Анегдоти
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Забава
Име на форумот: Штосеви, вицеви...
Опис на форумот: Слободна зона за вицкасти, мајтапџии, сеирџии...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=10426
Датум на принтање: 17.Февруари.2025 во 09:35 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Анегдоти
Постирано од: sensei
Наслов: Анегдоти
Датум на внесување: 19.Ноември.2007 во 14:20
Тука можете да раскажувате интересни анегдоти што вам ви се случиле или што сте ги чуле.
Еве да почнам јас. На избор за ромска убавица, мисицата после изборот ја прашуваат: „Како се чувствувате?“ Лепотицава вика: - Се чувствувам евентуално.
![голема%20насмевка](smileys_novi/4.gif)
------------- Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
Коментари:
Постирано од: EmIIIjA
Датум на внесување: 09.Декември.2007 во 23:19
A BAS SEGA NE MI TEKNUVA?:) SE CUVSTVUVAM EVENTUALNO!!!!
-------------
|
Постирано од: Antiqua
Датум на внесување: 26.Декември.2007 во 08:34
Покојниот ни претседател Борис Трајковски во предизборната кампања пред охридски аудиториум изјави:
“ОД ОХРИД ЌЕ НАПРАВАМ НЕКРОПОЛА“! (наместо акропола) ![голема%20насмевка](http://www.forum.idividi.com.mk/smileys_novi/4.gif)
------------- Veni Vidi Vici
|
Постирано од: elen4e-eli
Датум на внесување: 13.Јануари.2008 во 11:53
Па еве што тресна другарка ми на роденденот: Утре вечер во колку часот станувате? ![голема%20насмевка](smileys_novi/4.gif) ![голема%20насмевка](smileys_novi/4.gif) ![голема%20насмевка](smileys_novi/4.gif) ![голема%20насмевка](smileys_novi/4.gif) ![голема%20насмевка](smileys_novi/4.gif) Се згазивме од смеење.....
------------- Nobody is perfect.....well I am nobody!
|
Постирано од: russia
Датум на внесување: 23.Март.2009 во 15:19
sensei напиша:
Тука можете да раскажувате интересни анегдоти што вам ви се случиле или што сте ги чуле.Еве да почнам јас. На избор за ромска убавица, мисицата после изборот ја прашуваат: „Како се чувствувате?“Лепотицава вика: - Се чувствувам евентуално.
|
hahahaahahahahahahahahahahhah
pozdrav sensei
|
Постирано од: DivineGod
Датум на внесување: 31.Мај.2009 во 12:16
Никола а.к.а Г`уевски на митинг -
“Македонија има п`ичина за задоволство......“
Во кафиќ седиме и келнерот иде -
-Повелете што ќе се напиете?
Јас - Крстена вода?
-Молам?
-Крстена вода...
Се враќа по 2 мин..
- Дечко се зезаш со мене нели?
|
Постирано од: DDarko
Датум на внесување: 31.Мај.2009 во 12:36
Хахахахахахахахахахахахахаххахахаха,крстена вода. Браво бе!
-------------
|
Постирано од: cupeto
Датум на внесување: 29.Јуни.2009 во 11:20
Otisle predsedateli na plasticna hirurgija da go smenat poloviot organ. G-dinite Putin , Tadik i nasiot Kiro .
Koga se vratile doma ,,isprobale,, , samo nasiot Kirco ne bil zadovolen , pa se javil na Putin !!
- Pa dobro be Kiro , koga te prasale ,,kakov,, sakas ti sto im rece?
- pa tie ne me prasale kakov sakam , samo mi rekoa dali sakam socijalisticki(komunisticki) ili kapitalisticki polov organ!!
- i ti sto im kaza ??
- Pa razbira se socijalisticki(komunisticki) !!!
-aaaa, dragi moj Kiro ti go presadile nasiot , ili mojot ili na Tadik !!!
-------------
Vo zivotot pola zdravje go trosime za pravenje pari,a posle parite gi trosime za zdravjeto,pa ne e podobro da se uziva vaka ?
|
Постирано од: zoranjanev1
Датум на внесување: 21.Февруари.2012 во 08:46
Познатиот композитор на хумористични опери Ѓоакино Росини и (далеку) најголемиот виртуоз на виолина (и гитара) на сите времиња и композитор Николо Паганини биле блиски пријатели.
Во една прилика, некој познаник на Росини, после неговата хумористична опера, насмеан до солзи, му рекол на Росини: - Ти си најдуховит човек на Светот ! А Росини му одговорил: - А, не ! Има еден човек уште подуховит и од мене ! - Кој ? - запрашал познаникот. - Николо Паганини. - одговорил Росини.
После одржаниот концерт во некој град, Паганини влегол во кочија за да го однесе до хотелот во кој што претстојувал, а кој хотел бил на само два километри од концертната сала во која Паганини го одржал концертот. Паганини го запрашал кочијашот: - Колку ќе ме кошта да ме префрлиш до (тој и тој) хотел ? Кочијашот одговорил: - 1000 (иљада) евра. (претворено, приближно, во денешни пари). Паганини се зачудил, и го прашал кочијашот: - Ама, зошто толку скапо ?! - Па, - одговорил кочијашот - толку чинеше картата за вашиот концерт; кога разбрав дека ќе држите концерт во нашиот град, јас со месеци штедев, за да соберам пари за карта, и да ве чујам како свирите ! Паганини малку се подзамислил, па го прашал кочијашот: - А на колку жици јас го отсвирев концертот ? - Па, - рекол кочијашот - уште на почеток на концертот ви се скинаа првите три жици, и вие го отсвиревте целиот остаток од концертот на само една жица. - Е па, - рекол Паганини - ќе ти платам 1000 евра, ако ме пренесеш до хотелот на едно тркало !
|
Постирано од: pHp
Датум на внесување: 21.Февруари.2012 во 12:07
Како се викаше боксот што го игравме кај тебе? - x-Box.....
------------- Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
Датум на внесување: 22.Февруари.2012 во 00:43
Чисто не верувам дека е по вистински настан, но, како анегдота, не е лоша:
Изјава на некој глумец среде театарска претстава: - Збуните завесу, спустио сам се !
|
Датум на внесување: 10.Март.2012 во 21:46
Од еден говор на Тито (велат дека било вистина):
...ми смо дуго стајали на ивици провалије, а онда смо учинили одлучујуќи корак напред...
|
Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 12.Март.2012 во 16:19
Шмека еден пријател некое девојче во кафич , по некое време и приоѓа и и вели :
- Извини девојче ама морам да ти кажам , ептен си слатка ! На тоа девојката одговара :
- Извини ти , ама ич не сум слатка Дечкото ја прашува :
- Ако не си слатка , тогаш каква си Девојката налутено одговара
- За тебе сум кисела !!! Машкото и вели
- ихи штом си кисела ти таман красата за со ракија си ![плазење плазење](smileys_novi/10.gif)
------------- I'm out bcz of pathetic around here
|
Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 12.Март.2012 во 16:35
Santijago напиша:
Шмека еден пријател некое девојче во кафич , по некое време и приоѓа и и вели :
- Извини девојче ама морам да ти кажам , ептен си слатка ! На тоа девојката одговара :
- Извини ти , ама ич не сум слатка Дечкото ја прашува :
- Ако не си слатка , тогаш каква си Девојката налутено одговара
- За тебе сум кисела !!! Машкото и вели
- ихи штом си кисела ти таман красата за со ракија си ![плазење плазење](smileys_novi/10.gif) |
И јас го кажувам вака некако....ама не сум кисела ![газење од смеење газење од смеење](smileys_novi/24.gif)
------------- Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 12.Март.2012 во 16:37
Не не ... ти си као bungee од лешник ... за со коњаче си ![смеење смеење](smileys_novi/21.gif)
------------- I'm out bcz of pathetic around here
|
Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 12.Март.2012 во 16:39
Уште една анегдота
------------- Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
Датум на внесување: 30.Април.2012 во 16:44
(по вистински настан:)
Во поранешна Југославија, во времето на комунизмот, секоја година се одржуваше општонародна воена вежба под наслов "Ништа нас не сме изненадити";
Во една прилика, при таква вежба, луѓе доаѓаат на соборното место, и наидуваат на натпис: "Вежба "Ништа нас не сме изненадити" одлаже се због кише.".
|
|