле подобна сродна генетика која претходно партиски им била зачната од слилен федералистички елитизам, но сервилноста кај нив не оди само по корумпирана сродност туку и по стравопочит од под јорган планина, а во право се кога велат ако имаше некој друг поарен што не застана на кормилото да управува, само што забораваат дека кој и да се одважил заради легализираниот агитпроп да замајуваат Народ во недоглед со вети-одвети агенди сите останати ле во најдобар случај навјасани, но повторно не се тие криви што Народ з минатите 70 години постоење Македонска Држава бил бројлерски наштиман та дури и кога ќе се јави призвук на Самоодржливост ќе си рече не овие апашиве си арни нека владеат корумпирано до вечност бидејќи кога се на власт слатки ни ае ветувањата без покритие, она со 200 евра социјалка толку убаво звучи да Човек се чуди како ни во Хрватска што е од балканциве во еу не се толку оштроумни! наместо да направат се' селото да заживее тие ако може уште некого да оК*ражат в град да реемигрира и бројлерски да чека на цицалче од државата кое ќе му биде сменето со цицалче во некој бројлерски комбинат за 300 евра плата но и супер кичма терапија за тие 100 евра бонус на рамена, а јасно дека таквите еполети се фаетаморгана и краткорочно а не пак долгорочно, но спин си е спин, а вас нека ве вртат и понатака на мал прст бидејќи мелозвучни ви се нивните зборои и финолични нивните насмевки кога ви најавуваат мед&млеко без да биднете борџлии кога ќе ви го поклонат на хартија, нормално не ве боли глава ако борџот не е одма за наплата иако ви е јасно дека никој беспари меѓудржавно никому ништо не поклоннува, чудно ар за шиткањето на АСНОМ 100 милијарди да речеше зајко добил та да му речевме онака материјалистички аирлија ајде ќе си шитнеме идеалите за да поуживаме, ама вака за беспари или ветувања за 200 евра социјалка, бреј колку треба Чоек да е неписмен за да на ова наседне, но остај изборно сме имале и побетер штосови ко кафе и локум иако делеле и цигари само тоа било тро склет за во јавност, чинам во прилеп ја беа обзнанија оваа ефтина шема за лоботомирање неопределени гласачи фаќајќи ги на љубезност, но како за АСНОМ да ги фатат хм ето ја меркелка ќе ви рече од година без визи ќе можете да аргатувате в дојџеланд, само не се доприкажа дали тоа ќе биде случај ако референдумот не е фалсификуван, може и е јасно дека тоа ќе биде случај та и не мора да се осигурува од непожелен резултат просто треба само да ви ги амортизира националните стравови во однос Себството со евро-моркови но за кои ќе мора сами да трчате а доколку мнозина се стрчаат јасно ќе им речат пупу неважи, но чунки на сите им е јасно дека дипстејтовци си имаат скроено некоја озбилно зезната шема па ајде да пробаат преку наш грб ако не така вака да ја ресетираат истата, иако оној кој си има дипстејт агенда тој и ќе си ја тера, зошто тоа е друг муабет и се однесува на послушници и нивно наградување, зајковци знаејќи го ова ето се договориле со груевци и некој морало да ве шитни бидејќи во спротивно треба да се даде Жртва, и навистина стигнуваме до поозбилна дилема што е поприфатливо да си жртвува Чоек Честа или пак Истата да ја брани и по цена на Живот, некои прашања навистина не заслужуваат одговор во дадени околности, но не се лутете никому што вака или онака сакал да помогне, па ниту мене што сум искрен, бидејќи ако ова ерга-омнесов не помине а очигледно нема бидејќи ко дил во најмала рака околу тајмингот е недоносен, не ви бега Честа да треба да си ја браните Уставно и понатака!се на се, кога некој бојкотира треба да е свесен за сето ова, дека некој во Македонија партиски така ја наредил работа меѓусебно и дпмн и sdd а за да се спречи војна, за што цело време ни верглаат дека НИЕ сме фактор за стабилност, иако топката треба да е другде стркалана, но мафија и се е можно та НИЕ излеговме узурпатори, иако грците се тие што ја туркаат својата агенда да ја разнебитат државава вака или онака, што и не го ни криеле никогаш иако порано беа поискрени! ваквиот нивни неспин доаѓа до крешендо како арија, а наше е да одлучиме како во пиесата ќе одглумиме сетне не е ни битно дали сето тоа е в театар или кино, битно дека до последно гледаме космополитски да делуваме, а што е наше ќе си дојде, затоа и не треба да се возбудува никој туку мирно да приоѓа како Христијанин на сите искушенија, конечно Слава Богу за се' што ни било е' и ќе ни биде, бидејќи никој не ги знае Божјите Судови и Божјата Премудрост за да рече ене оној Човек е грешка што вака или онака делува, кој гласал гласал кој апстинирал апстинирал како политичките елити спинувале спинувале сето тоа треба без омраза туку со разбирање да се дочека, доколку тоа е случај тогаш ќе не фтаса брзо дека Нема лага која нема да се разоткрие ниту пак зло кое нема да се разобличи, но доколку го изгуби Чоек а не пак заедницата Мирот најнапред како Смирение а потем и како Љубов бадијала цел Чалам да го има на светот или пак сите Богатства по сефоите, аирлија на паметот на оние кои мислат дека така ќе бидат послободни, некои одат дотаму да велат и душа ќе си продале само до тоа да се сочепаат, но тешко на оние кои тоа го сториле, бидејќи овој свет е распадлив а и не така долго ќе се распадне скоро два века се во прашање дотогаш, та фокусирајте се на Спасение на Душата него гланцање на чаламот, иако како ца-зи дилов е протуркан брзоплето јасно е дека аломот нема да ви избега, колку сетне за истиот треба да одите до крај во однос Унитарноста не е повторно мое да судам, земете ги палестинците или К*рдите за пример и смирувајте се бидејќи тие ниту педа своја слободна земја имаат па пак не се жалат иако од петни жили заради тоа оскудуваат патат и гинат, дали НИЕ сме свесни дека треба да ескивираме стапици како би спасиле Душа ко Христијани или пак и НИЕ на чаламот ќе му фрлиме пранга тоа зависи од сите сограѓани, но и во такви услови може спасително да делуваме останувајќи надвор од отанизираните, иако ќе биде супер погубно доколку аме се отанизирале ем капак заради чалам ретроактивно очи си извадиме верувајќи дека по еутаназија и отанизација имаме 100% загарантирана Унитарност на Државата, но да видиме можеби еу ќе се оавести и ќе најде сили топтан ко западен балкан да не интегрира та да инстант релативизира каков и да е мегали пожар, тие за ова вече и спремаат подобна шема можеби онаа макрон што ја најавува како трослојна европа, а за што ете ги мотивира официјално и еди рама, но во исто време може дипстејтовци да си имаат друга агенда бидејќи обединета европа за нив е ризик доколку оретходно истата не е вовлечена во некој интерконтинентален конфликт како би ја осигурале нејзината послушноат во однос еа-нсп агендата, што после пропаднатиот обид во Сирија сега како осигурач дипстејтовци го немаат, заради што ќе побрзаат да осуетат евро-компактност за сега дали директно дали индиректно, тоа пак значи дека тро подолго може да недочекаме сите во еу да биднеме обединети, а тоа некој може да го искористи и за контунуирано држење на еу како заложник низ лимбо дестабилизирачки региони и не само тука та и сред европа, јасно доколку тука успееме стапиците да ги осуетиме! ова недвосмислено го имаат истакнато пентагонци дека порано послушноата на европа ја контролирале преку конфликти во централна а денес во јужна европа особено балкан откако го извозеја Слобо дека сфрј не смее мирнодобски да се раздружи и топтан сетне во еу интегрира, бреј чоекот бил 10 години пред да дојде во федерацијата директор на банка во сад, да не веруваш дека не го лоботомирале за да одработи подобно за да долгорочно си имаат пентагонци простор за мешетарење на сите нивоа!? таквата пак околност доколку не постоела пак преку грците ќе играле на карта на Македонија, конечно навистина од многу поодамна така ги наредиле картите за да имаат долгорочно џокер во рака со кој европа ќе биде уценета за масонско полтронство, сетне вие надевајте се дека сте на пат во Слободна Европа, но оној кој е спремен Душа да си продаде тоа и не му е битно само за да привремено се насладува што повеќе во овој минлив живот, но навистина има и такви кои за корка Леб страдаат та и немаат можност да размислуваат слободоумно, но нека се прашаат дали не е тоа резултат на бројлерскиот менталитет или да и во еи тоа нема да биде случај ако не се спремни ко робои да аргатуваат од утро до вечер, ако пак се расонат од таквата илузија дека некаде мед&млеко на вересија тече нека се Смират се фокусираат на Самоодржливост која логично за земјоделска земја како Македонија е возможна само со Ревносна Рурална Реемиграција која во еу дури ни за европеите веќе не е возможна бидејќи корпоративизмот дотаму има се' парализирано да на село е возможно самоодржливо да живејат само традицилнални хипици!Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 20.Септември.2018 во 12:51

туку неможам а да не спомнам еден интересен шкорче спин [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27883&PID=3131282#3131282" rel="nofollow - 1 ] во случајов некако чудно сублиминално што треба да изгори внимание кон некој антиотанизирачки освестен уште во времето на дпмн кога исто волку јавно само што блогерски го таргетирал агитпропот на дипстејтовци

се работи за потенцијален македонски https://www.youtube.com/watch?v=FLYCenhZ0oc" rel="nofollow - скрипал спин кој за сметка ќе има сигурно и легислативна инерција сигурно [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3539&PID=228333#228333" rel="nofollow - 1 ]

дека и ова е духоносно масло не ми се верува, очигледно за да топтан во влезот во Скопјанка се појават и Шилегов и АРМ и МВР и ДБК нормално и Пожарна ем сето тоа кај Мезе Бар локалното удбашко гнездо ако може така да се каже кое гравитира околу Нова Железничка а кое порано беше во Рулет Клуб но таму има еден акриен приод ем има помалку минувачи та сигурен сум го имаат ротирано и на мезе освен ручеци, а кој како е на власт најлесно че си истера свој спин очигледно во такви околности, бреј да видеп да неверуваш дека црвенило во очи и гушење е возможно преку амоњак наталожен од пелени, ќе си речеш тогаш домакинката ја нашле угушена, сигурно ќе спинуваат дека не била дома можеби, а нели од солзавец пуштен низ фекални цевки од подрум солзавецот ќе гооткријат лесно, нема да се измеша со цела реа, а потоа за крива че ја земат нечија пелена, ех спинои спинои до кога само абдали ќе прават од Народ, ниту оштроумен агитпроп не можат да истераат та држава ќе сочуваат!

патем станарката или безбедомникот е крив не рекоа, можеби и двајцата, сигурно ќе излезат со вештачење од колку шишиња и колку пелени може некој терористички да спреми амоњак бомби, ало до каде и каде со тој памет!?

https://reporter.mk/gjuture/shishina-od-mochki-peleni-izmet-evakuiraa-zgrada-vo-aerodrom/" rel="nofollow - https://reporter.mk/gjuture/shishina-od-mochki-peleni-izmet-evakuiraa-zgrada-vo-aerodrom/

во овој контекст може да потсетам на радиоактивниот отпад кој пред години беше најден во шахта (немам линк од дневник да ве освежам) кај сендвичарата до оу.Лазо Трповски во Ново Лисиче, та не дека не постојат ризици, бреј си чувал таму некој до основно училиште радиоактивни материи, а МВР да дознае за тоа година дена подоцна, та и не ме чуди ако најдат нешто слично натака тоа да не е спин, можеби ова е јавно загревање за народна предострожност, во тој случај аекоја чест за инвентивноста како Народ да окyражат за внимателност ако не супер параноја, чаршиски секогаш полесно ќе ве аклиматизираат на одобен страв заради ерга-омнес ас, а нели бидејќи така скрипал сценарија туку засекогаш ќе бидат ресетирани без многу галама! само да не е обратно?Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 20.Септември.2018 во 17:18

мислам Лазо Ангеловски а пишувам Трповски, изгледа потсвесно знам дека не дошол ден Ангеле да не окyражи ами Трпе не одржува во трпение кое раѓа Смирение а Смирението Спасение, ова значи се' си е како што треба веројатно само треба да доиздржиме и овој спешл притисок кој во моментов се случува, иако моментов трае тро подолго чинам од 1944-та, иако Ченто&ко во тие околности имале наум амерички протекторат [ http://archive.is/SdpeE" rel="nofollow - 1 ] та може што поскувал тоа и не втасува иако од спунт, сепак неговата идеја била капиталистички окрупнувачка, додека на оние кои го замениле со се нивните внуци денес тро евроболшевичко штедлива, нејсе каузално тоа е само едно парче од мозаикот, а доколку Чоек го склопува и отповеќе сликата за Македонија има и многу други историски вајбои пред и понего кои влиајаат на сценографијата, а битно е и кој каде е позициониран во мизнасценот она на која страна во публика или на сцена та зависно и од кој агол е дел од муабетов та така и си ја разбира претставата, што не значи дека не ја рабрал како што треба ами така можел да се фокусира само на дел од муабетот, плус ако светломајсторот ги вперил рефлекторите кон егзит, оди некој нека разбере кој каков табиет имал посреди глумата која Живот значи ...би било паметно да можеше сите на балкан да си разменат територии со својот етникум доброволно, а по таа логика никого ништо немаше да го боли ниту ќе кршеше клечки во однос фолклорни мегали филмои, а некој се плаши дека така се отворила пандорината кутија процес кој требаше да го официјализираат Србија и Косово скоро но видовме европеите им рекоа но-пасаран границите се неменливи, камо така утре да сржат ако и кај нас некој слични откачи, иако во однос ваква реалноат најмногу грците би падавичареле бидејќи немаат вишок никаде тие се и припуштени освен комплетирани ко и бугарите, иако и тие ќе најдат јајце во нечија коса бидејќи се ненаситни! ако не друго Дескоски ќе им рече во право сте [ http://history-of-macedonia.com/2012/01/09/agreement-fyrom-territorial-claims/" rel="nofollow - 1 ] додека кај вас не смее комшиски националистички фолклор ни во биртија да здрма кај нас може и аред плоштад, после нека дојде некој да ми каже дека сме не само непоправиливи оптимисти ами и уникатни космополити! хм во однос последнава фуснота, ќе биде чудно при каков и да е испад тука а при ерга-омнес реалност локалните флоклористи тука да ги именуваат ко види ги Северно Македонцине што прават, бар да се потрудеа зајковци дека тоа ќе биде норма, што и не го сториле дека грците нема да смејат поинаку медиумски да ни се обраќаат дали пежоративно или навредливо, ако веќе прифатиле ние целосно да се редефинираме, но очигледно е дека и само ваква недоносеност на дилот колку и да е прифатлив за нас нема да влијае добрососедски дури некако и поминал кај нив, кој пак премин ќе биде занив и поневозможен од подвизите на Херкулес! е сега може Симбад да биде исто така споредба во однос албанците тука да треба да тераат соживот со новокомпонирани сограѓани а притоа да се радуваат на таквите околности а со унитарна насмевка! но не се проблем ниту грци ниту албанци бугари или срби, туку европеи кои ни себе не можат да се уверат а не пак нас дека Мир ќе кумуваат со ерга-омнесот а немаат намера ни во догледно време да не интегрираат во унијата! ако навистина се Душегрижнички расположени тие се ќе направеа инатант сите ко западен балкан да не интегрираат, бидејќј топтан нема да бидеме ни 10-тина економски товар од 300 милијардитито чадорче за грчаката економија, кого прават само незнам абдал себе или нас!? и оп причината била дека легислативно сме биле некомпатибилни, а бугарите и романците се утепаа од компатибилност кога ги приклучија на композицијата, проато глумењето лудило кај европеите има соаем друга позадина накалемена на пагански масонски стравови, само што тој дел од сцената за мнозина е недофатлив во перспективите ...Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 20.Септември.2018 во 21:12

чудно смирено во однос гостите вечерва во Отворено на Алфа каде гости беа Игор австралискиот парламентарец и Алајдин штуловиот професор, иако Игор за разлика од учеатвото во емисијава социјално звучи далеку по дрско [ https://pogled.mk/igor-aleksandrov-od-avstralija-za-kerim-moralno-shupliv-privrzok-na-sekoj-etablishment/" rel="nofollow - 1 ] сепак емисита вечерва пријатна за следење а ставовите заради надвикување далеку поелаборирани него вообичаено!во однос агитпропот би рекол Игор поентира екстра дека грчкиот ексклузивитет на антиката не им дава право да имаат екаклузивитет и врз нашиот идентитет макар истиот бил и ескимски а ние се именуваме како Македонци, доколку толку тоа ги загрижувало требало само фуснота дека тие ја признаваат Република Македонија но сметаат дека нејзините жители немаат ништо со античките македонци, и нивно право како некого доживуваат, но НИЕ да се редефинираме за да ним им ја гланцаме паранојата е навистина беспредметно а особено што тоа се прави под 'меѓународна' присила, но уште поинтересно е што Игор потенцира во 14:30 на прашањето дали со ерга-омнесов е сочуван македонскиот идентитет вели никако! т.е. дека нашиот етнички идентитет не извира од постојните државни граници ко што е наведено во член 2 од дилот, а во однос член 7 дека ексклузивитетот на грците врз антиката е небулоза со која не можат нас да не принудат да мораме да се самоцензурираме и исклучиво да се именуваме и промовираме како северномакедонци дали во однос Историја Туризам Наука воопшто итн. што вели Игор легализиран од нас аминуван тоталитаризам, што велам утре и по дома ќе не апсат ако извадиме и фанзин со македонски наратив а не пак книга, се прашувам пак на ломача ли ќе ги спалуваат оние книги по библиотеките за утре да не се користат како склет ерга-омнес цитат, а сигурно по оваа линија ќе бидат неподобни и Македонски Народни Приказни кои и дома и надвор по ерга-омнес логика ќе бидат северномакедонски натака, ова е само една недоносеност и далеку помалку битна во однос принудувањето да заради членство во еа-центрифуги се самоукинеме како Независни, вака всушноат стануваме зависни од дилот, така речи капитулација без војна, иако нели уценети сме или тоа или кyршлус сценарија по територијални шавови!

на ваквата уцена недвосмислено се надоврза еве и албански професор кога на крајот од емисијата вели или ќе го биде ова или дали сте свесни што ќе се случи, аирлија на паметот кога и туловци се искрени во уцените, а вие си мислите дека пак ако смените устав за комшилук нема за сограѓаните албанци кога ќе побараат ден потоа федерализација! туку како повод може да се искористи аберот на Алајдин дека албанскиот јазик не е официјален на цела територија, што пак зајковци нели се волни да го сменат и да им угодат на алиевци, иако со тоа веќе дефакто стануваме бинационална држава што пак ќе биде и официјално причина за барање федерализација, а заради што мора да се размислува оштроумно за да изескивира ваквата флексибилна перспектива односно толкување на рамковниот договор заради што треба ако веќе сме спремни за поголеми јазични отстапки а како би се избигнала стапицата за бинационална држава - исто како што сите малцинства станаа Народи по уставните промени 2001-ва така и на сите да им се официјализира јазикот како државен, тоа пак ќе не напрљви и поголеми космополити во однос кој и да е постоен мултикултурен систем а во исто време осигурувајќи ја Унитарноста на Македонија ... веројатно ова некому не му одговара та инсистира дека ерга-омнес дилот е земи или остави бидејќи со него се отвора врата за и без џева си истера поделба на државата, што можеби е и во ред доколку сме спремни дури и консултативно референдумски да го суспендираме АСНОМ во каква и да е форма, среќа дпмн го заобиколија здраво и при дилот и при изборната комисија и прашањето за референдумот, што пак и да го истераат зајковци истиот некако ко таков ќе нема легитимитет да биде траен бидејќи не е прифатен од сите политички фактори, слично ко што ни 2001-ва немаше да има охридски договор ако не беше парафиран од сите релевантни политички партии, но да видиме да се само нашиве склет околности во однос овој насила протнат во најдобар случај избрзан дил арно, туку и Каменос ги поздрави ало што си трошите зборои кога сето ова е фарса за грчката влада си лапне евро-чадорчето, од кој аспект незнам зошто не беше прашан Алајдин а што ќе биде ако грците не го ратификуваат дури и сите биле тука за, сигурно ќе одговореше јасно ќе мора да потспуштиме гаќи уште малку додека на грците не им е потаман за да од глава до пети не обезличат уште појасно со наша согласност, а потем пак албанците сеирот да си го спукаат бидејќи си имаат Чест која не би да ја валкаат со фекалиите на зајковци!

~

но не сите македонски албанци се во транс од ерга-омнес филмов еве го слушам вечерва Нисими на дебата во 24Вести искрено си кажува референдумското прашање е правно недоносено, јас би додал и самиот дил ако негов вајб, во кое се јавуваат како е поставено наметната исклучивост во однос комбинациите на Слобода на Избор, она некој е за едното но не и другото во прашањето и обратно а мора за двете да каже за или против ерга-омнес дил и членство во еа-центрифуги! та ваквата искреноат упатува дека не сенмладите македонаки албанци учипени топтан во филмот на старите лисци, туку им е битен соживотот, иако се прашувам дали таквото интелектуално малцинство еѓу македонските албанци е доволно да го релативизира неколку деценискиот вајб на мегали фолклористите!? би додал една забелешка, велам мегали фолклористи иако не се грци туку албанци, бидејќи грците нанив делуваат долгорочно дали директно или индиректно со нивното однесување од нашето Осамостојување навака, та и сметам дека и тие и ние сме жртва на нивните филмои за ранебитување на ѐрепублика Македонија вака или онака!

~

исто вечерва Тодор беше гостин во Отворено на МТВ каде потенцира на крајод емисијата дека озбиленнгајрет во однос незаконитоста на овој референдум е немањето легислативна усогласеност помеѓу последниот Изборен Закон и последниот за референдум, а заради што ДИК си зема за право да донесе општ а не интерен акт како Правилник со кој ќе се надмине ваквата недоносеност, но бидејќи не е законодавно тело е кривично дело а по инереција е и ништовен макар бил консултативен ваквиот ерга-омнес референдум, што е уште една апстрактна недоносеност во однос цел процес кој сам по себе вака брзоплето истеран ако не денес тогаш утре ќе биде од некого искористен за да се суспендира, во најлош случај духовно каузално да заради криминален начин на спроведување на Уставот и Законите тоа да е основа за корумпираност на државата ретроактивно кој и да е на власт доколку sds до крај ја истера ваквата небулоза ете ко што велат со купено 2/3-тинско мнозинство за имплементација, што одма ќе биде очигледно и на прва ако тоа бидне случај кога грците ќе се пишманат а заради македонските албанци нема да има повторно 2/3-тинско мнозинатво тука за да се врати првобитната состојба!

воедно Тодор беше гостин и во Само Вистина каде со Бишевац спореа колку сето ова има или нема логика како сфалширана ерга-омнес пиеса, на чиј подиум главните спинови одат по линија ќе имаме пари ќе тече мед&млеко бидејќи и така нема друг избор, на што Тосор културно одговори за нас избор е Свои на Своето како Македонци во Македонија Уставно а јас би додал и меѓународно доколку знаеме дека во оон не е истерана до крај грчката шизофрена параноја на дипломатски мегдан! од друга страна како папагали ги убедуваат сите дека бројлерски ќе бидеме ареќни кога тука ќе испопаркираат повеќе фабрики а ние беспари земјата ќе им ја дадеме за да си ја ораат, не заборавајте за нив само педолошки та колку истата е привлечна ко незагадена ко нивната европаска која е толку потоната и само во ддт како оестицид а да не говориме за водата, ќе бидеме навистина неодговорни и ова да не им го раздадеме а таман работа и како рамноправни европи заради поубаи плати топтан да не се одважиме ко млади да си заминеме, бидејќи сегашните корумпирани политичари едвај чекаат и малку цени да порастат по евро инерција за што повеќе рушветмда може да ви исцицаат! ако кој нема во глата ќе има во црвен крст, бидејќи откако мозок му испија на Народ уште крвата остана да му ја исцицаат! нормално за тоа и дипстејтовци виа бонстиловци ќе ве мотивираат чунки имате чуено каква бизнис фрка е за чиста крв понадвор!?и ајде не одродиле сосила еве сме искулирале во однос шаренилото на зајковци како подадена рака за Мир и ресетирање на нечии територијални уцени во однос нечии национални стапици, но што праиме ако еу се распадне, а ко што вели денес туск ако мејка вака го истера брекзит ќе биде карамбол за европскиот пазар а следствено и унијата, што тогаш каде така - оп таман ние требале во еу да пенетрираме и оп еу ја нема - и сите пак весели или!? незнам каде со тој памет да после толку години упорност од сите досегашни македонски влади, оваа да се одважи за инстант одродување и тоа ни помалку ни повеќе ерга-омнес, на страна што се колнеа во семка дека тоа нема да го сторат, а што пак и само така е проклетаво за македонецот да прифати од такви недостојни лажови и за кокошарник да пазат! која мајка ги родила волку паметни да пред да дојдат на власт во базел да бидат подмачкани за сервилност а да очекуваат дека Народ на тоа ќе им каже аирлија та и НИЕ да се балсамираме по нивни акал!? оние кои на волкот не му отвориле врата ами самите се волци третирајќи не не ко овци туку ко живина, било ја спремале бројлерски за месо или несење екстра рушвет! екстра мачно ако знаете дека при еу пенетеација во нивната фарма ќе си останат платите балкански а цените ќе биднат европски!

ова е и причината заради која не ни сакав да го прочитам дилот, капак истиот допрва амндамнски ќе бил дополнет постреферендумски, ко што вели зајко за да не се обременеле гласачите, бреј да не биде само последно изненадување кое ќе го приреди, треба уште малку да биде народ шокиран за да се изнуди вондредна состојба како ургентно се' би си средиле еа-детерминиатите преку во НИВНИВЕ ПУШ'Д'БАТН ПИОНИ меѓу кои се наредија за подршка сите кои совест им е некако окалена а се надеваат дека во редефинирани национални околности никој утре нема да ги повика на одговорност во однос своето минато, бар да можат да имаат кај да бегаат ако некој од удбашите се реши да отвори тефтери и Народ поучи дека абдал го праеле политичките елити од секогаш! иако и без тоа еден ден ќе ми дојде ред на сите кланои кои мафијашки се богателе на грб на Народот ако не на овој свет тогаш пред Судот Божји ...

Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 22.Септември.2018 во 12:23

не ги едитирав намерно печатните грешки заради последната реченица, а за да се потсетам дека и јас припаѓам на одреден клан, и дека не сум имун ко припадник на Македонскиот Клан од Судот Божји доколку повикам на око за око заб за заб, затоа ипречесто напоменувам дека мора на искушенијата од каква и да се природа да приоѓаме Смиреноумно да не наседнуваме и кога не уценуваат а не пак прават абдали или Не Дај Боже со сила не принудуваат на сервилност! значи злото со зло не може да се неутрализира туку треба истрајност а јасно доколку се случи директна атака пример на суверенитетот имаме прав итиот да го браниме иако и тога подобро е да оставиме простор за компромис него по цена на чалам до антика тераме безумно!

од друга страна соочени сме со партиски кланови за кои суверенитетот е сувишен заради 'меѓународен' контекст кој во моментот е тренд, што пак им е оправдување да имаат сервилност кон тој контекст дури и по цена на погазување на Устав а без за тоа да добиле изборен легитимитет! за тоа пак ќе се правдаат дека сме биле мали и тие ко кланови немале друг избор него државнички абдал да прават од Народ дури и кога преку консултативен референдум сакаат да протнат сојуз со некоја воена или политичка центрифуга иако во Устав јасно стои дека за тоа треба обврзувачка референдумска акламација од Народ, нормално опат ќе спинуваат имало пратеничка одлука за членство во отан, а со спин консултативно референдумско прашање ќе можат и смејат да ја одработат агендата во однос ерга-омнес ци-за дилоти така се понадеваат дека гците ќе им кренат отан рампата, само што заораваат дека каузално бидејќи насила и со спинои пробуваат да истераа агенда истата така ако не тука кај грците пак ќе наиде на штопна! но што се ваквите кланои криви што како политчки сепоподложни на корумпираност бидејќи идеалите им се строго мамонистички во однос еу или пак строго егоистични во однос отан, иако велат мамонизам ќе не снајде и како отанизирани а егоизмот ќе проработи и како еутанизирани, а попат забораваат дека нивните избирачи мнозинството се -Христијани та дури и успеале да ги наложат не успеваат да ги шитнат заради слинење по мамонизам и егоизам иако пробуваат Благодатта да им ја ресетираат легнувајќимги на брашно преку седостапен хедонизам та доколку успеат така да им го искорумпираат Печатот на Светиот Дух кој го примиле при Крштевањето така и полесно да ги одвлечкаат кај своите мецени кои 'меѓународно' ги искорумпирале дури и пагански закачувјќи им масонски тагови за што ај тие што не се свесни туку очнуваат и Нард да убедуваат индиректно додека се фоткаат со месонските мерити ко тоа е денес многу нормална работа и вас нема да ве боли утре ако вака ве учипат, нели ние се плашиме тоа само електронски да не е, а забораваме дека за да стане чоек апостата како Хриатијанин доволно е и од спунт идолатрија а не пак ако со златнотот теле почнеме и директно да се самоидентификуваме! претпоставувам овече ќе се свестат за ова оној момент кога ќе имаат многу а во тоа нема да се радуваат и ќе мора се повеќе да бараат за да се наситат и пак ќе нема наситка, бидејќи дружбата со апостати нема да ве направи посреќни ами во најдобар случај расеани за Спасение на Душата и Смерност пред Бога, освен ако немате ѐблагослов за Подвиг да се фрлите во оган за да други спасувате а што е Божја Промисла и што нем да зависи од нашата сопствена Слободна Волјабидејќи како Хриатијани ние и сме ја потрпеле на Бога во кој случај треба да се смируваме и да трпиме ...

зошто ова е битно за да разбереме дека ако живееме во земја каде мнозинството и навистина одлучила ваму или онаму да оди на тоа дасе пријде со Христијнско Сочувство без никого да осудиме заради изборот а да сведочиме дека треба ако не колективно тогаш индивидуално фокусот да го задржиме кон Спасение наместо целосно предавање на хедонизмот мамонизмот и егоизмот а кои ко шо гледаме ни ги ветуваат како мед&млеко земи или остави искушение, што пак во земени околности нормално и ќе се намножи, но не без покритие туку преку лихва до бескрај, а како Христијани сме предупредени дека лихвата е смртен грев, но бидејќи агитпроповски се сите под озбилна атака за комфорен конзумеристички бројлерлук а како би го одржувале во живот системот се повеќе и повеќе оладува човечкото а завладува рамнодушноста бидејќи системот треба да ни го брка гајлето та иако Христијански сме упатени дека треба да бидеме миллостиви ние стануваме себични по што и веќе не е битно дали ќе си дозволиме и понатамошно корумпирање на други нивоа во однос шансата за Спасение на Душата, ете политичките кланови заглавени во својата исклучивост успејаа пример уште одма Народ да го замразат меѓусебно терајќи дрско свои агенди било изборно или не легитимни, и го фрлат во е-омраза да си ја троши Благодатта преку клевети и гневење, а всушност причина за сето тоа е озбилно отанизирано надворешно мешање ете во ерга-омнес случајов не само во политички туку и културни регистри на македонецот, кој и индивидуално и колективно е во хипокризија бидејќи ако до вчера не беа во прашање демократичноста и самоодржливоста на еа-центрифугите беше едногласен дека таму му е место, но по 2008 економски кога почнаа истите да олабавуваат а по 2013 воено да е очигледно дека немаат одбрамбен туку импријалистички прокси набој се повеќе сограѓани почнаа да се колебаат дали таму ни е место, за да сега пак кога сред таквата двојба во прашање е доброволно ресетирање така не само на својот национален туку и духоносен идеал, а пак додека некому во брзање да не земе замав таквото освестување прави и дополнителни неуставни грешки, се' повеќе и повеќе се случува обратното да Народ почнува озбилнос да се сомнева во однос зацртани агенди за еа-пенетрација, но што со многугласие агитпроповски политичките кланови го осуетуваат како 100% сеуште сите се за отан и еу, иако гачката не е кај народот туку кај комшиите, но мора да се олира еа-оптрицата, та дури и по директни недвосмислени уцени, иако конечно не зависи од нас дали таму ќе пенетрираме туку самите нив и нивната структура на одлучување, која ко што вели Ненад Нонковиќ во гостувањето кај Миленко Неделковски во првата скрипал емисија доколку сакаат има начин како политички да го истуркаат наведувајќи го на крајот од емисијата примерот со Кипар и неоговата еу-пенетрација, а доколку европеите беа толку душегрижнички за нас настроени можаи требаа грчките политчки елити да ги уценат или попуштете Република македонија како пјрМ да влезе во еу па продолжете да се расправате со сами со себе си и понатак или нема евро-чадорчиња, но очигледно во прашање се не само двојни аршини туку и скриени еа-детерминистички агенди та не грците ами нас ненаправија абдали, а сега тоа сакаат нните пиони тука да го истераат дури и неуставно, што е смешно доколку и ова им го дзволиме вака тие да не интегрираат бидејќи тоа ним така ќе им се удри каузално од глава бидејќи тие и кумувале индиректно и директно на ерг-омнес дилот! на сето ова кое ќе им биде оправдување бреј руско мешање во Македонија а нема да го побараат кајсебе или во Грција, а на крај ќе речат та што си баравте тоа си добивте и ќе активираат хар-павер рисилби за еа-пенетрација неаре сето оватие не ни го надробиле како околности и во 19-ти и во 20-ти а еве и во 21-ви век, ним рацете им се секогаш чисти а нам по нивна логика секогаш криви, спин за кој ќе речат ако не се накривени кон нас значи се кон брикс, и никаоо не може Хриатијанин да им објасни дека тој не е за ниеден Вол, а не пак та да е идолатриски поклоник во нечија воловска улица кланајќи се таму на нечие златно теле во евроатланскиот случај по цена на самообезличување, ех агитпроп агитпроп, да знае Народ само дека постоел низ сите векови нема да му се верува како тогаш Луѓе не успеале и денес во тој случај да го презрат туку сеуште на спинои наседнуваат!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 22.Септември.2018 во 21:34

интересно е што залогот за сластољубие среброљубие и славољубие кои во еу би ни биле загарантирани како што политичарите ни ветуваат, всушност во однос отан ќе бидат надополнети со уште една категорија крволочност народно речено односно технократски спроведена како империјализам, која нормално се турка агитпроповски како извезување демократија кај неразвиени диктаторски општества за со така спинувата флоскула би се ресетирал културно каков и да е домашен отпор во однос евроатланскиот империјализам на кој ние сме спремни да му се додвориме и по цена на самоодрекување од она што сме а како би станале она што не сме, нели заради пари [ http://izlezi.mk/benefiti-nato/" rel="nofollow - 1 ] та и ко јуда што го купија и вас да ве купат за совест да им е мирна дека се раздолжиле за вашето учество во окрвавениот еа-империјализам, наместо изворни македонски космополити да биднеме новокомпонирани севрномакедонски колонијалисти, зар учеството во отанизираната воена центрифуга нема од нас тоа да направи, којзнае може ние ко помали ќе може да ставиме вето на некоја отан акција или пак не се согласиме да праќаме и ние војници, јасно доколку грците некако кренат предпристапната отан рампа, а сето тоа под изговор дека така ќе ни биде загарантирана безбедноста, а бидејќи грците рампа не креваат та нас не омекнуваат уценувајќи не и самите тие како европеи кога велат дека сме фактор за стабилност на балканот а всушноат преку еуфемизми ги парафразираат уцените на албанската мафија која вели или сите албанци во еу без граници или сите заедно во своите етнички, да не ти се верува дека таквите мафијаши ќе се смират ако сме дел од нато, бидејќи ќе се изненадат бидејќи и во тој (само отан но не и еу) случај ќе има граници па пак мафијашки ќе немаат поголема слобода на движење, небулозата оди дотаму да всушност ваквите уцени најнапред немаа мафијашка природа туку се повеќедецениски стимулиран мегали фолклор кој има за цел во однос Република Македонија нејзино разнебитување но од грчки спунт преку уценување за поделба на Републиката помеѓу албанците и бугарите, камо воа самите грци да не го беа верглале порано и официјално, та да речеме како претпоставка е само анти-еа спин, заради што ако беа мудри ко и едирамовци исто така и зајковци ќе ја уценеа еу за инстант пенетрација и уцена за потпишување ваков ерга-омнес дил за возврат инстант еу-членство со што и практично а не само теоретски ќе поминеше ваков ерга-омнес дил, додека сега треба да веруваме на жими мајка дека безбедноста и при ерга-омнес реалност а без еу членство а нато прешивач ќе биде во земјва осигурана од ризици, дали еу во таков случај ќе срипа и ќе ги сотре мафијашите ако во такви околности срипаат, нели отан нема мандат да е меша во внатрешни превирања!?

и кој е крив што самите европеи и нивните локални пиони терале недоносено при дилањето, јасно е како ден дека со избрзан дил ем истиот со ограничен тајминг ко таков изнедрува фалц реалност каде опозицијата не излегува на референдум, ем истиот ко факултативен е уставно невалиден за да народно се парафира отан членство, и капак инерција граѓанска и меѓунационална нетрпеливост доколку не помине туку или отаде граница, она да се обвинуваме пак тука во недоглед кој бил крив за кривата дрина, хм, разбира се, сонот за алијансата кој еднооки убо го имаше портретирано 2008-ма маршираме за други да одродуваме и окупираме, а всушност тоа нам ни се враќа како Христијани позната каузална поговорка Не му го прави на другиот она што не сакаш тебе да ти го прават т.е. технократски речено акција-реакција, само што нас не снајдува и предпристапно бидејќи не е возможно да преумиш космополити во колонизатори освен ако не си буричнат сами или им буричне некој во генетика, што и се случува само што ние ова не го разбираме вака туку се возбудуваме како тоа морало да се одродиме, неразбирајќи го своето наследство како космополити, а всушност сами сме си го барале топтан политички, но и народно бидејќи Народ им дал легитимитет на тие политички елити за да тераат евроатлански [ https://www.youtube.com/watch?v=FkhTNOSiqgI&list=PLMszkcHAgQD08JltMA9pQW0fG1vxZduxT" rel="nofollow - 1 ]

но конечно дочекавме некој и од sds да одговори на (уцена-агитпропот кој и по ЕПП оди ко таков) на битолската 24Вести трибина за емф-дилот каде Стево Пендаровски водителски попомогнат така речи му влета в збор на Исмет Рамадани спинувајќи дека нема уцени а самиот Исмет вели дека има но со емф-дилот а заради членство во отан истите се ресетираат [ https://www.youtube.com/watch?v=Dqxp9TqzLzE&t=1h30s" rel="nofollow - 1 ] мислам тука некој при уши прави улав или така ми се чини!? може не се координирале пред настап што и како треба да спинуваат! ех, камо Стево да можеше да рече https://www.dailymotion.com/video/x53iuc1" rel="nofollow - и политички ко што верлаше и економски дека државата е праведна кон сите свои граѓани кога sds сега го заобиколи дпмн во однос референдумот, заради што бојкотот на истиот е нивни логичен избор за мнозина, та и мене бидејќи вака значи дека се согласувам уре кој како сака да си спинува референдуми за свои агенди пример членство во брикс, иако се правдаат дека тоа било случај бидејќи дпмн поставил услов зајковци судски да интервенираат за груевци да биле ослободени, бреј каков спин, ако било така а сакале навистина зајковци да биде се' чисто и сите граѓани да земат учество во референдумот, логично кој би бил така заеднички со мицковци истеран, тие ќе повикаа на транспретност во однос преговорите за референдумот на отворени средби барајќи нзс за истиот, а не на прва да фатат кривина и си затераат на сила, јасно сега им текна дека немаат време, или може оделе по некое паганско суеверие деа ако го презакажат рефредумот и не е во очи чествувањето на Света Софија и нејзините три ќерки Вера Надеж и Љубов нема да им тргне од рака, мислам какво оправдување да најдам за нивната диктаторска исклучивост, тогаш чуму референдум ако дпмн не учествува на него, комотно можеле да речат нема потреба ќе си тераме парламентарно и така ваквиот референдум е консултативен, но очигледно сакат историски да си исперат раце за постојниот емф-дил, а како би се правдале историски дека бил гласот на народот бидејќи нели за тоа немале добиен изборен легитимитет кога Народ ги гласал, а дури и се колнеле во семката дека немало да прифатат уставни промени, којзнае можеби во прашање е суета дека се претставувале ко винд'оф'чејнџ а сега кога излегуваат винд'оф'џеинс сакаат да се извададат дека тие се демократски настроени само вие тоа не го разбирате правилно, па еве фалц референдум и ето се оправдале, навистина ќе им биде супер изговор дали дневнополитички или историски што во спротивно нема да биде случај, а особено ако ко недоносен генерира и понатамошни зицери или нестабилност, да не им е Човек во кожа и ним не им е лесно, но преку исклучивост што мислат дека кланот вечен ќе им остане, или за секој случај партиски си спремиле правовремено резервни играчи доколку ова бидне фијаско со несогледливи последици, нели битно е чаламот да им го качат на сите нанос, само за разлика од дпмн со патинирањето на метрополата сега е комшиите ами својот Народ го возбудуваат, камо да имаа и тие обиено бар едно евро-чадорче та да му олабават и во вакви околности стравоите, ко што ни кај грците не е случај ...


Постирано од: Alekxandar
Датум на внесување: 24.Септември.2018 во 08:24
Не сум љубител на долги текстови бидејки поентата можи да се напиши и со 3-4 реченици.
Кредитно сме зависни и доколку нема ликвидност има распад на системот.
Доколку не се одговори навремено на паричните обврски доаѓаме до социјален немир во кој никој нема да биди заобиколен.
Пендаровски и останатите политичари не го кажуваат овој факт,но добар дел од народот е свесен и не му требаат мантри.Тоа не доведе до ситуација на мала преговарачка моќ,а најповеќе 27 годишниот молк на народот кон кражбата на државата.


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 24.Септември.2018 во 14:00

требаше да мислат кога имавме економски залет истиот да не го ресетираат удбашки-шарено во најмала рака, а сега пак нудат фатаморгана за возврат!? ајде може претерувам не е фатаморгана туку привид бидејќи сеуште не сме одродени та да е поразбирливо вака речено, и посекако ќе биде емф-превид доколку се испостави дека брза кучка слепи кучина раѓа, најмалку што можеа дури сите сме биле за ваков дил е иатиот да го истемпираат пофлексибилно а не наврат нанос заради еу-сервилност како би им угодиле на грците за евро-чадорче чунки со ветување дека Унитарноста нема никој да смее да ни ја чепне!? инаку со наврат нанос една две реченици нит политика ќе понуди решенија, а уште помалку аналитички да се фатат за опаш искушенијата кои се закачуваат при дадени решенија, или можеби најлесно е ко во среден век вежи коња где ти газда каже па и да е наопако, само сега централата не e во белград туку бришел и вашинг'тон та поадекванта поговорка може би било do the donkey work coz you are our bilder'borg, навистина после соросоиди дочекавме и боргоиди а следно веројатно ќе биде богоборци, зар преку педерастија и бројлерство на крај нема да завршиме како апостати макар декларативно глумиме Христијани, да си шитнеме совест за пари!?

~

(забелешка: ако ме читате на долго и широко, имајте наум дека може вас муабетов да ви звучи дрско, но лично не се возбудувам воопшто полагајќи ја својата надеж на Христа ... а што треба да ни биде ќе ни биде ... Слава Богу за се' што ни е и ќе ни биде)

~

ко што приметив епп-уцената ко спот со негативен набој како мотивација за прибирање загласои оди како платена претежно на трите десничарски медиуми, додека на другите саде мелозвучност, што како агитпроп стратегија спинува дека десничарите со референдумска апстиненција ќе предизвикаат потенцијално војна од спунт, додека левичарите бирајќи уставен-рисит-заради-отан ќе осигураат мир, нормално цената ќе биде зависност за сметка на совест, иако алтернатива е неутралност при уценувачки околности особено неопходно за да истите не си најдат оправдување доколку се избере нов мецена, што пак и кога би го сакале не е возможно во постојните комшиски околности односно би било глупо ако не склет да верува Чоек дека е возможно безбедносно во мултиетничка држава со силни еа-симпатија терање некаква малцинска контра, дури небулозно е кога и јас ко центриста или Русјаков ко ултрадесничар илити пак Апансиев ко ултралевичар дека сме против отан а пак затоа сме за брикс, бреј малодушност ќе речам ние просто сме Антиимперијалисти ... иако надреално-суеверно може секој да трипа дека ултралево сме апансаз да сме против отан а сме за њуворлд ордер што е целта в цел свет на екстремната левица, или пак да дотрипа дека ко ултрадесничари во ерга-омнес жабокречина не може поинаку освен рускојавно, илити пак ако одиме центристички нема друго него да станеме индијанци ако не мексиканци ... напротив сосем спротивно во сите аспекти т.е. ваквите реакции се повод за да не дојде до тоа, јас пак ко Христијанин ќе речам нормално Слободата има цена но Христијански тоа не значи револуционерно-крвава-борба или некаков гневен-уличарски-отпор а во Граѓанско-Политички-Околности туку Смирение, а колку и нас да не уценуваат ако за зло не враќаме со зло тоа и ќе ни осигура во најмала рака оштар фокус за да осуетиме какво и да геополитичко санкање (од која и да е страна) ... а во најдобар случај преку Смирение ќе осигураме Божја Сила и Заштита против немоќ и самоизмама ... јасно доколку не се возбудуваме малодушно или со гнев се храниме, туку се Молиме за Мир и Трпение од Бога за сите да се вразумат дека сосила убаина не бидува колку и некој да сака така да истера своја агенда, та дури и одглумиле ерга-омнигастично еа-послушност, особено ко таква агенда која е истерано недемократски генерирала генерира и ќе генерира зорт во недоглед, навидум истата само спинерска а всушност се тера невозможно подло ako se ima predvid како почна превратнички сето ова - прво со диво насеље - потем со ало бомбите - а сега со емф-дилот - посекако е тивка внатре-окупација, на што добро е што не возвративме ко србите под водство на слобо а така да отворевме врата за војна од сириски тип, што во однос Сплотеноста е корисно, бидејќи доколку нешто не им е по ќеиф на еа-детерминистите сега ќе мора да одат со фронтален удар, но на што полесно и ќе можеме да се одбраниме, но Не Дај Боже да дојде до тоа а заради што треба и понатаму Смиреност како и да ја тераат зајковци работата, битно е Сите да знаат дека ние ниту ја сакаме ниту ја бараме ниту сме повод за |големата| Затоа е битно да бидеме Смиреноумни како македонци за да не завршиме на крај во филмот раздели па владеј, на што преку својата елитистичка исклучивост не туркаат политичарите и порано те од десно те сега од лево, дпмн имаше апсолутна власт на сите нивоа а што предизвика сдс да станат sds, сега тие гледаат да истераат такви позиции заради дадена агенда, и ако нека им биде, битно е Народ да разбере дека ние културно-генетски не припаѓаме на политички кланови туку сме припадници на Македонскиот Клан колку и во истиот некој да верува дека може да ресетира дадени искушенија ваа или онака, што доколку е случај нема да дозволиме преку раздели и владеј сценарија завршиме како сиријците, затоа оставете ги на мира sds нека тераат и тие исклучиво и не се лутете ако некој сесрдно ко македонец верува дека ваквиот ерга-омнес дил е ултимејт решение, а кога и самите ќе видат дека не е наша вина како и да играме, така со зачувана Присебност и Сплотеност ќе можеме на искушенијата и да одолееме!
Originally posted by <font color='#0000FF'>http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=457&PID=200277#200277 rel=nofollow</font> - <u>MaxZelenikovo</u> http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=457&PID=200277#200277 rel=nofollow - MaxZelenikovo напиша:

]
Originally posted by <font color='#0000FF'>http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=492&PID=200112#200112 rel=nofollow</font> - <u>Max</u> http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=492&PID=200112#200112 rel=nofollow - Max напиша:

]

пост претходно кога велам треба и уставна референдумска акламација за отан восојузување, испуштено е да напоменам дека во уставот стои истата трeбa да е од задолжителен референдум [ https://archive.li/abC0U" rel="nofollow - 1 ] иако дефакто се' е спинувано така за да пројде политичко-елитистички ем-дилот, и тоа од подамна почнувајќи од немање дебата за нашите црвени линии, односно зошто некој ја избегнувал, потоа немање дебата ниту меѓу политичките "антиподи" при самото емф-дилање, а конечно нема постдилерско соочување меѓу елитите и Народ туку само елитен агитпроп преку емисии во кои недореченоста на политички опуртунисти или се повеќе зортпароли отколку портпароли з'ш во прашање е зададена мисија со зададен тајминг, а при сето тоа политичко агитирање и од надвор во однос некоја позиција, иако законот убаво вели дека во однос референдум такво право немаат ниту политичари од внатре безусловно да му наметнуваат диоптрија на Народ со разни прогандни техники, туку треба преку експертско политичко пеглање на понуденото-опциите-алтернативите да го поучат за а да го принудуваат на избор, а за принудата да биде уверлива смешно сега и при вакви околности повторно предавници има, нели оние кои заради ваквото шизофрено-едноумие одбиваат слепо да излезат на консултативен референдум кој и вака и онака ќе можеле државнички да го истераат елитите и без тоа, но еве бркаат прилика да си исперат раце дека и Народ се согласил за инстант-уставно-етнички алт-шифт-дилит (ресит) заради дипстејтовско-отанизирачко-еутанизирачки згрчен старт кој ко таков и кај самите грчки елити уште сега е пречекан со слип-тач, по што пак ќе следува мантрата еу-нато или се' ќе ни биде сакато, а за да не спремат и за поголем рисит виа хард-павер-вокер-токери кои дипстејтовци многу веројатно при следни избори пред или постизборно ќе стават на маса нови сигурни поозбилни уцени, а сред кои други ќе треба преку наш грб да си решеваат свои гурабии кому како му чини, ете ко што велам и претходно дека еа-детерминистите ќе имат посекако ќар, и да шиткаат оружје принесувајќи крвна жртва на своите паднатидухови'анатема'на'нив, или во најдобар случај спинување контролиран конфликт за да своите борци за човекови права ги гетоизираат во една точка а потем некој одработува нивна чистка, но ќе имаат вака ќар исто истрипани комшии заради свои минатовековни зицери кои бараат прилика за ресетирање на таквиот свој неуспех преку наша глава ако не наш грб, гледајќи не како монетата за поткусурување со неистомислемици, сите заборавајќи дека како Христијани не војуваме со Луѓе туку со паднатидухови'анатема'на'нив кои не бираат кого кога ќе запоседнат, заради што погрешно е да се делува со мизантропски акал дека нешто ќе решиме така, туку пред се' треба својата надеж на Исуса Христа да ја положиме призивајќи постојано Литургиски и Воцрковено Божја Благодат како би одолеале на искушенијата како заедница кои во овие времиња не снааоѓаат! но запрашајте се дали тоа го правиме, или пак чекаме до последен миг за да се свестиме дека поинаку на духот од овој свет не е возможно да му се спротивставиме!? а за што најнапред треба Пост и па Молитва бидејќи без таков пристап наликуваме на Гулаб со едно крило, и ајде така стигнете до маслиновото гранче, Постење најнапред значи Подвиг против   >   ложништво/куплерај - алчност/мрзливост - гнев/сеир, што сето тоа сега е истурено врз неистомислениците дрско, за потем истото ко пинг понг од сите страни на сите да им ровари по вијуги, зар кога на фејкбук се пцуете и колнете топтан така сетне кога ќе отидете на Литургија ќе ви бидат услишени Молитвите, нормално заради што мнозина ко свесни за ова па изгледа затоа и Црквите ги заобиколуваат од недостојание во најдобар случај, затоа и најнапред Нога треба да повлекуваат Бабите и Мајките ко помалку загадени вака, а како за своите Внуци и Деца осигураат Божја Милост и Заштита ~ што и да не чека понатака, но веројатно дури и во Недела а не пак презнедела и тие уморни се од загледаност тв-сапуници, а утре Не Дај Боже ќе кукаат и' сите ќе ги обвинуваат но ќе заборават да се погледнат во огледало и да се прашаат како/дали и тие не допринеле со својата рамнодушност додека можеле и самите директно да влијаат какво и да е зло да биде од Бог зауздано, та ако по утрото се познава денот, зар кога некој отворено уценува тоа ќе нема своја инерција, особено ако знаеме дека грчката националистичка ксенофобија дури и ние прифатиле ваков ерга-омнес-дил пак нема да попушти а во исто време и европа мува не ја полазува што забораила на подмладокот, мислам што очекувате тие лижат на плукнатото, бреј и да сакаат со оглед дека лигајцата се влечка низ неколку века просто не можат да постигнат!Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 24.Септември.2018 во 22:34

пак да го спомнам нивниот еа-агитпроп чие уценување https://www.youtube.com/watch?v=qxYWs5a03FE" rel="nofollow - вака со зорт-ЕПП испалено до млади десничари преку десничараки медиуми со аудио A Moment's Pause (бреј не го сретнав никаде по левучарските) како такво е дури и контрапродуктивно в костец устав или војна, на што сигурно ко десничари ќе речат па да имаше војни и разбирливо, навистина кој им е во агитпрп тимот толку оштроумен да ги осоколува десничарите дека дошол ден ко своите предци инстант да се спротивстави на нечиј империјализам заради инстант наметнато одродување тоа нема никогаш да можам да си го објаснам, мислат не алудираат така дека по утрото се познава денот, уште фалеше ко што на запад протнуваат мас-сурвејленс легислатива на мала врата да се помесари некој на мост или пак се покамионџи сред национален собир та и тие снимки да ги ставеа во клип како мотивација за ерга-омнес жими-мајка еа-пентрација, до каде со тој памет ќе тераат навистина незнам , ќе да левучарите не разбираат дека кога тие во однос неофицијални економски кyршлуси на нивните претхници одеа шарено револуционерно по улици до крај, дека во однос нивни официјални Уставни Кyршлуси деснyчарите тоа нема да го сторат, нема моментум инаку ќе беше склет посекако, особено како истиот предвремено беше ресетиран со повлекувањето за нос на Тврдокорни при падот во Собрание, само забораваат дека ко левучари пак вака на рати билдајќи нетрпеливост заради исклучивост и самобендисаност може да предизвикаат и поголема инерција кај Народ за одбивност како и тие да истераат ерга омнес агентдата до крај неповратно, та сетне мора некој да убедува вака Народ за да не наседне на меѓусебна македонска касапана со оглед дека подолго кон тоа еа-детерминистите ги пуширале своите пиони да подбуцнат и предизвикаат раздор во недоглед, а доколку се абдали нека наседнуваат на спинови уцени или Не Дај Боже злобни поводи за улична демократија која јасно е како ќе заврши, дури одам дотаму да си дозволам да верглам ако ова помине Народ да не се тревожи бидејќи е терано насила и посекако ко така истерано ако не брзо час поскоро ќе отпадне од штиците на реалноста а за што во меѓувреме својата Чест да бараат да си ја одбранат со внатрешен компромис при кој оние кои не сакаат да земат нови лични карти ко такви да не се реметат системски [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=19538&PID=3131287#3131287" rel="nofollow - 1 ] поентата ми е дека ниту досегашните политички кланои а уште помалку зајковци се криви што биле приморани да одработуваат вака недоносено постојано, просто некој така ги реди 'меѓународно' картите за Македонија целосно да исчезни како поим, за таквите црносветски удбашки кланови само скршен македонец е добар македонец, Затоа и не треба да наседнуваме и се лутиме на локалните политички елити кои купуваат време или тактизираат недоносено, иако логично треба тоа да се препознае за да во други околности не се повторува спинерски, мора да се искулираме како знаеме и можеме и да не бидеме ние повод за |големата| за да совеста ни е чиста доколку и покрај се' сме таргетирани за на тоа да можеме не само да одолееме туку и возвратиме без страв дека ќе не изолира светот како геноцидни или незнам се како, што е неопходноно и постдилерски но и преддилерски сега кога е очигледно дека во пдмн постои волја да ја испочитува волјата на Народ изнесена на емф-референдум за кој иако тие се масивен претставник на тој Народ како партија биле заобиколени а заради што апстинираат референдумски (на страна што така фалсификување на референдумот е уште пологично) за и во такви околности ете може не како партија туку индивидуално да спотераат 2/3-тонско мнозинство за ефектуирање на ем-дилот, но чим фронтменот на дпмн вели ќе го почитува консултативниот референдум и ќе гласа собрански за ерга омнес дилот јасно е дека работата е договорена далеку понапред, друго објаснување зошто дпмн има онаков предреферендумски став како кому иде нема!

ваквиот народен абдаллук истеран и од левучари и од деснучари на сите нивоа, од немање изборен легитиметет ни за противуставни дилови ниту пак за од спут подржување фалц референдуми, што и претходно на ВиМа го потенцирав [ http://archive.is/3hJAd#selection-3637.53-3637.107" rel="nofollow - 1 ] сепак СеМа и не е толку лош дил доколку имаме предвид дека така се изескивирува догледно тука да пукне |големата| што вели франтик'милојко дај бе Васко да упалимо коначно светло небаре преку наш грб на прва треба да се поткусурат големите, иако тоа не ни бега кога тогаш, особено ако се 3нае дека самиов овој дил е недоносен бидејќи уште одма грците истакнуваат јасно и гасно дека фолирале, а аирлија на паметот дека ако беа спремни 2006-та да бидат еконосмки таргетирани бидејќи не го прифатија букyрештанскиот дил РеМа(Скопје) на банко&гроју кој беше далеку понеповолен за нас како етикета дури и во однос пјрМ како привремеа референца засекогаш а не пак сега за ваков ци-за дил кој грците го доживуваат и како поголема нивна капитулација него ние тука иако таму не прават никакво уставно редифинирање ниту на една точка по било која основа! е сега бирајте бидете наивни и глумете спотери за |големата| лутејќи и гневејќи се на политичкиве елити кои сами сте ги бирале, или бидете Трпеливи и Смирувајте се за да и навистина на цел свет стаиме до знаење дека ние а бш за ништо нема да сме криви доколку и ова е малку за некого ваму или онаму и го запали светлото на глувата балканска свадба за која ко што реков и претходно ако порано имавте влезници сега сте во партер а многу скоро може да биднете и на подиум ако нена бина! камо да се испостави ваквата моја диоптрија погрешната утре некој да ми каже ти си крив што станавме еа-членки, ќе можам да им речат со задоволство баравте добивте, но мои мили мкедонци вие ја немате таа среќа ни овојпат, просто сте немале ксмет дилерот да бил бар блефер од грчки калибар та да ги уценел европеите сакате вие мој потпис ајде екпрес ни пред еу-врата а овој пак завршил некаде египед ол'инклузив иако мисли дека е в некој ол'спeј(с)дс вортекс, за што мицко пак ќе му рече во моето множсто нема ултрадесничари а лупеска ќе му лупне да де бидејќи н знеш како да ги етикетираш а да не ги навредиш со лупа видела и вели тие се екстремисти фалеше да каже со фанатичен потенцијал, бреј спинериум вортекслар би ја протолкувал нејзината симуланка со мицко, која како таква ќе биде долго поука како некој партиско-медиумски спинер пробува математичар математички да легне на брашно, како немаше само bzzzz аларм в публика за да и го враќаат спинер-прашањето за да поднаучиме и тро повеќе што значи медимско агитпроп дебатирање!

туку да ја продолжамна шала на смеа, ех колку ми фали сега да имаше кросовер од Хихирику К15 и Еднооки за да со насмевка ги надминеме ваквите шизофрени околности, а Бог Да Го Прости ате Ванчо него нема како и поинаку да го вратименего анимирано да му одаваме постхумно почит особено што некако чудно каузално ни порача неговататрагедја дека не смееме да заборавиме на радоста и смејата иако озбилно ги забораивме во овоие околности та може и тоа влијаело на него некако, простете за црниов хумор, нонвистина и Рамче ќе се радува ако ова е случај ко анимиран трибјут бидејќи така и ќе продолжи со своите скечеви да н радува од спунт, бреј треба да најдам една аудио касета од Хихирику претстава во Универзална за време СоРМа ќе се смее Народ до болка и при цела оваа срж сафра, а само како и во невозможни околности успееме некако да останеме присебни ко Народ а така да се сплотуваме колку и да е црно во однос АСНОМ ... ајт што не сме поминале а не па ова, прво привремен оон-дил сега ергаомнес еа-дил утре сигурно некој екс-нихило ако не деус-екс-машина односно прво nwo-дил а потем апостатски-дил кога ко и сега ќе им велат абе ти си истиот твое е телото само што тро бионичко ќе биде и се е супр за сите! нормално ќе има агитпроп предтекст пр. за нсп-екс-нихило 3-та светска војна за да плесно сите легнат на nwo брашно, додека за еус-екс-макина ќе бидат сигурно некои фчерашни вести за генетика неспособнада се носи со лабараториски компонирани вируси, и не да сите ќе си запејат во еден глас шоу маст гоу он но шоуто во истиот час ќе го снајде вечна бездна бидејќи заминало така тогаш во раце на анатемаго, но не е наше да судиме кој како преку нас сега тера легислативно експериментално, http://www.epa.eu/politics-photos/defence-photos/us-soldiers-presents-military-vehicles-in-the-capitol-skopje-photos-53677783" rel="nofollow - туку да се будиме од бунлото на отанизирачкиот вајб во кој треба деца да ни пацифизираат качувајќи ги на тенковска цевка, ах мерзост на духот за стабилност во овој свет ! ДО КОГА САМО НЕЗНАМ ЌЕ СЕ ДРОГИРАТЕ СИТЕ СО ПОЛИТИКА особено додека зајко скија и се сунча на планина а никако да разберете дека тој не е крив за ништо ко бордер без среќа да се фотне со сите свои современи гмо браќа, а сега вие него го земавте за кусур што пробува да не раскусури ако се може иако браќата му не имаат заборџено невозможно како грци во македонска кожа!?
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 25.Септември.2018 во 13:19

да ја свртам на поприземно думање, та еве Власта има понуда Народ треба да ја лапне ако не цела ко јадица за посветла иднина, но воа рибаришчава македонски кои амам би ја заобиколиле за да можат Илинден да го премостат а воа да е приметно дека не е понова ами постара агенда [ http://archive.is/siiSU#selection-3311.402-3311.624" rel="nofollow - 1 ] како такви воопшто не се уверливи кога Народ во однос неизборни агенди агитираат ко да се на избори од една страна т.е. Зајко гласни жици си раштима за да на брза рака оправда упте побрзо склепан дил, додека пак Мицко од друга странка колена го заболеа од тв симулатанки со новинари да овие немаат што друго да сторат за да го живнат државнички него математички да го сеират веројатно така пробувајќи да го натераат себе да си разјасни на што е' како партиски претседник изведен преку технократска дропка за подобност, но подобниот резултат (иако така е комплементарен во однос дилот на зајковци, бар околу изјавата дека за консултативен референдум на кој нема да учествува) ќе го испочитува соодветниот заеднички именител - полнење кутии, знаејќи дека Зајко кога веќе почнал предизборно да користи коцкарска симболика сигурно зад себе има голем влог (синкир домашен), а вo кој случај Мицко не смее да ризикува сега предизборно да оди со друга мамка освен математички да блефира со логична аксиома ко Ако и Само Ако, што доколку nе беше така Грујо ќе му земеше шестар ако не Миркелка кружницата ...

но може и не е толку битна експресијата или пристапот за комуницрање со граѓаните, иако ко што вели сношти челникот на sdp во интервју на хтв1 во емисијата 1на1 тие имале ултра-супер-21-агенди само што не ги исомуницирале најдобро со граѓаните предизборно та затоа не се на власт, но https://vijesti.hrt.hr/463386/bernardic-1-na-1-ruse-me-od-pocetka" rel="nofollow - пробува да се кохезираат консензуално со hdz, кај нас нормално ситуацијата превртена бидејќи sds не ги искомуницирал добро затоа и добил власт, но што за сметка има стагфлакциски ефект [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=128485#128485" rel="nofollow - 1 ] бидејќи цел фокус извршно им е на еа-пенетрација наместо да засукаа ракаи и го сменат еконосмкиот дисбаланс заради своите шарени блокажи за бркање на мала врата власт, особено што немале префабрикувана ако не консензуална ами имале копи пасте агенда та морале се наново да тераат, онаа веќе забораената 369 која може бидејќи е со релативен наместо етеричен набој та и неможат да ја фтасаат никако, иако сигурен сум дека копирале до крај послушно, мислам споредбава оправдана ако репер е фасцинантноста на тесла со 369 вајбои [ https://www.youtube.com/watch?v=inWnhZp_A-M" rel="nofollow - 2 ] хм за ваков метафизички пристап може поарно ќе беше Мицко да е водач на sds а Зајко на дпмн, но бидејќи кај нас се е превртено [ http://archive.is/z794z#selection-4207.5-4207.20" rel="nofollow - 2 ] та изгледа и зато сега и ваква економска неизвесност која нормално ко и кај колегите од грциј ќе си ја покриваат со надворешно политички филмои, но во нашиот случај сега преку внатре темелни реформи, што пак во однос изборен маркетинг навистина е "Се' или ништо" бидејќи ако не ги спинуваат ко такви до крај посекако на следни избори Патос не им гине во Етос бидејќи одамна немаат абер за Логос, т.е. постојниот нивен фокус врти кон еу-Љубов бидејќи немаат веќе МАК-Надеж з'ш од поодамна им има загинато Световен-Логос - маклезет аналогија [ http://archive.li/6wpPa#selection-2505.0-2505.3" rel="nofollow - 3 ] соодветна и за секоја една партија во државава, но интересно е како мислат дека се мудри ако на Софија сите ќерки и се разбегале!? пардон нашиве мудри слепо веруваат дека флертот со еу значи и бра аза сметка на сета останата Етика на страна што забораиле Политика и Наука во однос Честа и Достоинството за сметка жими мајка политичност и нучност, мислам ок секој може да има идеи, дри и оштроумни, но за истите да бидат ефективни треба сестрана а не исклучива дебата, која сега како тера агитпроповски по тв-станици е дамбетер и од онаа претходно кога исклучивоста на дпмн се потпираше бар на изборно изгласани политики, додека ова е навистина без преседан иако ветуваа sds промени, некој ќе рече ама тие и порано тераа со иста матрица, и да точно е, само што чунки излеговме од транзиција нели, но ако овие не' не вратија пак во истата посекако ќе ја надградат и продолжат како затерале елитистички во трансои да паѓаат, му вели во дебата на 24Вести sds-овец на дпмн-овец ние дојдовме за вие веќе никогаш да не дојдете, мислам уште да му вратеше другиот аир да не видите :) ало каде бе со тој памет во европа, се чудите зошто измисуваат мал милион причини за да не ве примат и кyртулат балканизирање на голема врата, можам да замислам се плашат да не ги изеди Зајко сите живи и кај нив ако го сторат рамноправен, само проблемот е што верваат дека ко таков тој ни е ролмодел и сите во карневализмот го следиме! за слични испади во еу испаѓаат и од маркетинг агенции а не пак пррртии да водат, кај нас нормал обратно дури после премиерско столче и претседателско те чека ако си упорен ... (na poslednovo nema da stavam smajli oti e tragicna vistina no smejte se slobodno koga pak utre na izbori slicna retorika im aminuvatek proevropski)

http://caricaturque.blogspot.com/2010/03/ante-portas-cartoon-project-book-from.html" rel="nofollow - ante-portas 400% ќе влеземе во еу со ваков багаж

Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 27.Септември.2018 во 09:10


во однос олабавување атмосфера ко мелем на рана ќе легне една топтан поетска тв-бурек'џилница иако чинам ако завози така тро подолго да гледачи смејат да аудираат коментари само низ поезија таквите тв-монолози од ваквите емисии ќе направат тв-зелник'џилници и тв-маштеин'џилници илити тв-шербетџилници и тв-лимонаџилници, зависно од стилот и рециталот, тв-лимонаџилница би имала пр. песнопоен набој во коментарите, таман да се продолжи вајбот на Плоштад Слобода како песнопоен агитпроп, само што при десничарска опозиција протесните песни ќе фатат тро комитска отколку моминска ин'то'на'ција, што во бек ту бек ало-дебата меѓу рапери може да сврти пополека на цијан'id vs ma'ген'тат'ертип, што ко ербап мегдан може да стигне и до бибап спектакл и привлечеме мекотелно наместо макомелно внимание потем, иако пратеници би никако, бидејќи сеирџиски ваквиот песнопоен агитпроп може да повлече склет штикла да кога рецитираат (ако не твиткаат трамперски) им голицка склет под вилици дека ко креативни ќе станат инспиративни за да дотрчаат љубовници со мелни во дом на пратеници формирајќи синдикат на политички-распуштеници во сенка, што пак за сметка би имало мерлин'монровска атмосфера а наместо денешните бал'бакалници сестран простор за коссокарници со калинка стаил'инг или шери муд'инг зависно дали танц'атмосферата е играорна или денсерска, тука секогаш треба да се има на ум кој им е спонзор на локалните тајфи дури навидум биле неформални ко во случајот со ПС и архи'уста'ничкиот урнек [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=373&KW=%5Curban+guerrilla&PID=161034#161034" rel="nofollow - 1 ] кој нели имаше пред'шарен плошт'ински момент'ум за вадење училишно-студентски плен'ум кој би одработил бесплатно шарена масовност при алокацијата на тогашната власт со шарен хор иригиран од дипстаил дир'аген'ти, иако претходно одеа со банко'џип'стаил иако пробно знаејќи дека анко беше истрошенн селебритикој мораа да чекаат сам да се доисфура ко екс-претседник а за да не ги испуштат мил'чин релациите ако во брзање го шутнеа а овој ко папињо за инат им збибери непослушност, што пак му остаи време на блекџек грујо да консолидра редои и ридои, а заради што пак дипстајлерс мораа да прибегнат со мулти-усцена со ПС'дифтарлук по на'сеља што пак си има еве гледаме каква СеМ инерција, а што посекако немаше да биде ваков случај доколку дпмн не ја држеше грчевито власт пред последната ротација, односно од сдс имаше напраено нокаутиран кокошар, добра поука и за денешниов sds дека грчење позиција може многу лесно да предизвика радикализирање на десница у песница, како сетне сите меѓу'македонци ќе ве изиграат не е ни битно, но да видиме за нероден патко ниту на повојница не се оди ко што заминаа тврдокорни а не пак капа да му се скрои за што треба СеМ оКоЛности се надевам не и претходно окривени ко окрвени гов'орнички дури семкарскиот ем-дил предпремиерно стигнал до плоштад [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=451&PN=3" rel="nofollow - 2/url - - [ https://web.archive.org/web/20180926135333/http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=451&PID=228453&SID=zz6e97235f81ea24ce57bd21ff95zf4d#228453" rel="nofollow - 2 ][ http://archive.is/GiSw6" rel="nofollow - 2 ] особено ако имате предвид дека и предходниот филм ко антиквизација-жарн бил со семкарска пред и постпродукција иако на прва наликувана изворна македонска инспирација, хм посекако но ко спинуван контрапункт ...

за да се мотивира Народ да сврти на песнопоен тв-пациентлук можат сега да ја викнат и Калиопи ремикс да извади за наПат'до'СеМа таман предпродукциски и неа да и закачат волја за преработа на Ода'на'Радо'ста ко што https://www.youtube.com/watch?v=6YwN4ifAuig" rel="nofollow - имаа К15'5 порано или пред некое https://youtu.be/kbnJe0caSvg?t=4m02s" rel="nofollow - вре'еме и Глиш извади колонијална верзија, а потем и директ у кампањ со жарж'робер'сон ко подобен евроболшевички преработник, плус државнички бонус оти утре може ќе не смее изворна асномска химна да запеет, нели ако нато-хедрикс после ци-за дил ќе ве поучи дека секогаш има решение, но немо не значи и дека ќе ја нема туку дека ќе биде но'македонска за да останс бар мелодијата асномска ...
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 28.Септември.2018 во 00:01

нема аберпо нет за бар една табла од нацикоминтерна да ви шлапнам како освежување волја на маусдонците дека утре ако немате вокални а имат цртачки способности дека својот револт или гнев можтесекогаш да го канализирате уметнички, а во случајот со стрипот има некоја необична форма кадевтерани во едно се неколку уметности а денес сето тоа може ко интерактивен топ-моушн да о миксате и адуио-визуелно ... но мислам дека најдобро ќе спукате ако http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3134" rel="nofollow - видеоартовски распалите во однос грчката шизофрена надворешна политика и како истата низ вековите тука роварела за што можете за инспирација да го имате и Македонскиот Великан Никола Карев [ https://forums.vmacedonia.com/465362-post8.html" rel="nofollow - 1 ][ https://web.archive.org/web/20180927211958/https://forums.vmacedonia.com/465362-post8.html" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/9HcJB" rel="nofollow - 1 ] можм да замислам како би паѓале во бедоини кога по фестивали македонски видеоартои ќе распалуваат во однос грчкта мизантропија но и маусдонското полтронство, иако лично сметам дека тоа нема да биде случај бидејќи ко што напоменувам погоре ако за грците не беше прифативо РМ(Скопје) колку помалку СеверинМакедонија било истата вас ве потсеќл на германско масло или пак хрватска јахта, мислам вас може да ве возат дека ако ние се замачкаме дека грците ќе не мазат, напротив тие се плашат дека во каква и да е форма ако ги признаат македонците за рамноправни дека ние ќе им масираме и во вечност вијуги во однос грцизмот и сите нивни злосторства, како велат кој си ја има мувата на капата тој и си ја ишка та така и тие, но доде и ова не бидне за тоа нема никогаш ни да се свестиме, ајде ако не поинаку еве вака прилика за да во тоа се увериме!

сепак би пратил порака до македонисте да им се лутат на оние сограѓани македонци чии идеали се заглавени во мамонизмот и заради учипување во некои центрифуги спремни се и мајка да си шитнат, дури и подло спинувајќи пола македонскиот клан во однос ваков дил дека нив ие понудео рефередуми да се изјснат а се сториле за да опозицијатанја заобиколат на мала врата, иако и опозицијата не е без кабает бидејќи за свјјо 10 гдшен мандат можепе да организира 10 консултативни референдуми за да опипува пулс кај Народ а така и да наметне рма дека за вакво нешто треба ЗадолжиелнРеферендум та ако треба за сојузи со нкои центрифуги колку повеќе за одродување или не, колку и таквото одродување некому да му е нужно неопходно понадвор! и ајде само тоа што праиме ако се испостави дека дпмн и sds делувале и во однос ова сложно само спинерски едните бркајќи политичка долговечност како евротрансери а другите како македонисти во евротранс, заради што нормално и едните и другитеи дане се сожуваат околу финесите заедничко им е што ' би сториле за пак да дојдатна власт, тоа се партиски центрифуги за кои ако удбашите не дадат зелено светло никогаш нема да има замена, но кога тогаш и еднитњ и другите ќе мораат да олабават со своите ситнопаланечки филмои за кој прв почна и кој е подобар бидејќи и двата блока се тешка непотстичко-удбашка лакрдија кои ко такви освен да му сркаат мозок и цицаат крв за ништо друго не ги бива! ништо поарно не е ни во еу, само што таму корпорациитетоа че го прават преку нив ко проксија, но ако имате среќа да стигнете и иена тоа ниво дури тогаш ќе разберете дека ст ја промашиле Живот бркајќи го колективо рат-рејс мамонистичкиот идеал, О Маусдонци каде сте тргнале со тој памет незнам но чунки пак ќе треба да им палите свеќа на братја грци бидејќи и овој пат ќе се заземат за вас и пак ви блокираат еа-пенетација!
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 29.Септември.2018 во 01:31

ⰹⰿⱔ


во однос срчот од горниот видеоарт, who am I!?, веројатно како фраза помладите ги потсеќа на http://matrix.wikia.com/wiki/Kids_Story" rel="nofollow - анимираниот матриксов прилог Kids Story кој доколку се аплицира во однос НЛО рап-бендот од почетокот на 90-тите НеВИТКеЧ т.е. Не Е Важно Името Туку Каков Е Човекот каде членои беа Скелекускас Бум и Компир може да извади чудни реалции меѓу нивната гето самосвест за тоа како преку рап идеализам да стигнат до хипхоп реализам низ кој ќе преживеат културно во урбаната џунгла на ново лисичанското острово кое плуташе во скопската океанска нива која надреално дочека турбофолкери преку Нивици да треба да ја преораат и засеаат онака како им се чини на блупилци дека е соодветно во однос плодои од/за семката https://en.wiktionary.org/wiki/%E2%B0%B9%E2%B0%BF%E2%B1%94#Old_Church_Slavonic" rel="nofollow - Име додека тие пак трубофолкерски се фокусирале за орање и сеење семиња очигледно забораиле на Чоекот кој соочен дека може да пцојса од глад дури и преживеал во СОН го убедиле нема друго него дека мора на гмо семе да се понадева, нормално на жими мајка, и навистина во кој случај и нема да биде битно неговото име туку неговиот опстанок, иако семето на кое се фокусирале турбофолкерите доколку е јасно дека се тоа откако по Нивици свадбарско-турбофолкерски дрмале во о'Тошово нема економски ами етимолошки плодои од кои нема Чоек ни да се нарани а не пак засити, ем проблемот е уште поголем доколку знаеме дека мнозина се удавени во урбаните океани на блудот алчноста и чаламот за ко ненаситни спремни се на гмо компромис како би си продолжиле турбофолкерлукот во недоглед, нејсе ако со нивната возрасна гмо логика споредам и ете деликвентски рап бенд и неговата лирична логика ќе речам дека и на децата им е јасна ерга-омнес ситуацијатакако уцена од секогаш, но за разлика кога ко деца единствено што можеле да засеат е љубопитсво во однос семката, веќе ко млади револуционерни сили средината на деведесетите дел од нив здружени во една рап-тајфа наречена Ч.О. која беше магнет за сличните на источниот брег од СОН (+ неколкумина од околу) самосвесно и едногласно им порачуваат за гмо пристапот на турбофолк-маусдонците дојте дечки со монсантовци заедно лапајте вулгарни рими и стихои сервирани вокално во https://soundcloud.com/lapte2000/ijskdp2s2bl5" rel="nofollow - пораката ГМШ , сепак истовремено добар дел од таа тајфа почна да се запрашува та што со вака култивирано семе дали тоа така и со што ќе не нахрани, конечно што е неопходно за поубаи плодои, која е алтернативата на гмо, и се сетија дека со рап технологија не е возможно дури имале во раце автохтоно семе да понудат наситка наспроти турбофолкерскиот пристап кој е заразен ко и раперскиот заради трендсетерско помодарство, та едноставно алтернативно свртеа на изворен доскок за сетне така https://www.youtube.com/watch?v=3IaVteRKFmE" rel="nofollow - здружени во ОПА почнат да ораат и сејат автохтона убаина ем оберат и ни ја сервираат како наситка за Душа во исто време сеќавајќи се на гоцевата досетка дека ако културно семето го култивираат истото ќе роди плод во изобилие и за своите и за комшиите во исто време ресетирајќи ги гмо семкарниците ко непотребни, тро посетне пак така дел од ОПАџиите стигнаа и до уникатното од Бога еманарино семе како универзална убаина која денес како Хармосини ја намножуваат принесувајќи плодоносни Славословија надминувајќи ја така локалната егоцентричност со регионална Христоцентричност како Спасение за Душа ... нормално заради атерлук но и подобна поука за младите знаат да си дозволат да бидат повлечени за нос рака нога на кросовер вајбои како хибридна изворност, кој како некој и со електро хардкор техники за обработка, но не по цена така изнедрените плодои да станат убаина туку да сред цел гмо наплив да пробаат индиректно истиот да го осуетат, чунки во тоа успеваат, но знаејќи колку турбофолкерите имаат забраздено ми се чини дека хибридно нема многу да се врати муабетот на изворно, а не пак да заживее ко таков, што пак е резултат на околностите во кои изворното семе го чуваме музејски во тегли како експонат, а на големо турбофолкерите шиткаат гмо, што пак изнедрува околности во кои ко ненаситни и неспокојни македонците не само што се спремни на секакви компромиси на сите нивоа туку веќе и не се македонци, ами им останала само етикетата на рамена, та логично кога некој ќе им вети преку нова гмо семка повеќе дури и не биле мрзливи изворната пак да ја засадат по инерција спремни се и етикетата да ја шитнат само за да се дочепаат до некое фантазмаргорично гмо семе, та и не ми е јасно зошто воопшто толку џева за етикета, нормално оправдувањето е дека бркаат така и поздрава амбалажа иако дефакто не оди старо вино во нови мевои (и обратно) та зато ги снаоѓа лесно постојната идентитеска хипокризија сред која аминувале турбофолкери за водачи а очекуваат овие дека ќе им донесат настика, аирлија на паметот маусдонски!
е сега сага македонска на средсело клокоти, локал-етикерџии и глобал-атерџии се инаетат зошто треба или колку посто треба гмо реалност за наситка, за спасение на душа нема ни простор посреди, битно е само како да стигнеме до плод но не и дали истиот ќе биде за арно, сигурно има такви кои и трње ќе ви речат јадете за да се сетите дека има и полошо, оти ги јале и знаат дека и навистина има од лошо полошо, но да ве остават од друга страна да паѓате во трансоине по вакво или онакво гмо тоа би било греота, особено ако е во прашање и нивата и водата колку и да се загадени, најнапред да сред кавга не ги загинете и нив за сетне ни гмо ни изворна семка да не можете да засадите, но што не е возможно ако ви е на сите озбилно агитпроповски опран мозок! особен гајрет е исклучивоста дека ако етикетата ја заштанцал на кратко некој искрено ко гмо нусефект заради тоа сите треба очи да си извадиме бидејќи ако бидне тоа случај ќе ја снемало нива, не, нивата одамна е тука и тука ќе остане прашање е дали со ваков памет ние неа ќе бидеме стопани!? и баш ме интересира бидејќимпак сум се затекнал тука како (и дали) тоа во овие ерга-омнес етикетирања ќе затера, дали до толку сме одлепени да после многу гмо да биднеме до болка исклучиви небаре преминот од изворно кон гмо токму сега се случува, не, тоа уште во титоизмот фатило чекор во транзицијата расчекор а сега доскок до фантазмагорија! и за ова едно аирлија на паметот ако мислите дека се за миг кон изворност ќе одскокнете и од утре сите опа цупа ќе се науживате од исконски убаини, хм хм хм, за тоа треба да се одлепите тро од земја и долетате на некој незаразен македонски остров сред СОН-ов, а дека удавени во истиот вие ќе видите аир со октоподи ајкули и китои тоа тнка работа заради шти и sds има таков табиет thicker than tin и не гледа друг излез оавен фантазмагорично гмо, но воопшто не се криви што се такви бидејќи други и не преживеале доле во тињата, но не значи дека ако ним сега им се може некако дека на други нема да им се може утре поинаку, битно е сето тоа да си оди со Народен Амин а да видиме кога тие дури и со ваков гмо пристап нешто на арно ќе истераат бидејќи реално ние не сме криви што монсантно.орг уште и пред 19-ти век бербат праел овдека та пример во комшилук изнедрил такво гмо да ни со трње не се споредува, но ова ќе биде конечно прилика за да се увериме дека со трње нема садење крастаици! сепак некој и ова го знае затоа од петни жили се труди да не турне кон кавга околу алатите и нивната употреба а во однос етикетата за ако може така полесно да ни ја лапне нивата, и навиатина то ќе надробиме самите тоа и ќе си исркаме доколку меѓусебно си извадиме очи заради монсанто инерција на зајковци кои за тоа така и се спинувани да потикнат раздор и неединство ветувајќи преку трње мед и млеко, но не бидете наивни и не наседнувајте како и да ве возат монсантовци и нивните локални хемичари, а нормално оној момент кога муабетот ќе им се изјалови та и ќе можете да се задумате пак околу етикетата, но и за семето и за амбалажата топтан, иако монсантовци ко гмо-светски елитисти сигурно имаат и бекап план, но за секое шише има капаче, та глејте само од нивните гневен еликсир за улични револуции да не се опивате, просто сетне ко така опиени, еве последен пат во посто аирлија на паметот дека гневен стопан весел род а ближните ќе им принесе а не пак да ги насити за Спасение и да не говорам ...
туку дпмн што мислите што се турбофолкери велат не се, дали се тогаш изворни, јок посекако, туку новокомпонирани, насадени исто ко и sds удбашки, со стебло непотистичко, и крошна во елезен оклоп, а нормално паѓале плодои и оп не сме приметиле биле и од стиропор, иако мора да се признае занишаа дрво и паѓаше далеку оојќе него во времињата на сдс, но зато и појќе ѓубриво клаваа а тоа на вересија неоит, ако пак знаете дека меѓусебно се имаат испреплетено партиски во корените, единствено што ви останува да се надевате дека некој македонци ќе се нафатат на ачик да извадат нова садница која нема во тињата да ја засадат туку на чисто место, кое дрво ако со внимание почнецда расте ако не дрго ќе мораат и закоравените да се подмаладат и отворат за да не се исушат но што никогаш нема да се случи освен ако не бидат пресадени на некој незагаден остров во ова нашиов СОН ко скопска нива потоната во океанот на развратот, дефакто истата е само скопска земено национално и ко политичка и ко економска и ко културна центрифуга, не ме ни чуди зошто банко&грујо ојдоа на буК*решкиот самит со онаква кованица РМ(СК) сетне се лутите ве викале скопјанос та вашиве миленици се излајаа тогај ко скопјани бескрајно а вие сега на зајко му мерите (иако требате и морате бидејќи абдалпраи од сите) што РСМ верва ќе протнел, може ко афтерпарти за СРМ до руинираниот хотел европа во Отешево, мислам кој вели дека зајковци не се надреални!? туку проблемот е навистина Варуфакис во сенка, но монсантовци го немаат грчкото трње во рака иако тие го имаат некогаш посеано, та и РСМ таму нема ни во, нит на, ниту под или над сон да помине, бидејќи во спротивно ќе имаат конК*ренција многу набрзо, а знаеме дека борџ-подиумот грците на друг не му го препуштаат, та ете уште една надреална штопна за ерга-омнес гмо-клопка https://web.archive.org/web/20180928093350/http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2925&PN=1" rel="nofollow - #10Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 29.Септември.2018 во 13:19

еве ја првата фуснота од последниот линк [ http://archive.is/GRKtJ#selection-4689.76-4689.99" rel="nofollow - 1 ] бидејќи од спунт не ја вади во истиот, нешто не се мирисаат двете засебни е-архиви, слично ко и ние ко да верваме дека технички е возможно преку грчки спунт да влеземе во еу, на страна дали еу е унија сака да стане држава или треба да биде рајх нормално еугеничарски, а аирлија на паметот мои мили македонци ако мислите дека чим предпристапно со вас си тераат гмо агенди дека тоа доколку случајно ве интегрираат нема да го чинат и кај нив, грчката држава е само спотер за дефокусирање од нивниот еугеничарски табиет, та кој ги поучил и нив на аријанизам, кој им замесил тестото за држава, кој им стаил протектор во протекторатот, и најнакрај кој им парафирал и.маркетингот!? е сега тие така парафразирале чалам, а тоа не е според вас сценарио за раздели па владеј, и нема еу'геничарски режисер во позадина, бреј и постпродукција во Нивици мораа да им монтираат пропагандните филмои, а вие вервајте еу треба да стигнете и таму ви е местото, кои и да сте како и да се викате, ах-ех-ох ќе ве биде таму ко скаменети вака или онака бидејќи еу е корпорациска центрифуга за која вие сте само [size=1=јоделски ресурс! вие изгледа озбилно сте пропуштиле да се поучите што е тоа мамонизам (линкои во линков) [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=173071#173071" rel="nofollow - 2 ] и дали преку каков и да е' ќе стигнете до среќа во живот, ем тоа да е животно самоодржливо и природно вкусно, но кој сум јас да ви кажам немате право на Слободна Волја затоа постои и институтот Референдум само што институционално истиот во ерга-омнес случајот е озбилно ако не целосно истеран по фалц'фикшн методологија [ https://www.youtube.com/watch?v=keViLX57XRQ" rel="nofollow - 3 ] сите наши политички елити орале строго по мамонистичка методологија зато ниту евроболшевиците ниту гркоаријанците а уште помалку партиските симпатизери во земјава се криви, туку исклучиво маусдонските политички елити кои при очи ве прават слепи и при уши глуви кога ви велеа цело време гласајте за нас ќе ве однесеме чесно и достоинствено во евроатлански-рајх, а таму бидејќи се саде почит&љубов вие ќе си останете свои на своето, сигурно и евроболшевиците вака ги возат европеите во однос nwo а нормално во дадени околности Народ ко Народ дајте само пензија&плата з'ш и така сами си дозволиле да станат корпорациски бројлери преку мед&млеко фатаморгани сигурно веројатно некој мед ко оној што му реплицирал на Vardar Dardanski на неговиот коментар во првата фуснота горе, нека не ми се лути братот што импровизирам околу негоите иницијали ...

туку во тој коментар има уба поука, дека грците до сега банкротираат во континуитет како држава, а што посекако е резултат бидејќи некој лажел&крадел во нивната политичко-економска-жабокречина, дека се глупи тоа мислам не е точно, брат ми ми' вели ко економ'аскетлар дека најдобрите еконосмки учебници во сад ги имаат пишувано грци, што не се сомневам, изгледа зато и америте се презадолжени, но интересно е дека комбинацијата на мутљак'арамилук грците го тераат и во однос историја а не само економија, та оние кои не знаат дечките освен со лимановци што имаат фалсификувано многу економски китапи, слично порано со евансовци имаат фалширано и за кносос писанијата т.н. линеарно писно а-б но и многу натписи по споменици знаеле и знаат со бриши'пиши'археологија да ги штимаат за својот ариевски мозаик, а после ваква поука зар вие навистина верувате дека и за ерга-омнесов нема да ве извисат, та тоа мајмуни праеле и од амери и од европеи и од цел свет историски, та немало од вас локално политички, просто нивната генетика е гмо уште од антика, ако не и претходно!?

ами штом сега кога спомнав античко-гмо, како ние тогаш би знаеле кое ет изворно а кое новокомпонирано!? просто добрата-културна-духовна пракса и приноси кои сме ги имале тоа е она семе кое е вредно за чување и култивирање! но како да знаеме која е таа пракса? прво ќе си удрите една даска у глава за да истресете корумпирани политичари од политичка реалност, а сетне и ќе дојде лесно при себе шчо треба чините и како да го сторите, оти ако пак со нив го прњите вакви какви се ќе си ја глаите и понатака предпристапно непристапни за Живот поубав, и престанете да си губите Благодат преку клетви и гневење, ако нешто можете да промените или помогнете засукајте ракаи и почнете да орате земја (а не тиња) и сејте самоодрживо семе за да берите убаини ... но за кого што е убо а што грдо, хм, навистина некој треба да земе да ви буричне во историски регистри за да најнапред ве ослободи од шовинистички комплекси за да се урамнотежите а сетне ко такви кога и лева и десна рака заедно ќе работат на нивата тогај и да стигнете до самоодржливост и убаина т.е. економија и достоинство, но за жал или за среќа (ако знаеме дека постојните околности не спречуваат по Божја Промисла да се фрлиме во еа-центеифуги кои ќе не сомелат) ние немајќи економија мир во вијуги пробуваме да срочиме преку достоинство, иако има и дамбетер ко грците кои бидејќи имаат лапарсан на големо сестрано а и покрај мегали економија пак немаат мир ут вијуги и мораат преку наше достоинство да си бркаат светски чалам, во најдобар случај неретко и само од искомплексираност заради ариевскиот им устав кој вели нема на светот ништо друго освен грци, а тие нормално иако се' се само не македонци официјални ќе си сечат вени зошто не е така а всушност треба да буричкаат ут генетика и демистифицираат зошто демостен демонстративно рекол дека хелините не се македонци - иако преку спин дека македонците се варвари, а зошто така му загорел муабетот тоа е друго, но ајде да чепнам и во другото, бидејќи навистина е небулоза да паѓаме на грчки паранои - а тоа не е ни логично да си го дозволуваме!

другото е оноземна политичка митологија потпрена на овоземна паганска филозофија, односно доколку е во право Мартин Бернал кој вели грците биле африканци односно египќани тогаш е така, дефакто тие директно или индиректно го донеле овде култот за Македон, иако можно е како име да е автохтона појава која послужила како етикета за одредена хелиолатриска амбалажа во која нечии илуминации се чувале, патем да ве потсетам разликувајте Еманација од илуминација, и во ред египќаните кумувале по овој аршин на грчките трговци да донесат некој мит или лулт меѓу Пелазгите но во најдобар случај тие го шитнале, ко што сега пробуваме ние да им го реекспортираме 30 века подоцна за да мое овие бидејќи не можат да го доносат од толку многу прешивачи иако би си извадиле очи за и оваа наша етикета ја пикнат во подрум, но тогаш зошто толк и тие и ние паничиме кога тие неможат да ни го додржат а ние пак паничиме дека само тој ни е чаламот, но на контраспинои најлесно се палат и гасат дечурлана и копиљана, оваа моја контра за да не речат дека сјм ги навредил та еве ас ве вреѓам ко маусдонци бидејќи дечки вие и ко предпристапни во еа-цњнтеифуги ќе биднете копилиња бидејќи сте тргнале по аколот на римско-вавилонските внуци! од овој аспект убо е ако сте свени дека о еу ќе ве снема да го користите моментумот за локален земен идеализам но не треба да паѓате во трансоини и по него бидејќи ако терате македонизам до коска марши сите во Египет бидејќи велат Магнет и Македон биле синои на озирис [ https://sh.wikipedia.org/wiki/Makedon_%28mitologija%29#Ozirisov_sin" rel="nofollow - 1 ] иако бркајќи неолитски ветер&магла некој ќе рече бидејќи претходно Македонија ја викале Матија муабетот потекол од МаАт [ https://en.wikipedia.org/wiki/Maat" rel="nofollow - 2 ] или пак бидејќи нема логика волкот да ет тукашен земен симбол за Пелазгите та сигурно вајбот резонирал од Маа'хес ко за лав [ https://en.wikipedia.org/wiki/Maahes#Name" rel="nofollow - 2 ] бидејќи во спротивно со оние Израилци кои дојавале ко доданимци [ https://en.wikipedia.org/wiki/Javan" rel="nofollow - 3 ][ https://en.wikipedia.org/wiki/Dodanim" rel="nofollow - 4 ] а во однос нивниот монотеситички вајб Пелазгите би станале по таква аналогија волци во овча кожа, та припаѓањето во транс по линија на македонизам а во однос историја е недоносен момент за да речеме и тоа име не ет античко-гмо, конечно доколку небесниот а не земниот есхатон ни е мил ќе речевме од чалам поарно да си именуваме државата ЈАфет [ https://en.wikipedia.org/wiki/Japheth" rel="nofollow - 5 ] по татко му на Јаван т.е. ноевиот внук Јован Иван Џон кој како милува, но бидејќи не е случајно што не сме ко грците та да бидеме и пелазги и доданимци и македонци и словени и каури и југословени и европеи во исто време, ние просто се именуваме себе си како Македонци за да полесно во Живот чекориме, но ето бидејќи некој си натежнал табиетот та морало и ние така за да ко нив станеме и ненаситни и лажливи и крадливи и мрзливи и филмани итн. сакаат нели своето бреме со нас да го поделат ако неможат преку нас да го растоварат! но во ред не е проблем ние сме Космополитски Наштимани та и на ова сме спремни, но дефакто ним и тоа им е малку, просто јужните комшии веќе не знаат што сакаат а ние се праиме на триипол дека тоа им се може бидејќи се вообразени, не на тоа се потикнати а целта за таквиот историски спин е Македонија да стане магнет за обединување на сличните на балканот туку да си остане јаболко за раздор меѓу нив, нормално сличноста најлесно би ја сплотиле Христоцентрично, додека пак сега еа-детерминистите чинат се' за да тоа не се случи учипувајќи не туто комплето во нивните центрифуги како егоцентрични комшии, а сетне така утре да можат да не искористат ако не друго во најмала рака како ресурс иако не ни гини да биднеме и нивно топовско месо кога ќе треба некој да положи сметка за евроатланскаиот империјализам на блискиот исток низ минатите два века, бреј сигурно вие мислите последен султан бил оној од минатиот век, не, далеку претходно еа-месоните одвнатре го ресетирале отоманскиот калифат та речиси два века си играат охајле и со Муслиманите ко и денес со Православните на балкан, но ако радувајте си се вие дека ако ве отанизираат дека ќе ве заштитат, ко што ги заштитија турците откако ги презаборџија а потем гледаа и да си наплатат за тоа, сега пак ги имаат врзано за себе а ги играат ко да се ниваму нитаму, така и вас и да ве врзат кога како им треба ќе ве прават абдалана! но за да тоа го сторат треба ко Народ да ве снема бидејќи ко што велеше Митко Врапче Бог Да Го Прости и едно пиле да остани тоа револуционерно ќе запее Македонија а сетне и стие пилиња понего ќе се распејат Македонија Македонија само што Митко да можеше да дума тро по Христоцентрично ќе се сетеше дека навистина и другите пилиња на балкан се македонцки само што некој им избришал регистри доколку е јасно дека ко сродни племиња се обединиле во Македонско Царство а кое е има своја значајна спона во однос Христа т.е. коинето како морма а потем и преку второт македонско царство т.н. византија официјализирање на учењето за Љубовта ... престанете да се филмате дека Охрид е Ерусалим во буквална смисла туку во преносна заради улогата на македонците ко испорачатели на пораката која Исус Христос на човештвото му ја остаил, а доколку вака думате ќе гледате како другите да ги освестите како Македонци а не да се контрате себично дека само ние сме,онака врзани строго по територијална аф'е'лација, што е погрешно з'ш така вие и сами се заробувате а не пак така друг да ослободувате, Македонија пред се' е културен моментум а не само музејска етикета, та доколку сакате да истерате вистински македонизам тоа чинете го најнапред есенцијално а не маркетиншко-туристички ко грцине кои се плашат дека ако ја немаат таа локална античка страница во музејска витрина дека хедонистчка им економија по сите шавови ќе им испука, што можам да кажам дека е и точно, а заради што тие додека од вас не дочекаат ѕвездичка на сите нивоа како македонци та и никогаш нема да се согласат за компромис во каква и да е форма за каква и да е работа освен да ви лапаат пари вака или онака и нормално си бришат под со вас заради својот гмо табиет!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 30.Септември.2018 во 00:00

ова горе се однесува за сите земно ориентирани а приземни сограѓани, но има и една група земно ориентирани а одлепени од земја со мислите жители т.е. модерната авангарда во Македонија за која попрво би рекол дека е молдерна или пак споковска, иако меѓу нив има раритени кросовер табиети ко старворс дЈанко, а кој како и да гледал на постојниве емф-референдумски околности веројатно надреално би се сложиле дека https://archive.is/kjwGC#selection-3339.0-3339.79" rel="nofollow - ако веќе сме решени да потпуштиме за конечно да видиме до каде можат да заминат комшиските ексК*рзии со паметот а така да го свртиме ветрот и во наше едро земено и економски и геополитички дал вака или онака, уште поверојатно таа група молдерци ќе немаат против да предложат и тро карикирање на новокомпонираното македонско знаме во футуристичка форма [ http://archive.is/etI0q#selection-691.0-691.24" rel="nofollow - 1 ][ https://ceco.net/autocad-blocks/symbols-signs-signals/north-arrows/top-plan-view/autocad-drawing-north-arrow-9-dwg-dxf-27" rel="nofollow - 2 ] комплетирајќи го така неговото заобиколено авторство кое аскетско-дизајнерски пр.Грчев го занемари како не би бил тој кој симболично удрил темел за идентитетски турбофолк со кој ете симболично веќе на сите како знаме им легна, една две спортски победи и ето га почнува некако новокомпониран момент со кој ќе си живеете освен ако sds се одлучи да не ги фалца реф.резултати ...

http://www.igeografija.mk/Portal/?p=583" rel="nofollow - http://www.igeografija.mk/Portal/?p=583
http://m.emagazin.mk/vesti/vest/5801?title=kako-se-rodi-makedonskoto-zname" rel="nofollow - http://m.emagazin.mk/vesti/vest/5801?title=kako-se-rodi-makedonskoto-znameеве интересна надополна во однос муабетиве како во 2008-ма сум гледал на истите од перспектива на блогер, бреј барајќи постар абер од дневник за Сонцето и комисијата со која Столе Чоеци раководел при донесувањето одлука за закон при донесувањето на првото знаме по независноста, горе средно, еве налетав по тхт ехо и на овие думи
Цитирај О бе Глувонеми Историографи и Тенеќиња Капиталистички, до кога вака!?
Зар алтаните висе помили од песната и орото, зар душманите ли ви се поили од аманетот, зар немате ли осет што го прави човека човек, сепак имам разбирање за вас, бидејќи сте за жалење!
Како само успеавте да го насамарите народот со приказни за антиквизација, кој видозволи да годелите и етикетирате, зошто лудило глумите и себе си како Македонци се понижувате, греота за поколенијата што сакате да ги осакатите заради задоволување дневно-политички амбиции или минливи-матирајни похоти!
Ќе ве прашам, Што е тоа Народ!?!
коски, боја на очи, форма на уши... зошто антропологијата ја продавате како единствено и конечно решение за Македонскиот Идентитет, па дури и тезата за масовен и страотен налет на склавините, била конечна, што ниту е зацементирана во историјата како таква, ниту пак ќе се одржи во иднина ваква кава што постои денес. Но тоа да го оставиме да се крчка натака во светската историографија
што неписмени политичари, аналитичари и новинари има водржавава тоа е едно циркуско чудо, сите се фокусираат на атрополошкиот момнет во истражувањетона коренот, наместо на етнолошкиот! Еве ви одговор на медиокритетскиот пристап на џвакање на историјата:
ако Народот е Етнос, што е тогаш Етнологија!?!
зар Етногенезата значи генеза на крв, или генеза на КУЛТУРНА Тадиција!?
за жал цел комшилук а и голем дел и од нашите историчари и од оние кои нив ги земаат здраво за готово, нештосе понесуваат од, а повеќето паѓаат на некаков антрополошки момент, небаре за изолирано племе станува збор, а не за специфична и традиционална култура!
Македонската Култура е производ на синергијата на сродните племиња од овие простори во доцниот неолит, кои го негувале Хелиолатрискиот култ пред се, за како такви во раната антика и да го создадат Македонското Царство кое заради умешноста на македонските владари станува и најголема дотогашна светска империја, во чие време античката егејска култура доживеува кулминација... и иако тие сродни племиња олицетворени во Македонскот Царство ја унапредиле и ја проширеле таа егејска култура низ цела империја, сепак традициите и обичаите по кои и се разликувале од данајските племиња, како обединети македонските племиња си ги сочувале и задржале, но истите и ги прошириле низ цела империја се до индија, каде пак произлегува подоцна еден вид на синкретизам од будизмот и егеизмот (егејска филозофија).
Оваа егејската култура првпат се нарекува елинизам во 19 век, според аналогијата за митот за ЕЛИОН таткото на Еолците, Јонците, Дорците и (Ахајците(данајците)) интерпретација која донекаде и ќе се согласам дека е во ред, но интерпретација која најгрубо и најперфидно се злоупотребува во искарикирани тези, бидејќи главниот епитет елини би можеле сите да го носат, само не и данајците со оглед дека настрана од митовите реалноста е дека данајците како внуци на микенците негувале земен култ на егзинстенција, така да епонимот Елини по правило треба да се однесува на Сончевите, оние чија култура го негувала Хелиолатрискиот култ -сончевиот култ. Впрочем и елин т.е. илин и илир и илиа означуваат едно исто: СВЕТОЛ т.е. извлечено од ИЛ - Светлина, суфикс или префикс кој се јавува и во форма на АЛ и ЕЛ, однсоно претставки и наставки кои до ден денес се задржани како епоними за Светителите или Просветлените, претежно на просторот на Древното Источно Царство - Македонија, пример кај Арапите како ЕЛ и АЛ, додека кај Православните Христијани сеуште во изворната форма ИЛ, пример Арх.МихаИЛ или Арх.ГаврИЛ, или ДанаИЛ или СамоИЛ, но тука е и замката денес општа прифатена небулоза е дека и ахајците и микенците се елини, што не само што не е точно туку напротив противречно земено според нивните традиции и култови кои хелиолатрискиот култ воопшто го немале како главен или основен... Но навика е навика колку и таа да е погрешна, чим еднаш се навлечеш на алкохол треба прилично напор и упорност за да се вратиш во трезен колосек, но очигледно ваквата опиеност бидејќи има зафатено повеќевековен корен кај т.н. грци сега е тешко со лезет да се искорени, макар и потоп се натоварил на ваквите денешни т.н. хеленски конструкции! Инаку овој епоним Егејска Култура бидејќи географски правилно и треба да се користи за обележување период т.е. раздобје во историја, како што аналогно правилно ќе биде подцна истата да се нарекува така како збир на сите локални култури, исто како што е случајот со најголемите и највлијателни култури во светот, кои пред се носат географско обележје како египетска, месопотамска, кинеска, римска, англиска итн., додека периодот за чие време се развила оваа Егејска Култура во посебна државна форма на глобализација и космополитизам во тој антички свет, кои бидејќи иницирани и спроведени од Александар Македонски како Македонски Цар правилно е да се нарече Александризам или Македонизам!

Од секогаш реално Народите се разликувале по културата т.е. верувањата, обичаите, јазикот, музиката всушност врз основа и на тоа влечеме од ваму или онаму корен, а не по тоа кој какви гени имал или колку мадиња шетал! Во цело мешање и асимилирање на народи на ова поднебје, Изворната Македонска Култура преживувала и продолжувала да егзистира континуирано, патем низ вековите асимилирајќи го во својот специфичен бит, се она што е најдобро од останатите култури со кои доаѓала во контакт или судир, но сепак задржувајќи ја препознатливата сончева искра од антиката, со што фактички може да кажеме дека денешните Македонци во својата Етногенеза имаат и прилично античко македонски субстрат!
Пример материјалите се менувале, но кројот останувал ист, или еве и со практичен пример инструментите можеби се менувале, но мелодијата останувала иста, за што може да се послужиме со најблискиот пример како што е чалгиската музичка форма, која ја прифаќаме како изворна од турците, но сепак со таквиот специфичен музички состав свириме македонски ора и песни!
Ова ситуацијава што ја имаме денес со грците, би била аналогно иста како да турците ни забранат нашата музика да ја викаме Македонска и воедно да ја негуваме, бидејќи од нив сме презеле одреден популарен начин за интерпретирање на музика. Но, на турците им е јасно дека тоа е невозможно небулозно за тврдење, колку што е небулозно грчкото оспорување да денешната македонска култура воопшто полага некакво право на античко-македонски корен, и тоа зошто бидејќи наводно писмото кое се користело во антиката на овие простори било данајски патент, а цела егејска уметност исклучиво данајска своина, демек пред нив микена не постоела, а и таа немала влијание од египет... Според нивен аршин египќаните треба да им оспорат право на сопствена етногенеза на сите народи бидејќи изворно извршиле најголемо влијание врз човештвото во неолитот...
Сите имаме сродна материјална и духовна култура на овие простори која кулминација доживува за време на постоењето на заедничката античка држава Македонија , следствено и тие имаат право да се повикаат на тој Македонизам, но тоа право не смеат да ни го бранат нам кои буквално егзистираме врз самите темели на тоа античко царство и култура. Патем генетиката не треба да се земе како конечен доказ бидејќи народ не се гледа по боја на очи или крв туку според културата, а во најчиста форма каде се пренела изворната култура на античките македонци со сите останати со кои се соединувале понатака низ вековите ако не на оваа почва!? Генетските истражувања во ваква форма можат да се користат апропо тезата дека словените воопшто не дошле од зад карпатите туку дека од тука најнапред отишле за време римската инвазија на почетокот од југ, а сетне се вратиле подоцна назад во старата татковина, но тоа е тежок за докажување ариевски модел иако прилично доста издржани претпоставки одат во прилог на таа теза...
Така да и јас држам до тоа дека сите имаме заеднички корен и заеднички вредности кои сепак на ова поднебје како центар на таа македонска цивилизација, истите се во најчиста форма негувани и зачувани, токму изворни, како што е тоа случај со јазикот, фолклорот - музиката, обичаите, архитектурата, па и кујната... но бељата е што рим и денешните негови потомци http://www.newswithviews.com/Seese/dorothy29.htm несакајќи повторно некогаш да воскресне оваа Источна Империја спроти нив, го посејаа вештачкиот корен на национализмот уште во т.н. византија која всушност беше т.е. е наследник на тоа Античко Македонско Царство од секој културен и географски аспект, тоа најлесно ќе се воочи по две работи: прво Константин Велики кога ја дели романската империја и го прогласува Христијанството за официјална религија тој ја прогласува Неделата како Господов Ден според Христијанското предание, но воедно го нарекува и Сончев Ден според традицијата од каде што потекнува а тоа е Наисус (Ниш) простор каде фактички како и во цела античка македонска империја особено на изворните простори, и понатаму продолжил да се негува хелиолатрискиот култ се до доаѓањето на Христијанството http://www.answers.com/topic/constantine-i-the-great#Religious_policy , и второ, подоцна за време на Христијанството како обележје на терироријална или пак сродна припадност, Македонците по речиси сите Црквовни Икони и Фрески оставале типичен белег според кој се докажува и непосредно контиунитетот на таа античка култура и материјално, а тоа е симболот на Македонското Сонце кое се јавува во типична композиција од 4, 8, 12, 16 зраци или пак 10 лисната Сончева Розета од Македонското Сонце, пред се на Иконите со Ликот на Пресвета Богородица www.mpc.org.mk/vGal.asp?kw=Ikoni , но во едно овој сончев мотив се среќава масовно и во градителските и уметничките занаети кои се јавуваат на овие простори како неимарството, резбарството и абаџиството (носии, ткаенини), но и како чест мотив и во самата усна фолклорна традиција (песните, преданијата)...
Значи културен контиунитет имаме посекако од антика до денес, само што истиот силно го негираат околниве прелажани браќа по Вера и Крв, како во средниот век преку инструираните и вештачки Црковни поделби, така и денес заради тој ариевски шовинизам кој сеуште го форсираат комшиите, кој заради сопствениот вештачки идентитет, а кој и заради масовниот егзодус и геноцид врз Македонците во 20 век, можеби единствен кој сеуште во светот и официјално од убиците не е признаен! но во суштина не се тие криви што станале заложници на аспирациите на рим, духовно и материјално да загосподари со Македонија и нејзините наследници, понекогаш се си мислам дека доколку не беа турците сега масовно ќе бевме и духовно и културно асимилирани од западот т.е. покатоличени и латинизирани!
Затоа не смееме да се понесуваме по западот небаре таму ни е изворот и тие ни се браќата, не само културно и политички дури и економски немаме заеднички интереси со западот, со оглед дека како Македонци ни е нималку не сме крволочни експлоататори како што биле самите римјани и се денес нивните внуци кои во иста мера имаат незапирливи амбиции за неограничена и апсолутна светска власт, во иста мера робовладетелска како и изворната римска мисла која пак коренот говлече од игнорантниот атински софизам. Затоа и ги разбирам потполно денешните слободоумни арапи т.е. муслимани кои се спротивставуваат на ваквиот асимилаторски поход на америте кои исто како и во времето на римските крстосци криејќи се под сопственото лажно-материјалистичко разбирање на Христијанството, заради безбожнички екплоататорски амбиции убиваат како и тогаш и денес би го одржале во живот својот неморален потрошувачки свет затоа треба да учиме од историјата и да не се понесуваме како хипнотизирани по тој западен свет кој никогаш не подава прст без да земе рака, запад кој несака свет со рамноправна културно-политичко-економска атмосфера, запад кој веќе двапати се обиде да ја уништи Источната Македонска Мисла http://video.google.com/videoplay?docid=-7900781163743790398 но сеуште и целосно не успеал!
Најискрено го разбирам денешното негаторско однесувањето на едни вештачки западно-империјалистички творби чие основно создавање било, за да се раздели и уништи византија како наследник на Македонската Империјална Сила со што веќе никогаш не би се укажала можност да воскресне тоа повторно обединување на племињата на овие простори под една капа во нова Источна Империја која ќе застане на патот на Западниот Империјализам чиј корен е рим. Токму тој рим го посеа семето на раздорот кај тукашните племиња врзувајќи ги за искарикирани митски корења, со што трајно зацементира омраза како никаде во светот, затоа и се чуди цел останат свет од каде толку негативна енергија на едно место и тоа во една модерна европа! Па зар не е најкрвава братоубиствената војна која денес ја тераме повеќе политилко-историски, а се до пред пола век и навистина крваво! Сепак како давеничка сламка остана уште Православието преку која повторно би можеле да се обединиме, но за жал успејаа и таа да ни ја потсечат преку имплантирање повторно на вештачко семе на раздорот, но сега духовно, т.е. го имплантираа посреди унијатсвото како уште еден услов за сите оние кои сакаат да влезат во нивното евро-атланска тајфа. затоа и не треба да ги обвинуваме браќава по Крв и Вера што некој ги свртел против нас односно против себе! Дури не ни треба човек воопшто да троши неврони за демистификација на ваквата западно-европска ариевска калаК*рница! Доволно е сами пред себе да сме си чисти, од што и од каде влечеме корен, и тоа пред се’ заради себе, и евентуално за некој добронамерен гостин (турист) кој би се затекнал на овие простори сред полна трпеза мелеми како шопска и мастика, или зелник и маштеинца, или ѓомлезе и сирење, или куК*рек и вино, или гравче тавче и таратур, или сарми и макало од лути везени пиперки! сепак може да му се понуди и единственото заедничко јадење за сите тукашни племиња на овие простори – качамакот, уште познат и како бакардан, но и како мамалига, јадење кое помодарите од овие простори го знаат претжно по римски - палента (полента) исто како што и по римски само ја разбираат сопствената култура и историја, римски т.е. данајски, како беше победниците и сојузниците ја пишуваат историјата, сетне сите и се што било од спротива го лоботомираат, па затоа и денес имаме прилично нафурани паленташи како што е првиот несуден современ македонски претседател Љубчо војвода кој за да ја надомести оваа фрустрација несвесно ја распродал бадијала својата традиција по туѓи сокаци (француско-бугарски и англиско-грчки), или како првиот современ македонски претседател Бране папазот кој К*ртули од неславната судбина на сите современи наши водачи кои (страдаа заради слободоумие) бидејќи и традицијата и чекмеџето на народот ги беше распродал најпрв во современа Македонија, по тие туѓи сокаци (но во неговиот случај исклучиво англиско-француско-српски)...

      
Во ваков контекст се наметнува прашањето, зошто упорно некои излитени политичари сакаат да (се) не изнегираат или зошто пак сега баш им текна да денешнава власт ја тимарат за популистичка, а себе од друга страна пак да се елитизираат!?!
Ајде ги разбирам грците и нивниот шовинизам заради потребата да се легализираат грабежот и геноцидите во Егејска Македонија патем и ја присвојат цела Егејска Култура како грчка, со што само тие би можеле и да ја експлоатираат, но, но неможам да ги разберам тукашните новокомпонирани буржуии, најверојатно стравуваат дека може заради борбата за идентитетот да не влеземе во “отан“ та нивната ситна берза на хартии без вредност да не доживее долгорочен дебакл! Ко за утеха можам да им го посочам цел комшилук од кој предничи србија како случај каде и сред нерешени територијални ситуации и недифиниран евро-атлански статус повторно функционираат турбо на тој лихварски план, капитал влегува на нивната берза скале тоа тие или не, друга работа е што имаат исто како кај нас килава администрација и политичари, кои неможат да создадат каква таква привлечна пазарна атмосфера... НО иситте тие ситни домашни профитери кои паѓаат во трансоини што го развлекуваме интегрирањето во ЕА не се ни свесни колку може да изгубиме или добиеме во овој процес! Тие како и секој материјалист размислуваат само површно математички, и со единствен интерес профит и материјален комфор, без притоа да имаат и тронка чувство дека некој пред нив за тие Македонски и Православни Идеали, гинел, робувал, страдал, се жртвувал неотстапувајќи ни педа од својот МАКЕДОНСКИ БИТ, а додека сега денес овие елитисти се спремни на ангро се да распродадат заради ситни и минливи задоволства. Доколку имаа бар 1% вистинска способност за аналитика, есапот ќе им излезеше далеку поголем, бидејќи колку што капитал лежи во активното експлоатирање на македонската култура и историја во комерцијални цели како што се туризам или специфично органско производство, немаат сите берзи заедно на балканов. Но со вакви дустабанлии и ортопед да си џабе ќе биде, ваквите буржуи немаат трпение за контиуниран културен натпревар помеѓу народите, туку само шортерската hit ‘n’ run вештина им лежи на рака, па затоа и волку грчевито се борат да се согласиме на ботирање, и прифатиме сечење на коренот што побрзо, како конечнои би профитирале од ограбениот општествен капитал, кој сега им е заробен во МСЕ. ЖАЛНО и ТРАГИЧНО, со оглед дека и она простор што го имаме за маневрирање тие го абат на себе-исцрпување, провоцирајќи патетични внатрешни кавги, поделби и гнев во народот.    

да резимирам,
Наше право и наша работа е на која стапка ќе се потпираме, може истата да е изрезбана од исто балканско дрво, но тоа ниту ние имаме право на друг да му го браниме, ни тој другиот смее нам такво нешто да ни забрани! http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=619&PID=35854#35854   Треба конечно да престанеме меѓу себе да се јадеме, но незнам дали ова некој од нас брзо ќе го дочека, со оглед дека на волку вештачки имплантиран ариевски (фашистички) национализам (шовинизам) ќе се освестат и согласат комшиите дека треба сите да лажното его го надминат како би се обединиле повторно врз заедничкиот Македонски Дрен од кој сите денес како народи на ова поднебје имаме етнолошко-култоролошки субстрат! Да биде уште посмешно ние дури сега се будиме и сваќаме дека крволочните браќа од минатото сеуште се живи, само сега уште пожилави и попрефригани, па ако тогаш пред два века имаа пропаганда на квадрат, денес истата им е на десетта, за што единствено чаре според мене за избавување од нивната стапица е да не се одвратиме од нивното поило, во спротивно ќе мора да сркаме и од нивните лигаинци сакале тоа ние или не! Затоа најдобро е да се вратиме на изворното поило кое денес од Македонска византија го превзема Русија http://blog.com.mk/node/232454#comment-1362617 , та сетне и мирно да спиеме и весело да живееме, само најнапред ќе треба некако тоа америчкиот бушон да си го смениме и тоа под итно, бидејќи според сегашнава геополитичка определба ај што треба заради нив(зпадот) да се одродиме како би им станале потчинети, туку ќе треба да зависиме од лихвар кој освен ветер и магла по берзите нема ништо опипливо да ни даде како суровина или гориво! А да, декаденција имаат на тони, разврат во недоглед, но и лицемерие во изобилие... не дека пак другата опција т.е. Русија е саде овоштарник расцветан, но бар свои на своето ќе останеме, а воедно и Духовно и Културно и Економски, но и Воено ќе бидеме заштитени!!! За оваа опција има неколку лизгави пречки за премостување, но со нешто умешност и итрина истите можат да се заобиколат!! На крајот дури и да не уценуваат и заплашуваат со своите имплантирани К*ршлузи во народот и системот, повторно не смееме да подклекнеме и понатака од сесрце да се поведуваме по нивниот империјалистичко експлоататорски памет!      

Патем и Една Искрена Порака за Крај


Браќа ај што го распродадовме бадијала општествениот капитал, демек тоа било тренд во секоја општествена транзиција кон капитализам(феудализам), но сега немора и колективниот идентитет да го распродадеме заради некој ЕА тренд, заради чии замки треба свесно и отворено да се изнегираме себеси и тоа како Слободни Македонци кои како никогаш досега во својата современа историја имаат слободна волја, но ко за иронија и најголема одговорност за културно-историско-политичка интервенција.
О вие несреќни буржуи и ситни капиталисти зар идентитетот е стока или капитал со кој може да се тргува, зар некогаш повторно може истиот да се репродуцира доколку денес го отстапиме т.е. продадеме како што тоа е случај со безличните и фиктивните хартии од “вредност“ , или зар сега треба да склепаме од избезуменост пред светот што немаме лажен сјај од просперитет http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=594&PID=34602#34602 каков што е претежно нивниот, зар треба заради похотите на луѓето кои живеат во духот на декадентниот современ свет да се откажеме од Светиот Аманет за Слобода на Македонија!?
О вие Глувонеми Историографи и Тенеќиња Капиталистички, до кога вака!?!
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 30.Септември.2018 во 21:16

http://archive.is/Dc4nt#selection-2625.7-2625.11" rel="nofollow - консултативно референдумски разбравме дека фалц. резултати не се возможни без цензус, а за што ќе да се сами криви зајковци што пред ваква авантура (за да можат истата да ја спинуваат како Народ сам си избра одродување) требаше најнапред попис да спроведат за да не бидне муабетот волку патосано изгубено време и политички и економски и емоционално и како се не поинаку бидејќи го беа уцениле Народ со земи или остави, но се ми се чини ова е само ретерирање од дилот чим уште одма им стана јасно на сите дека грците политички ќе го ресетираат колку и ние да сме одлепено спремни за еуротрасоини, а што е уште поочигледно откако и во однос изборната комисија но и референдумското прашање дпмн беше заобиколено, дури и агитпропот на sds воопшто не беше убедлив, ќе речеш не знаеле, бреј да стои цела еу зад нив и да извадат онаква потпросечна гласај-за кампања тоа ми изгледа навистина чудно, освен ако целта не била да одработат пред европеите а сега да одглумат неверификувана консултација бидејќи им е јасно на sds дека ваков дил во случај да не помине во Грција тоа ќе значи за нив дебакл долгорочно, вака бар имаат простор да се правдаат, а ова е бонус и за дпмн да може да се понадева дека ќе се консолидира по сјо-карамболот, што е смешно дпмн сега трља раце дека и неутралните гласачи би гласале за нив утре бидејќи сега не ошле по акалот на sds чии ерга-омнес думи дури и меѓу самите симпатизири на sds сигурно 100% не биле пречекани со насмевка веројатно изборниот шарм а подоцна лага на Зајко дека нема да чепка Устав ако не друго К*ршлус им има напраено во однос консултативна референдумска акламација за ци-за дилот

е сега мои мили Македонци треба да имате на ум дека уште појако во вакви околности треба да се свртите на МОЛИТВА само не туристички ко што стаил некој молитвеник знаков кај Манстирот Трескавец туку Литургиски и кој колку може Светотаински Воцрковено преку Исповест и Причест за да и ко очистени од гревои и достојни пред Бога и да ви бидат услишени Молитвите за и да биднеме Центар на Светот ...по малку се доживувам културно и геополитички ко клинчот во кој се наоѓаат монголците меѓу русите и кинезите, иако ние сме и тро понапредни та освен меѓу србите и грците сме и меѓу бугарите и албанците, а за да час поскоро со сите нив избалансираме бреј ако тераме изворна музика до срж чинам ќе се изолираме озбилно, зато убо е да се дума ~70% изворно ~30% етно т.е. кросоверски, еве едно монголско етно електро кое би ви порачало рамислувајте пред се' природно ... Ах како не беше ова задолжителен референдум и да се преброевме еднаш за секогаш да сега ко Влатко Илиевски на ЕПЛ да викавме Радувај Се Македонијо а треба и сега макар сето ова беше еден супер-политички спин но осуетен правовремено, по сето ова белким ќе почне Народ да учи да не се срди но и простува и да престане да клевети, оти со таков акал и на најубавата планина да се качи нема да ужива, во секој случај изескивиравте потенцијално експрес шанса за стартрек симболика по јарболи, уште бар ~30% ко изворна да ја закачиме на знаме и ко свои на своето да се чувствуваме колку толку некако ...
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 01.Октомври.2018 во 13:19

бек ту риалити еу-агитпроп маст гоу он, та стигнаа честитки до зајковци, по владините медиуми пренесуваат полу абери од ципро а забораваат да го шернат твитот на неговиот коалиционен столб каменос кој и во ft уште сношти го пренесоа - Panos Kammenos, the Greek defense minister who leads the nationalist junior coalition partner, is opposed to the deal. He tweeted that, because of the turnout, the deal is “invalid.” [ http://archive.is/cv33G" rel="nofollow - 1 ] се прашувам уште што треба кај грците да се случи за да разберат македонците дека со нив дури и на глава да скокаме тие нема да попуштат, освен да глумат лудило ете ко во случајот со последното евро-чадорче, а може требаше и да добијат прилика зајковци за фалцање референдумска нарадона согласност за ваков дил за да еднаш за секогаш разбереме дека со грците разбирачка нема, но зошто беа толку самоуверени и дпмн ги заобиколија во однос изборната комисија и реф.прашање нема уште долго да можам да си објаснам, веројатно штомбеше потпишал еден форумски колега Од Чаламот Си Патиме, само што од чаламот на полтичките елити тро подолго и пошироко, бидејќи да беа паметни тие ќе ги возеа грците а не овие нив а така сите нас!

туку дека Vечер не може да си смени генетика та и ко сите општествени вртикапи шалта удбашки секогаш кон кормилото, еве уште еден спин во прилог воа досеткава дека и https://web.archive.org/web/20180930193045/https://vecer.mk/makedonija/branko-vo-on-go-kazha-istoto-shtto-i-ivanov-i-sea-shto-praime" rel="nofollow - банко имал сличен оон-ски настап некогаш , затоа сега сличен нема, та зар и со изворното знаме не се сликаше та пак го смени, иако https://i.postimg.cc/tRZ62bvS/sg8002.jpg" rel="nofollow - не му ни личи заради турбофолк табиет та донекаде разбирливо, само што тој уште тогаш во пакет го има шитнато и името само не можел да одработи та чекал само прилика [ https://youtu.be/kqbw0tg3gr0?t=1h4m14s" rel="nofollow - 1 ]

а сега спектакл, ќе се глупираат предизборно, иако и самиот агитпроп во однос референдумот тераше ко изборна кампања, наместо да не се издерува зајко та и да си рече гласач еве почнуваме да се поевропчуваме, овој пак ко да е на К1 утакмица иако како се' е наместено бетер се и од кечерлана, но затоа бар ае пребројале дали можат пак избори да наместат, ех абдалан да беа попаметни младите и да не наседнеа на удбашкиот спин да ме фрлат во јавност дпмн а сетне продолжат и sds соодветно по удбашка директива, ко што и тогаш реков при волјата за здружување на сите мрмрџии во земјава за да истераат најнапредмфорум сетне платформа а потем и лезет партија за на избори 2019-та бреј не само што сеир си спукаа уднашите туку постојните политички елити здивнаа дека нема да им напраи никој утре изборен карамбол кога никој ниту со еден коментар не се јави на маклезет за да затера поозбилно муабетот, и аирлија терајтеси удбашко мафијашки и пак гласајте си ги нивните пиони!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 01.Октомври.2018 во 14:41

реално пробав и јас агитпроповски да делувам за да ги мотивирам сите мрмр тајфи да се здружат најнапред таласајќи зелено на фејкбук, иако логично пријателите ме советуваа ајде брат клaновски да напраиме затворена партија и така извадиме понуда, на што веројатно преидеалистички возвраќав дека така освен неколку гласа и супер чалам ништо друго нема да се промени на поарно, та до крај инсистирав да соберам веќе експонирани во јавност мрмрџии да доразбрануваат за да се обединат младите на јавен е-форум и така изгланцаат програма, но Белчо откако тврдокорниот му клан го извозеа удбашки уште одма крена рачна како најблизок познаник од оние од поодамна во јавност експонирани мрмрџии, но и мене ми фрлија фамилијарни штопни за дефокусирање на што иако не наседнав сепак моментумот удбашите го подзапреа, и ок велат замина временото и приликата за агитпроп таласање та си реков ајде јас ќе иницирам форум за мрмр здружување, а очекувајќимдека ќе завози највив и мрмр марш в Скотје но и покрај тоа што предував дека нема да се случи ако на форум бар десеторица не се фатат на оро јавно да думаат зоштоми како е неопходна нова центристичка партија со мрмр агенда, така речимсеирот и понатака маусдонците ми го пукаа и ми го пукаат фејкбуковски, така оставајќи им фор на удбашите еве сега при избори 2019-та да нема никакви услови за мрмр центристичка партија која би имала спремно плпатформа за некој и да и даде глас, веројатно си мислите дека и таа би требало на жими мајка со копи пасте да постави мрежа за ловење гласои а сетне пак се по старо во државата да си тера удбашко-мафијашки

и ајде кога лани како загревање за форумот закачив мрмр блог та никој не се јави ни на фејкбук да даде подршка [ https://web.archive.org/web/20180305212333/https://storify.com/Odiseizam/" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/5m2tW#selection-1793.0-1793.30" rel="nofollow - 1 ][ https://web.archive.org/web/20180305213204/https://storify.com/Odiseizam/sportadzhiska-istrajnost" rel="nofollow - 1 ] та ни сетне по Водици никој не зема учество на маклезет вероајтно се надеваат дека ЗА ко зелена алтернатива бизнис ориентирани ќе им истераат идеализам, можеби ќе ви обезбедат бројлерско вработување во корпоративните расадници на зајковци, а еве сега чисто да ве потсетам Аирлија на Паметот што наседнавте на удбашкото ријалити шоу и оваа шанса ви ја сотреа за озбилна млада трета опција, бар во однос мојата волја да помогнам истата таа опција да не забега удбашко-мафијашки ако не друго, во секој случај на сите им Благодарам бидејќи и така не е мое гајле како вие живеете и ќе живеете со оглед дека сум избрал Живот кој не е по духот од овој свет та ок може и сето ова е добредојдено вака како заврши ... сега Молете Бога и јас да завршам во Манастир за да измолам екстра Благодат за вас индиректно иако тоа ќе потрае со оглед дека прво морам да ја ресетирам уличарската идолатрија која на плеќи ми ја метнале удбашите а што најлесно ќе го сторам ако од тука та и наврат нанос заминам не за да избегам од вашава реалност туку за да си отворам пак пат за собирање достоинство за Спасение и Вечен Мир што доколку тука останам во овие околности а во однос какви клетви на удбашите им имам фрлено индиректно ваши пазачи и на вас морам час поскоро да испарам ако не заминам ... битно блупринт имате дека само низ јавна 24/7 дебата на кое и да е ниво ќе извадите доносени решенија најнапред како политички партии а сетне ако тоа го сконтате ко неопходно и ко институции ...интересно во ЧО бев присутен од спунт како контра закаснет бидејќи скроз терав некомерцијално, иако и ЧО не беа комерцијални во однос бизнис уметност туку попрво експонирани гласно во недостаток од други надреални тајфи тогај почетокот и средината на 90-ти минатиот век, а и тогаш и сега единствено што можев можам е да мотивирам некого да се наштима поубо или да дума покреативно, иако во случајот со ЧО е работа на вкусои та тогаш на Скелуку му ерглав дека не се доволно хардкор, иако со Ласт Еекспедишн затераа и тро натака, веројатно ко помлад со далеку поголема бунтовност в себе, но се испостави дека олдскулерски далеку подолго и пошироко вајбот замина, но секој со својот памет, а денес би рекол да не беа тие ко мои поатари комшии немаше ни да разберам скрено што е Изворна Македонска Музика, а со оглед дека еден од нив е и меѓу вас озбилно авторитетно заглаен та и чинам најдобро е тој да ви биде коректор на свест за да не ви се случува да ви улетуваат паразити во СОН-от плус Чоекот е спремен да ве вози и кросоверски изворно, само треба да најде нзс кога и колку слободно време ќе може да ви посвети на страна од неговата Катедра по Филозофија ...Цитирај [ https://web.archive.org/web/20121031114538/http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=12179103878&id=13&prilog=0&setIzdanie=21864" rel="nofollow - 1 ] Паразити во сонот [ https://web.archive.org/web/20101123174340/http://forum.com.mk/234566" rel="nofollow - 1 ]

ПОД ИТНО да се смени македонската химна, не е во сображение со рамковскиот, со Рамковски, има премногу алузија на правда во неа. Оти би требало да можете да затајувате данок, а да ви простат само затоа што имате телевизија. Сериозна држава со сериозна химна. Под итно да се смени македонската химна! Таму се пее: „Македонците се борат за своите правдини". Ова Македонци се сите кои живеат во Македонија, и сите се еднакви, и токму единственото име, Македонци, ги прави еднакви. Химната не вели се изборија, или се бореле, не употребува минато време туку јасно и недвосмислено: се борат!, вечен презент, алузија на перспективата на слободата, имено, правдата е постојано освојување и остварување на слободата и ништо друго. Да се смени химната затоа што такви Македонци веќе по оваа земја не шетаат, затоа што Македонците не сакаат, и пострашно, не можат да се борат за своите правдини. Ах, тоа здодевно и клето име Македонија кое не упропасти, та не сме во ЕУ. Што ќе беше арно воопшто да го немаше за ништо да не не обврзуваше, да бевме чисти крави, волови и магариња и „мадињата" да ни служеа само за расплод. „Мадиња" за борба, инает и жилавење? Исти сте ко Србите и веднаш срам не фаќа. Координатите се следниве: би се жилавеле, би глумеле битки во кои би се бореле за вистината и праведноста, прекинувајќи ги преговорите за името. Но, судбината не зема во нејзини раце, што би рекол Френсис Бекон. Имаме деца, и за нив се би сториле. Нам ни ги киднапираа децата, па лесно не уценуваат. Нам ни ја украдоа иднината, ние немаме друга иднина освен онаа што ни ја украдоа, не држат како заложници спомнувајќи ги нашите деца, генерациите што доаѓаат, за нив вреди да се смени името и се што доаѓа со него во пакет. Но, тоа не им е доволно, оти ако сме убедени во сопствената праведност и во постоењето на вистината, ќе го смениме името, но ништо во нас не ќе се промени. Како да сме платиле откуп за нашите деца на киднапери, на багра, на криминалци, на хохштаплери, лицемери кои ви бараат правна држава, а не можат истото да го гарантираат на ниво на нивната супрадржава. Ќе платиме откуп, а нашите деца повторно ќе ги воспитуваме во вечен презент. Но, ова не се обични криминалци, туку професионалци. Не заложуваат со иднината, но го ползуваат и минатото како убедливо средство за моделирање на потсвеста, за сами да се убедиме во можноста, да се заразиме со идејата дека во однос на Грција не сме во право. Власта само простачки наседна на минатото. Нагадот на Грција почна со антиката, тие се повикаа на антиката за со минатото, во кое не постои концепт за нација, да го објаснат современиот концепт на нација, нешто потполно бесмислено. Ние наседнавме, одговоривме на борбата на нивно тло, на проблематично тло. Како е можно држава која е конституирана во 1945 г. на Асномското заседание, како суверена држава, во основата Република, со име Македонија, која како таква влегува во федерацијата ]угославија, во која македонскиот јазик е еден од официјалните јазици, која е низ таа федерација признаена во сите светски правни акти, и со тоа заснована, после 50 години да се става во ваква ситуација? Прифативме аргумент дека сме нова држава оти претходно постоеше Југославија, но не е така. Државата Југославија не поседуваше суверенитет изразен низ територија, туку таа беше збир на суверенитетите на посебните републики, и парадоксално Југославија не поседуваше сопствена земја (тука беше големиот проблем на Србите, при распадот на таа илузија тие се уште веруваа во кралството во „српских земаља") што значи само дека Македонија е формирана држава од 1945 година, заокружување на една историска процесуалност. Престанавме да користиме логика, ние само психологизираме, најбедно ниво на самосвест. Со сите комшии сме во кавга, мора да е до нас проблемот. Но, ова не е заклучок, нужен заклучок е дека ако јас имам проблем со сите комшии значи дека до нив е проблемот, оти како е можно да имам проблем баш со сите комшии? Генерално србофилска нација, а сепак и обични пубертетлии од Србија ни велат „брачо Јужносрбијанци са говорном маном". Сите Албанци постојано ме гледаат како окупатор, Бугарите сметаат дека сум бугарска стока и џган којшто не знае што зборува и што мисли. Грците не сакаат очи да ми видат, за нив сум или Бугарин или Србин, или словенизиран Грк. Ако човек е опкружен со разновидност на колективна социопатија, и тој полудува. Но, не сакаат да ги апсолвираме како киднапери оти ништо со тоа не сториле. Како целиот проблем да се пренесе во античкиот период? Засновување на македонштината само врз античката историја, токму како што го прави тоа Грција. Засновување врз историја која изобилува со епистемолошки дупки, со иманентна проблематичност, за да може да не убедат дека крадеме историја, дека немаме право да се нарекуваме Македонци, но еве тие добрите и прекрасни комшии ќе ни дозволат да го користиме тој поим во некаква форма за што треба дури и да им благодариме, постојано имајќи на ум дека ние сме лошите. Да мислиме на Александар, и да заборавиме што се случувало од 1912 година, па наваму на територија на Егејска Македонија, геноцид што Грците го негираат, велејќи истерале комунисти (како што е неверојатен аргументот за негеноцидот во Сребреница, не биле заклани 8.000 илјади ами само 2.000?), а „бежанците" во Бугарија дваесеттите години на минатиот век, а забранетиот јазик? Не, ништо од тоа, треба да ни всадат дека ние сме виновниците. Како да ни паразитираат на сонот, ни прават нова архитектура на сонот, ни ја моделираат потсвеста, дека само постои антиката, а таму немате право, значи немате право воопшто. Не заморуваат со небитие, со она што било, со оние што биле, се забораваме како оние кои се, кои единствени можат да кажат Јас сум. Грците мешаат две нивоа на идентитет: национален и територијален, а реално нема преклопување, преклопувањето е можно само во сон, ние сме во филмот Inception на Нолан. Ние немаме друга Реалност освен единствената возможна и во актуалитет, но ние немаме други деца освен киднапираните. Вреди ли да ги сочуваме за онаа илузија што ќе им ја подариме после откупот? Да не ги поставиме врз карпата на битието, на вечно младиот живот, туку врз нашата моделирана (веќе сите мислиме на Север(на Македонија)ина. Сега Грците велат не зборуваме за името, ами за идентитетот, оти веќе за името не апсолвираа. Треба да направиме разлика помеѓу вас и славните грчки Македонци. Ве молам браќа секое сабајле бакнете ги вашите комшии во задникот.) Нема да не поништат, ќе расплодуваме деца и понатаму, но како во индијански резерват, ќе ги раснеме на друга химна, во која слободата и правдата се укинати. Слобода или смрт? Само далечна реминисценција на вистински сонувачи. Ристо Солунчев

(Авторот е доцент (сега наследник на Мухич ко Професор) на Институтот по филозофија) Гогит.тк | 31 декември 2010 | ФОРУМ 29


...Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 02.Октомври.2018 во 08:58

светот биднал склет, вас не ве бери во ваша кожа, единствен излез како Народ гледате во страстите, мислите ако некој ви вети пари нив ќемги има повеќе, дека ќе живеете поубаво, сите ќе се радуваат, од должничкото робство ќе се ослободите ако економијата ви е расцветана, и нормално се излажавте, бидејќи парите ќе ви ги заробат и ниските страсти а не пак фините емоции, ви станавте робовинна мамонизмот протнат преку банкаритени олигарсите, европскиот корпоратизам ви стана идеал без алтернатива, а таквата денешна плутократија некогаш попозната како фашизам ве уверува или тоа или амбис ви е изборот, и навистина за да се спротивстави Човек на таква машинерија скоро имда не е замисливо, ко што сигурно и за многумина не им било разбирливо како на фашизмот да му се спротивстават а не пак нацизмот како наци-социјализам корпоратизам во служба на убернацијата, за сега тоа и' да е невозможно сфатливо во време кога не сте нападнати од корпоратизмот директно и поробени преку чизма туку индиректно сте сомлени поробени како должници на оние кои ги имаат конците во банките за да како робови и не ни осетите дека сте станале зависници од нивната мамонистичка центрифига која преку своите глобалистички марионети ги парализира и вашите политички мелити кои преку мас медиумите ве опиваат со ветувања за мед и млеко или пак млеко и мед а кога во тоа не успеваат биваат помогнати од своите мецени да ве плашат за да полесно ве возат и од вас прават подобни бројлери, ве станавте аморфна гласачка маса со калновски партиски идентитетвие сте на хартија Македонци но во реалноста вие сте партиски а не македонски обоени, за поголеми идеали од нацилналното и да не думаме бидејќи како острастени за вас тие се недостижни, а и да тргнете кон нив се ресетирате брзо преку тв-опиум, дури и Партизаните понесени од марксистичкиот утописки земен рај можат да зажалат зошто немале слични искушенија за кога думале ултра левичарски наместомда ги гранатираат со бомби да ги гранатираат со филмови, иако е денес јасно дека за се што се бореле пропаднало во идеалите порано или подоцна бидејќи магнетот бил револуцијата во мозокот која ко таква повторно преку декаденција ги корумпирала навидум ослободените, единствено можеби ВенецуелА е како Христијански Социјализам поиздржлива но баш заради тоа е и особено таргетирана и економски и политички и културно велат Каракас не за џабе има станато престолнина на детметалот, а и секој еден неподобен Народ банкор полигарсите вака го нпаѓаат зар Србија со турбофолкот не ја попарија, Хриатијанските средини се озбилно на атака денеска каквоми уредување да имаат, зошто за да бидете дел од еа-детерминиатичките центрифуги озбилна норма е анималосексуалноста зар не разбирате дека луѓе без морал не можат да имаат поголем идеал од декаденција за така да ве држат за уши&мадиња мекотелно разнежнетимза да не можете никогаш и да помислите утре на банкор-елититенотпор да им дадете во каква и да е форма, сигурно ќе им се натртите имтие ќе ви се уплашат, а и за ова референдум ќе ви дадат нормално консултативен за да и не поминал или ненуспеале да го фалцнат ако поминал пак да ви речат фала за консултацијата но кој ве онади понатака не е ваша работа, тртљанац ви станал реалност бидејќи на следните избори пак истите тие политичко-банкор (банкарско-корпоративни) паљачовци ќе ги гласате за лидери а тие пак и пак од вас ќе прават абдали зар тоа не го сторија когабсенјави и мал револуционерен призвук на Самоодржливост преку Маклезет зар преку удбашки агитпроп прво дпмн а сетне и sds не ве легнаа на брашно да ниту еден македонец не се одважи подршка да даде, бреј успат зар и невладини билкари не ви ае рашетаа за да ве дефокусираат со најави за декриминализација токму она против кое Маклезет се спротивстави со Рурална Легализација така вашата волја замина во вода за револуција во срцата кои потем ерга-омнес ви ги дозатворија националистички за сега пак на дпмн да чекате едикоја бројлерска преродна може ќе сакате да продолжат онаму каде застанаа и после стиропор и расходовани двокатни и возои утре сонот да ви го разбистрат со нивната нереализирана идеја за банкарска офшор зона кај касарната Илинден токму оној феудализам против кој Илинденците се дигнале само што денес истиот е со нови бои и специфични начини на експлоатација, оној чии постојни локални ерга-омнес пиони ве заплашија во однос мојот повик за зеленило во срцата а не во џебоите ви го срушија во главите преку ријалити-стигматизација нешто што сегаби на сите им го прават [ " rel="nofollow - 1 - 1 ] само што бев К*рназ та и пред тие да успејат да ве извозат преку накнадни дињквалификација јас сам се дисквалификував за да ви кажам не треба да им се плашите и срамите дури успеале некако некогап со нешто да ве искорумпираат или пак на нешто навлечат бидејќи за сето тоа и тие се криви тоа беше само огледало за нив дека тие со криминалната транзиција кумувале на многу млади изгубени или испарени Животи а кои денес не само минатото и сегашноста туку корпоративно и иднината ви ја украдоа, ах зајко зајко отвори расадници за марихуана за утре и во опозиција мафијашки ли да можеш на грбот на младите да си финансираш кампањи шиткајќи ги пак додека последниот денар од зеб н им го исцицаш, ох голема утеха ќе ви биде дека не сте полнеле на комшиски ами локални кланои џебоите, бреј оштроумност под превезот на марихуана за лечење, но и без тоа само заради загаден скопски воздух да ви се понуди како спасител со масло од марихуана вие пак ќе си го гласате ако не на следните на прекследните избори, битно центрифугата и понатака ќе си врти а вие во градот ќе се гетоизирате радувајќи се ако надлежнитенуспејат и малку од малку смогот да го подзауздаат, зар не гледате дека пак жедни преку вода ве шетаат, бар да ве пренесоа па и некако, а вие и потака надевајте се дека таквите удбашко затворени евентуално утре полу-отворени политички платформи истурени ко земи или остави на избори ќе ве спасат и спастрат, вас за жал мои Македонци одкалта можат да ве извадат само научни-технократи а не трговци или брокери, мицко во тој контекст е освежување но машинец ало не ви гине фабриклар табиет и уште поголемо бројлерско гетоизирање, фатете за уши социолози и филозофи Македонија е пред се' земјоделска земја искористете го до максимум тоа што од Бога ви е дадено но не го злоупотребувајте имајте исав бар за социјалните случаи и оние кои од градската безперспективност сакаат да скубнат отворете врата за Рурална Реемиграција но на која нема со некакви плата субвенции да потикнувате туку ќе им дадете заеднички ако не општински машински кругови, артериски бунари, социјално по 5 хектари земја онаа која и така зјае празна и никој не ја обработува а ќе ја обезбедите кога ќе почнете за неа данок да барате та сами луѓемили ќе почнат да ја обработуваат или ќе ја пуштат на оној кој за тоа има волја, смогнете сили бар регионално по еден ЗИК за конзервирање и складирање на родот кренете, но за почеток размислувајте каде сите нив ќемги сместите заеднички најдете сили полураспаднатите куќи да ги обновите а ко такви дадени на поклон во рурален туризам впрегнете ги, размислувајте како и оние малку што имале волја во Македонија да останат да не ви заминат, особено сега кога меркелка најави дека во германскиот печалбарскимрај ширум врати ќе отворела, а и без тоа тие ќе си заминат ако нешто озбилно на поарно не се промени, не чекајте Омбре да ве мотивира секоја помала партија нека си отвори е-форум и нека ги повика сите на дебата да видат кој и каков акал има за да понуди издржана платформа научно-технократски да ја испегла јавно да покаже од каде таквите проекции ги превзеле или пак како ги надробиле нка си консултираат експерти со име и презиме нека почнат конечно да одговараат за својата недоносеност нека престанат да си играат со вас како им кефне или им се може, заради што убаво е утре да си донесете закон со кој новата гарнитура на власт ќе мора во однос делувањето било економско политичко или културно да не смее повеќе од 50% да прави промени за да не висе случуваат китка-матка-шокови, престанете други да барате за виновни вашите учени имаат многу партии за уши сите фатете ги и нека излезат на ачик нека си премеруваат акалот 24/7 е-форумски а не чаламот 1/7 фејкбуковски, до кога само ќе го трпите мафијашко-корпоративниот-лихварлук, до кога!?

дека сакаат да ве доучипат сакаат, дека денес немате на лагер озбилни идеали немате, дури и мрмр како спона за обединување ви ја украдоа, дека македонизмот ќе ве сплоти радувајте се ќе го биде тоа само во историски учебници како надреализам, но немате друго него да свртитее страна и да се понадевате дека ако на ачик ги извадите политиките бар најдобрите решенија ќе се исфилтрираат па некако инглава ко Народ да кренете, и не мисе лутете мене штонкога пробав никој не се одважи да застане зад рурална мрмр легализација како од спунт решение бар за сите оние млади на кои им е преку глава од вешалукот на елитите, иако секаде и секогаш ќе има некој своја задна агенда, па и јас чисто за да ги откачам удбашите од грб им улетав од спунт во нивниот агитпроповски, но да синдозволам сега откако искалкулирале како ќе улетаат и ме возат тие од спунт терајќи моја идеја тоа не, аирлија на паметот ако мислите дека таква глупост ќе си дозволам, како вие ќе се си организирате натака не е мое да судам може нема ко мене да ве тормозат бидејќи со мене си имаат некои свои лични комплекси, а посекако ќе ве биде сите само и доколку малку од малку почнете несебично и тро по тро идеалистички да думате, некој со Христијански некој со мрмрзиски некој со Исламски некој со бизнис идеали, битно не чекајте двајца без тројца зад затворени врати да ви потпржуваат туѓи рецепти, зоон политикон ви станале медиумите намењто тоа вие самите да сте, медиумите пак ги котролираат клановите, та не ви останува друго него со герила маркетинг да се промовирате! уште побитно не се плашите, што има да изгубитенако сте искрени!? лично бинтерал до крај вака, но јас за друго во Живот сум се определил, смешно е да некој кој вкусил мед се наврти на шекер, не, мое беше да мотивирам, тоа и го сторив, понатаму не е ни мое ниту пак сакам јас некогомда поучувам, особено што и сам сум полуписмен, но од она искуство што го имам со е-опптество можам да увидам и да посведочам дека бесполезно е да тилтате во празно по социјални мрежи, а наместо тоа би било корисно да думате прегледно и архивирано по е-форуми дури истите биле за забава а пе пак ако се тематски или невладини амо еден ден и партиски илити институционални, вашите предци немале ни е од е-општество па пак низ писма летоци и книги се помагале и растеле вие во информации сте удавени но не знаете каде како истите да ги срочите споредите подредите архивирате, просто изгубени сте во преводот кога тоа го правите медимски или библиотекарски бидејќи денес ниту медиум држи абер подолго од два дена ниту пак библиотека некој посетил подолго од три дена, но затоа си денгубите по фејкбукот и очекувате до нзс ќе дојдете преку карамбол од заскитани анегдоти и сеирџиски маркетинг, та бар тоа да го праевте од идеализам некаков и заради заедничко добро туку строго за да онанирате електрофизиолошки гурабии кои од безидејност ви натежнале по вијуги, опаметете се веќе еднаш не се однесувајте како недораснати, а кога ќе биде тоа со овој Народ навистина е тешко да се каже бидејќи и еден попис не може да истера а не пак иднина да проектира на поарно, чунки биометриските документи денес не можат да ви дадат точна претстава, само ете чим законски немате право на тие податоци тие никому па ни научници не им се достапни, да не говорам што со такви биометриски документи а преку 2fa автентикација можете и од дома за консултативни референдуми редовно да гласате во однос секакви секојдневни локални или национални гајлиња, но ко за беља ниту таков зљкон ќе донесете а доколку пак тоа бидне случај ќе ве возат дека така може и да се одродите без проблем, небаре за полот може да думате дека е природно да си го смените што во однос етносот е името и јазикот т.е. Народот, нонкапка по капка турбофолк и ете и турбо сакаа за малку да ви оперираат полот ко северен, среќа не ви е ни јужен, та си останавте свои на своето, но ајде сега тоа осигурајте го!
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 02.Октомври.2018 во 17:51горе фали првата фуснота ненамерно намерно можеби чунки веројатно синкир бидејќи треба да и се посвети засебен пост како озбилно поучен абер аманет дека со вас мајтап си тераат спотерано удбашите локални виа удбашите глобални преку локално-глобални пиони кои спроведуваат банкор агенди а сред кои вие како Народ сте статистичка стока ако не бројка за чиј квалитет на живеење единствено експериментите се норма додека да им стаса новиот светски поредок во кој пак ако не стока и бројка од вас ќе направат бројлер што и сега се случува само што тогаш ко топтан учипени ќе ви прават на сите пушдбатн старт ристарт кога им се сака за што им се сака а за што сега им треба неверојатно екстра време фокус и волја за додека си тераат агенда и ве учипуваат вие со насмевка да го очекувате секој следен нивни бран додека глобалистичкото цунами не го потопи и последниот Слободоумен остров во вашиот сон од која тиња сега се поткрева само метан а тогаш ќе се крене шејтан, Не Дај Боже на таквите околности да се поклоните и речете аирлија зошто така за вас вечно сонот ќе остане реалност а таквата фатаморгана кога ќе снема сонце ќе стане кошмар од само би посакале да се разбудите! затоа со време расонете се и не очајувајте, не значи ако бранови се високи дека сите ќе се удавиме, но мора да разберете дека Црквата и Џамијата се единствените Кораби преку кои ќе се Спасувате и Спасите а додека ви фрла некој спасувачки појаси наместо сеир да фаќате побрзајте да се избавувате без колебање дали денес е часот на моралниот потоп или час потоа на вечниот сон, а патем и заборавете да се замарате со кој што рекол нерекол кој што почнал остаил туку засукајте ракаи та ако не на Брод в Кајче качете се и веслајте но внимавајте на оној кој сте му остаиле да весла да не ви ги пукне веслата од глава а не пак директно во цунамито да ве одвесла, од кој аспект и Рурална ѐлегализација за Марихуана е склет ако веслањето не е со озбилен фокус, но урбано-мафијашка декриминализација директно во епицентарот на развратот ќе ве фрли а и оние малку островчиња што сега ви се при рака така ќе ги потопите инстант бидејќи ќе почнете со џоинти по Манастири да скитате што како сластољубие е крајно дрско освен душепогубно да се мешаат суштини а така да очекувате дека ќе си спасувате Души, иако како тргнало сега таквиот мешанац си го чините со широки деколтеа или пак злато на гуша та одите при Бога со чалам очекувајќи Милост што не само што е срамно туку е и глупост! Пораснете веќе еднаш, бидете пример ко постари вие за децата а не само тие за вас бидејќи за срам едвај уште тие да знаат, од друга страна тие пак се побестрашни од вас големите кои и малку да залади коски ви се тресат а не пак да подзамрзне психа ко што неретко е случај кога ви перат мозок пред тенеќињата замаено правејќи така и од вас тенеќе гладно за сркање фалц-жими-мајка агитпроп! а моменти ми заличува дека се однесуваме како да немаме Држава туку бројлерски комбинат во кој петлити куК*рикаат како кокошки турбофолкерски песни а вие си помислувате тоа е немаме друго освен петло-кокоши и та ајде сите главите во песок и треси пердуви, Не Дај Боже ако со ваков табиет излезете на душевен мегден да земете од земја да акнете своите демони има за миг да ве истребат, камо да разбудевте срца лавовски та вие на орелот римско-корпоратистички да му ги стресевте перјата мамонистички [ https://en.wikipedia.org/wiki/2_Esdras#cite_ref-12" rel="nofollow - 1 ] за кој се говори во видеото Етос кое требаше да оди во првата фуснота горе ...сега ви е јасно зошто секаде а не само тука уставните судии се кооперативни, на запад само банкор клановски сервилни додека кај нас клановско-политички послушни, инаку од видеото, кое неслучајно има сведоштва како контраспин абери од удбашко-политички пиони, би издвоил освен оваа поента тука линкува во //минута која се однесува на горниот пост, уште неколку ко онаа околу ~40-та минута потем ~50-та минута фали уште на крај Вуди да излезе од кадар и да ви запали еден фишфириш за да ве доосвести [ http://archive.is/7oH5p#selection-2451.0-2451.88" rel="nofollow - 1 ]

кога на фејкбук тро проверглав, во однос постот за овој документарец еве што бев потпишал во постот и коментарите кои откако сконтав дека ме читаат и еа-детерминистите та за и нив да ги освестуваме за нивниот ќорсокак т.е. за тие околу нив за да не им направат изгубени грешки во превод та думав на аглиски за да полесно им легант аберите по вијуги и нанив, иако таквиот пристап најнапред се однесуваше и на локална интернационала како Шфрче кој милува интернационализми ко расипана плоча мѓу кој последен како сеирџиски пежоратив му е лаканска фора, за кој би рекол дека ко паљачо не е ни свесен дека кога макдонец жонглира интернационализми е ко санкилотска бурлеска! веројатно она арјуреди а горната фотка не ја разбрале сличните набего бидејќи пред се на нив се однесувало, да се разбудат како самоодржливиМакедонци а не евроБолшевици! можете да го симнете mhtml фајлов за да ги ѕирнете коментарите во Етос постот на мојот екс-фејкбук профил ...

https://drive.google.com/file/d/1BrwSiyEJSXjhxuRh0A2G8S2eGAumgSqj/view?usp=sharing" rel="nofollow - https://drive.google.com/file/d/1BrwSiyEJSXjhxuRh0A2G8S2eGAumgSqj/view?usp=sharingПостирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 03.Октомври.2018 во 01:30

зар и Вудро не бил во право, но кај нас ниту еден политичар ова нема да ви го признае а не пак Претседател ко Киро Борис Банко а евентуално Ѓорѓе да смогне сили да признае дека е така, но и за него не ми се верува, 666к референдумџии па никогаш ни абер ќе ги фтаса и некој да евроболшевик запне да вергла за евроатланските детерминисти дека вушност се нсп-пагани кои како масонерија се збирштина од банкари корпоратисти кралски-кланови и технократски-империјалисти, ним им е битно само како да се глодализираат час поскоро, но Слободна Волја та и никој нема право да ги суди како и зошто одлучиле особено знаејќи колку време партиско клановски на сите им е перен мозок, a особено знаејќи дека добар дел од сите нив и од страв гласале односно не им е до војна за која двосмислено но отворено беше уценет Народ од зајковци, што чинам е подло од политички аспект, нидејќи ако имаш нешто да порачаш како политичар тоа треба да е искрено, особено што денес Македонец теко да извозиш со спинои особено ако го плашиш ко за беља за инат нема да гласа за, мислам навистина не ми е јасно кој во партиски-агитпроп им испорачал ваква орака за неопходна!?

но каде се безбедносни аналитичари зошто тие ако не политичари да го соочеа Народ со ризиците, лично сметам дека иако sds заради чалам што му стегнаа на дпмн та не успеаја да истераат фалц референдум треба да бркаат до последно да се отплеткаат во што се сплеткаа но на свој а не на Народен грб, но така толку ја заплеткаа работа да просто се чудам кој за ова од евроболшевиците зајко го посоветувале дека е оправдана коцка, чинам сакале да опипаат пулс на Народ само за да знаат понатака како да се постават, точка на топење да сконтаат која му е на Македонскиот Народ, но зошто ли зајковци се глупираа со шарена-револуционерна рецесиска-инерција, а сега не можат да испорачаат, им се исплатеше ли цел ризик, за сега Македонскиот Народ да е на тапет наместо грчките политички паљачовци, конечно дали ова вака го сплоти Народ или само дополнително го поларизира, навистина од која бразда берел крастаици Премиерот та не воочил дека ко такви не се за ѕиѕаки туку за таратур кој сега на Народ тој му го има сервирано!? кој ќе биде крив за уцените и зицерите, да се надеваме совеста на дпмн ќе проработи и ќе гласа за овој дил мислам онака удбашки пушти неколку пратеници низ вода за да помине оваа глупост како товарот би паднал врз грчката страна која и така нема да го парафира наместо Народ за сето ова да биде од евроболшевиците и дипстејтовците земен за крив, односно да имаме три чисти за какви и да е понатамошни уцени доколку грците потфрлат а што не само што е очигледно туку и нас ќе не хомогенизира, бреј и креативно ко бурлеска абдали малку е за да ги етикетирам зајковци, еден факинг фалц дил да не знаат да истераат до крај фабрички а се фатиле на евроболшевичко оро да играат, можеби намерно и ги насанкале евроболшевиците за да вака им отворат врата за дипстејтовци за ко што вели во видеото горе вор-индустри енд вишок-борци-за-човекови-права да имаат каде да ги насочат, но бар да бидат искрени дека ја заебале работа самите ако дојде до такво нешто та Народ и да е сплотен, и албанци и македонци и сите останати бидејќи ги заболе ташак дипстејтовци за сите вас, веројатно албанците на фолклор ќе ги фаќаат за да ги извозат во таква агенда, но нека се сетат кога ќе сакаат на мафијашите да им дадат подршка дека на крај кога тогаш откако ќе им заврши рок на употреба ќе ги фрлат на буниште слично ко што било случај порано и со србите [ http://www.albanianhistory.net/1912_Trotsky/index.html" rel="nofollow - 1 ] од друга страна може да се случи Не Дај Боже не само мал конфликт ами балкански та сите ко муви без глави да останат, нормално во кој случај америте имаат свој сојузник а логично ние ќе мораме да побараме друг, но сигурно sds и тогаш ќе ви рече се е ок нато ќе ве заштити од напад на нато земја членка, или ако не оди преку нејзина територија тоа ќе биде напад од меѓународен протекторат, до каде се спремни да одат за да глумат коперативност со комшии но не и со свој Народ колку и да имаат различно мислење од него, ќе го лоботомираат ли, ќе го пуштат шфрчко да бара да нд бомбардираат за да не опаметат ли, или можеби малчин да пушти кајчиња за повеќе мигранати како инстант би капитулирале пред грците, зар навистина се спремни топтан по секоја цена да нe шитнат, дај тогаш да се договориме меѓусебно како македонски политички кланови на што сме и културно да си разменат абдалите територии без и капкa крв да падне, бидејќи не знам колку фали за да тргне натака работата а потем да не може да се запре, зар не беа свесни за ваквиот исход кога брзоплето почнаа да тераат ерга-омнес дилот, ајде шарено се позиционираа земаа и сета локална власт, та мораше ли бе заради факинг евро-умбрелчето за ципро да се истрчаат на слепо!? лично мислам дека сега до крај треба да одат со дилот како знаат и умејат чим тера и до сега на улаво, иако тоа ќе бде сетне пиши бриши како сеир за Македонија и Македонците но ајде за не биде дека ние сме криви заради факинг зајковци за балканска или светска војна!!! ги извозеа дипстејтовци како млади мајмуни, да не му се верува на Чоек дека Банко немал во ова сплетено прсти, нека излезе сега од глувчешката екс-претседничка дупка, нормално тоа би го напраил само во случај рејтинг ако треба на sds да враќа назад доколку успејат овие да истераат некако па и фантомски од наша стрна тоа одродувачкиот дил, а кој потем би пропаднал кај грците и да тогаш папазијада ќе биде, но сега мукла а!?

еве пред десетина години како думав во еден од антиотанизирачките постови на блогот којекој, а откако имаше сличен ризик ко сега, само што тогаш карамнлис сосе Грција извиси, а сега заев ја извисува Македонија, да се надеваме имал бекап и за ова! Камо да разбере дека на мегдан се фатил не само со балкански ами и светски духови, затоа нека трча кај Ципрас да праи притисок одма овој да интервенира за Цариград да ја признае МПЦ што побрзо!
Цитирај На стравот не треба да му се дозволи да завладее со тебе. Кој ќе подлегне на таа страст, таа гообзема и тој ќе се плаши од секакви бесмислици!

Во духовните борби треба да победуваме таму каде ќе дојде до нив, а не да го напуштаме местото на борбата, бидејќи тогаш нападите само се засилуваат .

Во наше време борбите не се толку жестоки, колку што се деликатни, Напаѓачот станал необично вешт, како некој хомеопат, а бидејќи гледа дека и иглите се смртоносни кога умешно се користат, а при тоа не прават врева, бидејќи се незабележителни, тој ги ставил настрана мечовите и копјата, а се фаќа за подлоста на интригите и сплеткарењата.

На Духовните борби мора да се гледа што е можно поладнокрвно! Како да му се случува на некој друг, а не на тебе. Погледот на своите борби станува таков, тогаш кога човекот грижата за себе Му ја доверува на Бога! Само низ борбите душата напредува, преку нив се раѓа трпение, кое го донесува смирението, кое пак го избиструва умот за спознавање на Спасителниот Пат

Свети Игнатиј Брчјанинов


Цитирај Живееме во време кога бојот на идеалите се одвива преку медиумски мегдан, кога непријателот најсилно ги впрегнал сублиминално-маркетингшиките игли и боде непрестајно со лагата која преку доволно количество пропаганда станува вистина. Ретко кој може да го издржи жилав притисокот од интелектуално бомбардирање по сите фреквенции, обично луѓето се предаваат на рамнодушноста https://web.archive.org/web/20080709003511/http://makedonskosonce.com/broevis/2007/sonce688.pdf/24_25_analiza_frose.pdf" rel="nofollow - како би се заштитиле од ваквата перфидна атака на сетилата . Во ваквиот пристап западот е неприкосновен играч во т.н. војна на петта димензија [ https://web.archive.org/web/20110806141915/http://www.intentblog.com/archives/2007/05/cyber_warfare_b.html" rel="nofollow - 1 ] која е поетично дефинирана како таква заради одреден пагански адептизам [ https://web.archive.org/web/20080820001349/http://www.spiritualpeaceproject.com/information/pages/manuals/apocalypse.htm" rel="nofollow - 2 ]

ЕА детерминистите ги држат речиси сите пропагандни конци во светот, умешно влечејќи ги истите строго претерминирано, иако не секогаш марионетите имаат капацитет да се синхронизираат со трзајот на конецот или конците. Сепак на ова поднебје веќе не говориме за конци туку за сајли и ортоми па така процесот на влечење е прилично осигуран. Ваквите марионети пак за да го дисперзираат ексцентричниот удар од трзајот мораат да повлечат внимание на себе, иако можеби свесно знаат дека она што ќе го фрлат по колективните енграми на свест и колективниот егзистенцијален биоритам е крајно погубно. Но не им е и ним лесно, сепак самите се прилично отанизирани или во најдобар случај изботирани преку автостереограмот од ѕвездата деница на отан, па затоа и попрво сочувствувам сонив него да ги осудувам, сепак генерално се согласувам за нивно етикетирање како интелектуални безрбетници т.е. соросоидни ботови [ http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=599&PID=35199#35199" rel="nofollow - 1 ]

Д-р Самаковски убаво ќе ја разобличи зачмаеноста на заборавениот екпертски свет на ова поднебје, свет кој не само што не ја советува власта и поучува народот, туку и ако се јави некој со совет или поука, никако и да се солидаризираат во неговите напори, па така ќе констатира за Фокус чичо Благоја некаде 2006тата:

Домашниве „експерти„ ги нема. Се вратија во своите домови наречени глувчешки дупки: И дозволија во нивната земја оргии да прават „светските банкари и политичари„ , Или можеби незнаат дека ова се вика силување на интелектот? Можеби, Ако некој го навикнеш на секојдневно силување тоа веќе станува редовен секс.Сепак ова е силување на интелектуалното ниво на Македонците. И затоа заслужува осуда, а не молк!

Во македонскиот интелектуален тоалет многу смрди. Повлечете ја водата од казанчето, ве молам. Заеднички нека заминат „светските„ банкари и политичари, домашните „ескперти„ и „фабрикантите„ во нивната татковина - Канализацијата.

Кон странците од типот на „светски банкар„ или „светски политичар„ не смееше да се има критички однос. „Светските„ секогаш знаат повеќе од домашните. Ако некој „домашен„ случајно им сврти од зацртаниот пат, „фабрикантиве„ ќе го „диференцираат„ како неподобен. И така, Македонија спокојно, стабилно и на долги патеки ќе оди во пеколот, односно во групата неспособни земји за самоодржување. Тоа ќе биде крајниот производ на „фабриката„. А „светските банкари„ спокојно, без и малку чувство на вина, во домашна атмосфера, на своите пријатели во вашингтон ќе им раскажуваат за некоја дива земја на балканот каде може да правиш се' што сакаш. Дури и на нивна штета!
Колку само болно реално но и саркастично звучи оваа прозба од чичо Благоја, штета што немавме за претседател човек како него, човек кој знае зошто и како ни се сервираат западно-европските гумени бомбони...!


Интересно е да се напомене дека речиси и да нема јавни а слободоумни аналитичари или експерти во државава, обично на една рака се бројат сите оние кои и некако некогаш и некаде се активираат во демистификација на отанизираното бунило во кое се наоѓа и народот и неговите лидери во континуитет!

Нај смел досега од сите што истапил јавно е М-р Пандил Костурски за жал веќе упокоен, Бог да го прости, патриот кој недвосмислено и гласно се бореше против западно-европското разнебитување на Македонија и во домашната и во меѓународната политика. Исто така од посмелите и поотворените аналитичари во современа Македонија би ги издвоил Крум Велков, Д-р Љубомир Кекеновски, Мирка Велиновска и Д-р Благоја Самаковски кои поискрено и погласно размислуваат во јавноста, за судирот на цивилизациите, за отанизирањето на Македонија, за фекалиите на соросоидите итн. Нешто како поскромни или срамежливо гласни заради честата двосмисленост во анализите и стравот од целосно отворање на картите, но сепак како добри аналитичари би ги посочил и Д-р. Билјана Ванковска, Д-р. Јован Донев, Д-р Љубомир Цуцуловски и Д-р Димитар Мирчев. И иако има доста геополитички аналитичари во земјава кои знаат колку е саат и кога ќе ѕвони сепак само овие кренале нешто повеќе глас, но повторно нешто налик кротко ехо кое одѕвонува во заборавот на ретко-ненамерните дебатни трибини или во од медиокритет загушениот медиумски простор...

Цитирај Еве една размисла на https://web.archive.org/web/20071026164530/http://www.smk-wmc.org/index.asp?content=vest&id=639&vlang=mk" rel="nofollow - Крум Велков

Чувствувам потреба повторно да укажам на некои геополитички моменти кои во овој период се одвиваат на светската сцена, а кои неизбежно ќе имаат сериозни импликаци врз Балканот, секако и врз Македонија. Таа потреба е засилена од впечатокот дека околу двата центри на моќ во државата нема аналитичари, задолжени за 'големата слика', кои можат реалистички прецизно да ги антиципираат и да ги читаат значењата на потезите на големите сили, нешто што за мали држави како нашата е судбински важно. Некои од тие потези се директно поврзани со Балканскиот Полуостров, некои не се, но конзистентна аналитичка интроспекција на која и' се иманентни геополитичките законитости знае дека развојот на состојбите на светската сцена е сличен со некои метафизички флоскули на т.н. 'теорија на хаосот', како следнава, парафразирана: Ако, на пример, во Иран една пеперутка запрета со крилата, во одредени околности тоа може да предизвика ураган на Балканот!

ПОДВИТКУВАЊЕ НА ОПАШКАТА

Првиот потез е извештајот на ЦИА за Иран, во кој, на сеопшто вчудоневидување, стои дека Иран уште од 2003 година нема технолошки инсталации, ниту намери, за производство на атомско оружје. Паф! Долгонајавуваниот 'судир на цивилизациите', со потенцијал за атомски удар, останува без гориво. Што, забога, се случи, се прашуваат 'аналитичарите'? Си ги подвиткаа ли Американците опашките пред решителноста на иранскиот народ да се брани до крај? Станаа ли свесни дека нема да може да помине уште еднаш истата алиби-лага за воена интервенција како во случајот со Ирак и катастрофата која им се случува таму? Дали структурите на ЦИА и поширокиот американски естаблишмент конечно увидоа дека Џорџ Буш е неодговорен милитаристички простак во чија потсвест свети само една светилка - црвената на копчето за активирање на нуклеарното оружје?

              Битно е да се знае дека таквите потези на американската политика никогаш, ама баш никогаш не се еднозначни. При такви крупни геополитички чекори секогаш во заднината има најмалку уште една калкулирана проекција која има кумулативно значење и влијание за блиска иднина, а притоа таа заднина воопшто да не мора да е поврзана со Блискиот Исток. Во овој случај, анализата тргнува од тајмингот на Извештајот и само два дена по убедливата победа на Путиновата Обединета Русија на парламентарните избори во оваа земја. Не само што оваа партија извојува двотретинско мнозинство во Думата туку од политичкиот живот на Русија практично се збришани прозападните партии, кои не освоија ниту едно место во парламентот. Одувани се како партали. Ако атлантистите во Вашингтон очекувале дека е можен поинаков исход на изборите во Русија, тогаш очигледно имале катастрсфални анализи од уште покатастрофални аналитичари, бидејќи, поврзувајќи го исходот од руските избори со натамошната политика кон Иран (кој ја ужива поддршката на Москва и кој се повеќе се утврдува како стратегиски партнер за стабилизирање на евроазискиот југ и пресекување на американската 'стратегија на анакондата'),
Американците, очигледно, очекувале (сиц!) пораз на Путиновата партија или барем далеку послаб резултат. Но, тој само уште повеќе ја зацврсти својата позиција, зацврстувајќи го со тоа, автоматски, и бедемот пред Иран.

Експресно, како да бега од оган, ЦИА излезе со Извештајот од кој издишаа балоните и лагите за нуклеарна закана од оваа земја. Најавената агресија врз Иран отпаѓа, барем за догледно време, бидејќи Вашингтон добро знае дека тука Русија, особено сега, не смее да попушти и дека нема да попушти. На Џорџ Буш ништо не му е јасно, по традиција, па веќе следниот ден повторно го повика 'слободниот свет' за единство во борбата против 'иранската закана'?! Каква депласираност и бламажа!

ДОБРА ВОЛЈА БЕЗ ДОВЕРБА

Сепак. добронамерно е овој пораз на ионака катастрофалната политика на САД на Блискиот Исток да се третира како попуштање и покажување добра волја. Кремљ така и го прифати, без триумфализам. Напротив, само неколку дена по потегот на ЦИА, дојде уште еден геополитички земјотрес, со тектонски значења длабоко под површината, до кои не допираат обичните антени: Путин за свој наследник на претстојните претседателски избори го предложи Дмитриј Медведев, за светската јавност најумерен од сите негови можни потенцијални наследници. Убеден сум дека со овој потег Путин го прифаќа американскиот и дава нов помирителен сигнал кон атлантистичкиот камп. Речиси сите очекуваа новиот руски претседател да биде некој, најверојатно Сергеј Иванов, кој уште поцврсто ќе одговори во позиционата геополитичка војна по враќањето на Русија на големата сцена.
Путин повлече потег во полза на светскиот мир и стабилност, понудувајќи човек кој пред се' сака да партнерува со Западот на рамноправни основи, а не да војува.

(Една дигресија: сето ова не значи дека таа позиција нема да се смени експресно доколку атлантистите повторно сакаат да ја излажат Русија, како пред перестројката, кога Горбачов беше убедуван лично од Бжежински, кој во Москва настапи со својата т.н. Теорија на конвергенција: ако СССР прва направи идеолошки и геополитички отстапки, т.е. да го омекне комунистичкиот централизам во насока на извесна пазарна либерализација и да се повлече од Европа, тогаш и САД ќе направат идеолошки отстапки во насока на подзауздување на слободниот пазар и на либерализмот, а ќе го повлечат и НАТО од Европа и своите сили од Азија. Влогот беше конвергентно кондоминирање на двата гиганти со светот, требаше да се сретнат на половина пат. Бжежински тогаш доби отворени и искрени овации при настапот во Советската академија на науките и уметностите, но овој, излезе дека е ноторен лажго. СССР прв го повлече потегот.

Екстремните атлантисти во ликот на претседателот Реган и потпретседателот Буш подмолно го прескокнаа договорот, детантот, и го искористија советското повлекување од Европа за подметнување на разноразни 'револуции' и марионетски режими низ Источна Европа, со цел да се инсталираат американските геополитички интереси).
Како и да е, Москва веќе не му верува на Вашингтон, но сепак покажува добра волја со Медведев, иако е очигледно дека новата политика на непопуштање на Кремљ последниве години дава резултати и го принудува Западот на отстапки. Ке ги има уште. Во секој случај, на Блискиот Исток се наѕира трошка светлина за почеток на крајот на ужасите. Тука, всушност, може да се види вистинската стабилизирачка улога која една силна Русија ја има за светот. Рамнотежа на силите. Биполарност. Стабилизација. Потоа, мултиполарен свет. Различност во единството.

ПОСЛЕДИЦИ П0 ЕВРОПА И БАЛКАНОТ

Но, токму тука, директно со исфрлањето на Блискиот Исток од фокусот, почнуваат новите проблеми за Балканот. Тоа е веќе легендарна шема на англоамериканците: Балканот и Блискиот Исток. Блискиот Исток и Балканот. Кога во еден од тие два региони врие, во другиот е помирно. И обратно. Стара крвава приказна за дестабилизација, пред се' на Европа. Големиот француски геополитички 'мистик' и писател Парвулеску вели, парафразирано: Кога атлантистите почнуваат војна на Блискиот Исток, таа е директно насочена против стабилизирањето и обединувањето на Голема Европа! Како? Па, така. Теорија на Хаосот, не? - ако прифатиме дека безобѕирните интереси на 'светските џандари' предизвикуваат вистински хаос низ планетата.

Во книгата 'Војна против Европа: Босна-Косово-Чеченија' Александар дел Вале пишува: 'Во однос на државите од Источна Европа САД водат двојна политика. Нејзината цел е, прво, НАТО да се доближи до границите со Русија, интегрирајќи ги во 'западниот свет' антируските сили на поранешниот советски блок кои припаѓаат на католичко-протестантската (Унгарија, Полска, поранешна Чехословачка) и исламската (Турција, муслиманските држави од Средна Азија, Босна, Албанија, Косово) култура; второ, да се ослаби Русија, да се стесни во Азија и да се отсече од Западна Европа. На тој начин, европскиот континент ќе се расцепи на две, изродувајќи 'нова студена војна' меѓу византискиот Исток и американизираниот Запад, ќе се организира ново-стар 'геоцивилизациски судир' меѓу двете, една кон друга непријателски Европи'. Тоа се Новата и Старата Европа на Рамсфелд.

Значи, повлекувајќи се од агресивните планови кон Иран/Блискиот Исток, англоамериканската политика автоматски ќе се фокусира на Балканот, тоа е нејзина закономерност, обидувајќи се барем овде, во еден од неколкуте клучни геополитички јазли на планетава да ја реши ситуацијата во своја полза. Што значи тоа? Тоа значи дека САД, помогнати од старите англиски мрежи на влијание, нема да имаат обзири кон никаков национален интерес на балканските народи а целта е да се инсталираат државни/раководни системи кои ќе бидат директно потчинети на американскиот диктат, таков тип на 'стабилизација', кој да речеме нашата земја, во најмала рака, ке ја чини името (старите агенти-провокатори на атлантистите, веќе почнаа да настапуваат со предлози за адаптирано име, како 'пазар' за влез во НАТО).

МАКЕДОНИЈА БЕЗ 0ДГ0В0Р

На Балканот останаа две крупни нерешени прашања: Косово, со поттекст за потчинување на Србија, и Македонија, во чие гибање лежи потенцијал за европска катаклизма. Проблемот со Македонија во ЕУ и пошироко само на површината се третира како проблем со името. Очигледно е како е координирано темпирањето на двете прашања паралелно, во пакет: како што финишира конечната разврска на косовскиот проблем, така се зголемуваат и притисоците врз Македонија за промена на името, сега веќе се' појасно поставена како услов за членство во НАТО. Одеднаш повторно се појави посредникот Нимиц со непристојни предлози, кои се директна американска интервенција во спорот, без оглед на тоа што САД го признаа нашето име (затоа што беа натерани на тоа преку Референдумот од 2004). Црната варијанта на калкулацијата на англоамериканците со нашата земја е таа, преку грчките уцени, да се претстави како проблем или пречка за стабилизирање и интегрирање на Балканот во ЕУ со доведување на меѓународната заедница пред конечен избор: Грција или Македонија. Со оглед на геостратегиската (исклучително важна за атлантистичката геополитика) позиција на Грција, исходот од тој избор е јасен. Не гледам дека македонската политика има одговор за таа ситуација, а тој е повеќе од очигледен.

Ние сме директно уценети со индиректни притисоци. И за двете прашања финалето се темпира за напролет, пред самитот на НАТО во БуК*решт. Тогаш, доколку македонската политичка елита не сфати што се случува и не дејствува радикално превентивно, може да ни се случи губење на името/идентитетот, за потоа да уследи редефинирање на границите и можна поделба, иницирана, на пример, од една нова војна по повод Косово.
Таа војна ке ја зафати и Македонија, за да се оствари атлантистичкиот план, преку повторна НАТО интервенција да се направи етничко разграничување, под маската на смирување на судирите. Тоа етничко разграничување може да трае со години, додека не стане нова реалност на Балканот и де факто нова мапа.

Но, како што гледаме последнава година, и овде Русија не попушта. Тоа значи спротивставеност до исклучивост на интересите на големите сили. Историски, особено на Балканот, тоа обично води до војна.
Потплатените англоамерикански пропагандни 'аналитичари' сега се обидуваат однапред вината за тоа да ја префрлат врз Русија и нејзината непопустливост, премолчувајќи дека токму исклучивиот западен став за косовска независност ја предизвика руската реакција, која зад себе го има и легитимитетот на Резолуцијата 1224 од ОН, според која Косово е дел од Србија. Тоа непопуштање на Русија е од голем интерес за Македонија и ако нашата држава има вистински политичари и водачи ќе умее да профитира од тоа. Да не ја заборавиме и кристално јасната позиција на Русија во врска со името и државноста на Македонија.

(Изминативе месеци Светскиот македонски конгрес остварува проект за соработка со Светскиот руски конгрес, кој е во симбиоза со руската држава: формирана е Заедница на Македонците во Русија и Македонска црковна општина, а постои расположение за изградба на македонска црква во Москва и на руска во Охрид, што ќе биде де факто признавање на МПЦ од страна на РПЦ, една историска димензија, за која, разочарувачки, интерес не покажуваат ниту Владата, ниту Претседателот, ниту МПЦ).

РУСКО-ГЕРМАНСКО УСОГЛАСУВАЊЕ

Воопшто не е релевантна ниту пропагандната теза дека сите членки на ЕУ, освен една, биле за независност на Косово. Контра ова оди фактот дека практично на денот на истекот на рокот за преговори (10 декември) агенциите објавија дека Владимир Путин и германската канцеларка Ангела Меркел имале телефонски разговор за 'усогласување на ставовите околу Косово'. Да, да. Усогласување.

Без оглед на стекнатиот 'проамерикански' имиџ, Меркел добро знае дека Косово директно ги засега руските интереси, дека Путин нема да попушти, и дека, конечно, за Германија и за ЕУ е далеку поголем интерес да соработува со евроазискиот џин за ова прашање. Ова е речиси историски момент и ја става ЕУ во нова позиција да мора да застапува балансирано решение за Косово. Сегашниот официјален став на ЕУ за независност на Косово, да не се лажеме, е директен производ на фактот дека Европа е под англоамериканска доминација, но и потегот на Меркел, како и неофицијалните ставови на голем број врвни европски политичари се' повеќе одат во насока на отфрлање на наметнатото решение и барање модус за ново, компромисно. Донекаде загрижува моменталната проамериканска позиција на францускиот претседател Саркози а пропо Балканот, меѓу другото и со изјавената поддршка на Кушнер на грчките позиции во спорот со името. Имајќи ја предвид историски двојната геополитичка ориентација на Франција, Саркози во исто време изјавува љубов и на САД и на Русија, што е во ред од хуманистички аспект, но од геополитички оваа позиција нема да може долго да трае. Можеби е поблиско до умот да се мисли дека итриот француски претседател, преку додворувањето кон Буш, стреми кон истиснување на улогата на Британија како 'вечен сојузник на САД со 'специјални односи' и префрлање на тежиштето на односите меѓу ЕУ и САД во континенталниот дел, што би ја изолирало уценувачката улога на Англија. Ова е сепак второстепено прашање и доколку Русија и Германија се 'усогласат', Франција ќе мора да се приклучи, ако сака да избегне маргинализација во можниот иден евро-руски/евро-азиски сојуз.

Балканот е во самиот врв на светскиот геополитички фокус. Ситуацијата е: се' е можно! Погоре образложените позиции на големите играчи се повеќе од јасни. Во финишот сме на конечната балканска разврска, која ќе ги постави идните геостратегиски позиции на овој регион во новата геополитичка мапа на светот, чии контури се веќе оцртани. За Македонија воопшто не е доволно да каже дека без името не влегуваме во НАТО. И не и' треба референдум за тоа дали без името да влезе во НАТО туку за тоа дали воопшто да влезе. Доколку македонскиот политички врв реши да ја прескокне волјата на народот, евентуалната одлука за влез во НАТО без референдум ќе биде недемократска, неуставна и нелегитимна.
Тоа, неумитно, ќе има последици. Со причини.


Објавено на 28.12. 2007 во Фокус


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 03.Октомври.2018 во 11:44

ако некогаш нешто треба да се има на ум тоа е дека времето стои а не тече, нема минато или иднина туку се' е сегашност, оваа мудрост е вишок и за науката од релативен аспект, а попрво е теориски одржлива во однос цикличноста на космосот [ https://en.wikipedia.org/wiki/Cyclic_model" rel="nofollow - 1 ] што е космолошки основа за биг кранч теоријата [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1719&PID=136450#136450" rel="nofollow - 2 ] односно одговара на експандинг рт тероијата однос ротацијата, така речи на ова ниво,свет,космос,димензија (кој како милува) јасно е дека Вистината е Апсолутна а мултиплицирајќи се ко таква се шири и доаѓа до една бесконечност во која она што е конечно некомпатибилно не е возможно да влезе та и се ресетира, но знаејќи дека не е така со Душите бидејќи тие се вечни [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1719&PID=223577#223577" rel="nofollow - 3 ] нормално во таквиот циклус доаѓаат до нов бесконечен каде оние кои се компатибилни за висините одат високо а оние на кои Вистината не им е мила отпаѓајќи од неа затеруваат ниско, а кога ќе биде тоа не е мое да судам ... јас како Човек само знам дека циклусите се повторуваат сега бидејќи имаат Душите Слободна Човечка Волја која доколку како избор е приклонета на Божјата Волја растат но доколку се приклонат на волјата на анатемаго се ресетираат во растот и пак како свест мораат да растат во однос Апсолутната Вистина а кога тоа ќе се види во очи заедничкото колективно како свесен раст станува јасно зошто цикличноста е норма во навидум линеарноста од избори, ако пак вака гледаме на историјата како форма на заедничко свесно тоа нормално ќе не врати т.е. истото важи за оние појави кои порано биле вакви или онакви да бидат пак вакви или онакви иако пораснати проширени и надградени, така космополитизмот на македонците има свој раст исто така и не само заради територијални околности туку и културни, но бидејќи ко новокопмпонирани нации племињата на балкан каде порано се обединиле се денес разеденити и раскарани нормално растот на таквиот космополитизам е заглавен во растот на робовладетелството на римските внуци кој раст некои се уверени дека ќе ги обедини та и тие како космополити да растат робовладетелски што не е возможно не само во однос каузалноста туку и во однос изворноста, просто колку и некој насила да сака Македонија генетски во културниот код да ја ресетира во однос космополитизмот тоа е невозможно како и сака да ја поткопа, дури и секаде успеал во изворот нема да може никогаш од неа да направи поклоник на земниот есхатон чија премиса е земен рај како духовно робство, просто Слободата во очи Вистината нам ни е помила, а бидејќи таа е секогаш посилна во даден циклус треба трпение за сетне и да се уверите дека е така, во спротивно за вас лично ќе биде неподносливо ко сизифови каменот кон еа-детерминизам да го туркате а го истуркатnе и таму дѐ се смирите, а дури тоа го сториле како некомпатибилни со робовладетелството на либералниот хедонистички свет ко Монотеисти вие или ќе го заразите истиот со својот вирус или преку отпор ќе го отфрлите како современ кум на паганизмот, но Слободна Волја та можете Слободно и со глава во ѕид да терате!

формата може се менува но не и суштината посебно онаму каде културната генетика не е избришана, ако испариле линковиве видете дали има ехо и на арцхиве.ис

https://web.archive.org/web/20181003092900/https://makedonijadenes.com.mk/ovoj-ulichen-fotograf-gi-rekreirashe-svoite-fotografii-stari-30-godinia-galerija/" rel="nofollow - https://makedonijadenes.com.mk/ovoj-ulichen-fotograf-gi-rekreirashe-svoite-fotografii-stari-30-godinia-galerija/

https://web.archive.org/web/20160507141543/http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=8A49467993339947A7594999D2F3BACC" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20160507141543/http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=8A49467993339947A7594999D2F3BACC

https://web.archive.org/web/20181002211305/http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=545" rel="nofollow - http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=545&PID=228608#228608


од овој аспект може да се гледа и на моите блогерски пост-споредби кои може звучат чудно но дефакто се исто актуелни на некој начин хистори рипитинг а да се надеваме таквиот рипит ќе биде повторно каузално лесен во однос нас и нашето постоење, што вака или онака е неминовно, но дефакто некомпатибилно со оној систем на отанизирани експанзија преку лага, да сакаат да колонизираат отанизираните а да глумат дека тоа заради демократија го прават, постовиле самите рамки кои самите не ги почитуваат и во однос меѓународното право и во однос економијата и во однос териториите, просто тие се како нанситен апстрактен глад кој голта се пред себе што може да проголта, но од изворот на космополитизмот ќе се загрцне ако со тој памет продолжи, затоа и сака да проба доброволно сами да се самоукинеме затака полесно да не свари бидејќи во спротивно ко што и сами воочиле не е возможно да не апсорбираат како изворни!

затоа би рекол кој се Спасува нека се Спасува како знае и умее, никој никого да не осуди, некој знае само вака или онака некој и потака, обично ко Луѓе фокусирани сме само на земното и забораваме на духовното, ко некој намерно да нафрлил толку многу играчки за да немаме време ни во огледало да се погледнеме, кога пак духовното ќе не парализира дали заради компатибилност или задременост нормално ако тоа духовно не е Вистинито живеејќи заради Вистината јасно и ќе не повлече со себе доколку не се потсетуваме кај ни е место, иако за Монотеизам денес поревносни се Муслиманите како потрадиционални но ме чуди како тогаш албанците успеваат да одолеат на западниот либерализам и паганизам верувајќи дека ако безусловно им спуштат нанив глава дека така ќе се ослободат, зар не разбираат дека некој постојано сака Нас овде на Балкан сите да не држи како заложници преку меѓусебни гачки, чинам ако почнеме да бараме повеќе меѓусебно сличности наместо слинење по еа-моркови далеку побрзо и посамоодржливо ќе се исправиме, тука меѓу македонците и албанците за тоа како спона ги имаме Монотеизмот и Мијаците но колку за ова сме свесни незнам, само знам дека во оној изворен космполитизам денес има поесеано отанизирано-робовладетелски вирус од кој мнозина се толку опиени во транс да си мислат дури дека еа-детерминистите се богови, ало каде бе со тој памет, за жал таква перцепција мнозина имаат и за источните империи та и тие би ги прашал зар ние пред се нели сме центар!?Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 05.Октомври.2018 во 04:20

откако си изгубија моментум за ца-зи дилот, агитпропот на масмедонските фабриканти што вели чичо Благоја погоре наместо да пуштат вода културно за своите фекалии, ќе ви речат Народе вие сте за флеширање бидејќи референдумот е успешен но вие не сте свесни за тоа бидејќи популациската четка не ги прочешлала статистиките навреме та сега ретроактивно му е мајката за тоа бидејќи иако брза кучка слепи кучина раѓа спинот мора до крајн а се истера од наша страна, иако кАменос ги поздрави дека дилот фатирал апстрахирана крагња на долна поткошула во денешна грчка влада, но види ти чудо Банко и ретроактивно бил апстрактно спремен да посведочи дека не е така бидејќи ко екс-претЅиденте тој смеело да го нема во избирачки список и ден денес иако на сите избори во македонска потсвест од 1991 навака фигурира како џокер у покер иако не и како шема во блекџек бидејќи тој е папа а не некој друг кој го млад електрофизиолошки локал политбираџија го донел у вашата македонска потсвест, ќе дочекаме ли мемоари некогаш за да разбере кој бил тој и кој е кој!? можеби некое алтер его од циклусот стркалан напред назад меѓу СРМ РМ РМС РМ РСМ во Ррѐадио Слободна Македонија [ https://web.archive.org/web/20181004234510/http://www.sobranie.mk/social-democratic-union-of-macedonia-fa2d86d1-6a3b-4f80-919d-76c747830c2f-ns_article-branko-crvenkovski-91_.nspx" rel="nofollow - 1 ] можеби ако се родел 63-та во Скопје ко година помлад денес ќе имал пооштроумен агитпроп денс каде баш тој нема да мора да биде спотер за фалц фикшн филмои кои вам уште пред раѓање титоистите ви ги рентале во меѓусвест дека сте се' само не сестрано Македонци а рецидивите на тие титоисти тоа впрочем и сакаат да го парафираат како повеќедецениски аклиматизирани на некои бело'светски детерминисти кои напудруваат веќе две столетија енлајтмент ревајвл на паганизам сред Христијанство како њуејџ риба во аквариум кој е од секогаш традиционален но каде некоја октопуси заматила вода та њуејџ рибата вам ви изгледа ко христијанска-еу и антиробовладетелски-отан, а заради чиј сектор у аквариум ние треба сега да пливаме грбно дури и после бистра вода кога в него притекла за да не видиме што е тоа толку таму убаво заматено, иако и баш не зависи од секторот како ние ќе пливаме туку од њуејџ пливањето на оние џомби во таквиот еа-сектор кои не убедуваат дека е функционална едикоја батерфлај ефект теорија како стил, та и не само ним што им се врежало ова убедување туку и на многу други ко Македонци им е имплантирано - биле глобално или национално фокусирани кои кога ко риби денсаат во аквариумот а не се свесни дека така се прелажани таквиот денс почнува да го следи чопорот - кој етимолошки е метросексуално апстрактен како батер&флај у каос'ас'стаил, т.е. она што не им е јасно на мнозина вакви чопорводци е дека ошле по памет на месонски енлајтмент тероии за чао'пеперут [ http://archive.is/cSgYr#selection-1549.0-1549.652" rel="nofollow - 2 ] а преку'патос ем патемИетос попатЛогос со ваков акал вона-би-перуетџиите во тој еа-сектор среде Христијанскиот аквариум забораваат дека јатото им станало чопор а волјата месонска кога и на флуидноста задсебе гледале ко на животинска пратња [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=185782#185782" rel="nofollow - 3 ] иако чинам и наместо чопро да гледале јато подалеку од кокошарска диоптрија немало да фтасаат бидејќи бројлерлукот на енлајтмент ковчеџето во тињата им ги замеурил вијуги та наместо флуидно да летаат ко Христијани закрчено литаат ако не лутаат ко њуејџери, од друга страна сигурно залутан е и муабетов за мнозина како опис за следниот линк со маст'хев'агеин ченс'фор'фер'плеи преку њу'дил ако не олд'шпил но можеби сега доколку зајковци не фатат добра рака да ги надополнат банковци со шахпастиран копирајт воден жиг посреди карамбол агитпропот за од спнт внесување на македонците во еу како граѓани со фр'анцуски ен'лајтмент на'ционален ле'гитимитет, френале штимунг разбирлив за оние кои им е јасно како ботовите станале ботови преку бот-риби чиј еволушн го имаат шитнато бионичко-утописко-маркетиншки и сатурнци ко порака која е смислата на таквиот њуејџ метаморфозис, за кој пак на мнозина не им е јасно дека е корпоративен манифест за нсп филмот, кој пак штом заштека овде онде вака или онака мора да се ретушира, кај нас после рефе'ренд'умот по'пис заради из'бира'чи во залет кон еу балет ут водата заматена пржинско-дипстејтовско-евроболшевичка, откачено закачено двосмислено неискрено купено продадено подземено потфатено никој не ни е крив што си дозволуваме да заборивиме дека Ааквариумот е пред се Христијански и дека треба сите да Простуваме Трпиме и Смирувамено и да внимаваме да предупредиме и помогнеме, со сите да се разбереме Христијански Спасително наместо хуманистичко експериментално енлајтментски ко секуларисти во утописки бионички рај за банкор идеалистите кои паднале ничкум пред мамона-и-сличните-наненго-Анатема-на-ним, кои идолисти забораваат дека не се јаде се што плива ниту се што лута, та зар е можно Христијанин да лаже да краде да извртува да мрази и омаловажува, по то ќе ги познаете дека и без да знаат паганизмот им купил вратоврски за немо набљудување неопагански струи ако не цунамија, НО Кораб Ваму ОСтров Тука Пристаниште Таму и Волја За Слобода посекако ќе најдеме сите Оние кои сме одважиле да бидеме Чесни и Достојни за од стегите на таткото на лагата со Божја Помош се избавиме, но што преку гневење нема да го сториме, макар немале друг начин него егативна страст како гордост дури и со ниска страст како апче за смирување сме внесле, та ако не живееме Воцрковено и се Смируваме Литургиски навистина нема како поинаку туку стравовите и гневовите да ги отупуваме хемиски но што е дозволиво само доколку сте свесни дека така не само што се фрлате во униние земено Христијански туку терате кон атарксија но поарно е чалам Чоек да спушти него преку праведност да биде повод за сите да се расчаламат, мора ИТНО да разбереме дека ако не почнеме да дебатираме е-форумски бар внатре партиски а ачик но и меѓупартиски бар преку нво-е-форуми, а си продолжиме телевизиско сеирџиски да бркаме агитпроп поени, така ќе се заглавиме да просто и самите стануваме октоподи на гневот чие масло ќе испишува удбашко партиско клановска глобалистичка или националистичка спинтагмамод која не само нашите поколенија ами и нашите предци ќе бидат топтан жигосани на сите земајќи им го Мирот каузално бидејќи в пекол претходно се фрлиле за да денес ние уживаме, бар да се помолевме ние занив тропотро бидејќи утре тие нема да можат за нас ни референдумски тоа да го сторат!

Банко и Талант не гласаа =
http://archive.is/L3scU" rel="nofollow - https://plusinfo.mk/гду-нов-изборен-модел-итен-попис-и-чис/

Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 05.Октомври.2018 во 13:19

^^


ах кој би рекол дека Ханс Лотар Штепан е германец, но е, и цела среќа за да се отргнеме од ситнопаланечките навики да генерализираме дека само мртов шваба е бубашваба, мислам престанете малоумно да обвинувате грци биле геноцидни срби биле црквоцидни бугари биле етноцидни или пак албанци фолклороцидни мислам ало има ли оператор кај телефоно клeтнички да им шепне на македонци дека начисто си губат Благодат кога и по комшилук клеветат богохулнички со зборои гнасни бајачки пардон ѓаолски-анатема-на-ним а што нималку не изостанува ни ко фејкбуковски напудрено кон ретровизорски собраќа'ј фрлајќи зборои итарпежовски кон припадници на македонски и албанcки политички кланои, онака низ свадбарски вајб да пуштат срце да се зарадува од сеир ако не клевет'лер па и во креветлар пред спиење триење или летање, скраја да е, после и апчина малку им биле незнат кај да литаат, а наУчници ќе им речат идете у природа таму наберете си иЉач качете го на магаре и назад во град за да опуштите атмосфера бидејќи научно е докажано дека поарно апче во стомак него клетва од склет фрлена надвор низ уста, за да така избалансирани макар тело товареле бар душа погрешно не би изврзале, иако докол,у ви атане тоанавика бидејќи преку ноокомпонирани хемиски равенки низ апои вие врата им отворате на астрални'ѕверои'џинои полека полека и тело ќе си сотрете со таков памет но и душа бидејќи тие створои се хранат од вашите ниски страсти особено омраза супер екстра кога комраспалена гневно фршти по сите страни низ очи уши ноздри та и ауспуси, та имајте бре осет бар понекогаш дека силувате некого кога си терате дури и од спунт лефтерно, што ви е крив овој или оној, или лечете се со Молитва или со апчина, само немојте да дремете ко излечени а всушност сте згмечени од ќљофтање по фејкбук и слични е-ќорсокаци!

бреј ме насмеа банко&талант налик старс&страипс патерн кој треба дадено стадо да го јатоса ако не го чопориса, агитпроп пристап кој маркетиншки правовремено се користи бар за оправдување на лапни-голтни пропаганда него не ли голтни-голтни агенда [ https://vimeo.com/psyop" rel="nofollow -
Цитирај This suggests that nonlethal predator effects can greatly alter group composition within populations, with potential implications for social behaviour by increasing the number of potential interaction partners, as well as longer-term consequences for pair formation and emergent effects determined by social structure such as information and disease transmission. We provide the first evidence, to our knowledge, based on in depth monitoring of a social network to comprehensively support the hypothesis that predators influence the social structure of groups, which offers new perspectives on the key drivers of social behaviour in wild populations.
...
The motivation for this selection procedure was to distribute releases of hawks more evenly over the day and to ensure that all birds had a similar chance of experiencing an attack. By conditioning the release on the presence of a bird at a feeder, we avoided ‘null releases’ at times when no birds were near the feeder as well as ultimately simulating more realistic attacks, as hawks whooshed over the feeders only when a bird was perched upon it.
...
https://www.nature.com/articles/srep33476" rel="nofollow - https://www.nature.com/articles/srep33476


стварно од мој раК*рс нивниов и мојот агитпроп излезе спунта'стаил меѓу детеГоломеше&компани vs детеТатуличе&стријтерс но з'ш мислам така ~ па ѕирнете ги задни 4-ри страни та белким ќе ви обелат белка аберите оти и таа ви ја беа напраиле жолчна, просто пробувам да го демистифицирам нивниот фабрички-ѐбдаллук преку кој непотребно паѓате во еуротрансоини или отанизирачки мантри за алтернативи без кинконгК*ренција-со-грециа-у-пакет! ништо страшно тие ве поткупуваат со жими-шлајка-медиумиарници а во мојот случај екс-алтерегото Омбре со Џи'лер'а'маркетинг пробува да ве соземе кога на овие сте им во пад потиспуштени от дрме'о на факир'о спинои оние за еа-пенетрација-виа-гурнција кои ви ги гуркаат да ги гурате во грне изворно ко вино греено, а всушност во најдобар случај сте добиле лимонска-киселина--од--сликовница-за-возрасни, мислам не ме подземјајте за озбилно, инаку пак маусдонци ќе направат од вас ако рембрант и на мицко му бидне културен советник ко на грујо - диетално тимарејќи го на Христијански скулптури за сметка на локал-мито-лошки турлистички ексК*рзии од кој турлитавлиски експеримент при културната комисија за ЦК'14 ќе треба да има гачка за sds хилтарлук заради пластичност по мидер за ника ко и гашти за прометеус а бидејќи неговата пештера била в Сочи насеље Хоста би им препорачал заради меѓудржавна доработка АлаЃоз да ги прати со се гаќи на поклон ако не доработка ;) и така си го имале партијски ко агенда скотското вајарско патинирање како единствена нзс мисија која ја зацртале во титоизмот едните ја забораиле нивните а ја надргадиле и прошириле понивните - сите удбашко-клановски наштимани да ви буричкаат по вијуги и каде бурек не ви легнал сеуште како пица верзија, а за да инстант-експресно ви задскрие зелник искреност еднаш засекогаш,з иако ко таква и претходно низ скопска хронологија ви била брутално распекмезена со натур-бетон при цк'64 реинвенција на македонска вајбоина, вај нот јер тито још зад биро на Грч'еви знаменосци ви стои како потсетник кога знамиња виоритет налик симболичнa-маусдон-flagнација од '95-та нѐвака, но било што било лук-ин-д-ббррр-саит-оф-д-сајдлајф ...

ноухау племињата ќе ви кажат пливајте и уживајте бидејќи сета национална реалност која еа-детерминистите во романтизмот ви ја допуштиле а сега ви велат дека треба да ја распуштите имала за цел преку китка-матка-патка в место тилтање да станете рамнодушни кон повисоки ослободително-духовни сфери за сметка на ниско-материјални мерки од финоРОПски нсп идеализам, туку забораив тито5-ков'ски што ум   бил во млади на КаПаМа дал празот или кромидот   за да ви дотера подоцна акроним со едно Д посреди за да не назвучует на пекмез партиските напори на итлеровци и нивната агенда за нсп преку нсдап, иако за нов савестки поредок денес бидејќи пред се треба мултикулти експериминетален рат-рејс лаб па зато ко идеален ве избрале меѓу дргите и вас, што би рекол РемБратон експеримент-фироМ иде во фон дури и кога Муклабас е на репертоар во најава, иако ден потоа и ЖанВан ќе ви рече деихев-реди4дат a џАџ, а Глиш ќе добаци и Самовилска свита освен сватба при биљарски ексК*рзии по балтан еуровизиски околности на кои нормално ние за да се дефокусираме од реална надреалност пуштаме кукулеле виа ВладоЧаирТушканац низ ТоПро да ни подзапее предпристапно алт-шифт'дилит преку https://archive.is/8GXzM#selection-1221.0-1229.16" rel="nofollow - Среќна ли Игра без Границ ... всушност Бог Да Го Прости Тоше братот беше под голем еа-притисок бидејќи вон еа-есап ги обедини со своето ноу-хау екс-комшии турнувајќи неприметно инерција за инстант сплотеност повторно бар на екс-југословени а и' потака, но што за жал груевци немаа акал да го сконтаат дека мора само по тој основ да му осигураат на Тоше не еден амин десет брата во пратња, но нели нулта корупција у флоскул-фасцикла та при тендерско бодување заради најниска цена за од спунт обезбедување на последниот Македонски (балкански) Крал му испратија еден гардист ем на крај успат и тој окривен за аутобан-сачекуша, а всушност циза имала инстант римоут кинчрол за таурегот како би си осигурала пак он трак раздели па владеј агендас!

е сега ПОПис аферим а неифрит, само Африм може да спроведе, бидејќи само екс сПортски кОментатор може да извади од џеб калкулација за колку секунди кој пленум би извадил у игра ~ бољарски по еден, и буљашки по друг аршин абакус (онаков за премервање статистички грешки при пребројување стамина у државни граници, иако чинам попрво за да може да срочиме експрес статистики за меркелка да знае колку догодина маусдонци ќе навалат во севернаРаина'фестивалија отколку што ПОПис ќе го тераат зајковци заради следни дилови или избори илити следни референдуми, мислам ако dui ги потече дпмн ко тогашен им партнер дека пис'пис заради процентуален фиар ни во 22 век не е неопходен, та сега со sds ќе терале вин'вин зошто зајко има осигурителни АД евроболшевици во тел.именик кои би ги рамковни проценти осигурале како сувишни без консензус, што ако пак и кко циза дилот се праи насила чинам и тоа би било само бонус дипстејт капка за кyршлуслар, НО би рекол ова треба да ни е екстра мотив за да го промовираме Мак'Космополитизам до плафон а навистина тоа намерниот дипстејт К*ршлус за %културност% да се ресетира, и на сите Народи да им се даде во Македонија вистинска еднаквост а не само бинационално да се фаќаме во стапицата на дипстејтовци, односно албанците да се во грч заради проценти а македонците во исчекување за преценети нерамковни думи, хелоу оператори&колери требаше да думате претходно бидејќи стекнати права не е на арно да се ресетираат а да вервате дека коспмополитизам ќе ви остане како единствен изговор пред Бога за екстра Благодат и покрај што сите православни браќа ни од блиску ни од далеку не се солидаризираат со МПЦ дури ни со ОА формална етикета за нашата Црква, но исто така и стекнато право Македонец и Македонија нема логика да се изгуби но ете некој смета дека ако еден дел од население тоа му се сака дека на сите може тоа да им го имплантира не само у потсвест како пјрМ туку и во Свест како СеМ, хм ако некому многу му е дадено а некому многу земено (мислам на пол-ити-чарите) та имајте разбирање и не се возбудувајте кога пробуваат со нозе главечки да одат во отан'занија!

сепак попис и сега има МеВеРе само треба закон за живеалиште да се спроведува и оној што по три месеца отсуство од домот не се одјавил онака европски во сандуче казна по казна да се преброитват преку извршител, а нормал заради страв од блокажа, и комшии а не пак роднини ќе го одјавуваат ако не може сам, а сетне во секоја секунда а не само на 10 години ќе знаеме каде и колку земјаци има во земјава ... оние што се надвор и безтоа биометриски ги пребројуваат на граница ...

http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=270&PID=222849#222849" rel="nofollow - http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=270&PID=222849#222849

но ко и за консултативнио рафарендун и за пописо треба да се стимулира Киро Дандаро или некоја скржавна печатница ко 11.10 та и за ова имајте разбирање бидејќи буџетски средства кога некој троши за заеднички аршин есапот не е заеднички бидејќи заедништво никој тука медиумски не го есапи туку се ќљофтаат агитпроповски по емисии ко да не се македонци ами левучари и деснучари граѓани на РеУМа сеуште за сега, и дајте бе еднаш тоа Р-то како уредување прекинете зарѐди грчки комплекси да мора да кршите јазик и секаде да го верглате, кога по ваш памет би оделе пример британците кај им е крајот, кој сакате земете ги албанците бугарите грците србите мислам АЛО кој од нив по медиуми по книги по википедии на секој чекор го товари државното уредување ко да е Име, а кај нас и малите деца во градинка ќе ви запеајат си ја сакам РеУМа, па што очекувавте денес кога пораснале и во мнр улетале дека М-то многу го сакале битна им било хипоходрија во државноуредничка етикета но не и во етничка, дури им тежи у мисли дај што да верглам си ја сакам Република Македонија туку едноставно си ја сакам Република што би рекол екс-јудба Цилер у рибаДА з'ш и централ$балкoн$рoпублик да не сме се викале а сетне во ускратена форма ќе си излезевме така центарци или републиканци кому како му влече око аберот за етикетирање, конечно никој не е крив што турбофолкот е озбилно осуетен со хипхоп$америзам или еуротрансерлук денeска, Изворност хихи у менза под маса чорапи когѐ се трљаат меѓу гостин и гостинка :D та вака сред ерга-омнес тирзнати'идентитетски околности виа е-општество ќе да свикнавте да си бришат под со нас и оон-ци и 'меѓународни' и цел авет, а ние чудно не се ни правдаме околу фир'ОМ ко оф'Македонци привремено за и да не заковаат за под ладно сверно врз фиктивната грчка фобија од македонски трајб од кој имаат уплав да не им буричне некако ут ариевска нарав, но Њу Заец Погоди дил и ето га се отвора простор за подостоинствени комбинации како Горна Македонија која била и историски факт каде и ко граѓани само да сме етикетирани уставно та ќе беше попитомо него отанизираново северно бунило, кое пак ко збун'предсамитски'бонус мислам сега од постојниот емф-дил-чвор за да Шфрчко не побара и по втор пат да му/ни бомбардираат пси9ха 'симболично' нели заради нечија непочустливост - чинам најубо ќе биде ако со отан склучиме нов претапорте-дил низ кој би ги примиле како рамноправни членои то нашите албански општини, а нели за да безбедносно се осеќаат на хартија истите како трајно независни од руско или кинеско влијание кое би повлијаело некако економски во иднина сред земјава, мислам можат и македонските општини кои референдум си спроведат откако нели албанските им биднат урнек ко што ветија да при очигледно пропаднат ци-за дил ќе си праеле свој, та по тој аршин та зошто не и македонските, бар вака ги ра4збрав на алиевци филмоите мит'иншко пред'референдум'ски, а чунки така да се отвори простор за мир у душа за оние сограѓани кои сакаат да не наседнат на http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3031&PID=228573#228573" rel="nofollow - 'рчката ксенофобна стапица за меѓусебна вегеORфрути салата така разбрана од старо'ев'ропски поинт'без'вју, мислам нека седнат нека се разберат со отанизираните филмаџии тоа фракинг партерност'замир до каде можат да го оптегнат а да непукни притоа за да си спастрат сите тука подома фобиите и бесперспективноста еднаш за секогаш а без да чекаме грците да си ресетираат шизо'френк'ити-с у глата геополитичко-глумачка, која гламја не вози како кози за опаш кои само чека кога ќе ги пушти да си оштрат заради грчки опашлук дали копита дали рогои, па ако ВанЧО беше жив Бог Да Го Прости братот ќе речеше бугати што возат оние на Атос ако овие во Атина возат сеалка за балканска жетва, а за која види бугати ние сме биле вектор на стабилност а овие сеачите биле жртва на глобално затоплување, мислам АЛО дај бе Трампе еве Рамче ретроактивно ти поручуе ако то бушавио ти претходник им рушеше економија за да ги спастри ти можеш историја за да чалам им здиплиш и виа Мелани нам ни го вратиш ко заслужена награда за волјата да трпиме до конечност мрцварење заради дипстејтовски недренажирани мочурливи агендаши кои мислат дека сеуште бараката на хиларка им издава блупринт за нсп ноу'братство&ноу'единство бидејќи банкор во социјализам не може да влече конци од сенка ами мора да биде директ у фотеља ко рижесерко излезен од скриената дупка во отаманската табуретка, и оп сценографија фул вешатачки цвеќина лешници насонце фстаци под облаци а мерка за сссживот киборг блогер кој ви вели ужибајте утре времето ќе биде весело и богато иако денес сите се тмурни и сиромашни а нели бидејќи табуретката ја сместиле да си седне режисерко и почне да око1лише око кише индијанско-шабански за да им ресетира ѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝчччччччччччччччччччччччччччччччччччччч на гирци фобиии од губење територии заради глобал варминг и во двата случаи, та заради што уште сега сите ги прават мутљаци ако не им ојдат по гз и не им најдат заменска татковина ко што тоа некогаш заради сервилност им го учиниле кога Македонија им ја поклониле англиски лордои виа германски братудечи преку француски идеализам за нација надградена на ук-кредити проширена преку убер-аријанизам и парафирана во Версај 1919 епа судија свири веќе еднаш крај би рекол Шекспир бидејќи на овие и трето полувреме не им е доста за да од сите прават бостан виа зајковци! Трампе имај усул з'ш ни се комшии утре ќе треба тука да доаѓаат по кредити! мислам што не поднесете директ до америте или кинезите ако не русите да влезете инстант во федерација со една таква светска империја мои мили сограѓани нели зависно кој со каков компас од вашиве удбалитичари ви заседнал во власт и оп мирна бачка никој ниту да рипа ниту однавор ниту одвнатре и еднаш за секогаш да се стави крај на евроболшевички локалмафијашки или пак еа-дипстејтовски сценарија ако не филмои!


6


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 06.Октомври.2018 во 00:19

читам денес во https://web.archive.org/web/20181005202557/https://vecer.mk/zabavna/jani-bojadji-mojot-75-godishen-tatko-e-priveden-vo-skopje-po-policiski-pretres-vo-domot-vo-strumica" rel="nofollow - забавна категорија на vечер абер дека на ЈаниБ му се случува фамилијарно сценарио од некаков тип, велат од еве да ги спомнам пак зајковци, хм дали е фер така клановски да ја етикетирам власта, незнам сигурно не, но овој наратив кај нас во општество вооппто не е нов, напротив медиумите од поодамна вака ги сеират сите кои подржуваат одреден Премиер од која и да е гарнитура, шарените одат и чекор потаму во креативното етикетирање та во некоја пригода деноиве ги чув во однос референдумот велат грујо&ко ги си заминаа но груевизмот сеуште е во сите нас, што нели комотно би значело дека и банковизмот исто бидејќи пред ситњ рол модел беше сега екс-преѕид-енте дали!? мислам каде со тој памет незнам но слично ко онаа горна компас дума во однос геополитиката комотно можемда се каже дека така се забегуе и во однос локализмот како лост за соработка чалам или соживотна јавните приватните и правните ентитети, медиумите нормално како амортизер биле и супер-неутрални при доволно количества интервјуирани со ваков ментален склоп за барање виновник и да не сакаат се фаќаат во пајажината на брендиран комформизам од етикетирања, дури и уметниците не е проблем да биднат политички шиканирани иако уметноста знаеме дека во лиебрализмот е ослободена од секакви стеги, што спoред мене во традиционално општество е проблем, лично и те како сметам дека треба осет што и како каде може да се турка а не пак да се протурка како нормално под превезот за слобода на изразување, од кој аспект пак и јас срипав на прва дека филмот на ЈаниБ ми мириса на удбашки агитпроп односно преку фино предетерминиран филмски наратив се штима подобно во свест паролата на зајкоци одродување или амбис, иако навистина може е од духовни околности скоцкана правовремено појавата на еден контроверзен форшпан во очи референдумскo-консултативни супер-дилеми за кои нема ни од блиску доволно искрени моркови за да и слеп Чоек спокојно се одважи да даде глас за ерга-омнес дилот от Нивици, сепак знаејќи дека ништо не е случајно особено во вака збиен тајминг за дилање та може и навистина на форшпанот кумувале духои кои ги предетерминирале околности а само случајно се' супер се поклопува со детеминизмот на еа-тајфата, но конечно за ова никој не е крив а уште помалку уметноста или уметникот бидејќи кај нас имаме законски луфта да шарли-ебдовски утре некој да таласа нетрпеливост заради еу компатибилност ќе мора да глумиме евроболшевички леберал-тоталитаризам, од кој аспект и самото име на филмот може да се каже дека е такво во каков и да е контекст употребено, бидејќи го немам гледано филмот та и неможам да посочам каков е контекстот но дефинитивно сензационалистички бркање двосмисленост а за сметка на пренесување потсвесно јавна перцепција како неопходна заради даден наслов иако жанрот очигледно според форшпанот не е теолошки нека ми извини ЈаниБ но е навреда за Православието ако не Православните, на страна за кого како контекстот е дискутабилен во општество каде ниту птсп не сме се погрижиле да ресетираме кај сите учесници во конфликтот 2001-ва а не пак да испегламе меѓу младите бар разлики на ниво на интерпретација на соживот она да се надминуваат и опптествени јазови помеѓу класни слоеви а не пак мултиетнички недоразбирања заради фејкбук чаламење помеѓу тифоски тајфи за кои јасно е дека и погрешна боја на шал е навреда а не пак пароли кои колку се посочни толку се пооригинални во таа бранша на тестесторонска самореализација, што пак е резултат на самата игра како воопшто во авет се перцепира како национален геотизирачки чалам, ве поздравија комити и чкембари на времето, Битола немала аеродром Скопје има, мислам ок може родум сум по мајка битолец но роден и израснат в Скопје та зато седнат и на два стола толку ми било сето ова смешно цел живот иако во дел од истиот 12/13/14 години сум одел и јас на дербија на западна трибина нормално скандирајќи со цело срце за фкВардар, но кога ќе ти улета воџа и те строи а не те знае најдобро та од чалам сум одбил да спуштам глава и да ме игра некој кој таму станал ага, македонска работа дури од деца секој за себе и на своја страна што е проблем бидејќи зато и се случуваат импровизации, среќа бев од НЛО та Бошко ми спасувал кожа инаку ќе сум завршел заради таква непослушност сигурно врзан на клупа во Парк :)
но еу, каде е сега агитпропот на еу, дали тие зад ЈаниБ или пак зајковци ќе застанат, ако се доследни зад се', аплаудирајќи за референндумот а молчејќи за ЈаниБ, да не им беше власта по мерак во однос филмаџијата преку своите сорос сега испарени нво-а ќе мегафонираа по сите страни, нели ако некој Православен вака речеше дека со насловот на филмот сензационалистички се злоупотребува Христијанство, дури и не сум го гледал филмот јас го имам тоа право да кажам дека комерцијализација на Вистината за Бога та и од аспект на мелгибсоновски блокбастер е дегутантно бидејќи заради формализам Суштината добива индустријализарана форма на мас'експлоатација наместо да остане во аферата на Церемонијално Литургиско Сведоштво, во спротивно ајде и на секое вино Тајната Вечера да се етикетира амбалажно, нека ми Прости Господ што ова вака јавно го изнесувам како мој суд но и братот Јани нека не ми замерува бидејќи негов абер од спунт го подземам ко за компарација, немајќи зла намера туку сакајќи да посочам колку сме станале банализирачки очајни во своите пораки и како медиуми и како аудиториум така речи рамнодушни за околностите а возбудени од бркање ситнопаланечки поени!
хм експериментите кај нас станаа чинам норма на сите нивоа како во политиката така и во уметноста, Рембрант имаше лани една навистина оригинална изложба во МКЦ именувана Театар чинам овој текст од република е извадок од аберот во каталогот [ https://republika.mk/615806" rel="nofollow - 1 ] иако изложбата не беше целосна со сите дела и мурали срочени во контекст театарските абери [ https://republika.mk/731094" rel="nofollow - 2 ] а кои Ацо низ годините ви/ни ги посочува како рекапитулар за нашата навлечена на фалц политика нација, за која Ацо ќе ги фрли во инерција на будење токму кога преку паганизам низ Ск'14 ќе ги соочи колку тие всушност глумат Христијани колку воопшто го разбираат Македонизмот до каде можат конечно да дофрлат како Самосвесни, стиропорот посекако не е негова инвенција но дефинитивно е будењето од долг зимски сон во однос она што на овој балкан е во најмала рака заедничко а на кое како културен код ако имаат сите прљво колку пак ние кои сме тука во епицентарот на таквата културна генетика која не е проблем дали и како некој ја спинувал туку дали од истата сме извлекле некаква поука, дали поуката е заради наше надраснување на комплексите а веодно комплексно осигурување на самосвеста од разноразни паразити во сонот, она што неретко знаев да кажам сега откако еднаш го имавме исправено онаквото на Плоштад што и да му прават на истото, таквиот историски енграм има ако не друго супер абер ко туристичко ехо, иако паметно би било кога истото би знаеле како да го спинуваме за да тро и во недоглед од сите околности профитираме [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=156&PID=223267#223267" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=846&PID=223783#223783" rel="nofollow - 2 ] нели кога веќе се фрлени екстра пари иако не и екстра волја [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=552&PID=51123#51123" rel="nofollow - 2 ] бар пробувајќи да гледаме оптимистички [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=187009#187009" rel="nofollow - 3 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2883&PID=154948#154948" rel="nofollow - 4 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=846&PID=154836#154836" rel="nofollow - 5 ]

ех камо и sds да смогнеше сили сега да не дефокусираше од нереализираното бунило во кое не фрли, и тоа одма не чекајќи заради одложена надеж во однос емф-спинои, та да извадеше и некој опиплив инстант проект како централна власт за да не дефокусира од безидејноста постфестум консултативниот референдум, мислам интересно делува спинот за вијадукт за Тунелот под Кале, но попрво ќе поминат весело интересно ако извадат ЛРТ или Трам проект веднаш а во костец пк-ите во Скопје, ако пак тоа е проект кој би имал еднонасочен вајб по главните булевари брзо и ќе види бел ден [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=50&PID=223116#223116" rel="nofollow - 1 ] во спротивно уште долго ќе биде празен муабет заради повеќе причини, а пред се' потпрен на жими мајка еу фондои ... помалку или повеќе сето ова и не е битно бидејќи секое чудо три дена ефект имет кај нас, бар додека не ни загине, та тоа двокатните озбилно не ни оправаат атмосфера во вијуги, а не пак тро спуштено заглаени муабети, мислам кога нема ниту поздравен аплауз за последен поздрав јасно е дека ќе спушта муабетот [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1990&PID=228486#228486б" rel="nofollow - 2 ] иако со двокатните автобуси требаше да крева повеќекратно и панорамски и туристички чудно скоцано попрво македонски него кинески, дури требаше и свадбен вајб да повлечит нога таквата интервенција бар нивното промо натака забега ко наталити буст [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=477&PID=109297#109297" rel="nofollow - 2 ] но чунки натака и тргна работа бидејќи почнав по двокатните да заприметувам и старо и младо стуткано, порано https://www.youtube.com/watch?v=9fft8KnJbXE" rel="nofollow - што би рекол Влатче кога добра шмизла чека автобус тоа не беше олдскул туку калуѓер, сега обратно ...Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 06.Октомври.2018 во 22:22

кој за што јас пак за ЈаниБ, може потсвесно се навлеков на спинувањето на наслов во однос емф-дилот, а во костец околностите, може преносно аберот да се однесува и во однос хомосексуалната компатибилност со еа-центеифугите каде сакаме да влетме како Христијани, но како наслов а во однос случајностите да контроверзниот форшпан беше недвосмислено пречекан од власта на нож во однос двосмисленоста која произлегува од него , ем сето тоа како абер кој се рециклира во однос максимата на sds земи или остави, капак склепан муабетот од струмичанце плус инстант награден со најспоредна награда на фестивал во Канада, и конечно со прва прлекција кај нс на Киненова во МКЦ чие лого годинава најслучајно е со сино-жолти целуДоидни ленти [ https://web.archive.org/web/20181006191716/https://www.novamakedonija.com.mk/makedonija/hronika/%D0%B1%D0%BE%D1%98%D0%B0%D1%9F%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D1%9C%D0%B5-%D1%98%D0%B0%D1%81-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D1%83%D0%BC-%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC%D0%BE/" rel="nofollow - 1 ] ем нормално филмот финансиран и помогнат од државен буџет виа струмички филмаџија И оп што да кажам Простете ептен што и од авилн се гледа дека е удбашка пропаганда сето тоа, но веројатно ќе чекате ЈаниБ да стане партиски пулен ко ЈаниМ(акрадули) за да си истресите брашното во кое ве стркалале потсвесно, мислам во ред нивно право е да спинуваат и сублиминално и агитпроповски свои глобалистички агенди, но дека македонец ќе го извозиш со двосмилени уцени тоа тнко, бар да беа јасни та и ќе го протуркаа емф-дилот на голема врата, она да отворат карти и да кажат дали зајковци од некого некако се уценети, кој е залогот, кој е ќарот, просто да бидат Искрени, а доколку предреферендумски ваков спин требаше да биде мотивација за Народ да се одроди додека постреферендумски за да зајковци испорачаат кому што предизборно ветувале, односно си се оправдаат небаре тие на сето тоа не кумувале и индиректно во минатото и директно денеска, сега со официјалната премиера само во МКЦ и во Штипскиот Дом треба веројатно да пратат порака единствено до мицковци дека овие мораат да бидат во први редови на премиерата, можеби немаше да ги повлечат така за нос дури и да демонстрираат зошто на филмаџија близок до sds бар во однос спинуваната приказна не му се дозволува од sds премиери насекаде, но зар така и Тврдокорни не им сместија кога глумеја неделовичка ротација на собраниски спикер!? но чекајте ова е сето само спунт за да сите го изгледаат филмот, бидејќи ако не беше забранет од sds дали воопшто ќе го погледнеа и двајца без тројца, а вака едвај ќе чека Народ да го симне од нет или уште поубо да го види на тјуб а успат да си окркаат и некоја реклама која би одговарала на постојните потреби на власта! ех спиндерела, ова ми мириса на меркел субвенција со бендвагон стаил пропагадно, но може е само моја фикција та не ми замерајте на антиотанизирачкото предчувство!

ајде да видиме дали во свет некогаш некаде поминала слична шема, имајте на ум дека бендвагонот тука е од спунт, нели за конфликтот беа криви дпмн ко тогашни властодршци, а ова нели не смејат да го заборават неопределените гласачи, иако сега на власт се sds што е голема разлика бидејќи по Уво1 sds не дојде на власт но сега по Уво2 ја имаат а сакаат да ве освежат ко ако гласате за дпмн амбис не ви бега, иако самите тие амбислар ја залетаа и политички и еконосмки и емоционално, не дека другиве се поарни но бар се трудат да не прават 100% абдал од Народ ...

The idea, of course, was to persuade buyers to go with safe IBM gear rather than with competitors' equipment -
https://en.wikipedia.org/wiki/Fear,_uncertainty_and_doubt" rel="nofollow - https://en.wikipedia.org/wiki/Fear,_uncertainty_and_doubt

The key concept of the information war entails that the created by propaganda virtual reality affects and even replaces actual reality - http://www.softpanorama.org/Skeptics/Political_skeptic/Propaganda/patterns_of_propaganda.shtml" rel="nofollow - http://www.softpanorama.org/Skeptics/Political_skeptic/Propaganda/patterns_of_propaganda.shtml

http://www.cracked.com/article_24593_6-movies-you-didnE28099t-know-were-propaganda.html" rel="nofollow - http://www.cracked.com/article_24593_6-movies-you-didnE28099t-know-were-propaganda.html

та ете од последниот линк може да се види дека и сам Чоек сред центрифуга може да делува антипропагадно преку своја пропаганда, но за разлика од позицискиот агитпроп треба да биде оштроумен за да не го повлекуваат за нос, можеби ЈаниБ бил штиман за во случај дпмн да остане на власт дури и без да знае, нели еден двајца пријатели ќе те седнат на маса ќе ти предложат да склепаш некоја идеја и си тера муабетот креативно и без да знаеш, проблем е што ко не на ачик муабет на крај ето Чоекот имсе наместил благоречено та да си го спинуваат зајковци како им треба или им се сака, и навистина сите оние случајности посочени во првиот пасус може и така да се интерпретираат, но знаејќи дека стрхмичани не се абдали ве поздрави ГочеП, та и да видиш да неверуваш дека некој ЈаниБ го извозел, но се е можно на овој свет та и тоа, еве да речеме дека е така, тогаш зошто избрано име за контроверзен филм кој би им бил со таквото име одвратен на Христијаните, просто бидејќи треба да бидат мотивирани да се поалчат и видат како тоа уметникот си дозволил да микса суштно различни муабети, и еве најнакрај да речеме се' ова јас што го наведувам е празна слама бидејќи никој не ја млати, во таков случај зошто толку прашина се крева за филм кој со самиот форшпан е навистина контроверзен во општеството, зар тогаш сега не е контроверзно да се извадат пак по билборди сред емф-дилот нацистичко-стилизирани грчки знамиња!? но за тоа еве не добиле пари буџетски туку фондациски некои уметници, додека сега во овој случај мислам sds биле на власт и дале буџетски камен за ова, а зошто си го дозволиле тоа, зар нетрпеливост е законски дозволива дури истата е уметнички дозволива заради либерализмот во кој сакаме да се удавиме сред еа-центрифугите!? уште ликои во форшпанот да се полово-хомогени и ето карамбол симболика од верска преку етничка па се до историска, а нели уметникот смее да онанира бесконечно, што сметам не е ни точно, напротив доколку извади некое дело кое не е во интерес на државата секаде истото се забранува, но ние ќе глумиме лудило бидејќи од таквиот спин некој имал аир да си го тркала, некаде сигурно и намерно некои уметници тераат генвни агенди пример инспирирани од нихилистички-анархо-идеализам и што треба да ги сркаме сите нивните гноеви!? а чим некој и стимулирал буџетски такво сценарио, зар тоа случајно е протнато денес за на премиери!? овде некој некого прави озбилно абдал, кој времето ќе покаже! не само од етнички мотиви како не би си гнасел душа со нечија пропаганда туку пред се од Христијански раК*рс нема да си дозволам ниту форшпанот да го загледам а не пак филмот да му го изгледам на ЈаниБ уште да му дадеа награда на Манаки заради уметничко играње со чувства на сите топтан дури не бил исполитизиран муабетот, иако колку му е оставено медиумски простор чиниш станува збор за холивудска продукција но виа струмичко шортање на политичка берза!? Мислам премногу зборои потрошив непотребно за муабетов, но навистина се чудам зар истиот ќе ви го врата уште година дена по медиуми, сега едно кино пуштило приказ, утре по месец дена друго, та до следната година ќе стигнат по видеотеки, таман да можат да ве возат во недоглед на една иста фора! ех евроболшевизам до кога вака!?

Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 07.Октомври.2018 во 03:00

може ви звучат муабетиве ко филм во филм, за удбашите сигурно и пеницилин сред забава, но намерата ми е искрена да посочам или попрво се запрашам и сам дали кај нас не е во оптек пропагандата како главна алатка за поховање свест на електоратот или најнапред аудиториумот бидејќи како држава стапката на тв-џанаци во еу е меѓу најголемите 2011-2nd / 2016-5th [ https://www.statista.com/statistics/422719/tv-daily-viewing-time-europe/" rel="nofollow - 1 ] од тој аспект грото македонци албанци роми турци власи бошњаци и сите останати сограѓани логично е дека или се медиумски пациенти или плаценти за медиуми, зависно кој од каде фрла центи за медиумските центрифуги во кои свеста фрагментирано и во различни брзини треба да ви се штирка натенане и бесконечно, просто кај нас не се работи дали и како некој ќе ве легне на брашно, тоа одамна е веќе завршена работа, туку колку и како ќе си дозволите да бидете испохувани за да потоа и бидете повкусен оброк како експериментален зарзават, на некој начин сме станале идеален простор за глобален иновативен политички кетеринг, можеб затоа сакаат да сме статус-кво постојано во својот развој за да останеме како такви место каде експериментирањето ќе си тера во недоглед како кон контролна група подобна во однос дадени предуслови, а зошто, веројатно зад таквиот мизансцен се крие пософистицирана агенда на која прашања и одговори пр. можат да понудат https://www.scribd.com/document/13747972/Aleksandar-Stankovski-Neidentifikuvano" rel="nofollow - лентикуларни абери ко НЛО нивна пак екранизација ко сториборд сценарио чинам нема да дочекате буџетски никогаш ни од дпмн а камо ли sds бидејќи така ќе им брцнете во теглата мед на глобалистите по што пак доколку не сте Христијански Осигурани и Смиреноумни во локалниот мизансцен ќе биднете вие наместо тие џаџери а потем http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=373&PID=160857#160857" rel="nofollow - дури и креативно да ги разобличувате нивните агенди така нема ни да ги уплашите а не пак да ги тргнете од сцена бидејќи не разбирате дека оној кој е куклар во нивната матрица не е Човек иако обзема чоеци, а сте се излажале озбилно доколку мислите дека освестувајќи Луѓе или бркајќи вештерки нешто некогаш ќе промените, единствено од земен аспект што можете да сторите е да се трудите на виделина работите да барате да се изнесат за да може Народ со лесно да пребере што е прљаво и за перење а што чисто и за носење, но бидејќи системот ви е наштиман елитистички тајно та единствен избор кој го имате е земи или остави а неретко и грабни или фрли, на кој пристап и самите политичари немаат алтернатива бидејќи не се приморале самите да им бидат сите политики на Ачик и при фаза на концепт и при фаза на разработка и конечно при фаза на понуда, што нормално изнедрува летаргичност ако не мрзливост која има за нус ефект копи-пасте табиет кај нив, а за на крај после зборен циклус базиран на клановска фотогеничност и кампањски агитпроп уште пофотогенично агитпроповски да ви ги протнуваат политики без логични решенија туку со нелогични ребуси, за потем сите фино заради центрифугална инерција да речете сложно тоа е тоа било поминало и оп пак циклусот иста песна на следни избори, промени на поарно инкога ќе се случат бидејќи не биле резултат на отворен идеа мегдан туку со копи-пасте пристапндури и завозеле еве гледаме сега при следна ротација на политички клан нема простор истите да се прошират и надградат туку промената закржлавува ако не чкордепса, во меѓувреме клановите ќе осуетат каков и да е граѓански обид за свежина, и што да кажам надевајте се на нив дека тие некогаш ќе почнат да се менуваат, евала може некој од нивните внуци ќе се одважи на озбилна искреност преку сестрана транспарентност та и некогаш да дочекате инерција кон поарно, за што не е лошо кој како може на тоа да поттикне, во спротивно уживајте и понатака во агитпроп вожњата!

zar ne e toa mediumsko ucipuvanje? чекајте продолжете да дремете пред тв и понатака, та ќе почнат на вас да си експериментираат еа-детерминистите и со последните футуристички штимои како потсвесно холографско торпедирање преку двб-т-ц+сателит+гмо и таман да видат дали тогаш ќе се одродите, некој ќе рече специјална агитпроп војна има секаде, и да конечно тоа е точно, но во Македонија им е повеќе од интересно бидејќи целта ги оправдува средствата, арно ама затоа на нас е и ко Православни голема одговорност дали ќе си дозволиме компромиси пример од типот на педерастија сред јавни медиуми така експериментирајќи и со вашата совест освен емоции во однос Верата и Традицијата од кој спунт на удар се и Муслиманите особено бидејќи не се мнозинство плус заради еа-подобност ќе морате сите да си голтате експериментите дополнително за да им бидете ко заморчиња анализирани која ви е точката на вриење а потем како и после даден отпор кон либерализмот како пак да ве легнат на брашно играјќи ве дали економски етнички или ситнопаланечки, веројатно јасно ви е дека пуш'д'батн веќе подолго си играат со политичарите и набљудуваат како експериментот од спунт може да тера освен директно масмедиумски, на сето тоа пак кога ќе се додаде и рат-рејс завозеноста од хедонизм и лихаврлук и ето га чекаат ден кога и самите официјално ќе се фрлите во богоборство како би рекле спасете не од самите себе бидејќи нема кој арен да не води, и сте се излажале бидејќи кој и да ве води лабосот е далеку порано наштиман така да не може да се ослободи од експерименталниот мизансцен бидејќи сте закачени на американ дрим виа глобалистик најтмер и не гледате друга алтернатива та ни самите себе веќе не се сметате за вредни достојни самосвесни а не пак самоодржливи, мнозина веруваат дека нема друга алтернатива освен робството кон каква и да е црносветска центрифуга, вие сте биле мали и слаби и неможело него на мамонизмот да му се предадете, и точно доколку не сте Христијани навистина не е возможно да одолеете на духот од овој свет, бидејќи тешко е и за Христијаните па и Муслиманите како потрадиционални да одолеат со лесно на искушенијата на мнозинството заглаени фанатични хедонисти а не пак на оние кои на декаденцијата во овие времиња гледаат како нужно зло заради еконосмки раст, и можеби навистина нема да сме на вакво дереџе доколку се предадеме сесрдно, кога ќе ми текне порано само колку му беше и сред титоизмот чиста мисла на Чоека секојдневно иако хедонизмот дрмаше здраво, но денеска има толку многу наплив на информации да просто се гушиме од рапид'ај'мувмент свесни онаа РЕМ состојба кога во СОН халуцинираме дип дип даун делта бранои, од каде вервајте со даљинско во рака секојдневно нема излегвање, а не пак фејкбуковски да ве конектираат од спунт така, не ни сакам да знам која е целта на таквите експерименти, но можам да потврдам дека ефектот е навистина терсене да кога при озбилен личен пад во овој свет можам да ја приметам разликата од Воцрковен Живот наспроти безгрижен во фотеља учипен медиумски славејќи го одбројувањето така до личен вечен заборав на буништетот на личностa, а дури и кога се свестувам она ским си такав си те здрмува та се учипуваш од спунт и без да сакаш, во најдобар случај губејќи си времето а во најлош фаќајќи се на фејкбук социјално оро кркајќи прво а потем и завозувајќи се во инстант сеирот ако не гневот кој е нус ефект од експерименталните околности за пополека и без да сум склон кон пцуење да почнам и јас макар и креативно да вртам пополека од мрчење на шкрт-заб-сокилар и точи треси налевај кој колку може повеќе тој е најбаран бакалџија но СТОП запри се!

среќа секогаш умеам да си речам Чукш знаејќи дека сум Живеел и Поубаво и Порадосно и Повесело што е случај само кога сум отштопан од центрифугите дали медиумски дали ситнопаланечки дали геополитички, за сензационалистичко хедонистички или пагански и да не говорам дури откако почнав да не робувам на колективни комплески или пак се интересирам за нечии духовни егзотики, е дури тогаш видов што е Слобода, бреј телето со се неговата визија ги заклучив во шифоњер, а компјутерски се завозев само е-форумски така канализирајќи енергија директно или индиректно за арното на заедницата, но заради домашни околности тоа потраја, и не се секирам бар не фрлав клетви и не ширев омраза ко што се завозени е-социјално мнозина за така несвесно веќе и да си обезбедиле место во геената, што направија бе Луѓе од вас менгеле&фејкбуккомпани зар не гледате дека станавте од Живот отчипени а во гнев учипени, зар малку е што заради фејкбукот бракови пропаѓаат денеска зар треба и Живот да ви пропадне за да разберете дека таму сте центрифугално фатени во еден голем вртлог од безидејност, слично ко и со телевизијата само што ко за помалкуинтерактивна кога нема да ви е флуидна на палец та ја подзабораватеш/бѓ, но интернетот се повеќе ви е флуиден пред очи денес по телефони и таблети а утре и по наочари или леќи зар не гледате дека веќе биониката брои секунди кога ќе ве обземе за да ја прифатите како секојдневие можеби со оправдување дека како алатка не е страшно да биднете пополека и боргови, за сега мотивирачки нели преку пачови за Луѓе со инвалидитет, но набрзо и за трендсетери, и додека си мислите дека тој ден е далеку оп ете го стигнал на врата поштарот од 23-ти век ви вели повелете достава на нов сет фасцијални мускули само што поштарот го дронирале бидејќи ко Чоек не бил доволно ефекисен битно вие и понатака ќе се смеет иако сте скиснати нели на својата погибел која чека Премиера во кино а вам ви се оди заради доволно исфорсиран агитпроп по извикани посредници, та сетне одете освестете се а потем и Спасувајте Се, но Голем Е Бог та во немоќта Божјата Сила се покажува само треба бар тронка волја за слобода од заблудата на еа-детерминисите и нивните експериментални агенди, понекогаш доволно е вода да пуштите после освестување но неретко да барате Остров акде би испливале на сигурно од сето сонливо бунило!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 07.Октомври.2018 во 07:10


кај ви е крајот ако уличари ви кројат капа, Благодарам ако на мене гледате така но јас одамна тоа не сум, иако за малку не се подвратив во тој филм, но пред се сакав да измаршираме младите весело но не бидна веселбата, додека вие гласате со години уличари кои маршираат дрско предизборно вадејќи ви изборен потпис гневно револуционерно, мислам веќе се опаметивте дека така само застој ви улетува во најдобар случај или во најлош недоносени спинувани агенди а потоа извртени ко рингишпил единствено ви остануваат во мисли нивните чаламџиски абери за промени за мед&млеко за земиvsостави но без дофатлив излез а само со контрашки опоненти чиј влез пак нема излез бидејќи ветуваат слични шеми само во различни бои, слично ко и другде, само другде не секогаш Народ наседнува во континуитет та бар пробува самиот да се менува [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=217128#217128" rel="nofollow - 1 ]

дека излез има има, а дека еу е тоа незнам, во околности кога еу вели исто така не знаеме кога ќе ве примиме никој и не би можел да знае кога ќе биде примен, но ајде бар до сега знаевме каде, а сега и тоа не е јасно, доколку е се' поочигледно дека еу се менува од унија кон федерација или можеби квантен скок потака кон континентална трансантлантска империја, зависно од околностите и околнистите, иако знаејќи дека такви државни ентитети мораат да имаат и повеќе од мамонизам како мотивација зависи и од култовите и од окултистите зад ентитетот, што пак е масонски спунт кој веќе недвојбено се потпира на утопистичка цел за земен рај наштиман преку нов светски поредок, а сигурно бидејќи ова им е јасно на грото локални политички кланови та тие и немаат друго што да ви понудат него земи или остави оној момент кога се согласиле да тераат еа-агенди бидејќи тие агенди недвојбено водат кон тоа, но бар и за ова да беа Искрени, бар да ви речеа дека дале некому збор за натака тие клановски да тргаат! само да не се претргаат бидејќи натака тргнати, не дека сакаат туку мораат не на Вас како Народ туку на агендата да и слугуваат, а агендата бидејќи е наднационална нормално ќе ви речат ако истата е подзакочена во нашиот случај од грците ете вие како македонци морате да се анационализирате, без разлика што нивните предци и го осигурале тоа национално пр. во однос Јазикот, а вам таквите парадокси не ви се разбирливи бидејќи мислите дека ако некој е нечиј потомок дека тој размислува истоветно за крушитскои ооџ круши паѓаат што може и да било така сега живееме во времиња каде гмо интервенции се случуваат во од, та за 20 години независност од југословените некој од вас за миг сакаше сега преку крушевски порив да ве напраи европеи, и тоа мислам не треба да ви е спорно бидејќи и самите нели сесрдно велите нема друго, но тогаш гризнете јазик и преболете го емф-дилот, бидејќи за да излезете од излезот нема друго него да ве снема! е сега дали снемувањето на одреден културен код значи и физичко снемување, во основа не, но доколку новиот не е во занес прифатен ем сте опкружени со повеќе застарени нормално дека и во занес заминати нивната реа ќе ве навраќа на реалноста дека од судбината не се бега бидејќи вие може земниот код да го ресетирате доброволно или ви го ресетираат насилно, но Духоносниот Православен Код и баш така лесно нема да можат да го субституираат со универзален како целосно би заборавиле кои сте биле, тоа пак не ви е сигурна гаранција дека и при процесот на ресетирање ќе уживате а не пак потоа дека ќе се радувате на новите околности, но затоа и ет таргетиран агитпроповски вашиот табиет по сите страни, за да сопнати на ниски страсти изврзани со парателни сиџими и суетно зашмирглани со тапшања по рамо треба да си речете тоа е тоа ви нема враќање - трганти сте на патот од кој нема бегање, но затоа никого не кривите бидејќи Вашата Слободна Волја одлучува дали и зошто на некој пат сте тргнале!

но што доколку се пушманите на полпат, дали воопшто може да се предомислите, и нели гледате дека експериментално некој се обидува тоа во никој случај да не е возможно, плашејќи ве дека Оазата на Мирот е само во ваши раце и не смеете да ја испуштите, што е точно но доколку правецот и брзината не е според еа-начин веднаш сте влечени за рака што пак ако го одбиете како присила бивате уценети пррр пррр терајте да не ви пропадне мирот во оаза, и пак продолжувате на патот дури и полжавски мекотелно ослободувајќи се најнапред од симболите потем од името привремено за сметка прекарот а на крај и од меморијата само како К*рсот би го задржале иако нема никакви гаранции дека патешествието ви е загарантирано, но кој чека ќе дочека, само што одродени а на стенд-бај интеграција нормално е ко такви да мутирате, веројатно како околност уште една прилика еа-детерминистите да си превагуваат нов експеримент за потака, a и тука посреди сета таа инереција и расчекор некој мора да ве забавува, но и управува, кога веќе сите одглумиле дека денес Живејат во Демократија а сред кашаталистички времиња, таквата пак глума вади на избори удбашки-затворени-паркинзи каде се паркирани чоеци кои немаат и незнаат за друго него да ви помогнат да си остварите неоствсрливиот сон за што нели Пропагандни спинови не се лага и доколку претходно се колнеле политичари тие незнаат и неможат друго да думаат ОЗвен евроатлантски и сами да се негираат како би веслале и понатака самоуверено, тоa го прават сега sds но го прават и дпмн, токму Бернис Пропаганда чинам убо ги освежи особено дпмн кога може да се каже ги потсети аудиовизуелно со Лажи Ме дека не е возможно со грчка штопна посреди ваквиот пат, да македонците бидат интегрирани ко македонци во еа-центрифугите без официјално одродување, овие пак ко подзаспани топтан пверуваат дека тоа во овие околности е возможно, што не е точно, а прашање е дали и при пад консензуалниот механизам во еу (ко неопходен момент за федерализам) нешто ќе се промени бидејќи додека нашиве интервенираат слично ко и при оон зачленувањето грците веќе ќе најдат друг начин за стенд-бај во недоглед, но не е ни таа партија крива што помешале брзините! нормално аберов кој како сака може да си го интерпретира, само нека внимава да не му лекне мелозвучноста при срце та и да почне да си посакува лажење од лажилница! ремиксите исто знаат да помогнат за да не се навлечете на авторетроспективната мелозвучност на оригиналот ...


Цитирај You are invited to a politically engaged dance. Move your body, clap, sing and celebrate freedom, civil disobedience and political struggle in the age of delusion known as a modern democracy. The soundtrack is provided By Bernays Propaganda, a post punk band from Skopje, Macedonia.

“Na to igrisce ne smem” is Bernays Propaganda’s fifth full length vinyl record, made up of previously unreleased tracks, remixes and music for theater. Released by Hamilton, Ontario based Ill in the Head records, it builds up on the sound band has developed on their 2016 release »Politika«. They replaced human rhythm section with a drum machine, took away some of the guitars’ sharp edges and started flirting with electronic new-wave. It recalls the sound of New Order and similar new-wave artists from the early 80s, as well as the sounds of German indietronic in the vein of The Notwist, a band that underwent a similar sound transformation with their album “Neon Golden”.

Nine songs presented on this vinyl record expand on this new found post punk sound, bringing us uncompromising political lyrics, dark moods and a melodic female vocal underpinned by pulsing rhythm dictated by a drum machine.

Bernays Propaganda has been active on the global underground music scene for 10 years. During that period they have released four full length records, numerous singles and EPs, toured USA for six weeks and played every corner of Europe (on average more than 100 concerts annually). Described as dancing post-punk activists, they have become one of the most respected, critically acclaimed and internationally recognized independent music acts from Balkans. This status culminated in their debut album being pronounced the third most important Ex-Yugoslav record from 1991 to 2015” by Croatian edition of The Rolling Stone.
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 09.Октомври.2018 во 02:30

не ми се верува уште го верглаат ЈаниБ по медиуми, ајде ќе речев не е некаков спин ако го извикаа и толку, но ова е навистина без преседан до сега во Мак.Филм.Свест како политичка атака на сите сетила, дури и МилчоМ волку го немаа експлоатирано во политички контекст, веројатно бидејќи говорел за локални теми индиректно а воопшто спинерски дрско иако секогаш актуелно во однос сите негои сценарија од филмски па се до рекламни, иако бидејќи рекламно се нафатил за држава да склепа туристички спотои си беа бришеле под со него ај подло туку до немајкаде [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=501&PID=25630#25630" rel="nofollow - 1 ] ме чуди само неговиот ентузијазам пак и пак да има волја да си троши абери за неопулени, смешно но додека фабричките медиумски пулени на sds го табаа пораката всушност неретко му беше насочена кон преиспитување на македонштината кај македонците на начин познат само на оние кои се оперирани дали од локалпатриотизам или пак глобаланационализам просто насочен кон по суштни сфери и дилеми кои нормално до оние кои се исклучиви ко политичко искомпасирани не се дофатливи ни дури би им ги надробил подобно ...

сигурно ви делува дека и јас лимувам ко таквите фабриканти кога се дрзнувам дури и на неизгледан филм вака да реагирам, вервам не, ниту од блиску бидејќи не се понесувам по филмот туку по ефектот на форшпанот и тајмингот кога е истурен а воедно индиректно натуран и претуран постојано, смешно дури и не го имам изгледано цел форшпан, а не пак филмот да се замарам да го гледам посреди сите вакви околности, одма ми стана јасно колку е саат кога и неколку секунди од него почнаа да вртат, а го исклучив бидејќи дувам и на ладно знаејќи какви се не сублиминални махараџи се еа-детерминистите кога треба да таргетираат одредена група а која нели не е закачена на нивните медиуми за така таму да им торпедираат сф-пропагандно вијуги, што да кажам ова и мало дете ќе сконта дека е наменето како локум за сите оние кои се десно од центарот позиционирани, но кога јас центарски не си дозволувам ваков шербет што пак да им го сервирам на други (макар биле и левичари) та и само низ фусноти а не пак центрирано, но затоа на 2-рата страна два пати го спомнувам авторот од спунт, а на оваа 5-та до сега горе 12 пати е подвлечен директно, еве со се овој пост уште неколку пати за и сам да се изначудам дали можеби вие по сто пати дневно не му зеете за лапарсан да се наголтате тензија за од спунт си го окркате чекајќи конечно да ја видите премиерата, можеби и во архива како двд ќе си го сместите, мислам зошто да не почнувате и да го сонувате!?
Originally posted by <font color='#0000FF'>http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27894&PID=3131077#3131077 rel=nofollow</font> - <u>Zelenikovo</u> http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27894&PID=3131077#3131077 rel=nofollow - Zelenikovo напиша:

] ќе речам дека спин е и преспанскиот ерга-омнес дил сублиминално, а слично ко со филмот на Јани Бојаџи кој филм како и кога е извикан медиумски во јавност, исто го разбирам како предетерминиран агитпроп спин, та може да се каже ко договор каде е потпишан има потсвесен политички спин до аудотиориумот дека ако ова не го потпишевме ќе мора можеби утре во охридско нов рамковен да преговараме, мислам и најслучајно да било избрано местото за официјализирање на Ца-Зи дилот та добива ваква конотација

но што ме наведе денеска пак на муабетов, денес навидум лапнатата јадицата дрма дрма https://web.archive.org/web/20181008231612/https://grid.mk/c/mBkXVGYBKbq5uwD78_i2/2018-10-08/edno-na-vlast-drugo-vo-opozicija-%E2%80%93-sdsm-od-protivnik-stana-pobornik-za-cenzurata" rel="nofollow - ги обвинуваат новинари sds колку биле лицемерни кога тие протестирале за слобода на изразување од опозиција тро порано - а сега самите повикуваат на цензура - бреј зар само и ова не е доволно да бидне повеќе од сомнителен цел филм како озбилно предетерминиран спин? но бојаџиакиот табиет на шарените властодршци мора да ви е непознат та за да случајно не се посомневате заради дефокусирање веројатно и директно ви пуштил/ле боја!? може претерувам но зар не е претерано некој да сака да ве одроди на мала врата а попат најслучајно да се крева прашина за филм кој во најмала рака би завршил како награден на фестивал со пасбаба-награда, може треба и тука еден агитпроповски да си отворите и бар достојно филмот да го наградитеш, авторот немора бидејќи како што изјави тој своето си го сторил на ред е филот да ве освежува [ http://archive.is/OpYNY" rel="nofollow - 1 ] ха на крај уште и европско знаменце да има во одјава и вие аплауз да фрлите заради цензурските ескиважикои ве натерале и во кино да го бркате бидејќи масирањето вијуги на сребрено џамбо платно е далеку позагарантирано, во кој случај би ви порачал ако веќе сакате да видите што операвка со искрени намери барајте нека ви го репризираат во Милениум второ/третиот дел на Маклабас таканаречениот самит на шабаните кој впрочем е вториот дел но сиромаштија па Ацо го спои заедно со третиот дел Сликарот ... еве мал видеоарт од истиот збиен скопотроничен тајминг кој го бев склепал лани како ехо-поздрав до скотјани низ спот-монтажата-од-3-тиот-дел за лајтмотивот на Маклабас ~ потрагата по зелениот кристал ...може да се каже и пред две и пред една деценија делувал тро уметничко-визионерски но според мене доколку таквиот наратив земе убедлив начин веќе станува паганско пророчки симулакрум на реалноста која напротив не ни мора да е предетерминирана доколку вие сами не се уверите дека е така [ http://archive.li/wtcOo" rel="nofollow - 1 ] просто Ќе Ви Биде Мера за Вашата Вера ако литате упорно со таков памет! сигурно некој сака така и да глави, но јас јок не си дозволувам султанлар камшиклар разбиралар, бидејќи муабетот оит слично ко и слатсољубиви енграми да пополека што јадете тоа и станувате, ко неретко знам да кажам пр. за месониријата не се интересирајте ни површно [ http://archive.is/SqMp4#selection-1097.3407-1097.4436" rel="nofollow - 2 ] бидејќи така и од спунт ќе се накркате црнила без да приметите, а доколку посетне немате доволно Благодат најдобро што може да ви се случи е мачнина и повраќање а неретко ако продолжите да кркате и бунило а Не Дај Боже и парализирање доколку почнете да синкретизирате она не е проблем и паганизам и Христијански Подвиг оф каде со тој памет, а така би ви порачал и за пропагандата Не Ја Кркајте! блупилредпил абе ајде, паганизам топтан освестете се! Вие Не Сте Ниту Лев Ниту Десен Чоек Вие Сте Човек ... од друга страна може да се каже во однос уверувањата дека и без да сакате штом одредена симболика на срце ја лепите вие налепувате и нејзин вајб идниректно колку по фокусирано толку и поживо испливува истиот, заради што неретко знам да кажам за оние кои Сонцето пардон Ѕвездата од Кутлеш т.е. кој како гледа на нештата, доколку ја милувате од спунт натенане и без да знаете станувате Космополити, зар не ви е чудно колку всушност вас ви личи ко најмалку националистички наштимани од цел балкан кога неа ја виорите, додека при грците бидејќи вештачки ја имаат пришиено та не само што не им стои туку неможат ни да ја доносат ... но шчо праиме доколку се уверите дека Грчев не случајно не го потпишал новокомпонираното знамекое денес го етикетираме како вентилатор заради привремената спогодбена околност, шчо ако дечкото медитирајќи заминал и во палеолит? мислам веројатно ви е јасно како Христијани дека ќе ви биде така по вашата Вера т.е. во случајов бидејќи апстрактен симболизам вашата увереност [ https://www.youtube.com/watch?v=cxaTY4csNfk" rel="nofollow - 3 ] се чудам сетне како тоа мнозина кои вентилираат ко неандерталци се однесуваат речиси и ко да немале никакво колективно минато а ко трансформери инстант глобализациски расудуваат, пардон трансбомбери кои за нос се повлече и учипени директно елитистички или индиректно по политичко клановска припадност од транснационалните корпорации банки и удбаши, за нив може потака да фрлам и ситно сецкан зарзават ко мелем за македонска рана колку да се поисчисти атмоафера бидејќи корне ли корне од нивната реа, иако не заборавајте замарајќи им се особено така и вие почнувате да си го губите својот мир а сетне и вам да ви замира сунѓерчето на амоњак од немукает дека единствено со такви ентите на крај ќе излезете само преку Литургиско Призивање на Божјата Благодат ...


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 10.Октомври.2018 во 05:50

заминав со камената аналогија, не запраиметив дека велат во видеото од последната фуснота муабетот за сончевиот артефакт не е палеолитски туку неолитскк, по таа логика мнозина кај нас не се однесуваат ко неандерталци ами ко Пелазги, е сега ако тоа е така за оние кои имаат вентилирачка волја та и разбирливо е зошто сега Народ е непопустлив во однос Македонизмот ако имаме во предвид дека пелазгите иако биле може племенски сродни сепак биле терсене, а дури во антика натенане успеваат преку племето на аргеадите да се обединат во Македонско Краство кое потоа прераснува и во светско Царство но кое бидејќи дрмале македонците ослободително та закачило на плеќи космополитизам како нус ефект од ослободителниот поход на Алексо&ко на кој впрочем кумувал претходно и филиповиот дипломатски и научен порив, доколку за такви се сметаат 1. негоите женачки во недоглед, 2. сетне македонскиот лицеум во Пела каде децата на аристократите ги поучувале ликои Аристотел, 3. но и реформата на војската кога во Пелагонија ја впрегнал како воен род и тренирал формациски Фалангата, топтан налик шаховска пешадија и шаховска дипломатија преку кои им е поплочен патот на Алексо&ко да ги ослободат сатраписаните народи на Блиски Исток, космополитизмот се однесува на тогашната волја сите Народи да се прогласат за еднакви заедно со се нивните култови но и нивната посебност (нешто и ние денес го имаме официјално сторено) а тоа е крунисано и со најголемата и најуникатната глобалистичка свадба некогаш во Светот незапаметената женачка на европа и азија во Суза   ~ ваквиот вајб пак за момент симболично не закачи и нас во деведесетите кога развиоривме изворен македонски симбол за себеиндетификација, тоа и го објaснува моментот како додека го имавме Сонцето од Кутлеш на знаме биднавме и чудно космополитски расположени заради античкомакедонски вајб од спунт развиорен во вијуги та и можевме најкосмополитски да тераме компромиси пр. невозможното несебично отстапување пред грчко-европските интереси за пјрМ вентилирањ,е но што пак ето изнедрило на местото на античкомакедонскиот, ако не пелазгиски посекако чуден новокомпониран чергарски момент за кој сепак недостасува еден надворешен круг на сончевиот симбол за да сонцето се стркала а така од спунт етикетирани ко бивши југословени ко од страна видени да станеме фактор или магнет за ново обединување на балканските Народи во некоја идна нова федерација што конечно и ќе бидне реалност откако веќе е јасно дека европеите сакаат еу да ја реформираат во некој трипартитен систем на западна федерална еу, централна унионистичка и источно предпристапна, само ми се чини дека така долго нема да се придвижуваат нештата како натенане федерализирање според системска подобност, туку попрво ќе се одвои балкан засебно заради икс други околности бидејќи не се во прашање само економски релации туку и безбедносни па и културни, но може до сето тоа и да недојде доколку од вентилирачка не се навратиме на изворна симболика а не пак ако заминеме на некоја суперновокомпонирана, бидејќи едно е како другите те доживуваат како потенцијален фактор за стабилност и кохезија, а сосем друго е како и официјално самите се држиме гледаме и разбираме! можам слободно да кажам дека една озбилна неопходна спона пак за внатре етничка кохезија (со оглед дека европскиот сон преминува во кошмар на повеќе нивоа како ризик за нас) е ако не Уставно тогаш законски армирање на Традиционализмот и како стабилизирачка норма но и меѓуетнички баланс преку кој давајќи му нога така на либерализмот наметнат како европски предпристапен услов всушност ќе му застанеме на пат на фолклорниот индивидуализам етнички а во кој случај не би требало воопшто да биде проблем како Земен Грб да дотераме Крилат Лав симболично кој за да нема шарена или екслузивна гачка не би било лошо да е Сребрен и така златото било главна мотивација за злото во светот низ вековите та и таква алчна хромо-симболика да си истресеме од рамена, во кој случај тој грб нема да куца магарето ако е в ареде сончевиот диск на знамето под услов албанскиот орел да се дефолклоризира законски така ...

навистина по која логика во земја која е Традиционална од верски аспњкт ние да глумиме либералистичко лудило и тоа на начин да треба така се повеќе Муслиманите ко потрадиционални да се гетоизираат и радиклизираат како загрозени од буљашана налетот и медиумски и политички, а така пак Христијаните да се чувствуваат загрозено заради од нив ко мнозинство наметната либерализација заради претпристапно еу полтронство, та бар да бевме чекор до влез во еу та и да речевме ок сме си дозволиле и буљашана и ерга-омнес спинои та по линија на мамонизам да очекуваат сегашните удблитичари да дотераат народ за да пенетрира во еу [ http://archive.is/bsGZa" rel="nofollow - 1 ] среќа Народ е умен та не сака него да го пенетрираат еуротрансери туку ако веќе мора тој да пенетрира во еу кyрнаски, иако удбалитичарите имаат некој романтичарски комплекс ако не бушон можеби кyршлус за простотилак кој завозел квинслишки и пред титоизмот како схс вајб [ https://web.archive.org/web/20181008213904/http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=451&PID=228715" rel="nofollow - 2 ] кој сакале тие или не оној момент кога макрон ќе им отсвири триумвиратски еу модел самите од уплав заради немање директ цицалче ко Бришел како што некогаш им бил Бељаград ќе си соберат куферите и кај бришелци ќе им се инсталираат, мислам ова е сценарио кое зависи од мирнодопски околности, во спротивно удбалитичарите ќе ви станат тука такви идоли да иако одамна ве шитнале како кумови на мафијашски клошари и клановски протуви вие ќе им аплаудирате заради наводно ваше спасение, за истиот оној момент кога ќе почнете да се расонувате од таквото бунило пак да побрзаат да ве шитнат бидејќи реално стекнале служебенна навика да се плашат и бегаат од Вистината а да делуваат преку лагата и спиновите нели си имаат оправдување дека Вистината болела се прашувам кого мафијашите ли или оние административни митаџии кои се спона помеѓу елитите и тињата, иако јасно е дека како учипени хедонисти мамонисти или атеисти наоѓаат сите така братски засолниште во месонски дувла, всушност удбашите се некој вид пазачи без чувствителност одговорност и принципиелност некој вид кантар во сенка кој пробува да ги сервисира сите присутни и во публика и на сцена но и оние по керамиди наредени ... единствено ме чуди дали и нашиот пандан на ГРУ и ДИА т.е. ВБР [ https://web.archive.org/web/20160304082720/https://www.analyticamk.org/images/stories/files/report/r01_mak.pdf" rel="nofollow - 3 ] за мецени ги имаат токму нив односно одработуваат нивни агенди [ https://www.quora.com/What-are-the-differences-between-CIA-and-DIA-SVR-and-GRU" rel="nofollow - 4 ] не ме ни инетресира впрочем знам само дека како не работат како бавча дипстејтовци очигледно е дека откако се откачиле од КОС ко нивни бивши мецени на македонските удбалитичари компасот им е поприлично раштиман на кадемимда им покажува а во таквата нивна збрка Народ бива извозен до степен да не само национално иликомшиски туку и дома фамилијарно почнува да се поларизира заради балкански и евроатлански агитороп да мнозина веќе и не знаат заради кои идеали се она што се' и ко Македонци и ко Граѓани и ко Христијани, сношти пак слушам некоја нова конзервативна партија со копи-пасте-каракачанов табиет се натура на политичката сцена да тера со граѓански спин сред мултиетнички в'рамено општество велејќи не требало да имаме етнички партии туку граѓански што би било најидеален рецепт за пливање во смогариум [ https://web.archive.org/web/20181010021150/http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1271&PN=2" rel="nofollow - 5 ] можеби ако фиром не беше токму еа-рецепт заради еу експеримент, а и од аспeкт на Традиционализам етничкото кај нас ќе се ресетира само оној момент кога евроболшевички сите би биле федерализирани во околина та немајќи никакви сопки уцени и аспирации од комшилук ние како Македонски да се аклиматизираме целосно граѓански, но очигледно ова некому не му е јасно или пак сака се' повеќе да го раслаби македонското ткиво веројатно утре уценувајќи ги оние кои имаат денес бугарски пасоши дека ако сакаат нивно обновување пр. заради некој нов жиг во бугарските пасоши да мораат да извадат тамошна членска книшка од каракачановата граѓанска партија [ https://www.youtube.com/watch?v=fSF6H_UpUNc" rel="nofollow - 6 ] која откако така би се омасовила би се реформирала и како официјална бугарска партија во Македонија, нешто што треба и законски да се забрани кај нас да какво и да е директно или индиректно удбашко делување на комшиски фактор во која и да е партија се санкционира со нејзина забрана, што пак и од спунт би ги натерало сите да мораат да се отворени во однос сите политики целодневно е-форумски како би се осуетувале брзо инфилтрации! можам само да кажам дека се додека удбалитичари вњ водат тоа ќе генерира постојано и од понадвор удбашана да ви мрси конци подома, просто удабалитичарите немаат волја за ачик пеглање политички платформи и партиска чест што логично најизводливо е преку е-форуми а како би скриле задни агенди туркани како копи пасте помија за црносветски мецени неретко и без да знаат завозени од спунт, а потоа заради слепо партиско клановска учипеност дури и гласачко тело е извозено абдалско чопорски дури и во однос навидум проекти од/со домашен порив ко Ск'14 а нели заради неколку допадливи подточки да ви ги шитнат посетне како уникатни што иако е сулудо вие бидејќи се' се терало затворено им ги аминувате изборно или референдумски иако во последниов случај кога и тоа не е така бидејќи шарените не се доживуваат како власт на Народот туку власт на глобалистички истрипаните сограѓани ним им е доволна акламација за редефинирање сурат и без законски параф нормално на жими мајка ветувања во однос не чепкање на устав генерира на жими мајка чепкање на устав преку пуш'д'батн автократни спинои за терање евроболшевички агенди без никакво еу покритие бонус или субвенција, освен тоа ветувањето морколка дека одгодина ќе имало за вас германски печалбарски безвизен морков но кој ко што ми мириса не е пуштен како поклон ами како услов што просто значи простум коленичење пред шанса за одродување виа прираст и наталитет кој ќе им дојде супер на германските статистики за што појќе сервисери и медицински сестри да ја опслужуваат швабен-центрифугата, но швабиа знае дека сето ова е фатаморгана та веројатно чисто гледаат еугеничарски да простудираат до кој степен е возможно една изворна култура да се самоденационализира како би се втурнала во инстант глобализирачки мод кој утре ќе им биде урнек на останатите дека ете гинипигот преживеа та и не боли и другите да се аклиматизираат на таква нео-лебенсбаум агенда заради нсп-утопија, којзнае, можеби посреди се и реални стравови од што би било кога би било сценарија како рефлексија од Збогум на 21-от век но во средовечни години а преку налевање со балкански буриња британски https://en.wikipedia.org/wiki/Bourbon_whiskey#History" rel="nofollow - бурбон но испорачан преку дипстејтовска дестилерија јасно со балкански етикети, единствено прашање е зошто не разбираат и самите дипстејтовци дека некој кој се разбира одммонтажа може да им го спинува со лесно на контра нивниот филм за и полесно разбирајќи кој глумец е со фалц симболика а кој со реална сите еднаш за секогаш да се отрезнат од дипстејтовското бунило замаскирано со евроатлантски маски, да им ги пушти Човек вевчанци да ги освежуваат можеби нема да бидат толку провидни во своите еугеничарско-утописки идеали кои вам ви ги сервираат како алва по чај и локум по кафе додека вие сркате еа-помија после еа-шпиритус! но тоа е, ќе ви ставаат тие сини краставици наместо вие да стаите зелени јаболка во засега сеуште од нив наштелуваното јакузи само не се возбудувајте се бидејќи џакузито е осудено на гнижел така самото ќе скисели та и самите ќе го размонтирате а потем и нормално ќе си кренете сребрена када како би знаеле кога пак некој вампир ќе сака да ви се усука во неа дека нема да треба постојано да бидете на готовс додека си бистрите вода за секојдневни потреби, само пазете да не завршите во нечиј туѓ СОН а таму да ко гости да не ви шитнат тенеќе како сребро та сетне да се чудите како ни при хлорирање вода нема да ја избистрите од тиња!!Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 11.Октомври.2018 во 17:17

можам слободно да речам Јал Нејал Триипол, но од крастаици жолчка има зорт, а од јаболка евентуално Адам и Ева што окркале глисти по вијуги, но денес пак буквално преку нив стигнуеме до пектини, а пектин не е за фрлање [ http://archive.is/gLKHN#selection-893.0-893.21" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1487&PN=5" rel="nofollow - 2 ] но сосила убаина небива иако како никогаш досега убаината станала конзумеристичко празно шише среќа од кое мисли Народ ќе се оп'ие ако истото е полно пари за да може да брка трендови кои ќе ја задоволат неговата ненаситност за изобиле раскош и чалам, и оп'ала лапај кредит за да пиеш убаини од најшарените шка(е)фои и највисоките полиц(с)и на декаденцијата, а мнозина нашле начин како тоа да го стават на пауза без секирација ресетирајќи го срамот бидејќи не стегнале доволно чалам за да се обесат и виснат по еа-полиците а како поинаку него преку фармација и фејк пауза од безидејнота која ги опкружува, та нормал илјада лубеници под коса некако треба и да се растоварат, а наместо тоа да биде оштроумно биднува тупаџиски невозможно пред се' заради посесивниот индивидуализам да Луѓе веќе не се помагаат бидејќи знаат дека секој станал ненаситен а има многу бостанлар складирано во штала, и токму оди некому помогни му, кому попрво и колку е доволно, а на крај и на сите по една зграда да можеш да им дадеш кому како мнозина и тоа ќе им биде малку но повеќето ќе ти кажат кај најде сега да ме товариш со гајлиња кој сега да ја одржува зградата, и доаѓам до клучниот момент сред лихварскиот-конзумеризам виа посесивен-индивидуализам кој изнедрува волја само за робска ригидност кон Слободата т.е. робска флексибилност кон Слобода без одговорност, за што пак кај нас ко сега удавени во кашатализмот имало и своја склет инерција од титоизмот ко нишај врата земја плата табиетлук кој повеќе кој помалку, а за да пак новите генерации бројлери имаат и поголем склет во меѓумозок како невидливо ехо од изворниот македонски табиет ко Братство Дружба Заедништво за ко такво сред кашатализмот ги фтаса ко вистински сончев јужноевропски спунт за Среќа, впрочем самиот збор Среќа во коренот е потпрен на Срешта т.е. Средба и навистина среќни се оние кои имаат многу средби со пријателите, а кои заради кашаталистичките самодоволни и себични трендови се сведуваат на лајк-полтронство како именикот-од-интерес би преживеал, за капак и тро отповеќе дружељубивост со визијата-на-телето виа даљинско во раката и ето ја китка-матка шизофрената дружба, а кога пак муабетите од теле-кутијата ќе станат амортизер па и јорган за секојдневниот гајрет (за кој логично треба да се Ближните а не визијата на телето) така на крај не останува ништо друго него да почнете да садите крастаици со духот од овој свет кој ви вели бујрум врзете си меѓусебно машните од лихварскиот банкор креденец и уживајте или умирајте, се или ништо, олинклузив или амбис, http://archive.fo/1xn8Q#selection-1467.0-1467.61" rel="nofollow - хм хм хм и на Тетовци чиниш им е веќе симболично јасно дека таквата фатаморгана ни на постер не е вкусна [ https://web.archive.org/web/20181011085935/http://www.tetova.gov.mk/getartm.aspx?aid=291&men=15&lan=3&sub=95" rel="nofollow - 1 ]

сред минатовековниот од банкор елитите инциран фашистичкиот аквариум [ http://archive.fo/sl5HO#selection-3567.0-3567.9" rel="nofollow - 2 ] на 11-та Октомври пред годиње македонските партизани на Македонскиот Народ му поклонија зграда, зградата Народ ја изгланца вака онака, тро и со помош на титоистите, иако за сметка на ресетирање на селото а како би се гетоизирал градски македонецот при што побрзо би се слејал во југословен губејќи допир со природните подражавачи како изворните песни фолклорот и ората, а со што и ослабуваат фамилијарните врски за што полесно се контролира федералистички рајата, за што кусур била и Воцрковеноста како алка за локално заедништво потпрено во добра мера на традицијата доколку репер е масовниот страв да се влезе во Црква како не би се изгубило партиска книшка и шанса за работа (круша под круша си паѓа дали сетне думајте вие дека денес имате демократски партии, ноу ноу воркинг'клас'хироус се' си ет исто само што удбашите имаат повеќе алатки да ве возат и легнуваат на брашно во однос нивните агенди какви и да се, најчесто олиргахиско-клановски, а и дамбетер во многу случаи полтронско-глобализациски, она колкунда знаете дека и по тито ќе има ново златно теле утре на кое во федерална-еу или пак нсп-евроатлантида ќе му се клањате а мнозина и глаите ќе ги закопаат во земја за да поклоничкиот статус им биде одан на прва! но зар и денес предпристапно не е така!? иако плутократите како современи фашисти вешто глумат демократија, зар мнозина и тоа Христијани не си вкопале глата во песок кој од страв кој од слепило пред современите господари на хаосот чија мирољубива маска ја гланцаат не само проглобалисти ко sds туку и протрадиционалисти ко дпмн, зар и фарисеите не глумеле и сеуште глумат лудило а всушност и самите искрено знаат дека така не само себе што се прелажале туку и сите други клановски изврзани ги прелажуваат, мераба еа-пенетрација ќе се чудите утре ако тоа ви бидне реалност колку истата не боли, прашајте ги бугарите и хрватите ко новопечени љубоџии дали не се проституираат инстант кој дома смеејќи се ко бројлер кој чистејќи ги кулоарите на евроатланските империјалисти дали кај нив дома или пак по колониите денеска робовски приврзоци а до вчера бунари за експлоатација робови на чија мака и преку чии богатства денес имаат доволно трезори за да и на вас ко европеи ви фрлаат моркови заради осигурана сервилност, која ќе ви биде наградена кога пребраните гурбетлии ќе ви ги викнат на подолг одмор да заработат тро повеќе индивидуалистичко посесивен табиет за да после по некое време доколку биле послушни и поткренат глава да увидат дека немаат среќа бидејќи околу себе не маат ниту еден ближен со кого ќе се радуваат откако изгурбетлисале животот та носталгично се вратат дома но со чалам преку кој и дополнително дома ќе се вкопаат во индивидуализмот, мераба ќе отворат некој кафе-ќумез или пржилница за да фрлајќи преплатена гратис тура им се смејат залутаните и ги тапшаат по рамо дека успеале да бидат поразлични а заради тоа всушноат и меѓу своите се презренни, што веќе и на фамилијарно ниво биднува случај а не пак меѓу пријатели да не говорам за комшии, ако вам тоа и сега претпристапно ви станува реалност во еу околности ќе ви стане СОН во кој топтан ќе се удавите, за да сетне никој никому од инат не му подаде рака а не пак да му помогне, за сетне и вие ко европеите што увезуваат ефтина работна сила од другде да си речете ако дајте аргати од третиот свет и тие да ви станат помили него своите, но сето тоа има прилики како да се ресетира арно ама вие им верувате на фатаморганата од локалните удбалитичари дека нема алтернатива а дека еа-нсп-идеалот е спас за да не завршите во конц логор, бреј македонска самосвест никако, вас ви е испран толку фино мозок да веќе сеисто ви е дали и колку ќе ве спржат понатака на тивок оган бидејќи во ваша кожа веќе не ви е мило откако кој свесно кој несвесно си ги ресетирал и духовните а не пак националните идеали нурнувајќи сесрдно во декадентноста на духот од овој свет, за корупција ќе ги легнете и оние две тегли ајвар што смачкале (а за вистинските предавстава нема ни да разберетевпрочем ротацијата та и тужбите на груевци се за да ги замолчат за нивните мецени да не проговорат) ко што не сте ги легнале ни оние кои цел пипер и сите нивје под него ви ги обрале и сотреле, но тоа е така бидејќи на удбашите злото им омиле а вас тој ви бил ксметот тие да почнале да им се плашат на оние кои ги позиционирале на мала врата како удбалитичари да ви кројат официјално капа законодавно, да ви ја вртата извршно, и да ви ја накривуваат судски, затоа ако некого земате зло мерете им нив како власт во сенка, а кои се тие бидејќи не знаете ќе симги фатите за уши нивни бивши колеги сегамко спотери во јавност истурени како ПТрајанов или ЈБачев ете од оние замкои сум чул дека биле меѓу нив та заушка по заушка тие ќе почнат други да прозиваат и чунки антифашистички ќе им стапнете на аждаите октоподите или ајкулите на опаш, а за да ги сотрете е за тоа ќе почекате да се поместат планини та немајќи благодат истите да ги голтне магмата сосе матната, дотогаш бар не си ја губите вие вашата Благодат колнејќи или пцуејќи и комшии, а не пак сограѓани или Не Дај Боже Ближни да ги сардисувате со камшик зборои, бидејќи сите тие ви се огледало а што поблиску толку поголемо та и да не ви се одбие вашиот камшик директно индиректно ако скршите некое огледало така истото ќе ве испоисече и заради омраза во срцата ќе испоскрварите и последните капки човечност, а аирлија на паметот ако мислите дека ко такви за геената нема да бидете компатибилни, ете и заради фракинг фејкбук дрскости и малодушности барајќи јавно и гласно луѓе за по бандери фрлајќи силно и долго клетви ко најпагански врачарски начин за решавање проблеми, а потем уште и ќе се чукате во гради дека вие сте космополити и праведници, но Простете што се дрзнувам да ви ја реметам и вака од спунт необврзувачки вашата интерактивно гнев&гној идила, скраја да е на такви да им легализираш рурално мрмр ќе испозагадат и оние места по Македонија каде чиста Божја Благодатна енергија провејува, поарно седете си и гњтоизирајте се додека да не ве голтне сите магмата и така нема од физички притисок да ве издржи скопската провалија на која висите, а вие и понатака терајте со тој памт ќљофтајќи се за глупости кој орв почна кој бил крив кој не е грешен за така да кога колективно ќе ви скубне изобилството Благодат и час поскоро ви замине вашетз скотска либерално декадентна атмоcфера! туку Благодарете им искрено на Oние Верници кои редовно за Вас гуспода викендашко улежани што се упорни и во Црква илли Џамија Божјата Милост преку нив и на вас се излева за да уште денес вашата матна не се магманисала, но да се надеваме бар Муслиманите ако не Христијаните во земјава ќе кренат глас бар против педерастијата како разврат пред Бога а сетне и против корупцијата та колку толку да се нормализираат околности и во што помалку блуден и сплеткарски смог се гушите! исто и милостињата како од спунт ве потспасува требате се потрудите ако не друго така индиректно од кантарот на злото да намалувате! та ако не можете на Литургија да отидете ет бар по Народни Кујни помогајте како знаете и умеете [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3465&PID=228665#228665" rel="nofollow - 1 ] но не заборавајте дека утре и кога ќе ви дојде некој во небрано како и да било тоа туѓо гајле жете и требате патник да помогнете, не мора душа да му дадете ниту пак својот кров, но чаша вода можете а оштроумно и ќе го најадете та и здомите [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=193&PID=209693#209693" rel="nofollow - 2 ] туку разбирливо сте загинале својата традиција та се плашите ако намине некој традиционално утврден и да го пуштите да мине а не пак да подостане, само не заборавјте дека тркалото се вети та може нема вас циклусот да ве закчи но посекако вашите внуци, а има ли нешто за Чоека помило од внук, само да не ве фтаса и вас слична судбина ако распали големата тука Не Дај Боже та да ве прашам каде со такво досие потем, или удри тарабите и жиците и на апрва и на последна бидејќи ве мрзело глава да мучнете како Христијани а пак сетне се свртило тркалото та то глобалистичките подлизурковци ќе ви змешаат сите лонци за што побрзо да ви ресетираат националното истурјќи ви ги масовно различмите и сред град ко некомпатибилни, дури и самите европеи немаат идеја како и потолку вековен светски лапарсан да ги аклиматизираат мултикултурните напливи, та сетне и заради од нив впрегнатите касапи кои сега кај ним по дома се испопикаа ко однив финансирани ето финансиско-душегрижнички да ги замрсат конци и наредат коцки за тука да ве расталасаат црвено и вие за нив да им ги чистите, затоа имајте акал не наседнувајте на какви и да се интернационални а не пак мултиетнички конфликти за да до тоа и не дојде нивните кучиња да ги насколат наннекаков јуриш навака за ние да треба да ги заловуваме или успиваме, а на крај птсп да си лечите со антички космополитизам ... бидете умни и паметни, нека почнуваат бар мајките и аеатрите поусрдно да се Воцрковуваат баталете за викенд бар една сапуница, а така за и мирно да може да речете Слава Богу за се' што ни е и ќе ни биде! аирлија на паметот ако мислите дека Стравот Дефетизмот и Самољубието ви се излез!
Originally posted by <font color='#0000FF'>http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=217170#217170 rel=nofollow</font> - <u>beTon</u> http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=217170#217170 rel=nofollow - beTon напиша:

]


ајде 21 век и се е можно, зар ние денес ко македонци не го портретиравме соодветноучејќи во оу.11.10 ко дете а кое училиште е во нас Пролет до секогаш се чудев зошто како пионир мораме да имаме не само слика од телето во училница, туку и да му стоиме за секој еден празник во пионерски стрОј рецитирајќи со радост за телеславија и нејзината идолатрија кон телето, она златно теле кое не им остави на македонците да заминат на Солунво нов, посетне во сноф на оние кои живееја во Солун ги помагаше само колку да ги искористи за да исценка поуба чорба за телеславци врз грбот на беломорските македонци, а тро подоцна ги лоботомираше сите преостанати слободоумни македонци во и во НРМ и во СРМ, телето ниту една коза успат не остави бидејќи многу брстеле, симболично терал сатанистички жртвувања само вам толку ви сече глата бидејќи абер си немате дека бил месон, велат штафетата ко локал http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=492&PID=214988#214988" rel="nofollow - олимписки оган откако ја дофаќале во рака сите најаки телеславци на крајот завршувала во неговимраце за да полни батерии, тој бил таков паган да просто дури и во Црквата не се мешал директно плашејќи се така да не се изгори, бидејќи ако бил атеист ќе удрел и око нема да му трепнело, туку знаел дека огледало е муабетот та ко испаганизиран за разлика од атеистите кои во незнаење им се простува до некаде паганите инстант горат, всушноат месоните на мала врата им го украле заедништвто на сродните племиња на балканот за потем пак на мала врата да ги закрват иако веќе имале каков таков спунт за долгорчна слога како антифашистичка борба, просто така си прават абдали од сите вас долгорочно телињата да вие не само абер што си немате туку им ги качувате и сликите по училници, се прашувам кога европско знаменце ќе опнете над училишни табли за да деца сблиминално евроболшевичите, но полк треба прво некоја каша да ви фрлат за народ да се попари а посетне навидум ко спасители и да ги славите та и да им се клањате, аирлија на душемето кое ви е поднозе што сеуште ве трпи со таков памет каков меѓу слепоочници чувате! но Слободна Волја што сте дробеле тоа ќе сркате откако претходно што се пожеале та и тоа пожнеале за на крај такви да си чукате каде ве берело и да ве приберат, но оп сеуште има многу кои за среќа (иако несреќа глобалистичка) се овдека пребирливи ...

најголемиот агитпроп спин во сето ова е како што ги убедувале нашите предци дека антифашистичката борба им донела народна слобода, а ги учипиле федералистичко-идолатриски, сега пак ве уверуваатвдека ко незавиани треба станете фашизоидни како банкор робои а за да ве учипат потем паганистички, затоа БЕРЕТЕ ПАМЕТ доколку вечноста ви е мила! во најмала рака радувајте се на грците што ве блокираат на тој пат, нормално немате друг избор или да се самоукинете или да трпите и ескивирате уцени, а во најлош случај интеграциите да ги осигурате сами од нсп-инсталации К*ршлуси и бушони, а што е возможно само доколку рурално наместо бројлерски почнете да се штимате за самоодржливост, за што мотивација може да бидат многу нешта, но за малдите чинам може да биде доколку е на долго и широко сестрано испеглан ризикот од Мрмр Легализација преку Рурална Реемиграција ... вас в изгледа може поверојатно дека еу-гринфилдери ќе ве кyртулат ајт чекајте вака уште дваесетина години а сетне кога мафијашите ќе ви стант удбаши откако некој удалитичар со копипасте табиет ви истури декриминализација та комотно аминете си сите физички и духовно отдтука!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 13.Октомври.2018 во 19:13

може сте свесни, но не е лошо да ве потсетува Чоек да внимавате како духовите на суетата ве напаѓат со помисли, иако неретко суетни стапици имате околу себе насекаде, најнапред сеирот и резилот кои станале секојдневна норма во овие времиња - на кои ќе се завозите или ќе ве воза - да или и вие ко овца во такви волчји околности ќе станетe волк или ќе ве изеде чопорот, на што денес најчесто е завозено фејкбуковски меѓу граѓаните додека медиумски меѓу удбалитичарите, сте се понеле сите од малодушноста како газија за живо самозапалување на душата - уште сега од оваа страна, мислите пеколот уште сега така не ве фтасал, напротив замирисува на загорено но конзумеристички сеуште успевате да ја парфемирате реата од гнасните спотнати испарувања од параспур орото на кое сте се фатиле како евро'отан'изирани, веројатно некој и ќе се освести бидејќи во спротивно прекасно ќе биде за промена штом стигнете до прагот меѓу светоите, а посетне сетете се дека некој ве предупредувал постојано и да Не Судите и да Не Клеветите и да не Мразите, а доколку се фатите во таквата суетна стапица да се освестувате и барате прошка за да се менувате на поарно, чунки ако имате повеќе пари во овој Живот си велите тогаш ќе биде полесно, ех само уште да се не бевте навикнале да си храните душата со ниски умисли страсти и пакости, а дека околностите влијаат на тоа '' точно влијаат, но кој ве тера сосила во градската центрифуга да се гетоизирате, зар не можете во истата да си напраите план да и скубнете, туку ви омилела суетата а каде поубо да си ја полирате истата него во епицентарот на удбашите, а дури и оној гостин што ќе залута во таквиот ваш СОН ќе го повлечете и без да знае, а сетне и ќе го обземете та и без да сака да заплива ако не поинаку преку самооправдување наместо обвинување > како би ја спинувал на тро поарно таквата зорт околност, но пополека пак суетата и него го обзема почнувајќи да се правда низ споредби и конечно си доаѓа од спунт на вашето, да сакајќи да не се удави да се нурне сам во чешлање на оправданијата за да така дојде до аберите за тоа којекој или кој'прв'почна, и' опа вие се изразадувавте останал меѓу вас или придошол уште еден кој ќе ви го оправда правилото за суета како храна за душа сред овие декадентни времиња, сетне зајковци биле криви та груевци нормално бранковци и љупчовци и покриви ко нивни предвесници, нормално сите кланови ако не индивидуалци само не и самите вие, а (најчесто) зошто > бидејќи сте станале рамнодушни, чувства во вас навираат само кога во грев ќе се фрлите, само кога растоварајќи Благодат а останувајќи празни си отворите повеќе место в срце за нови недоразбирања и клевети, за на крај да речете сите се исти и почнете низ генерализирање да си наоѓате негативна волја за утрешниот ден кој верувате сте заслужиле да ве обдени, но ајде возрасните што вака забегале ами што и младите виа фејкбук и медиуми вака ги моделирате кaко пасивни набљудувачи не сте ни свесни колку фалцреалноста ви е норма на сите нивоа [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3031&PID=209544#209544" rel="nofollow - 1 ]Приберете се веќе еднаш, бар зaради нив земете изескивирајте го недоносениот начин на комуникација и најдете каков и дa е посоодветен начин за десуетизирање, за што чинам најдобро ќе ви биде преку отворени јавни (за почеток нво а посетне ако не веднаш и партиски) е-Форуми каде би морале да дебатирате низ одреден форумски типик како би спуштиле чаламот од керамиди и почнете да се разбирате како Луѓе а не ко што праите денес како плејбек тенеќиња со милион маски под пазуви и неколку фори под нокти! зошто чекате еу да ви акне вакво условено знаменце за да пробате на овој начин да ги ресетирате суетите и си подадете сите рака и почнете да си помагате на сите нивоа, наместо постојано да спинувате кој$е%кој или кој'прв'почна, требало или нетребало да е некој илити прв да почне, конечно одете довлечкајте си улични психијатри за на такви е-форуми уште на почеток се најде за секого разбирање, додека се стори е-форумска јавна атмосфера во која секој граѓанин ќе сака~може~треба да земе учевство за доброто наВзаедницата да Раздумува него пред фејкбук или визијата на телето да тилта, почнете од своето Маало вашата Урбана или Рурална Месна Заедница не чекајте европа да ги впрегне локалниве удбалитичари а тие вас посетне да ве молат кон ваква е-општествена инерција за да отстапите место за пеглање заедништво наместо суетлак, бар родителите на основците нека се организираат со учителите кој како може да помогне да се подобруваат условите за настава, сигурен сум така и брзо маркетиншки ќе прибирате средства за да не чекате само на министерите за да ви донесат некој пико прожектор по училници или пак практичната настава стане сеприсутна како мотивација за полесно разбирање и совладување на градивата ...

http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=429&PID=215032#215032" rel="nofollow - http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=429&PID=215032#215032 [ http://archive.is/4MGHI#selection-717.17-717.50" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/0ULJi#selection-1009.16-1009.50" rel="nofollow - 1 ][ https://web.archive.org/web/20181013134807/http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=429&PID=215032" rel="nofollow - 1 ]


до душа ако ова ви стане е-Норма без е-Легислативна Торба, и ваквите е-Форуми завозат само невладино, може Народ да ги свикне ко адекватни само за неинституционални, а така да ви го пуштат на мала врата ко еве ви радувајте се имате каде архивирано да думате, а пак да не добиете институционални е-Форуми на кои ќе можете да видите како дума администрација визави политички кланови ем од спунт профи сограѓани од фелата кои на даден тематски е-Форум ко независни стручни лица ќе може да ги тимарат нивните законодавно-извршни политики, на некој начин судска експертска власт која ќе им помага така да не забегуваат во однос својот идеализам како политичари и својот структурализам како администравци кои би морало се' така на ачик од политики да премеруваат ~ не ретроактивно туку тековно, не агитпроповски по телевизии туку научно по е-Форуми, (нормално безбедносни форуми би биле интерна институционална работа а само ретроактивно да може Народ да ги проследува таквите дебати откако пример поминало подолго време за да и безбедњаците не се опуштаат туку да се помагаат ~ не кафански туку интерактивно, бар додека прават стратегии кои се' опции ги имаат како да го надгледуваат чуваат и осигуруваат Народ од ризици, а и за самите нив конечно е добра ваква е-Форумска институционализација на политичкиот живот за полесно и да се позиционираат во однос сопствените капацитети како безбедносни сили кои во дадени услови би можеле или не би можеле да се носат со дадени промените, а не ко сега со копи пасте удбашки некој на сите да им натовари неиспеглани модели и агенди, а сетне нека си префрлуваат нели кој прв ја утнал каде ја бутнал и како на сите ни се вратило!)

http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3536&PID=228806#228806" rel="nofollow - http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3536&PID=228806#228806 [ http://archive.is/HzprL#selection-903.0-903.11" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.fo/wf80i#selection-1187.0-1187.52" rel="nofollow - 1 ][ https://web.archive.org/web/20181012145245/http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3536" rel="nofollow - 1 ]


веројатно озбилен придонес до сето ова можат да дадат Мин.заИнфо.Оп. но и Институтите при ФИНКИ ако воопшто ги има, комотно можат еден да впрегнат и за проучување на е-алатките кои на заедницата ќе и помогнат да се сплоти и расте бар нормално ако не експоненцијално во потенцијалите кои ги има и како човечки и како природни реаурси а заради поголем квалитет на Живот, ако не друго да постави технички рамки како да се изнајде простор за поефективна дебата и разработка на проекти програми агенди ем тоа да е флексибилно за што поголема прегледност но и атрактивност [ https://www.elkarte.net/community/index.php?topic=4873.msg38186#msg38186" rel="nofollow - 1 ][ https://www.elkarte.net/community/index.php?topic=4823.msg35290#msg35290" rel="nofollow - 2 ][ https://www.elkarte.net/community/index.php?topic=1013.msg35291#msg35291" rel="nofollow - 3 ] а би било паметно најнапред на МакПсиЗдр да им направат еден е-Форум а за возврат да побараат да им помогнат да склепаат правилници за прифатливо однесување на институционални, невладини и нормално на маалџиски форуми при месните заедници [ http://archive.is/wDr47#selection-1443.0-1443.8" rel="nofollow - 4 ] бидејќи суета дрма озбилно и при модерирање на општи е-форуми денеска та и за да не продуцираат некако стандардизирани форуми повод за гнев во недоглед дали колективноили индивидуално, за што можеби добро чаре е хајд/дислајк систем за непожелни постови и дебати а како би се зачувала демократичност до болка доколку некој намерно ја саботира дефокусира или непротребно обременувафокусот на дебатата а сепак идеите од спунт так истурени како дигресии навистина утре можат да се најдат од рака ако не друго како мотивација колку се и како се може да се гледа на некој проблем или тема, чинам креативно олабавување атмоафера воопшто не е на одмет дури и кога станува збор за терсене сувопарни абери чие штимање е мачно и за самите професионалци кога би требало да го оправдаат како перспектива т.е. карамбол проекција во однос синергичност на други појави или закони та она убо е да може некој да спушти топка спонтано доколку стане тензично заради многу извичници бидејќи смајлија ќе делуваат несериозно, а всушноат и оние кооирасфрлат извичници пример ко мене дефакто немаат гневен тон наум така ами опуштено думале а морало интерпункциски да завршат реченица, но кога некој ги чита од другата страна а не им чул интонација при дробењето зарзават веројатно и се загрцнува перцепирајќи ги од свој аспект ко емоционални исклучиви или злонамерни, што и донекаде фејкбук го наметна
норма особено бидејќи таму егото е осигурано од фито-пријатели фото-чалам и самодоволност та и шкртањето со заби оживува [ http://archive.is/1ANSt#selection-6533.0-6533.9" rel="nofollow - 5 ] впрочем убо би било кога модераторите на дискусите би имале осет да ја препознаат атмосферата и тие да имаат право да влетаат со чудноинтересна дигресисја преку која би освежиле кренале спуштиле завозеле или прекинела некоја дебатна атмосфера на институционални е-форуми, (можеби пак постовите кои се неприкладни (а културни) за темата со ѕвездички да се дислоцираат на приватниот блог при е-форумот кај секој член соодветно за да не биде навреден при кастрење вишоци како не би имало навредени за кантирање на изгубеното време за думање аберисување и пишување, а таквите ѕвездички во однос дискусијата да се поместени во однос дадена група постови како линкуван-сајд поп-ап при обоено селектирана група постови во иста нишка на различна тема), просто за да станат е-форумите ачик меcто за јавна дебата на сите нивоа навистина треба некој институционално да засука ракави и да извади на маса корисна дебатна пракса, која нормално и би се пеглала и штимала понатакa, но мора веќе еднаш да впрегнеме сите капацитети и експертски и политички и граѓански за да ко мала држава стигнеме до ефективни решенија, најнапред бесперспективноста, а за што добра терапија во одноc безидејноста е активно ангажирање на сограѓаните нешто практично да можат да чинат, да се почувcтвуваат корисни макар немале никаков животен квалитет стил стандард, посекако мнозина и за да нешто научат како функционираат нештата бидејќи од полутранспарентност во однос креирањето системски политики кои во континуитет не даваат особени резултати сите се фрустрираат, а реално кој и да дојде на кое и' да е општествено кормило (та билo тоа и малџиски месна заедница) без сложност и понатака додека едни градат други ќе разградуваат, а нормално зошто бидејќи биле заобиколени елитистички на сите нивоа претходно, што ко што гледаме има стигнато до таква хипокризија да дури и во Собрание кој како закачи мнозинство ад-акта им отфла на оние во опозиција каков и да е амандман, во сите ротации до сега елитизмот исклучивоста и суетата биднаа норма, почнавме да се натпреваруваме кој колку ќе испере мозок на гласачите за да се зацари автократско-демократски, фатаморгана која мора да се осуети и дополнително законски каде партиски политики за кои некој пратеник добил глас би било логично на локален-е-форум каде бил избран како народен претставник да мора на своите гласачи да им објаснува ако не да бара акламација за негоите политички жонглирања што пак би изнедрило индиректно брз начин за предложување граѓански иницијативи кои јавно би собирале политички истомисленици, но не партиски туку тематски кои ко такви би ги приморувале пратениците да заобиколат својот политички клан, што како балот иницијатива би можело брзо да се премерува со биометриско гласање опуштено од дома, а што би значело децентрализирана непосредност за секој пратеник во својата изборна единица, просто Народ така и навистина ќе има свој претставник во Собрание а не клановски полтрони кои се дочепале до изборни гласови преку партиски стајлинг мејкап или чопорлук! ќе биде весело ако думамае во однос ова и пооригинално та да мораат законски да бидат бричени нуларисани или појајчани како пенолошка дисциплинска мерка самоволните народни избраници доколку одглумиле успаност заборавеност или непослушност кон таква оштроумна балот норма во својата изборна единица, веројатно на бербер наместо на улица или во живинарска фарма да ги седнуваат на фотеља од расипани јајца, мислам креативно ако се дума најубо би било законски да е дозволиво за изборни лжги да не е казниво да им шкртаат куќи со пароли и графити а да не смејат пратениците да ги кречат, осигурителни комбинации милион, само изберете си некоја која би ја искористиле и како туристички спин ето ова со графтит карпетинг е фора одма ќе знае секој гостин кога во некој комшилук влетал кој е таму терсене политичар, та може ќе оит и да се фотне со него, а можеби и да го посоветува дека ако има помалку ѕидои резилот ќе биде и помал, но што праиме со оние кои имаат замоци ќе ги има и по светски медиуми ко урнек, само да не го спинуваат сетне тоа на мала врата агите за да си рекламираат од спунт занаетот кој трпи бидејќи им е во мирување додека се нафатиле за доброто на Народот во законодавниот дом да запливаат, но бар да не не' дават во истиот ситнопаланечки сите прку собраниски канал или тв-агитпроп, туку да ги спасувавме ние преку е-Форуми додека задремале се успале или забораиле што ветувале предизборно, хм, политички идеализам, не, ова сигурно не е ни оштроумен предлог од мене, туку просто ова е некое мое видување потпрено на лично искуство дека ако аберите ви се завозени на купче ем спастрени тематски капак така архивирани дури и после годиње од нафталин ќе успеете да ги извадите, за мене лично корисно та макар и ко споредно инфо кое Живот ми развеселува, нели понекогаш забораваме работи а понекогаш сакаме и да се потсетиме како било, ела кажете ми дека тоа е возможно другде освен на е-Форум ...

во спротивно терајте cи и понатака бројлерски надевајќи се на спзс од банкор елитите и нивните удбалитичарски инсталирани пиони кои од вас веќе и сега имаат напраено конзумеристички симпатизери робои та и фанатици, кои нормално имаат добиено и социјални(мрежи)пајажини како пеницилин за тресење фрустрации за да така се тешите дека некогаш ќе стигнете до подобро утре а боме и вечна слобода спакувана во целофански пораки за мед&млеко без разлика дали се пуштени одлево или оддесно, на крај таквите флоскули биднуваат технократски (експериментално-институциски) развлекувани од административни ботови кои од ликвиден-страв ко масовно заглаени на потрошувачки кредити не се одважуваат ни на шефот да му кажат дека заминала работата во аут, а не пак јавно да излезат да брануваат дека попуштиле сите шавови во својата агенција институција држава, нормално заради социјален мир таквата небулоза ќе се пика под тепих koнтинуирано, а повеќето засегнати ќе се опуштаат од таквото бунило преку ситкомови сапуници или блокбастери, сето тоа зачинето со петпарачки маркетинг и параспур брендови, за да конечно дали со мекдоналдс ко некогаш или со кфц ко сега ве смируваат фантомски преку гмо адитиви налик бижутерија седативи за да си останете мирни конзумеристичко-бројлерски џанаци за кои единствен идеал во живот ќе им биде трката по златното теле, на чии рогои иако сте наденати здраво, дури и кога некој ќе ви рече има алтернатива удбашите ќе ви ја спинуваат истата ко ријалити шоу во кое ако земете учество (дури и привремено сте наминале дома ко печалбари) ќе ве стават на списокот на неподобни маусдонци кои почнале да размислуваат со своја глава како понатака сред сета постојна шизо'политикон'фатаморгана од банкарско-корпоратистички транснaцилнални агенди за nwo рај на земјата, ако, мене и така ми дреме бидејќи сум гостин од немукает во вашава безидејност, но не ми се лутете што сум се обидел да ве подосвестам дека се' имате од алатки дури и комфор ко што можеле само да сонуваат нашите предци, и пак се жалите и мизерувате (јадејќи си душа низ недоносена омраза за лоцирање виновник на прва а удрајќи вербално и преку лер та и рикверц преки судои) бидејќи секогаш некој друг треба да ви го најде чарето а патем и не сакате да се сплотите, та бар од спунт оштроумно интерактивно, за да и на она што го имате му се радувате, а и максимум за свое арно да го впрегнете, наместо за беспари да им го поклонувате на локални мафијаши и црносветски дипстејтовци скриени зад банки и корпорации виа гридфилд инвестиции а најчесто заради гланцање на бројлерскиот табиет на кој уште во титоизмот сте свикнале, она да бидете Живи заради системот и неговата денес кашаталистичка несамоодржливост, наместо тој да постои за вас и вашата заедница!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 16.Октомври.2018 во 03:30

не сакам да коментирам во моментов додека дпмн и sds собираат предизборни поени на говрница, ќе оставам да ви перат мозок со своите недоносени дилови меѓудржавни и меѓупартиски, а ненародни туку глоба'листички, но ќе ја репостирам пораката што ја пратив до Професорт Ферид Мухиќ до неговиот вебсајт, кој ќе беше убаво да е и Блог, а уште поубаво и еФорум, бар за студентитe по Филозофија да можат да фтасаат како Филозоф може да делува реалполитички а притоа да е надсуетното глобалистичко но и надсуетното народно расположен во различни моменти за иста работа, давајќи му предност на едното или другото како независен Пратеник кој сега ретерирајќи од првична позија очигледно станал зависен од инерцијата на коалицијата во која земал учество Парламентарно, може грешам но ми се чини дека го понела олинклузив уцената на зајковци за се' или ништо, но што е чудно бидејќи ко поистакнат Филозоф во земјава така прифаќа дека Република Македонија е ништо, среќа и Брат Ми така не думал иако вели Македонија е послаба и треба да попушти а добра работа е што договорот е асиметричен та ни дава можност откако утре се учипиме во еа-центрифугите ретроактивно ќе можеме честа да си ја вратиме, нели шиткачот не е шиткач ако успее утре шитнатото да си го откупи, ете до некаде навидум слично само што раК*рсот е различен, Професорот вели не е работата заради пари туку заради немање избор, небаре парите Чоек го прават Чоек, небаре ние сме на питачки стап па и навистина ништо друго не ни останува, што реално можеби за многумина кои сакале преку Леб погача та се заборџиле до гуша и навистина е така, но дека сите се такви и дека нешто на поарно ќе се смени доколку повеќе се отвараме кон банкор фатаморганата тоа е благоречено мамонистичка самоизмама преку холограмски очила [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1719&PID=228844#228844" rel="nofollow - ]

се надевам Професорот би нашол за сходно во однос агитпроп спиновите за ерга-омнес дилот ќе се одважи да помуабети во оваа нишка за да подразглобиме дали методите кои беа впрегнати во однос дилот од неговиот предвесник во 1995-та преку неговите довесници во 2001-ва и 2006-та та се до денешниов весник 2018-та се демократски терани натерани ем неистерани во однос Слободната Волја на Граѓаните како Заедница кои за суштни нешта од сите влади за сите политики биле пропагадно извозени и легнати на брашно да ги прифатат државнички а преку земи или остави оправдувања, па бар еден да излезеше од таквите државници да се извинеше за промашувањата кои сега ни велат еа-интегрирањето ќе ги оправи, може ко што подобар чекан би оправил терсене чевлар, напротив ќе бидне и потерсене бидејќи и подалеку чалам ќе стега! слично ко и јас што се обидувам на филозофи да им парирам, но затоа пак сум искрен и повикувам на архивирана јавна е-дебата за да нешто и поднаучам доколку некаде ја грешам! камо и пратениците да ги имаа издебатирано и образложено вака своите ставови пред своите избирачи секој засебно та може и немаше толку да појачуваат децибели во Собрание имајќи ги зад себе како грб Граѓаните а не партиите или коалициите, чунки некогаш и ќе се оправат ...
Цитирај Почитуван Професоре Ферид, нема да биде фер знаејќи дека сте Хуманист да не образложите јавно на што ги теМелите овие изјави вчера од Собраниската Говорница.

"Дали молкот може да го загуши гласното ЗА? Овој референдум всушност покажува дека сме свесни и соочени со ситуацијата дека нема друго чаре" - http://www.libertas.mk/ferid-muhik-se-premisli-dogovorot-gorchi-no-ne-mozheshe-da-bide-podobar/

~ ќе прашам дали не е понуден друг избор за да и речеме дека овој е единствен, тој не треба да ни се нуди бидејќи од секогаш сме го имале а тој е Независност, во случајов истата преку прашање без одговор ако референдумското бидејќи во најдобар случај е двосмислено, нема ни логика да се апстрахира како ништовна бидејќи на двосмислено прашање дале одговор само оние кои го разбрале, по таа логика ако утре слично трик прашање апропо независноста а во однос членство во БРИКС наместо ОТАН некој постави дали молкот ќе биде акламација или револт заради двосмисленост преку апстиненција, која во овој случај е спунт за да Народ не е консултиран бидејќи и така и вака референдумот не е обврзувачки, а се поставува двосмислено прашање кое засега членство во воен сојуз за што треба обврзувачки референдум, та дури и не бил излажан Народ да преку ваква консултација биде заобиколен за да Вие како пратеници на мала врата го внесе утре инстант во ОТАН а без да го прашате, та само и така е премногу нехумано од ваша страна да аминувате недоносена гласност наспроти енормен молк а како би поминал агитпроповски референдумот, бидејќи дефакто преку двосмисленото прашање повлечени се за нос да гласаат ЗА ерга-омнес пример бизнисмени кои како материјалисти битно им е смамо бизнисот да им расте од отанизиран спунт а за што меѓууслов е ерга-омнес договорот, можеби тие не се пред свршен чин каде се наведени иако не сакале да гласаат ЗА истиот да заради ОТАН голтнат кнедла, пример Брат -Ми кој среќа беше на Село та не стигна да се изрезили шиткај ги го Себството заради мамонистички клубови, но доколку пак поминеше референдумот а Вие го ратификувавте мислите ќе се дадеше посетне Обрзувачки Референдум следната пролет за НАТО засебно, чинам не туку пак ќе се повикаше Власта на консултативниот, та и ко сегашното него спинување дури и од ваша страна како Филозоф кој си дозволил како Протагора да се увери дека е се во ред бидејќи конечно зависи од вашата перцепција што е во ред, дури и кога Устав се крши на повеќе нивоа, а на крај можете и како Сократ да ги прашате сите а каде тоа заминавме!?

"Ние сме 120 секој од нас носи на душа 20.000 граѓани. Јас ако сум готов да го изодам патот на чесноста и на праведноста до крај убеден дека нешто е добро за мојот морален став, тоа е еден проблем, но проблемот да ги поведам и 20.000 луѓе ризикувајќи дека можеби грешам, не е така едоставно" https://www.novamakedonija.com.mk/makedonija/politika/мухиќ-ќе-гласам-за-уставните-измен/

~   во однос заминувањето, ќе речам Вие како Хуманист значи сакате да кажете дека НАТО е само одбрамбен сојуз а не и продолжена рака на корпорациите и банките на западниот империјализам, зар Вие како филозоф сте рамнодушни на злото кое додека глуми демократија спроведува диктатура, во послединиот случај со јасмин револуциите наметнувајќи му на Арапскиот Свет либерализам на мала врата ништејќи им го инстант традиционалниот начин на живот за што полесно утре да ги асимилира, веројатно за Вас тоа одеднаш преку ноќ стана едноставно, да замижите пред Вистината дека сакате како пратеници да не фрлите во бројлерска фарма во која ќе имаме почесно место за на други да им наметнуваме и ние официјално либералистичко-корпоратистички јарем!?

ако и кога ќе имате време можете да ја читнете Агитпроп нишката на еФорумот на Идивиди за да се уверите дека сите во оваа држава не се бројлери, ниту пак полтрони, се чудам дали Вие веќе подржувајки членство во евроталанските мамонистички структури дефакто и самите како филозоф наместо Хуманист не станувате Нихилист според вашиот избор излегува дека преку уцени Човек треба да се одважи да го снема, доколку стравот е доволно влезен во коски, тогаш тој не е ни Човек тој е роб на стравот или ако го интегрираат односно асимилираат роб на страшниот ага ако во меѓувреме преживее бидејќи кај агата чалам не се фрла ни во подрум а не пак по керамиди да утре си дозволиме како земја членка да им кажеме не за некоја одлука дури била и апокалиптична, зар во нашето општество се дебатирало на оваа тема и сме се поставиле трезно за да осуетиме вакви ризици наметнувајќи и наши услови при зачленувањето во еа-центрифугите!? Не Значи ако медиумите се пропагандно асимилирани дека и Народот е, а особено не кога преку лаги и спинови е довед да бира меѓу морковот и стапот, а особено што од морковот не е ни на повидок, напротив се раѓа оној стар познат Македонски Инает за кој сигурно сте читале дека Леб и Сол ќе јаде само за да биде Слободен, за жал нашите во најголем број нафатирани политичари не знаат за поголем Идеал од парата која за жал мнозина и ја идолизираат што не значи дека и Народот е како нив, особено бидејќи истиот знае дека тие својот капитал го стекнале преку нивни грб дали рекетирајќи го или пак д мрзливост држејќи го во материјална зачмаеност носејќи само копи-пасте неприменливи за наше поднебје агенди за на крај да го утешат е сега откако ве сотревме ќе ве шитне ме и така ќе бите порадосни надевајќимсе на нови околности, но и сами знаете дека тоа така нема ништо да промени, напротив мизеријата уште ќе биде поголема кога ќе му останат истите удбалитичари а ем и Честа му ја шитнале, на сето ова пак вие сте како Хуманист рамнодушни и велите аирлија, навистина сте станале комформист кој само сака во пензија да му аплаудираат бидејќи полирал нечија суета!

еве ја нишката http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27894&PID=3131850#3131850

Секое ДоброПостирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 18.Октомври.2018 во 01:44
мал апдејт, меилот не е стигнат до Професорот, заглаил на патарина, та ми се врати известување во форма на: This message may not have been sent by: Nikola Zelenikovo <bravar23@gmail.com> ... This e-mail was sent from a contact form on BeTheme (http://themes.muffingroup.com/betheme) како автоматски одговор од имеил енџинот на промо сајтот на Професорот претпоставувам http://feridmuhic.com" rel="nofollow - http://feridmuhic.com иако имеил клиентот може и да не е причината за проблемот бидејќи има чуден спинерски абер во однос проследување пораки до Професорот виа веб администратор претооставувам или кој и да стои зад страницата [ https://web.archive.org/web/20181016161705/http://feridmuhic.com/pages/contact/" rel="nofollow - 1 ]

се чудам дали воопшто можам и да видам слична веб страница за кој било пратеник, дали воопшто можам јас да ги исконтактирам некако пратениците од мојата изборна единица, сегашни или поранешни, со кого јас пр. да се консултирам како ет Живот сега или како било некогаш + доколку ете сакам нешто да дознаам или пак помогнам, по еду линија Професорот ете има и свој сајт на нет, а сигурно има и при катедрата за Филозофија на УКИМ оставено контакт е-адреса, но дефакто сакав да го побарам Професорот како Народен Избраник, и ето ендек, транспарентност ќе речеме немаме она на некој еФорум да се објаснуваат и премеруваат политики проекции стратегии и меѓу Собраниските Пратеници а не пак со Граѓаните да имаат таква јавна дебата, ето каде пример бар со академските сограѓани да бидат обврзани да говорат, колку и да е тоа сгрегаторски однос оние кои од различни причини се одлучиле или биле приморани да се стекнат со Високо Образование, та остај друго бар вака Блогерски да можеше некој да скрши муабет во однос официјални писанија, и со Политиколози или Научници а не пак со Пратеници ... евала има тук таму по некој интерактивно активен како Професорката Ванковска која можеби е една од ретките како Научник и за малку нереализиран Кандидат за Претседател на Државата, а со која пред десетина години имав прилика на неколку наврати да дебатирам низ коментари на Писанија од нејзиниот Блог [ https://web.archive.org/web/*/vankovska.blog.com.mk/*" rel="nofollow - 1 ] која пак прилика денес ја нема на нејзиниот вебсајт [ http://archive.is/TGjyu#selection-1751.0-1751.7" rel="nofollow - 2 ] интересно токму оние писанија од блогот кои ги архивирав каде со Професорката Ванковска дебатираме апропо нејзин блог-пост за Референдумот а ги бев архивирал токму тие абери веб.архив.орг ги редиректира ко што можете да видите од првата фуснота односно дотичниот пост од следнава адреса [ https://web.archive.org/details/http://vankovska.blog.com.mk/node/253879" rel="nofollow - 3 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2089&PID=145776#145776" rel="nofollow - 4 ] а на кој блог-пост низ коментари споревме со Професорката дали и зошто Референдум како обврзувачки е неопходен за да еднаш за секогаш знаеме на што сме како Народ, (а ко што и тука во нишкава веќе спомнав како на Маклезет~е~Форумот од спунт пред една година ја анализирав нејзината логиката како чудна ако не удбашка дека заради страв од фалц-фикшн сценарија не требало да има Референдумн   иако во исто време властите во континуитет преговараат за промена на Име за која немаат побарано ниту изборен легитимитет со програма во која ќе речат пример гласајте за ерга-омнес дилање како и теоретски со такво мнозинство би имале бар три чисти за такво преговарање а не преку спинови на крај да ве легнат на брашно преку консултативен референдум кој не е ниту возможен ко таков бидејќи во прашање се круцијални Уставни а не технички Законски промени, сепак Референдум треба и требаше [ http://archive.is/1W3S1" rel="nofollow - 5 ] само ниту најдоа нзс постојните политички елити ниту пак истиот е осигуран некако од фалш-ризици пр. биометриски [ https://forums.vmacedonia.com/f17/glasaoee-vo-stranstvo-40927/#post469887" rel="nofollow - 5 ][ http://archive.is/XSApj" rel="nofollow - 5 ] зар не е тоа удбаликратијата, незнам само до кога Народ ќе си дозволува да прават поли(удба)тичарите државнички абдал од него преку своите спинови, непосредна демократија кај нас е само параван сличен на фирма-ќерка во сивата економија само што во прашање е трансферирање или затајување на Волјата на Народот преку штимање дали на немање изборен легитимитет преку фалц-референдуми, или пак штимање референдуми за да се инструира пратеничка инклузивност, олинклузив нема што Зајко бидејќи ол-ин е само дефокусирање од удбалитичарскиот табиет за шарај-барај-суши-лажи спинувани агенди кои само и заради Нечесност треба да се повод за оставка, зар на морална одговорност не се повикувало во минатото и за помалку, а не пак за вакви зицери ко клетвите на зајковци [ https://www.youtube.com/watch?v=1dmyI4G2ofw" rel="nofollow - 6 ][ https://www.youtube.com/watch?v=UIuB0hODkTA" rel="nofollow - 6 ] просто државнички излезе дека не сме легалисти туку стегнати од премиерски опортунисти бидејќи Народ во континуитет на сите избори е лажен од сите партиски лидери ...

над ЛејдиБлу пентхаусот


... и грујо слично думаше па пак потем се истовари одродувачки 2006-та на буК*решкиот отанизиран самит на еа-детерминистите каде со Банко ојдоа со под маса дил та ниту со консултативен референдум не го стори тоа туку со готов предлог Република Македонија (Скопје) замина со ветување дека отпосле ќе референдумувал, не знаеш кој се поодлепени легалистички дали зајковци со консултативен реф. што сакаат пратенички да мсенат име или пак груевци кои ојдоа на отан-самит со сменето при сама инаугурација за прием, зар навистина верувавте ако станевме '06-та отан-членка на тој самит ние ќе организиравме ретроактивни референдуми за Името на Државата а не пак ретроактивно да организиравме задолжителен референдум за членство во воен сојуз како постфестувам народна акламација за отан-пенетрација, зајковци ве прават глуви при уши ама груевци ве правеа слепи при очи само среќа на караманлис и бакојани им проработеа во хипофиза македонски жички та тие наместо ние го абдалисаа бушавио жорж кој очекуваше во отан ги внел уштемден претходно МК, АЛ и ХР, та ете во тој случај многу слепци но блефирајќи на ваша сметка грујо искористи да го подостават премиерски на мира по што се осоколи дека ќе биде волјата на народот референдумски а кој референдум требаше да е веќе претходно истеран за да и воопшто поднесат молба за отан-прием удбалитичарите така слично и ко зајко собирајќи на мала врата изборни поени само што зајко нив ги бери кај своитемеу мецени бидејќи тие заедно со дипстејтовци и го донесоа на власт преку шарен целофан, зар не глумат тие ко удбалитичари демократска држава а всушност станува збор за плутократија [ https://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BB%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%98%D0%B0" rel="nofollow - 6 ] што мислите со вакви спинери вам некогаш арно ви се пишува!? ова морам да го повторувам бидејќи еднаш за секогаш мора да се разбере дека Референдумот е Непосредно ПравоПарексаланс за/на Граѓаните а кое право се третира како екс-нихило уставна норма од удбалитичарите, што мислите каузално тоа нели им се удира од спунт на сите заради таквите нивни спинови, И На Бога Не Му Е Мило во колевката на Словенството да се манипулираат дрско Уставот Законот и Законските Механизми како кому му чини по линија на власт, зар толку е тешко да разберат удбалитичарите дека иако Државата е секуларна сепак бидејќи поголемиот број нејзини Граѓани се Монотеистички Верници ги фтасува сите каузалноста на Божјиот Поредок за што не треба врз Библија или К*ран да се заколнуваат за да ги стигне туку доволно е што се радуваат кога мир и напредок има а што директно е врзано и од нашата Свест за тоа да му Благодариме на Бога низ ЛитургискоСлавословие како Христијани и ЏумаНамаз како Муслимани, дури и тоа сме го правеле традиционално само за Големите Верски Празници) ... интересно од архивираните абери од некогашниот МК блогерај оние блогови на интелектуалци како https://web.archive.org/web/*/samak.blog.com.mk" rel="nofollow - Самакоски Ванковска http://archive.is/1EA6c" rel="nofollow - Петровски итн. ги немет, еве на Ванковска во однос мојата конверзација низ коментари со Професорката го бев архивирал аберот 2013-та откако One најавија дека го затвораат блогерај, а и снапшот-от беше прегледен до 2016-та, та јасно е дека ги превзеле дискоите и днс-от удбашана ставајќи robots file и на нејзиниот блог но и на многу други каде сметале дека не е потребно во јавност да останат абери од таквите дебати, ко што беше слично и со мојот блог, чунки ќе се одважеа да ги пуштат ако можеа и на archive.org снапшотите да ги сменат како едитирајќим ретроактивно да спинуваат нечии абери можеби, навистина законски така стојат работите да блоговите тогаш иако беа авторски не беа никако обврзани на нешиткање затворање или неедитирање Пепи&Тренди а зошто ко он.нетовци го офнаа и блогерајот не ми оди во глава освен ако на тоа не биле принудени од некоја удбашана!? логично кај нив треба да се архиви, сигурно на VIP не им ги шитнаа, којзнае за добра пара австријците и тоа може го лапнале а како инстант би ни сотреле слободниот простор за локална блог платформа каде почнаа пополека да се актуелизираат многу интелектуалци и левичари и десничари и социјалисти и капиталисти и оптимистички песимисти и песимистички оптимисти, но имаше ликои ко сегашниот понадвореш министер НиколаП кој ни за лек не фрли еден пост за него ко елитиста тоа беше мрско да се измеша меѓу Народ, затоа пак ИвицаБ ко негов претходник немаше ништо против, но АЛО блог треба тоа е налик научен уметнички домакински личен Ддневник, но дефакто требаат еФоруми каде ќе се дебатира во однос домашните ставови бидејќи низ блогерски коментари речиси фејкбуковски завршува енергијата оди некогаш срчни ги и поучи се или разбери се, блогерај или фејкбук коментари одат од најблиски пријатели како кyраж и понатамошна инспирација, додека коментирање на еФоруми треба да има клинч идеолошка атмосфера која доколку ет елоквентна и добро модерирана јасно е дека ќе носи на маса издржани решенија кои доколку не се тематски натрупани ко во општи форуми со милион теми за секоја една работа туку се' е прецизно подредено и групирано а притоа стои така како интелектуален абер подолгорочно архивиранo аир навистина ќе имаме сите потаман ... еве пример уште '93-та да се дебатирало вака денес пример ќе бевме поучени колку оригинални агнди имале банко&ко веднаш ко втора влада после експертската а кога приоритети биле приватизација&систематски прегледи веројатно за да оценат кој може да одолее на заразниот модел за менаџерско абдалисување на вработените акционери по наследство чие пак наследстцо откако ќе биде превземено ќе треба да се реекспортира во офшор банки у близина како оние кои им се под рака не би фрлиле дамка а не пак бојаџиски фрактал на ајмладиот премиер во еу ако не во авет донесен на позиција како удбалитичар парексаланс кој ќе потпишуе шеми и разрушуе дилеми од спунт за негои мецени (кои и да биле тие) а така да стигне утре и до почесно претседателско столче, но зар на иста фора и груевци тро покасно синдикалци под нозе не ги ставал [ https://i.postimg.cc/DwcD679P/Vecer93.png" rel="nofollow - 1 ] никој никого да не осуди, што се криви удбалитичари што удбашана ги создала!?до кога удбашите ќе ве возат незнам, но редно време е вие да ги извозите, како Молитвено та спрегата дбк-мафија-полиција-пратеници-администрација да се ресетира во нејзиниот вајб од интриги зло и сплетки испари, чејс'д'девил'аут, та доколку ситните мачители ве држат во недоглед онемени оглушени или заслепeни Вие како Граѓани секогаш ќе бидете бројлери во животинската фарма на удбалитичарите и нивните мецени од евроатланските детерминисти кои всуношст ссср експериментот треба да го надградат и прошират до оон-светски-наднационален нсп-nwo-њу'ворлд'ордер, едноставноста со која ве држат во пропагандни медиумски кампањи каде ве стимулираат дестимулираат и лоботомираат ко глобалистичко подобни експериментални маусдонци се должи строго на фатаморганата дека постои Слобода на Говор но за да стигнете до неа немате никаква Независна Локална Блог Платформа освен елитистичко соросоиден спунт како блог-простор на http://respublica.edu.mk/blog/blogger" rel="nofollow - республика или https://civilmedia.mk/blog/page/422/" rel="nofollow - цивилмедиа каде ај што ништо не е категоризирано та каде нели се влегува по покана или подобност, а и да има волја некој на сите да им овозможи локална Блог платформа наместо цијанизиран фејкбук (а не пак тематски граѓански наместо општи фантомски еФоруми а не пак институционално тоа да е осигурано така долгорочно) удбашаната одма ќе го ресетираат правовремено доколку така не им се по мерак на своите мецени, така се случи и со неподобни блогери претходно т.е. избрана е група блогови ( http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27894&PID=3127195#3127195" rel="nofollow - меѓу кои и мојот kojekoj.blog.com.mk ) кои биле Слободоумни и нив ги ресетирале во однос архивираните абери, не ме чуди најнапред заради сличен вајб каде почнаа блогерски да се експонираат во јавност трезни македонци неопиено од евро-отанизирачкото-бунило да ојде К*рбан и цел блогерај, опипаа пулс словенците откако од Он.нет ко Оne-вци го превземаа блогерај ја рестартираа платформата за кратко наводно заради нов интерфејс та кој разбрал разбрал му преживеа блог т.е. требаше да побара реактивирање, но пак Народ продолжи да блогира, за кога видоа дека блоговите се реактивираат наводно скапо им било хостирање и најавија гаснење на блог.ком.мк, до душа оставија простор кој сака да мигрира на блогспот, но дефакто го урнисаа единствениот Македонски Слободен Блог Простор претпоставувам по евроболшевичко барање ко тазе европеизирани словенците немаa против, зато така веќе завозениот моментум на македонска интелектуала на купче да се дружи и надополнува беше запрен дрско останувајќи им како алтернатива цијанизираниот фејкбук ко копи-пасте фејкњуз-бунар зачинет со твит анегдотска себепромоција таман да го ограничат сестрано Народ да се преиспитува а само сеир да фаќа, и навистина удбашите и глобални и локални си истресоа прашината од ногаици бидејќи веќе нема простор за Слободоумност иако навидум е присутна, но така сите се раштркани по сите страни да просто и на фејкбук да земат по групи да дебатираат бидејќи мрежата е за денгуба и маркетинг пред се' јасно е дека интелектуалниот капацитет се сведува на бројлерско кокодакање во кафези посреди цианизираната глобална е-фарма!
да не излезе дека шпекулирам та еве на оние кои им биле подобни архивираните абери им стојат на арцхиве.орг пр.
Боцевски - https://web.archive.org/web/20060221052154/http://theskopjetimes.blog.com.mk/" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20060221052154/http://theskopjetimes.blog.com.mk/
Трифуновски - https://web.archive.org/web/20080424032002/http://capitalism.blog.com.mk:80/" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20080424032002/http://capitalism.blog.com.mk:80/
едикојси професор пријател на кашаталистот - https://web.archive.org/web/20080412203805/http://www.drzavnik.blog.com.mk:80/" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20080412203805/http://www.drzavnik.blog.com.mk:80/
http://cc.org.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=112&Itemid=2" rel="nofollow - охридскио проточен пѐинтер - https://web.archive.org/web/20061102191204/http://mislam.blogspot.com/" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20061102191204/http://mislam.blogspot.com/
на оние пак на кои блогерството им е ко дрога се трансферираа меѓунардоно на блогспот платформата но тоа е налик македонски пратенник во европски или оон парламент просто ниту домашните а не пак сограѓаните го перцепираат, а каде заживува една оригинална поговорка со античко-кинески глинерај [ http://www.build.mk/Forum/forum_posts.asp?TID=646&PID=180192&SID=d47zca61z7cdez978z7za3cfbfd1bf4c#180192" rel="nofollow - 1 ] пр. скОПски феномени како
НЛО Шоферо - http://volanskopje.blogspot.com/2008/" rel="nofollow - http://volanskopje.blogspot.com/2008/ - чии фото филтри на линкуваниов пост најсимболично го доловуваат мојов монолог во неколкуте нишки на форумов каде кршам клечки за ова или она како спунт за оваква или онаква живејачка в Македонија денеска ...
или јо'но'со'јо'ецот Жарос - http://jasnesumjas.blogspot.com/2006/07/" rel="nofollow - http://jasnesumjas.blogspot.com/2006/07/ кој ќе рече na 06.07.2006-та мк.блогерај има перпективи ... и оп инстант го ангажираа Чоек експертски во то https://forum.kajgana.com/threads/%D0%9A%D0%90%D0%A0%D0%90%D0%92%D0%90%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%9D%D0%90-%D0%9C%D0%98%D0%9B%D0%A7%D0%98%D0%9D-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B8-%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%88%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%82.28337/" rel="nofollow - gem караванот на Милчин [ http://www.kiss.com.mk/mak/novosti1.asp?id=10050" rel="nofollow - 1 ] пред речиси една деценија да низ трибини им треби ориз по вијуги на гладни сограѓани за глобализациски ветер&магла, а бидејќи невработеност била регионално најголема, и оп груевци тоа го ресетираа, и оп зајковци сакаат да го повратат, а на крај ќе излезе дека Попис не праеле и едните и другите за да спинуваат партиски агенди, бидејќи ако видиме дека 300к сограѓани се заминати а забораиле да се одјават оп ето ја бројката со која груевци се фалеа како ја вработиле откако пуштија бесплатно здравство за сите, а банковци и зајковци ја прикажуваа пак истата како фактор дека мораме да се одродиме за да еа-детерминистите им бонусираат чекмеџе бидејќи овие тогај ќе направат попис со кој оп откако сме пенетрирале евроатлантски бројките ќе биднат подобно наштимани да во земјава нема ниту еден невработен, опа иха инстант ќе ве оправат, ако се изземат оние кои по некој основ дремат тука а не сакаат т.е. не мораат за 200 евра да трпат мобинг или полтронство како би се пофалиле дома дека тие 200 евра најграѓански ги дале назад во целото на скопската центрифуга преку превоз и хранарина, а нели им останало бонус за да си купат шверцани маици и патики во Шутка, логично поарно ќе оди на три месеца туристички да подзачисти некоја пицерија по еу а со тие пари цела година да живее кабадајџиски тука него да се глави ситнопаланечки во филмои на ситни мачители на кои им се погодило да се учипат во системот од услужни дејности, префабрикат аги од титоизмот, или пак greedфилдери кај кои ќе тренираат менмашин рутинирање подобност за идни нсп околности, нормално живеејќи ко пушачи како непушачи сред скотските пм-ки, бреј велат то ти е исто ко да си испушил http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=609&PID=228865#228865" rel="nofollow - 17 цигари и без да ги испушиш :) ќе да ги проколнал скотјани ВладоЈ кога им го истовари '90-та чинам Пуш Пуш Пушиме пуши цела нација со гаранција гајле си нема бидејќи удбашана од секогаш пм-ки им шверца вака или онака во белои дробои и без да знаат!
... туку думањево јоносојојско стои, само неговата математика оит тро удбалитичарски, она наместо сите душа да си отворат, оние што тоа го сториле да се поклановчат за да зеле еден двајца пратеници а мотивација за обединување ќе им била блогерска диоптрија, бреј оштроумност таман адекватна за шортпенсил табање [ https://web.archive.org/web/20080131212941/http://kosturski.blog.com.mk:80/node/131978" rel="nofollow - 1 ]
Цитирај Ако земеме предвид дека само на „блогерај“ има над 6.000 блогери, испаѓа дека политичкиот претставник што би го избрале сите блогери од „блогерај“ би имал повеќе легитимитет отколку некои народни пратеници.
Ако претпоставиме дека барем половина од блогерите се во „1-ца“ и „2-ка“, на следните избори „блогерското политичко лоби“ би можело да се надева дури на две места во Собранието - под услов секој/а блогер/ка да убеди барем двајца членови од нејзиното семејство дека иднината на Македонија е во блогерите.
З'ш да не?


но ок удбашана си е удбашана, на кое и да е ниво од нивната пирамида во сенка која кога татне знаеш дека или лапнала или ќе лапне за сметка на Народ а заради подмачкуење зглобои коски или сива маса нормално и белекожни торбари на медиумска периферија у пирамидална систематизација на кланот над власт, кои пак оПтан-ептен за да се додворат на своите мецени денеска од бришел&вашингтон (ко некогаш во бељаград&дедињак) ето ресетирале каква и да е Трезвеноумност, во мојот случај бидејќи сум освестувал Народ тогај блогерски и тоа пред се' анти'конзумер'стич'ки и анти'империјали'стич'ки апропо себството но попрво како Христијанство отколку македонизам, иако посекако вака или онака се надополнуваат и двата идеала како небесен и земен есхатон доколку се знае дека уште од дамнина и двата била анти'вавилон'ски, но ето ме таргетирале мене и сличните намене, но бар да им обезбедеа на оние мамонистички хармонизираните простор да думаат економски и научно за да ги премеруваат својата елитистичка исклучивост и кашаталистички табиетлукт та за од ачик-спунт да олабават Народ од спинерско-медиумски агитпроп, односно простор за непосредната комуникација на плутократите т.е. удбалитичарите со Граѓаните, ем така не би ескивирале секојдневно соочување со Народ кое денес иако го има кога е на улица се сведува на селфи-сеир, додека пак кога е на фејкбук се сведува на мачо-нарцисоиден-окултизам, НО тоа се само PR маркетиншки спинои кои не дека не треба да ги има напротив поарно да си ја покажат и приватната страна платените-народни-душегрижници него да нагаѓа Народ какви се по дома, но дефинитивно, тоа не е нивната интелектуална страна која пак на Собраниска Говорница ако мислат дека ја исполирале се излажале - таму освен инает и пропагандна реторика збиена во минута две ем развлечена со капаче реплики, не само што не може да ги претстави нивните разбирања знаења идеали туку генерира урнек дека така сите треба да си тераме, она сочекај ги своите 5 минути и удри со тупаницата на маса - кажи им на сите колку Култот на Личноста ти е зашмирглан или исполиран автократски, ЕГО секојдневие преку фејкбук деџурлак во слободно време, професионално истерано преку собраниски канал пред столбот на срамот врз собраниската бема (ако имате предвид дека политиката ви станала религија), и коечно спотерано демон'стративно на улица палејќи кршејќи а во последниот случај тро покреативно боејќи дифтарски на јуриш јавни згради
( http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=429&PID=208783#208783" rel="nofollow - [ http://www.pecat.co.rs/2011/03/dzin-sarp-o-nenasilnoj-revoluciji/" rel="nofollow - ] ко да се диви животни кои обележуваат територија преку гневни или гнасни извичници кога им се може каде им се сака, зар тоа не е урнек младите да размислуваат сетне анархистичко-дифтарски дека сосила убаина биднува а таквото секојдневие е нормална работа, бар да знаеја младите што-е-што и кој-е-кој та да не лутаат, но ко некому да му одговара да е се' матно или какафонично офарбано та да не се знае кој каков аршин има, чунки затоа немаат ко Народни Пратеници или пак политичка перјаница ниту Блогови ниту еФоруми освен фејкбук профили заради површен анегдотски маркетинг кој мора катадневно да се штима бидејќи https://web.archive.org/web/20181017144856/http://www.jadiburek.com/sodrzina_detalno.aspx?id=3334" rel="nofollow - од непрегледност ни тие самите ко интелктуалци веќе не се сеќаваат ниту што рекле ниту зад што стоеле , сетне ќе си рече Чоек празноглаи, ноу ноу вака фејкбуковски им е комфорно да спинуваат 24/7 з'ш во спротивно ќе треба да научи Народ какви идеали имаат и дали стојат зад нив, дали се за Традиционализам или за http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27894&PID=3127008#3127008" rel="nofollow - трансхуманизам виа глобализам , а кои ко такви ќе треба и да ги елаборираат а нанив и да даваат одговори на потпрашања, посетне ќе рече некој немаат време та неможеле, ноу ноу мај маусдонианс, така на ачик ќе излезат работите и брзо ќе се востанови од сите дека тие ко удбалитичари погодуваат не за доброто на Народот туку за корпорациите заради народен бројлерлук, а бидејќи сиcтемот станал самоодржлив врз банкор идеали - мамонизмот станува политичка и граѓанска стапица во која од хјуман-рејс стануваме рат-рејс, за кога веќе затерал муабетот да граѓаните живеат за таков систем а не системот дури и ко таков да постои за нив, доколку ова не го ресетираме нормално по логика на http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=198315#198315" rel="nofollow - хедонистичкиот тредмил инстант-научно чим економијата тера кон автомазиција заради рационализација јасно дека така ќе се консолидира општеството кон киборг трансхуманизам! та зар и сега веќе не сме на пат од бројлерска раса да дотераме до пуш'д'батн мен'машин'држава, а која бидејќи е мала така истата е идеална за експериментална контролна група, дури и пред Eu да се федерализира и да се спои со USA во EA'SS евроатланска-трансфедерална-супер-држава која би довела до нов светски поредок во кој еугеничарите [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&PID=3127442&title=nwo#3127442" rel="nofollow - 1 ] заради ограничените планетарни ресурси, но и неминовниот колапс заради експлоатациските економски агенди (да преку планирана застареност низ трешинг конзумеризам и декаденција) ќе свртат на ордо-аб-чао чистка [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&PID=3127347&title=nwo#3127347" rel="nofollow - 2 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&PID=3124946&title=nwo#3124946" rel="nofollow - 3 ] за да остават простор за новата-ариевска-супер-раса не од киборзи туку од мутанти со бионички тела, кои се наадеваат ќе можат така да колонизираат други планети и ресурси за што пак не само што на 'меѓународните' банкор елити им се брза туку постојниот научно-општествен бихејворизам врти неверојатно брзо кон технократско-еугеничарски егзистенционализам, а за кој ние сме ко што реков преку нашиве пуш'д'батн удбалитичари идеални заморчиња за експериментирање, за сега само национално-идеолошки, но за да кога тоа ќе си го дозоволиме доброволно ќе речат ок спремни сте за следната фаза при која сакаат мулти'културализмот да се супституира со глобализам во мало, каде ко технократско-граѓански наместо фолклорно-етнички би можеле да се наместите и за бионичко-хуманистички експеримент, а во кој заради дадена контролиран хаос креиран од нихилистичките концептуални кујни на западот, заради меѓуетнички спинувана супер-касапана би биле потенцијално идеални заморчиња за нови бим-импланти сајбер-протетика и јасно учипени 'слободни' логораши во својата СеМ енклава, а тоа така месоните би сакале конечно да бидне не само експеримент туку и урнек за останатите дека не боли, а дали не е натака тргнат муабетот, ко што неретко знам да кажам во однос фироМ лабосот мнозина веќе пеколно се подобни ко агитпропоско опрани да веќе на ангро си горите Душа со тв,фејкбук,медиумска инерција за полнење&тресење зорт'гурабии преку плукање колнење и завист на ангро, така речиси заглаени во виртуелен змијарник од медиокритет искушенија и гревови, макар биле истите само и ко помисли, а не пак вербални, за конечно заради е-навлечеснот прашање е само кога на улица ќе излезете и навистина живи луѓе ќе јадете, зар гревот не почнува симболично и на мајтап во мотивациска форма за веќе час потоа во дадени околности да се олицетвори во применета анимална уметност заради премерување чалам по средновековен тертип, но почекајте бидејќи моралот ниту евдемониски а не пак сотиролошки [ http://archive.li/1ANSt#selection-1363.167-1363.390" rel="nofollow - 1 ] да е укрепен туку сензационалистички на рати се разградува како економски оправдана декаденција, така прашање е само на време ма' од која и' да е култура традиционалистите да ги фанатизирате и предизвикате на анархија, заради каков таков отпор кон либерализмот мамонизмот и индивидуализмот, што пак ќе биде повод за сето тоа еа-детерминистите да го сотруваат заради одбрана наводно на светскиот-поредок, при што глобално сите би запнале да ве учипуваат нели безбедносно просто и сега им сместуваат на запад терористички спинови како би прошле 'патриотски-актови' што така и доброволно ќе ве втера во инстант-орвеловска-фарма, за веднаш потоа и во брејв-љу-ворлд пси'хохо'делија преку фармациско-бионичака-еугеника заради земен-боргоиден-рај, сигурно ќе ве уверат неопходно и заради колонизација на други планети, СПИНДЕРЕЛА ДО НЕМАЈКАДЕ, врпочем станува збор за колонизација на што повеќе души за в пеколот, ако можат би ве чекирале уште одма при раѓање како што повеќе храна би си обезбедиле демоните-анатема-на-ним во пеколните лавиринти на заборавот, и што да кажам аирлија ако ова ви звучи поетски гледајте само на мајтап да не си го разберите, но дефакто nwo инерцијата преку еа-центрифугите има паганска позадина зад која стојат луцеферијаните преку http://archive.is/kskgn#selection-6395.8-6395.29" rel="nofollow - енлајнтмент европеизмот кој покрај разни окултузми е изнедрен и од средновековниот http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27894&PID=3126695#3126695" rel="nofollow - неопагански сабеизам , а што во однос Христијанството не можел директно да се наметне туку најнапред преку дуализмот кај Луѓето е протнувано рамноправност меѓу Доброто и злото, а потем и рамнодушност кон Бога преку атеизмот за да кога Човек ќе изгуби Благодат или заради измачување да клекне на колена пред анатемаго или пак да се самоубие од притисок а така пак да ја пополнува квотатата на вечно-пеколно-мени за паднатите духови-анатема-на-ним!!!

фасадата на зградата од кај излезот на кино Култура


размислете убаво за следот на околности тука набројани зар вие не сте во казанот на енлајтмент внуците чии агенди веќе по француската револуција заминале озбилно во филозофијата политиката културата во западниот свет, каде ордо-аб-чао како контролирана катаклизма во која и' да е форма треба како Човештво (пак ќе повторам за што сме предупредени во Откровението) да ве фрли на колена пред анатемаго, штo мислите работите вас вака нема да ве закачат, бреј сите уште сега директно се закачени од декаденцијата како економски мотор за глобална самоодржливост, само што сеуште имате Слободна Волја и можете истата да ја приклоните кон Бога и природно да растете и еволуирате во посветли битија кои се поканети да станат Богови по Благодат т.е. да стигнат блиску до Бога но кои сега се под озбилно искушение да го отфрлат Него преку самоидолизирање ако не преку идолатрија кон разни окултизми (почнувајќи од култови на личности преку култови на пари'власт'моќ па се до култови кон сласти како секс'драгс'глобалфолк) на што единствен пандан е изворна класичност (која својата кулминација ја достигнала природно низ векови а не вештачки низ децении како стилови музики трендови) која ко таква го држи на куп а не го растура Семејството како основна општествена клетка, иако и тоа може да премине во чалам и да бидне повод за осуда наместо спунт за сведоштво и шанса за каква таква избалансираност помеѓу традиционализмот и глобализмот нели во случај да се изнедри некој сестран изворно будење, но да видиш да неверуваш дека денешниот глобализам ќе дочека културен пандан, дури и религиски статистички бакор конзумеризам како земен идеализам е поприсутен во мисли кај Луѓето него Спасение на Душата ~ онака битно е колку и што имаш него каде тоа ќе те однесе, мамонистички чопор кој ќе биде како глутница послушна кон оние кои му ветиле земен рај а всушност не само што го прелажале дека мед&млеко е муабетот туку и робството му го сервираат како Слобода, без разлика дали се склони кон западен или источен империјализам, зар не сте свесни дека кој Лаже му е милениче на таткото-на-лагата-анатемаго, што треба да се случи Честа да си ја вратите и на лагата да не и оставате веќе ширум отворени врати барајќи транспарентност 24/7 од секој еден денешен плитичар кој нема 24/7 да биде затворен во кабинети а само еднаш неделно агитпроповски ќе шмиргла рејтинг на јавни седници заседанија или работни групи, туку постојано ќе дебатира на сите ниво преку институционални еФоруми образложувајќи и правдајќи ги своите политички потези и научно и народно за да биде искрен подеднакво пред сите Граѓани , што треба да се случи патем никого да не Обвините дека тој е уникатен лажго туку дека системот ваков каков што е удбалитичарски самиот генерира скришност~~непотизам~~корупција~~мрза~~аздисаност~~шерифлук~~чаламење~~недоносеност, кој медиокритет вие посетне си го сркате агитпоповски по спинерски мамонистичко/маркетиншки наштимани медиуми, а така и вие по инерција што јадете тоа и станувате, само што толку многу се имате низ цела транзиција и овој посттранзиционен период налапано подпросечност да дури и да сакате да размислувате Слободоумно вие сте уморни за каква и да е промена, заглаени во најдобар случај од безидејност, а во најлош заради омраза кон оние кои се пари'ти'зирани, (оние кои партиски во најдобар случај идеолошко-клановски се заглибени во ровови на самобендисаност, а во најлош случај во удбашки извозени непотистички тајфи кои и во двата случаи подалеку од својот нос не ни можат да дофрлат на ниту едно поле ко такви), та бар да имавме големи мецини низ минатото та и ние ко сервирлни кон еа-центрифугите да сме се налапале од нечија туѓа мака колонијалистички та и да се тешевте ајде тоа е може да се глобализираме бидејќи по таков основ тоа и така сме си го заслужиле, туку толку сте за жалење што допрва тоа ви го ветуваат, а всушност толку се' распродадоа/купија да останавте уште вие како човечки ресурси за експлоатација, сетне Професорот Мухиќ нека ве потапша по рамо и кога толку ви сече што да ви каже него што сте си дробеле тоа и сркајте, кој е тој да на себе го земе цел гнев како независен и утре да му се свртите и речете тебе те послушавме, реално и самиот не е опитен во глобализмот ко трговец та и си признава како тој да ве соочи со самоодржлив егзистенционализам како Земјоделие кога вие самите освен бројлерлук за ништо друго не покажувате интерес, нормално реалполитички ќе ви рече ојте тоа ви било судбина бидејќи поголем идеал во вашиот живот освен парите и ниските страсти немате, та ете застанете во редот на цуцлаџии за на туѓ грб да си триете мевот, но тој грб не заборавајте станал голем бидејќи се дуел повеќе векои колонијалистичко-робовладетелски зар така и вие не земате учество во крвта која паднала на нивните раце, што си мислите дека не е проклето краденото богатство кое внуците го наследиле, за да не ви бидам за последнава дума евроатлански демотиватор (напротив никого да не судите, бидејќи не е наше да судиме ко кратковиди туку да се Смируваме Какво И' Искушение Да Не Пресретне, често знам да речам ако груевци или зајковци не ви чинеја кузнај какви ко удбалитичари ќе ви дојдеа, бидете оптимисти и кога тоа е невозможно, а само така можете да расудувате Трезвеноумно, но она во што сте се претвориле заради тв или фејкубовски агитпроп мнозина ми наликуваат како на се' да гледаат дека е проклето, небаре не живејат на Свет кој од Бога е Создаден, не заборавајте Слободната Волја како Луѓе како ја употребуваме или злоупотребуваме си има свои причини и последици и довела и доведува до недоносеност, кој се Спасува и понатака нека се Спасува нека не очекува рај на земјата во ниедна форма бидејќи на мнозинството им е помила фатаморганата отколку Вистината, но заради тоа немаат право рака да креваат или револуционерно некого да таманат, иако смејат да се бранат но секогаш треба на Мирот да му отстапат простор наместо на чаламот, сите сте едно пред Бога а Бог е Праведен затоа на Него надевајте се и не се понесувајте од безаконие или нетрпение и така да судите, а за такво нешто ако се одважите одете бар аргументирано и по човечки важечки закон, но и тогаш барајте разбирање за да не расудувате животински туку милостиво, иако ако фрлите суд навистина треба и да се трудите да помогните во соротивно сте лицемери да без алтернатива некого за некои политики најчесто таманите, иако јас најмалку имам право за руралностнда говорам од позиција на гетоизиран, но имам пробано и имам увидено каде и зошто за такво нешто треба многу повеќе од добра волја, за што повеќето ни на сон не би се одважиле, но во различни околности различна мотивација, до следната светска рецесија,мсамо сетне да не ви биде прекасно за самоодржливо рурално думање а не пак опуштено делување)   еве една Христијанска анегдота за Божјите Судови но во скратена верзија ...
Цитирај
Третиот ден наутро, одејќи двајцата покрај некое село,
стигнале до некоја куќа покриена со слама и трска. На куќни-
от трем седеле дечиња, петмина, и плачеле. Стариот монах од
торбата извадил нешто и им го дал. Потоа ги запрашал:
-Зошто плачете?
-Вчера ја погребавме мајка ни!
-А имате ли татко?
-Татко ни умре лани.
Немале, сиромашките, ниту татко ниту мајка.

Откако заминале, младиот монах се вратил назад и ја за-
палил куќата. Децата безглаво се разбегале.
   Стариот монах помислил: "Дали е овој човек? Ја запали
куќата! Господи, уште колку ќе го трпам овој убиец? Онаму
се поклонува на гостилница, потоа удираше врз црквата! Овој
само зло прави!" Но молчел, бидејќи вечерта требало да стиг-
нат во Александрија, во населбите.
   Кога стигнале во Александрија, веќе било вечер. Таму
имало некоја висока куќа, а нејзиниот сопственик не бил до-
ма. Младиот монах погледнал по малку на куќата и за брзо
време веќе се искачил на нејзиниот врв. За еден час ја униш-
тил целата куќа. Го искршил покривот, вратите, прозорците,
се што имало во куќата искршил.
   Стариот се зачудил како успеал за еден час да ја искрши
целата куќа и се исплашил гледајќи го тоа. Но сега, бидејќи
веќе стигнале во Александрија, можел да зборува. И кога из-
легол младиот, откако ја искршил целата куќа на човекот, го
тргнал на страна и го запрашал:
   -Еве, слушни ме еега, брату! Од сега повеќе не можам да
молчам! Оти нели беше завет меѓу нас да не зборуваме се до
тука? Да ми кажеш мене што си ти? Ѓавол ли си, човек ли си,
или ангел си?

...

   -А онаму, пак, зошто им ја запали куќата на децата? Ти
ги виде дечињата и Зар не ти беше жал за нив?
   -Та ми беше жал и тоа повеќе од тебе! И затоа направив
многу добро. Виде дека дечињата немаа ниту татко ниту мај-
ка, а беа останати со оној остаток од куќа. Но тие не знаеја
дека под куќниот трем постои богатство скриено од нивниот
прадедо, едно грне со чисти златници. И јас ја запалив куќата,
бидејќи тие живееја во сиромаштија и не знаеја дека имаат
богатство под куќниот трем.
   По неколку дена децата ќе бараат на тоа место да видат
да не останало нешто, и ќе го најдат богатството, па ќе го пови-
каат еден нивен дедо, кој е црковен тутор. Тој, пак, бидејќи е
богобојажлив човек, ќе ги земе под своја грижа оние деца и со
најденото богатство ќе им направи голема куќа, со се што им
треба, ќе ги школува и тие ќе станат големи луѓе и верници.
   И ти велиш дека зло направив бидејќи ја запалив куќата,
a јас, пак, добро направив, оти ако не ја запалев куќата, тие не
ќе го најдеа богатетвото.
   -А овде, пак, зошто ја уништи куќата?
   -Оче, оваа убава куќа беше направена со пари од краде-
ње. И вака беше заповедено од Бога: "Бидејќи е направена со
туѓ труд и со пари од кражби, овде мажот и жената никогаш
нема да живеат! Жената требаше да умре при првото породу-
вање. Само мажот вдовец ќе требаше да живее цел век во
оваа куќа.
   И јас ја растурив куќата, бидејќи тие беа заминати на не-
која свадба, и кога ќе дојдат и ќе видат дека се им е разурнато, на
тоа место ќе направат некоја помалечка куќа, со сопствен труд,
и тогаш жената нема да умре при раѓањето на првото дете.
   И ти велиш дека зло чинев, a јас, пак, добро правев, спо-
ред Божјата волја".

Тогаш монахот запрашал:
   -Тогаш ајде да ми кажеш, брату, бидејќи направи толку
големи чудеса, што си ти?
   -Но и ти да ми кажеш, свет оче, што бараше во молитва
од Бога?
   -Јас неколку години се молам да ми ги покаже Бог Сво-
ите судови, бидејќи ми се чини дека многу неправедни нешта
ги дозволува Бог во овој свет.
   -Да? А зар не си го слушнал пророкот Исаија? Но, како
што е небото повисоко од земјата, така се и Моите пати-
шта повисоки од вашите патишта, и мислите Мои - пови-
соко од вашите мисли (Иса. 55, 9).
   Зар не си го слушнал Соломон што вели: Она што е
потешко од тебе не ГО кревај И она што е подлабоко од
тебе не го испитувај, за да не умреш.
   Зар не си го слушнал пророкот Давид кој вели: Судов-
ите на Господа се премногу длабоки.

   И како се осуди ти, еден човек, да знаеш за Божјите су-
дови, кои ниту архангелите, ниту херувимите ги знаат? Но Бог
не посака да те сотре, оти можеше да те сотре поради таквото
испитување, но знаејќи ги твоите трудови, ме испрати мене,
оче, да ти покажам дека Божјите судови не се како човечките.
   Гледаш ли како судеше за мене? Што и да направев тебе
ти се чинеше дека е зло: дека сум убиец, дека го украдов са-
дот, дека ја запалив куќата, се што бев направил. А сето тоа
беше многу добро и сето беше сторено за голема корист. Тоа
беше добро според Божјите судови, а не според човечките
судови!
   И ти нешто расудуваше, но Божјите судови не беа како
твоите, бидејќи тие беа многу добри! Ти рече дека зло правев,
a јас, пак, чинев само добро. Значи, од сега повеќе никого да
не судиш и за се што ќе видиш да речеш: Господи, Ти се зна-
еш. Јас не ги познавам Твоите судови!

   Значи, свет оче, никој од луѓето повеќе да не се осудува
да ги испитува Божјите судови, бидејќи и ангелите не можат
да ги знаат Неговите судови!
   Но бидејќи си човек, Бог ти прости, но ме испрати да те
вмудрам повеќе да не се осудуваш да ги следиш Неговите еу-
дови, бидејќи Божјите судови се многу длабоки и никој не
може да ги знае, ниту ангелите од небото.
   Значи, да запамтиме од ова раскажување дека во се во
овој свет што нам ни изгледа криво и зло, многу пати се пре-
лажуваме! Бидејќи не ги познаваме Божјите судови, скриени и
неопфатни.
   He го испитувај неиспитливото и не посакувај да го
достигнеш недостижното! Амин.

... за цела да ја читнете како аскетска поука одете на https://drive.google.com/file/d/0BxHK4Q0MsY8UV3IxanhNRFUtQlE/view?usp=sharing" rel="nofollow - страна 71 од книгата Голем Е Бог и размислете дали некој ви е крив што сами сте фатиле крив правец, или пак не сте можеле поинаку но сепак и не зависело од вас, та постојано се возбудувате, конечно имајте свест зошто нешто бркате и по која цена треба да го добиете, доколку пак и ви е јасно дека некој застранил зошто да фрлате по него со дрва камења ако можете да му помогнете тоа и чинете го, а како подобро него преку Молитва за Господ да ги разбуди или изврзи оние кои се во заблуда, тие бркајќи ја среќата во туѓ казан зар нема во истиот да се удават и на тивок оган да крчкаат додека не загори чорбата, а бидејќи зад еа-детерминизмот се нихилистички-концептуални-кувари кои на човештвото гледале до вчера екаплоататорски а сега гледаат како товар од кој што поскоро мораат да се ослободат, во тој случај вие како Македонци навистина сте пред големи искушенија да бирате меѓу самарот и товарот, но зато постои и Референдум та и вие политичарите да ги ослободите од преголемо бреме, но затоа требаше истиот гласно да го барате како меѓупартиски договорен и биометриски осигуран за конечно и да бидеме на чисто на што сме, вака што пак ли шуткање и кошкање во недоглед, а зошто ето од пусти чалам прво дпмн им го стегаше цела деценија на sds сега овие им враќаат и нормално дека дрма шизофрено нашиот политички компас, иако лично сум за Неутралност но кој сум јас на другите кои ко синфонија одлучиле еу-нато дека може поинаку а Самоодржливо, што пак не е ниту едноставно ниту весело доколку сите не се фатат на такво оро, а што ќе беше возможно доколку зајковци го фалцнеа ето конс.реф. а грците нормално и ова го отфрлеа, но ето чаламот им беше во прашањето та ол'инклузив ја заглаија, освен ако и така намерно некој не им ја нарачал!? за еа-детерминистите ние сме најмал проблем баш ко балкански лабос сме им сред налетот за нсп-реалност, но додека тие во меѓувреме растеле низ лихварлук империјализам и ненаситност кашаталистички им било убо посекако, а сега ги фаќѐ паника бидејќи на многу се навикнати а има се помалку кога и третиот свет крева по нивни аршин да расте, и оп чукш не сакале рамноправност, та некои меѓу нив сметаат малтуско-еугеничарско-месонски уште од поодамна (неколку века) дека треба да протнат контролиран хаос за да се истребат меѓусебно што повеќе земјани како полесно би дишеле банкор 'меѓународните' елити и аристократи посреди својата власт моќ деволуција, што нормално може да се случи преку глобална воена криза за што побрза светска економска стагфлација, но и обратно, а потем и сеопшта тепачка заради http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=140806#140806" rel="nofollow - основни предуслови за раст на Масловата Пирамида што неминовно ќе доведе до еугеничарски фортрес-јуроп наспроти дивјачки трет свет, оние добро познати сф-филмои кои ви го претскажале тоа апокалиптично сценарио низ наслови како MadMax иако се ми се чини дека ќе биде муабетот на крај ко во UnderwateWorld сценарија, а реално сега живеете во Underground каде прашање е колку ќе се натерате на Самоодржливост и Сплотеност преку Рурална Реемиграција како бар апокалиптичниот и постапокалиптичниот период посреди востанувањето на новиот и последен современ вавилон го преживеете што помалку стресно, ексик веќе од уфилменост дека ќе дочекате некогаш европски стандарди, напротив ќе ви биде ко во Хрватска европски цени балкански плати со пусти села и градска гетоизираност потпрена на печалбарлук, но тие се 4 милиони а ние 2 милион население, дури и Косово на овој план се поарни од нас, само што им е земјата сардисана со екстра фини количини слободарски осиромашен ураниум та наместо со радост со склет живејат, зар треба да останат ко и во ХР по селата старците - кај нас по градоите остарените - та за сето ова да се свестите, може туристи ќе поалчувате да ве посетуваат хуманитарно ко во колективен дом за пензионери натрупани во Скотје ко Скотои чекајќи на Ликвидна Семејна Дотација по фатаморгана разгледници за мед&млеко аргатлук, ајт кој бар нема да е по дома за бедни испушени пари низ смог реалност на сите нивоа од тв-медиуми преку градски-воздух па се до депонија удбалитичарство, О апо(т)'ка'(псу)лчето веќе сте го лапнале - дури и хенри форд може да ви позавиди како отанизирано системски ко на трака сте обработени, клон по клон сите гласно пејат ајде бато или нато или се' ќе ни биде сакато, иако се сопнавте пак на некој грчки камен, но тешете се има и побетер од вас ко то срби кои нато ги осакати а овие веќе во ПМ се претпристапни, иако со вбризгување на турбофолк уште на почеток од транзиција културно ги попари, чиниш заради секси њускул чочечлук веќе им загинал човечлук иако се Православно озбилно утврдени, дури и смешно ќе биде некој да поверува дека има логика да не се nwo компатибилни за во први редови заедно со црногорци бугари и хрвати уште малку Ислам да подлиберализираат во БиХ та и босанците да им се фатат на културно глобалистичко оро каде севдахот ќе го пеат на техно ритам со чирлидерска позадина на шипка онака силиконски подмачкано да лизга ко на сапуница секој збор и секоја нота во свеста на глобалистичкиот им ајвар меѓу рогои, зар грците и албанците се поарни едниве спржени со ладен тропикализам сестрано а другиве пораперчени со гето чалам повеќекратно, оставме уште ние, а и ние побајаѓи имаме нафатирано од сличните мулти-култи трендови само што сеуште не вади мелозвучноста изворна низ етно аудио зарзавати, но зато со СеМ самоцензура и тоа сакаат да ви го ресетираат наскоро дал преку ерга-омнес или омни-ергас унисекс реалност, АЛО освен правото оро кое и во трезна состојба го играте раштимано, а не пак пијани, чинам повеќето чим волку се разгневени ето ако не Литургиски бар Фолклорно да имаа испустен вентил, но не знаете ниту една изворна вибрација да истерате а да ве подочисти од безидејност и кога на свадби ги мотивирате Млади како на Живот да му се радуваат, а не пак секојдневието вака да ви е наштимано, што не е за жалење туку е за трампање та поарно донесете си сиријци може тие ко придојдени да посакаат да се аклиматизираат изворно, а и така добар дел од нив сигурно имаат некоја изворна македонска жичка која ко на поклонета чиста земја воздух и вода бар од скромна Благодарност ќе сакаат да ја растресат затегнат и наштимаат наместо вас, та ете и од спунт да К*ртулите малку од малку онаму каде сте тргнале без алтернатива да главите бројлерски, во секој случај со зајковци тоа не ви гине, иако е поместено од агенда како еу-полтронство за шеред-бурден имиграциско-гетоизирање по градои за јужниот сосед да го подрастоварите дури тој не се ни одважил ниту на ваков ерга-омнес глобал-ријалити шоу, е сега како пак зајко'вци ко дилери ја заиграа еуротрансерски чинам догодина ќе можете кај меркелци по дома да истерате заеднички куд-ови та да не губат време од таму вишоците допрва тука да ги учите и на оптан-топтан а не пак новокомпонирани тешкотии, оти на Црногорка или Тешкото и вие не можете да им се израдувате што ги знаете а не пак некој друг придојден, зар мислите дека оваа глобал-спона во еуротранс агенда ошла во ендек, ноу сега е во гепек за да не ви дојде многу ако ве возат одма на четири тркала, моментално ерга-омнес има преднос да ви праи шлајфки во потсвест а потем и ммф дрифт не ви бега, а и избеглички кондоминиуми ќе ги скупчат во дуп-ови од еу'фи'јока, за на крај да ви пуштат 4х4 балкан федерализам за да можете и вие и тие мирно да спијат, мислам ова сето директно или индиректно ви е официјализирано од sds уште при самата мината ротација на власт, а дали вие ќе им ја аминувате откако е веќе јасно дека спинерски ви лапнале гласои за наводни ало-милијарди на груевци тоа од вас зависи, и така немате друг избор на повидок него удбалитичариве те одлево те оддесно, реално тоа десничарите сеуште не се издишани топтан, само оп'артовски што ве извозеа психоделично, она и за нив нема алтернатива освен еа-центрифугите а во исто време немало да сменат Име ерга-омнистично, ето од тој аспект нека не глумат дека се искрени ами исто толку спинери, дури и отповеќе бидејќи и Алексо го беа спремиле ко џокер за шиткање чим без дозвола на Плоштад го кренале, да видиш да неверуваш дека толку им сечело на толку милиони та ова да им промакне, туку абдали си праат и едните и другите од вас ко гласачи, ајде бар дпмн немаше да го даде воинот'на'коњ на поклон онака ко sds од К*ртоазна добра волја и прес дилање, мислам смешно ве шитнале и пред за тоа да дознаете ... туку незнам што е подостоинствено ако sds си затера цел мандат та и непоминал ца-зи дилот, дали го тргнат Алексо од плоштадот или да му донакитат некакви грчки споменични претставки, може и во алфабет да ги срочат за и грците кога ќе доаѓаат на кафе да се чувствуваат ко дома та од спунт да олабават посетне и пуштат срце дури и за ваков дил кој за нив не е прифатлив, но и да бидне реалност ќе извиси бидејќи набрзина недоносено е склепан, мислам комисиски утре не ме чуди и лични освен државни имиња да побараат да ви менуваат за да помирно спијат нели од траен уплав од иредентизам, а всушност тие се плашат кутрите од внатре-виножитен-шовинизам и тоа малцински да не побара некој абецедар да се реиздаде, навистина ами абецедарот како мислите да го ретуширате, но што праиме со песните ко на ВаскаИ https://pesna.org/song.php?id=436" rel="nofollow - Земјо Македонска или пак на СимеонГ https://pesna.org/song.php?id=494" rel="nofollow - Народе Македонски илити на ВиолетаТ и КирилМ https://pesna.org/song.php?id=432" rel="nofollow - Македонско Девојче ќе може ли Eгеј да се запеат или како магариња ќе јадат СеМакедонци ќотек ако на вакво нешто се одважат, мислам убо би било да направат список каде што ќе може да тера ако ви помине северниот-ерга-омнес-дил за да не ви биде бадијала изгубено времето да фокусирани на еу интеграции и бројлерлук ви скубне каква и да е алтернатива, ајт да речеме ова ко во соновник поминало, ќе почнат лида никнуваат изворни пиратски радија за во етер бар од спунт Македонизам да дрма нсп-империјализам ...

      


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 19.Октомври.2018 во 05:05

горе верглам ли верглам за потреба од е-Форуми, но денес се случија два интересни момента, прво на 24Тв имаше удбалитичарски клинч меѓу ВлаткоЃ и ХариД од кој ситнопаланечки агитпроп ти доаѓа да си удриш глава од радио (зошто сум забораил дека постои), а вечерва заради слична дилема која Админите ја имаат ми беше на Билд скастрен пост во нишката за ЕРА-Сити веројатно од страв да не предизвика нечиј партиски бот да трола по форумот, еве архивиран абер на крајот од линкот [ https://web.archive.org/web/20181019002147/http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3&PID=228934%23228934" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/UzZSF#selection-2013.0-2013.4" rel="nofollow - 1.2 ] јасно и моите информации се можеби шпекулации, но има за нив основан сомнеж, и конечно убо би било некој да го демистифицира бидејќи впрочем затоа постојат и еФоруми заради активна архивирана дебата, но како на истите да се изескивира агитпроп, просто едно е да речеме и спинуван коментар, а сосем друго постојано спинување на иста тема, но на прва да биде скастрен нечиј пост и тоа без никакво образложение тоа не е креативно модерирање туку напротив боење на форумот како подобен за оваа или онаа страна, среќа не сум страничен та и тоа толку не ме засега, но зато трпи дебатата, за која впрочем Администраторите на Билд за да еФорумот привлече што повеќе членови од стручната фела се трудат форумот што помалку да се политизира, но што малку е смешно бидејќи во прашање се теми кои директно се врзани или пак одврзани од политика, посекако треба ред, но едно е општ јавен градежен форум, сосем друго би било универзитетски, а сосем пак трето институционален, но немајќи никаков освен општ та може се надеваат Администраторите дека тој ќе стане институција што може и ќе беше случај да прифатеја да прерасне истиот во НВО но повторно оправдано се плашеа истото да не биде случајно исполитизирано и од спунт искористувано такво Билдерско Здружение на Граѓани заради терање дневнополитички агитпроп, што чинам тоа беше само оправдување, а во прашање беше страв од супер-експонираност во јавност и нормално недостаток на екстра-волја, јасно и форумот е терсене работа за модерација а не пак НВО за урбани теми да се истера без главоболки [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=429&PID=28973#28973" rel="nofollow - 1 ] ем така при НВО форумот логично немаше да остане приватен што пак не би можел да генерира никаков фидбек за основачите, сепак заслужни се и минимум награда што можат да добијат како компензација е тук таму по некоја реклама на Портал, на страна што реално самото хостирање на форумската платформа си има трошоци ...
вистината е дека Македонија и да дочека е-Форумска Транспарентност на сите нивоа, посекако некој ќе гледа истата да ја саботира нормално под разни изговори како се излегло од рамките на правилникот и слично, но дефакто доколку институционалните јавни е-форуми од спунт се тимарат паралелно и на партиските јавни е-форуми, она што не би можело да се пушти на едното ќе оди на другото место и обратно така надополнувајќи каков и да е вакум, а тоа би било добар повод пр. ЈО да покренува сомнежи по јавен абер, нормално тука треба да се регулира и законот за повреда на углед на личност, односно на јавни форуми да не е казниво да се гиба нечиј авторитет како административец или пак партиски чоек во каква и да е форма освен пежоративно-дрска, во спротивно пак нема корупција да сотрете ниту некој и ќе се уплаши од таквите ачик околности, но да видиш да неверуваш дека удбалитичарите би нашле нзс вака да ги отворат карти и да се надополнуваат макар и низ спинови, бидејќи стите ефективно и архивирано ќе можат да се ресетират во од а не да се користат во недоглед како фантомско обвинување! пример за тоа се фамозните 130к пасоши кои косоварите ги добија '90-ти а за возврат изборен глас за sds кој факт сега дпмн постојано им го качува на нос, иако дефакто sds на тие пред години доселени сограѓани само им го легализираше правото на престој, впрочем бељата е кај удбашите кои дозволиле некој непречено без документи да се населува во земјата иако законот и тогаш бил изричит дека странец не може подолго до 90-дена да престојува тука освен ако нема работна виза ето со оние земји со кои имаме комшиска или полабава комуникација, што пак доколку sds не го искористија ќе го искористеше дпмн, но ми се чини истото и сега се случувабар имам чуено шпекулации за Скопско Поле дека на ангро од косовари се населува заради склет од осиромашениот ураниум кој отан на Косово им го истури но никој тоа не го есапи, имаше и една смешна случка каде при поплaвата во Стајковци [ http://archive.is/bcHzI#selection-721.0-721.10" rel="nofollow - 1 ] жител на Маџари спасил Мајка и Дете од кал [ https://web.archive.org/web/20160814155725/http://mkd-news.com/mvr-laga-e-deka-se-spaseni-majka-i-kerka-vo-singelik/" rel="nofollow - 2 ] но во ниту една Болница немало пријавено таков случај та почнаа Чоекот да го прават абдал како сакал да се исчалами ко Спасител при таква голема трагедија, што мислам дека е глупост бидејќи навистина треба да е крајно нечоечен да при толку жртви некој се реши да си праи ни помалку ни повеќе личен маркетинг, на видеото кое беше снимено од Алсат се сеќавам коментарот кој го даде Чоекот беше прилично самоуверен и присебен, но ете наместо да испитаат новинарите како тоа и на што можеби се должи такво нешто, удбашки заташкаа работата за да не се крене прашина токму заради новиот наплив на косовари во Скопско, ссетне уште понормално после деценија две која е логиката ним да не им се дадат документи, што е случај секаде, но нели ќе се занимаваме тука со глупости слушајќи ги постојано партиските агитпроп мегафони за една те иста работа, а сето ова може многу лесно како страв од фиктивни-гласои едноставно да се изескивира со отисок+камера Биометриско Гласање на избори и референдуми та да нема простор за вовче гласачки ливчиња, иако така треба оштроумност како од хакови таков систем да се осигура со двојно гласање или механички бројач кој при гласање на неколкумина гласачи одеднаш одеднаш и ќе ги преброи гласови транспарентно пред сите набљудувачи, мисалм во удбалитичарска држава со удбашка оштроумност не сум паметен да кажам до каде се треба да се оди за да речеме 100% имаме фер гласање ...
та ај друго, ете да речем за институционални е-Форуми не сме дораснати, но бар за универзитетско-научни интерактивни 24/7 дебати мислам сме кадарни [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=50&PID=228923#228923" rel="nofollow - 1 ] но 'ксмет да мора за се' за уши сите да се тегнеме за да конечно, му скубнеме на влечењето за нос преку тв-пропагададни мегдани на кои само ќе си губите Божја Благодат заради
фаќање сеир - исмевајќи им се на нивната упорност и сами да се увераат дека се опозит едени на други ко удбалитичари а тајно по удбашки терк работење им е и заедничко и невозможно непоправливо! се надевам веројатно на сите ви е јасно зошто ги етикетирам како удбалитичари лока'лните и глоба'лните политичари, иако дефакто не работат за удба, уште помалку дека слепо по налог сите делуваат, но дефинитивно бидејќи се' им се случува како дејствување од програма преку избори па се до работа во собрание влада или администрација Скришно, речиси ко нвогодишно изненадување се' им е постојано тајно, што пак така упатува на тоа дека има голем простор да тераат елитистичка недоносеност корумпираност или чалам ем во недоглед во однос агендите, небаре само нив мајка Македонија ги родила, онаа која им е преголем товар ако за неа треба искрено да се посветат ... но пополека чим ова му стане и на еден политичар јасно и запне јавно да отвори партиски е-Форум за почеток за да висат и другите дека не боли глава јавно и транспаретно да се посочи како некој доаѓа до решенија за дадени идеи, а по тој основ и почне да лапа гласои, сетне сите останати сакале нејќеле ќе мора и самите да го следат тој урнек, за конечно пополека да сконтаат дека така идеално би било и администрацијата да се чешла од еГраѓани но и да се помага јавно меѓусебно во својата фела ...
интересно https://www.youtube.com/watch?v=1l2t5MIAOVY" rel="nofollow - во последната емисија во МНШ гостинот СтефанВМ изјавува како удбашки бил повлечен за нос за формирање проруско ориентирана партија, та еве убав пример да доколку имаа јавен партиски форум многу брзо ќе се воочеле какви и да е стапици него да треба да помине време и време додека сконтаат членовите кој како од каде ги вози, но сето ова со СтефанВМ било толку добро истемпирано да прашање е дали и при јавен партиски форум би се раскринкало правовременобидејќи партијата имала веќе одредена инерција, логично како оние кои се хардкор Македонци би ги етикетирале топтан за амерофоби или русофили утре топтан удбалитичарите нели како полесно би плашеле Народ кој е за изворност по дифолт е за втурнување на Македонија во конфликт, што чинам е глупост, особено бидејќи на крај ќе и се испостави дека руски играч се грците, но веројатно полесно е да лапаат односно осигуруваат така гласои удбалитичарите од неутралното гласачко тело за свои удбалитичарски шеми демек чим не сте спремни да им ги следите истите значи сте против убава иднина, нормално во исто време дефокусирајќи ве дека секогаш може да бидете воено неутрални макар сте за еутаназија, иако и во двата случаи зарди грчка штопна приморани сте на одродување, спинувајќи ви дека како граѓани на СеМ вам пак ви е осигурано себството бидејќи така некој ќе ви загарантирал стабилност, напротив Стабилност произлегува од спремност да се биде црвсто застанат на своето, што не значи и бирање геополитички страна, иако тоа е бонус да во кој и да е случај некој да сака да ве дестабилизира од која и да е страна да имате од спротивната помош, но некому помило му е да е беспомошен бројлер него оштроумно самоодржлив, а дали тоа се должи на изботираност или пак слепило тоа и толку не е битно, но нивно право да размислуваат како удбалитичари виа удбаши вака или онака, но и тие нека се одважат за сите ризици да дебатираат јавно а не двосмислено агитпроповски, така и далеку полесно би ги придобиле на своја страна неутралните гласачи, но очигледно поареди се далеку позамрсени агенди кои мора да ги одработуваат та затоа и ја тераат цела работа скришно и подло спинерски на сите нивоа!Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 21.Октомври.2018 во 16:38
откако http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27883&PID=3132246#3132246" rel="nofollow - пимп'ресивните сити легнаа , та да помуабетам тро сам со својто јаве (постов почна касно навечер мислев ќе заврши рано наутро), додека и мене некој не ме навјасал, нормално онака агитпроповски преку визијата на телетo и неговите поданици [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=373&PID=139186#139186" rel="nofollow - 1[ кои Рембрант и Карамаз ги имаат истимарено фотопоетично најонака културнонуште пред деценија две, не ми текнува точно кога подизлезе http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=746&PID=228976#228976" rel="nofollow - стихозбир ката http://archive.is/l4t8P#selection-659.31-659.47" rel="nofollow - ЖтП во која сите случајности се ненамерни доколку пр. Чоек земе симболичнонда ги распознава современите инајџии оџ овие простори на кое и ниво да се биле и се учипиле што најчесто погрешно кај нас ги гледаат ко обоени ко бојаџии а всушност донекаде се тетовирачи ко екс-титоисти и жигосувачи ко екс-врхушисти, едните аблемосани трнливо [ https://en.wikipedia.org/wiki/Rose_%28symbolism%29#cite_ref-Cyrino2010_1-2" rel="nofollow - 2 ] а другите пак се извајани опашесто [ https://en.wikipedia.org/wiki/Cultural_depictions_of_lions#cite_ref-31" rel="nofollow - 3 ] она што повеќето не го разбираат дека тие впрочем се како братучетки или сестри зависно кога се поблиски кога подалечни во ставовите, но уште помалку тие повеќе сограѓани забораваат дека имаат ко удбалитичари заеднички мајка и татко, дека знам точно кои им се тие генетски незнам, дали се луѓе машини или демиурзи уште помалку, но она што ми е јасно дека како насадени и навлечени на комплексот за пониска вредност посекако имаат мецени порано едни сега други утре трети бидејќи само така се чувствуваат и посреќни и поголеми, тaка речи за ним (локалните удбалитичари) идеал е да се биде потчинет бидејќи во спротивно нема да можат и тие да потчинуваат, налик си имаат аги за да и тие бидат некому ага, е сега ко за беља тие не им се ко затворено удбашки партиџии аги на својте парти поданици, туку преку визијата на телето од вас прават поданици кои им ја поклонуваат својата свест на целодневно цицање мезење и рециклирање за на крајот од денот да можат мирно да заспијат бидејќи секој ден е иста песна по собраните нанкушче локални тв-канали меѓу кои имаат и еден навидум пособран, ко таков веројатно околу имањето усул колку е доста да крчка агитпроповски, чиниш не само крвта и мозокот што ви ги испија туку еве дочекавте и сржта да ви ја шитнат, бар еднострано за сега а во однос пазарџиите од долниот комшилук, их камо да го искористеа овој спин нашите Семци та да се мајтапевме ако не друго како утеха кога на гости ќе им објаснувавме кои се долномакедонци, НО еве денес е Недела па би рекол Слава Богу За Се' бидејќи Луѓе сме и грешни сме а никој нема право да суди дали братот е брат или душман оти Бог ни го дал за да преку него се спасуваме, та иако ние сме спремни по секоја цена (ето ако е за поголема утеха не како Народ туку само удбалитичарски) да се фрлиме во котелот на мамонизмот тука за среќа ги имаме грците по комшиска линија да не потсетат од спунт да се подосвестиме купувајќи ни време индиректно осуетувајќи една ваква работа (иако преку нивна суета) како веќе опитни од веслање во таквата каша, но нели ние гледаме само ко коњи зауздани во чалам и не разбираме дека Се' Е Божја Промисла особено кога станува збор за место како што е Македонија ... та бар да се смирувавме и чудевме колку Голем е Бог и на Него да се надевавме наместо постојано да филмаме на еа-агитпроп истурен преку визијата на телето во кој глумат сите јапонски кловнои со француски манири низ https://www.youtube.com/watch?v=XicMot1U_6Q" rel="nofollow - претро-психодетлична-футурама [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=214149#214149" rel="nofollow - 1 ]

може пресамобендисано од моја страна, но би им порачал на сите бидете КосмополитскоАктивниБашУлтраМакедонци и кога ќе се решите да КАБУМ така до крај да терате та и сите да се начудат до каде може да заминете, но нели нема да биде таквата оптимистичка инерција ниту интересна ниту весела доколку вие како избезумени десперадоси онака најсељачко скопски би се истрчале на прва на секој еден сограѓанин кој е со мамонистички идеали (а заради тоа е спремен на секакви компромиси та дури утеpе и борг да му станат внуци ако не и тој самиот уште сега, зависно колку на тоа тредмилот некој ко заборџен ќе подзабрза траката) та инстант да ве втаса сите Лер без конК*ренција сестрано ... и ок разбирливо, немате трпение ни за на пешачки да подзастанете, а не пак некој во макази со шлепер да ви улета, бреј лани на автопат во Германија ми се случува ваква сцена мислам батето му дремеше како си се престројува (она ти мисли му ја како зад 4-ри тркала) та иако јас веќе стигнат напола од неговота должина, оп културно ти влегуе у средна лента на фул разлетани 4-ки наоколу, и ајт бар да имав АБС (e-сопирачки) или да имав брзо авто ем ГПС (ем сензорско) (или бар УМТ (ултра маусдонски табиет) и со хебла да можев да срипам или му ја фрлам од прозор во гума како утеха) та и некако, него само што се бев вратил од манастирски прошетки та имав какво такво смирение и трпение, ем без таа ситуацима немаше да познаам дека и сред европа се вози дифтарски ко во азија [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=448&PID=183209#183209" rel="nofollow - 1 ] што пак ми е памет за друг пат дека не значи дека ако возикаш по еу-патишта дека се ет ко мед&млеко опуштено нормално додека наскоро не ги автоматизираат но тогај нема ќеифои поваму потаму да подзастанеш и скитнеш вон предетерминиран план, сепак така за среќа бидејќи некако изескивирав несреќа и успеав да го оставам то успанио шлеперџија намира самосовладувајќи го адреналинот наједноставно низ Молитва Прославувајќи Го Господа што ми дал прилика дека и сред германски автопат и сред бел ден и сред овие времиња ќе се најдеш некому под тркала макар ти си возел ако не профи бар чоечки и тоа не на некоја периферија туку речиси на влез од Келн, просто вие мои мицковци ако имаме предвид како груевци ви го натоварија најдемократски Мицковски (кој пак уште подемократски глумеше професорски лудамара кога (можеби живеел до праудмери во моментот) велеше дека нели секој во дпмн има неприкосновена самостојност наспроти бројлерлук, но ето сега истрча да ги осуди и шутне сопартијци кои наводно тој нели случајно и не знаел дека ќе гласале за за-ци дилот, ниту пак му било јасно како и тој дошол со се' нив во партија веројатно по линија на 'да шефе' ко што и нивнио шеф претходно си дошол, иако можеби тро не толку непотистичко-комшиско-удбашки ко последнава им партиска ротација, нели небил нечив внук немал брачеди ни тој) е токму овој наш тв-комшија каде го беше 2006-та да срипа кога грујо&банко улетаа со РМ(Скопје) сред буК*решкото потенцијално отанизирање на сите сограѓани без и воопшто задолжителен референдум за тоа да имаа дадено, може му поверувал на Груевски кога велеше ќе дал откако Буш му акнел ѕвездата меѓу залистоци та ретроактивно Народ референдумски да прифати како веќе отанизиран дали ќе се одродует ил ќе се пишмани за отанизирање ... незнам чив на кој од локалните шлеперџии е поголем или потрезен акалот, но очигледно Народ заборава дека го возат сите кој како застане зад волан без пардон, а најчесто под удбалитичарски меѓушоферски дил за нему несвесно дека правецот и тркалата и горивото и гумите и столчињата на кои седите некој фино и без да знаете ви ги предетерминирал за во кашаталистичка жива кал, хм, дека тоа биле само еа-детерминистите тн'ка работа, дека биле само комшиите уште потн'ко, него опулете се наоколу по директоришчата и банакришчата кои ко локален банкор елитизам во сенка кумувале на локланите удбалитичари и тук таму и на тајните служби посреди, иако удбашите по дифолт се само службеници дури мижиби и најмалку се криви ко такви, само што имаат чест да бидат сведоци како духои си играат мајтап и со банкор'елити и со полутрички ентузијасти и со сите кои го разбираат овој свет површно духоносно немајќи абер дека токму духовниот е моторот на сета оваа Реалност која можете комотно да ја перцепирате како ви чини дедуктивно научно [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1719&PID=228844#228844" rel="nofollow - 1 ] а сигурно ко сведоци најпојќе им се чудат на оние Луѓе кои мислат дека седејќи на две седишта отспреди ко возачко и сувозачко неретко и мокрозачко (мислам ако се има предвид како се попаруваат оние напред во кабина при ротација и воопшто не се помагаат ами се грабаат кој за воланот мељачот или ретровезирот, јасно ако е темница и светлата е фрка кој ги кулундрисва){/font] иако и ним ко сведоци тоа не им е логично бидејќи посреди не се само седењето како стил (било тоа социјалистичко или капиталистичко) туку и табиетот како срцев ритам бил тој Христијански или мамонистички, за на крај за таквите шофери да узбуричкаат обично за нив стоката која ја имаат во гепек, а за така исперцепираниот извозениот и насмарениот Народ да почне меѓусебно да се ќљофта бидејќи навалувале кон оваа или онаа страна во делот за товарење, на што нормално удбашите се ко индиски автостопери на кров, но наместо воз или автобус се перцепираат ко на корв од цистерна, а преку оние отвори каде можат подшвркнуваат по раце те шофери те нафталин, те залутани птици животни или риби во нафтата (ова под претпоставка вие како општество заради доволното испиено количество терсене удбашки агитпроп по линија што пиеш тоа стануваш, сте биднали заним нафта за домакинство) за на крај кога топтан сите ќе завршите ко легитимно допуштени по еа-автопатите да прегазуете и вие од вас помали или придојдени бидејќи ви се може, ах ех ох шоферлук, ух народе извозен, што да каже Чоек кој од спунт ви влетал пак во кашаталистичкиот табиет та и да сака истиот нема да би го разбистри бар да не се возбудувате зошто самите сте си барале такви шофери кои пари ќе бркаат - нели вам тоа ви е најбитно, заборавајќи дека Квалитетот на Живеење најнапред се потпира на Заедништво, што пак дополнително збунува кога ви е помило да си речете Христијани сте а во исто време сонувате за милиони и живот ко во рајски градини виа мамонистички центрифуги, та зар не ве спопаднало она што сте го посакувале!? нормално за сметка на тоа тој некој кој е мамонистички скретничар сред таквата биполарност ако не и идеалистичка мултиполарност ќе си игра мајтап како сака со вас, зар тоа и не го прават и комшиите, НО и овој пат радувајте се' заради нив и Свеќа Да Им Запалите и Молитватва Да Кажете бидејќи заради нив пак имате Ксмет да не се удавите ко нафта во рафинерија (ако не отанизирачката бар еуротрнсерската), која нормално некаде така евроатланските-рафиниранерџии мислите синкир ќе ја чуваат како стокова резерва, ноу ќе ве пуштат во нивниот фатаморгана мотор од економско'живо'октански раст, но ето ќе се радувате оти глобалната центрифуга сте се одважиле и по цена на мас-рафинирање на сите нивоа да ве искористат за поарно подмачкуење ако не збревтување да ја подмачкуете, која попрво ко во мамонистичкиот океан завозена ет налик евроатланската хоботница, онаа тајфа духоносни https://www.urbandictionary.com/define.php?term=hobo" rel="nofollow - хобо-вци кои и самите може абер немаат кај заминале сонеа, бар не сите, да видиш да неверуваш дека на оние кај кормилото('рбетот) и перископот(очите) и перките(пипците) тоа не им е јасно, макро или микрокозмозлук та и ним не им е лесно, не треба да ве потсетувам како чоечки организам бива лекуван или пошкампуван доколку затера упорно вака или онака во животот, зар ВојданЧ не немет оучено Парите Се Утепувачка, а нам нели бидејќи малку нит се и неможеме топтан на Живот да му се изнауживаме и ајде дај копачот и вади камења барајќи го и бркајќи го посетне и поголемиот и најголемиот, бидејќи оние кои ќе одолеат на сите неприлики сред рудникот кој сами си го ископале, ако не ги затрпа истиот, тогај чиломот на крај ќе им биде награда, ете го нашле најголемиот камен кој потем мнозина та и ко најден ќе го зашмирглуваат гордо во витрина небаре тие и го измислиле, кутар НиколаТ ошол и тој по таков акал кај еа-детерминистите и си помислил Светот ќе добие бесплатна енергија, ах, ни фала не му имаат кажано, единствено од спунт домашните што се присеќаат нанего колку голем бил што си заминал а таму на крај сам останал, што би било во ред доколку тоа и сам си го посакувал, но напротив ниту кренал глава радосно ниту пак остарел спокојно, го извозеле и него ко млад'мајмун кој сакал меѓу бабуните да се раскока! кај еден негов далечен племенски аберџија по мијачко-далматинска линија именуван ко НиколаЛ пак обратно оти не сакал да оит кајнив и со него мајтап да си играат тие решиле да му дојдат кајнего, а бидејќи и тој ко спунт-земјакот немал намера да се самореализира низ земна призма а уште помалку во нивни двор тамајт брзо брзо да му врзат машна како знаат и умеат фрлајќи му невестински стапици чунки така си мислат се К*ртулиле и тој ќе си загине фокус за Душевно Спасение бидејќи пак ако го купат или шитнат ко екс-паганин а сега цврст-Христијанин така духоите ќе ги остават на мира бидејќи им скубнало од рака она што претходно си го теќеравеле / знам ова за мнозина е неразбирливо, но еве може по слух ќе ви бидне посфатливошто мислите за таквите паднати духои-анатема на ним, што е поинтересно да се ашкаат по загорени души или пак на својот господар да му принесат очистени, колку повеќе ако таквата душа пак веќе бар еднаш ја имале потфатено озбилно иако истата само површно влетала во толтечки мистицизам, а тек замислете ако им е склет на оние кои заради откажување од жречки патишта стекнале Божја Милост заради храброста на паднатите духои да им се спротивстават та и наним од сите страни нагрнале искушенија, како пак им е на оние кои меѓу мамонистички аждаи се фрлиле да пливаат, а не пак на оние меѓу чаламџиските за кои аир е што повеќе крв и гној ако се може и по сите страни, ех да знаете само како тие аждаи си наоѓаат лесно домакини, та си ги теќерават како сакаат, гледајќи набрзинка преку нив раздор и склет да посејат и тоа најубо ако е тоа меѓу браќа кои инајџиски си завозеле шоферлук шерифлук или елитлук, ХЕЛОУ американ дрим виа јуропиан фриџ вит балкан брич, зар си мислите со таквите духои со боксои и карате ќе се справите, аирлија на визијата кусогледа, наместо да земете сонив преку Христа да се борите та и себе да се очистувате но и најблиските а бидејќи сте остаиле некој возо камионо или автобусо да го тера колку повеќе и занего ... хм, претходно ја бев оваа аналогија завозено автобуџиски и јас од спунт лезетски само беа други околности та затоа сега чунки вака ја предочувам како би ви била поразбирлива, бидејќи ако сега ја исперцепирате ситуација како застаклена сестрано ем со еден куп резервни шофери во автобусо а камионџијата залетан, нормално ќе почне ифрит џевалук заради заседнати шоферџии по удбашки видуклук од чатија, при што доколку почнат сите да нишаат уште понормално ќе се разлетаат и куфери и приоколки и дозакачени муабети та сетне оди најнормално да те сервисира инстант глобални механичари, кај кои впрочем и сте си остаиле автобусо подолго на рутинирани проверки та може и самите тие си стаиле граничници нитро-боцички кукички или дотовариле гепекот со свои мирудии та за да трајно ви конфискуваат возачка или во најдобар случај исфрлајќи ве од колосек да ве натераат да стопирате кај стигнете а така да ве обвинат од спунт дека сте вие криви што некој друг позалетан навас се залепил, опуштено запејте некоја Македонска Песна Весела оти ниту еден шофер имаме ниту пак тој сака намерно да ве потепа, напротив уверен е од појќе сообраќајци дека на прав пат ја затерал и да видиме каде и до каде со таков шоферлук ќе подзамине, јасно подалеку од првиот паркинг тешко, што беше случај и со сите слични нанего досега, но зато глејте натака веќе на жими мајка не и вервајте туку кој и да седне зад воланот барајте 24/7 транспарентност во однос вожњата, што нема никогаш да го фтасате доколку не ги приморате сите шофери своите дозволи умеења и патешествија да не ви ги товарат ко туристичко книже предпат пред шоферлук, ами со присуство на јавни институционални еФоруми да ги полираат докажувајќи ја својата умешност пред воопшто и да излезат во политика, наместо постојано да ви доаѓаат по фамилијарна клановска или рушвет линија како шофери без конК*ренција разно разни камионџии ето кои во овј случај мислат ќе минат крај заринканта грчка подморница во ариевската тињата, токму си имаат оправдани стравои бидејќи и во вакви околности се плашат камионо да го пропуштат за да не се случи посетне со истиот којнимда емиден шофер не почне шлајфки да си праи, а не пак од куфер да му испадне притоа некој антички средновековен или современ прљав веш за кој бидејќи самите го искашкале стравуваат ќе мора ко срамен да си го закачат на предница не заколнување не амандмани а не пак ветувања ќе ги ресетираат нивните стравои, бидејќи утре како рамноправни јасно е дека ќе мора да поќутат во каква и да е форма ко европеи, туку и самите ко грчки'удбалитичари се свесни дека дилот е недоносен, a под притисок и тие мораа да го потпишат како концепт, но за кој се уште посвесни ce дека ко таков и да го ратификуваат нема да можат да го наметнат како конечна вистина туку симулиран фабрикат, кој посекако ќе биде повод за многу занив озбилни ризици [ http://archive.is/EHq1y#selection-1527.0-1527.36" rel="nofollow - 1 ][ https://archive.is/kjwGC#selection-1031.201-1031.228" rel="nofollow - 2 ] та дури само еден професор и само по потекло од Македонија излезе сред бришел да отвори самоиницијативно и еднодневна историска трибина ќе им биде премногу а не пак тоа да тера налик целогодишно опенаир шоу за белгијци каде би канел јасно и грчки историчари на муабетење та и бугарски та и српски нормално и албански, бидејќи европеите решиле да помешаат лончиња, та им остаиле на своите балкански приврзоцимда малтретираат комшии преку историски спинови како политички аршини за добрососедство, небаре еу е заедница на историски членки а не економска унија, просто тоа треба самите европеи да си го расчистат, на кое ниво кој консензуален или мнозински механизам за одлучување е делотворен ... во спротивно Ние треба буквално да се самоукинеме за да на грчката и бугарската историографи им угодиме, а кои тамошните политичари си ги користат ко суфлери дали заради свои фобии или пак лечење комплекси малтретирајќи некој комшија кој не е ниту закана по нивниот туристички екслузивитет, а не пак територијален интегритет, та дури не признале и како Република Македонија и Македонци! бар македонски мастреф купувајќи ... ова се' како 'меѓународен' агитпроп притисок врз нас е толку сулудо да и во театар да беа дечките некој ќе требаше да почне кловн да изиграва за да ги олабаи, нормално треба и некое упатаство да подели, нели за да нема недоразбирања, з'ш се толку буквалисти да паѓаат на грчките паранои, а всушност не се ни грците криви што уште во среден век се заглаени иако современа маска имаат метнато налице, та тие се поголеми кловнои и од нас самите како се глупираме, само не ја разбрал никој пораката од спунт дека сето тоа е Божја Промисла та дури дипстејтовци сите нас не напраиле киборзи, та пак сосе глава и петици во ендек ќе ја тераат заради грците, та бар малку од малку бе да се опуштеа и не олабавеа ...

Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 22.Октомври.2018 во 07:38

да ја свртам комедионската аналогија ако не и приказна, од последниот пасус преку последната сугестија од последното видеото, а во однос претпоследниот пост имво него аберите за СтефанВМ и ЈанкоБ како експотпретсесател и претседател на некоја вонаби проруска локална партија, ко што вели Мицов скроена удбашки најверојатно за да ги пребројат сите потенцијални русофили кои преку неа официјално ето би можеле и да ги играат и тоа не само од спунт туку пуштајќи им директ масло на кое ќе ги прават македонисти со афинитети за уметничко лизгање, за на крај да им дозакачат ко што е предочено во горното whatIScomedy видео https://recnik.off.net.mk/recnik/angliski-makedonski/surreal*" rel="nofollow - surreal конотација како балетаниве сите ќе ве изедат бидејќи нормално чим руси а не пак русофили ко натуршци се здромбија кои здробуваат со поглед а не пак да те дофатат за џеб од кошула, нели оној евроатлантски агитпроп наратив кој дури и на Трамп му го беа закачиле бидејќи од спунт му организирале преку двојни играчи индиректна средба на која бидејќи зет му ошол како овој не би се бламирал ако го местат а да види што му сместуваат, што откако стана јасно дека заседнува та почнаа еа-детерминистите тоа и судски индиректно од нос да му го тријат, гледајќи некако за импечмент уште додека незаседнал да го импичментираат небаре е редавник, иако Трамп беше и е центриста кој во САД дури проба така и да им влета ко независен претседателски кандидат, за откако увиде ( http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=217170#217170" rel="nofollow - - ~ второто видео од линков ) дека удбашките политички центрифуги толку здраво им опрале-сомлеле-здрвиле на америте памет да освен ж'мигвачки лево и десно не добацуваат поинаку, та им влета како републикански кандидат самостојно (конечно неудбалитичарски) во нивниот филм правејќи им карамбол, дефакто од спунт изборувајќи се како центриста низ републисканската партија да стане прв современ независен Претседател на САД кој не само што им стапна на опаш на неоконско-месонските агенди за глобалистичка агенда, туку и го сврте фокусот од банкор елитит кон американските граѓани ... нешто што нормално ги извади од кожа та и ден денес крекаат од болка како тоа воопшто и некој да им го забави налетот и тоа не само за ттип како економски спунт за побрзо еа-мерџање на сад и еу во фул-он-еа-емпаер, нормално откако еу набрзина би била федерализирана од спунт заради безбедносни ризици од напливот на мигранти заради неоконско-месонската агенда на блискиот исток која откако Обама не се одважи да ја истера до крај требаше неговата секретарка понего тоа да го исфура при што шорош избегличкото душегриништво требаше да впрегне брза фалц еу криза по што ќе мораше еу федарилистички инстант да се консолидира за после веќе реален ттип да се случи неопходната прва спојка за nwo-реалност, до душа федерализам кој и од сам зачеток на еу се турка но кроце (по кроце, абер во првиот линк од следниот линк) [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&PID=3124834&title=nwo#3124834" rel="nofollow - 1 ] но заради дадени околности еа-детерминистите билдерберговски се сложуваат да го забрзаат за и побрзо да се случи спојката еу-сад, да е уште поинтересно инерцијата и кон религиозна хомогенизација оди и далеку претходно бидејќи им е јасно на еа-детерминистите дека догматски далеку потешко би ги легнале на брашно религиите на универзлиам кој е неопходен во еден утопистички нов светски поредок [ http://forum.idividi.com.mk/forum_images/bullet.png" rel="nofollow - 1 ]туку да нсе вратам на ЈанкоБ, мислев чоекот е постар бар така делува изгледа во убк го остареле предвреме, за кого дури сега дознав дека бил младич од емисијата со екс-потпретседателот му во интервјуто во МНШ, а ми личеше искрено ко да е Чоек во години пред 10 15 години кога се појави на политичката сцена, всушност колку што пратам а не ги есапам многу локалниве удбалитичари, дечкото ко и да не остарел туку си ја има истата свежина и истата стaрост налице, чиниш ко да напраиле однего пилинг'бот негоите екс?убдаши, сепак на страна ова мое согледување од спунт како асоцијација виа СтефанВМ, јас за Бачев имав порано искрено онака колку малку го бев заприметил ко појава по медиуми мислење дека е предан на македонската кауза [ https://www.youtube.com/watch?v=ho-3RXiCNmA&t=5m" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=HzpHY821YnQ" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=fOSW-bUH-mU" rel="nofollow - 1 ] но со сегашните потези и како во кое време ги вади на маса како вонаби проруска партија, од авион се гледа дека или е удбаличарска патка или пак е ко екс-удбаш кому му пукнал филмот 2001-ва а знаејќи ги сите режисери сценографи костимографи светломајстори и нормално претстави се одважил со глава во ѕид да оди дрско САМ до крај, но виа нему понзати удбашки шеми а во однос директно зближување со Русија, што ако не е дилетантски за еден македонист ќе биде налик врховистичкиот упад во ВМРО'1903-та да предвреме некој македонците ги на'сска за антиимперијален удар, иако за волја на вистината ние не сме ниту сеуште учипени евроатлантски ниту пак од нив директно нападнати за да и вртиме страна, иако можат да не играат како што не играа преку прокси војна заради омекнување на ставови или пак позиционирање дадена агенда односно шема, но исклучивоста во овој момент значи најнапред раздор внатремакедонски а што сметам дека е тешка глупост веројатно Чоек како него е свесен дека какви и удбалитичари да има во дпмн и sds доколку оди со контра во најдобар случај Народ ќе се исполаризира дополнително а во најлош ќе почне да се сопиња и јаде меѓусебно како од спунт припадник на некој од двата главни удбалитички клана, затоа најмалку што треба е терање отворени агенди во моментов со Русија колку и тие да се романтичарски навистина во дадени околности Не Дај Боже и единствени, но кога цела Нација е свртена кон еу-нато а нема сеуште никаква официјална опасност такво ротитарање е безпредметно и само може како Народ да не раслаби, иако ко што вели Миленко во таа епизода од неговото МНШ треба избалансираност чисто кој и да е на власт како Слободоумност во однос потенцијални идни ризици и околности, наместо дрско полотронско глумење дипстејтовски бројлерлук а за сметка одработување нивни агитпроп агенди за демонизирање на Русија како антипод на еа-детерминизмот и неговиот нов'светски'поредок, просто Слободната Волја ниту тие нам не можат да ни ја скршат како на Народ освен виа удбашите и удбалитичарите да тераат ефтино или дрско свои експериментални филмои дали бихејворални илити геополитички, но колку ова и да е неопходност та и императив како независно мнение (еве да речеме мое а вервам и на мнозина македонци) сепак Волјата на Народот безусловно да сака евроатлански да се интегрира заради поуба мамонистичко-бројлерска иднина не смее да е спорна за никого, иако очигледно е дека истата се спинува во моментов на ангро, нели прво со патка како консултативен референдум како удбалитичарите си исперат раце од својот грев како корумпирани ботови кои заради својата елитистичка вообразеност одлучиле најдржавнички да го извозат Народ, а велат заради негово арно бидејќи тој Народ и така сам сакал еа-утопија та овие само биле порешителни и подзеле нормално како мотивација и по некој денар за да се одважат онака шарено револуционерно да истераат спиндерела позиција, а преку која иако не успеале да си операт раце низ фалц референдум, ем такa еве успеваат да ви ја исполнат желбата за еа-пенетрација преку откупени опозиционери визави Честа која и така тие вам ви ја сотреле неформално кога ко македонци ве запирале кај оон-ци и да се зачлените, веројатно чакајќи за подоцна ко фиромјани да ве извозат, може биле неспремни, бар Ѓорѓија Џорџ Атанасовски ова лично ми го пoсведочи во телефонски разговор како пријавата за приемот ја држеле во фиока СтолеЧоеци и КирцаСамец двоумејќи се тогаш сеуште за скратена срфрј, што пукнало како јавна афера откако Џорџ и Македонците Иселеници кои авале подршка пред оон биле информирани дека лба за членство не е ни подадена, драгоцено време кое впрочем им остава фор на грците и да се консолидираат и подмачкаат виа то нивните црни тајни фондои во секое министерство по некој удбалитичар од нсп зградата во новио'јорк, по што Џорџ ко што ми кажа го запнал Тотор Петров Гевгелиски да интервенира во Собрание знам се сеќавам ко дете за ова се дигна голема џева, но удбаликратија та ќе да некому мунчинеше да не бодеме во ист бубањ со Словенија после бадинтеровиот амин, за така нели да можат удбалитичарите виа удбашите да мутат уште долго вода ем си ја вртат и на свој рибник ако не воденица, и тргна како тргна работата ја заглавија пак демек одглавувајки ја преку привремената која исто ко што и тогаш им го пуштија грцајзлите на Мицкотакис така и сега им го пуштаат оние Црпас иако сега е кулминацијата на бришењето под со Честа и Слободата на Македонците иако верваат зајковци дека ќе успејат сорошоидно и кај границите да истераат докрај муабетот, иако кај грчките удбалитичари ни ова нема да помине! ta tie si igraat majtap so golemite nema so vas, O amambajaldi, kade so toj pamet, im trebavte samo zaradi poslednata trasna evro-cadorce i tolku!

https://sputniknews.com/business/201504151020940527/" rel="nofollow - - http://en.protothema.gr/greece-russia-sign-agreement-on-extending-life-of-weapon-systems/
https://en.wikipedia.org/wiki/Cypriot_S-300_crisis#Cypriot_agreement_with_Greece" rel="nofollow - - https://www.telegraph.co.uk/news/0/natos-united-front-under-threat-after-greece-signs-arms-deal-wit/
https://www.strategic-culture.org/news/2018/10/13/background-russia-greek-summit-december-greek-defense-chief-makes-landmark-foreign-policy-proposals.html" rel="nofollow - - https://nationalinterest.org/feature/russias-alliance-greece-threat-nato-16998
https://themoscowtimes.com/articles/is-greece-russias-greatest-ally-in-europe-43560" rel="nofollow -... а на што единствено можете да го осуетите доколку од политичките клановски елити барате целодневна Транспаретност преку институционални научни и политички еФоруми бидејќи живеете на Крстопат и во Земја која е Колевка на Словенството та за мнозина сте плен низ раздели па владеј шеми, заради што треба сплотеност а што не е возможно да се постигне без 24/7 дебата и од надлежните и од авторитетите но и граѓаните во ова општество, што сега без компас си го чините сеирџиски на фејкбук ко залудени од омраза и сеир дури и кога не сакате удирајќи ви се од глава онаа српската Ским Си Такав Си, наместо да дебатирате нормално та и мајтапџиски но бар онаму каде е место и со оние Луѓе кои имаат сродни знаења или познавања, ех кога Административците и само и по еден саат дневно да имаат обврска на административни институционални еФоруми да одговораат на прашања или пак елаборираат на какви проекти работат, та и вие како Граѓани ќе ги помагате дури и во странство сте ошле, а и тие ќе се растеретат бидејќи за повеќето прашања и дилеми веќе ќе најдете архивиран одговор на такви институционални еФоруми, од друга страна и партиите фатете ги зауши или верувајте им на оние кои на ачик еФорумски разработиле платформа та нив гласајте ги доколку понуденото е добро образложено повеќестрано научно, не само на копи пасте абери да им верувате ли пак на готови платформи склепани во некоја кафана или пак ресторан, нешто што до сега чинам ниту една од нив го нема сторено, т.е. сигурен сум, единствено што дпмн вовде тро промени пр. институционално го стори тоа преку услуги.гов.мк но таму толку се' е поставено на диспечер основа, ем нема ниту дебата ниту пак за проекти може некој нешто да чуе или разбере да просто како е-сервис нема научна ефективност за да се создаваат услови за пеглање на законите туку само се информираат Граѓаните што каде смејат можат, та дури и од тој аспект колку каскаме, бреј и Собрание сеуште ги нема на својот сајт закачено сите Стенограми од Седници од Осамоаотјување навака, а не пак по историски основ да ги закачи и оние од СРМ и НРМ за Народ да се поучува какви ставови имале некогаш сред тоталитаризмот народните избраници кои ампак морале да бидат партиски полтрони, што и сега не е поразлично небаре чиниш не партски клан ами политички секти се тоа, она каде ко Независен со различно мислење ќе влезеш само ако си спремен ќотек да јадеш, или мора како предавник да бегаш, фракционерство какви, тоа ниту индивидуален кариериразам не може Чоек да затера бидејќи се' им е удбалитичарски наштимано да само по непотистичко-лихварска линија имаат право во партија членовите да думаат а не пак Програма да креираат, ајде дпмн тро одглуми лани пред избори некаква партиска е-реформа кога извади некакво народно е-сандуче за предлози кои ниту некој можеше да види кој ги разгледувал ниту пак знае некој дали ко такви завршиле во програма, та ето ако се демократи навистина бар тие нека направат ако не друго Јавен Партсики еФорум каде членството ќе им дебатира ставовите агендите политиките, нормално требаат да си имаат и интерен подфорум, треба и простор за гости да постават прашање, а им требаат и подфоруми за секое Министерство та еве од опозиција јавно а не во сенка секојдневно да ги тимарат на власта потезите, НО ТРЕБА РАЗБИРАЊЕ КАКО И ВО СЕКОЈ ПОЧЕТОК ОСОБЕНО ВАКОВ НАРОД ДА СВИКНЕ НА ДОБРО ОДНЕСУВАЊЕ а и еФорумите да имаат соодветни модратори кои ќе имаат живци пак и пак Народ да корегираат дека излегол надвор од рамки на правилник ЈАСНО ВАКВИ КИЛОМЕТАРСКИ ПОСТОВИ ОДАТ НА БЛОГ ИЛИ БЛОГ-ФОРУМ а сетне од таму се линкуваат онаму каде завозeлa некоја дебата каде фокусот е на тема по тема а не ко што јас си дозволувам заради немање никаде другде та да збивам низ дигресии различни абери во еден пост та муабетот нали0кува каша-попара но тоа е само огледало на околноститеа во кои се наоѓаа вашата интерактивна е-реалност во која ниту аматерски астрономски еФорум немате а не пак нешто друго, нормал пари се нема за хостирање или пак немет ентузијасти кои и од свој џеб тоа би го финансирале та паметно е и за нво-ата законски да ви бидат загарантирани државни сервери и еФорум платформи, та бар научно и граѓански да се отпушти и и' скубне Народ на фејкбуковата мрежа, чиниш ако остане пак немо ко што е сега дури и астероид кога ќе ја закачи земјава вие пак ќе си терате вообразено удбалитичарски, што пак доколку биде обратно а така и нивните колеги од sds излезеат на свој мегдан јавно, дури и не дале институционални еФоруми, бар нема на Народ да му перат 24/7 памет агитпроповски преку тв и еМедиуми, во најмала рака ќе преатанат на фејкбук да тераат некаков ефтин маркетинг од позиција на уникатност туку ќе почнат реално да ги премеруваат свлите политики научно и практично бар меѓу истомисленици, НО ИЗГЛЕДА ДЕЧКИТЕ СЕ ИМААТ ЗАГЛАЕНО ВО ЕДНОУМИЕТО НЕБАРЕ ТИЕ СЕ ДОГМА НА КОЈА СИТЕ ТРЕБА ДА СЕ КЛАЊААТ а веќе толку се имаат избламирано и ко левица и ко десница на сите ниво дали коруптивно дали планерски да просто Народ не се ни интересира кој е пратеник туку кој само кој е Лидеро а сетне ајт по роднинска или раблтничка линија закопувај се гласачки во ровови за на крај да се фатат во пајажината на агитпроп горење Души на ангро на тони на прва, АЛО ИМА ЛИ БЕ НЕКОЈ СО АКАЛ КАЈ ВАС ПО ПАРТИИ ИЛИ СЕ Е ИЗБОТИРАНО УДБАЛИТИЧАРСКИ, ете Лавицата има вебсајт но и тие немаат ефорум но ако не друго бар имаат така ко еПортал блог, но повторно и тоа е елитазам кој води кон Плутократија да не може никој низ активна дебата која ќе биде прегледна ко на еФорум да ги тимари нивните ставови та и ко гостин ако се има предвид дека имаат мало членство а треба да привлечат што поголемо нели ултралевичарско ...Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 23.Октомври.2018 во 22:55
всушност јас во однос еФорумиве се раскокав од спунт откако ЛДП пред минатите избори се одважи да лапа гласои од младите најавувајќи дека ќе подржи декриминализација, онака копи-пасте само како на ЗаСтоениотЧоекВнуците да изескивираат комеморација на партијата, мислам колку очајно делува да сакаш преку најзорт политичко решение да им остаиш на мафијашите ширум отворена врата преку http://archive.is/OCVmE" rel="nofollow - Декриминализација на Марихуана онака како е по Еу, иако ние ко земја која се граничи со три региони каде на ангро се одгледува на црно Марихуана тоа ќе значи експлозивно зголемување тукашниот на црн пазар, а за сметка одење пари во џебои (по незнам кој пат треба да повторам) на корумпирани удбаличитари и џандаромафиози како посредници и нормално мафијашки кланови како производители, читнете линкот да не се повторувам, да е посмешно сега нема ЛДП да ја праи таа предизборна шема туку sds или и двете партии, но јасно sds ќе гледа да ушуќари така и гласои од младите на мала врата но заради зијан на сите, а нормално по тој основ удбалитичарски ќе си го делат кајмакот со мафијата со оглед дека на ангро ќе се зголеми конзумацијата на видело и продавањето во матно на Марихуана со кузнај каков квалитет, капак утре да биде и дополнителен ризик тоа да стекнатиот црн пазар кој би го изгубиле мафијашите дали кога дпмн ќе ја ресетираа таквата глупост или пак некоја центристичка партија успее да издејствува Рурална Легализација [ http://archive.is/kxZjg" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/bsLhn" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/5m2tW" rel="nofollow - 1 ] во таков случај мафијата и дополнително ќе се осоколи да прави глупости и да бара како енормната заработка да ја компензира што треба на сите да им е јасно бидејќи во Македонија се пуши Марихуана далеку повеќе од Хрватска та можете да замислите што ќе се случи доколку се споредат хрватските ефекти од нивната декриминализација во 2013-та [ https://www.youtube.com/watch?v=J-nrWjbFckc" rel="nofollow - 2 ][ http://www.novi-svjetski-poredak.com/2017/04/22/hrvatska-treca-po-konzumaciji-marihuane-u-europi-pusimo-vise-trave-i-od-nizozemaca/" rel="nofollow - 2 ][ http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Hrvatska-treca-po-konzumaciji-marihuane-u-Europi-Pusimo-vise-trave-od-Nizozemaca" rel="nofollow - 2 ] а веќе на ангро почнуваат да ја легализираат по свет сваќајќи дека декриминализацијата е голем зијан та после САД и Канада сега и Германија дума да премине од декри'маф'џокер на легализирано контролирано одгледување како ги декриминализирала сега младите кои преку декриминализирана марихуана се повеќе се во контакт така со уличари и мафијаши што генерира уште поголема хипокризија [ https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/541811/vecina-europe-razmislja-o-legalizaciji-marihuane-no-ne-i-hrvatska-evo-zasto-je-domaca-struka-protiv" rel="nofollow - 3 ] иако без осет терајќи со урбани модели ќе се генерира дополнително градско гетоизирање, наместо тоа МрМр-от треба ем да се искористи како џокер за какво такво заживување на Селото ем да не се соблазнуваат најмладите во град, за што не дека нема ризици но секогаш има начин како истите да се ресетираат (за што имате абер на крајот од постов), а сега тука удбалитичариве токму контра, Оштроумна Рурална Легализација пак пред се' е шанса за многу Млади да земат воздух и да пробаат земјоделско~туристички да се наштимаат, доколку смогнат сите партии сили субвенциите што сега одат за бројлерски greedфилдери во континуитет да бидат пренасочувани за рурална реемиграција за Млади со предност на Брачните Парови како би се стимулирал и демографскиот прираст што полесно да емигрираат рурално здружувајќи ги преку општински рурален туризам но и бесплатни општински машински кругови итн. самото пак здружување им овозможува да размислуваат и кооперативно како би влечеле од ипард екстра субвенционирање на http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=468&PID=185693#185693" rel="nofollow - заедничка земјоделака опрема и до 90% , освен основната која би им била на располагање преку општински машински кругови како агро-механизација која во секој случај ќе мора да ја работи професионален општински работник како би немало ниту кавги ниту апансаз дунстерски оштетувања, нормално предност да имаат тие како реемигранти а потем и останатите соселани, http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=468&PID=174867#174867" rel="nofollow - што е возможно преку е-роковник т.е. machinnering online manager , но без земјишна реформа преку која би http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=468&PID=211275#211275" rel="nofollow - Ќе ја ослободила земјата по планинските села каде логично би било дозволиво одгледување индивидуално а рурално Марихуана чинам се' ќе биде бадијала, ова можеби ќе биде и најсклет за спроведување бидејќи многу земја на жими мајка се држи како дедовина иако има по сто до илјада наследници по парцела дури и да ја имаат преведно на себе од дедо, а што би морало да се стегне и за оние кои имаат катастарски чисти ниви доколку не ја обработуваат земја, а ко такви или да ја отстапат на уживање на државата или по европски терк доколку не ја обработуваат да плаќаат дупли данок, сакаме каква и да е Земјоделска Земја нема друго, но се плашат удбаличарите за ваква реформа за да не им гинат од селаните гласои кои сега и мнозина на бафтанана си држат и рентаат на други по наследно а нерегулирано право одредена земја, та не и постојните немаат вака ко сега што е аир зјае празна земја на многу места, а не пак да има за новопочени MрМр селани каде и како да засукаат ракави та дури сaкале и сами се' да финансираат, но и тоа е малку просто треба и е-едукација (еду-портал-ефорум) за таквите млади во организација наод ЗФС иако најлесно и најпрактично би било истата да оди преку ветеринари кои и така се на терен присутни, само треба да се дообучат да бидат и сертифицирани рурални едукатори кои би терале и општински семинари но и директно би ги помагале и советувале и придојдените и староседелците, уште попросто преку задолжително вмрежување во рурален туризам оние мигранти кои би одгледувале Марихуана за свои туристички но и државни потреби ќе се контролираат без инда знаат кога инспекција им влетала, а за што би требало да имаат слободна соба два дена неделно за државни социјални воздушно-бањски бонуси за стари лица кои здравствено или по заслуга би имале ете бесплатно сместување во таква мрежа, што дефакто ќе ги им помогне и ним да видат што значи од дијазепам да свртат на мрмр-зарзават како природна лековита алтернатива која сетне верувам редовно во форма на чајче или баничка ќе си ја конзумираат ... дека ова е озбилен начин да се заобиколи бројлерлук за мнозина тоа е точно, но без сеопфатна дебата преку Мрмр Партија најнапред од сите заинтересирани за подобро утре а потем и од сите институции ако една таква партија земе гласои и стане некаков фактор ќе биде ко и моето само тарапана изгубено време, а ако сте думале плитарски сето ова протуркано преку удбалитичарските кланови се плашам дека ќе предизвика дебакл ако не и касапана, нормално тие се заинтересирани само како своите полтрони да со книшка да ги наградуваат, а веројатно наједноставно им е сите што можат од тука да ги избркаат или примораат да си заминат, за на крај на туѓинци да ги дошитнат планините и реките (уште тоа остана јасно и бројлерите) како би донапикале по зебои и тоа што не го испикале а нормално за да по комшилук или јабана да си прават хациенди и штедилници како би можеле мирно да спијат, за посетне уште и да се навраќаат ко чалам-спасители иако самите тие ја сотреле земјава, нормално дека рамнодушни се и за Име и за Устав и за Традиција тие просто ко арамии или доарамии веќе чеата и си ја фрлиле во канализација,а единствено што им останало да се надеваат дека ако се доволно ботовски наштимани нивните внуци некој од понадвор ќе им пушта жетончиња за да глумат глобализам традиционално партиско клановски, ексик капак ќе си лечат комплекси со кој и да излезе и проба да им ги осуети изботираниот и удбаличираскиот табиет!
туку ќе беше навистина весело да имаше некој од мрмр маусдонците Храброст ако не Чалам та да излезе на Мрмр дебата, и натенане да се преброиме и видиме дали сме способни за да истераме Мрмр Партија со оштроумно агенда, при што бидејќи на отворен еФорум ќе остаевме доволно простор за една до две години да стигнеме до озбилна програма разработена на сите ниво, и вервам така да се привлечеа подоста млади гласои, но што ми стана јасно дека ќе им ги повлече поотповеќе од младите од sds иако може на ангро и од дпмн доколку навистина балансот ко за центристичка партија со можноат за секакво фракционерство станеше реалност, сепак паралелно имав намера Иселениците да ги здружам во заедничка ултра десничарска партија за која веќе има и подлога кај МА на Џорџ, но ето прво небидна ништо со мрмр активизам, посетне и со СМК т.е. Тодор кога се видов и за иселеничка партија ми вели тој со Џорџ не се мирисал бреј да видиш да неверуваш каква суета, а пак со Џорџ кога се чув чичо вели ил херкулес и сам се можел оти некако во кашатализмот закашкал та сега кашата ја очистуе преку инает бидејќи и тој со Тошо не сакал да седне оти не биле сијамски близнаци во глаите, ех кусогледост или кусоглавост незнам но и двајцата ме пишманија за со ОМД да зборнам иако веќе се бев чул со еден од првите членои да ми даде од помладокот контакти но кренав раце, та ниту лево ниту десно нема потреба да ае ресетира ко што гледам супер ви ет на сите ВОА УДБАЛИКРАТИЈАТА ПЛУТОКРАТСКА мое беше да пробам во однос декриминализацијата да посведочам, иако и тоа немав намера налик некаков залутан пингвин да го правам, но кога сконтав дека удбашиве наполниле гашти и заради тоа ме пуштиле некако во јавност удбашки, уште пред минатите избори ако не и претходно, та порсто прво се разлајав на фејкбук маркетиншки, а немав намера туку требаше да се соберат најнапред за така да се расталаса сите веќе истурени во јавност з годините мрмрџии, налик Васкобумбикс, Белчо, Рембрант, Џамбаз, Глиш, Готра, Ориѓанецо ит. и од десно и од лево уметници кои ќе ве повикаат нѐ еден заеднички ефорум сите македонски тајфи поединци или иселеници да думаат да се дружат и да речат во најмала рака нс нз декриминализација а наместо таква глупост после која може тешко и да се смени нешто на поарно, иако на мнозина им изгледа ко да мора да и ние ко сите мастадонти да експериментираме како е да се полнат на ангро со наши пари црни џебои ем да се докорумпираат џандари и удбалитичари, а логично наместо што треба да се истера Оштроумна Рурална Легализација, но Слава Богу се уплашија маусдонци ко по обичај со недоверба кон секој независен, иако удбалитичарите ви го пуштија преку некакво ријалити шоу та нели пусти страв да не се експонирате иако на фејкбук скриени зад тоа вашите фејк маски знаете да лаете да дури и Ванковска ја извозевте дека ќе и соберете потписи за претседателски кандидат, но јас немав слична намера, ниту сум учел ниту сум стручен да бидам политичар, но изреагирав најчовечки во однос глупоста на ЛПД од чиј кусоглед либерализам не ме чуди така утре со копи пасте и педофилија да ви протнат ко нормална работа, нели имало таму некаде функционален модел, но ваша работа ето не ни стигнав да соберам екипа за Мрмр Идеализам да расталаса а јас веќе од удбашите бев пуштен веројатно на фејкбук претпоставувам аудио или видео или кузнај како си го терале сеирот, ако и претходно не врвел бидејќи тенеќињата изботирани не е дека немаат абер астрално низ визии видено што ги чека натака, та знаејќи колку им сече и кои им се мецени, особено не се ни возбудив, но кога веќе ме фрлија во јавноат и испинуваа фејк експонираност, та и јас се излајав агитпрповски, сепак ко пто реков во меѓувреме Белчо у некој филм влезе демек готово чим Тврдокорни кои ги извозеа удбалитичариве и ги пуштија низ вода ко млади мајмуни најнапред ме искулира ко чекај Брат сега ова е побитно, та ајт го почекав, но откако бидна санкањето ми вели Омбре батали јас ти давам подршка ти терај си работа, небаре го барав тој да праи статут а само евентуално му потспомнав дека логиката е да се седне и договори фејкбук маркетинг а потем да се иницира форум и да почнат млади да се дружат во најмала рака и дјмаат како понатака во Македонија од позиција на идеолошко-политичка неутралност, и така мнозина не ни садат, секоја чест на оние кои се трудат да си имаат свој мастраф и да не полнат мафијашки џебои со пари ем за ич'пари да си имаат Мрмр а заради тоа не можеле да се активираат на МАКЛЕЗЕТ, но ете откако Белчо на прва ме пишмани велам може покасно ќе се надоврзи, удабалитичариве не жалеа да организираат односно кумуваа погибел на дел од моето Семејство - на Баба Ми Сестра чиј маж бидејќи екс-удбаш веројатно изнервиран како на жена му внук (иако немаме никаква директна меѓусебна поврзаност освен од спунт преку Золва познаник) ето зборел против зајковци ем претпоставувам афирмативно според него за тешка дрога ко Марихуана, по што направи удбашката животиња дома маскр оној во Бутел лани кога беа убиени мој втор Братучед Тетка и Баба Господ Да Ги Прости и Мир Вечен Да Им Даде, колегата нивни бидејќи се самоуби ќе гори, туку дали нема и оние кои кумувале на тој масакр кога спротивно на моја волја ме беа пуштиле во некое нивно ријалити шоу ПЛЕМЕТО ВАШЕ УДБАШКО, но пак ќе речам може јас да ги запцујам и така да си лечам комплекси но дефакто не сум јас тој што ќе им Суди, а и сами нека се покајат бидејќи Господ Е Милостив, иако сигурен сум дека нема тајна која ќе остане скриена ниту зло кое нема да се разобличи, та со време и сето ова кое сега го читате ако е Божја Промисла и по Божја Волја се' ќе биде демистифицирано, од кого и кога мене и преку мене сакале и како сакале да ве играат или возат, многу веројатно и тоа глупоста на ЛДП беше спин со кој очекуваа/знаеја дека би срипал така, но не сум сигурен за тоа иако неретко патките по таа линија одат, бидејќи ниту на избори сетне со таква програма излегоа дечките а капак кога се појавија на sds билкарите декриминализирачки (билкаМВРилка) како би ги дефокусирале младите овие либерално инстант се ујдисаа сонив, сетне почнаа спинои кои во нишкава се наведени понапред од различна агитпорп природа, за капак да биде тоа исто нивното срање со погибелта на моите Ближни, а конечно откако веќе се излајав претходно на фејкбук ем се случија сите удбашки спинои та и се решив да напрвам сам еФорум за Мрмр идеализам http://archive.is/search/?q=maklezet" rel="nofollow - http://archive.is/search/?q=maklezet но на кој фpакинг не се јави ниту еден да дебатира a ко и тука сам завозев, иако тука дефакто е продолжеток од спунт кога за миг го беа саботирале МАКЛЕЗЕТ та се распишав од спунт на идивиди, тенеќињата во меѓувреме на првите архивирани страни од еФорумот ставиле и на арцхиве.орг и роботс.тхт штопна за да архивата не можете да ја видите, незнам како го прават тоа, но после успеав со помош на Малезискиот пријател кој ко програмер на бесплатната елкарте платфрома ми помогна да го инсталирам а после хакирањето и пак да го кренам форумот, отпосле веќе архивите почнав да ги дуплиран и на архиве.орг и на архив.ис просто од гнаси кои глумат демократија а впрочем не се ништо друго него ситни мачители кои подалеку од носот не добацуваат што друго да очекуваш!? сепак последната тура постови не стигнав да ги архивирам, а тоа е моја грешка, распишан чекав премногу пред да ми истече закупот за сервер за кој потем немав кеш да го продолжам, та бар бе еден од пријателите да се јавеше и да речеше Омбре еве 10 евра терај уште некој месец, мислам фала им мене ме ослободија така, бидејќи конечно ова не беше некаков проект или моја потреба, јас и така ќе си заминам од тука, туку ете се најдов во небрано фрлен без согласност во јавност, та и се нафатив да ја истуркам работа бар свестувајќи луѓе за тоа што е правилен начин на дебата, просто што е фејкбук маркетинг што Блог а што еФорум, но аирлија вие ќе да се уплашивте дека ако имам јас антиимперијалистички размисли како мрмрџија дека и вие треба да ги имате, мислам во тој случај навистина не сте поарни од постојниве удбалитичари, а дека после ова некој ќе ме пишмани пак ја нешто да тркалам ВЕРУВАЈТЕ МИ НА ЗБОРОТ : ЈАС ЌЕ СИ ЗАМИНАМ и нема да се вратам, иако ќе ми го тупат ко што ми го тупат во меѓувреме, освен ако не ме депортираат од негде, или пак ми требаат некакви документи, ниту барам извинувања ниту сакам сожалувања, само гледајте утре ако некој ве повикува пак на еФорумска јавна дебата не го игнорирајте особено ако е за склет тема, норално најблиските секогаш треба да се таков Чоек, но во мојот случај токму тие најголем игнор ми удрија откако на форумо не се појавија а додека тераше мартенг најавата на фејкбук (фала им и за тоа) ме подржаат фејкбуковско лајкохоличарски непотребно пувеќемина онака пупу-скраја да е што си ми пријател но со лајк од немајкаде а имаше и такви кои скубнаа џенем небаре јас сум тој што ќе ги изгори, ало вие во фејкбук како се ќљофтате меѓусебно веќе и' сте изгорени како општество, најнапред умствено од цијашите а посетне и душевно од демоните, ако не ви стават навистина онакви ригидни закони за дрскост (ко на Миљенко) по социјалки, каде/бидејќи и деца секојдневно ве читаат - набрзо ни К од македонскиот космополитизам нема да ви остане, но бадијала и еФорумска атмосфера сред која пак ќе си терате дрско и подпросечно, но таму пак ко на институционални заради биометриско членство и со мандатни бонуси треба инстант да ве закопуваат за да се научите бар креативно да бљуватени заканувате иако и тоа е подло како форма на дрскост за на институционален еФорум, та отворете си свој приватен и таманете колку сакате, чудно пр. Владиката Зоран Вранишковски беше гостин во МНШ но видиш знае Миленко да биде учтив, та ниту на неговиот приватен еФорум тогај не го табаше, та чунки има надеж ако почнете ко домакини бар кон гостите макар и од спунт да сте човечки, за така пополека оние кои се умни да скубнат од фејкбук тињата, во која сега да видиш да неверуваш дека ќе фтасаат удбалитичарите по цел нет каде што сте рекле да ви премерат, иако ете тоа удбашки го чинат а кај беа Шфрчко да го уапсат кога на тв изјави Македонски Народ треба да се бомбардира, а да не говорам шаржените кога потепаа се' живо и диво од бивша позиција по фејкбук дереа и колеа ем град кога го палеаа та и џандари тепаа ко да се гумени кукли, нека си земат огледалото и да се повидат за да цело посетне од глава не им се скрши, но почекајте nwo со ваков памет не ви бега обострано ако на удбашките спинои ко македонци наседнувате, та таму не само на јавни места туку во атоми ќе ви мерат понашање и ќе ви тренираат послушност, но не се наивни-абдали цијашите ко амерудбаши зошто фејкбук го напраиле прво ќе ве горат, а сетне преку него и ќе ве прегорат! затоа думајте како знаете од таа пајажина да скубнете, и со бош форуми ако треба, а не пак некој општествен или пак политички, што конечно требаше да биде и во однос пр. дилот ца-зи, но мајмунска работа та ем скришно го дилаа, ем амандмани ретроактивно ги тераат, ем ни самите немаа дебата, туку само агитпроп, а да беа демократи а не удбалитичари ќе седнеа сите карти ќе ги отвореа и на долго и широко се' со Наорд ќе премереа, додека вака оставија простор утре ко нелигитимен дил ако некому му се може и да го руши, значи гнаси кои само за своите мецени мислат а долгорочно освен за на буниште на заборавот да завршат и ако можат таму сите да ги повлечат абер за друго си немаат! зар со спинови лажење криење потплаќање корумпирачки и како се не оросписки стојат смерно во Вистината и со чисто лице пред Народ и Бога кому така да ве прашам му служат!?
еве кому <<<Д>>> ако воопшто и семсвесни за тоа, инаку овој абер би бил соодветен ко за во нишката Ав.Роб. на буилд.мк но мислам посоодветен во оваа, за од спунт да посочам како локалните удбалитичари всушност ве фрлаат во зеро-ван матрикс без воопшто и да мучнат главчината дали и навистина е така, та ајт тие што се изботирани, и не им е тоа јасно, та и оние кои се свесни за нивната глобалистичка инерција ко зорт'склет'лук инстант ги таргетираат агитпроповски индиректно ил директно a како би ги девалвирале некако, бидејќи навистина им е тесно во својта фатаморгана која е ветер&магла а ви ја продаваат како мед&млеко, гледајќи да не излезат капак И јавно ко абдали како копи-пасте банк-корп полтрони, за кои единствена слобода е коленичење пред трансхуманистичко-еугеничарските светски-елити, нели бидејќи така се осеќаат важно бидејќи ги штипнале по обравчиња а фактички само гнасно ги учипиле да одработуваат занив 0/1 зеро-ван агенди за nwo(нсп) инерција, што е разбирливо доколку знаеме дека генетски и самите низ 70 години федерализам за поарно и незнаат, та ако и во телеславија Селото го сотреа како експериментален федералиатички гајрет, колку повеќе во скорешниот евроболшевички федерализам каде и сега 80% од обработливата земја во еу ја држат корпоративни аграрни мастадонти и големи фарми, т.е. https://www.tni.org/en/node/23469?content_language=en" rel="nofollow - 52% имаат 3% фарми , можете комотно да сочекате на еу-пенетрација та да им ја дадете за ич'пари на поклон [ https://www.greens-efa.eu/files/doc/docs/19abd146a6f61773450e58f438b3d287.pdf" rel="nofollow - ] а што дефакто значи НИКОГАШ САМООДРЖЛИВОСТ ЗА НАРОД, СО СЕГАШНИВЕ УДБАЛИТИЧАРИ ПРОСТЕТЕ СЕ ОД ТАКВО НЕШТО, А ЖИВОТ ПОДАЛЕКУ ОД ГРАДСКИТЕ ЦЕНТРИФУГИ НИКОГАШ, ОСВЕН ПРЕКУ ПЕЧАЛБА ЕВЕНТУАЛНО ЗАРАДИ ПЕНЗИЈА НО ПОТПРЕНА НА БАНКО'ЛИХВАРСКИ'НАЕМЛУК ах забораив ќе имате во саксии шанса да засадите зачини, но и тие од гмо семка! во продолжение имате зеро-ван абери кои ја демистифицираат либералната научна инерција кон сајборг раса (која со вакви удбалитичари не ви гине) а кои абери укажуваат УШТЕ ДЕНЕСКА на склет примена на Роботиката, освен нејзиниот во моментов извикан Медицински тренд, и не бидејќи Луѓе треба во страои да живеат, но ко што е наведено во пост #4 во нишката Ав.Роб. склет инерцијата кон која стремат еугеничарите, а заради нсп-агенда, којанинерција на деншните еа-детерминисит може да се каже дека им е копира ко што таму е наведено од екс утопистите од ссср чија максима е навистина култна во однос која и да е идна тајфа со сличен стремеж за утописки рај на земјата - Automation is a universal law of development - the 22nd Congress of the Communist Party of the Soviet Union in 1961 - но не заборавајте кој го посеал таму глобалистичмото експериментално семе [ https://web.archive.org/web/20180630224025/https://www.maklezet.mk/community/index.php?PHPSESSID=lggddv784fti166qqa5npg5r6b&topic=111.0;all" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/sl5HO" rel="nofollow - 1 ]но додека да бидне новиот светски поредок трансхуманистичка реалност, според еугеничарите во моментов има премногу ризици кои мора да се ресетираат, најнапред растот на светската популација а преку тоа и загрозување на комфорната светска елитистичка позиција на еа-еугеничарските-детерминисти да не скоро туку веќе се соочуваат со брзорастечки економии и држави кои биполарната геополитика како полесна партија шах до нсп расцветува и мултиполарно, та ко и што самите имаат предвидено како ризици произлезени од нивните еа-стравои за светска доминација во недоглед уверени се дека нема друго чаре туку да се впрегне воен и економски белосветски карамбол, во тој контекст освен конвенционалните К*ршлус сценарија за таква партија, на маса се и супер-сф-стратегии за неконвенционално таргетирање дали неистомисленици дали противници а со наноботско-биолошки кyршлуси, кyршлиго овој кyршлиго оној паралелно со пепел подоле аш повнатре итн.


http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3059&PID=215115#215115" rel="nofollow - (постпоентирано кратко) [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&PID=3127441&title=nwo#3127441" rel="nofollow - 2 ] разбира се во најлош случај доколку чоек на овој свет гледа како конечен стравоите можат да се распараноичат и тро потака та да речеме целта не ет халуцинирање ами калибрирање бројлерски стандарди во одреден регион за одредена популација во даден интервал [ http://web.archive.org/web/20130630023418/http://www.projectcensored.org/top-stories/articles/16-human-genome-project-opens-the-door-to-ethnically-specific-bioweapons/" rel="nofollow - 3 ] a заради еве да речеме не ради глобалистичка подобност, туку за глобалистичка рамнодушност како Народ не би се заќљофтал меѓусебено како резултат на лоботомирачко експериментирање, та вака онака културно комарците кои никако еве и сред октомври да ги снема ko да ги нафурал некој да ве поздравуваат како тој некој мислел дека треба, Не Дај Боже таквиот да имал империјален маштаб, иако навидум комарците се оние истите локални а за кои веќе стандарни методи не помагаат [ http://archive.is/gGU8E" rel="nofollow - 1 ] туку мора да се тера и по'кре'актив' но [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=746&PID=227045#227045" rel="nofollow - 1 ] нели користиш бакарни завеси и како емф-штит и против пенетрирање робокоп-комарци, но кој се одважи да 'рк 'рк 'рка по трансајлата нсп-болшевичка, него и ќе го 'ркат та и сами ќе си ја тргнете завесата ако доброволно налетувате ко натуралисти на робокоп-помади роко-шампони или роко-пасти за заби и слични општествено коминтерновски амортизери (за планирана подобност) ворлд'ситизен агенси [ https://web.archive.org/web/20050404155926/http://www.guardian.co.uk:80/chemicalworld/story/0,14534,1209991,00.html" rel="nofollow - 4 ] > нели ко што вели жбигнегнатиот елит римоут кинчрол е аутмоуст нидед тул фор елит утоп'пион ворлд [ http://archive.is/J7Gor#selection-1365.776-1365.820" rel="nofollow - 5 ] во кој биониката е само еден аспект на трансхуманистичкиот сом во чив тињовит сон место за натуралист има во е-архивата на хичкок како глобалистички антисоцијално страшило на тогашно-сегашните земјани за кои единствен идеал за живот соживот и надживот е мамонизмот како земен есхатон на постоење на хомосиликонот [ http://lessonsfromearthschool.blogspot.com/2009/02/exit-5the-coming-of-borg.html" rel="nofollow - 6 >[ http://archive.is/Lqrfr" rel="nofollow - 6 >[ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27894&PID=3127008#3127008" rel="nofollow - 6 > што неминовно ќе води кон хомоанатемаго бидејќи паралелно со киборзирањето ќе се одвива процес на дехуманизација на познајната етика та и естетика нели пополека и ткивата нема да бидат толку атрактивни како металните и легугурските најнапред импланти и протези а потем дронови ко Душа во сајборг школка, за да таквиот процес на трансцеденција од Човек од Бога создаден премине во дељмиург од анатемаго впрегнат или попрво топтан навјасан за така ако може и цел свет да го парализира за отфрлање Христа како Бог а прифаќање за бог на од спунт преку научните диктатори својот сccс'пинуван'создател, интересно во однос Слободната Волја уште сега и без бионичка реалност а заради технократско мамонистичко брашно во кое ве легнуваѐт повеќето им ги прегоруваат Слободата и Спасението на Душата како смисла цел свест за она што е Вечно Блаженство наспроти минлив автоматизам на ниски страсти во кои ве поховаат за што позагорено да сте примамливи како плен за во геената, на оние пак ова ШТО ИМ Е И САМО РАЗБИРЛИВО а се автоматизирани од спунт во мамонистичката градска центрифуга па и рурални места, бар гледаат да го задржат фокусот кон отштопување од системот потпрен не на хуманост ами дрзок мамонизам кој наводно сее Живот преку максимата 'парите го вртат светот' затоа жнеете изботираност и ко индивидуални изботирани Чоеци но и ко заедници кои наликуваат така наштимани како покер автомат ако не е-рулет за планирани случајности на ки џек пот премија ви ет еконосмки раст, наместо хит д роуд џек на Село што побрзо додека не ве напраиле елитите тенеќиња, што конечно и на село не ви бега ако муабетот ви е строго загарантиран пласман од државата наспроти самодоволност преку самоодржливост лишена од мамонистичка идолатрија, под претпоставка дека утре за да продавате ќе треба да сте целосно учипени платежно ако не поинаку бидејќи системот ве третира како ресурси кои слободна земја на претек нема да ви даде ако плодоите од истата пример ги давате бесплатно за сиромашни, а наместо ко таков да поджри напротив заради суета&себичност ако не корумпираност&алчност ако не вњ рекетираат ко во феудализмот со арач од под маса посекако ќе ве изреметат со мал милион стандарди и ставки за да можете да функционирате самоодржливо а во исто време така да сте отшопани центрифугално системски, бидејќи несистемска аутомата за политиката е ризик кој може да повлече нога за и други така да здрмаат самоодржливо, при што системот навлечен нанив не ни зане како да го компензира евентуален таков спунт, навикнат на се повеќе нови и нови бројлери, што пак нормал ќе проба да го надополнува со увозна ефтина бројлерска маса, иако сега имаме и уште поголем парадокс, каде народ брка бројлерлук и понадвор бидејќи нормално бар таму е тро и повеќе платен за наши стандарди та лесно ко печалбар мможе посетне тука да се пензионира и побрзо ако фокусот му е само на бркање пари, та сетне да сврти кога ќе се врати на самоодржливст, но знаејќи какви хедонисти сме со префинет вкус како заедница особено помладите, нормално штом излезат тие таму понадвор подзапекуваат за така и таму едвај да преживеат штом се опуштат и на тамошниот живот се аклиматизираат, тоа пак и дополнително тука дома мора да ја ограничува популацијата да ја напушти центрифугата економско-системска та може немаме за сега некакви екстра намети како демотивација за оние кои сакаат преку рурална реемиграција бар заради чист воздух да се спасат од градскиот бројлерски веј'оф'лаиф, но немаме ниту екстра субвенционираност или подршка освен ако не сте и таму џентрифугално расположени та да ве стимулираат заради бизнис логика, ЗАТОА И НИКОГАШ НЕМА ДА ВИ ДОЗВОЛАТ ОШТРОУМНА РУРАЛНА МрМр ЛЕГАЛИЗАЦИЈА бидејќи така потенцијално ќе ве изгубат ко ботови за полесна контрола, и од потенцијален статистички бројер за привлекување ко систем едикои нови greedфилдери преку кои ќе се штимаат постојан ненаситен економски раст за системот за сметка на раст и слобода на Граѓаните та макар и минорна, БАР ВАКА КАКО СЕГА СЕ ПОСТАВЕНИ РАБОТИТЕ ВИЕ ВЕЌЕ ИМАТЕ СИСТЕМСКИ ЕНТИТЕТ КОЈ Е ЕКОНОМСА АУТОМАТА која само гледа кого ќе прождере пред себе, да е посмешно преку неа пак се богатат на маката на другите оние кои истата успеале да ја впрегнат за узди и ко таква да ја возат лево десно, веројатно верувајќи дека некогаш истата ќе стане доволно стабилна за да ви донесе на вас ко бројлери бар хедонистичка слобода преку урбан скоцкан квалитет на фастфуд живеење кое како конзумеристички послушници ќе ви биде центрифугално надградена и надополнета со ешто повеќе шкарт фалц и бижутерија производи со планира3на застареност АКО И ТОА Е НЕШТО РАДУВАЈТЕ СЕ И НА ИЗВОРСКАТА ХЛОРИРАНА ВОДА НИЗ АЗБЕСТНИ ЦЕВКИ но и на суперприсутниот осиромашен ураниум кој како фин прав ви го нанесуваат косовските северни ветрови ЗА НЕЛИ ВИЕ ВО СКОТЈЕ СИ МИЛИТЕ ДЕКА САММО ПМ-ки ДИШЕТЕ бреј бројлери до немајкаде ем експериментални рат-рејсери без рајт-ту-фритинк енивер, БИТНО ЦЕНТРИФУГАТА ВЕ МЕЛЕ а вам животот ви е убаво нашминкан кога скопско лето или целодневна година имате некаква опен'ер забава, оние кои можат да си ја дозволат, оние пак кои неможат истата од спунт преку тв ги забавља со закаснуење во четири ѕида, но бар помалку така се изложени на пм-ки и аеро-осиромашенки та комотно можат и од спунт да се тешат ако не се радуваат што во костец бројлерлукот должништвото и зависноста некако ете ко доброволни робијаши имаат и тие некаков ксмет да подзачуваат коски за што подолго системско подмачкуење со бројлерлук, кој пак сега кога ќе треба во еу да пенетрирате просто ко таков и експоненционално ќе се намножи бидејќи и ќе немате право никому од комшиите да му речете ајт ик од тука после три месеци на црно аргатлук! АЛО зар не гледате дека ве мелат во мизарница ко мизерлук заради мизер-чорба а во која впрочем распливани сонувате сред распадната свест сласт од хедонистички мамонистички или егоистички кратко и стинопаланечки радости, што на крај нормално ќе ви зашмелца Душа трајно ако не ви ја пререже со шмишајбна или циркулар во раце на некој локален удбалитичар на светло или фараон во сенка, кои наизменично си подавааат автоматските режачи додека одржуваат центрифугата да меле пере ждере, НО РАДУВАЈТЕ СЕ ВАС СЕУШТЕ НЕ ВЕ ЗАКАЧИЛ КАШАТАЛИЗАМ ОЗБИЛНО зато почитувајте се надевајќи се дека тоа ќе се случи кога ќе станете офицјално еа-пенетрирани, но Аирлија на Паметот ако си мислите дека таму аир ќе видите, напротив ко послаби центрифуги на поголемите ќе им биднете топтан месо од кланица, сигурно мислите ним до ваша Самоодржливост им ет, бреј треба да се токму акмаци ако вервате дека еа-детерминистите апансас би си дозволиле некој да им биде самоодржлива варијабала во систем на врзани и зависни садови за така да може да одлучува НЕЗАВИСНО И ПОТЕНЦИЈАЛНО ИМ РЕМЕТИ ПРОЕКЦИИ ЗА САЈБОРГ ЕВОЛУЦИЈА НАКАДЕ Е ТРГНАТАЦЕЛА РАБОТА, но не очајувајте пополека што сте си посакувале тоа и ќе ве снајде, иако сајберлакот вашите внуци во блиска иднина ќе ги спржи ко денешните што ги похува така низ фејкбук и конзумеризам, НЕЛИ ШТО ДА СЕ ЗАМАРАТЕ КАКВА ИДНИНА ИМ ТРАСИРАТЕ ТАМАН ЗА ТАКВА ДУРИ И СЕБСТВО СТЕ СПРЕМНИ ДА СИ ФРЛИТЕ НА ГОРЕЊЕ КАКО И ВИЕ И ВАШИТЕ ПОКОЛЕНИЈА ШТО ПОУБО БИ ДОЗАГОРУЕЛЕ И МАТЕРИЈАЛНО И ДУХОНОСНО, уште еднаш терајте си магарето и понатака удбалитичарско плутократски и гласајте им ги на копи-пасте склепаните програми кои предизборно ви ги товарат како идеални, а потем и меѓусебено доизвадете си очи губејќи си Благодат низ фејкбук или тв сеир илити омраза судејќи ги своие Ближни околу себе заради немање свест дека самиот систем како е скришно устроен генерира погодни услови за КВАЛИТЕТН РАСТ НА КОРПОРАТИЗМОТ ИНДИВИДУАЛНО (за група акционери најчесто мафијашана) А НЕ НА САМОДОРЖЛИВО ЗАЕДНИШТВО кое е возможно само преку Рурален Живот потрпен од својот труд преку свој плод за подобро почесно и повкусно утре, но нели за такво нешто ниту имаме абер ниту волја ниту пак рака подадена ниту семејно а не пак државно, евентуално комшиски ако онаму каде сте придојден ве знаат од дете та да ве потпомогнат а и тогаш и тие таму насело ако не се зафатени пак ги нервира што им дошол уште еден да им ја надгради самотија со преживување, бидејќи денес најчесто луѓе бегаат ко поразени во градот та бар да си смируваат зортот како ко сомлени не го изгубат човечкото во себе и тие да почнат да мелат како би преживувале и растеле понатака пак во градот, просто ГРАДОТ Е ГЕТО КАСАПАНА во која буквално поголемата риба мора да ја изеде помалата за да преживее, каде место за самоодржливост нема ниту кај тротоарските продавачи а не пак меѓу компаниите кои капак никогаш и нема да се стандардизираат во доволен број за еу-околности кои стандарди пак токму се нафрлени за да не им ремети секој филмот тамошен, та тука можат по тој основ да растат само корпоративни феудалци и тежнеат кон олигополи и концерни, а кои пак во еу-околноати та и без нив само и доколку влетаат странски инвестициски фондови заради нато пенетеација ќе се офајдат само мал,умина кои ушуќариле од грабежот на акции или пак коцкарска парадокс инвестиција на лонг асет фјучарење додека останатите ајт КАМШИКЛАР ОД СИТЕ СТРАНИ СО ЕВРОПСКИ ЦЕНИ ЗА БАЛКАНСКИ ПЛАТИ нешто што се случи и во Хрватска и во Бугарија и во Романија [ http://www.balkaninsight.com/en/article/romania-bulgaria-top-eu-poverty-statistics" rel="nofollow - 1 >[ https://www.total-croatia-news.com/item/12844-croatia-soon-to-become-poorest-and-most-backward-eu-nation" rel="nofollow - 1 >[ https://bib.irb.hr/datoteka/730638.poster_Tendencies_of_Poverty_in_the_Republic_of_Croatia_and_the_Eu_Countries.pdf" rel="nofollow - 1 > а ги фтасува и Bо Грција само заради геострашкиот рекет од сите страни та и некако додржуаат на тој план, иако во 10 милиони заради '08-та веќе почнаа и многу гладни уста да липсуваат кои немаат ниту под перница а и да имаат во недвижности немаат кој да им компензира, та дури сега почнаа ко такви да се враќаат на село без компас бркајќи самоодржливост, НО кај нас таквите не се ниту малу ниту пак смејат да си дозволат да чекаат на грчки сценарија, туку не најпаметно туку најнеопходно е како знаат и умејат да се самоорганизираат и удбалитичарите да си ресетираат принудувајќи ги да отворат институционални еФоруми ако не партиски каде и онаа каква таква научна фела ќе биде обврзана ако не со граѓаните со политичарите и администрацијата да дебатираат за да постават баланс од самоодржливост и бројлерлук кому што и колку му треба, а по тој основ да постават и инфраструктура од рурално-реемигрантски спунт за НеДајБоже сценарија како глобален еконосмки политички или природен К*ршлус, но прајте си вие филмои дека тоа еу или нато ќе го стори за вас, или пак ако не се тие брикс и знд, мислам АЛО ДОСТА ГЛУМИТЕ ЛУДИЛО / КАКО ЗНАЕТЕ УМЕЕТЕ СПАСУВАЈТЕ СИ ДУША што конечно можете да го чините и ко бројлери било корпоративи или административни, но не очајувајте што самите сте избрале така да живеете, а како би се радувале на овој свет Благодатно ко Воцрковени и тро удобно да неречам комфорно, бидејќи веќе во град комоција немаат ни директорите знаејќи колку криминалот е намножен та цело време стрeпат кој рекетар може да им улета во фотељата со клизачи, ко што овие им улетуваат на политичари, а политичарите на Граѓани за овие децата да си ги малтретираат ко исфрустрирани а без друга алтернативно место за тресење гурабии, до душа фејкбук стана како амортизер тоа, но бидејќи и деца го конзумираат на ангор та ето од спунт пак децата си го кркаат вашето срање, сетне се чудите се дрогирале, добро е што не се потепале сите во каква безидејност и омраза сте ги фрлиле заради вашите кусогледи удбалитичари и мафијашка подобна плодност, која оплодува само урбана сељачана и азгани наместо урбани интелектуалци и домакини, а оние пак случајно што ќе се испилат ко такви нормал бидејќи немаат услови за земјоделие та бркаат печалба логично ако веќе треба да тераат бројлерлук гледаат тоа да им биде еу (чим можат да скубнат и тро поубав избордури и административно се учипиле), само што ко такви сетне не сакаат назад за да не се замараат со удбалитичарска атмосфера во недоглед, та заглибуваат таму на запад, иако не сите можат лесно и брзо таму да кренат глава та да си дозволат и комфор ко кај нас, бидејќи не се веќе печалбари кои шеткаат за по дома евра, туку нормални еу граѓани кои со таквите плати исто едвај крпат таму крај со крај, како ќе ги примамите нив да се вратат назад незнам, но глејте сега откако ќе ви отвори меркелка вратите да не останете инстант преполовени бидејќи така удбалитичарите ќе почнат да и навистина да ве јадат живи кога ќе нема кој да им застане од младите напат со оштроумност, туку во најдобар случај ќе ве закачи воено-полициска хунта ко порано кај долнион сосед, којзнае може и тоа е решение, сетне да удрат спартански закони и така да ушкопат мафијашлук и јавашлук, но се плашам дека така само ќе се донатоварите со автократски азгани ко што беше случај во титоизмот, иако не секогаш тоа било случај во телеславија, но имало бре Народ, дури и се множел, а сега дилит или во подобри околности рисит на младите им е само во агенда, ако знае некој поубав термин од еутаназија за ова слободно нека каже! до душа порано таквата еутаназија важеше најчесто на индивидуално ниво кога како ког го закачила, додека денес дочекавме симболично и колективно харикири да сториме за да нели ни преседне индивидалното си мислиме можеби, напротив така мизеријата само се зголемува кога и покрај се' изгубено на крај и Честа чоек си ја фрли под тркала, а зошто бидејќи забораил дека ИМА АЛТЕРНАТИВА КОЈА СЕ ВИКА РУРАЛНА САМООДРЖЛИВОСТ но која не е нит лесна нит возможна доколку индивидуалистички се тера и со смешни субвенции и' за зафатени земјоделци а не пак за придојдени дустабанлии ...

забелешка симболот <<<Д>>> погоре се однесува на дуалистите, оние кои го изедначуваат доброто и злото за еднакви, кои веруваат дека можат да седат на две столици, и тоа не експериментално туку самоуверено без и себе да се запрашаат а не пак друг да побараат за мислење, оние кои мислат дека пак дуализмот имаатмдржавничко право на сите да им го наметнат како пожелен, за нив компромис со злото е помало зло, пр. да се влезе во воена империјална центеифуга како би одолеале од нивни индиректни уцени, мислејќи дека истите така нема да ги стигнат па капак тоа го истерале автократски наметнувајќи им ја својата волја на сите како неприкосновена, слично може да се дума и за руралната легализација која бинсе впрегнала заради ескивирање ризик од хаотична декриминализација, кој чекор без широк консензус и сите да сложно да го осигураат сестрано е навистина глупоат бидејќимпак ќемдоведендомхаотичен мрмр ефект само што олеснителна околност ќе биде што паритембиноделемво народни наместо мафијашки раце, заради што доколку и се случи рурална легализација треба контра мерки за да мрмр-от не стане култ а што единствено е возможно доколку 100% се вложи државата во спортот > почнувјќи од релокација на спортско-обложувачки приходи 100% во спортот за истиот да се доведе на државен здравствен столб а што е возможно самомдоколкунспортските кладилници се исклучиво државни, но потребни се и многу други спунтови за ресетирање ризик младите да гледаат на мрмр-от како пуш авантура од бесплатни железнички и автобуски билети за секој купен билет за спортски натпревар па се до градење спортски објекти во костец европски идеали [ http://archive.is/Qybze#selection-3559.96-3559.147" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1204&PID=129037#129037" rel="nofollow - 1 ][ https://www.lotterygoodcauses.org.uk/distributor/sportscotland" rel="nofollow - 1 ] , кога би ја споредувале вака ерга-омнес насилната легализација за одродување може ли да се каже како се осигурани ризиците не само на честа туку и заканите односно јасно е дека Чоек без свое јас лесно бива уценуван и отповеќе и тоа мајтапџиски, како ќе се компензира укинувањето на шансата турситички да имаме бенефит од антика и среден век па и нов век со оглед дека ова е радикално нова држава, потоа кој ќе биде амортизерот откако за младите се отворат само и германски врати за работа без виза колку популација заради ќорсокак позициите и агендите изгуби државата, колку пак е доволно за да можеме да речеме ни требаат сиријци за да воопшто преживеат пензионерите здравството образованието како некој би ги полнел фондовите, ова и само визната либерализација каков удар напраи а не пак безвизен работен режим, ние требаше да стигнеме до ниво од 500 до 1000 евра просечна плата та да се надеваме дека младите нема да си одат а дури тогаш да се отвориме кон еу, та макар и само туристички безвизно, но која е алтернативата за нив да бидат бројлери во некоја корпоративна фарма за 200 евра просечна плата а пуширани до лимит на робо-тенеќиња, пречесто и без да се синдикално здружени, а неретко и како стажанти со години     

...Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 29.Октомври.2018 во 12:55

чатали-купатали колку писма се, минатата недела се случи интересна агитпроп ујдурма https://www.buzzfeednews.com/article/janelytvynenko/pipe-bomb-hoaxes-conspiracies-misinformation-debunked" rel="nofollow - во САД ЗА џин'шерман'туршија која ќе рече чоек да не ти се верува дека по иста матрица делуваат социјалдемократите и тука и таму, односно штом се во опозиција а сакаат да направат предизборен пуч ЌЕ ДА не бираат средства за спинување, сега ама баш виа https://www.washingtontimes.com/news/2018/oct/28/cesar-sayoc-first-registered-republican-march-2016/" rel="nofollow - санкилотска бурлеска чие шоу било срочено ако не нарачано како автентично ко потенцијален ексПИС'16провокатор на стендбај кој и во сурат ко да му е бутнат бушон за уште тогаш да релира ко слипер К*ршлус, иако може отпоздравуел и како самоиницијативен блеџек блефер заради лична промоција ах колку не му личи стаилинг за патриот без конК*ренција ама ај, а директ-индирект ќе му донесе целата џева посекако слава и милиoни натака виа бестселер бомбон биографија, но и да не СЕ дрзнале демократите на ваков спин кога замирисуе и отаде барата на шорош ујдурмлар не туктаму него опен'соурс'постојано што да се каже него сОрОс'ГоУ'хОмЕ ако ти фатат воа ромпер'тромперов како чоек'от'доверба низ младоамеричкиот'ти'антифлар или филантропскиот'ти'кукбук за улична“демон“кратија за која 'демократите' в САД се https://www.businessinsider.com/is-george-soros-the-weak-link-in-the-globalistneocon-alliance-2011-4" rel="nofollow - неоконски-сорошоидно прецизни vo odnos proglasite za junajted usa'lar бидејќи ттип им ет ресетиран та им се брза им се брза и не бираат средства МОЖЕБИ скенирајќи публика доволно долго за да најдат подобен предизборен бот ко манчуријан кандидат кој би одработувал поени агитпроповски за контото на хиларка за првпат светските медиуми слушајќи го пак нејзиниот глас дека време е америте да се обединат во сега навидум дипли маинстримедиа дивајдет американ сосаети, https://www.washingtonpost.com/news/made-by-history/wp/2017/10/24/hillary-2020-trump-better-hope-not/?noredirect=on&utm_term=.fe5627a77efe" rel="nofollow - чунки мисли по следни избори 2020 дека тоа ќе го стори , битно да пуштат ретроспективна вода дури истата и глумец им ја опраИл,                                                                                                                                                                                                                   иако кога се на власт тераат нешто поискрено, што би рекла мадам'дип'секретари што толку крши клечки оној Асанж дајте дронирајте го, веројатно и за тоа фолирајќи жмигање со лево око врвејќи крај фактот кадешто викиликс е од дипстејтовци пуштен за да може да спинуваат кога како им треба [ http://50-shades-of-abuse.blogspot.com/2017/01/the-wikileaks-psyop-secrets-lies-part-3.html" rel="nofollow - 1 ] а сега ете го користат и во однос Трамп како тој да имал некакви од спунт контакти со него, иако самите тие го инсталирале како патка Асанж, за што чоекот може и да не е ни свесен, што сигурно не ет случај и со председничкиот фанатик кој на 'демократите' в сад им испратил писма со некакви анархикукбук експлозивни средства, слично ко што на локалниот агитпроп мегафон на соц.дем.сој. му беа пратиле некои патриоти погребен венец, што не значи дека тие и тоа не биле но зар удбашите не сместуваат од спунт патки, најчесто наоѓајќи некого да врбуваат за да им послужи како маша за истерување агенди, дефакто тоа е случај и со Асанж но оди фати им крај,                     јасно зависно од интересите делувајќи од сенка си тераат спинои во милион комбинации сред милион околности, што не значи и дека ќе им поминат но како кога, пожелно ил не тоа удбашите (глобални или локални) битно гледаат ццц...................................... инерцијата да им е кон одредена цел, во кој контекст има различни цели низ различни нивоа кои треба да доведат до нивниот нсп што побрзо, Асанж во тој контекст е како патка за мас-дефокусирање низ вистини за да ја фокусираат светската јавноат кон таквиот удбашана агрегатор, потем полувистини за да можат да уценуваат потенцијални политички жртви во однос кариера или пак позиции, и агитпроп невистини за да завозат јавност и ја легнат на свое брашно, но како удбашана штом некој почне да се освестува во однос нивните шеми пристност и подмукли цели, тој некој гледаат во од да го ресетираат на мал милион начини иако најнапред по линија на сластољубие среброљубие ии славољубие, а ако во тоа не успеат во најдобар случај да му изгубат време или пак го дефокусираат од негова демистифицирачка волја, нешто налик како мене ме повлекоа за нос да се распишам на Билд, откако ви                                       доа дека претходно сум се завозел на локален Блог и по белосветски форуми а каде ете требало во најдобар случај да ми проверуваат пулс, нешто штo сега со повеќето на ангро го чинат на фејкбук бидејќи пулсот таму тера и тро апла лично отколку општествено, а неретко баш бидејќи им изостануваше личниот пулс та локалните удбашана правеа многу грешки во чекори тука сомене, какви и агенди да имале претежно да ме шитнат или подзапрат некако за да не се Замонашам, зошто не ни сакам да знам иако претпоставувам, и на навистина се завозев на Билд како социјално наштиман што особено станува случај кога Чоек го презрел кашатализмот та веќе фокусот не му е на себе туку на Заедницата, но на нивни или од нив исконтролирани еФоруми лесно ќе ти кинат постои доколку не им се по мерак, иако за волја на вистината тоа го прават сугестивно до некои модератори на Билд наместо директно, но смешно и додека за некои членои е дозволена безрезервно дури и дрзок политички сеир за други ниту аргументирана дебата со сличен набој не поминува, иако ова е модераторска пристраност по политичкo клановско симпатизерство, иако дефакто ќе рече некој јас сам неоправдано параноичам, бреј да знаете како распалив кај Миљенко на форум може и нема така да думате, ем во костец блогот Антиотанизација 2008/09-та и ето га се појави 2010-та еФорyмот Билд.мк веројатно најслучајно, но можеби и по нечија сугестија до Админот дека доста е препирање со балканци на скај'скрејпер'сити и ајт прајте си свој еФорум момци, но параноја ко параноја особено здрава доколку веќе на Чоек му е јасно дека го таргетирале, та дотаму да бев забегал да барам кој може да стои зад Билд ко муабет, кој кумувал, што чинам ко во случајот со Асанж што го извозеле за викиликс, та слично чинам и Панкс како програмер го повлекле за рака, дефакто Членоите кога ги запознав на првата средба далеку од профил на удбашана зрачеа, Лондон Паб мислам беше дури се сеќавам и цигара бев запалил после две години апстиненција, ем во однос спинои немаа ниту абер дури и е-порталот кога го отворија, иако затоа од спунт удбашана на ангро си беше присутна на форум, но најчесто фаќајќи си сеир апропо секојдневни случувања на Омбре кој аимго тераа низ смешни двосмислени спам коментари по нишки во главните теми, нормал им пукнал филм бидејќи одбив каков и да е контакт во меѓувреме што сакаа со мене да го воспостават кога веќе им стана јасно дека неможат во рака да ме имаат, затоа пак најчесто возејќи ме преку Пријатели индиректно, иако си продолжија и интерактивно индиректно да ме тормозат оние периоди кога одбивав да се опуштам во скопската центрифуга, НО каква случајност полирајќи параноја ми замириса на германско масло муабетот а според аутобилд аналогија, ајт си велам да срчнам дали има некој сличен сајт во ДеРеГа, И оп некоја елитна фирма за информациски да неречам информатички технологии, со директор еден од потешките месони во швабија, а помошникот извршен vorstand одбор пак еден од потешките цијаши за европа [ https://web.archive.org/web/20120623025511/http://www.built.de/built/index.php?page=impressum" rel="nofollow - 1 ][ https://web.archive.org/web/20060913000000/https://en.wikipedia.org/wiki/Ralph_Peters" rel="nofollow - 2 ][ https://www.amazon.com/War-After-Armageddon-Novel-ebook/product-reviews/B002OKZCTI/ref=cm_cr_dp_d_show_all_btm?ie=UTF8&reviewerType=all_reviews" rel="nofollow - 2 ][ http://archive.is/EkFK4" rel="nofollow - 2 ] мислам ок случајност и јас ќе речам, но знаејќи си го животот во постојана трка да им скубнам на стапиците и патките на локалниве удбаши за незнам како се' не да ме легнат на некакво брашно како би ме имале во бубањ, та во најмала рака овие аналогни абери ги пречекав како кармична честитка, а впрочем токму вака од спунт се случуваат местенки и некој се легнует на брашно, иако некој сигурно ќе рече чим е толку очигледна случајност можеби целта на цијашите им е токму обратна да продолжам да гледам со недоверба на локалниве удбаши бидејќи во моментот когa на Билд се распишав и баш немаа 100% подобни пиони на маса, но посекако преку мое навлекување на е-социјален-дијаог кој потем прејде и во монолог, натенане озбилно бев дефокусиран од монашка агенда ставајќи ја истата на стендбај пред половина деценија, color=green>но живеејќи на периоди Литурски поредовно и сред Град , просто низ време сконтав дека колку повеќе сум натопен Воцрковено во Божја Благодат толку повеќе и се Смирувам, а посетне и пооштроумно асиметрично делувам ескивирајќи ги удбашките стапици за ѓуле да си метнам на нога в светов, бидејќи во истиот колку и јас да сум добар демитификатор тоа нема да допринесе нештата во овој свет да се менуваат на поарно, туку дека тоа е случај само кога се предавам на Ревносен Христијански Живот дури и само во град, а не пак кога сум   сум во Манастир потпрен на Послушанието, при што Призивајќи литургиски~молитвено Благодат од Бога која го чисти и локално и глобално злото и без никаква потреба од демистифицирање во однос сета банкор декаденција разврат богоборство, затоа и ми е смешно што толку се упорни да ме ресетираат бидејќи И САМИОТ СУМ ДАЛ ЗАВЕТ ПРЕД БОГА ДЕКА ЌЕ МУ СЛУЖАМ што можеби ет и инерција за да анатемаго токму мене се намерачил да ме ресетира а што посекако го чини преку удбашана ко најистурени играчи во политичко-безбедносните агенди било локални или глобални, што ет и разбирливо бидејќи и на Воцрковените Верници кои Живејат Светотаински не им е лесно да одолеат на обземеност напади или сопки од духовна природа ем сето тоа сред карамбол од секојдневдност низ масовна спиндeрела од разни настани, заради што и не им земам јас за зло, но сами треба да се свесни дека поесно ќе се справуваат со сите ризици доколку делуваат Воцрковено наместо кафански! но и без да им се замарам колку навистина учипеле се' околу мене те духои те тие удбашки, мое е да се Смирувам а особено да не се возбудувам и паничам каква и агенда да имаат посреди, но откако дпмн се дрзна да игра на карта да исполнува мишн'импасибл архи'идеја јасно ми стана дека посреди е далеку поголема агенда односно апропо мојот избор за Монаштво и нивната упорност да ме врзат за светот со жена/ни како би ја ресетирале таквата моја намера, а знаејќи кој им беше агитпроп во кампањата на дпмн 2006-та при матрикс промената она портокаловите плакати каде во црно беа наредени грујо&ко знаев дека одработуваат за нсп-еугеничарите кои сакаат Човештвото да го сведат на киборг раса виа трансхуманизам за што повеќе Души на својот господар да му принесат, всушност мое ресетирање пробаа да истераат најнапред сакајќи да ме возгордејат дека јас сум нешто посебно за така и да ме фрлат во прелест, на што од сеир шетајќи се по Кеј13.11 почнав на мајтап умствено да им тресам ако е така наредете неокласичен кинески ѕид пред мнт (кој ни во МаџарМ не би поминал а да не потоне ко таков) [ https://web.archive.org/web/20181024023352/http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=455&PN=13&SID=bddf4da4z5f21f96z4d97aa2bdz645be" rel="nofollow - 3 ] довлечкајте го Алексо на Плоштад ем 100 споменици во Центар (немав абер дека споменичномсличнанидеја имале титоистите порано), плус сплавои на (а не бродои во) Вардар и капак висечки (а не масивни пеш.мостои) в кај кејот врз Вардар, а и панормаско тркало над Вардар им слупав низ сеирот, но удбашка работа си мислеа изгледа каузално така ќе ми врзат машна та тргнаа да одработуваат, дури и сред светска економска рецесија чудесно економија кај нас процвета, но дури и да можеа така да ме сплеткаат, самите преку импровизации како би ја оправдале таквата сулуда архи ексК*рзија се сплеткаа додавајќи и музеј на вмро, театар, офицерски, патиниран гтц, патинирани фасади, триумфалка и обелиск, паганизам како ника&прометеј, капак и жрец врз Вардар сред мостот око, та и ја заглавија, иако им беа одврзани раце бидејќи опозицијата за ништо не им дигна џева бидејќи и тие се миленичиња на иста мецени, изботирани топтан удбалитичарски доаѓајќи на партиска позиција строго по удбашка подобност, смешно sds тогаш ја покрена фабрика само против идејата на дпмн за гтц чунки како конзумеристички храм и најжестоко против Црква на Плоштад чунки бидејќи истите не биле дел од нарачката, само се плашам да не е од страв од што поголема Божја Благодат за Македонија преку Литургиски Живот и сред епицентарот на метрополата (иако ќе беше тежок зицер да наспроти алексо има Црква) во спротивно ќе срипаа за се партиски што изостана освен што собираа поени агитпроповски низ сеир што на овие им паднало да одрботуваат, иако да беа тие на власт и самите муабетот ќе го тераа [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=846&PID=190913#190913" rel="nofollow - 4 ] иако на цела инерција претходно токму sds кумуваа но тие гледаа прљаво да ме наместат, само среќа почнав да живејам 2004-та Светотаински та само им се удираа од глава какви и стапици да ми беа поставиле, а кога другиве земаа власт тргнаа со друг пристап за да испорачаат што им посакале нивните мецени а како така би шитнале некоја Душа, дури ниту самите немаат абер зошто толкава тепачка за оваа Душа еве ако не разбрале до сега, бидејќи САМ ПРЕД БОГА ИМАМ ДАДЕНО ЗАВЕТ ДЕКА ЌЕ МУ СЛУЖАМ, а токму тие Души на паганите им се најдрагоцен дар пред нивниот ага анатемаго, едноставно ГОЛЕМ Е БОГ И ВЕРЕН за оние ко се откажале од паганизам да ги закрили заради таквата Храброст да се борат со сите удари сиџими и стапици, на тоа и дополнително мотивиран незаборавајќи ја поуката дека оние кои се одважиле да дури и површно да се интересираат за паганизам (во мојот случај низ толтечки астрални техники (не ритуално и магијски)) тие најдлабоко ќе пропаднат во огненото море заедно со оние Христијани кои фарисејски го исповедале Христа а живееле свесно во незапирливо насладување со сластољубија среброљубија или славољубија а особено ако се прифатиле на Црвна Служба и без поајание падовите си ги терале како авторитети ...
слично одговорни пред Божјиот Закон се и оние кои Ближните ги предале против нивна Слободна Волја, сетете се на Втората Божја Заповед Сакај Го Ближниот Како Самиот Себе Си, што се однесува и како индивидуално така и ко колективно дејание, ко во мојот случај со дпмн, а во случајот со Македонците и Македонија со ерга-омнес дилот кој дпмн бидејќи не беше одважен да го спроведе та речиси ко и да се договорија со sds тие да го протуркаат ако им се може, а бидејќи заеднички мецени та воедно и им се може, иако дпмн одработува повторно од спунт преку 'купените' пратеници, а доколку не беа догворени ќе извадеја и Народ на улица наместо Тврдокорни да ги повлекуваат за нос најнапред пред Собрание при неделовничката ротација на власт, или пак сега мијалче наводно заради брачедот да мора да гласа за ци-за дилот, додека на кољо му остава луфта за пак да се врати утре во партија, нормално додека си го задржуваат и членство и гласачко тело во кондиција а сепак терале подло удбашки одработувајќи го ерга-омнес дилот! но пак ќе речам јас не им земам за зло напротив и за мене важи истата Божја Заповед та им простувам иако се одважив да проговорам правдајќи се така индиректно како Сведоштво дека штом мене се одважиле да ме продадат ќе се одаважат и други идни Монаси та ни на мајтап да не се насадат на стапиците, Иако јас уште одма откако се случи ваквиот умствен излезе и како сеир истиот и го Исповедав и ми беше Разрешен како сеирџиски грев преку Разрешителна Молитва од мојот Духовник како Сведок пред Бога ...
сепак би рекол во однос делувањето на удбалитичарите не можам да кажам во кој % колку се учипени пред нивните мецени, дали при одработувањето и намерно не сплеткареле самите како не' би поминало шиткањето, иако глумеле дека го спроведуваат, та по таа линија може и ги торподираат со ало-карпетирање, а за и да не се одважи Никола Груевски да проговори официјално по чија нарачка морал да го одработува Ск'14, што може да ет исто случај и со ерга-омнес дилот знајеќи дека грците и во вакви околности нема да се одважат за компромис, но дали Народ ќе им прости на удбалитичарите ко што јас сум спремен на тоа (бидејќи знам дека и ним не им е лесно кога ќе седната на фотеља та соочени со еугеничарски аждаи и она во што се колнеле јавно не можат пред Народ да го додржат) тоа не е мое да судам, бидејќи прашање е колку Народ Христијански е Навистина Наштиман и навистина е свесен дека без Светотаински Живот кој и да седне ќе си го текерават ако не еа-детерминистите тогаш нивните мецени паднатите духови Анатема на ним, та тоа и Воцрковени Луѓе се сопнуваат ако и малку подвигот им е дефокусиран а непак стаписан некако а не пак традиционалните Верници, та би ви порачал не се лутете кога некои удбалитичари се обидуваат Народ како Уставотворен Елемент да си земаат за право Уставно да го редефинираат, така пак и ресетирајќи ја шансата за конечно демонтирање на етнофилетизмот како ерес преку нас како единствени со Космополитска Волја (каква тнко да најдете кај другиве браќа) за на стапиците на анатемаго да им стапнеме на опаш, http://archive.li/TSJoJ" rel="nofollow - бидејќи М-то во МПЦ во ерга-омнес околности ќе стане последниот бастион за бранење на Македонштината , што пак би значело ризик за од кај нас да почне таквата разединувачка ерес да се демонтира, која е пуштена токму со цел Православието да остане разединето а така и помалку Благодат да можат од Бога да призиваат Православните како Соборни, чекор кој пак во такви ЕО околности е дополнително искушение за Традиционланите Верници да паѓаат во смут и осуда доколку Владиците се одважат да се вратат на изворност и преминат од МПЦ на ОА како и би дочекале како Народ официјална Канонска Афтокефалија а со тоа и поголема Божја Благодат преку Заедничарење со сета Православна Екумена ...
морам да признаам во однос стапицата да си тераат некакво омбре'ријалити'шоу удбашаната со мене, речиси ко ГПЦ со МПЦ, се чувствувам помалку ко БританиМ во нејзината последна улога во филмот https://en.wikipedia.org/wiki/Abandoned_%282010_film%29" rel="nofollow - Абандонет при што те извозеле ако не извисиле сите, од најблиски преку роднини и пријатели па се до познаници, кој кога како бил под притисок од удбашите или да ме ескивира или да ме шпионира, а со цел не тие да ме шитнат а удбашите купат, напротив за да удбашите ме легнат на некоја нивна шема за потем така да ме шитнат на своите мецени односно одработат занив одредена агенда, на која секој еден потенцијален Христов Воин им стои напат за нов светски поредок и поплочување на патот за тронисување во паднатиот-ерусалим на анатемаго, за што и сме предупредени во Библијата преку Откровението, просто голема борба е во овие последни времиња за секоја една Душа а особено за оние кои се трудат да бидат запишани во Книгата Живите и заслужат низ Живот во Подвиг на овој свет Вечен Живот во Царството Небесно ... затоа доколку сакате да си спасите Душа никој никого да не осуди, иако никој не треба кон злото да биде рамнодушен, пр. ко што срипав јас при најавата за декриминализација на Марихуаната посочувајќи дека тоа ќе ги досотре Младите та или уште појако нека ја запрат продажбата на црно или пак нека ја осигураат системски за оние кои се уживатели а како потем би удриле со сета сила Безбедносните Служби на тешките дроги, НО тоа не ми дава за право да ги судам оние Луѓе кои размислуваат поразлично од мене, иако се случува чудејќи се на нечија кусогледост да реагирам возбудено етикетирајќи ги како кусогледи и слично, што иако исто така е грев, сепак е тивок револт в себе или јавно, без да ги плукам дрско да ги уценувам или пак колнам, што за жал се случува со многу мои Ближни кои на тој начин на ангро си ја трошат и онаа Благодат која ја имаат, та бар малку од малку да ја надоместуваа чистејќи си ги срцата од такви помисли а не пак такви ставови преку Светотаински Живот во Христовата Црква бидејќи нема никој меѓу Луѓето кој е совршен, освен Господ Исус Христос, ако можете нешто на поарно да сторите тоа правете го, секогаш има начини дури и кога ете ко мене повлечен за нос во нечие ријалити шоу бидејќи некој се одважил удбашки да буричка во мојата Слободна Волја правејќи од Народ интерактивен кум та и јас сум се одважил на тоа да влетам со здрмаворазумски повик меѓу Младите за Рурална Мрмр Легализација иако така дефакто се мешам неповикан во нечија удбалитичарско-системска слободна волја да си играат со недоносени експерименти во недоглед со Народ, но Слава Богу да никој не се одважи за дебата на од мене покренатиот маклезет форум, та и заврши таквиот обид ко што заврши и нивната желба за ријалити шоу и јавно абање, та кој кого табал дочекал од спунт сам табање, но Простете Ми што вака ве соблазнувам да се изначудите како тоа нему ова му се случува ете одважете се за Монашки Подвиг та видете што ќе биде ... битно се досетив и јас Народ да викнам за сведок како полесно би се раскринкала ваквата стапица и наместо да бегам од истата така сама да изветрее, воедно и да ги потсетам сите оние што некако ги вплеткале претходно во истата од каква и да е причина тоа да го Исповедаат за да не им се земе некако за грев бидејќи во незнаење ги наседнале да бидат од каква и да е причина удбашки спунтои за што поубаво наштимано шоу, иако јас Искрено Им Простувам и не им се лутам за тоа, од кој аспект та ако си дозволам да изгорам и останам во светот ивеејќи по трендоите во него не само што јас ќе изгорам туку и сите нив од апунт ќе ги повлечам со себе бидејќи кумувале вака или онака на таквата стапица, во најмала рака фаќајќи сеир на нечие јавно табање од каква и да е природа дури истото е завозено и како весел штос во очите на мнозина, особено знаејќи дека сум им биднал со своето поведение за да некако не станам нечиј уличен идол соблазна за со презир или суетно гледа на моето кловновско поведение пр. да ресетирам стапицата покажувајќимсе во некое старо светло иако конзумирајќи фармациски лек, можеби и како огледало за јавноата да види дека многу млади се оочени со слични околности та и да проба како Заедница да најде поусрдно начин како да им се помогне, а и оние со сличен гајрет да знаат дека има излез и не очајуваат туку преку Христа да се спасуваат, дури и за Воцрковените да имаат во предвид дека не смејат да си дозволат и најмало отпуштање од Литургискиот Живот бидејќи злото токму ним ги напаѓа силно бидејќи повеќето веќе и ги има замаено во најдобар случај да си ги трошат таланти како таленти на живот во 4-ри ѕида со идеал даљинско или маус во рака, чекајќи да дојде еу-недојдија за да почнат Живот да Живеат и се Самореализираат Домакински заробени во трендови или норми за достоен живот по хедонистичко-мамонистички урнек, лутејќи се на сите само не на себе што сред бројлерски околности дома се очајни бидејќи немаат волја за Домакинлук на Село заради самоодржлива идила и преку своја труд за свој чифлик да си најдат мир во вијуги ако не Слобода на Духот ко независни од урбаните центрифуги и гетоизирањето вонив, надевајќи се дека некогаш и ним ќе им се укаже прилика за печалбарлук за да стекнат доволно богато чекмеџе за потем се вратат назад и во градската центрифуга додадат уште неколку ѕида за што пофино глават доброволна робија, што е за неверување бидејќи многу малку фали за да мнозина и се фокусираат сред Македонски Гори и необработена земја Еколошки да се Самореализираат ...

... ми се чини друг начин за да се Сочува Себството и нема [ http://archive.is/aqN5f#selection-1597.0-1607.895" rel="nofollow - 5 ] особено ако ни е јасно дека со нас глобалистите што директно што индиректно експериментираат подолго време, веројатно свесни дека ако некој им застане на патот им во европа тоа е Православието, та се потрудиле сред Православните Земји да внесат смут и раздор, последно истурајќи атеизам преку марксизам или паганизам преку фашизам, а претходно пак ариевски-национализам, фрлајќи им ја Македонија како коска за глодање наместо да биде Пивот за Обединување бидејќи индиректно е сродна со сите нив, но не секогаш експериментите им поаѓаат од рака инаку тие уште многу одамна ќе си истерале своите утописки агенди, та Македонците и покрај што од сите страни биле сардисани успеале по Божја Промисла пак да кренат глава во екс-ју, што пак биднало ризик за еа-детерминистите и нивната балканска стапица за разединетост заради фингирана алчност како прокси-империјализам, што пак изнедрило итна потреба некако тоа да го осуетат, за што пр. тиле&ко истерале моментум за урбана миграција а заради гетоизирање на Македонците, може и не толку за културно да ги ресетираат од Македонизам кон југословенство коку полесно да ги контролираат бидејќи за разликата од словенците ко сличен на нас ју-ентитет каде слични мерки за релативизирање федералистички страои не се спрегнати, кај нас тоа е сторено дефинитивно заради револуционерниот дух кој имал континуитет а кој го сметале за опасен откако СРМ станала реалност и не само титоистите туку и светската месонерија да неречам оон-ци, но што дефакто озбилно има напраено и од нашата изворна култура музејски експонат, ко за беља затоа пак од Словенија почнува разградувањето на екс-Ју како слаба алка во однос биг-брадер димензионирање на републиката и нејзините граѓани на некој начин со ресетирањето на ссср веќе не ет потребна сега екс-ју како федерација за случајно брзо да не се компактира балкан ако не еу, та и се впрегнува кашаталистички-цијанизирано сценарио преку кое и геостратегијата и воената сила на западен-балкан нема да останат во раце на Народот туку ќе си ги користат технократите&еугеничарите виа банк'корп елити, ем Добрата како материјални ресурси ем и Народ како човечки ресурси за свои агенди, оние кои порано ја контроирале послушноста на еу низ конфликти во централна европа додека денес им е неопходно односно лесно изводливо по линија на етнички карамбол низ екс-ју нетрпеливост истото да го прават (за која потенцијална нетолеранција И сами кумувале при нејзиното формирање што сега е очигледно дека е димензионирана за да може да генерира кризи по потреба, за што по потреба има и слична регионална шема да во 2св се потрудиле да нема балканска држава која ќе нема региони разграничени по автохтоно население) создавајќи супер услови преку кои послушноста на еу ќе се контролира преку вештачки кризи на балкан, иако тие вештачки кризи се и на друго ниво подоцна корисни за еа-детерминистите за да си осигураат своја компактност (нели отан си најде нова смисла за растење глумејќи светски полицаец, но и на најврбуваниот нивни играч САД да му се обезбеди https://digitalcommons.fiu.edu/cgi/viewcontent.cgi?referer=https://www.google.com/&httpsredir=1&article=1027&context=classracecorporatepower" rel="nofollow - бонус за воената-економија иако не и единствен што вели Крум Велков http://archive.is/wgoyY#selection-1353.14-1353.120" rel="nofollow - неоконската доктрина на анакондата , која економија како експанзионистичка така е предетерминирана во '70-тите години од минатиот век https://youtu.be/0tsUZinrCo8?t=81" rel="nofollow - заедно со петродоларот како спунт за поголема економска флексибилност него доколку си останеше златото како валутен осигурач кое ко такво е далеку потешко да послужи за штанцање девизи во недоглед) за така европските нации да се повиваат на евроболшевичките елити за перфидна инерција кон федерализам сред унијата, што е можен спин за нсп-филм и пред втора светска војна а пробуваат на разни начини да го истераат што побрзо, ето прв правовремен експеримент им бил и Југославија штом им скубнала национал'социјалистичката по падот на хитлерова германија, кој експеримент имал своја повеќеслојна намена но конечно требало да видат еа-детерминисите до која мера и на каков начин оние кои биле олабавени национално а затегнати наднационално пак би се вратиле во првобитна форма, за на крај послужат и како урнек по која основа тие како федерална еу најнапред би се устроиле а да се изескивираат ризици од типот на ју-претседателство, за посетне конечно како федералистички компатибилни еу и сад би се соединиле во евроатлански економско-политички мастадонт кој по логика на империјализам треба да ги принуди останатите светски империи на оон-идеализам за нов светски поредок како земен утописки рај, кој пак ново-аталантидски идеал го имаат зацртано социјалните алхемичари од енлајтмент движењето [ http://archive.fo/R4lhE#selection-6369.225-6369.577" rel="nofollow - 6 ] во европа, кои и кумувале на формирањето на сад, а кои како елита во тајни месонски друштва всушност се оние еа-детерминисти за кои Слободната Волја е само препрека која им стои на патот за нсп(nwo)реалност односно матрикс, а бидејќи Слободната Волја е Божји Дар за Човекот по инерција тие детерминисти дури биле и само автократи та се богоборци, а не пак да се пагани, што пак може да се констатира дека е така бидејќи дефакто јавно нагласуваат дека се дуалисти како членство додека како елити неретко и не ни кријат дека се луцеферијани анатема на ним, иако претежно се кријат зад хуманизмот како неспорно право да тие си тераат пагански ритуали и секти, што можеби нема да беше спорно доколку тоа не го прават сред Христијански Земји во кои по француската револуција почнува да се отфрла Авторитетот на Црквата како Благослов за Владеење на Царевите врз рајата кои така дефакто дури и да сакале да делуваат антихристијански го навлекуваат на себе Божјиот Гнев и нивните агенди биваат инстант ресетирани, та знаејќи го ова како пагански елити во сенка немајќи фајде и да сместиле свои ројалистички пиони, втеруваат револуции со кои преку превезот на хуманизам глумејќи волја на Народот поставуваат шема преку која се понадевале полесно би го истерале нивниот утопски рај на земјата, која инерција веќе е и' јасно дека води кон трансхуманизам чиј идеал не е фокус кон Спасение на Душата и заслужување на Царството Небесно туку нивен антипод за што поголемо робство низ киборзирање на Човекот во нов вид на суперчовек нова-програма за која земјата би била сигурна инка кон пекол, среќа во оваа димензија вирусите се норма та и не ни може да се стигне до апсолутна самоодржливост по Човечка Волја та и да се случи еа-детерминистичката сингуларност за трансферирање на свеста од Човек во тенеќе што како шема и ќе пропадне, абер кој индиректно може да се дофаќа преку сф-абери како гоуст'ин'шел или пак матрикс само што во вториот случај сублиминално пораката е ребел против Божјиот Закон налик логично ако Светов е по Божја Промисла еа-детерминистите за да ја заобиколат сакаат ако неможат да го побунат Народ против тогаш да го фрлат во непослушност преку супер'транс'хедонизам пред Бога за луѓето така губејќи ја Божјата Благодат како заштита пополека да им отворат пат на глобалистите да стигнат до егеничарски'транс'хуманизам / иако флат левел предожбата во филмот сепак се однесува на изботирана од машините реалност од која треба да се скубне, а на крај балансот е осигуран преку нео-вото прифаќање на дуализмот како норма, вака видено нео влетува во светот преку морфиумот како негов пријател чија цел е будење на луѓето астрално за како предизвиквајќи револот како ребелс (бунтовници) да го разрушат постојниот матрикс [ https://www.cbr.com/dark-secrets-agent-smith-matrix/" rel="nofollow - 6 ] дури и во филмот онаа која е папетмастерот е пророчицата која ги впрегнала и морфиумот и пробудениот како би ги искористила за своја агенда превземање на матриксот за себе [ http://thematrix101.com/contrib/pmccord_sito.php" rel="nofollow - 6 ] дефакто вачовци двосмислено алудираат на монотеизмот како зијан (ако се има предвид на која публика и во какви времиња се пушта двотомниот филм, кој заради поголема мамонистичка и подолгорочна идеолошка спона биднува трилогија) против кој треба да се побунат традиционалистите прифаќајќи го либерализмот како самоодржливост, но зар така отстапувајќи од Законот Божји не сте фрлени во казанот кој потем треба да го исрка анатемаго, зар тоа и навистина не е така да еа-детерминистите блокбастерски низ такви филмои протнуваат сублиминални тагови инерција идеали, пр. незнам за аватар го немам гледано но претпоставувам идејата е пополека да се спрема Народ за мутантска реалност со оглед дека (за разлика од икс-мен кај која очигледна акцентот е на соживот) кај аватарци претпоставувам идејата е мутантска љубов преди се, во авалон пак тоа е посреди нивоа на Игра каде целта е будење од играта во игра до реалност, според кој доколку се следи келтскиот мит за авалон се аладура дека ние веќе сме во пеколниот лавиринт од кој треба да излеземе, што не е точно, сепак сублиминалните сугестии за барање вистини преку уметничка нарација така фино ни го губи времето во склепување белетристички сценарија да вам животот ќе ви помине трендсетерски бркајќи ултимејт кларити што ве уверувам нема да ве доведе до никаква катарза туку Души кои чекаат ред за рециклажа, кои губејќи си го времето додека да дочекаат да ги фтаса некое чудо како Традиционални Верници веќе и на големо тоа го пропуштаат бидејќи за Укрепителни Чуда треба Достојност, тешко пак на оние што видоа а не стојат цврсто во Вистината потоа претежно мислејќи дека ако увидат полесно ќе се носат со искушенијата напротив повеќе ќе се плашат бегајќи од Луѓето околу себе, НЕ Е СЛУЧАЈНО СКРИЕН ДУХОВНИОТ СВЕТ ОД НАС иако истиот е МОТОР НА СИТЕ ПРОЦЕСИ ОД ОВАА СТРАНА, и навистина Блажени се оние кои Поверуваа а не видоа чуда бидејќи не им се отворени духовните очи, ОД МОЈ АГОЛ ЌЕ РЕЧАМ ЈУРОДИВИТЕ НАЈДОБРО ПОМИНАЛЕ deneska, ШТО ВЕЛИ ЛОРИН ХИЛ ОТКАКО ИМ ОБЈАСНИВ НА ОСТАНАТИТЕ ДЕКА НЕ ГЛУМИ ЛУДИЛО ТУКУ НАВИСТИНА Е СИГУРНА ДЕКА ОСВЕН ХРИСТОС И ЖИВОТ ВО ПОДВИГ НЕМА НИШТО ДРУГ ИЗЛЕЗ тоа бидејќи за хедонистичкиот и научниот ум истото е безумство та и ја остаиле на мира БИДЕЈЌИ ТОА ШТО ИМА ДА ИМ ГО КАЖЕ НЕМОЖЕЈЌИ ДА ГО ПРИМАТ ГИ ОПТОВАРУВА, А ВСУШНОСТ КОГА ГО СЛУШААТ СЛОВОТО БОЖЈО на мнозина им е тешко бидејќи се чистат при што вгнездените а паднати духои одма се бунтуваат или во најдобар случај ве успиваат просто таквата супер селебрити личност нашла инстант мир откако свртела на Православен Христијански Живот кој за мнозина е лудост, но оние кои се одважиле во Православието да се Воцрковат Литургиски а особено земат учество во Светотаински Живот на Црквата како Христова Заедница ним утре какво искушение и да ги здрма или поплави не очајуваат и пак и пак на Христа се надеваат почнувајќи ако не поинаку бар НЕ СУДЕЈЌИ ГИ ОСТАНАТИТЕ ДА СЕ СПАСУВААТ иако треба свест дека еа-детермимистите не бираат средства како на тој пат ќе ве ограничуваат додека демоните Анатема на ним пробуваат да ве прелажат и натераат да заборавите ако веќе не сакате да го отфрлите Спасението заради што мора духовно да се наоружа секој еден Христијанин особено во волку либерални бесчесни времиња со ревност низ добри дела [ https://docs.google.com/document/d/1miK4BEd-C96etUVmdwlb1kgcQalnzWzafHJkEiOTovg/edit?usp=drive_open&ouid=0" rel="nofollow - 7 ] конечно разберете колку повеќе намалувате на земното толку повеќе кревате на духовното но што не е гарант дека така ќе си спасите Душа за такво нешто мора Човек да научи да Трпи и неправди и измами и резил бидејќи поинаку и нема да научи да се Смирува ШТО РЕЧЕ ХРИСТОС АКО НЕГО КАКО ГОСПОД БОГ ГО ПРОГОНУВАА И РАСПНАА зар нема и нас КОГА ГО ИМАМЕ ХРИСТА КАКО СПАСИТЕЛНА РАКА И ВРАТА дури тогаш Човек ја разбира поукате Бдејте бите Будни бидејќи иако телето е кревко низ трениг се челичи бидејќи Духот е Бодар а како поинаку Човек до таков Подвог да стигне без Литургиски Славословија како што повеќе би се очистувал и радувал во Срцето а така и да може да претрпи и сито и решето без страв за денот што го одминал a со Благодарност за денот што му доаѓа Знаејќи дека на овој свет ЕДИНСТВЕНО НЕШТО ШТО Е БЕСПЛАТНО А ВОЕДНО И НАЈСКАПОЦЕНО Е БОЖЈАТА МИЛОСТ а бидејќи немаме достоен откуп пред Бога единствено ја заслужуваме Истата само преку Искрено Простување но наивно е да поверува Човек дека меѓу волци ќе остане кроток ко овца заради што Мора да се клони од оние Луѓе и Места кои му внесуваат немир или го потикнуваат на грев а особено гнев, КОИШТО денес и само преку еднна информативна емисија или медиум а не пак повеќе и ќе ве стигнат заради што КАКО ХРИСТИЈАНИ ИЛИ трудете се да ги ескивирате или менувајќи ја својата Заедница питомо а кон поарно, преку свој пример нормално, или одвојте се однеа доколку истата гледате дека одлучила да застранува либералистичко-индивидуалистички-декадентно, можеби тро поблиску на Село можеби тро повисоко во Манастир или пак тро подалеку доколку мислите дека можете да осамувате без да ве попари носталигија имајќи ја индиректно Исусовата Молитва како Утеха и Контакт со оние кои ви се Ближни а сте далеку од нив [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2056&PID=198533#198533" rel="nofollow - 8 ] што е така впрочем и кога сте меѓу нив а ним не им е мило та морате да претрпите презир или резил бидејќи сте различен од нив и не сакате да глумите правичност ниту да имате маска на побожност a знаете дека попрво од ласкање ќе си изгорите душа и се умислите за правични него ли преку искреност кој всушност вистински сте, но на што ако јас сега останам рамнодушен ко таков ми се заарни тука да си дремам како полуписмен сведок за ќорсокакот во овие времиња кон кој сите сакаат безрезервно да поитаат ако веќе не итаат бркајќи го сонот за пиедестал под златното теле, така пополека и јас ќе си дозволам асимилација особено што сум сред фамилијарни околности кои сеуште не ми даваат одврзани раце спокојно и веднаш а не пак брзоплето да си заминам, ајде бар се надевам не сум ви повод за да се удирате од гредите во моите очи додека ги тре**м раските од вашите, ТИЕ ГРЕДИ СЕ ЕКС-ПАГАНСКИ гледајте и вие нa такви да не се насадувате ни директно њуејџерски експериментирајќи со разни спиритистички а не пак окултни учења или пак индиректно заробувајќи си ја свеста преку од спунт посакана та и АЛО видовитост астрологии или амајлии, КАКО МОНОТЕИСТИ И КО ХРИСТИЈАНИ И КО МУСЛИМАНИ ГЛЕДАЈТЕ ПРЕБРОЈТЕ СЕ И АКО СМОГНЕТЕ СИЛИ НИЗ ЈАВНИ ДЕБАТИ РОЧИСТЕТЕГО ЛИБЕРАЛИЗМОТ И ЛИХВАРЛУКОТ БЕЗ ГРАНИЦИ СТРЕМЕЈЌИ КОЛКУ МОЖЕТЕ КОН ЗАЕДНИШТВО КООПЕРАТИВНО ДАЛИ НА ТОА ДОБРОВОЛНО ИЛИ СИСТЕМСКИ СТЕ СЕ ОДВАЖИЛЕ ДА ПРИСТАПИТЕ, место дремејќи да чекате еу да ве допопари со инвестициски фондови кои по 'теоријата на игри' [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=196562#196562" rel="nofollow - 9 ][ http://a-teachers-view.blogspot.com/2014/05/david-lee-roth-king-solomon-game-theory.html" rel="nofollow - 9 ] како сте им оставиле врати отворени и од вашите Деца ќе направат ако веќе не прават средство за корпоративна експлоатација, не оставајте да ви ги корумпираат истите лесно вашите народни избраници кои пак принудете ги да ви овозможат бар локална децентрализација на биометриско секојдневно одлучување [ https://news.nationalgeographic.com/2016/11/greek-ancient-origins-modern-politics/" rel="nofollow - 10 ] за тоа што може смее или не смее да се случува во вашата општина повикувајќи се на правото на Децентрализација и Уставно загарантирана безбедност, та кога немате Цар а терате Народно тогај одете во таквиот идеализам колку можете поздраво доколку веќе сте востановиле дека тесно-преставничлата-демократија ви продуцира плутократско-коруптивни вибрации, зар е безбедно во традиционално опкружување да ви шета некој и полугол/гола зар не гледате дека од неморалност бесоите уште што не напраиле од оние на геријатрија медиумски педофили кои го чекаат следниот бикини мис каде ко за беља се помала е старосната граница, АЛО што очекувате ако 24/7 во Охрид дрмаат фестивали зар тешките дроги така некогаш ќе ги запрете [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=9786&PID=3127657#3127657" rel="nofollow - 11 ] зар треба да си заминат сите охриѓани пред да разберете дека така фестивалски сте им остаиле зад себе духовно буниште на кој начин најубо и се ругате Hа вашата волја Охрид да го етикетирате како Словенски Ерусалим за во него наместо Православие декаденција да цвета, зар мислите со масовен туризам така ќе се обогатите, не ќе биднете само душевна еколошка и духовна депонија во која најубавиот кадар ќе биде огласен тотем за продажба на души незготвени или зготвени за шиткање а заради осигуран комфор виа економски раст заради општо добро


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 01.Ноември.2018 во 16:08


^^^


дека груевци или Груевски ќе излезат за ова да потврдуваат или негираат не очекувајте, но доколку некако ви е битено горенаведеното како Мое Сведоштво, инсистирајте на одговор зошто и по кои норми кој урбанист го посоветувал тогашниот Премиер за кинескиот ѕид пред мнт, како е возможно тоа капак и на уставенсуд да падне како иницијатива на Жерновски пред Уставен Суд, чудно пак и во тон случај Црвенковси го немаше дали, се' на страна да речеме се' нему му текнало, зошто тогаш вцртуваше маркички и понатака околу МНТ импровизирајќи урбанист ко екс-брокер т.е. економист во Влада, можеби требаше на негово место да седне да премерува распределба и менаџирање на буџет Борис Чипан, та бар од почит требаше да го прашаат Архитектот што каде мисли како налик претоп би поминало најдобро!? и Слава Богу што ја утнаа та зато и Душа не ми шитнаа, За што Искрено им Благодарам, но дали заради тоа потем мораа Крстот на Водно да го надвиснат со визијата на телето[ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2241&PID=154692#154692" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2241&PID=223368#223368" rel="nofollow - 2 ]

после ваков абер пост погоре, за потака да не остане вакум во вијуги требит чинам едно ЕПП од акустични акробации со фин зарзават од лесно-интересни рецитали, иако како интро патоказ во однос лично~колективниот мизансцен од скопски-потемкинов-епицентар ќе потфрлам три поуки од анплагтот на ЛоринХил

Цитирај https://youtu.be/MAhtB3FuzIY?t=421" rel="nofollow - 1. You can’t get it from the outside in. Truth is from the inside out ... And I’m telling you, true healing is from the inside out. You know, we’ve been told to protect our outer man while our inner man is dying.
https://youtu.be/Z8QpTsNuYVU?t=116" rel="nofollow - 2. when I was trying to keep it a, a secret, it was all over the place , you know ... What else would you like to know?” Yeah, I’m crazy and deranged, you know, and I’m free, you see, I’m free. You know, I might play these songs and twitch a little bit, just so people know, you know, look [laughter] Dont, I’m telling you, when they think you crazy, they don’t mess with you. I’m telling you, you think, y’all think that that’s a curse, it’s a blessing, it’s a blessing. When I was, uh, you know, uh, a politician, boy, everybody, just all over me, you know, I didn’t have a private moment at all, not, not one private moment. And now that people think I’m crazy and deranged, we have peace, total peace. And so I, listen as far as I’m concerned, I’m crazy and deranged. As far as all y’all know, I’m crazy and deranged, I’m emotionally unstable, and,ќ
and uh, I’m not gonna ch- and that’s my story and I’m sticking to it. [laughter]

3. It’s like, if you give yourself up, https://songsaboutbuildingsandfood.wordpress.com/category/lauryn-hill/" rel="nofollow - listen, nobody can blackmail you at anything (kids story Macedonia rising again through too much others guilt) all that repression, all that stuff just holdin’ you,

фактички цел анплакт на Мис Марли Хили е премин од протестантизам кон Православие откако со Зиги Марли се земаа, ПО ШТО ОТКРИВАЈЌИ ГО МОМЕНТОТ НА Светотаински Христијански Живот низ ИСПОВЕСТ И ПРИЧЕСТ а преку Венчавка подоцна и Крштевка на Децата https://hollowverse.com/lauryn-hill/" rel="nofollow - Лорин доживува лична катарза која метаноја како промена Јавно преку музички анплагт проект ја срочува во еден лапни голтни зарзават која наситка се најдвид навистина за Душа на оние Луѓе кои од модерен раК*рс бараат да дофатат што е Живот за еден Христијанин на овој свет и дали истиот е вредно да го предаде на минливи земни наслади за возврат откажување од приликата за Вечен Живот преку ако не аскетска исклучивост бар умереност во однос похотите ставајќи го и во двата случаи повеќе или помалку телото во подредена положба во однос на Духот ~ (поелаборирано во последниот пасус од овој пост)ова првава фотка од золошка [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=281&PID=229115#229115" rel="nofollow - 1 ], куде два лава ут двор со када, има неверојатно живописен кров на барака, можеби живеалиштето трајно, кадарот кус та не ми крепи акал каде како беше разместен нивниот кафезариум и дали тој дел не е нов или пак постарата проширена летна резиденција ~ веројатно, не се ни сеќавам како изгледа зоолошка откако последен пат ко дете имам таму скиткано, а и сега претежно фамилијарни или заљубени тури сигурно тераат, и тук таму некоi зоолози по вокација да скитнуваат, логично туристи би требало да не ја одминат оваа локација бидејќи со парк е врзана, но тоа треба навистина да се подзаглавени во градов бeкпакери или експат интернационалци кои откако се' од архео и културно-забавна понуда претрчале, а останало само во оваа мала но заборавена оаза на диви кафезосани атракции да се чудат зошто сред урбана џунгла потреба од анимална музејска фарма во која ќе си опуштаат животни мигови заскетани атракционери кои би сакале во куферот на скитнати инвестиции да ја прибројат и Скопската Золошка Градина каде фали само уште препарирани животни по кафези за да сред еконосмкиот подем во место да можат да речат, богато е богато, богато е таму со кафези, има/ше и еден за хомо-масим сликарска категорија на перформансирани скопски сапиенси кои заради фиром контрапункт уште од поодамна се одважиле преносно да ги поздрават своите сограѓани дека живеат сред центрифугата бројлерска како доброволни затвореници како македонски експонати за светски патници да се начудуваат ако едни вакви граѓани на светот во некое граѓанско општество успеваат на Живот да му се радуваат а притоа да немаат ни вода да си фрлат на плеќи а истата да не е со каменец во доволни количини за да се отвори едно ново крило во лапидариумот при Природно Научниот Музеј во склоп на ЗооСклоцирана симболично меѓу Илинденска и Рузвелтова, до душа треба едно крило при кафезариумот за сапиенс рбетници ќе има место за секој еден скопски урбан херој како претставник на својата фела скотјани како подвидови на центрифугални архетипи на урбани феномени и преживувале и прежи'ву'ваат восред секојдневието во современиот македонски метрпополис, хомо-масим е можеби ко прв исклучок заради одважноста да се покрене една ваква иницијатива (која сега е во лер) да биде почестен со индивидуален генеолошки титулар од својата фела, додека сите останати треба да си имаат своја професиоална етикета која би ги класифицирала скотските архетипи по кластери на психијатриски подвид на современи ментални т.е. душевни болести, па така покрај хомо-коруптивус меѓу првите кои би требало да имаат централно место во една таква постојана поставка, незаобиколни егземплари би требало да бидат и: хомо-сеирус, хомо-непотизмус, хомо-депресидос потем хомо-шерифус, хомо-агатус, а посетне и хомо-админ'истра'тиво'бот'ус виа хомо-мас-зоонполитикон фон хомо-клано-чопорлукос, за на крај да се заокружи еден таков кафез'урне'бес'сектор со хомо-сештологус, з'ш оваа последна категорија на скотски егземплари ет всушност и најуникатна она да види Чоек на едно место како е возможно шофер да биде слаткар и кондураџија платнар во секое време а притоа со менување на попатна фреквенција во cкотски околности да стане и кандидат за Независен Претседател на Држава доколку за урнек го имаме Петрит Аме кој како ниту еден дотогашен сештолог во општествово ни ги поздрави на прес присутните хомо-дамус-новинарус со парфемичина за да му напудрат имиџ и при прва репортажа како вона би Татко-на-Нацијата хомо-легал-кримииналус кој цела штета на балоите удбашки не ги канел и глобалните хомо-ага'тус покрај веќе нивните локални резиденцијални хомо-амал'ус за да топтан на едно место секој може да се фотка покрај нивната аура на хемо-државникус-терапикус вит биг'бенг'смаил бихајнд~д~циркус ин~д~аир за неколкумина а ч'аир~ин~д~маинд за многумина, а зошто споредбава, бидејќи мнозина глyмат соживот а веќе не се ни толерираат посреди скопската урбана џунгла, иако самите хомо-пратеникус многу фино си се ујдисани по пријателска линија, со ретки исклучоци на меѓусебни мајмунски кореографии за он'д'аир оптаан'топтаан алвин ли блузоини сред хомо-клано-чопорликус На'родна'Поди'ум'aрница т.н. Собраниска Говорница каде говорот го собираат нашите ни современи преродбеници кои си метнале крила на еконосмки јастреби, на правни стршлени, на културни бовои, на здравствени комарции, на социјални албатроси, на комуникативно-транспортни колибри, на надворешно политички ноеви, на ванатребезбедносни трутови, на научноедукативни безбојни фламингоси кои поруменуваат единствено ако технократското им јато одлучило да смени клановско-политичко надморска висина во однос своето со врталиште за мелозвучно гракање сред флок-пируетите посреди племенските агенди за пораскрилено утре од чија ведрина на откровително трезвеноумни струења сета симбиоза од растителен и животински свет во природниот резерват Македонија ќе биде весела ако не богата, а за што нема да треба потем кафезирани егземплари на психолошко јунговски архетипи на сограѓани како мотивација за раскрилување, туку мотивација ќе биде Слободата на Честа и Правичноста за кои нема да има на секој чекор пинцети за кубење и ножици за поткастрување на Среќата (срештата, средбата, заедништвото) и нејзините фино-мазни влакна како пердуви кои ја милуваат симбиозата на Македонското Општество на за ко такви метнати на рамена на перјаницата водачи од секое современо племе во општество како меинстрим'фела или суб'култура kако омилени при нужда од решенија, но во зорт расчекор кон, крајни рабни или маргинални граници на само'раскрилениот пол.и.тик.систем ( ако не колективна општествена заедница која цивилизацискиот прелет > и на розевите и на шераните и на проѕирните а не па зелените фламингоси од интелктуална научна фела, која фрла и потфрла по грешка или несакајќи, та некој-едикој (претпоcтавувам ултраудбаш во сенка) наместо да ја пушти да раскрилува високо високо високо, ја држи и неа во хомо-скотикус кафезариум ко експонат меѓу орли мршојадци и соколи, нижејќи тој некој така експоненцијално егезмплари за заробениот развој на едни македонски крилати потенцијали, арестед девелопмент како интелктуален џбун скастрен како да е домашен бонсаи зачин за кулинарските способности на чуваро на золошката и негоите амигоси од хранители ветеринари и забављачи оил'ин табиетлии од пазачи на урбано-центрифугалниот-ќумезарник од вона-би македонска идилична градина на раритетни ако не уникатни симбиотични околности од етикети мапи карти корпи клупи видиковци витрини жардињери во на или по кои отисок од колективното свесно или несвесно ќе оставаат вибрациите на синдикатот од активни невработени потенцијали како де'ла'соул'вајбои од поздравни бесплатни честитки за сите добронамерни или не административци егземплари и посетители, дека оваа ЗООЛОШКА работа е НЕХУМАН ќумезарник од РОБСТВО без согласност за приграбените животи на привремените жители во даден циклус на минливост во Македонскиот овоземен континиум сега ограден од безидејноста на плутократско-олигополни инерции на се' што егземплар не е, а кутрите егземплари мораат и кловнои ако не мечки на дајре кои ќе скокаат на една нога заради сеопшта смешка и разбибрига разонодена реалност дека почнуваме конечно да дочекуваме сите посреди се' да си ги менуваат местата и улогитее во СУЗ ск.универзал.золошк пред која ниту дроновите не молчат колку е истата потенцијално промашена инвестиција од планирани гупирани геоположби посреди коридорот ЏонКенеди-Рузвелтова виа детелинки кај ам.ам и влезот на золошка [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3513&PID=228480#228480" rel="nofollow - 2 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=914&PID=228417#228417" rel="nofollow - 3 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=403&PID=228863#228863" rel="nofollow - 3 ] патна артерија од која потенцијално може да се изнедри најпрометниот север-југ коридор за скопските каубојци индијанци македонци и албанци, без сите останати бидејќи официјално во Устав сите останати иако се рамноправно прогласени за Народи наместо малцинства немаат простор симболично и тие да си накитат вожњата од до под над Золошката Македонија ...

само подуспорете миксот на х0.75 обострано ~ https://youtube-dj.com//PapjsKgdp_Q/wyDjRd0Tjss/1" rel="nofollow - https://youtube-dj.com//PapjsKgdp_Q/wyDjRd0Tjss/1http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=373&PID=181239#181239" rel="nofollow -


веројатно на мнозина Млади во Македонија може да им помогне да разберат која е Силата на Христијанството да преку Христа конечно се Ослободуваме и никако поинаку а заради вечен Мир и Блаженство кои и сега преку Причесната ги вкусуваме донекаде и на овој свет по степенот на очистеност на Срцето од страсти, но ете секој Христијанин ја нема таа среќа да може да биде сведок на Изворното Христијанство и како Служба и како Церемонија ем потпрено на http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2984&PID=179515#179515" rel="nofollow - апофатичко наместо катафатичко делување низ Православна Заедница како што е Црквата која токму и заради Болните е востановена, за острастените и нивно Лекување а воедно и пред се' заради нивно Спасение, устроена како Соборна за да преку Верните се очистуваат и неверните што побрзо , но за така и Верните да не очајуваат доколку се сплеткаат пак во светот подзаживувајќи по страсти повторно заради дефокусираност од страси, но и Праведниците денеска бидејќи се соочуваат со сестран наплив од искушенија смешно е што ни како Штит ако не како Радост ги ползуваат Литургиските Славословија усрдно ... (се прашувам кога фармацијата како хемиска лековита закрпа е зијан по Душа, неретко причина заради што и не е Благословено Човек да се Причести под какво и да е дејство на хемиски лекарства освен ако истите му се неодложно битни та и да му биде разрешено така дѐ се Причести, може да си мислите ништо сташно, но дури и на рецепт да е препишан дијазепам а со оглед дека легална фармациска синтетичка дрога за смирување (она црвеното триаголничето како опомена на опаковкпата) недозволиво e да така намачкан Човек да заедничари Светотаински со Христа та дури и под такво дејство одењето на Литургија е чинам грев и тоа не видeно зилотски туку здраворазумски дека душeвните рани не можат да се лечат ако телото е зачмаено со хемикалии т.е. во најдобар случај ќе биде налик миење коса преку целофан, што е слично пак и во однос нецелосната Исповед бидејќи се занемарува фактот дека целта на Исповедта како би можел Христос во душата да делува е сесрдно очистување на раната за и лекарството да делува, што пак конечно и не значи дека Бог автоматски така не Лекува, напротив доколку сме инстант Благодатно наградувѐни или пак чудесно лекувани тогаш која е наградата зз оние ккои се Трудат, зар би се бојале пак да грсшиме ако лесно од стапиците се извлекуваме и така почнеме да ја злоупотребуваме дадената прилика за Спасение седејќи нз две столици во исто време и лумперај во каква и да е форма најчесто мамонизам ненаситно задолжувајќи се а така да мислиме ако пијанствата сме ги исповедале дека простено ни е за се' и обратно та и ќе се израдуваме Благодатно дури цело поведение ни е правично, но сепак сме заборавиле да се очистиме од чаламот кое славољубие денес најчесто низ фејкбук или фејкњуз не тера за некого да речеме дека бил нечовек или пак и пониско споредувајќи го со патогени паразити или животни зар така не сме во Безаконие по Втората Божја Заповед? ЗАТОА НАЈ СПАСИТЕЛНО Е какви и страсти да не закачат НИКОГО ДА НЕ СУДИМЕ бидејќи никој од нас Луѓето па ни Ангелите не ја знаеме НИ БОЖЈАТА ПРОМИСЛА НИТУ БОЖЈИТЕ СУДОВИ од кој аспект зајковци се ко и груевци претходно од Богом Дадени но нашите ситнопаланечки табиети си дозволуваат да одлучуваат кој е достоен а кој недостоен да биде волку или онолку подобен за оваа или онаа позиција држење думање, најжалосно што така вообразени забораваме славољубето како суетна грешност да ја Исповедаме дури и пред телевизор сами сме ги сеиреле Ближните или Комшиите, сетне чудете се зошто и ониие кои се Воцрковени ем Живеат Светотаински пак и пак паѓаат, просто се фаќаат на ситни стапици неприметно преку прзнословиеи оговарање та дури и во мојоот случај кога и само од спунт анализирајќи одредени околности етикетирам пежоративно колку четивото да биде мелозвучно, веројатно бидејќи на туѓа кожа та неболи, но затоа еве со Лична Молитва ниту можам така да се исправам а прашање е дали и доколку се Воцрковам сега повторно поусрдно со тоа ќе ги надминам лесно сопствените стапици вака што сум си ги расфрлал, за да не само сам да се фрлам во умствен грев , туку и други да соблазнам без сите факти при рака да ги имаат 3a некого и да го осудат или пак ги навeдам на терсене впечаток, та дури и во однос самиот себе посочувајќи работа во минатиот пост како каузална инерција за Ск'14 кое сведоштво iako за мнозина ќе биде фантазмагорично сигурно мнозина и од спунт сум ги навелат да речат види која будала, и Простете ми а и Бог да ви Прости ако така сте се понеле а јас за тоа сум ви бил причина, дури и сам често ја користам разговоно етикетата Тачка онака насмеано, а бидејќи за етикетата будала и во самата Библија е подвлечено дека голем суд паѓа врз нас Луѓето кога за некого така фрламе суетни клевети та биле и весели, но и во двата случаи Чоек на грешно конто насобира екстра бонуси, а одете сетете се денес во наплив на медиуми мрежи и ојави вие сетете се колку кого се не сте закачиле вербално со негативни вибрации, одете сето тоа Исповедајте го, просто се' ќе заборавите, а така долгорочно и никогаш нема доволно да се очистите макар секој ден сте се Исповдале, просто треба во разговор со својот Духовник и да се менувате, да се натерате да Живеете во Подвиг Никого Да Не Судите особено Ако Знаете А Знаете дека овој Свет и минлив и ништо на него не постои А Господ Да Не Позволил БИДЕЈЌИ ГОСПОД САКА АКО МОЖЕ И СЕКОЈА ЕДНА ДУША ДА СЕ СПАСИ Заради Што Е И Многутрпелив Чекајќи грешниците да се Покајат и до последен час, навистина Блажени се Оние Кои Поверуваа А Не Видоа бидејќи сите ние останати живеејќи рамнодушно а свесни сме за Духовниот Свет за нас откуп прашање е дали и Замонашување како Чин на самоодрекување заради Усрдна Служба заради Христа е доволно) ... само немојте да си речете јас не сум достоен, бреј калта од чевли се чисти со своја крпа значи и со малку Лична Молитва Човек веќе се очистува за да може без совест да го јаде да отиде на Литургија и препушти Светиот Дух да ги очисти не само надворешното недостојание и срам туку и внатрешните рани и болки, но за такво нешто неопходен е и матичен лекар т.е. Духовник а потем бар и со малку Славословија како Благодарствен Фокус кон Милоста Божја да стекнува Чоек смиреноумна трпеливост која раѓа и кроце по кроце како се повеќе стариот адам се раслојува отворајќи простор во Душата да се вселуваат и Божји Енергии и Христијански Доблести како нивни нус ефекти во оној кој се Воцрковил како Радост за реанимирањето од посесивно себељубие ко нусефект заради бројлерска изботираност виа хедонистичкаќ самодоволност оној посесивен индивидуализам заради кој се ослепуваме за Живот во Подвиг Чест и Правда ... што не значи дека не може да паднеме, или пак пукнеме од пренапреграње бидејќи со свој памет се фрламе на инстант аскетско подвизување штом и навистина ја сетиме Благодатта онака пробувајќи да свиткаме веќе атаро круто дрво како да е ластарка, од друга страна пак малку по малку раслабувајќи си го фокусот сред урбаната џунгла како центрифугален агрегатор на безидејноат пр. преку дољинско или маус во рака, за да ко такви при првиот налет на Душевно Емоцилнално Торнадо одејќи да подзапалиме некоја свекичка мислиме со лесно така низ Лична Молитва за миг ќе се исправиме, та бар додека гори Свештата на Шанданот да кажуваме Молитви, а не штом одма нема по заслуга стекнување обнова да се фрлиме кон синкретизирање неопаганизам како астрологија или паганизам како бајачи и гатачки, што уште повеќе би важело 3a Јавни Личности кои за да го задржат и своето и народното Достоинство а во исто време и одолувајќи на притисоци и вадејќи на маса се на ачик што безбедносно не ет о д склет природа ...


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 05.Ноември.2018 во 15:51


ова можеби ќе остане во историја најтерсен труел т.е. удбашки дуел меѓу Ристо и Павле и двајцата по професија удбашана помеѓу ко спојка новинарка со удбашки тренинг онак во право време да те прекине пред да си каже чоек што му лежи на срце, и на сето тоа вмешување на удбалитичарски мегафони во емисија, пред да се случи најудбалитичарскиот спин досега во историјата по независноста на Македонија, само уште сред емесија што не дочека Народ да чуе за дил No2 за алиБубѐ&80тифс виа резигниранКоѕијас в'в екс-бановинска-скупштина осветена сос месонски ритуал ут кутија коски%лобањи на некојси месони, се чудите зошто и на Владици им е ифрит да флегнат на едикоја комеморативна седница, се прашувам на кои нема да им биде откако свечено ќе ги поканат за еутаназијата на АСНОМ (дај бе некој нека ја качи то ВЦентар емисијата со ЗдНенезич от април 2007-ма каде за ритуалот говори, уште фотки што не извади ќе се правдат денешнивњ скушпинци биле тоа од ближните еврејски гробишта под паркчето меѓунсобрание и дом на арм) е сега зѐ павле знаеме дека ет екс-удбаш само до сега не знаевме дека е спремен да шитне чест заради страв од уцени, бреј ако вакви ни ја чувале/чуваат држава се чудам како додржува, од друга страна Ристо по амбасадроска линија удбашлук му ет битна обврска и тоа најекспонирана од сите останати тајни службеници т.е. амбасадорите се јавна удбашана, а по таа линија и разбирливо ет неговото сведоштво дека дипстејтовци далеку од поодамна се чинат да не ресетираат како Македонци, само се плашам не му ет јасно зошто, а и да ет оди на Народ спржи му вистина во телевизор за каузални папочни врвци со локален неолит [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=30901&PID=3133532#3133532" rel="nofollow - 1 ] што ако бидне случај нема да го етикетира интершарена импекстуала како http://archive.is/RW50d" rel="nofollow - контрѐцептивец туку ќе му организираат експорт у аеpдовци,злокуќ ИЛИ каде и да ја прават новата државна болница зајковци, која многу веројатно може да биде К*ршлусот за колапс на нашата економија бидејќи откако ќе ги саботират за во еу без колегите им ципровци бдп-то тука ќе попари све sds-iкономски-експертi, а овие заминувајќи во тоа новиот клинички на лечење ќе искулираат попарлук но ќе заборават дека ресор ги чека, ко што е и сега, само што сега сеуште стариот клинички е у форма, а бидејќи таму е гужва бар седат у канцеларија2 макар дремеле пред телевизор додека ги кулираат онлајн, се надевам лоботомирање веќе прошло!? про.др. Трајко Славески в-то му киднало бидејќи е от мро-дпмн ќе рече неолит е на повидок прерано, нели еу без ук че ја нема голем баџет, така голем шизик носи голем ризик, а потем https://www.youtube.com/watch?v=h2S3OJmk1a4" rel="nofollow - спектакл ~ што би рекол у скеч$секвенца оној кој се бањал во ТЛН-ртс диаолужн епизода ...
Originally posted by <font color='#0000FF'>http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27894&PID=3127344#3127344 rel=nofollow</font> - <u>Zelenikovo</u> http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27894&PID=3127344#3127344 rel=nofollow - Zelenikovo напиша:

]
ќе биде весело ако не знаеме да се аклиматизираме на испарена еу, она ко заљубени во некоја девојка која таман требало да не напои со нејзиното млеко оп тоа секнало, она ко што БорисВМ ме праша имаме ли друга опција https://forums.vmacedonia.com/f26/prestanete-so-pregovorite-40700/" rel="nofollow - #18 [ http://archive.is/uPbPC" rel="nofollow - 1 ] на штонавистина е тешко да му одговори Чоек ако знаеме дека две децении сме залудени по еу, а сега заради неа сме cпремни и да си напраиме харикири од љубов, нели доколку на уставот гледаме како личност која треба со друга да се спојат, она не е прашање само табиет-тело-навики ами топтан обезличување заради некој друг нејзин љубоBџија, а нели како среќно би живееле во полигамија,

во линкуваната ПП нишка од вМ-еФорумот во 2-от коментар претпоставувам МакНарод ќе го одбие дилот дал референдумски дал парламентарно, и тоа се случи, само ко што велам во 9-тиот коментар поарно дпмн да даде амин за истиот за да бидеме на чисто когѐ истиот овој дил кај грците ќе падне порано или подоцна така да имаме три чисти кој и чекор или зицер утре да ни се случи апропо еа-интеграциите за тоа како Држава и Народ да не бидеме ние тие кои биле некоперативни, потем така и да сме ападнати од дипстејтовци во кѐква и да е варијанта и да можеме да возвратиме без да се секираме дека одвнатре ќе не раштимуваат по линија на нереализирани одродници кои сега вака после ова ќе немаат изговор дека до нас некогаш нешто било во однос македонско-грчки компромис, дефакто нашите удбалитичари изиграа како еу им свирна и на оние одлево и на оние оддесно, иако спинуваат поени десница како тоа тие не одработувале одродничка еа-агенда, а многу веројатно бидејќи маркалка на мицко му се подзакани и тоа подома http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1719&PID=183979#183979" rel="nofollow - или ќе одработите или утре има да ве нема ко што велам погоре во коментарите ова ци-за дилов е спунт за почнат европеите да ги европеизираат грците ако и навистина би биле истите проевропски наштимани бар во однос човековите права, флоскула која толку многу ја верглаа за јасмин интервенциите како оправдување при геополитичкото позиционирање на нивниот им отанизиран сојуз кој се шири ширејќи 'демократија' во кој вие мои мили маусдонци си барате официјално членство како би ви била загарантирана нивната демонкратија, ескивирајќи ги сите шанси за тука да им го отстапите Криволак - наместо само за оригинални вежби со боева, и за прокси вежби со жива муниција, навистина и јас велам зошто да им отстапите простор на неоконците да си ја користат Македонија како левериџ за воената економија на САД, иако таквиот влог е пред се' масло на нсп-глобализирачкиот естаблишмент во USA како би искористиле нов простор за геополитички-клинч, а наспроти долго штиманата шанса што ја пропуштија во Сирија за глобален конфликт меѓу истокот и западот, кој простор откако Трамп им го стесна во С.Кореа, вриеја да си го осигураат тука, за што може да се каже дека озбилен спунт им беше силезиакото протурање ерга-омнеа агенда за која се понадеваа дека можеби Македонcкиот Народ ќе се заќљофта меѓусебно а за во такви раздели па владеј околности потпалат од спунт нечии комшиски мегали аспирации, но токму ваквите три чисти ако во грција не помине ца-зи дилот а дипстејтовци потпалат сламени глави да си бараат преку Леб погача, не ни остава нам ништо друго туку да свртиме страна та бар да имаме од некаде грб доколку неоконците така застанат исклучиво ко што се застанати на една страна регионално, но што значи повторно потенцијал за глобален-клинч, но бар сега би имале оправдување дека за тоа немало кај нас т.е. не сме биле ние повод, та и логично европеите би требало да застанат на наша страна, ако ништо друго бар тие да не не' саботираат во одбраната на унитарноста а потенцијално и да не помагаат како час поскоро би се ресетирала нечија мегалифолклорна аждаја, но не се радувајте премногу на таквата можна варијабила во ордо'аб'чао равенката за инерција кон nу'ворлд'ордер виа глобален конфликт каде и' истиот регилнално да распали, бидејќи реална непозната за такви варијации е стравот од каузално ехо во однос версајскиот параф за конечна поделба на Македонија минатиот век 1919 која ко што вели Претседателот ни ЃорѓеИ е разнишана целосно со Независноста на Македонија во еден свој дел по 1944-та година [ https://www.youtube.com/watch?v=-fZB_sBmfIc" rel="nofollow - 1 ] што пак значи koмшиско-ариевски-страв да дури и како северномакедонци преку ресетирани граници во еу ќе иницираме обединување на сите Македонци културно, што би имало за нив како резултат Бесчестие апропо разобличување на нивната ксенофобија изнедрена од минатовековното распарчување на Македонија и сред истото ариевските методи за колонизација, а така за'бздување на каква и да е ВИНА ЗА ГЕНОЦИДОТ ТОРТУРАТА И АСИМИЛАЦИЈАТА на локалното население минатиот век, која никогаш нема од плеќи да ја симнат додека и не се извинат за истата, а која вина во каква и да е варијанта и да сме интегрирани во еу вака или онака ќе им се истовари пред нозе и ќе им биде озбилна сопка како во однос државниот так во однос и културниот односно туристичкиот имиџ, на некој начин сеуште дрско тековно однесување сред еу врз одредена група нивни граѓани било во Бугарија или Грција на кои им се ускратени сите човекови права, налик мјанмарски околности сред европа при кои доколку некој кај нив утре се каже официјално за Македонец ќе биде затворан протеруван а по линија на фанатични локалци налик златнозорци и убиван заради сопственото уверување за одредена посебност, што може вам сега ви изгледа како ресетирано со ца-зи дилот но кој може да ги спречи и западноевропските новинари да си освежуваат сензационалиатички рубрики во однос грчките фашисти и ја поставиле ариевската шема како официјална метаксова доктрина сред Грција а на која потем се надврзуваат и англичаните и америте аминувајќи им ја истата [ https://www.theguardian.com/world/2014/nov/30/athens-1944-britains-dirty-secret" rel="nofollow - 1 ] само што сега сеуште европските новинари на грчките партизани гледаат строго ко грчки но доаѓа ден кога на сите ќе им стане јасно дека ЕЛАС потем и ДАГ пред се биле како топовско месо пополнети од Македонци иако водството ет грчко кое на крај и самото ги предава на фашистите, спин кој имал за цел да ги хомогенизира егејските македонци на куп со ветување за граѓански права за потем и со ритански авиони полни амерички напалм да ги пеплоса и прогони како би си ја истера целосно чистката која е почната уште во балканските војни, но пополека да видиме дали за ова грците се спремни, само ми се чини дека со непочнати преговори за еу-членство ем стопирани интегративни порти и во самата еу, сета наша добра волја за понижување до срж нема да вроди со плод да и ко такви пенетрираме во еу, што пак пред и ако некогаш се случи тоа ќе биде пред нејзината дезинтеграција како унија, односно би влегле потенцијално како СеМци во федерална европа, но во која можете комотно да се простите од Македонија еднаш за секогаш бидејќи освен музејски никаков друг суверенитет нема да имате', кој суверенитет и сега донекаде е предаван адакта при членство во унијата на кој и да е аспирант, гачка заради која и британците срипаа и сакаат надвор од истата, односно ако сега може секоја членка на разни начини да ескивира имплементација на регулативи кои не и одговараат а за тоа се пенализирани смешно, во федарлна еу таквите евроболшевички агенди ќе бидат спроведувани и насила преку еу-лекс-лекс-операнди механизми!интересно лично ова не го очекував со ца-зи дилот знаејќи колку грците се исклучиви, што вели РистоН во труелот СамоВнаК5 се ет овА грчки спин, бреј зошто тогаш не беше порано или покасно, туку баш кога теебаше да го земат последното еу-чадорче, та дефинитивно е европско масло во отанизиран казан, битно им е само како да не бутнат во отан, но и тоа не е сигорно, а и да бидне тоа потем инстант греци ќе ресетираат ца-зи дилајла бидејќи сред еу каква и да е независна Македонија нив им е системски К*ршлус апропо хомогенио-државен-ариевски модел, така видено пак фолклораши от комшилук ЌЕ БИДАТ НЕЗАДОВОЛНИ БИДЕЈЌИ БАРААТ СИ ПРЕКУ Леб погача она одма во еу без граници заради мир полуостровски, НАШ ГРБ битно верваат локалниве удбалитичари ко отанизирани ни ет осигуран, неразбирајќи дека ОCИгурањето им е прегорено во однос едикоја неолитска каузалност! може вам реал политика ви е у интеркортекс, но на оние кои се запознаение со месонската хипофиза која стои зад еа-детерминистите за нив само мртов маусдонец е добар маусдонец! но чунки допрва ќе учите што е паганизам, и како истиот денес се протнува како просветителски спиритуализам низ разноразни емисари кои најнапред за тоа ќе ви ресетираат традиционален Монотеизам за да ве фрлат во најдобар начин дуализам, а за дуализам читајте тро во нишката месони [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=2617&PID=3131152#3131152" rel="nofollow - 1 ]

но кое е навистина чарето, просто морате да се одчипите од центрифугите дали телевизиски мамонистички хедонистички и сл. А ШТО Е ВОЗМОЖНО САМО АКО СТЕ САМООДРЖЛИВИ што и не е така сложено, но за Народ кој е намерачен да брка трендови, единствено чаре е колективна инерција кон една таква суштна за секого а не само за земјава работа, бар од аспект на квалитет на живеење преку здрав природен Живот ... по овој аршин ето се излетав си реков ќе се одважат бар 1к млади за Мрмр идеализам да дебатираат, кој засегнат кој не од истиот како Шанса за послободно утре, иако ако ви се случи декриминализација сите ќе бидете закачени терсене однеа и задутрото, и се понадевав дека таква дебата ќе се најде волја за независна центеистичка партија која јавно и јасно би моделирала програма преку еФорум, имајќи пак предвид дека ваква инерција може да лапне отпојќе гласои од лево ориентираните млади, а знаејќи дека оние от десница се тро поучипени патриотско идеолошки, ЗА ДА СЕ ОСУЕТИ ТАКОВ ДИСБАЛАНС И НЕФЕР ОКОЛНОСТИ истовремено додека завозуваше Маклезет како идеја, почнав да ги бркам и иселенички фаци за да се истера исто така еден јавен ултрадесничарски еФорум [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27883&PID=3133253#3133253" rel="nofollow - 1 ] кој пак поприлично ќе избалансираше ресетирање на удбалитичарските бастиони sds и дпмн, а со тоа не дека ќе се напраи јак центар ами се ќе се извади на АЧИК сетне по природа на нешта немаше да има гајрет доколку маклезет го цепатбидејќи ако јавно се пеглаат агенди Народ ќе ги гласа оние кои имаат три чисти а не само со копи-пастe товарат во најдобар случај недоносени стратегии [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=193&PID=229176#229176" rel="nofollow - 2 ] но среќа моја да на ваквире обиди никој не затза та и се решив од каков и да е гјрет натека како одоворност што би било кога било пто јас сум потегнал, КАПАК СЕГА СО ОВА ЕРГА-ОМНИ'САКАЛОТ уште долго ќе ве шуткаат те одлево те оддесно, особенно што не им верувате веќе ниту на едните ниту на другите, а ќе ви истоварат како во хрватска некој МОСТ кој пак удбалитичарски ќе си ги спои и заджи уште долго политичките кланои во вашата реалност како ваши аги феудалци и фараони, од кои освен бегачка каде било само подалеку оттука нема друго, дури и оние кои се партиски здраво учипени, зар има таков или таква што за пишливи 200 евра душа ќе си продава на милион начина!? честа забораветеја таа одамна ви е шитнатата, оно момент кога некој удбалитичар прифатил фироМ сеир за на крај да ви каже СеМ ерга-омнеа нема друго решение, АЛООООООО ВЕ ШИТНАА КАКО ПАРТАЛ!!! само допрва ќе дознавате за колку пари, та ако на геците биле апремни да им фрлат 300 милијарди чадорчиња, што па на овие тука удбалитичаривњ топтан и одлево и оддесно чунки на стендбај и по неколку милијарди ако се спремни да им го начукаат еу експериментот а за да ви го истераат АСНОМскиот крвоток сетне не биле тие изботиране и вас не ве изботирале, но чекајте не е уште ЗАМИНАТА СКРОЗ ВО АУТ РАБОТАТАТА кога ќе ви го побараат Срцето онака културно од Христа да се откажете правејќи разноразни пагански компромиси како легална педерастија и слично тогаш знајте дека е СВРШЕНА одготовката за нво експеримент, може е веќе така незнам, кој експеримент знаете чунки веќе дека треба да се случи преку 3та св.војна, од кој аспњкт пуста надеж е дека ерга-омнесов нешто ќе опраи за да дипстејтовци тука не распалат погоре или подоле а ние сетне ко в среде нормал ќе го јадеме и обесчестени! АЈТ МОЖЕ ТОГАШ ЌЕ СЕ ОПАМЕТАТ НЕКОИ И ЌЕ ЗЕМАТ НА СЕЛО ДА СЕ ПРЕСЕЛУВААТ!!! незнам каква се не мотивација ви треба, но очигледно и да сакате лесно не ве пуштаат, како да привлечат гридфилдери ако нема в граб бројлери, ем се повеќе и повеќе јабана фаќаат, НО ЧУКШ НЕКА ПУКНЕ ГОЛЕМАТА ИМА ДА СЕ НАПОЛНИ МАКЕДОНИЈА 17 МИЛИОНИ МАКЕДОНЦИ И ДО КАДЕ ОШЛЕ И КОГА И ДА ОШЛО, оти ко што тука има чиста вода и земја тнко дека другде по континентите ќе најдат а да домородци во склет околности да ги остават да се напојат обработат и најадат! Е ТОГАЈ МОЖЕ ДА ПРАИМЕ МУАБЕТ ПАК ПЕЛАЗГИТЕ ДА ГИ ОБЕДИНИМИ ВО НЕКОЕ НОВО МАКЕДОНСКО ЦАРСТВО КО НЕКОГАШ ШТО СТОРИЛЕ НЕКОИ ПЕЛАЗГИ ЧИЈА ФАЛАНГА СЕ РАСТЕЛА И СЕ БОДРЕЛА ВО ПЕЛАГОНИЈА ... дотогаш ојде дремете праед тенеќиња, и така сте попарени од агитпроп од глава до петици та освен истиот ко дневна доза џаначење да го лапарсан ништо друго не знаете, фракинг фејкбуковски исфилтрирано! ДУША ДА НЕ ОЈТЕ ДА СИ СПАСУЕТЕ А, КАМО, но имам разбирање ево и јас тор потро се потсопнав иако намерно НО АЈТ ОДИ СТАНИ СТРЧАЈСЕ ПАК СЛОБОДА ПЛАНИНСКА ДА ПОТФАТИШ ...
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 19.Ноември.2018 во 13:19

но што јале Пелазгите забораив да потфрлам, нашата АнгелаМарк имаше за то и книга напишано [ http://mn.mk/kultura/9100-Ishrana-na-drevnite-Makedonci-Pocetok-Arhe" rel="nofollow - 1 ][ http://www.forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=9837&OB=DESC&PN=2" rel="nofollow - 2 ] но го немам нит разлистано а не пак да сум се задумал за аберот, но скоро еден вонаби пелазг бил закачил зачинско биље кое ко симбол од прва светска војна по урнекот на своите мецени (кои ги беа стаиле во трет ред на парискиот јубилеј за стогодишнината од првата современа сеопшта земна војна веројатно бидејќи не им се дово.но сервилни ко некогаш) нели кому како му требало одтука си земал што му треба та дури и симболично, односно РаткоМ си окитил (за време перипетијата од својата точка сред хашкото шоу (за момент ќе помислиш бидејќи генералскио табиет го полирал в Македонија)) то бесмртното Цвеќе кое за волја за вистината србите си го сметаат за свое иако го има само на Матка в Скопје [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=373&PID=160440#160440" rel="nofollow - 3 ][ https://web.archive.org/web/20171122192518/https://republika.mk/850037" rel="nofollow - 4 ] што симболично може да одава разни смисли за кого како, но за мене потсетник дека ето пелазгите имале најуникатни зачини ако не храна, па може затоа и речиси стигнале да го обединат цел познат антички свет некогаш ... ех пуста желба на воа внуците на француската револуција кои стојат зад сета современа мамонистичко-корпоратистичка бан'кор'ујдурма за нсп колонизација на цел свет!... после им расипале диета, а на мени завршувало најчесто увозни рецепти, макар од локален зарзават здробени, кои лека полека низ векоите станале дури и синоним за секоја една микс салата т.е. Македонска [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3031&PID=228573#228573" rel="nofollow - 5 ] во таа салата дресингот номрал денеска амерички а топингот масонски, и ето Чоек да вкуси како ет од лав си прават дроб сарма за да завиткана во грчки лозов лист и сред зима сите се накркате убо, хм зајковци ја изедоа зелката та што е тоа е не се лутете зошто Грујо не ви е сервиран ко зимница у шпајз за кризни времиња, туку морало туршијата кај друг да иот оти ако остане подома од тро склет климатски промени моит да скисни и замириса дур до ленгли од каде како вовскот срце било клепано за да стане дилер во дпмне, мислам вожњата низ нато земји членки до нато земја членка каде треба да се побра азил доволно семси кажует, само уште да на кого таквата тегла ќе му ја сместат на крај како кукавичко јајце, сигурно некој и ќе се нафати и така има премногу желни по свет домакини за егзотични балкански зарзавати способни да дораздробат по уште некоја реформа, пр. балкански ако не европски познат стана Грујо по фискализацијата во земјава, дури му нудеа едно време и во Србија да биде советник апропо нивната фискална консолидација, но што е тука е, што заминало заинало, битно од сето тоа само еден Голем Срам за Македонија и Македонците, та зар не помисли на ова Грујо кога ојде да го шверцаат шврцерски шверцери шверцалија!? се прашувам дали од Чалам не сакал да легне во затворски кревет или од страв да не настине, чунки сега се сетил дека и тие затворени Луѓе таму се токму тоа Луѓе, но тој ќе да е надчоек, или пак можеби бега од судбата да бидне утре вистински лидер наместо само дилер, нели откако би станал евентуален македонски Мандела, мислам ако си невин си невин и тоа е тоа трпи и надевај се на Божја правда бидејќи сме сред неправеден свет! но во вакви времиња навистина ифрит работа е да си Лидер, бидејќи никој не сака Не Дај Боже утре да треба да заврши ко СлобоМ или РаткоМ и тоа првиот апла ко амерички удбалитичар ко што си ет и наш Грујо за во даден случај кога ќе го притиснат откако му сместат да треба да дрма налик кому иде во куглање, вториот пак може ќе се најде кај екој тековен генерал пр. ко што испушти Стојанче(му заборавам презимето ностоп ко медиумски нусефект) минатиот пат прилика, скраја да е, но кој и да е на власт како и да е спремен на нешто, ако заигра Големата ќе си голта кнедли и ќе си игра орото, е сега бар ние не сме Поводот, иако не треба многу за да некој подмачкан фино турне пак инерција натака макар бил само мегафон удбалитичарски [ https://web.archive.org/web/20181119005737/http://cc.bingj.com/cache.aspx?q=%D0%9F%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%3a+%D0%9D%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D1%83%D0%BF%D0%B0%D0%B2+%D0%90%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%86+%D0%BE%D0%B4+%D0%97%D0%B0%D0%B5%D0%B2&d=3549354793771&mkt=en-US&setlang=en-US&w=_DsMz_Qn0P9I1Zex_L1S25E_s9H-8G1f" rel="nofollow - 6 ] и си затера карамбол онаму и меѓу оние кои тоа ни на сон не го посакуваат иако сакаат и имаат секакво право да покажат резигнираност кон малодушноста на локалните елити и нивните удбалитичарско-квинслишки агенди! за колку пари какво сценарио блокбастерски на штиците од реалноста може да се протне како вешта спиндерела од агитпроп а заради одреден евроатлански транс у публика, мислам ако не сте во транс и на оние по штици не им е интересна глумата та мираат да ве мотивираат дополнително трошејќи екстра време пари и волја за да ве возат и понатака а вие со аплауз тоа да го пречукувате дали пред или по самарење и не ет толку битно, но експеримент сии е експеримент, кој знае зошто на кровот од театарот понекогаш стојат гулаби понекогаш чавки, како тие допринесуваат за сета атмосфера метафизички!? ЗАТО БИ ВИ ПРЕПОРАЧАЛ НЕ ПАЃАЈТЕ НИКОГАШ ВО ТРАНСОИНИ ТА ДУРИ И КОГА СТЕ НА ЛИТУРГИЈА А НЕ ПАК ВО ТЕАТАР ПРОСТО СЕКОГАШ БИДЕТЕ ПРИСЕБНИ!!! само ненаивни можат да си дозволат да бидат глумци, а вие наивно не се замарајте зошто некого сосила го тераат да глуми друг зошто по одглуменото пак глуми а трет и сред глума не ет глумец, комбинзции во недоглед, но наивните за жал пречесто се возбудуваат, а всушност единствено чаре е да се смируваат инаку ојде стомак од смеење или од плачење ако се понесат ептен од штичарите!

~ Once Upon A Time ~
http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=492&PID=179496#179496" rel="nofollow - http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=492&PID=179496#179496


но да видиме што е нусефект од балканското грување на екс-премиеро, нормал Македонија е обележана прво заради него како корумпирано дувло паркесаланс, чинам до сега во бество немало ниту еден премиер во еу, а сетне откако сите на втора ќе дознаат за што му ет прва пресуда околу тоа блиндираното мерџо која и од авион ќе падне во Стразбур така уште толку ќе бидеме обележани како тешка корумпирана лакрдија од држава, а упте по нормално за тоа нели нема да бидат криви дипстејтовци туку Македонците иако тие им кумувале на сите нивни дилери во досегашната окална удбалитичарско-штичарска реалноста! арно ама има уште една позната иако невидлива во оваа равенка а тоа е НиколаГ стана пак Чоек, бидејќи оној култ на личност кој го беше претходно избилдал и како реформатор и како просветител (иако под кожа секојдневен брокерски дилер) чиниш веќе и му попари душа, та вака сега брзо лесно инстант скубна на таквата судба да стане идол а заради што и лесно би си изгорел душа доколку влезеше во историјата на Македонија како единствен македонски удбалитичар без тужба, иако еве сега излегува прв и тоа надвор со пресуда, а сонего и сето его од вијуги што им останало ко ехо на негои исмпатизери, зато пак би питсетил нникогаш несе возбудувајте сите сме Луѓе и нема некој кој е совршен, има само совршени прилики за докажување на нашет несовршенство и како обични Луѓе и како цареи кого каква судба го закачила или попрво ја закачил бегајќи од својата професија, сега сигурно си вели каде и да ет ах како не си останав брокер ...

исто додека чекав да се подсобере абер за ново тлачање агитпроповски спинои, налетав деноиве и на хитот од '90-ти https://myspace.com/borgmk/music/song/who-the-f**k-is-mitsotakis-44855538-47894488" rel="nofollow - ху'д'фак'ис'мицотакис кој кога сакаше дедому на денешниов неодемократ грчки да ја дели со СлобоМ Македонија на севеерносеверна вардарска бановина и северсно'северна'северна'гревка'македонија, овој внук му изгледа не ја бил слушал, та сега од спунт вели ај и за мене ремикс ако може, дефакто неговово значи карамбол, а карамбол тие едвај чекаат за да си решат многу авои општествени неприлики дали како азиланти, мигранти, малцински фолклористи итн. но чунки и нас пополека ни станува јасно дека ние не сме фактор на стабилноат туку фактор за поткусурување во недоглед нормал се додека не одлучиме дека е доста со таквата спиндерела комшиска која трае речиси век ипол и како пропаганда и како колонијализам кој сега им е срам да си го признаат та ајт полесно е да ни го донаметнат само'рефлексно'асимилаторски!

http://archive.is/4Skf3" rel="nofollow - https://vecer.mk/balkan/micotakis-dogovorot-od-prespa-ne-go-reshava-tuku-go-intenzivira-problemot


во секој случај од грчки аспект во право е Мицкотакис дека и вакис и такис Македонци во каква и да е форма утре се озбилен К*ршлус за грчката ариевска хомогена средина, зар и јас не го говорам ова постојано низ нишкава дека за ним само ашмак пардон шашмак е арен комшија, онака ко они народности посреди шашматскиот комунизам во минатото кои смееле да размислуваат за посебност само додека чмаат во веце на казанче! но туку навистина збунува неговото пуптање вода сред еконосмка трибина, веројатно сака да каже кинезите сите ќе не попарат наскоро та дајте не се брзајте инвестирајќи по комшилук туку реинвестирајте капитало назад дома и мејк гриц грејт агаин, мислам како ида го разбере Чоек неговиов излет европеите озбилно ќе му го тагнат како минус, но ови пак доле не дека од минуси се плашат, тоа за америчките им дреме а не пак европските, туку што истиот пак ќе гледаат преку наш грб да го амортизираaт!АХ ќе забораев Грујо со последниот били'д'кид'стаил статусен проглас официјално го напраи фејкбук наш политички агитпроп мегдан, иако од позиција на екс опозиционер во егзил, а сега недостасува кога и официјално сите удбалитичари со се институции ќе си отворат јавен профил за комуникација со граѓаните за да официјализираат веќе еднаш дека сме фракинг дипстејтовски ушкопени до немајкаде та дури и во однос на јавачите на нашите системски столбои! КО ПАПАГАЛ ПОВТОРУВАВ едно време, мораме ние да си опнеме или свој фејкбук или фејкбук целосно овде да е под наша контрола институционално за да не ни се случува да ни перат мозок во недоглед утре дипстејтовци и нам ко Граѓани но и на нашите дилери меѓу кои сеуште не се најдвит ниту еден Лидер кој ето учел школо за тоа, мислам ако се иземме Ѓоре бидејќи ко Претседник многу многу нема луфта за реорганизација и стабилизација на Македонија освен од спунт да корегира недоносеност привемно, иако и тоа е нешто ко за утеха ...

за меверето пак нема да коментирам аков им ага таков им агатлук, но по удбашка линија чудно би било ако диверзантски им скубнал Грујо од пред нос, иако се ет можно, но попрво е веројатно дека ко екс-џокер во дипстејтовски раце вака сите се на свое, та и тој мукла за што се знае а и тие осигурани дека нема да прозбори, бар додека да си истераат новио план докрај апропо ерга-омнесот, не заоравајте дека неговиот спин беше и поголем од на зајковци кога со банко ојдоа двајца во БуК*решт со спремно име иако без устав да чепка, сепак тоа име РепубликаМакедонија(Скопје) макар и само за надворешна употреба е далеку понедостоинствено, иако ова со ресетирањњто на АСНОМ пак е без преседан до сега на светско ниво најуникатен случај за официјална удбалитичарско-автократска еутаназија на својот Корен Држава Народ ...Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 12.Јануари.2019 во 19:39

од предавства, распродавања местења шиткања понижувања и какви се' не за грст сребро коленичења пред душманите и анатемаго, што се немавме дочекано како Македонски Народ низ историјата но уште ова не било да негови навидум легитимни претставници со легитимни изборни политики да му ја пуштат низ вода душата заради идни ветувања за поарен живот како еугеничарски заморчиња, преседан кој ако ги помине и останатите пречки на својот пат ќе си го користат евроболшевиците и дипстејтовците за убедување на останатитеевропски Народи дека ето не боли дури и европеи официјално да станат како федерализирани заменувајќи го националното со федералното официјално на хартија т.е. по устави ајт нели ќе си бидат културно што си сакаат во својта глава и никој тоа нема да можел да им го спори, но се плашам и тоа ќе мора да фати спори по вијуги зошто во федерализам каков и да е национален порив дури и од уметнички аспект значи поделба заради што ко во титоизмот каков и да е изблик на самосвест ќе биде ресетиран удбашки и голооточки, но отом потом бидејќи дотогаш она што ќе ги атрефи не само европеите туку сите земјани повеќекратно ќе биде посклет него уставни или национални цунамија, разликата е што кај нас чудовиштата излеваат на пивршина и пред да надојде цунамито!

туку последно еве што ет реалност е дека чудовиштето од преспа се довлечка и до Македонското Собрание а пополека лази да стигне сестрано да се официјализира, инаку како временски интервали кога се е забележано, се поклопува некако чудно во однос грчките фрустрации заради Македонија, речиси секогаш кога спремале или требало да се случи некаков погром од грчка страна, иако сеуште биваат обзнанени само ситни примероци кои пак ги сметаат и ко такви за големи, нели чиниш етикетата Северна некого ќе успокои од грчките националистички хидри, ех сега да видат оние северно македонци што ќе им прават кога халкидики ќе одат на полнети лигњи и октопуси салата, ко ѕиѕаки ќе да ги враќаат назад дома со бузуки трзаи успатаирлија на паметот на зајковци и сите слични северно македонски оптимисти дека сега мед и млеко ќе потекло, дури допрва сиртаки ќе ви шмиргла мозок додека со тази песен блгарите ќе ви полираат аорти, а со шоте мори шоте албанерос ќе ви удараат инфаркти, мозочен удар ќе да ви испорачаат срби зошто од Вардар сте извадиле ВерНадЉуб Врби ... но за се' сами сме си криви, комшилук само си фаќал сеир колку сме си биле сами себе абдали, иако трњбаше да го дочекаме и ова за да разбереме дека со мшилуковв ни нема разбирачка ниту вака!

1985 - The absence of a predator is a feature frequently and that they then start to gain weight. The capture encountered in fish populations in the Balkans of "monster" eels (e.g. in May 1985, we captured in Lake Mikri Prespa, Criveel 1430 mm long, weighing 3170 g) [ http://www.academia.edu/31490491/Fish_and_fisheries_of_the_Prespa_lakes" rel="nofollow - 1 ]

2012 -
https://web.archive.org/web/20190111200306/http://www.macedoniantruth.org/forum/showthread.php?t=6667" rel="nofollow - The Monster of Lake Prespa

2017 - https://www.mirror.co.uk/news/weird-news/loch-ness-monster-spotted-alive-11764538" rel="nofollow - https://www.mirror.co.uk/news/weird-news/loch-ness-monster-spotted-alive-11764538

" rel="nofollow -

" rel="nofollow -
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 13.Јануари.2019 во 01:50Заев води преспа монстер на поило, студентски дрил за време посета на еугеничарскио лондонски лабос, целта ет да се напое суштеството грчки вибрации низ наша призма, а според вчерашното може да се востанови тренингот му бил сплатлив, биџејќи и бомбардирањето му се исплатело за да дојава преспанскиот монструм, а и зајковци за това биле исплатени уште за време студии а посекако и сега ко што пред некое време обзнани Каменос дека колегите им од комшилук за преспанското вадење на чудовиштето на површина биле подмачкани екстра по што Коѕијас мораше да биде катапултиран од таборот на Ципрас, прашање е само дали ашната ија му ја врза северниот му колега беше од некој пипец од преспанското чудовиште?

да ги појаснам патем фотките горе, онаа од минатиот пост е монтажа од Собрание и колажи од блогот на Папата1962 [ https://web.archive.org/web/20190111211629/http://papata1962.blog.bg/photos/55898/Zoran-Zaev%281%29.jpg" rel="nofollow - 1 ][ https://web.archive.org/web/20190113001645/http://papata1962.blog.bg/politika/2008/07/01/sdsm-ostro-protestira.207781" rel="nofollow - 1 ] во која Заев е врз торзо на ким-ил-сунг таман прикажан ко дух за да се апострофира автократското водење на цела нструозна преспанска фатаморгана која завршува со востоличување на монструмот како уставен кадија коој ќе им суди утре на сите Македонци доколку се дрзнат да покажат Македонска Слободоумност пример во форма на Роман па и Поезија со политичка позадина, а дефакто на цел овој процес кумуваше уште од 90-ти Банко ри што ко нивни претседателски кандидат кој ќе треба монструмот се надеваат да го одврзи од ланец и да им го ссне на Македонците таму е Радка која може да го скрие истиот и ко фишек во коса а никој да не знае дека се спрема напролет да го потпишуе, освен ако ветер не дувне та се обзнани дека тоа сака да го стори уште сега виа импичмент увертура до се надева своето столче, прашање е само зошто би ја смениле тактика и не би ја пуштиле зајковци неа за претседнички кандидат а. има проблеми со циклусот б. сака да го замени зајко ко премиерка в. ја боли рака хронично та не може да додржи монструмот од преспа да и полни налив перо пред отпишуење, може Банко ќе стаи младалачка маска та ќе превземе ретроактивно таква улога ко бивш претседник во сенка доколку тоа нема околности во кои ќе се случи Македонецот да земе да испохува мекотелната утвара?

фотката пак од овој пост ет од студентски денови на Заев кога сметам бил регрутиран од еугеничарите за да промовира ваква монструозна експериментална касапана врз својот Народ, земајќи му душа преку одамна спремниот монструм за прошетка и јавна претстава, превземена е од факултетски е-алманах [ https://fokus.mk/foto-kako-izgledal-zaev-na-mladi-godini/" rel="nofollow - 2 ] а само додадено ет КалеидоСкопскоОгледало како потсетник дека Заев може и од лево и од десно да го прошета преспанскио монструм, само заборава дека исто така може сето тоа да му се врати и го поклопи ако не се удави онаму од каде и бил изваден преспанскиот монструм, нормално доколку некаде заштека муабетот попат на патарина, ето кај Ѓоре мнозина мислат не било проблем, дури велат и кај анел ќе мине, но заборавија на Прокопис кој бара проширувања на монструмот налик екстра гаранции, де, уште некој пипец плус, пардон за повеќето перцепиран како амандман, ништо страшно моќе и екстра понатака нели и јазикот треба да биде парализиран како северно македонски илити ссм словенско северно македонски, АЛО кај ви е апетан кука зајковски да ви објасни дека најпиратски ви шитнал цело азно уште и пред Македонскиот Брод да ви го киднапира насила, односно било поодамна спремано сценариото по кое треба да стигне до кормило а потоа да ви довлечка монструмот кој ќе треба сите да ве лапарсан а потоа метаморфозирани ве испушта низ својата утроба во форма на северно македонско мастило, гледајте да не се залепите само така негде каде не ви е место!
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 13.Јануари.2019 во 04:38

отпишувањето на Македонија и Македонците од историјата од сегашноста но и иднината може да се каже дека е спин не на луѓе туку на поднебесни сили, а ова го велам како претпоставка дека Мирот не е возможно да се сочува ако Македонија не постои, бидејќи Македонија е Свето Име кое како такво е последно кое е сеуште Живо меѓу сите набројани топоними во Библијата, сите останати денес имаат нови именувања единствено Палестина постои но повторно истата не е Слободна и Независна територија туку потчинета угнетувана и негирана, Простете ако има некоја друга земја а јас незнам та претпоставката да не ми држи, Рим како царство не постои, Ватикан пак како топоним не се ни спомнува во Библијата, пак ќе речам може грешам па не ме земајте здраво за готово а нека ми прости и Господ за да не паѓаат Луѓе во смут НО оваа земја воедно вака како Библиска а сеуште Жива официјално би била и првата која е спомната во Библијата а да го прими штембилот на отан, за која организација како империјалистички ги навјасува сите земји кои и стојат на патот не мириса туку делува како змевот со sedum глави и deset рогои - зар тоа не е G7 односно д'скарлет'бист ху реин овер д кингс оф д рт [ https://en.wikipedia.org/wiki/The_Beast_%28Revelation%29#Beast_from_the_sea" rel="nofollow - 1 ] заради што и наоѓам оправдување Зошто Господ Благоволил волку долго Грците да не држат надвор од преговори а не пак членство во евроатланските кулоари, што пак е повод речиси редовно да ги К*ражам своите Браќа да не им се лутат воопшто за тоа тукундамим Благодарат и Свеќа да им палат а не со дрва и камења понив да фрлаат, дури дочекаа како држава да бидат урнисани од буш како евроатланските детерминисти би си поставиле свои пиони на власт во грција кои би ја одработиле оваа ујдрума, а незнам само колку повторно истата е доволна за да Грците ни дозволат да се фрлиме безглаво во прегратките на ѕверот, што пак се надевам доколку се случи тоа нема да биде на Глава и Совест на Народот туку на удбалитичарите, иако колку што знам референдум за членство во отан треба дополнително, иако пробаа со трик прашање да го спинуваат и тоа при последниот неуспешен референдум зајковци, за на крај да поверуваат дека тоа што имало во 90-ти парламентарен консензус за еа-пенетрација тоа им дава за право да поднесат кандидатура за членство без Народ да прашаат на Референдум иако уставот е Изричит дека за такво нешто како членство во воен сојуз мора Референдум!!! не заборавајте сега ѕверот е ранет откако милото не е во раце на кандидат на евроатланските детерминисти и не треба да се плашите, а ни потоа бидејќи Голем Е Бог и нема да ги напушти Верните Следбеници, но не задремувајт бидејќи гневот разоружани од Смирение кое е потпрено на Молитвен Светотаински Живот го фрла Човека во очај а очајот во пропаст, затоа Не Судете и Совладувајте Се во такви моменти а оној миг кога ќе увидите дека нападите се засилиле И Вие Засилете Ја Молитвата бидејќи поинаку со поднебесните сили и не ни можете да излезете на крај!Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 15.Јануари.2019 во 04:11

http://wafflesatnoon.com/kissinger-military-men-dumb-stupid-animals/" rel="nofollow - dr.strangeloveKissinger sincere welcome 2 otanask urself: why we question everything except nato i.e. otan, who to blame acting blind?


moze na angliski ili latinica ako pisuvam ke vi bidam porazbirliv?
туку ги жигосав отановци како ѕверови, па По делата ќе ги познаете е речено, Простете што сметам дека нивните отанизирани дела не се ниту хумани ниту пак демократски, туку империјалистички и автократски кон оние кои навидум ги ослободуваат а всушност ги колонизираат, за тоа сум сведок уште од 90-ти кога ја нахушкаа војната во Југославија а како би си нашле ново оправдување за свое постоење по падот на железната завеса односно се прогласија за "меѓународна заедница" која како западен империјализам се промовира ако светски полицаец, за што до душа од рака им појде широката меѓународна коалиција во првата заливска војна, а веќе со последната балканска војна го спинуваа тој статус консолидирајќи ги слабите алки меѓу европските сојузници во отан принудувајќи ги пополека на експанзионистичка стратегија за континуирано проширување на отан со нови источно европски членки, иако лицемерно уште во времето на перестројката му Ветија јавно и гласно на Горбачов дека за возврат демонтирање сссР нема да се случи проширување на отан, што на крај знаеме го изиграа како ветување штом сссР се раздружи, тоа е уште една поука дека тоа не е коалиција за Мир туку коалиција хаос која како грабливец само чека прилика да апсорбира што повеќе земји во својата сфера на влијание директно или индиректно, но да не ја растегнувам без анализа отанизираната фатаморгана уште веднаш би го елаболирал предочениот факт дека војната во Југославија е масло на евроатланските детерминисти како што посочив за да ја искористат таквата гачка за консолидирање на своите редови и агенди!

https://curiousmatic.com/bomb-map/" rel="nofollow - https://curiousmatic.com/bomb-map/

Countries attacked by bombing, sabotage or atempted government overthrow since wwII
фалат Сирија, Украина, Турција, Македонија, Бугарија и Србија од скоро пак итн.


НО би напоменал немојте слепо да ги прифаќате моите предожби, напротив проучете ги, слободно тука на форумов оспорете ги, но не ја развлекувајте темата со дигресии во недоглед, а доколку сакате поподробно да елаборирате некоја тема отворета засебна нишка каде ќе се дебатира конкретно за дадена тема надвор од раК*рсот на Агитпропот, иако може да се каже дека горниот пост така тука е вишок, но дефакто го користам како амортизер или попрво мој апокалиптичен агитпроп за да посочам колку отан е бесно куче во рацете на господарите на хаосот, а на кое куче сакаат нашите удбалитичари и ние да му станеме песјак, нели без разлика што тоа куче има направено толку многу зулум и хаос во овој век да просто за чудење е како неговите локални освен светски пропагандисти успеваат да протнат розева слика за крвавиот западен империјалистички сојуз најчесто под изговор - сите комшии се таму мораме и ние илити дел од нашите сограѓани се запалени да се отанизираат да секој друг што е против е жигосан не како предавник туку како зло, во исто време спинувајќи дека цел Народ едвај чека да бидне отанизиран, фатаморгана која е осигурана со екстра милиончиња за удбалитичарите но и машинерија од спинери кои пред се' се користат со замена на тези налик ако не си за запад тогаш си за исток, небаре центар како неутралност не постои, нешто што за нас би било ќе рече некој невозможно, но што правиме ако "гарантот на безбедност отан" не застане на наша страна доколку некои сограѓани се одважат да халуцинираат дека бидејќи касни за во еу без граници или ако закасниме да си затераат шовинистичко-сеционистички табиет, што тогаш и тогаш ли ќе веруваат дека западот ќе им помогне да ја зачуваат унитарноста!? Слава Богу за се' та Слободна Волја и Господ ќе ја почитува нашата определба но и маловерност па и малодушност доколку од страв гласаме за членство во отан макар ете знаеле т.е. е очигледно дека отан не е одбрамбен туку колонизаторски сојуз кој во трката за ресурси не бира средства како на своите аги ќе им сервира нови територии на светската шахофска табла, претежно влечејќи пиони како ловци но неретко осигурувајќи си позиции пуштајќи ги и своите кучиња да неречам коњи и топови, за жал таков пион треба да бидеме и ние иако успеавме вешто да ги ескивираме до сега сите нивни стапици та дури и официјално здружување со нив, сега пак отидоа локалните удбалитичари дотаму да одлучија дека веќе нема друг начин туку да се обезличиме како би опстанале, коленичејќи пред западните хегемони како да се богови заборавајќи во исто време дека само пред Единиот Бог Исус Христос како Православни смееме и мораме да се унизиме, што пред се' тоа значи да живееме во Мир и Љубов а дали тоа ќе биде така ако се приклучиме на воена коалиција која ги запали Балкан и Блискиот Исток а нејзината глава претходно палеше и гасеше во Јужна Америка и Азија по втората светска војна, иако http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&title=nwo" rel="nofollow - имате цела една нишка на форумов од мене именувана nwo во која озбилно е подвлечена улогата на америте заробени од банкор елитите како кумови на првата и втората светска војна, аирлија на паметот ако вие си мислите дека ако на ѕверот му клекнете на колена дека тој ќе ве поштеди напротив ќе му бидете само заморчиња понатака за кои ќе нема никаков респект, нормално доколку пак се спротивставите треба да опулите здрава Оштроумност Чест Искреност и јасно да се потпрете на Бога целосно Молитвено, но очигледно на мнозина тоа им е сувишно како Принципи а особено на локалните удбалитичари, чунки ако истите го испочитуваат https://web.archive.org/web/20180624125129/http://pravodaznaes.mk:80/%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8/31-mk/%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8/489-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D1%83%D0%BC%D0%B8-%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%93%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D0%B2%D0%BE-%D1%80-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0" rel="nofollow - Уставниот Принцип за Задолжителен Референдум за придружување на воен сојуз та Народ да изненади дека има и Свест која сеуште не му е опрана односно отанизирана, само се плашам дека и ова двотретински ќе го спинуваат со Купени Уценети Распродадени пратеници дури Народ и се изјаснил против членство во отан, НО крвта така ќе биде на нивните глави кога утре ќе вазалуваат во идни империјалистички војни затерани од отан ширум светот, прочем за Хриатијаните токму Референдум од овој аспект и би бил неопходен за да бидат на чисто пред Бога дека не дале глас за крвава центрифуга која е ножот во рацете на западните банкор елити кои стремат час поскоро на свој господар да му го спрострат новиот светски поредок како цел свет би му паднал на колена на анатемаго, Не Дај Боже тоа да се овие времиња, од овој аспект пак не ни би знаел точно дали g7 е навистина scarlet beast with seven heads кој како таков е предочен во Откровението, затоа и би додал Немојте Да Судите ако не сте сигурни, а и тогаш Судот оставете му го на Бога та само ескивирајте ги стапиците и не се плашете доколку сте присилени на очигледно приклонување кон светски џелати, Смирувајте се почитувајќи ја Слободната Волја на мнозинството а доколку можете клонете се од таквото мнозинство, доколку не тогаш Трпете а Кој Претрпи До Крај Тој И Ќе Се Спаси ...

за екс-ју во следниот пост, а само би додал зошто се чудите, реално како воена центрифуга која е збирштина од сите светски апаши кои ја разграбале земјата на Домородните Американци не ни може друго да се очекува туку да стане светски наследник на римското царство особено имајќи предвид дека европските масони кои биле негови внуци токму таму виделе своја слободна територија за имплантирање на своите инфантилни халуцинации за атлатска утопија преку нов светски поредок затоа и всушност и таква експанзионистичка воена политика во континуитет без и тронка здив да земат итајќи кон таквото утопистичко бунило загрцнати!
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 15.Јануари.2019 во 23:43не дека другите империи се убаина, но евроатланската жабокречени е без конК*ренција за на римски пиедестал, та и не само што сличат на римјаните во однос крвожедноста [ http://archive.is/WeBqA" rel="nofollow - 1 ] него и во однос стајлингот [ http://www.omegatimes.com/2010/04/america-under-the-imperial-roman-eagle/" rel="nofollow - 2 ] среќа последните избори во сАд дојде народен чоек земено политички како центриста та малку олабаија раблтите, бар за сега, само и него да не го легнат на брашно дипстејтовци Не Дај Боже ...

туку Југославија, ех како ја создадоа така и си ја распарчија, иако дефакто тоа не беше за да ги сотрат југословете, туку да можат дипстејтовци односно западните детерминисти да извадат сигурни играчи како новокомпонирани балкански вазали, што нормално одеше по линија на тајни служби кои не си најдоа туку позиционираа свои националистички играчи на кои им беа ветени мегали држави, а она што на мнозина не им е јасно е дека тоа беа и србите, ако се има предвид дека слобо пред да дојде во Србија десет години претходно е ју-банкар во вашингТон а кој потоа откако почнаа западните пиони во Словенија и Хрватска да скокаат се позиционира така да си ја лапне ЈНА а во исто време и да проба преку скратена Ју да си осигура мегали Србија, во исто време калкулирајќи на повече столици дека така побрзо ќе се интегрира во еу, дека ако излезе војната од контрола Русија ќе застане зад него додека во исто време кутриот шурува со дипстејтовци, но веројатно не ја очекуваше Босна или пак сметаше дека брзо таму ќе ја реши ситуација додека во исто време се ослободил од Словенија и Хрватска како сивурни западни пиони, дури на крај на сметка на Далматинските Срби сакаше да го пополни со нив Косово како утре би полагал што поголемо право земајќи им ја во исто време шансата за која самите се имаа изборено планот Z4 со кој им се нудеше автономија на Краишниците, само и тоа му избега од контрола бидејќи тие веќе речиси сите имаа роднини о белград па после како кучиња ги бркаше низ Србија кога одбиваа да бидат згрижени како избеглици на Косово, нормално сигурно и од сану го потапшале слобо по рамо ако што имаме во Далмација освен калцитен крш додека на Косово охо Житница, лигнит, злато, сигурно и ураниум? за ова можам и лично потврдам како биле Краишниците оставени сами на себе преку сповед на роднина кој бил војник кај артилериските батерии во Славонија кои требало да им бидат подршка на војската на САО Краина при налетот на олуја, а кога добиле команда вади осигурачи и орук бељаград, просто ги оставил сами на себе Краишниците освен што им паркирале автобуси за евакуација и конвој кон Косово, просто самите бељаград срби извршија егзодус врз Краишките Срби, да видиш да неверуваш дека толку лесно ќе се прошетаат Хрватите ем со отанизирана артилериска подршка од бродови на отан во Јадранско Море а откако одбија Краишниците односно милан мартиќ ко џандар послушник во консултација со бељаград да го прифати Z4 како спогодбасо туџман, затоа пак слобо и туџман се имаа спогодено како ќе си ја поделат Босна кога веќе беше јасно дека ни скратена Југославија нема да опстане а дури слобо преговараше и со мицотакис за поделба на Македонија бидејќи отварање јужен фронт не дека би му било проблем туку во очите на западот ќе немаше три чисти дека тоа го прави заради заштита на локални срби та евентуално да се дрзне на таков чекор акко за тоа ги има одлепени грци како оправдување, и бидна што бидна ги насамарија мегали србите до коска бидејќи си ја лапнаа ЈНА заради што и глумеја уште некое време југословени, а што впрочем и беше опасност навидум за запад како 7-ма светска и 5-та европска воена сила тогаш ...

http://www.spectrezine.org/breaking-yugoslavia-interview-diana-johnstone" rel="nofollow - http://www.spectrezine.org/breaking-yugoslavia-interview-diana-johnstone

http://www.balkaninsight.com/en/article/protest-to-the-guardian-over-correction-to-noam-chomsky-interview" rel="nofollow - http://www.balkaninsight.com/en/article/protest-to-the-guardian-over-correction-to-noam-chomsky-interview

https://www.theguardian.com/world/2015/jul/04/west-true-role-in-srebrenica-massacre-bosnia" rel="nofollow - https://www.theguardian.com/world/2015/jul/04/west-true-role-in-srebrenica-massacre-bosnia


НО токму си најдоа оправдување дипстејтовци зошто и како ота да го рестартираат и да му дадат официјално гориво за да бидне светски полицаец, нели елцин беше безгласен во моментот гледајќи да не го повлечат за рака и да го вплеткаат во југословенскиот казан каде впрочем и оганот и чорбата а и кутлачите тие ги контролираа, та си ја осигураа Босна да не можат мегали србите да ја прегазат, впрочем хранејќи ги и муџахедините и усташите со оружје како би давале што повеќе отпор додека не се случи ете дејтонскиот дил, иако дефакто се вмешуваа и самите отан тогаш штом мегали србите напредуваа брзо, просто како на видео игра со џојстик си ги играа сите како сакаат, среќа немаше толкава пропаганда и медиуми ко денеска инаку имаше на тони човечко месо да се пржи, иако и со тој ситен аитпроп успеваа пополека на своја воденица да си ја тераат водата убедувајќимги сите дека локалнуте националисти се крвавите угурсузи а тие миротворци, бреј дури и синитде шлемови како си ги шуткаа и им ја спинуваа улогата тоа е чудо, А НА СЕТО ТОА успеаја од Србија да направат проруски бастион како дополнително би си го оправдале своето присуство на балкан, пробувајќи повторно преку Косово да ја вовлечат Русија во контролиран хаос, иако како ја играше слобо на десет столици повтоно ни со Путин не можеше да најде нзс за грб, а на крај стегна чалам како еве ние Косово не го даваме таман америте си ги чистеа вишоците муџахедини од Босна преку србски грб, иако во исто време се осигуруваа да ги учипат мегали албанците до крај како би си направиле сигурен и послушен играч, на кој на крај Косово му го отруја со толку осиромашен ураниум да просто сега Косоварите живејат за да можат во Скопје на лечење да дојдат иако мнозина и се селат на ангро кој каде може мнозина на црно и во Скопско Поле градејќи Куќи немајќи прилика да скубнат за еу, иако сега со безвизниот режим чинам почнуваат на ангро таму да одат, битно си направија трајни бази отановци кај нив, јасно да си имаат чекпоинт за идни операции во Блискиот Исток кога официјално ќе се вмешуваат, а најголемиот спин е што сето тоа се случи пред атаката на Ирак потем Либија и јасмин револуциите да ги искористија Албаците како оправдување дека ете дипстејтовци не се против Муслимани туку против тирани ко слобо кои за беља самите тие го имаат произведено, бреј да видиш да неверуваш дека банкар ко него кој станал удбалитичар не бил од нив врбуван опран и учипен само што тој се понесе вождовски та не се сети на тоа, кузнај колку препотентен бил самиот факт дека под контрола има армија ко ЈНА, абдал какви, ултимејт ибне излезе во очи и на самите Срби, иако дефакто сето она што и го стори западот на Србија а особено со бомбардирањето на земјата речиси три месеца па и повеќе имајќи предвид како делуваа од албанска територија се коси со разум напросто современ геноцид кој требаше да биде отскочна даска за блискоисточните налети потоа, ЗАР СЕТО ОВА НЕ Е ЅВЕРСКИ, сепак место за регрутација на дисптејтовски изботирани џихадисти е Албанија а преку неа и пробуваат потоа да нивна европска инфилтрација токму дипстејтовци да ја контролираат, но јасно кога им треба како каде им треба потоа ќе си ги користат, а на крај доколку се вишок тука ние ќе треба да им ги чистиме, просто е, иако делува кузнај колку замрсено, си имаат сигурен пиун во раце, истиот пак во занес или можеби попрво за да ја провери лојаноста на дипстејтовци си бара преку леб погача, но на крај забораваат на каузалноста дека МАКЕДОНИЈА Е ИЗВОР НА СЛОВЕНСТВОТО само треба ЛАВ кој на орелот амерички ќе му заурла та да му ги стресе сите перја од опаш глава раце и рамена, таков Грујо дефинитивно не беше, Мицоко бреј можеби ако го направат робокоп, а конечно сите постојни локални удбалитичари се здраво дипстејтовски учичени, може сето ова е обид потенцијалните Лавови да се истрчаат и да ги фатат на гнев или преку празноглавост да си изгубат Благодат та сетне да си ги шуткаат или и од нив да прават тенеќиња изботирани, да речеме ништо не е случајно ...

http://www.balkanalysis.com/albania/2011/02/04/spy-book-reveals-operational-details-of-1998-cia-balkan-counter-terrorism-operation/" rel="nofollow - http://www.balkanalysis.com/albania/2011/02/04/spy-book-reveals-operational-details-of-1998-cia-balkan-counter-terrorism-operation/

https://www.globalresearch.ca/americas-boots-on-the-ground-fighters-in-syria-are-kurds-and-al-qaeda/5651860" rel="nofollow - https://www.globalresearch.ca/americas-boots-on-the-ground-fighters-in-syria-are-kurds-and-al-qaeda/5651860

https://www.globalresearch.ca/kosovo-what-everyone-really-needs-to-know/5654755" rel="nofollow - https://www.globalresearch.ca/kosovo-what-everyone-really-needs-to-know/5654755


и ајде што им дадоа на Албанците, оф им ја востоличија уличната мафија како политичка елита без конК*ренцијанели добро им доаѓаат нивните раззнавачкинуслуги во подземјето, осигурување транзит на авганистанскиот опиум кон европамкако би си финансирале тајните агенции операции и војски, парексаланс вазали кои ниту еден номален политиколот нема да може да ги тргне од власт, ништо поразлично од другде каде исто клановски си тераат работите но со уличари мафијаши и џелати мног полесно ќе се разбираат како дипстејтовци, дали!? дефакто мегали албанците толку се намножени да чиниш навистина веруваат дека и во овој веке може да им помине мегали идеја, бреј ко што мегали србите си ги искористија и спинуваа во одредена полза тоа и со нив ќе го сторат, само што сеуште не им истекол рокот на траење, ето кај мегали србите врбувале работата да им ја тераат банкари амкај мегали албанците уличари, што не го пуштија Ругова да го земе во свои раце Косово туку го шуткаа како вишок партал, НО да видиме тие уличари си обзнанија дека ако еу не ги прими сите Албанци во еу итно тие сами ќе си се интегрираат како 'албански територии' смешно едиРамуш тоа ко албански премиер јавно ко уцена на европеите им го испорача, хм дипстејтовски или мегали К*ршлус, на кој пак нашиве абдал удбалитичари одговорија со правење од Македонија не само бинационална подлога туку заради надминување на грчката еа-штопна наврат нанос како во еу би биле интегрирани удрија по својот корен АСНОМ и веруваат така ќе сме изескивирале иден крвав балкански карамбол, што да кажам слепци кои мислат готово мафијашите ќе се хмират, мое скромно мислење напротив сега допрва ќе се распалат, конечно отан не гарантира внатрешна безбедност а тие ако скокаат ќе скокаат одвнатресигурно нема Албанија да и објави војна на Македонија, иако јасно е како ден дека сите конци ќе се влечат од таму но нели тукашниве удбалитичари пак ќе си глумат лудилонко тоа биле некои фанатични екстремисти терористи фундаменталисти и штомсе не само да се оправдаат зошто не сакаат да засукаат ракави и машки во такви околности да расчистат кој е кој и од каде до каде може да оди, кмо при такви околности да можат брзо да ги неутрализираат секакви упади испади нашиве, но онака како му му е ветено на рамуш отворени граници бреј по прав пат ќе си врват и ќе се К*ражат дека си 'ослободуваат свои територии', камо тогаш да разбереме дека немаме друго него ако америте им се ним грб дека нам нема кој друг да ни биде освен Русите но тоа треба јасно гласно и јавно да се истакне, И НЕ ДАЈ БОЖЕ ДА ДОЈДЕ ДО ТОА бидејќи така тука ќе пукне големата онаа трета светска војна најавувана во многу пророштва, од тој аспект ето да речеме зајковци и наполниле гаќи та волку одлепиле што ниту еден ни вожд ни квинслинг ниту предавник некогашмго сторил во светската историјаколку мене што ми е познато, да сотреш свој Народ официјално ем сето тоа да му го продаваш како се' или ништо, нормално ако тие ко удбалитичари се учипени од дипстејтовци јасно дека ќе крекаат ко заклани, НО Народ да го прават при очи абдал тоа мислам вака до овој степен никогаш и не било!
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 16.Јануари.2019 во 04:23

да не бидам разбран погрешно, зајковци не грешат во намерата туку ја утнуваат во пристапот мислејќи дека ако не попуштиме ние пред мегали грците ќе ни ги сснат дипстејтовци мегали албанците, И во ред камо ете ова да спречи војна воопшо како анационален дил со комшиите, само се прашувам дали за возврат добија за нешто готови гаранции освен пенетрирање во отан, а крајот зговорот е дека тоа е заради економски бенефит како спин за да не се каже вистината јавно пред Народ дека Македонија е уценета озбилно а зајковци уцените ќе ги ресетирале со фалсификување на историските факти односно Неправда кон својот род за сметка фиктивен мир, ко што рече вчера на дебата на 24тв Марко Трошански после двојазичноста албанското прашање е затворено кај нас а се останато ќе води кон дезинтеграција на Унитарноста на Македонија, та ај да ги прашам зајковци што мислите кога ќе ги бркаат гласоите на ахметовци другите пол.партии на Македонските Албанци нема ли да играат на карта на илирида, зар ахметовци на тоа ќе останат неми, можеби еден изборен циклус, а потоем дебакл, земаа ли изборен легитимитет од своите гласачи на таква агенда кој ќе ја оправа сета оваа небулоза, зајковци ли!? кој ќе ги смирува внатре страстите? во еу сигурно наредни 10 до 20 години не влегуваме, кој ќе биде тогаш фактор на стабилност, можеби федерација со Бугарија си мислат!? тогаш и сто Лава да има во Македонија бадијала бидејќи тие нема да бидат Лавои кои ќе имаатвтри чисти пред Бога за да кажат браниме Устав ...

НО што е Човек Лав оној кој тера земна правда по сила, НЕ, туку оној кој стои смерно пред Бога и само од Неговиот Суд стрепи како Христијанин додека се држи цвсто на својот корен, кој во нашиот случај не бил калемен преку грабање туѓи поседи туку преку изгонување на окупатори, но прирастот во Западна Македонија заедно со емиграцијата си го стори воето та сега некој пробува да ја сврти историјата наопаку и нас да не прикаже како окупатори, дури дотаму одат нештата да фашистички пиони биваат споменично славени што дури ни во Хрватска не поминува но ете кај нас бидејќи имаме табиет да пикаме под тепих зицери па после ни се истураат врз глава, а кој е за ова крив него убалитичарите и нивните удбашко затворени партии каде ниту интелектуални елити неможат да влезат оавен клановски послушници, после се чудите како меѓу нив не се најдвит Лав ех искорумпиран човек ни мачор не може да бидне а не пак Арслан, но чунки се сетија само тро прекасно, ете Грујо ја имаше таа чест Народ да поверува дека Чоекот е без дамка во однос коруптивност дека е Искрен и Верен но излегоа подоста флеки на површина, го легнале и него на брашно локалните удбаши, иако се ми се чини тоа е каузална рефлексија бидејќи најудбашки долета и во партијата му и ко министер и ко премиер, НО среќа замина без да направи пожар и братоубиствена војна, а можеше, само требаше да излезе нанулица фамозниот април на улица, НО изгледа му проработела совеста дека за тоа нема три чисти!? ајде сношти во интервју на Алфа Мицко најави дека праведи и чесни партизани доаѓаат во дпмн, само ако е така тој најмалку за тоа треба да говори имајќи предвид како удбашки дојде на чело на партијата без да дозволи ниту еден противкандидат да му се спротивстави, та ако ваквата изјава не е спин тогаш е негова оставка, само никој толку лесно таква фотеља не остава туку треба да чека нареден привремен конгрес за да си осигура доверба, кај ги бираат само такви напумпани незнам чиниш со компресор ги дујат т.е. спремаат пред да ги зашмирглаат за -партиски шоумени, кои после изборните заклетви на Зајко кои ги прегази бездушно, натака ќе глумат не удбалитичарски кловнои туку автократски шалабајзери со европско педигре, освен ако Младите не се организираат и извадат ОТВОРЕНА ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА која нема а можат да ја корумпираат удбаши никако бидејќи сите Политики и сета Програма ќе ја штимаат Јавно Форуски кадесекој Член би можел да даде допринос а не само врхушки да решаваат каконтреба да чкрапа Националниот Граѓанскиот Државниот Семафор ...

се надевам така ќе се избегне и евроболшевичката стапица во иднина т.е. со време да се премерат ризиците од скорешното федерализирање на еу, при што ние како Нација би исчезнале истантно доколку бришел ко бељаград некогаш одлучува на кое дереџе треба да бидеме, денескакво е такво е наше си е, освен ако преспанскиот октопод не ја проголта навистина нашата Самостојност та и не е ни натакабитно дали и кој тука живее, погреб после кој секое наредно славје би било безлично аморфно дегенерично, ах да треба да го избришеме сеќавање за своите предци бидејќи сме требале да биднеме отанизирани, се надевам нема да дојде до тоа, а доколку и навистина тоа се случи, не очајувам бидејќи уште послатка е борбата против автократски режим кој ја лоботомирал Нацијата заради ненационални интереси заради мерак по еу мамонизам и чалам од крвопиите на отан, сетотоа само со Молитва и Гнев Божји а не човечки суд се ресетира, во тоа е и убавината каде дејќи не е по правда ваквото обезличување на Македонскиот Народ и Држава сето зло каузално ќе им се удри одмглава не само на локалниве удбалитичари туку и на дипстејтовци, ззаради тоа и толку многу сакаа народна акламација на Референдум но истиот не сакаа да биде биометриски за да можат да полнат кутии во недоглед, но и во таков случај се' ќе им се удреше од глава, незнам само колку треба да е слепи за да разберат дека на овој Свет не е возможно да се заобиколи каузалноста, може тие живеат уште сега ко експериментални глувци во некоја утопија!?

инаку интересно е како ќе ви ја спинуваат и федерална европа како убаина, веројатно потсетувајќимгимдедовците кои го фатија крајот на екс-Ју утре ето колку било идилично да не се појавеле националистите, иако сето масло за распадот на екс-Ју е впрегнато токму од ероатласнките детерминисти кои сонуваат за ван'ворлд'гаврмент, просто од нивната нихилистичко еугеничарска кујна се и болшевизмот како експеримент но и нацизмот како пандан кој би требало правовремено да го ресетира бидејќимго изгубиле Ленин а Сталин им излегол од контрола , а воедно исто така нивно масло е и титоизмот потем како бафер зона подоцна односно тројански коњ најнапред, просто и екито и еврото се нивна ујдурма а која економска зона еве гледаме прерасна прво во шенген а сега стреми кон федерализам после лисабонскиот устав протнат мала врата откако претходно почнаа европските Народи да го отфрлаат стихијно референдумски, јасно целта е соединете Европски држави кратко сЕд која федерација треба ден потоа да се соедини со сАд и отпочнат главните чекори кон нов'светски'поредок, оној во кој преку комунизам треба да се создаде земно човечко братство кое уште на почеток јасно е дека ќе биде тоталитарно а на крај деволуција од хомосапиенс во хомосиликон, каде би требало да ви е мило да сте дронови на империјата, среќа до тоа нема да дојде за што сме отсетњни во Откровението, но дефакто мнозина ќе се намачат дотогаш додека да се обзнани се' а Народ бидне толку учипен да нема да може да каже не, нормално за што К*раж ќе биде трета светска војна, планетарен глад, индуцирани природни непогоди и најбитно очај по минатото кога конзумеризмот избилието и кашатализмот царувале, но кои потоа ќе ви ги понудат како земи или остави едноумие да просто Слободната Волја ќе се сведе на коленичење без поговор пред светските елити и нивниот господар анатемаго, што ко што потсетува негов генерал од минатото во сАд сатанистот алберт пајк - ннкрај ќе ги оставиме да си извадат очи меѓусебно Верниците и атеистите а потоа ќе завладејат илумираните од анатемаго, среќа за ова во Отрковението сме поучени дека ка владеење ќе трае многу кратко бидејќи Исус Христос ќе дојде пак и ќе го сотре анатемаго ! тогаш велат и Верните во Бога ќе се соблазнат силно, претпоставувам ќе бидат употребени разни холографски технологии http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&PID=3127441&title=nwo#3127441" rel="nofollow - koi sega se vo eksperimentalna faza a за да се мнипулираат и волјата за Молитва да им се ослаби, нешто што сега се случува од спунт преку сублиминален агитпроп низ телевизија интернет и радио, сигурно алопоетично шарено ќе биде таквото едноумие да им имплантираат инстант на Луѓе мисли за животна а не само политичка коректност, сигурно по есапот ко овој денес на зајковци во однос ерга'омнес'дилот, плашејќи ги попат на граѓанска послушност преку константен ризик од нуклеарни војни, зашто сигурно истиот псај-оп како и порано ќе си го тераат ко овој дак'енд'кавер! како поинаку да оправдаш империјален експанзионизам?
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 16.Јануари.2019 во 04:43

за копејка две порано Луѓе Верата си ја продавале на болшевиците заради марксистичкото уверување за хуманистички рај на земјата, кој до некаде и го дочекале но не како хуманистички туку како лабараториски рај, во кој еугеничарите си експериментираат во континуитет безрезервно автократски та всушнист рајот биднал пекол, но за разлика од менгеле што тоа го правел во конц.логори за време светска војна, неговите колеги со анацилнално 'социјалистички' убедувања го чинеле во мирнидобски околности, но и менгеле http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=23458&PID=3127555#3127555" rel="nofollow - и хофман се ујдисани пример со англичаните од тавитсток институт, односно фабијанцитете како англиски социјалисти, кои всушност се западна еугеничарска инерција како научна фела, оние технократски капиталистички послушници на 'демократските евроатлански утописти' кои впрочем како научни-технократски аскети се внуци на минатовековните западноевропските 'хуманистички' демагози [ http://archive.is/kskgn#selection-6395.8-6395.29" rel="nofollow - 6 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=2617&PID=3127730#3127730" rel="nofollow - 2 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=1886&PID=3127783#3127783" rel="nofollow - 6 ] кои како масонски елитисти ја зацртале идејата за земен утописки рај односно возобновување на митот за антлантида - линкови на крајот од следните постови [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&PID=3127442&title=nwo#3127442" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1727&PID=227378#227378" rel="nofollow - 2 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&PID=3124891&title=nwo#3124891" rel="nofollow - 3 ] за кој мит неопходни се две работи суперчовештво и робови односно два процеса кои ќе доведат до тоа, еугеника и пропаганда, оние со кои ве процесираат елитите како Луѓе колективно почнувајќи на запад од француската револуција навака малку по малку насекаде, ако се има предвид дека Луѓето отфрлајќи Авторитет како Христа т.е. аминување на христијанските кралеви од страна на Христијански Свештеници кои по https://orthodoxwiki.org/Apostolic_succession" rel="nofollow - Апостолско Приемство се канализатори на Божјата Милост и Правда врз Луѓето кои одлучиле да се Спасуваат од стапиците на самоизмамата, така отфрлајќи го Христијанството како етика и ласт спроведуваат атеистичка хегемонија каде како директно атеистички ко во сссР каде како индиректно секуларистички во останатиот свет, а сето тоа треба да кулминира со нов светски поредок како една светска влада што неминовно води до Пророштвата од Библијата дека истата бидејќи крената безбожно неминовно ќе падне во челуста на анатемаго, тоа пак треба да ни е нам на Христијаните предупредување каде и со кого се фаќаме на оро, што можеби е очјано да се живее во параноја, но знајеќи дека живееме во времиња на сеопшта хипокризија дали од ризици како светска рецеcија или пак еколошко биолошка деволуција јасно е дека живееме во последните времиња за кои во Откровението сме предупредени, а што би значело Будност и Трезвеноумност, зар доколку сме прибрани во некој воен сојуз ние ќе бидеме безбедни, не, напротив стануваме мета на неговиот пандан, дали така ќе бидеме помалку на удар од странски агентури, не напротив уште повеќе ќе гледаат да не бушат а што во земја која е крената врз темели на недоверба заради титоизмот и удбашката реалност јасно е дека тука постојано ќе има превирања та и оној пат кога ќе биде стасус кво работата ко што беше со грчката еа-штопна која навидум не држи заложници а всушност ни е од Бога дадена узда за да не се фрлиме во прегратка на западниот империјализам, зошто пак тоа е така претпоставувам бидејќи Македонија ете е Свето Име Извор на Словенството последниот вистински бастион на Православието бидејќи сме Кротки по Дух и Смиреноумни дури и кога биваме нападнати, но кој очекуваше дека душата за пари ќе си ја продаде некој македонец, сигурно не со таков мотив да урниса устав заради некое евро во заден џеб, напротив одродувањето денес кое го тера sds не е само егоцентрично мамонистички туку граѓанско мамонистички верувајќи дека вака ресетирале се од ризици и готово Македонија ќе Кyртули од зијани и Кyршлуси, но напротив кој си го исекол коренот на своето дрво истото во зорт прилики ќе пресуши ако нема свој корен, и тоа и ќе се случи, просто каузално ретерирајќи до ниво на ништовност за која нема ниту легитимен изборен Амин ниту пак референдумски параф што си мислат sds кон што ќе доведе тоа, евентуално прием во отан токму да ни стават огламник и нас за да мирно спијат евроатланските детерминисти дека нема никаква шанса да почне од зворот на некогашната Македонска Империја да се крене евентуално нова, хм се плашат изгледа од она пророштво на западниот им пророк нострадамус дека Лавот од исток че се крене, а на тоа го калкулираат и она пророштво на Ездра дека Лавот ќе му ги сотре сите перја на орелот, та вака кога официјално ќе си стават отан знаменце сигурно си мислат дека тоа ќе биде ресетирано, затоа пак секогаш си имаат и Кyршлус плус налик мегали албанија дури и да им излегува од контрола вазалството, само што нивните албански вазали немаат трпение та ќе си бараат предвреме преку леб погача и тогаш што ќе биде ќе биде Слава Богу За Се' во одноа што има и некои локални пророштва, но НЕ ИМ ВЕРУВАЈТЕ ЛЕСНО НА ПРОРОШТВАТА ОСОБЕНО ОНИЕ ПО ВРЕМЕТО НА ХРИСТА бидејќи речено е дека Свети Јован Претеча и Крстител е последниот Божји Пророк за нас Христијаните, но и бидејќи Верата кај мнозина озбилно е намалена та не смее Човек да си рече аха така е тие нечии визии се конечни, напротив Нинивјаните треба да ни се за поука дека ако се покаеме за своите недела Благодатта Божја пак ќе не окрили, но се плашам дека глумејќи Христијани ние и Гневот Божји на себе го призиваме, http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=230054#230054" rel="nofollow - еве скоро Албанија направи Богоугоден чекор кога го забрани сестрано коцкањето како порок а камо и ние да се угледавме во тоа на нив, дури мотив плус треба да ни е стравот тука да не ни се насобере тамошнниот коцкарски и мафијашки шљам, таман утре на пуш'д'батн да си ги активираат брзо за што кому му треба од дипстејтовци па се до нивнитете балкански вазали, најверојатно бркајќи некаква 'еМаИл' реалност како федерација меѓу европска Македонија и илирида, која би им била осигурач Лавот да не се крене повторно, но според старозаветнотото Пророштво на Свети Данаил аналогијата некој пак ја изведува во однос ОК бидејќи нели шкотскиот лав како амблем си го имаат ставено на штитот откако Англија ја приграбува Шкотска, само што која логика дека англискиот империјализам би бил толку голем а истиот да не се здружи со америчкиот или да не ја окупира европа, за која пак има претпоставка ко аналогија дека таа е леопардот како ѕвер во визијата на Свети Данаил што како тргналамкон федерализација еу јасно е дека како нејзин мотор Германија на крај дефакто може да се каже дека и ќе го востоличи четвртиот рајх, а имајќи предвид кои банкари од сАд ги влечат конците и во однос втората светска војна но и потоа давајќи им засолниште на многу нацисти на запад вооппто не криејќи и финансиските и политичките врски и за време wwII само што кога видоа дека рокнаа нацистите во налетото на Русија а потем во контраофанзива Русија почна да ја окупира европа па побрзаа да се истоварат што побрзона континентов за да навреме се разграничат, иако до последно им оставаа простор на нацистите да се соземат и покрај тоа што Лондон пепел го сторија!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 17.Јануари.2019 во 12:03

како се предочени светските сили кај Пророк Данаил навистина не останува голем простор за Човек да се двоуми кој е кој во апокалипсата и дали ние како Македонци треба некому да се приклониме, ова сега сосила што се прави во однос наше уставно сотрување виа локални удбалитичарски вазали кои под директна уцена а заради потенцијален Мир во куќа трчаат преку Леб по некаква отанизирачка погача посекако не милитаризира озбилно и не фрла ако денес во еден утре во друг казан, зависно кога пред каков свршен чин сме ставени, што чинам е погрешно бидејќи ние сме Центар и историско земно но и историски духоносно земено, та не ни е место ниту во еден, но очигледно е дека со доволно количество агитпроп изботираноста кај локалните политички елити се сведува на конзумеристичко претприемништво со Идеалите на Македонецот и земните и духоносните, уште унијати да се сториме по најавата за овогодишна посетата на папата на Македонија та конечно да сме на чисто дека Македонија во сета своја изворност и' исчезна од светската реалност, што конечно ќе ни биде по нашата волја, иако за сето ова сме заобиколени како Народ од елитите, но бар така гревот ќе биде на нивна глава, и на некој начин фала им за тоа!

https://web.archive.org/web/20010430141918/http://ryanj1678.tripod.com/christianity4today/id35.htm" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20010430141918/http://ryanj1678.tripod.com/christianity4today/id35.htm


кога веќе ја начнав темава околу пророштва ред е и да ги доистаманам на куп еднаш за секогаш во оваа нишка како абер кој би посочил дека пречесто премногу разни визии се тимарат од Луѓе како конечни а впрочем се една од милионите комбинации кои можат но и немора да се случат, просто е, тоа се соништа како ехоа од астралната рамнина, а бидејќи таму царуваат демоните та знам да се потсетам во вакви случаи на поуката на Свети Јован Златоуст: Оној кој им верува на соништата е налик човек кој си ја брка својата сенка, претскажувањата на иднината и да се вистините не ни се од никаква полза бидејќи во најдобар случај не уфилмуваат а во најлош туркаат инерција кон нивно остварување бидејќи е речено од Христа ќе ви биде по вашата Вера а така и ко кај хороскопџиите сами си ја претерминираме реалноста заробувајќи ја својата Слободна Волја да им робува на нечии виденија, за разлика од нив пример Откровението ни е дадено од Христов Ученик како поука дека не треба да очајуваме туку дека треба да се Спасуваме а тоа нема да го сториме со параноичен живот исчекувајќи погроми или зли стапици, туку Смиреноумно ќе Трпиме додека не се Искупиме на овој Свет за да заслужиме Спасение кое пак е невозможно за нас грешните да го достигнеме без Воцрковен Светотаински Живот, а кога ќе видите посреди истиот дека немате искушенија знајте дека некаде сте ја утнале и не ет на арно знаејќи ја поуката одБога дека искушенијата се позволени за да се Покајуваме и Преумуваме за своите недела но и за својата летаргија ко успани или опиени од страстите секому по мерата која ја заслужил,, бидејќи анатемаго е ко што се вели во Библијата како лав кој рика и чека да прождере што му стои напат за колку може повеќе души да прибере во пеколот за навека односно во вечноста да има свест со која ќе се хранат неговите паднати духови, затоа не се фокусирајте на пророштвата како нешто што е конечно освен Христовите и на Неговите Апостоли кои Ни се Сведоштво за Христа, а за се' останато секогаш припомнувајте си на Нинивјаните и нивното Покајание по укорот од Светиот Пророк Јона ...

мала забелешка, гледате Лавот не значи секогаш арна симболика, земна империјална чест најчесто како си го претставувале старите цивилизации како крал на животните, но од друга страна пример како достоинствен симболичен пандан на орелот ете го има и во Стариот Завет кај Пророкот Ездра во визиите за Апокалипсата, абер кој го впрочем е белег и за Коптите кој преку Етиопјаните ето стигнал и до Јамајканските Робови та денес преку Марли е прочуен низ сиот свет како реге феномен опеан пр. во песната Iron Lion Zion алудирајќи Цобе Марлиев дека како мрмрџија во трк иако нема пиштол ќе биде цврст како Сионскиот Лав ...

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2+Esdras+11&version=CEB" rel="nofollow - https://www.biblegateway.com/passage/?search=2+Esdras+11&version=CEB

https://en.wikipedia.org/wiki/2_Esdras#4_Ezra" rel="nofollow - https://en.wikipedia.org/wiki/2_Esdras#4_Ezra

еве интересно видување на балканот како Македонија а во однос апокалипсата на Ездра, што пак во однос на Откровението и новиот светски поредок значи дека патот за востоличување на лажниот пророк во ерусалин утре би го поплочиле ние но тоа ми е малку логично, а Лавот точно и јасно е предбележан од Ездра не како држави туку како Месијата кој ќе го порази во иднина новиот светски поредок и човечкиот пад на колена пред анатемаго !
http://archive.is/1PDdv#selection-939.1-939.179" rel="nofollow - http://archive.is/1PDdv#selection-939.1-939.179


а освен што симболично старозаветно Месијата Христос е прикажан како Лав во визијата на Ездра, исто така како Библиска Зоографска Претстава во Христијанството имаме традиција Апостол Лука да го претставуваме како Крилат Лав, а во позитивен контекст Лавот тука ете се јавува и во антиката кога имал своја изворност како земен симбол и кај Македонците мнозина претпоставувајќи дека тоа е извлечен корен од митот за Херкулес, но чудно е зошто тогаш сите кралства кои се изнедрени од егејската цивилизација не го имале за империјален симбол ете сотрувањето на Немејскиот лав, а тука се врзува пак како претпоставка дека династијата на Хераклидите од кои потокнува дел од македонската кралска лоза е токму потомок на Херкулес, сепак тоа не ни дава денес за право да речем и ние имаме право исклучиво на ваква симболика, иако средновековно од секогаш на Македонија ете и го припишуваат Лавот како хералдички симбол оние тогашни балкански вексиколози ко Жефарович кој интересно бил исто македонец по потекло, но за да бидеме праведни пред Бога а ете и да одадеме почит кон локалната земната традиција добро би било како Грб да го имаме Крилатиот Лав како Христијанска Симболика, но секуларизам атеизам национализам та на крај ето помила ни биднала асли земна предожба наместо Небесна, кому колку му сече, но нашиве удбалитичари ко и оние пред сто години речиси и воопшто памет да им дојде, аирлија ќе изгинат ко што гинеле некогаш од потпросечност и предавнички ујдруми, каузално повторувајќи ги пак и пак беласичките судби и ден денеска, иако сето тоа конечно е Божја Промисла бидејќи Македонија како ја заплиснува историјата речиси и да не грабела освен што мудро терала дипломатија и ослободувала кога била империја што каузално си повлеквит космополитизам, нешто што подоцнежните империи само бледо го копираат, а колку каузално ние денешните македонци имаме право да го бараме и најдеме на ова поднебје тој космополитизам тоа муслам на сите им е јасно освен на самите нас кои сеуште не можеме да се ослободиме од римската клетва за раздели па владеј иако протната преку јужниот сосед во континуитет од падот на македонското Царство навака раскарувајќи и делејќи ги локалните племиња до степен да Изворот како што е Македонија им е фрлена како коска за глодање за да никогаш не можат да го познаат иако и самите се дел од истиот, но како новокомпонирани нации се заслепени од нивните фантазмагорични средновековни кнежевства потпрени пр. во бугарскиот случај на амин од ватикан а подоцна во однос на сите соседи како европски параф за вазалски абдаллук, иако за миг титоистите имале иницијатицва за формирање балканска федерација, но западноевропски масонски пион да истера такво возобновување на второто Македонско Царство Византија би било ерес за македонскиот космополитизам, а пред некој да ми срипа ама тие биле грци и што се' не, да потсетам, не, византија е Православно т.е. Источно Христијанско Царство кое бидејќи е кренато на темелите на Македонското т.е. таа територија логично и го понесува тој епитет особено бидејќи е формирана од Свети Константин кој исто ко и Алексо претходно бил од овие простори и овдешни племиња ем поклоник на хелиолатрискиот култ, што би рекле народно дошол ден да си ја вратат македонските племиња неправедно етикетирани во среден век како балкански својата империјална слава која пак денес по пат на Православие ја наследува Русија имајќи предвид дека се покрстени и описменети од тукашни Сесловенски Дејци кои пак Словото го преведуваат на Глаголица која е изнедрена од локалното античко Коине, просто Русија и сака и треба да го очисти кога тогаш овој Извор не дека тоа јас сакам или некој друг сака бидејќи тоа е природно секој да си го бара својот империјален корен, но ако тоа сами не го бараме нема ни да го добиеме бидејќи русите не се експанзионистички нафурани ко што се америте, бар што е до земен чалам, ИАКО од ХРИСТА сме поучени не чепкајте во минатото бидејќи ќе се заплеткате, но да се надеваме оној кој ќе чепка ќе расчепка во космополитизмот а не некој крволочен регистар, и пак ќе потенцирам драго ми е да русите тоа не го чинат офанзивно ко што тука пак ете денеска ко и во романтизмот а и во среден век римските внуци си го пикаат носот, пак ќе речам веројатно плашејќи се да не им се разбуди тој некој Лав спомнат кај нострадамус!?

ова последново како претпоставка се потпира на абер од проф.Тентов кој го бев чул кај Миленко пред годиње кога му гостуваше за дешифрирањето на Каменот од Розета, а дали и навистина имал нотрдамскиот михаил такви лавовски катрени од алегорична поезија апропо неговите визии, тука пак би се навратил на поуката да не им верувате на секакви визии здраво за готово, ниту пак од тоа ќе видите некаков аир освен сензационалистички спинови за на маса меѓу пријатели, истите душа нема да ви спасат посекако, а во случајот со нострадамус ќе речам внимавајте особено бидејќи визиите му се индуцирани под дејство на отровни билки како алхемиски препакуван рано-антички синкретизам во средновековието кога масоните почнале да буричкаат потајно во егејските пагански мистицизми заради што впрочем и се јавува инквизицијата на запад сакајќи да стави крај на ересите ватикан, нешто што Свети Јустинијан Први го сторил во т.н. Византија далеку претходно уште во доцна антика, нема да потенцирам кои растенија но само ќе посочам дека тоа се оние кои ги користеле питија и компанија во делфискиот оракл кој Алексо го сотрел откако не му се допаднало што му претскажале дефакто така менувајќи си ја и својата судбина, бидејќи баш како кај астрологијата, станувате робови на нечии визии ако си ги земете здраво за готово насочувајќи ја својата свест робувајќи им како информација воедно и да ги проектира исчекувајќи ги , знаејќи пак дека ваквата делфиско нострадамуска отровна инерција за гатање под индукција на отровни билки е волја на анатемаго берете памет кога си го приклонувате акалот кон негови катрени, иако среќа шифрирани се па и многу многу нема да ви бидат истите од корист освен за глупирање и трошење на своето драгоцено време на филмои, наместо да стремиме за Радост во Срцата и Спасение за Душата, сензационалистички дрмајќи во место наместо слободни да растете во Божјата Милост препуштајќи ги своите стравови на Неговата Слава и Сила за така да одолеете на секакви искушенија, што пак и пак ќе повотрам без Воцрковеност и преку Славословие призвана Благодат не е ни возможно да ви успее, каузално ват гоус араунд комс араунд, кој е свесен за тоа Искрено и Срдечно ќе Го Прослави ќе Го Воспее Господа а за да си ја одржите кондицијата ете можете да се крепите освен со уки од Христијанските Свети Отци да се доутврдувате и со нивни визии кои како Ангели во тело можеби и имаат право да не предупредат за зла судба која неночекува за да побрзаме околу Покајанието, слично како што на Аангелите Божји не им е дозволено да ни се појавуваат на нас Луѓето ни на сон ни на јаве оавен ако не треба да ни претскажат зла судба та воопшто не им верувајте на слатките соништа, а и овие другите ако се соблазните да ги есапите секогаш тоа чинете го преиспитувајќи ги со Благосвлов од Својот Духовник ...

едно е факт дека како Христијани Откровениеото, како Библиски Канонизирана Книга за последните времиња, не упатува дека сеопштиот пад на душите кои дури и како Христијани ќе бидат приморани да му клекнат на анатемаго ќе се случи при нов светски поредок, а кој ван'ворлд'гамрмент ќе се случи после многу пустош на земјата, кога пак ќе биде тоа не е наше да се замараме, наше е да знаеме дека веќе ние живееме во апокалипсата та и да поитаме да се Покаеме и се удостоиме да бидеме прибројани во Книгата на Живите при Сеопштото Воскресение на Душите! очигледно со минатовековните светски војни апокалипсата е отпочната ако не и претходно завозена, та просто не си дозволувам да речам дека може да поверуваме дека е возможно апетитите на едикојси мафијаши од комшилук да се заситат, а така задремани ем да не фатат и дополнително на препад, за разгневени потем во бесознание ние да паднеме во искушение да се светиме некому недолжен и заборавиме дека за сето зло на земјата не се криви луѓето, а против силите на поднебесието посекако нема да се избориме поинаку освен со Молитва призивајќи Божја Заштита и Опростување... затоа и треба да се запрашаме што прават денес бар Мајките дали тие ги полнат Црквите и Џамиите знаејќи дека утре нивните Деца Не Дај Боже ќе бидат фрлени во оган заради туѓи интереси кој бранејќи си ја честа кој барајќи преку Леб погача!? конечно секој еден од нас може бар еднаш месечно ако не еднаш неделно на Богослужба да Му се Заблагодари на Бога за Мирните и до наситка обогатените дни во кои сега живееме, но неблагодарноста оди        дотаму да ем се давиме во изобилие дури и сред сиромаштво кое ко такво ниту една генерација од нашите предци го имале но свикнати на луксуз та и ова ни е малку а капак на крај од денот или денгу име и сеириме ако не се гневиме по социјалните мрежи или се џаначиме со кабловска телевизија онанирајќи со даљинската по тв канали, ако тмурни облаци од сите страни виснале симболично дури и буквално се гушиме во аерозагадување а не нитекнува да се запрашаме дали и душевно тоа е така освен телесно!Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 17.Јануари.2019 во 22:48
она што е интересно да се напомене во однос Старозаветните Пророштва и воопшто Старозаветните Книги произлезени од Јудејската Тора како Свети Закони Објави Поуки и Визии од Верните во Бога кои се од коленито Авраамово е дека треба тие пророштва да се земат со резерва и Христијаните да не се потпираат целосно на нив, туку пред се' доколку сакаат да се запознаат со знаење за последните времиња да го консултираат исклучиво Новозаветното Откровение како Поука од Христов Ученик ... јасно ова Новозаветно Пророштво не би требало со свој памет да си го толкуваат туку ако ги интересира да го проучуваат да не соблазнуваат тоа сами да го чинат туку да се консултираат со Теолози т.е. од нив да се поучуваат ползувајќимги така од прва рака интерпретациите од Светите Отци низ последниве два милениума, но еве јас иако сум и Воцрковен (кога како, еве сега Господ Да Ми Прости бидејќи намерно ескивирам да земам учество во Светотаинскиот Живот на Црквата бидејќи сум недостоен заради градско намакување во морето на блудот а немајќи Духовник блиску домене на некој начин сам сум си определил Епитимија иако погрешно но во надеж дека час поскоро ќе се приберам во Манастир на Исповед) и не само Воцрковен туку и доста поучен во духоносна борба имајќи оредвид дека претходно бев здраво намакан во индијански паганизам од кој впрочем и спеав да се избавам само преку Светотаински Христијански Живот повторно не сум си дозволил да се соблазнам да го проучувам детално Откровението, сум го прочитал сум пробал да си го објаснам, но да истражувам или апологетски да претпоставувам не си дозволувам, еве прв пат во Живот официјално го наведувам нато како можен ѕвер пес на анатемаго, но затоа ставам прашалник и не го наметнувам ваквиот недоносен мој суд како конечен, иако честопати порано се сомневав дали и навистина симболот на отан е симбол кој ја претставува ѕвездата деница за која се вели во Откровението дека ќе ја носат на своите чела и рамена песоите на анатемаго, што порано и да го думав сега се повеќе наоѓам оправдувања за оваа претпоставка [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=1886&PID=3127783#3127783" rel="nofollow - 1 ]-[4][4][5]

но да се вратам на Старозаветните Пророштва, хм, ако за нострадамус сум екстра скептичен во однос неговите визии, не колку се точни туку колку истите не се спин од паднати духови имајќи предвид под каква индукција се истите, бар тоа околу отровните билки мене ми е јасно и сум на чисто иако нема официјален податок кој можам за ова да го приложам, а таквото мое уверување се базира на абер од документарец од порано каде се наведува дека пред да седне да пророкува всушност паѓал во транс пиејќи чај и седнувал пред сад со вода во кој зјапал а виденото го запишувал а утредента шкрабаниците дешифрирал за да се присети на визиите, значи не Визија од астрална природа примена во занес дали при дремка или сон, туку терал биљарот халуциногено, знам, за ова малку абери се најдвит, но ето ми остана во паметење таквото документаристичко сведоштво за нотрдамскиот михаил кој бил дефакто дворски гатача a не Аскет или Манастирски Подвижник, но да не е без ич имам скепса и за нивните виденија имајќи ја поуката за Нинивјаните, а во однос Старозаветните Пророштва од скоро почнав троа по троа да оставам простор дека може се едитирани низ вековите како усно предание меѓу Јудејците за Талмудот, не дека истите целосно се неточни но и малку промена многу што може да промени конотација, еве во прилог за тоа тро поткрепа [ http://archive.is/HG0ec#selection-36409.229-36409.498" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/HG0ec#selection-5911.120-5911.479" rel="nofollow - 2 ][ https://theorthodoxlife.wordpress.com/2012/03/12/masoretic-text-vs-original-hebrew/" rel="nofollow - 3 ] значи алудирам дека не е паметно слепо да се понесува Човек по Старозаветните Пророштва без и навистина да стане Теолог за да не паѓа толку лесно во човечки суд за тоа кој е кој, иако во однос на Откровението дури и полесно е да се сопне ко мене како ги етикетирам отановци, сепак новиот вавилон немам дилема дека е западниот свет, а во истиот уште помалку се сомневам кој е ага, логично утре кој ќе биде предводникот на новиот светски поредок, иако во тие времиња а после трета светска војна навистина никој нема да може да каже од каде и како ќе изникнуваат еугеничарите правејќи технократски преврати ваму или онаму учипувајќи Народи кои забегале во развратот а губејќи си ја така Благодатта да биднуваат лесна мета за оние кои му коленичат на анатемаго, така видено а според Откровението многу јасно е дека отан алијансата ваква ко што е денес нема да постои, туку ќе биде во нова форма, ко што е речено Народ на Народ ќе се крене та многу јасно и постојните гранични распределби по wwII ќе бидат во такви околности сигурно и видоизменети, затоа и велам немате ни многу фајде да пароничите дали и како ќе биде, туку уште сега Спасувајте Си Душа одбивајќи како Христијани да делувате насилно туку единствено одбрамбено држејќи се до Хуман Устав и Божја Правда т.е. Судот дали некој треба или не да живее да го оставите на Бога та откако сте се одбраниле да не ги ловите ко волци напаѓачите додека не ги истребите!

ваквиов пост е неопходен за да се разбере дека секој може да ги спинува Пророштвата за да клевети или соблазнува, но јас би порачал Внимавајте да не се прелажете, речено е злите по нивните дела ќе ги познаете, убиваат а се претставуваат како праведници и ослободители, силуваат а велат спроведуваат демократија, зар и понатака при очи слепи ќе бидете!? зар мамонизмот е доволно оправдување да како Христијани си дозволите да си ги корумпирате идеалите и на такви воени хиени да им се придружите, да тие од Србите направија плашило за останатите си речат ете ко нив ќе завршиме ако не им се придружиме, само заборавате дека Србите прво ги играа а дури откако ги дисецираа овие почнаа поозбилно да вртат кон Русите, но пак со неутрален акцент ... кога пак ги спомнав балканскиве околности а во однос пророштвата еве едно локално кое најавува озбилен иден конфликт на овие простори бар каква разврска има пророштвото, иако возможно е да истото ето фатило друга димензија, но да видиме чим ѕвецкаат околу независноста на Косово сите упорно, а Србите турбо вртат кон Русија бар денешното Гостување на Путин во Србија одликувајќи го Вучич како домакин ова и го акцентира т.е. многу што кажува, иако на сето ова гориво турија Косоварите со 100% санкции за српски артикли дури и за Косовска Митровица, ем во исто време надвор од оон резулуцијата за Косово си формираат армија за која патем никој од запад нема ништо против што укажува дека ги спремаат за судир како копнена војка илити неможат како да им забележат знаејќи дека им требаат како разузнавачки шпиони во однос блискоисточните џихадисти сега раштркани низ еу, капак на тоа пак кога ќе се додаде српската воена вежба навидум по повод 100 годишнина од wwI и ете се' на се мириса на барут, бреј на тоа додадете го и преспанскиот уплав на зајковци, ем уцените на рамаковци до евроболшевиците да или сите во еу или сите Албанци во една Албанија, и' ете бељата, демек зајковци успеале нешто да амортизираат, ајт аирлија на паметот ситнопаланечки дека со мафијаши некој може да се разбере! сепак вакви неканонски визионери во Ванѓа Стаил не ги земајте здраво за готово иако на крај може да се покаже дека биле во прзво Не Дај Боже бидејќи > без Благослов даровите ни се украдени а визиите проклети < [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=1886&PID=3127783#3127783" rel="nofollow - 1 ]-[4]

https://mkd-news.com/proroshtvoto-na-tarabik-nad-glavata-na-makedonija-rusija-i-zapadot-ke-vodat-vojna/" rel="nofollow - https://mkd-news.com/proroshtvoto-na-tarabik-nad-glavata-na-makedonija-rusija-i-zapadot-ke-vodat-vojna/

http://falanga.com.au/proroshtvoto-na-tarabikj-nad-glavata-na-makedonija---rusija-i-zapadot-kje-vodat-vojna" rel="nofollow - http://falanga.com.au/proroshtvoto-na-tarabikj-nad-glavata-na-makedonija---rusija-i-zapadot-kje-vodat-vojna
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 18.Јануари.2019 во 03:30колку вакви нечии пророчки абери можат да се спинуваат пропагадно тоа е чѕдо, прво од втора и трета рака абер комотно може да има грешки та да фрли Чоек во параноја, но момоќе и некој така да насскува некого во однос некоја околност, во случајов со горните визии на Тарабиќ не е далеку од памет пример кос да си обезбедувала трајна подршка односно како и да им се вика сега службата во овие времиња на празноверие и уетност лесно да бидеме повлечени вака за рака во евентуална гачка меѓу Србите и Косоварите, под предпоставка дека космополитската нарав Македонци не ни е туѓа, но варијабилата на еди'рамуш која како уцена пред некое време официјално им влета на евроболшевиците од негова страна дека или ќе ја интегрираат Албанија во еу или мегали албанците ќе си правеле своја унија, хм отвора простор дека нивната националистичка хидра некој ја храна, кој сигурно не Русите, напротив тие гледаат што помирно да се разреши косовското прашање кој им е интересот дали јужен или пак турски ток кој како е во игра да си го дестабилизираат, од друга страна кој има интерес од контролиран хаос како и понатака би ја уценувал еу дали кон федерализација или пак дополнителна антируска консолидација, кој ќе рече тоа се Америте, и се излажал бидејќи не станува збор за некоја Нација туку за владетели во сенка, евроатланскимдетерменисти замкои ние сме само ресурси како Луѓе и пиони како држави, нечно не значи ако ја киднапирале сАд дека Америте за тоа ко Луѓе се криви, зар тоа од спунт не им се случило чорано и на Русите виа болшевиците, зар за ова не е доволно сведоштвото на Кенеди пред да го сотрат бидејќи не играл како му свиреле, или попрво не свирел како му диригирале [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&PID=3127266&title=nwo#3127266" rel="nofollow - 1 ]

прашање е зошто тоа го прават, власт и моќ, нив ги имаат, туку бркаат апсолутни вредности во ваквите нивни идеали, веројатно обземени се од аждаи кои гледаат што повеќе Луѓе да иберат во пеколот, нели ним им е допуштено да не искушуваат бидејќи треба и конечно да се оделат злите од праведните, ЗАТОА И НИКОЈ НИКОГО НЕ ТРЕБА ДА ОСУДУВА ДЕКА КАКО ЛИЧНОСТ БИЛ КРИВ, ако може да и помогне на таквите Луѓе арно ако не СУДОТ Е БОЖЈИ, а како на обземени Луѓе гледајте ако можете помогнете им Молитвено, во спротивно и својата Молитва ќе ја изгубите, под претпоставка дека веќе ви е јасно дека на овој Свет не сте за да се изнауживате туку да стекнете Чисто срце кое ќе ви биде пропусница за Повисоко, за Царството Небесно конечно, но лесно е да се говори за ова, а оди воздржи се кога некој ќе те нападне, особено проблематично ако сте навикнати да си подмачкувате Живот со алкохол апои или дроги кому што на рака му лежи, уште и да не сте Воцрковени или пак олабавите и малку, и ето карамбол на осигурано робство од стравои кои штомве доведат до очај како поинаку да реагирате ако не инстиктивно животински, среќа кај нас очајот е Молитвено озбилно ресетиран преку Возобновата на Монаштвото во 90-тите во Македонија, но исто така и од памали ризици подресетирани пр. што од миграцијата ко како каква таква луфта за амбициозни сограѓани или пак што од уметнички наплив кој кај Народ беше побуден со напливот на интернет и можноста брзо и лесно да канализираат вишок енергија, но оп дојдоа социјалните пајажини и тука и' ето га почна на Народ агитпроповски да му перат мозок удбалитичари, а и Народ како едвај да чекаше да се догетоизира и виртуелно почнувајќи да си ги лечи фрустрациите преку сеир клевети и е-омраза во милион комбинации, ко да стана заложник на безидејноста преку е-суета, уште на крај фали некој зол дух да потпали атмосфера виа улигани мафијаши или удбаши и Народ да си извади очи, среќа за сега Слава Богу смиреноумно реагиравме на трагедиите како камењувања, Смилковско езеро, диво насеље, собраниски упад, Саздо, преспански монструм, И Камо Така и Да Остане бидејќи живееме во време на премногу ветувања а премалку реализации што билда вакум Народ да нема доверба во институциите што пак некој едвај чека да го искористи, дури како дипстејтовци си ги возат локалниве удбалитичари ме чуди како успеваат локалните удбаши да ги ресетираат сите зорт нус ефекти од таквите глупости, сигурно и ним не им е лесно бодејќи во голем број се нечија алатка та пополека веројатно низ презир кон полуписмените удбалитичари си се искорумпирале што на крај и навистина би го парализирало системот, но нивна работа за тоа ќе да земаат плата и веројатно за тоа ќе си Спасат Душа од поголема зандана посмртно, да видиш да неверуваш дека се Моливеници, самата тајност остава голем простор да и да се Побожни да бидат возени и така лесно искорумпирани од нивни меѓународни мецени, а сетне Чорба се плашат да се Покајат нели имаат Семејства Работа Углед и оп станеле системска рак рана и без да сакаат, нормално водејќи се од поговорката Молчењето е злато, само што работите ошле дотаму да еќе не треба да се молчи оти се насобрало толку многу ѓубре под тепихот да прашање е дали ќе можат да се справат со истото ако навреме не почнат бар да го лоцираат во колкав обем е и како најефективно да се решат од него, веројатно за нив полесно е да направат уште некоја дупка во систем и да пуштаат да се таложи што повеќе!?

од ваков раК*рс сигурно имаат можни сценарија на маса, па и аудиција веројатно истерале, а дали ќе снимат некој филм, хм Васко Ефтов тука би требало да биде од помош на пример, но зар може еден Човек кој еве и налик јас тука уште поотворено што ги таманам дипстејтовци да отвори сеопшта дебата за да се излезе во пресрет брзо на сите ризици ампонив адекватни решенија, ех кај Васко сигурно на фејкбук тилтаат по коментари во празно центарци, но еве тука никој Македонец не се одважува да скрши некој збор, чунки нема потреба саде во розев пудинг сите се удавиле, конечно обичниот Народ и да премерува на крај не зависи од него како ќе жонглираат удбалитичарите, затоа паметно ќе биде кога тогашдодека сеуште постои интернет да се искористи таквата прилика за еОпштество да се завози а научниците административците и политичарите да почнат 24/7 еФорумски да премеруваат политики,до тогаш единствена аналитичка утеха се само едикоси пророштва дека ќе биде на поарно кога тогаш вака или онака, иако секогаш пред да огрее Ден на овој Свет имет и ноќ, само да не потраее така без светлива во какви се не времиња живееме, а на ваков неоправдан песимизам ко оној на Тарабиќ има и едно друго пророштво од германски видовњак што пак ме подзамислува дали и навистина е возможмо тука во Македонија т.е. на балкан да избие wwIIi ко што било случај и претходно!? а доколку се земе како попрецизно следното видение тогаш со време би знаеле дека веќе не стигнува големата глува светска крвава свадба за new'world'order, плус вака правовремено се предупредени локалните Народи да не им веруваат слепо на мафијашко удбашки К*ражења дека треба да одат по акалот на злото и оние кои бараат преку Леб погача та и Мнозина ќе им откажат послушност како што помалку Народ би страдал, НО да недојде ако може никогаш до тоа бидејќи ко во секоја војна ветата се користи како гориво а неретко преку предетерминирани стапици за да што повеќе Народ биде вовлечен на страна на крволочните нелуѓе биле тие со испран мозок заради националистичко индоктринирање или пак заради корумпиран среброљубив табиет, на страна оние кои толку се озлобиле што доволно им е само џева за да стрчаат да си ја бараат бељата, ЗАТОА И ТРЕБА ДЕБАТА НИЗ КОЈА НА РИЗИЦИТЕ ЌЕ СЕ ПРИЈДЕ ТРЕЗНО БЕЗ СРАМ И СТРАВ ДЕКА ТАКА НЕКОЈ ЌЕ СЕ НАВРЕДИ, ТА ЗАР НЕ Е ПОАРНО ДА СЕ БИДЕ ПРЕТПАЗЛИВ НЕГО ВО 5 ДО 12-сет ДА ПОЧНАТ СИТЕ НА КОМШИИТЕ ДА ГЛЕДААТ КАКО ДУШМАНИ, камо ова да им беше јасно и на удбалитичарите онака психоаналитички дека само дијалог на сите нивоа апропо сите стравови може да доведе до брзо и целисходно решение, се' останато ко до сега само парцијален ефект ќе има налет спиновите и пропагандата дека се е ок, каде ни воздухот што го дишеме ни водата што ја пиеме веќе не се на арно та и за тоа молчат, ќутенката и нели си мислат ќе си се оправат сами работите, та бар да се Молат на Бога секојдневно како одговорни за овој Народ па да се понадеваат така, но и тогаш Господ ќе ги принуди да бидат Искрени бидејќи само така и некој би се нафатил да помогне, можеби за ова и треба да му се каже фала на Еди Рама бидејќи онака културно иако ноншалатно ни беше најавил потенцијален зулум кој еве да речеме сега зајковци со прифаќањето на тиранската платформа го ресетирале, но по која цена и дали истата нема да има екстра данок наместо рамен и минимален арач по Македонското Достоинство и Волјата за Изворна Унитарност ...

https://tocka.com.mk/vesti/242324/strasno-prorostvo-na-germanski-jasnovidec-tretata-svetska-vojna-e-neizbezna-i-ke-pocne-na-balkanot-a-eve-i-kako" rel="nofollow - https://tocka.com.mk/vesti/242324/strasno-prorostvo-na-germanski-jasnovidec-tretata-svetska-vojna-e-neizbezna-i-ke-pocne-na-balkanot-a-eve-i-kako


ех колку и да мислиме дека сме предупредени можно е да веќе медитеранскиот т.е. блискоисточниот циклус во однос ваква реалност изминалма нанред е Не Дај Боже тукашниот, та да не ни биде ко што се подвлекува во Откровението дека за тој миг од апокалипсата Луѓето нема да бидат свесни колку ненадејно без најава сето крвопролевање ќе почне, онаа Поука и ќе се мажат и ќе се женат и нема да разберат, нешто слично има и некоја обична жена веројатно ко струмичанката Ванѓа иако ко озбилно Воцрковена ваков абер остаила [ http://www.eaec.org/desk/09-17-2014.htm" rel="nofollow - 1 ] поука дека секое едно Семејство во Македонија треба да си има навреме прибежиште на Село спремно, бар основните работи како примколапс на економија да преживее, мотика, копач, количка и сл. http://www.threeworldwars.com/prepare/" rel="nofollow - за преп.тренд и да не говорам такво нешто кај нас при ваква сиромаштија ниту богатите не можат да фатат есап!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 18.Јануари.2019 во 05:00


ги фатила сите во најмала рака супер пропаганда тука, дека веќе се во европа, што им требаше визната либерализација се опуштија мнозина и поверуваа во тоа, ем визер ќе потпомогне да си речете и навистина бар блиско до неа сме, само што треба три месеца унапред се' да ви е испланирано за тоа да ви е за ваш џеб достапно, онака темпираш тромесечие за пропетка на кафе ко што на запад го прават во еден ден, а ние експресно ќе сме стигнале на тоа ниво нели што си дозволиме уште малку да поекспериментираат со нас, та зар си мислевте дека гинипигот толку лесно ќе го остават без експериментален циклус? зошто таков зицер да си дозволат кога сами си се пријавуваме за експериментални глувци односно не пријавуваат локалните удбалитичари паѓајќи во евроатланската мантра како да е спрекорно никатна прилика, та и по цена грците да ни се чудат колку сме избегани со паметот по вона-би живот на вересија европски фондчиња и хедонистичка фатаморгана, да нема потреба да шифтаме од титоизам во евроболшевизам само да треба да се сетиме како ни било, но бар таму имавме право на Самоопределување иако федерализирани, а во сето ова единствена дилема е зошто токму ние иако бевме оаза на мирот биднавме последниот вагон на балканскиот воз кој чувка кон европа, но ние од сето тоа чувме само очув не те пушта ни кај мајка ни кај маќеа а ние растргнати в среде ем не сакаат ем не би се ујдисале со нас, зошто мислам веќе е јасно бар од каузална природа очигледно е се плашат да не ги попариме со Космополитизам та да си омлитават окупаторско експлоататорскиот табиет, чиниш не сме доволно крволочни ко нив за да не примат во своето дувло, иако искрено сакаат но се' прават за да тоа не се случи, што е речиси и очигледно но не сакаме да си го признаеме бидејќи сме во транс евроатлански транс дека Оаза на Мирот поинау не можеме да биде освен ако во отан не пенетрираме, но како би ги ресетирале нивните каузални стравои тоа еве конечно ќе го сториме само како самоизнегирани, бејкли така ќе се смилуваат да не интегрираат целосни макар не оригинални ами новокомпонирани, ко поинаку да си го објасни Човек ова лудило, нели се си ет најслучајно онака сизифовски оправдано да сме во недогледмказнети да мораме да сме кадарни за садистички да се помазуваме со агонија од евроатлански интеграции, хм, едно време си велев тоа го чинат за да Албанците не се навредат, сега Косоварите, но излезе дека не е ни тоа, после си велев заради нашиот Словенски Кладенец ќе да ет работава, но и тоа не ет инаку Русите ќе се стрчаа уште одмна да си го предбележат, писетне си реков може античка вајбоина им дрма по вијуги на отанизаторите ко каузален страв дека ред е римското царство односно денес негоите внуци од Македонија да бидат прегазени за да се израмнат сметките, но ќе да не е ни тоа бидејќи овдешните Народи ко некогашни племиња обединети во едно Македонско Царство нејќат ни на сон очи да си навидат а не пак потенцијално да се обединат, та не е ни тоа а останува единствено предожбата на Рембрант Скопски дека во прашање е фиром експеримент и до каде можеме како маусдонци да си дозволиме да си експериментираат со нас, нели до последни ако не крајни граници да си го бришат подот со Македонија, онаа која и им го подели римскотомцарство та сеуште неможат да се опорават за да кажат ко во антика сите се под нозете орлови, но ајде да рече сега дошло време експериментирањето да заврши, ајде да видиме, но се ми се чини ќе им тре**ме уште долго за да си набилдаат нова маша за калифат кој им треба за да ко земна војскамможат на Русија да и го сснат, ето во првиот обид та не им успеа виа Сирија, та сега изгледа Не Дај Боже преку балкан ќе да сакаат да си го наштимаат, како поинаку да ги разбере Човек сите овие уцени те од мегали грци бугари албанци па и срби, иако последниве сега ни се Џокер кој ако немамекаде а бидеме експериментално уште малку дорастегнати да ги ползуваме како колпортери на руско орудие за самоодбрана ... и дали некогаш би запрела нашата агонија дури и кога целосно би кренале од се' раце, бреј напротив злото токму му се мили оние кои се најтрпеливи нив сака да ги скрши и да ги озлоби за и нив да ги пвитринчи во пеколот, а единствена одишка е дека сепак како пред се' Монотеистичка земја Господ нема да дозволи да биднеме маша во раце на паднатите духови, иако за ова да бидне случај мора што повеќе да се работи на будење на што повеќе лоботомирани од хедонизам и среброљубие сограѓани та што повеќе и да Благодарат за тоа во Црквите и Џамиите како би се излевала што повеќе Божја Благодат за возврат, од овон аспект сега кога пример злото е озбилно сотрено во однос страст како коцкањето во комшилук мораме и ние тука коцкањето истоветмо да го забраниме бидејќи немајќи каде тука ќе ни се излева истото колку и ова да звучи неверојатно за ете они кои не се опитни во духовните работи, како ет поговорката ако не може да ве обземе вас се втурнува одма до оние довас, а потоа и вас преку нив ќе гледа пак да ве тормози, но ајт кој сум јас да описменувам Народ дека го обрале сестрано бостано струмички, конечно за тоа немам ни тапија ниту дозвола, еве еФорум та да си канализирам некаде вишокот гурабии откако удбашана ме беа повлекле зарака иако од друг интерес, таман наместо по фејкбук да тилтам да оставам отисок кој може некого навреме ќе упати да си осигура екстра засолниште насело или пак почне да се фокусира на Спасение на Душа познавајќи дека ако имаш доволно Благодат и сред градски оган ќе живееш Смиреноумно Радосно и Благодарно, нормално ако не скиташ касно навечер по улици додека сачекуши си тераат сеништа немајќи доволно денсаџии на мени за глодање, и тие се бре гладни некој и нив треба да ги рани зар не, но и тогаш кој мора мора ете нека пушти на плејбек нека му бијат Камбани ако не е кадарен да запее Молитва та да не го пара ни зло ни озлобеност од спунтои, баш толку малку треба, но секуларизам и уште малку ќе ве уверат дека и на џанаците ко на буљашите треба да им дозволите со шприцои наглава да се шетаат ко овие што сакаат со голи газои да можат да се фрцкаат, незнам само колку ќе треба за да се отрезните од отанизирачко бунило, но очигледно е дека озбилно ве имаат попарено со тоа нивната пропаганда дека друг избор немате, аирлија затоа е и Референдум, но кога за Самоопределба истиот не ви го осигураа колку помалку за пенетрација во отан, ајде може ќе се опаметат та почнат да контаат дека каузалноста не е мајтап да ептен онака сосила убаина небива, или!?Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 18.Јануари.2019 во 05:50


кога веќе ги спомнав путиновци, она што е интересно во однос овие абери, е колку и покрај сета отанизирачка атака низ светотот во писледниве 30 години за војни преврати и кризи ширум светот а по нивно сценарио, се свертеа толку го беа спинуваа тоа со медиумски агитпроп против Путин што буквално излегоа ко издемонизирани западни детерминисти на кои уште крв што не им се линее од песјаци кога на билдербершките состаноци се прибираат за да се тапшаат по рамо дека пак ќе завладее римското царство со светот, но да речеме така ќе биде, зошто тогаш напињаат, чуму толку спинови и ујдурми ако се толку способни, на сето тоа пак и кабалистички во немал број се наштимани како масони и ето ти психоделија од агитпроп небулози на секој чекор!

во однос Старозаветните Пророштва една од нив е ишкањето на мувата од своја капа етиќетирајќи ја Русија како идниот новосветски подредувач [ https://eli-kittim.tumblr.com/post/132189853492/how-close-are-we-to-the-gog-magog-war-and" rel="nofollow - 1 ][ https://www.prophecyupdate.com/the-rise-of-gog-of-magog.html" rel="nofollow - 2 ] што може и да е така НО на крајот откако сите империи ќе се обединат во нов светски поредок после третата ветска војна што ете е наведено кај Пророк Данаил бар како се толкува за потоа ко такви тие nwo бандата вели ќе се свртат кон единствените преостанати Израилци термин кој не означува нација ниту етникум туку http://orthochristian.com/65002.html" rel="nofollow - Верните во Бога т.е. Вистинскиот Израел а кога впрочем и ќе се случи армагедонот како последна битка од апокалипсата, но еве има и друга интерпретација на таквото видение на Пророкот Езекиел [ https://www.wnd.com/2012/06/why-russia-will-never-invade-israel/" rel="nofollow - 3 ] а кое може да се врзе и за Пророштвата на поновите Свети Отци од Православието дека Русија ќе го возобнови пак Цариград [ https://web.archive.org/web/20150308043115/www.vaseljenska.com/vesti/starac-pajsije-predskazao-raspad-turske-2/" rel="nofollow - 4 ][ http://www.intermagazin.rs/prorocanstvo-sa-svete-gore-srbiju-ce-napasti-albanija-hrvatska-bosna-i-amerika-ali-doci-ce-rusija/" rel="nofollow - 4 ][ http://archive.is/lDZzW#selection-6661.699-6661.1045" rel="nofollow - 4 ][ http://web.archive.org/web/20160705163715/http://borbazaveru.info/content/view/8151/34/" rel="nofollow - 4 ] што би немало логика ако е Русија гог а не магог, во овој контекст е и апокалипсата од визиите на Пророк Захарија [ https://www.biblestudytools.com/lxx/zacharias/" rel="nofollow - 5 ][ http://www.ecmarsh.com/lxx/Zacharias/index.htm" rel="nofollow - 5 ] но сето ова мислам дека нема потреба Човек да го преокупира бидјќи наситувањето со стравови и предрасуди не е Божја Промисла туку прроштвата треба да се предупредување за да Верните се утврадат во намерата да си Спасуваат Душа а не да бараат кога кој ќе си ја изгори, таквата страст за апокалиптичен сензационализам дури е и погубна доколку не се има секогаш предвид аберот за Нинивјаните и нивното Преумување т.е. Покајување, се одвратиле од злото и биле поштедени, зар така веќе и не Го смилостиле Бога и ја избегнале злата судба бидејќи Господ и придодал Благодат за да ги сочува од нивните безумства, колку само малку треба, но заради неверието на мнозина и ќе има многу страдања и не бидејќи Господ не е Праведен туку бидејќи сами со својата Слободна Волја сами одлучуваме да си ја загинеме од Него Излиената врз нас Благодат ...

ако заради нешто ги протнав во нишкава сите посочени Пророштва тоа е токму за да укажам дека некој утре може да ви ги спинува, да ве вози на таа фора дека ваму или онаму ви е место како Христијани, но дефакто ко такви вам во воен сојуз не ви местото ниту на запад ниту на исток, не за џабе сте Центар, иако доколку сте чепнати од лево или десно консекветно ќе си барате помош од соодветниот пандан на чепкачот, но одете останете неутрални, ете гледате во еу има и такви, а зар ним ги уценија ко вака нас дури и на удбалитичарско насилно одродување на Народ заради хаер милитирастичка цел или пак заради уцени!? жалосно е што треба да глумиме лудило дека заради Аалбанците мораме и ние па и по ваква цена ко преспанскиот монструм не само пред авлија ами во кревет да си го пикнеме да тераме недоносени дилои, кои ете околу јазикот токму бугарите ќе ни го дозаврзат, а на крај да излезе дека се' можело да се расчисти многу културно најнапред со Биометриски Попис цела дека пи ред пример договорно секоја година и оние општини каде се мнозинство бујрум нека си заминат со лезет одтука доколку не им чини неутралноста, но што би требало да се стори само доколку се кренат да бараат преку Леб погача т.е. федерализицаија која сега станувајќи бинационална држава заради протуркување насила по тиранско платформски урнек втор државен јазик зар на ова ќе остане, оф леле маусдонци кај ви е паметот удбалитичарски да мислите дека нешто на арно може каузално да излезе доколку сето ова со лажење спинување агитпроп невиден ем капак фалсификување бидејќи сте немале ниту изборен ниту референдумски легитимитет за преспански уставни шиткања ќе живеете во спокој долгорочно, бреј кој ве излажа дека сте визионери, се плашам само да не е тоа заради пм-киве скотски што ги дишете ако не заради пуш'д'батн чипчиња бондстиловски! да не ве носи елон маската на марс за награда!? Дај Боже да биде се' на арно, само да не ја злоушотребат вашата наивност токму злите духови та заради недостојност неправедност неискреност да го фрлите со вашево однесување цел Народ во погибел, не е мое да судам Дај Боже да не сум во право!!!

   Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 18.Јануари.2019 во 23:53

како Поука би рекол Духовноста може многу лесно да се спинува при зорт времиња, затоа и не смејат Христијаните да си летаат со паметот, просто треба постојано да се предаваат на Божјата Промисла а тоа е се' што се случува околу нас, та доколку се Правоверни треба постојано да Благодарат и да извикуваат Слава Богу За Се' бидејќи Премудроста Божја нема граници а Бог сака сите да се спасат колк повеќе оние кои се Верни така ако размислуваме ќе знаеме дека никој не е крив додека Бог Конечно Не Му Пресуди На Страшниот Суд та така и ќе се Ссмируваме со леснотија иако треба како Христијани да расудуваме дали некаде во некој поредок ни е место бидејќи луѓето ја користат Правдата како земен човечки поредок налик средство за задоволувањње на своите лични или колективни погхоти ко што знам да речам да си бараат преку Леб погача, а така е и со Пророштвата кои најчесто знаат мнозина да ги спинуваат за да си остварат похотни цели, НО вие како Христијани треба да сте имуни на вакви искушенија особено ако се од фаркири, всушност пророштвата на Божјите Пророци се прилично концизни онака како биле Вдахновени да ги видат Визиите, а и на современите Православни Отци пример се јасни и недвосмилени истите денес кога се очигледни играчите на светската шахофска табла како пост светско-воено позиционирани, сепак зависно во кое време од современиево се Подвизувале па може и да отстапуваат во однос прецизни поуки дали и што е пример Русија дали и сссР било исто што и денес Русија, сигурно во недореченоста мнозина и можат да е сопнат на исклучивост во однос ете и на пророштва од современи Православни Аскети, впрочем утре лесно може да се свртат улогите на светските играчи а ние да си ја предетерминираме свеста дека конечно е вака или онака, заради што неутралноста секогаш особено нам тука на Балкан треба да ни е императив надворешнополитички, но не седејќи на две столици, иако сведоци сме сите дека промена во кyрсот во однос шаматскиот комунизам има не само во Русија која се врати на Православните Корени туку и во однос Кина која атеизмот го релативизира но нема намера да се врати на својот изворен паганизам како змејово гнездо туку религиозната толеранција дури оди натаму да на Христијанството и Исламот им е допуштено да се шират така почитувајќи ја Слободната Волја колку што може да се види како ги толерираат Протестантите иако тоа е опасност од евангелистичка пропаганда за нив, но Будизмот толку е закоренет традиционално што воопшто тоа не ги тангира, всушност таквите реформи се пред се' за да нема изговор западот зошто да го спречува нејзиниот светски економски подем ... жалосно е што мнозина не го контаат ова и сеуште железната завеса им натежнува на очен капак!ќе ја продолжам за кратко ваквата од спунт нафрлена дигресија за да ги аналирам и западните империјални сили и каква инерција во однос Духовноста имаат тие, па би рекол за разлика од Истокот пак, западот врти не пополека туку забрзано кон комунизам, иако патот натака им е поплочен заради кашаталистичка декаденција, впрегнувајќи го секуларзмот како продолжена рака на хедонизмот до степен да веќе немаат системски морални норми кои би ги оправдале нивните Христијански корени, иако атакот врз Католичката Црква не бил воопшто случаен во средниот век а со нејзино фрагментирање преку протестантизмот веќе е поставена инерција за атеизмот да стане норма кога е впрегнат секуларизмот по француската револуција, од тогаш навака сите спинови очигледно водат кон отфрлање на Авторитетот на Христовата Црква и кај западните и кај источните Народи та воопшто не е поразлична ситуацијата низ последните два века од онаа која денес е пример во Кина, НО на што се должи тоа, хм, елитна масонерија што друго, оние аристократски тајни друштва роварат веќе неколку века на ангро во Светов а кои преку вокоренување во банкарството прават зависници и така послушници, така билдајќи западна надвлада во сенка чекајќи го вистинскиот момент за да си ја истераат замислата за нова атлантида преку нов светски поредок таа масонска утопија која сепак го има на плќи римскиот орел впрочем сонувајќи за ново западно римско царство кое ќе ги запоседне сите останати светски империи, НО која е нивната масонска религија, веројатно веќе на сите им е јасно дека тоа е сатанизам виа дуалистички шмек за да не биде нападно за оние адепти со христијански бекграунд а дури покасно откако ќе бидат учипени да бидат илуминирани, но што како доктрина почива на од ашкенази евреите кабалистичкото секташтво кое пак влече корен од персискиот маздаизам, за оваа дуалистичка јудејска ерес позната како кабала ќе пишувам во друга нишка, а потоа ќе ја линкувам пак тука таквата експликација за да овој абер ви стане појасен т.е. да е поткребен аквиот абер за оние кои се обидуваат да го разберат моето уверување дека како Христијани си имаме работа со пагански елити кои како што е наведено во Отрковението и навистина го поплочуваат патот за нов'светски'поредок кој знаеме како и каде треба да заврши, што дефакто мене и не ми било незнам колку неопходно да го обзнанувам а не пак вака да го демистифицирам упорно бидејќи веќе сум Познал дека интересирањето за овие теми во најмала рака ќе ми го изгуби времето неопходно за Спасение на Душата низ Воцрковеност но токму бидејќи пипците на масоните гледаат секаде се испикаат та си велам убо е да се подосесвестам и сам вака та за ова за да бидам буден и по дифолт да не прифаќам со раширени раце секакви реформи кои дури и во Црквата пробуваат да се наметнат пред се мислејќи на религијски универзализам до кој нормално ќе се стигне најнапред преку христијански екуменизам она фамозно унијатство [ http://archive.is/Avm3x" rel="nofollow - 1 ] спиритистички универзализам кој им е неопходен на масоните за да ги кленат сите Луѓе на колена пред антемаго, обидувајќи се да ги изедначат паганските идолотриски религии со Монотеизмот што веројатно после исцрпна и фантастична трета'светска'војна требаломсите да ги принуди брзо на сите нивоа на заедништво, бар тоа им е целта!

сигурно се прашувате што сето ова има врска со пророштвата погоре и воопшто прпагандата како појава сре апокалипсата во која живееме, кој дел од неа тоа е друго и не би како непоучен и неопитен во однос ОТКРОВЕНИЕТО да си земам за право да ја преиспитам, иако имав кроце првпат јавни обиди на форумов да се запрашам гласно во однос отан симболот дали не е ѕвезда деница ко што велам и погоре, но и уште еден обид додека ги таманам масоните да посочам дека постои заговор за Муслиманите како наводно биле од нив насадени, што пак го бев потенцирал преку абери од Откровението за инвазијата врз безбожниците од страна на Мухамед и неговите следбеници кои надошле од далечната пустина [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=2617&PID=3127730#3127730" rel="nofollow - 1 ] а за со таквото демистифицирање да застанам на пат на спиновите дека Исламот не е од Бога вдахновен, напротив лично сметам дека како порив е Божји Гнев во однос поуката дека и од камењата ако сака Бог може да направи Верници, кои биднале токму Бич Божји како опомена бидејќи токму во тие моменти во доцна антика на ангро паганизмот го корумпирал Христијанството со ереси не само во византија туку и сред ватикан, нешто на што и Свети Јустинијан оштро се решил речиси истребувајќи ги ересите од балкан но не ми е познато колку во тоа бил успешен на блискиот исток, меѓу таквиот еретички монотеистички наплив предничел дуализмот кој во европа се протнал по манихејска линија преку павликијаните и богомилите се до патарените, но и од другата страна преку хазарите, кои го попримаат јудаизмот но мешајќи го со маздаизмот како свој корен така ја изнедруаваат кабалата, всушност новокомпонирано средновековно дуалистички-магијско учење кое се протнува во европа од исток откако во клинч меѓу Византија Русија ги потиснува хазарите од своите јужни граници кон европа и азија, кои хазари подоцна стануваат кумови и на протестантизмот кај Католиците но и на суфизмот кај Муслиманите, но потоа исто како помасовна новокомпонирана јудејска група за разлика од Семитските Евреи хазарите како ашкенази евреи го наметнуваат кабализмот воедно и во Јудеја, таму еве се јавувале разни рабини кои користејќи ја кабалата како маздаистички магијски кодекс синкретизираат разни учења иако навидум Монотеизмот е сеуште доминантен, но тоа би било налик Христијани да користат идијански техники за астрални проекции, зар тоа ги прави пред Бога Верни бидејќи изричито им е заповедано да немаат ништо со паганизмот од каде и да е истиот разбуден, смешно но таквите рабини така имаат за жал извадено многу пророштва кои и да се остварат не се Вдахновени од Бога што меѓу самите Евреи е озбилна гачка каде мнозина од нив кои се сметаат за Ортодоксни Изворни ги имаат кабалистите прогласено за ерес и секта, а таквата секта пополека си изнедрувала свои пророци чии пак пророштва се слично шифрирани кабалистички токму како и оние од нострадамус виденијата, иако не сум експерт за да кажам дека конечно и целосно е така бидејќи нострадамус очигледно е дека синкретизирал и други пагански учења како алхемичар освен кабалата, но наликуваат едни на други како шифрирани, нешто што сакаат и на Библијата да и го припишат, дека и Новиот Завет е така шифриран, но што воопшто не е точно бидејќи сите Евангелија се Јасни и Концизни без воопшто да се завиени во магла од неразбирливи стихови за кои треба некаков клуч, нешто што е типично и за Кyранот каде нема двосмисленост колку што ми е познато иако го немам читано ниту пак анализирано, а единствено што има кај овие Свети Книги се Параболи но за кои Свештениците ниту користат некаков шифриран систем да ги одгатнуваат ниту пак некој користи ниту во Христијанство ниту во Ислам некакви тајни знаења кои се предодрени за свештеничка елита! од друга страна на кабалистите ваков пристап им е норма!

https://destination-yisrael.biblesearchers.com/destination-yisrael/2017/05/mystic-rabbis-22-year-and-a-1500-year-old-prophecy-link-north-korea-to-be-the-trigger-to-engulf-isra.html" rel="nofollow - https://destination-yisrael.biblesearchers.com/destination-yisrael/2017/05/mystic-rabbis-22-year-and-a-1500-year-old-prophecy-link-north-korea-to-be-the-trigger-to-engulf-isra.html

https://destination-yisrael.biblesearchers.com/destination-yisrael/2014/05/the-prophecy-of-the-vilna-gaon-when-you-hear-that-the-russians-have-captured-the-city-of-crimea-the-.html" rel="nofollow - https://destination-yisrael.biblesearchers.com/destination-yisrael/2014/05/the-prophecy-of-the-vilna-gaon-when-you-hear-that-the-russians-have-captured-the-city-of-crimea-the-.html


во овој контекст ваквите кабалистички пророци според мене дури се поопасни од оние како баба Ванѓелица, но за да не излезе дека ете сум ги изоставил таквите нивни новокомпонирани јудејски пророци како поука дека не треба да и верувате со леснотија на какви и да е пророштва со паганска позадина или истурени од некој без Аскетски Монотеистички Подвиг, зато и предочувам и такви за да ви стане појасно за што се' во овие последни десетина постови пробувам да укажам, т.е. НИКОЈ да не се соблазнува дека е нешто конечно бидејќи некој гатач рекол така, ќе разберев да сте како Православи склони кон виденија на Православни Аскети иако и тоа е искушение заради кое може да стигнете до избезуменост [ https://scottnevinssuicide.wordpress.com/category/abba-moses/" rel="nofollow - 1 ] или пак станете за јавен потсмев на атеистите [ https://www.thenationalherald.com/148846/elderism-futurism-prophetism/" rel="nofollow - 2 ] но да одите сензационалистички по паметот на пагани или факири читајќи за нивни гатања подлизнувајќи со јазикит мислам тоа не е зијан туку душепогубно, за жал мнозина и од љубопитство се интересираат денес за вакви абери сред вакви чурук времиња, а мнозина и е живо заинтересирани да нурнуваат вака во гатање а не само што си игубиле времето за Богугоден Христијански Живот во Подвиг туку и Душата си ја изврзале со похоти по видовитост ели чим видовитите многу ве интересираат, зар не знаете дека гатањето е смртен грев, зар не ни е речено дека жреците најстрашно ќе страдаат во пеколот, а зар не се станува таков пополека од љубопитство и разонода а потем хоби кое на крај ќе прерасне во пасија, просто ако сте се соблазниле вака да читнете новински написи на тоа и нека остане и еднаш засекогаш разбистрете си мисли од вакви вишоци, смешно е да така ви ги пакуваат по весници да малку по малку од време на време постојано сте на јадица иако можеби не толку нафурани, но тие џанци се и најнеизлечиви, нели не кркаат од дрогата туку од време на време е частат, тие со години така ќе си ја кркаат, оние бар кои нурнале или ќе изгинат или ќе се Спасат, иако рњтко кој влегол во паганизам а К*ртулил, дури и малку отров е многу отров за душа доколку Човек ете почне преку вакви жреци да се интересира за кабала, БИДЕТЕ БУДНЕ ВИЕ СТЕ ПРАВОСЛАВНИ СТОЈТЕ ЦВРСТО СО ХРИСТА ВО СРЦАТА ДУРИ И КОГА ВАКА КО МЕНЕ ЌЕ ВЕ ПОВЛЕЧАТ НЕКАКО ЗА РАКА НАЗАД ТА НЕ ЗАБОРАВАЈТЕ ДЕКА ЗАЛОГОТ Е ЗА ВЕЧНОСТ ДА ИЛИ ЌЕ СТАВИТЕ ШТОПНА НА вакви пророчки абери или давејќи се во нив вечно за сметка на тоа ќе бидете изгубени или измачувани зависно колку сте забегале со давењето и каква казназа тоа при ВОСКРЕСЕНИЕТО НА СУДНИОТ ДЕН ќе добиете! дури и како новински сензационализам вакви работи се соблазнителни ете оние со тарабиќ во однос балканите, зар така не ви се зацврстува омразата, ВНИМАВАЈТЕ лесно да не се насадите ДО ПОСЛЕДНО НАДЕЖТА НА БОГА ПОЛАГАЈТЕ ЈА а не на гатачи! за ова имав отвор тема и на маклезет http://archive.is/wtcOo" rel="nofollow - Православен поглед на видовитоста како потсетник дека и да се соблазните да се интересирате за вакви работи не си ги ставајте на срце како тие да ви се Библија, камо таков интерес да имавте за БИБЛИЈАТА ...       

...Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 21.Јануари.2019 во 07:17од горниот пост првата фуснота од последниот пасус навистина е инспиративна во однос последните времиња и монаштвото т.е. колку во тие времиња дури и оние кои ќе го познаат вистински Спасението како Христијани и се одважат на Живот во Подвиг ќе бидат дефокусирани од сластољубие среброљубие и славољубие, заради што поучно е сведоштвото од Господ Исус Христос дека телото е слабо но Духот е Јак та сите кои сме Словесни треба да Бдееме за да не се фрламе во соблазни непотребно, пред се Бдеење во однос своите непримерни навики а потем и искушенијата кои виреат во Светот, но што не е норма само за Монасите туку и за Мирјаните бидејќи Живот во Подвиг е неопходен за сите а секој да се труди и повеќе од она што го може ко што ни е посочено во Христовата Парабола за Талантите ... за нас како Македонци во овој контекст како успеваме да испопаѓаме на етнофилетизмот тоа е чудо, така полнејќи си ги срцата со омраза кон комшиите а потоа губејќи ја така Благодатта малку по малку да ни натежнува и Личниот Подвиг преку кој всушност полесно се носиме со искушенијата, ако така продолжиме пополека стануваме фарисеи кои дури и Светотаински да живеат нема да си спасат Душа бидејќи во Царството Небесно нема да влезе ниту една Душа која не е наивно незлобна ко Дете, та одете да ве видам смирете се пред денешните искушенија така, пр. кога ќе ве ограбат да речете Слава Богу за се' бидејќи Господ знае што ни е потребно или не за Спасение на Душата бидејќи никој не знае колку или како некој посед утре ќе му падне на нога, во најмала рака држејќи го заробен да мора да троши енормно количество енергија да го обезбедува бидејќи за други е соблазна а ете бил мачно стекнат па не е за делење, случајот со грчката ариевска политика кон се што е негрчко!

од овој аспект Грците и навистина се парексаланс заплеткани во однос локалната историја, но така успеваат да не повлечат и нас како Македонци да бараме преку Леб погача (со омраза да си ја гланцаме суета) а во однос неправдите и фалсификувањата на она што е во основа заедничко минато низ сите историски епохи, но Божја Промисла е зошто како такво е лишено од нас бидејќи ако во таквото паганско минато најдеме нзс истото може да стигне до ниво на постојани баханалии од култен каратер сестрано, од друга страна вака пак како денес стојат работите омразата се билда до Небеса како нетрпение иако ние не измислуваме дека имаме и античка нишка во нашето постоење, но и тоа е доволно да заради нивното ариевско хомогено грчко устројство да ги потикнеме како "лулка на демократијата" на гнев, она што го приграбиле спремни се како каравангелис до нож да го задржат, од кој аспект мора да се каже дека ова сега со ерга-омнесот што го прави Ципрас таму е Подвиг во однос нивниот повеќедеценска ксенофобија, речиси невозможен преседан бидејќи дури и за ова не се спремни да се согласат, иако ваков дил од нас ќе направеше Лулка на Демократијата теоретски доколку успееја зајковци да се соземат и Оштроумно испреговараат поздрави позиции за кои референдумски ќе можевме сите да дадеме согласност а така и да се стави крај на вештачкиот проблем кој се појави по независноста на Македонија од сфрЈ, вака насила како се' е протнато дефинитивно на крај биднува еавроатлански монструм кој зацицал од самарот иако самарот е врз магарето та на сите ќе ни се удри од глава натака повеќекратно, просто како дипломатија нашите последни властодршци направија не грешка во чекори него рашчекорена грешка со која се фативме во повеќе стапици кои дополнително Македонците ќе ги фрлаат во гнев и меѓусебна омраза нели додека дочекаат да ги европеизираат, ако не друго ваков галиматијас земено политички требаше да го спинуваат само преку директен ултиматум за инстант еу интеграција, та кога можеа Бугарија и Романија на жими мајка да ги интегрираат само со бланко пакет легислатива а реално со невидена корупција та не можеле нас, бреј Рамуш без никаков адут како си ги дрибла и уценува, а ние во очи последното еу грчко чадорче не успеавме да избокусваме ваков спин на еу интеграции, но нели зајковци се уверени дека вака се кооперативни а само отанизирање на земјава ќе не кyртули од сите ризици, напротив приклучувајќи се официјално на воен сојуз кој е експанзионистички ние на ангро ќе губиме Благодат што пак ќе резултира во вакви околности како нашите со екстра Кyршлуси, тука исто е ризикот и од дополнително закопување во етнофилетизмот http://archive.is/kjwGC#selection-4455.795-4455.953" rel="nofollow - бидејќи сега М-то останува единствено во Црквата да се брани што пак е и поголем галиматијас од преспанскиот монструм, пуста судбина да заради алчност по материјализам зајковци тргнаа не само коренот да ни го сечат туку и во Душепогубност од спунт да не фрлат, Дај Боже ова да не бидне случај ...

евентуална придобивка од сето ова налет среброљубието а преку него шансата за поголемо сластољубие ќе биде и славољубието, бидејќи конечно вака ни се отвора патот за еу членство по што ќе можеме од спунт како историчари и политиколози пред европските центри да бараме ревидирање на историјата, комотно да ги дозакопаме грците во својата ксенофобија а така наместо тие ко што до сега беа за нас ние да станеме Искушение за нив во однос она што се вели национален Чалам, што конечно не е ништо друго туку агитпроп за што поголема туристичка промоција, зар сме слепи до толку за да разбереме дека Грците најмногу од тој аспект срипуваат во однос нас како Македонци воедно плашејќи се да не им ги отвориме јавно крастите од колонијализмот во балканските војни а така да ги посрамуваме, но еве доаѓа време кога токму тоа и ќе се случува ако ци-за дилот помине иако може не на државно но посекако на индивидуално ниво сред европа, а како кога нормално зависно кој е кај нас на власт ќе ги подржува или пак негира таквите донкихотски обиди за разобличување на од европа дозволените и помогнатие неправди врз Македонците ...    
еве утрово бев искоментирал вака еден напис за патинирање на Скопје од груевци, посочувајќи дека спиновите се повеќе грчки отколку наши, а ние логично туристички агитпроповски имаме секакво право на антиката на овие простори колку ни јужните соседи, дури дополнително може сето ова да се спинува http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=846&PID=223468#223468" rel="nofollow - ко немал број пати на build.mk што истакнувам со разни ротации на скулптурите од Ск'14 а како пак би привлекувале светско туристичко внимание, но кој туризам кога нас уште во сред Скопје тротоарите и тревниците ни се запуштени или не се одржуваат а не пак да има некоја архи урбана нишка заокружена или пак фино претопена. тргнете само од околината на Нова Железничка, и да дојде некој турист толку тоа ќе му биде еднаш за секогаш, освен ако не скитне тро порурално да одмори Душа нагостен од изворен домакинлук, а и таму саде гипскартон бетон и певеце, едвај Т имаме од туризам заради археологијата и Православието, но и тие ниту знаеме како правилно да ги ползуваме ниту пак се обидуваме да најдеме сили да ги стандарзимаре, бреј од Живите Манастири правиме хедонистички туристички хотспотови окупирајќи ги насила со голотија и метросексуалност, наместо тоа да се Духовни Болници каде единствено Литургиски би можело Мирјанин да оди на посета, та малку има празни средновековни Манастири та сега му куцало од ова на магарето та мора да се теќерават туристички секојдневно истите, чинам Живите со Монаштво Манастири нив туристички агенции би требало да им е дозволено да ги имаат само во групна тура единствено за Манастирска Слава или пак индивидуални но скапи посети, во исто време така овозможувајќи им на обичните граѓани да заработат некој денар доколку само така е дозволено да се има посета Жив Манастир како некој ете бар би пазел помала група странски посетители кои лесно ќе ги упати како треба да се однесуваат, но очигледно некому му е до тоа да си прави бизнис на сметка на Спасението на Души т.е. крадејќи им ја така приликата на мнозина во Живите Манастири да наидуваат на Молитвена и Спокојна атмосфера, кутри Монаси денес кај се малку та претежно се изложени на духот од овој свет енормно небаре отишле да се подвизуваат во хотел, уште што не им прават метании на туропраторите бидејќи така свикнуваат да имаат манастирска економија од манастирски туризам, а ако затворат пак врати нели ќе бидат обвинети дека се секта, наместо Народ сам да чукни глава и од почит кон традицијата ако не од Страв Божји да си донесе закони со кои своите Духовни Специјалци ќе ги лиши од екстра искушенија кои си ги повлеквит туризмот како појава, особено знаејќи дека другите туристички атракции ни се супер слабо експонирани, просто така ќе мора акцентот да се стави другде наместо Живите Манастири а тие да биднат ексклузивно место за посета само за Воцрковени Болни или Живо засегнати од Христијанство намерни гости ... бар Акатист еден да се спремни да прочитаат ако им е дозволемо да влезат во Жив Манастир што чинам треба да е норма и во Останатите кои се без Монаштво денеска, просто да се има бар ронка почит дека тоа е Свето Место заради кое низ вековите се излева екстра Благодат за да преживееме наместо топтан да сме збришани, Свети Места каде почиваат Многу Маченици и Светители ...

Да Го Молат Бога тие да не се угушиме ние во својата неразумност додека трчаме во евроатланските казани да се фрлиме, бидејќи само тоа ни е битно Пари Чалам и за награда така што повеќе прилики за Сласти, прсти да не си излижете ако таму пенетрирате бидејќи тоа и ќе ви биде последно уживање до Страшниот Суд и вечно мачење, од овој аспект немојте да ги судите ни зајковци бидејќи така и Суд на себе ќе примите, туку чудете се до каде е спремен Човек да отиде за да влезе во елитните клубови на современиот вавилон, речете Слава Богу за се' бидејќи оној на кому земното му е помило од Небесното тоа и ќе му биде последно!

еве го коментарот од утрово кој чека админ апрувал, та и секој еден исфрустрин од постојните околности Македонец чинам вака треба фрустрациите од постојните ерга-омнес да ги канализира, наместо да колне омразува или некого тепа, така посекако нема да се избави од стапиците напротив во уште поголеми ќе паѓа, а вака ќе го задржи достоинството та со време и пак ќе си го врати Смиреноумно наместо насила ко што сега се обидува некој да му земе, што и да правите правете го Оштроумно дури и кога е рефлексно научете да се потпирате на Божјата Милост и Правда наместо на удбалитичарските ветувања или агенди, но колку од вас тоа го прават, колку и навистина се Македонци и си ја познаваат својата Изворна Култура Традиција Духовност, зар не ве изновокомпонирале озбилмо титоистите, за тоа чинам не ни се криви Грците уште помалку пак внуците на титоистите, вториве си се глобалисти сомтапија а ко такви нема што не се спремни да дадат за да се учипат во глобалнатабцентрифуга, не ме чудимутре и по затвори да фрлаат Народ ако земе вака на интернет да коментира "антигрчки"

https://archaeologynewsnetwork.blogspot.com/2011/08/who-owns-alexander-great.html" rel="nofollow - https://archaeologynewsnetwork.blogspot.com/2011/08/who-owns-alexander-great.html

коментар:
Who owns history, modern nations are all just echoes but not true successors of antiquity, Greece too, they claim they are everything from Minoans through Trachians till Macedonians, holding possessive grip to the Aaegean Civilisation as back then all those tribes form it were brothers in one big homogeneous state, something in fact that was case with the Macedonian Kingdome that has grown to Empire but was never part of or friend with the ancient Greek City State League, yet today after the era of Arianism in 19th century ad greek vassals of European Arianism got chance to exploit all Aegean and large Balkan lands as theirs, exploiting not just their cultural and natural resources but also people, even nowadays not recognizing any minority in their post world war mongering borders, for their xenophobia there is no place for shared history, and why coz they are afraid someone not to pose claims on their grabbed territory that was gift from their european patrons that decided that such strategic place as Macedonia should belong to them coz they accept to become western servants, after what they began the Slavic Macedonian Exodus in Aegean Macedonia for what the history was also falsified so it could supplement their colonial narrative of Macedonia, simply they know that even they as greeks have nothing with the ancient greek tribes that lived there, just look at their greek language is not even close to the Koine that became Aegean lingua franca in antiquity, ask them how Slavic migration expanded till Crete and they ere not affected by it, who is more Slavic from that point nowadays Macedonians or Greeks, something that is masked by holding historic rip to Byzant too coz as any empire byzantine rulers didnt recognize minorities too, so it could be said today they as modern greeks they behave as empire not even bit as democratic republic what makes them even not worthy to the ancient Athenian principles of democracy, simply their historic propaganda today is something that was mark for ancient rome that was trying to erase any memory of Macedonia claiming as theirs later after the peninsular conquest of these lands erasing and falsifying everything that can, yet they didnt succeed, this should be also warning to modern "greeks"       


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 22.Јануари.2019 во 03:30


ќе да не се агилни модераторите на блогот, но дефинитивно нема да ме изенади таквата неагилност ниту по година дена, та коментарот ќе останеше етерично загубен да не го бев ко поука репостирал тука ... ова е добро дополнување дека на етаблирани сајтови во случајов историско-археолошки беспредметно е да се тера наш агитпроп апропо грчката фантазмагорија дека се' античко на овие простори е нивно, а уште што немаме дочекано и неолитски да си ги присвојат наодите во Македонија како грчки континуитет, но нам грчките фатазмагории не ни се кусур, туку попрво еавроатланските парафи на истите, односно доколку сакаме да се релативизира грчкиот аријанизам треба и мора да удриме интелктуално сред европа, најздраво доколту тоа е Медиумски со историско интермецо Телевизии, но и Историски Дебати, што бидејќи ко држава сега зајковци сакаат да не обврзат дека не смееме тоа да си го дозволиме та и државно нема да го сториме доколку и за миг ци-за дилов мине, иако штом се сменат околностите во Грција истиот таму ќе падне а по автоматизам и овде но и тогаш и да смогне дпмн сили за ваков чекор при следна ротација sds ќе ја ресетира ваквата идеја, та останува некој македонски идеалист/и да го сторат ова, а тоа да биде продукциски на ниво на Хистори ченел само со предзнак Македонија ...

веројатно најмал гајрет кај грчката историографија ќе предизвикаат темите за граѓанската војна, иако кај Грците како Народ ко посвежи токму тие и најмногу гнев ќе предизвикаат, имајќи предвид дека Македонците се бореле за Автономија на Егејот, но за нивните историографи ова е добра прилика за агитирање на Словенскиот карактер на Македонците заради СНОФ кој ние и не го криеме, а тоа треба да се искористи како прилика плус за да се етаблира Егзодусот врз Македонците и сред еу, за конечно така и да се избориме за помирување бар околу тоа поглавје од нашата Борба за Посебност налет сите комшиски пропаганди [ http://archive.is/rQ8bt#selection-1540.15-1573.179" rel="nofollow - 1 ][ https://web.archive.org/web/20190122091845/http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1363&PN=3" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1363&PID=187147#187147" rel="nofollow - 1 ] напротив прилика и да се отвори така и нивниот словенски карактер на обликување на модерна грчка нација кој кајнив е дебело закопан,па ако ги бришеле словенските натписи по цела Егејска Македонија колку повеќе во Грција, просто должни сме да им помогнеме да ги надминат своите ариевски кокмплекси [ http://archive.is/tZRjm" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/elV8X" rel="nofollow - 1 ] што веројатно ќе биде и најтешко но доволно е и да почне кај нив да се говори за ваквите теории а пополека и сами ќе почнат да се делоботомираат од институционалното антиквизирање на својот идентитет како некаква новокомпонирана грчка империја!

во секој случај и без тоа, правењето интернационални блогови ако не портали со историски набој преку кои би се демистифицирале грчко-европските лаги чинам треба да е индивидуален приоритет при што креативно би се канализирале нашите фрустрации, историската пропаганда може да се каже кај нас изостанува озбилно во овој век, а и во минатиот била присутна од Дејци по весници се до триесетите години кога почнува да спласнува во интезитетот, додека кај нашите комшии ровари без прекин веќе два века што впрочем и довело до грчката ариевска фатаморгана, да се армира истата во европа како непобитен факт дека Хеленизмот е античко доба кое има само грчки предзнак, а всушност е златното доба на Егејската Цивилизација како кулминација на сите нејзини придобивки за време на Алексо Македонецот и од него истераниот поход за културно и научно обединување на цел антички свет, античка глобализација без која туристички чаламот на грчката туристичка индустрија ќе се сведе на неколку Полиси и тамошни автохтони филозофи воини и племиња, затоа и треба разбирање дека спорот е нивни и толку грчевито го одржуваат во живот бидејќи се работи за една од нивните главни економски гранки, затоа и не треба особено возбудување а што е наше ќе си излезе на виделина иако во овој случај тивка вода брег не рони бидејќи брегот се сторил карпаналет што е порозна, но доколку вака ко до сега си тераме пасивно во однос нашите историските вистини да ги чуваме по фиоки и да не ги вадиме на мегдан, мислам тнка работа дека така нешто озбилно ќе демистифоцираме, агитпропот во овој случај треба да оди по линија на заедничка културна дебата а пополека да ги фаќаме на гнев и така без кондиција за аргументираа дебата да ги дисквалификува озбилно во нивниот аријанизам ...

https://documents-mk.blogspot.com/2019/01/uve-toper-kako-e-falsifikuvana-grchkata-istorija.html" rel="nofollow - https://documents-mk.blogspot.com/2019/01/uve-toper-kako-e-falsifikuvana-grchkata-istorija.html

https://web.archive.org/web/20180630235413/https://www.maklezet.mk/community/index.php?PHPSESSID=lggddv784fti166qqa5npg5r6b&topic=68.0" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20180630235413/https://www.maklezet.mk/community/index.php?PHPSESSID=lggddv784fti166qqa5npg5r6b&topic=68.0

во однос Вистината вака добро е при евентуален грчки кyршлус со Русите, да се бара бар индивидуално од историчари отварање на руски историски архиви за да се ползува тамошното знаење за и околу Македонија, верувам таму има и што да се најде кое можеме и до спротива да го бараме доколку геополитичкото калимеро им шалта, единствен за кого знам дека го имаат пуште во нац.библиотека во вашингТон е Тупурко и тоа накусо, а освен што некој треба да бара воедно треба да се издејствува и соработка пример со руската научна јавност, која верувам дека заради евентуален геополитички интерес доколку расчистат со грчката бирократија тогаш потенцијално би помогнале Русите во демистификација на грчките фатаморгани дека тие се и се’ останато како етникум освен Грци, онака глумејќи и елини и пелазги и тракијци и минојци, налик антички југословени кои толку се хомогенизирале да останале и до денес федерализирано уникатна наднација, аријанизам кој е далеку е точен а не пак вистинит, просто не ни биле како Полиси доволно сродни за да се хомогенизираат во еден Народ како Кралство, освен сојузи немале друго, во однос нив пак посебноста на Македонците одела дотаму да биле поблиски со сите останати племиња на исток север и запад него кое и да е грчко племе на југ тргнувајќи од хиерархиска но и хелиолатриска сродност, веројатно заради што и се раѓа кај нив како Грци непомирлив анимозитет кон Македонците, само што на крајот од 80-тите се менува стратегијата и почнува да се асимилира дури и независната современа Македонска држава, жално и хипокритично но вистинито лулката на демократија е нејзин гробар без преседан!Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 23.Јануари.2019 во 23:00

дека Русите би помогнале во однос македонски агитпроп, во постојниве околности хм тнко, но доколку се случи некој да подметне официјален комшиски пожар, повеќе од јасно е дека ќе мора да имаат Македонците грб при што геополитичките околности за нас би се смениле озбилно контра евроатланската банда дури сега сме пенетрирале во отан заради ерга-омнес дилот на ци-за, дали за тоа сме свесни и во таков момент ќе се одважиме тоа е само наша одлука, јасно тоа значи голем карамбол и голема жртва, но друго нема, камо тоа да им било јасно и на Комитите та да не се надевале на европска помош, но веројатно да свртеле тогаш по руска помош прашање е дали и од тоа ќе имале фајде зошто истата прашање е колку ќе била долгорочна бидејќи евроатланската банда веќе на ангро терала судир меѓу Русија и Турција но воедно и подготвувала болшевичка окупација на Русија иако истата подоцна им бега од контрола но и од тоа немавме фајде та Македонија си остана разединета, што конечно е Божја Промисла ете доколку се земат како поука виденијата на Свети Јован Кронштантски во однос Пророштвата кои му ги посочил Свети Серафим Саровски во визијата дека тој атеистички систем е зло, во тие моненти сепак недвосмислена дипломатска помош имало од Руски Дипломати за нас, но тоа не ги сменило плановите на евроатланските детерминисти да на своите балкански вазали им ја фрлат Македонија како коска за глодање [ https://i.postimg.cc/rwRbbyPQ/RusMak.png" rel="nofollow - 1 ] нешто што и сега се случува а заради безрезервна послушност на својот нов вазал западно од нас, иако пред се' тоа сега е начин како да биде уценета и присилена Македонија индиректно преку преврат на удбалитичарите од sds на ненародно сосекување на коренот заради отанизација, и покрај Божјата Промисла да неможе да стигне ваква Света Земја ко што споменувам погоре во челустите на отан и остане неутрална заради грчката еа-штопна , иако ним токму тоа ним им е оправдување, а дури и нимиц денеска ова го потенцира како мотивација до грчките удбалитичари дека ако не помине дилов кај нив тоа значи инстант дестабилизација на регионот [ http://archive.fo/mtLl3" rel="nofollow - 2 ] смешно е што кај нас овој аргумент никој не го извади како основен за себеобезличување на маса иако зајковци низ заби го потспомнаа, но кој разбрал разбрал може и поарно така да си тераат изботирано со позитивен агитпроп наместо да удрат со страв иако очигледно е дека и тоа го правеа во очи "консулативниот референдум" виа филмот на ЈаниБ а кога таквиот кон.реф. и не помина веќе и не ни им беше битно јавното мислење се си затераа автократски, сепак како сето ова се изведе и во однос ерга-омнес дилот и во однос тиранската но и софиската патформа посекако е монструм кој пак ќе повлече дестабилизација во однос Унитарснота на Македонија односно каков пат е отворен со 100% двојазичност кон нејзино релативизирање во блиска иднина ко што наведе денес проф. Каракамишева [ https://www.youtube.com/watch?v=61HNXt4GoOs" rel="nofollow - 3 ] во Отворено на Алфа ...

камо да можеше Црквата на Проскомидија да ја спомне Македонија [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=15741&PID=3139619#3139619" rel="nofollow - 1 ] бидејќи никој и ја нема индивидуално во своите Молитви онолку колку што е потребно, иако на секоја Литургија е спомната како Оваа Земја и Овој Народ, бидејќи нели националното во Христијанството е надминато а предност има Личносното иако преку Колективното како Соборност и не само кај Македонците туку помеѓу сите Народи, ова го нагласувам бидејќи треба усрдност и во Молитвите а чинам треба и Литиии да се бараат од Свештенството да организира за да Молитвено бидеме што поусрдни и се сочуваме од зло, вака видено ќе спинувам тро суеверно за она што се случи во Струмица за Богојавление кога за време церемонијата на Водици првиот Крст загина [ http://archive.is/DDjSe" rel="nofollow - 2 ] не дека тоа е опасен знак но треба будност дека треба да се Молиме и сега кога зајковци мислат дека се затворени сите ризици, но се Моли ли некој индивидуално за Македонија и колку е достоен за да биде услишан, еве да си признаам јас не толку често а најчесто со Молитвата Слава Богу За Се' Што Ни Е И Ќе Ни Биде што попрво е Смиреноумна Акламација во однос околностите отколку Искрена Молитва, а треба да биде налик Господе Исусе Христе Помилуј Ги Моите Ближни и Подај Мир во Мојата Земја ...

независно од постојните удбалитичарски околности, она што како македонски историски агитпроп е потребно за нас е негово распламтување сред еу бар за европеите ако не Грците да се извинат за неправдите врз Македонците, почнувајќи од берлинскиот па буК*решкиот па версајскиот се до "меѓународниот"дил од јалта конечно срамните уцени од еу до Македонија дека треба да се обезличи за да ја интегрира, при што еднаш за секогаш треба да се стави преку нивно јавно извинување адакта како геноцид врз Македонците нивниот прогон од Егејот и пред и за време wwI но и по wwII за време граѓанската војна кога прв пат е употребен разорен напалм во некоја војна, да е посмешно токму оние кои најмногу не таманеле како "меѓународни" сега лижеме за да им се упикаме во дувло, каква хипокризија на Духот да не само да му простиш на џелатот за неговите окупаторски дејства туку и ти да станиш џелат рамо дорамо со него како отанизирана меѓународна заедница, уште споменик да им кренат на оние кои фрлале врз наш Народ напалм, та ни нацистите не биле толку сурови кон нас ко евроатланските детерминисти и нивните вазали миленици грчките фашисти, правејќи од нас експериментално подрачје и Народ освен окупирана зона [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=15402&PID=3139660#3139660" rel="nofollow - 1 ] но експериментално и понатака сред сфрЈ [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&PID=3127266&title=nwo#3127266" rel="nofollow - 2 ] но и денес по осамостојувањето и раздружувањето од неа што куминира со рамковниот договор, за сега пред да не учипат пак да си доекспериментираат ако можат во однос нашата еластичност и којзнае можеби конечно кршење кичма на Македонија онаква каква АСНОМци ни ја имаат оставено во Аманет, та бар да ја распродадеа за некои тешки милијарди зајковци та да рече Човек евала биле материјалисти ко автократи та затоа, туку распродажбата е заради глобалистички идеализам кој многу ветува а на крај ништо нема од Слобода и Сувереност да испорача, корпорациски ѕвер за кој ние но и сите други Народи се само ресурс, а националното треба да се релативизира ко кај нас до ниво на граѓанска амеба која освен конзумеризмот ќе нема за Жива ниту една друга традиција, каква каузалност да премиер кој претходно ја колонизирал Струмица како градоначалник со врвен дострел вона-би мол со предзнак глобал сега се обидува да ја колонизира корпоративно глобалистички цела Република, зар некој поверува дека такво нешто е можно, но ете опомена до сите за да знаат што е каузалност, иако како се' си го тераат како процес треба и нему вака да му биде јасно дека каузално е осудено на пропаст, ова е логиката во однос сите дилови кои се насила спроведени, но каде е Господ никој не е та Слава Богу За Се' бидејќи и баш не знаеме зошто во Светот некои работи се позволени некогаш ко помало зло за да се спречи поголемо, бидејќи пожар и да има регионално во овој или оној случај бар вака имаме три чисти како Македонци истиот и да го гасиме ем сплотени ем без да се плашиме дека некој за нешто ќе ни приговори на каква и страна да ги вртиме ветерот воденицата водата во однос пламените јазици, нормал ќе ги упатиме со лесно сите душегрижници дека ние се' сме сториле до тоа да не дојде, но злото не мирува та и ова не е доволно за да се смират балканските зли духови бидејќи ним не им е битна правда туку хаос, што пак им оди повторно во прилог на евроатланските детерминисти кои адмирал Домазет Лошо ги етикетира како господари на хаосот, нивното мото како масонерија зар не е ордо'аб'чаос, нивниот феникс само од пепелта се издига за друго не знае па одлучиле тие да си прават така wwIII па и логично не бираат ни место ни средства каде истата да ја потпалат, наш ксмет да ние постојано им се местиме заради корумпираност и немање авторитети кои пред Уставот ќе стојат смерно, за кои тапшањето по рамо од некој евроболшевик е поголем мерак отколку пеењето Македонска Химна или веењето Македонско Знаме мислам чим глумат Република ова треба да им е императив, но очигледно глумата не е републиканска туку федералистичка како тие да ја сметаат постојнава околност ко срам и комплекс од нижа вредност наместо среќа и радост да имаат Слобода сами да одлучуваат каде и под кои услови ни е местото, чим АСНОМ успејаа да го дерогираат што повеќе и да кршам клечки, нормал тие ги скршиле сите и само што не пламнало но затоа утре мене и тие ко мене ќе не обвинуваат зошто сме истапувале јавно анти глобализмот, еве по незнам кој пат да им повторам бидејќи така федерализирани исто како и да не нема, имајќи предвид колку сме мали во однос другите нации, како Народ во такви околности ќе исчезнеме не пополека ами инстант, особено вака како граѓански сега се експериментира во однос уставното уредување на Републиката, зар нема да биде така дури и под претпоставка дека Мир ќе владее уште илјада лета, зар нема инстант да станеме малцинство како Македонци и во северна македонија како стојат работите граѓански во ци-за дилот, тука при отворени граници а легислативен џојстик во бришел ако навали наплив на економски емигранти само и од комшилук, колку време ќе треба за да и од "јужни македонци" бидеме преплавени а не пак од другде анационални емигранти, којзнае можеби ова ќе биде крајот на сите гајлиња за и околу Македонија на Македонците, веројатно веќе и ни ја спремаат музејската витрина во бришел, но утре и тоа да се случи мора и треба некој и понатака да потсетува на Подвизите и Искушенија кои ги имал Македонскиот Народ низ вековите, ова последново можеби е и најмало во однос жртвата која нашите Предци ја давале а капак немале ни своја Легална Самостојност, но никој не е крив што работите стојат вака дури ниту нашите удбаши ниту удбалитичариве та ниту титоистите бидејќи во случај Македонија да била обединета таа денес ќе била колонизатор и џелат, додека вака пак како Македонци сме на страната на Правдата а не на злото како што било и од секогаш, ако мислите дека тоа е мала работа арилија на паметот бездушен, а оние на кои материјализмот им е идеал нека не се жалат зошто ќе биле северно македонци бидејќи во спротивно Подвигот значи голема жртва за кој не ми се верува дека како такви се спремни да ја дадат, просто економската искорумпираност и културната новокомпонираност како во однос музиката така и во однос традициите сами по себе ако ја немаат ресетирано тогаш ја имаат омлитавено волјата за Слобода, на оние пак Револуционерите но и на повеќето и така им е помила Печалба него Земјоделие доколку не успеале да се учипат во систем, та и не се лутете зошто сме на ова дереџе, дури и како Македонци останале ние ко вакви не сме ни достојни да го носиме ова Свето Име на своите плеќи и рамена а не пак на Душа, станавме не само материјално корумпирани и малодушни туку и декадентни а со политиките на удбалитичарите тоа се повеќе се армира како околност, кој да стави крај на сето тоа, тие кутрите се надеваат дека евроболшевици ќе не опраеле, а работите се толку просто поправливи и во околности како оние ко до сега, само треба тие чаламот како локални фараони да си го спастрат а своите мастадонтско политички филијали за учипување потенцијални истомисленици да си ги ОТВОРАТ за сите политики јавно да се истимарат на партиски еФоруми каде и Народ ќе види кој како дума и за што е кадарен, ем и како партии меѓусебно така ќе се пазат во однос агендите, по што и брзо и лесно би доаѓале до нзс што конечно може така да доведе и до еднопартиски ситем :D Не Дај Боже бидејќи живееме во Свет каде вируси изобилува, а во случај да фати таквото едноумие гангрена кој сетне да ја очисти истата, револуцијали, до кога веќе исти грешки ќе правиме кој век живееме, зар мора секој преврат да биде насила ко што вели Палчевски онака удбашки, која е логиката да заради вождови мора наша полиција да удира по свој Народ бидејќи според закон на тоа се приморани, него попрво ко што вели Каракамишева ќе си дојде фино утре власт која ова легитимно како дил ќе го извади на Обврзувачки Референдум, јасно претходно со спроведен Биометриски Попис бидејќи живееме во сулуди времиња и меѓу алси аждаии одоколу па и потака, та кога тогаш ваков ерга-омнес дил ќе падне во нашиот ако не во грчкиот парламент, иако не му одговорија на Водителот гостите дали тоа и навистина е возможно ако натака некоја друга грчка влада го поништи дали кај нас би бил важечки, логично не, Каракамишева само одговори кај нас тоа ќе се случи не ни мора во Грција, но дефакто ќе се случи попрво таму а тоа треба конечно и да ни е поука дека кај нив ниту ова не поминува, бреј порано си мислев (бар така верглаа грчките удбалитичари) дека Јазик и Народ не им се спорни туку името на Држава, а најголем страв имав од бугарските уцени во однос нашиот Јазик и Народ како Македонски, но излезе дека спинувале цело време грчките удбалитичари како би се додвориле на ''меѓународните'' колку се тие кооперативни а ние сме биле неразумните, но еве паднаа маските, та вака или онака ќе имаме три чисти во однос разбирачка и со нив, а еу нека си го реши консензуалното гласање што заради федерализација и ќе го стори, та сетне нека не покани како нам ни чини утре, иако треба акал за да не наседнеме лесно на федерализација т.е. си дозволиме приклучување на нив само доколку не можат да ни се мешаат во внатрешната политика во однос степенот на импементација на федерални регулативи, просто треба да им се стави до знаење дека она што функционира за држави со 50 милиони жители и баш не е функципнално или е ризично за држави со по 2 милиона жители ко што е Македонија, само ќе има ли тогаш некој неискорумпиран политичар кај нас за да одолее на нивните притисоци та и да има три чисти ова од нос да им го истрие како што треба та од срам измрсулавени заради својата исклучивост да попуштат!?Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 24.Јануари.2019 во 07:07


битна за нас а нефункционална за нив работа како големи држави е евентуално наше шалтање кон Непосредна Демократија

http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31517" rel="nofollow - http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31517

ова значи дебакл за удбалитичарите тука а кyршлус за елитите таму, нели нема да можат со едно подмачкување да си штимаат клучни политики тука, туку ќе треба здрав однос во најмала рака кон системот, а во најдобар случај супер екстра компензација доколку се намерачиле пр. некоја корпорација да купи некое брдо или пак река, токму уште тоа што не ни е на ангро распродадено, каква само касапа распродажба од приватизација имавме Чоек да се Чуди како јужниот сосед пак дури и ден денес не распродал ни 50% од државните компании, извинете за процентот од скоро мораа и тие да почнат по нешто отпојќе да распродаваат, но дефинитивно како кај нас ретко се наоѓа пример, можеби БиХ но таму после војната во 90-ти немаше ни друг начин како да се подисправат, но тука немавме војна а ја истераа приватизација како да сме под окупација, а исто и за ерга-омнес дилот и Устав така sds ставија на распродажба и повторно без никаков видлив аир туку само на жими мајка ветувања дека тоа е единствена опција и билет без повраток како евроатлански интеграции, ако нека гледаат само да не си заминат сите тие засекогаш што сигурно ќе биде случај ако и покрај сето ова се случи албанската мафија пак да срипа, кого наши локални националисти ќе бараат тогаш за реваншизам, може ципро им ветил остров за евакуација во таков случај, може политички азил ќе добијат во сАд, сигурно си мислат како удбалитичри дека и тогаш удбашана ќе им ги покрива нивните заврзлами, но дали и навистина имаме ние такви националисти, хм, не сакам да замислам за што сме способни кога некогаш сме имале арслани како Комитите, или пак тетористи како вмро, којзнае можеби навистина таквиот животински табиет го имаме надминато, само се ми се чини дека во хаос истиот оживува и отповеќе него што Човек може да си замисли, и тука би направил во контекст ова азлика што е националист а што Патриот иако и првата но и втората етикета би ја избегнал бидејќи коренот им е западњачки да неречам со римски корен именки, првата од натио а втората од патер, правилно македонски би било Таткоист а таке и би се релативизирал сет империјалистички агитпроп да како западмоевропски етикети станаа стандард за целосно одан граѓанин на една земја и нејзините идеали, што како лајтмотив била главна мотивација за оние кои стојат на браникот на земјата во време на хаос или војна, та и погрешно би било тука да се будат такви ликои бидејќи имајќи го во предвид нашето минато не сакам да замислам што се би се изнедрило од такви ликови зз кои ако се посложат злобно а плдобно коцки можат да станат токму џелати наместо да се држат до нашиот добро познат Космополитизам да на никому ништо не му оспоруваме а не се лутиме и да поделиме, вака видено зајковци се парексаланс космополити, но камо, бидејќи тоа не го прават со колективна согласност туку на преварана фора а така на зијан на сите, да се надеваме нема да им земе никој патриот за зло никогаш бидејќи не се зајковци криви што се пуш'д'батн удбалитичари, да не се тие нивните евроатлански мецени ќе си најдат други, трети, четврти, тргни ти патриоту еден одма на негово место доаѓа друг, просто ние како Македонци си имаме работа со глобалисти кои на тој nwo проект работат со децении па и повеќе иако инерција за негово распалување е два и кусур века, зад нив пак логично како неопагани и масонерија стојат паднати духови, зато и немате фајде да барате тука паи таму каде и да се кои и да евроатласнките детерминисти, ко што не поучува Господ Исус Христос ние војуваме со силите од поднебесието кои не бираат во кого ќе се вселат ако тој некој нема доволно Благодат и не се потпира на Молитвен Подвиг како би насобирал што повеќе од Неа, за што како Православни значи дека треба сме Воцрковени, да живееме Светотаински, за така оградени од Божјата Благодат и да можемда трпиме а Господ како што ни е посведочено Знае колкаво ни е трпението и до каде може да издржиме а како Верни нема да не фрли во оган и да не пеплоса, оавен ако самите тоа не си го бараме сосила, како беше она што ќе посакате тоа и ќе си добиете, иако злото и безцда сте си го барале може да ве потстигне доколку сте опкружени со такви луѓе кои изгубиле Благодат или доброволно се предале на служба на анатемаго, во кој случај мора да се клониме од нив, но не на начин да ги осудиме туку да ги ескивираме колку може повеќе по можност и да ги промениме колку и тоа да е ризично, камо среќа таков потег да беа начиниле зајковци, но се ми се чини само гнев испровоцираа во Народ за да тој пополека и да очекува дека Албанците ќе бараат следно преку Леб погача бар што е во однос двојазичноста, иако како Народ тие за ова и да сонуваат оние кои тоа го бараат се албански удбалитичари како заложници на албанска мафијаши и нивни агенди, дури може да се каже алиевци колку и да беа реформирана учк како нејзино раководство да не беа тие пред нив оние кои се местеа за јуриш на Македонија беа токму џелати од најлош вид безмислосни ќе рече некој муџахедини но тоа не е точно тие беа мафијаши, Али просто го запре таквиот наплив на адреналин играјќи строго како ќе му свират америте, мое мислење токму за да си ги исчистат вишоците од Босна и Косово кои останале без работа, односно начинот на кој се водеше војната тука како контролиран увезен хаос, но нели нам ни е битно само колку тој се окрвавил, точно Господ ќе суди, но дефинитивно не требаше да бидат пуштени во Парламент како реформирани сограѓани, но што сме ние криви што токму од дпмн чоек нели исто струмичанец ко за беља го дозволи тоа односно не го спречи иако при потпишувањето на рамковниот договор параф ставија официјални албански политичари, вака видено дефакто сите кризни моменти или кyршлуси ги решаваме ко во паника брзајќи тресејќи само предлози и комбинации без нивна имарење на долго и широко пред да се впуштиме во некоја ко секогаш што им излегува на локалниве удбалитичари недоносена комбинација на решенија, што нормално понаму ко такви ќе си генерираат пак кризи ко недоносени, ако можело да се оди со плукни залепи комбинации во економија и политика сите до сега брзо ќе беа огобатени како држави или пак ќе склучуваа мир без болка, не велам дека војната требаше да продолжи но требаше широка јавна дебата пред воопшто да се превземе и чекор кон промена на Устав, и тогаш и сега, ајде тогаш беше војна па и разбирливо но ова сега е токму капитулација без преседан, а повторно истата не само што е недоносена туку е само обид кој и сред отан може да им изгенерира криза та алијансата им утре на им испука по сите шавови за што токму евентуален тукашен карамбол ќе биде и повод и причина! сепак на ова сме на што сме и да видиме како на крај се' ќе излезе, реално кај нас и денес се однесуваат албанските удбалитичари како да се во федерација атаков пеимер оставаат и на Македонските Албанци особено Младите кои веруваат дека со Албанија би им било поубаво, слично било и со Егејските Македонци и колку се трпеле после кога биле изгонети тука колку не се поднесувале со Вардарските Македонци, а и ден денес после 50 години сплотување повторно пежоративно се гледа на Егејците дури самото именување се дожива како навреда заради тоа од страна на Македонците со потекло од Егејот, иако тоа според мене е комплимент бидејќи така се носители на https://en.wikipedia.org/wiki/Aegean_civilizations" rel="nofollow - цивилизациска етикета - , што да кажам Господ Да Ни Е На Сите Напомош бидејќи толку анимозитет се набилда демек и навистина ќе стигнат Македонските Албанци инстант најнапред до Автономија а ден потоа до Федерализација, па уште тоа им е спинувано од удбалитичар како еди'рамуш, а чудно би било ко фолклорно озбилно надоени и да не му поверуваат, чунки ќе разберат навреме дека таквите спинови не се разумни туку се туркаат од масонерија која ако решила такво нешто да стори односно прави нова мегали држава на балкан тоа значи дека бараат повод после Сирија пак за стартирање на world war III а што посекако ќе значи пепел за нивните огништа па и нашите, зар им требаше босанската војна на Србитештк добија од неа, видоа ли аир, интоа тие таму не се малцински елемент туку 50/50 се со останатите што вели трезно милоДодик сношти [ https://www.youtube.com/watch?v=YE2iK02V9YA" rel="nofollow - 1 ] зар тука како мислат да се реши нешто федералистички без еднодецениски (година за година) биометриски попис како ете би добиле во најдобар случај федерализација на Тетово и Гостивар, што во спротивно доколку ова вака демократски не им е по ќеиф ќе треба да се настрват на крв и насила да бераат преку Леб погача, а тоа посекако на крај ќе значи погром и за нас и за нив како жители на оваа земја доколку тука се истурат странски платеници од двете страни, а што после Сирија и би било случај ако навистина рамуш таков акцент имал кога вели до 2025 сите Албанци ќе се обединат иако тоа го спинува дека мислел на безграничен режим со сите соседи, хм тој и сега речиси е таков бидејќи ретко и колите да се тресат кога влегуваат пример од Албанија во Македонија евала тогаш само ќе ги снимаат од страна макар немало рампа, да видиме може навистина акцентирал предизборно спинерски а не праќал официјален повик со време подобното население да се подготвува за карамбол, доколку е навистина така чим и зајковци и нимиц јвно ете беа зачкрипеле во тој правец претпоставувам нашиве се надеваат ќе бидеме отанизирани па вакво сценарио ќе се избегне, а што ако Рамуш праќа ваква порака за да предупреди дека некој на ангро се спрема за распалување мегали фолклористан што ако како удбалитичар толку му се силите та нема друго него глумејќи патриот да ги оК*ражи сите комшии да бидат будни бидејќи и нему му е јасно дека некој сака да направи од балкан блиски исток, онаа доктрина на анакондата на дипстејтовци преку која впрегнуваат контролиран хаос како би си терале свои агенди кога не може таму ја распалуваат вели таа нивни дипстејтовска доктрина тука на балкан каде им се може па и онаму каде не им се може подбуцнувајќи на разни начини како оној во диво насеље, иако да речеме тоа беше од локален карактер заради турски ток, но такво срипување сред населено место да видиш да неверуваш дека има толку еднонасочна порака! но било што било Слава Богу За Се Што Ни Е и Ќе Ни Биде бидејќи се' сме си и заслужиле како дрско атеистичко и секуларно се однесуваме во една Света Земја како што е Македонија, па и побетер седејќи на два стола додека во исто време традиционално исповедаме дека сме ѐправославни Христијани ниту живееме Сѐветотаински а капак и аздисани хедонистички речиси чекор до западната декаденција за која се надеваме ќе распламти во полнота и тука по евентуална отанизација на земјава, а оној момент кога ќе се опаметиме и се свртиме на барање Благодат преку Славословие на Господ Бог тогаш и ќе се избавиме кога и да се случи таков склет заради каква и да е причина, што важи не само за Македонците туку и за Албанцитекаде во исто време не оди Славословие и возење бесни коли колку и париЧове да има, скромноста е императив за еден Верник што важи и во однос гладтта за земја и во однос жедта за националното бидејќи како поим нацијата е измислена од масонеријата како концепт преку кој ќе се отфрли Авторитетот на Бога а расцвета секуларизмот како масоните што полесно би издејствувала слобода да прават што сакаат со оние кои им го дале својот глас, кој пак глас го прибираат подло спинерски со интриги и подметнувања за на крај при очи да ве прават слепи дека животот ви е бајка а вие ним им борџите за довека и потака, нешто што ко што убаво начоменува адмиралот Домазет Лошо во неговата книга господари на хаосот почнало токму со француската револуција, та јас да ве прашам Браќа Албанци вие што сте, Верни во Бога или им коленичите на масонските фатаморгани!? проблемот не е дали Вие имате вакво или онакво право, туку дека и Македонија е наштимана така по принцип на нација а тоа колкуни да е граѓански сега после ерга-омнесов ќе продуцира касапана доколку некое малцинатво побара преку Леб погача, зар помило ви е да туркате хаос а не сте воопшто репресирани или пак да живеете во Мир, имам толку Пријатели Албанци да заради мегали мафијаши или масонски дипстејтовци да ги загубам не би ми било мило, зар не е грев сето ова доколку натака забега, камо да не е така и камо Ссоживотот да добие предност пред то.еранцијата, која аега најчесто се промовира, а се знае Човек кого толерира, но како и Македонците очекуваат Соживот со Албанците кога си дозволуваат после ерга-омнеаов да се истресуваат по сите фрустрациите и тоа генерализирајќи небаре сите Албанци сакаат некаква војна, не, ако некого се посочува трњба јасно да се посочи во оние кои за такво нешто се кадарни да истераат а тоа се дипстејтовци потоа удбашана а на крај мафијашикои бараат чалам за да си надградат среброљубието со екакво достоиство нидејќи до поинакво не ни можат во светов да стигнат, зар толку ли сте слепи да сами се гетоизирате преку генерализирање зар толку сте исполнети со гнев да комшијата ви е крив што брат ве шиткал, а и тој шиткал што шиткал кој го гласал ќе речете Албанците, не Македонците ги гласаат те одлево те оддесно нашите удбалитичари а Албанците само на тоа ставаат параф по малцински клуч и толку а како минува време се помалку и помалку бидејќи и кај Македонските Албанци интересот на младите е пквеќе ко печалба него земјоделие дури и биле учипени во систем, ах пуста скромност ја има ли некој денес горе посочувам колку за сите денс ова е непишана норма задоени со тв кабловски хедонизам, визијата на телете сите ја сркате и во неа се давите, туку чек дис аут и на радио почнале да си истураат фрустрациите и пак генерализирајќи баш сношти слушав реприза на Стадион од К77 во која беше веројатно слободна тема двојазичноста и оп се до еден прстот во цел Албански Народ абе ајде навистина ли до таму ви добацува мозок дека така предизвикувате гетоизација и распалувате ако не кај други кај себе гнев зар мислите така Благодат ќе насоберете не мои мили маусдонци така ја губите а потоа одете цацко нека ви прости за гревоите бидејќи вие не сте ни свесни дека треба свест кон кого покажувате со прст и како тоа го правите и ајде ќе разберев партија бидејќи кај нив членството без исклучок е немо а најчесто кога ја етикетирате или табате партијата и баш Народ уво не го боли бидејќи знае дека се работи за врхушки во кои банда удбалитичари си тераат автократски, но да таманите Етникум или негови обележја кои му станале некако норма тоа е дрско и не води никаде, напротив наместо да наоѓаме нзс околу орелот како знаме кое го развиорил Мијакот Ѓорѓија за нив ете Скендербег [ http://archive.is/ri49g" rel="nofollow - 1 ] наместо да бараме да седнеме историски да ги пегламе нашите и нивните разбирања, вие дефакто контра тифоски со гнев си ја омразувате својата заедничка историја, no neli вашето е најдобро да си пикате се' под тепих а потем некој ви го истресил без да знаете врз глава, аирлија на паметот малодушен, но за ова сами сте криви не ви е крив ниту еден удбалитичар!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 24.Јануари.2019 во 18:34

кога го спомнав https://docs.google.com/document/d/1miK4BEd-C96etUVmdwlb1kgcQalnzWzafHJkEiOTovg" rel="nofollow - Домазет Лошо и неговата книга [ https://www.scribd.com/doc/233544184/Davor-Domazet-Lo%C5%A1o-Gospodari-Kaosa-KNJIGA" rel="nofollow - 1 ] која ги разобличува евроатланските детерминисти, некој ќе рече тие се билдерберговци, незнам логично се некои елити, но тоа е цел еден систем на масонски опортунисти кои стојат зад nwo агендата односно нова атлантида низ призмата на оон (за оние кои не се запознаени имате http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&title=nwo" rel="nofollow - цела една нишка на форумов ) а при што би потенцирал адмиралот намерно го потенцирам од повеќе причини, прво е Побожен Човек, второ бил дел од хрватската армија како адмирал и дел од хрватското воено разузнавање така и дел од сите соработки меѓу отан и Хрватска, та конечно тој е и меродавен авторитет од овие краишта кој има три чисти да говори за западниот империјализам, односно кој истиот го злоупотребува за да позиционира инерција кон нов'светски'поредок, а зошто ваквата моја предожба не е спин просто по потекло сум далматински србин од една страна та и покрај што раководел со операцијата олуја при која се протерани Краишниците од Далмација јас ете не му земам за зло прво бидејќи навистина неговата демистификација држи, а потоа и бидејќи немам предрасуди кон Хрватите кои после 5 години окупирана територија во Хрватска понудија низ Z4 автономија нели немале сили претходно да интервенираат та кога се соземале за такво нешто понудиле потенцијално решение кое пак водачот на сао Краина тогаш полицаецот милан'мартиќ во сослух со слобо ко што наведувам и погоре во постот за екс-ју ова го одбива и Краишниците самите Срби ги насочуваат кон Косово откажувајќи им секаква воена подршка а како би населиле што повеќе придојдени Срби во тогаш сеуште контролираната покраина, иако дефакто сигурно повеќе фактори кумувале на цела таа околност ... ова воедно треба да е поука за сите идни сепаратисти по балканот дека не треба да бараат преку Леб погача, дури кога тоа им изгледа остварливо, таквата каузалност зависи од постоен Поредок менување истиот насила придонесува до губење на ангро Благодат а тоа на крај им се враќа како голем бумеранг најчесто на она население кое сакале или не станале заложници на дадена група сепаратисти, ете во Хрватска и само гупа туку цела народна војска со подршка и од бељаград и од булалука тогаш, камо да не наседнеа Србите на кукавичките подметнувања на дипстејтовци заради кои дури бидна етикетирани и како геноцидни а впрочем тоа било темпирано така од евроатланските детерминисти за да што повеќе се дефрагментира јна но и центрифугалноста на бељаград тогаш, а просто се' можело да заврши без и еден К*ршум испукан доколкусе имало волја за дијалог бидејќи тогашните републики биле конститутивен елемент на сфрЈ та имале и секакво право на раздружување, но потенцијално замислете даи во федерална еу утре такво нешто би било замисливо, та колку сега додека се унија ја блокираат волјата на Бритаците за раздружување, а не пак бришел да е во позиција утре ко бељаград на крајот од минатиот век, зар некој верува дека поарно ќе помине, која центрифуга со лесно се откажува од ресурсите, што би било денес уште поголем случај со една независна а компактна држава, Косово реално имало и автономија која му е укината та и оправдување зошто да бараат враќање нанистата колку и тоа дипстејтовци да си го спинуваат за да денес се налик окупатори таму настрна што е сотрено местото со осиромашен ураниум, но зар некој мисли дека во Македонија е лесно остварливо поделба на земјата, ете го примерот со Хрватска која дури и под окупација од сто пати појака армија дава отпор и се стабилизира иако нешто подоцна, просто преку Леб погача тука би значело само карамбол од кој на крај аир најмалку ќе видат сепаратистите или пак оние кои застанале зад нив, но веројатно има такви луѓе кои никако не можат да научат од минатовековните сепаратистички случувања на балкан, па дури и оние наивни кревања на Македонците во Егејска Македонија иако барале само автономија, но да ги тепаат и Стари и Жени и Деца со напалм тоа е премногу, тоа се случувања после wwII, не сакале да се замараат англичамите и америте та си напраиле прв повоен геноцид во европа а кој и ден денес се немаат ниту извинето ниту го имаат признато, што конечно ние требавме да го издејствуваме при каков и да е дил со грчките политички елити како и кај нив би се потспуштила националистичката топка, а и би се надминале нашите комплекси за ова за да не им го вадиме од спунт каде стигнеме таквиот геновид и ден денес на маса, жалосно да за ова не ни треба особена дебата туку со отворање странски архиви и нивни извештаи бидејќи фактите се очигледни, сепак добро би било да се премерат ставовите на секоја страна а како не би имало понатака недоречености, нешто што се обидувам и јас вака низ поопширни дигресии во нишкава да го начнам во однос каков и да е нечив иден мегали сон, нешто за што треба трезвоноумна дебата впрочем затоа е и еФорум наместо по фејкбук да се распалува народ рововски гетоизиран во предрасуди, за што конечно академските граѓани не треба да се плашат вака своите размисли артикулирано да ги изнесат наместо да ќутат и да чекаат кога ризиците би излегле од контрола а кога најчесто е прекасно и некој да повикува на Мир, веројатно ќе смогнат сили самите универзитетски авторитети бар да почнат да ги пеглаат историските разлики барајќи сличности а како што полесно би граделе меѓунационални мостови наместо и постојните заради фејкбук чопорлук самиот Народ да си ги руши, зар тифоски и уличарски авторитети треба да ни се општествени коректори, иако и јас не сум поарен како против отанизираните истапувам, но бар тоа е аргументирано и воопшто не генера зилирајќи дека некој Народ од западот е терсене, напротив постојано внимавајќи да ги таманам строго елитите и нивниот копоративен империјализам кој впрочем не ни познава за Традиција Народ Нација туку само човечки и земјини ресурси бидејќи како транснационални олигополски вождови не ни можат да си дозволат да не растат монополски, но тоа не е заради арно на Народ туку заради штимање биланси на онаа држава или држави каде пуштиле корен а пред се' заради аир на лихварите, најчесто остврувајќи фиктивен зеро/ван банкарски профит од виртуелни валути што на крај конечно и ќе има свое ресетирање, она заради кое на евроатланските детерминисти и им се брза за да впрегнат инерција кон нов'светски'поредок додека сеуште ги држат конците во светската економија а како тоа пак би можеле и при светски економски колапс да си го дозволат, навистина Среќни ќе бидат оние Луѓе кои на време се осигурале за во такви околности како да приживуваат Рурално а Самоодржливо, а за што не треба многу, евентуално каменот кој конзумеристички си го фрлаат по одмори додека не се осигураат вака да им е пренасочен во обновување Дедовина на Село или поткревање некоја полураспадната куќа од комшија, но за што да бидне инстант реалност за поголемиот број сограѓани би требало да има Дрќавна мотивација штета ако не друго да се удирае во гради околј македонизам а ништо да не правиме Селата да ги обновиме макар не сме ги заживеале [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1221&PN=2" rel="nofollow - 1 ] нешто за што може да има различни инерции како што бидна маклезет ете бар концептно [ http://archive.is/5m2tW#selection-4093.5-4093.363" rel="nofollow - 2 ][ http://archive.is/bsLhn" rel="nofollow - 3 ][ http://archive.is/kxZjg" rel="nofollow - 3 ]

но очигледно повеќето Сограѓани се заслепени од декаденцијата промовирана по духот од овој свет, а терана како колонизаторски спин на новиот вавилон рим лондон кој како сака да ги/го идентификува современата глобалистичка центрифуга, еве убава предожба каде таквиот табет ќе ве отера дури не биле продуховени, оние пак кои се трудат тоа да станат би им посакал час поскоро од која и да е урбана џунгла да скубнат бидејќи денес повеќето се само нововавилонски клонови по принцип на економска меѓународна сплотеност, најчесто тоа се градови со над пола милион жители, но секој еден дури и помал град во кој нема рурална самоодржливост бар во 30 % од неговите жетели е осуден пак на глобалистичко гетоизирање, што е тоа е, и таму кој се спасува се Спасува кој кренал раце тоа му е, драго ми е да можамете ззова да посведочам и како мое лично искуство, но и како жал по човешрвото кон каде инерција фатило, малку им беше и како хомосапиенс етикетирано елитите кои ги диктираат најчесто трендовите така да си го тераат на своја воддница па сега и неопхоџно било хомосиликон давго нзправат как би било попродуктивно а помалку издашно, што пак во комбинзција со декаденцијата ќе го фрли во деволуција! едноставно предочено сега живееме во http://archive.is/1ANSt#selection-1433.0-1433.131" rel="nofollow - роботизирана идеологија + енормен индивидуализам што е = на декаденција во прилог две уште неколку абери од билд.мк [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=207362#207362" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=128484#128484" rel="nofollow - 2 ]

Originally posted by <font color='#0000FF'>http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=128613#128613 rel=nofollow</font> - <u>Max</u> http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=128613#128613 rel=nofollow - Max напиша:

]
[quote]strong individualism + strong ideology ⇒ dynamic progress (Скопје-1964)
weak individualism + strong ideology ⇒ stagnation (Скопје-2014)
strong individualism + weak ideology ⇒ decadence, barbarism (Скопје-2064)
weak individualism + weak ideology ⇒ animal existence
http://solargeneral.com/library/essence-and-decadence-of-civilization-wayne-macleod.pdf" rel="nofollow - http://solargeneral.com/library/essence-and-decadence-of-civilization-wayne-macleod.pdf


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 25.Јануари.2019 во 19:13

да те убијат Душа ќе спасиш, но да се самоубиеш тоа е вечно проклетство, среќа на таков чекор унилатерално удбалитичарите од sds се одважија сами заедно со потплатените или уценетите летачи од дпмн, та ако утре некому ова најнапред му се удри од глава тоа ќе биде ним, која каузална логика ја кажувам искрено и без омраза, успеавме не да стигнеме до дното туку и да го пробиеме во однос Честа Идеалите Правдата во однос Траен Мир ако се знае дека ваква неправда утре посекако не гарантира мир особено ако ваквата околност повлечемрамнодушност а не пак апатија кај Народ а што пак на разни начини ќе има зорт инерција (иако се радувам што Народ на злото не возврати со зло при неговото удбалитичарско агитпроп силување) ... и која е придобивката од ваквото удбалитичарско обезличувачко зло, само штура волја за отанизација како би биле и ние дел од кучињата на современиот вавилон кој својот империјализам токму преку отан го спроведува! во надеж дека ако и ние сме џелати така тука мед и млеко ќе тече, но навистина и мед и млеко да тече ако истите се заради отанизацијата индиректно дотечени низ аортите на евроатланскиот империјализам кој зависи од неправедна трансфузиологија преку експлоатација и колониизација на земјите од Третиот Свет

денес во очи гласањето на ци-за дилот кај грчките удбалитичати би резимирал без разлика на резултатот, a во однос пропагандата како метод преку кој дрско заради нечии туѓи интереси изманипулираа цел Народ евроболешевичките удбалитичари и нивните тукашни локални пиони а си мислат дека така најдоа решение да една Света Земја како што е Македонија ја учипат во своите воено-економски глобалистичи центрифуги, и што да кажам нивно право да се манипулатори во една специјална војна преку која и Слободната Волја и Честа и Славата на еден древен Народ се обидуваат да ја релативизираат до ниво на ништовност, така речи ова беше последниот клин на македонското распетие од европеите после спроведениот проект за уништување на отоманската империја кога Македонија и ја фрлија како коска за глодање на своите локални вазали а како така не би можеле никогаш утре да се обединат, само забораваат на основни закони на овој Свет како што е каузалноста за што и сношти бев потпуштил абер на форумов [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=8545&PID=1968300#1968300" rel="nofollow - 1 ] при што на почетокот од постот велам бар да имаа ксмет да им ја протурат зајковци на ципровци како дил Илинденска Македонија што бар помал срам би било во однос нашата чест бидејќи АСНОМскиот корен би го замениле така со поизворен, но и во тој случај доколку и тоа без Амин на Народ си го тераа зајковци дефакто повторно тоа каузално ќе ни се удреше на сите нас пак од глава, просто не е возможно она што е исткаено од едно платно да се избуши насила а на бушотината да се захевта со ново платно кое е капак со туѓ конец крпено а тоа така долго да додржи!

и што беше сето ова околу ци-за дилот, импровизација која наврат нанос ја спотераа зајковци додека ципровци беа пред свршен пин уценети за последното европско чадорче, а при што пазарењето со европеите кои го правеа зајковци одеше на наша штета небаре ние бевме банкротираните, но глумењето коперативност и послушмост пред евроболшевиците не го искористија зајковци бар да ги уценат тие нив за инстант еу интеграција та и да ризикуваа каква и да е каузалност при вака спинувана неправдаврз Македонија, сега дефакто тоа го беа сториле заради отан но отан нема да ја обезбеди толку битната кохезивност во земјата бидејќи повторно пари нема да потечат во реки, ниту пак како отанизирани ќе имаме сострадална подршка од европеите доколку срипаат мегали фолклористи кои бидејќи тоа ќе го сторат одвнатре јасно е дека отан нема ни да може да интервенира, а тоа потенцијално може да значи тежок зијан во кои околности ако некој удбалитичар е подмитен за да ни ги ослаби позциите ојде се низ вода, ко што е јавна тајна дека и сега било случај та брзоплето се случи и внатре предавнички погром врз Македонците и нивните земни идеали, чим кај грчките удбалитичари пукна и официјално во влада таква афера при што ципро мораше и да го пушти низ вода нивниот преговарач и потписник на дилот што пак тука, само тука џепарошењето сигурно било далеку помало нели гумени бомбони се топотат на далеку помала температура, зар не!?


чув утрово собраниски коментар од неа демократиа дека дилот бил неповратлив, а тие натака ќе го блокираат нашето членство во еу преку преговорите доколку дојдат на власт, а тоа ме изненади знаејќи дека ако спроведат референдум можат без проблем да го ресетираат ако сакаат, што истото конечно можеме да го сториме и ние, и колку разбрав ѐтодор петров се обидува да иницира еден таков, но да речеме и покрај каузалноста која сега наместо да ресетира еден ризик од евентуален страв од некакви уцени од мегали фолклористи западно од нас заради кој ете зајковци наводно наполнале гаќи и се стрчале да удрат секирата во наш корен, просто вака отвори многу нови, Дај Боже тоа да не е случај ко што мене ми се чини, та еве да ги премерам маните и предностите на една ваква реалност под претпоставка грчките удбалитичари го парафирале и кај нив дилов, иако не е ова последната рампа на патот до отанизирано бунило бидејќи може да се очекува и бугарите да побараат посебни отстапки во однос јазикот таман да биднеме 100% обезличени, но дефинитивно во отан не влегува Македонија па и тоа така е повторно Божја Правда да ова Свето Библиско Име не биде на колена пред кучињата на анатемаго, а што удбалитичариве дробеле само тие си знаат како утре ќе го сркаат, не е мое ниту да ги судам ниту да се пенаам, напротив моите духоносни идеали како Православен Христијан се поголеми од земните но тоа не ми дава никакво право да ја релативизирам Слободната Волја на Македонскиот Народ а бидејќи од друга страна сум по Мајка по потекло од Егејот сум недвојбено за Слобода на Македонија и Македонците за кои се избориле во минатото, а еве некој денес со пуш'д'батн глобалистички табиет преку ноќ сака да му ги ресетира, затоа иако не сечам вени по земното сепак целосно застанувам зад демократско човеково право на самиот Македонски Народ да одлучи како ќе го носи, но нам Задолжителен Референдум не ни беше понуден, ниту пак зајковци има изборен легитимитет ниту консензус со груевци односно денес мицковци дека тоа е нзс на избраниците на Македонскиот Народ, иако пак тие и така го немаат тоа право бидејќи не удбалитичарите ами Народ е Уставотворен Елемент кој за вакво сушно нешто како ресетирање на Себството на ниво на глобалистичко граѓанска амеба која е субституција за концептот нација (иако и тој е терсене ако ме прашувате мене) мора да е директно е консултиран што еповторно спин небаре државниците се царевитуку треба да е главниот одлучувач дали смее или не да се гиба во Именувањето на Државата Нацијата Јазикот, илити смее да има ѕвездички покрајмнив, дури и фиром како етикета и оон дил не беше ниту изборно легитимна ниту референдумски акламирана што е само дил од привремен карактер, значи така земено не само што како Православен мора да стојам смерно пред Правдата туку треба и да барам Црковно вакви испади на секуларистите и од самата Црква како Мајка на овој Македонски Народ да ги осуди како неправедни во однос Слободната Волја и законот т.е. уставот како земна преслика на Божјиот Поредок (иако под ова не подразбирам етнофилетистичко туку духоносно мајчинство), анатеми не би побарал туку ќе речам Слава Богу За Се' бидејќи свесен сум како опитен во однос каузалноста дека нема зло кое ќе остане вкопано а не пак армирано долготрајно дури истот е само навидум удбалитичарски спин за насилно отанизирање на Македонија и Македонците, уште да не дадат Задолжителен Референдум и за пенетрација во нато, локалниве удбалитичари не само себе и своите политики што си ги сотреле каузално така туку и во самата нивна отанизирана алијанса внесуваат парадокс кој ко таков внатре ќе им направи карамбол и ќе ја расцепи нивната кохезија, но кому колку му сече и зашто му сече, мое е само да се Смирувам ако Православен кога злото распалило не оставајќи му простор дополнително како такво да направи пустош а јасно ми е како ден дека се' што ќе биде насила затерано во овој Свет нема да биде на арно, особено ако станува збор не за чепкање туку сотрување на Слободната Волја и не само наминдивидуално туку на колективно ниво, веќе тегна натака со брзи чекори ете во давос зајковци се сретнале со сорош и договориле соработка помеѓу владата и негпвата глобалистички-детерминистичка фондација што смамо ќе го зголеми просторот за екстра експериментирање со Македонците и маледонија како подобно глобалистичко заморче, што се надевам македонскиот Народ ќе го сопре уште на првите следни Парламентарни Избори но за тоа да се случи треба изнедрување партии кои се ослободени од удбашко осеменување како што се постојните големи удблитичарски мастадонти!


потенцијално има и позитивен духоносен контекст од дилов, како што рече Бугарскиот Патријарх се чека дилов да помине за севселенскиот Патријарх да ја признае МПЦ, ви текнува тој е православен глобалист кој е поблизок со клинтонка него Лавров, да не вадам слики, и камо ак