Одберете ако можете...
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Филозофија и психологиjа
Опис на форумот: „Разно“ ама на повисоко ниво
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=14085
Датум на принтање: 30.Јануари.2025 во 17:26 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Одберете ако можете...
Постирано од: ...Well...
Наслов: Одберете ако можете...
Датум на внесување: 11.Јуни.2008 во 21:20
..."GO TO HEAVEN FOR THE CLIMATE-HELL FOR THE COMPANY"...
Mark Twain
...da predpostavime deka ima Raj i Pekol...sho mislite vie, kaj e pozabavno i kaj ima poishe luge otideno dosea???
------------- ...I feel like there is no need for conversation...
|
Коментари:
Постирано од: fragola
Датум на внесување: 11.Јуни.2008 во 21:27
Vo posledno vreme mislam deka pekolot e poaktuelen,pa najverojatno tamu ima bolje zurka
------------- I get enough exercise...just pushing my luck.
|
Постирано од: Eli
Датум на внесување: 11.Јуни.2008 во 22:09
Pa ja mislam deka zurkata e u pekolot,poso poveke guzva ima tamu..
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 11.Јуни.2008 во 22:27
.... Umrela nekoja Kumanovka i doshla pred portite na Sv. Petar... Sv. Petar ja prashal _ Kolku pati vo zivotot si go izneverila mazot? -Niednash... odgovorila Kumanovkata - Tebe ti e mestoto vo zlatnata soba- i rekol Sv. Petar ...Po nekoj den doaga Veleshanka.... i Sv . Petar i nejze i go postavil istoto prashanje... - Ednash... odgovorila Veleshankata... -Ednash ko niednash... tebe ti e mestoto vo srebrenata soba... po nekoj den doaga nekoja Skopjanka ... i Sv. Petar pak prashuva: - Kolku pati vo zivotot si go izneverila mazot? - Aj Pepi ne masiraj... so gluposti.... shto mislish nemav po pametna rabota .... pa da brojam... - mu odgovorila Skopjankata - Tebe ti e mestoto vo mojata soba- ja rasporedil Sv. Petar... .... Kolku i tamu ima red i pored... neznam... ama....
|
Постирано од: RUSHKA
Датум на внесување: 11.Јуни.2008 во 22:50
Aјдеее.....што беше ова вицот за скопјанките
------------- 4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
Постирано од: Cvekence
Датум на внесување: 12.Јуни.2008 во 00:39
znaci sobata na sv.petar e popolna od rajot a?
------------- respect my authoritaaa
|
Датум на внесување: 12.Јуни.2008 во 00:48
mamamd напиша:
.... Umrela nekoja Kumanovka i doshla pred portite na Sv. Petar... Sv. Petar ja prashal _ Kolku pati vo zivotot si go izneverila mazot? -Niednash... odgovorila Kumanovkata - Tebe ti e mestoto vo zlatnata soba- i rekol Sv. Petar ...Po nekoj den doaga Veleshanka.... i Sv . Petar i nejze i go postavil istoto prashanje... - Ednash... odgovorila Veleshankata... -Ednash ko niednash... tebe ti e mestoto vo srebrenata soba... po nekoj den doaga nekoja Skopjanka ... i Sv. Petar pak prashuva: - Kolku pati vo zivotot si go izneverila mazot? - Aj Pepi ne masiraj... so gluposti.... shto mislish nemav po pametna rabota .... pa da brojam... - mu odgovorila Skopjankata - Tebe ti e mestoto vo mojata soba- ja rasporedil Sv. Petar... .... Kolku i tamu ima red i pored... neznam... ama....
|
...i Pero i rekol na zenata pred da umre...
...zeno, zenichke...ja otidov...da si mi zdrava i ziva ama nemoj sluchajno da se rabotish posle mene, posho ke se prevrtuem u grob...
...NEEEEEEEEEEEEEEE, kako taka be Pero Mili moj...
...Pero si oshol na onaj svet, koa doshlo vreme posle edna godina na parastos da se ide, arno ama zena mu ni grobot ne mu go znaela, pa otishla kaj grobarite da gi prasha...
...abe, kaj lezi Pero moj...da ne znaete deca...???
...KOJ PERO BE......CEK...AAAAAAAAA PERO PROPELERO...ENE TRETA OD LEVO...
...f**ken hell, on earth...
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 12.Јуни.2008 во 00:50
vo pekolot ne primat mamlazi kako nas vo rajot nema mesto od veronauticarite
ostanuva da ostaneme tuka kako duhovi
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Постирано од: dudulovski
Датум на внесување: 12.Јуни.2008 во 04:17
Пеколот е за хероите
------------- Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
Датум на внесување: 12.Јуни.2008 во 20:07
Vo rajot e sigurno dosadno-nema ziv covek
|
Постирано од: Monuska
Датум на внесување: 12.Јуни.2008 во 23:15
Сега брзо читав извадоци од Пеколот на Данте и уште сум под влијание на грозните слики. Така да, бирам рај сега за сега...
------------- Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 12.Јуни.2008 во 23:32
najubav e makedonskiot del od pekolot tamu nema cuvari
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Датум на внесување: 12.Јуни.2008 во 23:32
anakin напиша:
vo pekolot ne primat mamlazi kako nas vo rajot nema mesto od veronauticarite
ostanuva da ostaneme tuka kako duhovi
|
... ta tie neli se negde meguprostorot....i se vrakaat nazad... odnosno... treba da odrabotat... ne se dostojni za rajot...ama ne se ni tolku greshni za vo pekolot....
|
Датум на внесување: 13.Јуни.2008 во 00:22
Jas mislam ne e bitno kade si tuku bitno e so kogo si sto znaci mojot izbor ke zavisi od drustvoto...
|
Датум на внесување: 13.Јуни.2008 во 10:06
...za edno sto godini... kas kako naj vo godini (ne najstara) ke odam tamu prva... ke napravam odredeni reformi... i ke ve cekam tamu eden po eden... za sekoj po eden lap top... i spremen idividi.... raj vo pekolot...
|
Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 21:29
Vo pekolot mora da e slicno kako na zemjata.Vo toj slucaj seedno e kade ke odis.
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 21:17
Zoso bi odel vo pekolot nekoj sto izrasnal kako zver vo zverski okolnost, a dobrickiot da odi vo rajot zosto bil vo "polno mese " okolnosti ?
|
Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 21:20
zosto tamu ti e bratce zverski zabavno....jjjjeeeeaaaa.....
join the ride.....
------------- се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 21:28
mamamd напиша:
...za edno sto godini... kas kako naj vo godini (ne najstara) ke odam tamu prva... ke napravam odredeni reformi... i ke ve cekam tamu eden po eden... za sekoj po eden lap top... i spremen idividi.... raj vo pekolot...
|
...znachi, majkumu, ni u pekolot nma da se otkachime eden od drug ko na forumov...eeeeeeee sho tie navika...ova e ko familija nekoja moderna-sekoj so sekogo se onadi i pak zaedno...
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 23:25
Koja li e razlikata megu pekolot i zivotot ? Sekojdnevno se srekavam so iskezeni gavoli
|
Постирано од: becenevem
Датум на внесување: 03.Март.2009 во 19:24
jas bi odbral, ama nema od sto
|
Постирано од: Lithium
Датум на внесување: 30.Март.2009 во 20:45
Сите веруваат дека во пеколот е позабавно и дека постои....
ама никој не сака да умре прв....
------------- You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 01.Април.2009 во 00:42
Во Рај сакам да идам фала богу, таму се сите убави и фини, јадат ниско калорична храна и се облакаат во бело. не ми се беснее нешто, сакам да идам на јога и да дремам во тишина.
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
Постирано од: Delicia
Датум на внесување: 01.Април.2009 во 00:45
mamamd напиша:
...za edno sto godini... kas kako naj vo godini (ne najstara) ke odam tamu prva... ke napravam odredeni reformi... i ke ve cekam tamu eden po eden... za sekoj po eden lap top... i spremen idividi.... raj vo pekolot... |
......се прифака
------------- ...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 01.Април.2009 во 12:46
Постирано од: DAC23
Датум на внесување: 01.Април.2009 во 13:37
za dve raboti ke se sekiras sekogas ili ke umres ili ke zivees ako umres ke odis ili vo pekolot ili rajot nema druga solucija jas koga ke se ka4am gore ke mu kazam na toj pero sto go vikate da napravi tret pat treta opcija a vie meguvreme mislite kako da se vika moze da se vika cistiliste da si gi iscistime dusite nie tuka pa za gore ako ima gore
------------- SEMPER ETIAM UBIQUE SUPERIORES
|
Постирано од: milata jas
Датум на внесување: 05.Април.2009 во 11:41
ne mislam deka e bash seedno kaj ke odis,a inace seuste se prasuvam dali poslednite 1500 godini ima nekoj vlezeno vo rajot ma i poveke
|
Постирано од: Anarchy
Датум на внесување: 06.Април.2009 во 05:29
milata jas напиша:
ne mislam deka e bash seedno kaj ke odis,a inace seuste se prasuvam dali poslednite 1500 godini ima nekoj vlezeno vo rajot ma i poveke |
a sigurna si deka ima pekol i raj???
-------------
|
Постирано од: goodhard
Датум на внесување: 06.Април.2009 во 14:28
mamamd напиша:
.... Umrela nekoja Kumanovka i doshla pred portite na Sv. Petar...Sv. Petar ja prashal _ Kolku pati vo zivotot si go izneverila mazot? -Niednash... odgovorila Kumanovkata- Tebe ti e mestoto vo zlatnata soba- i rekol Sv. Petar...Po nekoj den doaga Veleshanka.... i Sv . Petar i nejze i go postavil istoto prashanje...- Ednash... odgovorila Veleshankata...-Ednash ko niednash... tebe ti e mestoto vo srebrenata soba... po nekoj den doaga nekoja Skopjanka ... i Sv. Petar pak prashuva:- Kolku pati vo zivotot si go izneverila mazot?- Aj Pepi ne masiraj... so gluposti.... shto mislish nemav po pametna rabota .... pa da brojam... - mu odgovorila Skopjankata- Tebe ti e mestoto vo mojata soba- ja rasporedil Sv. Petar....... Kolku i tamu ima red i pored... neznam... ama....
|
Xexexexxe lelelle mi kumanovke kolko smo bile posteni :) stvarno ne sam znala xaxaxaxxaxaxa
|
Постирано од: milata jas
Датум на внесување: 06.Април.2009 во 18:57
bounty_hunter напиша:
milata jas напиша:
ne mislam deka e bash seedno kaj ke odis,a inace seuste se prasuvam dali poslednite 1500 godini ima nekoj vlezeno vo rajot ma i poveke |
a sigurna si deka ima pekol i raj??? |
nikoj ne e
|
|