Испечати | Затвори го прозорот

Илуминати

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Мистерии и астрологија
Опис на форумот: Хороскоп, сонови, гледање во кафе, во карти, во раце, во НЛО...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=8197
Датум на принтање: 18.Јуни.2024 во 07:36
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com


Тема: Илуминати
Постирано од: Isis
Наслов: Илуминати
Датум на внесување: 30.Јуни.2007 во 11:34
Илуминати (или Illuminati Ones како што се нарекуваат самите поради просветленоста од знаењето што само тие го поседуваат) е тајно светско здружение во кое е сконцентрирана целата светска моќ од антички времиња. Своето влијание започнуваат да го шират од Средниот и Блискиот Исток (Вавилон, Египет), а подоцна преземајќи контрола над Европа. Подоцна преку Британската и другите европски империи ја преземаат Америка, Африка, Австралија, Нов Зеланд и Азија.

Кога моќта на овие империи ослабнала и тие се повлекле од овие региони, Илуминати оставаат зад себе добро разработена тајна мрежа и крвни линии кои се следат со децении.
Се вели дека таа е одржувана преку речиси обсесивно вкрстување на европските кралски и аристократски фамилии, како што тоа го прават т.н. Источни Фамилии во САД, од кои произлегуваат лидерите на слободна Америка. На секои претседателски избори, почнувајќи од 1789 па наваму, победува кандидатот со најевропски-кралски гени. Од 42 претседатела на САД дури 33 имаат директна генетска врска со само ДВАЈЦА ЛУЃЕ - Alfred The Great (крал на Англија) и Charlemagne (француски монарх).

Се шпекулира дека самата независност на USA е намерно изрежирана за да се забрза контролата на светот и Freemason-ите ја добија војната.
Како потврда на ова тврдење се посочува на еден мал детал: класичните симболи на Илуминати, кои влечат корени од древниот Египет, се вметнати во дизајнот на Големиот Печат направен од основачите на независна Америка (ги има на некои од долар банкнотите). Се работи за симболите - пирамида и т.е. all-seeing eye. Вметнати се и 2 латински фрази: Annuit Coeptis и Novus Ordo Seclorum. Или: Прогласување на раѓањето, креацијата или доаѓањето и А New Order of Ages.Коментари:
Постирано од: Isis
Датум на внесување: 30.Јуни.2007 во 11:36
Иам некои тврдења дека и преку религијата, медицината, медиумите илуминатите ја контролираат масовната популација. Така да со помош на религијата лугето се откинати од вистинското знаење за тоа кои се, ги убедиуваш во нивната ограничена моќ да ја контролираат својата судбина и своите животи. Токму поради ова религијата е едно од најсилните оружја на Илуминати. Религијата го поттикнува стравот од судот Господов кој може да те снајде ако не веруваш во вистината, книгата и системот. Различните религии им дадоа на Илуминати оружје за поделба на луѓето, а главните пропагатори на религиозните догми, ве уверувам, не веруваат ни трошка од тоа што го проповедаат на своите следбеници. Еве неколку 'брзи' информации:
- Стариот Завет зборува за Синовите на Господ кој се смешале со ќерките на луѓето и ја креирале расата Нефилим.
- На глинените табли на античките Сумери најдени во 19тиот век се зборува за раса на богови именувани како Anunnaki или преведено оние кои од рајот на земјата дојдоа.


-------------


Постирано од: Isis
Датум на внесување: 30.Јуни.2007 во 11:36

Илуминатите имаат структура во многубројните Братства низ светот, и тоа: Bilderbergers, the Council on Foreign Relations, The Knights of the Garter, The Knights of Malta, The 33rd Degree Masons, the Rhodes Scholars, The Skull and Bones и the Trilateral Commission. Знаењето е моќ! Со оваа структура кај самите Илуминати се оделуваат неколкумина во кој е сконцентрирано целокупното знаење на работите што се случуваат. Тоа е т.н. Глобална Елита, која е контролирана од т.н. Prison Warders од 4-тата димензија, ентитети која ја имаат ултимативната контрола и знаење.


-------------


Постирано од: Палестинец
Датум на внесување: 30.Јуни.2007 во 11:37
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

Нефилим.
-
Нефталим е правилно.


-------------
Подобро ужасен крај, отколку ужаси без крај.


Постирано од: rome
Датум на внесување: 30.Јуни.2007 во 14:56
bravos acceleria i nie mnogu gi pratime ovie site grupi oti ne se bas za naseto dobro.no i se dosta tajni ama ima mnogu Hristiani sto gi pratat so praat nis svetot.i drugo razbravne deka three masons vlegle i postojat vo mk.za zal .drugo poveketo popoj vo katolickata vera se vo free masons.

-------------
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel


Постирано од: evrazesko
Датум на внесување: 30.Јуни.2007 во 19:08
accelera Clap

 Илуминатите не ги измислиле сите религии. И не може да се измисли религија за да се контролира народ.Ова го кажуваш како неверник бидејќи верникот знае на Кој се поклонува. Ако пак си неверник  во Христовата православна црква тогаш каква е смислата да зборуваш за илуминатите. Можеби си агностицис. Меѓутоа агностицизмот е поврзан со раволуциите на илуминатите и масоните.
  Морам да ти кажам дека во Стариот завет не пишува така.
Така пишува во апокрифните Јубилеи и Енохова книга. Имено таму како Синови Божји се толкуваат паднатите ангели или пак воопшто ангели. Мегутоа библијата под Синови Божји според православното учење ги подрзабира потомците на Сет кои отпаднале па отишле по ќерките на Каин па се родиле џинови. Тие меѓутоа исчезнале во потопот.
  Според истите апокрифни материјали, (Јубилеи гл 8) дури и по потопот пак се родил Каинан  кој сакајки да си изгради град ги пронашол книгите на старите претпотопски религии на Анунаките и така тој го обновил работењето со господарот на занаетите па од него потекнала Вавилонија. Во тоа веруваат илуминатите бидејќи се духовни чеда на ѓаволот. Ние веруваме во Господ Христос.
 
  Библијата ја зборува Вистината кој верува ќе се спаси.


-------------
alen


Постирано од: Isis
Датум на внесување: 09.Август.2007 во 21:59
Илуминатите се група тајни владетели кои до 1989 год. биле најуспешни
во тој домен. Тоа е група на луѓе која се развила директно од ’Древните просветлени
на пророкот на Баварија’. Илуминатите од овој вид, ги основал Adam Weishaupt во
1775 год. Ова поглавје во историјата на Илуминатите започнало во местото
Ingostadt, во Баварија.
   Се верува дека тие се од различно потекло. Витешкиот ред, за време на
крстоносните војни, преминал во ’Витешки темплари’ кои, подоцна, се расформирале
и поголемиот дел од нив биле уништени од страната на француската монархија.
Распаѓањето на Темпларите довело до создавање на многу масонски организации
како и други европски тајни здруженија. Некои од преостанатите Темплари ги научиле
методите и ритуалите на еден египетски затворен култ кој бил познат под името
Илуминати(просветлените) на(од) богот Ра’. Токму овие Темплари го превземале
името Илуминати и продолжиле да се развиваат. Се стопиле со луѓе-познавачи на
тантра-јога и практикувале духовно-телесни медитации и вежби. Исто така,  ги
прифатиле методите и концептите на еден муслимански култ како и на различни
христијанско-спознајни религии.  Ова е моментот кога Adam Weishaupt ги организирал
Илуминатите во ’Древните просветлени на пророкот на Баварија’.
   Почнале со придобивање на масони кои подоцна ги инфилтрирале во
масонските организации. Регрутирале политичари и јавни службеници за продор во
во владата на Баварија и пошироко. Целите на Илуминатите се лошо толкувани.
Сите знаат за примарната цел, доминација со светот. Останатите цели биле:
трансцедентално просветлување, бесмртност, се’знаење и се’моќ. Илуминатите се
пробиле во сите сфери за контролирано влијание на човештвото и полека добиле
апсолутна контрола. Нивните цели вака ги толкуваат: трансценденталната илуминација,
според нив, значи ослободување на умот од сите земни окови и граници. Тие тежат кон
илуминација и го комбинираат ова со астрална проекција и останатите психофизички
способности. Бесмртноста(неумирањето) => доколку владееш со светот половина век,
тогаш не е нужно  да сакаш од тоа да се одрекнеш после смртта. Според нив, постојат
повеќе ’методи за бесмртност’ кон кои Илуминатите тежнеат, вклучувајќи ја тука
постојаната структура на дух/тело, алхемијата и магичните напитоци, духовната
структура на сочувана на комјпутер/робот, криогенетиката и генетските промени.
     Тие веруваат дека можат да станат сезнајни со помош на илуминација и силни психички
моќи. Семоќност? Кој е најдобриот начин за управување со светот, ако не да се биде Бог?!
Денес тие се 13-те најбогати и најмоќни фамили во светот: Rotsildi(Bauer), Bruce, Cavendish
(Kenedi), De Medici, Hanover, Hapsburg, Krupps, Rockefeller, Plantagenet, Romanov, Sinclair
(St. Clair), Warburg (Del Banco), Windsor (Saxe), Coburg i Gothe. Велат дека кога на чело на
секоја земја/држава ќе има нивен човек, тогаш ќе ја воведат нивната религија која е мешавина
на сатанизам и кабала. Сите религии се измислени од нив со цел манипулација на луѓето.
Ќе исценираат враќање на Исус на земјата, како што (некои сметаат) тоа го направиле
со слетувањето на месечината и тогаш под заштита на месаја кој се вратил, луѓето, кои веќе
технотронички се контролирани, лесно ќе се убедат во постоење на нова вистинска религија.
Примери за нивната манипулација има во книгата ’Света крв, свет грал’.


-------------


Постирано од: sensei
Датум на внесување: 15.Август.2007 во 16:11
Iluminatite se najvisokiot sloj vo hierarhijata na masonskoto dvizenje.

-------------
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it


Постирано од: misterious
Датум на внесување: 24.Септември.2007 во 20:59
АЦЕЛЕРА би можела да ми кажиш која литература ја читаше за масоните и илуминатите? Одсекогаш ме интересирала таа тема и сум читала многу спротиставени мислења, па не ми е на одмет и ова да го прочитам. голема%20насмевка
Фала 


Постирано од: Isis
Датум на внесување: 25.Септември.2007 во 02:18
Originally posted by misterious misterious напиша:

АЦЕЛЕРА би можела да ми кажиш која литература ја читаше за масоните и илуминатите? Одсекогаш ме интересирала таа тема и сум читала многу спротиставени мислења, па не ми е на одмет и ова да го прочитам. голема%20насмевка
Фала 
Воглавно книги на интернет во ПДФ формат.Морам да напоменам дека напишаното е само пренос на информации и не е мој личен став.И еден пријател ми прати електронска книга на оваа тема.Пиши ми ЛП со мејл ако сакаш да ти ја пратам книгата


-------------


Постирано од: ASTRIX
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 11:47
Имам чуено дека еден македонец бил ‘член‘ на масоните голема%20насмевка


Постирано од: Kristin969
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 14:27
ne znam dali ke se oddalecam od temata ako gi spomnam tuka jezuitite (ili isusovci, kako sakate taka) i ovoj sajt koj go otkriv pred izvesno vreme....
a sto e tocno, procenete sami.......
 
http://www.vaticanassassins.org - www.vaticanassassins.org
 
 
 


-------------
Ljubov i Svetlina!


Постирано од: kum
Датум на внесување: 07.Октомври.2007 во 13:58
vazno e da se napomene i toa deka skoro 99% od amerikanskite pretsedateli se clenovi na iluminatite zapocnuvajci od george washington(prviot) pa se do J.F.K...i normalno tie posle nego
mnogu ima da se pisuva za ovaa tema...no da ne dolzam mnogu...bi vi preporacal edna kniga od Jim Mars-Svetskite zagovori
Vo nea ima dosta informacii za toa koj se clenuva vo iluminatite... a i na vtorata strana ima edna mnoogu ubava poraka za site onie koi ke zapocnat da ja citaat taa kniga

Mislam edka ja imam taa kniga
-------------
JOIN THE FAMILY


Постирано од: forester 0111
Датум на внесување: 14.Ноември.2007 во 12:41

Do ACELERA

jas sum nov clen i bi te molel ako ima sansa da mi ja ispratis elektronskata forma na knigata za iluminatite

Bi ti bil blagodaren

email     g.anastasoski.npm@g.mail.com 

pozdrav


Постирано од: Isis
Датум на внесување: 15.Ноември.2007 во 17:21
/

-------------


Постирано од: barmomk
Датум на внесување: 15.Ноември.2007 во 19:55
Dosta ubavo e napisano i objasneto za vlijanieto na Iluminatite vo "SVetskite zagovori" i vooposto za manipulaciite na tajnite drustva. Mn dobro e ukazano i na denesnoto vodenje na svetot od nekolku familii koi korenite im poteknuavat tokmu od Imuminatite... Iskreno najubavo e da se procitaat nekolku knigi pa potoa moze da se diskutira zosto stvarno temava e mn diskutabilna, pa taka da ima mn fakti, no i ne potvrdeni informacii.


Постирано од: barmomk
Датум на внесување: 15.Ноември.2007 во 19:56
A da i vo Makedonija postoi rotari klub koj vsusnost e podrgranok na ne znma tocno koe masonsko zdruzenie vo koe clenuvaat mn mokni faci vo drzavava.


Постирано од: gorostas
Датум на внесување: 16.Ноември.2007 во 02:36
Originally posted by ASTRIX ASTRIX напиша:

Имам чуено дека еден македонец бил ‘член‘ на масоните голема%20насмевка
           
Kolku za informacija ima poeke od eden.


-------------
gudjum


Постирано од: gorostas
Датум на внесување: 16.Ноември.2007 во 02:38
Nabavete ja ,,iluminati''od Vilijam Dz Saton i se ke vi bide jasno.
 


 


-------------
gudjum


Постирано од: Палестинец
Датум на внесување: 16.Ноември.2007 во 02:38
Јасно ни е.

-------------
Подобро ужасен крај, отколку ужаси без крај.


Постирано од: gorostas
Датум на внесување: 16.Ноември.2007 во 02:42
Originally posted by Палестинец Палестинец напиша:

Јасно ни е.
AKO SI JA PROCITAL KE TI BIDE
-------------
gudjum


Постирано од: Палестинец
Датум на внесување: 16.Ноември.2007 во 02:44
За да знам дали има во Македонија повеќе од еден масон, не ми е потребна горенаведената книга.

-------------
Подобро ужасен крај, отколку ужаси без крај.


Постирано од: Isis
Датум на внесување: 16.Ноември.2007 во 02:48
/

-------------


Постирано од: Палестинец
Датум на внесување: 16.Ноември.2007 во 02:52
А Горан Тозија?

-------------
Подобро ужасен крај, отколку ужаси без крај.


Постирано од: Isis
Датум на внесување: 16.Ноември.2007 во 02:54
/


-------------


Постирано од: gorostas
Датум на внесување: 16.Ноември.2007 во 02:56
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

Иам некои тврдења дека и преку религијата, медицината, медиумите илуминатите ја контролираат масовната популација. Така да со помош на религијата лугето се откинати од вистинското знаење за тоа кои се, ги убедиуваш во нивната ограничена моќ да ја контролираат својата судбина и своите животи. Токму поради ова религијата е едно од најсилните оружја на Илуминати. Религијата го поттикнува стравот од судот Господов кој може да те снајде ако не веруваш во вистината, книгата и системот. Различните религии им дадоа на Илуминати оружје за поделба на луѓето, а главните пропагатори на религиозните догми, ве уверувам, не веруваат ни трошка од тоа што го проповедаат на своите следбеници. Еве неколку 'брзи' информации:
- Стариот Завет зборува за Синовите на Господ кој се смешале со ќерките на луѓето и ја креирале расата Нефилим.
- На глинените табли на античките Сумери најдени во 19тиот век се зборува за раса на богови именувани како Anunnaki или преведено оние кои од рајот на земјата дојдоа.
Toa okolu medicinata i mediumite mozam da se soglasam,no koga se raboti za religijata mislam deka ti e pogresno.Ne znam dali znaes deka iluminatite imaat  kodeks ,odnosno tocki spored koi treba da dejstvuvaat.Tie tocki se deset na broj,kako pandan na desette bozji zapovedi vo hristijanstvoto.Edna od tie tocki glasi;da se unisti religijata kaj covekot .osobeno hristijanstvoto.Sto se odnesuva do rasata Nefilim ,toa go imas procitano vo tie gnosticki spisi koi imaat za cel da ja potkopuvaat verata kaj covekot.Dokolku sakas bi ti ispratil nesto na taa tema.-------------
gudjum


Постирано од: forester 0111
Датум на внесување: 16.Ноември.2007 во 08:36

   Konecno ja dobiv ti Blagodaram
Se nadevam deka vikeddov ke imam vreme da ja razgledam
Zosto denes imam premnogu rabota

pozdrav
-------------
ANASTASOSKI


Постирано од: starchild
Датум на внесување: 22.Ноември.2007 во 18:26
Originally posted by gorostas gorostas напиша:

Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

Иам некои тврдења дека и преку религијата, медицината, медиумите илуминатите ја контролираат масовната популација. Така да со помош на религијата лугето се откинати од вистинското знаење за тоа кои се, ги убедиуваш во нивната ограничена моќ да ја контролираат својата судбина и своите животи. Токму поради ова религијата е едно од најсилните оружја на Илуминати. Религијата го поттикнува стравот од судот Господов кој може да те снајде ако не веруваш во вистината, книгата и системот. Различните религии им дадоа на Илуминати оружје за поделба на луѓето, а главните пропагатори на религиозните догми, ве уверувам, не веруваат ни трошка од тоа што го проповедаат на своите следбеници. Еве неколку 'брзи' информации:
- Стариот Завет зборува за Синовите на Господ кој се смешале со ќерките на луѓето и ја креирале расата Нефилим.
- На глинените табли на античките Сумери најдени во 19тиот век се зборува за раса на богови именувани како Anunnaki или преведено оние кои од рајот на земјата дојдоа.
Toa okolu medicinata i mediumite mozam da se soglasam,no koga se raboti za religijata mislam deka ti e pogresno.Ne znam dali znaes deka iluminatite imaat  kodeks ,odnosno tocki spored koi treba da dejstvuvaat.Tie tocki se deset na broj,kako pandan na desette bozji zapovedi vo hristijanstvoto.Edna od tie tocki glasi;da se unisti religijata kaj covekot .osobeno hristijanstvoto.Sto se odnesuva do rasata Nefilim ,toa go imas procitano vo tie gnosticki spisi koi imaat za cel da ja potkopuvaat verata kaj covekot.Dokolku sakas bi ti ispratil nesto na taa tema.


od kaj moze da gi znaes ti kodeksite na tie sto se na vrvot na piramidata na 13 te velicestveni ?????


Постирано од: oAr
Датум на внесување: 14.Јануари.2008 во 02:52

Мене многу ми се допаѓа холивудскиот филм XMan, каде сите луѓе со натприродни способности се поделени на две групи лоши и добри.

Мислам дека има допирни точки со темава донекаде.


Постирано од: EVIL-B
Датум на внесување: 14.Јануари.2008 во 07:32
Vaka brat iluminati ne se luge so natprirodni spososbnosti tuku toa ti e poprosto kazano edna grupa na luge koja saka da gospodari so svetot.Imam citano knigi i imam gledano mnogu dokumentarki za niv a ako saka nekoj mozam i po opsirno da vi citiram delovi ako sakate podobro da gi zapoznaete niv i nivnite idei za unistuvanje na svetot.


Постирано од: oAr
Датум на внесување: 14.Јануари.2008 во 18:26
Veruvam deka svet bez kontrola ne bi bil toa shto e denes, bi bil anarhija. a deka sakaat da go unistat svetot, neznam, ne sum nacitan na taa tema.
Shto bi storil jas za toa kako "obicen smrtnik", a ne del od grupata iluminati ili bilo koja druga sekta?
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 13.Февруари.2008 во 00:04
golemiot svetski zagovor голема%20насмевка nikola nikolov ... knigoizdavatelstvo djurdja голема%20насмевка .... a ubavo e i da se nabavi " kremanski prorostva " .. ima i svoj site http://www.uzice.net/kremansko/

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН


Постирано од: moira
Датум на внесување: 16.Февруари.2008 во 23:33
Originally posted by oAr oAr напиша:

Veruvam deka svet bez kontrola ne bi bil toa shto e denes, bi bil anarhija. a deka sakaat da go unistat svetot, neznam, ne sum nacitan na taa tema.
Shto bi storil jas za toa kako "obicen smrtnik", a ne del od grupata iluminati ili bilo koja druga sekta?

Anarhijata vo svetot ja sozdavaat tokmu tie koi go kontroliraat!

-------------
...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...


Постирано од: Astra
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 11:04
Здраво,
Малку да ви се придружам на темава. Се сложувам со вас генерално околу вашето мислење за илуминатите. Со оглед на тоа дека моќта/контролата е во нивни раце, нас не ни се пишува многу розово. Ме интересира дали можете да препорачате и друга литература освен оваа што веќе ја наведовте?
И дали некој ја има читано Досие Омега-Милан Видојевиќ и Комитет 300-Џон Кол(е)ман?Ако некој ги читал го/ве молам за мислење за овие книги.Благодарам.
Би се сложила со Моира дека токму тие и ги создаваат кризите а за тое воедно убаво ни го перат мозокот преку медиумите дека тоа е праведно,хумано, човечно итн. Но за жал ние само одмавнуваме со главата демек тоа не можно тоа нас да ни се случува и продлжуваме понатаму, а не гледаме дека веќе сме се фатиле на јадицата.И така се во круг. Проблемот е што за сега(барем мене не ми е познато)не гледам некој да се зафатил со одрмсување на овој јазол. Можеби некој и пробал, но веројатно се соочил со многу тешкотии или пак тоа го чинело живот.


Постирано од: sensei
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 11:23
Izvorna literatura se naogja tesko, zosto ima mnogu cenzura. A isto taka ima i mnogu gjubre, taka sto treba vnimatelno da se filtrira. Eve nesto interesno:


http://knud.eriksen.adr.dk/Controversybook/ - http://knud.eriksen.adr.dk/Controversybook/http://www.mindcontrolforums.com/svali_speaks.htm - http://www.mindcontrolforums.com/svali_speaks.htm


-------------
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it


Постирано од: Astra
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 11:54
Ти благодарам за линковите.На овие досега не сум налетала. Гледам дека тука се спомуваат и програмирањата на луѓето и ритуалите.Ќе биде корисно.


Постирано од: sensei
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 16:35
http://www.youtube.com/watch?v=_Qy97pFDLig - http://www.youtube.com/watch?v=_Qy97pFDLig

Toplo preporaclivo.


-------------
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it


Постирано од: blue666
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 18:34
http://www.glm.org.mk/mk/index.html - http://www.glm.org.mk/mk/index.html
Постирано од: blue666
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 18:36
Najdeno na internet.Prasanje
"Did the Illuminati ever exist? Are they a myth?"Odgovor
"I guess it depends what you mean by the term. Originally the term "Illuminati" was a Greek reference to anyone who was baptised as a Christian.

In the 1500s, Mystical Spanish sect, also adopted the name illuminati. But they did not last long.

Later, the title of illuminati was used by a secret society founded by Adam Weishaupt that aimed to combat religious thinking and encourage rationalism. Weishaupt was a professor at the University of Ingolstadt (in modern Germany) around in the 1770s. Weishaupt began planning a group to challenge authoritarian Catholic actions in 1775, the group (under a different name) was announced on May 1, 1776. This group evolved into the Illuminati. This Illuminati was suppressed in a series of edicts between 1784 and 1787, and Weishaupt himself was banished in 1785.

It is this group that usually forms the basis of conspiracy theorists who think there is some secret society controlling the world. Personally, I have seen no evidence to suggest that the group was not a rather small and ineffectual one that died out in the 1780's, about 10 years after it began."Постирано од: zidarski
Датум на внесување: 23.Февруари.2008 во 04:32
Sega prv pat naletuvam na temava, a imam pishuvano dosta za ova vo drugi podforumi... neverojatno na kakvi se raboti lugjeto mozhe da poveruvaat samo za da si gi opravdaat sopstvenite nevolji...


Постирано од: bond....james b
Датум на внесување: 23.Февруари.2008 во 11:54
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Sega prv pat naletuvam na temava, a imam pishuvano dosta za ova vo drugi podforumi... neverojatno na kakvi se raboti lugjeto mozhe da poveruvaat samo za da si gi opravdaat sopstvenite nevolji...
   bas taka!,..........i ova e tipicno za makedoncite!


-------------
You live only ONCE!


Постирано од: Astra
Датум на внесување: 26.Февруари.2008 во 11:39
Mozebi mestoto ne mu e tuka, ama nekako najsoodvetno mi bese ovde da go stavam linkot

http://kiev1.org/page-1011.html
Knigata e prevedena i na srpski ama kaj nas vo knizarite jas barem ja nemam videno.
http://www.dobra-knjiga.com/Home.asp?AutorID=3864

-------------
What you see,hear and feel is not always true.


Постирано од: zidarski
Датум на внесување: 26.Февруари.2008 во 14:53
Povtorno istata prikazna... Komitet 300, Bilderberg, masoni, iluminati, i koj li ne, se vo ist kosh staveno... Mnogu lugje treba da sfatat deka vakvi knigi se pishuvaat za avtorot da zaraboti i edinstvena konspiracija shto ja ima e vsushnost toa shto avtorot pishuva svoi pretpostavki, gi prezentira kako fakti i dobro zarabotuva od toa.
Ako site tie "organizacii" se takvi kakvi shto se prezentirani po knigite, dali mislite deka knigite kje bea voopshto objaveni?! Dali mislite deka ako raboti Komitet 300 na toj nachin na koj e pretstaven, deka avtorot kje sheta slobodno po ulici, kje drzhi predavanja po konferencii, kje pishuva za vesnici, kje objavuva knigi...?


Постирано од: MusketaR
Датум на внесување: 26.Март.2008 во 06:28
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Povtorno istata prikazna... Komitet 300, Bilderberg, masoni, iluminati, i koj li ne, se vo ist kosh staveno... Mnogu lugje treba da sfatat deka vakvi knigi se pishuvaat za avtorot da zaraboti i edinstvena konspiracija shto ja ima e vsushnost toa shto avtorot pishuva svoi pretpostavki, gi prezentira kako fakti i dobro zarabotuva od toa.
Ako site tie "organizacii" se takvi kakvi shto se prezentirani po knigite, dali mislite deka knigite kje bea voopshto objaveni?! Dali mislite deka ako raboti Komitet 300 na toj nachin na koj e pretstaven, deka avtorot kje sheta slobodno po ulici, kje drzhi predavanja po konferencii, kje pishuva za vesnici, kje objavuva knigi...?


Ako go ubijat ke bide sigurno deka postojat a taka e 50:50

-------------
...:::My Life My Rules:::..Постирано од: zidarski
Датум на внесување: 26.Март.2008 во 13:58
Pa ne bash... ne mora da go ubijat, ednostavno - ako deluvaat na toj nachin, na koj avtorite tvrdat, dali mislite deka tie knigi bi bile izdavani od glavnite izdavachki kukji po svetov i deka bi mozhele takvite lugje da drzhat predavanja po univerziteti i razni konferencii...?! Ima mnogu nachini da se sprechi nekoj da deluva, ne stanuva zbor za ubistvo.


Постирано од: MusketaR
Датум на внесување: 26.Март.2008 во 15:30
Pa i ako se potrudat da gi sprecat de nemora da gi ubijat nema da ti bide malku sumlivo

-------------
...:::My Life My Rules:::..Постирано од: Majkl
Датум на внесување: 21.Јуни.2008 во 03:16
Некаде прочитав дека Илуминатите(лат.Просветлените) ги сметаат Масоните(тајно здружение на Слободните Ѕидари)само за „...корисни будали„.

Инаку нема фајде од детално навлегување во светски заговори. Се што може да се направи е секој да тежнее да се менува себе си тргнувајќи од правилото она што не сакаш да ти се прави тебе, не го прави ни ти на друг или трет. Така и светот постепено би се променил кон подобро а сите тајни и јавни диктатори ќе ја изгубат својата моќ бидејќи ќе нема доволно изврштели на заговорот.


Постирано од: cillo
Датум на внесување: 31.Јануари.2009 во 11:49
A bre drugar zidarski mozebi i nema da go procitas komentarot no ne e bitno moe da si kazam sto si mislam i mislam deka i ti si samo eden od mnogute sto mislat deka se znaat.Sakas da kazas deka sega od ovoj moment treba tebe da ti poveruvame i da trgneme po tvoeto razmisluvanje.Za kakvi pa ti pretpostavki voopsto i zboruvas.So koe pravo be drugar.Od vakvi kako tebe da ti kazam na ovie nasi forumi ama voopsto i ne mi se ucestvuva.Zosto ednostavno ne ja komentiras knigata kako kniga.Onaa sto e vnatre ako bas i ja imas procitano.A za tvojo podobra informiranost mozam da ti kazam deka ovaa i ne e prva takva kniga.No zosto i da ti kazuvam koga ti mozebi i si odposle od onaa 1984 godina...


Постирано од: becenevem
Датум на внесување: 07.Март.2009 во 16:48
tie sto se mislat iluminati mislat deka se prosvetleni,
vo golema zabluda se, ama im se moze


Постирано од: Highlander969
Датум на внесување: 08.Март.2009 во 23:26
Knigite na Dejvid Ajk (David Icke) mnogu ubavo ja razrabotuvaat ovaa tema. tri od niv moze da simnete i od ovoj sajt besplatno:

http://www.baneprevoz.com/bane/bok/index3.php


Постирано од: Searcher
Датум на внесување: 26.Март.2009 во 14:15
(Izvini, no ova mnogu naivno od tvoja strana...epten)
Go editirav tekstov.


Постирано од: Searcher
Датум на внесување: 26.Март.2009 во 14:20
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Povtorno istata prikazna... Komitet 300, Bilderberg, masoni, iluminati, i koj li ne, se vo ist kosh staveno... Mnogu lugje treba da sfatat deka vakvi knigi se pishuvaat za avtorot da zaraboti i edinstvena konspiracija shto ja ima e vsushnost toa shto avtorot pishuva svoi pretpostavki, gi prezentira kako fakti i dobro zarabotuva od toa.
Ako site tie "organizacii" se takvi kakvi shto se prezentirani po knigite, dali mislite deka knigite kje bea voopshto objaveni?! Dali mislite deka ako raboti Komitet 300 na toj nachin na koj e pretstaven, deka avtorot kje sheta slobodno po ulici, kje drzhi predavanja po konferencii, kje pishuva za vesnici, kje objavuva knigi...?

Izvini, no ova mnogu naivno od tvoja strana...epten


Постирано од: Astra
Датум на внесување: 29.Март.2009 во 01:45
Searcher PP-to ti e prepolno nemozev da ti pratam PP.
A David Icke ne go potcenuvajte, ima dosta vistina vo negovite dela...no koj cita i koj razmisluva trezveno i gleda pod povrsinata.


-------------
What you see,hear and feel is not always true.


Постирано од: becenevem
Датум на внесување: 14.Април.2009 во 16:23
Originally posted by Astra Astra напиша:

Searcher PP-to ti e prepolno nemozev da ti pratam PP.
A David Icke ne go potcenuvajte, ima dosta vistina vo negovite dela...no koj cita i koj razmisluva trezveno i gleda pod povrsinata.

samo tie go potcenuvaat

sto mu se plasat


Постирано од: mmomirovski
Датум на внесување: 03.Мај.2009 во 18:05
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Pa ne bash... ne mora da go ubijat, ednostavno - ako deluvaat na toj nachin, na koj avtorite tvrdat, dali mislite deka tie knigi bi bile izdavani od glavnite izdavachki kukji po svetov i deka bi mozhele takvite lugje da drzhat predavanja po univerziteti i razni konferencii...?! Ima mnogu nachini da se sprechi nekoj da deluva, ne stanuva zbor za ubistvo.


На ова може логично да следува прашањето, кој ги контролира водечките издавачки куќи

David Icke имал свое предавање на Oxford Union... Доволно престижно

Што се однесува за спречувањето, поефективно е некого да дискредитираш отколку да убиеш.


Постирано од: mmomirovski
Датум на внесување: 03.Мај.2009 во 18:21
Originally posted by moira moira напиша:

Originally posted by oAr oAr напиша:

Veruvam deka svet bez kontrola ne bi bil toa shto e denes, bi bil anarhija. a deka sakaat da go unistat svetot, neznam, ne sum nacitan na taa tema.
Shto bi storil jas za toa kako "obicen smrtnik", a ne del od grupata iluminati ili bilo koja druga sekta?

Anarhijata vo svetot ja sozdavaat tokmu tie koi go kontroliraat!


Диоклицијанова дијалектика или новомедерно печено, проблем-реакција-решение.


Постирано од: mmomirovski
Датум на внесување: 03.Мај.2009 во 18:24
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Povtorno istata prikazna... Komitet 300, Bilderberg, masoni, iluminati, i koj li ne, se vo ist kosh staveno...


Чудна работа, се исти имиња се вртат, јас тука би додал трилатералната комисија, Клубот од Рим... Сигурно е коенциденција, нема шанси да е случајноИспечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk