БЛАГОДАРНОСТ ДО ГОСПОД
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: право на избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=7060
Датум на принтање: 27.Ноември.2024 во 13:14 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: БЛАГОДАРНОСТ ДО ГОСПОД
Постирано од: brza
Наслов: БЛАГОДАРНОСТ ДО ГОСПОД
Датум на внесување: 28.Март.2007 во 19:39
.....tuka zablagodarete mu se na gospod za ona shto toj vi go napravil vo zivotot,...samo, BEZ zaebancii,......eve ,jas na primer ,mu se zablagodaruvam na gospod shto dozvplil zivotot da si go "trosham"vo edinstvenipt" raj na zemjata,...mnogu mu blagodaram ,shto ,megu tolku milijardi drugi ,...mene me odbral ,...isto,a toa e posledno shto napravil za mene,..mu blagodaram shto si kupiv lcd televizor,...pet meseci ,ne jadev,ne piev,..ne plakav,..struja voda ,telefon,..parno,...itn,...ama so golemo zadovolstvo mi dozvoli da si go imam,...za razlika od ,onie koi ziveat vo NErajskite zemji,...koi shto za edna nedela "makotrpna "rabota,mozat da go imaat istoto,...mnogu mu blagodaram na gospod za toa,...
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Коментари:
Постирано од: belichka
Датум на внесување: 28.Март.2007 во 20:05
brzoooo, zatoa li te nemase edna nedela....
------------- Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
Постирано од: mamma
Датум на внесување: 28.Март.2007 во 21:23
Nikomu nisto nemam za sto da zablagodaruvam-se sum stvorila i dobila isklucivo so licen trud i bez nicija pomos!!SAMA!! Mirno spijam i imam cista sovest!!!!
------------- http://imageshack.us">
Shot at 2007-06-30[/IMG]
|
Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 28.Март.2007 во 21:50
Постирано од: аџија
Датум на внесување: 28.Март.2007 во 22:07
За новиот живот...
-------------
|
Постирано од: Isis
Датум на внесување: 28.Март.2007 во 22:59
за се... најмногу за надежта!
-------------
|
Постирано од: rome
Датум на внесување: 29.Март.2007 во 15:26
za so sve sho me Blagoslove vo mojot zivot i za shto me napravi kako shto sum,i ako nemam mnogu ama imam sve oti sve je na mojot Tatko Nebesni.
------------- Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
Датум на внесување: 31.Март.2007 во 16:20
Falati Belichka za potkrepot samo edno nemie jasno,dali nekoj go svate mojeto blagodarnost kon Boga.jas si mislam je prosto no i mnogu tochno.
|
Датум на внесување: 31.Март.2007 во 20:59
Постирано од: cecka
Датум на внесување: 31.Март.2007 во 21:16
fala mu na Gospod sto mi podari zivot, zdravje i sreka, i sto jas podariv zivot na dve prekrasni sustvestva
|
Постирано од: maja
Датум на внесување: 02.Април.2007 во 17:26
Ти благодарам за секое добро во мојот живот.
Ти благодарам Господе што ми помогна да издржам во најтешките моменти во животот кога до донесов на свет мојот ангел.
Господе сакам да ти се заблагодарам што ги чуваш сите ангелчиња донесени на овој свет, чувајго и
моето
------------- [IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
Постирано од: belichka
Датум на внесување: 02.Април.2007 во 17:32
ama e slatkoooo
angelce....
epten malecko....
i milicko....
------------- Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:02
Постирано од: MisIcA,
Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 12:08
Fala mu na gospod za mojot zivot, za moeto zdravje , na moite najbliski i najmili i za Bozjiot dar MOJOT SIN!
------------- атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш
за боите...(модератор аџија)
|
Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 13:03
за утехата во тешките моменти, и за силата да продолжиш, и за подадената рака
-------------
|
Постирано од: Pravoslavie
Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 13:08
ГОСПОДИ, ТЕ ФАЛАМ И ТЕ СЛАВАМ ЗАТОА ШТО СУМ ЖИВ И ЗДРАВ ДО ОВОЈ МОМЕНТ И ШТО СИ МЕ ОБДАРИЛ СО ТАЛАНТИ КОИ ЌЕ БИДАТ ОДЕЛОТВОРЕНИ КОГА ЌЕ ТИ БИДЕ ТЕБЕ ПО ВОЛЈА !
------------- Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот http://forum.idividi.com.mk/forum_topics.asp?FID=100 - Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!
|
Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 13:12
Hristose moj Bog fala ti za mojata verba vo Tebe i shto me oddbra mene edna greshna za da bidam so tebe i sega i za sekogash.Fala ti Hristose shto umre na Krstot za site ama i za mene i so toa me otkupi od gjavolot za da ne goram za syalno vo pekolot,i sve prifakam shto Ti napravi i Ti blagodaram .
|
Постирано од: Vlade
Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 13:40
Датум на внесување: 26.Јуни.2007 во 01:28
Му благодарам на Бог, што ни даде победа преку Нашиот Господ Исус Христос...
-------------
|
Постирано од: postariot brat
Датум на внесување: 26.Јуни.2007 во 02:24
Fala mu na Boga za toa sto sum ziv i zdrav i da vidam deka ima tolku mnogu mladi vernici koi se svesni deka vsusnost se mu dolzime na Boga
------------- Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
Постирано од: ZakHay
Датум на внесување: 26.Јуни.2007 во 02:28
Gospode tatko nebesen i sapsitelu nas nasusen,Sine Bozji fala ti za se ubavo pa i loso sto mi se slucilo i se uste slucuva vo ovjo zivot zemen....Gresnik sum i se kajam za se sto pravev i pravam no ti si so mne i ne me napustas i sekogas go ovetluvas mojot pat....Gospode
Ameno Domine!
|
Датум на внесување: 26.Јуни.2007 во 02:47
nemam za shto,...da imav,ajde,.....ne sum neblagodaren!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 26.Јуни.2007 во 10:22
Господи неизмерно благодарам што одговорот беше НЕ, благодарам што си мој Јахве Рафа, и слушни ги сите кои надежта ја полагаат во Тебе.
|
Постирано од: Marina_21
Датум на внесување: 26.Јуни.2007 во 20:02
Mu blagodaram na Bog za prekrasnata zemja koja ja stvoril a nie ne znameme da ja upravuvame kako sto Toj ni naredi. Ti blagodaram Boze za sekoj blagoslov koj ni go davas iako ne zasluzuvame nisto. Najmnogu od se ti blagodaram Boze za tvojata ogromna i nesfatliva ljubov zaradi koja dozvoli da bide raspnat tvojot edinoroden sin Isus Hristos i sto go postavi Nego kako edinstven posrednik megu nas i tebe. Ti blagodaram Boze sto mi se objavi i sto mi ja spasi dusata. Ti blagodarama sto se grizis za moite tekovni sekojdnevni potrebi. I na kraj ti blagodaram za se ostanato za sto znam i ona za sto ne znam deka e za moe dobro. AMIN
------------- Се што се случува, Бог ќе го насочи така што да испадне на добро за оние што го сакаат Бог.
|
Датум на внесување: 29.Јули.2007 во 23:16
ти благодарам Боже за секој нов ден, за пријателите, за силата која ми ја даваш а истовремено и утехата во тешките моменти. Слушни ги молитвите на сите кои искрено го повикуваат Твоето Име и смилувај се над нив. Дај ни силна вера и заштита од искушенија и од зло на мене и на моите браќа и сестри кои наскоро ќе го дадеме нашиот завет пред Тебе. Те молам во Името на Синот Исус Христос АМИН
-------------
|
Постирано од: connected
Датум на внесување: 30.Јули.2007 во 00:00
Ti blagodaram Boze za seta ljubov okolu mene, za seto zdravje na mene i moite najbliski, a najmnogu Boze blagodaram sto sekogas mi go pokazuvas patot koj nekogas ne go gledam. Amin
-------------
|
Датум на внесување: 30.Јули.2007 во 00:26
znam deka rekov ,deka nemam,...ama eve sum imal ,..znachi:
mnogu sum mu blagodaren shto ne mi go "popil"pametot,...mnogu
|
Постирано од: moira
Датум на внесување: 30.Јули.2007 во 04:01
TI BLAGODARAM GOSPODI, ZATOA STO SEKOGAS SI MILOZLIV I SE GRIZIS ZA MENE. TI BLAGODARAM GOSPODI, STO IAKO PONEKOGAS SE GUBAM MI PROSTUVAS I ME VRAKAS NA PRAVIOT PAT, TI BLAGODARAM GOSPODI ZA SETA LJUBOV STO MI JA DARUVAS, TI BLAGODARAM GOSPODI STO MI POMOGNA DA TE SPOZNAAM! AMEN!
"JESUS CHANGED MY SUNSET INTO SUNRISE"!!!
|
Датум на внесување: 05.Август.2007 во 10:22
ТИ БЛАГОДАРАМ БОЖЕ ЗА ТВОЈАТА ГРИЖА ЗА МЕНЕ...ГРИЖИ СЕ ЗА СИТЕ КОИ СВОЈАТА НАДЕЖ ЈА ПОЛАГААТ ВО ТВОЕТО ИМЕ, ПОМОГНИ НИ ПОЛЕСНО ДА ГО ПОДНЕСЕМЕ ТОВАРОТ НА СЕКОЈДНЕВИЕТО,И ТОГАШ КОГА НЕ НИ ОДИ ДОБРО ДА НЕ ЗАБОРАВИМЕ ДЕКА ТИ СИ СЕПРИСУТЕН, СЕ ГЛЕДАШ И СЕ ЗНАЕШ...ВЕРУВАМ ВО ТВОЈАТА ПРАВЕДНОСТ И СУД.БИДИ СО НАС БОЖЕ, СО МОЈОТ НАРОД И СО ОВАА ЗЕМЈА-МАКЕДОНИЈА- ТЕ МОЛАМ ВО ИМЕТО НА ИСУС АМИН!
-------------
|
Датум на внесување: 06.Август.2007 во 00:28
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 06.Август.2007 во 00:42
ti blagodaram boze so ne mi se mesas vo zivotot pa mozam sam da si gu kreira a ne su lutka na konec so ide tamu kde ti sakush nego jas si pravam sho sakum
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Датум на внесување: 06.Август.2007 во 00:49
aiii,...a be,jas se zafrkavav so temava,...ama ova ispadna seriozno,...ke razmislam i zbirka da sozdadam od ovie vashi blagodarnosti kon diktatorot,..pardon gospod,..,...mozebi i ke mi se isplati,..ustvari mora,...jas sum profiter,...
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 06.Август.2007 во 00:56
brzo brisi gi tie gluposti so si napisal a lepo zablagodari se kako so znaaes samo ti aj da ne se karame
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Датум на внесување: 06.Август.2007 во 01:01
ti blagodaram boze
so ne mi se mesas vo zivotot pa mozam sam da si gu kreira a ne su lutka
na konec so ide tamu kde ti sakush nego jas si pravam sho sakum
eve,shtom sakash,...da ne ti lichi na neshto,...
|
Постирано од: EvAngelos
Датум на внесување: 07.Август.2007 во 02:17
Ти благодарам Татко за сите Твои милости кои ги излеа врз мене во послдниве месеци кога највеќе ми беа потребни. Ти благодарам за сета грижа и незаслужена љубов за која јас можам само да сонувам дека некогаш ќе ти ја возвратам. Ти благодарам што остануваш мој Татко дури и тогаш кога јас најмалку се однесувам како твој син. Ти благодарам што остануваш верен и тогаш кога те изневерувам.
Фала Ти Татко што ме држиш со Твојата десница, фала Ти што го одржуваш моето здравје, фала Ти што ме исцели од болеста, фала Ти за се! Нека се свети Твоето Име насекаде и секогаш!
------------- Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
Постирано од: str8up
Датум на внесување: 07.Август.2007 во 02:22
Mu blagodaram na gospod za site raboti koi mi se slucuvaat, no voedno i go molam da pocnam da gi razbiram...
------------- igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot
|
Датум на внесување: 07.Август.2007 во 23:13
му благодарам на Господ што ни прати дожд, да не разлади, и да ги угасне пожарите...
-------------
|
Датум на внесување: 08.Август.2007 во 00:04
Ти благодарам што ми го враќаш секогаш она што го сакам
-------------
|
Датум на внесување: 16.Август.2007 во 01:38
mnogu sum mu blagodaren ,...shto se macham vo ovie sitni chasovi,...za da mu se zablagodaram!
|
Постирано од: Sektas
Датум на внесување: 17.Август.2007 во 00:19
Mu blagodaram na Boga za noviot nacin na zivot, za noviot pogled na svetot,za mirot koj mi go dade preku vera vo negoviot sin,za nadesta koja ja imam preku verata vo nasiot gospod Isus Hristos,i za se vo zivotot. Fala ti Boze.Amin.
------------- .............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
Датум на внесување: 17.Август.2007 во 01:17
mnogu sum mu blagodaram shto go spremil za mene,..........pekolot,...................
|
Датум на внесување: 18.Август.2007 во 01:33
навистина, благодарете ако тоа ви е искрено, не си навлекувајте грев со богохулење немој од се да правиме циркус Благодарам Боже што си наш заштитник
-------------
|
Датум на внесување: 20.Август.2007 во 02:02
Избришани се неколку постови. Пишувајте он-топик само. Доколку имате нешто да Му благодарите на Бог повелете, доколку немате не пишувајте тука, си имате тема (Неврзани религиски маубети) Ова особено важи за goor i za brza. (Да не вадам стапчето )
-------------
|
Постирано од: postariot brat
Датум на внесување: 21.Август.2007 во 00:00
Ti blagodaram Gospodi sto so svojata milost ne toleriras site nas i ni davas bezbroj sansi da se vratime na praviot pat i mirno da ja prifatime tvojata volja duri i koga izgleda deka si ne napustil da znaeme i da veruvame deka si so nas.
------------- Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
Постирано од: butel2
Датум на внесување: 07.Септември.2007 во 10:32
Mu blagodaram na Gospod vo koj ne veruvam, zatoa sto ovde preku pisanite zborovi na mnogu clenovi vernici, gi vidov nivnite karakteristiki tipicni za site vernici koi voopsto ne mi se dopagjaat i osoznav kakov ne treba da bides.
Mu blagodaram zatoa sto mi ovozmozi da vidam mnogu negativnosti koi gi nosi veruvanjeto vo nego.
Vo niedna sveta kniga ne sum procitala deka eden vernik treba da go pravi toa sto ovde go pravat vernicite.
Eden den, bidejki Gospod e eden, se prasuvam , sto ke pravat site tie koga ke se najdat pred istiot toj Gospod, koi ednite go narekluvaat vaka, a drugite onaka i koga toj ke gi zaprasa : - se sekavas li koga negovata vera ja narekuvase ulicna ? a drugiot ke go zaprasa, - a ti se sekavas li koga go narece prljav i ne vodel smetka za svojata higiena?
a jas mozebi ke sedam na magareska klupa so nekoi slicni kako mene, zatoa sto ne veruvavme vo negovoto postoenje, no ne plukavme po lugjeto, tuku znaevme da gi ispocituvame razlikite pomegju nas.
Moderatorke, ako ne ti odgovara brisi.... nema da bide nisto novo ...
|
Датум на внесување: 07.Септември.2007 во 10:49
мора, и овде на оваа прекрасна тема, постојано да се пишуваат бљувотини, навреди, да се очитува фарисејската надуеност во секој збор???
има ли некој овде СОВЕСТ????
-------------
|
Постирано од: khaleefah
Датум на внесување: 07.Септември.2007 во 10:54
butel2 напиша:
Mu blagodaram na Gospod vo koj ne veruvam, zatoa sto ovde preku pisanite zborovi na mnogu clenovi vernici, gi vidov nivnite karakteristiki tipicni za site vernici koi voopsto ne mi se dopagjaat i osoznav kakov ne treba da bides.
Mu blagodaram zatoa sto mi ovozmozi da vidam mnogu negativnosti koi gi nosi veruvanjeto vo nego.
Vo niedna sveta kniga ne sum procitala deka eden vernik treba da go pravi toa sto ovde go pravat vernicite.
Eden den, bidejki Gospod e eden, se prasuvam , sto ke pravat site tie koga ke se najdat pred istiot toj Gospod, koi ednite go narekluvaat vaka, a drugite onaka i koga toj ke gi zaprasa : - se sekavas li koga negovata vera ja narekuvase ulicna ? a drugiot ke go zaprasa, - a ti se sekavas li koga go narece prljav i ne vodel smetka za svojata higiena?
a jas mozebi ke sedam na magareska klupa so nekoi slicni kako mene, zatoa sto ne veruvavme vo negovoto postoenje, no ne plukavme po lugjeto, tuku znaevme da gi ispocituvame razlikite pomegju nas.
... |
Nema sto da kazam osven deka si celosno vo pravo. Nekogas ne ni primetuvame vo nasite zborovi kolku se oddalecuvame od naseto versko ucenje. Koga se navrakam nekogas sto sum napisal osekam deka Bog ne e zadovolen so toa,no sepak butel2 Bog najvise saka koga vernikot ke napravi grev a posle toa bara oprost od nego,zatoa sto e svesen deka edinstveno On gi oprostuva grevovite.
Jas licno se stremam kon sovrsenstvo. Znam deka mozam da bidam covek koj ke seta po zemjata a nema da napravi nieden grev. Ako nemozevme toa da go postigneme togas Bog nemase da ni dade takvi obvrski ,zatoa celosno te poddrzuvam koga ne kritikuvas.
Navistina retki se sovrsenite vernici no jas sum sretnal nekolku takvi, so koi sum jadel,piel i spiel pod eden pokriv i ne im vidov ni edna najmala mana ,a siguren sum deka i vo srceto ne krijat nisto loso zatoa sto Bog im go napravil liceto svetlo i koga ke gi vides srceto ti se odmora zatoa sto znaes deka si sretnal dobar covek.
Sekogas koga ke probam da si najdam opravduvanje za nekoja moja slabost sekogas se sekavam na tie luge,i sum mnogu blagodaren na Gospod sto gi sretnav.
|
Датум на внесување: 07.Септември.2007 во 10:54
Да седиш на магарешка клупа е како да си добил 7 на лото.Ама другарче ти давам еден совет.Да си земеш купачи со тебе зашто ке се бањаш цела вечност............ама во огнено езеро.
|
Постирано од: connected
Датум на внесување: 07.Септември.2007 во 11:45
butel2 напиша:
Moderatorke, ako ne ti odgovara brisi.... nema da bide nisto novo ... |
Gospod veruva vo tebe
-------------
|
Постирано од: EvAngelos
Датум на внесување: 08.Септември.2007 во 01:03
бутел2, не веруваш во Бог заради лошиот пример на верниците?
Па каква врска има вистината со лошите практикувачи?
Зарем со таков изговор би се појавила пред Бог? "Не верував во Тебе бидејќи тие што веруваа во Тебе не Те слушаа"?
Остави не ти нас грешниците, ние ќе си ја добиеме казната за ова што го правиме на форумов, туку ти испитај го твојот (лично твојот) однос со Бог. Има или нема Бог? Ако нема, зошто нема? А ако има, дали е доволно само да се знае дека има?
------------- Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
Датум на внесување: 08.Септември.2007 во 10:26
Аргументот на бутел2 е-не возам кола зашто другите не знаат да возат добро.
|
Постирано од: khaleefah
Датум на внесување: 08.Септември.2007 во 11:37
Sektas напиша:
Аргументот на бутел2 е-не возам кола зашто другите не знаат да возат добро. |
Ne,nego argumentot poveke bi znacel vaka: Ne vozam kola zatoa sto site sto vozat pravat sudar
|
Датум на внесување: 09.Септември.2007 во 00:46
ACELERA напиша:
Избришани се неколку постови. Пишувајте он-топик само. Доколку имате нешто да Му благодарите на Бог повелете, доколку немате не пишувајте тука, си имате тема (Неврзани религиски маубети) Ова особено важи за goor i za brza. (Да не вадам стапчето )
| jas sum mu blagodaren,...shto ne go izvadi ,....stapcheto!
|
Постирано од: butel2
Датум на внесување: 10.Септември.2007 во 11:19
khaleefah напиша:
Sektas напиша:
Аргументот на бутел2 е-не возам кола зашто другите не знаат да возат добро. | Ne,nego argumentot poveke bi znacel vaka: Ne vozam kola zatoa sto site sto vozat pravat sudar |
tokmu taka, ti mozes da vnimavas i pazis do besvest, ama nekoj sto se ubedil sebesi deka se znae i moze, ke te suredi dodeka da trepnes.
i navistina, retko vozam kola zatoa sto gradov e prepoln so losi vozaci i samo cekam da se pocne so realizacija na onie tolku propagirani strogi zakoni za soobrakajot.
Evangelos, mojot odnos i moite stavovi se takvi kakvi sto se, i jas ne odam vo sprotivnost so niv, megjutao vie kako vernici, odite i toa vo golema mera.
i sekako deka vaseto odnesuvanje ne e presudno, tuku gledajki ve vas, koi go imate se ona sto nie nevernicite go nemame, vnatresen mir, sreka, ova , ona.... od kade vi e taa tolku golema potreba da vregjate, omalovazuvate, ednostavno da pravite haosi ovde?
e sega, nekoj mi rece, ova bil virtuelen svet, pa ovde nekoj iako pisuval gluposti, ne bil takov vo stvarniot zivot. I kakov e toj covek togas? ili podobro e prasanjeto kakov e toj vernik? nema potreba da mi odgovarate, odgovorot e mnogu jasen
|
Датум на внесување: 10.Септември.2007 во 16:55
факт е дека ние верниците не секогаш се придржуваме до возвишениот стандард кој треба да е наша постојана водилка. Тоа е неспорно.
Но да ги симнеме ракавиците, јас лично не памтам, некој може да ме потсети, кога бутел2 била навредена, или омаловажено од некого? Факт е дека нејзината суета е повредена, и затоа во својата немоќ да се соочи со борбата на аргументите, единственото прибежиште го наоѓа во деноноќно јадосување и мрморење, обидувајќи се со глумата на жртва, да го прикрие својот пораз. А и во постојано понижување на верниците, како некаква си божем примитивна раса. Какво лицемерие е да се вели „вие верниците мора да си се држите до високите стандарди, а ние останатите можеме да си останеме расипана декадентна банда, бидејќи тоа е нашата религија“. Кое право да барате од другите, тоа од што самите сте далеку светлосни години?
Тоа е се. Не станува збор тука за никаков хаос, никакви омаловажувања, никакво вреѓање. Ова е класичен крик за внимание. Баш може да се каже дека верниците го направија редот, или да ве потсетам што се случуваше пред аџија да биде мод?
-------------
|
Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 10.Септември.2007 во 17:10
Јас паметам дека е од тебе навредена повеќе пати , ама ме мрзи да барам за да докажам . `Деноноќно јадосување и мрморење ` ти да не живееш со неа па да можеш ова да го кажеш ?(претпоставувам дека е женско , не сум сигурен )
Какво лицемерие е постојано да ги извртуваш коментарите со цел да ја наместиш реченицата за да кажеш нешто шо ти одговара .
Еве јас ќе анализирам да ти помогнам да се вратиш на поентата .
`Вие верниците ` Сте вие тие шо се криете зад тој збор ама воопшто не оставате таков впечаток .
`Расипана декадентна банда ` е вашиот однос спрема нашата православна вера која сакате да ја претставите како таква , а не е таква !
------------- [IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
Датум на внесување: 10.Септември.2007 во 20:15
Датум на внесување: 10.Септември.2007 во 20:20
a be ova trebashe da bide parodija,...a vie ozbilno ste ja sfatile,...samo ,..ne mi e jasno zoshto u prazno se zablagodaruvate!
|
Датум на внесување: 10.Септември.2007 во 20:30
Датум на внесување: 10.Септември.2007 во 20:44
da,da,...i da "blagodari",...a,blagodari ne znam na kogo,..
|
Датум на внесување: 17.Ноември.2007 во 17:35
Постирано од: Секташ
Датум на внесување: 17.Ноември.2007 во 18:47
Ти благодарам Боже,што можам да се наречам твое чедо.Амин!
------------- .......Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
Постирано од: sard
Датум на внесување: 30.Јануари.2008 во 02:32
Ти благодарам Господи за Тебе Самиот, за тоа што ни се откри нам недостојните!
------------- „Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe www.pravoslavna.mk
|
|