Испечати | Затвори го прозорот

Специјална пригода

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Филозофија и психологиjа
Опис на форумот: „Разно“ ама на повисоко ниво
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=9245
Датум на принтање: 19.Ноември.2024 во 12:09
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Специјална пригода
Постирано од: Isis
Наслов: Специјална пригода
Датум на внесување: 13.Септември.2007 во 11:29
Ситуација - Чувате некој посебен фустан или некои скапи чевли за ‘специјална‘ пригода.Но се случува несреќа (умирате) и џабе ви е што сте се воздржувале од чување на тие предмети за специјална пригода која не сте ја дочекале, а тие останале неизносени.Или сте чувале шише скапо вино за некој ‘специјален‘ повод а куќата ви ја зафатил пожар и шишето вино отишло.Штедите на скапиот парфем ставајќи само капка за некоја ‘специјална‘ пригода, а несакајќи ви се крши цело шише.Опишувам вака пластично, но прашањето ми е дали чувате некои работи за ‘специјална‘ пригода иако ептен сакате да уживате во нив, или секој ден ви е специјален па си правите себе си задоволство носејќи ги чевлите од 200 евра и за на работа, или уживате во чаша добро вино иако немате посебен повод, освен добро расположение и желба за чаша вино.Дали ви изгледа во ред ваквото чување и складирање на предмети за специјална пригода? 

Коментари:
Постирано од: marco_antony
Датум на внесување: 13.Септември.2007 во 11:46

jas sum sekogas za full ...

dobar naslov ...
stvarno poznavam eden kolega ...
ima dve kuki ...
koga odi kaj "novata" spie na podot ...
da ne si go rasipi kaucot ...

za kogo go cuva ???

-------------
                             PARADISE MACEDONIA

Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 13.Септември.2007 во 14:36
da ne e temava so smisol rob na materijalni stvari

-------------
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .

Датум на внесување: 13.Септември.2007 во 14:52
izgleda deka toa e temata ...

-------------
                             PARADISE MACEDONIA

Постирано од: sensei
Датум на внесување: 13.Септември.2007 во 14:54
ako sakas mozes sekoj den da si odis na rabota vo nevestinski fustan. ako ti pravi merak. голема%20насмевка

-------------
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it

Датум на внесување: 13.Септември.2007 во 15:34
Originally posted by hektor hektor напиша:

da ne e temava so smisol rob na materijalni stvari

Ц...не е тоа темата.Темата е нешто као- штедиш, штедиш, напластуваш, чуваш а никогаш не уживаш во работите кои ти се ‘скапоцени‘.
Невестински фустан и остало нормално дека е за еднаш. Еве пример. На некого му подариле скап гел за туширање. И овој ептен во специјални пригоди се бањал со него, и го чувал на посебно место. Го заборавил.По некое време му поминал рокот на траење, и морал да го фрли пола и повеќе гел.Испаѓа дека се воздржувал од користење на нешто што навистина му се допаднало, а на крај пак бил во зијан.
Марко убав пример даде со пријателот кој спиел на под за да не го уништи каучот .

-------------

Датум на внесување: 14.Септември.2007 во 07:15

dobro utro accelera ...
ti posakuvam prijaten i uspesen den ... !!!

stvarno dobra tema otvori ...

samo za zal, nema da ja citaat onie za koi e nameneta ...

prvo dali imaat komjuter ...
ako imaat dali imaat internet ...
i da imaat kompjuter i internet, dali se na idividi ...

-------------
                             PARADISE MACEDONIA

Постирано од: butel2
Датум на внесување: 14.Септември.2007 во 14:43
nekako ne se izrazuvas ubavo sto mislis. stedenje i kupuvanje cevli od 200 evra za specijalna prilika nekako ne odat bas zaedno. ajde malku poubavo objasni se.

Датум на внесување: 14.Септември.2007 во 18:05
Потиснување на нагонот/желбата.
Имам ептен убави фармерки од Дизел и ми е жал да ги носам во ‘обични‘ денови, за да останат што подолго нови, да не морам да ги перам па да им ја уништам бојата...Чекам да дојде свадба или матура и тогаш да ги облечам.
Или имам лосион за тело од 1000 ден, мириса фантастично, го обожавам, ама зашто е скап, чекам да има специјална пригода, на пример состанок со некојси, па тогаш се мачкам со ‘скапиот‘ а за секој ден користам некој евтин лосион.
Често одложуваме и се воздржуваме од користење на нешто материјално чувајќи го за специјална прилика.
Баба ми имаше една бунда.Никогаш не ја облече да ужива во неа, ја чуваше за нова. сега ја јадат молци.

-------------

Постирано од: connected
Датум на внесување: 14.Септември.2007 во 18:14
interesno e toa so temava e malku povrzana so hedonizmot vo nas, no veruvajte lugje kolku i da sakate da go "postedite" omilenoto parce obleka ili parfem ili predmet, tolku poveke ve bie maler da ne ste vo sostojba da kupite novo.
sto pravam jas?- koga kupuvam nesto skapo i omileno( a cesto kupuvam) go trosam/nosam koga i da mi tekne, t.e. ne go stedam voopsto. imam nekoe mislenje deka kolku poveke trosam, tolku poveke imamнамигнување
i taka da, teram po moe трепкање

-------------

Постирано од: connected
Датум на внесување: 14.Септември.2007 во 18:18
koga bev srednoskolka, si kupiv eden omilen parfem za koj stedev cel mesec i normalno go koristev vo special occasions za na kraj da go skrsam i da bidam tazna cel mesec. edinstvena korist sto ja imav od taa slucka e sto banjata mi mirisase ubavo cel mesec i plus si vetiv deka od toj moment nema da robuvam na nisto materijalno, nisto(materijalno) nema da me poseduva mene,tuku obratnoсреќа

-------------

Датум на внесување: 14.Септември.2007 во 19:34

mislam deka zenite tuka najpoveke gresat ...

cuvaat za specijalna prigoda ...

pa doma ne docekuvaat obleceni vo trenjerki ..
po roba ... so vlecki ...

a i nie ne sme podobri ...

mnogu gresime so toa ...

drugo e koga ke dojde mazot doma ...
zenata doterana ...
frizura ...
karminche ...

a isto i nie mazite mesto vo trenjerki ...
vo kostum ...
masna ...

cuvstvoto e poinakvo ...

toa e isto ...
da se pie vino vo camce ...
ili vo ubava tanka casa ...

-------------
                             PARADISE MACEDONIA

Постирано од: butel2
Датум на внесување: 14.Септември.2007 во 21:20
aj ne zezaj marko, so kostumot li ke si prilegnes na pladne pa ke stanes cel izguzvan....

zenata moze da bide vo trenerki i pak da e lesno nasminkana.

inaku kako sto gledam, bas ubavo rece hektor, prasanjeto e dali e nekoj rob na nestata.

vo posebni priliki jas ke se potrudam da bide navistina nesto posebno, no bas i ne sfakam , iako ima mnogu takvi lugje , da kupam nesto skapo samo za da go imam vo plakar ili fioka i da go cuvam .

Постирано од: nemo84
Датум на внесување: 16.Септември.2007 во 08:28
Што знам можеби имам некое парче болека што ретко или никогаш не го облекувам чекајќи го вистинскиот момент или вистинската пригода. Но за други работи тоа ми нема смисла, ако нешто сум го купил тоа тогаш има конкретна улога во мојот живот.
Ако е уметничко дело ќе виси над ѕид, ако е фрижидер ќе седи во кујна и ќе ја чува храната свежа.голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 16.Септември.2007 во 11:49
Можеби помислата дека нашиот престој тука, сепак е краток, ти дава право да помислиш дека треба да искористиш се што си стекнал, се што си створил за себе, да уживаш во полодовите на твојот труд.И тука не мислам на расипништво или неразумен хедонизам, туку баш во искористување на она за кое сме работеле и кое навистина го сакаме. Не мора да чекаме специјална пригода која можеби и нема да дојде.
Си штедел и си работел за омилениот парфем...за после да го складираш во шкаф и да се прскаш само за на свадба тага ...зошто да не уживаш сега во тоа што го имаш, а после пак ке си штедиш за нов.

-------------

Датум на внесување: 17.Септември.2007 во 08:38

do 30 godina mnogu ni e vazno da ni bide ubavo ...
za zdravjeto ne vodime smetka ...

posle 30 pocnuvaat sitni problemi ...

na kraj se ke dademe po doktori ...
po advokati i sudii ...
po grobari ...

nekoj truchin na vremeto ...
javal konj ...
makedonceto trckal ...

turchinot go javal konjot ... go javal ... i crknal ...

i mu rekol na makedoncheto ...
- sega tebe ke te javam ...

i taka moralo da bidi ...

i edno vreme go prasuva turchinot:
- sto ti e ova tuka ... kubura ???
- da ...
- zosto ti e ???
- za vo zol cas ... !!!

taka i nie pravime ...
i kako da ni e ...
mislime deka vazi "kuti ima i poloso" ...

i terame ...

i zivotot si minuva ...

-------------
                             PARADISE MACEDONIA

Постирано од: Azrael
Датум на внесување: 01.Октомври.2007 во 12:12
e

-------------
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     

Постирано од: orlov
Датум на внесување: 12.Октомври.2007 во 21:53
Вечито ист.

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Постирано од: IQ
Датум на внесување: 10.Мај.2008 во 01:01
ne chuvam nishto za specijalna prigoda,smetamdeka toa e glupava navika

-------------
http://imageshack.us">
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/

Постирано од: moira
Датум на внесување: 10.Мај.2008 во 03:18

Секој миг од животот е специјална пригода, така да не гледам причина да чувам некои работи за специјални пригоди. Се користам веднаш и сега.

Не робувам на стварите.

-------------
...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 14.Мај.2008 во 01:29
Sekoj nov den mi e specijalna prigoda!
Sekoe novo nesto mi e za specijalna prigoda!
Sekoja nova specijalna prigoda e dobredojdena!
изненадувањенамигнување

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Постирано од: Monuska
Датум на внесување: 14.Мај.2008 во 20:19
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

Ситуација - Чувате некој посебен фустан или некои скапи чевли за ‘специјална‘ пригода.Но се случува несреќа (умирате) и џабе ви е што сте се воздржувале од чување на тие предмети за специјална пригода која не сте ја дочекале, а тие останале неизносени.Или сте чувале шише скапо вино за некој ‘специјален‘ повод а куќата ви ја зафатил пожар и шишето вино отишло.Штедите на скапиот парфем ставајќи само капка за некоја ‘специјална‘ пригода, а несакајќи ви се крши цело шише.Опишувам вака пластично, но прашањето ми е дали чувате некои работи за ‘специјална‘ пригода иако ептен сакате да уживате во нив, или секој ден ви е специјален па си правите себе си задоволство носејќи ги чевлите од 200 евра и за на работа, или уживате во чаша добро вино иако немате посебен повод, освен добро расположение и желба за чаша вино.Дали ви изгледа во ред ваквото чување и складирање на предмети за специјална пригода? 

Леле мајка ми ова прави и многу ме нервира, јас се што си имам си го носам и си го користам, зошто да не уживам во моментот? И колку „специјални“ пригоди ќе има во животот па да искористи цел парфем?

-------------
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...

Постирано од: RUSHKA
Датум на внесување: 14.Мај.2008 во 22:05
Nisto ne cuvam za specijalna prigoda zatoa sto mislam deka sekoj moment e specijalen zatoa sto e nepovtorliv,sega i ovde.Se vodam samo po raspolozenie i prigoda.Se ona sto e " specijalno" go kupuvame zatoa sto ni treba i da go koristime a ne ono da ne koristi nas.Poznavam ludje koi se dobri cuvari na svoite specijalni raboti, zivotot im pomina cuvajki gi se uste gi imaat, kolku gi zalam...ne vredi ni da im se objasni sto propustaat.

-------------
4ISTA SOVEST=MIREN SON

Постирано од: isus
Датум на внесување: 06.Јули.2008 во 11:59
imam specijalni zborovi cuvani novi za ovaa prilika za vujko mi lazar barakov od mokrino toj pogolem sparadjija i od tebe i od mene samo na vozduh zivee.lelee

Постирано од: fragola
Датум на внесување: 06.Јули.2008 во 13:16
Cuvam samo edno vino koe ne mozejki da go otvoram se napolni so izdrobena tapa,za specijalni priliki(gosti)

-------------
I get enough exercise...just pushing my luck.

Постирано од: Agapi
Датум на внесување: 06.Јули.2008 во 16:16
nikogas ne cuvam raboti za specijalni prigodi, ni sega ni kako pomala. Se sekavam koga imav 5-6 god moite bratucedi imaa edni ubavi kukli koi gi kupija mn skapi, no vujko mi nikogas ne im davase da igraat so niv zatoa sto bile mn skapi. Pa togas sto im gi kupuval, da sedat samo na polica..gluposti

A eve neso so mi se sluci pred nekoja nedela heheheheголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка tokmu so toa povrzano deka ne bie maler koa cuvame neso.
majkami i tatko mi mi stavija kredit u mobilen 1000 den, i jas deka mn si trosam i aj rekov ke si go cuvam za na odmor da ne im baram i togas da mi stavat oti ke pocnat da vikaat deka vo 2 dena go trosam kreditot :) i eden den ne znam kako go stavam tel v canta ne zaklucen i po eden sat mi sviri neso. Go vadam gledam mi pisuva nemoze da ja prati porakata. Koa gledam nekako se isprickal i sam si prakal poraki prazni. Ko vidov kolku poraki imase prateno shok me fati nemozev da se sozemam. CEl kredit mi ojdee, i plus toa i vo minus vlegov i sea koa si stavibv pak pola mi go zede hehehe. Zatoa pojke niso ne cuvam hehe

Постирано од: moira
Датум на внесување: 06.Јули.2008 во 22:24

...temata totalno ste ja promashile...voopshto ne se misli sto i kako...tuku zoshto...!!!

...offtopic ste site...

-------------
...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...

Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 06.Јули.2008 во 22:38
Секој ден за мене е специјална пригода. Не чувам “посебни“ чаршафи и сервиси за гости-јас и моето семејство сме посебни, и по дома сум нашминкана и со убав накит, затоа што навистина секој ден од животот е специјална пригода за мене и моите најмили.

-------------
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 06.Јули.2008 во 23:19
Fetisisticki seksualni stimulansi

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk