Автомобилски гуми
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Технологија
Име на форумот: Автомобили и моторцикли
Опис на форумот: Модели, карактеристики, новости, олдтајмери
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=6417
Датум на принтање: 26.Ноември.2024 во 00:01 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Автомобилски гуми
Постирано од: NRGMKD
Наслов: Автомобилски гуми
Датум на внесување: 26.Јануари.2007 во 11:47
Каков модел на гуми користите, дали преферирате одредена марка на гуми или ставате секој пат различно? Искрено јас имав MICHELIN на аудито, ама сега си ставив BF Goodrich и мислам дека поубаво се држи на пат отколкусо претходните.
------------- The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
Коментари:
Постирано од: The Duke
Датум на внесување: 27.Јануари.2007 во 19:36
BF Goodrich мислам дека се развиени токму од MICHELIN,ако грешам исправете ме.Јас сум возел на Dunlop,Firestone и Pirelli,и најзадоволен сум од Pirelli а најмала потрошувачка имав со Firestone Fuel Saver..јас мислам дека треба да се посвети и добро внимание на балансирањето на гумите за да се добие најдобар ефект.како најдобри дефинитивно би ги оделил MICHELIN и BF Goodrich.MICHELIN беа светски прваци во Формула1 две години по ред а BF Goodrich пет години на Дакар и WRC.
------------- I do not see why man should not be just as cruel as nature...
|
Постирано од: bond007
Датум на внесување: 03.Февруари.2007 во 01:17
BF Goodrich e firma u sopstvenost na MICHELIN.
MICHELIN e ubedlivo nalbolje ali se i najskupi.
Za kaj nas (pa i u svet),najbolji odnos cena/kvalitet ima TOYO Proxes T1s.Taa guma ja koristat i golem broj tuning centri u svet.
Probano dobri se i UNIROYAL Rainsport2.
Ali najbitno kaj guma e data na proizvodstvo i nacin na skladiranje.Toa kaj nas e katastrofa!
------------- EYES WIDE SHUT
|
Постирано од: GUOL
Датум на внесување: 05.Февруари.2007 во 18:06
goodyear....ne za drugo bea so kolata koa ja kupiv.........
------------- 3 MONAT WAR DA LOU KRANK>JETZT SAUFT DA WIADA GOTT SEI DANK!
|
Постирано од: maja
Датум на внесување: 13.Февруари.2007 во 23:48
MICHELIN tie bea na mojot avtomobil pri kupuvanjeto
------------- [IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
Постирано од: Sulltan Murad
Датум на внесување: 23.Февруари.2007 во 18:05
bridgestone zakon
-------------
|
Постирано од: JANE971
Датум на внесување: 09.Март.2007 во 17:56
A NEKOJ DA PREPORACA GUMI SO DIMENZII 195/70-14 BRZINSKI , A NE TOVARNI. SEPAK SE ZA KUPE, I NEKA BIDAT ZA BRZINI DO KAJ 190, NEMA KADE POOBRZO DA VOZIME
------------- Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski
|
Постирано од: nikola_bb
Датум на внесување: 22.Март.2007 во 17:09
Датум на внесување: 23.Март.2007 во 17:14
jane971 напиша:
A NEKOJ DA PREPORACA GUMI SO DIMENZII 195/70-14 BRZINSKI , A NE TOVARNI. SEPAK SE ZA KUPE, I NEKA BIDAT ZA BRZINI DO KAJ 190, NEMA KADE POOBRZO DA VOZIME
|
Пробај BF Goodrich......
------------- The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
Постирано од: Dimitar Vegov
Датум на внесување: 12.Јуни.2007 во 22:53
јас ти препорачувам Nokian tires ! Фински гуми екстра за влажна подлога и супер се до 190 брзински . ај со среќа !
------------- Di.Vegov
|
Постирано од: Schumacher
Датум на внесување: 28.Јуни.2007 во 09:19
Бриџдон се најдобри. Докажаа во Ф1
-------------
|
Постирано од: Dimitar Vegov
Датум на внесување: 04.Јули.2007 во 23:24
e pa zavisi ... toa ti e vo F1 :) gradski gumi ... srdna klasa gumi ''Nokian'' se poveke od svojata cena !
------------- Di.Vegov
|
Постирано од: polikarp
Датум на внесување: 05.Јули.2007 во 03:37
[QUOTE=Dimitar Vegov]e pa zavisi ... toa ti e vo F1 :) gradski gumi ... srdna klasa gumi ''Nokian'' se poveke od svojata cena !
[/QUOTEj
Jas ne bi se slozil so tebe deka Nokian gumite se poveke od svojata cena.Neznam kolkavo iskustvo imas no spored toa sto tvrdis ne e golemo. Ako stanuva zbor za kvalitetni i dobri gumi togas Bridgestone-Firestone mislam deka se ubedlivo na vrvot.
------------- Подобро да ме мразат заради тоа што сум, отколку да ме сакаат заради тоа што не сум.
|
Постирано од: Lion
Датум на внесување: 05.Јули.2007 во 13:10
Se zavisi od nacinot na vozenje i koi se tvoite potrebi za nekoj vid na skapa guma. Imam koristeno Nokian, super se pokazaa, posebno na dozd. Sega Michelin koristam, super, ama i super cena
------------- don't smoke and fly, take a bike and ride
|
Постирано од: Lefterov
Датум на внесување: 30.Ноември.2008 во 23:30
Najvazno e tvojot nacin na vozenje,jas licno vozam Toyo T1R i dosega ne sum vozel podobra guma a imam izvozeno dvamilioni km so sekakvi gumi,gumite se perfektni i za obicna i za brutalna voznja,sum gi vozel i na dozd sk-ve poveke pati so brutalna voznja kolata ne mi mrdna.Ne se skapi od 70 do 100 evra guma zavisi koja dimenzija. http://www.toyo.com/docs/tires/tires.asp?lpid=18966&name=Proxes%20T1R%99&category=sport
|
Постирано од: volkswagen
Датум на внесување: 01.Декември.2008 во 12:40
gumi.... Pa naj zadovolen sum od DUNLOP SP SPORT, 50 000 km so niv( polovni gi zedov)
-------------
|
Постирано од: ivotoyota
Датум на внесување: 03.Декември.2008 во 20:50
Моето долгогодишно искуство кажува дека барем до сега шт имам возено, признавам Bridgestone и Continental. Првите се нешто подобри на суво, вторите на дожд. Погледнете ги Германските тестови од Auto Bild за гуми и ќе видите дека овие два бренда се секогаш во врвот, заедно со Pirelli.
Инаку BF Goodrich е на Michelin, но на истите тестови испаѓа како многу лоша гума, се уште не дорасната на големиве. Тоа дека се најдобри во WRC не значи ништо, бидејќи стручњаци од Michelin ги развиваат тие гуми, само ги брендираат како BF Goodrich.
|
Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 19.Октомври.2010 во 11:01
Vo plan sum da mu kupam zimski gumi na avtoto...
Nekoj sovet???
------------- You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 19.Октомври.2010 во 16:03
земи си Continental WINTER CONTAKT TS серија....мека и убава гума..и за снег и за мраз стакло.
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
Датум на внесување: 20.Октомври.2010 во 01:30
Jas pa bi ti gi preporacal Michelin Pilot Alpin.... odlicna zimska guma, no sekako i malce e solenka... Dokolku ne sakas da frlas mnogu pari za zimski gumi togas ti gi preporacuvam Hankook ili BF Goodrich....
|
|