Испечати | Затвори го прозорот

Канал 5

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Медиуми
Опис на форумот: Телевизии, радио, списанија, весници...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=9651
Датум на принтање: 04.Февруари.2025 во 09:47
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Канал 5
Постирано од: Dogi
Наслов: Канал 5
Датум на внесување: 07.Октомври.2007 во 12:33
глупостите на Канал 5, т.е. на водителите на емисиите изгледа немаат крај!
на вести слушнавме дека 11 Октомври, Среда и 12 Октомври, Четврток се неработни.
а денеска, во емисијата Дом и Дизајн, дека Миле Стојкоски ќе оди на Oлимпијадата во Јапонија.
има ли некој кој ги контролира овие работи или ќе почнеме да слушаме и за марсовци кои дошле на гости во Струмица, a може и македонската репрезентација ќе се пласира на Европското првенство во фудбал, кое ќе се одржува во Финска, наредната година?!!

-------------
Јас сум мајстор!

http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)

Коментари:
Постирано од: VkusiMe_M
Датум на внесување: 08.Октомври.2007 во 09:19
Па што е тоа толку чудно што 11 Октомври и 12 нема да се работни ... друже информирај се поубаво и ке видиш дека грешиш точно е дека тие 2 дена нема да се работни и ке се спојат со сабота и недела.

Поздрав

-------------
Itn...

Постирано од: Dogi
Датум на внесување: 08.Октомври.2007 во 12:57
а кои денови ќе се спојат, среда и четврток со сабота и недела, или четврток и петок, со сабота и недела?
ситни грешки не се потребни на телевизија. луѓето лесно се збунуваат.
они ми дојдоа во тема оти ептен ме изнервираа со олимпијадата во Јапонија, ако не се некои големи добротворци, барем нека не тресат глупости!
не дека другите телевизии немаат грешки, скраја било.

-------------
Јас сум мајстор!

http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)

Постирано од: orlov
Датум на внесување: 10.Октомври.2007 во 18:59
Originally posted by Dogi Dogi напиша:

а кои денови ќе се спојат, среда и четврток со сабота и недела, или четврток и петок, со сабота и недела?
ситни грешки не се потребни на телевизија. луѓето лесно се збунуваат.
они ми дојдоа во тема оти ептен ме изнервираа со олимпијадата во Јапонија, ако не се некои големи добротворци, барем нека не тресат глупости!
не дека другите телевизии немаат грешки, скраја било.

Не, 11-ти Октомври и к*рбан Бајрам или амди бајрам- како им се вика незнам. Се спојуваат Христос и Мухамед. Нешто многу лошо ќе се случи.

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Постирано од: maestro13
Датум на внесување: 02.Август.2008 во 12:30
Што мислите за оваа ТВ која во 2004 заедно со Телма доби национална концесија?
Ако даваме оценки, А1 за мене е на прво место, а Канал 5 на второ.
Вие што мислите?

Постирано од: samir_sneijder
Датум на внесување: 02.Август.2008 во 13:37
па мислам дека и канал 5 е за респект...

-------------
OooOooOoOOooПразно..ОооОоОоОоООоО

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 13.Декември.2008 во 09:20
...kanal 5 bez Vasko Popetreski... ne zamislivo.  Zoshto li go trgnaa momceto. Bash beshe dobar. Tolku od nezavisnoto novinarstvo Pred izbori letaat urednicki glavi.

Датум на внесување: 13.Декември.2008 во 11:26
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

...kanal 5 bez Vasko Popetreski... ne zamislivo.  Zoshto li go trgnaa momceto. Bash beshe dobar. Tolku od nezavisnoto novinarstvo Pred izbori letaat urednicki glavi.

Кога го тргнале??
Инаку во последно време Канал 5 некако многу се занесуваат, а даваат неквалитетна програма.

-------------

Постирано од: la fille
Датум на внесување: 13.Декември.2008 во 11:32
Vcera citav vo vesnik deka Alfa TV otkupila nekolku skapi "TV faci"...Toa go izjavi Ana Jovkovska...Mozebi Vasko Popetreski otisol vo Alfa...
Inaku, se soglasuvam deka Kanal 5 davaat nekvalitetna programa...Im treba detalna reorganizacija

-------------
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)

Датум на внесување: 13.Декември.2008 во 11:41
Еве нешто повеќе за смената во Канал 5:
http://utrinski.com.mk/?ItemID=8511FA4619E5794ABE85341EC7E037C2%20 - http://utrinski.com.mk/?ItemID=8511FA4619E5794ABE85341EC7E037C2

Што се однесува до неквалитетната програма, да образложам нешто повеќе.
Пред некоја година се сеќавам Канал 5 многу се трудеа околу изборот на програмата и можеби тоа ги издигна малку погоре.
Меѓутоа, оваа сезона им е повеќе од катастрофа и според мене се дури и под Алфа, која е локална.

А, тоа што ми падна чудно во последната недела е постојано спомнување на нивните рејтинзи по емисиите.
Х.О во понеделникот комплетно беше посветена на рејтинзите и во секоја можна прилика се фалеа како тие биле во тесна трка за првото место за гледаност, иако не знам ако толку се фалат зошто тие рејтинзи не ги објават јавно.
Вчера во емисијата на Миленко, не сфатив добро, ама зборуваше нешто како Васко Ефтов ја имал една од двете најгледани политички емисии во цела Македонија.
Значи сега К5 наместо со програма, оди со маркетиншки трикови.
Катастрофа!

-------------

Датум на внесување: 13.Декември.2008 во 11:56
P.S. Alfa e nacionalna televizija....

Za zal, vo posledno vreme, otkako se pojavija nekolku nacinalni TV kukji (osven za ALFA TV, za ostanatite  nemam nekoj pofalen zbor) A1, Kanal5 pa i Sitel, pocnaa intenzivno da se zanimavaat so rejtinzi...Kako da se cuvstvuvaat  zagrozeni...No za zal, osven falenjeto nisto drugo ne pravat za da si ja podobrat gledanosta

-------------

Датум на внесување: 13.Декември.2008 во 13:01
Originally posted by la fille la fille напиша:

P.S. Alfa e nacionalna televizija....Za zal, vo posledno vreme, otkako se pojavija nekolku nacinalni TV kukji (osven za ALFA TV, za ostanatite  nemam nekoj pofalen zbor) A1, Kanal5 pa i Sitel, pocnaa intenzivno da se zanimavaat so rejtinzi...Kako da se cuvstvuvaat  zagrozeni...No za zal, osven falenjeto nisto drugo ne pravat za da si ja podobrat gledanosta

Поправка, Алфа е локална телевизија која оди на сателит.

Инаку, ако гледам вака во последно време Алфа и Скај Нет се и едни од подобрите телевизии.

-------------

Датум на внесување: 13.Декември.2008 во 14:55
...   za skaj net znam deka go nema janko...pa sega bajagi im s epodobri kvalitetot aголема%20насмевка

Датум на внесување: 13.Декември.2008 во 15:44
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

...   za skaj net znam deka go nema janko...pa sega bajagi im s epodobri kvalitetot aголема%20насмевка

не, туку едноставно купија добра странска програма и колку што гледам почнаа да произведуваат добри емисии.

-------------

Датум на внесување: 17.Декември.2008 во 17:18
Мене ми се чини или ја гледам Ана Здравковска на Канал 5 вести?

-------------

Датум на внесување: 17.Декември.2008 во 20:22
Da, no mene mi izgledase kako da izlegla od forma

-------------

Датум на внесување: 18.Декември.2008 во 20:13
Ubava e Ana. Go polni ekranot. Kje ja vrati gledanosta na mashkiot del od gledaci na Kanal 5.

Датум на внесување: 21.Декември.2008 во 19:16
Ана некако многу драматично мрда додека чита.

-------------

Датум на внесување: 14.Февруари.2009 во 10:00
Телевизијата Канал 5 заедно со сестринската Канал 5 плус ги откупи правата за емитување на Лигата на шампиони и Купот на УЕФА. Информациите велат дека оваа скопска телевизија ги откупила правата за наредните три години, а станува збор за околу 300 фудбалски натпревари. За таа цел набавена е комплетно нова опрема со цел на гледачите да им се овозможи квалитетен сигнал и слика при следењето на мечевите. Оваа зделка Канал 5 официјално ќе ја потврди на 2 јуни, бидејќи тогаш завршуваат натпреварите од овие две натпреварувања сезонава.

-------------

Датум на внесување: 12.Март.2009 во 15:03
Наскоро на Канал 5:
-How I met your mother
-My name is Earl
-Bones
-The Unit

Постирано од: Wonderful_Life
Датум на внесување: 13.Март.2009 во 12:03
Za razlika od ostanatite programi najdobri se nema sto

-------------
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor

Постирано од: lexus
Датум на внесување: 17.Март.2009 во 17:02
greska si koleske a1 e podobra televizija

Постирано од: Wonderful_Life
Датум на внесување: 18.Март.2009 во 09:21
Mozda ne vikam ne ali i kanal 5 ne e za frlanje neli

-------------
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor

Датум на внесување: 12.Мај.2010 во 13:53
Ги гледам емисиите на Весна Бејби, Зевзекманијата на Горан, политичката емисија на Роберт Поповски и Миленко арно ама сега малку се подзамислив
http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=2&tabid=1&EditionID=2019&ArticleID=140558 - - Неделковски може да биде вратен во ќелија?

-------------

Постирано од: емил
Датум на внесување: 28.Јули.2010 во 09:55
Чистка во Канал 5

Канал 5 телевизија прави "генерално чистење". Додека траат годишните одмори, менаџерскиот тим на националната телевизија прави списоци на новинари и технички персонал, кои ќе треба да ја напуштат телевизијата.

Неофицијално по вчерашниот целодневен состанок, била донесеа одлука да бидат "избркани" десетмина новинари. На списокот се новинари кои работеа и како уредници во истата медиумска куќа, како Соња Петрушевска, Весна Ковачевска. На Канал 5 повеќе нема да ги има ниту Богданка Кузевска, Христена Антовска Јованчева, Сања Костадиновска Момировска, Александра Мишовска, Соња Јованова, Бранка Чочковска, Александар Ивановски.

Според првичните информации од телевизијата, на список се наоѓаат и имиња и на лица од техничкиот персонал.

Наводната причина за отпуштањето на дел од вработените е превработеноста на телевизијата. По минатогодишното преминување на група новинари од А1 телевизија во Канал 5, во телевизијата се создаде вишок на кадар. Со оглед на економската криза, телевизијата не била во можност да ги задржи сите вработени. Но критериумите по кои се вршела селекцијата не се знае, сепак е политика на медиумската куќа. Последните неколку месеци вработените се жалеа дека не ја добиваат целата плата. Според нив, наместо пари, добивале купони од месарница, биле принудени да пазаруваат од нивните продавници. ВЕЧЕР се обиде да стапи во контакт со сопственикот на телевизијата, Емил Стојменов, но тој не одговараше на телефонските повици. До затворањето на весникот состанокот сеуште траеше.

http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=DD3A2A8B3060A84C8CBAF731FE1547AA - извор

-------------

Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 29.Јули.2010 во 00:47
Срамота....ги избркаа поквалитетните новинари за сметка на партиските подлизурковци кои ги изнапримаа од МРТВ во последно време...
Со ова Канал 5 ќе се симне на нивото на Сител...не

-------------
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!

Датум на внесување: 29.Јули.2010 во 12:40

НОВИНАРКАТА ВЕСНА КОВАЧЕВСКА - ТРПЧЕВСКА ГО ОБВИНИ ПРЕ­МИ­Е­РОТ ЗА УПАД ВО КАНАЛ 5

http://www.vest.com.mk/?ItemID=F746304CFB0E7148B4C49A097ADBCA39 - Груевски, власта не Ви дава право на диктатура

-------------

Постирано од: ultra
Датум на внесување: 30.Јули.2010 во 08:39
Овие тешко дека некој ќе ги вработи...

Постирано од: marsovec
Датум на внесување: 05.Август.2010 во 21:55
Originally posted by ultra ultra напиша:

А1 ќе ги вработи, но канал5 мошне бргу стана сител телевизија уште и фали бумбарка или бумбар...А да и на екранот да оди Премиерот на сите најави...Да се знае...сршено%20срце

-------------
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС

Постирано од: marsovec
Датум на внесување: 05.Август.2010 во 21:55
Originally posted by ultra ultra напиша:

-------------
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС

Постирано од: KAROLIN
Датум на внесување: 20.Септември.2010 во 20:46

На канал 5 од денес во 17.45 часот започна турска серија Збогум засекогаш.

Наскоро ќе започнат реалното шоу ВО ОГАН и емисијата Моја свадба, а од недела 26.09 во 20 часот е влегувањето на станарите во САМ СВОЈ МАЈСТОР.

-------------
ВЕЌЕ Е ВО ПРОДАЖБА . . .

Долгоочекуваниот и најдобар албум на најпознатото
македонско девојче
КАРОЛИНА ГОЧЕВА

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ...

Постирано од: stigma04
Датум на внесување: 27.Септември.2010 во 00:47
kanal 5 e ok televizija i go zazema tretoto mesto kako najgledana

-------------
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan

Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 15.Ноември.2010 во 23:00

Интересна ми е онаа емисија за деца  " Ај ти замижи "со Ивце Пивцехи,%20хи... 

ја гледам понекогаш и се смешкам на бисерчињата на најмладитеда

-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.

Датум на внесување: 21.Јуни.2012 во 15:28

Канал 5 казнет со тридневна забрана на реклами

Тридневна забрана за емитување на реклами и телешопинг на програмата на скопската телевизија Канал 5 денеска и изрече Советот за радиодифузија. СРД во рок од седум дена ќе ја извести телевизијата за изречената казна која потоа ќе мора да се изврши во рок од 30 дена.

- Казната е изречена поради невистиното рекламирање со кое се заведува јавноста и поради користење на презентер на вести во реклами, ни изјавија во СРД.

Санкцијата доаѓа по паниката која синоќа се создаде во македонската јавност откако ова телевизија објави тизер со најава за нова турска телевизиска серија и во кој беше сопштена веста дека “се случила авионската несреќа и дека засега не е познат бројот на жртвите“. Вознемирени од оваа вест неколку илајди граѓани потоа се јавуваа по медиумите но и кај аеродромските служби на аеродромот “Александар Велики“ за да ја проверат вистинитоста на веста и да се информриаат за судбината на патниците кои требало да патуваат во тој период. 

Вознемирувачката вест телевизијата ја емитувала цела вечер, а во последните вести беше упатено извинувањето на публиката. Меѓутоа, тизерот продолжи да се емитува и во утринските часови.

Советот на честа на ЗНМ остро ја осуди постапката на Канал 5.

- Советот на честа смета дека станува збор за злоупотреба и груба дезинформација со која својот економски интерес Канал 5 го става над јавниот интерес. На овој начин Телевизијата предизвика страв и заблуда кај граѓаните и тоа свесно, за да изрекламира своја емисија. Постапката на Канал 5, Советот на честа ја оценува како крајно непрофесионална и неетичка, спротивна на сите одредби од Кодексот на новинарите. Извинувањето објавено подоцна не го намалува крајно неодговорниот однос на Телевизија Канал 5, со кој новинарската професија е симната на максимално ниско ниво, а улогата на медиумот злоупотребена. Истовремено, чувствата на граѓаните се повредени и кај нив е предизвикан страв и недоумица. За сето ова, извинувањето на Телевизијата не значи ништо - наведува Советот на честа.

-------------

Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 21.Јуни.2012 во 17:32
не знам чија болна идеја беше, ама мала е казната...
дури и ова ми личи чисто колку да се рече дека некој ги казнувал и Канал5 глупчо

-------------
размисли пред да напишеш глупост

Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 21.Јуни.2012 во 17:37
Ретардирани малоумни уредници што дозволуваат вакви и слични глупости...или за замислуваат дека ова е копија на емисијата на Орсон Велс, а....не
Туку за забраната за рекламирање...не ли важи тоа за нарачаните спотови од ДПМНЕ...
а беее...само сатарот за вакви....

-------------
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!

Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 21.Јуни.2012 во 18:13
Најдобра казна би била за време на траењето на серијата да не смеат да емитуваат реклами. МФакрс. глупчо

Ама тоа никогаш нема да се случи. За жал. не

-------------

Постирано од: annaja
Датум на внесување: 21.Јуни.2012 во 22:12
Ако ништо друго да ги забранеа репризите.....аман више!!!!!!!!!

Постирано од: zagor
Датум на внесување: 22.Јуни.2012 во 01:28

http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=70979" rel="nofollow - http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=70979

...аман ма Тања,и ти ксмет немаш во животот.тага..од тоа на тоа,т.е. од трн на глог.воздивнување

-------------
...zagor e ziv,se drugo e laga.

Постирано од: Schatzii7
Датум на внесување: 25.Април.2013 во 00:01
Ја претераа со оваа Сања Ристовска од Атинаболен
не знам за што ја плаќаат кога нема ништо ново да каже, постојано
се повторува едно исто.
И да нормалните вести во нормалните замји траат 10 до 15 мин. само кај нас
пола саат а можеби и повеќе. Под вести се подразбира најбитните настани од
земјата и од светот, а на нашиве се и сешто може да се чуе само не
најбитното.не

-------------
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)

Постирано од: Орка
Датум на внесување: 26.Септември.2014 во 18:25
https://www.youtube.com/watch?v=Zig_8sfriGE" rel="nofollow - Одлично 5,фалеше доза на хумор низ нашиве медиуми.

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk