Што се случува со СДСМ???
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=9549
Датум на принтање: 29.Ноември.2024 во 09:31 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Што се случува со СДСМ???
Постирано од: bojan81
Наслов: Што се случува со СДСМ???
Датум на внесување: 24.Јануари.2007 во 01:34
Деновиве во СДСМ се повеќе доаѓаат до израс разликите. Дали оваа партија ќе успее да се консолидира и стабилизира или ќе пропадне и ќе биде првата голема партија која ќе ја снајде оваа судбина.
Мое мислење дека доколку сака да ја спаси СДСМ партијата мора да почне да гради каква таква идеологија. Не ми е јасно како беше можно сиве овие години СДСМ да постои без никакови идеал а камоли морал. Докоплку ова не се промени ташко на оваа партија.
|
Коментари:
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 24.Јануари.2007 во 01:37
ich ne mi e gajle so se slucuva kaj niv prokletinji 16 godini, ne legnaa na zemja
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Датум на внесување: 24.Јануари.2007 во 01:42
Точно многу стета направија на Македонија со нивното владеење. Но сепак е во интерес на македонија да имаме стабилна и Квалитетна опозиција.
-------------
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 24.Јануари.2007 во 01:47
kogo da imame? pa tie se nepogoda sto ne snasla kje dadov se da mozat da se sotrat
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Постирано од: Nee*amAnderskor
Датум на внесување: 24.Јануари.2007 во 02:20
Тема: Што се случува во СДСМ?
------------- No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
Постирано од: butel2
Датум на внесување: 24.Јануари.2007 во 10:10
Koga macorot go nema, gluvcite oro vijat....SDSM po zaminuvanjeto na Branko ne dobi dobar lider
|
Постирано од: Калпазан
Датум на внесување: 24.Јануари.2007 во 12:06
Порака до СДСМ од мене...
ОЧИ ВАДИ ЌОР ОДИ!
------------- Македонија - Моја Дежела
|
Постирано од: novace
Датум на внесување: 15.Септември.2007 во 19:14
Црвенковски негира дека зел пари од МЗТ ФОП
Кабинетот на претседателот Бранко Црвенковски вчера енергично ги отфрли обвинувањата дека во текот на неговата кампања во 2004 година биле добиени пари од фирмата МЗТ ФОП. Овие обвинувања пред истражен судија ги изрекол Митре Петковски, директор на оваа компанија, еден од обвинетите во случајот „Тенковски делови“. Во овој случај првообвинет е Владо Бучковски. - Никакви пари, ниту од споменатиот Петковски, ниту од кој било друг поврзан со случајот за кој се одвива судска постапка не биле добиени или користени во претседателската кампања 2004 година - пишува во официјалната реакција од кабинетот. Обвинетиот Петковски, како што пишува во обвинителниот акт, кој вчера го објави „Време“, рекол дека еден милион евра му ги дал на Вуица Илиевски, кој пак парите преку Хари Костов ги пласирал за претседателската кампања на Црвенковски. Тој изјавил и дека животот му бил во опасност, па дел од парите за тенковските делови им ги дал на арачиновски лихвари кон кои имал коцкарски долгови. Бучковски веќе реагираше дека изјавите на Петковски се „филмска приказна“. Вуица Илиевски тогаш, а и сега, директор на фирмата „МЗТ енергетика“, вчера не беше достапен. Од оваа компанија ни рекоа дека нивниот директор е на пат во странство и ќе се врати в понеделник. Во владејачката ВМРО-ДПМНЕ сметаат дека ова отвора можност за откривање детали од кампањата на Црвенковски. - Обвинителниот акт е составен врз основа на исказите пред истражен судија. Очигледно Бучковски има огромен проблем. Сметам дека за време на судењето ќе се разјасни финансирањето на СДСМ и кампањата на Црвенковски - вели пратеникот Влатко Ѓорчев од ВМРО -ДПМНЕ. СДСМ, пак, жестоко ги отфрла ваквите размислувања. - Ваквиот исказ е апсолутна невистина и е огромна бесмислица. СДСМ е изненаден од фактот што додека трае судската постапка некој се обидува да ја злоупотреби. Очигледно постои некој што со ваквите глупости можеби се обидува да избоксува за себе подобра позиција. ВМРО-ДПМНЕ во познат стил врз база на веќе видени глупости се обидува да прави веќе видени смешни политички конструкции - реагира Емилијан Станковиќ, портпарол на СДСМ. Бучковски пред истражниот судија тврдел и дека се очекувала пролетна офанзива на ОНА во 2002 година. Од ДУИ ова го демантираат. - ОНА тогаш веќе беше распуштена - појаснува Џевад Адеми, портпарол на оваа партија. Доста Димовска, тогашна директорка на Агенцијата за разузнавање, одби да ги коментира изјавите на Бучковски.
http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=1203&ArticleID=77392 - http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=1203&ArticleID=77392
------------- Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 15.Септември.2007 во 21:22
Дај бе оставете ги луѓето да слават па "НА 15 СЕПТЕМВРИ...."
------------- http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 15.Септември.2007 во 22:43
Boogie напиша:
Дај бе оставете ги луѓето да слават па "НА 15 СЕПТЕМВРИ...."
|
И јас сум да ги оставиме ,,луѓето,, ама како да ги оставиме?? Процедурално не заслужуваат. Многу зла направија. Па, и оној мајор КОС-овски многу им оди (согласно договорот) по ќеф. Нека им е на чест 15. Септември.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Постирано од: moira
Датум на внесување: 16.Септември.2007 во 01:45
Od kaj be na Crvenkovski pari be, pa ne li gledate deka covekot zivee vo stan od 65m2 i ima polo od 1994 godina? Covekot e skromen, poskromen amin! Samo aferi mu pustaat dusmanite.
Zarem ne ni e podobro od 15 septemvri otkako ja zemavme SUDBINATA vo svoi race? Neblagodarnici!
|
Датум на внесување: 16.Септември.2007 во 11:28
moira напиша:
Od kaj be na Crvenkovski pari be, pa ne li gledate deka covekot zivee vo stan od 65m2 i ima polo od 1994 godina? Covekot e skromen, poskromen amin! Samo aferi mu pustaat dusmanite. Zarem ne ni e podobro od 15 septemvri otkako ja zemavme SUDBINATA vo svoi race? Neblagodarnici! |
Така е бе!!!
Стварно неблагодарни се...а сакавме да вработиме нови 540.000 нововработени..ама други не ни „дадоа„..
Оти еве и фирмата на жената-му..не ги земала парите дадени на оној кој правеше деловна згарда на крајот на Партизанска..до поштата.
|
Постирано од: dragon
Датум на внесување: 16.Септември.2007 во 12:17
Od 15 septemvri sade ruzi pocnaa da cvetaat niz Makedonija, a pokraj sekoj kontejner redica gladni koi dezuraat nekoj nesto da frli vo niv. I na kucinjata skitnici rebrata pocnaa da im se brojat. A kutriot B.C da go istreses so glavata nadolu od dzebovite mu ni zolta banka nema da ispadne. Ostajte go covekot drzavnik zarem ne gledate deka od Makedonija napravi OAZA 2 uste poubava od OAZA 1 na dedo Kirce.
|
Датум на внесување: 16.Септември.2007 во 13:19
dragon напиша:
Od 15 septemvri sade ruzi pocnaa da cvetaat niz Makedonija, a pokraj sekoj kontejner redica gladni koi dezuraat nekoj nesto da frli vo niv. I na kucinjata skitnici rebrata pocnaa da im se brojat. A kutriot B.C da go istreses so glavata nadolu od dzebovite mu ni zolta banka nema da ispadne. Ostajte go covekot drzavnik zarem ne gledate deka od Makedonija napravi OAZA 2 uste poubava od OAZA 1 na dedo Kirce. |
У оазите нели... (ќе) си имет саде урми и банани..???
Пари ...јок..нели!!!
|
Постирано од: PAVLIN
Датум на внесување: 16.Септември.2007 во 13:21
se nadevam deka nema da imame uste eden 15 septemvri i simnuvanje so kloci na VMRO
------------- “Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
|
Датум на внесување: 16.Септември.2007 во 13:24
PAVLIN напиша:
se nadevam deka nema da imame uste eden 15 septemvri i simnuvanje so kloci na VMRO
|
За тоа ...Грујота да си го прашаш..оти сигурно и ќе добиеш соодветен одговор...
|
Датум на внесување: 16.Септември.2007 во 15:27
novace напиша:
PAVLIN напиша:
|
За тоа ...Грујота да си го прашаш..оти сигурно и ќе добиеш соодветен одговор...
|
se plasam deka nema da znae sto da mi odgovori, zasto za 15 septemvri samo B.C. znae ...sepak fala ti
|
Постирано од: nemo84
Датум на внесување: 16.Септември.2007 во 16:42
Но целта не темата е дека СДСМ се утепаа од лажење и крадење додека беа на власт а посебно Бранко мафиоза, а сега се чудат зошто рејтингот им е никаков.
-------------
|
Постирано од: MX-8441
Датум на внесување: 16.Септември.2007 во 18:42
Ѓаволска бројка.
------------- ,,NEMA MIR DODEKA TERORISTITE SE SHEETAAT SLOBODNO,,
|
Постирано од: MX-8441
Датум на внесување: 16.Септември.2007 во 18:44
се е само лага.
------------- ,,NEMA MIR DODEKA TERORISTITE SE SHEETAAT SLOBODNO,,
|
Датум на внесување: 17.Септември.2007 во 02:07
E sto mu fali na 15 Septemvri???
|
Датум на внесување: 17.Септември.2007 во 13:36
Датум на внесување: 17.Септември.2007 во 13:56
Bas ubav den, 15, sredina na mesec, plus ovaa godina se padna vikend, ubavo vreme, super
|
Постирано од: bisovski
Датум на внесување: 22.Септември.2007 во 03:07
samo ke kazam precedatelot vo nekoi drzavi go narekuvaat tatko na nacijata ama nasijov e sramota ej luge do kaj stasavne sco naprajvne precedatelot ni preprodava oruzje da bevme malku po civilizirana drzava za ova se podnesuva ne otpovikliva ostavka ama ajde samo poleka doaga i toa vreme (e brane ke mine vremeto koga ke te vozat u blendiran mercedes i posle ? si se zaprasal posle sto?)
|
Датум на внесување: 22.Септември.2007 во 15:12
I nasiot presednik e TATKO
|
Датум на внесување: 28.Септември.2007 во 23:38
Дали СДСМ треба да се распадне, ги живеат ли последните денови бившите комуњари...Ја гледав претставничката на СДСМ на Чуму, мислам дека се викаше Цветанка Иванова(не сум 100% сигурен)...Абе толку се трудеше да ја искритикува власта и тоа во 90 % без аргументи што беше страшно и ми се повраќаше од таквиот однос...Сега кога гледаат дека новата Влада работи подобро од нив се гушат во сопстевната смрдеа во која не заложија и не засраа последниве 15 години
|
Постирано од: str8up
Датум на внесување: 28.Септември.2007 во 23:47
ДАЈ БОЖЕ
------------- igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot
|
Датум на внесување: 28.Септември.2007 во 23:47
Се удави, ама и другите партии не се далеку.
|
Постирано од: str8up
Датум на внесување: 28.Септември.2007 во 23:51
ма све
------------- igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot
|
Датум на внесување: 29.Септември.2007 во 01:17
со политиката што ја води Шеќеринска се повеќе и повеќе пропаѓа СДСМ.
-------------
|
Постирано од: OLUJA
Датум на внесување: 29.Септември.2007 во 14:40
si imaat drugi rezervni partii i ova namerno go pravat so propagjanjeto.
------------- ,,AB OVO,,
|
Датум на внесување: 29.Септември.2007 во 15:14
PAVLIN напиша:
Дали СДСМ треба да се распадне, ги живеат ли последните денови бившите комуњари...Ја гледав претставничката на СДСМ на Чуму, мислам дека се викаше Цветанка Иванова(не сум 100% сигурен)...Абе толку се трудеше да ја искритикува власта и тоа во 90 % без аргументи што беше страшно и ми се повраќаше од таквиот однос...Сега кога гледаат дека новата Влада работи подобро од нив се гушат во сопстевната смрдеа во која не заложија и не засраа последниве 15 години <div style=": ; width: 28px; height: 28px; : 1000; display: none;"> |
ako si realen, vo site partii ima bivsi komunjari.
a SDSM nema da propadne, vo sekoj slucaj ne do taa mera kako sto se rascepka VMRO DPMNE na dvaesetina partii. I nema nisto loso koga pratijata se deli na dve poradi raziduvanje na mislenja i stavovi, a ne kako rezultat na zelba za mok, pari itn sto bese slusacajot so VMRO-vskite partii.
|
Датум на внесување: 29.Септември.2007 во 15:36
VMRO DPMNE se raspadna na poveke partii so preznakot na VMRO, blagodarenie na komunisticko udbaskite instalacii koi se infiltriraa pri nejzinoto formiranje, a slucajot so SDSM e sosema druga prikazna, no si imaat i tie rezervna partija koja momentalno e na vlast.
|
Датум на внесување: 29.Септември.2007 во 15:38
ama ajde , pogledni podobro sto se slucuva denes pod ovaa vlada i so koi metodi se sluzi Gruevski, pa toa e skrieno udbasko diktatorce.
|
Датум на внесување: 29.Септември.2007 во 16:08
butel2 напиша:
ama ajde , pogledni podobro sto se slucuva denes pod ovaa vlada i so koi metodi se sluzi Gruevski, pa toa e skrieno udbasko diktatorce. |
daj mu boze mok i pari da go vidis sto covek eeeee...javniot linc na odredeni licnosti ke ne cini mnogu dokolku ne se dokaze obvinenieto...ama vazno borbata protiv korupcijata se vodi iako vo povekje slucai nema dovolno dokazi(bucko na pr...)
|
Датум на внесување: 29.Септември.2007 во 16:15
borba protiv kopucija, vo red i da za taa borba, megjutao nacinot na koj se vodi taa borba NE
|
Датум на внесување: 29.Септември.2007 во 16:27
Malo potsetuvanje temata e: Дали пропаѓа СДСМ ?
|
Датум на внесување: 01.Октомври.2007 во 08:12
moira напиша:
VMRO DPMNE se raspadna na poveke partii so preznakot na VMRO, blagodarenie na komunisticko udbaskite instalacii koi se infiltriraa pri nejzinoto formiranje, a slucajot so SDSM e sosema druga prikazna, no si imaat i tie rezervna partija koja momentalno e na vlast. |
ekspertot za politika...ako mislis na NSDP ne bi rekol iako Tito e pogolem komunist i od samiot J.Broz Tito pa ne se znae
|
Постирано од: nemo84
Датум на внесување: 01.Октомври.2007 во 10:16
Не се распаѓа СДСМ, ова е само одраз на моменталното валдеење на ВМРО-ДПМНЕ. Нели истотот се случи и на ВМРО-ДПМНЕ кога се распадна на многу помали партии. Тогас СДСМ се надеваше дека ВМРО е комплетно распадната, но видете што се случи. Се консолидираа и се вратија на власт појаки од било кога.
Според мене прашање е само на време кога СДСМ ќе се врати на власт.
-------------
|
Постирано од: TENIJA-MX
Датум на внесување: 01.Октомври.2007 во 15:25
Знаците на агресивност кои ги покажува опозицијата не верувајте дека се почеток на тангото на смртта, не поготово што во тоа танго има танчери и од власта. Заеднички именител за едните и другите приватен имот и фирми во Бугарија и на Флорида.
------------- ARE U FEEL LUCKY PUNK ?!!
|
Постирано од: Анжелика
Датум на внесување: 01.Октомври.2007 во 15:51
мислам дека убаво е што се натпреваруваат да докажат кој поубаво работи, барем сега ке се натпреваруваат во позитивна смисла, а не во деструктивна. сдсм со своите напади не ми се допаѓа лично мене, но сепак е опозиција, таа одбрала таков начин на политика. времето ќе покаже дали таа политика е добра. секако не ми се свига што сдсм напаѓа и само напаѓа, а нејзиното минато и власт ја доведе Македонија во оваа состојба. мислам дека политичарите треба пошроко да гледаат од своите фотељи. сепак народот не е толку глупав колку што мислат дека е.
------------- ..........
|
Датум на внесување: 01.Октомври.2007 во 19:03
Opozicijata vo sekoja normalna drzava dava konstruktivni kritiki na sostojbite i ukazuva na greskite na vlasta, a ne pravi opstrukcii i konstrikcii za destabilizacija i ocrnuvanje na sopstvenata drzava nadvor vo klucni momenti za stabilnosta na istata.
|
Датум на внесување: 01.Октомври.2007 во 21:08
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 14:53
Strasnoto e deka igraat na taa karta samo od gola glad za vlast.
|
Постирано од: мало дете
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 23:24
Апсолутно
СДСМ пропаѓа и тоа е факт
------------- Мало дете
|
Постирано од: becenevem
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 23:41
ako sakaat neka propadnat ama parite sto gi zemaa neka ne gi zimaat so niv, neka ni gi ostavat pa da izgradime nekoe igraliste
-------------
|
Датум на внесување: 03.Октомври.2007 во 22:27
Дефинитивно,
|
Датум на внесување: 04.Октомври.2007 во 00:12
Da propadnea malku porano da ne ne maltretiraat !
Nejse, so radost go pozdravuvam propagjanjeto na bilo koja pogolema politicka partija vo Makedonija, posebno na generatorite na korupcijata, SDSM i DPMNE. Sto pobrzo propadnat, toa podobri se sansite na Makedonija za opstanok.
|
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 02:57
eve eden dobar komentar na ovaa tema...
Од кафане до кафане...
Бранко ГЕРОСКИ
Тајна
средба на претседателот Црвенковски со Шеќеринска и со Ахмети „на
периферијата Скопје“. Правеле план како со еден к*ршум да отепаат три
зајака. Во духот на кафеаната за која претпоставувам дека е тајната
локација каде што е скован срамниот заговор. Обвинителот
Шврговски, контраразузнавачот Мијалков и нивни блиски соработници во
кафулето „Плеј“ во центарот на Скопје се договарале како да ги спасат
Камчеви од аферата за земјиштето зад „Рамстор“. Замислете, во сдсмовско
кафуле, у џигер им влегле! После се чудиме зошто нашиве политичари
вреват како пијаници на маса и се клоцаат под неа, зошто нивото на
политичката дебата ни е кафеанско и оти и парламентот почна да ни личи
на балканска крчма. Овие, бре, изгледа од кафеана не излегуваат!
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 09:55
Sdsm e mrtov...mozeme slobodno da im zaigrame na grobot...daj po edna..hik !...
|
Датум на внесување: 10.Октомври.2007 во 18:27
moira напиша:
I nasiot presednik e TATKO |
Штета што е (најверојатно) ваков ТАТКО....опишан од еден негов партиски колега и пријател..Љупчо Палевски..
Проблемот е што Груевски не е свесен дека бришка со владин автомобил „составен„ од Црвенковски. Децениското владеење на Црвенковски произведе организиран криминал кој ги контролира дури и кафе готвачите во Владата, па затоа е многу опасно кога од тој организиран криминал во државниот апарат се бара самиот од себе да се уништи или самораспушти. Токму намерата по секоја цена да се направи економски резултат и реформа, го прави Груевски политички ранлив. Ако внимателно ги следите настаните излегува дека неговите проблеми не потекнуваат од килавиот и распаднат СДСМ, туку од огромното количество „комунисти“ со разни политички дресови што ја делат власта со него. Проблемите на Груевски произлегуваат од неговите „комунисти“ во Владата кои, пак, сите до последен, пред да си легнат, даваат извештаи на Папата, прекар со кој му се обраќаат на Црвенковски. Како најилустративен пример за тоа ќе ја посочам чудната кривична обработка на криминалот во Тутунскиот комбинат во Прилеп во рамките на која не се истражува кипарската фирма која има линкови во кабинетот на претседателот на државата. Сето тоа, за жал, навестува нов, но овој пат фатален, политички договор по иднината на Македонија."
"Како и колку самите партии од власта се замешани во организираниот криминал? Како тој систем функционира?
- Веќе цела деценија слушаме бајки за октоподи. Октопод во Македонија нема. Државниот апарат, агенциите како онаа за приватизација, јавните претпријатија или, ако сакате, државниот буџет и даноците од граѓаните, се ставени во функција на организираниот криминал! Трошењето на државните пари е ставено во нивна функција. Тука пред се мислам на неколкуте банкари и крупни пост-комунистички директори што ги „приватизираа„ монополите. Кај нас организираниот криминал не соработува со државата, туку тој ја поседува државата. Досега ниту еднаш не се составила Влада без за неа да нема „консензус“ меѓу познатите десетина директори. Кај нас мал по број бандити, што се претставуваат за успешни менаџери, ја контролираат целата држава, вклучувајќи ги и лидерите на партиите. Токму затоа тврдам дека октоподот е песок фрлен во очите на граѓаните за да се скријат поразителните димензии на организираниот криминал. ТАТ тежеше околу 50 милиони евра. Денес само Тутунски комбинат Прилеп е задолжен за најмалку 50 милиони евра по домашни и странски (претежно грчки) банки и милиони евра неплатени акцизи. Цигарите се наплатени, а обврските кон доверителите остануваат на комбинатот, а комбинатот е државата. Значи пак буџетските пари ќе ги користиме за санација и покривање на дупките кои државата сама ги направила, а парите се одлеале по приватни сметки. Ако објективно се анализираат актуелните економски движења во државата и крупните капитални прегрупирања, се гледа како едни исти луѓе се кријат зад разноразни титулари и успешни брендови. "
|
Постирано од: dras
Датум на внесување: 11.Октомври.2007 во 21:57
„опишан од еден негов партиски колега и пријател..Љупчо Палевски..“ Не видов ништо заедничко помеѓу 15 септември и текстов, меѓутоа авторот на текстот добро ги поврзал работите помеѓу политиката, економијата, бившиот комунизам, политичките партии и сегашната состојба во која се наоѓа Македонија, кругот добро го заворил. Што се однесува до изборите од 15-ти септември, нормално е во изборна кампања сите политички партии да обеќаат се и сешто (да лажат) за да ги добијат изборите, а граѓаните се тие што даваат власт, но само за време на изборите,.....само се прашувам дали по 2009-та пак ќе се прашуваме како ли се излажавме?
|
Датум на внесување: 12.Октомври.2007 во 02:17
dsds напиша:
„опишан од еден негов партиски колега и пријател..Љупчо Палевски..“ Не видов ништо заедничко помеѓу 15 септември и текстов, меѓутоа авторот на текстот добро ги поврзал работите помеѓу политиката, економијата, бившиот комунизам, политичките партии и сегашната состојба во која се наоѓа Македонија, кругот добро го заворил. Што се однесува до изборите од 15-ти септември, нормално е во изборна кампања сите политички партии да обеќаат се и сешто (да лажат) за да ги добијат изборите, а граѓаните се тие што даваат власт, но само за време на изборите,.....само се прашувам дали по 2009-та пак ќе се прашуваме како ли се излажавме?
|
За да не се прашуваш повеќе и сега..кога ќе дојде 2010 година ..пак ќе мора да направиш споредба кој и колку лажел но и кој и што исполнил од кажаното..
пс
Тоа што не си видел врска..таа е иста како и заглавието на темава...15 Септември..и се што е околу и со него врзано..а има подоста работи за кажување..нели?
|
Датум на внесување: 12.Октомври.2007 во 15:17
Pa ne moze da vidi vrska, ubavo ti kazuva covekot, koga ja baral vrskata bese 11 Oktomvri, a temata e za istoriskiot 15 Septemvri
|
Постирано од: intel
Датум на внесување: 12.Октомври.2007 во 15:52
Датум на внесување: 12.Октомври.2007 во 16:13
Kaj se letas pa ti na 12 Oktomvri
|
Постирано од: dras
Датум на внесување: 12.Октомври.2007 во 20:10
Не бе 12 октомври, веројатно ќе продолжиме на 23 октомври,...упс грашка!
|
Постирано од: borec
Датум на внесување: 13.Октомври.2007 во 11:00
Potsetuvanjeto deka na toj den SDSM (idiotite) slavat nekoe si nivno postoenje samo bi mi go rasipalo raspolozenieto na toj za mene (familijaren) znacaen den - zatoa ke bide najdobro za narednata godina da ne otvaram vakvi nekoi stranici sto bi me potsetile na "nivniot praznik".
|
Датум на внесување: 13.Октомври.2007 во 14:32
moira напиша:
I nasiot presednik e TATKO |
Кога ќе чести за приновата??? или славјето е строго конспиративно?
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2007 во 12:48
Ima prinova Ne znaev, ne me vikna na mekici. A gledam ti dobro si informiran
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2007 во 20:08
moira напиша:
Ima prinova Ne znaev, ne me vikna na mekici. A gledam ti dobro si informiran |
Слабо ти е организирана информативната служба, и во постот за Здружението Херои на Македонија спомнуваш претседателка, а таа од 22.09.2007 година веќе не е тоа што беше. Сега има вршител на должност без овластувања. Сите работи ќе ги решава Собранието на Здружението се до 30.03.2008 година, кога ќе се избере легитимен претседател. Што да правам, профењсионална деформација.
|
Датум на внесување: 19.Октомври.2007 во 19:53
videte ja kolumnava na Bucko vo VREME.... abe ne mozam da si prostam kako ovakov idiot ni bil premier
Си замина нашиот цар
Проф. д-р Владо Бучковски
Си замина Тоше, останавме без нашиот некрунисан Цар. Си замина во легендите... Секоја
негова песна, секој негов настап бликаше со неверојатна сила, енергија
и верба во животот... Македонија достоинствено се прости од него.
Требаше да се има голема доблест и разум да не се злоупотреби Тоше во
политички цели... Најдоброто од Македонија... да остане наш, на сите
нас! Тоше си замина, ние ќе продолжиме да живееме со нашите проблеми,
со нашата реалност... Во оваа наша реалност посебно место има
улогата на нашето МВР. Тоа работи „во согласност со Уставот и
законите“, што би рекла министерката Јанкуловска, односно работи
„според духот на правото што не го разбира СДСМ“. Жална е Македонија
кога има вакви министри. Министри што не признаваат дека нивните
подредени тепаат деца, дипломати, новинари... Министри што се партиски
војници. Да видиме како тоа МВР работи „во согласност со Уставот и
законите“. Партизацијата на МВР и отсуството на демократска (цивилна)
контрола на полицијата се најголемите манифестирани слабости во овој
сектор во изминатите 16 месеци на владеење на ВМРО-ДПМНЕ. Тепањето
дипломати (случајот „Тренд“), тепањето деца (случајот „Процес“),
тепањето новинари-сниматели (случајот „Алсат“) за кои пишував неодамна,
се најконтроверзните случаи во овој период, каде што до израз дојде
партизацијата на МВР. Од друга страна, пак, најкарактеристичните случаи
на отсуство на демократска контрола на полицијата беа неуспешната
полициска операција во Ваксинце, кога загина командирот на полициската
станица во Матејче а беа убиени и ранети уште неколку цивили и
полицајци и појавата на десетици „тешко“ вооружени припадници на МВР
пред парламентот во цивил на 25 септември оваа година по немилите
настани во Собранието. Официјално, таму биле припадниците на „алфите“.
Морам да констатирам дека ним таму не им беше местото. „Алфите“, кои се
формираа во 2005 година, требаше да бидат „флуктирачка“ или „ад
хок“-единица, која повремено и привремено ќе се регрутира од редовните
полицајци за справување со уличниот криминал. Таков барем беше
концептот на министерот Љубомир Михајловски-Џанго, кој ја промовира
оваа „ад хок“-единица. Сето она што во меѓувреме се случува со оваа
единица, а особено со регрутацијата на постојани а не повремени
припадници, и дава белег на формација што се злоупотребува за политички
цели. Третиот крупен белег на функционирањето на МВР во изминатите 16
месеци е однесувањето на нејзиниот портпарол. Најголемите бисери беа
неговите коментари за моето задржување на граничниот премин Богородица
на 1 август оваа година и обидот за мое спектакуларно апсење, како и
серијата закани упатени кон колегата-пратеник Јани Макрадули за
отворањето на скандалот за хотелската „Окта“. Јас се обидов да реагирам
легалистички и упатив две претставки до МВР, т.е. Секторот за внатрешни
работи и професионални стандарди; едната за обидот за противправно
лишување од слобода на граничниот премин Богородица на 1 август оваа
година и, втората, за изјавата на портпаролот на МВР на 9 август оваа
година. Епилогот за првата претставка и е познат на македонската
јавност. Според Секторот за внатрешни работи и професионални стандарди,
на 1 август оваа година јас сум бил задржан на граничниот премин
Богородица за да бидам „почестен со кафе и сок“, а не за да бидам
уапсен. Незадоволен од одговорот, по препорака на народниот
правобранител, поднесов кривична пријава против командирот на
полициската станица во Богородица за противправно лишување од слобода.
Се надевам, кога тогаш, ќе се докаже кој ја издал наредбата. Втората
претставка има уште почуден епилог. Во неа јас реагирав на одговорот на
портпаролот на МВР даден на прес-конференција, каде што на прашање на
новинар да го коментира моето задржување на граничниот премин,
портпаролот одговори дека „МВР не сака и нема намера да навлегува во
полемика со лица што се појавуваат во крим-евиденцијата како сторители
на тешки кривични дела и против кои се води судска постапка“. Јас
реагирав на повредата на уставното начело на пресумпцијата на невиност
- „секој е невин се додека не се докаже спротивното со правосилна
судска одлука“. Реагирав затоа што со вакви изјави се влијае врз
судските органи во текот на постапката. Го добив следниот официјален
одговор од Секторот за внатрешни работи и професионални стандарди: „Ве
известуваме дека се уште не се извршени потребните проверки и разговори
со Котевски по Вашата претставка, поради негова отсутност од МВР. За
исходот од Вашата претставка ќе бидете благовремено известени“.
Претставката ја упатив на 8 август, одговорот го добив на 10
септември... до ден-денес се уште чекам портпаролот да биде „присутен“
во МВР... Вака работи нашето МВР „во согласност со Уставот и законите“.
За жал, тоа е нашата реалност... П.С. Јас имав привилегија да
другарувам со Тоше... му помагав секогаш кога можев... и тогаш кога му
беше најтешко, кога разочаран од неговиот статус во Македонија сакаше
да си замине во Англија... Којзнае дали ќе ја избегнеше судбината
доколку беше на островот... Или од пишаното не се бега. Почивај во мир
Тошка и вечна ти слава.
|
Датум на внесување: 19.Октомври.2007 во 20:44
К Р Е Т Е Н !
|
Датум на внесување: 19.Октомври.2007 во 20:50
PAVLIN напиша:
videte ja kolumnava na Bucko vo VREME.... abe ne mozam da si prostam kako ovakov idiot ni bil premier
Си замина нашиот цар Проф. д-р Владо Бучковски
Си замина Тоше, останавме без нашиот некрунисан Цар. Си замина во легендите... Секоја негова песна, секој негов настап бликаше со неверојатна сила, енергија и верба во животот... Македонија достоинствено се прости од него. Требаше да се има голема доблест и разум да не се злоупотреби Тоше во политички цели... Најдоброто од Македонија... да остане наш, на сите нас! Тоше си замина, ние ќе продолжиме да живееме со нашите проблеми, со нашата реалност... Во оваа наша реалност посебно место има улогата на нашето МВР. Тоа работи „во согласност со Уставот и законите“, што би рекла министерката Јанкуловска, односно работи „според духот на правото што не го разбира СДСМ“. Жална е Македонија кога има вакви министри. Министри што не признаваат дека нивните подредени тепаат деца, дипломати, новинари... Министри што се партиски војници. Да видиме како тоа МВР работи „во согласност со Уставот и законите“. Партизацијата на МВР и отсуството на демократска (цивилна) контрола на полицијата се најголемите манифестирани слабости во овој сектор во изминатите 16 месеци на владеење на ВМРО-ДПМНЕ. Тепањето дипломати (случајот „Тренд“), тепањето деца (случајот „Процес“), тепањето новинари-сниматели (случајот „Алсат“) за кои пишував неодамна, се најконтроверзните случаи во овој период, каде што до израз дојде партизацијата на МВР. Од друга страна, пак, најкарактеристичните случаи на отсуство на демократска контрола на полицијата беа неуспешната полициска операција во Ваксинце, кога загина командирот на полициската станица во Матејче а беа убиени и ранети уште неколку цивили и полицајци и појавата на десетици „тешко“ вооружени припадници на МВР пред парламентот во цивил на 25 септември оваа година по немилите настани во Собранието. Официјално, таму биле припадниците на „алфите“. Морам да констатирам дека ним таму не им беше местото. „Алфите“, кои се формираа во 2005 година, требаше да бидат „флуктирачка“ или „ад хок“-единица, која повремено и привремено ќе се регрутира од редовните полицајци за справување со уличниот криминал. Таков барем беше концептот на министерот Љубомир Михајловски-Џанго, кој ја промовира оваа „ад хок“-единица. Сето она што во меѓувреме се случува со оваа единица, а особено со регрутацијата на постојани а не повремени припадници, и дава белег на формација што се злоупотребува за политички цели. Третиот крупен белег на функционирањето на МВР во изминатите 16 месеци е однесувањето на нејзиниот портпарол. Најголемите бисери беа неговите коментари за моето задржување на граничниот премин Богородица на 1 август оваа година и обидот за мое спектакуларно апсење, како и серијата закани упатени кон колегата-пратеник Јани Макрадули за отворањето на скандалот за хотелската „Окта“. Јас се обидов да реагирам легалистички и упатив две претставки до МВР, т.е. Секторот за внатрешни работи и професионални стандарди; едната за обидот за противправно лишување од слобода на граничниот премин Богородица на 1 август оваа година и, втората, за изјавата на портпаролот на МВР на 9 август оваа година. Епилогот за првата претставка и е познат на македонската јавност. Според Секторот за внатрешни работи и професионални стандарди, на 1 август оваа година јас сум бил задржан на граничниот премин Богородица за да бидам „почестен со кафе и сок“, а не за да бидам уапсен. Незадоволен од одговорот, по препорака на народниот правобранител, поднесов кривична пријава против командирот на полициската станица во Богородица за противправно лишување од слобода. Се надевам, кога тогаш, ќе се докаже кој ја издал наредбата. Втората претставка има уште почуден епилог. Во неа јас реагирав на одговорот на портпаролот на МВР даден на прес-конференција, каде што на прашање на новинар да го коментира моето задржување на граничниот премин, портпаролот одговори дека „МВР не сака и нема намера да навлегува во полемика со лица што се појавуваат во крим-евиденцијата како сторители на тешки кривични дела и против кои се води судска постапка“. Јас реагирав на повредата на уставното начело на пресумпцијата на невиност - „секој е невин се додека не се докаже спротивното со правосилна судска одлука“. Реагирав затоа што со вакви изјави се влијае врз судските органи во текот на постапката. Го добив следниот официјален одговор од Секторот за внатрешни работи и професионални стандарди: „Ве известуваме дека се уште не се извршени потребните проверки и разговори со Котевски по Вашата претставка, поради негова отсутност од МВР. За исходот од Вашата претставка ќе бидете благовремено известени“. Претставката ја упатив на 8 август, одговорот го добив на 10 септември... до ден-денес се уште чекам портпаролот да биде „присутен“ во МВР... Вака работи нашето МВР „во согласност со Уставот и законите“. За жал, тоа е нашата реалност... П.С. Јас имав привилегија да другарувам со Тоше... му помагав секогаш кога можев... и тогаш кога му беше најтешко, кога разочаран од неговиот статус во Македонија сакаше да си замине во Англија... Којзнае дали ќе ја избегнеше судбината доколку беше на островот... Или од пишаното не се бега. Почивај во мир Тошка и вечна ти слава.
|
Тоа и што бил ...било времено..ама тој е и носител на докторат од Римското Право...и според тоа како професор и ги воспитува(л) нашите идни правници...
|
Датум на внесување: 19.Октомври.2007 во 22:06
novace напиша:
Тоа и што бил ...било времено..ама тој е и носител на докторат од Римското Право...и според тоа како професор и ги воспитува(л) нашите идни правници...
|
Па што не си седел со римското право д.г.е.?
Среќа е што функцијата на професорите не е да воспитуваат...
|
Датум на внесување: 19.Октомври.2007 во 23:00
Нова партија од редовите на СДСМ
Макфакс
|
|
|
|
19.10.2007
|
Љупчо Јордановски |
| |
Долгонајавуваната партија, формирана од досегашни влијателни
членови на најголемата опозициска партија во Македонија СДСМ, ќе биде
основана во недела, 21-ви октомври.
Партијата е формирана по иницијатива на поранешниот пратеник и
претседател на Собранието од редовите на СДСМ Љупчо Јордановски.
Партијата ќе го носи името „Партија на слободни демократи“.
Основачкото собрание на партијата ќе се одржи во недела во Скопје.
------------- http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство
|
Постирано од: ZoranSk
Датум на внесување: 19.Октомври.2007 во 23:12
Лелеее го читам Бучковски, Боже создаваш крајности, создаваш ангели како Тоше и идиоти како Бучковски. И таа Шекеринка бе смрта на Тоше треба да не обедини. Абе што е ова 1945 абе Тоше не обедини во болката што изгубивме еден вистински ангел а вашата политичка борба за опструкција на сите прогресивни процеси во државата немаат ништо со овој настан. Не боли бре оставете не говеда комуњарски расипани.
|
Датум на внесување: 19.Октомври.2007 во 23:45
PAVLIN напиша:
Дали СДСМ треба да се распадне, ги живеат ли последните денови бившите комуњари...Ја гледав претставничката на СДСМ на Чуму, мислам дека се викаше Цветанка Иванова(не сум 100% сигурен)...Абе толку се трудеше да ја искритикува власта и тоа во 90 % без аргументи што беше страшно и ми се повраќаше од таквиот однос...Сега кога гледаат дека новата Влада работи подобро од нив се гушат во сопстевната смрдеа во која не заложија и не засраа последниве 15 години
|
Се распаѓа.
|
Датум на внесување: 20.Октомври.2007 во 11:35
REDNO E - pa neka se podelat vo Partija na Vlasite, Partija na Grko-Vlasi i Bivsa Komunisticka Partija na nekolkute Makedonci!!!!
|
Датум на внесување: 20.Октомври.2007 во 11:58
Boogie напиша:
Макфакс
|
|
|
|
19.10.2007
|
Љупчо Јордановски |
| |
Долгонајавуваната партија, формирана од досегашни влијателни
членови на најголемата опозициска партија во Македонија СДСМ, ќе биде
основана во недела, 21-ви октомври.
Партијата е формирана по иницијатива на поранешниот пратеник и
претседател на Собранието од редовите на СДСМ Љупчо Јордановски.
Партијата ќе го носи името „Партија на слободни демократи“.
Основачкото собрание на партијата ќе се одржи во недела во Скопје.
|
da toa e toa...ke vidime samo koj od segasnite ke otide vo ovaa nova sdsm...ne ocekuvam mnogu da se izmeni politickata karta ...ovaa nova partija e pod direktno vlijanie na BC
|
Датум на внесување: 20.Октомври.2007 во 15:24
Boogie напиша:
Макфакс |
|
|
| 19.10.2007
|
Љупчо Јордановски |
|
|
Долгонајавуваната партија, формирана од досегашни влијателни членови на најголемата опозициска партија во Македонија СДСМ, ќе биде основана во недела, 21-ви октомври.
Партијата е формирана по иницијатива на поранешниот пратеник и претседател на Собранието од редовите на СДСМ Љупчо Јордановски. Партијата ќе го носи името „Партија на слободни демократи“.
Основачкото собрание на партијата ќе се одржи во недела во Скопје. |
Мислам оти поимот „СЛОБОДНИ ДЕМОнКРАТИ е веќе виден на МК политичкиот простор..или не..
Како одамна да го бев слушнал ова некаде кај нас...!!!???.
|
Датум на внесување: 20.Октомври.2007 во 16:49
Зошто не гледате со свои очи? СДСМ(СКМ ПДП) веќе е распадната. Не ги гледатели како се бесни.
|
Датум на внесување: 20.Октомври.2007 во 17:00
orlov напиша:
Зошто не гледате со свои очи? СДСМ(СКМ ПДП) веќе е распадната. Не ги гледатели како се бесни.
|
Значи затоа имаат бела пена околу муцунките???
Ахаааааа!?
|
Датум на внесување: 20.Октомври.2007 во 17:17
novace напиша:
orlov напиша:
|
Значи затоа имаат бела пена околу муцунките???
Ахаааааа!?
|
Ма и никако не спијат. Стравуваат да не не се разбудат. Ех, да не си им во кожинката.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 10:40
Значи навистина онаа Шекеринска незнае барем еднаш да биде доблесна и чесна,незнае барем еднаш да се гордее со својот народ и својата земја.Бродот на СДСМ еве повторно тоне по нејзините изјави за ВМРОвскиот карактер на митингот за Македонија,веке фрчат и тужби против Шекеринска и Секретарот на СДСМ ааааааа ке има ли господ да ги затворат за лажење и клеветење барем 5-6месеци,верувам дека кога ке излезат ке бидат најискрени луѓе на светот
|
Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 10:47
Ne veruvam prijatele.
Ne 5meseci ,20godini vo zatvor ne ja menuvaat.
Volkot valaknoto go menuva ama navikite nikogas.
Sepak za 5meseci bez nea moze mnogu raboti da trgnat nanapred.
Ama ne so zboruvam jas, a Makaduli, Igor Ivanovski,
ne ne samo so Sekerka vo zatvor nisto ne pravime.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 10:50
Boogie напиша:
Значи навистина онаа Шекеринска незнае барем еднаш да биде доблесна и чесна,незнае барем еднаш да се гордее со својот народ и својата земја.Бродот на СДСМ еве повторно тоне по нејзините изјави за ВМРОвскиот карактер на митингот за Македонија,веке фрчат и тужби против Шекеринска и Секретарот на СДСМ ааааааа ке има ли господ да ги затворат за лажење и клеветење барем 5-6месеци,верувам дека кога ке излезат ке бидат најискрени луѓе на светот |
Pridaj boze..pridaj....
Pa da ja vidam nejze togash. kako ke im komanda i ke im gi broi zalacite na drugite zatvorenici.
A be diskutiraat SE za nekoi jalovi temi - na primer neznam tamu za koj investment se rabotelo....baraa od vladata POD HITNO da se izjasni pred javnosta kolku koshtala na m2 tamu nekoja parcela ili sl. - dali bila 1 evro ili pak 1 evro i polovina.
A ovde NI GORI POD NOZE - se raboti za OPSTANOK NA MAKEDONIJA I MAKEDONCITE.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 10:59
Тоа ме иритира најповеке,Шекерка и целото раководство на СДСМ дали играат против Македонија или тие воопшто политички не созреале па не ја сваќаат сериозноста на проблемот со името.Тие некако не сакаат Македонија да го сочува името,можеби сакаат да го сменат името на народот и на нивната партија.Незнам,не ги разбирам дали толкави идиоти можат воопшто да се родат во оваа земја
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:02
Ispaga rabotava Boogie; Selo gori, baba se cheshla.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:04
Командант Коки заработи 30-дневен притвор
Никола
Ѓорѓиев, алијас командант Коки се соочи со обвиненија за кривичните
дела - учество во толпа што ќе спречи службено лице во вршењето на
службената должност и кривично дело учество во толпа што ќе изврши
кривично дело казниво по чл. 384 и чл. 385 од Кривичниот закон.
Кривичното дело е до пет години затвор
Триесет
дена притвор заработи скопјанецот Никола Ѓорѓиев, познат по прекарот
командант Коки, откако од полициската станица Центар беше спроведен
пред истражниот судија Славјанка Јанковска во Кривичниот суд Скопје во
Скопје.
Во повеќечасовната изјава пред истражниот судија, командатот се
соочи со обвиненија за кривичните дела учество во толпа што ќе спречи
службено лице во вршењето на службената должност и кривично дело
учество во толпа што ќе изврши кривично дело казниво по чл. 384 и чл.
385 од Кривичниот закон. Кривичното дело е до пет години затвор.
По наредба на истражниот судија командант Коки, завчера доцна
попладне, со полициска придружба беше спроведен во Истражниот затвор во
Шутка.
Командант Коки во полициската станица Центар беше приведен во
четвртокот околу 21 часот откако од полициските припадници бил
забележан како организатор и поттикнувач на толпата која се одделила од
протестите на плоштадот Пела за промена на името на земјава, и се
упатила по булеварот Партизанска кон дипломатско-конзуларниот објект на
Грција. Толпата луѓе во дивеењето оштетила два прозора од стан на
улицата "Ѓуро Ѓаковиќ" број 39, му нанеле телесни повреди на
фоторепортерот на Вечер, оштетиле четири службени возила на МВР и
полесно повредиле осум полицајци од ЕБР, додека еден припадник на
мобилната единица Алфа беше згрижен во Градската болница со потрес на
мозокот и други телесни повреди. Еден од повредените полицајци го препознал Коки како еден од организаторите и учесниците во толпата.
Скопската полиција работи на утврдување на мотивите на Ѓорѓиев и
проверка на сомненијата дали и од кого бил инструиран да ја организира
и да учествува во толпата која што се обиде да ја нападне канцеларијата
за врски на Грција.
Останатите седуммина учесници во толпата вчера беа пуштени, но полицијата и натаму работи на собирањето докази и против нив.
БИОГРАФИЈА НА КОМАНДАНТ КОКИ Дневниот весник
Дневник во вчерашното издание ја објави биографијата на Никола Ѓорѓиев,
алијас командант Коки во која се вели дека Ѓорѓиев, прекарот командант
Коки го добил во раната младост и не бил поврзан со конфликтот во 2001
година. Ѓорѓиев бил познат како лице што долго било ангажирано како
обезбедувач во СДСМ. Во тој период најчесто бил задолжен за
обезбедување на највисоки партиски функционери. Ангажманот во СДСМ му
бил прекинат неодамна по барање на лидерката на СДСМ Радмила
Шекеринска.
Неговото име Дневник го поврзува со учесниците во тепачката помеѓу
активистите на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ во текот на предизборната кампања за
парламентарните избори пред две години кај ТЦ Рамстор. По ова останува да се види дали сега СДСМ ќе поднесе тужба и против Дневник?!
КРИВИЧНА ЗА ШЕКЕРИНСКА И СТАНКОВИЌ Организацискиот
одбор на мирниот собир на Плоштадот Пела, против промената на уставното
име на РМ, вчера најави приватна кривична пријава против лидерот на
СДСМ Радмила Шекеринска за ширење омраза и нетпреливост и против
портпаролот на партијата Емилијан Станковиќ за ширење и пренесување
невистини.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:09
Boogie напиша:
Тоа ме иритира најповеке,Шекерка и целото раководство на СДСМ дали играат против Македонија или тие воопшто политички не созреале па не ја сваќаат сериозноста на проблемот со името.Тие некако не сакаат Македонија да го сочува името,можеби сакаат да го сменат името на народот и на нивната партија.Незнам,не ги разбирам дали толкави идиоти можат воопшто да се родат во оваа земја
|
Mene ne me iritira Sekerinska ,taa si go tera magareto, me iritira narodot koj seuste nemoze da ja vidi realnosta.
Posledniot pat imaa rejting od 11%, sto e mnogu za takva banana partija, koja gi koci reformite i razvitokot.
Pa uste ako zemes vo predvid deka so DUI koaliciraat jasno ti e kako bel den za sto se raboti
Zatoa dodeka ne vida 2% rejting na SDSM nema da se smiram, osven ako ne napravat radikalni reformi kako sto napravija VMRO.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:11
Ма готови се тие кои 2% кои бакрачи,паѓаат невидено затоа и избори не сакаат
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:13
Boogie напиша:
Ма готови се тие кои 2% кои бакрачи,паѓаат невидено затоа и избори не сакаат
|
TAKA DE
TOA E I NAJGOLEMIOT VIC, EDINSTVENATA OPOZICIJA VO SVETOT STO NESAKA PREDVEMENI IZBORI.
TOA TI E PARADOKSOT NA SDSM.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:19
- Ova so netrpenie go ochekuvam.
''Скопската полиција работи на утврдување на мотивите на Ѓорѓиев и проверка на сомненијата дали и од кого бил инструиран да ја организира и да учествува во толпата која што се обиде да ја нападне канцеларијата за врски на Грција."
- A ova pak JASNO pokazuva deka Shekerinska veke MU NASHLA DRUGA NAMENA;
"БИОГРАФИЈА НА КОМАНДАНТ КОКИ Дневниот весник Дневник во вчерашното издание ја објави биографијата на Никола Ѓорѓиев, алијас командант Коки во која се вели дека Ѓорѓиев, прекарот командант Коки го добил во раната младост и не бил поврзан со конфликтот во 2001 година. Ѓорѓиев бил познат како лице што долго било ангажирано како обезбедувач во СДСМ. Во тој период најчесто бил задолжен за обезбедување на највисоки партиски функционери. Ангажманот во СДСМ му бил прекинат неодамна по барање на лидерката на СДСМ Радмила Шекеринска."
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:19
Цел Парадокс се тие самите што постојат
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:22
JA IZGLEDA GLUP SUM PA NEMOZAM DA SVATAM ,SO KOJA LOGIKA PLUKAAT PO NARODOT KOJ IZLEZE VO ODBRANATA NA DRZAVNOTO IME.
EVE AKO IMA NEKOJ PAMETEN NEKA ODGOVORI.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:28
kultuzin напиша:
JA IZGLEDA GLUP SUM PA NEMOZAM DA SVATAM ,SO KOJA LOGIKA PLUKAAT PO NARODOT KOJ IZLEZE VO ODBRANATA NA DRZAVNOTO IME.
EVE AKO IMA NEKOJ PAMETEN NEKA ODGOVORI. |
Ne se sekiraj NE si sam - eve i JAS sum od tie glupite shto nemozat da go razberat nivniot stav!
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:42
Не само што неможам да ги разберам туку и им се чудам дали сме ние глупи или они се толку прости
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:42
MISLAM DEKA PAVLIN E PAMETEN.
ON NEKA ODGOVORI
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 11:46
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 12:45
Go nema ushte PAVLIN, da ni dade objasnuvanje. Znachi glupi ke si ostaneme.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 12:51
Toa namerno ni go pravi.
Aj ostaj toa da se vratime na temata.
Koga ke bide sudenjeto i ke ima li prenos vo zivo.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 13:00
Toa BOOGIE poveke znae sigurno....jas od dijasporata demek...ne bash baratam so brzi vesti od vnatreshnosta.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 13:01
Aha..eve gi vestite..chekaj moze ke kazat neshto i za toa.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 13:19
Ne kazaa nishto za toa!
Neshto rekoa za imeto...ama toa ke bide tuka off-topic.
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 14:50
Чекај нека се осуди прво ком.Коки па он ке си пропее како гавранче во Шутка или Идризово,а можеби и нема да пропее по сметка на Шекеринска туку г`зот ке му пропее во затворот
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 15:08
А, што ако избега од ИДРИЗОВО, и право на сигурно место каде сите политички деликвенти независно од која партија, државата договорно ги крие. Им гарантира спокој и мир, а тие политички деликвенти за узврат секогаш ги исполнуват нивните криминогени желби.
|
Постирано од: majstorce62
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 15:26
ТАКВИТЕ ФАЦИ СЕ ИДЕАЛНА МАТЕРИЈА ЗА ДОБИВАЊЕ НА ЛИКВИДАТОР НА ПОЛИТИЧКИ ЦЕЛИ.
------------- БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
Постирано од: Neonic
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 16:05
SDSM pravi katastrofalna greska ako saka da zeme politicki poeni koristejki go Imeto na Makedonija i sporot so Grcija. Sekerinska ke ja dozakopa SDSM , taka mi izlgeda....Mislev deka ke ja biva za vodic ama nisto, se razocarav vo zenata...
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 16:14
Boogie напиша:
Значи навистина онаа Шекеринска незнае барем еднаш да биде доблесна и чесна,незнае барем еднаш да се гордее со својот народ и својата земја.Бродот на СДСМ еве повторно тоне по нејзините изјави за ВМРОвскиот карактер на митингот за Македонија,веке фрчат и тужби против Шекеринска и Секретарот на СДСМ ааааааа ке има ли господ да ги затворат за лажење и клеветење барем 5-6месеци,верувам дека кога ке излезат ке бидат најискрени луѓе на светот
|
Иако искрено сакам да ти (по)верувам..ама сепак јас сум наклонет и би се држел на онаа флоскула ..често користена од американскиот генерал Картер..дека само мртов индијанец е и добар индијанец.... Секако ...во современо и во духот на времето завиткано „пакување„.
|
|