Испечати | Затвори го прозорот

Садам Хусеин

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Свет
Опис на форумот: Масони, Рокфелер, Ирак, Иран, Балкан Експрес...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=5532
Датум на принтање: 17.Февруари.2025 во 22:52
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Садам Хусеин
Постирано од: bosab
Наслов: Садам Хусеин
Датум на внесување: 05.Ноември.2006 во 23:00
Судот во Багдад го осуди Садам Хусеин на смртна казна која ќе биде извршена со бесење, прогласувајќи го за виновен за злосторства против човештвото.

Поконкретно случајот се водеше за убиството на 148 лица, претежно Шиити во градот Дуџаил во 1982 година.

И братот на Садам, Барзан ал Тикрити е осуден на смрт, исто како и некогашниот врховен судија Хамад ал Бандер.

Поранешниот потпретседател Таха Јасин Рамадан заработи доживотна казна а тројца други обвинети во случајот се осудени на 15 годишни робии. 

Судскиот процес заврши со хепиенд само за едно лице, функционерот на партијата Баат, Азави Али, кој е ослободен.

Хусеин ја одбил наредбата на  судијата да стане додека се чита пресудата па во спроведувањето на одлуката на судот морале да помогнат лицата од обезбедувањето.

Кога ја слушнал смртната пресуда, Садам извикал "Алаху екбер!" и "Да живее Ирак, долу предавниците!"

Изгледал шокирано и бесно кога го изведувале од судот кој продолжил гласно да го навредува но известувачот на ББЦ тврди дека на неговото лице забележал мала насмевка која ја толкува како израз на задоволството на Садам од своето држење на судскиот процес кој уште од самиот почеток го сметаше за фарса.

Веднаш по јавното обелоденување на пресудата, низ цел Багдад можеле да се случнат пукотници кои западните медиуми главно ги толкуваат како славење.

Цел град од 12 милиони жители беше во состојба на полициски час пред донесувањето на пресудата поради стравот на органите на редот  дека би можело да дојде до нереди предизвикани од сунитските приврзаници на поранешниот претседател.

Беше забрането секакво движење во Багдад, откажани сите војнички отсуства и затворени сите цивилни аеродроми а полицискиот час важеше и за три околни провинции, меѓу кои и онаа во која е родниот град на Садам, Тикрит.

ББЦ потсетува дека дури и меѓу оние кои сакале да го видат Хусеин ртов, малкумина се надеваат дека неговата смрт ќе ги подобри работите во Ирак кој е длабоко навлезен во крвава граѓанско -верска војна.

Коментари:
Постирано од: Vlade
Датум на внесување: 07.Ноември.2006 во 11:49
Toa e realniot rizik od bavenje so politika. Obicno na onoj sto ja izgubil vojnata od strana na zavojuvacot mu se sece glavata. Toa se sproveduva i sega, pa kolku i toa da ni izgleda necivilizirano.

Постирано од: abu al zarkawi
Датум на внесување: 10.Ноември.2006 во 19:26

Ako Saddam treba da se ekzekutira ,togas taka da se postapi i so Bus (Postariot) ,zs toj znaese sto podgotvuva Saddam za negovite protivnici,site zlostorstva na Saddam bile po znaenje na Amerika.

Постирано од: brza
Датум на внесување: 11.Ноември.2006 во 02:04
abe,ti ,ako si shiptar,treba samo da im go lizete gazot na amerikancite i toa koga imaat proliv,zatoa shto bez niv ne bi imale nishto poveke od ona shto vi sleduva ,kade i da ste,...a,ne da gi maltretirate narodite megu koi ste,so tie vashi beskrajni i toa neopravdani baranja,............zatoa treba samo da i se klanjash na amerika,...ako si albanec,...a,i ne gledam shto drugo bi bil?!

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Датум на внесување: 13.Ноември.2006 во 21:22
Ne sum "Siptar"  tuku sum Albanec ,Amerikancite nemaat prijateli tie imaat interesi ... , Amerikancite najdoa interes kaj albancite vo "unistuvanjeto" na Jugoslavija ... ,Jas mu se klanjam samo na ALLLAH s.W.T ....

Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 13.Ноември.2006 во 21:27
Jas sum protiv ubistvo na Sadam zatoa shto mislam deka toa e protiv site chovechki zakoni,nemoze ajde sega ke gi besime site pretsedateli po red ili ke gi prakame vo Hag ako na amerika ne i se dopagjaat

-------------

Датум на внесување: 15.Ноември.2006 во 01:17
nekoj beshe popameten na vremeto.............!

-------------

Постирано од: KIRIL
Датум на внесување: 31.Декември.2006 во 12:09
Pa za ona sto go napravi trebase i poveke da pati. Treba nesto slicno da mu se sluci i na onoj od Kuba i na onoj od Severna Koreja. Kucinja diktatorski.

Датум на внесување: 01.Јануари.2007 во 16:55

Ekzekucijata na Saddam e sram za site suniti vo Svetot ,navistina tie luge kioi go naredia toa zasluzuvaat smrt ,kako ne  im bese sram da go ekzekutiraat na  prviot den od Praznikot Bajram .3 godini od padot na Saddam imase mnogu pati poveke zrtvi otkolku sto imase za vreme na 29 godisnoto vladeenje na Sadam ,navistina edisnstven koj zasluzuva da bide obesen e Amerikanskiot Pretsedatel Bus ,toj naapravi poveke zlostorstva otkolku Sadam .Sadam bese  golem lider , toj ne napravi nisto drugo osven sto ne dozvoluvase Irak da padne pod Amerikansko vlijanie ,i tokmu poradi toa bese i napadnat Irak od strana na Cionisticko-krstonosnata aliansa .

Постирано од: Dogi
Датум на внесување: 03.Јануари.2007 во 09:11
Садам сам си го стави јажето околу вратот кога го нападна Кувајт, до тогаш американците му помагаа на секој начин!

-------------
Јас сум мајстор!

http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)

Постирано од: Arm'nj
Датум на внесување: 04.Јануари.2007 во 14:50
Sadam si ojde i da ja zatvorime temava....
od pochit kon pokojnikot.....Kakov i da bil.....

-------------
Anger is a gift

Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 05.Јануари.2007 во 20:01
 Sadam ne trebashe da bide poguben...i toa bash na praznik i da ne mu se dozvoli da kaze molitva...stramota

-------------

Постирано од: bros
Датум на внесување: 12.Март.2007 во 14:25
Shockeda koj so sigurnost tvrdi,deka e toj vistinskiot sto go obesija?

-------------
P.S.I AM HERE

Постирано од: mark
Датум на внесување: 01.Јули.2007 во 20:00
Ne trebas eda go ubivaat so bese toa?!?!?!?!!?!PA samo on li ima ubivano luge, drugive u svetot lom praat pa si uzivaat sloboda.!!!!!!!!lol

Постирано од: orlov
Датум на внесување: 10.Октомври.2007 во 23:16
Originally posted by Arm'nj Arm'nj напиша:

Sadam si ojde i da ja zatvorime temava....
od pochit kon pokojnikot.....Kakov i da bil.....

А, што ако договорно беше егзикутиран двојник на Садам?

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Постирано од: kocko
Датум на внесување: 11.Октомври.2007 во 10:29
ma nemoj?
stvarno?!глупирање

Датум на внесување: 27.Октомври.2007 во 18:33
Originally posted by kocko kocko напиша:

ma nemoj?
stvarno?!глупирање

Ти бе како да си тој кој го ја изврши егзикуцијата, па децидно тврдиш.

-------------

Датум на внесување: 27.Октомври.2007 во 21:51
pa,...mozebi i e ,..toj!,...pd kaj da znaeme?,...

-------------

Постирано од: kristofer
Датум на внесување: 31.Октомври.2007 во 08:18
dali sum jas protiv sto mu napravija na sadam ili koj bilo drugi toa do mene ne je da mu odlucam sudbina na nekomu, ima velam ima mnogu popametni luge sto mu je taja nivna rabota da go odlucat toa, zatoa ima zakon za sekogo i sekomu.задоволствосреќаголема%20насмевка

-------------
vrtyuwged

Датум на внесување: 29.Ноември.2007 во 00:23
А што очекуваа со смрта на Садам да се измени?????

-------------

Постирано од: cupeto
Датум на внесување: 03.Јули.2009 во 09:25
za mene sekogas ke ima doza na vosh*t ,
kon tie lugje koi bez izbiranje na sredstva ,
se borat za svojata zemja i narod ,
sekogas se obvinuvaat za kolateralnata steta ,
nikogas ne se iskazuva pridonesot,

posle tolku vreme sto e smeneto ??
negoviot patriotizam ke ostane kaj narodot vecno ,
a tugjata presudnata raka ostanuva samo so edno zadovolstvo
na ostvareno pobedonosno ego ,
koj i samiot ne znae zasto ,
a do dendenesen veke zaboraven    

tie ke ostanat vecno vo istorijata,
rakata koja presudi ke ja izbrise zaboravot i vremeto

-------------
Vo zivotot pola zdravje go trosime za pravenje pari,a posle parite gi trosime za zdravjeto,pa ne e podobro da se uziva vaka ?

Постирано од: Предраг
Датум на внесување: 12.Јули.2009 во 19:35
Садам Хусеин махер неповторлив,го излажа цел свет за нуклеарките бидејќи се плашеше од ИРАН!
Како што прочитав,немало никакви нуклеарки во Ирак.
Тврдењата беа ЛАЖНИ.

-------------
http://www.userbars.be">

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk