Доколку го променат името-како ќе реагирате?
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=22309
Датум на принтање: 29.Ноември.2024 во 01:48 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Доколку го променат името-како ќе реагирате?
Постирано од: Античкиот
Наслов: Доколку го променат името-како ќе реагирате?
Датум на внесување: 21.Април.2010 во 20:13
Знам дека според преродбата во 100 чекори ова е фикција, но сепак ме интересира... доколку преку ноќ го сменат името... како секој од вас индивидуално ќе реагира???
Поздрав
ПС. Хоуп фор д бест, бут припеар фор д ворст...
ПС.2. молам особено да се изјаснат подржувачите на вмро. т.е. големите патриоти и душегрижници...
|
Коментари:
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 21.Април.2010 во 20:18
доколку го променат , искрено кажано ќе ми олесни ....... ми досади веќе играње на таа карта од страна на “ патриотите “ ........
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Постирано од: aLbaneso
Датум на внесување: 21.Април.2010 во 20:32
Доколку го променат ИМЕТО ке плачеме 1 ден после ке заборавиме и се на свое место
------------- Љаеш НЕ касаш !
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 21.Април.2010 во 20:36
Ќе се осеќавам овака
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Датум на внесување: 21.Април.2010 во 20:36
ти да плачеш ....... јас сега плачам .......... тогаш тешко дека ќе плачам ..........
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Постирано од: marsovec
Датум на внесување: 21.Април.2010 во 21:18
Доколку е работен ден ќе одам на работа, како и секој работен ден.
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 21.Април.2010 во 21:51
Античкиот напиша:
Знам дека според преродбата во 100 чекори ова е фикција, но сепак ме интересира... доколку преку ноќ го сменат името... како секој од вас индивидуално ќе реагира???
Поздрав
ПС.2. молам особено да се изјаснат подржувачите на вмро. т.е. големите патриоти и душегрижници... |
Hipoteticki Pa mislam deka mnogu malku vreme ke ima da se misli na toa bidejki SIGURNO ke ima nekoja pogolema afera..pr. beganje preku granica vo nekoja stranska zemja na onie koi toa "go storija". Pa krienje na onie koi gi podrzuvaa i pravdanje kako toa ne go ocekuvale (ko so Ljubco- koga se pravdaat onie 900 000 koi odea za Solun, ili so brat Ljube koi sega go stavaat na jutjub)... Nedaj boze...da ne dojde to toa...oti tuka sekoe cudo trae 3 dena...i se si trga po staro...polukanje...patriotizam...samo dodeka ne se dojde do drzavnoto cekmedze...posle se e isto ...preslikano kako pod fotokopir... Kaj nas sekogash ima pogolemo zlo od zloto... Deneska procitav negde eden komentar... Poarno Manevski da e minister...otkolku da go razreshat nego, pa da go stavat Vlatko Gjorcev za minister
-------------
|
Постирано од: depo
Датум на внесување: 21.Април.2010 во 22:31
Античкиот напиша:
Поздрав
ПС.2. молам особено да се изјаснат подржувачите на вмро. т.е. големите патриоти и душегрижници... |
Дали темата е поставена бидејќи сакаш искрен одговор или сакаш да се ситиш на одговорите па и си филтрирал кој сакаш да ти одговори особено . Мене ми изгледа ова второто заради заземањето страна уште пред да дадеш шанса на некој да одговори. Испаѓа дека само приврзаници на комунистите или дпмне сакаш да ти одговорат.
Како обичен граѓанин да ти кажам дека ќе има референдум на кој ќе одлучува народот и секој ќе си го даде својот глас.
Со еден збор темата ти е сосема промашена т.е. може да се каже фикција како што самиот си го употребил тој збор. Нема да има промена на име преку ноќ како што се надеваат малкумина. Ова е исто како да поставиш тема што ќе се случи доколку преку ноќ Кина ја нападне Аргентина.
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 00:06
aLbaneso напиша:
Доколку го променат ИМЕТО ке плачеме 1 ден после ке заборавиме
и се на свое место |
Албанезо, на темава пишува секој да се изјасни за него - индивидуално.
Те молам не зборувај во множина, затоа што има уште Македонци, кои немаат резервно или второ име за себеси како народ или етнос, па имаат поголема причина да бидат гневни... и тешко да заборават за еден ден! Јас на пример уште не сум ја заборавила ниту некогаш ќе го преболам прифаќањето на срамната референца.
На темава - не знам како би реагирала во гнев, кога и самата помисла на такво нешто, ме тера на повраќање!! Се надевам нема да има причина, дека ќе ми биде дозволено прво на референдум да си го кажам мислењето. А не дека не е можно, оти во многу работи не верувавме па ни станаа реалност.
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 00:30
Добро еве сега и за мене лично ке кажам како ке реагирам, НЕМА ДА СЛУШАМ СЕКОЈ ДЕН ГРЦИЈА ОВА ОНА НЕ ГО МЕЊАМЕ ИМЕТО и секако еден проблем помалку
|
Постирано од: mungos80
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 01:07
Онака патриотски ќе го кренам собранието во воздух,заедно со влада и претседателот на државата.
Ви текнува на онај што фрли бомба во собранието?
------------- “Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
Постирано од: Polar Bear
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 01:08
Тема: Доколку го променат името-како ќе реагирате???
Ќе кажам „Шуќур, време беше ...“
------------- Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 08:43
mungos80 напиша:
Онака патриотски ќе го кренам собранието во воздух,заедно со влада и претседателот на државата. Ви текнува на онај што фрли бомба во собранието? |
Немој да си отишол без да викнеш...
се приклучувам кон честитката...
------------- Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 09:11
Ninja 35 напиша:
mungos80 напиша:
Онака патриотски ќе го кренам собранието во воздух,заедно со влада и претседателот на државата. Ви текнува на онај што фрли бомба во собранието? |
се приклучувам кон честитката... |
Изгледа овие заборавија како во 2001 година малку фалеше да оди собранието во пламен,еве сега во тајван,киргистан колку за потсетување имаат можност да видат што значи ако им се случи „НАРОД„.Затоа нека не си играат со нешто што е над нив.
А за сите „патриоти„ слободно барајте си друга земја,ние ја имаме само оваа,каква е таква е наша е.
------------- “Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
Постирано од: Biolica
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 09:19
Ke frlam kamen Makedonija , rodnini koj sakaat da me vidat bujrumte na poseta , bezvizen rezim e , polesno ke se druzime.
Od koga ke umrat starite ke prodavam imot , zemja , mesto na muslimanite i albancite ne za pogolema suma nego od cist inaet i pojke uvo ne mi culo za Mk , pominati vremina , druzenje ke si ostanat vo minatoto. Sin mi nema da znaj za Mk ama nema ni da mu fali.....
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 10:28
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 11:35
Povekje od sigurno e deka NARODOT kje e RADIKALEN dokolku se sluchi toa....a vekje e slucheno. Vo prashanje e samo koga kje se obelodeni vistinata? Dali pred izborite ili potoa?
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 13:57
МАРШАЛ напиша:
mungos80 напиша:
Ninja 35 напиша:
mungos80 напиша:
се приклучувам кон честитката... | Изгледа овие заборавија како во 2001 година малку фалеше да оди собранието во пламен,еве сега во тајван,киргистан колку за потсетување имаат можност да видат што значи ако им се случи „НАРОД„.Затоа нека не си играат со нешто што е над нив. А за сите „патриоти„ слободно барајте си друга земја,ние ја имаме само оваа,каква е таква е наша е. |
убаво кажа ...... тајван , киргитсан ........... само заборави да кажеш дека овде живеат други луѓе ........ луѓе кои 6 векови биле под турско ропство и опстанале благодарејќи на “ филозофската мисла “ , ќути , има бетер .......... |
Istite tie koj vo 2001 godina za malku ne go osvoija sobranieto.
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 14:00
orlov напиша:
Povekje od sigurno e deka NARODOT kje e RADIKALEN dokolku se sluchi toa....a vekje e slucheno. Vo prashanje e samo koga kje se obelodeni vistinata? Dali pred izborite ili potoa?
|
Orlov ne me smej,imeto e dadeno i nie fino lepo gi zamolivme grcite da molcat
Koga ke objavat PADA VLADA I PADA GLAVA.
Pa sega neka vidi nekoj od tie politicarite koja glava nema da sedi na ramena.Tie se malku nie sme mnogu.
Solunskite atentatori ni se primer,pari ima,oruzje kolku sakas,pa sega neka mu ja mislat.
|
Постирано од: lilica
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 16:08
Само да не стават на женско, машко име.
Ако се погреши - има процедура за промена на името.
Се тече и се се менува.
------------- Кој бара ќе најде.
|
Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 16:43
Kako ke reagirate, pa koj kako ke reagira? Do sega imam sretnato eden kup luge koi mi kazale razlicni stavovi i mislenja za imeto. Edni vikaat ne smee da se smeni, nie sme Makedonci ova e Makedonija, toa se onie patrioti nasproti drugite koi vikaat Da se smeni imeto, mora da vlezeme vo EU, kakva e ovaa zemja zaostanata za edno ime da dremime ovde nikaden da ne izlezeme...
I sega edno ne mi e jasno, koj kako ke reagiral................... Dali nekoj ke bide voopsto zadovolen so moznoto resenie za problemot so imeto?...Kako i da bide, narodot ostanuva nezadovolen vo sekoj pogled..I nasporti site onie koi nemaat druga rabota i plukaat po vlasta deka nemoze da go resi problemot so imeto KOJ NASTANA VO VREMETO na druga politicka partija stojat i onie drugite - -tie koi sto citam denes vo eden vesnik deka ke mu gi izbrojat denovite na Gruevski dokolku ne najde resenie za imeto do krajot na godinata... Do koga so uceni? Do koga so zakani? Do koga site so razlicni stavovi? Do koga site ke se pravat pametni? Do koga sve ova.....? Interesno e i zalno vo ist moment kolku site samo znaat da se pravat pametni i umni, vo slucai koga treba da iskritikuvaat nekogo, a za da kazat nesto pametno nikaden gi nema..E pa zatoa poarno neka kutat otkolku da solat pamet....od solenje um nema perspektiva nas ni treba nesto drugo...
------------- Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......
|
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 16:51
ма што ме заболе мене кој како ќе реагирал, сите по нешто ќе искоментираат и на крај караванот ќе си врви...
уствари кога веќе ќе ја укакаат цела држава, сите да бидат ем сиромашни, ем безимени и изгубени, што е битно кој што мислел?
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 17:04
Овде да се случи народ? Ајде да не се шегуваме.Овде е секое чудо за три дена.Имаше мал милион поводи за такво нешто - но ништо.Затоа и политичарите се осилија, каква било да направат глупост и штета на државата - две три медиумски критики и терај понатаму.
Кога би ги набројували потезите против народот почнувајќи од 1991 па до денешен ден, не би можело сето тоа да го собере на форумов.
Ајде да не се играме - имам искуство во ова.Ати?
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 17:57
ДРАМАТИЧНА НОЌ ПРЕД СОБРАНИЕТО НА МАКЕДОНИЈА
На граѓаните немаше кој да им се обрати
Резервистите од МВР и околу пет илјади граѓани цела вечер протестираа и бараа да им се обрати некој од државниот врв, но никој не се појави пред нив. Искршени прозорци од зградата на Собранието, демолиран и дел од внатрешноста, уништени беа"крајслер"
Шокантната одлука на Европската унија и притисокот врз македонскиот државен врв да ги стопира акциите на македонските безбедносни сили против албанските терористи во Арачиново и нивната удобна евакуација сосе оружјето, ги собра завчеравечер пред зградата на Собранието полициските резервисти и специјалците, а потоа и граѓаните на Скопје и пошироко, да го искажат својот револт и бес во досега невидено издание. Граѓаните протестираа околу седум часа, од дваесет до два часот изутрина, заедно со резервниот состав и дел од "Тигрите", а присутните редовни полицајци кои го обезбедуваа протестот изјавуваа дека се на страната на нивните колеги и на насобраните граѓани и дека ќе одбијат секаква евентуална наредба да удрат по својот народ. На завчерашниот протест, како што граѓаните го нарекуваа, "против лицемерната политика на ЕУ кон Македонија", но и против "кукавичкиот и нерешителен државен врв", полицајците беа најлути и најнервозни. Револтот, објаснуваа тие, доаѓа поради тоа што рацете им се врзани за какво било дејствување, а терористите безбедно се транспортираа од фронтовите, со апсолутна поддршка од НАТО. Најголемата неправда, според нив, е тоа што и во такви услови терористите жестоко стрелаат и ги провоцираат македонските безбедносни сили на сите три фронта - тетовскиот, кумановскиот и оној божем згаснатиот, во Арачиново. "Не може повеќе вака. За кого гинеме, за што гинеме, нека ни каже некој!", револтирани викаа полицајците, потсетувајќи постојано на нивниот колега кој загина завчера за време на "примирјето", во жесток напад на полицискиот пункт во Попова Шапка, кога и четворица полицајци беа повредени.
Пред главната врата на Собранието беше најжешко. Таму стоеја војници од резервниот состав на АРМ и заедно со полицајците и толпата разлутени граѓани, правејќи притисок со бранови, се обидуваа да ја пробијат влезната врата. Истовремено, беа кршени прозорци од зградата. Околу 21,45 часот, обезбедувањето на влезот се откажа пред големиот притисок и вратата беше пробиена. Над 50-ина луѓе, предводени од резервисти и неколкумина специјалци од МВР, влегоа во холот на зградата. Се качија и на првиот кат, во предниот лев дел на зградата, и вандалски демолираа дел од просториите, главно, оние каде се одржуваат состаноци на собраниските комисии и некои од кабинетите. Дивеењето стигнало до пред вратите на собраниската сала, но внатре толпата не влегла. Неофицијално, незадоволните полицајци влегле и демолирале и на катот на кабинетот на претседателот Борис Трајковски. На балконот каде што е истакнато државното знаме, набргу се појавија оние кои беа влегле и врз ова знаме го заденаа копјето со знамето со sвездата на Вергина. Следуваше рафално пукање во воздух, што беше поздравено со овации од дел од насобраните. Потоа повторно следеа рафални, неколкуминутни стрелби без прекин од десетици автоматски пушки и пиштоли во ист момент. Беа искршени два дуќана во ГТЦ, по што група тинејџери грабаа облека од нив и бегаа.
Во меѓувреме, веќе беа демолирани и скршени "крајслер" и "мерцедес" на МВР, паркирани пред Собранието, а подоцна иста судбина го снајде и едно возило на ОБСЕ, паркирано пред кино "Култура". На незадоволните полицајци од резервниот состав им се приклучија и резервисти, но и редовни војници од АРМ, од скопската касарна Илинден. Секое нивно поминување меѓу народот предизвикуваше скандирање: "Јунаци, јунаци!".
И така - се пукаше, се скандираше за македонските безбедносни сили, се пееше:"Македонско име, нема да загине", се скандираше: " Борис предавник", "Љубчо предавник", "Борис Шиптар", "Чиста Македонија", "Македонија, Македонија". Луѓето бараа некој од државниот врв, премиерот или претседателот, да им се обрати велејќи дека ако не го сторат тоа, тогаш тие нив нема да ги сметаат за свои претставници. Но, од нив никој не се појави.
Така беше с&ицирц; до еден часот вчераутро, кога пристигна генералот на полицијата Ристо Галевски и со мегафон ги повика сите кои се наоѓаа во кругот на Собранието да се повлечат и да им се овозможи на безбедносните сили да продолжат да се ангажираат во одбраната на државата. Генералот ги повика и граѓаните кои имаат распоред во полицијата да се јават во најблиската полициска станица, а беше упатен и апел до сите граѓани кои сакаат да се вклучат во резервниот состав, да се јават во станиците на полицијата кои се наоѓаат најблиску до местото каде што живеат. Ее појави и уште еден претставник на полицијата, кој информираше дека се нападнати полициските пунктови во Тетовско и во Арачиново, и ги повика претставниците на резервниот состав на полицијата веднаш да се јават во своите единици, по што народот постепено почна да се повлекува од пред зградата на Собранието.
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 17:58
ЗА СИТЕ КОЈ МИСЛАТ ПОНАКУ,НОЌТА НА ДОЛГИТЕ НОЖЕВИ МОЖИ ДА СЕ ПОВТОРИ
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 18:03
А што пак толку уплав од тоа ако излезе народот на улица....
Па тоа е нормално нешто насекаде во светот и ние не сме исклучок...секој има право да го искаже своето мислење и револт ако не се согласува со одредени дејствија....
Споредбата со случувањата пред Собранието во 2001 мислам дека не држат место...сепак се работи за две дијаметрално спротиставени случувања....
Искрено....мислам дека до промена нема да дојде ако претходно политичарите не се сигурни дека ќе имаат каква-таква подршка меѓу народот....во спротивно не го ризикуваат само својот мандат, туку може да бидат иницијатори на нешто што до сега не ни можело да се замисли на нашава територија...
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 18:15
Ninja 35 напиша:
А што пак толку уплав од тоа ако излезе народот на улица....
Па тоа е нормално нешто насекаде во светот и ние не сме исклучок...секој има право да го искаже своето мислење и револт ако не се согласува со одредени дејствија....
Споредбата со случувањата пред Собранието во 2001 мислам дека не држат место...сепак се работи за две дијаметрално спротиставени случувања....
Искрено....мислам дека до промена нема да дојде ако претходно политичарите не се сигурни дека ќе имаат каква-таква подршка меѓу народот....во спротивно не го ризикуваат само својот мандат, туку може да бидат иницијатори на нешто што до сега не ни можело да се замисли на нашава територија... |
Нема ништо лошо ако народот излезе но некако им е страв на политичарите да не се случи тоа па затоа молчат,ако беше до нив досега одамна ќе го продадеа името.Не малку проби имаат направено за да ја видат реакцијата на народот.
Парелели нема во буквална смисла но е добар показател дека народот има трпение до одреден момент.
Имаше една анкета која ја криеја дека 100% од селата и 65 % од градовите се за неменување на името.Е па сега сметај,а анкетата излезе пред некој месец во ФОКУС
|
Постирано од: Македон
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 18:16
aLbaneso напиша:
Добро еве сега и за мене лично ке кажам како ке реагирам, НЕМА ДА СЛУШАМ СЕКОЈ ДЕН ГРЦИЈА ОВА ОНА НЕ ГО МЕЊАМЕ ИМЕТО и секако еден проблем помалку |
А дали и јас не бев принуден да слушам секој ден како некој досадува со признавањето на Косово, како изигрува душегрижник на Косово, па приказни дека со тоа ќе се подобреле односите во самата Македонија, проблемите ќе се намалеле и други разни приказни?! А Косово е нешто кое искрено, ама апсолутно не ме интересира, a чинам не само мене, туку и сиот македонски народ.
-------------
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 18:37
zabegan напиша:
ма што ме заболе мене кој како ќе реагирал, сите по нешто ќе искоментираат и на крај караванот ќе си врви...уствари кога веќе ќе ја укакаат цела држава, сите да бидат ем сиромашни, ем безимени и изгубени, што е битно кој што мислел?
|
Не треба да е така и не треба да се прмолчи доколку не дај бое дојде до тоа.Но за жал нашите политичари точно знаат со кого имаат работа и знаат дека кај нас за ниеден собир нема ни 100 души да излезат.
Од времето на железарците кога на улиците навистина излезе народ, нема масовност во ништо и секој се буни само кога е лично засегнат.
Тоа го кажува секоја организација на било каков штрајк.
-------------
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 19:05
mamamd напиша:
Не треба да е така и не треба да се прмолчи доколку не дај бое дојде до тоа.Но за жал нашите политичари точно знаат со кого имаат работа и знаат дека кај нас за ниеден собир нема ни 100 души да излезат.
Од времето на железарците кога на улиците навистина излезе народ, нема масовност во ништо и секој се буни само кога е лично засегнат.
| Секако дека не треба да премолчиме но не се согласувам дека ќе нема масовност доколку дојде до такво нешто. Да се потсетиме на овој протест кој се одржа за време на преговорите а пак можеме да претпоставиме дека доколку дојде до такво нешто ќе биде многу помасовен и многу порадикален.
http://www.youtube.com/watch?v=GaSpFwMDJxU&feature=related - Протести плоштад Македонија
Тие што се кријат зад маската на загрижени патриоти ги поздравувам со погорното видео и им порачувам помалку да не се секираат бидејќи има кој да го брани името.
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 19:12
depo напиша:
mamamd напиша:
| Секако дека не треба да премолчиме но не се согласувам дека ќе нема масовност доколку дојде до такво нешто. Да се потсетиме на овој протест кој се одржа за време на преговорите а пак можеме да претпоставиме дека доколку дојде до такво нешто ќе биде многу помасовен и многу порадикален.
http://www.youtube.com/watch?v=GaSpFwMDJxU&feature=related - Протести плоштад Македонија
Тие што се кријат зад маската на загрижени патриоти ги поздравувам со погорното видео и им порачувам помалку да не се секираат бидејќи има кој да го брани името.
|
Од твоја уста во божји уши. Само не збаоравај на фактот дека тогаш брат Љубе не беше-предавник, војводата не беше Бугарин, и да не набројувам. Тогаш сите добронамерни гражани на оваа земја излегоа таму. Сега многу е разјадено здравото ткиво, премногу има поделби. За жал.
-------------
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 19:50
Пола час барам снимка од протестот пред Собрание после Арачиново...не можам да најдам никаде....
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 19:52
а што ако најдеш ? ............ протестот се случи и заврши ........ никому ништо ..... после беше охрид и то ................
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 19:54
МАРШАЛ напиша:
а што ако најдеш ? ............ протестот се случи и заврши ........ никому ништо ..... после беше охрид и то ................ |
Сакам да ја видам реакцијата на народот, кога БРАТОТ дојде и мислеше дека ќе влијае на масата...
кога малку касно сфати што значи ТОЛПА...
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 19:55
nema da ima nitu DOKOLKU
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 23:01
Навредливите постови на темава се сокриени, а мунгос и novace се суспендирани за лични навреди!
МАРШАЛОТ има последна опомена да престане да провоцира на национална основа (посебно на вакви осетливи теми) и да се воздржува од исмејување со националните чувства на членовите, во спротивно ќе следува суспензија!
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 23:11
слободата на говорот и изјаснувањето се едни од основните права на демократијата ....... а јас како Македонец , имам право загарантирано со уставот да си ги изнесам своите размислувања кои , сакале да признаеме или не , се доста и повеќе од доста реални ......... причините кои Вие администраторке ги наведувате како основ за суспензија се тотално неосновани и можам да кажам морбидно претенциозни .............
|
Постирано од: alankan
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 23:15
Rakata da mu se isushi na toj shto samo bi pomislil da go smeni imeto,a ako go stori toa, togash teshko mu se pishuva
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 23:16
Не треба да бидеме до толку цинични и да навредуваме со нашите постови, секако ова е тежок момент за Македонија, јас лично се надевам дека се ке се реши во полза на МАКЕДОНИЈА
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 23:17
МАРШАЛ напиша:
слободата на говорот и изјаснувањето се едни од основните права на демократијата ....... а јас како Македонец , имам право загарантирано со уставот да си ги изнесам своите размислувања кои , сакале да признаеме или не , се доста и повеќе од доста реални ......... причините кои Вие администраторке ги наведувате како основ за суспензија се тотално неосновани и можам да кажам морбидно претенциозни ............. |
Повели жали се кај останатите администратори ако сметаш дека е претенциозно од моја страна. Само како појаснување - опомената е напишана по консултација и со останатите администратори.
Секако дека имаш право да коментираш, но не и да провоцираш безобразно и да се исмејуваш со национални чувства на членовите!
И нема потреба понатаму да се расипува темата!
|
Датум на внесување: 23.Април.2010 во 08:45
како ќе реагирам ? ......... сигурно нема да удрам зурли и тапани и сигурно нема да ми биде сеедно меѓутоа имајќи ги на ум последиците од невлегување во евро - атланските структури, мислам дека ќе ми биде полесно на некој начин ....... како прво , ќе престанам да се нервирам поради изјавите на некои кои постојано заговараат федерализација и делење а како второ, мислам дека ќе се намали безумието и диктатурата на партиите на власт ........ мислам дека нема да реагирам така што ќе паднам во депресија ..........не ...... не мислам туку сум сигурен дека нема да паднам во депресија ...........
|
Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 23.Април.2010 во 10:05
aLbaneso напиша:
Не треба да бидеме до толку цинични и да навредуваме со нашите постови, секако ова е тежок момент за Македонија, јас лично се надевам дека се ке се реши во полза на МАКЕДОНИЈА |
Albbbbb i jas se nadevam druze
------------- Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......
|
Датум на внесување: 23.Април.2010 во 12:04
aLbaneso напиша:
Не треба да бидеме до толку цинични и да навредуваме со нашите постови, секако ова е тежок момент за Македонија, јас лично се надевам дека се ке се реши во полза на МАКЕДОНИЈА |
Za zal "OVA" trae veke ni pomalku ni poveke priblizno 20 godini.Igrite toplo/ladno, ke go menuvaat imeto predavnicite/ke go zacuvaat patriotite, Makedoncite se zagrizeni/na drugite im e seedno i koj li ne nebulozi stanaa sekojdnevie na se zivo shto zivee vo Makedonija. Narodot se poveke i poveke osiromashuva, zivee od saat na saat ocekuvajki na vrata da mu tropnat izvrsh*teli za neplateni smetki, izvrsh*teli za staveni imoti pod hipoteka. A od druga strana grupa na politicki "bubrezi vo loj" koi ziveat podobro i od vreminjata na begovite i agiyte.
A shto pravat- Edinstveno go palat narodot eden protiv drug.
Zatoa niti veruvam deka ke se smeni imeto, niti veruvam deka nekoj ne pritiska. Se poveke ja prifakjam tezata deka pritisokot go e izmislica na politicarite.
Ko shto rece nekoj drug- ako sakame reshenie, vednash neka se organizira referendum, neka se znae za shto e narodot i kraj na ovaa agonija,
-------------
|
Датум на внесување: 23.Април.2010 во 17:24
ЌЕ ОДАМ НА РАБОТА И ПОНАТАМУ, А НЕМА ДА МУ СЕ СИТАМ НА НЕСПОСОБНИОТ ПРЕМИЕР-ЧУМУ, толку му дал господ.
Полесно ќе делувавме сплотени но како со ваквите непотребни поделби.
"ГОЛЕМИТЕ ПАТРИОТИ" најмногу ја закашкаа работат.
Мудрост,мудрост,мудрост...
Емоциите се убави во љубовта, но политиката не е секс.
------------- СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
Датум на внесување: 23.Април.2010 во 23:03
абе саде ќарој сне//// вака би искоментирале во мојов крај... абе јас очеквев колежи, раце сечење, јазици кинење, палење објекти и коли... ние уште бенефити најдовме/????
Јас лично не знам како би постапил... пошо не знам по која цена ке се продајт... ако цената е влез во ЕУ и НАТО ( и тоа мислам итна) , ако пушетет некој фондови и некако не згрижат , инвестираат во нас и некако форсираат да тргнеме напред... нека не менет...
ама знам дека ептем евтино ке се продајт, типично за нашиве к*рајбери, со некој малограѓански и тесноград интерес, пак да бидеме задња рупа на свирало... е тогаш доџе ми да вриснем...
Значит да извагаме добро... ова зло шо дојде дојде... попаметниот попуштат...ни немат чаре... дури мислам дека на долг рок аку се продолжит со инаетов... ке не растурет ко држава, пошо економски сме раскостени ко бугарска скупштина...немат чаре...
или да се смени целиот концепт.. да се преориентираме кон ЗНД- русија, украина, белорусија, кина, индија , бразил, турција ко башка кардаш партнер... и така да се застрани во некоја друга филозофија...
не знам , не сум паметен....имаме еден куп дечишта голобради шо требит да најдет решени... а се знае... со деца маштејнца не се сркат...
позз
|
Датум на внесување: 23.Април.2010 во 23:08
marsovec напиша:
ЌЕ ОДАМ НА РАБОТА И ПОНАТАМУ, А НЕМА ДА МУ СЕ СИТАМ НА НЕСПОСОБНИОТ ПРЕМИЕР-ЧУМУ, толку му дал господ.
Полесно ќе делувавме сплотени но како со ваквите непотребни поделби.
"ГОЛЕМИТЕ ПАТРИОТИ" најмногу ја закашкаа работат.
Мудрост,мудрост,мудрост...
Емоциите се убави во љубовта, но политиката не е секс. |
Ке видиш допрва каков секс е ... секс без вазелин - а мислам дека така ке поминиме... не знам... чешки да грешам...ај шо ке ни менет име , ке ни менет и идентитет. И покрај сето тоа, ние уште гоооодини ке чекаме пред портата на ЕУ како куче пред касапница...тука ми е поентата... ко секако ке го даваме... барем скапо да го наплатиме... како што лобира грција да не блокира, да ја направиме да лобира за да извечеме бенефити во залог за решение...ама мислам овие аматериве сето тоа ке го изведет фушерски - како и се останато што прават...
|
Датум на внесување: 23.Април.2010 во 23:15
Ако Makedonija го смени името тоа не значи дека автоматски ке биде членка на ЕУ и Нато, има сеуште време за тоа, но ако ова е некаков договор со ЕУ МЕнуваАЈ ИМЕ ПО СЕКОЈА ЦЕНА тогаш ке бидеме во ЕУ и Нато
|
Датум на внесување: 23.Април.2010 во 23:20
не така другаче албанезе... ако јас продавам нешто јас ја кажвам цената ( А МОРАМ ДА ГО ПРОДАМ) - загарантиран влез во двете организации во рок од 2-3 месеци иначе диал ис офф... Истотака некој си грант-мант неколку стотини милиони ( али здраво и поштено да се влеат во институциите и економијата - а не за „фамилијата“) евра, европски пари и загарантирани екстра ефтини кредитни линии...значи да го наплатиме .... а не , ок го менвиме- ама кога влегвиме??? 2026??? не не не... дефинирани разумни датуми и дефинирана економска корист... не мачкање очи...
Па нека лобираат нека збираат пари...
|
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 01:10
Античкиот напиша:
Јас лично не знам како би постапил... пошо не знам по која цена ке се продајт... ако цената е влез во ЕУ и НАТО ( и тоа мислам итна) , ако пушетет некој фондови и некако не згрижат , инвестираат во нас и некако форсираат да тргнеме напред... нека не менет... | Викаш не се даваш за мали пари? Машала.
|
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 03:40
Голем дел од големиве патриоти, за бугарски пасош се декларираа за Бугари, со образложение- интерес патување,коли,школување во Бугарија и сл. Сега пак некој спомнува продажба за пари?...
Париве биле пак во основа на се...
Проклети пари...Дупчат таму каде бургијата не може.
Така - вти,вти и на крај???????
Затоа ќе одам на работа- како и секој ден..
Некои на времето се потурчија........
Има сешто на овој свет, нарочно квази патриоти,заштитници на народот и ...
Се наполнија со париииии.Затоа нека престанат да продаваат демагогија.....
Ги има доста!.
|
Постирано од: stigma04
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 03:44
imeto ke se smeni se gleda ama kako ke reagira narodot, tuka ne se znae,ili ke bidi svako cudo dva tri dana trae, ili ke bidi haos, a me faka nerva oti se menva imeto,daj be ljuge site si prat so nas so sakat, kaj se videlo ime na drzava da se menva, ma batali nato evropska unija, da si go zacuvame imeto i identiteto toa e sveto.
------------- Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 03:58
Како ќе реагира народот?Многу убаво се знае .
Како и секогаш,што реагирал.
Како и 2001.Како како му рекоа партиите.Си сведна глава. И сега партиите ќе мора да му кажат кко да реагира.
Племињата функционираат подобро од државата?
Вистина е само она што го кажува племенскиот поглавица - или вождот.
Тоа е нашата вистина - ЗА ЖАЛ......
Ведната глава сабја не ја сече ...Чија е поговоркава?А поговорките се исто така дел од културната баштина на еден народ!!!!!
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 14:30
za reakcijata ,...ima da pcujam sve po spisku..,...ako pred vreme pak me natera da vadam pasosh !
Брза, без провокации!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: Nelson Pike
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 17:15
Tesko deka voopste nekoj kje reagira. Se edno mu e na narodot.
|
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 17:18
Секој нека си зборува во негово име.
|
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 17:43
Така е.Јас ќе одам на работа, но можеби и не, на одмор сум...
Да живеат револуционерните но за социјална правда.
Дајте леб на народот а потоа ќе биде лесно да го викате на одрекувања.
Што беше со четирите стана?
|
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 17:47
За четирите стана има посебна тема на последнава страна од подфорумов. Ве молам, не мешајте баби и жаби на секоја тема.
|
Постирано од: NRGMKD
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 19:15
Го исцрпеа народот финансиски, економски, психички и физички, и народот нема сила да се крене... Но доколку собере и малку сила да се крене, тогаш ќе биде преееемногу интересно за нашиве владеачи.... Незнам во која дупка ќе ги собере... Ќе има реприза на падот на Слободан Милошевиќ и падот на Николае Чаушеску.... Не гледам светла иднина за властодршците...
------------- The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 19:37
NRGMKD напиша:
Го исцрпеа народот финансиски, економски, психички и физички, и народот нема сила да се крене... Но доколку собере и малку сила да се крене, тогаш ќе биде преееемногу интересно за нашиве владеачи.... Незнам во која дупка ќе ги собере... Ќе има реприза на падот на Слободан Милошевиќ и падот на Николае Чаушеску.... Не гледам светла иднина за властодршците...
| a?!...aj ne bidi smeshen ,..hahahah....
....ne deka imam protiv, toa da gi snajde,...ama ,...sosema e nevozmozno od vakvi lugje,...neshto slichno...
-Inache,...jas ke otvoram edno ...eftino shampanjsko....za vechno da trae ,...novoto !
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 19:44
колку што знам... сеуште важи она... дека на референдум само може да се смени името... барем додека е оваа гарнитура на власт... така да... "Гласот нна народот" и оној како се викаше...
|
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 20:18
којсумјас напиша:
колку што знам... сеуште важи она... дека на референдум само може да се смени името... барем додека е оваа гарнитура на власт... така да... "Гласот нна народот" и оној како се викаше...
|
Најголемиот проблем е што веќе ни го имаат скрпено муабетот... само се чека моментот на обелоденување... Едноставно ќе се водат по принципот на пуштање на коски, за давење, за побезболно да го проголтаме.. Неслучајни се апсењава и обелоденување на аферата со пензиите... Секогаш кога има важен настан за одлука или сл. за Македонија, на сцена се пласира бекап афера, за отргнување на вниманието... Така се случи и овој пат... Афера за апсењата, за да се подзатскрие проблемот со името...
------------- The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 22:24
којсумјас напиша:
|
Ја прашувам една пријателка, онака љубопитно-Ти како Македонка, како ке гласаш на референдумот ? А она мене онака бледо- Па како ке ми речат! А ти? Јас нормално - Против промена на името! А таа мене- А бе ај што се поизанесе, ко да од тебе зависи нешто Референдумот ке се скрои во партиските штабови, директива бе дејче, директива. Ако де, јас ке гласам против промена на името, ако не за друго, барем за инат. Да се фалам на внуците ко ке ги имам- Баба гласаше против за инат на душманите.
-------------
|
Постирано од: Македон
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 22:41
mamamd напиша:
којсумјас напиша:
|
Ја прашувам една пријателка, онака љубопитно-Ти како Македонка, како ке гласаш на референдумот ? А она мене онака бледо- Па како ке ми речат! А ти? Јас нормално - Против промена на името! А таа мене- А бе ај што се поизанесе, ко да од тебе зависи нешто Референдумот ке се скрои во партиските штабови, директива бе дејче, директива. Ако де, јас ке гласам против промена на името, ако не за друго, барем за инат. Да се фалам на внуците ко ке ги имам- Баба гласаше против за инат на душманите.
|
Тешко на таа Македонка што ни сопствениот идентитет не си го почитува и чека некој да и каже како ќе гласа па и за сопствениот идентитет. Самиот ако човек не си го почитува гласот, после не треба да бара виновници, ако друг му ја скрои "капата".
-------------
|
Постирано од: Zeksi71
Датум на внесување: 25.Април.2010 во 07:10
Ovie surtucive na vlast ako go promenat imeto kako sto napravija komunjarite so znameto i ustavot, toa ke znaci i definitiven ubrzan kraj na ovaa drzava, vo granicite kakva sto ja poznavame.
Ako mislite deka Grcite tuka ke soprat mnogu se lazete.
A sledni na red koi ke ne zakopaat se Bugarite koi ke izlezat so nivni uslovuvanja, a tuka ke bide i Albanija kako oficijalna clenka na NATO.
------------- "Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
Датум на внесување: 25.Април.2010 во 08:28
Колкумина досега гласале за инат, па еве што ни се случува, од оние кои дојдоа на власт, со гласањата за инат?
За инат поединци се спремни да изедат и вреќа сол.И што со тоа?.
Инатот никаде не води.Единствено разумот и единствениот настап - БЕЗ ПОДЕЛБИ, инаку ни нема спас.
|
Датум на внесување: 25.Април.2010 во 15:00
Zeksi71 напиша:
Ovie surtucive na vlast ako go promenat imeto kako sto napravija komunjarite so znameto i ustavot, toa ke znaci i definitiven ubrzan kraj na ovaa drzava, vo granicite kakva sto ja poznavame.
Ako mislite deka Grcite tuka ke soprat mnogu se lazete.
A sledni na red koi ke ne zakopaat se Bugarite koi ke izlezat so nivni uslovuvanja, a tuka ke bide i Albanija kako oficijalna clenka na NATO. |
Се согласувам, од збор до збор. Промената на името само ќе ја отвори пандорината кутија, за на крај македонскиот народ да го изгуби и она што тешко успеал досега да го сочува.
Ако политичарите ни стокмат некоја ујдурма преку ноќ, тогаш заслужуваат да ги снајде и најлошото што народот ќе им пресуди. А ако народот е спремен да проголта и такво нешто без реакција, мислам дека во таков случај подобро и не заслужуваме...
|
Датум на внесување: 25.Април.2010 во 15:10
member_profile.asp?PF=23575&FID=49 - Античкиот , такво етикетирање, навреди, вулгарности за сите оние кои не мислат како тебе на темава нема да ти бидат толерирани! Мрш можеш да викаш на друго место, на форумов не... и да се гадиш од членовите! Затоа ли ја отвори темата?!
Суспензија од 15 дена поради сите досегашни опомени. Доколку не се корегираш во начинот на пишување, казната ќе се зголемува.
|
Постирано од: Kali
Датум на внесување: 25.Април.2010 во 18:41
Se mislev kako da ja protumacam temava...dokolku go promenat imeto-kako kje reagirate?
Fakticki, se implicira da, koga narodot kje bide staven pred svrsen cin, kako kje reagira?
Pa koga covek, ili eden narod ne ucestvuva aktivno vo svojot zivot, privaten ili opstestven, zagrizuvacko e navistina prasanjeto kako kje reagira koga kje bide staven pred svrsen cin. Osobeno za prasanje koe tolku go zezelo, od tolku razlicni strani, da vekje se izgubi sekakva razumnost.
Realno ocekuvani se slednive ishodi: - oblacno, na mesta so povremeni grmotevici vo slednite nekolku denovi, po sto sledi razvedruvanje...opcija osobeno ocekuvana vo situacija na referendum. - oblacno so silni grmotevici, vrnezi od grad, no bez znacajni steti.
Nekakva promena kje mora da se sluci... otstapki od makedonska strana, obavezno. Kakvi, kje vidime. Na loto ne mozeme i ne smeeme da se nadevame, ocigledno e deka mnogu docni. Kolku pobrzo go sogledame i prifatime toa, tolku podobro.
|
Постирано од: Diogen
Датум на внесување: 25.Април.2010 во 20:05
Kali напиша:
Nekakva promena kje mora da se sluci... otstapki od makedonska strana, obavezno. Kakvi, kje vidime. Na loto ne mozeme i ne smeeme da se nadevame, ocigledno e deka mnogu docni. Kolku pobrzo go sogledame i prifatime toa, tolku podobro.
|
Не можам да се сложам со ваков став, едноставно не можам. Мое мислењње е дека преговори можеме да водиме со Атињаните, оти тие преговори ни се наметнати, но не сме обврзани да направиме отстапки. Едноставно, може да се дојде до состојба во која ќе се констатира дека решение за разликите не може да се најде и дека преговорите се безуспешни.
Тука се манипулира со разни притисоци од САД , ЕУ, „меѓународна заедница“.... Тоа не ништо друго туку терање на сопствените државни интереси преку грбот на Македонија.
Што може да се случи? Со политички притисок , убедување и користење на полтроните во нашите редови ( а ги има колку сакаш), да се истурка политички бришење на Македонија и Македонскиот народ и затворње на ова прашање после 1913 (поделбата на Македонија...Едноставно, да извршиме колективно самоукинување...
А наградата е ЕУ, творба која самата не знае што со себе, особено што Атињаните толку ја раздрмаа што веќе ништо не е извесно како понатаму...
Значи, ако не успее политички притисок, единствено решение да се „затвори“ Македонското досие е уште една воена поделба, ама нема такви услови,така да нашиот став треба да биде само трпение....
А тоа како би реагирале при промена на името, убеден сум во едно, нема да има жестока реакција. Едноставно, се покажа дека малку има луѓе кои би покренале радикални мерки, народов се претвора во „пластелин“ кој има само една мисла-шопинг у Грчка и летување у Грчка, веќе очигледно која земја им е помила....
А јас, генерациски од “комитска“ фамилија, знам дека нема да прифатам промена на име и идентитет ,моите се бореа во Грција, јас се борев во Македонија (2001) и ќе се борам за Македонија додека можам...Ќе постапувам по сопствена свест и совест....
|
Датум на внесување: 26.Април.2010 во 05:31
Mi doagjaat nekolku batki doma i mi vikaat od utre ti ne si Zeksi71, nego si nekoj drug a ako ne ke go naebes.
So moeto ime me oslovuvat site koi me poznavaat, i prijateli i neprijateli, i tie sto me sakaat i tie sto ne, a toa znaci deka postojam, me ima na ovoj svet, od koga postoi svetot pa se do krajot.
Go menuvam imeto, nikoj poveke ne me poznava, i tie sto ke me zapoznaat ke me imaat na majtap, kako covek bez dostoinstvo, nekoj koj sekogas ke se napupi ako im treba nesto.
Utre, posle 20 god. koga ke mu recam na deteto moe deka nie sme Makedonci, takvi sme bile od sekogas, ke mi rece, ne me lazi, ne sme tie. Nie sme nekoi drugi.
Ovoj narod, bil vo poteski sostojbi od segasnava pa opstojal, ne dozvolil za 500 god. tursko da se zatre kulturata, jazikot, verata, pismoto.
A ovie segasnive bi ja prodale i sopstvenata familija za samo uste eden den da ostanat vo foteljite.
Ne veruvam deka za eventualna promena na imeto nekoj ke raspise referendum zatoa sto narodot ke kaze NE na takvoto bezobrazno prasanje.
|
Датум на внесување: 26.Април.2010 во 12:13
Си ги открија маските Грците конечно и многу ми е мило поради тоа бидејќи очекувам поголем број луѓе да се отрезнат од приказните и црните сценарија. Сега потешко ќе биде на заговарачите за промена на име да манипулираат со обичниот човек откако се виде дека се сака промена и на идентитет и јазик. Меѓутоа за неколку месеци јас лично мислам дека ќе почнат истите луѓе и организации да не убедуваат дека ќе мора да се смени идентитет и јазик. Ова го мислам поради тоа што пред 3-4 години оние што ги гледаме секојдневно како не убедуваат дека единствена опција ни е промена на име тогаш велеа името ни е се што имаме. Како и да е „успехот“ ќе им изостане како и до сега.
|
Датум на внесување: 26.Април.2010 во 21:05
Zeksi71 напиша:
Ne veruvam deka za eventualna promena na imeto nekoj ke raspise referendum zatoa sto narodot ke kaze NE na takvoto bezobrazno prasanje. |
Ќе се распише референдум и тоа како, и партиските штабови ќе почнат да ја греат одамна сварената чорба со по некој зачин додаден во неа, за нивното членство полесно да ја проголта и пренесе понатаму... И тогаш ќе настане најголемата неслога помеѓу македонскиот народ и нација... едните подгреани од партиските вработувања, или паричиња со сите сили од своето грло ќе удрат против тие што се за промена на името, и ќе дојде до масовна хистерија која и тоа како ќе им дојде добро на државните непријатели... Името ќе се промени во секој случај, борбата е сега околу идентитетот и јазикот.... Дај боже да грешам, но тоа е предвидено сценарио кое дај боже да не се обелодени...
|
Датум на внесување: 26.Април.2010 во 22:31
Ako se promeni imeto se menuva i identitetot i jazikot, po avtomatizam, sto e i normalno.
Sto mislite deka na pasosot ke ti pisuva sev. makedonija, a tebe ke te vodat kako makedonec i deka zboruvas makedonski. Ili po instituciite vo OON i EU sekade ke pisuva sev. MK a nas ke ne vodat kako makedonci.
Malo morgen za toa.
|
Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 27.Април.2010 во 05:13
Jas licno mislam deka ce ima referendum i imeto nema da se promeni...Citam po postovite deka ima uste Makedonci sto se prodavaat za dva zlatnika i bi ja prodale i sopstvenata majka za vlez vo EU po sekoja cena...Imeto Makedonsko bilo i pred nas i ce ostane i posle nas, koga site nie ce staneme pepel i prav imeto nase ce prodolzi da zivee...
MKDFOREVER
------------- You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
Постирано од: Kali
Датум на внесување: 27.Април.2010 во 12:26
Diogen напиша:
Не можам да се сложам со ваков став, едноставно не можам. Мое мислењње е дека преговори можеме да водиме со Атињаните, оти тие преговори ни се наметнати, но не сме обврзани да направиме отстапки. Едноставно, може да се дојде до состојба во која ќе се констатира дека решение за разликите не може да се најде и дека преговорите се безуспешни.
Тука се манипулира со разни притисоци од САД , ЕУ, „меѓународна заедница“.... Тоа не ништо друго туку терање на сопствените државни интереси преку грбот на Македонија.
Што може да се случи? Со политички притисок , убедување и користење на полтроните во нашите редови ( а ги има колку сакаш), да се истурка политички бришење на Македонија и Македонскиот народ и затворње на ова прашање после 1913 (поделбата на Македонија...Едноставно, да извршиме колективно самоукинување...
А наградата е ЕУ, творба која самата не знае што со себе, особено што Атињаните толку ја раздрмаа што веќе ништо не е извесно како понатаму... |
Deka Evropa ne e vetenata zemja- toa ne e voopsto cudno. No, isto taka e jasno deka Makedonija nema kapaciteti da prodolzi sama. Kako, na koj nacin, Makedonija moze da opstane, a kamoli da napreduva na ekonomski,stopanski, naucen,demokratski i bilo koj plan, sama? Dokolku bi imale vistinski vodaci, i pravna drzava koja vistinski funkcionira, togas zasto da ne, jas bi bila prva za toa da se otkaci Evropa.No, realnosta e poinakva. Grcija, i pokraj toa sto e "duzna ko Grcka", kje si go najde svojot pat, kje stane hipoteka na Evropa... nie ne sme vo takva situacija, i podobro e da bideme svesni za toa, otkolku samo emociite da ne vodat. Emociite ete sto ni donesoa, Grujo da ne vodi. Jas navistina ne znam kako ovaa zemja kje prodolzi ponatamu vaka kako sto funkcionira sega.
Ne velam deka e lesno i deka navivam da se promeni imeto, naprotiv....no fakt e deka mnogu mnogu izgubivme poradi nesposobnata diplomatija koja ja imame. Da imavme silna i sposobna diplomatija, mozebi kje ja izvojuvavme vojnata do sega-no, ne e taka. Otstapki, ednostavno se neopodni. Da se nadevame deka kje bidat razumni.
|
Датум на внесување: 27.Април.2010 во 13:19
Kali напиша:
Ne velam deka e lesno i deka navivam da se promeni imeto, naprotiv....no fakt e deka mnogu mnogu izgubivme poradi nesposobnata diplomatija koja ja imame. Da imavme silna i sposobna diplomatija, mozebi kje ja izvojuvavme vojnata do sega-no, ne e taka. Otstapki, ednostavno se neopodni. Da se nadevame deka kje bidat razumni.
|
Ова сите го знаеме.Сите наши надежи дека на власт ке дојдат луѓе кои на прво место им е народот и земјата паѓаат во вода. Едноставно како да не ни е дадено од бога да живееме без проблеми. А имаме можности, имаме природно богатство. Продадоа се што можеше да се продаде , зграбија како со две усти да јадат и го осиромашија народот, му го земаа дигнитетот, гордоста, Данок врз данок потежок и од османлискиот арач. Кога ги слушам оние на бумбар како се маваат во гради, како лепат етикети на другите ми се смачува. А само да не им плаќаат, само да им отпуштат дете од работа веднаш ке почнат да го оцрнуваат Груевски и ке го направат поцрн и од ѓаволот. Излегува дека името е најмалиот проблем, ако само сакаа да не дрпаат капом и шаком и ако на народот му дадеа можност да работи, да живее.
-------------
|
Постирано од: lilica
Датум на внесување: 27.Април.2010 во 15:06
А името мора да се промени - сега сме ФИРОМ , а по уставот треба да сме РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.
Значи - ако се смени името треба да се слави!!!!
И ќе славам за ваква промена.
А доколку некој двоен шпион мисли нешто друго со темава..........нека се изјасни!
Па ФИРОМ не е име.........
И не е име туку привремена референца. Во Уставот пишува - Република Македонија, така и ќе ја именувате државата на форумов, без наметнување на фиром како име!
------------- Кој бара ќе најде.
|
Датум на внесување: 27.Април.2010 во 18:02
lilica напиша:
А името мора да се промени - сега сме ФИРОМ , а по уставот треба да сме РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.
Значи - ако се смени името треба да се слави!!!!
И ќе славам за ваква промена.
А доколку некој двоен шпион мисли нешто друго со темава..........нека се изјасни!
Па ФИРОМ не е име......... |
ФИРОМ не постои никаде. Во ниеден официјален документ. Само националисти Грци го употребуваат тој термин.
Ние сме признаени меѓународно како FYR оf Macedonia. Никаде како FYROM. И тоа не е име туку привремена референца. Ако не знаеш што е привремена референца немој тука да манипулираш туку информирај се пред да пишуваш за да е валидно твоето мислење. Значи никакво славење не треба да има за замена на референца која не е никакво име. Тоа е слаб обид по секоја цена да се бара и оправдува промена на нешто најсвето за Македонецот.
|
Датум на внесување: 28.Април.2010 во 09:14
Ama privremena referenca sto da ti kazam. Dve generacii porasnaa so privremenata referenca.
|
Датум на внесување: 28.Април.2010 во 11:23
На темава ве молам изјаснувајте се по прашањето како што е поставено Доколку го променат името-како ќе реагирате? , за се останато поврзано со преговорите имаме генерална тема forum_posts.asp?TID=20931 - ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО .
брза, за постови како овој за спалување луѓе со бензин имаш последна опомена пред суспендирање!
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 28.Април.2010 во 23:05
Za toa po toa...sega ne e vreme.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Постирано од: stigma04
Датум на внесување: 29.Април.2010 во 08:37
Sve samo nie ne skapaja pa sega promena na imeto,se znae deka sekoj ke reagira ako se promeni, abe ova makedonceto neznam do koga ke trpi pritisok.
------------- Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
Постирано од: Omar
Датум на внесување: 01.Мај.2010 во 19:17
Читкајки по facebook пред некој ден погледот ми застана на една група "Сите што сакаат да се смени името на Македонија" и си викам луѓево се ојдени со паметот... И кога видов дека има такви кои ја поддржале групата коса ми се крена... И сето некои пижлаци, се би направиле да влезат во ЕУ, мислат таму мед и млеко течи...
Да не сум Офф, јас не би сакал да се смени името, а што би направил, не многу можам, кој и што сум јас да направам нешто, но се надевам нема да дојде до тоа.... Со векови била Македонија се надевам и со векови ќе се слави нејзиното име...
А Грците, Грците ако сакаат нека се изедат од мака... Нека платат долгот од 140 милијарди евра па после да ни "солат" памет како да се вика РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА...
-------------
|
Постирано од: Mramoren
Датум на внесување: 02.Мај.2010 во 01:57
Pod itno ce se..... opijam..... od zalost za imeto.........
|
Датум на внесување: 02.Мај.2010 во 09:09
СПИЈАМ, 2001 не помогнаа моите заложби, сега СПИЈАММММММ....
|
Датум на внесување: 02.Мај.2010 во 13:25
ajde,...ne se "stegajte"....pishete slobodno deka ama bash ich nema da vi bide gajle!...a, bogami i tuka ima mnogu takvi,....samo shto ne mozat da go kazat i napishat toa....
|
Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 23.Февруари.2011 во 16:19
Ќе си свиркам
|
Постирано од: Liberation
Датум на внесување: 25.Февруари.2011 во 01:34
Со граѓанска непослушност. Нема плаќање даноци и сметки, нема излегување на гласање. По потреба и вршење криминални дејанија
|
Датум на внесување: 25.Февруари.2011 во 01:38
Liberation напиша:
Со граѓанска непослушност. Нема плаќање даноци и сметки, нема излегување на гласање. По потреба и вршење криминални дејанија |
Ако не постојат вакви како тебе ни затворот нема да постои нели
|
Датум на внесување: 25.Февруари.2011 во 01:40
Оооо Албанезо, си го сменил потписот...
|
Постирано од: Gorazd777
Датум на внесување: 25.Февруари.2011 во 01:41
Алелуја.ќе може и за моето дете и други поколенија да се види и друга вистина,а не само една па едни те исти да крадат,лапаат и ждригаат ,а други да умираат,демек овие лапашите биле ПАТРИОТИ,а ние, ние че видиме покасно кога че исцркаат неколку генерации.
------------- ВОЈНАТА Е МИР СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
|
Датум на внесување: 25.Февруари.2011 во 01:42
Анастеа напиша:
Оооо Албанезо, си го сменил потписот...
|
Доста беше патриоизам малку сега хуморизам
|
Датум на внесување: 25.Февруари.2011 во 01:47
aLbaneso напиша:
Ако не постојат вакви како тебе ни затворот нема да постои нели |
Колку да се реплицирало нешто, бреееј. Темава е ДОКОЛКУ се смени името. А пошто тоа е услов кој нема да се исполни, ништо од твојот затвор. Планирај да кутнеш друг во него.
|
Датум на внесување: 25.Февруари.2011 во 01:47
Доколку се се обелодени промената на името кое е многу јасно ПАК КЕ БИДЕ СЕ ИСТО само што сега ке сме ,,нови,,
|
Датум на внесување: 25.Февруари.2011 во 01:49
aLbaneso напиша:
Доколку се се обелодени промената на името кое е многу јасно ПАК КЕ БИДЕ СЕ ИСТО само што сега ке сме ,,нови,,
| Ова демек и за тебе ќе важи...
|
Датум на внесување: 25.Февруари.2011 во 01:52
Liberation напиша:
aLbaneso напиша:
| Ова демек и за тебе ќе важи... |
Секако дека и за мене важи убаво е да си млад нели
|
Датум на внесување: 25.Февруари.2011 во 01:59
Убаво е да си горд и на името што го носиш, што би рекол твојот бивши потпис нели.
|
Постирано од: Gorazd777
Датум на внесување: 25.Февруари.2011 во 11:14
Убаво е горд ,да убаво,но гордоста е еден од гревовите во библијата така вели(тоа го знаат православните),а горд со празен стомак е уште поубаво,додека некој подскришум се сити со разни б,лгарски пасоши,изиграва патриот,краде од народот и на крај ти вели ние вечно име не даваме,а видиш тука имало и друга вистина,но кој сака да ја чуе...
------------- ВОЈНАТА Е МИР СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
|
Постирано од: ЦрвеноЖолта
Датум на внесување: 25.Февруари.2011 во 21:21
Навистина ќе се разочарам од македонските политичари. Ама, сигурна сум дека името нема да се смени.
|
Постирано од: Polar Bear
Датум на внесување: 26.Февруари.2011 во 05:08
Тема: Доколку го променат името-како ќе реагирате?
Дежа ву ќе биде целата ситуација. Ќе гледам сеир кога истите фаци што се колнеа во старото име, сега ќе се колнат во новото вековно име. Од заколнати комунисти и пролетери преку ноќ станаа капиталисти, од самоуправљачи станаа јаки бизнисмени, од Словени се претворија во Хунзи, од југословени во гуљамомакедонци, па во благонадежни б‘лгаре. Ќе го сркам полека мојот скоч он д‘рокс гледајќи ја пет-секундната вест на СиЕнЕн и ќе се издерам: „женоооооо, ај замотај една сарма да прославиме за името вековно“.
------------- Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|