Испечати | Затвори го прозорот

Hip hop во Македонија

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Забава
Име на форумот: Музика
Опис на форумот: Жанрови, спотови, групи, награди, концерти...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=7093
Датум на принтање: 24.Ноември.2024 во 18:54
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Hip hop во Македонија
Постирано од: krs1
Наслов: Hip hop во Македонија
Датум на внесување: 01.Април.2007 во 04:01
pozdrav do site ljubiteli na vistinskiot mk hip hop. 

-------------
krs1

Коментари:
Постирано од: speed
Датум на внесување: 01.Април.2007 во 05:01
NEMA VISTINSKI HIP HOP VO MAKEDONIJA...SVE E GOLA VODA...ZA ZAL

-------------
speed

Постирано од: Tattoo Beauty
Датум на внесување: 04.Април.2007 во 08:37
Ej zasto pa ima hip hop??

-------------
http://www.skin-artists.com" rel="nofollow - Skin-Artists.com

http://www.tattoo-passion.org" rel="nofollow - TattooPassion

Датум на внесување: 04.Април.2007 во 14:29
i tao kako ima hip hop vo mkd.proverete da se uverite deka najkvalitetniot hip hop na balkanot e od makedonija.probajte na myspace g madda funk.pozdrafBig%20smile

-------------
krs1

Постирано од: Warlord
Датум на внесување: 04.Април.2007 во 15:10
Originally posted by speed speed напиша:

NEMA VISTINSKI HIP HOP VO MAKEDONIJA...SVE E GOLA VODA...ZA ZAL

---reche Jay Z i tivko potona vo dimot od gangjata....
Prekini zs tolku razbirash, ne e sjaen no imame dobar....a ti si ekspert za turbo - folk , taka da drzi si se do vokacijata-seljak ili freak of the weekWink

-------------
JENIFERIE LOPEZ I AMDI DADY I BRACHED MU JOHN FRANKINSON... I STABILNION OD VELMEJ...

Датум на внесување: 14.Април.2007 во 21:30
po6ten odgovor na nepo6tena konstatacija za nemanje hip hop scena vo mk.a hip hop ima zatoa 6to se 4uvstvuva potreba od mladiot intelekt za kreiranje urbana muzika.podobro toa otkolku turbo folk.g madda funk.pozdraffffffffff

-------------
krs1

Постирано од: master_P;slo
Датум на внесување: 16.Април.2007 во 16:42
Originally posted by krs1 krs1 напиша:

po6ten odgovor na nepo6tena konstatacija za nemanje hip hop scena vo mk.a hip hop ima zatoa 6to se 4uvstvuva potreba od mladiot intelekt za kreiranje urbana muzika.podobro toa otkolku turbo folk.g madda funk.pozdraffffffffff

da tocno ima kapacite za dobar hip hop ama nikoj ne zavrsuva so ona sto go pocnuva,za sekoja dobra stvar treba dobra organizacija i mnogu mnogu rabota a nasive mislat deka ke se zbogatat od 2-3 pesnicki a koga vidat deka ne biva i treba da se zmie po 12 saati vo studio vednas se otkazuvaat

-------------
* Девојката станува жена кога длабоко во себе ќе почувствува ЦВРСТА причина за такво нешто!:):):)

Датум на внесување: 16.Април.2007 во 16:45
ајде стави ондак неколку линкови за хип хоп

-------------

Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 17.Април.2007 во 01:22
Ostavete im go hip hopot na crncite ! Da se rarzbereme ne sum jas protiv ovaa muzika sakam da slusam hip hop ama nemoj da mi kaze nekoj deka vo makedonija sme imale nesto vakvo . ZA hip hop ne dovolno da se deres u mikrofon ili recitiras brzo ili imas tekst so rima . Za taa muzika treba sleng a toa go moze samo odreden tip na luge vo narodot poznati kako crnci . I ako nekoj saka zvuci kako niv ke ostane razocaran oti nema da moze . I nikoj ne investira vo takva muzika (mislam na sponzori) zaradi toa so ne e prifatena od od tie so treba . A toa e zaradi ocajno losa gluma .

-------------
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">

Датум на внесување: 19.Април.2007 во 17:06
odi na www.myspace.com/gmaddafunk

-------------
krs1

Постирано од: str8up
Датум на внесување: 20.Април.2007 во 02:50
Deka ima-ima. Ama deka e najkvaliteten na balkanot? hmm... ne bi rekol.
Hrvatska ima scena koja sto moze da se meri so site zapadni zemji.
DOKAZ
Fat Joe, Masta Ace, Samy Delux, Chamilioner i red drugi artisti, pri takvi uslovi vo USA, Germanija i sto ti ne znam kade, snimaat kaj hrvatski producenti.
Kaj nas e drug muabet. Ima vreme za nas.

Постирано од: zlatko cernobil
Датум на внесување: 27.Април.2007 во 11:58
eeee doprva ke cuete za noviot hip hop 

-------------
A.Z.

Датум на внесување: 27.Април.2007 во 17:30
Originally posted by zlatko cernobil zlatko cernobil напиша:

eeee doprva ke cuete za noviot hip hop 
mnogu me interesira koj e toj nov hip hop.prati linkovi da 4ujam.pozdraf.

-------------
krs1

Датум на внесување: 27.Април.2007 во 17:32
se dodeka  vikame ima vreme a NE PRAVIME NI6TO ni6to nema da se slu4uva ovde.sekoja 4est na isklu4oci.

-------------
krs1

Постирано од: black-eyes
Датум на внесување: 27.Април.2007 во 17:34
he-he ti si nov?Tongue

Датум на внесување: 02.Мај.2007 во 01:20
da nov sum na forumot no vo hip hop muzikata sum veke nad 10 godini.

-------------
krs1

Датум на внесување: 02.Мај.2007 во 01:22
baram komentari od luge za nastapot vo b2 vo sabotata.sekoj 6to bil moze da ostavi svoj koment.jas ne bev vo moznost da prisustvuvam i me interesira kako pominala zurkata.respekat.

-------------
krs1

Датум на внесување: 02.Мај.2007 во 01:27
па кажи која група потчно?LOLLOL

-------------

Датум на внесување: 02.Мај.2007 во 22:45
ne za atmosverata i posetenosta me interesira.fan sum inaku na puka.steta sto ne peea.

-------------
krs1

Датум на внесување: 12.Мај.2007 во 20:44
NEMA RAP?

-------------
krs1

Датум на внесување: 17.Мај.2007 во 23:28
eheee i jas gi sakam puka kozmetika ali i edinstvena opcija moram da kazam i pofalba za lesen udar so Iva ubavo ispadna pesnickata mada da ne mi e bas nekako peenje za taa kombinacija , sto znam sakam po hard eve Saf se nekoi kao legendi posto neormano se povekje g na estrada a i sepak se znae toa e rap bar za men ali i ovi novive grupi ne se lsi sea mora i da se ima povekje , konk*rencija sto za zavist no  i za ucenje LOLLOLLOL

Pozz do site rap Wink

-------------

Постирано од: KikoMC
Датум на внесување: 28.Декември.2007 во 10:19
Хехе..Одвај ја најдов темава!!Во Македонија има добро развиен рап, не е црнечки далеку од тоа ама не ни сакам еда е црнечки зошто и пошто не сме црнци се разбира!!За оваа тема има многу да се зборува, и пишува ама ќе оставам за другпат!!

http://www.soundclick.com/bands/default.cfm?bandID=527476

Слушнете па коментирајте!!!

-------------

Постирано од: KikoMC
Датум на внесување: 28.Декември.2007 во 10:24
Ако сакате да научите за македонски рап,обавезно треба да ги слушнете:

АГО, ТАТКОТО НА МАКЕДОНСКИОТ РАП
Темната Страна,
ДНС ЕКИПА
ИСТОК ЗАПАД
The Most Wanted
Парадокс на Нерв
Џака Накот

-------------

Постирано од: DDarko
Датум на внесување: 27.Август.2009 во 14:47
DZaka nakot!

-------------

Постирано од: dimigor
Датум на внесување: 16.Февруари.2010 во 14:21
Еве нов спот,премиерно на форумов!
http://mesto.com.mk/video/25384605f28b067/ - Пикси - Имам Сила

Постирано од: емил
Датум на внесување: 13.Март.2010 во 16:22
ТОНИ ЗЕН
Постојано сум подготвен за настап

На 31 Март во салата „Борис Трајковски” во Скопје, ќе ја имам честа да ја загреам публиката со 30 минутен настап пред концертот на 50 Cent.

Посебни подготовки пред настапот не правам. Всушност, мојата порака е: „Подобро да бидеш подготвен, отколку да се подготвуваш".

Тони Зен. Постојано свој и постојано прави нешто интересно за публиката. Ненаметлив во комуникацијата, а исклучително наметлив на сцената. Професионализмот е негов прекар, по кој го препознава публиката и новинарите.
Неодамна го објави третиот студиски албум „Во мој стил". Што е заедничко за него со претходните два, а по што се разликува од нив?

Точно така. Третиот албум „Во мој стил" беше промовиран на 10.12.2009. Истовремено го промовирав и спотот за насловната песна од албумот, која воедно е и носечка за овој проект. Заедничко за новиот и претходните два албума е фактот дека имам вложено многу труд и максимално сум внесен во работата. Различно или посебно за новиот албум е квалитетот на звукот, енергијата, зрелоста на текстовите и секако рапуванњето.

По радио станиците и телевизиите веќе се врти насловната нумера и спотот за „Во мој стил”. Како ќе тече понатамошната промоција на новиот албум?

Спотот е одамна пуштен и е доволно промовиран. Тој веќе застаре, хаха. Веќе снимив нов спот за песната „Не ме замарај", кој го изработи Дарко Антоновски (Community pictures). Во контекст на промоцијата на албумот, во план е снимање на уште неколку спота до почетокот на летниот период.

На 31-ви март ќе настапиш на концертот на светски познатиот хип-хоп артист 50 Cent. На што се должи твојот настап и со што ќе ја почестиш публиката?

Благодарение на „Авалон” продукција нашава нација ќе има чест во живо да го гледа и слуша еден од најголемите хип-хоп артисти 50 Cent. Јас ќе ја имам честа да ја загреам публиката со 30 минутен настап пред него. Се трудам постојано да бидам подготвен и константно да ја задоволувам публиката. И на настапот кој следува ќе се покажам во добро издание.

Како се подготвуваш за настапот, правиш ли некои посебни подготовки?

Како што кажав и претходно, постојано сакам да бидам подготвен, без разлика дали имам голем или мал настап. Значи посебни подготовки немам. Всушност, мојата порака е: „Подобро да бидеш подготвен, отколку да се подготвуваш".

Дали лично ти си фан на 50 Cent и која ти е омилена песна од него?

Без разлика дали јас сум му фан или не, 50 Cent е култен и премногу квалитетен артист во хип хоп индустријата. Неговата појава е многу моќна со самото тоа, тој влегува во категоријата најдобар. Затоа, не можам да одвојам една песна од него, бидејќи ја имам неговата дискографија преслушано и тешко е да се направи избор.

Сигурно ќе има некоја посебност во твојот настап. Само за читателите на ИДИВИДИ откриј некој детаљ?

Немам посебни изненадувања, хаха. Само за читателите на ИДИВИДИ ќе кажам дека и да имам некои изненадувања, не би било убаво да ги откривам. Знаат тие зошто, хаха.

Посебно забележлив беше твојот настап на концертот на Слаткаристика. Тој настан докажа дека рап музиката и хип хоп културата имаат голем број на следбеници во Македонија. Кој е твојот коментар за публиката и нејзините реакции?

Факт е дека до сега не се случило излегување на сцена со „хамер" на нашиве простори, но и пошироко. Не сум тип кој се „лупа у груди“ заради тоа. Тие работи всушност се составен дел од целото шоу. Знам дека се случи спектакл, но ние не остануваме само на тоа. Не сакам да се фалам, да мирувам и живеам на стара слава. Постојано работиме и се трудиме да ја задоволиме публиката, бидејќи ние работиме за публиката, па можеби и затоа ја имаме во голем број. Колку вложуваш толку и ти се враќа. Ние премногу вложуваме и затоа може да се пофалиме дека сме доживеале убави моменти кои ќе останат засекогаш во сеќавање.

Кој или што те инспирира при креирањето на музиката?

Доволен ми е животот во кој имам искусено многу важни работи. Ме инспирира и општеството кое не опкружува, а и информациите кои ги примаме од светот претставуваат најголема инспирација за еден хип-хоп артист.

Која е твоја неостварена желба во кариерата?

До сега ми се оствариле неколку желби во кариерата и на пат сум и другите да ги остварам. Мојот живот е мисловна проекција и во таа димензија желбите се остваруваат. Потребно е само да се придржуваш кон сонот со верба, трпение и волја.

Каков тип на музика приватно слушаш, омилени изведувачи од Македонија и глобално?

Секогаш ги одвојувам The Roots кога ми поставуваат вакво прашање. Сметам дека сум се изнаслушал музика и среќен сум што можам да препознам квалитет. Низ моите уши поминал секаков вид на музика, но сум се одлучил за еден правец кој ќе ми биде приоритетен, а тоа е хип-хоп музиката. Како слушател, дома, кога возам или некое друго место, сакам да го слушам сето она што ќе ги задоволи моите критериуми и моите ушни тапанчиња без разлика на музичкиот правец.

-------------

Постирано од: dimigor
Датум на внесување: 23.Март.2010 во 00:03
Еве го вистинскиот хип хоп кај нас! Секоја шест за песната и за спотот!
http://mesto.com.mk/video/0e98d8fabfa5fe1/ - Ќелави глави - Ова е Скопје!

Постирано од: Jovan.74
Датум на внесување: 23.Март.2010 во 13:16
legijata e najdobra

-------------
LD Pistolero a.k.a Demolero

Постирано од: Tiggy Vicious
Датум на внесување: 24.Март.2010 во 17:51
А РНС? збунетост
Шо беа тие? голема%20насмевка

-------------
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality

Датум на внесување: 20.Октомври.2010 во 15:19

Македонските дами на хип-хопот на интернационална компилација

"Обединети жени на универзумот" (Унитед Њоман Оф Тхе Универсе) е нова хип-хоп компилација составена од женски ЕмСи-ја која може бесплатно да се симне од веб-сајтот њњњ.хипхопмацедониа.цом. Се работи за интернационална компилација на која се наоѓаат артисти од 6 земји: САД, Бахами, Франција, Индонезија, Србија и Македонија. Цедето е работено овие неколку месеци и е компилирано од македонските артисти Слит и Б.И.Г. Грл, со надеж дека ќе ја охрабрат и ќе ја разбудат женската хип-хоп популација кај нас.
Од 15-те песни колку што има на компилацијата, македонските дами се застапени со две. Првата за Биг Е и е насловена "Првиот шамар", а хип-хоп збирката ја затвора "Оган на суетата", заедничка трака на Првата Дама, Б.И.Г. Грл и Слит.

-------------

Постирано од: vlad0
Датум на внесување: 21.Октомври.2010 во 19:26
македонски „хип хоп„ не постои пошто тие што се сметаат за хип хоп музичари како прво немаат основен зборовен речник(тони зен, слаткар, токсикологија и компанија), чоек шо се праи дека дтка не го сметам за човек пошто тој е наојбична ретардирана будала(во случајов слаткар).
ако помисли некој дека слушам турбо фолк и не знам шо е музика тогаш тој греши пошто јас слушам само квалитетна музика што слободно можам да речам дека 80% од населението во светот ја слуша(рок, метал, поп, рап(исклучиво еминем)....итн.)
ако на некого не му е јасно нешто нека повели нека ми испрати лп со задоволство ќе му објаснам.
поздрав.трепкање

-------------
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!

Постирано од: Mason_Petrarka
Датум на внесување: 26.Октомври.2010 во 23:51
ама са, да се разбериме.. мешате хип хоп и рап... да не сличајно онака хип-хоп е култура на "живеење" а рап е музиката. т.е. R(evolt)A(gainst)theP(olice) ili kaj nekoj poznati Rhythm And Poetry.. i ve molam, daleku sme od zadovolitelna cvrsta hip hop scena vo makedonija i pretstavnishtvo na rap.. poshto vi velam.. keep rap away from children.. denes ima samo nekoj narcisi ili gengsta raperi, lugje sho mislat deka mozhat sve da e*****, duri i mrtvo magare vo dvizenje, a nikogash ne pomislile koja e vrskata pomegju hip-hop i rap, a prat pesni i mu e sk*rcheno deka nikoj ne mu go ceni trudot i ne vadat pari.. pa normalno koga nemat ni tekst, ni materijal ko sho trea.. vi se molam ne se lazete deka takvo neshto ima ovde vo kutrava makedonija xD edino se drzhat na nivo, toksik ekipa, legija, i dns mozebi, a drugo ne barajte xD

-------------

Постирано од: malodevojce
Датум на внесување: 07.Ноември.2010 во 11:47

http://www.youtube.com/watch?v=6ZRgc7VHbm8

[VIDEO]http://www.youtube.com/watch?v=6ZRgc7VHbm8[VIDEO]

Постирано од: Piksi69
Датум на внесување: 16.Јануари.2011 во 22:44
http://www.youtube.com/watch?v=0G0RRvU-NUY
За повеќе траки повелете на:
http://www.youtube.com/user/DemianRecords2001

Постирано од: Ѕвончица
Датум на внесување: 24.Јануари.2011 во 16:07
На 18 Март, во салата Борис Трајковски, Тони Зен ќе одржи концерт, при што ќе го изиграва спајдермен (втф), суперзен, супер зен, кретен.
Да ве известам, да не речете сум себична и си чувам информации за себе.

Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 09:07
Јас ќе одам на концертот и едвај чекам............како и еден куп луѓе што познавам ќе бидат таму.....
 Многу го обожавам Тони Зен............сите песни до еднада

-------------

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Постирано од: Piksi69
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 12:57
http://www.youtube.com/watch?v=JPboPDn3VG8

Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 01:59
имам една голема критика за македонскиот рап... текстовите... ах тие пусти текстови, како ли само успеваат во една песна да состават 1000 работи кои немаат врска едно со друго? ми имаат кажувано дек просечен текст се пишувал за пет минути
едно е фристајл, а друго е да направиш песна!
главна поента на рапот е текстот, зошто не се потрудите да поработите на него? треба да кажува приказна, да дава порака и т.н.

-------------
размисли пред да напишеш глупост

Постирано од: Џо
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 10:49
Само Mosaique и Стиховен Калибар ги поднесувам...и Чиста Околина де...голема%20насмевка

http://www.youtube.com/watch?v=B5U_C5p3T7Y - Mosaique - Apatija

-------------
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Постирано од: Mason_Petrarka
Датум на внесување: 01.Февруари.2011 во 19:38
ах... уште мноху ќе плачам изглеа... некои од вас уште немате сфатено дека хип хоп е култура а рапот е музика.. трипери, не ќењајте и не се зафаќајте за ова тема пошто никој нема да излези на крај... на балканот најдобри на свена се хрватите и србите засеа, а македоничкава наша има шо да понуди ама типците сакат само да земат, не нудат многу, ете кажете ми еден македонски рапер шо не е арогантно копиле.. а ќе кажите кој и да е, тие шо вредат се начитаните наши дружиња Џака, Аго, Рнс итн. ама досеа ми се чини врв достигнаја темната страна и нема замена иако Легијата сеа се некоја фора низ македонија.. зато пис оф и не се мачете да си докажите дали има или нема xD релативно е то кај нас :)))))))))))

Постирано од: sanja-a
Датум на внесување: 01.Февруари.2011 во 19:44
за разлика од горенаведените... другите отидоа у насока комерцијала па сеа се Фраери

-------------
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн

Датум на внесување: 03.Февруари.2011 во 15:11

Балкански хип- хоп фестивал во Скопје

"Балкан хип-хоп и ар-ен-би фестивал" ќе се одржи во сабота на 6 февруари , во Метрополис Арената. Организаторите најавуваат забава од 21 часот до рано наутро со познати балкански хип-хоп и ар-ен-би изведувачи.
Меѓу нив е босанската рап ѕвезда Едо Маајка, и составот "Конект" од Хрватска. Раперите Гру, Струка, Цвија, Марчело, Ана Масуловиќ и Луд доаѓаат од Србија. Од Бугарија гостува составот "Упсурт" со сексапилната пејачка Лора Караџова. Како домашна подршка ќе настапат САФ и "Токсикологија" .
Резидент диџеи ќе бидат Гоце од САФ и англискиот диџеј Плаја кој настапувал пред "50 сент", Ријана и Џенифер Лопез. Билетите до 5 февруари чинат 390 денари, а на денот на фестивалот на билетарата на Метроплис Арената- 490 денари. (М.Џ.)

-------------

Постирано од: ekszi88
Датум на внесување: 27.Март.2020 во 13:56
Добри

-------------
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!

Постирано од: ekszi88
Датум на внесување: 27.Март.2020 во 14:00

-------------
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk