Испечати | Затвори го прозорот

АРАМИИ - кој украде повеќе?

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=4445
Датум на принтање: 16.Ноември.2024 во 04:32
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: АРАМИИ - кој украде повеќе?
Постирано од: BMW_M5
Наслов: АРАМИИ - кој украде повеќе?
Датум на внесување: 15.Јуни.2006 во 01:44

ЛОПОВ ЛОПОВААААА !!!LOL 

ЈА ГЛАСАМ ДЕФИНИТИВНО ЗА ВМР(ОВЦИТЕ) ПОТАЛЕНТИРАНИ АЈДУЦИ НЕАМ ВИДЕНО!!!
П.С. Не велам дека и другата опција нема крадено,ама па толку како овие вмровски гадови стварно никој не украл!!!

-------------
KOGA GLUPOSTA BI BOLELA PO CEL DEN BI OFKALE !!!

Коментари:
Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 15.Јуни.2006 во 02:15
Незнам јас за колку време крадење правиме муабет но за 11 г. мислам дека СДСМ се наполнија со пари не за џабе кажале дека комунист и дидека се врти на жар краде а камоли па у слободно време.Што ли му е хоби на еден комунист броење пари или додатна кражба

-------------
http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство

Постирано од: butel2
Датум на внесување: 15.Јуни.2006 во 09:50
Буги Буги....

Постирано од: bomboni
Датум на внесување: 15.Јуни.2006 во 17:31
I dvete partii se podednakvo golemi kradci, jas bi rekol sdsm kradat profineto a vmro brutalno... ConfusedCry

Постирано од: dragan733
Датум на внесување: 15.Јуни.2006 во 22:18
Секоја власт при крај на мандатот гледа да краде што е можно повеќе, за да не остане ништо за наследникот. Така беше и со ВМРО така гледам сега го прави и СДСМ. А си велам, што ако СДСМ повторно победи, а претходно се распродала и буџетот го испразни. Од каде тогаш пари?

Датум на внесување: 15.Јуни.2006 во 23:39
Јас па мислам дека беше нешто подруго,да и ВМРО крадеше но барем со усул - народот убаво живееше тие четири години а за последниве четири години видовме како народот живее

-------------
http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство

Постирано од: brza
Датум на внесување: 16.Јуни.2006 во 01:21
fala bogu,............izgleda se opametivte,........LOLmozebi sepak ke progledate!

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Датум на внесување: 16.Јуни.2006 во 02:41
da be tie "cetiri" godini "ubavo" se ziveese !!!   ako zememe u predvid deka skoro dve od tie cetiri godini imase vojna !!! "mnooogu ubavi" a pak poslednata godina videa deka ke izgubat i ajdeeee da gi napolnime dzepovite!!! c c c  eeee  i posle mi gi branete LOPOVITE!!!

-------------

Датум на внесување: 16.Јуни.2006 во 08:55
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Јас па мислам дека беше нешто подруго,да и ВМРО крадеше но барем со усул - народот убаво живееше тие четири години а за последниве четири години видовме како народот живее

Прекрасно живеевме, како во бајките....

Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 16.Јуни.2006 во 11:08
site ste budali sto glasate za aramii

-------------
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .

Постирано од: mishel
Датум на внесување: 16.Јуни.2006 во 12:45
119
   Испратена: Денес во 02:41
da be tie "cetiri" godini "ubavo" se ziveese !!!   ako zememe u predvid deka skoro dve od tie cetiri godini imase vojna !!! "mnooogu ubavi" a pak poslednata godina videa deka ke izgubat i ajdeeee da gi napolnime dzepovite!!! c c c eeee i posle mi gi branete LOPOVITE!!!
EJ VIDI TI ODGOVARA OVAA MISLAVA STO SI JA NAPISAL!KAKO MOZES BRE TAKA DA ZBORIS PA LOPOVITE VO MAKEDONIJA SE RODIJA I SE IZGRADIJA ZA VREME NA VLADEENJETO NA SDSM.CELA DRZAVA TOGAS BESE ISPOKRADENA.NE LI GI ZNAES OLIGARSITE KIO PROIZLEGOA OD SDSM, KAKO ONI STIGNAA DO TOLKAVI BOGATSTVA, SO MISLIS SO AMIN OD GOSPOD!
PROSETAJ PO VODNO BE PRIJATELE,ISCITAJ MALKU STATISTIKA-PA CEL DRZAVEN KAPITAL BESE PRIVATIZIRAN DO 1998GOD,I KAKO E VOZMOZNO TOA SEGA,ZA VREME NA VLADEENJE NA SDSM DA KRADE VMRO!

Датум на внесување: 16.Јуни.2006 во 20:40
eeee,taka treba,..........gledam deka ste progledale,....samo taka napred, ushte i pametot da vi se izbistri i ke vi bide podobro,......LOL

-------------

Датум на внесување: 17.Јуни.2006 во 13:58
Добро кога толку добро си информиран кој како крадел, ај поконкретно кажи ми некој од сдсмовците кој има палати или слично на водно!!!

-------------

Датум на внесување: 17.Јуни.2006 во 22:06
Има Бензиски на секретарот на СДСМ има Бранче Хотели во Охрид има неколку приватни факултети на Функционери на СДСМ има банковни рачуни на Костов и Црвенковски со милиони суми има и уште ама ај 

-------------

Датум на внесување: 17.Јуни.2006 во 23:47
site imaat se i sekade,...........samo ti nemash mozok vo glavata,.......Big smile

-------------

Датум на внесување: 17.Јуни.2006 во 23:49
mnogu chudno,.....za samo eden chas,......oie vtorive stanaa pogolemi lopovi od prvite,..........i posle nekoj da vi veruva,....

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2006 во 03:36

Има Бензиски на секретарот на СДСМ има Бранче Хотели во Охрид има неколку приватни факултети на Функционери на СДСМ има банковни рачуни на Костов и Црвенковски со милиони суми има и уште ама ај 
LOLLOLLOLНЕЗНАМ СО КОЈА РАКА ДА СЕ КРСТАМ!!! ИЗВИНИ ОВАКА АМА ТИ СИ БИЛ СТВАРНО СО НЕДОСТАТОК НА МОЗОК ВО ЧЕРЕПНАТА ПРАЗНИНА!!!LOLLOLLOL

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2006 во 11:36
Супер што не веруваш но тогаш ти за мене си глуп и можат значи да те ебаваат како сакаат,уствари од комуњари и тоа се бара - глупи верници

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2006 во 12:02
Originally posted by BMW_M5 BMW_M5 напиша:

Добро кога толку добро си информиран кој како крадел, ај поконкретно кажи ми некој од сдсмовците кој има палати или слично на водно!!!

FERSPED -prasaj si vo stabot kako e privatiziran i sega momentalno kak raboti i dali so amin na vladata raboti.AKO NEZNAES IMA VO DRZAVAVA ANTIKORUPCISKA KOMISIJA AKO SI BAREM MALKU INFORMIRAN KE SI CUEL DEKA NE SE POKRENUVA NIKAKVA ISTRAGA A NE SE ZNAE ZOSTO?VSUSNOST LUGETO KAKO TEBE NEZNAAT ZOSTO?

SKOPSKA PIVARA, I NE SAMO FABRIKATA ZA PIVO I SITE HOTELI KOI GI KUPIJA ZA VREMA NA VMRO?ONI KOMUNJARI ZA VREME NA VMRO KOG ASE PRIVATIZIRAA DEL OD HOTELITE GI KUPIJA TIE-PIVARCI,FERSPEDOVCI?ZNACI DRUGAR ONI IMALE NAPRAENO KAPITAL STRASEN DO 1998 ZA DA GO POKAZAT VO 2000.

SUTIRKOV POZNATIOT BIG BOSS SO CIGARITE I NEGO DA NE GO SOZDAADE VMRO

MAKPETROL,ALKALOID,ZELEZARA.................

TAT TAT TAT!!!!!!!!1

A TI AKO NEMAS DR.RABOTA PISUVAJ NA FORUMOV

Постирано од: Jo be
Датум на внесување: 18.Јуни.2006 во 13:03
Site koi se vo moznost kradat ama toa treba da go storis da ne si zabelezliv , a vmroovcite izgleda se ovci koga kradat site gi primetuvaat   

-------------
TALE

Датум на внесување: 18.Јуни.2006 во 13:08
А бе вие претерувате во некои работи, критика да, ама барем со достоинство...

Датум на внесување: 18.Јуни.2006 во 23:25
NEMA DOSTOINSTVO butel  ZA LOPOVI. TI JA PRATIS TEMAVA? KOJ ZBORI ZA DOSTOINSTVO KOGA SE VO PRASANJE STRASNI KRAZBI!

Постирано од: Мече
Датум на внесување: 18.Јуни.2006 во 23:29
Pogolemi lopovi od Ljubco Georgievski i Nikola Gruevski neveruvam deka ima i ke ima

-------------
Мирна вода брег рони

Датум на внесување: 18.Јуни.2006 во 23:33
VERUVAJ VERUVAJ IMALO I SE NADEVAME KE NEMA?A TI AKO SI UBEDEN/A SO FAKTI ZBORI A NE PAUSALNI I PLITKI FRAZI STO SI GI CUL/A NEKADE NA TV.
AJDE ZBORI STO UKRADE LJUPCO,A SO NIKOLA I KOMPARIRAJ GO TOA SO LOPOVITE SDSMO-VSKI

Постирано од: Мече
Датум на внесување: 18.Јуни.2006 во 23:37
Знаеш што рњчњ Љубчо на конгресот во Струмица....ВМРО-ДПМНЕ од партија на работници ја направиме партија на директори и богаташи...па сега види ти...

-------------
Мирна вода брег рони

Датум на внесување: 18.Јуни.2006 во 23:37
Originally posted by Мече Мече напиша:

Pogolemi lopovi od Ljubco Georgievski i Nikola Gruevski neveruvam deka ima i ke ima
     bravo meche,samo...taka,..............a,slepcite neka baraat fakti,.........tie se slepi kako shishmishi,.....

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2006 во 23:41
TI brza ISFRUSTRIRAN SI OD ZIVOTOT IZGLEAD I SE BI U K*R*C !SO RAZOCARANI TIPVI KAKO TEBE NEMA SPAS!
AJ KAZI SO DA SE PRAVI DAJ NEKOJ AINICIJATIVA NE OCAJUVAJ!

NAJSTRASNO ZA EDNO OPSTESTVO E BEZNADEZNOSTA, APATIAJTA I TRULI MOMCI KAKO TEBE BEZ INICIJATIVA I RESENIJA,SAMO KUKANJE I PAK KUKANJE!

Датум на внесување: 18.Јуни.2006 во 23:43
Originally posted by Мече Мече напиша:

Знаеш што рњчњ Љубчо на конгресот во Струмица....ВМРО-ДПМНЕ од партија на работници ја направиме партија на директори и богаташи...па сега види ти...

ZBORI SO FAKTI NE IZGOVARAJ FRAZI BEZ POKRITIE! AKO IMAS T.S AKO ZNAES STO DA ZBORIS, ZBORI!

Датум на внесување: 18.Јуни.2006 во 23:44
DALI IMA BAREM EDEN RABOTNIK STO E CLEN PAK NA SDSM! TOA TI E SE MOKNI OLIGARSI I DIREKTORI! KOJ VMRO BRE mece ?

Датум на внесување: 18.Јуни.2006 во 23:51
Originally posted by mishel mishel напиша:

...........................................................................
AJ KAZI SO DA SE PRAVI DAJ NEKOJ AINICIJATIVA NE OCAJUVAJ!...........................................a,be, slepo bezperspektivno "devojche",ako si gledala podobro ke si sfatela shto e mojata inicijativa za da vi stane podobro,ama mi e smacheno istoto da mu go povtoruvam na sekoj eden nedokvakan tip so kakvi shto e polna ovaa zemja,.....

-------------

Датум на внесување: 19.Јуни.2006 во 00:01
Тоа ти е ти им даваш со лажица а они сакаат да сркаат со вилушка епа нека си сркаат што ке си направат јас за мене си знам

-------------

Датум на внесување: 19.Јуни.2006 во 00:20
koja budala odednash i kako gi napolnil ovie vtorive,....koj znae?LOL

-------------

Постирано од: VkusiMe_M
Датум на внесување: 19.Јуни.2006 во 10:10
Chitam i vi se chudam se karate za toa koj se pogolemi lopovi a ne za toa koj od SDMS i VMRO napravil neshto polezno za vas.
Spored mene ne se dostojni politicharite da gi stavam vo tema na razgovor... i ushte neshto nikogash nash*te politichari bez razlika od koja i da se partija nema da napravat neshto dobro za narodot... se tepaat na izbori so bombi i so shto ushte ne samo za da sednat vo taa fotleja.

-------------
Itn...

Датум на внесување: 19.Јуни.2006 во 11:14

NEMA DOSTOINSTVO butel  ZA LOPOVI. TI JA PRATIS TEMAVA? KOJ ZBORI ZA DOSTOINSTVO KOGA SE VO PRASANJE STRASNI KRAZBI!

Јас го имам и така и се однесувам, ако вие сте го изгубиле....

Датум на внесување: 19.Јуни.2006 во 11:19

VERUVAJ VERUVAJ IMALO I SE NADEVAME KE NEMA?A TI AKO SI UBEDEN/A SO FAKTI ZBORI A NE PAUSALNI I PLITKI FRAZI STO SI GI CUL/A NEKADE NA TV.
AJDE ZBORI STO UKRADE LJUPCO,A SO NIKOLA I KOMPARIRAJ GO TOA SO LOPOVITE SDSMO-VSKI

Па ајде и да не украде, ама навистина ме интересира со која магична формула едниот од подстанар во зграда во Аеродром чија кирија му ја плаќаше Стојменов стана сопственик на таква куќа на Водно, изградена по негов тертип, а другиот како стручно ја научи мајка му да купи 2 нови стана во ист ден ....

Датум на внесување: 19.Јуни.2006 во 12:17
Пак лаги и измисленици но тоа не е проблем проблем е што ја гледаш само спротивната страна а негледаш што се случува во СДСМ и нивните челници или тие крадат поштено

-------------

Датум на внесување: 19.Јуни.2006 во 18:08

Пак лаги и измисленици но тоа не е проблем проблем е што ја гледаш само спротивната страна а негледаш што се случува во СДСМ и нивните челници или тие крадат поштено

А тоа дека СДСМ крадат повеке ги оправдува ВМРО да крадат помалце? И кој тука гледа само една страна „Пак лаги и измисленици...“?

Датум на внесување: 20.Јуни.2006 во 00:02
Еве можам и ја истото да го кажам но од друга перспектива или може и исто А тоа дека ВМРО крадат повеке ги оправдува СДСМ да крадат помалце и пак обратно нели.
Леле смешки и глупости вака земјава никаде нема да стигне туку треба реалност и разбирање а како еве ја ке предложам а може и да не се прифати.Љупчо крадел ОК го баталивме од власт и знаеме дека пак ништо добро нема да направи,Бранко крадеше ајде да го баталиме пошто знаеме дека ништо добро нема пак да направи,Хари крадеше па и плачеше што крадат без он да знае ама го баталивме и да си остане батален,Бучко краде сеуште и ние гледаме како(моментално земјиштето на кејот под кале) епа да го баталиме и да му дадеме шанса од 4 год. на Груевски кој не беше премиер до сега сеуште а ако се покаже дека краде ке го баталиме и него па барем имаме доста политичари да ги мењаваме до сто едно и назад само немојте да им давате шанса на старите лопови тие покажаа што знаат.
Дај ново Дете

-------------

Датум на внесување: 20.Јуни.2006 во 11:07

Каква лага? Сакаш да кажеш дека ЉуБчо нема куќа на Водно и дека пред да стане премиер живееше од милоста на Стојменов?

Јас не знам каде на Водно имаат куќи Бранко, Хари , Бучковски....Ако ти знаеш, кажи. А на ЉуБчо куќата ја знам , и на Ганка и на ред други , и Миленковски кој распродаде се што можеше додека беше градоначалник на Чаир , па пола пари ги остави на партијата , а со другите си замина за Австралија со љубовницата...бла бла, крај нема

Датум на внесување: 20.Јуни.2006 во 11:29
TI IZGLEDA NE SI OD TUKA butel.KAKO MOZES TAKA DA ZBORIS PA CELO VODNO E PREPLAVENO SO KUKI NA SEGASNI I BIVSI PARTISKI CLENIVI NA SDSM.I NE SAMO VODNO CELO SKOPJE.SRAMNO E DA SE PRAIS STO BI REKLE NA TOSO!

ETE TI GO KAKO ZA POCETOK DOLE RIO KAFE, ETE TI GO KOSTA LEPI,PA IMAS SUTURKOVI, PA ZLOKUKANI (TAMU TI SE SVETO PIVARA, SKOPSKI PAZAR I ........), PA GI IMAS TOA BANKARIVE DUSAN PETRESKI, PA GOSEV , I KOJ LI USTE NE.........

STO MISLIS TI ONI BES AMIN NA SDSM NAPRAVIJA MILIONI ?EH BE butel BE KAJ ZIVEES TI?

Датум на внесување: 21.Јуни.2006 во 01:27
Мора некој и да мисли без мислење нели онака само да прераскажува што ке му се каже.Па мора и такви луѓе да има

-------------

Датум на внесување: 21.Јуни.2006 во 15:39

TI IZGLEDA NE SI OD TUKA butel.KAKO MOZES TAKA DA ZBORIS PA CELO VODNO E PREPLAVENO SO KUKI NA SEGASNI I BIVSI PARTISKI CLENIVI NA SDSM.I NE SAMO VODNO CELO SKOPJE.SRAMNO E DA SE PRAIS STO BI REKLE NA TOSO!

ETE TI GO KAKO ZA POCETOK DOLE RIO KAFE, ETE TI GO KOSTA LEPI,PA IMAS SUTURKOVI, PA ZLOKUKANI (TAMU TI SE SVETO PIVARA, SKOPSKI PAZAR I ........), PA GI IMAS TOA BANKARIVE DUSAN PETRESKI, PA GOSEV , I KOJ LI USTE NE.........

STO MISLIS TI ONI BES AMIN NA SDSM NAPRAVIJA MILIONI ?EH BE butel BE KAJ ZIVEES TI?

Јас во Бутел живеам, а ти?

Свето пивара , Скопски Пазар, бла бла тоа не е Црвенковски, Бучковски итн, но ајде ....

Датум на внесување: 21.Јуни.2006 во 17:53
Mishel e vo pravo za site SDSM-ovski krazbi, i pivara i fersped i mnogu drugi se napravija so amen na sdsm. Ama se dodeka narodov e podelen deka samo ednite kradele a drugite ne nikogas nema da da mu dademe sansa na sudstvoto da gi osudi site lopovi, sekogas nekoi se podrzuvani od narodot. Ne mi e jasno zosto...

Датум на внесување: 22.Јуни.2006 во 01:09
Па поради партиската поделба нели,исто како што е поделен народот така се поделени и бизнисмените,судството,полицијата и др.

-------------

Датум на внесување: 22.Јуни.2006 во 09:22

Па поради партиската поделба нели,исто како што е поделен народот така се поделени и бизнисмените,судството,полицијата и др.

Конечно нешто реално и од те*е

Датум на внесување: 22.Јуни.2006 во 10:43
Реалноста не е тешка за мене јас знам да кажам и да признаам кога е згрешено и недобро тој проблем го има СДСМ кој во континуитет ги лаже своите членови дека ништо лошо не направиле во овие 12 г. власт а сите знаеме што се испонаправија

-------------

Датум на внесување: 22.Јуни.2006 во 13:05

SVETO PIVARA, sKOPSKI PAZAR I DR. SO MISLIS KAKO NAPRAVILE PARI, KAO STEKNALE BESMILOSNI BOGASTVA. PA PREKU BRANKO I BUCKO,L ONI SE FASDATA A DRUGIVE ENTERIEROT. ZATOA IZLEGUVAAT SMETKI SVAJCARSKI, BITOLSKI (TAT) ITN.

TAKA butal TAKA!

Датум на внесување: 22.Јуни.2006 во 17:44
Dobro aj da napravime nesto i za ednite i za drugite, moze taka? 

Датум на внесување: 22.Јуни.2006 во 22:45
E PA AJDE DE DA POCNEME. AJDE OD POCETOK OD 1991/1992. VEDNAS KE OSTANEME BEZ PREDSEDATEL LOL

Датум на внесување: 23.Јуни.2006 во 08:35
OK, ke dojde drug popameten Wink

Постирано од: NRGMKD
Датум на внесување: 25.Јуни.2006 во 14:09

Ќе може ли јас малце да дадам коментар?!?!?! 

Епа вака!!!! Ако се прави муабет за лопови и арамии да бидеме малце реални!!! Во времето на ВМРО се продаде телекомот и државата за тоа колку што се сеќавам инкасираше 1 400 000 000 евра!!!! Ова факт!!!!
80 % од овие пари пропаднаа во војната!!! Војната се случи непосредно по продажбата!!! Огромни суми беа спомнувани во малверзациите на ВМРО ДПМНЕ за лажни тендери, напумпани суми (колку за пример 1000 евра маус за ПС). Сивата економија во тоа време расцвета ко кокиче на пролет!!!! Криминалот беше на ниво како во Авганистан, и Палестина!!! Превработеност во државната администрација (3 секретарки на еден директор). Немаше ниту една странска инвестиција!!! После тоа власта се смени, буџетот на државава беше задолжен за 2 милијарди евра по странски банки фондови, клубови!!!! Во периодот од 4 години колку што е оваа власт долгот е донесен на 0, а на основ на тоа се акумулирани Милијарда и пол евра во државната каса!!! Повеќе фабрики и рудници се рестартирани, намален е бројот на ТАКАНАРЕЧЕНИ социјални случаеви, зголемена е вработеноста за цели 200 000, стапката на криминал е видно намалена, 4 % годишно економски пораст!!! Зголемен извозот кон ЕУ, а намален увозот!!! Укинати царини на безброј производи, намален ДДВ и укинати повеќе даноци, САД не призна под уставното име, реформи во образованието, најголемите реформи во одбраната, Статус чекање за прием во НАТО, Земја кандидат за прием во ЕУ и уште многу други работи!!!! Во времето на ВМРО не ни можеше да се помисли на страснки инвестиции, зашто државава ја заобиколуваа како да има чума!!! А денес веќе се потпишани договори со СИМЕНС, ЏОНСОН КОНТРОЛС ( и двете се едни од најголемите фирми на светот во своите области) Сево ова не е постигнато со крадење!!!!
Инаку ако сакаме да разговараме за тоа кој е способен или неспособен можеме веднаш!!! Се гледа по општините каде градоначалници се од редовите на ВМРО како се работи (повеќе би рекол НЕ РАБОТИ). ПА цела година и кусур се на власт, а ништо немаат изработено, а и тоа што го наследиле не го спроведуваат!!! А најтрагично е пак што и си признаваат и си свиркаат, и во лице му кажуваат дека се газди и никој ништо не им може!!!! Си плаќаат рекетари, си прават кафани, узурпираат државно земјиште!!!! Преку ноќ станаа Тајкуни!!! Од големи газди сакаат да станат ИЛУМИНАТИ и МАСНОНИ!!!!! Епа под поимот градоначалник во лексикон не го пишува ова!!!! МАКЕДОНИЈА НЕКА НАУЧИ ОД ОВИЕ ГРЕШКИ!!!! МНОГУ Е ЛЕСНО ДА НАПАЃАШ, А ДА НЕ СЕ ПОТКРЕПУВАШ СО ФАКТИ!!!!
Е сега за што народот се буни!?!?! Најпрво за лозарите и тутунарите!!!! Лозарите се научени како во времето во бивша СФРЈ, со една берба кола да купат а со другата берба стан или куќа!!! А зошто сега е обратно!!!! Имено, квалитетното грозје се откупува многу лесно!!! Тие лозари што имаат квалитетно и сортно грозје не го носат по винариите, туку винариите сами одат кај нив и им го откупуваат!!! А на тие што не им е квалитетно грозјето нормално ни за оцет никој нема да им го откупи!!!! За тутунарите!!!! Кај нас најзастапен тутун е од сортата Ориентал!!!! Тие што пушат и што се разбираат веќе знаат што ќе кажам!!! Имено таа сорта одамна на пазарите во светот е исфрлена и не се одгледува и употребува за производство на цигари!!! Кај нас сеуште се одгледува заради големината на нејзиниот лист и тежината која ја достигнува!!! Е сега нашиве тутунари сеуште запнуваат со одгледување на тој вид на тутун, а тутунските комбинати не сакаат да го откупуваат од нив бидејќи не можат да го извезуваат!!! Сите светски марки на цигари се префрлија на производство на цигари со тутун од типот ВИРЏИНИЈА, кој е помал (листот е помал), и има помала тежина!!! Нашите компании им препорачуваат на тутунарите да почнат да го одгледуваат тој тип на тутун, зашто тој може да се извезува!!!! Цената на семенскиот материјал од овој вид е за евро по килограм поскапа од ориенталниот но затоа откупната цена на листот е двојно поскапа!!!! На некој не му одоговара или не сфаќа па продолжува да одгледува Ориентален тип на тутун, кој после тоа нема цена, и откако ќе го откупат скапува во магацините на тутунските комбинати!!!!
ЗА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ!!!! Владата не е должна на земјоделците постојано да им ги откупува нивните производи, туку тие треба да си формираат своја комора, која ќе ги откупува проуизводите и ќе ги пласира дома или во странство!!!! Земјоделците немаат слух за тоа!!! Втора работа!!!! НАшите земјоделски производи губат на квалитет, бидејќи во процесите на одгледување се употребуваат средства кои и тоа како им го намалува квалитетот, а значително им ја зголемува тежината!!!! Пример - Италија на Македонија и ја врати цела пратка на јаболка од Ресенско и Преспанско, бидејќи во нив имало големо количество на пестициди кои во ЕУ и светот се исфрлени од употреба уште од пред 10 години, а нашите земјоделци сеуште ги користат!!! Значи гледате убаво јаболко големо колку мала диња, а внатре хранливото уништено!!!! Нормално дека ниедна земја нема да го откупи!!!! Трета за работа!!! ЕУ во последно време бара стандарди во производството на земјоделски производи, кои нашите земјоделци ни од далеку неможат да ги задоволат!!! Владата дава заеми и грантови преку банки со многу поволни услови (да не речам преповолни). Само мал дел од земјоделците имаат искористено такви кредити и нивните производи и тоа како се извезуваат!!!!
За млеко производителите!!!!!
Нашите млеко производители премногу се занесуваат!!!! Морам да го кажам ова на овој начин!!!! А зошто?!?!?! Затоа што млекото кое што сакаат да го продадат е само со 20 % млечен производ во него, а сето друго е млеко во прав или вода!!!! Такво млеко и ние пиеме постојано!!! Такво млеко ниту една земја во светот нема да ни откупи!!!! Владата исто така не е должна на млеко производителите да им го откупува млекото, тие се должни да си формираат своја комора, каде што само здружено и со квалитетно млеко ќе можат да конк*рираат на другите земји, и да го извезуваат нашето млеко!!! Процесто на обработка е премногу застарен кај нашите млеко производители!!! Владата исто така дава кредити и заеми за нив преку банки, но исто така многу мал дел од нив ги користат!!! Зошто Битолската млекара не се жали!:?!?!? Зашто нејзините млечни поризводи се најквалитетните во државава!!!
Да резимираме!!!! Македонскиот производ во светот го множат со 0, само заради тоа што ние не одиме на квалитет туку на квантитет!!!! Никогаш нема на овој начин да ни процвета економијата!!!!

МАКЕДОНИЈО СВЕСТИ СЕ!!!! ТОЈ ШТО СЕ ТЕПА ДА ЈА ПРЕВЗЕМЕ ВЛАСТА НЕ МУ Е ГАЈЛЕ ЗА ГРАЃАНИТЕ ТУКУ ЗА ПАРИТЕ ВО БУЏЕТОТ!!!! НА ГРУЕВСКИ И ОСТАЛА ТАЈФА САМО ЦИФРИ ИМ СЕ ВРТАТ ВО ГЛАВА!!!!

МАКЕДОНИЈА НАПРЕД
                     НЕ НАЗАД

-------------
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.

Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 25.Јуни.2006 во 14:31
A sigurno Bucko cela nok nespie i place za narodotConfuseda i sekako SDSM ke izgubat sakal ili ne...

-------------

Датум на внесување: 25.Јуни.2006 во 15:26
Паѓа влада 1000% затоа и ја крстеа  - летеќа влада на Бучко

-------------

Датум на внесување: 25.Јуни.2006 во 16:37
BRAVO ZA ClapNRGMKDClap
MAKEDONIJA NAPRED
NE NAZAD!!!

-------------

Датум на внесување: 25.Јуни.2006 во 17:23
Abe imash ti svoe mislenje ili samo slepo velish da taka e napred...kade bre napredWacko

-------------

Датум на внесување: 25.Јуни.2006 во 17:52
Имам ја свое размислување beleg!!!
а каде напред убаво ти кажа  NRGMKD во претходниот пост!!!
ако не ти е јасно прочитај си го 2-3 пати и ќе ти се разјасни!!!
а гледам и boogie i mishel немаат со што да вратат на тој пост и ќе немаат бидејќи тоа е чиста вистина СО ФАКТИ !!!!!!!!!!!!

-------------

Датум на внесување: 25.Јуни.2006 во 17:55

Nemal NRGMKD druga rabota pa se raspishal so saati....Nikoj ne pishuva i ne se pritresuva tolku ako ne ocekuva nekakva korist od toa....jas nitu sum dobila niti cekam partiite da mi donesat....zatoa ne se zamaram so tolkavi referati..si imam pravo na glas i kako sekoj ke si go ostvaram..a politicki vojni za tugi dzepoviLOL

P.S.izvini za postot..nesakav taka da zvuci

-------------

Датум на внесување: 25.Јуни.2006 во 18:31
Pa donekade si vo pravo za toa deka nemaat site korist od partiite za koi sto trcaat, no nisto ama bas nisto ne e za dzabe vo zivotot, pa ni postot so go napisa NRGMKD!!!

-------------

Датум на внесување: 25.Јуни.2006 во 18:36
a za postot nemaj gajle izvineto e Wink

-------------

Датум на внесување: 25.Јуни.2006 во 21:55
Bez razlika koj ke pobedi vazno e da se donesat pred sud onie politicari koi ja zloupotrebile svojata funkcija i proneverile narodni sredstva. Ako Bucko moze da go postigne toa ke bide podobro oti site fakti sto gi navede NRGMKD za sdsm pagaat vo voda. Istoto vazi za grujco...

Датум на внесување: 25.Јуни.2006 во 22:54
Јас мислам дека Груевски би ги судел и Бучковски и Црвенковски.А Бучковски видовме кого може само да суди дали имаше судење на некој свој човек или тоа беа само афери со кои премиерот не се замара.Абе паѓа влада.Иначе постот на NRGMKD е запрепастувачки но се гледа дека не ја има прочитано програмата на ВМРО - ДПМНЕ туку само прераскажал што му се кажало како на детенце епа треба понекогаш да се погледа вистината и во другиот образ а не пристрасно да се замара

-------------

Постирано од: teofil
Датум на внесување: 26.Јуни.2006 во 00:02
lele ovoj pak so programata.abe odi raboti nesto dosta vise so tie tvoi gluposti sto si se fatil za tie programi na vmro xxx.programata pa programata lesno e da napises programa treba da ima saglam covek da ja sprovede.novi i stari ludje imal vo timot .tvoite ti zborele kakov kreten bil tito ama ako te ostavat uste malku da zabegash na dobar pat se da zborat za ushte eden kreten.

Датум на внесување: 26.Јуни.2006 во 00:02
POSTOT NA NRGMKD E CISTA GLUPOST! TOLKAV TEKST PISUVAAT LUGE KOI NEZNAAT STO DA KAZAT T.S ISTITE RABOTI GI VRTAT VO KRUG. TREBA DA SE PISUVAAT KRATKI KONCIZNI RECENICI A NE DA SE FILOZOFIRA.

VIDETE SITE RECENICI OD POSTOT SE ZA VO IDNINA - KE BIDE, PRED EVROPA SME, PRED PORTITE NA NATO, POTISALE DOGOVORI AMA NIKADE NEMA ZA REALIZACIJATA NIVNA. POTPISALE MEMORANDUMI AMA REALIZACIJATA VIKA KE BIDE. DAJ DA VIDIME STO NAPRAVIJA.

I KOGA SI KAJ PRODAZBITE KAZITE KADE SE PARITE OD ELEKTROSTOPANSTVO! EPTEN TAZE E PRODAZBATA PA SE NADEVAM KE VI TEKNE.

DELA ,A NE ZBOROVI!

Датум на внесување: 26.Јуни.2006 во 02:36

POSTOT NA NRGMKD E CISTA GLUPOST! TOLKAV TEKST PISUVAAT LUGE KOI NEZNAAT STO DA KAZAT T.S ISTITE RABOTI GI VRTAT VO KRUG. TREBA DA SE PISUVAAT KRATKI KONCIZNI RECENICI A NE DA SE FILOZOFIRA.

VIDETE SITE RECENICI OD POSTOT SE ZA VO IDNINA - KE BIDE, PRED EVROPA SME, PRED PORTITE NA NATO, POTISALE DOGOVORI AMA NIKADE NEMA ZA REALIZACIJATA NIVNA. POTPISALE MEMORANDUMI AMA REALIZACIJATA VIKA KE BIDE. DAJ DA VIDIME STO NAPRAVIJA.

I KOGA SI KAJ PRODAZBITE KAZITE KADE SE PARITE OD ELEKTROSTOPANSTVO! EPTEN TAZE E PRODAZBATA PA SE NADEVAM KE VI TEKNE.

DELA ,A NE ZBOROVI!

edinstvenata sto FILIZOFIRA na ovoj forum si TI mishel !!!
i kako sto znam ako dobro pamtam ti sekogas se povikuvase na fakti!!!
 pa eve ti fakti!!! ili pak ne ti se dovolni tie vo postot na NRGMKD ?????

-------------

Датум на внесување: 26.Јуни.2006 во 09:12

DELA ,A NE ZBOROVI!

Ќе те удостојам со одговор!!!! На овој народ со еден збор неможеш ништо да му одговориш, ниту да му пренесеш!!! Жално што овој народ сеуште паѓа на евтини финти од типот БЕСПЛАТЕН ИНТЕРНЕТ!!!! Тоа е моментално најголемата глупост што некој ја има кажано!!! Кој тоа те*е ќе ти даде нешто бесплатно?!?!? НИКОЈ!!!! Програмата на ВМРО и тоа како сум ја прочитал!!! Инаку 80 % во таа програма е фантазија!!! Тоа што ВМРО го предлага, го нема ни во Германија!!! Тоа е за некои времиња, кога јас ќе имам плата од 5000 евра, и со неа ќе живеам како ГАЗДА, ќе си седам дома и ќе си пиуцкам КОКА КОЛА наместо вода и ќе јадам колачи наместо леб!!!! Инаку за парите од ЕСМ може бил кој да види, дека се во народна банка!!! Инаку тоа е резервата на Македонија од Милијарда и пол евра!!! Јас убаво на сите ви кажав, дека ВМРО програми не го интересираат туку само шушки!!!! Па дали некој примети дека ВМРО има побогата кампања од Коалицијата ЗА. Дали некој се запрашал од каде му на ВМРО - ДПМНЕ толку пари за фукање по кампањи, а се во опозиција!!! Инаку парите кои што се во резерва во НАРОДНА БАНКА се предвидени за следниот буџет, т.е за буџетот догодина!!!

И ЈАС СЕГА ДА ПРАШАМ НЕШТО АКО МОЖЕ?!?!!?!? КАДЕ СЕ ПАРИТЕ ОД ТЕЛЕКОМОТ?!?!?!?!? КАДЕ СЕ ПАРИТЕ ОД ЕКСПОРТ ИМПОРТ БАНКА на СМИЛЕНСКИ?!?!? КАДЕ Е АГЕНЦИЈАТА ЗА НАЦИОНАЛНАТА ПЛАТЕЖНА КАРТИЧКА?!!?! И НА КРАЈ ЌЕ ВИ КАЖАМ ДЕКА ОВИЕ 2 НАЈГОЛЕМИ АФЕРИ СЕ СЛУЧИЈА ВО ВРЕМЕТО КОГА МИНИСТЕР ЗА ФИНАНСИИ БЕШЕ НИКОЛА ГРУЕВСКИ!!!!
ЕДНО МИ Е КРИВО!!!! ОВОЈ НАРОД НЕ ГЛЕДА, ТУКУ ПОСТОЈАНО Е ЗАВЕДУВАН!!!! МАКЕДОНИЈА КАКО НИКОГАШ ДО СЕГА НЕМАЛА ПРИЛИВ НА ФИНАНСИИ; ИНВЕСТИЦИИ, ЕКОНОМСКИ ПОРАСТ!!!!

Инаку што се однесува до договорите за прием во НАТО и ЕУ, ќе ти кажам друга работа!!! Реформите што Македонија ги направи во одбраната во период од само 2 години, и сите мировни мисии на АРМ и тоа како и го загарантираа влезот на Македонија во НАТО!!! Сепак решено е Македонија да влезе во НАТО 2007 под услов да се задржи овој тек на настаните!!! Имено зошто толку груевски се кити со туѓи перја!!!  Па патот до ЕУ кој го изоде!?!?!?! Да не придонесе нешто тој за Статусот на РМ во ЕУ?!?!?! Со мал прст не мрдна, а во говорите и програмите само спомнува ЕУ, ЕУ, ЕУ!!!!
КАКО И ДА Е, МАКЕДОНИЈА И ТОА КАКО Е НА ПРАВ ПАТ, И Е МНОГУ ДАЛЕКУ ОД БЕЗДНАТА ПРЕД КОЈА БЕШЕ ВО 2001.

ПРЕД ВИСТИНАТА И БОГОВИТЕ МОЛЧАТ !!!!!

-------------
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.

Датум на внесување: 26.Јуни.2006 во 09:17
Дополнување!!!
Аферите во образованието, во 2000 година, кога учениците со рекетари беа тепани, кога се штампаа по 20 видови на учебници!!!! А денес 90 % од училиштата се компјутеризирани!!!!

-------------

Датум на внесување: 26.Јуни.2006 во 09:29
Ај и те*е БУГИ да ти дадам еден одговор!!! Мене никој ми нема прераскажано ништо!!! Инволвиран сум во сите овие работи, и многу подобро ги знам од другите!!!! Фактите се на страна на КОАЛИЦИЈАТА ЗА!!!! Вистината на другиот образ е МИТО, КОРУПЦИЈА, СИВА ЕКОНОМИЈА,СТРАСТ КОН ДРЖАВНИТЕ ПАРИ !!!! ОПОЗИЦИЈАТА КАКО НИКОГАШ ДО СЕГА СЕ БОРИ ГРЧЕВИТО ДА ЈА ПРЕВЗЕМЕ ВЛАСТА, ЗАРАДИ ОГРОМНИТЕ СРЕДСТВА КОИ ШТО МАКЕДОНИЈА ГИ ИМА ВО МОМЕНТОВ!!!! ИНАКУ А ДОБРО ЈА ПРОЧИТАШ ПРОГРАМАТА НА КОАЛИЦИЈАТА ЗА ЌЕ ВИДИШ ДЕКА ГИ ИМА ПОВЕЌЕТО ОД РАБОТИТЕ КОИ И ВМРО ДПМНЕ ГИ ИМА ВО НИВНАТА ПРОГРАМА!!!! ПЛАГИЈАТИ НЕ СЕ ПОТРЕБНИ !!!!! НАЈЕДНОСТАВНО ЕДИНСТВЕН МУАБЕТ КОЈ ШТО ГО ВРТАТ НА НИВНИТЕ МИТИНЗИ Е ВЛАДАТА ПАЃА, ВО 100 ВЕРЗИИ!!!! ЗОШТО ГРУЕВСКИ ТОЛКУ МНОГУ ГО ИЗБЕГНУВА СООЧУВАЊЕТО НА СО БУЧКОВСКИ, ГЕОРГИЕВСКИ И ПЕНОВ!!!! СЕ ВИДЕ СПОСОБНОСТА НА ВМРО ДПМНЕ НА ЛОКАЛНО НИВО!!!!
ЗАРЕМ ТРЕБА ПОВЕЌЕ ДА КОМЕНТИРАМ?!?!?!?

-------------

Датум на внесување: 26.Јуни.2006 во 11:51
prvo nikoj ne ti pobara da me udostojuvas so odgovor.a narodov gleda sto se slucuva ne treba ti da objasnuvas nadolgo i nasiroko.

prv apsurd parite od esm e tamu i tamu, ke isceznat preku nok, ako ne isceznale, a drugo najglasnite luge protiv prodazbata na telekom go prodadoa najstrateskiot objekt vo mk.

da vidime sega kaj se parite od poslednava afera sto ja zatekna vladeackava struktura, mislam na BACILO?

kaj se parite od skandaloznata prodazba na zemjisteto na gradski plostad ORKA HOLDING?

izvestajot za finansiskoto rabotenje na Bucko ne se sekavate kakov bese, sumi pari prefrleni na agencijata orfej? KADE SE PARITE?

aferata dargic? 

SVAJCARSKITE SMETKI nema da gi komentirame?

VERUSEVSKI I NEGOVOTO SINCE isto taka nema da gi komentirame?

DIMOV ministerot za zdrastvo, koj kupuvase nakit so drzavni pari i toa li nema da go kpmentirame!

RESTARTIRANJETO ama LAZNO na rudnicite zletovo i oslomej.  I pred toa ke ostaneme nemi?

ULICNATA PRAVDA sto se slucuva sekoj den?

Датум на внесување: 26.Јуни.2006 во 11:58
za obrazovanie ne zboruvaj mislam deka znaes dispoziturite na sdsm t.s ekspertite kako naplatuvaat reket na fakultetite (praven, ekonomski)

da se povtoram : i evropskata unija jasno i glasno kaza deka statusot kandidat e politicka odluka zaradi stabilizacijata na R.M a toa ke se slucese so sekoja vlada zatoa sto teroristite t.s destabilizackiot faktor e vo vladata. p.s eden od najgolemite ubici e gradonacalnik na Tetovo.

i za kakvi toa investicii zboruvas, za kakok ekonomski razvoj, kade se slucuva toa? pa R.M tone vo ekonomska kriza, a ti zboruvas za ekonomski bum?

Постирано од: djanga
Датум на внесување: 26.Јуни.2006 во 18:09
mishel ti voopsto i dali studiras?jas imam zavrseno ekonomski i zavrsiv bez pari.ne znam zosto licniot neuspeh samo go prefrluvate na drugi.
statusot kandidat e politicka odluka no za da se slucese  za toa trebase da ima pred se proevropska politika a ne voinstvena kako do 2002.toa e golema razlika.
za 4 godini od 98-2002 imase sevkupno 4% ekonomski razvoj(0,9% godisno) a sega ima 4% ekonomski razvoj za samo edna godina.i uste mnogu takvi parametri.

P.S. za mishel
pred faktite  i bogovite molcat  

-------------
djanga

Датум на внесување: 26.Јуни.2006 во 20:14
JAS STUDIRAV VO SKOPJE, TI NEZNAM KAJ SI STUDIRAL NO EKONOMSKIOT I PRAVNIOT I NE SAMO TIE FAKULTETI TONAT VO KORUPCIJA. NE MI DOZVOLUVA DOSTOINSTVOTO DA GI SPOMENUVAM IMINJATA NA PROFESORITE. ZNAES DEKA SAMATA VLADA ZBORUVASE ZA KORUPCIJA VO OBRAZOVNIOT SISTEM.

PROEVROPSKA POLITIKA PRV VO MAKEDONIJA PROMOVIRASE VLADATA NA VMRO. DA VE POTSETAM VO TOA VREME BESE POTPISAN DOGOVOROT ZA ASOCIJACIJA I STABILIZACIJA. E SEGA  TOA STO VASIOT PRETSEDATEL (B.C) ZAEDNO SO DEL OD VASATA VLADA (MISLAM NA TERORISTITE OD DUI) RESI DA VOJUVA TOA E VEKE DRUGA PRIKAZNA.

A ZA EKONOMSKIOT RAZVOJ NE ZBORUVAM, SRAMOTA E DA SE ZBORUVA ZA RAZVOJ KOGA CELA DRZAVA UMIRA ZA LEB. BOLI SIROMASTIJATA STO SE SLUCUVA!

Датум на внесување: 26.Јуни.2006 во 20:20
Sdsm-ovcite samo neka gi poglednat svoite komentari polni so ironija i vreganje...ja prasuvaat Mishel dali studirala????Zamisli tie seuste si mislat deka ako si za VMRO imash samo 4-to odd. kakov sarkazam.....Ouch

-------------

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 10:40
Ова е реализирано досега!!!!

50 најзначајни остварувања

1. Република Македонија стана кандидат за членство во Европската Унија

2. Целосно реализиран рамковeн договор

3. Вратена безбедностa на државата и сигурноста на граѓаните

4. Успешно завршен процес на децентрализација.

5. Започната либерализација на визниот режим

6. Воспоставени дипломатски односи со 114 земји под уставното име

7. Во Република Македонија нема странските воени мисии и Македонија самостојно ја гарантира својата безбедност

8. Учество на Македонија во успешни мировни мисии во Ирак и Авганистан

9. Ефикасна, професионална Армија по НАТО стандарди

10. За првпат донесен закон за надворешни работи

11. САД ја призна Република Македонија под уставното име.

12. Полицијата ја презема контролата на границата од Армијата

13. Намалена стапката на криминалот за 30% само во последната година

14. Формирана единицата "АЛФИ" која успешно го сузбива криминалот

15. Потпишана Јадранската повелба за членство во НАТО со Албанија, Хрватска и САД.

16. Укината воената обврска

17. Ефикасно судство со уставни реформи и серија закони во сферата на правосудството

18. Зголемени плати на судии и обвинители

19. Целосно кодифицирано изборно законодавство со донесување на изборниот законик

20. Воведен едношалтерски систем

21. Двојно зголемен годишниот извоз, кој во 2005-та надминува 2 милијарди долари

22. Kонтинуиран раст на БДП во сите години од мандатот на владата, просечно за 4,1%

23. Двојно зголемени девизни резерви, кои изнесуваат близу една и пол милијарда долари

24. За првпат опаѓање на невработеноста (25.000 помалку невработени)

25. Осигурана одржлива монетарна политика, ниска инфлација и стабилен к*рс на денарот

26. Најниски царинските стапки до сега на репроматеријалите за земјоделското производство, текстилната и машинската индустрија.

27. Загарантирани 600-700 милиони денари годишно за тутунопроизводителите, нов закон за тутун

28. Донесена националната програма за развој на образованието во Република Македонија 2005-2015.

29. Намалени просечните каматни стапки за повеќе од 50%

30. За првпат Македонија доби кредитен рејтинг и го зголеми

31. Македонија го доби вториот пензиски столб

32. Двојно зголемени заштедите на граѓаните, кои изнесуваат над една милијарда евра

33. Прва македонска евро-обврзница во висина од 150 милиони евра

34. Првпат истовремено, реформски аранжмани и со ММФ и Светска Банка

35. Успешна приватизација на ЕСМ дистрибуција со висока цена од 225 милиони евра.

36. Формиран гарантен фонд за подршка на мали и средни претпријатија

37. 12% поголеми плати во образованието, науката и културата.

38. 12% поголеми плати за државните службеници

39. Грижа за културното наследство, нов закон за културно наследство

40. Започната изградба на 20 нови училишта

41. 2000 компјутери за средните, 4000 компјутери за основните училишта, сите бесплатно поврзани на безжичен интернет

42. Примени 200 нови асистенти на државните факултети

43. Високо образование со 3 државни и 4 приватни универзитети

44. 1500 нови места за студентите во студентските домови

45. Формирана академија за обука на обвинители и судии

46. Отворени 5 дневни центри за деца со интелектуална попреченост

47. Реформа на пазарот на трудот и донесен нов закон за работни односи

48. Донесен нов закон за стечај

49. Отворен најголемиот меѓуграничен премин во југоисточна европа (Табановце)

50. www.uslugi.gov.mk - Воведен портал за услуги на граѓаните, добитник на повеќе меѓународни признанија во 2005-та година

-------------

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 10:43
Ова е тоа што треба да се сработи во идниот мандат на Коалицијата ЗА

50-НАЈВАЖНИ ПРОЕКТИ НА СДСМ ЗА МАНДАТОТ 2006-2010

1. Започнување и успешно завршување на преговорите за членство во ЕУ

2. Раст на БДП од 5-6% годишно

3. 100 милиони евра за 200 најуспешни мали и средни фирми

4. Намалување на придонесите од плати, а со тоа и на општото даночно оптоварување

5. Брза и едноставна наплата на даноците и придонесите од страна на една институција

6. Целосно искористување на европските фондови за поддршка на локалниот раст

7. Зголемување на кредитниот рејтинг на државата до ниво на инвестициски рејтинг (посакувана инвестициска дестинација)

8. Македонија и понатаму мирна, стабилна и безбедна држава

9. Продолжување на трендот на намалување на каматните стапки до 6%

10. Ќе продолжиме да ја намалуваме внатрешната и надворешната задолженост на Македонија од сегашните 39% на 35% од БДП

11. Обезбедување на дополнителни 23 милиони евра годишно поддршка за земјоделците

12. Издавање на имотни листови на денот на поднесувањето

13. Интегрирање на 60.000 земјоделски семејства во пензискиот систем

14. Дополнителни 65 милиони евра годишно за инвестиции во инфраструктурата

15. Инвестиција од 600 милиони евра за изградба на хидроцентралите "Чебрен", "Галиште" и "Бошков мост"

16. 350 милиони евра нови инвестиции во енергетиката за изградба на термоцентралите "Те-То" Скопје и гасификација на TEЦ "Неготино"

17. Отпочнување на проектот "Сончев град" - најубава скопска населба со 12 илјади нови индивидуални станбени објекти во касарната Илинден

18. Македонските граѓани без визи ќе патуваат во ЕУ

19. Македонија членка на НАТО

20. 180 километри нови регионални патишта и реконструкција на околу 500 километри постојни патишта

21. Отпочнување на изградба на автопат од Скопје до Софија и од Скопје до Приштина

22. Изградба на два нови скијачки центри на Кожуф и Галичица

23. Завршување на автопатот од македонско-српската, до македонско-грчката граница (коридор 10)

24. Целосно професионална армија до крајот на 2006 година

25. Ефикасно судство и скратување на времетраењето на судските постапки

26. Буџетот за образование ќе се зголеми од 2,9% на 4,0% од БДП до 2010 година

27. Отворање нова регионална високообразовна институција за технологиите на 21-век во Охрид

28. Зголемување на средствата за наука од 0,25% на 1% од БДП

29. Бесплатен интернет за секој ученик, студент и просветен работник

30. Секој ден бесплатно македонско овошје за секое дете до четврто одделение

31. Понуда за вработување на 100-те најдобри студенти во јавната администрација секоја година

32. 200 нови асистенти во високото образование

33. 50 стипендии годишно за постдипломски студии на европските универзитети за македонските студенти

34. Потполно реновирање на постојните студентски домови и изградба на нови со капацитет од 900 легла

35. Раст на пензиите за 10%

36. Зголемување на платите во администрацијата и безбедносните сили за 12%

37. Воведување на трет, доброволен, приватен пензиски столб

38. Ослободување на пензионерите од трошоците за поштарина при прием на пензија

39. Пензионерите и децата ослободени од плаќање партиципација за лековите од позитивната листа

40. Реновирање на сите старечки и пензионерски домови и отворање на пет нови

41. Бесплатни учебници и здравствена заштита за децата од семејствата кои примаат социјална помош

42. Целосно покривање на правата на вработените со колективни договори според ЕУ стандардите во првата година од мандатот на владата

43. Министерството за култура ќе прерасне во Министерство за култура и туризам

44. Здравствена заштита за сите граѓани на Република Македонија

45. Изградба на зградата на стариот театар во Скопје и театарот во Велес

46. Возобновување на куќата на Мајка Тереза

47. Завршување на спортската сала во Скопје и нејзино преминување во државна сопственост

48. Нова кардиохиругија во јавното здравство

49. ЕКГ апарати и биохемиски анализатори за сите установи од примарното здравство

50. Воведување на здравствена електронска картичка за сите граѓани на Република Македонија

За сите кои ја прочитале програмата на ВМРО - ДПМНЕ, може да им стане јасно од каде е нивната програма препишана!!!!

-------------

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 11:12

za nrgmkd......BESPLATNA ZDRASTVENA ZASHTITA ZA SITE???????????

PA DOBRO KADE ZIVEESH TI.......SIGURNO NE VO MAKEDONIJA..........

-------------

Постирано од: natalija
Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 11:19

mi zabode oci..Zashto??? Zashto pomegu sebe ke si gi razdelat poshto sekoj od niv ima minimum 2 firmi...

Prikazni za mali deca

-------------

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 11:25

prvo nikoj ne ti pobara da me udostojuvas so odgovor.a narodov gleda sto se slucuva ne treba ti da objasnuvas nadolgo i nasiroko.

prv apsurd parite od esm e tamu i tamu, ke isceznat preku nok, ako ne isceznale, a drugo najglasnite luge protiv prodazbata na telekom go prodadoa najstrateskiot objekt vo mk.

da vidime sega kaj se parite od poslednava afera sto ja zatekna vladeackava struktura, mislam na BACILO?

kaj se parite od skandaloznata prodazba na zemjisteto na gradski plostad ORKA HOLDING?

izvestajot za finansiskoto rabotenje na Bucko ne se sekavate kakov bese, sumi pari prefrleni na agencijata orfej? KADE SE PARITE?

aferata dargic? 

SVAJCARSKITE SMETKI nema da gi komentirame?

VERUSEVSKI I NEGOVOTO SINCE isto taka nema da gi komentirame?

DIMOV ministerot za zdrastvo, koj kupuvase nakit so drzavni pari i toa li nema da go kpmentirame!

RESTARTIRANJETO ama LAZNO na rudnicite zletovo i oslomej.  I pred toa ke ostaneme nemi?

ULICNATA PRAVDA sto se slucuva sekoj den?

Случајот БАЧИЛО е целосно монтиран и наместен!!!!
Швајцарските сметки некако мистериозно се стишија откако испадна дека немало никакви докази!!! Доколку некој ги имаше доказите и те како ќе ги обелоденеше, а не само да се пува со нив и да се фали дека има за на крај да испадне дека воопшто и не постојат такви сметки!!!!
Уличната правда ли ?!?!?! Епа кај се сега КОЛИТЕ СО ТЕМНИ СТАКЛА И БЕЗ ТАБЛИЧКИ КОИ СЕЕЈА СТРАВ И ТРЕПЕТ НИЗ ДРЖАВАВА.?!?!?!? НАСПРОТИ ТОА СЕ ВОВЕДОА АЛФИТЕ КОИ И ТОА КАКО ГО НАМАЛИЈА КРИМИНАЛОТ ВО ДРЖАВАВА!!!!
Околу рудниците и самите сте сведоци за Бучим и Саса, кои започнаа со работа, Злетово и Осломеј се целосно реновирани и со работа ќе почнат летово!!!
Верушевски Џуниор е во Затвор и него никој повеќе не го толерира!!!!
Димов јавно се извини и ги врати парите и накитот!!!!
ОРКА ХОЛДИНГ ќе си го прашате Трифун Костовски!!!
А зошто не коментираме за рестартирањето на ФАС 11 Октомври, зошто не збориме за приватизирањето на ЛОЗАР, и заблудата на Лозарци, кои беа мафтосувани од 3 членови на ВМРО ДПМНЕ!!! Наспроти тоа ЛОЗАР сега работи беспрекорно и со сите вработени!!! Истото важи за фасовци!!!
А сега јас да прашам нешто!!!!
Ламбе Арнаудов и неговите фамозни греалки од 100 000 евра!!!!
Војо Михајловски и неговите мауси кои што коштаат колку една кинеска веспа од 150 кубика (1500 евра)
Сашко Станинов, Шоферот на Војо Михајловски кој што по улица одеше како партал, за на крај да изгради куќа на 4 ката и купи 3 коли!!!
Смиленски и ЕКСПОРТ ИМПОРТ БАНКА, СМИЛЕНСКИ И СВИЊАРСКИТЕ ФАРМИ...................... УШТЕ ЛИ?!?!?!
НИКОЛА ГРУЕВСКИ И НАЦИОНАЛНАТА ПЛАТЕЖНА КАРТИЧКА КОЈА ЈА ЧИНЕШЕ ДРЖАВАТА 120 МИЛИОНИ ЕВРА, А НИКОГАШ НЕ ПРОФУНКЦИОНИРА, ДУРИ И ЛУЃЕТО ОСТАНАА БЕЗ РАБОТА!!!!
НИКОЛА ГРУЕВСКИ И НЕГОВИТЕ 4 СТАНА, АНТОНИО МИЛОШОСКИ И НЕГОВИТЕ СТАНА, ТРЕБА ЛИ УШТЕ?!?!?!!? ДИРЕКТОРОТ НА ВОДОВОД СКОПЈЕ, КОЈ ВЕРУВАЛЕ ИЛИ НЕ ЗА НЕЦЕЛА ГОДИНА ГО ОДНЕСЕ ВОДОВОДОТ ВО ЗАГУБА ЗА НЕЦЕЛИ 14 МИЛИОНИ ЕВРА (од позитива 5, во негатива 8,7 милиони евра со тенденција на брз пораст на долгот)!!!!! СКОПСКИТЕ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ ОД ВМРО СЕ ГЛЕДА КОЛКУ РАБОТАТ, КАКО И СОВЕТНИЦИТЕ ОД ВМРО, А НА ЧЕЛО НА ТАА БАГРА Е ТРИФУН КОСТОВСКИ!!!!!
Е ШТО Е МНОГУ МНОГУ Е!!!!!

-------------

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 11:28
Originally posted by beleg beleg напиша:

za nrgmkd......BESPLATNA ZDRASTVENA ZASHTITA ZA SITE???????????

PA DOBRO KADE ZIVEESH TI.......SIGURNO NE VO MAKEDONIJA..........

Ако подобро видиш ќе видиш дека не пишува бесплатна!!!! Туку пишува Здравствена Заштита за сите!!!!!

-------------

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 11:29
Интересна констатација со која комплетно се сложувам само со ова не..
НАСПРОТИ ТОА СЕ ВОВЕДОА АЛФИТЕ КОИ И ТОА КАКО ГО НАМАЛИЈА КРИМИНАЛОТ ВО ДРЖАВАВА!!!!
ок што ги донесоа алфите.. Само тие АЛФИ колку луге претепаа зашто им беше дадена власт.......

-------------

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 11:31
Originally posted by natalija natalija напиша:

mi zabode oci..Zashto??? Zashto pomegu sebe ke si gi razdelat poshto sekoj od niv ima minimum 2 firmi...

Prikazni za mali deca

Да јас имам 4 и ќе си земам 20 милиони евра!!! Дали некој слушнал некогаш за рангирање, конк*рирање и јавна проверка на фирмите!!! Сето тоа ќе биде јавно и транспарентно пред народот на Македонија!!! Не сме такви шуш буш под маса тендери да се делат и да се пумпаат суми до вртоглавица!!!!

-------------

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 11:39
Сигурен си НРГМКД????
Немој да си толку... Се знае дека пола фирми ги водат нивни блиски луге и кој тука добива тендери се знае повторно они.....
Имаше пред извесно време таков Проект за давање на донации на Фирми.. Знаеш како идеа???? По партиска книшка??
Se i da ide na rangiranje i na konk*rsi se znae NRGMKD koj dobiva donacvii i javno pred narod ( ako toj i se sklushal nekogash )

Се знае одредени донации каде одат, може вниками да ја лажат но мене не.. Иначе ме интересира дали знаеш кај отдоа парите кои ги собиравме за цунамито ??????

-------------

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 11:40
П.С Во постот наменет за МИШЕЛ заборавив да го напомнам ЉУБЕН ПАУНОВСКИ и расипаните конзерви месо кои што коштаат колку еден мерцедес (еден пакет !!!!
Газдите на Атлантик Комерц и наместените тендери за набавка на оружје!!!!
Беспилотните летала кои никогаш не се појавија во Македонија!!!!

-------------

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 11:41

Еден пакет конзерви 100 000 долари!!!!

-------------

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 11:43
Парите од Цунамито отидоа за настраданите од ЦУНАМИТО!!!!! Како и сите други собрани средства

-------------

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 11:52
Прво ми кажуваш дека има комисии дека има конк*рси и што ти се не, атука ми вадиш конзерви од по 100.000 евра, мауси од по 1500 евра, греалки од по 100.00 евра???? Миалм каде е тука комисија или некој што раководи со крадењето да државата кој е????? Мислам апсур невиден... и после вака направиле така..

Него за твоја информација блиска од владатата.. Парите за повредените од цунамито останаа тука зашто господата немале лет за да ги испратат каде што со сласт беа поделени измегу се*е....

-------------

Постирано од: Dogi
Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 12:20
питај го за Асиба_МГ и ауди проектот, питај го, питај го

-------------
Јас сум мајстор!

http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 12:23
Еј и не заборавај да го прашаш кој е сега застапник за Ауди и компанија.

-------------
Јас сум мајстор!

http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 12:23
Originally posted by Dogi Dogi напиша:

питај го за Асиба_МГ и ауди проектот, питај го, питај го

Што ке го питам мајсторче све е едно исто срање сите се исти...
Нато еу абе ми се смее ми се плаче, од толку глупости тепања војни режирани, крадење до бесвест идење во нато... може за 1000 години ако постои М од македонија тогаш... Само се ждереме .. овие вака оние онака а народ пита по улици...
Се живо испопродадоа милионски суми у џеб ставија па малку ми е една кола и стан па 100 поред тоа,,, кај ке ги носат бе..
Милијарди се потрошија за кампањава кешки да ги дадевте на сиромасите и тие што немаат лек да си купат , а ние си знаеме кој е кој во каква боја и да е...

-------------

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 12:32
Прашај го за првиот тендер воопшто одржан во Македонија, ако некој води евиденција. Како тоа Тупурковски ги има просториите на Воздухопловната Цивилна Команда? Кој ги има просториите над МекДоналдс? Чие е МекДоналдс? Колку деловен простор има државата и зошто изнајмува ако има отповеќе? Кој може да прислушкува и зошто прислушкува?

-------------
Јас сум мајстор!

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 12:36

Доги Мајсторееее мајстореее само за претседател си ...

Што ке прашуваш... ако се смени влада слушај го ова..
Нови милион ставки, овој украл волку оној украл толку па после наредни 4 пак истиве што ке ги сменат па овие украдоа толку, ја направија државната каса испод 0, па волку па толку..
А сите имаат по 100 куки машала добри автомобили, сметки по Бахами по Швајцарии по ова.. И само млатат и млатат и млатат.. и пак јово на ново....

Браво за вас...

Јас сакам никој да не победи помалку ке крадат и да се направи вонредна власт подобро ке функционира за разлика од овие оние или тие.....

-------------

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 12:45
Кој е мајорот кој се кандидира за парламентарец, прв на листа? Колку такви офицери во резерва има по Македонија и кому реферираат?

-------------
Јас сум мајстор!

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 12:48
Која е улогата на кипарските банки во Македонија? Улогата на Македонија во Анлиско-Југословенската(Српската) Банка? Како тоа Искра и со чија помош, склопи повеќе штетни договори, кои беа исплатени во готово, а не беа реализирани до крај? Љубљанска Банка си замина, а со неа и девизите, а сега некој пак и дозволи влез, само со променето име?

-------------
Јас сум мајстор!

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 12:57
А каде е Љупчо Поповски? И кој му го смести?
Колку млади СДСМ-овци има во странство, во моментов, на државен трошок? По разно разни семинари, хотелчиња, мотелчиња?  Што научуваат таму и која е реалната добивка, изразена во цврста валута, од тоа?

-------------
Јас сум мајстор!

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 13:08
Originally posted by Dogi Dogi напиша:

А каде е Љупчо Поповски? И кој му го смести?Колку млади СДСМ-овци има во странство, во моментов, на државен трошок? По разно разни семинари, хотелчиња, мотелчиња? Што научуваат таму и која е реалната добивка, изразена во цврста валута, од тоа?

Учат анатомија мило како и учат трошење на пари..

-------------

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 13:50
vaka ve citam i vi se cudam sto tresite gluposti . Dvete strani kradat susat a vie oci si vadite , koe BNP ke se kreva be , so umreni firmi , deviznite rezervi se polnat od DDV , jas nema sansa da si vratam DDV , niedna fiorma nema povrateno pari od DDV ,tie ENERGI SI GI pikate kade , ?! Pustete gi parite da zivni ekonomijata be , za ekonomioja sds se totalno nepismeni , samo procent znaat da presmetuvaat na tender . A ni  vmro ne se podobri , a toa se nasi pari od narodot , sds ili vmro da ne se navedna so motikata da gi iskopa . Vmrovcite se otepani seljacista koj nemaat pokritie za kradenjeto a sds kradenje so pokritie bez sram i perde , poltroni sebicni i debili . Sto k*r ke sklucuvate so MMF, k*rac razbirate i sds i vmro., ja ispoebavte drzavava , poseben pozdrav do sds za totalno ukocuvanje i umrtvuvanje na ekonomijata .

-------------
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .

Постирано од: v i v i
Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 13:54
heki be...popametna rabota ne sum cula od tebe do sega.........bravo...bravo.....

-------------
tuka nekade....

Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 14:02
fala vivi ama stvarno taka e

-------------

Постирано од: v i v i
Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 14:08
nisto heki....ama nema opcija anketava za nasiot odgorov sto dvajcata go delime....

-------------
tuka nekade....

Постирано од: kokolo
Датум на внесување: 28.Јуни.2006 во 14:34
SDSM ednash PADNA i PAK ke PADNE

-------------
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW

Датум на внесување: 30.Јуни.2006 во 09:29
хе хе хе .. Не менувам став знам за кого ке си гласам и јавно ке си кажам... Коалиција ЗА...
Ме чудеа некој ставки па си кажав..
А пошто си кажуваше таму некој цени машала, ме интересираше како некој воопшто не контролирал????
За тендерите кажав жива вистина си знаеш и самиот..
А став не мењам, и немој да ми мешаш приватност те молам...
И фала ти за акцентот кој ми го посвети...

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk