Имате ли свој “ЅИД НА ПЛАЧОТ“?
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Филозофија и психологиjа
Опис на форумот: „Разно“ ама на повисоко ниво
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27076
Датум на принтање: 31.Јануари.2025 во 02:16 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Имате ли свој “ЅИД НА ПЛАЧОТ“?
Постирано од: svetosparki
Наслов: Имате ли свој “ЅИД НА ПЛАЧОТ“?
Датум на внесување: 30.Март.2014 во 14:51
denes e nedela...i kako i sekoja nedela si kupiv edno konjace i otidov na grobot na majka mi... bateriite mi bea isprazneti ,taka da... gi prelistav poslednive sedum dena... kaj so trebase se pofaliv... kaj so trebase se ukoriv... im prostiv nasite sto mi zgresile... pobarav proska od drugite... se potsetiv na starite ljubovi... socuvav nesto i za u idnina... i...mi snema konjace... a i svekite se ugasija... i taka so polni bateriii trgnav nakaj doma vo novi zivotni utakmici
|
Коментари:
Постирано од: BIBI_G_3
Датум на внесување: 30.Март.2014 во 14:59
имам...ама јас таму со кафенце одам...и кутија цигари... пола за мене,пола за него... одамна не сум отишла,не дека немам за што да се исплачам,туку ете,све нешто друго излегува
------------- НЕПОПРАВЛИВ ОПТИМИСТ
|
Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 30.Март.2014 во 16:31
Jas na Vodno...cigari I sokce so mene ...gledajki go Skopje si razgovaram sam so sebe I se "praznam " emotivno ....
------------- Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 30.Март.2014 во 16:34
Имам. Алкохолот .
-------------
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 01.Април.2014 во 00:08
Имам - Идивиди.
Си имам една клупа покрај езерото. Таму се осамувам, дали за плачење, дали за смирување и олеснување. Водата ме смирува.... или тоа е само автосугестија.
Има и едно друго место, ама тоа ми е далеку...
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Постирано од: SVOJA
Датум на внесување: 01.Април.2014 во 07:51
Imam da,daleku od site na edna karpa ,tisinata i visinata ti ja smiruvaat dusata a pred tebe panorama od celiot grad,si lezis taka si kuliras dolgooo.No poradi obvrskite ne sum go posetila odmna.
------------- RODENA SREDE PURPURNI VODOPADI,DETE NA ZVEZDITE,GOSPODARKA NA ZELBITE,RATNIK,TRAGAC TAINSTVEN OSAMENIK.
|
Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 02.Април.2014 во 23:34
Да имам ама тоа не е sид на плачот ... туку дрвото на плачот..... и секое одење таму си оставам по една забелешка ... годинава ...најмногу.....
|
Постирано од: Феникс
Датум на внесување: 07.Април.2014 во 10:59
имам.....понекогаш тоа е баш овој ѕид...на идивиди.....но најчесто е еден обичен лист хартија каде ке си напишам се што ми лежи на душата.....и го читам неколку саати подоцна или дури другиот ден.....
------------- ...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
Постирано од: viktorija123
Датум на внесување: 09.Април.2014 во 15:29
nemam... ne gi sakam zsidovite...
samite gi gradime...
Se' e vo Nas...
------------- There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
Постирано од: pajser
Датум на внесување: 09.Април.2014 во 20:06
viktorija123 напиша:
nemam... ne gi sakam zsidovite...
samite gi gradime...
Se' e vo Nas...
|
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
------------- nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 12.Април.2014 во 17:00
Од тоа ... се во нас .... мора некогаш нешто и да излезе ..надвор од нас ... во спротивно 'ќе пукнеме' .....!!!
|
Датум на внесување: 12.Април.2014 во 17:29
Obichno tie shto cuvaat sve vo sebe si pominuvaat i najlosho ...
------------- Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
Постирано од: la fille
Датум на внесување: 12.Април.2014 во 22:50
Немам ѕид, но Го имам Бог, и го имам Боно...Понекогаш ми се чини дека само тие двајца можат да ме разберат...и тогаш кога солзите сами ќе почнат да течат, онака, без некоја причина, само Бог може да ми даде мир, а Боно е секогаш тука да ме допре со својата шепа и да ми каже дека се ќе биде во ред...
------------- Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
Постирано од: viktorija123
Датум на внесување: 14.Април.2014 во 13:06
od kade pak sega ideata deka toa -" se E vo nas "- znachi deka mora da se chuva i vo nas ?? interesno ...
sekako deka site imame emocii- toa e tolku prirodno - no si go kazhav svoeto... deka mene zsidovite ne mi se potrebni...
i samo edna mala pouka
se' pominuva - dokolku ne go "hranish"... taka kje se zadrzhi malu poishe...a i nash izbor e dali "kamenchinjata" kje gi iskoristime za zsidovi ili mostovi...
------------- There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
Постирано од: Alekxandar
Датум на внесување: 16.Април.2014 во 14:27
Убавезно статиката да му се провери на мостот , никако да не се пушта неиспитан во употреба....
|
Постирано од: evangeline
Датум на внесување: 02.Јули.2014 во 00:34
Имам. Ама далеку ми е
------------- Внимавај кому му веруваш. И ѓаволот еднаш беше ангел.
https://www.youtube.com/watch?v=1DUYlHZsZfc" rel="nofollow - Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE
|
Постирано од: mesecina_sonce
Датум на внесување: 11.Август.2014 во 00:35
Верувам дека секој има свој sид на плачот...некогаш е потребно да се испразниш за да се продолжи понтаму во овој таканаречен живот...
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 11.Август.2014 во 01:22
имам,како не....банкоматот е мојот ѕид на плачот
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Постирано од: outlook123
Датум на внесување: 14.Август.2015 во 09:02
da ne baram temata za problemot na megju choechki odnosi...
pogledni go samo zborot
kolku znachenja, tolkuvanja mozhit da ima? samo eden zbor?
i deshavkite koi gi tolkuvash vo svojot svet? glava , de ))
kolku varijanti ima??
se prashuvash??
slushash??
kako go tolkuvash svojot svet??
vidi samo koga zboruvash so nekoj , shto pravi vo momentot, te chue? ))
chij e problem??
abe choek!
------------- едно е - не се две
|
Датум на внесување: 14.Август.2015 во 13:16
Andjelina напиша:
имам,како не....банкоматот е мојот ѕид на плачот |
E ova e navistina orginalno
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 14.Август.2015 во 19:10
Колешка и блиска пријателка мојата Ив,...таа е мојот ѕид на плачот,а јас нејзиниот!
------------- Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
Постирано од: Феникс
Датум на внесување: 17.Август.2015 во 23:18
Во последно време се си мислам .....оние утринскине контактни емисии....баш добар ѕид на многумина им се..........некој ден ќе пробам
------------- ...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|