Испечати | Затвори го прозорот

Близнаци - две во едно или едно во две?

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Семејство
Опис на форумот: ... до шесто колено
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=21121
Датум на принтање: 25.Септември.2022 во 20:35
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com


Тема: Близнаци - две во едно или едно во две?
Постирано од: bijonse1
Наслов: Близнаци - две во едно или едно во две?
Датум на внесување: 12.Декември.2009 во 17:00
Близнаци еднојајчани дали навистина исто  функцинираат ......
меѓусебе поврзани .....
Коментари околу нив .......ама и слики од еднојајчани близнаци....голема%20насмевка
Коментари:
Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 12.Декември.2009 во 17:09

It's karaoke time for Annabelle, Alex, Sarah, Olivia and Zoe. Picture: TANYA FRY

Related image        Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 12.Декември.2009 во 17:18
Image result for twins mishel butel    Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 12.Декември.2009 во 17:24
Image result for twins


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 12.Декември.2009 во 17:27
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 12.Декември.2009 во 17:33

    Image result for twinsПостирано од: bijonse1
Датум на внесување: 12.Декември.2009 во 17:43

Египетска загатка на тивката прегратка


...,,Нијанкхкхнум и Кхнумхотеп се држат за раце и се допираат со носовите, омилениот начин на бакнувањe.Двајцата мажи насликани во прегратка во една египетска гробница веќе 43 години цел на разни шпекулации.Пред повеќе од 40 години, кога египтолозите првпат влегоа во гробницата, очекуваа да бидат изненадени. Истражувачите на новооткриени гробници секогаш го очекуваат тоа, но овој пат не беа разочарани, беа збунети. Тоа беше во далечната 1964 година, пред Каиро, во непосредна близина на Скалестата пирамида во некрополисот на Сахара и малку подалеку од сфингите и пирамидите во Гиза. Во новооткриената гробница немаше кралски мумии или запрепастувачки накит. Меѓутоа, истражувачите сопреа со потрагата кога нивните ламби од керозин фрлија светлина врз уметноста на ѕидот во најсветата просторија.

Таму, изделкани во камен, беа сликите на двајца мажи како се прегрнуваат. Нивните имиња беа испишани над нив: Нијанкхкхнум и Кхнумхотеп. Иако не биле благородници, сепак, тие биле многу почитувани во палатата како главни маникири на кралот во периодот од 2380 до 2320 г. пр.н.е., во времето познато како петтата династија на Старото кралство. Дотерувањето на кралот била почитувана професија. Археолозите беа изненадени. Во антички Египет вистинска реткост било елитните гробници да бидат делени од две лица со очигледно ист статус. Вообичаената практика за таквите мртовечки храмови била тие да бидат последното почивалиште на една истакната личност, неговата сопруга и децата. И уште поневообичаено било две лица од ист пол да бидат насликани прегрнати. Во други сцени се гледа како тие се држат за раце и се допираат со носовите, омилениот начин на бакнување во антички Египет....,,


... ,,Сликите на Нијанкхкхнум и Кхнумхотеп изделкани во нивната гробница крај Гиза, подигната за време на Старото кралство
. Со текот на годините уметноста од ѕидот на гробницата инспирираше забележителни шпекулации. Една интерпретација беше дека двете лица биле браќа, најверојатно идентични близнаци и ова можеби е најпрвиот опис на близнаци. Другата, пак, беше дека лицата биле во хомосексуална врска, понова интерпретација што доби поддршка меѓу геј-поддржувачите. Сега египтолог на Њујоршкиот универзитет влезе во дебата со трета интерпретација. Тој собрал посредни докази дека двете лица можеби биле споени близнаци, познати како сијамски близнаци...,,Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 12.Декември.2009 во 17:47
СЕЛО СО 250 ПАРА БЛИЗНАЦИ

....,, Докторите и научниците веќе долго време се обидуваат да откријат во што се состои тајната на индиското село во кое живеат 250 пара близнаци..
Процентот на близнаци во селото Kodinhi во Kerali е шест пати поголем од светскиот просек на раѓање на близнаци.Само минатата година во ова село се родиле 15 пара близнаци од кои сите се потполно здрави, а во последните пет години во селото се родиле дури 60 пара близнаци.Феноменот на раѓање близнаци во ова село не е разјаснет, а научниците тврдат дека со детална биохемиска анализа на ова подрачје би можело да се открие зошто рагањето близнаци е толку честа појава.Оваа појава во селото е забележана три генерации наназад, а селаните се сеќаваат дека пред тоа не било вака често раѓањето на близнаци...,,не%20знам


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 22:30
Related image   Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 22:32
Related image    Image result for twins


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 22:36
Image result for twins Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 22:37
Image result for twins


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 22:41
Image result for twins 


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 22:42
Image result for twins


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 17.Декември.2009 во 22:28
http://www.deathandtaxesmag.com/wp-content/uploads/2013/11/olsen-twins-e1383855575847.jpg

-------------


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 17.Декември.2009 во 22:30
Image result for twins


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 17.Декември.2009 во 22:33
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02255/twins_2255506b.jpg

-------------


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 09.Јануари.2010 во 23:40


-------------


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 09.Јануари.2010 во 23:53
http://www.premisemarketing.com/images/uploads/tweens_and_brands.jpg

-------------


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 10.Јануари.2010 во 18:36
Image result for twins


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 11.Јануари.2010 во 23:09
...порториканскиот пејач Рики Мартин со близнаците Мет и Валентино
Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 11.Јануари.2010 во 23:13
Related image

феномен дупли, црно и бело а сепак еднојајчани близнаци ! среќа


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 12.Јануари.2010 во 21:22
http://www.solipamet.com/wp-content/uploads/2008/07/sp-botox.jpg

четворка? 2 х близнаци плазење


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 22.Јануари.2010 во 18:29
http://www.stephan-ivanov-gynaecology.com/picks/Joshua%20and%20Lucas.jpg    http://www.stephan-ivanov-gynaecology.com/picks/bliznaci_a.JPG

-------------


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 22.Јануари.2010 во 18:32
Twins%20by%20Bliznaci.     http://www.infotourism.net/documents/2010_bliznaci.jpg

-------------


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 22.Јануари.2010 во 18:35
http://images.china.cn/attachement/jpg/site1006/20090104/001aa0bcc1d70aca53f903.jpg  http://i.imgur.com/ObimcjX.jpg

-------------


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 22.Јануари.2010 во 18:36
http://www.hp-lexicon.org/images/film/gf/twins-gf.jpg       http://www.topnews.in/health/files/Identical-Twins.jpg

-------------


Постирано од: THEPRINCESS
Датум на внесување: 28.Јануари.2010 во 19:16


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 28.Јануари.2010 во 22:34
http://www.porhomme.com/wp-content/uploads/2009/06/christian-bale-terry-richardson-june-2009-gq-mag-2.jpg
-------------


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 28.Јануари.2010 во 22:39
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 28.Јануари.2010 во 22:40
Image result for twins        Related image        Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 28.Јануари.2010 во 22:43
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 28.Јануари.2010 во 22:45
Image result for twinsПостирано од: bijonse1
Датум на внесување: 28.Јануари.2010 во 22:46
  Related image           Related imageRelated image      


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 28.Јануари.2010 во 22:47
Image result for twins


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 28.Јануари.2010 во 22:49
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 28.Јануари.2010 во 22:49
Image result for twins " rel="nofollow - " rel="nofollow -


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 28.Јануари.2010 во 22:51
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 28.Јануари.2010 во 22:52
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 28.Јануари.2010 во 22:53
Image result for twins     Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 28.Јануари.2010 во 22:54
Related image     Related image   Related image  


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 28.Јануари.2010 во 22:56
Image result for twins


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 28.Јануари.2010 во 22:59
Related image   Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 01.Февруари.2010 во 21:45
Image result for twinsПостирано од: bijonse1
Датум на внесување: 01.Февруари.2010 во 21:47
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 05.Февруари.2010 во 23:04
Related image    Image result for twins


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 05.Февруари.2010 во 23:07
 Image result for twins         Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 05.Февруари.2010 во 23:11
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 05.Февруари.2010 во 23:13
      Related image    Image result for twins
   


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 05.Февруари.2010 во 23:16
 
         Related image               


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 05.Февруари.2010 во 23:20
          Image result for twins    


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 05.Февруари.2010 во 23:23
Related image


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 05.Февруари.2010 во 23:24
Originally posted by bijonse1 bijonse1 напиша:

            http://z.about.com/d/multiples/1/0/f/3/blgalm1.jpg
 
 
....лелееее  што се слатки .....љубовљубовљубов


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 07.Февруари.2010 во 22:21
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 07.Февруари.2010 во 22:22
Image result for twins   Image result for twins


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 07.Февруари.2010 во 22:23
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 07.Февруари.2010 во 22:24
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 07.Февруари.2010 во 22:25
Related image     Related image    


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 22.Февруари.2010 во 20:12
       Image result for twins


Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 23.Февруари.2010 во 14:32


-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН


Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 23.Февруари.2010 во 14:38


-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 10.Март.2010 во 22:52
Image result for twins


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 10.Март.2010 во 22:54
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 10.Март.2010 во 22:56
Image result for twins       Related image


Постирано од: brza
Датум на внесување: 11.Март.2010 во 14:28
mislam deka naslovot povekje odgovara na ,...sijamski bliznaci,...ne na obichnite!-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 13.Март.2010 во 17:11
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 18.Март.2010 во 17:34
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 18.Март.2010 во 17:35
Image result for twins


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 18.Март.2010 во 17:35
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 18.Март.2010 во 17:36
Related image        


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 18.Март.2010 во 17:37
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 18.Март.2010 во 17:38
Image result for twins


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 18.Март.2010 во 17:39
  Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 18.Март.2010 во 17:40
Image result for twins


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 18.Март.2010 во 17:41
Image result for twins    Image result for twins


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 18.Март.2010 во 17:42
Related image


Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 18.Март.2010 во 19:23

Близнаци - едно со црна, а друго со бела боја на кожата

Мајката на близнаците е црнка од Гана, а таткото е Германец.
голема%20насмевка


-------------
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.Постирано од: brza
Датум на внесување: 18.Март.2010 во 21:01
nishto chudno ako se zaedno ili vo brak!

....imashe ednash sluchaj ,..isto vo germanija,..na nekoj si zena mu da mu rodi bliznaci ,...ama ,...i ovie bile ...ednoto belo,...a, drugoto crno!изненадување ..,...a, shto da ti bila rabotata....pred da odi na rabota,..muz i go opnal k'o sekoj na svojata zena ,..ama ,..na ovaa pa, na rabota potoa i nekoj crnec i go svirnal .смеење

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: емил
Датум на внесување: 19.Март.2010 во 14:39
Раѓање близнаци голем испит за брачните парови

Раѓање на две, три или повеќе бебиња истовремено бара и психолошка и финансиска стабилност на брачните парови, покажаа резултатите на едно британско истражување, во кое се наведува дека родителите на близнаците се изложени на поголема опасност од разводи.

Една од причините се финансиските трошоци кои можат да ги нарушат односите меѓу брачните парови доколку врската не е доволно цврста.

Истражувањето покажа дека 20 отсто мајки на близнаци после трудничкото боледување не се враќаат на работа што дополнително го загрозува буџетот на семејството.

Со таа загуба на приходи се додава и набавката на здравствени производи, облека, кревет, количка со која се зголемува два или повеќе пати што е многу важен податок за општеството кое би требало да води сметка за наталитетот.-------------


Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 19.Март.2010 во 17:51
Па можеби и има вистина во ова, за паровите кои планирале семејство до  две деца но едно по едно, може да се најдат погодени и емотивно, физички и финансиски.
Не е лесно две бебиња одеднаш да се чуваат особено ако се нема поткрепа од страна.


-------------
Beauty fades, dumb is forever


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 04.Април.2010 во 01:52
   Image result for twins     


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 04.Април.2010 во 01:53
           Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 04.Април.2010 во 01:54
          Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 04.Април.2010 во 01:56
   Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 04.Април.2010 во 01:57
 http://1.bp.blogspot.com/_HMNymaZfJlY/TLN3N8qFqSI/AAAAAAAABNs/o0nC6Y-4feg/s320/Lata-Twins.JPG   Image result for twins     Image result for twins


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 04.Април.2010 во 01:59
  Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 04.Април.2010 во 02:00
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 04.Април.2010 во 02:01
Related image    


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 04.Април.2010 во 02:04
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 04.Април.2010 во 02:09
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 04.Април.2010 во 02:11
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 04.Април.2010 во 02:15
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 04.Април.2010 во 02:15
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 04.Април.2010 во 02:16
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 04.Април.2010 во 02:18
Image result for twins


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 17:54
 Село Кодини, во индиската држава Керала


Image result for twins village Kodinhi

живеат околу две илјади семејства, има дури 250 двојки близнаци.Според мислењето на лекарите, тоа е процентуално најголема популација на двојки во Индија, а веројатно и во светот.Овој невообичаен феномен ги заинтригирал генетичарите, бидејќи просекот на...зачестеност на раѓање на близнаци во светот е шест пати помал отколку во Кодини.Само лани, од 300 бебиња родени во селото, 30 биле близнаци.Бидејќи ниту една жена од селото не била на вештачко оплодување, доктор Срибриџу верува дека станува збор за начинот на исхраната.„Ако тоа навистина е случај, а може да се пакува и продава, тоа би можело да им биде голема помошна неплодните двојки“, вели тој.

Related image   Related image
Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 27.Јуни.2010 во 17:39
http://indianapublicmedia.org/amomentofscience/files/2010/03/identicaltwins-940x626.jpg

-------------


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 11.Септември.2010 во 15:34
Related image


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 11.Септември.2010 во 15:37
http://www.twinologys.com/wp-content/uploads/2012/11/shop_twin_stuff4multiples.com_1.jpg    http://img2.timeinc.net/people/i/cbb/2007/04/27/julia_roberts_042607_011_cbb.jpg

-------------


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 11.Септември.2010 во 18:48


-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk