СОВЕСНОСТ...
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Забава, разно, игри, интима
Опис на форумот: џиџимиџарница
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=9594
Датум на принтање: 19.Ноември.2024 во 13:07 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: СОВЕСНОСТ...
Постирано од: La Ninja
Наслов: СОВЕСНОСТ...
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 18:56
дали после некоја лага или преќутување..ве гризе совст...дали помислувате на партнерот како ќе му е пред да направите некој чекор кој може да штети на врската...исто то важи и за брак....колку се придржувате на она- не го прави тоа што не сакаш да ти го прават и прво стави се во туѓа кожа па потоа почуствувај ја твојата...
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Коментари:
Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 19:04
да, да, да...... ми се плаче дури
п.с.. blueprayer., прекрасна тема, баш е интересира како ке одговорат останатите
-------------
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 19:06
Ne me grize sovest zosto ako i kazam zasekogas ke ja izgubam, a ona ke place...i ja ke placam ako me udri so nekoj tvrd predmet pazam da ne me vidi nekoj, oti ke mora da ja otrujam taa licnost za da ne me kaze... ako mi go praat ona sto ja go praam...ic ne mi se dopaga taa ideja...nemam namera da odgovoram na trik prasanje
|
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 19:15
фала колешке....
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 19:21
Ako, vie kokoski...pardon...koleskite i treba da se podrzuvate...da si se drzite sekogas...
|
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 19:26
збунет ај сега и ти и јас назад на тема....
|
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 19:39
хахахаха, збунет, а баш...... море ај ке си траам
ај уште еднаш д аја пофалам колешката blueprayer која секогаш има инспирација за нови теми
Алал да ти е колешке , браво
-------------
|
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 19:39
ееее, blueprayer мила, ама ти како автор не си одговорила на темата
чекаме и твое мислење
-------------
|
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 19:44
јас не би можела...ниту да му =работам= зад грб ниту да му преќутам ниту пак да го излажам....знам дека звучам чудно ама така е... како можам да направамнешто без да помислам дали тоа ќе штети или не?? нема шанси...секогаш стојам цврсто дека треба да се мисли на другиот многу повеќе отколку на себе...
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 19:50
aham
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 19:51
Za svesnost da si priznaam raka na srce sum mnogu svesen . Ama ako napraam nesto nema sansi da priznaam i ic ne mi tezi si prodolzuam kako nisto da ne bilo . Za priznavanje ne priznavam pa ne znam so da mi napraat . Ko po mal ovde - onde ke priznaev po nesto i da vi kazam deka taa recenica koj priznava pola mu se prostuva e laga , vistinskata e koj priznava uste pola mu se dopisivuva .
------------- [IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 20:01
zenmaster ПРИЗНАЈ .......дека Вива соковите се најдобри на свет
-------------
|
Постирано од: MisIcA,
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 20:03
me grize sovest dokolku sum go izlazala i povredila, ednostavno ke "poludam" dodeka ne izleze od mene vistinata..poradi ova premnogu pati sum naebala vo zivotot ,ama tesko karakterot se menuva.
zenmaster напиша:
|
Za svesnost da si priznaam raka na srce sum mnogu svesen . Ama ako napraam nesto nema sansi da priznaam i ic ne mi tezi si prodolzuam kako nisto da ne bilo . Za priznavanje ne priznavam pa ne znam so da mi napraat . Ko po mal ovde - onde ke priznaev po nesto i da vi kazam deka taa recenica koj priznava pola mu se prostuva e laga , vistinskata e koj priznava uste pola mu se dopisivuva . |
|
inace eve mu se divam na zenmaster za cvrstinta na karakterot i izdrzlivosta koja ja nosi vo nego,bravos!
------------- атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш
за боите...(модератор аџија)
|
Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 20:05
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 20:10
хахаххахаха zenmaster, добар си друже, ја мислев ке признаеш тука само на форумот, а не во јавност
-------------
|
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 20:24
мона не видов твој пост околу темава.....
|
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 20:28
blueprayer мила, јас прва кажав да ...дека чувствувам совест кога преќутувам за нешто, не мора да значи дека мора да сум у врска, туку општо во секојдневието,,еве моментално ме мачи совеста оти не сум им кажала нешто на моите родители, ама морам да траам додека да дојде погоден момент и многу ми е тешко, ама тоа е
-------------
|
Постирано од: LUPUS ET
Датум на внесување: 03.Октомври.2007 во 18:05
А, зошто? Петте минути задоволство секако и спротивната страна ги доживува.
------------- ,,ODLUCHIV: CRIG BLIC,,
|
Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 10:16
vo biblijata pisuva : "PRAVI GO ONA STO SAKAS DA TI GO PRAVAT" , kako i da e , za lazenjeto nemam sovest , ne me pece , boli me gole
------------- во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
Постирано од: MisIcA,
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 18:27
te boli dole koga ke izlazes, a koga ke te izlazat ..kako e togas ??
------------- атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш
за боите...(модератор аџија)
|
Постирано од: becenevem
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 22:10
slednite sto godini
"nula"
-------------
|
Датум на внесување: 21.Август.2008 во 23:38
Мене ме гризеше совест денес дека еден колега ме гушна..не издржав а да не му кажам..мад адобро знае дека тој колега ми е само колега и дека никогаш ништо не би имала со никого
|
Постирано од: Lady Blue
Датум на внесување: 22.Август.2008 во 00:49
Jas zatoa mnogu se trudam da bidam iskrena i bez tajni kon lugjeto sto gi sakam...sakam da imam miren son
------------- I love life!!!
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 22.Август.2008 во 00:51
Постирано од: Monuska
Датум на внесување: 22.Август.2008 во 00:51
Мразам да се каам и мразам да го лажам него (иако лажам за него) токму затоа не кријам ништо и токму затоа лагите се надвор од нашиот свет... а и не знам да го излажам ко што треба (не ни сакам)
------------- Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 22.Август.2008 во 02:32
blueprayer напиша:
Мене ме гризеше совест денес дека еден колега ме гушна..не издржав а да не му кажам..мад адобро знае дека тој колега ми е само колега и дека никогаш ништо не би имала со никого
|
|
Датум на внесување: 22.Август.2008 во 15:44
????
|
Постирано од: wellcome
Датум на внесување: 22.Август.2008 во 15:58
se zivee, nema gajle
|
Постирано од: becenevem
Датум на внесување: 12.Ноември.2008 во 16:11
Covek kolku mnogu i da go ima nema da mu nasteti.
-------------
|
Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 22.Септември.2009 во 14:34
pa jas nikogash i ne lazam.....
samo.....
koga treba demek po potreba.......ke namalam......
ili ke zgolemam......
za da se izvadam bezbolno od situacijata....
neliiiiiiiii
-------------
|
Постирано од: Anarchy
Датум на внесување: 22.Септември.2009 во 21:34
Sekogas pravam toa sto mislam deka treba da go napravam, vo opredelenata situacija....ako treba i lazam, bez lazenje ne e interesno.
Sto ako znaeme se za nasiot partner??? Ke nema ljubomora, a so toa namalena ljubomora, namalena ljubov.
-------------
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 22.Септември.2009 во 21:47
Убаво кажа Зен-ако признаеш нешто, нешто сосема безначајно, што не е од никакво значење за врската-нема да ти се прости-туку ќе ти се допише одозгора.
Затоа искуството ме научило дека некои работи треба да си ги задржиш за себе, не мора све да се кажува затоа што некогаш од ништо- ќе излезе Нешто, па оди докажувај се после.
Не сум лажга по природа, не манипулирам ама одредени мисли си ги чувам за себе и ич не ме гриже совест.
Не ме гризе затоа што сметам дека не сум направила ништо со што сериозно можам да си ја загрозам врската.
Старите викаат -Здрава нога во трн не ставај.
Е сега ако си грешел ептен а те гризе совест е ствар на одлука за откривање на вистината.
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
|