Mt Net VS On Net
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Технологија
Име на форумот: Интернет
Опис на форумот: Интересни сајтови, интернет пристап...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=7377
Датум на принтање: 23.Ноември.2024 во 02:59 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Mt Net VS On Net
Постирано од: ErVoRuLeZ
Наслов: Mt Net VS On Net
Датум на внесување: 04.Мај.2007 во 15:51
Ajde :) tuka pishete vashe mislenje spored vas koj e podobar internet provajder Mt Net ili On Net ? :) Pozdrav
------------- www.badijala.com Најдобриот македонски warez форум!
|
Коментари:
Постирано од: sensei
Датум на внесување: 04.Мај.2007 во 16:00
Telekabel.
------------- Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
Датум на внесување: 04.Мај.2007 во 16:06
sensei напиша:
Telekabel.
|
mozebi :D ama slusam moj drugari deka mn im varirala brzinata ? :) btw jas ne prasaf ... za telekabel dali e podobar prasaf dali mt net ili on net ? :) ae pozdrav
|
Постирано од: sensei
Датум на внесување: 04.Мај.2007 во 16:24
Abe prasanjevo e zmija da te apne ili magare da ti go bapne
------------- Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
Датум на внесување: 04.Мај.2007 во 16:30
haihaihaihai :)
|
Датум на внесување: 15.Мај.2007 во 13:06
Edno prasanje... dali ima nekoj korisnik na adsl koj go ima paketot max adsl plus od 10 gb ?
|
Постирано од: Sokol
Датум на внесување: 20.Мај.2007 во 17:16
Од почеток многу се залетаа по ОНнет највише заради капацитетот но и брзината (тогаш уште АДСЛ беше 512 мислам).Сега има еден мој другар и што да гледам катастрофа, по 3-4 саата може да нема интернет, брзината сеа е спора и варира.Сепак ја имам АДСЛ и многу голем хендикеп е лимитот на 4ГБ. Ставаат 1536 брзина за побрзо да ги истрошиш тие мизерни 4ГБ.Не ми траат ни 2 недели со економија...
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 21.Мај.2007 во 02:25
isti k*rac,...u dva primerka,....ili i poveke,...................a,be koga ke svatite deka vie makedoncite ste povci muzari?!,....sakav da kazam ,...kravi!!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 22.Мај.2007 во 20:52
Sokol напиша:
Од почеток многу се залетаа по ОНнет највише заради капацитетот но и брзината (тогаш уште АДСЛ беше 512 мислам).Сега има еден мој другар и што да гледам катастрофа, по 3-4 саата може да нема интернет, брзината сеа е спора и варира.Сепак ја имам АДСЛ и многу голем хендикеп е лимитот на 4ГБ. Ставаат 1536 брзина за побрзо да ги истрошиш тие мизерни 4ГБ.Не ми траат ни 2 недели со економија... |
Epa toa si vo pravo trebaa da nakacat limit no ete sega ima nov paket so 10 gb mozesh da migrirash 10 gb 2 mb / s speed.. TOP e toa...
|
Постирано од: Mr.N1no!
Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 17:54
sea sea kaj i dae ke nakacat poso mn klienti izgubija koi si sakaat poveke gb ili no limit kaj i da e ke im smrzne g*mnoto vo g*zot pa ke pokacat
Hopeless man
------------- GAZDATA:--^Мр.[н][и][н][о]^-->
The power of metal=POWER OF Logan Wolverine :@
|
Постирано од: MorbidPagan
Датум на внесување: 27.Мај.2007 во 08:00
Кај мене (Куманово) со Оннет немав проблеми (додуша падна еднаш, кратко), download брзината е константно на 60+ KB/s, така да сеа за сеа екстра задоволен (додека не решат и они да не сјебат скроз на скроз).
|
Постирано од: Ateist
Датум на внесување: 02.Јуни.2007 во 10:31
WADSL дефинитивно, цената и лимитот 10 ГБ кажува се. Не дека е ефтино, но во случај на немање конк*ренција, тоа е тоа.
П.С. за Телекабел има повеќе маани,
1. многу често паѓаат и се нестабилни
2. покриеноста не им е дури ни 50% од градов а што е со другите градови?.
3. Огромна цена за приклучок + модем кој што не кошта повеке од 500 д. ти го наплаќаат 2000 (до скоро 3000)+ никој не кажува дека те обврзуваат да земеш и телевизија која воопшто не ми е потребна така да цената не е 1500 туку 1850 денари месечно.
4. Се што се хостира од он-нет е недостапно за корисниците на телекабел (пробајте на пр. да отворите страната на Огласник М, Он-Нет а има доста и други такви)
|
Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 02.Јуни.2007 во 10:33
се отвараат страните..сите
-------------
|
Постирано од: brmm
Датум на внесување: 02.Јуни.2007 во 14:20
On net ne moze ni da pomisli da se ramni so Mt net.... prvo gledano on net se zavisni od mt net. vtoro gledano ...mt net imaat direkni linkovi so dojce telekom koj cinam se so ogromni brzini. Samo mt net vo makedonija ima izvoren internet ( vo slucajot od dojce telekom ) po zemjen pat, koj seuste e nezamenliv ni so bezzicniot ni so bilo koj. Vo smisla na kvalitet i tehnicka podrska - mt net se najdobri. Vo smisla so ceni i limit na MB, mt net se vo sredinata, pred niv se telekabel on net i drugi. E sea koj sto saka za toa ke si plati :)))
-------------
|
Постирано од: HaKeRcE
Датум на внесување: 26.Јули.2007 во 11:26
On.net се најбољи и не трескајте глупости!
|
Постирано од: Гостин
Датум на внесување: 26.Јули.2007 во 20:45
HaKeRcE напиша:
|
OnNet или OffNet
|
Постирано од: HaKeRcE
Датум на внесување: 26.Јули.2007 во 21:49
Он.нет и не сери пошо знаеш шо
|
Датум на внесување: 29.Јули.2007 во 00:33
off net se najloshi! mt net najdobar internet provajder vo makedonija.. btw.. sega nareden mesec.. kje ima promeni na max adsl paketite.. kje ima nakacuvanje brzinata na download/upload.. i za prf pat kje ima flat paketi .. neogranicen transfer na podatoci.. za dosta eftina cena.. a toa on net nikogash nema da go vidi.. on net ili off net ne mozhe na korisnicite 512kbps stable da im dade brzina pa nekogash da dade i 1 mega bit nikogash! zatoa mt net :)
|
Датум на внесување: 29.Јули.2007 во 00:34
btw povekjeto lugje go sakaat wadsl zashto e eftin... no zatoa.. pistaj sha e skupo pistaj sha e lepo!
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 29.Јули.2007 во 00:48
shto e eftino??!!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: Гостин
Датум на внесување: 29.Јули.2007 во 10:05
brza напиша:
shto e eftino??!!
|
Кај нас ништо не е ефтино, сите гледат да зачпарат шо можат повеќе, да им крадат парите на народот
|
Постирано од: Sokol
Датум на внесување: 31.Јули.2007 во 23:30
Od Mtnet mi smeta samo toa sto malku transfer davaat.. Paketot so 4gb treba da bide barem duplo tolku za tie pari. Inace onnet definitivno e najlos gi izlaza lugjevo so 10 gb samo toa go imaat 1.300 den ne e malku, so ogled na toa sto izlegoa mnogu popovolni ponudi od drugi internet provajderi. Cablenet ima ponuda od 2Mbs , neogranicen transfer so cena od 1500 den.
------------- (\_/)
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
|
Датум на внесување: 01.Август.2007 во 11:54
da da .. taka e.. no kaj cablenet i drugi kabelski operatori e losho sho imash stati4ka ip adresa.. zatoa jas mislam deka mt net e najbolji ..
|
Постирано од: psyazax
Датум на внесување: 05.Август.2007 во 22:42
HaKeRcE напиша:
|
------------- http://igroteka.com.mk - http://igroteka.com.mk
|
Постирано од: moira
Датум на внесување: 20.Август.2007 во 13:17
Ni ednite ni drugite. On net bea bobri na pocetokot, sega......... Jas od 24 Maj se raspravam so niv, imam problem so internetot, za kojsto vetuvaat deka ke go resat, ama problemot trae do denes. Nikako da go resat, a mene inaet me fati i po 4-5 pati dnevno im se javuvam, i se karem so niv, odnosno jas vikam a tie mi vetuvaat deka najbrzo sto mozat ke go reasat problemot, le me kontaktiraat vednas i seto ova trae, trae............
A MT Net, se istotaka za nikade, porano gi koristev nivnite uslugi.
Vo Makedonija i ne postoi soliden internet provajder!
|
Постирано од: Pero_Kumanovo
Датум на внесување: 28.Октомври.2007 во 19:24
abe na on net barem moze povece da se krade internetot a na mt net mnogu e potesko ( Ne Konektira na postoecki useri ) haha :D
------------- PeRo
|
Постирано од: Baba
Датум на внесување: 13.Ноември.2007 во 10:49
Постирано од: insert
Датум на внесување: 13.Јануари.2008 во 21:54
HaKeRcE напиша:
|
Ako on.net se najdobri zosto zemale internet od mt.net
(kolku sto razbrav on.net kupuvale internet od mt.net)
Na temava trebase da ima Anketa
------------- Site greski vo recenicata se pecatni....
|
Постирано од: Tonchie
Датум на внесување: 18.Април.2008 во 23:13
АПЕЛ до МТ НЕТ, да средат некако, и ние во Миладиновци и околните села да имаме пристоен интернет.
Да не е проблем до централата, или нешто у тој стил, очекувале мал број на корисници. Ситуацијата на терен е многу поразлична, ќе зборувам само за моето маало во кое има 50 кучи во кои живеат роми и во секоја од нив има интернет за да се гледаат со роднините од Немачка, или децата да бркаат партнери за брак со „папири“. Има периоди од денот, како овој на пример, кога dial-up е побрз од мојот MAX ADSL 100 со 2MBit брзина на линкот. Последен пат таа брзина ја видов во 6 наутро кога проверував нешто по нетов пред да ојдам на работа.
------------- Немам потпис, ама имам http://www.youtube.com/user/tonchie23 - профил на YouTube
|
|