И жените се фалат со списокот на љубовници!
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Секс
Опис на форумот: Неисцрпна, најчитана... најжешка тема...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=19271
Датум на принтање: 27.Ноември.2024 во 17:09 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: И жените се фалат со списокот на љубовници!
Постирано од: LouWeed
Наслов: И жените се фалат со списокот на љубовници!
Датум на внесување: 01.Јуни.2009 во 15:27
И жените се фалат со списокот на љубовници!
Собирањето нa сексуални трофеи никако не е само машко хоби. И многу жени имаат мажи само за секс. За какви жени се работи?
Што е трофеен секс?
Според мислењето на колумнистката на Guardian U.K Памела Стивенсон Коноли таканаречениот трофеен секс е секс кај кој се работи за заведување мажи исклучиво заради сексуално задоволство, а по кое ладнокрвно го отфрлаат.
Новинарката на порталот The Frisky, С.Вајтхил тврди дека таквите жени се се повеќе и повеќе. Дали трофејниот секс стана нов тренд помеѓу жените кои не се во брак и дали мажите се всушност жртва на таквиот секс или и самите уживаат во него?
Мажите можат да уживаат во таквиот секс само ако сфатат дека бараат само кратка и брза авантура.
Жешка акција
Жените се повеќе уживаат во состаноците со мажи само заради брза авантура. Некои велат дека во последниве години машките и женските погледи на сексот драстично се променети.
Жените ја ставаат кариерата пред чувствата и љубовната врска, додека мажите се повеќе бараат нежност и сигурност.
Кај сексот заради трофеј не се работи за само освојување мажи, а потоа за желбата што побрзо да се ослободат од својата ’жртва’, туку се работи за сексуално самоуверени жени кои мислат дека можат да го добијат секој маж кој ќе го посакаат.
Се рaзбира, се работи и за гордост, да се дополни списокот на мажи со кој спиеле, бидејќи ги сметаат за своја награда.
Трофеен секс за стекнување на самодоверба?
Трофејниот секс е само потврдување на сексуалното самопочитување и собирање на награди во поглед на луѓе, локации и начин на секс. Би можеле да го означиме како фетиш, кој кај некои жени е собирање на предмети, односно спомени кои им припаѓаат на мажите со кои спиеле.
Многу од нив сакаат само брза авантура во која не сакаат да внесуваат емоции. Доколку мажот сака авантурата да ја претвори во сериозна врска, набрзо би добил негативен одговор.
ajjde, vase mislenje, iskustvo.....etc....
------------- http://www.myspace.com/louweed666 - NICE BOYs DONT PLAY ROCK&ROLL
|
Коментари:
Постирано од: blackeye
Датум на внесување: 01.Јуни.2009 во 17:56
jas ne..i toa go smetam za mnogu "nisko" bez rzlika dali stanuva zbor za masko ili zensko
jas licno sum nemala takvo iskustvo,kako se pogore navedeno..no sepak,glasav ne
------------- Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
|
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 08:40
a sto e "nisko"...falenjeto ili praenje spisok.....
|
Постирано од: Milaa
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 10:23
Не сите Не има и такви кои го разбираме зборот ИНТИМА во неговот вистинско значење
|
Постирано од: pagane
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 10:38
LouWeed напиша:
a sto e "nisko"...falenjeto ili praenje spisok..... |
хммм..имав една такава позната...правеше список, но не се фалеше...
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 10:40
Preziram lugje (bez ogled na polot) koi tragaat po trofei
Toa ne e samodokazuvanje,kaj niv problemot e pokomleksen...
|
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 10:44
Таке, Рени.По комплексен... се омешани ниска самодоверба, суета, себичност, танатосов нагон, при некои просто болест- нимфоманиjа
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 10:46
Pagane...istomislenichki sme na povekje polinja
|
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 10:47
renatax напиша:
Pagane...istomislenichki sme na povekje polinja |
И jас тоа го приметив.
|
Постирано од: blackeye
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 11:42
LouWeed напиша:
a sto e "nisko"...falenjeto ili praenje spisok..... |
pravenjeto spisok si e licno...mozebi si go pravis kako dokaz sprema samiot sebe
a falenjeto kon drugite...e toa e veke kako sto rekoa clenkite nad mene, dalku pokompleksen problem koj vo sebe gi sodrzi gorenavedenite problemcinja
------------- Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
|
Постирано од: Delicia
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 11:43
а кој го проверува списокот
------------- ...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
Постирано од: Popi
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 12:30
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 16:41
Им се сака, и уште ако им се може, си прават како ќе им дувне.
Жени што спијат со мажи чисто од задоволство, нагон и самодокажување се жени кои не сакаат да си го губат времето на „бркање„ на истите.
Не ги презирам, зашто како растат годините растат и сексуалните потреби а секој со кој што можеш да имаш секс не значи дека е и материјал за врска.
Оваа појава не мора стриктно да е врзана со собирање поени или „трофеи„ туку за самостални сексуално ослободени жени кои немаат обврски спрема никого и ништо го живеат животот онака ко што им одговара.
Чист пример-Саманта од Сексот И Градот.
Ова мора и таков да си скроен, не може секој.
Уште едно нешто-кога сте осамени и со години се трудите да си најдете некој на поштен начин, преку културен флерт и состаноци, работите се одвиваат толку бавно чиниш децении ти треба да сретнеш некој што ти одговара.
Сексуално агресивните жени имаат многу поинтензивен и побогат друштвен живот и сигурна сум 100% дека мажите повеќе ги сакаат таквите
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 16:55
samo nek' mi se pofali,...
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 20:05
a sto e za falenje?
demek ima samo trojca na spisok, i bila stabilna
ili ima 50 pa e "ne"stabilna...da ne upotrebuam mozni navredlivi izrazi
|
Постирано од: Lithium
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 20:49
Кај машките најчесто списокот колку што е подолг толку е и повеќе за фалење, а кај женските пак треба да биде што пократок. Така се раководи денешницава
------------- You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 21:00
LouWeed напиша:
a sto e za falenje?
demek ima samo trojca na spisok, i bila stabilna
ili ima 50 pa e "ne"stabilna...da ne upotrebuam mozni navredlivi izrazi
|
Лоу , не памтам броjката но ми беше силен впечаток списокот...и се си мислам дека беше мегу 150-200 .. но тоа ти кажувам само за годинава во коjа бевме познати.
|
Постирано од: fragola
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 22:24
Jas samo se zalam.
------------- I get enough exercise...just pushing my luck.
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 22:26
tolku pisuvanje a niedna dosega ne se pofali ... da iznese nekoj spisok ... znaci daklem , ili ne e tacno ili dobro se krijat spisocite ... podobro duri i od onie na staljin ... za deportacija
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 09:25
GlenKlouz напиша:
Им се сака, и уште ако им се може, си прават како ќе им дувне. Жени што спијат со мажи чисто од задоволство, нагон и самодокажување се жени кои не сакаат да си го губат времето на „бркање„ на истите. Не ги презирам, зашто како растат годините растат и сексуалните потреби а секој со кој што можеш да имаш секс не значи дека е и материјал за врска. Оваа појава не мора стриктно да е врзана со собирање поени или „трофеи„ туку за самостални сексуално ослободени жени кои немаат обврски спрема никого и ништо го живеат животот онака ко што им одговара. Чист пример-Саманта од Сексот И Градот. Ова мора и таков да си скроен, не може секој. Уште едно нешто-кога сте осамени и со години се трудите да си најдете некој на поштен начин, преку културен флерт и состаноци, работите се одвиваат толку бавно чиниш децении ти треба да сретнеш некој што ти одговара. Сексуално агресивните жени имаат многу поинтензивен и побогат друштвен живот и сигурна сум 100% дека мажите повеќе ги сакаат таквите |
Glen, sum gledala nekolku (ne bash sledela kako "big-fan") epizodi od taa serija i kolku shto se sekavam ni drugata Jesika Parker, ne manjkashe mnogu vo brojnost, a duri i zarabotuvashe t.e. toa i beshe kako profesija - pishuvanje vrz osnova na sopstveni memoari...koi gi pretochuvashe vo ljubovni sluchki i dozhivuvanja i prodavashe kako nejzini knigi.
Pa sega se prashuvam, koja li e razlikata izmegju niv dve, vo primerov? I koja od ovie dve e "poshtena i stabilna" a koja e "neposhtena i nestabilna"? Ako go zememe faktot deka I DVETE go pravea toa od zadolovostvo...t.e. zatoa shto sakale?
btw. Chisto diskutabilno prashanje.
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 11:40
Одговор на твоето прашање Попи: двете беа сингл моми така, со разлика тоа што Кери-Сара Џесика Паркер со секој нов дечко се надеваше на партнер за озбилно и стабилна врска а оваа другава Саманта исклучиво од ќеф се манџаше, искористи и продужи даље. Таа не ги гледаше мажите како човечки суштества со емоции, само како пастуви за приплод.
А тоа „поштена и стабилна„ не држи вода зошто жена што си ги работи мажите како тесто не значи и дека е нестабилна.
Напротив може да е многу самоуверена и те како стабилна.
Знае што сака и не се двоуми при изборот.
И тоа ако некоја не се секса од што многу „држи„ до себе не ја прави светица ниту подобра личност.
Не знам за вас но толку многу пати во животот сум сретнала типови кои не вределе 2% како луѓе ама пустото го гледаш ти се свиѓа, лиги ти течат. Зошто ако си слободна некоја не би го креснала таквиот да си направиш мерак? Што има погрешно во тоа?
Зарем само привилегија на мажите е да посакуваат и да се однесуваат послободно.
Инаку повеќе ги пчитувам таквите жени што на ум-тоа на друм за разлика од оние многу „фините и поштените„, што роварат како црви и брегови ронат и ти копаат гроб позади грб.
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
Датум на внесување: 04.Јуни.2009 во 04:03
Se slozhuvam Glen. Vo predhodniot post i ne mi beshe bash jasno kade ti vo sluchajov ja stavash granicata na “poshtenost” i shto podrazbirash pod “sakanje”. Megutoa dobro e, zalkuchivme deka i vo dvete situacii im se saka…..i deka vo nieden sluchaj ne se raboti za “poshtenost” vo bukvalna smisla na zborot, nitu pak deka brojkata igra nekoja uloga, tuku zavisi od potrebite, pristapot kon vrskite i tretmanot kon spotivniot pol. Kako shto nekoi i znaat da kazhat, “koj shto bara i ke si najde”. I jas isto taka ne gi uprazhnjavam onie “poshtenite” koi se’ na kuti butni rabotat, ama nemam ni protiv ako nekoj saka da gi broi, toa e niven izbor, ne?
|
Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 19.Јуни.2010 во 20:26
Se mora da se zapise i dokumentira cisto za evidencija....sto znaes eve utre , zadutre eventualno posle 9 meseci sto ce se sluci...vaka proveris 'dokumentite' i znaes koj e (ne)srecnikot....
------------- You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 19.Јуни.2010 во 20:58
50-50 .... abe ajde ... nekoj laze .....
------------- Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus!
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 19.Јуни.2010 во 21:00
лажат сите ама е убаво
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Постирано од: Fleksii
Датум на внесување: 20.Јуни.2010 во 03:57
Maskite Nemaat Nisto Protiv Toa da Vie Zenskite Se falite So koj i kako ste bile. Toa e Plus za nas Maskite Reklama
|
Датум на внесување: 20.Јуни.2010 во 14:31
Fleksii напиша:
Maskite Nemaat Nisto Protiv Toa da Vie Zenskite Se falite So koj i kako ste bile. Toa e Plus za nas Maskite Reklama |
Vulneratus non victus!
|
Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 20.Јуни.2010 во 14:34
Битна е и содржината на рекламата.....може да е негативна
------------- И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
|
Датум на внесување: 23.Јуни.2010 во 19:38
Epa sega ima REKLAMI i ANTIREKLAMI koj kako ke se pokaze
|
Датум на внесување: 23.Јуни.2010 во 20:14
Ovde sekoj se reklamira .... a znaeme deka raklamite nikogas "ne drzat voda" ....
Vulneratus non victus!
|
Датум на внесување: 23.Јуни.2010 во 20:18
Otkoga reklamata ke ja vidis neli proizvodot se probuva
Ne drzat Voda, ama mnogu luge nasednale na reklama a nekoi i se ofajdile se usrekile. Koj sto bara i kako bara
|
Датум на внесување: 23.Јуни.2010 во 20:25
Fleksii напиша:
Otkoga reklamata ke ja vidis neli proizvodot se probuva Ne drzat Voda, ama mnogu luge nasednale na reklama a nekoi i se ofajdile se usrekile. Koj sto bara i kako bara |
Loso e koga treba da vidis reklama pa da zaklucis deka nesto ti treba ....
Vulneratus non victus!
|
Датум на внесување: 23.Јуни.2010 во 22:58
Датум на внесување: 13.Март.2012 во 11:50
Само што кај жените е обратно ... Мажите го дуплираат а жените го делат на пола ....
Vulneratus non victus!
|
|