Испечати | Затвори го прозорот

Тепачка во Собранието на Македонија

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=9498
Датум на принтање: 31.Јануари.2025 во 01:41
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Тепачка во Собранието на Македонија
Постирано од: bojan81
Наслов: Тепачка во Собранието на Македонија
Датум на внесување: 25.Септември.2007 во 18:32

Скандалозна тепачка во македонското Собрание

Скопје /25/09/ 17:33

Скандалозна физичка пресметка меѓу пратеници на ДУИ, ДПА и ПДП се случи денеска во македонскиот Парламент.

Потпретседателката на ДУИ Теута Арифи побарала лекарска помош откако била вербално нападната од лидерот на ДПА Мендух Тачи и пратеникот од оваа партија Ружди Матоши, за време на координацијата на пратеничките групи.

Таа била во собраниската амбуланта каде што и бил направен ЕКГ, и според медиумите, нејзината здравствена состојба е стабилизирана.

На пресметката и претходеше говорот на Вејсели, кој од собраниската говорница ги критикуваше пратениците на ДУИ, кои бурно реагираа од своите места, поради што претседателот на Собранието Љубиша Георгиевски даде пауза.

На паузата дојде до пресметка на дел од пратениците на ДУИ со Вејсели, поради што мораше да интервенира и собраниското обезбедување.

Вејсели, во изјава за медиумите, рече дека бил удрен од Садула Дураку, а потоа и од целата пратеничка група на ДУИ.

Лидерот на ПДП додаде дека добил вербални закани од координаторот на пратеничката група на ДУИ, Рафиз Алити.

Во моментот пред Собранието се забележани и припадници на специјалните полициски сили Алфи, а пајак службата ги крева возилата околу собраниската зграда.

Медиумите јавуваат дека во едно од возилата било пронајдено и оружје.

Полициски инспектори сега разговараат со собраниските служби за безбедност, од каде треба да добијат информации за иницијаторите на инцидентот.

Лидерот на СДСМ Радмила Шеќеринска ја обвини власта дека придонела за создавањето на конфликтата ситуација, додека првиот човек на ЛДП Јован Манасијевски побара од МВР да ги открие и казни fg

Коментари:
Постирано од: dragon
Датум на внесување: 25.Септември.2007 во 19:24
Otrovni jazici nemozat i nema da napravat nisto drugo tuku da predizvikat da izleze zivotinskoto vo covekot. Ova pocna da visi vo vozduhot uste pred edna godina, opozicijata nemoze da se pomiri deka sega treba malku da pauzira od vlasta, da se odmori i relaksira i da poceka do narednite izbori koga narodot ke ja kazni vladata dokolku ne rabotela kako treba. Namesto toa sekojdnevno bevme izlozeni na bukvalna i necivilizirana tortura na zlite jazici osobeno na Igor Ivanovski, Jani Makraduli, Radmila Sekerinska, Bucko i ostanata kompanija. Mene ne me cudi deka ova se sluci pomedju pratenicite albanci, tuku me cudi sto fizicka presmetka do sega uste ne se sluci pomedju pratenicite makedonci. Slusajte luge ovaa sramota tesko ke moze da ja podnese sekoj i malku poobrazuvan, pokulturen pociviliziran obicen gradjanin na R.Makedonija, zarem treba da dozvolime krvolocnata zed za vlast na gospodata imunitetlii do tolku kako divljaci da ne prestavuvaat vo svetot i da go kocat nasiot pat kon civilizacijata, kulturata i prosperitetot.    

Постирано од: Dogi
Датум на внесување: 25.Септември.2007 во 23:43
комедија, барем да имавме директен пренос!
тоа треба да се дава и на сателит, може МТВ и ќе заработи нешто!

-------------
Јас сум мајстор!

http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)

Постирано од: brza
Датум на внесување: 25.Септември.2007 во 23:46
mnogu vi e smeshno,a?,...samo,...da ne plachete posle,...mislam,...vash*te majki,..i sestri,...

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: lazuli
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 00:00
Nishto chudno i ushte pomalku neochekuvano
Samo trebashe da dojde momentot.
No ne e prijatno-sekako,a ushte pomalku smeshno!!!

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 00:16
Kolku da se maskira, kolku i da se preprava, zivotno si e zivotno ili "vuk dlaku menja ali cud nikad"

Постирано од: sikter
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 00:41
dodeka ima ovci
ke ima i volci.

Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 01:01
танцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцување криво ми е што претседателот не ни попи некој бокс од страна така појак да го нокаутира заувек.

-------------
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....

Постирано од: PAVLIN
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 18:49
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

танцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцувањетанцување криво ми е што претседателот не ни попи некој бокс од страна така појак да го нокаутира заувек.

ne znam kolku toa bi dovelo do smiruvanje na situacijata...a za glupostite vo sobranieto  mozam da kazam samo deka nie ne sme dorasnati za vlez vo edno golemo semejstvo kakvo sto e EU

-------------
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре

Постирано од: butel2
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 20:46
jas odamna sfativ deka kaj nas nisto ne e nevozmozno, a izrasnav so mototo " nisto ne smee da ne iznenadi" taka da i ne treba nekoe golemo znacenje da mu se dava na ovoj nastan.

tepackite, ubistvata , nasilstvoto vo nasava drzava se sekojdnevie....pa eden takov nastan i vo Sobranieto ne treba da iznenaduva.

Постирано од: new mornar
Датум на внесување: 27.Септември.2007 во 15:15
Mora da delele funkcii ili pari, drugo nema. Za narodot tie ne se tepaat.

-------------
,, PANTA REI ,,

Постирано од: moira
Датум на внесување: 27.Септември.2007 во 16:35
Sto tolku se potresuvame sto se stepale vo zakonodavniot dom, a i nekoja tepacka bas i ne vidovme. Ovakvi pojavi ima nasekade vo svetot i toa vo mnogu podemokratski i "pocivilizirani zemji" . Ne gi odobruvam, no tolku im e kulturata i pametot, a so toa i pokazuvaat kolku zasluzuvaat da sedat vo zakonodavniot dom. Kaj nekoi od niv toa pretstavuva i tradicija, nacionalno obelezje, neli? Koga dozvolivme od planina, po nasilen pat, polusvesta da se simne i da sedne vo Parlamentot, sto tolku se potresuvame. Sto ne se potresovme koga im go ovozmozivme toa.
No tuka postrasno od ova slucuvanje e nesto drugo, sto nikoj, ama bas nikoj vo drzavava ne obrna vnimanie na toa, nitu pak dade komentar, nitu mediumite, nitu pak nekoj na forumov, a toa e ekspresnoto pojavuvanje na H.E. Gillian Milovanovic so izjava koja se odnesuva na nastanot, vo koja taa dava osuda za istiot, a pritoa nikoj ne ja povikal, nitu pak pobaral da dade bilo kakva izjaava ili mislenje. Se prasuvam i javno ja prasuvam H.E. Gillian Milovanovic, so koe pravo vo edna nezavisna, suverena drzava, se oglasuva, i dava osudi za nastani koi isklucivo se odnesuvaat na vnatresnite sostojbi vo istata? Ovakvi ispadi od strana na eden Ambasador, pa makar bil i od najdemokratskata zemja vo svetot, svetska velesila kako sto se SAD, se nedozvolivi i nepoznati vo diplomatijata, bidejki pretstavuvaat direkno mesanje vo vnatresnata politika na edna suverena drzava. Ova se slucuva po vtor pat da dava vakvi osudi, nicim izazvana. Istoto go napravi i za proslavata na Ilinden 2007. No nikomu ova ne mu smeta i site molcat, kaj nas se moze da pomine pa i ovakvi diplomatski gafovi. Se prasuvam: Dali sme drzava ili protektorat i do koga ovakvi ispadi i gafovi ke se toleriraat?

September 25, 2007

Today’s shocking incidents of violence, threats and intimidation in Macedonia’s Assembly are a disgraceful betrayal of the democratic process. We expect that appropriate measures will be taken in the Assembly and in the legal system to hold to account all those responsible. Violence, threats, and intimidation have no place in parliament or in the democratic process.
Reports that the media were prevented from carrying out their role in covering today’s incidents are also very disturbing. Protection of the media’s ability to gather information and inform the public is essential in any democracy.

Постирано од: mamma
Датум на внесување: 27.Септември.2007 во 16:48
Tochno taka....i toa e del od demokratija....

-------------
http://imageshack.us">
Shot at 2007-06-30[/IMG]

Постирано од: MORNAR74
Датум на внесување: 28.Септември.2007 во 16:59
Само така,

-------------
,,VENE VIDI VICI,,

Постирано од: orlov
Датум на внесување: 28.Септември.2007 во 23:29
Па ако не го направеа ова како ќе кажуваат дека КРВАВО ги заработуваат своите пари?

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Постирано од: OLUJA
Датум на внесување: 29.Септември.2007 во 14:38
znachi rabotat.

-------------
,,AB OVO,,

Постирано од: SOKOL-X
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 01:22
i toa e del od demokratija....

-------------
,, IN VINO VERITAS ,,

Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 02:49
Од готово - вересија

Дали со последниве настани си направивме од готово вересија. Дали на Македонија и се случи комплетна дестабилизација и пад на сите морални, политички и етички норми на однесување.

Но, изгледа НЕ????

По извештајот на ЕУ сите политички партии ми изгледаат задоволни.

Оние од опозицијата се задоволни дека извештајот е неповолен и дека си ги зголемуваат шансите за враќање на власт. Исто така се задоволни и  оние на власт бидејќи извештајот бил поволен за нив и сега само ќе треба да поработиме уште малку и еве не во ЕУ за едно 2-13 години, но и тоа е успех.

Ми изгледа дека Оли Рен и Солана да зборуваа на бурунду јазик, кој што само нашиве политичари го разбираат. Како да не слушнавме сите што НИ порачаа од Брисел... 

Политичариве без тронка чувство дека сите треба заедно да ја изградат стабилноста и безбедноста токму пред влез во НАТО, за тоа додуша и ги избравме, едноставно заборавија или ним не им треба НАТО се затепаа во Собранието како ....незнам!!!.. (смеа ме фаќа) ...Но помина и тој ден Б.Ц. се врати од Брисел и заврши најважниот момент за Р. Македонија оваа година и сега ај по старо...

Што не се тепате сега да ве видам!!!!, ама тоа е смислено за на народот никако да му биде подобро...Абе политканти - дилетанти далеку сте вие од ЕУ...оставете го барем народот сам - верувајте ви гарантирам дека подобро ќе ја претстават нормалниот земјоделец или стечаец или...секој друг само не ВИЕ...и посмирено РМ од сите ВАС - 120 потомци на “мечето ушко“ - зелки зелкосани.

-------------

Постирано од: dras
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 12:44
И жените во земјите од далекиот исток се тепаат во Законодавните домови( погледнете во штосовите на ИДИВИДИ), па не е толку трагично „чиста комедија“..... не е проблемот тука!???

Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 14:22
A Oli Ren i Solana da gi komentiraa tepackite koi se slucuvaat po parlamentite na zemjite clenki na EU. Tuku BC i Sugar baby mnogu dobro im igraat, twist again...

Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 16:30
Зборував за далекиот исток, а таму е Кина, Тајван!? Ј.Кореа, Јапан итн. и таму се тепаат но Солана и Миловановиќ не ги коментираат збиднувањата, дали тепачката е наместена и кој ја наместил? дали првите или вторите, ...., сето тоа граѓаните го плаќаат, а МРТВ повторно прави напори да си го собере претплатниот данок па затоа мора да дава вакви комедии, и онака нема ништо интересно на нејзината програма.

Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 17:20
A jas zboruvav za nasite denseri

Постирано од: novace
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 17:42
Originally posted by moira moira напиша:

A Oli Ren i Solana da gi komentiraa tepackite koi se slucuvaat po parlamentite na zemjite clenki na EU. Tuku BC i Sugar baby mnogu dobro im igraat, twist again...

А тек оној Јаап де хоп Схефер...денеска гледам на ТВ станициве како нашиве ги ...секако со скриен подмев (и не само негов) „пречека„ нашиве кои дојдоа да му објаснат...ама ептен лошо....зашто тие кои се доведени од разноразни Шарпалнински бачила директно во Парламентот...секако со негова препорака...си „разговарале„ со раце и нозе...
Требаше „папата„ едноставно да им каже на „европејциве„ ...дека овие „вашиве„ миљеници...кои ни ги натуривте со Охрискиот Договор ...баш и не ги бива...а камоли за народни депутати да бидат.
А не да ни кажуваат дека така не требало...демек со куљтурно„ да ги кажуваме...
пс
Е сега че му пијем један чај...пашазоти кад вам кажем...да смирим тоа шивци бреееј.
голема%20насмевка

-------------
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти

Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 18:34
Gluposti...abe ubavo kaz BC pred mnogu godini vo izboren spot...od sekoe pleme ne biduva drzava...nie sme ti edno najobicno pleme i normlano imame vracevi, volsebnici od OZ (vo glasot na narodot voditelot taka mu se obrati na premierot Gvujota nas)....vesterki, duhovi itn

-------------

Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 23:56
Originally posted by PAVLIN PAVLIN напиша:

Gluposti...abe ubavo kaz BC pred mnogu godini vo izboren spot...od sekoe pleme ne biduva drzava...nie sme ti edno najobicno pleme i normlano imame vracevi, volsebnici od OZ (vo glasot na narodot voditelot taka mu se obrati na premierot Gvujota nas)....vesterki, duhovi itn

Бцката убаво кажа..ама и излажа....
Оти се фати за премиер..и одкога виде оти по трет пат не му оди...се префли за прецедник...со исти методи...
И затоа ...за повеќето е сеуште граѓанин...со 65м квадратен сопствен стан во Влае...и нишчо „појче„...бе
голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 19.Октомври.2007 во 19:00
aj sto se istepaa ama sega i nemozat da go utvrdat krivecot iako EU toa go bara od nas...si napravivme samite problemi a zatoa najmnogu se krivi i albancive a i nasive politikanti ne se za mirisanje... 

-------------

Датум на внесување: 19.Октомври.2007 во 19:09

I PAZI GO OVA .... NEMA RAZBIRANJE SO VAKVI ...TREBA POD ITNO DA SI ODAT OD POLITICKAVA SCENA OD MAKEDONIJA

Андов најави повлекување од Комисијата

http://a1.com.mk/vesti/novinar-email.asp?NovinarID=14&VestID=85162 -

19.10.2007

Стојан Андов

Дали Анкетната комисија, која треба да ги расветли тепачките во Собранието, ќе успее да ја заврши работата? откако Комисијата вчера не одржа седница, поради неприсуството на претставникот на ДПА, Андов најавува дека ќе се повлече.

Во писменото известување до Претседателот на Собранието, Андов бара од Георгиевски да се ангажира што побргу да се избере нов претседател на Комисијата, доколку не е можно да се осигура учество во нејзината работа на сите членови од актуелниот состав.

Собранието ја прекина работата поради загинувањето на Тоше Проески, тогаш пред Комисијата требаше да сведочи Мендух Тачи.

Во писмото до Георгиевски овој негов потег Андов го посочува како најверојатна причина за блокираноста на Комисијата, иако вчера најави дека очекува ДПА да се премислат.

„Откако ќе се премисли ќе сфатат луѓето и Комисијата ќе си ја работи работата во полн состав. Јас лично сакам да изјавам дека во некој поглед го разбирам господин Тачи што двапати го викаме, двапати не можеме да го испрашаме“, рече Стојан Андов, претседател на Анкетна комисија (вчера).

Од кабинетот на Георгиевски, пак, велат, Претседателот нема деловнички можности никого да присилува да учествува во работата на Комисијата, но дека претседателот Георгиевски ќе апелира до сите да покажат политичка волја и да ја завршат работата на Анкетната комисија.

Ова е дотолку повеќе, зашто Брисел освен што испрати остри критики за инцидентите, побара Комисијата да утврди кој од учесниците во нив сноси и политичка одговорност.

За опозициската ЛДП, Шефер и Рен прстот го впериле во заменик министерот Елмази, поради директното учество во инцидентите од 25-ти септември. ЛДП бара Георгиевски веднаш да свика итна седница за интерпелацијата што ја поднесоа за Елмази.

-------------

Датум на внесување: 19.Октомври.2007 во 20:54

Која е „тежината„ на таа партија лдп...и колку народ стои „позади„ тоа што тие овде ни го кажуваат ??
Знае ли некој овде...колку гласачи има...приближно нели???.

-------------

Датум на внесување: 20.Октомври.2007 во 12:08
по се изгледа дека нема да се откријат виновниците за тепачката во собранието...а тоа ќе биде уште еден удар за демократијата во РМ...за греота се овие нашиве политиканти...а лдп едвај освои повеќе од 30 000 гласа и доби 6 пратеника...не верувам дека ќе го повторат овој нивни успех...аб нека си одат ми се повраќа од фраери како андов, тачи, бучко тоа треба да се избрка од РМ

-------------

Постирано од: D_NazGUL
Датум на внесување: 20.Октомври.2007 во 13:59
Точно е дека физички пресметки на пратеници можат да се забележат и во многу други земји, но има една многу голема работа. Секогаш (ајде не баш секогаш ама во 80% случаи) се наоѓа тој што е одговорен. За вакви работи министри си даваат САМИТЕ оставки, Влади паѓаат итн. Ние ги имаме истите кривични закони и останати мерки, та нели се водиме по Европските регулативи. Проблемот е во тоа што нема кој кај нас да ги примени истите. Се кај нас за два дена се заборава. Дали било прислушкување, дали биле малверзации, мито, судки клевети и што ли не. Така драги мои и ова ќе се заборави во истиот момент кога ќе излезе нешто поатрактивно за да се сврти вниманието.
На крајот од краиштата многу е јасно дека неможат они да бараат одговорност од било кого во парламентот, затоа што истиот тој/таа веднаш ќе ги извади прљавштините од другиот на видело.
Убаво збори еден мој добар пријател:
"Ја да си доживеам 70-тина години и доволно ми е. Нема да дозволам мајтап внуци да си играат со мене. Ќе земам една цистерна полна гориво и правац у Собрание! Барем и добро дело ќе направам пред да си одам."
Дали да се смеам или да плачам?

-------------
The Nazgul were they.
Darkness went with them, and they cried with the voices of death.

Датум на внесување: 24.Октомври.2007 во 14:09

OVA SAMO VO MAKEDONIJA GO IMA...nema zakoni i nema odgovornost nikakva a najmalku politicka...iako vinovnicute trebase da bidat javno lincuvni toa nema sansi da se sluci....lokalnite serifi se posilni od site, vklucuvajki go i premierot i valadata koja ne znae kako da gi natera negovite(vidi DPA) barem da prisustvuvaat na komisijata...

ДПА ќе побара интерпелација на Јанкуловска?

Aнкетната комисија го проби рокот, Тачи не открива дали нивниот член ќе се врати во неа

Гордана Јанкуловска

Анкетната комисија го проби рокот во кој во ова собраниско тело требаше да излезе со извештај за тепачките меѓу пратениците од албанскиот политички блок, што се случија на 25 септември. Владејачката ДПА на Мендух Тачи тактизира и не открива дали нивниот претставник Агим Рамадани ќе се врати во Комисијата. Но, затоа блиските соработници на Тачи, неофицијално во собраниските кулоари, ја пуштија информацијата дека ДПА, наводно, ќе и' поднесе интерпелација на министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска.

Работата на Анкетната комисијата е блокирана веќе една недела откако Тачи го повлече Рамадани од Комисијата, а Стојан Андов возврати со најава за оставка од претседателската функција. Андов во петокот со писмо го извести спикерот Љубиша Георгиевски дека ќе се повлече од функцијата претседател доколку не се овозможи Комисијата да функционира во полн состав. Спикерот завчера побарал од Андов да не ја активира оставката до петок, за да му дадат време на Тачи да се премисли.

Понеделничната координација кај претседателот на парламентот се покажа безуспешна, ДПА побара дополнително време да размисли дали ќе продолжат да учествуваат во работата на Анкетната комисија. Шефот на пратеничката група Ружди Матоши во неформални разговори со новинарите најави дека ДПА размислува да се врати во Комисијата. Според Матоши, ДПА е заинтересирана да се расветлат инцидентите, „особено присуството на силно партиско обезбедување пред Собранието и во него, за што одговорност ќе се бара на највисоко ниво во МВР“.

Во изјавата за медиумите координаторот на пратеничката група на ДПА вели дека најголемиот виновник за блокадата на Комисијата е нејзиниот претседателот. „Андов не му дозволи на Тачи да сведочи иако дента кога парламентот ја прекина работата две други собраниски комисии продолжија да заседаваат. Сакаме одговорност од Андов зошто стана марионета и потпадна под наместени сценарија на опозицијата. Андов не беше рационален и под притисок на СДСМ нерационално ја прекина седницата и тој тоа поскоро мора да го објасни“, вели Матоши.

Опозицијата, пак, ги обвини владејачките партии дека прават намерни опструкции вистината да не излезе на виделина. Координаторот на пратеничката група на СДСМ Јани Макрадули е уверен дека парламентарното мнозинство сака да се забошоти случајот. За пратеничката од ЛДП Роза Топузова - Каревска е очигледно дека власта овој пат преку ДПА ги прави сите можни напори Анкетната комисија да не ја заврши работата.

-------------

Постирано од: sp_dori
Датум на внесување: 24.Октомври.2007 во 22:07

ЦИРКУС !!!

нека%20ти%20е%20срам

-------------
Се што било поминало и се што ќе биде ќе помине !!!

Постирано од: orlov
Датум на внесување: 25.Октомври.2007 во 22:34
Сами си го направивме оти им дозволивме.
Сега никој не ни е крив.

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 12:53
Синоќа имало инцидент во Собранието, наводно нападнат полицаец од неколку опозициски пратеници.
И како обично http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=73831&kategorija=4 - две верзии на настанот - кој почнал прв? збунетост

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Постирано од: MisterSk
Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 12:57
Кој почнал прв? Нема дилема. Еве ја вистината:

Според неофицијални информации, пратеникот Владо Бучковски и други негови сопартијци и членови на опозицијата прво почнале да го навредуваат полицаецот, за потоа откако тој останал мирен и не реагирал, да го нападнат физички тргајќи го кошулата, при што истата му ја искинале.

А тоа што го тврди опозицијата, не е вистина.
Ова е срамота за една опозициска партија. Но, воопшто не ме чуди. А што друго може да се очекува од СДС?

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 13:03
Originally posted by MisterSk MisterSk напиша:

Нема дилема. Еве ја вистината:

Според неофицијални информации...

Јас сепак би почекала на официјална информација од МВР, за тоа која е вистината.намигнување

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 13:09
Министерството за внатрешни работи го потврди случајот, но повеќе информации најавуваат за подоцна.

Добро, чекаме повеќе информации.
Но, ајде да размислиме. СДС тврди:

Според информациите од опозицијата, инцидентот се случил сосема поинаку и лицето го идентификуваат како непознат кој тајно ја снимал средбата на пратениците од опозицијата со стечајците по гласањето за предлог – законот. Непознатото лице, според опозцијата, кога било побарано од него да се идентификува ја турнало пратеничката на СДСМ Цветанка Иванов.

Како е можно полицаец да е непознато лице?
Зошто полицаец би ја снимал средбата на пратениците од опозицијата со стечајците?
Зошто полицаец би одбил да се легитимира, па дури и физички да напаѓа пратеник, при сето обезбедување?
Мислам, нема логика некако, а?

Постирано од: Генерал Митре
Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 13:20

Кој почнал прв? Нема дилема. Еве ја вистината:

Според неофицијални информации, пратеникот Владо Бучковски и други негови сопартијци и членови на опозицијата прво почнале да го навредуваат полицаецот, за потоа откако тој останал мирен и не реагирал, да го нападнат физички тргајќи го кошулата, при што истата му ја искинале.

А тоа што го тврди опозицијата, не е вистина.
Ова е срамота за една опозициска партија. Но, воопшто не ме чуди. А што друго може да се очекува од СДС?

Друже Мистер , многу ми е мило што си тука на форумов за да ги дознаам сите вистини од тебе и да не ги слушам лажгите од страна на сдсм. Ете така од тебе дознав за Митингот, за градската плажа за,  за уставниот суд па сега и за тепачката. Ко Супермен си бе!! Браво!!!
Во секое време на правото место на настаните за да ни ја пренесеш вистината!!

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 14:28
e да!...i jas toa sakav da i go kazam na misterkata skopska...намигнување
...kutroto djandarche,...veruvam deka, samo  krotko se branelo so rakata svitkana nad glavata,.napikan vo nekoj sobraniski kjosh...............dodeka zverovive ovie krvozedno go mlatele!тага

-------------

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 14:45
Што да и кажеш на министерката?
Министерството за внатрешни работи го потврди случајот, но повеќе информации најавуваат за подоцна.
Се чекаат информации. Ние си го кажавме мислењето.

А и јас чекам некој да ми одговори на ова.

Зошто полицаец би ја снимал средбата на пратениците од опозицијата со стечајците?
Зошто полицаец би одбил да се легитимира, па дури и физички да напаѓа пратеник, при сето обезбедување?

Постирано од: marsovec
Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 14:46
Ima samo edna vistina , onaa koja doa]a so pusulcinjвонземјанинata od centralata na DPMNE.

-------------
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 15:00
misterkata...ne ministerkata....misterkata!да

...a da si gi  smenime nikovite?збунетост

a eve  samo na ova moj odgovor

"Зошто полицаец би одбил да се легитимира, па дури и физички да напаѓа пратеник, при сето обезбедување? "

...zatoa shto skoro site policajci se ,...labilni samobendisani lugje ,...na koishto im e ispod chest ....oni na nekoj da mu se legitimiraat!

-------------

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 15:04
Не те разбирам баш најдобро. Каква мистерка и зошто би си ги смениле никовите?

Додека за другиот дел од твојот пост.
Ова воопшто не е точно. Воопшто не е убаво така да ги нарекуваш луѓето кои се грижат ти да бидеш спокоен/на и да имаш мир.

Постирано од: Anthony
Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 15:07
Според видео снимките излегува дека Бучковски и компанија се силеџиите. Го нападнале човекот (униформирано полициско лице) заради тоа што имал камера во раце. Воопшто не сум изненаден. Ништо ново. 

-------------
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 15:11
Originally posted by brza brza напиша:

...zatoa shto skoro site policajci se ,...labilni samobendisani lugje ,...na koishto im e ispod chest ....oni na nekoj da mu se legitimiraat!

Бог да чува изненадување

-------------

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 15:11
Се согласувам со Anthony.

И јас така реков, бог да чува и да брани.

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 15:17
Originally posted by напиша:

Според видео снимките излегува дека Бучковски и компанија се силеџиите. Го нападнале човекот (униформирано полициско лице) заради тоа што имал камера во раце. Воопшто не сум изненаден. Ништо ново. 

...aha..znachi.kutriot milicaec sigurno izigraval reporter od senka,..pa, posle kje im prodaval snimki,.direktno od mestoto na sluchuvanja .na tie shto go naterale da go pravi toa,..mozebi ne bil i prvpat!....sigurno za doma ne sakal da si go ima ...onoj kako gho vikate...

...izgleda i si go zasluzil kjotekot,...mozebi i povekje!да

-------------

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 15:19
Не зборувај на празно. Не се знае сеуште како било.
Значи според тебе, дозволено е пази, ПРАТЕНИК да нападне УНИФОРМИРАНО ПОЛИЦИСКО ЛИЦЕ?
Прво, срамота е за еден пратеник тоа.

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 15:22
spored mene,..sekoj treba da si ja gleda svojata posla,..ama, ako sepak nekoj si gi nadmine nadleznostite shto mi se opishani vo toa shto go raboti,..pa, i treba da si go dobie, ako vekje se pojavi nekoj shto saka da go ...opameti.

...a, ako stvarno imal kamera skriena i skrishno pravel snimki,..e pa......kaj be go ima toa....nekazneto?!изненадување

-------------

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 15:28
Како можеш да речеш дека сосем нормално е пратеник да нападне униформирано полициско лице?
Општо со кавги и тепачки ништо не се решава, а не па тоа да се случува во собрание од страна на пратеници.

Додека за другиот дел од твојот пост, тоа е продавање масло од страна на опозицијата. Демек БУЧУКОТ не бил виновен, туку полицаецот.

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 15:32
a, shto e normnalno?збунетост...civil da go natepa?!изненадување...pa, posle da se kae so meseci shto "popushtil",a?....pratenik barem nema ni da oseti neshto,..osven ako nema cvrsta raka,..ke go boli so denovi.голема%20насмевка..
..i shto moze da izgubi pratenik,..ako akne nekoj policaec?...tuka, veruvam, nishto!

-------------

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 15:45
Едно прашање до тебе Мистер: Што бара полицаец внатре во собрание?  Sight seeing? Пост дипломски?или на ракииче во бифето Муфтакис?

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 15:47
e da!...dodeka cheka da ...ispadnat pratenicite,...megju dve fotki...da cugne nekoja djabalesko...

-------------

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 16:06
Abe zasto ne se pratenicite ko Pinokio pa koga lazat da im raste nosot. vaka nikako da ja doznaeme vistinata. Edni vikaat lice vo maici,drugi mu ja skinaa koshulata, edni policaec vo civilka koj si snimal za svoi privatni celi, drug sluzbeno lice popreceno vo vrsenje sluzbena dolznost, edni bile  spreceni da se dvizat збунетост i na kraj biserot- Za se e kriv Branko Crvenkovskiгазење%20од%20смеење

-------------

Постирано од: lilica
Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 16:29
Originally posted by Anthony Anthony напиша:

А кај му ја виде унифирмата? На снимката нема лица со униформи, има со сина маица!!!! ......... .....

И.....наместо обезбедувањето да ги брани пратениците, ги брани лугето од обезбедувањето????? ........ .....БУРЛЕСКА!!!!

-------------
Кој бара ќе најде.

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 16:32
Сакате да ми кажете дека неидентификуфани лица ни се мотаат низ собрание?ајде бе болен
идам фудбал да си гледам

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 16:33

Originally posted by brza brza напиша:

Бог да чува изненадување

Да само бог не чува последниве години!!!!!!
Ама и на него му е доста да варди, па изгледа ќе го остави НАРОДОТ сам.

-------------
Кој бара ќе најде.

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 16:45
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Синоќа имало инцидент во Собранието, наводно нападнат полицаец од неколку опозициски пратеници.И како обично http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=73831&kategorija=4 - две верзии на настанот - кој почнал прв? збунетост

А што настанало порано .......или......?

........ Ич не е важно кој е прв, ама кога те интересира убаво објавија сите медиуми - човекот во сина маица тајно ги снимал (БИЛ ПРВ) , па Ц.И го прашала КОЈ СИ ТИ?

Да не ги снимал, дали Ц.И ке го приметела?

А и тој од МВР ептен аматер, вистинските детективи не се откриваат толку и користат пософидстицирана опрема - ПЕНКАЛО КАМЕРА и сл, требало маица со ознака на СДСМ и сл. за камуфлажа........

Е па кој бил прв?

-------------
Кој бара ќе најде.

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 16:52
Лилице, мојот пост е напишан во 12:53, кога сеуште немаше детални информации, туку само вест дека во Собранието синоќа се случил инцидент. 

-------------
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 16:54
Originally posted by Генерал Митре Генерал Митре напиша:

Сакате да ми кажете дека неидентификуфани лица ни се мотаат низ собрание?ајде бе боленидам фудбал да си гледам

Не, лицата се идентификувани, бидејки јасно се гледа како обезбедувањето наместо да го легитимира (доколку е неидентификуван), го става под своја заштита божем некој го гони (додека се смисли приказна), а у ствари пратениците му го приведоа на тој со розевата маица за а го легитимира!!!!!А и тој во розовото , нели му е другар, го сокри , и направи ОД НИШТО НЕШТО!!!!!

Леле БУРЛЕСКА!!!!!

-------------
Кој бара ќе најде.

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 17:09
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Лилице, мојот пост е напишан во 12:53, кога сеуште немаше детални информации, туку само вест дека во Собранието синоќа се случил инцидент. 

Знаеш што, незнам зошто и пратениците не си ангажираат двојници или не се маскираат, па нема да знаеме и кој го предизвикал инцидентот и што се случило и каде се случило.........

Маски им фалат на пратениците, а нам не ни требаат ДЕТАЛНИ ИНФИРМАЦИИ, и онака сме НЕМИ ПОСМАТРАЧИ.И кога во веста е споменат В.Б. зарем треба да се сомневаш - кој прв почнал? ......Човекот има четири деца!!!!!!

-------------
Кој бара ќе најде.

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 17:25

Што да и кажеш на министерката?
Се чекаат информации. Ние си го кажавме мислењето.

А и јас чекам некој да ми одговори на ова.

....чудно два пати ја гледав снимката на А1 а невидов униформирано лице,....освен особата со плава маичка,
без никакви ознаки,.. дека е лице од МВР на службена должност,....ми асоцираше дека човекот е од СДС,...маицата
не му беше скината!?,....ако е човекот на должност тогаш работодавецот веројтно го запознал со правилата на игра во
Законодавниот дом,...така да Министерката требаше и тоа да го земе во обзир во нејзината изјава!?....тоа е одговор по
првото прашање,....За второто, би требало да се прашаш зошто полицаец би снимал граѓани кои протестираат и ги бараат своите
своите права на легален демократски начин,...а кои не се во интерес на Владеачката политичка опција!?....Се чудам зошто
полицаец на службена должност на терен одбил да се легитимира,....а каде е тука обезбедувањето во Собранието,
и кои се должностите на платеното обезбедување во вакви случаи?....И на крај не логично е да се прашаме
зошто насекираната Бонева не помогна пред да се случи инцидентот,...веројатно можела,...ако не била во собраниското бифенце,...
него отпосле така насекирана за состојбата, се намачи преку микрофон да ги вика опозициските „силеџии“,...., кој тоа е силеџија во случајов!?,...
па граѓаните ги избраа тие „силеџии“ да ги штитат нивните интереси!,.....или е проблем што луѓето не се од владечкиот табор!?....

Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 18:59
Тепачка во Собранието...
внимавајте...сакам да кажам...
започна...
СДСМ ја започнуваат кампањата...
и стандардно, знаејќи го менталитетот на овој народ...
и тоа на што се пали...
ќе ги искористуваат маките на обичниот човек за свои цели...
ќе ги тапкаат по рамо, ќе ги тешат, ќе им даваат лажна надеж...
ќе продолжат да прават хаос...
да создаваат тензии, напната атмосфера...
да прават сценарија со кои тие се претставуваат како жртви...
ќе стануваат се поагресивни...
внимавајте...сакам да прашам...
до каде ли се спремни да одат за да се вратат на власт...???

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 19:09
Кога немаат смислена приказна тука е БЦ - виновен за се, а нарочно за забеганоста на власта.Виновен е што дозволил овие ...децава да се доберат до власта и да се играат со државата.Тоа да!....вонземјанин

-------------

Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 00:01

тепачка во собранието која ја предизвикала опозицијата...така помпезно најавена на вести...гледам...гледам...ама тепачка ...БАШ ТЕПАЧКА не успеав да видам...мало кошкање или тапкање по рака...ама ТЕПАЧКА???полицаец снимал насобран народ...полицаец?а униформа камо му?имам проблем со видот????

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 00:06
aa, nemal uniforma?.изненадување...pa, shto majka baral da slika?....ili kako shto kazav ,,...fatil nekoj vrska so nego,..pa, aj,...jas ke ti pomognam ,..policaec sum ,..nikoj nishtio ne mi moze,...ke ti slikam sve,...po spisku.,..excluziv....

-------------

Постирано од: *moon*
Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 00:57

Б.Ц. со Уставен го казнува Скопје заради поразот на избори

Изградбата на Скопје 2014 не е загрозена и ќе продолжи, иако Уставен донесе одлука да се запрат мал дел од објектите. Изградбата ќе продолжи бидејќи најголем дел од објектите имаат градежна дозвола. СДСМ го загуби Скопје и сака да ги казни скопјани. Скопјани ќе знаат да му вратат!

NEMOZE DA SE POMIRI SO FAKTOT STO E OPOZICIJA... TOJ OD OVOJ AGOL KODE STO E SEGA NE  UMEE .......................CEL ZIVOT E NA VRVOT A SEGA NA DNO ZALOSNO ZAREM NE?

Постирано од: ZOTE
Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 00:59
еве го видеото од настанот, според мене очекував нешто навистина погоелм скандал мислејќи как опишуваа весниците. ова за меен е обична турканица како мал идеца у школо

http://www.youtube.com/watch?v=Fh2xkKYnbNM&feature=player_embedded - http://www.youtube.com/watch?v=Fh2xkKYnbNM&feature=player_embedded

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 01:18
mi se smachi i mene od ligavenjata shto tamu se sluchuvaat!не...

...ke zapuka li nekoj vekje ednash,...onaka mushki....a ne k'o zensdhinja nekoi,...ke mi se ...butkale...газење%20од%20смеење

-------------

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 08:00
Ко по обичај Дневник ги расчистува дилемитеголема%20насмевка
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=5AD79B24A3443F4EBDF87C65B7324E28 - Тежок инцидент во Собранието

еве доказ дека му јатегнеле кошулатаглупчо, ама добро е што си има верни другари па застанаа да го одбранат. Па што ги личи еден во сино, друг во црвено, трет во розово-виножито насправ овие костумосаните.

Него тек сега утврдив дека ништо не знам па ај некој нека објасни (а убаво е да ги расчистиме дилемите во темата за обезбедување на ВИП личностите и поважните институции) обезбедувањето на собранието не се во униформи? Вака може секој како сака да си оди во цивилка? Нема ли опасност некој индивидуалец (криминалец) да им се исшалтува па да подсуреди пратеници?збунетост

Има ли воопшто закон-процедура за обезбедување на собранието?

-------------

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 11:22
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Ко по обичај Дневник ги расчистува дилемитеголема%20насмевка
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=5AD79B24A3443F4EBDF87C65B7324E28 - Тежок инцидент во Собранието

еве доказ дека му јатегнеле кошулатаглупчо, ама добро е што си има верни другари па застанаа да го одбранат. Па што ги личи еден во сино, друг во црвено, трет во розово-виножито насправ овие костумосаните.

Него тек сега утврдив дека ништо не знам па ај некој нека објасни (а убаво е да ги расчистиме дилемите во темата за обезбедување на ВИП личностите и поважните институции) обезбедувањето на собранието не се во униформи? Вака може секој како сака да си оди во цивилка? Нема ли опасност некој индивидуалец (криминалец) да им се исшалтува па да подсуреди пратеници?збунетост

Има ли воопшто закон-процедура за обезбедување на собранието?

како не им е срам на овие во костумите (пратеници се мислам) да ги спречуваат службените лица(овие во маиците) да си ја вршат својата службена должност во-СОБРАНИЕТО  на РМ Македонија!!!

Постирано од: Kali
Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 12:43
Ова нема смисла, едвај разбрав за што се работи.
Можеле поинтересно да го направат, подраматично, и едните и другите.... инаку ветува филмчево.... фино вака кога ги гледаме во вистинско светло плазење

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 13:13
Ова: те е цивил, те не е цивил, те е цајкан те не е цајкан,те е наш - те е ваш.Кој е- кажа министерката а како и зошто е активирано Големото Уво?Кој му наредил и зошто?вонземјанин.На мене не ми е се јасно но ова снимки кај Миленко, непознанко и слично почнаа да се појавуваат во политички потреби, до ова дојдовме.Секој да не снима и преснимува.Сите сме потенцијални непријатели на државата? И кој тоа го одредува?И дали само "непријателите" од опозицијата:?вонземјанин

-------------

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 13:28
Е па мислам редно е по сиве овие години на власт на Н.Г. да направи и нешто револуционерно!

Во името на партијата на која е лидер (вмро-.....) велат дека буквата Р е прва буква од РЕВОЛУЦИОНЕРНА , па согласно тоа треба и така да се однесува. Конзервативна партија, па револуционерна, па многу хумани......во последниве месеци ништо во хуманитарни цели не направил..........

Нека превземат соодветни дејствија - апсење, затварање, плукање, и сл. И потоа СИТЕ на референдумот за новото име ќе сме ЗА.

А со вакво МВР, да ти е страв од дома да излезеш.Може секој секако да ти се претстави, затоа и толку деца исчезнаа.Овие на сабајле ѓубрето што го собираат,.........си мислам дали тајно не снимаат......СО СКРИЕНИ КАМЕРИ ВО М Е Т Л И Т Е!!!!!!

-------------
Кој бара ќе најде.

Постирано од: konan
Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 13:34
Originally posted by lilica lilica напиша:

Е па мислам редно е по сиве овие години на власт на Н.Г. да направи и нешто револуционерно!

Во името на партијата на која е лидер (вмро-.....) велат дека буквата Р е прва буква од РЕВОЛУЦИОНЕРНА , па согласно тоа треба и така да се однесува. Конзервативна партија, па револуционерна, па многу хумани......во последниве месеци ништо во хуманитарни цели не направил..........

Нека превземат соодветни дејствија - апсење, затварање, плукање, и сл. И потоа СИТЕ на референдумот за новото име ќе сме ЗА.

А со вакво МВР, да ти е страв од дома да излезеш.Може секој секако да ти се претстави, затоа и толку деца исчезнаа.Овие на сабајле ѓубрето што го собираат,.........си мислам дали тајно не снимаат......СО СКРИЕНИ КАМЕРИ ВО М Е Т Л И Т Е!!!!!!
ako gi spustat i gakjite togas e rengenska fotografijata,,,, begaj pod hitnoплазење

-------------
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 13:37
Ако бе нека ме снимаат!!! Барем негде на телевизија ќе ме гледа некој и ќе му е криво што јас седам во кафич а тој  на монитор ме гледа и мене и кафичо...

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 13:38
вонземјанинОвие имаат акумулирано од постарите ОЗНА све дозна и мораат истото да го дотераат до совршенство па и за комшијата и комшиката кога со кого, колку пати, дали им било добро...Се ќе знаат ...сега со модерниот принцип  на политиката на Големиот Брат и егзекутивата на Големото Уво.
Поздрав до нив.

-------------

Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 13:39
Konan bre....
Mislam deka tepackive se sramni...na mnogu nisko nivo se spustame..
Isto kako sto nie se smeeme koga ke vidime kako nekoi budali vo druga zemja se ispotepale...taka i na nas ni se smeat sega. Epa da..izleguvame od anonimnost...ama se pokazuvame so losi raboti

-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 13:43
А зар имаме нешто со убаво да се пофалиме освен со природните убавини на земјата?да

-------------

Постирано од: depo
Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 16:24

Оваа комуњарштина се надевам дека ќе ја снема што поскоро, па да се остави простор да дојде некоја друга политичка опција што ќе биде или вистинска опозиција или вистинска власт. Вакви што збеснале бидејќи неколку години не се на власт и се ставаат во улога на рекетари само затоа што има бабички што „уште од млади години биле за СДС“ и ги избрале за пратеници иако кога СДС се формираше тие пак си биле стари, нема да го променат наравот. Желбата да се вратат на изворите што им пресушиле ги тера дури и жени да изиграваат артилерија. Иако имаат имунитет треба да се осудат ваквите па после нека се повикуваат на имунитетот. За уличарскиот речник и однесување немам коментар. Со кое лице после ќе ги критикуваат погрешните потези на владата??

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 16:40
ПОЛИЦИСКИОТ СИНДИКАТ ГО ОСУДИ НАПАДОТ НА ПОЛИЦИСКИ СЛУЖБЕНИК

Најостро го осудуваме вчерашниот инцидент во Собранието и нападот врз полицискиот службеник, кој беше попречен во извршувањето на неговите задачи. Инсистираме овој инцидент да биде целосно расчистен и одговорните да сносат соодветни санкции. Како што полициската значка не смее да биде заштита од одговорност, исто така и пратеничкиот имунитет, ниту пак граѓанското право на мирно собирање не може и не смее да биде дозвола и амнестија за какво било вандалско однесување.

Пратениците се избрани и ги претставуваат граѓаните, како што и самите граѓани се должни при изразувањето на својот револт да ги почитуваат службените лица кои професионално ја извршуваат својата работа. Се плашиме дека доколку ваков нападот и попречување на службено лице помине неказнето ќе биде лош пример за односот кон државните институции.

Секој мора да сноси одговорност за можните последици!

-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 18:36
Општо позната е дека опозицијата ги манипулира стечајците за да дојде до власт.
Стечајците заборавија кој ги донесе во таа состојба.
СДСМ не треба да ги фаќа нервоза и да реагираат простачки  бидејки е очигледно дека глупоста во јавноста им поминува и наидува на симпатии - барем кајо оние неопределените.
Власта е незаинтересирана да им го реши проблемот на оваа група граѓани  бидејки во момрентов е презафатена од проучување на архитетонските решенија на катните гаражи во периодот на бараокот и рококо

-------------

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 18:50

Од комуњарите само антикомуњарите се полоши.Си чул за оваа позната изрека.А и кој ја кажал? и Навистина е така.голема%20насмевка

Но кој да мисли на тоа, колективно нагрдува некакви групи а не било добро да се ставаат во стадоидни???Зборувајте за идеи постапки,идеологии а не анатеми.Така се осудени Џордано Бруно, Коперник, Орлеанка....Од оние што не знаеле што е вистина...

-------------

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 18:58
Originally posted by marsovec marsovec напиша:

Од комуњарите само антикомуњарите се полоши.Си чул за оваа позната изрека.А и кој ја кажал? и Навистина е така.голема%20насмевка
Но кој да мисли на тоа, колективно нагрдува некакви групи а не било добро да се ставаат во стадоидни???Зборувајте за идеи постапки,идеологии а не анатеми.Така се осудени Џордано Бруно, Коперник, Орлеанка....Од оние што не знаеле што е вистина....

Бранко просветител? Бранко идеолог? Бранко визионер?
Грујо просветител? Грујо идеолог? Грујо визионер?
изненадување

-------------

Постирано од: depo
Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 19:13

Но кој да мисли на тоа, колективно нагрдува некакви групи а не било добро да се ставаат во стадоидни???Зборувајте за идеи постапки,идеологии а не анатеми.Така се осудени Џордано Бруно, Коперник, Орлеанка....Од оние што не знаеле што е вистина...

Таа изрека веројатно ти си ја измисли или некој титовист ти ја има кажано во уличен муабет. Не ми е јасно само како може да оправдуваш насилство на збирштина луѓе што само фотељи гледаат пред себе. И тоа е во ред доколку отворено не кажуваат за своите планови за капитулација на државава.

-------------

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 19:25

Си чул за големиот демократ Вацлав Хавел.?

Ако не си чул побарај на интернет.кловн

-------------

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 19:29
Е се измачив да најдам а толку било лесноголема%20насмевка

http://www.sobranie.mk/?ItemID=787CFDD58F62E343963527D070C2F59E - Закон за Собранието на РМ - Собрание на Република Македонија

XIII. ОДРЖУВАЊЕ НА РЕДОТ ВО СОБРАНИЕТО

Член 43

(1) Одржувањето на редот во зградата на Собранието и во просториите во кои работи Собранието го обезбедува посебна служба. Лицата од посебната служба за одржување на редот во зградата на Собранието на  истакнато место на облеката носи обележје на Собранието на Република Македонија.

(2) Овластените службени лица на органите на државната управа не можат без одобрение од претседателот на Собранието да имаат пристап во просториите од ставот (1) на овој член, ниту да преземаат мерки спрема пратениците, работниците во Службата и спрема други граѓани.

(3) Носење оружје во зградата на Собранието не е дозволено, освен за лицата овластени за одржување на редот во зградата на Собранието.

(4) За одговорноста за нарушување на редот во Собранието од страна на пратениците и надворешни лица кои учествуваат во работата на Собранието одлучува и донесува мерки претседателот на Собранието по претходна консултација со потпретседателите и координаторите на пратеничките групи.

(5) За одговорноста за нарушување на редот во Собранието од страна на вработените во стручната служба и надворешни лица поканети со нив,  спроведува и изрекува соодветни мерки генералниот секретар на Собранието согласно со закон.

а за пратениците нема тука зборизненадување...од нив нема к*ртул освен ако не помогне господ окле/ некле чим еднаш се избрани ке си ги трпиметага

Член  6  (1) На пратеникот му престанува мандатот пред истекот на времето за кое е избран, ако:

1)    поднесе оставка;

2)    е осуден за кривично дело за кое е пропишана казна затвор во траење од најмалку пет години;

3)    настапи случај на неспојливост со функцијата пратеник;

4)    му престане државјанството на Република Македонија;

5)    со правосилно решение биде лишен од деловната способност и

6)    во случај на смрт.збунетост

http://www.sobranie.mk/?ItemID=787CFDD58F62E343963527D070C2F59E -

-------------

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 19:39
мами...што е чудно тоа во случај на смрт?

-------------

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 19:44
Originally posted by ФорумскаБаба ФорумскаБаба напиша:

Па мислиш дека по првите 5 точки има шанси нешто да се реализиразбунетост Има таму и стари лица, природна работа е да се потенцира дека мандатот престанува во случај на  6, оти во другите професии има отказ, тука нема отказ, нема технолошки вишокизненадување

-------------

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 20:00

Па мислиш дека по првите 5 точки има шанси нешто да се реализиразбунетост Има таму и стари лица, природна работа е да се потенцира дека мандатот престанува во случај на  6, оти во другите професии има отказ, тука нема отказ, нема технолошки вишокизненадување

Сакаш да кажеш , да ја земеме контролота во наши раце?

Ауууу - многу радикално збунетост

-------------

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 20:00
Во нашиот парламент имаме само точка бр.6
Така е.А за некои пак беше после затвор во пратенички клупи како зајакнување на оваа власт?кул

-------------

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 20:26

Сакаш да кажеш , да ја земеме контролота во наши раце?

Ауууу - многу радикално збунетост

Не бре луѓеголема%20насмевка
Само онака си читав условите на престанок на мандатот и дојдов до неверојатната точка 6 оти другите се научна фантастика.
Него темата беше за тепачките, па онака за компарација ги ставив кој има надлежност над службите за безбедност во собранието,  а и за определување одговорност во случај да згрешат пратениците- значи пратениците не грешат (според горенаведените членови).
Впрочем има бајаги да се чита, отворени се страниците.

-------------

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 20:35
Па според точките кои се посочени што мајка барал цивилот - нецивилот, цајканот - нецајканот, необележан - ескивиран,поставен од министерката од партијата со задолжение како Џемс Бонд - со дозвола без дозвола...со имунитет и тоа директно од партијата или Големото Уво???кловн
Да не е злоупотреба на службена должност на тој што му издал наредба за снимање и пратење...?????
Нешто ќе да е матно според точките наведени погоре од мамамд.

-------------

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 20:41

Па според точките кои се посочени што мајка барал цивилот - нецивилот, цајканот - нецајканот, необележан - ескивиран,поставен од министерката од партијата со задолжение како Џемс Бонд - со дозвола без дозвола...со имунитет и тоа директно од партијата или Големото Уво???кловн
Да не е злоупотреба на службена должност на тој што му издал наредба за снимање и пратење...?????
Нешто ќе да е матно според точките наведени погоре од мамамд.

Тоа  е она што го кажува  законот, ке дочитам, веројатно има и други одредби во кои стои  и нешто друго за случаи на штрајкови
Искрено ми се смачи од напади/одбрани. Ај м алку по сериозно барем ние да помуабетиме

-------------

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 20:56
“ власта“ е секогаш во право ......... и тешко на секој еден што не мисли така ..... а за тоа дека не смее ни да каже и да не зборуваме ..... “ големиот БРАТ “ те слуша , набљудува и по потреба , МЛАТИ голема%20насмевка 

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 21:05
Почесто ( сеуште)млати студенти на плоштад ...а и млати ...млати празна слама.
Набргу и тоа ќе му биде забрането...Од народот...вонземјанин

-------------

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 22:17

оваа власт  е махер за неработење и одвлекување на вниманието...кога планираат нешто да засерат измислуваат некоја глупост со која со денови не замајуваат...тепачка...полицајци без униформа...абе ајде...

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 22:51
Ете сега никој не дискутира за неправдата кон работниците, исто како и при донесувањето на законот за работни односи.Најлош во последните 50 години.сршено%20срце
Завлекување на вниманието,измислување на афери,најава на нови инвестиции - ги заборавивте 8,5 милијарди евра, лажга до лажга...се чини лија.лија ...долија???голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 22:53
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

оваа власт  е махер за неработење и одвлекување на вниманието...кога планираат нешто да засерат измислуваат некоја глупост со која со денови не замајуваат...тепачка...полицајци без униформа...абе ајде...

Не - мене ми се чини дека Бучковски си е таков по карактер - силеџија.

-------------

Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 22:57
а и Бучко е инволвиран во тепачкава???
па нели Бранко беше виновен..бар така кажаа вчеране%20знам
абе се циркузанти еј...тешко ни се пишува

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk