Движење на атомот по права линија
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Филозофија и психологиjа
Опис на форумот: „Разно“ ама на повисоко ниво
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=8169
Датум на принтање: 15.Јануари.2025 во 21:42 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Движење на атомот по права линија
Постирано од: R-C-F
Наслов: Движење на атомот по права линија
Датум на внесување: 28.Јуни.2007 во 22:05
sakam da slusnam mislejne za ovaa statija od site koi ja razbrale
------------- M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
Коментари:
Датум на внесување: 30.Јуни.2007 во 00:27
ima li na forumov nekoj sto ucel pravo ili filozofija
|
Постирано од: that's me
Датум на внесување: 30.Јуни.2007 во 00:46
eve jas nemam pojma so guvoris
------------- Пази,памтам к'ту слон.
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2007 во 01:04
pa dali znaes sto e atom i dali mozes da go zamislis negovoto dvizejne
ako vejke si sposobna toa da go npravis daj mislejne za dvizejneto na atomot po prava linija odnosno daki toa bi bilo vozmozno a ako ne bi bilo sto bi se slucuvalo so nego ili so niv ako razmisluvas za grupa na atomi
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 30.Јуни.2007 во 01:28
Toa ne e taka ednostavno kako sto go postavuvash, no ako e tochno onoa sto pretpostavuvam deka sakas da prashas, togas DA nie lugjeto mozheme da go menuvame dvizhenjeto na subatomskite chestichki koi, vo sekoj sluchaj, se gradben materijal na atomite.
Sega ne mi se rashiruva na ovaa tema bidejki ke treba da se pishuvaat celi tomovi od kvantna mehanika i ne znam kako lugjevo ke go prifatat toa. Do sega nekolku pati sme zachnale temi od kvantna mehanika i se se zavrshuvalo so kakafonija od komentari bez nikakov zakluchok. Smatam deka iako temava ima filozofska implikacija podobro bi odgovarala na podforumot za nauka i tehnika.
Ako imash nesto interesno ka kazheis, poveli izjasni se.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2007 во 02:30
po se izgleda mnogu dusi ucat pravo i filozofija ama popusto za nekoi statii sto gi procitale nemozat po nikoja cena da se setat
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2007 во 02:35
inaku cenet gospodine so pomos na dvizejneto na atomot i negovite skrsnuvajna se opisani dvizejnata covekot i od taa definicija spored skrsnuvajnata i odbivajnata na atomot ajde kazi ti koj ti bese posledniot pravec so sto ti skrsna od nego i se prikluci na temava i od sto bese odbivajneto za da se smeni tvojot pravec.................
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2007 во 02:45
Toa e napraveno po zakonot na atrakcija.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2007 во 03:12
Messenger напиша:
Toa e napraveno po zakonot na atrakcija. |
bidi po precizen
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2007 во 04:42
Veke rekov deka nemam namera da pishuvam stranici i stranici tekst okolu neshto shto na krajot sepak nema da bide razbrano. Ke treba da zavrsham so zborovi koi ke velat deka poslednite dostiganja na kvantnata mehanika potvrduvaat deka nie ja determinirame realnosta za nas i deka sme kako carot Midas koj nikogas ne mozhel da ja sogleda vistinata na nestata bidejki sekogas so svojot dopir ja pretvaral vo zlato. Toa ke ne odvede do zakluchokot deka kako neddeliv del od Kreacijata nie vsushnost sme soKreatori, pa toa ke gi razbranuva duhovite na chlenovite od podforumot na Veronauka i od tamu ekspresno ke dojde adzjija da me prekori i nekoj drug da me anatemisa...i t.n. i t.n.
No zatoa ti poveli i objasnuvaj sto znaes i sto mislish, pa jas ke chitam so interes.
|
Датум на внесување: 04.Јули.2007 во 10:05
veronaukata nikogas ne se bavela so zakonite na prirodata a nikogo i ne sprecuvala da gi proucuva, a sto se odnesuva do toa sto nie so pomos na zakonite na prirodata go dokazuvame dvizejneto na covekot niz svoiten sveri , so toa ne dokazuvame deka duhot na boga ne e so nego taka da nema potreba nikoj od forumot za veronauka da ni se luti
ottuka gledano slobodno mozes da se izrazis za dvizejneto na atomite po prava linija
|
Постирано од: str8up
Датум на внесување: 04.Јули.2007 во 10:15
atomite neka si se dvizat kako sakaat, a za DEXTER'S na forumov...
------------- igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot
|
Постирано од: Dogi
Датум на внесување: 04.Јули.2007 во 10:36
Messenger напиша:
Toa ne e taka ednostavno kako sto go postavuvash, no ako e tochno onoa sto pretpostavuvam deka sakas da prashas, togas DA nie lugjeto mozheme da go menuvame dvizhenjeto na subatomskite chestichki koi, vo sekoj sluchaj, se gradben materijal na atomite.
Sega ne mi se rashiruva na ovaa tema bidejki ke treba da se pishuvaat celi tomovi od kvantna mehanika i ne znam kako lugjevo ke go prifatat toa. Do sega nekolku pati sme zachnale temi od kvantna mehanika i se se zavrshuvalo so kakafonija od komentari bez nikakov zakluchok. Smatam deka iako temava ima filozofska implikacija podobro bi odgovarala na podforumot za nauka i tehnika.
Ako imash nesto interesno ka kazheis, poveli izjasni se. |
движењето на атомите или атомот во права линија е можно, но со употреба на надворешна сила.
------------- Јас сум мајстор!
http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
|
Датум на внесување: 04.Јули.2007 во 11:05
Dogi напиша:
Messenger напиша:
Ako imash nesto interesno ka kazheis, poveli izjasni se. |
движењето на атомите или атомот во права линија е можно, но со употреба на надворешна сила.
|
samo ako bi postoel beskonecno prazen prostor za nikogas toj da ne udru vo nesto pa da napravi skrsnuvajne
|
Датум на внесување: 04.Јули.2007 во 16:59
Nisto ne se dvizhi vo prava linija, duri nitu svetlinata (fotoni).
Dvizhenjeto na materijata i energijata vo Kreacijava e rezultanta od atrakciite sto postojat i vladeat vo nea.
|
Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 10:39
Messenger напиша:
Nisto ne se dvizhi vo prava linija, duri nitu svetlinata (fotoni).
Dvizhenjeto na materijata i energijata vo Kreacijava e rezultanta od atrakciite sto postojat i vladeat vo nea. |
gi citaf tvoite postovi i primetiv deka za mnogu raboti imas razbirajne ama ponekogas davas mislejne so plitki misli kako vo slucajov {vleguvas vo zabludi}
inaku koga ne bi postoele dvizejna po prava linija na atomot ne bi postoele i tela so prava forma kako na primer dijamantot.............................
|
Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 14:36
Ima edna golema pravdina vo svetov. Site znaat onolku kolku sto mozhat da razberat vo dadeniot moment.
P.S. Tema za razmisluvanje: kako mozhe naukata da veli deka Zemjata i Vselenata se trkalezni koga jas gledam deka okolu mene se e ramno, vkluchuvajki go i ovoj "flat screen" monitor na koj gi chitam postovive?
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 18:21
Messenger напиша:
Ima edna golema pravdina vo svetov. Site znaat onolku kolku sto mozhat da razberat vo dadeniot moment.
P.S. Tema za razmisluvanje: kako mozhe naukata da veli deka Zemjata i Vselenata se trkalezni koga jas gledam deka okolu mene se e ramno, vkluchuvajki go i ovoj "flat screen" monitor na koj gi chitam postovive? | ne ti veli naukata,..tuku praktikata,...naukata veli deka elektronite se dvizat okolu jadroto na atomot,....i se e bazirano na dvizenje na neshto okolu neshto drugo,....naukata veli deka nema pravo linisko dvizenje,....na dolgi relacii se e krivolinisko,...vodi kon kruzno dvizenje,....duri i svetlinata "skrshnuva".......i ,kakva vrska ima pravoliniskoto dvizenje so dijamantot,..pojma nemam,.....valjda, ,zatoa shto znam onolku kolku shto mozam da razberam vo momentot,...
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 23:33
brza напиша:
Messenger напиша:
P.S. Tema za razmisluvanje: kako mozhe naukata da veli deka Zemjata i Vselenata se trkalezni koga jas gledam deka okolu mene se e ramno, vkluchuvajki go i ovoj "flat screen" monitor na koj gi chitam postovive? | ne ti veli naukata,..tuku praktikata,...naukata veli deka elektronite se dvizat okolu jadroto na atomot,....i se e bazirano na dvizenje na neshto okolu neshto drugo,....naukata veli deka nema pravo linisko dvizenje,....na dolgi relacii se e krivolinisko,...vodi kon kruzno dvizenje,....duri i svetlinata "skrshnuva".......i ,kakva vrska ima pravoliniskoto dvizenje so dijamantot,..pojma nemam,.....valjda, ,zatoa shto znam onolku kolku shto mozam da razberam vo momentot,... |
Vo red, ja prifakam korekcijata.
|
Постирано од: verdana
Датум на внесување: 12.Јули.2007 во 10:27
misterijata e razotkriena
|
Датум на внесување: 12.Јули.2007 во 18:22
po se izgleda deka temava ste ja svatile onolku kolku sto ste mozele ama ne samo vo momentot nego kolku sto mozete non stop da razberete
mnogu jasno e navedeno deka treba da se razgovara za statija koja se uci na praven i na filozofski fakultet poznata pod imeto dvizejne na atomot po prava linija i so pomos na nea se objasnuva dvizejneto na individuata niz opstestvenite sveri na zivotot
a sto se odnesuva do formite koi se oformeni kako rezultat od nasokata na dvizejneto na atomot vo slucajov stanuvase zbor za dijamantot ne e nisto cudno sto koga od sevkupnata materija koja se oddeluvala na posebni materijali dvizejneto na atomite po prava linija ofrmile posebni materijali poznati kako super provodlivi* i momentalno se edno od najskapite vo svetot a site drugi materijali kaj koi atomite zavzemale x dvizejna oformuvajneto na materijalite e od poinakov vid..........................
|
Постирано од: fuja
Датум на внесување: 27.Јули.2007 во 10:34
onoj koj sto zamislil tema na fakultet
dvizenjeto na atomot po prava linija ...
kako mozelo covekot da se smeta kako atom ...
covekot e na scenata za slednata faza :
1. neograniceniot da se oseti ogranicen ... realizirano
2. nie ogranicenite sakame da se osetime neograniceni..
vo faza
3. neograniceniot pak da bide neogranicen ...
ceka nie vo vtorata faza da se podigneme od kalta .. :)
|
Датум на внесување: 10.Август.2007 во 11:54
fuja напиша:
onoj koj sto zamislil tema na fakultet dvizenjeto na atomot po prava linija ...
kako mozelo covekot da se smeta kako atom ...
covekot e na scenata za slednata faza :
1. neograniceniot da se oseti ogranicen ... realizirano 2. nie ogranicenite sakame da se osetime neograniceni.. vo faza 3. neograniceniot pak da bide neogranicen ... ceka nie vo vtorata faza da se podigneme od kalta ..
|
a kako moze na zemjata covekot da pravi eksperimenti vo uslovi isti kako vo vselena
inaku od ova tvoe izlagajne nie site gledame deka si mnogu slab matematicar
zasto ako barem znaese nesto od matematika ke ti bese jasno deka site sistemi so nekolku nepoznati se resavaat po pat na sporedba odnosno spored velicinite dobieni od levata strana na ravenkata gi otkrivame nepoznatite vrednosti od desnata strana
odnosno vo slucajov so pomos na dvizejneto na atomot dokazuvame kako covekot uspeva odnosno ne uspeva vo zivotnite sveri............................................
|
Постирано од: marco_antony
Датум на внесување: 14.Август.2007 во 14:49
kako proceni deka sum slab po matematika ...
ova stvarno me oraspolozi ...
tocno neznam matematika ....
znam infizitimalen rachun ...
------------- PARADISE MACEDONIA
|
Датум на внесување: 18.Август.2007 во 17:47
marco_antony напиша:
kako proceni deka sum slab po matematika ...
ova stvarno me oraspolozi ...
tocno neznam matematika .... znam infizitimalen rachun ...
|
temava ne ja otvoriv za da delam komplimenti
a sto se odnesuva do matematikata malce lujdze ja razbiraat zasto taa e poteska nauka pa i zatoa se narekuva kralica na naukite a ne mislev da recam deka ne znaes kolku se 3 po 3 toa veruvam deka znaes
inaku samiot si napisa takov apsurd povrzan so matematicka logiga i si dobi zasluzen kompliment
|
Датум на внесување: 05.Септември.2007 во 09:01
Датум на внесување: 05.Септември.2007 во 10:41
|
Датум на внесување: 05.Септември.2007 во 10:42
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 05.Септември.2007 во 10:44
samo si pastirate tuka
alal da vi e
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Датум на внесување: 05.Септември.2007 во 10:51
abe anakin nemoj tuka ...
samo me karaat ne sum znael matematika ...
------------- PARADISE MACEDONIA
|
Постирано од: dejanpp
Датум на внесување: 06.Мај.2013 во 19:28
so dvizejneto na atomot po prava linija filozofite sozdale edna nova umetnost na vladeejne a toa se oksidite od razni otrovni rudi i spomenici.eden nedostatok na ovaj sistem mu e toa sto se dvizi po prava linija a pozitivni strani ima mnogu.od sekoj covek mozes da oblikuvas onakov karakter kakov sto ima potreba vlasta.dvizejneto na atomite po prava linija od ovaj sistem moze da se sprecat so pomos na takarecena staza na koja ima ivica pa taka sekoj atom koj ke udri vo ivicata od stazata ke bide ispraten vo zemja ili nazad poradi svojtvata za dvizejne po prava linija. ima mnogu semejstva na koi sudbina im e da bidat zarobeni od vakvi oksidi edinstven spas niv im e ako okolu kujcata izbetoniratt staza najmalku 5 cm visoka. site koi nemaat vakva sudbina vejke ziveat vo kujci obikoleni so stazi pa taka se nedopirlivi. kako ke se snajdat zitelite vo skopje od onolku spomenici tie sto ja znaat tajnava za niv e lesno a drugite po se izgledat se vraboteni vo gratska higiena.
|
|