Испечати | Затвори го прозорот

Кој ќе победи на парламентарните избори?

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Историја и политика
Опис на форумот: историски, политички, изборни дебати
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=3851
Датум на принтање: 22.Јануари.2025 во 17:37
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Кој ќе победи на парламентарните избори?
Постирано од: bojan81
Наслов: Кој ќе победи на парламентарните избори?
Датум на внесување: 31.Март.2006 во 03:28
Da videme pred izbori na idividi koj ke pobedi. 

Коментари:
Постирано од: teofil
Датум на внесување: 31.Март.2006 во 04:36

Samo da ne bideme povedeni od omraza za bilo kogo pred glasanjeto.Neka pobedi Makedonija.

Постирано од: butel2
Датум на внесување: 31.Март.2006 во 10:28
Не би прогнозирала кој ќе победи, но би сакала да тоа биде Лилјана Поповска. Се надевам само дека нема да прави коалиција или барем никако со ВМРО ДПМНЕ , би ја направила истата греска како Тупурковски пред 8 години и целосно би го изгубила угледот.

Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 31.Март.2006 во 11:49
Секако ке добие Македониа но со ВМРО-ДПМНЕ на чело.Победата е неминовна

-------------
http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство

Постирано од: Corporal^^
Датум на внесување: 31.Март.2006 во 12:37
abe more narodeeeee VMRO i SDSM ne treba nikogas pojke da pobedat!!!! so vie vas more

-------------
Its not the size of the warrior in the fight, its the size of the fight in the warrior

Постирано од: Julija
Датум на внесување: 31.Март.2006 во 13:37
Така е

Затоа единствено: партијата на пензионерите

-------------

Постирано од: brza
Датум на внесување: 01.Април.2006 во 01:13
koj i da bide ,pocrno mu se pishuva na ovoj narod!!!

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: Chevall
Датум на внесување: 01.Април.2006 во 01:19

Najgolem broj na pratenici bi trebalo da ima Vmro - Dpmne koi ke vlezat vo koalicia so vmro na lubco i Dpa i toa ti e novata vlada na RM  

Датум на внесување: 01.Април.2006 во 01:39
i zaglibi drzavata ushte podlaboko,..........ako e voopshto toa mozno,.....ama mozam da se kladam deka tie ke najdat nachin,............!

-------------

Постирано од: Dolanc
Датум на внесување: 01.Април.2006 во 06:07
Треба да се чисти дворот... И да се полнат затворите... После се ќе се среди.

-------------
Joža je bil kicoš!

Постирано од: igor_bt_mk
Датум на внесување: 01.Април.2006 во 06:32
Originally posted by Dolanc Dolanc напиша:

Треба да се чисти дворот... И да се полнат затворите... После се ќе се среди.

Да, ДА , да

-------------
www.titoslavija.com

Датум на внесување: 01.Април.2006 во 12:37
Се сложувам и јас, држава со празни затвори не е држава...

Постирано од: Kaneo
Датум на внесување: 01.Април.2006 во 22:06

Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Не би прогнозирала кој ќе победи, но би сакала да тоа биде Лилјана Поповска. Се надевам само дека нема да прави коалиција или барем никако со ВМРО ДПМНЕ , би ја направила истата греска како Тупурковски пред 8 години и целосно би го изгубила угледот.

Бутел, се сложувам во потполност со те*е. Многу убаво видовме до сега колку аир има Македонија од ова „Сјаши к*рто да узјаше Мурто“.

-------------
Ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country.

Постирано од: maja
Датум на внесување: 01.Април.2006 во 22:39
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Taka e , pobedate kje bide NEMINOVNA

Датум на внесување: 02.Април.2006 во 00:17
Originally posted by maja maja напиша:

Taka e , pobedate kje bide NEMINOVNA

Spored mene izborot medju DPMNE i SDSM e izbor vo stilot, daj dosta ne kradea ovie daj malku neka ne kradat drugive, toa psiholozite go vikaat sadomazohizam. Tie dve partii tolku se obezlicija da veke ne moze da se napravi nikakva ideoloska razlika medju niv. Dokolku pravime pak sporedba vo funkrioniranjeto, kradejnieto e togas navistina bi imale mnogu teska zadaca zosto duri togas edvaj i ke moze da najdeme nekakva razlika. Edinstvenata pricina zosto bi bil za vmro ili sdsm ja gledam deka on licno bi dobil licna korist od niv. Za mene druga pricina nema za nekoj da bide za niv ne gledam.

Treba dosta da se zalozi na Tito i Lile, oni ne se nitu cile, nitu trifun nitu nieden slicen na niv. Tito e eden od najstarite i najiskusnite promakedonski svesni makedonci koi sekogas rabotel za dobroto na makedonija, a takvite momentalno se malku. Covekot so tolku politicki staz nema niedna crna damka kolku sto imaat dosegasnite "vladetel"
 Lile e cerka na eden od naistaknatite makedonisti vo dvaesetiot vek. Blaze Ristevski e ime za pocite, znaci ona ne e slucajna zalutana zena vo politikata.
Taka da stavanjeto vo ist kos na privet so vtorite jas ne bi go storil.

-------------

Датум на внесување: 02.Април.2006 во 00:27
Originally posted by bojan81 bojan81 напиша:

Spored mene izborot medju DPMNE i SDSM e izbor vo stilot, daj dosta ne kradea ovie daj malku neka ne kradat drugive, toa psiholozite go vikaat sadomazohizam. Tie dve partii tolku se obezlicija po da veke ne moze da se napravi nikakva ideoloska razlika medju niv. Dokolku pravime sporedba vo funkrioniranjeto, kradejnieto e togas edvaj i ke moze da najdeme nekakva razlika. Edinstvenata pricina zosto bi bil za vmro ili sdsm ja gledam deka on licno bi dobil licna korist od niv. Za mene druga pricina nema

Spored mene treba dosta da se zalozi na Tito i Lile, oni ne se nitu cile, nitu trifun nitu nieden slicen na niv. Tito e eden od najstarite i najiskusnite promakedonski svesni makedonci koi sekogas rabotel za dobroto na makedonija. Covekot so tolku politicki staz nema niedna crna damka kolku sto imaat dosegasnite "vladetel"
 Lile e cerka na eden od naistaknatite makedonisti vo dvaesetiot vek. Blaze Ristevski e ime za pocite, znaci ona ne e slucajna zalutana zena vo politikata.

Значи ова ми е толку едномислено што ке си помислам дека си пристрасен.Јас барем мојата пристрасност ја признавам и не ми е тешко да кажам дека ВМРО-ДПМНЕ е стара партија но со нови луѓе,ни првиот пат кога беа на власт јас не се разочарав од нив тврдам дека народот тогаш поубаво живееше но денеска имаме кадар во таа партија како никогаш до сега,јас мојата доверба му ја давам на Груевски не ради успесите или неуспесите во поранешната влада туку баш поради тоа што е млад човек и треба на младите да им се даде шанса - мислам дека секој млад човек во оваа земја го заслужува тоа без разлика на струката и плус преку глава ми е од комуњарското традиционално размислување на предавање топка еден на друг и мислам дека моменталното раководство на ВМРО ке го смени погледот на политиката во Македонија.Како и да е победата е неизбежна

-------------
http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство

Датум на внесување: 02.Април.2006 во 00:43

Vidi vaka disk*rsot na razgovorot koga se zboruva za vmro dpmne & sdsm e koj pomalku kradel, koj ponestrucni kadri imal i koj pomalku bil korumpmiran. Pa tuka doadja ednite se komunjari drugite neznam sto. E koga ke  bidat faktor drugi politicki igraci koi tie temi nema da gi interesira tuku od nivnoto pedigre se gleda deka se od drug "soj" togas vie ke ostanete bez temi. Siguren sum deka koga ke se nametnat poseriozni temi sdsm i dpmne od tolku "dolemi" i "mokni" ke se svedat na obicni mali pariticki, takvi primeri imas mnogu taka da momentalnata popularnost ne e zosto se oni kvalitetni tuku zosto disk*rsot na debata e aut, a vo aut najdobro plivatat oni.

-------------

Постирано од: Dolanc
Датум на внесување: 02.Април.2006 во 02:55
ДПМНЕ и СДСМ се 90% клептократски групи.

СДСМ ја поставија државата на нечесни основи уште од осамостојувањето на Македонија. Да не потсетувам на сите нивни „експерти“ од типот на Јане Миљовски, Фрчковски... Сегашната ситуација е директна последица на нивното релативно сфаќање на правдата и протекционистичко однесување. Со нив стана се релативно.

ДПМНЕ, имаше шанса да го исправи тоа во 98 година. Но наместо воспоставување ред и поредок, тие првата година ја поминаа во „поделба на пленот“ (лична изјава на еден нивен висок член и пратеник, а мој познаник). Ги декомпонираа сите институции и се испотепаа кој овчар на кое директорско место ќе го стават. Тие ја устоличија корупцијата на сите нивои. Нивниот мандат заврши со невидена пљачка и војна. Да не зборуваме дека во нивните редови има типчиња со најблаго речено дискутабилно психичко здравје. Во моментов ми текнува за еден токмак што тие го ставија за начелник на полиција во Битола мислам беше, а човекот сакаше и се трудеше од петни жили да личи на Гоце Делчев. Пуштил исти мустаќи, исто се чешлаше, исти пози завземаше... Чиста патологија.

На Македонија и требаат луѓе со КРЕДИБИЛТЕТ. Кредибилитетот се губи со ЕДНА грешка. Зошто македонскиот народ бира некој што веќе е докажан како нечесен? Зошто воопшто му се дава шанса да се кандидира? Затоа што се е релативно за македонецот, игра и наседнува на ситно, а глобално губи се, буквално се. Се надева дека ако не Бранко/Бучко, синот ќе му го вработи Љубчо/Никола. А не разбира дека ниту едните ниту другите не ја водат државата во напредок туку во пропаст.

-------------
Joža je bil kicoš!

Датум на внесување: 02.Април.2006 во 15:51
Dolanc, ubavo napisano, mene samo ne mie e jasno kako moze nekoj pri oci slep da se pravi. Izgleda dosta se podmackuva a ostanatite se lazat deka nekogas ke dojdat i oni na red. 

-------------

Датум на внесување: 02.Април.2006 во 15:59
Значи се тоа е убаво но каде живеете?
Ова е Македонија и се знае тие политичари какво школо и у кое време го учеле тоа школо.Партиската определба е демократско право но какви се партии постојат тука во Македонија.Ние сеуште имаме сателит партии кои големите партии ги користат за лажење на луѓето дека се нешто поразличити или помоќни.Груевски убаво се изјасни дека неговата партија е моќна и има електорат да излезе сама на избори а кој ке влезе у коалиција со нив ке биде според нациионална и финансиска определба за успех на Македонија а не тапкање у место како последните 15 год.И да повторам пак победата е неминовна народот ја спозна разликата и знае што е добро во Македонија

-------------

Датум на внесување: 02.Април.2006 во 16:08
Toa e rabotata sto ti ne mozes da razberes deka jas ne debatiram koj e podobar dali sdsm ili vmro dpmne. Strukturata na tie partii e taa, ne sakam da parafraziram moi bliski priateli sto mi imaat kazuvano kako funkcioniraat dvete partii no e onaka kako sto napisa dolanc a ti ako si clen i samiot go znaes toa.Sepak za tebe e dobro da pobedi vmro za drugi e podobra sdsm no za Makedonija e najdobro opcijata da se bara medju Lile i Tito.
 I edno subjektivno mislenje, tesko deka dpmne ke pobedi

-------------

Постирано од: that's me
Датум на внесување: 02.Април.2006 во 20:42
e kaj pametni narodi nema sansi da pobedi,ama tuka,............nedostasuva PAMET!

Датум на внесување: 02.Април.2006 во 20:43
Во ред јас почитувам мислење на други но чисто ме интересира зошто Лиле и Тито што програмски цели имаат што би биле по посебни за да ја водат оваа држава.Кои тимови на професионалци ги имаат овие две штотуку створени партии и кои би биле нивните адути,нели треба да имаат приоритет во нешто.Знам дека Груевски и Љубиша се адутите на ВМРО-ДПМНЕ за двете најбитни прашања за Македонија - Економија и Евро Интеграција(надворешни работи) а тие имаат скроено тимови од доста способни луѓе кои би го понеле теретот на власт во Македонија.Па не е само да се победи на избори треба нели и да се има водачи за секоја свера посебно а тие две партии како што кажав повеке ми личат на некои брзо минливи партии како што има многу во Македонија а не на партии што можат да остварат барем една цел од програма(каква и да е)
И ке повторам победата е неминовна народот е за Партија што знае за успех а не за неуспех.

-------------

Датум на внесување: 02.Април.2006 во 21:04
Pa kade gledas tuka takva partija ,be,.............slepec li si.........?!

Датум на внесување: 02.Април.2006 во 21:06
Поубаво слепец него овца за шишање

-------------

Датум на внесување: 02.Април.2006 во 21:16
najstrasno e sto ti si i dvete,..........kako i poveketo vo makedinija!!

Датум на внесување: 02.Април.2006 во 21:17
Екстра ако е така значи ти не си кај нас во Македонија
Поубаво за нас

-------------

Датум на внесување: 02.Април.2006 во 21:19
a za mene uste poubavo!!

Датум на внесување: 02.Април.2006 во 21:22
Па уживај бе тогаш што се замараш со нас во МАКЕДОНИЈА и Македонските партии јас да сум на твое место би заборавил да пишувам и зборувам Македонски

-------------

Датум на внесување: 03.Април.2006 во 00:34

Па уживај бе тогаш што се замараш со нас во МАКЕДОНИЈА и Македонските партии јас да сум на твое место би заборавил да пишувам и зборувам Македонски
         eve go ovoj,pak istoto,............ke vidi nekoj od nadvor,shto ne misli kratkovido kako nego i odma go brka odovde,......................

-------------

Датум на внесување: 03.Април.2006 во 04:58

boogie napisa

И ке повторам победата е неминовна народот е за Партија што знае за успех а не за неуспех.

Ako stvarno go mislis ova sto si go napisal,bravo za ideite.ako nisto povece toa e golema odlika za eden "privrzanik" na partija.ama izjavata na Gruevski deka ovoj brak so Djaferi nema da mu propadne kako prviot stvarno ne e za potcenuvanje.iskrenost-bravo.uspehot e neminoven.za kogo?

Датум на внесување: 03.Април.2006 во 10:13
За Македонија

-------------

Датум на внесување: 03.Април.2006 во 17:24

eh boogie kolku bi sakal da e taka!

Датум на внесување: 04.Април.2006 во 01:04
Ке видиме па ке знаеме дали ке е така

-------------

Датум на внесување: 04.Април.2006 во 02:01
ziher,taKA DEKA KE BIDE, KOGA NEMA PAMET VO OVAA DRZAVA!

-------------

Датум на внесување: 04.Април.2006 во 04:15

ziher,taKA DEKA KE BIDE, KOGA NEMA PAMET VO OVAA DRZAVA!

BOLNA VISTINA.AKO OD GRUEVSKI CEKAME DA JA OPRAVI .SOPSTVENIOT BRAK NE GO ODRZA PA DRZAVA CE SPASUVA.TOJ IZGLEDA PECATOT CE GO STAVI.ABE MUDONJA I TREBA NA OVAA DRZAVA A NE KIFLAR.IZVINI BOOGIE NISTO LICNO.

Датум на внесување: 04.Април.2006 во 10:36
Абе јас сум највише за да имаме некој јак лидер у Македонија ама моментално земјава ни е многу слаба така да ни треба некој политичар а не воин доста војни се изнагледавме,Груевски е политичар моментално единствен кој би можел да не оправи иначе крај ке биде со нас.А ако ви трба некој јак лидер ете го Ахмети он одма ке објави војна на цела Европа ако не го примат

-------------

Датум на внесување: 04.Април.2006 во 21:10
ti,neshto mnogu mu se upikuvash na toj,.........kako go vikash,.....gruevski,.........da ne si mu komshija,..............pa ochekuvash neshto,...........,A?!

-------------

Датум на внесување: 04.Април.2006 во 22:51
Не воопшто не се улижувам а и не очекувам ништо лично од него,моите очекувања од него се да Македонија конечно стане правна држава на сите Македонци

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2006 во 02:10
a,so nego toa ne i gine,............mozesh da se kladish!,................i da izgubish!

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2006 во 13:02

Не воопшто не се улижувам а и не очекувам ништо лично од него,моите очекувања од него се да Македонија конечно стане правна држава на сите Македонци

ВМРО имаа можност да направат правна држава, но направија хаос. Оние што беа во затвор за дела против државата ги пратија да бидат амбасадори....

Постирано од: kokolo
Датум на внесување: 05.Април.2006 во 13:14
ajde bre, a koj imase najgolema korist od vojnata sto se sluci, kolku sto znam SDSM i DUI  tie partii.

-------------
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW

Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 05.Април.2006 во 14:10
СДСМ и ДУИ направија таква децентрализација со кој Чаир  Струга од македонски општини станаа албански,а во Бутел 2 македонците продаваат се и населбата станува Водно за албанците и сега крив ВМРО.Додека овој народ прогледа ........

Датум на внесување: 05.Април.2006 во 16:31
Отсегогаш општина Чаир била ВМРО-вска. Миленковски продаде се што можеше да се продаде, па дури им ја изгради и новата општина , а која немаше да плати комунални придонеси....И неговите изјави дека на жителите од општина Чаир не им требаат улици....He was simply the best...

Македонците од Бутел2 продаваат , но никој не ги присилува.

Датум на внесување: 05.Април.2006 во 17:10
Па јас не го правдам него,ама не го ни бранам СДСМ затоа што изврши срамна поделба па чаир сега е албански.А на времето немаше ниедна кука албанска на брдото...сега има многу и допрва ке има....тие што нема да продадат ке мораат џабе да ги дадат.Да се обвинува еден за војна а да не се гледа БУЧКО:::::е па овој народ и не заслужил подобро

Постирано од: To_Me
Датум на внесување: 07.Април.2006 во 01:58
изгледа дека Тито Петковски ќе биде новиот мандатар на влада ако овие гласања се веродостојни и овака биде на изборите.!!!!!!!!!!!!!! Ај да тргне работата!

-------------
http://www.nsdp.org.mk - Нова Социјалдемократска Партија

Датум на внесување: 07.Април.2006 во 11:26
Како и да е се гледа дека има различни мислења но ВМРО ка биде носител и главен ревизор на се што се случило во Македонија во последните 15 год. па ке видиме кој колку добро направил.

-------------

Датум на внесување: 07.Април.2006 во 11:46
Originally posted by beleg beleg напиша:

СДСМ и ДУИ направија таква децентрализација со кој Чаир Струга од македонски општини станаа албански,а во Бутел 2 македонците продаваат се и населбата станува Водно за албанците и сега крив ВМРО.Додека овој народ прогледа ........
Da taka e i kje rechat nikoj ne gi prisiluva da se iselat makedoncite.A ne se razmisluva sto ponatamu.Pa eve utre bi trebalo nivnite deca da odat vo uchilishte i vo koja paralelka kje uchat, zaedno so albanskite deca neli, no kje ti rechat zalam ama nema ovde dobolen broj na makedonski ucenici pa...drn drn,ma gledajte gi rabotite podaleku malku.I onie kukji koi niknaa od albancite vo Cair se so plateni kuminalii neli?Kako da ne!Zini da ti baam bi rekla.Kje te podmitat so 5000 evra a ti so zinat gaz kje gi zemesh, e toa e prpodadeni makedonci.I ne mi kazuvajte za cair i okolina zatoa sto mnogu ubavo znam se sto se slucuva tamo.

p.s a kukjite na albancite koi im se izgradenio vo toa vasha Cair opshtina se so "makotrpna rabota" izvadeni parite , bi rekla so oroseno celo od pot.Osven sverc na droga oruzje i prostitucija ovie "DOSELENICI" od kosovo koj gi dovlechka SDSM i im dade drzavjanstvo sega NEKA VI SE KOMSHII a vie slobodno so NIV PIJ TE GO KAFETO ama so po nekoj lokum i po moznost neka vi posluzat i BAKLAVA.

Sum za sozivot ama so vakvi doshlaci NE!

-------------
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">

Датум на внесување: 07.Април.2006 во 11:56
Така е Маја треба еднашка тврд став да се изгради и да завршиме со нив еднашка за секогаш

-------------

Датум на внесување: 07.Април.2006 во 11:59
Со овој народ никогаш не се знае кој ке победи,сите глумиме соживот и толеранција,ама кога ке пукне тиквата...а ке пукне...

-------------

Датум на внесување: 07.Април.2006 во 12:09
Jas veruvam vo Gruevski i ne se sramam da priznam deka sum partiski oboena, zatoa ochekuvam pobeda na ovie parlamentarni izbori i Makedonija da bide del od Evropa, a ne samo prazni zborovi kako na SDSM i ligavenje pred Medjunarodnata Zaednica a na nas ne vratija vo prvobitno opshtestvo.Ekonomijata ni e NULA a za proizvodstvoto da ne stanuva zbor......Abe so nishto ne mrdnaa ovie godini, bash so nisto.Ligavenja i lazni osmesi, drugo ne vidov.E sega pred izborite gi ocekuvam da zinat kako corapioova SDSM i kje se smejam dodekja go slusham Buchko kako lae:)))))

-------------
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">

Датум на внесување: 07.Април.2006 во 21:02
a,chii zborovi se "polni",a?...............slepci bevte ,.............slepci ke si ostanete,...........nema lek za vas!!

-------------

Датум на внесување: 07.Април.2006 во 23:45

СДСМ и ДУИ направија таква децентрализација со кој Чаир Струга од македонски општини станаа албански,а во Бутел 2 македонците продаваат се и населбата станува Водно за албанците и сега крив ВМРО.Додека овој народ прогледа ........
Da taka e i kje rechat nikoj ne gi prisiluva da se iselat makedoncite.A ne se razmisluva sto ponatamu.Pa eve utre bi trebalo nivnite deca da odat vo uchilishte i vo koja paralelka kje uchat, zaedno so albanskite deca neli, no kje ti rechat zalam ama nema ovde dobolen broj na makedonski ucenici pa...drn drn,ma gledajte gi rabotite podaleku malku.I onie kukji koi niknaa od albancite vo Cair se so plateni kuminalii neli?Kako da ne!Zini da ti baam bi rekla.Kje te podmitat so 5000 evra a ti so zinat gaz kje gi zemesh, e toa e prpodadeni makedonci.I ne mi kazuvajte za cair i okolina zatoa sto mnogu ubavo znam se sto se slucuva tamo.

p.s a kukjite na albancite koi im se izgradenio vo toa vasha Cair opshtina se so "makotrpna rabota" izvadeni parite , bi rekla so oroseno celo od pot.Osven sverc na droga oruzje i prostitucija ovie "DOSELENICI" od kosovo koj gi dovlechka SDSM i im dade drzavjanstvo sega NEKA VI SE KOMSHII a vie slobodno so NIV PIJ TE GO KAFETO ama so po nekoj lokum i po moznost neka vi posluzat i BAKLAVA.

Поголемиот син ми е петто одделение, помалиот од септември ќе биде прво. Во училиштето Панајот Гиновски односот на македонски и албански ученици е 50%-50%. Хормално дека има албански паралелки, но има и албанци кои сакаат децата да им се школуваат на македонски јазик. Тука се и други националности од муслиманаска вероисповест, така да чисто македонска паралелка не постоела ни во времето кога јас одев во истото училиште и кога овде се на се имаше десетина албански куќи.

Македонците никој не ги присилува да ги продаваат куќите. Продаваат оние кои веќе имале станови или куќи на друго место, па не сакаат да ги заќуваат овие куќи. Јас овде живеам од моето раќање, не ми паќа на памет да ја продадам куќата, а до сега никогаш не сме имале проблеми. Проблемите постојат доле на Дижонска, Џон Кенеди кои отсекогаш биле албански.

А за Рамазан им одиме на баклава, а ни тие не забораваат да ни дојдат за Велигден. Хивните дечиња дури повеќе се радуваат на црвените јајца од нашите.

Датум на внесување: 07.Април.2006 во 23:59
Велиш има албанци кои сакаат децата да им учат на македонски,хммм ова од те*е го слушам и не ми е за верување.

А ти си во Бутел2, и сега не би ја продала куката а и да сакаш сега да ја продадеш падната е цената на куките и становите а ти за тие пари не би купила ни 4о м2.Кој продаде пред неколку години продаде.Реално да гледаме.А последните години и кај вас се е се албанизира мислам на тој дел.Па зарем имаш сигурна иднина во тој дел тамо.Јас искрено кога одам во Чаир се осекам како во БЕЈРУТ, па се слушаат истрели , да не тепате врапци во последно време, аи од минарето МАШАЛА ОЏАТА добро го држи гласот, гледав озвучен е....како и да е кога и да е ТИКВАТА КЕ ПУКНЕ.Ова на арно не ке да е...

-------------

Постирано од: Синдарела
Датум на внесување: 08.Април.2006 во 00:03

Поголемиот син ми е петто одделение, помалиот од септември ќе биде прво. Во училиштето Панајот Гиновски односот на македонски и албански ученици е 50%-50%. Хормално дека има албански паралелки, но има и албанци кои сакаат децата да им се школуваат на македонски јазик. Тука се и други националности од муслиманаска вероисповест, така да чисто македонска паралелка не постоела ни во времето кога јас одев во истото училиште и кога овде се на се имаше десетина албански куќи.

Македонците никој не ги присилува да ги продаваат куќите. Продаваат оние кои веќе имале станови или куќи на друго место, па не сакаат да ги заќуваат овие куќи. Јас овде живеам од моето раќање, не ми паќа на памет да ја продадам куќата, а до сега никогаш не сме имале проблеми. Проблемите постојат доле на Дижонска, Џон Кенеди кои отсекогаш биле албански.

А за Рамазан им одиме на баклава, а ни тие не забораваат да ни дојдат за Велигден. Хивните дечиња дури повеќе се радуваат на црвените јајца од нашите.

дека продаваат тие шо имаат стан или куќа на друго место не ќе да е така него продаваат оние кои им е стало до иднината и шо побрзо да извлечат глава од таму зш може ќе дојде ден кога Албанците од тој дел ќе ги уценуваат и за ситни пари ќе мора да се иселат ако не и без пари само да спасат глава!

-------------
http://www.fantasytrend.blogspot.com - TRENDY

Постирано од: Corporal^^
Датум на внесување: 08.Април.2006 во 00:37
ABE NIKOJ NE TREBA DA DOBIE OD SDSM I VMRO GI ZNAJME KAKVI SE, NOVI PARTII

-------------
Its not the size of the warrior in the fight, its the size of the fight in the warrior

Датум на внесување: 08.Април.2006 во 01:02
Butel 2 tamu imame kuka a ziveeme vo Aerodrom,na brdoto nemase niedno albansko semejstvo,odnosno edno Necat-novinarot...i ti sega mi zboruvas za baklava,abe ne im ja sakam baklavata go sakam moeto Skopje vo koe nemase 25% albanci a koi SDSM ni gi doneseMene vo Aerodrom mi e dobro i bez baklavaa ako sakam ke si kupam.Mi se smaci od tolerancija i sozivot

-------------

Датум на внесување: 08.Април.2006 во 01:06
[
Butel2 napisa:
 Во училиштето Панајот Гиновски односот на македонски и албански ученици е 50%-50%. Нормално дека има албански паралелки, но има и албанци кои сакаат децата да им се школуваат на македонски јазик. Тука се и други националности од муслиманаска вероисповест, така да чисто македонска паралелка не постоела ни во времето кога јас одев во истото училиште и кога овде се на се имаше десетина албански куќи.

.
replika:
 Ova deka nikogas nemalo cisto makedonski paralelki e cista laga...ti makedoncite-muslimani gi smetas za siptari?I sto e tuka normalno za tebe deka naselbata ti e od 100% makedonska napravena 50%-50%

-------------

Датум на внесување: 08.Април.2006 во 02:49
Не ми се верува ова што го читам ми се враќа филм од пред 50 г. кога ги учеле на братство единство само што единствено Македонците го сватиле изгледа тоа единство.Па не ли ви беше доста бе јадни души тоа што верувавте 50 г. во соживот а на првиот момент кога шиптарите ја осетиа нивната сила а нашата слабост ни забиа нож у грб,Абе кога ке ви стане јасно добар шиптар нема никаде па ни у Македонија,не тврдам да не живеете со нив но недавајте им толкаво значење,не ги забележувајте, не одете по нивни продавници,не ги ранете и поите и нека умрат сами и осамени а ние да продолжиме да живееме и да градиме за нас,за нашата иднина и за нашите деца.Доста со тие шиптари не заслужуваат такво внимание од нас повеке нека прават што сакаат но без нас

-------------

Датум на внесување: 08.Април.2006 во 10:44
Не е лага, Белег, и кога јас бев во прво одделение имаше албанци кои учеа со мене, и турци и роми, чисто македонски паралелки никогаш немало. А Бутел2 не било етнички чисто никогаш , иако од бомбардирањето на Србија, голем број македонци ги продадоа куќите.

Во Бутел никогаш немало тепачки од национален карактер, немало ни бомби ни пукања. Реков , тие работи се случуваат на Дижонска , Џон Кенеди.

Гледате дека вие две сметате дека овде нема иднина. Па Бутел или Чаир не се отцепени од Скопје. Овие населби ја делат судбината на градот и државата.

Јас македонците - муслимани не ги сметам за шиптари, но не се само шиптарите муслимани.

Датум на внесување: 08.Април.2006 во 12:58

Не е лага, Белег, и кога јас бев во прво одделение имаше албанци кои учеа со мене, и турци и роми, чисто македонски паралелки никогаш немало. А Бутел2 не било етнички чисто никогаш , иако од бомбардирањето на Србија, голем број македонци ги продадоа куќите.

Во Бутел никогаш немало тепачки од национален карактер, немало ни бомби ни пукања. Реков , тие работи се случуваат на Дижонска , Џон Кенеди.

Гледате дека вие две сметате дека овде нема иднина. Па Бутел или Чаир не се отцепени од Скопје. Овие населби ја делат судбината на градот и државата.

Јас македонците - муслимани не ги сметам за шиптари, но не се само шиптарите муслимани.
Во личен профил видов која година си и ај те молам кажи кои шиптари од брдото учеле со те*е?Во време и простор сме се разминувале?????Кога Бутел немало 90% македонци?Абе тамо 80% беа егејци а ти сега како зборуваш испадна крајот не сум си го знаела?????Дали си на брдото или кај Тедико?На брдото немало Албанци 100% гарантирам биле само 1-3 фамилии

-------------

Датум на внесување: 09.Април.2006 во 09:38
Живеам на брдото, позади градинката, во улицата каде што беше вулканизерот Весов Лукс, Во мојата улица, зборувам за староседелци, имало и се уште има 1 босанска куќа, 1 горанци, 1 албанска, 2 српски , 4 турски , останатото македонци. Во улицата пред мојата има 2-3 куќи албанци , и улицата после мојата 1 или 2. Зборувам за староседелци албанци. На Ферид Бајрам има повеќе куќи и сега не можам да ти дадам точно каде колку куќи имало. Мојата паралелка броеше 36 деца од нив 1 албанец, 2 турци, 3 босанки, не се сеќавам колку беа срби, но најнакрај не е ни важно. Зборот ми беше дека никогаш немало чисто македонски паралелки.

Инаку уште тогаш, албанците имаа паралелка на албански од 1 до 4 одд. Потоа или се префрлаа во македонските паралелки или продолжуваа да учат во Лирија. Кога бев петто одделение неколку албански паралелки беа донесени од ПП Пенко заедно со нивните наставници.

На времето имаше и турска паралелка, но веќе подолго време нема.

Не знам која генерација си, но ако си живеела овде и си учела во Панајот , тогаш знаеш дека тука учат и деца од пола Чаир каде и порано имало многу повеќе албанци одколку на брдото.

Датум на внесување: 09.Април.2006 во 12:58
Ova bilo porano vaka znachi brojot na albanskite deca koi se sholuvale se broel na ednata raka... no sto e denes, kolkav e denes brojot na makedonskite deca vo tie ucilaishta, kako Penko, Panajot itd...gledajte denes kako e!

-------------

Датум на внесување: 09.Април.2006 во 13:07
И што има врска темава со парламентарни избори.Ајде оставете ги децата они не се гласачи

-------------

Датум на внесување: 09.Април.2006 во 13:39
Tochno, nazad na tema!

Na slednite parlamentarni izbori pobeda na VMRO

-------------

Датум на внесување: 09.Април.2006 во 16:21
ВМРО_ГРУЕВСКИ

-------------

Датум на внесување: 09.Април.2006 во 22:59
Така ве сакам,па нормално ВМРО-ДПМНЕ

-------------

Датум на внесување: 10.Април.2006 во 01:11
bog da chuva,.........................i da brani,.jasno!

-------------

Датум на внесување: 10.Април.2006 во 09:42
Јас се надевам дека вашите желби ќе останат само желби.

Датум на внесување: 10.Април.2006 во 09:42

Јас се надевам дека вашите желби ќе останат само желби.
LOLLOLLOL

-------------

Датум на внесување: 10.Април.2006 во 09:46
Do sega sekoja zelba poleka ama girurno mi se ostvarila,pa sakam i ovaa:)

-------------

Датум на внесување: 10.Април.2006 во 13:30

Steta ce bide ako ova bide prv pat da ne ti se ispolni.Za da ne se razocaras bidi spremna na se Maichke.

Датум на внесување: 10.Април.2006 во 14:34

Маја кажи една добра причина што тоа ќе биде добро за Македонија ако победи дпмне-вмро.

-------------

Датум на внесување: 10.Април.2006 во 14:36

Маја кажи една добра причина што тоа ќе биде добро за Македонија ако победи дпмне-вмро.

Кажи една добра ако остане дебилон Бучко на властLOL

-------------

Датум на внесување: 10.Април.2006 во 14:40
Нема, а и не мислам дека треба да остане, туку дека мора да се смени власта, но мислам да се смени со подобра а не со полоша зошто инаку би сакал да се смени. Немам самодомазохистички нагон да бирам полош секогаш сакам подобро.

-------------

Постирано од: Delfin
Датум на внесување: 10.Април.2006 во 14:43
 да ви кажам право многу аир не видовме ни од овие ни од оние па ............ 

Датум на внесување: 10.Април.2006 во 14:49

Јас не би генерализирал, природата не може сите да ги создаде лоши. Значи поштени и добри политичари јас сум убеден дека имаме. Проблемот е што моралните вредности во нашево опшество се изместени, тоа е случај за земји во развој како што е Македонија. Но на политичкиот хоризонт се диференцираат политичари кои во иднина ќе може да се верува тука ги издвојувам Тито Петковски и Лиљана Поповска, сите ќе се сложат дека овие двајца се единственото светло кое се назира на крајот од тунелот.

-------------

Постирано од: Delfin
Датум на внесување: 10.Април.2006 во 14:56
ова ми личи на......знаеш .....

Датум на внесување: 10.Април.2006 во 15:31

Porast na proizvodstvoto i ekonomijata,investicii vo maloto stopanstvo so odobruvanje na krediti za istite so poniska stapka,kamata od dosegashnata.........lele pa cel program od VMRO kje ti go iznesam.......Mene mi e vazna EKONOMIJATA, da ima covek sposoben koj ka ja vodi MK, kako sto e Gruevski

-------------

Датум на внесување: 10.Април.2006 во 15:34

. Немам самодомазохистички нагон да бирам полош секогаш сакам подобро. [/QUOTE]

Ako nisto drugo me iznasmeaLOLLOL

-------------

Датум на внесување: 10.Април.2006 во 15:44

Јас не би генерализирал, природата не може сите да ги создаде лоши. Значи поштени и добри политичари јас сум убеден дека имаме. Проблемот е што моралните вредности во нашево опшество се изместени, тоа е случај за земји во развој како што е Македонија. Но на политичкиот хоризонт се диференцираат политичари кои во иднина ќе може да се верува тука ги издвојувам Тито Петковски и Лиљана Поповска, сите ќе се сложат дека овие двајца се единственото светло кое се назира на крајот од тунелот.

Koga se raboti za ovie politichari kako Petkovski i Popovska moe mislenje e deka Petkovski e chovek koj poteknuva od komunistichko semejstvo zadoen so komunizam , pa sega poradi del od privilegijata koja mu se skrati vo SDSM odnosno go izigraa NEGOVITE poshteno pa sega e SVOJA PARTIJA bi rekla, nemam vo nego nikakva doverba.
Dodeka Popovska da taa e dobar politichar koja seuste ne e zadopena so necesnosta.Koga ne bi bila partiski oboena, ama SUM sto znacio nikogash ne bi gi izneverila onie moite VMRO togash vo Popovska gledam dobar politichar.

-------------

Датум на внесување: 10.Април.2006 во 15:49
Popovska moze da pomine zatoa sto sobra hrabrost da gi ispluka SDSM i LP

-------------

Датум на внесување: 10.Април.2006 во 15:53

Popovska moze da pomine zatoa sto sobra hrabrost da gi ispluka SDSM i LP
SDa taka bash, zatoa kje bide dobar politichar.

-------------

Датум на внесување: 10.Април.2006 во 15:57

Koga se raboti za ovie politichari kako Petkovski i Popovska moe mislenje e deka Petkovski e chovek koj poteknuva od komunistichko semejstvo zadoen so komunizam , pa sega poradi del od privilegijata koja mu se skrati vo SDSM odnosno go izigraa NEGOVITE poshteno pa sega e SVOJA PARTIJA bi rekla, nemam vo nego nikakva doverba.
Dodeka Popovska da taa e dobar politichar koja seuste ne e zadopena so necesnosta.Koga ne bi bila partiski oboena, ama SUM sto znacio nikogash ne bi gi izneverila onie moite VMRO togash vo Popovska gledam dobar politichar.

Добро е тоа што си искрена дека никоагш не би ја изневерила вмро. Но кога би превеле што ти не би изневерила би излегло.

вмро-дпмне, во штабот делеше бугарска пропаганда за запишување на факултет во Бугарија. 

вмро-дпмне, имаше побогати шофери од Михаил Шумахер, и тоа токму кога беше министер за финансии Груевски.

вмро-дпмне, на неговите членови си препишуваше земја со фалсификати во катастерот.

вмро-дпмне, го потпиша рамковниот договор

итн, итн. А толку многу можеше да смени и тоа имаа подршка од народот, а кога дојдоа на власт се однесуваа како да не се од мајка родени. Такви политичари фала но никогаш повеќе да не се вратат.  

-------------

Датум на внесување: 10.Април.2006 во 16:07
SDSM se bez pari za greota

Ova jaki argumenti osobeno za vozacot na Gruevski,pa letoci velish, pa pak probugarski orientirani....ma daj dosta so OVIE NEVISTINI koi 15 godini gi vlecat komunjarite, nemaat za sto pa daj VMRO bugarofili, ma daj ...!

A ramkovniot dogovor koj da beshe kje morashe da go potpishe, toa e druga politika!

-------------

Постирано од: NRGMKD
Датум на внесување: 10.Април.2006 во 16:10

МАЈА ЗА ПОПОВСКА, НЕМОЈ ДА МИ КАЖУВАШ!!! ИСКРЕНО КАЈ НЕЈЗЕ И ПРЕМНГУ ДО ИЗРАЗ И ДОЈДЕ ЖЕЛБАТА ЗА ВЛАДЕЕЊЕ!!! ЗАТОА И БЕШЕ ОТСТРАНЕТА ОД ПАРТИСКИТЕ ОРГАНИ!!! ИНАКУ НЕМА АМА БАШ НИКАКВО НИТУ МОРАЛНО НИТУ ЕТИЧКО ПРАВО ДА СЕ БУНИ И ДА СКОКА ПРОТИВ ЛДП!!! НЕЈЗИНОТО ОДВОЈУВАЊЕ ОД ЛДП, БЕШЕ ЧИСТ МАРКЕТИНШКИ ТРИК САМО ЗА ДА СИ СОБЕРЕ ТАЈФА ОКОЛУ Се*е И ДА МОЖЕ ПОВТОРНО ДА БИДЕ ВО ВРВОТ НА МАКЕДОНИЈА!!! НЕЈЗИНИТЕ ЖЕЛБИ ГИ ПРЕОЃААТ СИТЕ ЗАМИСЛЕНИ ГРАНИЦИ!!! МУАБЕТОВ НЕ Е НЕШТО НАМЕРНО, ТУКУ ИСКРЕНО!!! ИНАКУ КАЈ НЕЈЗЕ ВО ДОМ, ОТИДОА СИТЕ КОРУМПИРАНИ ОД ЛДП ШТО БЕА ОТСТРАНЕТИ!!!

-------------
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.

Датум на внесување: 10.Април.2006 во 16:14
Znaesh deka ova drzi voda za Popovska,moze da e taka a kako bi i bilo.Se za prestiz za vlast!

-------------

Датум на внесување: 10.Април.2006 во 16:19

Види вака, за тоа лутературата што ја делеа во Централниот комитет во центар, разбрав  од Софија кога се интересирав да студирам таму, поточно од Сашо Попов он ја препорачуваше. Сега најверојатно таа бугарска струја се помири како Боев ,Лепавчов,Димитров,Милошевски ,Перев ,Мокров Ристо. 
 дека нема да успее во вмро иако да сеуште ги има зошто после ЛјуБчо се сврте кон грците. Шоферот што се гонеше дека имал на сметка 2 милјони евра ми е комшија во Ѓорче цел живот чуваше кокошки.  На бабами пред зграда и ги земаа гаражите кои одкога знаеме ги имаме само зошто во соседната зграда живееше функционер од вмро.  За овие работие имам само една желба били се непоновило. Оправдувања од типот сдсм се полоши стварно не ме интересира ниту некогаш сум гласал за сдсм ниту мислам да гласам за нив, но кога би размислувал реално дококлу би бил член во дпмне и гледам како пред мој очи го праваат тоа на крај памет нема да кажам ќе останам верни на вас властодржци уништете го народот него никој и така и вака не го есапи па после ќе кажеме дека и сдсм правеа така, мислам не е вкусно мгноу е навредливо кон народот,ме разбираш?

-------------

Постирано од: NRGMKD
Датум на внесување: 10.Април.2006 во 17:03

Znaesh deka ova drzi voda za Popovska,moze da e taka a kako bi i bilo.Se za prestiz za vlast!

TAKA E !!!! не дека може да држи вода туку навистина е така!!! Посигурно здравје!!!

-------------
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.

Датум на внесување: 11.Април.2006 во 00:51
Столчето е најслатко

-------------

Датум на внесување: 11.Април.2006 во 11:14
Во ВМРО ДПМНЕ има многу поранешни комунисти , па живеевме во еднопартиски систем и не знам зошто се плука толку на комунизмот. Па во тој комунизам работникот беше најзаштитен во секој поглед.

Се надевам дека Поповска нема да коалицира со ниедна од оние партии кои веќе беа на власт и знаеме што можеме да очекуваме од нив.

Постирано од: nindza
Датум на внесување: 11.Април.2006 во 11:55
Koj ke recat kolegite nindzi od amerika toj ke pobedi ne se zamarajte

-------------
OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata

Датум на внесување: 12.Април.2006 во 01:14
toa e problemot so ovoj narod ,...........ke mu dadesh lizavche(da bira),...........i si misli koj znae sto dobil,......slepo se faka za tie izbori kako, tie leb da mu nosat,.............. ,a bedniot zivot mu stanuva ushte "pobogat"(so beda),........za razlika na onie shto gi izbral i site okolu niv,...........do KOGA be?!.

-------------

Постирано од: cecka
Датум на внесување: 12.Април.2006 во 01:29

DOK NE POSTIGNEME MENTALNO NIVO KAKO NA PROMER VO FRANCIJA,

A SUM REKLA ZA POLITIKA NE ZBORAM,,,,

-------------
covek uci dodeka e ziv-OD MENE

Датум на внесување: 12.Април.2006 во 21:25
e,pa da mi prostite,ama od ovoj narod, po "mentalen"ne veruvam deka ima na zemjinata topka!

-------------

Датум на внесување: 12.Април.2006 во 22:48
Ало малку внимание не со такви изрази!!!!!!!!!!
Ако сте вие правите демократи и ако другите не ги бива тогаш испочитувајте ја нивната слободна демократска свест и нека се убедуваат како сакаат и со кој сакаат.Па ајде малку Демократија или такво нешто ние не поштуваме,абе каде си Хитлерче Македонија плаче за те*е.

-------------

Датум на внесување: 15.Април.2006 во 17:46
Neznaat poveketo za demokratija-ja mesaat so ednoumie,sto da pravis 50 god.diktaturaLOLLOL

-------------

Датум на внесување: 15.Април.2006 во 20:31
NE,....tuku,... demokratija za ovie ovde e da pravi se shto saka i nikoj da ne mu moze nishto,......................bez razlika dali so toa im smeta na drugite,.................pod SE ,mislam bilo shto ,bilo kade ,bilo kako, se shto mozesh da zamislish,...a i da go osetish..............e, pa da mi prostite ama takva demokratija se kaznuva vo NORMALNI zemji!

-------------

Датум на внесување: 16.Април.2006 во 12:55
Да бе ја заборавив дека у нормалните земји не умираат

-------------

Датум на внесување: 16.Април.2006 во 21:45
eve,.........pochna i bez vrska da zboruvash,..........................!

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk