Испечати | Затвори го прозорот

Да дојдат и ако можат да го земат Солун??

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Историја и политика
Опис на форумот: историски, политички, изборни дебати
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=13876
Датум на принтање: 19.Ноември.2024 во 14:57
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Да дојдат и ако можат да го земат Солун??
Постирано од: Polaris
Наслов: Да дојдат и ако можат да го земат Солун??
Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 02:44

Закани, навреди и провокации предизвика поглаварот на МПЦ г.г. Стефан кој ги разгневи грчките политичари и црковни лица, откако на чествувањето на Свети Кирил во Рим изјави дека Грција уништува се што создал сесловенскиот просветител.

Освен црковните великодостојници, изјавата на г.г. Стефан ја налути и грчката министерка за надворешни работи, според која обраќањето на поглаварот на МПЦ е екстремно провокативно и неприфатливо.

„Ваквите иредентистички изјави се опасни за регионалната соработка и стабилност во овој кршлив дел од Балканот. Изјавите дадени во присуство на премиерот Груевски ја докажуваат коректноста на грчката позиција која инсистира на решение на проблемот со името. Најмалку што може да направи политичкото водство на Скопје е да ги осуди овие изјави“, изјави Дора Бакојани, министерка за надворешни работи на Грција.

Најагресивна од сите е реакцијата на солунскиот владика Антимос. Најрадикалниот од сите Грчки владици ја обвини Македонија дека го украла и узурпирала името Македонија и ги повикал северните соседи да дојдат и ако можат да го земат Солун.

„Ако го сака Солун, нека дојде да го земе“, рече Антимос.

Во говорот за време на чествувањето на Свети Кирил во катедралната црква Сан Клементе во Рим, поглаварот на МПЦ порача дека поради државната грчка политика, во егејскиот дел на Македонија не останала ниту една буква од јазикот кој го говорат Македонците.

„Во регион каде што некогаш се зборувало како што зборуваше ти и ние денес е забрането не само да се зборува на македонски јазик, туку се оспорува и неговото постоење. За жал, се што е македонско е прогонувано и раселено, додека името на нашата земја и црква е проблематизирано“, вели г.г. Стефан.

Во осудите за МПЦ се вклучи на солунскиот префект Панајотис Псомидас, според кого поради непознавање на историјата, Македонската црква на апсурден начин ја извртува вистината.

Претставници на Грчката црква и Владата директно не го нападнаа премиерот Груевски, кој од истиот настан изјави дека и покрај грчкото оспорување на македонската култура и јазик, кои се основа на европската цивилизација, Македонците во Европа ќе влезат единствено како Македонци. 26.05.2008 http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=93374 - http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=93374

Коментари:
Постирано од: oon
Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 03:18
Ne treba tolku da zaostruvame odnosite so Grcija...

Постирано од: Duduk
Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 05:22
Originally posted by xxll xxll напиша:

......
.....на Грчката црква и Владата директно не го нападнаа премиерот Груевски, кој од истиот настан изјави дека и покрај грчкото оспорување на македонската култура и јазик, кои се основа на европската цивилизација, Македонците во Европа ќе влезат единствено како Македонци.    

"A lie told often enough becomes the truth."   - Vladimir Lenin

Kolku pati e potrebno da se izgovori odredena laga za da stane vistina ?!

Na coveckiot mozok mu se potrebni 24 frejma vo sekunda,za da moze menuvanjeto na sliki da go registrira kako pokret, t.e. film.
Nasata "budna svest",se sto e pobrzo od toa ne moze da go zabelezi i zapomni,megutoa podsvesta toa go zabelezuva i pamti,sto ovozmozuva manupalicija so vkupnata svest na covekot,koj gleda medij.
Prva ozbilna zloupotreba uste vo 1957.god. izvede James Vicary,istrazuvac na trzisteto,koj vo period od 6 nedeli vo kino salite,vo del 1/3000 od sekunda,na sekoi 5 sekundi,prikazuvase poraki "pij koka kola,jadi pukanki".Epilog ?! Prodazbata na tie proizvodi e pokacena za 57.5% vo odnos na standardnata.
Preku 60% od medijumot koristi tehnologija na podsvesni poraki.Vo audio tehnologijata toa e neuro-lingvisticko programiranje.
Politicki stranki,policija,vojska,raznorazni korporacii i sekti,site tie ja koristat tehnologijata preku koja se prenesuvaat i vsaduvaat nasilni podsvesni poraki.
Deneska vo SAD postojat 1115 zakoni koi ja reguliraat ovaa oblast.Se prasuvam kolku takvi zakoni ima kaj nas ?!
Kompjuterot,sekako,ne se razlikuva od TV sto se odnesuva da transmisijata na takvite skrieni poraki.Raznite programi i internetot ja vrsat taa rabota.
Sto se slucuva so fiziologijata na mozokot na edna individua dodeka gleda TV ?! Vo rok od 30 sec. , mozdanite talasi preogjaat od predominantni beta talasi, koi se vnimanie i svesnost, vo alfa talasi koi se nefokusiranost,nedostatok vnimanie,fantaziranje i mastarenje,budno sonuvanje pod pragot na svesnosta.
Na politicarite i moknite korporacii im stana lesno da manipuliraat so mozokot na masata (narodot). Masovno oblikuvanje na svesta, negovite participanti funkcioniraat vo sklad so TV impulsite sto im gi praka odredena opcija (politicka,voena, itn.. ).Takvite lugje veruvaat deka se doagja od nivnite zelbi i potrebi.

Smetam deka ova dovolno kazuva zosto tolku golem broj na naselenie koe zivee vo R.Makedonija ,megju drugoto, veruva deka e direkten potomok na Anticka Makedonija i Aleksandar Makedonski.Bez nieden konkreten dokaz i fakt, onoj na kogo mu odgovara takvoto uveruvanje kaj sirokata masa,ja siri taa teza i propaganda za ostvaruvanje na licni celi i ambicii.
I za kraj...bidejki slabo gledam TV ,dali moze nekoj da mi kaze kolkav e momentalniot rejting na segasnata ( i uveren sum, idnata) vladeacka struktura ? Cisto me interesira .....
Rejting ramen na onoj na pukankite i koka kolata ...... standarden rejting + 57.5%

Постирано од: fichot
Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 11:49
Лек? Менување на каналот по (најмногу) 29 секунди.

Да ни се живи и здрави кабловскиве оператори.

Постирано од: LouWeed
Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 12:08
more ova italjanska/ciganska/karamanlidska banda ni ednas ja imat tepano makedonskata falanga......neka mu ja mislat!

-------------
http://www.myspace.com/louweed666 - NICE BOYs DONT PLAY ROCK&ROLL

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 12:58
Nedaj boze grcite da napadnet so vojskata.. Jas velam da ne preteruvame so provokaciite, Grcite od nas se 1000 pati po jaki i so vojskata i so ekonomijata so si sve se pojaki od nas, jas im preporacuvam na site makedonski politicari da ne provociraat do tolku..

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 13:00
Originally posted by oon oon напиша:

Nedaj boze grcite da napadnet so vojskata.. Jas velam da ne preteruvame so provokaciite, Grcite od nas se 1000 pati po jaki i so vojskata i so ekonomijata so si sve se pojaki od nas, jas im preporacuvam na site makedonski politicari da ne provociraat do tolku..

more neka dojdat....

-------------

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 13:04
Originally posted by oon oon напиша:

--------------------- Vo pravo si  i jas taka mislam ama ne veruvam takvo nesto da se slucuva..

Постирано од: трендафил
Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 13:09

Архиепископт г.г. Стефан нема направено никаква провокација. Само констаира дека во родниот град на светите браќа Кирил и Методиј нема литурги на јазикот кој го имаат пренесено до Северното Море или до Тихиот Океан. Не се работи за иредентизам туку за борба за човекови права.

Да не сме биле ние Македонци, македонското име би био изумрено. Александар би бил Велики, не Македонски. Кој ја спомнувал Македонија во времето од балканските до II светска војна? Грците од северна Грција станаа Македонци во 1988 година. Пред само 20 години. Ние повеќе векови сме Македонци.

-------------
Негација на негативното.

Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 13:11
Вера и политика се север и југ...не знам што мајка бара Г.Г. Стефан у парламент нему местото му е во Црквата....ма све с еисполитизира..катастрофи живи!

-------------
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 13:34

Originally posted by LouWeed LouWeed напиша:

more ova italjanska/ciganska/karamanlidska banda ni ednas ja imat tepano makedonskata falanga......neka mu ja mislat!
..ne zaboravaj deka  ova italijanska/ciganska/karamanliska banda e vo NATO a spored nivnite pravila tie  zaednicki napagaat... ne e tolku odamna... sluckata so Srbija koga beshe bombardirana od NATO...  i koga sakaa ili ne sakaa tokmu vecnite prijateli na Srbite, Grcite go ostapija svojot prostor i pokraj demonstraciite na grciot narod... ...i ne zaboravaj deka nash*te politicari, nash*te borci od 2001 gi izramnija so borcite na ONA, odnosno borcite za "covekovi prava" imaat pogolemi privilegii od onie koi go branea drzavniot integritet... prashanje e dali ushte ednash nekoj ke dozvoli da bide prenesen zeden preku voda... dali ke ima dovolno patrioti koj ke si gi ostavat na milost i nemilost svoite semejstva... ginejki za drzava koja ne napravi nishto...so sudni maki im izgradi spomen obelezja... a so ona najnovata glupost na ustavniot sud da gi vratat parite...

-------------

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 13:42
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

..ne zaboravaj deka ova italijanska/ciganska/karamanliska banda e vo NATO a spored nivnite pravila tie zaednicki napagaat... ne e tolku odamna... sluckata so Srbija koga beshe bombardirana od NATO... i koga sakaa ili ne sakaa tokmu vecnite prijateli na Srbite, Grcite go ostapija svojot prostor i pokraj demonstraciite na grciot narod... ...i ne zaboravaj deka nash*te politicari, nash*te borci od 2001 gi izramnija so borcite na ONA, odnosno borcite za "covekovi prava" imaat pogolemi privilegii od onie koi go branea drzavniot integritet... prashanje e dali ushte ednash nekoj ke dozvoli da bide prenesen zeden preku voda... dali ke ima dovolno patrioti koj ke si gi ostavat na milost i nemilost svoite semejstva... ginejki za drzava koja ne napravi nishto...so sudni maki im izgradi spomen obelezja... a so ona najnovata glupost na ustavniot sud da gi vratat parite...

i sto, da se plasime sega posto nekoj "kazal" utvrdeni istoriski fakti??

ma begaj, ako treba sam ke gi gazam.....so martinki

-------------

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 13:59

..ne zaboravaj deka ova italijanska/ciganska/karamanliska banda e vo NATO a spored nivnite pravila tie zaednicki napagaat... ne e tolku odamna... sluckata so Srbija koga beshe bombardirana od NATO... i koga sakaa ili ne sakaa tokmu vecnite prijateli na Srbite, Grcite go ostapija svojot prostor i pokraj demonstraciite na grciot narod... ...i ne zaboravaj deka nash*te politicari, nash*te borci od 2001 gi izramnija so borcite na ONA, odnosno borcite za "covekovi prava" imaat pogolemi privilegii od onie koi go branea drzavniot integritet... prashanje e dali ushte ednash nekoj ke dozvoli da bide prenesen zeden preku voda... dali ke ima dovolno patrioti koj ke si gi ostavat na milost i nemilost svoite semejstva... ginejki za drzava koja ne napravi nishto...so sudni maki im izgradi spomen obelezja... a so ona najnovata glupost na ustavniot sud da gi vratat parite...
i sto, da se plasime sega posto nekoj "kazal" utvrdeni istoriski fakti?? ma begaj, ako treba sam ke gi gazam.....so martinki
--------- Kako ke gi gazis koga tie se Planina a Makedonija e muva...

-------------
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:00

...ti ke gi gagash so martinki...ama nekoi nashi gi gagaat so evra... ne treba drug da ni e kriv... sami sme si krivi... Grcite ne gi omalovazija nash*te braniteli... nie si gi omalovazivme...

-------------

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:03

i sto, da se plasime sega posto nekoj "kazal" utvrdeni istoriski fakti?? ma begaj, ako treba sam ke gi gazam.....so martinki
--------- Kako ke gi gazis koga tie se Planina a Makedonija e muva...

sakas pampersi da ti kupam?

-------------

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:04

...ti ke gi gagash so martinki...ama nekoi nashi gi gagaat so evra... ne treba drug da ni e kriv... sami sme si krivi... Grcite ne gi omalovazija nash*te braniteli... nie si gi omalovazivme...

toa go velam celo vreme, bez stabilna vnatresna politika, ne mozez nadvoresna politika da vodes.....

-------------

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:06

toa go velam celo vreme, bez stabilna vnatresna politika, ne mozez nadvoresna politika da vodes.....
... isto zboruvame...големо%20гушкање

-------------

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:08

Fakti ??!! KOI FAKTI ??!!

Sea ke snimam amatersko filmce ,ke si stavam eden skafander so dve anteni na vrvot ,ke otidam vo nekoja pustelija i ke kazam deka ova sto go gledate e dedo mi...on ustvari e marsovec,a jas sum samo negov nus-produkt,on ustvari i ne sakal da oplodi nekoja zemjanka koga dosol tuka vo poseta,ama taa zapnala da se rakuvaat,a vsusnost taka nie marsovcite se rasmnozuvame...a be odi begaj...

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:16
Originally posted by Duduk Duduk напиша:

Fakti ??!! KOI FAKTI ??!!

Sea ke snimam amatersko filmce ,ke si stavam eden skafander so dve anteni na vrvot ,ke otidam vo nekoja pustelija i ke kazam deka ova sto go gledate e dedo mi...on ustvari e marsovec,a jas sum samo negov nus-produkt,on ustvari i ne sakal da oplodi nekoja zemjanka koga dosol tuka vo poseta,ama taa zapnala da se rakuvaat,a vsusnost taka nie marsovcite se rasmnozuvame...a be odi begaj...

ne e fakt deka slovenskoto pismo poteknuva od solun?
aj za pocetokot samo eden fakt, da ne ti se zagreva mnogu toa maloto tikveto....

-------------

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:18
Ja koristam ovaa prilika da upatam ostra kritika do moderatorot i onie osobi koi go ureduvaat forumot idividi,zatoa sto vo mojot profil ne mozam da go stavam mestoto na moeto poteklo....Zosto vo delot kade sto pisuva "izberi zemja" ima eden kup nekakvi si tamu iminja i nazivi a go nema imeto na planetata na dedo mi ?! Jas sum marsovec i se gordeam so toa i ne trpam a uste pomalku ne toleriram nikakov vid diskriminacija !!!

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:19

Ja koristam ovaa prilika da upatam ostra kritika do moderatorot i onie osobi koi go ureduvaat forumot idividi,zatoa sto vo mojot profil ne mozam da go stavam mestoto na moeto poteklo....Zosto vo delot kade sto pisuva "izberi zemja" ima eden kup nekakvi si tamu iminja i nazivi a go nema imeto na planetata na dedo mi ?! Jas sum marsovec i se gordeam so toa i ne trpam a uste pomalku ne toleriram nikakov vid diskriminacija !!!

obrati se http://www.forum.idividi.com.mk/forum_topics.asp?FID=3 - TUKA!!

-------------

Постирано од: DelijaSkopje
Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:21
Мило ми е кога ќе збориме за Словенскиот јазик, за Словенските просветители и воопшто за Словенските племиња и нивната култура... На крајот на краиштата од таму потекнуваме... И неможам да сватам како некој со сила сака да тврди баш она спротивното, дека ние имаме врска со Александар велики... да велики, а не македонски... Во светот е познат како ALEKSANDAR THE GREAT... И никој не го вика на друг начин освен ние...

Постирано од: Vladimir88
Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:22
Ајде, ајде простете му на Антимос....
Знае дека кај и да е повторно ќе гори Гејлада, па човекот бил нервозен и тоа го кажал несакајќи ....

Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

Мило ми е кога ќе збориме за Словенскиот јазик, за Словенските просветители и воопшто за Словенските племиња... На крајот на краиштата од таму потекнуваме... И неможам да сватам како некој со сила сака да тврди баш она спротивното, дека ние имаме врска со Александар велики... да велики, а не македонски... Во светот е познат како ALEKSANDAR THE GREAT... И никој не го вика на друг начин освен ние...

Како што можат Грците(кои бај д веј се Словени) да се декларираат за наследници на Античките Хелени(не Грци, Грк е Ромејски збор не античен Хеленски) така можеме и ние Македонците....

-------------

http://www.youtube.com/watch?v=B9-eAYHooUo -
Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:22
A be LouWeed ich ne me interesira vie zemjanite kakvi problemi si imate,sto sakate pravete, jas sum marsovec i ako me rcne nekoj homosapiens odma gi vadam laserite.

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:23

Мило ми е кога ќе збориме за Словенскиот јазик, за Словенските просветители и воопшто за Словенските племиња... На крајот на краиштата од таму потекнуваме... И неможам да сватам како некој со сила сака да тврди баш она спротивното, дека ние имаме врска со Александар велики... да велики, а не македонски... Во светот е познат како ALEKSANDAR THE GREAT... И никој не го вика на друг начин освен ние...

mozda, ali "veliki" e moderen attachment......pravilno e ALEXANDER MACEDON.....

A be LouWeed ich ne me interesira vie zemjanite kakvi problemi si imate,sto sakate pravete, jas sum marsovec i ako me rcne nekoj homosapiens odma gi vadam laserite.

tolku....od konstruktiven maabet?

-------------

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:24

Дудук... Свака част еј... Го најде јазикот со кој треба овде да се разговара...   

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:28
Nemam namera da se zamaram i da pisuvam tuka referati,koj saka slobodno neka poveli...

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:31
Владимир па зар само таа слика ја имаш, ја видов веќе стопати... Дај пушти друга слична...   

Е тоа е слика Дудук... Штета што незнам јас да пратам една...

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:34
Delija kako ne znaes,ti prativ LP,procitaj sto ti napisav ke ti stane jasno....

Da,da Louweed fotoshop e cudo,koj znae da raboti so nego cudesa moze da napravi.... Cekaj za 15 min da ti napravam edno slicule jas i dedo mi koga bevme na Jupiter u provod da vidis sto e planeta...

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:40

Владимир па зар само таа слика ја имаш, ја видов веќе стопати... Дај пушти друга слична...   

Е тоа е слика Дудук... Штета што незнам јас да пратам една...

Е ако де за потсетување мора...
Ма да има и други од типот
Kosovo is Serbia
Macedonia is Greek

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:46
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Kosovo is Serbia
Macedonia is Greek

Cekaj,znaci aludiras deka Makedonija e Grcka kolku sto Kosovo e Srpsko....znaci ni ednoto ni drugoto nitu e grcko nitu e srpsko.Beter si od arnautine,ne zaludno se veli "Gospode vardi me od "prijatelite" , od neprijatelite mozam i sam !

@
Delija ajde sega probaj.

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:47

Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Kosovo is Serbia
Macedonia is Greek

Cekaj,znaci aludiras deka Makedonija e Grcka kolku sto Kosovo e Srpsko....znaci ni ednoto ni drugoto nitu e grcko nitu e srpsko.Beter si od arnautine,ne zaludno se veli "Gospode vardi me od "prijatelite" , od neprijatelite mozam i sam !

@
Delija ajde sega probaj.

Јас не тоа..
Туку православните браќа Срби и Грци

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 14:55
Makedonija samo preku Turcija moze da se sprotistavuva  na Grcija i na drugite sosedi.големо%20гушкање

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 15:01
Sto se dokaza tolku mnogu pati niz istorijata..taka li e ili ne ? Jas sum marsovec ne mi zemajte za zlo sto ne sum vo tek mnogu so zemaljski raboti...

Zaboravi da kazes i so Albanija,a ponataka i so Republjik Kosove,neli xxll ?

Постирано од: M.Dudulovski
Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 15:02
Дудук, ако не се лажам, ти едно време бараше уште некој клип за Шешељ и Македонија. Еве ти едно нагово гостување кај Мини Макс во 1991.

http://youtube.com/watch?v=Y5g8YifGqiA

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 15:05

Sto se dokaza tolku mnogu pati niz istorijata..taka li e ili ne ? Jas sum marsovec ne mi zemajte za zlo sto ne sum vo tek mnogu so zemaljski raboti...

Zaboravi da kazes i so Albanija,a ponataka i so Republjik Kosove,neli xxll ?
  -- Sto da kazam za Kosovo i za Albanija i tie ke plakat mnogu skapo posle Grcija i polse Srbija ako se prcet mnogu so Makeodnija..

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 15:06
Originally posted by M.Dudulovski M.Dudulovski напиша:

Дудук, ако не се лажам, ти едно време бараше уште некој клип за Шешељ и Македонија. Еве ти едно нагово гостување кај Мини Макс во 1991.

http://youtube.com/watch?v=Y5g8YifGqiA

Ееее истиов овој дибек викаше дека Србија е до Дубровник и до Гевгелија па на крај испадна дека Србија ќе стане Белградски пашалук..

http://youtube.com/watch?v=qFC58UgyLwY&feature=related - Еве почнаа да прават песни и за него...

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 15:20
xxll, nebulozna e natamosna konverzacija na ovaa tema so tebe bidejki si kontradiktoren sam na sebe...

Vladimir dali e dibek ili ne toa ne mozam da konstatiram,ne sum strucen nitu pak go razbiram znacenjeto na toj zbor.Od druga strana covekot e visoko obrazovan i potkovan so znaenje i fakti(iako raka na srce degutantno zvuci ona sto go kazuva kaj Minimaks-kolenje,tetanus,lazica za konduri...).Zosto Srbija ne e takva kakva sto toj ja zamisluvase i kakva sto treba da bide (do Dubrovnik) trkni do Hag i prasaj go licno...
Ustvari ne mora da ides do Hag,cekaj ako ovie nasive bucuci ne klecat i ne molat pred ALL MIGHTY YENKI,samo ke ti se razjasni...

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 15:34
Turcite sakat da im pomognet na makedoncite..големо%20гушкање

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 15:41
Da,da sega se modernizirani,ne prakaat janicari, agi,pashi i subashi,sega 22 vek sme, postojat mnogu posofisticirani metodi...
Da bideme realni,sekoj pred se gleda svoj interes,ako ne si sposoben sam da se izboris za ona za sto smetas deka e tvoe,nikoj od strana nema da dojde i da ti go dade...
Jas licno gi sozaluvam site onie Kosovarski Albanci koi maftaat so americki znaminja i se molat na SAD,zatoa sto koga ke dojde toj den koga na Amerot nema da mu bide Kosovo strateski interes,ke gi odfrli kako partal i nema da gi pogledne koga ke go vikaat i molat za pomos..A toj den ke dojde sakal nekoj ili ne....
Konkreten primer,poglednete sto se slucuva vo R.Kongo mislam deka bese,koj e tamu sega glaven igrac...

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 15:42

Turcite sakat da im pomognet na makedoncite..големо%20гушкање
--- Da be da mnogu pameten se pravis i posle uste 500 godini ke treba da ve trpame..

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 15:48
[QUOTE=Duduk]Da,da sega se modernizirani,ne prakaat janicari, agi,pashi i subashi,sega 22 vek sme, postojat mnogu posofisticirani metodi...
  Da da sega samo mozat da prakaat voeni avioni i tenkovi a so janicari i so drugi gluposti ne ,sega veke po novi metodi ima.. намигнување

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 16:10

Четири ПРАВОСЛАВНИ БРАТСКИ ЗЕМЈИ... Нека повели Турчинот нека дојде...

-------------
"ОСУМ ИПОУ ИУЈАДИ ВУЃЕ..."

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 16:18
Da go repliciram Delija :

http://youtube.com/watch?v=Kct3nLZSBYE&feature=related - Четири ПРАВОСЛАВНИ БРАТСКИ ЗЕМЈИ... Нека повели Турчинот нека дојде...

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 16:27

[ Четири ПРАВОСЛАВНИ БРАТСКИ ЗЕМЈИ... Нека повели Турчинот нека дојде...
--- Pa ke dojdet sto mislis ti deka nema da dojdet a so Rusija ne nadevajtese za dzabe Rusite 80% rabotet vo Turcija zatoa sto nemat nitu eden denar, a  rusinkite se ebavaat vo Antalya za 5 evra. Rusija e siromasna zemja samo moze da dava politicki marketing za da privlekuva vnimanije demek sum nesto i jas a nisto ne se toa se gledase i vo 1999 koga se bombardirase Srbija i vo 2008 koga Kosovo ja proglasi nezavisnosta..

-------------

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 16:34
Turko,ne spij,ti dodeka spijes nekoj drug raboti...."Nicija nije gorela do zore,pa nece ni vasa !"
Zapomni !!

Kako dopuna za prvata slika Vladimir sto ja prilozi :
http://youtube.com/watch?v=fy5btmRqffg&feature=related - For my Serbian brother

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 16:41

Turko,ne spij,ti dodeka spijes nekoj drug raboti...."Nicija nije gorela do zore,pa nece ni vasa !"
Zapomni !!

------ Turkish army can cripple all of you in 12 hours.hahahahaa......

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 17:24

Ne sakam da sum baniran od moira a za materjali imam kolku sakas ama ne smeam da postiram...

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 17:36

Ne sakam da sum baniran od moira a za materjali imam kolku sakas ama ne smeam da postiram...

Не се плаши... Моира дозволува малку шалење, колку да се издуваме... само да не прејде во нешто поопасно...

-------------
"ОСУМ ИПОУ ИУЈАДИ ВУЃЕ..."

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 17:46

Ne sakam da sum baniran od moira a za materjali imam kolku sakas ama ne smeam da postiram...

Не се плаши... Моира дозволува малку шалење, колку да се издуваме... само да не прејде во нешто поопасно...
--- Abe DelijaSkopje mnogu sonuvate bre aman pocnavte i da izmisluvate nova istorija sto ne postoji...

-------------

Постирано од: moira
Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 20:38

Mоира на банира за правење сликовници од темите, но Ве моли да ја почитувате одлуката која е донесена во консултации со администраторите. Замислете на што ке личи подфорумов ако секој си става сликички...точно е дека една слика вреди повке од илјада зборови, но тука сме да дискутираме, секако со зборови а не со слики....слики во сликовници....

...Бидејки денес си го направивте кеифот со постирање на слики, очекувам да почнете да ги почитувате правилата и да продолжите со дискусијата, секако без слики!

Поштедете ме од бришење, барем овие неколку дена додека не ми е добро...Ве молам!

Поздравче

-------------
...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 22:16

Zapomni !!

Затоа во државава никогаш нема да ни тргне..
Самите себе сме си душмани

-------------

Linkin Park - Crawling

Постирано од: kire_nedelkov
Датум на внесување: 31.Мај.2008 во 11:33

Четири ПРАВОСЛАВНИ БРАТСКИ ЗЕМЈИ... Нека повели Турчинот нека дојде...

tri pravoslavni volci, i edna pravoslavna ovca. mene poise taka mi izgleda.

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk