Испечати | Затвори го прозорот

Дали се чувствувате дискриминирани,затоа?

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Забава, разно, игри, интима
Опис на форумот: џиџимиџарница
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=20115
Датум на принтање: 12.Февруари.2025 во 04:41
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Дали се чувствувате дискриминирани,затоа?
Постирано од: scream4help
Наслов: Дали се чувствувате дискриминирани,затоа?
Датум на внесување: 18.Септември.2009 во 16:28
Dali se custvuvate diskiriminirano,zatoa sto ste zensko i ste odbrale struka koja spored nekoi kvazi pravila nekoi ja smeetaat za maska?

-------------
http://www.glitter-graphics.com">

Коментари:
Постирано од: DDarko
Датум на внесување: 18.Септември.2009 во 16:40
Vidi scream4help, jas odbrav struka koja mnogumina ja smetaat za zenska, zatoa ne se custvuvaj loso, uzivaj vo novata ucebna godina!големо%20гушкање

-------------

Постирано од: sanja-a
Датум на внесување: 18.Септември.2009 во 18:08
јок

-------------
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн

Датум на внесување: 18.Септември.2009 во 18:14
Ajde temata da ni bide taen sostanok na dikriminirani luge vo zaednicite...голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Ajde da si gi kazuvame slabostite:
Mene tamu zenskite me siluvat...
Mavat me so gumicki...
I taka natamu.
Clen 25: 3 meseci zatvor za siluvackite!голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкагазење%20од%20смеење

-------------

Постирано од: емил
Датум на внесување: 18.Септември.2009 во 22:15
Като се има во предвид ке во последно време жените са силниот пол ,нема зошто да се усекjат дискриминирани.Во днешно време и мажите и жените имаат равни права.

Датум на внесување: 18.Септември.2009 во 22:42
Tochno Emil, mnogumina zhenski na primer koj se vo mashinskite struki ili pak vo policiskite struki mislat deka toa e samo za mazi ili mnogu mazi koj se vo medicinskite ucilista ili vo tekstilnite, se custvuvat kako samo zenska sredina da gi obzemala...
Pravata se isti bidejki site sme isti.среќа

-------------

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 18.Септември.2009 во 23:10
Originally posted by scream4help scream4help напиша:

Dali se custvuvate diskiriminirano,zatoa sto ste zensko i ste odbrale struka koja spored nekoi kvazi pravila nekoi ja smeetaat za maska?

а кои би биле на пример машки струки или професии според тие квази правила?збунетост

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 18.Септември.2009 во 23:13
jas licno pomalku se custvuvam diskirimina ili podobro kazano luto ...zatoa sto vo mnogu situacii mi prefrlite vo stil-pa kako sega elektro ,pa zosto sakas kompjuteri,a mojot odgovor-e zatoa sto gi sakam,toa sakam da rabotam a nvnata replika e -pa sto znam ovaa struka e nekako maska e,nelici za zansko ...lelee i sega i toa e eden od mnogute komentari a i ne samo komentari tuku i potcenuvaci pogledi i postapki ... grrr uste sme na balkan

-------------

Датум на внесување: 18.Септември.2009 во 23:15
za maski struki gi smetaa obicno onie struki koi sto se od tehnickite oblasti ,a kvazi pravila se onie pravila so predrasudi ,nepisani pravila taka narecni nametnati od posirokata narodna masa..

-------------

Датум на внесување: 18.Септември.2009 во 23:16
а тебе ти е гајле за таквите коментари? намигнување

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 19.Септември.2009 во 00:19
ne mi e gajle no povod mi bese ova za tema i diskusija i da vidam dali i drugi bile vo ili se vo slicna situacija...

-------------

Датум на внесување: 19.Септември.2009 во 00:24
Јас сум била, затоа и ти викам ич да не ти е гајлеголемо%20гушкање
Иако моето воопшто не се третира како “машка струка“, имаше многу такви кои така гледаат на занимањето.
А мене увце не ме боли свиркање

-------------
неколку жолти цветови.

Постирано од: Момче Македонче
Датум на внесување: 19.Септември.2009 во 00:41
Зарем сеуште има машки и женски струки?

-------------
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев

Датум на внесување: 19.Септември.2009 во 00:45
Originally posted by Момче Македонче Момче Македонче напиша:

Зарем сеуште има машки и женски струки?

По принцип да.Али во денешно време све е многу относително

Постирано од: Момче Македонче
Датум на внесување: 19.Септември.2009 во 00:47
Не ти го разбрав најдобро ова относително, но во денешно време, разликата помеѓу мажите и жените, не само во струките, туку и во сите сфери на животот, и не е така голема,

-------------
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев

Датум на внесување: 19.Септември.2009 во 00:51
Originally posted by Момче Македонче Момче Македонче напиша:

, но во денешно време, разликата помеѓу мажите и жените, не само во струките, туку и во сите сфери на животот, и не е така голема,

е ово значи относително на моjот jазик намигнувањенамигнување

Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 19.Септември.2009 во 01:33

jas licno pomalku se custvuvam diskirimina ili podobro kazano luto ...zatoa sto vo mnogu situacii mi prefrlite vo stil-pa kako sega elektro ,pa zosto sakas kompjuteri,a mojot odgovor-e zatoa sto gi sakam,toa sakam da rabotam a nvnata replika e -pa sto znam ovaa struka e nekako maska e,nelici za zansko ...lelee i sega i toa e eden od mnogute komentari a i ne samo komentari tuku i potcenuvaci pogledi i postapki ... grrr uste sme na balkan

Неки викет " follow r heart " имет и неки други интересни али мало битније то .... со сила убајна не бива ... значи мојш да бидиш или работиш само она шо ти сакаш да бидиш и работиш ...

-------------
I'm out bcz of pathetic around here

Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 19.Септември.2009 во 08:36
Vo sekoja  profesija ima polovi ''natrapnici'' i ako sekoj si ja raboti rabotata shto go ispolnuva so sovesnost ,voopshto nema prostor za chuvstvo na dikriminiranost.

Датум на внесување: 19.Септември.2009 во 20:07
Originally posted by renatax renatax напиша:

Vo sekoja  profesija ima polovi ''natrapnici'' i ako sekoj si ja raboti rabotata shto go ispolnuva so sovesnost ,voopshto nema prostor za chuvstvo na dikriminiranost.

Jas sum ne se custvuvam "natrapnik" vo mojata profesija zatoa sto sum zensko potpolno si vo pravo renatax jok ne smee i ne treba da se chustvuvame diskriminirani no luto da ..BlackDevil,yeap si ko sledam srceto i si go rabotam toa sto si go sakam

-------------

Датум на внесување: 19.Септември.2009 во 20:15

Originally posted by renatax renatax напиша:

Jas sum ne se custvuvam "natrapnik" vo mojata profesija zatoa sto sum zensko potpolno si vo pravo renatax jok ne smee i ne treba da se chustvuvame diskriminirani no luto da ..BlackDevil,yeap si ko sledam srceto i si go rabotam toa sto si go sakam

Samo napredнамигнување
I za mene odsekogash bile predizvik mashkite profesii,pokazi im na tie okolu tebe deka ne e sve do polot,tuku do voljata,znaenjeto ,darbata i afinitetot kon   ona shto sme go izbrale za profesija.големо%20гушкањеголема%20насмевка

Постирано од: alan ford
Датум на внесување: 19.Септември.2009 во 21:52
pa ne bas

-------------
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 19.Септември.2009 во 22:03
Неееизненадување

-------------

Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 21.Септември.2009 во 13:06
Порано многу повеќе се чувствував демотивирана да се бавам со одредени работи затоа што не се многу „женски„ и дефинитивно постои дискриминација помеѓу половите во одредени професии, и тоа е значително намалено но се уште застапено во голема мера.
Мажите се сеуште далеку поплатени во бизнисот од жените за истата работа.
Сега повеќе не се чувствувам така зошто точно знам што ми одговара да работам и природата на работата не е стриктно машка или женска но сепак преовладуваат жените.
Сите професии врзани за грижа, едукација, хигиена и оддржување им се многу посвојствени на жените а тие знаеме сите дека се на дното на листата на платени професии, така да повеќето од жените свесно се нафаќаат да работат нешто што знаат дека нема да им донесе богатство а ниту блескава кариера.
Жените многу често и бираат професии каде ризикот е помал  и од поинаков тип. Повеќето жени медицинари ќе се определат за сестри,општа пракса, забари наместо да специјализираат хирургија.
Зошто? И автоматски помалку се платени.
Исто и во авијацијата трчи-трчи жена пилот се среќава. Можеби и поради фактот дека типот на интелигенцијата и физичката спремност за оваа струка им е многу понаклонета на мажите но постојат  успешни жени пилоти што значи дека митот дека жените не ги бива-не е вистина.
Жените и многу често остануваат на маргините на заработка и општ прифатени женски професии бидејќи тие истите им нудат пофлексибилно организирање на сејниот живот околу децата.
Кога мажите бараат работа не мислат колку време ќе поминуваат со децата, туку ги интерерсира коллу можат да заработат.
 Мал е процентот на оние што заработуваат енормни суми на пари така да зборувам за поголемиот број на население, за оние обичните луѓе.

-------------
Beauty fades, dumb is forever

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 21.Септември.2009 во 13:16
исклучиво и само кога ме банира и тоа една иста особа без повод и причина ........ тогаш навистина се чувствувам дискриминиран .....плачење

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Постирано од: ultra
Датум на внесување: 21.Септември.2009 во 13:29

za maski struki gi smetaa obicno onie struki koi sto se od tehnickite oblasti ,a kvazi pravila se onie pravila so predrasudi ,nepisani pravila taka narecni nametnati od posirokata narodna masa..

Eve mojata struka e od tehnickite oblasti.

Diskriminirano ne se osekjam posto ja cenat mojata rabota. Od druga strana poubavo se osekjam koga rabotam so mazi. So zeni koga se raboti ima povekje ljubomora.

Rabotata e da dojdes do rabotnoto mesto. Posle mozes da se dokazes na delo.

Koga aplicirav nemase drugi, mozda da aplicirase masko so moite kvalifikacii, nemase da go dobijam rabotnoto mestoзбунетост Mozda togas bi se osekjala diskriminirano...

Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 06:39
не ,не се чусвувам дискриминиран од ништосреќа

Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 22.Октомври.2009 во 13:43
ponekogash oti sum chupe pol

-------------

Постирано од: pagane
Датум на внесување: 22.Октомври.2009 во 13:44
многу дискриминирана се осекjам..но не во однос на струката.

Постирано од: brza
Датум на внесување: 22.Октомври.2009 во 14:11
a, se pojavam...stalno nekoi budali trchaat po mene...barajki  vlakno vo jajceto ..ne znam shto e toa?!збунетост

.

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: brza
Датум на внесување: 06.Март.2010 во 00:19
DDDddddaaaaaaaaaaaaaaaa.............тага

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: Tiggy Vicious
Датум на внесување: 08.Март.2010 во 08:30
Да. Не во професијата (не ни работам), туку во другите области.

-------------
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality

Постирано од: BisernA
Датум на внесување: 08.Март.2010 во 09:39
ДА !!! се чувствувам многу дискриминирано од останата светска популација... никој не се грижи за мене кога ќе падне и кога ќе замрзне снегот лутина

-------------

Датум на внесување: 27.Март.2010 во 16:36
Не!
Воопшто не се чувствувам дискриминирано.

-------------
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk