Испечати | Затвори го прозорот

Сценарио за дестабилизација на Македонија

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=9502
Датум на принтање: 27.Јануари.2025 во 13:24
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Сценарио за дестабилизација на Македонија
Постирано од: ZoranSk
Наслов: Сценарио за дестабилизација на Македонија
Датум на внесување: 25.Септември.2007 во 22:38
Денеска започна едно веќе видено сценарио за дестабилизација на Р.Македонија.
Сценариото започна со нападот врз пратеникот на ПДП Абдулјади Вејсели кој после говорот се враќаше на своето место да седне.
Од зад грб за врат го фати
пратеникот од ДУИ, Садула Дураку, поранешен командант во ОНА, кој почна да го дави.
По прекинот тепачката се префрли во ходниците,обезбедувањето на ДУИ, кој господ им дозволил во Собраниет да влегуваат, после во гужвата во ходниците удри новинар на А1.
Кај обезбедувањето на ДУИ во паркираните автомобили пред Собрание најдени се 2 автоматски пушки и 4 пиштоли.
Колите беа паркирани пред самиот влез на Собранието.
Навремената интервенција на полицијата спречи да се реализира сценариото каде очигледно требало и крв да падне.А крв кога паѓа тогаш голема е.
Изјавите на ДУИ и на СДСМ дека Таути Арифа била нападната од Мендух Тачи и била давена се дел од тоа сценарио.

Истата таа излезе пред камери, жива и здрава без прстите на Тачи на вратот, кажувајќи дека вербално била нападната од пратеници на ДПА и дека сето ова е замислете смислено сценарио на позицијата за дестабилизација на земјата.Бог да чува(крстење).
Јани Макрадули и Шекеринска даваат изјави, очигледно предходниот ден веќе напишани и срочени и планирајќи дека веќе и пиштоли заиграле, дека во Македонија демократијаат завршила и дека Никола Груевски и позицијата играат со ѓон.
Ги молам читателите да се вратата на почетокот и уште еднаш да прочитаат како се започна.
Вечерва пред Собранието има собрани Албанци кои протестираат и кои сакаат да влезат во Собранието и да го заземат.
Закани со оружје постојано се слушаат, полицијата го блокира целиот приод кон Собранието.Од Палома Бјанка до Црвен Крст се затворени улиците.
Ноќта е критична, не се знае кој правец ќе отиде државата.

А сигурно насетувате кој е мастермаиндот?
Па тој разбира се кога има вакви настани далеку е од државата и има битни состаноци, има говор во Обединетите нации.

Ми се гади од овој шлајм на Македонскиот народ кој ќе ја продаде сопствената мајка само да се врати на власт.
Тие што 15 години ја силуваат, блудничат и сквернават Македонија тие сакаат Македонија постојано да е врзана за кревет за да можат да се иживуваат кога ќе посакаат.
Тие што и се смееја на младата мома кога сакаше независна да биде, тие што постојано ја заплашуваа со војни и крвопролевања.
Тие што и го покажуваа средниот прст дека може да му се фатат.

Едно да ви е јасно говеда прикрени позади комунистичката идеја, со крв ќе го браниме уставниот поредок на Р.Македонија и ќе ви судиме ако повторно ја дестаблизирате нашата татковина.
Светот мал ќе ви биде, нема да има каде да се сокриете.

Коментари:
Датум на внесување: 25.Септември.2007 во 23:34
Веќе се судриле 2 групи Албанци во центарот на Скопје.
4 повредени.
Ноќта според сценариото треба да донесе и жртви, бара крв.

Постирано од: sikter
Датум на внесување: 25.Септември.2007 во 23:42
a da ne si ti scenaristot?
gledam do tancina go znaes.

Постирано од: Dogi
Датум на внесување: 25.Септември.2007 во 23:52
само што ова сценарио ќе биде кратко!
Blic Krig!

-------------
Јас сум мајстор!

http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)

Датум на внесување: 25.Септември.2007 во 23:58
Малку ли се 17 години за да ги научиш сценаријата на Бранко и СДСМ Браинваш фактори.

Постирано од: moira
Датум на внесување: 25.Септември.2007 во 23:59
Se e pod kontrola... ama cija?

Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 00:01
ne zboruvaj gluposti
ostavi go veke covekot
ako stvarno e taka kao sto vikas
togas sto uste go"cuvas"
trgni go veke ednas za sekogas
a ne da go biras sekoj pat.

Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 00:05
Мафијата го бира со полнење кутии, со фабрики за перење мозок.
Нема оставање, ја издрпа, ја силува Македонија 17 години и нема оставање.
А и тој не не остава.
Денеска го гледав на ТВ во ОН повторно ми беше блед, испиен, како денот пред паѓањето на Кингерот, неможел да спие, неизвеснота го копкала цела ноќ дали и ова сценарио ќе му успее.

Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 00:22
ti si pijan be
od sto si zaslepen od omraza kon nego
ne gledas koj ustavri ti ja inazadil zemjata
a i da znaes ni jas ne go mrisam mnogu
ustvari ic!
uste kako komunist
ama toa sto ti go kazuvas nema blaga vrska
mora da pretstavucvas nekoj koj sto ti kazal tuka da go ocrnuvas(ako e mozno poveke nego sto e)
ama toj da ti "gospodari" so zemjava
e toa e previse
i kolku sto znam najocigledno polnenje na kutii bese ona na izborot na boris trajkovski
ako nekoj ne misli taka
togas e najgolem slepec i naivec u zemjava.

Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 00:27
Да Борис Трајковски ја направи приватизацијата.
Бранко ја издигна Македонија на едно повисоко кокаинко ниво.
Оди лечи се бе.
Омразата е здрава работа ако е оправдана.
Пијан или не Бранко прашај го.
Он има искуство и промили ќе ти кажи.

Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 00:40
vidov samo
deka i ti si eden od slepcite
ama koga mrazis nekoj
ne gledas nisto naokolu

e,pa togas ako toj ti e najomrazen
na narodot ocigledno ne mu e
stom go "saka" tolku dolgo
ili sto vikas izgleda narodot ne e bas vored
ustavri  epten ne vo red

Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 00:49
Омразата е здрава работа ако е оправдана.

Да те прашам нешто за Бранко Црвенковски правиме муабет или за мајка Тереза?
Нешто муабетов што го правиш не ми оди ко за Бранко да е.
Или со IQ имаш проблем.

Постирано од: anakin
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 01:20
se prasuvam dali on cital za Nikolae Chaushesku?

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Постирано од: bojan81
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 01:42
Незнам кој ја заклучил темава но јас ја одклучувам, ве молам без лични навреди и продолжете да си ги изјаснувате слободно вашите мислења. 

-------------

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 10:14
Kuce si e kuce i nisto ne moze da go izmeni toa i drzava da im daat ke se istepaat megu sebe zosto za drugo i ne znaat

Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 10:20
Ипак крв имало, само професионалниот ангажман на полицијата спречило да дојде до 3 фаза бар за вечерва.
Инаку вооружените лица кои се појавиле пред Собранието дошле за да ги ослободат затворените пратеници на ДУИ во Парламентот.
Од ДУИ одма се нацртаа во Градска болница да ги видат повредените и притоа даваат изјава незнаеме кој се ние не ги повикавме и не сме биле затворени.
Еми оти од ДПА не отидоа во Градска бе шејтан еден.
Сапуница со црн хумор работава.

А дон Бране се шета по Њујорк и се смешка, ќе ја биде, нема да ја биде.
Живели Бране.

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 10:22
Od sto se glupi na znaat ni da izlazat

Постирано од: мало дете
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 18:55
Сето оваа е смислено сценарио, Бранко Црвенковски ќе направи се за Македонија да не стане членка на ЕУ и НАТО,нормално од негови лични интереси.

-------------
Мало дете

Постирано од: dras
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 22:11
Според тезата БЦ продолжува да тежи кон дестабилизација, уште повеќе ќе не скара со грците бидејки во неговиот говор на генералното собрание на ОН си ја именува својата татковина со нејзинот вистинско име Македонија, па сега грците ќе мораат да ставаат вето на нашиот прием во НАТО и ЕУ а тоа секако според Вашето мислење е лошо за Македонија.

Постирано од: brza
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 22:47
pa,shto ne go trgnete be togash!!?,..ovci edni,...ako vi e toj najgolem neprijatel,...shto go miriste,...tolku godini,..trgnete go,...i ke vi "procveta" zemjata,...kako da ne,...смеење

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: new mornar
Датум на внесување: 27.Септември.2007 во 15:07
Se dodeka skopjani ziveat grofovski, nema da ima destabilizacija,

-------------
,, PANTA REI ,,

Датум на внесување: 27.Септември.2007 во 17:34
Jas navistina ne pametam vo poslednive 17 godini koga sme bile stabilni kako drzava. Od ovaa kontinuirana sostojba site nie stanavme "eksperti za politika" i postojano sme optereteni i zakrveni od nea. Ova ne e prv vakov nastan, postojano ni se slucuvaat nastani od ovoj vid, no nekoi imaat posilen odek, a nekoi bledo ni pominuvaat, zavisno od potrebite na politicarite. A znaete zosto? Zatoa sto ako staneme ekonomski stabilna drzava i trgneme napred, NIKOJ AMA BAS NIKOJ OD POSTOECKIVE POLITICARI NEMA DA BIDE MOZE DA SE BAVI SO POLITIKA A KAMO LI DA BIDE NA VLAST. Samo na ovakov nacin, so postojano produciranje na nastani koi negativno se impliciraat na sostojbite vnatre vo drzavata, mozat da ne vladeat.

Датум на внесување: 27.Септември.2007 во 23:42
„mozat da ne vladeat.“
Не ги бираме да не владеат, но изгледа на тоа се сведува работата,..., нивна работа би требало да биде управување со државата во корист на граѓаните а не по грбот на граѓаните.

Постирано од: MORNAR74
Датум на внесување: 28.Септември.2007 во 16:55
И, што потоа?

-------------
,,VENE VIDI VICI,,

Постирано од: orlov
Датум на внесување: 28.Септември.2007 во 23:27
Кога ќе се снима филмот, кој е режисер, продуцент и слично, а што е најбитно кој се главни актери. Претпоставувам дека за актери ги имате законодавците?

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Постирано од: PAVLIN
Датум на внесување: 28.Септември.2007 во 23:27
Originally posted by moira moira напиша:

Jas navistina ne pametam vo poslednive 17 godini koga sme bile stabilni kako drzava. Od ovaa kontinuirana sostojba site nie stanavme "eksperti za politika" i postojano sme optereteni i zakrveni od nea. Ova ne e prv vakov nastan, postojano ni se slucuvaat nastani od ovoj vid, no nekoi imaat posilen odek, a nekoi bledo ni pominuvaat, zavisno od potrebite na politicarite. A znaete zosto? Zatoa sto ako staneme ekonomski stabilna drzava i trgneme napred, NIKOJ AMA BAS NIKOJ OD POSTOECKIVE POLITICARI NEMA DA BIDE MOZE DA SE BAVI SO POLITIKA A KAMO LI DA BIDE NA VLAST. Samo na ovakov nacin, so postojano produciranje na nastani koi negativno se impliciraat na sostojbite vnatre vo drzavata, mozat da ne vladeat.

da se soglasuvam ako ima stabilna ekonomija i ima za site ke nema za NIV

-------------
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре

Постирано од: OLUJA
Датум на внесување: 29.Септември.2007 во 15:04
koj e reziserot??????

-------------
,,AB OVO,,

Датум на внесување: 29.Септември.2007 во 16:52
Konecno jas i Pavlin za nesto da se slozime

Датум на внесување: 29.Септември.2007 во 16:53
Reziserot e vo ofanziva

Датум на внесување: 29.Септември.2007 во 17:15

Reziserot e vo ofanziva

Со милитаристички јазик тоа би значело дека естаблишменот сега е на терен и елаборатот го прави пак по карти од 1978 година. Пак ли ќе бегаат во касарна ИЛИНДЕН да се кријат откако ќе пукаат на нив.Само сега Благоја Марковски како аналитичар и политичат, ( нели човекот си стана доктор на воено- политички науки) што смеа ќе удри кога ќе ги гледа како доброволно бегаат.

-------------

Датум на внесување: 29.Септември.2007 во 17:34
Jas ne govoram so militaristicki recnik!

Датум на внесување: 30.Септември.2007 во 00:07

Jas ne govoram so militaristicki recnik!

Vo imteres na chesniot makedonski narod e samo:
,,CRIG BLIC,, i se e reshno. Dokolku se prashaat pravite militaristi.
A policharite, e za toa slovencite bi rekle: ,,k*rba hudichka,, za zjal politicharite se i vo sushtina i srzj toa.
se veda gospa, vem kaj i vi ti sto so vete.

-------------

Постирано од: ref_m
Датум на внесување: 30.Септември.2007 во 07:35
NISTO NOVO, SAMO PRAZNI MUABETI, PATRIOTIZMOT I HRABROSTA ZA VOJUVANJE SE POKAZUVA I DOKAZUVA NA DRUGO MESTO, NA BOJNO POLE A NE TUKA NA FORUMOV,
NEKA POCNE PA KE SE VIDI KOJ E KOJ

Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 30.Септември.2007 во 10:11
И ја сум за,ајде више да почне и да завршиме со оваа агонија.Овој пат мислам без плачења,без автобуси од КФОР молења да земаат ранети и осакатени, машки до СМРТлутина

-------------
http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство

Датум на внесување: 01.Октомври.2007 во 11:11
не смееме да дозволиме радикализирање на ситуацијата..тоа сериозно би довело до разнишување на македонската држава и во крајна линија распад на Р. Македонија...па едвај чекаат и грците и србите и бугарите кај нас да почне да врие па и тие да удрат...ова е многу сериозно прашање и ако дојде 2001 повторно, не се согласувам со тоа машки до СМРТ 

-------------

Постирано од: TENIJA-MX
Датум на внесување: 01.Октомври.2007 во 13:18
Originally posted by PAVLIN PAVLIN напиша:

не смееме да дозволиме радикализирање на ситуацијата..тоа сериозно би довело до разнишување на македонската држава и во крајна линија распад на Р. Македонија...па едвај чекаат и грците и србите и бугарите кај нас да почне да врие па и тие да удрат...ова е многу сериозно прашање и ако дојде 2001 повторно, не се согласувам со тоа машки до СМРТ 

А, зошто тодаш твојата пишана девиза е на бугарски? Што мислиш, нели со тоа и ти допринесуваш за дестабилизација на државата?!

-------------
ARE U FEEL LUCKY PUNK ?!!

Датум на внесување: 01.Октомври.2007 во 13:23
ne te razbiram ako jazikot na Misirkov e povod za destabilizacija toa bi bilo najsmesen povod..kako be mozes takva glupost da tresnes ili zaradi toa imeto ti e tenija

-------------

Постирано од: TENIJA-MX
Датум на внесување: 01.Октомври.2007 во 15:19
Originally posted by PAVLIN PAVLIN напиша:

ne te razbiram ako jazikot na Misirkov e povod za destabilizacija toa bi bilo najsmesen povod..kako be mozes takva glupost da tresnes ili zaradi toa imeto ti e tenija

Секоја чест за Мисирков.
Но на овакви теми треба да се држиме до современиот македонски јазик. Целта ми беше таа. Сепак погрешно сме се разбрале. Тој цитат( инаку ) официјална Софија со апетит ќе го чита  и ќе ни го става под нос. Нашите дејци си се наши, но во овакви ситуации строго мораме да внимаваме. Ако било што друго имаш слободно на л.п.

-------------
ARE U FEEL LUCKY PUNK ?!!

Постирано од: brza
Датум на внесување: 01.Октомври.2007 во 15:26
shto napravivte be ,..od najobichna netrpelivost,..kakva destabilizacija?!,..
a , ke propadne ,..toa e sigurno, kako shto e deka i utre ke se razdeni,...samo seushte ne doshlo vreme,..samo, strpote se ,..i ke bide!

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Датум на внесување: 01.Октомври.2007 во 19:06
Asto ke propadne narodot, vlasta ili opozicijata?

Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 15:03
Od ova site treba da se plasime...ova e toa sto ke ne dovede do propast...nema drzava ako ova se slucuva sekoj den

Со „калашникови“ ни го земаат и бостанот од нивите

Никој не може да не' убеди дека полицијата не ги знае криминалците што со оружје се шетаат низ селата, велат селаните

Секое утро стануваме со страв зашто не знаеме што ќе ни донесе денот. Власта треба да го чува народот, а не криминалците. Ја изгубивме верба во институциите. Вака реагираат жителите на скопското село Глумово, револтирани и исплашени по последните инциденти, вклучувајќи го и завчерашниот вооружениот напад врз нивниот соселанец Сефедин Мустафа, активист на ДУИ.

Тие се истоштени од политичката војна меѓу ДУИ и ДПА која, според нив, е вжештена по инцидентот во Собранието.

Вчера во селото атмосферата беше навидум мирна. Децата си играа во дворот на училиштето, а група невработени жители седеа пред селската продавница и дебатираа, како што велат, за поубавите времиња.

- Порано, автобусот што оди за Скопје секое утро беше преполн, не можеше сите да не' збере кога одевме на работа во градот. Сега е празен. Народот одвај преживува. Се занимаваме со земјоделство, а трудот ни оди во ветер. Разбојници доаѓаат со „калашникови“ и од нива ни го земаат бостанот. Господ ќе ги казни, ама, за жал, дотогаш ќе трпи народот - велат револтирано селаните.

Тие се жалат дека меѓупартиските вербални престрелки индиректно влијаат и врз луѓето што не се политички активни.

- Со заштита од партиите, криминалците вршат зулум врз незаштитеното население што сака да остане надвор од политиката. Преку глава ни е од политичарите, кои не не' оставаат да живееме во мир - додаваат нашите соговорници.

Тие се убедени дека полицијата и власта ги знае криминалците, но ги штити.

- Зошто власта не ги ликвидира овие кучиња што не му даваат мир на народот. Сите се повикуваат на народот кога им треба за политички цели, а сега никој не не' прашува.

- Никој не може да не' убеди дека полицијата не ги знае криминалците што со оружје се шетаат низ селата. Прашање е кој ги штити и зошто - прашуваат жители на Глумово.

Сепак, признаваат дека дел од селаните потпаѓаат под политичко влијание и лесно се „палат“, па избираат една или друга страна.

- Има луѓе што наседнуваат на приказните на политичарите. Додека партиските војници си ги кршат главите, „главучите“ од двете партии седат заедно и пијат кафе. Кога ќе ги искористат и кога ќе заврши „војната“, ќе ги фрлат како истрошени крпи - вели жител на селото.

Завчера во населбата Ѓорче Петров кај „Баумаркет“ беше нападнат жителот на Глумово, Сејфедин Мустафа. Во неговиот автомобил пукале четворица напаѓачи вооружени со „калашникови“ додека тој со своите пријатели се враќал во селото.

- Ова е четврти пат да пукаат во мене - вели Мустафа. Тврди дека во него пукале луѓето на Тачи, односно групата на Агим Красниќи.

Додека тоа се случувало, полицијата, која била на само 150 метри од местото на нападот, воопшто не реагирала. Тој случајот го пријавил по телефон.

- Лани пукаа во мене пред мојата куќа. Ме направија инвалид. Сега пукаа за да ме убијат, но не им успеа. Сакаат сосила да ги направат сите луѓе од една партија. Сакам да му порачам на војводата Тачи да не претерува оти работата нема да излезе на арно - вели Мустафа.

За разлика од селаните во Глумово, во општина Сарај имаат поинакво мислење за состојбата по тепачката во Собранието.

- Безбедносната состојба во општината е стабилна, нема никакви инциденти ниту посериозни нарушувања на јавниот ред и мир. Сите активности се одвиваат без проблеми, а полицијата редовно патролира по селата - вели секретарот на Општина Сарај, Имер Дервиши.

Повеќето од жителите не ги потврдија неговите зборови. Велат дека и секојдневјето ги демантира.

Игор Шегавик

-------------

Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 16:11
Od koja policija baraat pomos, od MVR koja nikogas ne e dobredojdena i ne smee da napravi ni voobicaena soobrakajna kontrola, a kamo li da prevzeme drugi dejstvija kako vospostavuvanje na red i zakon, bidejki ne ja priznavaat za svoja. Koga veke se dovede vo takva "bezmilosna sostojba" "nedolznoto albansko naselenie" koe i te kako ja podrzuvase i ucestvuvase vo "borbata za covekovi prava" neka si bara izlez od ovaa nemila sostojba od nivnite braniteli i lokalnite redari. Mene mosne dobro me sluzi memorijata i mnogu dobro go pametam nivniot stav i aktivnoto ucestvo vo rusenjeto na ustavniot poredok na drzavata koja kako i nam ni e tatkovina, no namesto so dolzna pocit i vratija so k*rsumi. E sega koga imaat maka baraat pomos, a dokolku i se napravi bilo kakova intervencija povtorno ke se zalat deka policijata brutalno se odnesuva kon niv. Ne deka sum na stav deka ne treba da se ima kontrola na teritorijata na cela drzava, taa pod itno mora da se vospostavi, no ne mi se dopagaat nivnite momentalni zalopojki, tipicni za nivniot etnikum i mentalitet, koi sekogas podocna dobivaat politicka konotacija. Ona sto si go poseaa sega go zneat. A za red i poredok i te kako treba da se vospostavi vo ovie enklavi, i toa pod itno i bez pardon, pa makar bolno bilo za poedinci, ednas treba da se stavi kraj na ovie igri bez granici. Ne zaradi samite niv, tuku za site nas za da moze da trgneme napred i da se prestane so kriminalot koj se krie pod prevezot na "covekovi prava".

Постирано од: Nee*amAnderskor
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 17:22
Originally posted by мало дете мало дете напиша:

Сето оваа е смислено сценарио, Бранко Црвенковски ќе направи се за Македонија да не стане членка на ЕУ и НАТО,нормално од негови лични интереси.

Безбедносната ситуација во Македонија за жал се влошува само како резултат на дилетантската политика на ДПМНЕ. Тоа се случи и во нивниот прв мандат. Навистина е вон здравиот разум да се обвинуваат БЦ или СДСМ, кои се на дното. На ДПМНЕ не им треба опозиција да ја заебат работата, познати се по автоголови.

Таквите обвинувања само покажуваат дека ДПМНЕ немаат контрола врз ситуацијата кои сами ја створија. Или можеби намерно ја створија затоа што служат на нечиј друг интерес и обавештајни служби???

збунетостзбунетостзбунетостзбунетостзбунетост 

-------------
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!

Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 17:43
Pa da drugi imaat kontroli nad situacijata, KREATORITE NA ISTATA.

Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 18:07

Можеби и намерно ДПМНЕ креираат нестабилност, за остварување на некоја не толку јавна задна намера. Единствено што е јасно за сите ВеМеРО партии е дека се македонци сЪс бЪлгарско настроение, или пак бЪлгари сЪс македонско настроение.

намигнување

-------------

Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 18:14
Scenarioto za destabilizacijata e novata esenska ofanziva na istite onie koi ja kreiraa i vojnata vo 2001 godina.

Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 20:49

Scenarioto za destabilizacijata e novata esenska ofanziva na istite onie koi ja kreiraa i vojnata vo 2001 godina.

до кога бе ќе се плашиме од разно разни офанзиви...си направивме повторно од готово вересија...само сега не знам кого ќе го донесеме да ни ја ублажи болката...во ваква атмосфреа нема развој нема живот

-------------

Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 22:37
Значи ВМРО-ДПМНЕ креира нестабилност за да се симнат самите од власт и да дојде државотворната партија ?
Кој манипулира со народот 50 години ?
тик так тик так, времето одминува, комуњарите не се менуваат.
тик так.

Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 23:32
Originally posted by ZoranSk ZoranSk напиша:

Значи ВМРО-ДПМНЕ креира нестабилност за да се симнат самите од власт и да дојде државотворната партија ?
Кој манипулира со народот 50 години ?
тик так тик так, времето одминува, комуњарите не се менуваат.
тик так.

ДПМНЕ не е центар на светот, така што нестабилноста не мора да се креира за да ги симнат нив од власт, туку може да е резултат на нивниот дилетантизам, популизам и неспособност, или можеби дури и задни намери. Зошто ја отфрлате можноста да тие сами се генератори на нестабилност, а прифаќате теории на подземје, духови, завери и сл. многу помалку логични објаснувања? Па опозицијате не била никогаш послаба од овој момент, логично е да е ова најдобриот момент за владеење на ДПМНЕ. Практично се во државата зависи од нив, вклучително и стабилноста.

-------------

Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 23:43
Абе што е битно кој дестабилизира,дај нека пукне и да расчистиме со оваа агонија еднаш засекогаш.Или ке не биде или нема многу просто и едноставну а клучот е у пушката.Како што кажал Делчев "Македонската независност и слобода лежи во народно востание и национално ослободување"намигнување

-------------
http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство

Датум на внесување: 03.Октомври.2007 во 00:17
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Абе што е битно кој дестабилизира,дај нека пукне и да расчистиме со оваа агонија еднаш засекогаш.Или ке не биде или нема многу просто и едноставну а клучот е у пушката.Како што кажал Делчев "Македонската независност и слобода лежи во народно востание и национално ослободување"намигнување

NIKAKO...!!!!!

-------------

Датум на внесување: 03.Октомври.2007 во 00:45
Дајте бе луѓе, во Македонија ли сте ?
Абе овој го удара на седница, за 3мин влага обезбедување на ДУИ со калашникови, за 10мин прес праи ДУИ како се испотепани за 3 саати вооружени групи пред Собрание.
За 12 саати рејтингот на Македонија срозен.
Кој бе може да спречи ваква ескалација ?
Ванѓа само.
Опозицијата нели ја гледаш дека е хипнотизирана од рејтногт на Груевски и дека сите дела се насочени кон рушење на тој рејтинг.

СДСМ боледува од власт они ја имаат сватено Македонија како гето во кое нивните неспособни вечно привилегирани мамини и татини дечиња  вечно  ќе  бидат  први  и единсвени, најпаметни, на најдобри позиции затоа што само они го заслужуваат тоа.
И тоа го чуваат со најпрљавиот систем кој е створен некогаш на ова тло.
Систем кој го уби интелектот, патриотизмот и верата во бога само горенаведените дебилчиња да може да владеат со гетото.

Постирано од: bugar
Датум на внесување: 03.Октомври.2007 во 01:30
Zorane, ti cestitam..
Po jasno i po koncizno ne mozev ni jas da se izrazam..
Tokmu taka!

-------------
Јас сум си бугараш.
Кој верува - нека верува. А кој не верува - нека не верува!
По националност Турко-Татаро-Монголо-Афганистанец!(Со декрет на Boogie)

Датум на внесување: 03.Октомври.2007 во 12:02

Ne postojat podzemni duhovi, vo slucajov se samo nadzemni, a za zavera ne stanuva zbor zatoa sto za zavera da se izvede potreben e kapacitet, tuka stanuva zbor za klasicno spletkarenje, i ocajni obidi sostojbata vo drzavata da se pretstavi vo edno crno svetlo, ne velam deka e rozova, no ispadi od ovoj tip na edna neli "konstruktivna" opozicija co sprega so polusvetovi od planina, voopsto ne e potrrebna, osobeno ne sega vo ovie mnogu vazni momenti za nasata drzava.
A sostojbata vo drzavata zavisi od mnogu faktori.

Датум на внесување: 03.Октомври.2007 во 13:42
ne treba mnogu za da se zapali fitilceto nareceno Makedonija...Borbata protiv korupcijata i kriminalot ke gi oslabi povekjeto politicki partii i zaradi toa im treba nestabilnost za da prodolzat so svoeto bogatenje i steknuvanje mok...sega im se brca vo cebot i toa mnogu gi boli...ako treba ke finansiraat i esenskki ofanzivi samo da ne im gi zemat hotelite, fabrikite, imotot steknat na najnecesen nacin

-------------

Постирано од: mornar.
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 00:21
Тие што и се смееја на младата мома кога сакаше независна да биде, тие што постојано ја заплашуваа со војни и крвопролевања.

-------------
,,VO DRZAVA KAKO NASHAVA VISTINATA E TOLKU DRAGOCENA, TAKA SHTO SEKOGASH MORA DA BIDE VO PRIDRUZBA SO TLESNATA STRAZJA NA LAGATA,,

Датум на внесување: 07.Октомври.2007 во 21:15
Originally posted by ref_m ref_m напиша:

NISTO NOVO, SAMO PRAZNI MUABETI, PATRIOTIZMOT I HRABROSTA ZA VOJUVANJE SE POKAZUVA I DOKAZUVA NA DRUGO MESTO, NA BOJNO POLE A NE TUKA NA FORUMOV,
NEKA POCNE PA KE SE VIDI KOJ E KOJ

Доста мававте со оружје, на крај некои и самите почана да си да си имаат проблеми со него. Дај да видиме кај сме со паметот, понекогаш и така се прави држава,..... само дали сакаме да ја правиме истата држава????

Датум на внесување: 12.Октомври.2007 во 23:31
Ма како започнува! Грешка си. Веќе се реализира на теренот. Првите актери веќе работат.

-------------

Постирано од: borec
Датум на внесување: 13.Октомври.2007 во 10:11
Koga veke se znae toa destabilizaciono scenario deka raboti - TOGAS ZOSTO I DESTABILATORNOTO SPRECUVACKO SCENARIO NE PRORABOTI PA DA IM AKNE EDNA ZAUSKA NA SITE TAKVI SCENARISTI!!!!!!!  намигнување

Датум на внесување: 13.Октомври.2007 во 14:29
Originally posted by borec borec напиша:

Koga veke se znae toa destabilizaciono scenario deka raboti - TOGAS ZOSTO I DESTABILATORNOTO SPRECUVACKO SCENARIO NE PRORABOTI PA DA IM AKNE EDNA ZAUSKA NA SITE TAKVI SCENARISTI!!!!!!!  намигнување

Нема ЛОБИСТИ во Законодавниот Дом и Владата, ете затоа.

-------------

Датум на внесување: 14.Октомври.2007 во 07:10
Originally posted by orlov orlov напиша:

Originally posted by borec borec напиша:

Нема ЛОБИСТИ во Законодавниот Дом и Владата, ете затоа.

Jas mislam deka vakvite  slucki ne se rabota na "lobistite" - tuku ednostavno na ministerstvoto za bezbednost na drzavata.  Tie treba da gi imaat na raspolaganje SITE raspolozlivi sredstva za proverka na somnitelnite slucuvanja vnatre vo vladata (i nadvor) sto se od interes na drzavnata bezbednost i nejzinata stabilnost. голема%20насмевка

Sekoja proverka na nekoja si potencijalna zavera ili opasnost od nekoe si narusuvanje na istoto, dokolku se sledi i e vistinsko ke moze da se spreci i odstrani. намигнување

Lobistite poveke sluzat za nekoe si nagoduvanje, ubeduvanje, diplomatija ili balance okolu poedinecni prasanja, stavovi i odluki koi sto treba da se slucat ili veke se slucuvaat vo zakonodavniot dom pomegu partii ili poedinci.  намигнување

Постирано од: butel2
Датум на внесување: 14.Октомври.2007 во 11:03
Orlov taka e koga edna drzava e svoja i stoi na cvrsti noze.

Датум на внесување: 15.Октомври.2007 во 01:48
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Orlov taka e koga edna drzava e svoja i stoi na cvrsti noze.

Па, ние и таква држава имаме зацртано по падот на Слатинецот, и тоа бргу ќе ја направиме.

-------------

Датум на внесување: 15.Октомври.2007 во 20:23

Со милитаристички јазик тоа би значело дека естаблишменот сега е на терен и елаборатот го прави пак по карти од 1978 година. Пак ли ќе бегаат во касарна ИЛИНДЕН да се кријат откако ќе пукаат на нив.Само сега Благоја Марковски како аналитичар и политичат, ( нели човекот си стана доктор на воено- политички науки) што смеа ќе удри кога ќе ги гледа како доброволно бегаат.

-------------

Постирано од: zagor
Датум на внесување: 27.Февруари.2008 во 00:38
ДЕНОВИВЕ,ИЛИ ОВОЈ МЕСЕЦ МНОГУ ГОЛЕМА ДИПЛОМАТИЈА!!!КОСОВО,СРБИЈА,NATO,ХАГ,ИМЕТО....ЕДНОСТАВНО-ВРИЕ....!!!СЕ ОДЕДНАШ КАКО ДА ТРЕБА ДА СЕ РЕШИ...!!!ИЛИ КАКО "ЛОВ ВО МАТНО'..ПА КОМУ ИДЕ..!!!КАКОВ ЌЕ БИДЕ ИСХОДОТ ОД СЕВО ОВА?

-------------
...zagor e ziv,se drugo e laga.

Постирано од: Neonic
Датум на внесување: 27.Февруари.2008 во 02:53
Zosto se aktualiziraat "bajati" temi?размислување

Датум на внесување: 27.Февруари.2008 во 02:58
Mislis deka ne se aktuelni? Kaj nas ako gledas taka se e bajato....veke 20 godini......se edno isto e aktuelno.....nema promeni nikakvi vo sostojbite, ima promeni samo vo nivniot intenzitet.

-------------
...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...

Постирано од: Neonic
Датум на внесување: 27.Февруари.2008 во 03:01
Pa tepackata vo sobranie bese pred nekolku meseci...taka da "bajata" e голема%20насмевка

Датум на внесување: 27.Февруари.2008 во 03:04
Zagor samo se nadovrzal na naslovot....smetal deka naslovot e adekvaten, pocni povtorno od negoviot post

-------------
...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...

Датум на внесување: 27.Февруари.2008 во 04:42
Neznam ama I MENE nekako taka mi mirisa.  DAJ BOZE DA GRESHAM!!!  намигнување

Se plasham samo DA NE SLUCHAJNO na ovoj vecherashniov protest IMA I PLATENI PODMETNUVACHI NA "INCIDENT"!!!!  голема%20насмевка

ZATOA MILI MOI VECHERASHNI PROTESTANTI - "OCHITE I VO GAZOT" ZA VECHER!!!!  големо%20гушкање

NE NASEDNUVAJTE NA SITNI PROVOKACII - I PRIJAVETE JA PRVATA SHTO VI E SUMLIVA ILI IZGLEDA EXCENTRINCHNO!!!!

NE E LOSHO DA IMATE NA UM DEKA MOZE I DA IMA PLANIRANI SCENARIJA, KOI BI MOZELE DA NI NASHTETAT!!! намигнување

STAY CALM COOL AND COLLECTED!!!!!  намигнување  кул

EDNO IME IMAME VO DUSHATA GO NOSIME......  љубов  големо%20гушкање

Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 27.Февруари.2008 во 10:54
Ova ne e mnogu vo vrska so temata ,ama aj da ne otvaram nova tema.

„ГАЛАНТЕН“ ПРЕДЛОГ ОД ЧАИРСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК

Меџити нуди општинска зграда за косовска амбасада

Mnogu kreativno tipce nema sto ,prvo MUZEJ na ANA pa sega ova.Ovoj od Teksas da ne e?

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 27.Февруари.2008 во 10:56
ma ce im ponudev objekt i jas ... samo imam problemi so odvodot vo stalata голема%20насмевка голема%20насмевка голема%20насмевка a i ne e nadva kata , prizemna e so boxovi голема%20насмевка голема%20насмевка голема%20насмевка

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 27.Февруари.2008 во 11:08
a eve sto lisno mislam za " destabilizacijata " koja nikogas i ne e zaprena iako mnogumina mislat deka so potpisuvanjeto na ramkovniot dogovor vo ohrid se zavrsija site dilemi okolu toa голема%20насмевка

zarem nekoj nas ke ne prasa? pa nie VECE SE PRODADOVME NA AMERITE I EU ... a posledovatelno na toa , imajki predvid deka imaat hipoteka na nasata drzava , ce ne prodadat komu sakaat i kako sakaat ... dobro bre ludje , kade ste ziveele do sega ? koj ve laze deka ce ne primat vo nato ? ova e samo dokusuruvanje na vece zapocnatoto vo 2001 ... potpisavme ramkoven dogovor , ne go menuvame imeto = NEMA NATO !!!! nema NATO = referendum za samoopredeluvanje na albancite , pripojuvanje kon kosovo i SRECNO големо%20гушкање големо%20гушкање големо%20гушкање големо%20гушкањеsto mislite vie , ramkovniot dogovor bese za jazici i administrativci ? BUHAHAHAHAHAHAHA ..... ocigledno e deka nie , Makedoncite podolgo vreme sme izigruvale NOEVI големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Датум на внесување: 28.Февруари.2008 во 00:25
Одамна е започнато, не е од скоро.

-------------

Датум на внесување: 15.Јули.2014 во 16:20
Destabilizacijata koja beshe rezirana poodamna veke zapocnuva . Zjalno za makedonskata mladina i voopshto za site makedonci.....

-------------

Постирано од: evangeline
Датум на внесување: 15.Јули.2014 во 20:19
Дестабилизацијата не е од вчера. Не само што е планирана одамна, туку е и започната одамна.
А најжалосно е што македонците подлегнуваат многу лесно на провокации.

-------------
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.

https://www.youtube.com/watch?v=1DUYlHZsZfc" rel="nofollow - Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Постирано од: Alekxandar
Датум на внесување: 15.Јули.2014 во 22:00
Јас пак си мислев дека легнуваат во кревет со провокаторот бидејки статистиката така вели....

Постирано од: pajser
Датум на внесување: 15.Јули.2014 во 22:15
,,,destabilizacijata e zapoĉnata ušte od vremeto na ex yu,,,,so doseluvanje na okolu 250000 kosovari,,,a zapeĉatuvanje na toj proces e dodatnoto davanje na ušte 130000 državjansta na isto taka kosovari,,,
,,,da nekoj ušte 2001 so provokatorite beše legnat vo krevet,,,

-------------
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana

Датум на внесување: 16.Јули.2014 во 00:34
Абе на нив важно им е убаво, народот кој го прашуванамигнување 
Истиот тој период кога ги дадовме државјанствата на "српските" косовари, сакајќи да се покажеме како добри комшии, си го продадовме задникот на т.н Голема Албанија што не е планирана од вчера, туку многу одамна. 
Е сега тие ќе свират ние ќе играме. Што да правиме кога немаме моќ веќе ни над самите себе

-------------

Постирано од: Radijator
Датум на внесување: 17.Јули.2014 во 22:44
Abe kakva destabilizacija kakva golema Albanija, sto zboruvate vi se molam !!! Dodeka bea demonstraciite i drugite gluposti, gi pokacija cenite na struja, patarina, registracija i carina na vozila. Kolku se gnasni, licemerni i uste ne znam sto, sto koristat vakvi momenti za da ne defokusiraat.

I sto sega?????? Eve nema demonstraciii poveke, tolku bese.
Za zal i golema nesreka za familiite Decata se mrtvi a pravdata zadovolena. 5-mina se osudeni na dozivoten zatvor za ubistvo na mladite deca, 1 e osuden na 20 godini.

No vremeto ne zastana ovde, od sega pa natamu, na sekoj prvi od mesecot ke vi stignuva pogolema smetka za struja. E taka da znaete !!!!

-------------
Just because i see the world with my own eyes, that doesn't make me a sinner !!!

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 18.Јули.2014 во 00:01
Originally posted by Radijator Radijator напиша:

I sto sega?????? Eve nema demonstraciii poveke, tolku bese.

Па не е баш така наивна работата. Еве за утре пак се најавени протести, сега и со организатор.
Да видиме дали утре пак нешто ќе поскапи или друга е позадината на протестиве.

http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=15450" rel="nofollow -

Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 19.Јули.2014 во 10:09
Дестабилизација...?збунетост
а бе...
а кога па било нешто стабилно...
за сега да се дестабилизира...
мислам...
чичко Сем дека вика...
се' е под контрола...

а можеби се лажам...

Постирано од: Radijator
Датум на внесување: 29.Јули.2014 во 23:12
Duri sega mi stana jasno celta na kampanjata na Vladata na R.M. "OSMELI SE I ZAPOCNI BIZNIS"

Oficijalno na sobraniska komisija pomina i predlog zakonot za namaluvanje na stapkata za danocen obvrznik od 32 iljadi evra na 16 iljadi evra. So ova avtomatski, cenite na stokite i uslugite ke skokaat.

Poubav plan za destabilizacija od ekonomska destabilizacija na edna drzava zdravje, posebno kako Makedonija koja ima nikakov standard.

-------------
Just because i see the world with my own eyes, that doesn't make me a sinner !!!

Постирано од: svetosparki
Датум на внесување: 30.Јули.2014 во 21:59
Od Prvi Avgust ti paga cenata,taka da,ke razmislam
koja ke bide tvojata funkcija

Датум на внесување: 30.Јули.2014 во 23:00
Која цена ке падни...??

Датум на внесување: 31.Јули.2014 во 06:02
Na parnoto
Taman koga podnesov baranje za otkazuvanje!

-------------

Постирано од: емил
Датум на внесување: 31.Јули.2014 во 06:07
Они и затоа ја сумнуват за да не те изпуштат како редовен платежоспособен клиент

-------------

Датум на внесување: 31.Јули.2014 во 06:09
Abe ajde, mislat deka kje me zadrzat so 200 denari poniska smetka na tolku iljadarki?
A i onaka nema da mi treba, otidov jas na pechalba

-------------

Датум на внесување: 31.Јули.2014 во 08:57
Изгледа не пратите доволно странска штампа.
Гасот ке поскапи од септември.

Датум на внесување: 17.Декември.2014 во 18:22
POCELO JE POCELO....UUUUUAAAAAAAAA LAVOVI-NAAAAAAAAAPPPREEEEEED ZETVARi...
Padna bomba od ...neboto?!
pa udari Baba Meca
tece gnoj-tece krv
koj iskoci-toj e PRV...E,jebi ga iskacanje vise njama...ENDE...
DOLE VLADA-GORE...DUR SE DOGOVORIME...(Zvinete ne ,arno ama ne ni se padnal
pravio,a go cekame u momento)...
STUDENTARIJA-NISTARIJA...SO REVIZIJA NA SISTEMOT U MKD PREKU RASTEGNATI CARSAFI
PUNI SO BALJEZGARIJA...
ETC...ETC...ETC...
Posle Petardata so Pasosite,ete,ja docekavme i bombata na Zaev...Pukna ...i se rodi nova GORA...mene poise mi bese strav so bombata e stara,cuvana 13 godini u pazuvi i dobro so nemase zrtvi...Loso tempirana...E,da bese Pikovaniot...zatoa,drugput ubavo dogovori gi detaljite,pa posle praj so ke prais...Pikovaniot,koga trebase,zad sebe imase i Medium,i Logistika i Vojska...
dobro,dodusa,posle ja "razoruza" i ja pikna u Parlament...
Mediumot-doduse,vise go nema,ali naslusnav deka se trtka negde u Istocna
Makedonija",
Logistika-poise ima Pikovaniot u MKD,nego Crnci u Afrika...
E,Vojska...abe,ke ja nemase IC,da ne napraija Spanska serija so Madam Lupe...
Ali,jebi ga,GLEJ SEA TI SO KE PRAIS...Petardata projde ko so projde...
Prvava bomba,za malce utna...Sea,pripazi so vtorata,potkovaj se ubavo,posovetuvaj se so Sorosoidite,znaat Tie,imaat iskustvo,vidi Vetarot kaklo duva...i vlagaj...Zasto,dosea,nikoj ne frlil tri bombi...
Bidi maz,daj neka se gordee MKD (bez Bihacka)so tebe....
UDRI JAKO...UDRI JAKO...UDRI JAKO...UDRI JAKO...

Постирано од: Gorazd777
Датум на внесување: 07.Јануари.2015 во 14:32
Има се ова некоја врска со СОЛУНСКИТЕ АТЕНТАТОРИ,па сега се се измешало,некој користи АЛЕГОРИИ,некој ВИСТИНА и ете ти ПАПАЗЈАНИЈА,че видш се е ВО ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈА се Е ВО РЕФОРМИСТИКА,се е во ГНОЕН-РАЈ. УЖИВАЈТЕ во РАСКАРАЈ ПА ВЛАДЕЈ со ИЗМИСЛЕНА ПРОПАГАНДНА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈА,најубаво се ВЛАДЕЕ,сите се РОЧКААТ и СЕ ПАМЕТНИ,а САМО УЛАВИТЕ ВЛАДЕАТ.
Да се биде или не, - Во КРАЛСТВОТО ..нешто СМРДИ,а кога че се ПОПРАВИ,е за тоа ВЕКОВИ ТРЕБА на .. РАЗВОЈ на арамил..,не на МОЗОКОТ сточен.

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА

Постирано од: novace
Датум на внесување: 06.Март.2016 во 21:53
ВОЕНИ АМЕРИКАНСКИ ПАРИ ЗА НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ КОИ ТРЕБА ДА УРИВААТ ДРЖАВИ
http://vecer.mk/makedonija/potvrdeno-i-od-amerikanskite-novinari-sorosoidite-sakaat-ukrainsko-scenario-vo-makedonija" rel="nofollow - - Соросоидите сакаат украинско сценарио во Македонија!
размислување

-------------
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти

Датум на внесување: 17.Април.2016 во 20:38
i sea...kkoj e u pravo?ebate kelesite...

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk