Испечати | Затвори го прозорот

Бакнежи ...

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Љубов
Опис на форумот: Верност, другарство, страст, љубомора, мерак... или се’ заедно?
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=18729
Датум на принтање: 24.Ноември.2024 во 09:41
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Бакнежи ...
Постирано од: Mindy
Наслов: Бакнежи ...
Датум на внесување: 18.Ноември.2007 во 20:10
Дали некогаш ви се случило да ве бакне некоја личност која ви е само пријател , ништо повеке , а притоа да ви се допадне бакнежот и да  посакате да ја бакнете личноста повторно ? црвенеење

-------------

Коментари:
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 22.Ноември.2007 во 20:13
да, многу одамна, имав еден другар кој секогаш кога ке се сретневме ме бацуваше во уста а не во образ. тоа тогаш не ми пречеше затоа што не бев во врска, но сега сигурно би ми пречело. беше интересно, најмногу фактот дека он ме сакаше. голема%20насмевка

-------------
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....

Датум на внесување: 22.Ноември.2007 во 20:18
немаше ништо лошо, и двајцата бевме слободни, но сега тоа не би се случило..еве пример се шетам јас со дечко ми он со девојката, се сретнуваме и се бацуваме така сочно пред нив. тоа нема никаква смисла ни логика, затоа е подобро да си се повлечеме, ено е тоа што не е убаво друго е тоа што и веќе не го ни сакаме тоа и не ни причинува задоволство како порано.

-------------

Постирано од: zagor
Датум на внесување: 23.Ноември.2007 во 08:41
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

НЕ. пријател не ме бакнува ни во образ...

изненадувањезбунетост.....ZOSTO...????...NE SAKA...ILI...TI NE SAKAS???изненадување

-------------
...zagor e ziv,se drugo e laga.

Постирано од: Drlja
Датум на внесување: 23.Ноември.2007 во 14:42
Samo slucajnoнамигнувањецрвенеење posto imam devojka ne bi bilo vkusno neliзбунетост голема%20насмевка

-------------

Постирано од: Mishell_G
Датум на внесување: 30.Ноември.2007 во 20:54
Bi sakala da se sluci намигнување. Preku baknezot ke doznaam dali ima hemija megju nas.. љубов

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 01.Декември.2007 во 14:08
Ja so rodnini ne se bacuvam, a kamo li so prijateli...edino samo ako sum se predomislil vo vrska so prijatelstvoto...mene zensko makar i slucajno (vakov tip kao ja nema sansi slucaen pogled , ama ajde ke go krstime nekako ) da me pogledne siguren sum deka saka da mi dae ( oti vakov tip kao ja nema sansi da ne posakas da mu daes, vidi avatar...e toa e dobra vod...pardon maziste ) ama ne mozam da postignam  i toa e toa...mora da patat...a tek da gi baknuvam...a be brakovi ke pagaat kako kula od karti...

Постирано од: Mishell_G
Датум на внесување: 12.Декември.2007 во 03:29
Eh.. nema nisto obicno vo baknezot na onoj koj ti znaci nesto љубов.

Постирано од: аџија
Датум на внесување: 12.Декември.2007 во 11:28
Originally posted by Mona Liza Mona Liza напиша:

Дали некогаш ви се случило да ве бакне некоја личност која ви е само пријател , ништо повеке , а притоа да ви се допадне бакнежот и да  посакате да ја бакнете личноста повторно ? црвенеење

не.... али ми се случило обратното... т.е. да ме бакне во оној ритуал на бацување (десно-лево-десно) и така да ме ишлапа да више никад не посакувам да ме бакне, ниту да ми се доближи... Најчесто вакви појави се јавуваат после „бакнежи“ на тетки, стринки, баби итн... Бљак... Уште се ежам...

Постирано од: EvAngelos
Датум на внесување: 12.Декември.2007 во 11:44
мене доста често ми се дешава во оној ритул на бацување (десно-лево-десно) да ме утнат, намерно или не, и да ме бакнат во средина голема%20насмевка е сега, некогаш викам бљак, ама некогаш хммм се подзамислувам зависи од кого сум го добил бакнежот намигнување

-------------
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.

Датум на внесување: 12.Декември.2007 во 12:13
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

мене доста често ми се дешава во оној ритул на бацување (десно-лево-десно) да ме утнат, намерно или не, и да ме бакнат во средина голема%20насмевка е сега, некогаш викам бљак, ама некогаш хммм се подзамислувам зависи од кого сум го добил бакнежот намигнување

па сумљам дека ти е „пријатно“, ако те исшлапа тетка Љуба од село Горно Лапавиште...плазењеплазењеплазење

Датум на внесување: 12.Декември.2007 во 16:00
Originally posted by аџија аџија напиша:

Originally posted by Mona Liza Mona Liza напиша:

не.... али ми се случило обратното... т.е. да ме бакне во оној ритуал на бацување (десно-лево-десно) и така да ме ишлапа да више никад не посакувам да ме бакне, ниту да ми се доближи... Најчесто вакви појави се јавуваат после „бакнежи“ на тетки, стринки, баби итн... Бљак... Уште се ежам...

Јас си имам една навика во врска со тоа што ме вади од таква ситуација зашто ненормално сум осетлива на лице...кога ке чујам како урлаат роднини у двор (дека урлаат кога се поздравуваат) влагам во ВЦ отворам фиоката за итни случаеви и ставам маска на лице и тоа од глина што навистина ке им се одбие намерата да ме бацат....голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 13.Декември.2007 во 10:38
ја исто ко ќе видам многу „пожелна“ личност како се залетува, онака мушки ја пружам руката на три метри од мене, т.е. до кај шо стига, али во тој момент стига многу далеку верујте, па повеќето им е незгодно после тоа да ме бацуваат...

Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 14.Декември.2007 во 10:17
Трпам такви бакнежи, жал ми е така некоја бабичка без заби се залетала да ме бакне, се издржува, замисли колку ќе биде повредена да и се тргнам...ќе подголтнам ама стоички ќе поднесам таков влажен бакнеж, мислејќи при тоа дека всушност зарази најмногу се пренесуваат при ракување....

-------------
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.

Датум на внесување: 15.Декември.2007 во 13:37
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Трпам такви бакнежи, жал ми е така некоја бабичка без заби се залетала да ме бакне, се издржува, замисли колку ќе биде повредена да и се тргнам...ќе подголтнам ама стоички ќе поднесам таков влажен бакнеж, мислејќи при тоа дека всушност зарази најмногу се пренесуваат при ракување....

иииих.... а чекај малце? размислува ли некој колку ти ќе бидеш повреден-а? Колку твојата сексуалност ќе биде истрауматизирана?? woow   размислува ли некој колку пати ќе ти се враќа филмот, со пориви на повраќање итн.? болен

Едноставно преголема е цената за такво едно „искуство“ да се издржува стоички!

Постирано од: connected
Датум на внесување: 15.Декември.2007 во 14:23
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Јас си имам една навика во врска со тоа што ме вади од таква ситуација зашто ненормално сум осетлива на лице...кога ке чујам како урлаат роднини у двор (дека урлаат кога се поздравуваат) влагам во ВЦ отворам фиоката за итни случаеви и ставам маска на лице и тоа од глина што навистина ке им се одбие намерата да ме бацат....голема%20насмевка

чекај да видиш кога ќе се венчаш,на денот на венчавката, тек треба да се плашиш.
тогаш никаква маска нема да те спаси голема%20насмевка

-------------

Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 18.Декември.2007 во 01:23
[

Дождот тропкаше по шофершајбната како кинеско мучење...Беа на задното седиште од фиќото...нивните бакнежи беа толку страсни и врели што сосема го игнорираа изобличеното лице на воајерот притиснато на стаклото....

-------------
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.

Датум на внесување: 19.Декември.2007 во 19:14
Originally posted by connected connected напиша:

Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

чекај да видиш кога ќе се венчаш,на денот на венчавката, тек треба да се плашиш.
тогаш никаква маска нема да те спаси голема%20насмевка

мила размислував и за ова..братчетка ми најдобро направи само рака им пружаше и немаше гајле дека и она е чуствителна на кожа..замисли сте да ме испобацуваат по 3 пати до крајот на венчавката како крастава жаба ке бидам.тагатага

-------------

Постирано од: EvAngelos
Датум на внесување: 19.Декември.2007 во 20:09
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Дождот тропкаше по шофершајбната како кинеско мучење...Беа на задното седиште од фиќото...нивните бакнежи беа толку страсни и врели што сосема го игнорираа изобличеното лице на воајерот притиснато на стаклото....

газење%20од%20смеењеаплауз ме изнасмеа...додека читав си направив и филм..тие внатре беа миле (во улога на блажо) со жена му на тошо, а тој воајерот е тошо кој го заборавил клучот од дома и сака да го побара од жена му, ама незгодно му е да ги прекинува па чека моомент кога жена му ќе погледне кон прозорецот на фиќото за да и даде ишарет за клучот голема%20насмевка

-------------
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.

Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 16.Април.2009 во 17:45
Gi razgledav temite nema vakva...
KAKO SE BAKNUVATE.....
ajde da opisete..............
koga se baknuvate za vreme na seksualnata igra ili voopsto ne se baknuvate...........
sto obozavate za vreme na baknezot.........
a sto ne..........
dali vi preci ili go primenuvate baknezot so jazik ...... dali obozavate suv zvucen baknez...
ili vlazen i dolg.......

-------------

Датум на внесување: 16.Април.2009 во 17:59
Mi se javi eden dobar prijatel za sovet.......
imal golem problem......
mu se ponudiv da mu pomognam......
no , za prv pat ne znaev sto da mu odgovoram....

navistina zaljuben.......srekjen.......uspesna vrska......
megjutoa devojkata mnogu grubo go koristela jazikot....taka
da mu doagjalo maka duri i nagon na povrakjanje......
pocnal da go izbegava seksualniot cin....
a tolku ja sakal......
sto da napravi......???
jas navistina ne znaev sto da mu odgovoram...

-------------

Постирано од: pagane
Датум на внесување: 16.Април.2009 во 18:12
па тоа стави како повод за темава. Jас лично не бих напишала како се бакнувам. и така ставена темава е за секс.
Во лjубовта воопшто и  не е важно коj како и кога се бакнува.
ако му се повракjа и не треба да бакнува. лjубовта знае да прифаuта наj различни форми на одвет.

Постирано од: anakin
Датум на внесување: 16.Април.2009 во 18:17
Originally posted by bijonse1 bijonse1 напиша:

Mi se javi eden dobar prijatel za sovet.......
imal golem problem......
mu se ponudiv da mu pomognam......
no , za prv pat ne znaev sto da mu odgovoram....

navistina zaljuben.......srekjen.......uspesna vrska......
pocnal da go izbegava seksualniot cin....
a tolku ja sakal......
sto da napravi......???
jas navistina ne znaev sto da mu odgovoram...

devojkata mu e zmija голема%20насмевка so dolg jazik
jujuuuuuuuuu, kako jas ne nacekav takva
намигнување

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Датум на внесување: 16.Април.2009 во 19:02
Anakin citaj goreeeeeee...kazi kako se baknuvas..

-------------

Постирано од: karamandi
Датум на внесување: 16.Април.2009 во 20:33
kako sigurno nekako hahah

Постирано од: Kali
Датум на внесување: 16.Април.2009 во 21:28
zvucnoплазење
Obozavam zvucni vlazni baknezi, uspatni, bezazleni...

dolgi baknezi samo so usni, onie koi ne brzaat da se pretvorat vo seksualna igra... spori meki

koi stanuvaat strastveni.....

vozbuduvaat do orgazam

a za vreme na seks...baknezite se porazuzdani, koga svesta se stesnuva i strasta se zgolemuva, baknezite ne se samo na usni, tuku all over...

Постирано од: polzavce
Датум на внесување: 17.Април.2009 во 00:04
Сакам менување на интензитетот на бакнувањето....брзо и страсно, па потоа полека и нежно, па пак од поново......

Сакам да ме грицне додека ме бакнува

-------------
МИР со сите

Постирано од: anakin
Датум на внесување: 17.Април.2009 во 00:16
како
како?
е па волшебно, нозете се стресуватголема%20насмевка
ама .. и на двајцата... нејзе малку повише...хехехесреќа

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 17.Април.2009 во 01:48

само дечко ми знае да ми рече:
Ај ма баци ме само така убаво ти како што знаеш

Датум на внесување: 17.Април.2009 во 18:18
Originally posted by mrzla mrzla напиша:

само дечко ми знае да ми рече:
Ај ма баци ме само така убаво ти како што знаеш

E de , kako be Mrzla ...kazi ni..kako ??
kaj ke go barame sega deckoto tvoj da ni kaze...

-------------

Постирано од: blackeye
Датум на внесување: 18.Јуни.2009 во 00:45

Две недели од животот минуваме бакнувајќи се

Бакнежите согоруваат калории и го продолжуваат животот. Исто така, ретко може да се најде лице кое не сака бакнежи. Романтични, влажни, страсни, нежни или копнежни, во нив сите уживаат

Ќе ви помогнеме да откриете неколку интересни факти за бакнежот. Бакнувањето во функција става дури 29 проценти од мускулите на лицето. Со други зборови, бакнувањето е ефикасна вежба која го затегнува лицето и спречува настанување на обесени образи.

Со бакнувањето се разменува слуз која содржи протеини и антигени. Тоа може да го поттикне развојот на антителата и да го зајакне имунитетот. Две третини од луѓето се бакнуваат со затворени очи, остатокот сака да се бакнува со отворени очи и да ужива во изразот на лицето на партнерот. Просечна Американка пред да се омажи се бакнува со 80 мажи. Брз и романтичен бакнеж ќе согори 2 до 3 калории, додека француски бакнеж со јазик согорува многу повеќе. Имено, една минута француски бакнеж ќе согори 26 калории. На усните има дури 200 пати повеќе нервни завршетоци отколку на врвовите на прстите. Статистиките покажале дека мажите кои ги бакнуваат своите жени пред да одат на работа живеат пет години подолго за разлика од оние кои само ќе ја треснат вратата.

Страственото бакнување од некои 90 минути ќе го зголеми крвниот притисок и ќе го забрзаат пулсот кој потоа ќе биде еднаков на оној како по кусо џогирање. По бакнежот доаѓа до намалување на крвниот притисок и следи опуштање. Ескимите ги тријат носовите за да искажат љубов и привлечност, но исто така ги потпираат носевите на образот за да уживаат во мирисот на друго лице. Со бакнување се произведуваат ендорфини кои се 200 пати појаки од морфиум. Предизвикува еуфорија и благосостојба.

Просечно лице минува две недели во бакнување. Секое второ лице на планетата својот прв француски бакнеж го доживува до 14 - тата години.
Во сериозна врска жените често на основа на бакнеж и нивната зачестеност ја проценуваат својата врска и нејзиниот квалитет.

-------------
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....

Датум на внесување: 18.Јуни.2009 во 22:45
Obavezno jadam luk koga znam deka ke se baknuvam za da i bide nezaboravno  голема%20насмевка

-------------
http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/

Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 18.Јуни.2009 во 23:28
Neznam da kazam,znam da demonstriram

Постирано од: igi 3
Датум на внесување: 18.Јуни.2009 во 23:48
NEMOJ NA MENE газење%20од%20смеење
STRASTVENOтрепкање

Постирано од: Popi
Датум на внесување: 29.Јуни.2009 во 07:08

Со помош на бакнеж, мажите откриваа колку е жената плодна изненадување

Научниците конечно дошле до решение зашто мажите сакаат сочни бакнежи. Сепак, посилниот пол бара нешто повеќе од голема страст. Тие кај жените инстиктивно бараат повисоко ниво на естроген во плунката, според која проценуваат колку жената е плодна.

Мажите сакаат сочни бакнежи, иако некои знаат и да претераат, но сето тоа е со причина, заклучила американската антропологистка Хелен Фишер. Хемискиот коктел на плунката, ни кажува дали личноста која ја бакнуваме, генетски е добар избор.

Постои и друга причина, а тоа е пренесување на тестостеронот од мажот во жената со што таа би била стимулирана за секс. “Мажите многу брзо преминуваат на директен бакнеж во уста со кој побрзо би стигнале до сексуалниот чин на задоволување“, изјавила Хелен.

Интересно е дека во ова истражување и мажите и жените потврдиле дека првиот бакнеж е "бакнеж на смртта", бидејќи врз негова основа двојката одлучува дали има поента да се започне врска или не.

Истражувањето вклучувало тест на способности кое оценувало 4 видови на темперамент, а секој темперамент е поврзан со нивоата на хемикалии во мозокот. Др. Фишер заклучила дека секој темперамент посебно одлучува каква личност ќе избере, што значи дека љубовта зависи од хемиската реакција во мозокот.

Луѓето пеjат за љубов, играат за љубов, живеат, убиваат и умираат за љубов. Прекрасна е таа зависност кога врската е убава, но и совршено ужасна кога се работи за лоша врска, изјавила Хелен за National Geographic.

Постирано од: cupeto
Датум на внесување: 29.Јуни.2009 во 09:12
koga??
pa na kraj na seksualnio cin ,
za uspesnost i zadovolstvo ,
togas mi e najvrel baknezot

-------------
Vo zivotot pola zdravje go trosime za pravenje pari,a posle parite gi trosime za zdravjeto,pa ne e podobro da se uziva vaka ?

Постирано од: Izzi
Датум на внесување: 07.Јули.2009 во 00:56
Originally posted by bijonse1 bijonse1 напиша:

многу мразам така дивтарски болен ми се погоди една таква...никад више -.-
девојчиња, полека со јазичето.

-------------

Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 08.Јули.2009 во 15:17
nezno i strastveno

Постирано од: гоcтин
Датум на внесување: 10.Јули.2009 во 01:53
некогаш нежно..романтика
а некогаш диво...грицкам лижам...сееееееее

-------------

Постирано од: ana sk
Датум на внесување: 28.Јули.2009 во 19:45
http://www.howcast.com/videos/6631-How-To-Kiss-With-Confidence - http://www.howcast.com/videos/6631-How-To-Kiss-With-Confidence

-------------
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 28.Јули.2009 во 19:47
филмски хи,%20хи...

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Постирано од: orlov
Датум на внесување: 29.Јули.2009 во 09:17
бакнежHoliwoodski,

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Датум на внесување: 29.Јули.2009 во 11:48
kako pumpa za voda.......smooooooooks

-------------

Постирано од: LSFC
Датум на внесување: 29.Јули.2009 во 12:08
Maleeee ako e nekoja mnogu simpaticna i slatka moma ke i izedem ustataбакнежбакнежбакнеж

Постирано од: THEPRINCESS
Датум на внесување: 29.Јули.2009 во 15:18
jazikot dodeka ne e doe do grloto ne e baknez :D

Датум на внесување: 29.Јули.2009 во 15:20
додека не ги загголица крајниците хи,%20хи...

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Постирано од: BisernA
Датум на внесување: 29.Јули.2009 во 22:03
Originally posted by THEPRINCESS THEPRINCESS напиша:

.....

абе ти се бакнуваш или креваш грло ???

тоа е,.... одвратно

-------------

Датум на внесување: 29.Јули.2009 во 22:08
додека не е впијам сета влага од нејзината усна шуплина......... бакнеж без размена на течности е како како бакнување на самата себеси наутро во огледало  ......детска или нарцисоидна работа  голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 29.Јули.2009 во 22:21
centrifuga...газење%20од%20смеење ....ne znam kolku obrtai vo sekunda.....плазење

-------------

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 29.Јули.2009 во 22:53
Originally posted by THEPRINCESS THEPRINCESS напиша:

Otoringolaringologзбунетост?

-------------

Постирано од: Vercingetorix
Датум на внесување: 02.Август.2009 во 22:22
Страстно,Романтично.

Датум на внесување: 04.Август.2009 во 23:35

-------------
http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/

Постирано од: realna
Датум на внесување: 07.Август.2009 во 00:01

ваљда убаво голема%20насмевка

зошто сите сакале пак трепкање

-------------
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!

Постирано од: DDarko
Датум на внесување: 09.Август.2009 во 22:32
Originally posted by polzavce polzavce напиша:

Сакам менување на интензитетот на бакнувањето....брзо и страсно, па потоа полека и нежно, па пак од поново......

Сакам да ме грицне додека ме бакнува

togah go imash vistinskiot chovek

-------------

Датум на внесување: 29.Август.2009 во 19:26
-Kiss on the Neck; We belong together.

Ovoj baknez vetuva.....намигнување

Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 03.Август.2010 во 23:17
...Што покажуваат  ..бакнежите ..намигнување

Вистина е дека бакнежите можат многу да откријат за чувствата на партнерот. Треба само внимателно да ги следите неговите потези и мимики за да ја откриете вистината. Веднаш ќе можете да дознаете што тој мисли за вас. Дали е прав џентлмен? Романтичар? Или пак само си игра со вас?

БАКНЕЖ ВО РАКА

Бакнежот во рака веќе не претставува чест како порано,иако за џентлемените ова е едно од најдоброто оружје за заведување на девојки. Ако момчето е тип на човек што кога ви бакнува рака, ве гледа право во очи тогаш тој е искусен маж кој знае како да освои нечие срце. Обично овие мажи ги бие глас дека се женкари.

БАКНЕЖ ВО ОБРАЗ

Со овој бакнеж момчето ви изјавува на суптилен начин својата наклонетост и почит кон вас. Оние кои љубат нежно и полека, обично се срамежливи, но тие навистина ќе знаат да ве ценат и почитуваат. Како партнери тие се многу романтични.

БАКНЕЖ ВО ВРАТ

Страствениот бакнеж во врат е одличен начин за тој да ве возбуди. Овие мажи точно знаат што сакаат и како да дојдат до тоа. Со овој тип на човек ќе имате голема сигурност и страст, но внимавајте вашето мислење исто така да биде вреднувано во врската.

БАКНЕЖ ВО ЧЕЛО

Со овој бакнеж партнерот ви ја покажува неговата нежност и заштитничкиот однос кон вас. Мажите кои бакнуваат во чело се искрени и слободно може да се потпрете на нив. Секогаш ќе ви се најдат во лошите моменти.

ФРАНЦУСКИ БАКНЕЖ

Овој бакнеж е резервиран за страсните и романтични љубовни односи. Забележете на кој начин тој се бакнува; ако тоа го прави со затворени очи и нежно тогаш речиси сигурно е дека тој ве сака; ако тој се љуби со отворени очи и механички тогаш можно е вие да сте му само попатна станица.

-------------

Постирано од: Tiggy Vicious
Датум на внесување: 29.Август.2010 во 22:44
Nemozam da isrpam poljubac u vrat.
Ednostavno nemozam.
Mnogu sum osetliva na toj del. 

-------------
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality

Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 30.Август.2010 во 15:20
sakam baknezi.....среќаmnoguuuuuuuu

-------------

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 30.Август.2010 во 15:47
Сакам кога бакнувам нежно вратче....трепкање 
од позади...нежно...мммм....мечтаење

-------------
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!

Датум на внесување: 30.Август.2010 во 16:20
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

samo vratce.......збунетост

-------------

Датум на внесување: 30.Август.2010 во 16:23

http://www.facebook.com/pages/baknezot-e-sredba-najubava-na-svetmost-na-koj-si-idat-dusite-vo-presret/375003557662 - baknezot e sredba najubava na svet,most na koj si idat dusite vo presret... среќа

-------------

Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 31.Август.2010 во 05:44
Originally posted by MyWay MyWay напиша:

Од некаде мора да се почне.....трепкање

-------------
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!

Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 31.Август.2010 во 11:13

Врат, бутки, полутки, мевови, канџи секаде сакам бакнувањатрепкање

Оној францускиот ми е фаворит, да прскаат лиги на сите страниголема%20насмевка

-------------
Beauty fades, dumb is forever

Датум на внесување: 31.Август.2010 во 11:49

Од некаде мора да се почне.....трепкање

daбакнеж

-------------

Датум на внесување: 31.Август.2010 во 13:59
Originally posted by Glenn Glenn напиша:

Врат, бутки, полутки, мевови, канџи секаде сакам бакнувањатрепкање

Оној францускиот ми е фаворит, да прскаат лиги на сите страниголема%20насмевка

kvalitetno i socno zhvaljanje so kup ligavenja голема%20насмевка

-------------

Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 06.Септември.2010 во 12:31
Што е бакнежот? Исконски инстинкт, обликување на најстрасните желби со усните, симболичко спојување на две души во едно, тактилно уживање или химна на љубовта? Или сето тоа заедно? Или многу, многу повеќе? 

Ја бакнуваме раката на оние кои ги почитуваме или им изразуваме понизност, челото на оние кои сакаме да ги заштитиме, образот на оние на кои им честитаме, усните на оние кои ги сакаме, вратот, дојките и другите ерогени зони на оние чија страст ја посакуваме, дланката кога бакнежот симболички го испраќаме низ воздухот... Се бакнуваме за поздрав и се бакнуваме за разделба (еднаш, два или три пати). Се бакнуваме за добро утро и за лека ноќ. Се бакнуваме како потврда на љубовта, како брачен завет, како ветување за илјадници нови бакнежи, како еротска провокација, како предигра...

Бакнежите можат да бидат платонски, француски, филмски, џентлменски, лажни, ескимски, вампирски, мафијашки... Можат со својата магиска моќ да го претворат жабецот во принц, да ги разбудат заспаната убавица и Снежана.

При бакнувањето се лачи ендорфин, хормонот кој го поправа расположението, се подобрува имунолошкиот систем, се зајакнуваат мускулите на лицето со што се одржува младешкиот изглед, се трошат стотина калории. Покрај физичките промени на добро, бакнежот влијае на психолошкото здравје, не' прави поживи, поенергични, посамоуверени, емоционално поисполнети...

Некои бакнежи никогаш нема да ги заборавиме - првиот бакнеж, бакнежот што бил украден, подарен, заслужен, таен, по кавга, од кој ни се треселе колениците, од рекламата за кармин... Или антологиските бакнежи од литературата, ликовната уметност, филмот и музиката кои емотивно не' допираат.

http://www.youtube.com/watch?v=HSGUgCfBDC0">бакнежЕден бакнеж бакнежљубов

-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.

Датум на внесување: 06.Септември.2010 во 18:44
Originally posted by Mindy Mindy напиша:

........  Еве  од мене  за сите што сте учествувале во последно време
на темава    ....  Бакнежи ....... еден  бакнеж  ....бакнеж...

... Но ако продолжите со  ставање на слики .....   темата ќе мора
да се затвори ...заради .......  зачистување ....  !!! .....намигнување

-------------

Датум на внесување: 06.Септември.2010 во 18:46
Originally posted by Mindy

Дали некогаш ви се случило да ве бакне некоја личност која ви е само пријател , ништо повеке , а притоа да ви се допадне бакнежот и да  посакате да ја бакнете личноста повторно ? 

на пријател ни ми отишол умот да посакам пак ниту ќе ми оди ...... ааама за пријателка ми оди и пред да ме бакне ..... за пак  ..... голема%20насмевка

-------------

Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 06.Септември.2010 во 22:51
Originally posted by Mindy Mindy напиша:

Edna od onie so slikite denes ...da si kazam na temava....

Da....ama sum se kontrolirala

-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.

Постирано од: BiBi_G
Датум на внесување: 08.Септември.2010 во 00:42
бакнежи...одличен начин за пронаоѓање заеднички јазик.... трепкање...

-------------

NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE!

Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 04.Октомври.2010 во 01:57
Jas sum povekje po socni i vlazni francuski... pff, baknezi. Ne kje se prepravame sega...

-------------
Incredible Blue

Постирано од: valentina-pp
Датум на внесување: 05.Октомври.2010 во 16:50
i jas imam takov covek sto isto saka socni baknezi ama ete jas ne.Koga i da mu se doblizuvam miriskam,duskam,a covekot si e cist precist,ama pak jas dosadna...pa ligavenje,pa bakterii,pa leplivi obrazi......aj ne mora mnbogu socni baknezi!

Датум на внесување: 06.Октомври.2010 во 10:45
обожавам мнооооогуууууууууу бакнежи.........љубов
премногу..........премногу........

-------------

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 06.Октомври.2010 во 10:58

а има ли некој што не обожава... бакнежи голема%20насмевка

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 06.Октомври.2010 во 11:03
па има...ехеее и тоа како ..имам една пријателка која секогаш се кара со дечковците оти ја бацувале...вика не сакам и готово ...и било глупост да се бацува.она директ на друго прејдуваголема%20насмевка...Пред некоја ден ми вика ааа многу ме замара овој па дури и денски почна да ме бакнува...како не му е јасно дека не сакамзамисленост...
    Исто имам еден другар кој секогаш вика дека кога е со девојка не сака да се бакнува....вика може малку ради реда инаку немам друга работа ќе се бакнувам...Ете значи има секакви случаи........среќа

-------------

Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 23:53
Зошто со затворени очи?

Со затворени очи се бакнуваат дури две третини од луѓето, а само една третина од нив ужива во набљудувањето на реакцијата на партнерот.

Истражувачот од Сингапур, Јао Чен Минг, се обидел да го пронајде одговорот на прашањето зошто повеќето луѓе ги затвараат очите додека се бакнуваат.

"Бакнувањето доведува до сетилно преоптоварување, а затварањето на очите е природен начин за да се намали оваа напнатост", вели Минг.

Исто така, кога се бакнуваме сликата од лицето на партнерот е нејасна поради големата близина и тоа може да биде непријатно.

Затоа, за да го намалиме чувството на непријатност и да се концентрираме на чувството на нежен допир и љубов, за време на бакнежот ги затвараме очите.

-------------
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.

Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 01:04
1001 za edna nokj...

ova ne e binaren kod.

-------------
Incredible Blue

Постирано од: mariija
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 01:06
baknez, nezen dopir na negovite usni mmmmmбакнежбакнежбакнеж

Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 01:08
ama cel komplet - so pogled i pregratka...

-------------
Incredible Blue

Постирано од: mariija
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 01:08
celo e koga ima seнамигнување

Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 01:10
se...

-------------
Incredible Blue

Датум на внесување: 15.Ноември.2010 во 01:00
Знаете ли се за бакнувањето?

Мислите дека сте професионалец во бакнувањето? Можеби и сте, но дури и ако на вашиот бакнеж се уште никој не одолеал, сигурно има нешто што не знаете за бакнувањето.

Дали знаевте дека...

- Два од три пара при бакнувањето ја вртат глават на десната страна.

- Малиот "цмок" активира само два мускули, а страствениот бакнеж ги активира сите 34 мускули на лицето.

- Не постојат два идентични отисоци од усните, тие се единствени како снегулките или отисоците од прстите.

- Бакнувањето е здраво, позитивно влијае на тенот, ја подобрува циркулацијата, а во некои случаи може да ја намали и главоболката.

- Просечно, во животот се бакнуваме околу 336 часа.

- Кога "Х" стана симбол за бакнеж? Во средниот век неписмените се потпишувале со вакви "иксчиња", а потоа го бакнувале крстот за да докажат дека се искрени.

Со текот на времето, иксот стана симбол за бакнеж.

- Бакнувањето во мозокот ги активира истите неуротрансмитери како и скокањето со падобран или тркањето.

Значи, бакнувањето е една од највозбудливите активности во светот.

- Просечна жена се бакнува со 29 мажи пред да се омажи.

- Статистиките покажуваат дека мажите кои ја бакнуваат својата партнерка пред да отидат на работа, заработуваат повеќе од оние кои ја немаат оваа убава навика.

-------------
Go where you want to go;
Be what you want to be,

Датум на внесување: 15.Ноември.2010 во 10:56
Ја имам бацено, на мрсна фота.
Мислам дека од тогаш почна да ме гони.

-------------

Датум на внесување: 15.Ноември.2010 во 22:23
Според мене бакнежот е една од најбитните работи за елиминација на партнерот...
Се почнува од бакнежот.. ако не се бакнува добро тогаш ништо од бизнисот...ама ако знае како ммммммм тогаш нема крај....бакнежбакнежбакнежбакнежбакнеж

-------------

Постирано од: sanja-a
Датум на внесување: 15.Ноември.2010 во 22:38

па има...ехеее и тоа како ..имам една пријателка која секогаш се кара со дечковците оти ја бацувале...вика не сакам и готово ...и било глупост да се бацува.она директ на друго прејдуваголема%20насмевка...Пред некоја ден ми вика ааа многу ме замара овој па дури и денски почна да ме бакнува...како не му е јасно дека не сакамзамисленост...    Исто имам еден другар кој секогаш вика дека кога е со девојка не сака да се бакнува....вика може малку ради реда инаку немам друга работа ќе се бакнувам...Ете значи има секакви случаи........среќа

овие незнаат шо е убо бре

-------------
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн

Датум на внесување: 15.Ноември.2010 во 22:50
Originally posted by sanja-a sanja-a напиша:

па има...ехеее и тоа како ..имам една пријателка која секогаш се кара со дечковците оти ја бацувале...вика не сакам и готово ...и било глупост да се бацува.она директ на друго прејдуваголема%20насмевка...Пред некоја ден ми вика ааа многу ме замара овој па дури и денски почна да ме бакнува...како не му е јасно дека не сакамзамисленост...    Исто имам еден другар кој секогаш вика дека кога е со девојка не сака да се бакнува....вика може малку ради реда инаку немам друга работа ќе се бакнувам...Ете значи има секакви случаи........среќа

овие незнаат шо е убо бре

Е ПА ЗА ТОА И ЌЕ ГИ ОТКАЧУВАМЕ ТИЕ ТАКВИТЕ да

-------------

Датум на внесување: 15.Ноември.2010 во 22:54
...Пуштаат танго у диско, ти доаѓаш ја шмекаш рибата, и приоѓаш, и дуваш у фаца, она се утепуе од кашлање и ти одма у дадено место на даден моменат и буташ јазик.

За сите мужјаци -учете од Тоши Малерот.

-------------

Датум на внесување: 18.Ноември.2010 во 22:47
Baknezi... vreli, socni, silni, iskreni...

sepak, beden obid da se spois so onaa sto ja ljubis...

-------------
Incredible Blue

Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 28.Декември.2010 во 14:42
Бакнежот е молба која што се доставува на вториот спрат, за да се види дали е слободен ВЛЕЗ на првиот кат.

Датум на внесување: 09.Јануари.2011 во 16:31
Сакам бакнежи,тие се како солена вода....колку повеќе  пиеш,толку повеќе имаш потреба за уште.

-------------
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 12:08
Факти за бакнувањето

Бакнежите вклучуваат допир со јазикот, размена на плунка и објективно не се баш најчиста активност. Ова се 9 факти кои веројатно не сте ги знаеле за бакнувањето:

1. Просечна личност во текот на животот поминува околу 15 дена бакнувајќи се. Тоа е период еднаков на годишен одмор.

2. Бакнувањето е добра вежба за телото. Бакнеж кој трае 1 минута, согорува 26 калории. Бакнување од 1 час е поефективно од тренинг во теретана кој трае исто толкав период.

3. Бакнувањето влијае на хормоните. Бакнеж во образ го подигнува нивото на хормоните, доволно за да ви го скрати животот за 1 минута.

4. Францускиот израз за бакнеж е "roulant une pelle", што во буквален превод значи тркалање со лопата.

5. Во текот на 16-ти век во Неапол, бакнувањето на улица било казниво со смрт.

6. Првиот бакнеж меѓу ист пол е екранизиран во 1992 година помеѓу две актерки во немиот филм на режисерот Cecil B. DeMill – „Убиство“.

7. Американецот Алфред Волфман држи рекорд во бакнување со најмногу луѓе. Тој во 1990 бакнал 8001 личност за само 8 часа.

8. Студентите Мет Далеј и Боби Кансиело држат светски рекорд за најдолг бакнеж. Тие се бакнувале речиси 33 часа.

9. Со еден бакнеж со јазик се пренесуваат 278 типови бактерии.

-------------
Go where you want to go;
Be what you want to be,

Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 21:30
Со еден бакнеж со јазик се пренесуваат 278 типови бактерии.

-toa e dobro da se znae...

-------------

Постирано од: емил
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 21:44
Originally posted by Tiggy Vicious Tiggy Vicious напиша:

Со еден бакнеж со јазик се пренесуваат 278 типови бактерии.

-toa e dobro da se znae...

бацуваш омилениот човек (ама со повеќе лиги и јазиче) и потоа дрм една жолта за дезинфекција

за секое нешто си има одлука дада 

Затоа слободно бацувајте се и си пијте алкохол.И целата куќа ќе биде среќна голема%20насмевка

-------------

Постирано од: Џо
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 21:52
Originally posted by Schatzii Schatzii напиша:

Факти за бакнувањето

2. Бакнувањето е добра вежба за телото. Бакнеж кој трае 1 минута, согорува 26 калории. Бакнување од 1 час е поефективно од тренинг во теретана кој трае исто толкав период.

а така значи...херој не%20вреден

-------------
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 21:59

-------------

Постирано од: brza
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 23:43
Originally posted by Џо Џо напиша:

Originally posted by Schatzii Schatzii напиша:

Факти за бакнувањето

а така значи...херој не%20вреден
e taka ....pokraj milionite bakteriii shto si go menuvaat ...zivealishteto!намигнување

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: zagor
Датум на внесување: 02.Февруари.2011 во 12:47

..brza,земи или остави!

-------------
...zagor e ziv,se drugo e laga.

Датум на внесување: 03.Март.2011 во 20:49

Бакнежот  е доказ  дека и пред 
 сопствениот нос .... можат да ни се случуваат...
 ...убави работи......бакнеж.....

-------------

Датум на внесување: 10.Јуни.2011 во 21:48

Бакнувањето е здраво..........намигнување

Дали знаевте дека бакнувањето е здраво.....? 

Секако  дека знате дека со бакнувањето се трошат калории, но има и други бенефиции од бакнувањето.......

Бакнувањето има позитивно влијаније врз кожата, односно ја прави посјајна, поеластична и поздрава.

Ја подобрува циркулацијата, го спречува крварењето на непцата и појавата на кариес.

Покрај тоа, ќе ви помогне и во намалувањето на главоболката.

Во текот на бакнувањето се зголемува нивото на серотонин, хормонот задолжен за чувството на среќа и опуштеност.

Докажано е и дека мажите кои пред да заминат на работа ја бакнуваат жена си, имаат поголеми шанси да напредуваат и да имаат поголеми приходи, за разлика од оние кои тоа не го прават.

Па, сигурно ви е јасен заклучокот - бакнувајте се секогаш кога можете. ......трепкање

-------------

Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 10.Јуни.2011 во 23:16
sto poveke....posrekni steбакнеж

-------------
vivi

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk