ЗЕМЈА БЕЗ ТАТКОВЦИ
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=8898
Датум на принтање: 29.Ноември.2024 во 02:48 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: ЗЕМЈА БЕЗ ТАТКОВЦИ
Постирано од: orlov
Наслов: ЗЕМЈА БЕЗ ТАТКОВЦИ
Датум на внесување: 19.Август.2007 во 18:31
ЗЕМЈА БЕЗ ТАТКОВЦИ
Оноа
што е најстрашно, е што на извесноста требa да и се верува, не е точен
податокот дека учесниците во војната 2001 година ги нема опфатено пост
трауматскиот синдром (во јавноста познат како виетнамски) и дека до сега од
него немаат настрадано бар стотина борци, туку според доверливи извори
бројката е точна а се тоа е како последица од нерешениот матерјално-
социјален статус на сите борци а посебно на неспособните за работа, нивните
деца а најчесто тоа се оние со нерешено стамбено прашање. Тоа е една, но не
и единствена од вистините на македонските бранители.
Дали нема да се согласите дека
Македонија, со десетици години, со столетија или од секогаш е земја без
татковци, земја со луѓе кои гинеле и се бореле под туѓи знамиња, под
туѓи грбови, исчезнувале по туѓите затвори, борејки се за свој грб и свое
знаме(кои симболи ги има уште од времето на Филип и Александар Македонски): пуста земја??? Оној кој лута со години, со десетолетија,
постанува значаен, постанува битен. И Одисеј лутал па по него ,, ОДИСЕЈА
,, го добила своето име. Не по Пенелопа која бдеела над огништето, го
чекала и му била верна. Одисеј се вратил од убава и тешка пустоловина, и
како во секоја среќна приказна завршил во ,,ОДИСЕЈА,, . Колку ли различности
во однос на македонската судбина. Македонските Пенелопи остануваат сами,
најчесто до крајот на својот живот, оние кои останаа вдовици, или поголем
дел од животот ако сопрузите им биле или сеуште се во затворите. А
македонците без обзир на византиско- римското поврзување, не ги пишувале
своите епохи. Нивните ,,лутања,, скоро секогаш останувале и остануваат без
свое име.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Коментари:
Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 19.Август.2007 во 18:44
EEEE во право си ама тоа е само Македонската судбина или клетва
------------- http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство
|
Датум на внесување: 19.Август.2007 во 19:36
Значи, тезата дека сме Антички Македонци сепак е точна. Александар Македонски кога сватил дека умира од отров (дека е отруен) кој му го подметнале неговите не рекол ништо повеќе до: ,,Ви создадов голема држава, незнаевте да ја сочувате, проклети да сте и никогаш повеќе да ја немате,,.
|
Датум на внесување: 20.Август.2007 во 09:42
Кога почна
војната ( или поточно- кога заврши ) ?
Несакајки на никого да му
сметаме, или да ги наметнуваме нашите ставови и размислувања, како учесници
во војна чувствуваме обврска дека треба да помогнеме во расветлувањето-
обелоденувањето на познатите и непознатите факти и збиднувања за нас
учесниците во терористичката војна, односно за нас самите БРАНИТЕЛИ на
татковината од нарачаниот и увезен тероризам. Имајки во обзир дека сите
политички партии, не делејки ги ни сега коалиционите во власта па и оние кои
лобираат за нас повеќе или помалку се произнесоа за тие датуми, ред е и ние
БОРЦИТЕ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМОТ да помогнеме во разоткривањето на вистините за
збиднувањата во војната. Во суштина по некој ќе кажат: ,, па и не беше
војна,, . Мислиме дека проблемот е во тоа што документацијата за одбраната
на нашата преубава Македонија е испратена во Хаг се со цел да немаме увид во
неа односно да немаме точни податоци. Можеби би требало да ја ,,замолиме,,
госоѓата Карла ( само времено ) да ни врати некои документи од причина што
ги имаме заборавено датумите на почетокот и завршувањето на нашата
ослободителна војна!! Не ми е јасно? Дали воопшто на некого на овој свет му
е познато, има ли некаде такви политичари и Претседатели?? Кои во некоја
нормална држава во Европа кои би дозволиле ( својот народ- своите бирачи )
да доживеат од своите водачи опптужби и провокации??
Срамота!
Знаеме само едно!
Сегашниот претседател, по
заминувањето има право на обезбедување и на возач ( добро заслужена плата-
пензија ). Ние предлагаме на тие места да бидат вработени не наши соборци
кои се незгрижени како и сите останати!
Тоа би бил навистина добар
гест.
Наменето за хуманите
парламентарци во позоција и опозиција
|
Постирано од: Кршикоска
Датум на внесување: 24.Август.2007 во 08:28
orlov напиша:
Значи, тезата дека сме Антички Македонци сепак е точна. Александар Македонски кога сватил дека умира од отров (дека е отруен) кој му го подметнале неговите не рекол ништо повеќе до: ,,Ви создадов голема држава, незнаевте да ја сочувате, проклети да сте и никогаш повеќе да ја немате,,.
|
Ако тврдиш дека си Антички Македонец тогаш - потврдуваш дека во тебе имат Влашка или Шиптарска крв...
------------- Крв, сузе и зној - то је Балкан мој!!!
-жалосна е околност с чиме привачим позорност, ал ова морате чути сместа па ми нису битна средства!!!
|
Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 24.Август.2007 во 08:42
bogati , od kaj go iskopa ova pa sega , daj nesto fakti istoriski ovo ono
------------- во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
Датум на внесување: 24.Август.2007 во 08:53
Немат проблем брате... само немат да прам копи/пејст ко другиве- пошто мислам и сам...
Значит вака.... По распадот на Александровата држава биле поделена на 4 територии- и тоа прв случај во историјата на тетријархат... Неговите генерали ја разграбале... Потоа дошле римјаните и ово оно, ама Античките си живееле тука... Власите биле во петтата легија( и поради quinqie - на латински пет -шумадинскиве цигани-гаџи- ги завикале цинцари.... Албанезиве денешни се потомци од илирите ... Овие пак од Пелазгите ... доста борбен ред во Александровата војска ( и денес се плави и диви)... Со доаѓањето на словените околу 90% од ова население било убиено... Власите пребегнале на планините и почнале со сточарство и трговија со Аварите или Византија... Албанезите пак од Москополе на Запад кон Јонско... Афирмацијата и ослободувањето од репресија на овие директни потомци од Александар се случува во поновата историја....
Така да хекторе накратко ова е то...
Шо мислиш?? Ама искрено...Чудно ти е зш те терале да не размислуваш на овој начин?? Сите историски факти говорат за истово... ако сакаш и ке провериме...
-жалосна е околност с чиме привачим позорност, ал ова морате чути сместа па ми нису битна средства!!!
|
Датум на внесување: 24.Август.2007 во 08:59
za vlasite znam od kaj mu e potomstvoto , tocno mesanje na grkinji od trakija so rimski legioneri , no kako vlasite pri seta taa naezda ostanale "necepnati" a antickite makedonci bile masakrirani , nekako ne mi drzi teorijava deka eden narod e masakriran a drug ostaven , negooooo pretopuvanje i mesanje moze , slovenite bile hrabri borci i pljackosuvale , odele vo boj gologradi , no ne bile kasapi kako hunite
------------- во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
Датум на внесување: 24.Август.2007 во 09:03
Античките македонци биле составени од денешни:Власи , Шиптари, Грци , Тракијци, северномакедонци и други... така да не те разбирам шо е поентава..
|
Датум на внесување: 24.Август.2007 во 09:05
hektor напиша:
za vlasite znam od kaj mu e potomstvoto , tocno mesanje na grkinji od trakija so rimski legioneri , no kako vlasite pri seta taa naezda ostanale "necepnati" a antickite makedonci bile masakrirani , nekako ne mi drzi teorijava deka eden narod e masakriran a drug ostaven , negooooo pretopuvanje i mesanje moze , slovenite bile hrabri borci i pljackosuvale , odele vo boj gologradi , no ne bile kasapi kako hunite |
еј сега претенциозно зборвиш , мислам.... мешани ова она... не е така... таа фракција која побегнала на планините ја завикале власи , а не тие срања шо ги пласирет бугарашиве на форумов ... мешани со ова со она... како мојт то да се докажит????
|
Датум на внесување: 24.Август.2007 во 09:12
преведи не разбирам латински
|
Датум на внесување: 24.Август.2007 во 09:25
zasto pretenciozno nomce, vaka sea , razmisli logicki , kolkava imperija bila makedonija , i dosle rimjanite pa slovenite go isklale siot toj narod od taa ogromna makedonska imperija i ostanale samo tie , malku ne mi stima rabotava so tvojava teorija so najgolemiot genocid na narod dosega . E sega nomce i za trakijcite ne drapaj madina , poseben narod posebno pleme , vlasite isto . i ostanatite sto gi spomna , blage veze nemame
|
Датум на внесување: 24.Август.2007 во 09:38
абе хеки види сега... и словените ко дошле овде биле едно . Според Цвијиќ биле флотантна маса... значит неиздефинирани народи, туку сите си биле Словени или Анти, Венети... Со тек на време настанале сите јужнословенски народи,,,....
Истиот процес на диференцијација и национална стратификација настанал и кај античките македонци...Значи погоре наведените прозлегле од една флотантна маса на Антички жители на местото Макос Дон со чисто елинистичка култура...
Дури и истражувањата денес за селата во Авганистан потврдија дека денешните македонци немаат никаков ДНК сличност со нив ...правите...
|
Датум на внесување: 24.Август.2007 во 09:55
Постирано од: ZoranSk
Датум на внесување: 24.Август.2007 во 11:00
Енергијата на човековиот ум не треба да бидат клетвите, врачевите или вуду магиите. Тоа го прави мрзливиот ум кој неќе да свати дека напорната работа, самосвесноста, самопочитувањето, напредокот и организацијата ги победува секоја клетва и секој врач кој пробал да всади во народот дека има ген на самоуништување или дека е проколнат да нема држава. Чири бу чири ба.
|
Датум на внесување: 24.Август.2007 во 11:01
ZoranSk напиша:
Енергијата на човековиот ум не треба да бидат клетвите, врачевите или вуду магиите. Тоа го прави мрзливиот ум кој неќе да свати дека напорната работа, самосвесноста, самопочитувањето, напредокот и организацијата ги победува секоја клетва и секој врач кој пробал да всади во народот дека има ген на самоуништување или дека е проколнат да нема држава. Чири бу чири ба.
|
оди побарај се...
|
Постирано од: moira
Датум на внесување: 24.Август.2007 во 16:26
hektor напиша:
za vlasite znam od kaj mu e potomstvoto , tocno mesanje na grkinji od trakija so rimski legioneri , no kako vlasite pri seta taa naezda ostanale "necepnati" a antickite makedonci bile masakrirani , nekako ne mi drzi teorijava deka eden narod e masakriran a drug ostaven , negooooo pretopuvanje i mesanje moze , slovenite bile hrabri borci i pljackosuvale , odele vo boj gologradi , no ne bile kasapi kako hunite |
Od kaj znaes pa ti kakvi bile starite Sloveni, pa prikazni da ni raskazuvas?
Ili od komunistickite ucebnici po istorija, ama i tamu nemase nisto za nivnata odvaznost i hrabrost kako voini, tuku deka pocnale da se naseluvaat od Zatkarpatite, i deka disele so trska pod voda i takvi slicni gluposti, koi se beglo napisani. Kade postojat zapisi kako Slovenite vojuvale, za nivnata kultura, tradicija, gradbi, umetnost. Ima zapisi samo koi se odnesuvaat na iminjata na bogovite i bozicite kaj Slovenite. Drugo, NISTO!!!
I ti stvarno veruvas deka tie dosle tuka na nasite prostori i go osvoile i pretopile domorodnoto makedonsko naselenie????????
|
Постирано од: MoNiI
Датум на внесување: 27.Август.2007 во 17:18
orlov напиша:
| HMM PRV PAT SLUSAM OTI SI JA PROKLNAL SOPSTVENATA ZEMJA . NE VERUVAM NE E TOCNO.TOJ KOGA UMREL SAMO KAZAL NASLEDNIKOT KE E NAJDOBRIOT .
|
Датум на внесување: 27.Август.2007 во 17:37
NEDOPIRLIV007 напиша:
Кршикоска напиша:
преведи не разбирам латински. Крв, сузе и зној то е балкан мој |
Е, мој плачко, сем сузе кај тебе нема траги од крв и зној. А сакаш да занаеш ,,ELEMENTA LATINA,,. Се додека не научиш само ке луташ ,,SINA REGULA NULA DIESS,, И ЌЕ ЛУТАШ И НЕМА ДА БИДЕШ НИШТО ПОВЕЌЕ ДО ЕДЕН НАДУВЕНКО- ВООБРАЗЕННО. ДА НАРЦИСУ НАШ. Па плати некој кој знае и недозволувај да те дриблаат. Што е некој повреден од тебе? Ма за инат на сите еднаш научи и кажи им: ,,ДА, тоа сум Јас,, . Не ја разбираш политиката, не знаеш историја- нешто кое е свето за едно постоење на еден народ, а ваму .........еве ме. Синко, -HISTIRIA EST MAGISTRA VITAE. -Немој да замеруваш, ова ти го кажувам како на свое чедо, сепак мојата шеста деценија нешто значи. Остави ги Орлов и другите. Со среќа момче, верувам дека ќе успееш.
| Фала премудар старецу за убајте желби за мене.. се надевам дека и ти ке успееш во твојата шееста година па натака да научиш еден друг јазик сем мртвиот латински...и да се вклопиш во времето , за разлика од тебе јас зборувам 6 живи јазици и и не се фалам туку - годе кај ке стигнам со своето славно потекло, како шо вие оксиморонски се китите со перјата на античките Македонци...А:: Гоце, Стојан, Секула,Џуро, и други селски денешни имиња...
Македонец--гордост????
-реторичко прашање
Па најголемите македонисти се бореле против латинската библија за да е достапна на широките народни маси... ати денес тоа го сваќаш ко твоја доблест...Ти си право македонче////
Од таквите ко тебе , новите генерации ке се под хипотека на минатото... опишани најдобро во мојот потпис кој го исмеваш... ви дојде крајот комунистички волварски чкембари од зад катедрите и социјалистишки српски веслоцицачи...
Дојде времето на Влашките и Шиптарските капиталисти каде ве купуваат ко стока....
Девиди ет импера
|
Датум на внесување: 29.Август.2007 во 08:23
NEDOPIRLIV007 напиша:
Кршикоска напиша:
NEDOPIRLIV007 напиша:
Кршикоска напиша:
преведи не разбирам латински. Крв, сузе и зној то е балкан мој |
Е, мој плачко, сем сузе кај тебе нема траги од крв и зној. А сакаш да занаеш ,,ELEMENTA LATINA,,. Се додека не научиш само ке луташ ,,SINA REGULA NULA DIESS,, И ЌЕ ЛУТАШ И НЕМА ДА БИДЕШ НИШТО ПОВЕЌЕ ДО ЕДЕН НАДУВЕНКО- ВООБРАЗЕННО. ДА НАРЦИСУ НАШ. Па плати некој кој знае и недозволувај да те дриблаат. Што е некој повреден од тебе? Ма за инат на сите еднаш научи и кажи им: ,,ДА, тоа сум Јас,, . Не ја разбираш политиката, не знаеш историја- нешто кое е свето за едно постоење на еден народ, а ваму .........еве ме. Синко, -HISTIRIA EST MAGISTRA VITAE. -Немој да замеруваш, ова ти го кажувам како на свое чедо, сепак мојата шеста деценија нешто значи. Остави ги Орлов и другите. Со среќа момче, верувам дека ќе успееш.
| Фала премудар старецу за убајте желби за мене.. се надевам дека и ти ке успееш во твојата шееста година па натака да научиш еден друг јазик сем мртвиот латински...и да се вклопиш во времето , за разлика од тебе јас зборувам 6 живи јазици и и не се фалам туку - годе кај ке стигнам со своето славно потекло, како шо вие оксиморонски се китите со перјата на античките Македонци...А:: Гоце, Стојан, Секула,Џуро, и други селски денешни имиња...
Македонец--гордост????
-реторичко прашање
Па најголемите македонисти се бореле против латинската библија за да е достапна на широките народни маси... ати денес тоа го сваќаш ко твоја доблест...Ти си право македонче////
Од таквите ко тебе , новите генерации ке се под хипотека на минатото... опишани најдобро во мојот потпис кој го исмеваш... ви дојде крајот комунистички волварски чкембари од зад катедрите и социјалистишки српски веслоцицачи...
Дојде времето на Влашките и Шиптарските капиталисти каде ве купуваат ко стока....
Девиди ет импера |
Чедо Божје, Само малоумните демонстрираат сила. Твојот потпис е кобен по тебе самиот. Силата во однос на искажаниот збор е ништожна и мртва. Таа е немоќна- само немоќниот демонстрира сила. Го сваќам твојот очај поради немоќта, но не очајувај здружисе со добриот и мудар свет од него ќе научиш доста добри работи. Тогаш кога ќе ја сватиш силата и моќта на изречениот збор, ќе бидеш побогат за едно искуство и само така ќе бидеш човек полн со ентузијазам. Тогаш нема да те мачат Власите и Шиптарите, тогаш ќе бидеш желен за мудрост и надмоќ.
|
OOoooo напој ме со исконска мудрост.... ооооо старецу премудар...
|
Датум на внесување: 29.Август.2007 во 08:24
Друга работа постот то нема врска .... Само лупаш....Малоумниот демонстрирал сила, бе??? Силниот демонстрира сила...
И јебем ти мудрост и надмоќ , без пари... така да не лупај...
|
Датум на внесување: 29.Август.2007 во 22:35
И, се почнува со медиумите. Денес, 29.Август 2007 година Џезаир Шакири алиас командант Хоџа замина во шумата. Ако прашате зошто?
- се знае, таму му е војската. А сега уместо ТВ А1 по него одма ТВ
Сител, па телефонски разговори, констатации и вовед во вистински настан
а тоа е драги мои casus beli.
Значи, Хоџа во шумата, Главниот Штаб во Парламентот предводен од Фазли
Велиу и Али Ахмети и некои наши воинствени парламентарци. Демек, штом
повторно се почнува со еднаш видено сценарио државата ни е во дебела
криза. Нешто мора да се покрие. Дали тоа пак Бучковски се спрема за
министер за Одбрана? Сигурно. Поинаку не би било интересно.На што би
личело Бучковски во КПД. Тој ќе направи се само да не оди на/во
поправен. Но и неговите не се за пофалба.
Така неколку часа пред крајот на овој ден божји нашите безбедносни
служби јавуваат: ,,Состојбата во државата ни е стабилна,, - а, потоа:,,
директорот на ДБК Кире Ивановски си поднесува оставка. Значи ептен ни е
стабилна.
|
Датум на внесување: 29.Август.2007 во 22:43
Види ги ти Кршикоска(Црно Ризец ,,храбар,,) пак фатил дебела врска за да го унапредат во сениор. Абе се растури пари давајки само да го унапредуваат што е можно пбргу. Аферим. Модератори, дајте одземетему го чинот. Белким пореално ќе гледа на состојбите.
|
Датум на внесување: 30.Август.2007 во 10:37
Се имат друже марки кравине да јадет....
А пошо тупко сајла... да ти кажам дека сениор се станува според бројот на постови , а не се плаќа или е нечија добра волја/////
Ама убо шо напиша за да слушнат нашите верни слушатели какви тупи и неинформирани луѓе во македонија се плеткаат во политика....
Е тука е супериорноста на Власите ... шо ние контаме шо се дешават без некој вака ко слепци да ни покажит... Мислам смешно/////
Немојш да сватиш како еден форум и неговиве статуси формално фигурираат, а сакаш во висока политика да сватиш како преде системот... Па дали си ти со овај IQ за во војна... не знајш кој те ебе а кој пука...
И после ке се прави ветеран....леле....
Апел за доброто на македонците во македонија:
Гласајте за Власи или за Шиптари за да ве истајме на правиот пат.... зш вака сами сироти кај ве гледам... и са вакви интелекси тешко вас...
|
Датум на внесување: 30.Август.2007 во 14:54
kako se izjasnuvas ti naume po nacionalnost ?
|
Постирано од: maca5
Датум на внесување: 30.Август.2007 во 14:59
treba sea zemja da ima tatkovina
------------- Zdravo.
|
Датум на внесување: 30.Август.2007 во 15:02
Кршикоска напиша:
Се имам друже марки кравине да јадет....
А пошо су тупко сајла... да ти кажам дека сениор се станува не според бројот на постови , ами за тоа се плаќа инаку никогаш сениор/////
Ама убо шо напиша за да слушнат нашите верни слушатели колку су туп и неинформиран и пак се плеткам во политика....
Е тука е супериорноста на Власите ... шо ние контаме шо се дешават без некој вака ко слепци да ни покажит... па зото и не притварает, као Ќукота/////
Немојам да сватам како еден форум и неговиве статуси формално фигурираат, а сакам во висока политика да сватам како преде системот... Па дали су ја со овај IQ за во војна... не знам кој ме ебе а кој пука...
И се правам ветеран....леле....
Гласајте за Власи или за Шиптари за да ве истајме од правиот пат....
|
Абе, знаев дека си и неинформиран и туп, но чекав сам да си признаеш. Еве денес дојде денот. Конешно положи.
|
Постирано од: VIZANTEL
Датум на внесување: 30.Август.2007 во 18:05
MAKEDONIJA ne ja davame.
------------- ,,UNUS TESTIS, NULUS TESTIS,,
|
Датум на внесување: 31.Август.2007 во 08:41
hektor напиша:
kako se izjasnuvas ti naume po nacionalnost ? |
Влав,..... фала за загриженоста....
се зеам за второто....
|
Датум на внесување: 31.Август.2007 во 08:42
orlov напиша:
Кршикоска напиша:
Се имам друже марки кравине да јадет....
А пошо су тупко сајла... да ти кажам дека сениор се станува не според бројот на постови , ами за тоа се плаќа инаку никогаш сениор/////
Ама убо шо напиша за да слушнат нашите верни слушатели колку су туп и неинформиран и пак се плеткам во политика....
Е тука е супериорноста на Власите ... шо ние контаме шо се дешават без некој вака ко слепци да ни покажит... па зото и не притварает, као Ќукота/////
Немојам да сватам како еден форум и неговиве статуси формално фигурираат, а сакам во висока политика да сватам како преде системот... Па дали су ја со овај IQ за во војна... не знам кој ме ебе а кој пука...
И се правам ветеран....леле....
Гласајте за Власи или за Шиптари за да ве истајме од правиот пат....
|
Абе, знаев дека си и неинформиран и туп, но чекав сам да си признаеш. Еве денес дојде денот. Конешно положи.
|
еве го конструктивниот коментар на воениот ветеран Котузов....
Благодарам за исцрпната анализа на моето алтерего и овде и во подфорум секс...
|
Датум на внесување: 31.Август.2007 во 08:43
VIZANTEL напиша:
MAKEDONIJA ne ja davame. |
Македонија се одзема....
Вие не давајте ја до утре,,,,,
Кој ве прашвит???
|
Датум на внесување: 31.Август.2007 во 08:46
ААААА........
сега сконтав,,,,, фала Буги или кој ми го изменал постот,,,....
Вратете го оригиналниот.... ова е низок удар....
Вие сте ми конк*ренција/??? со бричење постови????
Уште ова не го очекував... Ај досега ми ги бришевте... сега и зборови ми додавате???
Јас памтам шо сум напишал и пред 2 години... не сум ко вас !!!
Фала до фирерот.... и форумски терорист
|
Датум на внесување: 31.Август.2007 во 08:52
Кршикоска напиша:
А пошо тупко сајла... да ти кажам дека сениор се станува според бројот на постови , а не се плаќа или е нечија добра волја/////
Ама убо шо напиша за да слушнат нашите верни слушатели какви тупи и неинформирани луѓе во македонија се плеткаат во политика....
Е тука е супериорноста на Власите ... шо ние контаме шо се дешават без некој вака ко слепци да ни покажит... Мислам смешно/////
Немојш да сватиш како еден форум и неговиве статуси формално фигурираат, а сакаш во висока политика да сватиш како преде системот... Па дали си ти со овај IQ за во војна... не знајш кој те ебе а кој пука...
И после ке се прави ветеран....леле....
Гласајте за Власи или за Шиптари за да ве истајме на правиот пат.... зш вака сами сироти кај ве гледам... и са вакви интелекси тешко вас... |
леле сега гледам ... па не го измениле текстот....
Буги извини.....
А ти малоумно детиште..... од шо си туп си ми испод фреквенција...
Леле па никојпат не ке ми текнеше да му го изменам цитатот на некого...
Па дали гледате шо прајт ветеранов драги гледачи???
|
Датум на внесување: 31.Август.2007 во 14:40
Кршикоска напиша:
Кршикоска напиша:
А пошо су туп ко сајла... де кажими како се станува сениор а да не се плаќа./////
Е тука почнува неандерталниот дел на на Власите ... зашо ние не контаме шо се дешават без некој вака ко слепци да ни покажит.../////
Немојам да сватам како еден форум и неговиве статуси формално фигурираат, а сакам висока политика да сватам како преде системот... Па изгледа со овај IQ не сум ни за во за во војна... не знам кој ме ебе а кој пука...
И после ке се правам ветеран....леле....
Гласајте против Власи за да не ве истајме од правиот пат.... зш вака сами добро си го ојте птот. Власите ќе ве зезнат ко Ќука шо ја зезна цела држава.....
|
леле сега ништо не гледам ...
Буги извини.....
А ja kako малоумно детиште..... од шо су туп и неуравнотежен нормално дека на сите ќе су им испод фреквенција...
Леле па никојпат не ке ми текнеше, ако не ми кажеа.
Па дали гледате шо прајт ветеранов драги гледачи, ме учи??? |
Pa, koga nemate vlashka zemja mora da ve uchat makedonskite veterani.
|
Датум на внесување: 31.Август.2007 во 14:43
Кршикоска напиша:
VIZANTEL напиша:
MAKEDONIJA ne ja davame. |
Македонија се одзема....
Вие не давајте ја до утре,,,,,
Кој ве прашвит??? |
Ne e ova veshtachka vlashka zemja, pa da ja odzemat.
|
Датум на внесување: 31.Август.2007 во 14:44
имаме... и ви поклонуваме вас... Пример за Илинден...!!!
|
Датум на внесување: 31.Август.2007 во 14:45
Кршикоска напиша:
ААААА........
сега сконтав,,,,, фала Буги или кој ми го изменал постот,,,....
Вратете го оригиналниот.... ова е низок удар....
Вие сте ми конк*ренција/??? со бричење постови????
Уште ова не го очекував... Ај досега ми ги бришевте... сега и зборови ми додавате???
Јас памтам шо сум напишал и пред 2 години... не сум ко вас !!!
Фала до фирерот.... и форумски терорист |
Чедо божје, пак лажеш. Меморијата ти е побркана.
|
Датум на внесување: 31.Август.2007 во 14:47
Кршикоска напиша:
имаме... и ви поклонуваме вас... Пример за Илинден...!!! |
Леле, овој од лажго отиде во измамници, го мами народот. Овој ти бил измамник од прв ред.
|
Датум на внесување: 31.Август.2007 во 14:48
то беше грешка.... зш ми го имаше изменето цитираното...!!!!
прочитај подолу...
|
Датум на внесување: 31.Август.2007 во 14:49
Кој ви го поклони илинден????!!!!!!
Уствари од кого го украдовте ко историска и цивилизациска придобивка???!!!
|
Датум на внесување: 31.Август.2007 во 14:53
Кршикоска напиша:
Кој ви го поклони илинден????!!!!!!
Уствари од кого го украдовте ко историска и цивилизациска придобивка???!!! |
Овој стана и политички црно- берзијанец.
|
Датум на внесување: 31.Август.2007 во 15:24
?????
смешен си,,,,
|
Датум на внесување: 02.Септември.2007 во 23:32
VIZANTEL напиша:
Кршикоска напиша:
преведи не разбирам латински |
Глуп влав. Па знаеш ли дека треба да платиш?! Плати, и одма ќе ти преведам.
|
ВЕЧЕРНА ШКОЛА ПО ЛАТИНСКИ ЈАЗИК: ,,ПРОФЕСОР ,,CAESAR,,. -пријавување одма. -цел: хуманитарна обука
|
Датум на внесување: 03.Септември.2007 во 03:01
Dosta se vregate, vrakaj te se na temata!
|
Датум на внесување: 03.Септември.2007 во 16:06
О.К - Ајде да си го бараме таткото. -Тука е некаде, но ни се крие.
|
Постирано од: cigare-migare taktika
Датум на внесување: 03.Септември.2007 во 16:14
се крие .... зш ми го избришаја постот..
во него ти кажав кој ти е таткото////
------------- Крв, сузе и зној то је Балкан мој...
-жалосна е околност счиме привлачим позорност, ал ова морате чути сместа па ми нису битна средства
|
Постирано од: Baron
Датум на внесување: 05.Септември.2007 во 03:53
Kap di gumar aj!
Pravda una!
-------------
|
Постирано од: TENIJA-MX
Датум на внесување: 10.Септември.2007 во 00:36
ЦрноризецХрабар напиша:
се крие .... зш ми го избришаја постот..
во него ти кажав кој ти е таткото//// |
Беше бучен, но тивко си замина. -Темата ме се допаѓа од причина таква каква ни ее државата во овие 16-години нема татко. -Јас за почеток до тука, а вие продолжете понатаму за пак да ни се вкрстат патиштата.
------------- ARE U FEEL LUCKY PUNK ?!!
|
Постирано од: ТатаБрада
Датум на внесување: 10.Септември.2007 во 11:03
имате татко.... Ние Власите никогаш не заминуваме... па уше тивко:???
Нели Питу е доказ за тоа??? Нема повлачења ни предаје... ама за кого???
За тие кои ја продолжуваат борбата со пацифистички средства??? да не е тажно ке беше смешно...
Општо ко племе сте смешни.... Вас ви горит под нозе тие меѓусебе очи си вадат....
------------- Крв, сузе и зној - то је Балкан мој...
Жалосна е околност с чиме привлачим позорност , ал ова морате чути сместа па ми нису битна средства!!!
|
Датум на внесување: 10.Септември.2007 во 13:04
member_profile.asp?PF=11950&FID=49 - ЦрноризецХрабар
Сениор
Регистриран: 18.Јули.2007
Онлајн статус: Офлајн Пораки: 400 ___________________________________________________________ member_profile.asp?PF=12492&FID=49 - Кршикоска
Сениор
Регистриран: 23.Август.2007
Онлајн статус: Офлајн Пораки: 161
___________________________________________________________ member_profile.asp?PF=12717&FID=49 - ТатаБрада
Нов член
си вадат....
Регистриран: 05.Септември.2007
http://maps.google.com/?q=Afghanistan&t=h"> | Локација: Afghanistan |
Онлајн статус: Онлајн Пораки: 39
forum_posts.asp?TID=8898&PID=682174#682174 - Испратена: Денес во 11:03
............Ние Власите никогаш не заминуваме... за џабе ли не створивте, вие сте нашиот татко. Само потивко зборете да не слушнат другите па ќе ни се смеат, оти нија многу лажеме и мамиме. Се сложувата, нели???
Општо ко племе сме смешни.... Вие сте горди, цврсто одите и под под нозе газите све. Ние меѓусебе очи си вадиме.... Изменето од ТатаБрада - Денес во 11:03
Крв, сузе и зној - то је Балкан мој...
Жалосна е околност с чиме привлачим позорност , ал ова морате чути сместа па ми нису битна средства!!! ___________________________________________________________
На Црноризец Плашливиот од страв му се тресеа коските. Несакајки да се соочи со вистината се прекрсти во Кршикоска, виде дека и тоа не му успеа оти му ги искршија коските незнаеше сиротиот што да прави и само се нервираше и така од нервоза му порасна брада, занесен во настанот со брадата мислеше дека созреал и реши да се прекрсти во Татабрада, ама не гледали? пак исто г.....но си е!!!!!!!!!!!
Земи прочитај ја книгата Куќата во улица Гарибалди, за да видиш колку сакаш менувај ги имињата ти си пак тој кој си.
Конечно мислам дека разбра и дека веќе нема да завируваш во туги килоти.
|
Датум на внесување: 10.Септември.2007 во 13:08
хахахахаха да не беше банот ....немаше да се менувам...
А за такви ко тебе за да сконтет не менувам аватар и долу она... пошо од постој само немат да ти текнит!!!хахахахах
Фала шо ти текна....!!!
Жалосна е околност с чиме привлачим позорност , ал ова морате чути сместа па ми нису битна средства!!!
|
Постирано од: 356829
Датум на внесување: 10.Септември.2007 во 13:51
orlov напиша:
member_profile.asp?PF=11950&FID=49 - ЦрноризецХрабар
Сениор
Регистриран: 18.Јули.2007
Онлајн статус: Офлајн Пораки: 400 ___________________________________________________________ member_profile.asp?PF=12492&FID=49 - Кршикоска
Сениор
Регистриран: 23.Август.2007
Онлајн статус: Офлајн Пораки: 161
___________________________________________________________ member_profile.asp?PF=12717&FID=49 - ТатаБрада
Нов член
си вадат....
Регистриран: 05.Септември.2007
http://maps.google.com/?q=Afghanistan&t=h"> | Локација: Afghanistan |
Онлајн статус: Онлајн Пораки: 39
forum_posts.asp?TID=8898&PID=682174#682174 - Испратена: Денес во 11:03
............Ние Власите никогаш не заминуваме... за џабе ли не створивте, вие сте нашиот татко. Само потивко зборете да не слушнат другите па ќе ни се смеат, оти нија многу лажеме и мамиме. Се сложувата, нели???
Општо ко племе сме смешни.... Вие сте горди, цврсто одите и под под нозе газите све. Ние меѓусебе очи си вадиме.... Изменето од ТатаБрада - Денес во 11:03
Крв, сузе и зној - то је Балкан мој...
Жалосна е околност с чиме привлачим позорност , ал ова морате чути сместа па ми нису битна средства!!! ___________________________________________________________
На Црноризец Плашливиот од страв му се тресеа коските. Несакајки да се соочи со вистината се прекрсти во Кршикоска, виде дека и тоа не му успеа оти му ги искршија коските незнаеше сиротиот што да прави и само се нервираше и така од нервоза му порасна брада, занесен во настанот со брадата мислеше дека созреал и реши да се прекрсти во Татабрада, ама не гледали? пак исто г.....но си е!!!!!!!!!!!
Земи прочитај ја книгата Куќата во улица Гарибалди, за да видиш колку сакаш менувај ги имињата ти си пак тој кој си.
Конечно мислам дека разбра и дека веќе нема да завируваш во туги килоти.
|
Орлов, како што гледам си е автор на темата, затоа или играј ја играта согласно темата или не ја играј. Трета алтернатива самиот кажуваш дека е банирањето. Мој личен став е дека од тоа нема потреба. Подолго, поради други обврски не го пратев форумот, но денес веќе неколку часа го разгледувам и приметувам дека ти си единствениот кој го прави нередот во бескрај. Другите или ги прифаќаат правилата или се откажуваат. Со тебе што е незнам. Најискрено и најдругарски, се регистрирав на форумов само за да ти укажам на твојот погрешен настап. А, понатаму е само твоја воља.
------------- ,,ALEA JAHTA EST,,
|
Датум на внесување: 10.Септември.2007 во 14:03
Во право си... Дијалогот застанвит ко ке поставам некои незгодни прашања!!! А орлов видиш како се вадит од прашањата???
|
Постирано од: MX-8441
Датум на внесување: 10.Септември.2007 во 22:51
Татабрада, најдовтели заеднички јазик со орлов.
------------- ,,NEMA MIR DODEKA TERORISTITE SE SHEETAAT SLOBODNO,,
|
Постирано од: MX-8441
Датум на внесување: 10.Септември.2007 во 22:51
Немој да кажеш дека неможете да се договорите.
------------- ,,NEMA MIR DODEKA TERORISTITE SE SHEETAAT SLOBODNO,,
|
Датум на внесување: 11.Септември.2007 во 10:07
абе гладна кокошке просо сонила... така и Орлов... Шо не сакат да слушат не слушат!!! ПА убијте го гласникот...Јас давам факти и логика а не копи - пејст!!
|
Датум на внесување: 11.Септември.2007 во 17:28
Koi Vlasi, koi Siptari????? Ti navistina nemas poim msto zboruvas!!! Ti dadov sovet sto da napravis, poslusaj me, ke ti godi prosetka.
|
Датум на внесување: 12.Септември.2007 во 00:00
moira напиша:
Koi Vlasi, koi Siptari????? Ti navistina nemas poim msto zboruvas!!! Ti dadov sovet sto da napravis, poslusaj me, ke ti godi prosetka. |
Ма пуштиги. Ги фаќа криза. Не се тиекриви. Крива е државата. Верувам дека ќе им пројде.
|
Постирано од: Калпазан
Датум на внесување: 12.Септември.2007 во 12:43
КОЈ ЗНАЕ, А МОЖЕ ДА ИМ ПРОЈДЕ..
АМА, ОД ДРУГА СТРАНА МОЖЕ ДА НЕ ИМ ПРОЈДЕ...
АЈДЕ ДЕ!
------------- Македонија - Моја Дежела
|
Датум на внесување: 12.Септември.2007 во 12:56
Ke izleze deka sme zemja so mnogu tatkovci ama bez potomci!
|
Постирано од: Калпазан
Датум на внесување: 12.Септември.2007 во 13:00
А вие бе!
Одлучи се, грк ли си, циган ли си, итаљан ли си, румунец ли си...
Ни едно..ти си батка, генетски отпад од сите горепосочени...
За утеха, освен грците, другите се горе-долу нормални...
------------- Македонија - Моја Дежела
|
Датум на внесување: 12.Септември.2007 во 13:02
Ne znae, ne moze da znae od mnogu tatkovci koj e i sto e
|
Постирано од: 356829
Датум на внесување: 12.Септември.2007 во 21:22
ТатаБрада напиша:
абе гладна кокошке просо сонила... така и Орлов... Шо не сакат да слушат не слушат!!! ПА убијте го гласникот...Јас давам факти и логика а не копи - пејст!! |
уместо твоите факти и логика, јас сакам ти лично да ја заложиш твојата празна глава. А, за секој кој ќе ја дочепа од татаплачко, следува награда.
------------- ,,ALEA JAHTA EST,,
|
Постирано од: SOKOL-X
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 01:51
МАКЕДОНЧЕТО НАШЕ ЗА СЕ СЕ ИНТЕРЕСИРА, ОСВЕН САМО ЗА СЕБЕ И СВОИТЕ ПОКОЛЕНИЈА. ТАКА Е? НЕЛИ? ДАЈБОЖЕ ДА ГРЕШАМ,
------------- ,, IN VINO VERITAS ,,
|
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 01:58
E pa se dodeka taka se narekuvate pomegu sebe MAKEDONCE vaka i ke bide.
Vo makedonskiot jazik so zakon treba da se zabrani demunitivot, za da moze narodot da svati deka ne e MAKEDONCE tuku MAKEDONEC!!!
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 02:01
a,makedonchishte?,..kako ti lichi?!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 02:03
Sekako podobro od Makedonce
|
Датум на внесување: 26.Декември.2007 во 00:53
Не запирајте ја темава. Еден ден поколенијата ќе не осудуваат ако се помириме со оноа кое светот ни го наметнува.
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 30.Декември.2010 во 10:32
da be,..svetot ti ja nametnal sjajnata beda vo koja ziveesh !
...inache,...sega mi e jasno zoshto e i bezimena, ...pa,koga nemalo koj da ja krsti !
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
|