Испечати | Затвори го прозорот

Видни личности во списокот на Пепи

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Историја и политика
Опис на форумот: историски, политички, изборни дебати
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=21776
Датум на принтање: 16.Јануари.2025 во 03:19
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Видни личности во списокот на Пепи
Постирано од: kultuzin
Наслов: Видни личности во списокот на Пепи
Датум на внесување: 15.Февруари.2010 во 19:18

Уапсена скопјанка за шверц на кокаин

http://a1.com.mk/vesti/novinar-email.asp?NovinarID=98&VestID=119884 - Катерина Гетева http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=119884#komentari -  
14.02.2010 16:58

Дел од македонскиот џет сет, политичари, пејачи, останаа без својот набавувач на брендирана облека.

Вториот бизнис на Персида Момировска Пепи и даде нова титула, освен позната по снабдување со Версаче, Долче Габана, Армани на оние со длабок џеб Пепи стана и скопската кралица на кокаинот.

Полицијата и го расветли вториот бизнис. Се сомневаат дека „со одело Армани“, Персида Момировска на дел од клиентите им дилала и по некој грам кокаин.

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=119884

Видни личности во списокот на Пепи
http://a1.com.mk/vesti/novinar-email.asp?NovinarID=98&VestID=119934 - Катерина Гетева http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=119934#komentari -   
15.02.2010 19:11

Ќе пукне ли брука од тефтерот на Пепи? Главен муабет во скопските елитни кругови е дали списокот на Персида Момировска ќе се дознае во јавноста.

Кој се бил нејзин муштерија овде во станот број 15 на улица „Лондонска“ во скопски Карпош. Наши извори зборуваат дека многу познати фаци го посетувале импровизираниот бутик. Некои за скапа кошула, бунда, костим, други за неколку грама кокаин.

Во црниот тефтер на Пепи стоело името на една поранешна прва дама, актуелни политичарки, директори на банки, казина, адвокати, бизнисмени, царинарници, манекенки, водителки, пејачи - некои од нив може*и само пријатели, но некои и муштерии.

Но тефтерот на Момировска криел и нешто друго. Во него пишувало имиња на парови во тајни врски.

Првично Момировска ќе треба да објаснува пред судот за вредната пратка во пошта Скопје Два, онаа која ја заплени полицијата, а чинеше 200 илјади евра. Кој и го дал рецептот за кокаинот но и кои биле купувачите. Еден тефтер на клиенти, друг на должници - и оние со длабок џеб не плаќале во ќеш.

На Момировска сега кривична и токми и секторот за економски криминал - ќе треба да одговара за неплатена царина и данок на стотиците парчиња скапа облека, која ја шверцувала во Македонија, ни и зошто ја продавала на црно.

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=119934

Ke bide interesno da se doznae koj se bil na spisiokot kako musterija...

Osobeno me interesira imeto na poranesnata prva dama, ima samo dve moznosti Trajkovska ili Crvenkovska...

Коментари:
Постирано од: fiks
Датум на внесување: 15.Февруари.2010 во 19:21
И мислиш Култузин дека ќе се дознае содржината ма тевтерчето?

Чисто се сомевам дека ќе види тоа светлина,ќе го затемнат убаво според мене.

-------------
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 15.Февруари.2010 во 19:23
Originally posted by fiks fiks напиша:

И мислиш Култузин дека ќе се дознае содржината ма тевтерчето?

Чисто се сомевам дека ќе види тоа светлина,ќе го затемнат убаво според мене.

Se zavisi od toa koj e vo tevterceto...
Inaku poveke ili pomalku moze da se pretpostavi koj se glavnite musterii...

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 15.Февруари.2010 во 19:24
а по потреба може и да се допише во замена за олеснителности при обвинението ............ голема%20насмевка

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Постирано од: fiks
Датум на внесување: 15.Февруари.2010 во 19:32
Ајде ќе покаже времето што ќе се случи,макар да имам голем сомнеж дека некоја голема риба ќе ја објават јавно.

Сега не сум правник и не знам која тежина има име во тевтер напишано.
Не знам дали тоа може да се искористи во некоја си судска постапка,освем ако првообвинетата не посведочи за тоа.

-------------
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 15.Февруари.2010 во 19:42
токму тоа зборувам .......... за олеснителни околности во обвинението може да се случат мноооооогу пресврти и да се допишат мнооооооогу “ звучни имиња “ ............ ќе слушнеме наскоро  ...... сигурен сум дека латас ќе ја информира севкупната и високосвесна јавност .........газење%20од%20смеење

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Постирано од: brza
Датум на внесување: 15.Февруари.2010 во 19:51
koj e pa toj ...pepi?збунетостизненадување....veruvajte ne sum videl,.....pogore!....niti me boli!среќа

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Датум на внесување: 15.Февруари.2010 во 19:54
пепи е “ силниот адут “ во ракавот на илузионистот и маѓионичарот ...... адут со кој ќе докаже дека биле во право кога тврделе дека зема кокаин ............ некој ........... газење%20од%20смеење

-------------

Постирано од: Генерал Митре
Датум на внесување: 15.Февруари.2010 во 20:38
Ова со колава почнува да ми станува сомнително!!!Само ЖЕНИ дилери фаќаат?????? А се знае дека позади секоја успешна Жена стои МАЖ...
Инаку тие од списокот на Пепи со Арманињаtа и Хуго Боссињата паркираат пред куќа кај мене кога одат во Intermezzo, Duomo, Vodenica...VIP caffe...

Датум на внесување: 15.Февруари.2010 во 20:53
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

пепи е “ силниот адут “ во ракавот на илузионистот и маѓионичарот ...... адут со кој ќе докаже дека биле во право кога тврделе дека зема кокаин ............ некој ........... газење%20од%20смеење
aaa,изненадување...mislish na,...posrani lichnosti ,...nekoi....e, da ....gi ima da gi rinesh tuka...vo zemjava takvi.

-------------

Постирано од: NRGMKD
Датум на внесување: 15.Февруари.2010 во 20:54
Тефтерот мало морген.. ќе отиде у некој таен склад, каде што се складираа артефактите што ги пронаоѓаше Индијана Џонс, и толку.. Ќе си биде осудена за шверц на дрога, за шверц на стоки, за неплаќање царина, и ќе си добие некој си 10 год. затвор и тоа е тоа... Чича мича готова је прича....

Зарем ќе се дозволи на виделина да излезат имиња на познати политичари, пратеници и бизнисмени...
Јас можам да се кладам дека сега расте цената за нејзина ликвидација.. Се наддаваат како на аукција, кој за колку пари ќе ја ликвидира...
Абрееееееееее.... Ова е во цел свет пракса... А во нашава држава таа пракса има најлесна реализација...
Еден ден ќе ни пласираат приказна, како Пепи е осудена, а од содржината на тефтерот ништо (ќе се испостави дека е пишувано со безбојно мастило), а втора вест, дека Пепи умрела од срцев удар во некој од затворите во МК....

И тоа ќе биде THE END....

-------------
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 15.Февруари.2010 во 21:00
E mnogu tesko vo Skopje da se znae koi se VIP kupuvacite. Ta nema koj ne znae koj se parkiraa pred zgradata vo Kapistec. A i sami si se falea deka nosea alista od poznatite brendovi.
Mene drugo mi e nejasno- Dali dodeka traese pretreso vo stanot imase i nekoj VIP kupuvac.
Iiiii dali ke gi nateraat da platat carina za bundite, cantite... sto gi kupile?
A naj naj interesno e sto ako se konstatira deka "brendovite" se silele vo nekoj podrum vo nekoja prigradska "VIP" naselba!збунетостKe pukne bruka kako gi bricele na suvoизненадување

-------------

Датум на внесување: 15.Февруари.2010 во 21:09
ех да се шијат само костуми , арно ќе е .......... на оваа држава и народ одамна му се шијат нешта по подруми и во најдобар случај , штабови голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 16.Февруари.2010 во 00:02
Многу имиња на познати личности од јавниот живот се наоѓаат во телефонскиот именик на Персида Момировска, една од најпознатите продавачки на брендирана облека, која во саботата беше уапсена во Скопје, поради шверц на дрога. Меѓу нив се и сопругата на еден поранешен премиер, повеќемина функционери, пејачи, манекени, нотарки, спортисти.
Сопруга на познат фудбалер, ракометарки, сопруга на еден од тројцата најпознати банкари, како и животната сопатничка на познат адвокат.

Коста и Олга, Љиља, Виктор, Зеко, Светле, Ганза, Бојан, Маја, Маријана и Андријана, Андријана, Туна, Љупчо, Аврам, Весница, се само дел од имињата во именикот на познатата Пепи која од неделата е во притвор.

http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=D34BE1B9AA5CD84787B52AF3CA0E3327

Во еден медиум пишува жена на еден поранешен претседател а во друг жена на поранешен премиер, колку е тешко да се претпостави...

Постирано од: *moon*
Датум на внесување: 16.Февруари.2010 во 00:06
koj VIP VO drzavickava nasa:D

Постирано од: mungos80
Датум на внесување: 16.Февруари.2010 во 01:55
Site se vip

-------------
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев

Датум на внесување: 16.Февруари.2010 во 12:50
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Во еден медиум пишува жена на еден поранешен претседател а во друг жена на поранешен премиер, колку е тешко да се претпостави...

Е сега баба Нада сигурно не е, а не е ни Црвенковица бидејки таа за разлика од својот сопруг воопшто не беше експонирана ни како госпоѓа претседател а камоли сега. Барем таа има врлина и скромност и до неа многу блиска по однесување е сегашната прва дама - Маја Ивановска која засега држи солидно место по скромност. Истото може да се каже и за сегашната ( а и бившата Груевска). Скромни, ненаметливи. Значи ќе мора да трошиме мозок да дознаеме кој сеголема%20насмевкаголема%20насмевка

-------------

Постирано од: Генерал Митре
Датум на внесување: 16.Февруари.2010 во 13:38

ех да се шијат само костуми , арно ќе е .......... на оваа држава и народ одамна му се шијат нешта по подруми и во најдобар случај , штабови голема%20насмевка

Еееееееееее повнимателно со штабовите!!!!Мојот е чист како солза

Постирано од: Македон
Датум на внесување: 16.Февруари.2010 во 21:24
Originally posted by fiks fiks напиша:

Ајде ќе покаже времето што ќе се случи,макар да имам голем сомнеж дека некоја голема риба ќе ја објават јавно.

Сега не сум правник и не знам која тежина има име во тевтер напишано.
Не знам дали тоа може да се искористи во некоја си судска постапка,освем ако првообвинетата не посведочи за тоа.

Во тефтер секој може се и сешто да си пишува, многу тешко дека тоа би поминало како доказ во суд. Како би можело да се потврди дека во тефтерот некој не си пишувал имиња кои немаат никаква поврзаност со настанот?! Многу тешко, доколку има сомнеж, треба сите осомничени да се подведат на тестови, испрашувања и слично, па дури тогаш можеби и нешто би се потврдило, што чисто се сомневам.
А и како ќе се потврди дека во тефтерот другата личност знаела што пишува? Таа можеби си пишувала без некој друг и да знае дека таа што пишувала постои зар не? При непостоење на друг материјален доказ, сето ова претставува навистина само нечие пусулче, а не и клучен доказ . Доколку постои друг материјален доказ, кој ќе го потврди сето ова, тогаш веќе друга е приказната.

Дури и тоа што им ги знаела броевите не е некој којзнае каков доказ.

-------------

Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 16.Февруари.2010 во 21:33
samo brend i kokain ???  a seks neshto ova ona збунетост   nishto od toa ??aa???плазење

-------------

Постирано од: да бе
Датум на внесување: 16.Февруари.2010 во 21:34
глупчо

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=cG_uWZxKaoU - ¡ʎɐp ʎɯ ǝʞɐɯ 'pɐǝɥɐ oƃ

Постирано од: zagor
Датум на внесување: 17.Февруари.2010 во 13:59
Osobeno me interesira imeto na poranesnata prva dama, ima samo dve moznosti Trajkovska ili Crvenkovska...

..a sto na Nadeto nema da i stoi nekoe fustance...збунетост

-------------
...zagor e ziv,se drugo e laga.

Датум на внесување: 18.Февруари.2010 во 11:48

Најден вториот, најцрн, тефтер на мадам Пепи

„Црниот тефтер“ на Персида Момировска-Пепи, кој деновиве го вознемири скопскиот џетсет не е единствената тетратка што завршила во рацете на полицијата при претресот на импровизираниот бутик во скопската населба Тафталиџе

Од извори на истрагата дознаваме дека во МВР се наоѓа уште еден тефтер, кој можеби уште повеќе го заслужува епитетот „црн“. Имено, Момировска, како и секој деловен човек, водела книговодствена евиденција во која, освен остварениот профит, се наведени и должниците.

Нашите извори неофицијално велат дека на увид кај полицијата е и „црната тетратка“ во која имало исто така имиња на познати личности од скопскиот џетсет, кои на Момировска и должеле пари за скапата стока што ја набавувале од нејзиниот бутик.

Сепак не е познато дали наведените високи суми долгови биле само за брендирана облека или некои од нив биле и за кокаинот.

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=21710103595&id=9&setIzdanie=21912

Џет сет кој својата облека ја купува на црно, шо џет сет ќе беше...Но каков народ таква држава па зошто и џет сетот да биде различен , се е фалш...

Постирано од: zagor
Датум на внесување: 18.Февруари.2010 во 12:09
....se okolu nas e nerealno...lazlivo..ednostavno..zabegano.

-------------
...zagor e ziv,se drugo e laga.

Датум на внесување: 18.Февруари.2010 во 13:04
Originally posted by zagor zagor напиша:

..a sto na Nadeto nema da i stoi nekoe fustance...збунетост

госпоѓа Нада Глигорова нели почина минатата година?збунетост
Тефтерите може некому добро ќе му послужатизненадување
Сите се зафативме со тефтерите и никако да подискутираме за она што е поважно- купување без фискална сметка. Жал ми е за продавачките кога ги чекам да ми ја подадат фискалната а тие во фрка, ама секогаш им с еизвинувам дека не е до довербата во нив, туку до стравот од казните до 15 метри од продавница.
Мислам дека фер би било сите од тефтерите да си платат и за фискална- казни де.голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 19.Февруари.2010 во 17:59
Aj vecer ke doznaeme bajagi od ministerkata. Ke bide gostinka kaj Milenko. Ke se zadovoli ljubopitnosta kaj narodot. намигнување

-------------

Датум на внесување: 19.Февруари.2010 во 18:08
сакаш да кажеш дека на латас му следува отказ па сега министерката ќе ги кажува информациите од прва рака ? ............смеење

-------------

Датум на внесување: 19.Февруари.2010 во 18:23

сакаш да кажеш дека на латас му следува отказ па сега министерката ќе ги кажува информациите од прва рака ? ............смеење

Pu pu skraja bilo, zosto da mu dadat otkaz (ova stanuvam sozaliva otkako doznav deka e vlashki zetголема%20насмевка)
Vaznite informacii tecat  na ovie tri mesta kaj Milenko, pa kaj Janko, pa na Sitel ili obratno. Po nekoe vreme moze i na kanal 5, pa na kraj ako ne se prezafateni moze i nekoja izjava za drugite mediumi.
Toa sto Milenko e najbrz na pokana nikoj ne im e kriv na drugiteнамигнувањенамигнување
Vazno nie vecer ke doznaeme koj kupuval. A bash mislev da odam na teatar, ama sega ne odam. Ostanuvam doma da se zabavuvamголема%20насмевка

-------------

Постирано од: Zeksi71
Датум на внесување: 21.Февруари.2010 во 09:01
Bre sto seirdziski narod, da cuva gospod. Najbitnata rabota e sto se pravelo vo butikot, koj pazaruval tamu, koj doagjal, koj se seksal itn...

Ne e ni cudo sto drzavata ni e dovedena do vakvo deredze, neli narodot ja pravi drzavata. Kakov narod takva i vlast, takva i drzava.

Jaka muda Pepi ja fatile so droga i so kradena roba. Takvi kako Pepi ima desetici vo MK pa nikoj ne gi spomnuva.

-------------
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ

Постирано од: Zeksi71
Датум на внесување: 21.Февруари.2010 во 23:05
A od seto navedeno za nekoja si Pepi najbiten bil tefterot, da se objavel.
Poveketo vo nedostatok na sopstveni interesni momenti vo zivotot se zanimavat so tefterot na Pepi.

-------------
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 22.Февруари.2010 во 00:56
После сите напорни теми за делби, партии, предавства... на политика, темава му доаѓа нешто како трач рубрика во ТВ Дневник, колку за релаксација на нерви...голема%20насмевка

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Постирано од: емил
Датум на внесување: 22.Февруари.2010 во 17:05
"Нова Македонија": Персида Момировска обезбеди уште обвиненија 

Една недела беше потребна на македонското МВР и царината, за да заклучуваат очигледно, а имено дека Марковите облека во вредност од околу 200 000 евра, откриени во импровизирани бутик на Персида Момировска во Скопје се доставени шверцувани, пишува денеска македонскиот весник "Нова Македонија". Така полицијата вчера покрена уште едно обвинение против Момировска - овој пат за шверц и царинска измама. Детали за начинот на кој стоката е стигнала во Скопје сепак, МВР не располага. Момировска е раскажала за тоа од каде е доставена стоката, но не и за тоа кој и е помагал да внесе во државата, без да биде обмитена.
Колку митот не е платен Момировска не може да се процени, но се има предвид дека запленета стока е во вредност од 12 милиони денари, сумата е огромна, истакнува весникот.
Уапсењето на Момировска крена многу прашања и предизвика големо волнение пред се заради фамозните тефтери, што таа грижливо се запишуваат кој, што, колку и за кого е купувал.
Момировска беше уапсена  минатата недела, откако полицијата заплени пратка кокаин. Мозокот на операцијата Воислав Будисавлевич од Скопје се уште се крие.

-------------

Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 16.Јули.2010 во 13:43

Мадам Пепи “испрала“ 330.000 евра
Персида Момировска попозната како Мадам Пепи, која веќе доби пет години затвор за шверц на кокаин, доби кривична пријава и за перење на пари.

Министерството за внатрешни работи ја сомничи дека испрала 330.000 евра кои ги заработила на криминален начин.

“Во март 2009 година извршила уплата на банкарската сметка на правното лице „Порше Македонија“ ДООЕЛ Скопје за набавка на подвижен имот-патничко моторно возило марка АУДИ А4 во вредност од 1.823.475,00 денари. Уплатата ја извршила со разделување на трансакцијата на три дела за само четири дена, со цел да ја избегне должноста Банката преку која е извршено плаќањето да ја пријави ваквата трансакција до Управата за спречување перење пари и финансирање тероризам“, се вели во соопштението од МВР.

Други 72.800 евра, Мадам Пепи, според информациите од МВР, чувала во сеф на Алфа Банка во Скопје.

Според полицијата, најголемиот дел од криминално стекнатите парични средства во периодот од 2007 до 2010 година ги пуштала во оптек надвор од Македонија за купување роба, при што на Италијанската граница пријавувала пари за кои Италијанската Царинска служба и издавала Декларации за трансфер на парични средства еднакви или поголеми од 10.000 евра  на вкупен износ од 221.600 евра.

Автор на веста: Нетпрес

-------------

Датум на внесување: 16.Јули.2010 во 13:44
испрала 330 000 евра ....... сиќа во однос на парите кои секојдневно се перат од страна на разно разни фаци на власт голема%20насмевка

-------------

Постирано од: marsovec
Датум на внесување: 16.Јули.2010 во 14:09
400 илјади евра за совети на Коце шо да прае со сообраќајот при центарот.600 илјади евра  за да ни кажат дека трошиме струја.....милиони дека ние сме Македонија, стотици илјади дека нешто се случило пред некое време, исто и за собранието...
Ова да не е зафрканција сои народот и дефокусиртање од законот за неплаќање на фирмите, укинување на паушали и дневници...како би рекле пр*ање на работникот...ѓаволкловн

-------------
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС

Датум на внесување: 16.Јули.2010 во 15:52
toa ti se vika ,..konstruktivnost!изненадување

....vo tamanenjeto na ...drzavataда

-------------

Датум на внесување: 16.Јули.2010 во 16:13
Се за....еба...ваат...со народот...не е заедно со народот, туку на грбот на народот...
Кого ќе го стават на списокот ќе го исголема%20насмевкакористат за дефокусирање на јавноста...Зарем не постои презумција на невиност????
Или постои само за нивните???

-------------

Датум на внесување: 16.Јули.2010 во 16:26
madam pepi?.збунетост..sigurno i javna kukja imala,...ama , ne javna za javnosta ,..tuku za ...javnite lichnosti.

-------------

Датум на внесување: 16.Јули.2010 во 16:41
Работава е толку јавната ...та ќе ја јавната ...таа која е веќе јавната...
Макартиевиот период беше нешто ко оба нашиов...но за нашиве капата долу, си ја знаат работата, а и ова Гебелс,...мачкина кашлица...Остајте го оној нивниот градоначалник што повторува ли повторува - немали кадри и способни па морале се едни исти да постравуваат на повеќе места.Ма кадри се ( на партијата) но некадарни држава да напненерават а и да ја одржат...

-------------

Датум на внесување: 16.Јули.2010 во 17:00
да

kako li samo ne te mrzi...tolku konstruktiven da bidesh?изненадување
ne me teraj  i tebe da ti simnam ,...........edna kapa?збунетостголема%20насмевка

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk