Испечати | Затвори го прозорот

Дали Грција ќе не признае како Р.Македонија?

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=9445
Датум на принтање: 24.Ноември.2024 во 17:51
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Дали Грција ќе не признае како Р.Македонија?
Постирано од: Boogie
Наслов: Дали Грција ќе не признае како Р.Македонија?
Датум на внесување: 14.Март.2007 во 11:53
ПЈРМ ќе стане Република Македонија во ОН

Постапката ќе се заокружи есенва, на Генералното собрание на ОН, на кое се планира да се разгледува „логичното“ барање на Скопје, пишува весникот

[Грците исплашени дека името ПРЈМ никој нема да го употребува]

Весникот „То Пондики“ тврди дека „благодарение на грчкото вето во НАТО, Скопје ќе биде признаено во ОН“ и тоа како Република Македонија.

„Дора (Бакојани) без приговор ги посматра - да не речеме дека премолчено ги одобрува разврските на едно сценарио што ја води ПЈРМ во ООН и во НАТО со името Република Македонија“, пишува весникот. Според ова сценарио, сериозни и веродостојни фактори на грчкото МНР јасно кажувале дека иако проблемот со името на ПЈРМ веќе е на врвот од агендата на грчката дипломатија, просторот за реализација е мал. Грчкото МНР било под притисок да ги прифати „реалистичките пристапи“ за да се продолжи со непроблематичен прием на ПЈРМ во Североатлантската алијанса.

Постапката, според истите оценки, ќе се заокружела оваа есен на Генералното собрание на ОН, на кое се планира да се разгледува „логичното“ барање на Скопје организацијата да ја признае државата под името под кое ја признаа мнозинството земји-членки. Тоа значи Република Македонија.

Во случај да се оствари ова сценарио, напролет 2008 година се' ќе биде подготвено за прием на Скопје во НАТО под името што го посакуваат, пишува весникот.

Весникот „Катимерини“ пишува дека по изборите во Грција може да се очекува посредникот во спорот за името, амбасадорот Метју Нимиц, да даде нов предлог за името на Македонија, кој би бил „неприфатлив“. Иако не се прецизира за кого ќе биде „неприфатлив“, сигурно се знае дека ќе ги смири тоновите на двете страни, коментира „Катимерини“ повикувајќи се на дискусии помеѓу македонски официјални претставници и западни дипломати.

За весникот, сепак, во моментов е поважна „археолошката мобилизација“ на Македонија за да се присвои и античка Македонија. „По преименувањето на аеродромот во Александар Велики, Владата на ПЈРМ ги мобилизира археолошките откритија обидувајќи се да ја презентира земјата како наследник на културата на Античка Македонија“, пишува „Катимерини“.

Ваквиот чекор се оценува како потег во духот на политичката култура на владејачката партија, која останала „заложник на своето националистичко минато“. Според коментарот, една од првите работи со која се зафатила Владата на Никола Груевски било денот на формирањето на ВМРО во 1893 година во Солун да се прогласи за државен празник. И во овој случај, исто како и во случајот со аеродромот, премиерот се нашол на спротивна страна од претседателот Бранко Црвенковски.

-------------
http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство

Коментари:
Постирано од: talasum
Датум на внесување: 14.Март.2007 во 14:06
a 4estito - daj link kade e publikuvano

-------------

Постирано од: brza
Датум на внесување: 14.Март.2007 во 14:10
ete ,toa e najgolemiot problem na ovoj narod,.....se raduva na ona shto e najnormalno za drugi,...!

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Датум на внесување: 14.Март.2007 во 14:37
pa,sekoj si ima ime kakvo shto si go odbral,....toa e normalno,....i sega,...i drzaven praznik da go napravime denot koga ti DOZVOLILE taka da se vikash!,...i toa vo 23 vek?,...a,vikash si poteknuval od pred iljadi godini,...a,be ajde,....

-------------

Датум на внесување: 14.Март.2007 во 20:59
Не бе Брза ова е само за да видат душманите дека и во оваа борба истрајавме,застанавме јако и изненадивме колку упорни може да бидеме

-------------
http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство

Постирано од: Калпазан
Датум на внесување: 15.Март.2007 во 02:36
Ако е вистина горенапишаното, нека е честито на сите македонци и на сите граѓани на Македонија.
Имам уште еден предлог.
Коге се зборува за Македонија, да се укине глупавата одредница РЕПУБЛИКА Македонија, и да стане,просто, МАКЕДОНИЈА.
Република е форма на политичко уредување и не е дел на името на ниедна земја.
Да речеме, ако еден ден, со референдум станеме монархија, зарем ке се нарекуваме МОНАРХИЈА Македонија?
Глупаво, нели?

-------------
Македонија - Моја Дежела

Постирано од: butel2
Датум на внесување: 15.Март.2007 во 09:09
Koja crna monarhija, ili si ti potomec na nekoj kral pa spremas teren?

Mnogu vazna rabota dali za grcite sme bjrm ili ne...

Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 15.Март.2007 во 14:50
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Не бе Брза ова е само за да видат душманите дека и во оваа борба истрајавме,застанавме јако и изненадивме колку упорни може да бидеме
kako sto rece cacko , na kondicija ke gi fatime site

-------------
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .

Датум на внесување: 15.Март.2007 во 14:55
Баш така абе Цацко е закон

-------------

Датум на внесување: 15.Март.2007 во 16:18
si jebalo mamata,...mene mi treba neshto na lebot da namachkam,..ako i leb imam uopshte........ama,toa ti se novite makedonci,...LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Постирано од: speed
Датум на внесување: 15.Март.2007 во 19:33

taka e treba da se trgne toj dodatok od naseto ime...

-------------
speed

Постирано од: Makedonski
Датум на внесување: 17.Март.2007 во 02:50
Grchkoto lobi ni raboti pozadi grb sive ovie godini, tiho, i si knizhi uspesi i pokraj idiotskata im teza za koja nema nikakov pravno nitu bilo kakvo pokritie.   Eve i Bugarite im se pridruzhija, politikata im e rechisi paralelna.  Gi koristat site polugi na povlastenost, ne tepaat procedralno iako nemaat nikakva osnova.  

Nie retko koga neshto pravime, za zhal.

Teshko e da se kazhe kolku e realno da ne priznaat pod Republika Makedonija vo ON vo 2008 kako shto pishuva vesnikot. Mnogu poverojatno e vo NATO.  Amerika i taka ja tepa Grcija so nas (a si zasluzhuva debelo da bide tepana).  No nash*te politichari gi zasraa odnosite so Turcija, kako i se drugo vprochem.  Samo zaraditurskoto zalaganje na NATO memorandumite pishuvashe "Republika Makedonija".

Vo nashiov sluchaj mnogu e opasno da se trgne "Republika" od ustavnoto ime, zoshto togash "makedonska" Makedonija se sveduva samo na teritorijata na Republika Makedonija.   Vo toj sluchaj, drugite dva dela se Bugarija i Grrcija, a ne Egejska i Pirinska Makedonija t.e. del od istoriska Makedonija za koja celava halabuka nastana.

Ne ednash sum rekol - na Grcite treba da im nabieme strav, da znaat deka sme "nepresmetlivi" po makedonskoto prasanje i deka i za najmala zakachka od nivna strana, kje ima cena. Vaka samo jademe zaushki, a tie prodolzhuvaat da ne gazat.Angry

-------------
Makedonija na Makedoncite!

Постирано од: dras
Датум на внесување: 20.Јули.2007 во 00:03
ClapClap ако е точно нека е и честито, конечно ќе бидеме вистинска држава.... зошто мислам дека пак има некој виц???.... искрено се радувам ако информацијата ти е точна.Clap

Датум на внесување: 20.Јули.2007 во 00:04
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

ПЈРМ ќе стане Република Македонија во ОН

Постапката ќе се заокружи есенва, на Генералното собрание на ОН, на кое се планира да се разгледува „логичното“ барање на Скопје, пишува весникот

[Грците исплашени дека името ПРЈМ никој нема да го употребува]

Весникот „То Пондики“ тврди дека „благодарение на грчкото вето во НАТО, Скопје ќе биде признаено во ОН“ и тоа како Република Македонија.

„Дора (Бакојани) без приговор ги посматра - да не речеме дека премолчено ги одобрува разврските на едно сценарио што ја води ПЈРМ во ООН и во НАТО со името Република Македонија“, пишува весникот. Според ова сценарио, сериозни и веродостојни фактори на грчкото МНР јасно кажувале дека иако проблемот со името на ПЈРМ веќе е на врвот од агендата на грчката дипломатија, просторот за реализација е мал. Грчкото МНР било под притисок да ги прифати „реалистичките пристапи“ за да се продолжи со непроблематичен прием на ПЈРМ во Североатлантската алијанса.

Постапката, според истите оценки, ќе се заокружела оваа есен на Генералното собрание на ОН, на кое се планира да се разгледува „логичното“ барање на Скопје организацијата да ја признае државата под името под кое ја признаа мнозинството земји-членки. Тоа значи Република Македонија.

Во случај да се оствари ова сценарио, напролет 2008 година се' ќе биде подготвено за прием на Скопје во НАТО под името што го посакуваат, пишува весникот.

Весникот „Катимерини“ пишува дека по изборите во Грција може да се очекува посредникот во спорот за името, амбасадорот Метју Нимиц, да даде нов предлог за името на Македонија, кој би бил „неприфатлив“. Иако не се прецизира за кого ќе биде „неприфатлив“, сигурно се знае дека ќе ги смири тоновите на двете страни, коментира „Катимерини“ повикувајќи се на дискусии помеѓу македонски официјални претставници и западни дипломати.

За весникот, сепак, во моментов е поважна „археолошката мобилизација“ на Македонија за да се присвои и античка Македонија. „По преименувањето на аеродромот во Александар Велики, Владата на ПЈРМ ги мобилизира археолошките откритија обидувајќи се да ја презентира земјата како наследник на културата на Античка Македонија“, пишува „Катимерини“.

Ваквиот чекор се оценува како потег во духот на политичката култура на владејачката партија, која останала „заложник на своето националистичко минато“. Според коментарот, една од првите работи со која се зафатила Владата на Никола Груевски било денот на формирањето на ВМРО во 1893 година во Солун да се прогласи за државен празник. И во овој случај, исто како и во случајот со аеродромот, премиерот се нашол на спротивна страна од претседателот Бранко Црвенковски.

Тоа е официјален став

-------------

Датум на внесување: 21.Јули.2007 во 12:04
НЕКА НЕ СЕ СЕКИРААТ ЦИГАНО АТИЊАНИТЕ...
ЗА АНГЛИЈА, КАНАДА, АВСТРАЛИЈА И НОВ ЗЕЛАНД ПАК ЌЕ СИ ОСТАНЕМЕ ФИРОМ...БАРЕМ ДОДЕКА ОНОЈ КЛОВНОТ ВО БЕКИНГАМСКАТА ПАЛАТА Е ЖИВ..А ПОТОМ - ВИДЕЌЕМО!
НЕМА ДА БИДЕ ЗА ВРЕМЕ НА МАНДАТОТ НА ДОРА БАКЛАВАТА...

-------------
Македонија - Моја Дежела

Датум на внесување: 22.Јули.2007 во 07:13
АМИН

-------------
Македонија - Моја Дежела

Постирано од: мало дете
Датум на внесување: 21.Септември.2007 во 19:30
Дали сега кога Канада не призна под нашето уставно име, тоа ќе го направи и Грција??????
Оваа за Грција излезе сосема неочекувано и посебно кога Ахтисари крои друг план за решавање на спорот.
Дали Грција ќе си го признае поразот кој ја очекува во блиска иднина???  

-------------
Мало дете

Постирано од: PAVLIN
Датум на внесување: 21.Септември.2007 во 19:33
koga togas ke mora da ne priznae inaku loso i se pisuvaголема%20насмевка 

-------------
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре

Постирано од: Nee*amAnderskor
Датум на внесување: 22.Септември.2007 во 03:46
Originally posted by мало дете мало дете напиша:

Дали сега кога Канада не призна под нашето уставно име, тоа ќе го направи и Грција??????
Оваа за Грција излезе сосема неочекувано и посебно кога Ахтисари крои друг план за решавање на спорот.

Море дете, ти ептен си бил аџамија. Нема да ја признае, ама не е ни битно.

голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

-------------
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!

Постирано од: bugar
Датум на внесување: 22.Септември.2007 во 04:48
Да не признае нас Јунанистан?
Никогаш!

-------------
Јас сум си бугараш.
Кој верува - нека верува. А кој не верува - нека не верува!
По националност Турко-Татаро-Монголо-Афганистанец!(Со декрет на Boogie)

Постирано од: bojan81
Датум на внесување: 22.Септември.2007 во 20:22
Мене ме боли стојко дали они ќе не признаат или не. Ме интересира дали нашите ќе си ги вратат имањата, дали виножито ќе формира партија сето тоа грците нема да го дадат со мила волја туку со притисок и со наша работа. Правдата сами ќе си ја бараме.

-------------

Постирано од: moira
Датум на внесување: 23.Септември.2007 во 04:10
Ti malo detence dali si informiran, kakov Ahtisari spomenuvas vo sporot so imeto. Si pobrkal loncinja. Ahtisari e toj sto im ja skroi nezavisnosta na Kosovo, vo nasiot slucaj medijator e Metju Nimic.

Датум на внесување: 23.Септември.2007 во 19:39
Originally posted by moira moira напиша:

Ti malo detence dali si informiran, kakov Ahtisari spomenuvas vo sporot so imeto. Si pobrkal loncinja. Ahtisari e toj sto im ja skroi nezavisnosta na Kosovo, vo nasiot slucaj medijator e Metju Nimic.

Да така е........

-------------
Мало дете

Датум на внесување: 23.Септември.2007 во 20:50

BRAVO BE Ako Ahtisari ne ne resi nikoj nema..pozdrav задоволствоизненадување

-------------

Постирано од: connected
Датум на внесување: 25.Септември.2007 во 00:59
(slucajno na Youtube na search napisav FYROM i se zgroziv od komentarite na nekoi isfrustrirani grci kon nasata zemja
proverete i sami, procitajte gi samo komentarite)

nikogas nema da go stori toa, a na nas ni odgovara da ni pravi besplatna reklama голема%20насмевка

-------------

Постирано од: SHTUKA
Датум на внесување: 25.Септември.2007 во 01:06

Сакала или не веќе мора.

-------------
,,DO POBEDATA I NAZAD,,

Постирано од: Oho Boho
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 14:46
Не. И в ЕУ и в НАТО нема да ви пусне.

Постирано од: Izzi
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 15:00
Што ке направи за да не не пусне

-------------

Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 15:21
grcija sekako gi pravi poslednite napori da ne ne priznaat..no denovite i realnosta na politikata(vidi Jonatan Barns) e deka ke mora da ne priznat...bitkata e dobiena sega treba uste malku napad i da se dobie vojnata  

-------------

Постирано од: mudrec
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 18:22

shto i da pravime nema da ne priznaat, sekogash ke imaat nekakov prigovor

-------------
LIVE AND LET LIVE

Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 18:52
Originally posted by mudrec mudrec напиша:

shto i da pravime nema da ne priznaat, sekogash ke imaat nekakov prigovor

Не баш така,дали ја виде реакцијата од страна на грчкиот претставник во ОН?
Не им годи баш,али лека полека треба да си го признаат поразот.

-------------
Мало дете

Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 22:03
Дали големиот брат на македонците успеа да и објасни на грчката шефица на дипломатијата, дека е време да ја свати Македонија озбилно? Дали македонската вистина конечно се слушна од седницата на генералното собрание на обединетите нации, во блиска иднина се надевам дека ќе заврши бламажата со името во наша корист. 

Постирано од: connected
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 22:12
i mene mi "mirisa" na takvo nesto среќа

-------------

Постирано од: Izzi
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 22:53
Дај боже да се случи тоа во скора иднина

-------------

Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 22:58
daj boze?!,...valjda i ti imash nekoj interes od toa,..збунетост

-------------

Постирано од: new mornar
Датум на внесување: 27.Септември.2007 во 15:05
Atina, sakala ili ne, mora toa da go napravi!!!!!!!

-------------
,, PANTA REI ,,

Датум на внесување: 27.Септември.2007 во 16:37
Originally posted by brza brza напиша:

daj boze?!,...valjda i ti imash nekoj interes od toa,..збунетост

Целиот македонски народ ќе има корист од тоа

-------------
Мало дете

Датум на внесување: 27.Септември.2007 во 17:20
Aj da ne si sozdavame iluzii.

Датум на внесување: 27.Септември.2007 во 21:19

Aj da ne si sozdavame iluzii.

da se nadavame deka nema da bide iluzija

-------------

Постирано од: Tattoo Beauty
Датум на внесување: 27.Септември.2007 во 21:38
Ќе го напртави со малку притисокнамигнување

али Бранче и Керим ме изненадија со својот говор вчераголема%20насмевкаголема%20насмевка

-------------
http://www.skin-artists.com" rel="nofollow - Skin-Artists.com

http://www.tattoo-passion.org" rel="nofollow - TattooPassion

Постирано од: becenevem
Датум на внесување: 27.Септември.2007 во 22:56
Grcija ako ja priznae Makedonija pod nejzinoto ustavno ime togas ke treba da i go vrati toj del sto i pripagja a toa e egejskiot del. e sega sto e polesno za niv: da ja priznae Makedonija , ili da ni go vrati egejot?

Постирано од: becenevem
Датум на внесување: 27.Септември.2007 во 23:02
problemot e vo toa sto ako ne priznat ke treba da ni go vratat egejot

Датум на внесување: 27.Септември.2007 во 23:08
Originally posted by becenevem becenevem напиша:

Grcija ako ja priznae Makedonija pod nejzinoto ustavno ime togas ke treba da i go vrati toj del sto i pripagja a toa e egejskiot del. e sega sto e polesno za niv: da ja priznae Makedonija , ili da ni go vrati egejot?

ABE MAKEODNSKA RABOTA..голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаPREKU LEB POGACA ILI EM SUTO EM BODE...ama neznam sto ke mu pravime na toj del na Makedonija..inaku edno golemo ZA

-------------

Постирано од: SWATOOO
Датум на внесување: 28.Септември.2007 во 03:30
Originally posted by SeXY SeXY напиша:

али Бранче и Керим ме изненадија со својот говор вчераголема%20насмевкаголема%20насмевка

АБЕ ГРЦИНЕ ТРЕБАШЕ ДА СИ ЗАМИНАТ ОД СЕДНИЦАТА И УШТЕ ЕДНАШ ДА НЕ СЕ ПОЈАВАТ. А ШТО СТЕ ЗАПНАЛЕ ТОЛКУ ДАЛИ ТИЕ ЌЕ НЕ ПРИЗНААТ ИЛИ НЕ СЕКАКО СЕ ВЕШТАЧКА НАЦИЈА И ДРЖАВА СОЗДАДЕНА ОД НЕКОГО(НЕЗНАМ КОЈ).

-------------
ednas udaram

Датум на внесување: 28.Септември.2007 во 04:17
Originally posted by SWATOOO SWATOOO напиша:

Originally posted by SeXY SeXY напиша:

АБЕ ГРЦИНЕ ТРЕБАШЕ ДА СИ ЗАМИНАТ ОД СЕДНИЦАТА И УШТЕ ЕДНАШ ДА НЕ СЕ ПОЈАВАТ. А ШТО СТЕ ЗАПНАЛЕ ТОЛКУ ДАЛИ ТИЕ ЌЕ НЕ ПРИЗНААТ ИЛИ НЕ СЕКАКО СЕ ВЕШТАЧКА НАЦИЈА И ДРЖАВА СОЗДАДЕНА ОД НЕКОГО(НЕЗНАМ КОЈ).

sto sakas da kazes aloooooooooooooooooooooooooooo...misli pred da napises nestoсреќасреќасреќа

-------------

Постирано од: MORNAR74
Датум на внесување: 28.Септември.2007 во 16:42
малку важно е тоа,

-------------
,,VENE VIDI VICI,,

Постирано од: orlov
Датум на внесување: 28.Септември.2007 во 23:14
Dajte prvo nie da se priznaeme, a so atinjanite lesno kje e........

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Постирано од: OLUJA
Датум на внесување: 29.Септември.2007 во 15:20
САКАЛА ИЛИ НЕ, МОРА.

-------------
,,AB OVO,,

Постирано од: SOKOL-X
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 01:24
koga togash ke mora da ne priznae inaku losho i se pishuva

-------------
,, IN VINO VERITAS ,,

Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 01:30
Niti ke ne priznae, nitu pak loso i se pisuva, ama i nie ako ne zavzememe cvrst stav potkrepen so istoriskite argumenti loso ni se pisuva. Vo nekoj poranesen post kazav deka ne gledam pricina voopsto da se vodat razgovori i pregovori vo vrska so imeto i deka treba vednas da se prekinat i da se iskoristi pravoto sto sekoja edna clenka na UN go ima spored povelbata na UN, pravoto na ime, no biddejki toa nasive valkani politikanti ne se vo moznost, odnosno ne sakaat da go storat, barem da imaat konkreten, argumentiran, jasen i cvrst stav deka so IMETO NE TRGUVAME.

Датум на внесување: 07.Октомври.2007 во 21:09
Утре малку!!!!!!.....

Датум на внесување: 09.Октомври.2007 во 17:40
Ne utre, vcera

Постирано од: borec
Датум на внесување: 10.Октомври.2007 во 13:11

Ne utre, vcera

A STO ZA DENES??

TOA E SIGURNO DEKA E TUKA!!!  намигнување

ZOSTO VCERA SIGUNO NE BILO A UTRE MOZE DA NE SE SLUCI - AMA PAK ZATOA DENES E TUKA!  кул

SAKALA ILI NE - NEMA DRUGO CHARE, KE MORA. задоволство

Датум на внесување: 10.Октомври.2007 во 13:29
Pa vidis kako si pameten, , sam si odgovori: ZOSTO VCERA SIGUNO NE BILO A UTRE MOZE DA NE SE SLUCI - AMA PAK ZATOA DENES E TUKA!
A denes, za zal, ne ne priznaa

Постирано од: borec
Датум на внесување: 10.Октомври.2007 во 14:39

Pa vidis kako si pameten, , sam si odgovori: ZOSTO VCERA SIGUNO NE BILO A UTRE MOZE DA NE SE SLUCI - AMA PAK ZATOA DENES E TUKA!
A denes, za zal, ne ne priznaa

TOJ DEN "DENES" KE DOJDE - BESE ZBOROT! намигнување

Ako bese pameten ke svatese. голема%20насмевка

Датум на внесување: 10.Октомври.2007 во 15:36
E denot sto ke dojde e UTRE . Idno vreme. A denes e denes. Segasno vreme

Датум на внесување: 10.Октомври.2007 во 15:50
ne tresete gluposti ... samo ne znam kako ne vi e dosadno vakva diskusija da vodite плазењеплазењеизненадување

-------------

Датум на внесување: 13.Октомври.2007 во 11:01

А, Атина (читај грција) знаеле дека ние никогаш и не сме ја признале?

-------------

Постирано од: LouWeed
Датум на внесување: 15.Октомври.2007 во 11:54
eve nesto interesno sto najdov niz www.

http://www.washingtontimes.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071014/COMMENTARY/110140012 - http://www.washingtontimes.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071014/COMMENTARY/110140012

-------------
http://www.myspace.com/louweed666 - NICE BOYs DONT PLAY ROCK&ROLL

Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 15.Октомври.2007 во 12:01
svaka cast na avtorot na tekstot Metodija Koloski голема%20насмевка

-------------
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .

Постирано од: mileg
Датум на внесување: 01.Јули.2009 во 13:23
Sakam da kazam za ovaa tema deka Grcija sakala nesakala mora da ne priznae pod ustavnoto ime.A ako ne ne priznaat ke izlezat i od NATO i od EU.

-------------
2244435863_d877ea2c34[1

Постирано од: Popi
Датум на внесување: 01.Јули.2009 во 13:38
Originally posted by mileg mileg напиша:

Sakam da kazam za ovaa tema deka Grcija sakala nesakala mora da ne priznae pod ustavnoto ime.A ako ne ne priznaat ke izlezat i od NATO i od EU.

Bravo Mileg, samo shto sakav istoto da go napisham, a sega ne treba veke. голема%20насмевка Tochno taka, sakale ili nekele isto im se faka. задоволство

Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 01.Јули.2009 во 18:08
Ми се допаѓа колку оптимистички размислувате... Да сме живи и здрави, ќе ве потсетам на вашиве постови после извесно време...
Едно се нашите желби и замисли, друга е реалноста.Иако сите го знаете тоа...

-------------
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!

Датум на внесување: 01.Јули.2009 во 20:16
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Ми се допаѓа колку оптимистички размислувате... Да сме живи и здрави, ќе ве потсетам на вашиве постови после извесно време...
Sakam da repliciram deka Makedonija postoela postoi i ke postoi uste milion godini.Inaku jas sum za da Grcija propadne kako drzava bidejki tie se kocnicari na se.

-------------
2244435863_d877ea2c34[1

Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 01.Јули.2009 во 20:19

Sakam da repliciram deka Makedonija postoela postoi i ke postoi uste milion godini.Inaku jas sum za da Grcija propadne kako drzava bidejki tie se kocnicari na se.

Пак ќе повторам....Ние може да посакуваме многу работи....фактите зборат друго и треба да ја прифатиме реалноста, колку и да ни изгледа сурова и неправедна према нас...
Исто така факт е дека сме постоеле и ќе постоиме, па колку и да и паѓа тоа тешко на Грција...

-------------
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!

Датум на внесување: 02.Јули.2009 во 11:36

Optimizam ne znachi samo da se nadevash/mislish deka se ke bide vo red (shto e normalno da e taka...inaku zhivotov ne bi imal smisla, i e slichno shto i nadezhtta) tuku treba i da se sraboti toj optimizam da se ostvari. Ako nie samo kukame i nishto ne pravime za toa da ne bide taka kako shto ne sakame...togash takva i energija shirime, koja mu dava prostor na neprijatelot da se shiri, namesto nas. Znachi ne se raboti za zhelbi...tuku na pozitivna energija, stremezh i borba da se zachuva ona shto e nashe. големо%20гушкање

Датум на внесување: 02.Јули.2009 во 14:34

hahahaha,...mileg,...se ushte si,..mileg!..i ti nema ramen vo (site) forumi ,...na toa shto ke go ..."istresesh",..газење%20од%20смеење

-------------

Постирано од: Polar Bear
Датум на внесување: 02.Јули.2009 во 17:28

Тема: Што мислите дали грција Ќе не признае како Р.М

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење

Како РМ ќе не признае можеби, ама никогаш како Република Македонија! So keep dreaming!

-------------
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!

Датум на внесување: 03.Јули.2009 во 04:38

Sigurno e deka ke ne priznaat a shto pobrzo toa i podobro za niv, ke prestanat da se blamiraat niz svetov i smeat od shto im se plache a ne od shto navistina e smeshno. голема%20насмевка

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 05.Септември.2009 во 22:24
темава мислам дека после сите ЈАВНИ притисоци и уцени кои доаѓаат од нато партнерите и земјите членки на еу е само лажно подгревање на надежите на овој напатен народ и земја и се повеќе наликува на најобична пропаганда од страна на тој весник за вршење на поголем притисок врз нивните политичари да не дојде до такво нешто тага

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Датум на внесување: 05.Септември.2009 во 22:47
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

темава мислам дека после сите ЈАВНИ притисоци и уцени кои доаѓаат од нато партнерите и земјите членки на еу е само лажно подгревање на надежите на овој напатен народ и земја и се повеќе наликува на најобична пропаганда од страна на тој весник за вршење на поголем притисок врз нивните политичари да не дојде до такво нешто тага

Povekje od sigurno sme prekrsteni. Nemoj utre neshto da ve iznenadi. Ili so vreme da si gi zememe rabotite za imeto vo svoi race. I ne samo za imeto......voopshto za se.

-------------

Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 06.Септември.2009 во 00:43
никогаш
уште ли има некој кој е во заблуда?

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 06.Септември.2009 во 01:15
Да плачењеили да се газење%20од%20смеење на ова.
Никогаш нема тоа да се случи.

Постирано од: dejanpp
Датум на внесување: 06.Септември.2009 во 01:58
ke ja priznae samo kako severna makedonija zasto juzniot del e tamu kaj niv

Датум на внесување: 07.Септември.2009 во 11:52
Sakam da kazam nekolku zborovi za ovaa teme
Iako Grcija ne saka da ne priznae pod ustavnoto ime ke mide pritisnata od Evropa da ne priznae ke videte sto ke se sluci samo treba da pomine malku vreme.Pa mozei ako se smeni tamu vlasta ke ne priznaat ama vremeto ke pokaze.

-------------
2244435863_d877ea2c34[1

Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 07.Септември.2009 во 11:57

Sakam da kazam nekolku zborovi za ovaa teme
Iako Grcija ne saka da ne priznae pod ustavnoto ime ke mide pritisnata od Evropa da ne priznae ke videte sto ke se sluci samo treba da pomine malku vreme.Pa mozei ako se smeni tamu vlasta ke ne priznaat ama vremeto ke pokaze.
а кога тоа европа ја притискала Грција, а не нас збунетост
а од чекање ми се смучи, чекаме за едноставна работа што може да се реши за пет минути

-------------
размисли пред да напишеш глупост

Датум на внесување: 07.Септември.2009 во 12:16
Zabegan obaa ne se resava za pet minuti tuku ovaa e kompliciranoo resenie.I uste edno ke kazam deka za se nie sme vinovni,a ne se Grcite a vsusnost e obratno,Grcija e vinovna.

-------------
2244435863_d877ea2c34[1

Постирано од: anakin
Датум на внесување: 07.Септември.2009 во 12:21
така е милег
сможел Кирца да замрси за 10 минути не можеме да го отплеткаме за 20 години , јак титов ученик за замрсуење
хехехе
но не бил сам
не бил сам голема%20насмевка

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Датум на внесување: 07.Септември.2009 во 17:11
NE! ni sluchajno. Toa bi znachelo sama da si si prisustvuva na svojot sopstven pogreb.
Za zjal toa nema da se sluchi................

-------------

Датум на внесување: 07.Септември.2009 во 17:13
мојот став е да причекаме ..... европа да е притисне грција ..... само , да не биде работата “ не цркни магаре до зелена трева “ збунетост ..... како и да е , од минатото е докажано дека сме тркачи на долги стази ...... кога можевме цели 6 векови да чекаме некој да ги истера османлиите , ќе причекаме ......... што е за нашата кондициона подготовка век или два ? па и три збунетост

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Датум на внесување: 07.Септември.2009 во 17:19
изненадувањеDosta chekavme druzje. Nema povekje chekanje..............mora da se borime za sopstvenoto ime pa makar i protiv nash*te politichari...........

-------------

Датум на внесување: 07.Септември.2009 во 17:23
како бе да се бориме ? ..... како мислиш? ..... да објавиме војна или збунетост

-------------

Датум на внесување: 07.Септември.2009 во 18:34
Mislam na psiholoshka vojna, no toa ne znachi deka e iskluchen i drugiot oblik na vojna.....se samo i samo da se zachuva dostoinstvotionashe no i gordost na nash*te predci............

-------------

Датум на внесување: 07.Септември.2009 во 18:37
joze have just...asked:

"како бе да се бориме ? ..... како мислиш? ..... да објавиме војна или збунетост"

-ami kako ti mislish?збунетост...samo treba da im ja "poshaljeme" onaa snimka od zakletvata na nashtite hrabri momci.изненадување...i ke popizdat grchinjata kutri nachisto...koj znae posle dali site ke gi sobere na ....krit!голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 07.Септември.2009 во 18:44
Kje si se koncentriraat svojata antichka atinska drzjava i togash kje vidime shto junaci se.

-------------

Датум на внесување: 07.Септември.2009 во 19:11
а да не се трескаме нешто отпојќе од земја збунетост ...... ај да си ги пружиме нозете до кај ни е чергата за да не останеме СКРОЗ ГОЛИ ..... да не не најде како со кошарката денес лутина ..... колку само се испофаливме , па јас мислев дека сме некоја ен - бе - а  екипа а не група килави лутина

-------------

Датум на внесување: 07.Септември.2009 во 19:13
Chergata ni dosta dolga ama nema koj da ni ja raspostele. Sakame se na gotovo.

-------------

Датум на внесување: 07.Септември.2009 во 19:17
nikad ne bila podolga голема%20насмевка

-------------

Постирано од: Zdravko81
Датум на внесување: 07.Септември.2009 во 19:32
Pa eve vaka:

So topenjeto na mrazot na Antartikot, grcija ke bide potopena od Egejskoto more i nema da ima potreba da ne priznae. Vo kraen slucaj ako ostane malce teritorija, ke sakaat da ni dojdat kaj nas da ziveat, E TOGASH nie ke gi prekrstime kako Makedonci i ete ti

-------------
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk