Стара љубов
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Забава, разно, игри, интима
Опис на форумот: џиџимиџарница
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=5861
Датум на принтање: 02.Февруари.2025 во 16:45 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Стара љубов
Постирано од: maja
Наслов: Стара љубов
Датум на внесување: 07.Декември.2006 во 22:39
Дали вреди да се обнови старата љубов или таа е веќе прочитана книга во која сите карактеристики (добри и лоши ) на главниот јунак ви се добро познати.
Дали би поминале и покрај се на пример: неверство, несогласувања, љубомора итн.. едноставно би му/и простиле? Но што би простиле , низ што би прогледале низ прсти и која би била причината за опростеното?
------------- [IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
Коментари:
Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 07.Декември.2006 во 22:53
Ako se promenil,ako kaj nego poveke ne postojat nekoi nepremostivi karakteristiki sto prethodno bile pricina za kavgi-da ke pocnam povtorno vrska
-------------
|
Датум на внесување: 07.Декември.2006 во 22:58
Ок, јас не би пиела од бунарот стар вода , за мене е заматена:)Може ова е одраз што не простувам никогаш за грешките (може ова ми е мана)... затоа што ме повредил а пред тоа не помислил на мене, значи за него не сум била вредна..така да не би никогаш.
------------- [IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
Постирано од: Betty
Датум на внесување: 08.Декември.2006 во 01:34
Nikogas ne se vrakam nazat,toa e pominato i procitano. Casta so voda ako e skrsena, kolku i da ja lepis pa ke tece.
------------- Vistinskiot prijatel e onoj koj te drzi za raka a ti go dopira srceto
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 08.Декември.2006 во 01:38
i toa shto vikash,......barem chashi ima kolku sakash i kakvi sakash,...
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: mara
Датум на внесување: 08.Декември.2006 во 04:16
casi ima kolku sto sakas ama mozat da bidat od istiot kvalitet kako starta, zatoa duri da stignes do vistinskata treba da se skrsat nekolku
------------- Da saks znaci da zivees megu iljadnici luge, a da mislis samo na eden!
|
Постирано од: tragach
Датум на внесување: 08.Декември.2006 во 05:57
Ako bi bilo potrebno da se pogledne nanazad, vo vremeto koga se bilo taka kako shto bilo, znaci togash neshto bolelo chim se dovelo do kraj, zashto ednostavno chovekot si dozvoluva povtorno da ja dozhivee taa bolka?
Dali e toa vrodena mana na gragjaninot, da zhivee vo bolka, bolkata da ja ispolnuva negovata praznina, prazninata emocii koi gi imal zaedno so taa bolka.
Stara ljubov ??
Ljubovta nikogash ne staree, no ne treba cel zhivot da se traga po taa stara bolka. Zhivotot prodolzhva...
------------- Zad sekoja vrata postoi kljuch za nea
|
Постирано од: plavu$a
Датум на внесување: 08.Декември.2006 во 08:47
стара љубов... ја сметам за веќе прочитан роман. јас неубо искуство имам од старата љубов, и искрено не сакам повеќе да го читам тој роман....
------------- In my field of paper flowers, and candy clowds of lullaby, i lie inside myself for hours, and watch my purple sky fly over me...
|
Постирано од: soncence
Датум на внесување: 08.Декември.2006 во 10:29
I jas ne bi se vratila na starata ljubov....toj roman e veke procitan i ne e bas nesto posebno za da go citam 100 pati.Ne prostuvam za greskite....I na kolena da me moli ne bi mu prostila....
-------------
|
Датум на внесување: 08.Декември.2006 во 10:33
Angle напиша:
I jas ne bi se vratila na starata ljubov....toj roman e veke procitan i ne e bas nesto posebno za da go citam 100 pati.Ne prostuvam za greskite....I na kolena da me moli ne bi mu prostila.... | Kolku samouverena si, me potseti na mene osobeno sto ne prostuvash
|
Постирано од: soncence
Датум на внесување: 08.Декември.2006 во 10:39
maja напиша:
Angle напиша:
I jas ne bi se vratila na starata ljubov....toj roman e veke procitan i ne e bas nesto posebno za da go citam 100 pati.Ne prostuvam za greskite....I na kolena da me moli ne bi mu prostila.... | Kolku samouverena si, me potseti na mene osobeno sto ne prostuvash | Pa zosto da prostam koga pak se isto ke zavrsi,a i da ne zavrsi isto nema da bide toa toa posto veke doverbata e izgubena.A za edna stabilna vrska treba pred se da ima doverba...
-------------
|
Постирано од: Emus
Датум на внесување: 08.Декември.2006 во 10:42
maja напиша:
Angle напиша:
I jas ne bi se vratila na starata ljubov....toj roman e veke procitan i ne e bas nesto posebno za da go citam 100 pati.Ne prostuvam za greskite....I na kolena da me moli ne bi mu prostila.... | Kolku samouverena si, me potseti na mene osobeno sto ne prostuvash |
so jako trite sme slicni:) jas ne bi mu prostila, toa e veke procitana kniga, kniga na koja se znae krajot
------------- It's funny how someone can break your heart in a tousands of litle pieces, and you'll still be able to love him with those broken pieces.
|
Постирано од: blue
Датум на внесување: 08.Декември.2006 во 10:42
dodeka rabotata e uste zeska, no ne vednas, normalno, imam kapacitet da najdam nacin da pominam preku NEKOI raboti, no ako pomine nekoe vreme cuvstvata mi se kamen ladni i nema nikakvi sansi za vrakjanje nazad...prostuvam ne zaboravam, i nisto otposle ne e isto
|
Постирано од: BiG_kIsS
Датум на внесување: 08.Декември.2006 во 17:00
Повеќето веќе го кажале тоа што сакав да го пишам... Една поговорка
Никогаш не се враќај на старата љубов затоа што таа книга е веќе прочитана и ти го знаеш крајот...
Значи, не би се вратила на старата љубов.... И да ме повредил и да не
ме повредил... И колку и да се сменил, за мене сепак ќе си остане
истиот... Знам повеќе случаи каде што луѓе пробале да ја вратат старата
љубов.... На почетокот можеби е убаво, ама после сфаќаш дека нема шанси
тоа да опстои и едноставно тогаш Ти сакаш да прекинеш.... Ако еднаш се
преќине, никогаш повеќе нема да биде исто...
------------- Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
Постирано од: spring
Датум на внесување: 08.Декември.2006 во 18:42
Старата љубов..... Сите знаеме како ни било кога се завршило, па ке размислам 2 пати пред повторно да и се вратам... За некој што не го знаеш не можеш да бидеш сигурен, ама за тој што веќе добро си го запознал....
Мислам дека подобро е да не се ризикува. Има уште многу риби во морето, има многу причини за да продолжиш понатака, па мој совет е да не и се вракате на старата љубов, освен ако нема некоја силна причина...
|
Постирано од: tragach
Датум на внесување: 08.Декември.2006 во 18:53
ne ja barajte prichinata za da se vratite na starata ljubov, kolku i da mislite deka vo momentot taa e dobra prichina i go dava vistinskiot odgovor, veruvajte, gledano od strana toa ne e taka. Ednostavno nema potreba od povtorno vrakjanje kon istoto ona shto nekokash ne go biva.
Neka si brka rabota, a i vie isto taka. Sekoj po svojot pat, a ako patishtata nekogash pak vi sretnat, napravete si eden sluzhben moabet od daleku, ne dozvoluvajte poftorno da vi se razgori taa stara bolka.
Oginot nema da se izgasi ako go duvate...
------------- Zad sekoja vrata postoi kljuch za nea
|
Постирано од: SkorpijA
Датум на внесување: 08.Декември.2006 во 19:33
Ufff...temava
Imam pominato niz ova, se imam vrateno na staroto i ne bese kako de ja vu ama krajot bese ist...
Ednostavno ne treba da se vrakame na staroto, treba toa da gi ostavime tie momenti vo minatoto i da si ziveeme vo segasnosta, da si zavrtime nova strana od zivotot i ednostavno da ne barame pricina za pogolema bolka od prethodnata....
-------------
|
Датум на внесување: 08.Декември.2006 во 19:59
SkorpijA напиша:
da si zavrtime nova strana od zivotot i ednostavno da ne barame pricina za pogolema bolka od prethodnata....
| Odlicho kazano...nesto sto Skorpija go imala od licho iskustvo
|
Постирано од: Cao_Sk
Датум на внесување: 08.Декември.2006 во 22:35
ednas stom se skine...i da go zalepis...so tek na vreme pak ke se skine
|
Постирано од: nindza
Датум на внесување: 09.Декември.2006 во 18:06
Cao_Sk напиша:
ednas stom se skine...i da go zalepis...so tek na vreme pak ke se skine |
Ne e sekogash taka....ako ednash se skine nekoja devojka ...kolku i da se lepi ne moze pak da se skine ...samo ednash se skinuva
|
Постирано од: anne
Датум на внесување: 09.Декември.2006 во 23:05
JAS DO VCERA GO SONUVAV AMA SE POJAVI DRUG I NISTO NE MI ZNACI INAKU MASKITE NE ZASLUZUVAAT SOLZI
------------- i love mu love, mu love is you
so I LOVE YOU???
|
Постирано од: ledena
Датум на внесување: 10.Декември.2006 во 09:44
se pojavi nov ali stariot nekako ne go zaboravam a osobeno sto e postojano vo moja blizina...ili jas pa sakam da e vo moja blizina
Znam deka mnogu ubavki i slatki momenti si pominav so nego i go sakam so celo srce ali vo sekoj slucaj mislam deka ne e bas dobro da se vratam na nego ...
i noviot zasluzuva sansa da bide sakan,a i jas sakana ...sto nikogas i ne se znae
------------- ledena
|
Постирано од: laze
Датум на внесување: 10.Декември.2006 во 16:53
sekogas treba da misleme na segasnosta a ne na minatoto na starata ljubov
------------- CUVAJ MOJE SLIKE,SRCE TE MOLE,JER KOPIJA TE GLEDA,A OGIGINAL VOLE!!!!!!!!
|
Постирано од: Dana
Датум на внесување: 10.Декември.2006 во 23:36
anne напиша:
JAS DO VCERA GO SONUVAV AMA SE POJAVI DRUG I NISTO NE MI ZNACI INAKU MASKITE NE ZASLUZUVAAT SOLZI |
Kaj mene ne se pojavi drug, cat pat mi doaga u sonistata ama za solzi, nikoj ne e vreden
------------- Love like an angel, make love like a devil. [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i215/enatara/eyer.gif" />
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 10.Декември.2006 во 23:40
stara ljubov si e stara se pamti nova ljubov si e nova se pije
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 11.Декември.2006 во 09:52
maja напиша:
Дали вреди да се обнови старата љубов или таа е веќе прочитана книга во која сите карактеристики (добри и лоши ) на главниот јунак ви се добро познати.
Дали би поминале и покрај се на пример: неверство, несогласувања, љубомора итн.. едноставно би му/и простиле? Но што би простиле , низ што би прогледале низ прсти и која би била причината за опростеното?
|
nema prostuvanje maicke , ednas k*rva uvijek k*rva , nema menuvanje kaj lugeto , takvi se skroeni , edinstveno mislis deka mozis da gi menis zasto ponekogas si zaslepen od ljubovta
------------- во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
Датум на внесување: 11.Декември.2006 во 13:58
Tochno Hektor,nema da se promeni nikogash toj sto te povredil...Mislev so ova sto ne prostuvam sum sebicha koja gleda samo za sebe, bash vo onie momenti koga mi se baralo proshka izleguvalo deka so ova samo doshol momentot na mojata"osveta" za negovite dela, a naprotiv ne sum mu prostila zatoa sto me spushtil do zemja podgazuvajki ja mojata ljubov, verba i se sto sum dala za taa vrska.Stara ljubov e procitana kniga koga se zatvara i se ostava da fati prav, bez da posakash nekogash da ja otvorish.
|
Датум на внесување: 11.Декември.2006 во 15:06
zatoa vikam gospod samo na umot da ne krepi
------------- во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
Постирано од: anne
Датум на внесување: 11.Декември.2006 во 21:15
taa e stara lubov !!!!!!!!!!!! zosto da gi krpime skinatite pantaloni podobro da kupime novi bidejki moze pak da se SKINAT
------------- i love mu love, mu love is you
so I LOVE YOU???
|
Постирано од: milo
Датум на внесување: 11.Декември.2006 во 22:52
VAKA OVOJ PERIOD PROBUVAM DA GO IZBRISAM MINATOTO I SPOMENITE NA EDNA LICNOST(NA KOJA 100 PATI SUM SE VRATILA) .
PA POStO MN BOLI DA BIDES NAVIKNATA SAMO NA EDNA NASMEVKA, NA EDEN DOPIR, NA EDEN MIRIS OD TOPLINATA NA NEGOVATA BLIZINA....I DA NEMOZES DA GLEDAS DRUG ZOSTO SVE TI LICI NA NESTO STO TI PRESLO VEKE VO NAVIKA....
I POSO SE TRUDAM KOLKU STO MOZAM DA POCNAM DA GLEDAM NA TOA STO SE SLUCUVA SEGA, ANE NA TOA STO BILO...EDEN MOJ SOVET KAKO POSLEDICA OD MOEVO ISKUSTVO...
nIKOGAS NE GLEDAJTE NAZAD, I NE SE VRAKAJTE NA TOA STO SUDBINATA MU STAVILA KRAJ, BAREM NE PO 100 PATI.
SEKOJ COVEK ZASLUSUVA 2 SANSA, NO AKO VIDITE DEKA NE JA ISKORISTIL NE SE TRUDITE OKOLU TOA.
a I LICNOSTA MNOGU TESKO SE MENUVA, TAKA DA NE SE TRUDITE DA SMENITE NECIJ KARAKTER, TUKA BARAJTE NEKOJA LICNOST SO KARAKTER STO VE ODUSEVUVA I VE PRAVI SREKNI.
------------- oCITE KRISTALNO ZAMAGLENI, POGLEDOT ZKAMENET VO VISINI, TELOTO STUDENO SO DENOVI....
|
Постирано од: malena_split
Датум на внесување: 25.Јули.2007 во 10:11
јас мислам дека враќање на стара љубов е бесмислено. Беше разлог зашто двајцата не се заедно и ако се враќаат во стара врска, сигурно пофторно нешто не ќе биде ок....
------------- ---->Hate is easy, love takes courage <----
|
Постирано од: male4ka
Датум на внесување: 25.Јули.2007 во 14:47
вракање на старата љубов е исто како читање на истата книга само што овој пат го знаеме крајот
------------- Love Is Not Measured By How You Feel,But How The Other Person Feels...
|
Датум на внесување: 25.Јули.2007 во 14:54
vrakanje na starata ljubov kako da baknuvas pokojna , gospode prosti mi
|
Постирано од: superbaby
Датум на внесување: 05.Август.2007 во 22:54
Stara ljubov.... Do skoro imah simpatija so go mi sa aresshe celi 4 godini... mislum oti go zabravih celosno (pokraj mnogute obidi) ali na momenti pak sa navrakum na spomeni.... ali kak so kaza nekoj pred toa mislum oti trebe da mu stavame kraj na minatoto i trebe da gledme napred.. a ne nazad!
|
Постирано од: BisernA
Датум на внесување: 08.Јули.2009 во 20:20
иста приказна, различен крај...... додуша...... од повторување на истата приказна смешно стана на крајот...... патетично затоа..... збогум стара љубов
-------------
|
|