Свадба?! Што е најважно за вашата свадба?
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Свадба
Опис на форумот: Свадби.Се на едно место..Модерна или Традиционална....или било каква?
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=20720
Датум на принтање: 27.Ноември.2024 во 20:28 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Свадба?! Што е најважно за вашата свадба?
Постирано од: picky
Наслов: Свадба?! Што е најважно за вашата свадба?
Датум на внесување: 11.Ноември.2009 во 12:09
Здраво, размислував за тоа на што ќе дадеме приоритет коа ќе правиме свадба бидејќи финансиите не кочат да имаме свадба како од филмовите . Сепак мислам дека мене најбитно ми е ресторанот да изгледа свадбарски :) свечено и да ми е украсен по желба. Сакам да знам што ви е вам најбитно за вашата свадба, освен изборот на правиот партнер :) избрете некоја комбинација: :) - местото каде ќе биде свадбата, - музиката - цените на мениата - изгледот на ресторанот, - украсувањето, - храната која ќе се послужува, - услугата - невестинската торта - нешто друго?!
------------- No expectations, no disappointments!
|
Коментари:
Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 11.Ноември.2009 во 12:16
Za mene e najbitno prvo maz da si najdam pa posle ke mu ja mislam za svadbata
------------- Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 11.Ноември.2009 во 17:19
Mislam deka treba dve svadbi. Prvata da bide samo imitacija i po pet godini zaednicko ziveenje da bide vistinskata.
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Постирано од: BisernA
Датум на внесување: 11.Ноември.2009 во 17:28
хмм... мислам дека темава повеќе ќе одговара во семејство
-------------
|
Постирано од: Evenstar
Датум на внесување: 11.Ноември.2009 во 20:35
Свадба?!
не дека не сум размислувала... ама се повеќе доаѓам до заклучок дека не сакам да правам традиционална свадба... најубаво да сме само ние двајца, кумот како сведок и тој што не венчава (матичар, поп, сеедно)...
што ќе ми е свадба од која без слики и снимки нема ни да паметам ништо....
------------- It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 11.Ноември.2009 во 21:24
picky напиша:
Здраво, размислував за тоа на што ќе дадеме приоритет коа ќе правиме свадба бидејќи финансиите не кочат да имаме свадба како од филмовите . Сепак мислам дека мене најбитно ми е ресторанот да изгледа свадбарски :) свечено и да ми е украсен по желба. Сакам да знам што ви е вам најбитно за вашата свадба, освен изборот на правиот партнер :) избрете некоја комбинација: :) - местото каде ќе биде свадбата, - музиката - цените на мениата - изгледот на ресторанот, - украсувањето, - храната која ќе се послужува, - услугата - невестинската торта - нешто друго?!
|
Да не е свадба. ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ВЕНЧАЊЕ? После венчање: Идат сите присутни у прв локал. Сите со младенци терат некое весеље, а потоа младенци ги напуштат и идат на медени месец........а останати се пијанчат........ То е савремена свадба......... Се остало е у стилот: ,,ТОА СУМ ЈАС/НИЕ,, ...али тоа е веќе надживеано... ова е вистинсјиот рецепт. Право, пробајте.........
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 11.Ноември.2009 во 22:20
свадба? никако би си го зела дечко ми...ранецот ...и две авионски карти за Париз со парите планирани за свадба...10 дена низ Франција...ммммммм...ќе ги памтам цел живот...а опа-иха ќе помине за 6 саати и нема да сакам веќе да се сеќавам на свадбата...на едните не им се погодила масата,на другите им била мала порцијата,третите се сликале 100 пати па ја сеа треба да им платам,четвртите биле многу блиску до музиката,на петтите не им се погодила музиката...а сме потрошиле еден куп пари... има поубави начини да се одбележи почетокот на заедничкиот живот...бар за мене
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 12.Ноември.2009 во 01:11
Andjelina напиша:
свадба?никакоби си го зела дечко ми...ранецот ...и две авионски карти за Париз со парите планирани за свадба...10 дена низ Франција...ммммммм...ќе ги памтам цел живот...а опа-иха ќе помине за 6 саати и нема да сакам веќе да се сеќавам на свадбата...на едните не им се погодила масата,на другите им била мала порцијата,третите се сликале 100 пати па ја сеа треба да им платам,четвртите биле многу блиску до музиката,на петтите не им се погодила музиката...а сме потрошиле еден куп пари...има поубави начини да се одбележи почетокот на заедничкиот живот...бар за мене
|
и јас сум за оваа варијанта
Париз,Милано,Виена,Рим,Барселона
многу би сакала да отидам
|
Постирано од: Biolica
Датум на внесување: 12.Ноември.2009 во 12:12
Mojata ne e son veke se planira uveliko
Vencavka od Vladika
kratka verzija , drugar mi od detsvo a na site tuka koj ne bile vo Pravoslavna crkva ke mue dozvivuvanje.
Lokal , sreden ukrasen od cvekara .
90 gosti , dve zivi muziki edna so Makedonska muzika ,edna poveke cover i Svedska .
Jadenje pienje do daska
Torta na 5 sprata mnogu slatka bev si ja birav sam i vkus i preliv , i izgled . Kohsta poveke od fustanot ama jebiga ednas se mazi coek , taka?:)
A da fali fustan , frizura i nakit , sve drugo e pod konec . Znam sekogas se stavam posledna hihih.
Meden mesec , ne bas ama 4 dena odmor vo Pariz:)))
|
Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 12.Ноември.2009 во 13:09
1. Вистинскиот/вистинската личност со која смен решиле да го минеме остатокот од животот.
2. Одбрани, драги луѓе на прво место, не битен квантитет како што некои прават туку квалитетен избор на гостите. Свадбата не е претстава за широките народни маси каде не се знае кој гостин од чија страна е. Тоа е прославување на започнувањето заеднички живот кој сакаме да си го поделиме со најдрагите.
3. Потоа музиката. Речиси еднакво важна како и изборот на гостите. Какви гости-такво расположение и соодветна музика. Ништо од типот на “кад би био рањен крви бих ти дала“
4. Убаво избрано мени.
5.Расположение, умереност, да не се чувствува притисок особено кај младоженците дека мора да исполнат нечии очекувања, да се однесуваат вака ил онака.Релаксираност.
------------- МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Датум на внесување: 12.Ноември.2009 во 14:54
Da ne se ide bez . . r na svadba
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 12.Ноември.2009 во 15:23
Biolica напиша:
Mojata ne e son veke se planira uveliko
Vencavka od Vladika
kratka verzija , drugar mi od detsvo a na site tuka koj ne bile vo Pravoslavna crkva ke mue dozvivuvanje.
Lokal , sreden ukrasen od cvekara .
90 gosti , dve zivi muziki edna so Makedonska muzika ,edna poveke cover i Svedska .
Jadenje pienje do daska
Torta na 5 sprata mnogu slatka bev si ja birav sam i vkus i preliv , i izgled . Kohsta poveke od fustanot ama jebiga ednas se mazi coek , taka?:)
A da fali fustan , frizura i nakit , sve drugo e pod konec . Znam sekogas se stavam posledna hihih.
Meden mesec , ne bas ama 4 dena odmor vo Pariz:))) |
....ha--a-a-aa-a-a-.........kakov Vladika ma....od iskustvo moe...od taa ceremonija ,brakot pobrzo se raspaga...
...samo eden pop..kolku da se bacam so deverusata...
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 12.Ноември.2009 во 15:25
kakva svadba!?.......a da mnogumina pravat i srebrena!
------------- always look on the bright side of the life!
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 12.Ноември.2009 во 15:26
...polu-srebrena..so edno dete...
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
Датум на внесување: 12.Ноември.2009 во 15:26
Ne mi e jasno samo sto prvo pravat nevestata i mladozenecot otkako ke zavrsi svadbata ?
|
Постирано од: DDarko
Датум на внесување: 12.Ноември.2009 во 17:20
da bide CST pokaneta e najvazhno
-------------
|
Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 12.Ноември.2009 во 18:43
zbunet напиша:
Ne mi e jasno samo sto prvo pravat nevestata i mladozenecot otkako ke zavrsi svadbata ?
|
Бидејќи магијата на првата брачна ноќ одамна е илузија, веројатно уморни ги прегледуваат подароците, гледаат дали нешто се дуплирало и го тргаат на страна и бројат пари (ако има и подароци во плик).
------------- МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 12.Ноември.2009 во 20:26
Се беше убаво и фустанот, цвеќето и тортата и црквата и самиот настан, гостите пребрани а сега од оваа временска гледна точка не знам дали воопшто требаше сетто тоа. Некако фрлени пари ми се...Освен тоа што си направив ќеифот носев невестински фустан и најпрекрасни кондури
Свадбено патување немавме зашто бевме заглавени со луѓе и локација.
Мислам дека венчавката треба да биде онаква каква младенците искрено посакуваат а не каква би сакале баби, дедовци, мајки, татковци, јатрви и сите останати креатори и планери кои не треба да се прашуваат за нешто што е многу лично освен ако.....некој од нив не ја спонзорира целата фешта.
Доколку си ослободен од туѓо финансиско и секакво влијание свадбата треба да биде онака како вие сте ја замислиле и како ви одговара на потребите и буџетот.
Малите дискретни прослави може да бидат многу убави но и големите гласни, весели свадби не се ништо помалку интересни
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
Датум на внесување: 12.Ноември.2009 во 21:51
Nie imame odvratna sega vo koja velime : " Mu zatvorija kuka na ovoj ". Se sramam taka sto sme vikale i se izvinuvam vo imeto na site niv sto vikale taka.
|
Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 03.Март.2014 во 22:23
Nevestata
------------- Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
Постирано од: Schatzii7
Датум на внесување: 08.Април.2014 во 14:08
Гостите...значи одбрани луѓе со кои се гледаш скоро секој ден и си близок, а не на свадбата да запознаваш дел од гостите.
------------- »Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|