Енергија
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Филозофија и психологиjа
Опис на форумот: „Разно“ ама на повисоко ниво
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=3521
Датум на принтање: 22.Јули.2025 во 17:54 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Енергија
Постирано од: Alekta
Наслов: Енергија
Датум на внесување: 07.Март.2006 во 23:10
Коментари:
Постирано од: brza
Датум на внесување: 07.Март.2006 во 23:18
A,ma ALEKTICHKA,si slushnala za EINSTEIN?
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 07.Март.2006 во 23:19
brza напиша:
A,ma ALEKTICHKA,si slushnala za EINSTEIN? |
a kooj ne slusnal de? a zaso???? 
------------- and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
Датум на внесување: 07.Март.2006 во 23:32
Pa, negovo e toa deka se e energija. Si slushnala za fomulata koja ja pretstavuva sushtinatana celiot univerzum? Glasi: E= mC2
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 07.Март.2006 во 23:38
ej fala za ova ne go znaev! 
a so e C?
a btw ti veruvas vo energija? 
------------- and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
Датум на внесување: 07.Март.2006 во 23:43
Izgleda deka e brzinata na svetlinata---okolu 300 000 kilometri vo sekunda!
|
Датум на внесување: 07.Март.2006 во 23:47
brza напиша:
Izgleda deka e brzinata na svetlinata---okolu 300 000 kilometri vo sekunda! |
ok, fala 
ama pak ne kaza dali ti veruvas vo energija? 
|
Датум на внесување: 07.Март.2006 во 23:51
Nma tuka shto da veruvsh!Veruval ili ne toa e PRIRODEN zakon!A jas sakam se shto e prirodno: dozd,sneg oblaci,sonce,..........
|
Постирано од: Carnation
Датум на внесување: 10.Март.2006 во 19:11
spored mene se e energija,pa i to so e vo nas so mnogumina go narekvet duh,dusa i slicno i za mene to e energija.abe so da kazam so eden zbor se e energija.stvarno ne znam so da kazam pojke ovde a vervam vo to  
------------- Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
Постирано од: Carnation
Датум на внесување: 10.Март.2006 во 19:38
senokos напиша:
brza напиша:
Pa, negovo e toa deka se e energija. Si slushnala za fomulata koja ja pretstavuva sushtinatana celiot univerzum? Glasi: E= mC2 |
A STO E TOA TEORIJA NA RELATIVITETOT
|
teorija na relativitetot?ne znaev deka i za takvi raboti se pisele formuli  
------------- Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
Постирано од: Delfin
Датум на внесување: 10.Март.2006 во 22:04
Датум на внесување: 10.Март.2006 во 22:10
senokos напиша:
brza напиша:
Pa, negovo e toa deka se e energija. Si slushnala za fomulata koja ja pretstavuva sushtinatana celiot univerzum? Glasi: E= mC2 |
A STO E TOA TEORIJA NA RELATIVITETOT | Pa valjda si slushnal za ova:Imame Dva brata bliznaci,edniot so svetlosna brzina patuva do zvezdite i po peeset zemjani godini se vraka doma.Go naoga bratot postar za 50 godini,a toj skoro ich ne ostarel. Teorijata saka da kaze deka pri brzini bliski na svetlinata,vremeto skoro ne se pomestuva nanapred.Taka nekako beshe!
|
Постирано од: YODA
Датум на внесување: 08.Април.2006 во 00:49
Постирано од: Flix
Датум на внесување: 12.Април.2006 во 21:17
Сакате теорија читајтеја мојата, ако не ви е мака, а ако разберите нешто пишете.
------------- http://flixter.deviantart.com/">
|
Постирано од: YODA
Датум на внесување: 15.Април.2006 во 23:22
oti be narode nisto ne pisite, se zaebavate vaka so temata
------------- и то...
|
Датум на внесување: 16.Април.2006 во 00:09
ova e premnogu teshka tema za prisutnite ,...............tie sakaat neshto polesno! ................................................na primer,.....................odusheveni se od lesnotijata na filozofijata na "nindzata"!
|
Постирано од: nindza
Датум на внесување: 17.Април.2006 во 16:01
koj veruva vo energija??? jas veruvam....smetam deka SE, apsolutno se e Energija
energija..... bez energija nema zivot... duri i kamenot vo sebe ima energija..... duri i toa sto ne go razbirame ima energija .... kako i nindza koj ja posmatra prirodata i uci od nea zatoa e nindza
------------- OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
|
Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 17.Април.2006 во 18:08
Veruvam vo postoenje na negativna i pozitivna energija.Na primer vnimavam doma vo spalnata da nemam ogledalo zatoa sto ja odzemalo energijata na spienje,cvekinjata da ne mi se so zasileni listovi zatoa sto ja prepolovuvaat pozitivnata energija na licnosta,da se ima doma zelka znaci pari ama samo ako e svrtena kon istok.Ova e veruvanje po kin sui I ogledaloto nesmee nikogas da vi gleda kon izlezna vrata-vi ja brka srekata nadvor od domot....
-------------
|
Датум на внесување: 17.Април.2006 во 18:15
popravka ne e kin shui tuku feng shui
-------------
|
Датум на внесување: 20.Април.2006 во 14:15
beleg напиша:
Veruvam vo postoenje na negativna i pozitivna energija.Na primer vnimavam doma vo spalnata da nemam ogledalo zatoa sto ja odzemalo energijata na spienje,cvekinjata da ne mi se so zasileni listovi zatoa sto ja prepolovuvaat pozitivnata energija na licnosta,da se ima doma zelka znaci pari ama samo ako e svrtena kon istok.Ova e veruvanje po kin sui I ogledaloto nesmee nikogas da vi gleda kon izlezna vrata-vi ja brka srekata nadvor od domot.... |
бидејки те интересира.....не ја ,,одзема,, енергијата..........човекот кога спие се ,,се отвара,, и се ,, празни,, од во него насобраната негативна енергија ( стрес ,нервози ...... )...........празнејки се ,,лошата енергија,, од огледалото може да се рефлектира и да ,,му се врати,, зошто размената е двонасочна ....,,се празни и се полни со свежа енергија,, .....ова е еден момент од нешто што се вика екстрасензорика
|
Датум на внесување: 21.Април.2006 во 01:22
a,ja imam skoro 2m2 ogledalo,shto gleda kon vlezot,.,............i shto da pravam sega,.........da go skrsham?
|
Датум на внесување: 21.Април.2006 во 01:23
i moeto ogledalo gleda taka i ke go premestam....
-------------
|
Датум на внесување: 21.Април.2006 во 01:30
e,moeto ne e lesno da se premesti!
|
Датум на внесување: 21.Април.2006 во 01:32
epa nisto...ke ti izbega sega niz vrata srekata..... jas sum resila malku da procitam nesto za energijava poveke pa ke ti kazam...
-------------
|
Датум на внесување: 24.Април.2006 во 23:17
ok Delfince fala mnogu, te cekam 
btw - SE E ENERGIJA , a energijata sekoj ja cuvstvuva razlicno i sekoj si ima svoe (razlicno) objasnuvanje za nea.....nikoj ne moze da dade tocna definicija za energija
|
Постирано од: natalija
Датум на внесување: 24.Мај.2006 во 12:59
Со тоа што ќе се потрудиш со правилно рамномерно дишење да ја исфрлиш негативната и да собираш позитивна.. сакаш тоа направи го на отворен простор сакаш во соба сам.. Зимај свеж ваздух полн позитива испушти негатива и визија со црн дим.. не дозволувај лугето околу те*е со моабети да тропаат глупости и да те полнат со негатива и чувај ја шпозитивата и давај ја што повеке во прострот таква и ке ти се врати
-------------
|
Датум на внесување: 24.Мај.2006 во 13:07
senokos напиша:
a kako da se iskoristi pozitivnata energija a negativnata da se zanemari |
можеш ли да ја препознаеш природата на твојата негативна енергија?
причините? ако нив ги препознаеш еден чекор поблиску си до решението....
|
Датум на внесување: 25.Мај.2006 во 21:01
pa treba da imas zelba za da ja preneses pzotivnata energija, ne samo da mislis deka ja prenesuvas.....treba pred se da bides priroden, smiren....na toj nacin celata pozitivna energija izleguva od tebe a istovremeno i ti ja cuvstvuvas.....:)
|
Постирано од: Emus
Датум на внесување: 15.Декември.2006 во 17:35
veruvam vo energija ama temava ne e mnogu posetena     
------------- It's funny how someone can break your heart in a tousands of litle pieces, and you'll still be able to love him with those broken pieces.
|
Постирано од: BiG_kIsS
Датум на внесување: 15.Декември.2006 во 20:47
И јас верувам во енергија
------------- Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
Постирано од: plamenko
Датум на внесување: 15.Декември.2006 во 21:05
pa da ja nemase nemase da imame forum:)

|
Постирано од: Biotix
Датум на внесување: 17.Декември.2006 во 12:07
Постирано од: marco_antony
Датум на внесување: 17.Декември.2006 во 12:29
mi ja pogodivte temata...
pokraj ostanatite energii...
ima potencijalna i kinetichka energija ...
onoj covek koj ima samo potencijalna energija ...
kako voopsto i da ja nema...
- toa e isto kako edno kamche da stoi na vrvot na nekoja zgrada...
- toa kamche ima potencijalna energija na nekogo da mu ja dupni glavata ... i tolku ... se dodeka stoi tamo...
- no dokolku toa kamche trgni nadolu....
potencijalnata energija ke ja pretvori vo kinetichka i tesko na toj sto e dolu
drugo imame vrska pomedju magnetizmot i elektrikata...
ako provodnik go setama vamo - tamo niz magnetno pole ke dobieme struja... t.e. elektricna energija
ako niz provodnik pustime struja ... a se naodja vo magnetno pole... ke pochni da se dvizi ... vampte - tamte...
imame bio-energija ....
koga ke se sretnat masko i zensko ....
bio energijata se sobira...
1/2 + 1/2 = 1 celo
------------- PARADISE MACEDONIA
|
Постирано од: Flix
Датум на внесување: 17.Декември.2006 во 15:56
Energijata e osnovata na postoenjeto na univerzumot. Univerzumot i se vo nego se zasnova na energija.
------------- http://flixter.deviantart.com/">
|
Датум на внесување: 17.Декември.2006 во 18:25
abe ok site veruvate...ama ja cuvstvuvate????
jas da....so vnatresnata strana na racete poslebno so dlankite
cuvstvuvam negativna energija.....a energijata so koja zraci licnosta
ja cuvstvuvam so srednoto oko
inaku sekako deka postoi energija....materijata sekogas moze da se
unisti....no energijata moze da go smeni samo oblikot...nevozmono e da
se unisti...sekogas kje postoi:)
|
Постирано од: BiG_kIsS
Датум на внесување: 17.Декември.2006 во 18:41
Се сложувам Алекта....
Иначе ја чувствувам али не секогаш....
------------- Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
Датум на внесување: 04.Септември.2007 во 12:44
Energijata e toj sto E ...
2
E = m * c
|
Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 04.Септември.2007 во 13:45
energijata se oseka i preku internetot , kako na pr. nekoj postovi koga gi citate , kako se osekate , nekoj postovi koga gi citam se smeam , od nekoj mi se gadi , od nekoj mi se dosadni , post napisan nasila ili so laga , se oseka , samiot post ima energija 
------------- во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
Датум на внесување: 04.Септември.2007 во 14:18
hektor напиша:
energijata se oseka i preku internetot , kako na pr. nekoj postovi koga gi citate , kako se osekate , nekoj postovi koga gi citam se smeam , od nekoj mi se gadi , od nekoj mi se dosadni , post napisan nasila ili so laga , se oseka , samiot post ima energija  |
mnogu interesen post ...
bravo ...
|
Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 04.Септември.2007 во 14:35
go pamtam porano eden post , za mentalnite vampiri , toa bese ok , stvarno nekoj degen , da te nervira , me razbiras
------------- во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
Датум на внесување: 04.Септември.2007 во 14:37
da ... stvarno prijatele ...
mentalni vampiri ... hahaa ....
jas nautro gi prepoznavam ...
im kazuvam vicevi ...
a tie nemoze da se smeat ...
i taka gi izmacuvam ...
|
Постирано од: connected
Датум на внесување: 04.Септември.2007 во 16:03
Se okolu nas se stremi kon edna bozestvena energija,samo sto nekoj ja cuvstvuva poveke a nekoj pomalku. Site sme povrzani so taa energija i ja manipulirame i zloupotrebuvame sekogas koga sakame da dominirame i da se nametneme
stay connected
-------------
|
Датум на внесување: 05.Септември.2007 во 08:10
connected напиша:
Se okolu nas se stremi kon edna bozestvena energija,samo sto nekoj ja cuvstvuva poveke a nekoj pomalku. Site sme povrzani so taa energija i ja manipulirame i zloupotrebuvame sekogas koga sakame da dominirame i da se nametnemestay connected
|
mnogu slicno razmisluvame ....
ti posakuvam prijaten i uspesen den ...
|
Постирано од: renesansa
Датум на внесување: 13.Октомври.2007 во 21:35
Kineskata kultura e edna od najstarite zivi kulturi na zemj. topka...
Tie go imaat Jing i Jang, vecna borba megu losoto i dobroto...
Mislam deka vo sekoj odnas dominira ednata od dvete (dobrata ili losata)
Kaj koj kakva energija preovladuva, ne e tesko da se zabelezi, toa zraci od licnosta  
|
Постирано од: Andrew
Датум на внесување: 14.Октомври.2007 во 14:47
He he, e za energija i nadprirodna sila mozete da me prasate. Teorii kup! No i fakti. Razgleduvajki niz rekata od postovi, repliki, i misli zapisani na ovoj nov moderen nacin naletav na Anakin. Imeto oznacuva eden poznat heroj od Star Wars svetot vo koj energijata e od esencijalno znacenje, taka da mislam deka dokolku pocnam da zboruvam za nea postovive ke stanat FULL. Cudno sto Anakin ne e tuka seuste...
------------- Mudrosta ne e da gi izbrois kapkite od vodopadot, tuku da znaes zosto vodata kopnee po zemjata.
|
Датум на внесување: 14.Октомври.2007 во 14:58
Постирано од: becenevem
Датум на внесување: 14.Февруари.2009 во 16:58
energijata tece tamo kade e nasoceno vnimanieto
|
|