Испечати | Затвори го прозорот

Свет полн вирусИ

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Свет
Опис на форумот: Масони, Рокфелер, Ирак, Иран, Балкан Експрес...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31605
Датум на принтање: 19.Април.2024 во 05:35
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com


Тема: Свет полн вирусИ
Постирано од: Zelenikovo
Наслов: Свет полн вирусИ
Датум на внесување: 11.Февруари.2020 во 06:51

морав И-то да го клам големо на крај во налово за да не прејде темава на разни патогени паразити и фунги, чунки за ова ќе се распише на форумов Народ, но се надевам не со фејкбуковски пристап ами http://archive.is/UXFjX#selection-619.39-619.137" rel="nofollow - дебатен ! Битно поентата на темава бибила ресетирање на параноите пред се’ оние хипохондрички кои во денешниве услови на инвазивни вируси како короните може озбилно да ви го осакати социјалниот и работниот соживот а така потоа и сите убаи емпатични особини кои сте ги стекнале до сега, бегај бегај заразо дод мене нели пошто има некој поздрав од другите па во страв ќе земе и непознати дрско да поздравуе [ https://www.youtube.com/watch?v=Utts1CEaIyE" rel="nofollow - 1 ] што не е за лутење, зар на уплашен Чоек би му мереле во памето зошто му клецкале колена, клецкаат и тоа е тоа, кој на овој живот гледа како конечен т.е. не е продуховен, нему не треба да му се лутите туку да го жалите и не заради стравоите туку непознанието дека постои Живот и по овоземниов!
1. Што е Вирус - буквално и фигуративно
2. Какви вируси постојат - природни и модифицирани
3. Што е чаре за вируси
4. Каква заштита постои
5. Што може да ги пренесе
6. Какви мерки впрегнуваат државите
7. Што да чините ако живеете со вирозни Луѓе

за почеток би предложил за преслушување едно интересно академско предавање бар 5 минути после тајмтагот на следниот фус [ https://youtu.be/PqByphUzeEI?t=676" rel="nofollow - 1 ] но знаејќи дека повеќето сограѓани милуваат шаренила па еве им соодветни центрирани предожби ...

http://filmpotok.ru/film/virusyi.html" rel="nofollow - Viruses Invisible Killers - Viruses vs. Bacteria | What's The Difference? - Sinclair Community College 2017 Dr. Sarah FinchThe Age of Viruses - co-production of New Atlantis and Indaganda 2011Virus Evolution - National Geographic Documentary 2015

+++++++++++++++++++++++корона Околиско Дезинфекциски Едит

Originally posted by <font color='#0000FF'>http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=21&PID=237401#237401 rel=nofollow</font> - <u>Zelenikovo</u> http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=21&PID=237401#237401 rel=nofollow - Zelenikovo напиша:

]
Originally posted by my Macedonia my Macedonia напиша:

Среќа што откажав за 22. И тоа фали да се лекувам по македонски болници.

зависи некој е посреќен тука вервај ми, Да Си Во Македонски Болници нив насекаде Молитва ги заплиснува од Цркви и Џамии, па види дали тоа не е поарно ако знаеш дека Благодатно се ресетираат многу гајрети [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31605&KW=%F8%F2%EE+%CF%EE%F1%E2%E5%F2%EB%E8+%EF%E5%F1%ED%E8&PID=3154271#3154271" rel="nofollow - 1 ]

туку кај нас имаат ли ваква дезинфекциска предострожност ко кај кинезите по аеродромите и авионите?... ultra-low volume spraying with hydrogen peroxide in key areas https://www.iata.org/contentassets/7e8b4f8a2ff24bd5a6edcf380c641201/airport-preventing-spread-of-coronavirus-disease-2019.pdf" rel="nofollow - https://www.iata.org/contentassets/7e8b4f8a2ff24bd5a6edcf380c641201/airport-preventing-spread-of-coronavirus-disease-2019.pdf ... h2o2 Хидроген Пероксид [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31605&KW=%F5%E8%E4%F0%EE%E3%E5%ED+%EF%E5%F0%EE%EA%F1%E8%E4&PID=3153288#3153288" rel="nofollow - 1 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31605&KW=%F5%E8%E4%F0%EE%E3%E5%ED+%EF%E5%F0%EE%EA%F1%E8%E4&PID=3154025#3154025" rel="nofollow - 1 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31605&KW=%F5%E8%E4%F0%EE%E3%E5%ED+%EF%E5%F0%EE%EA%F1%E8%E4&PID=3153564#3153564" rel="nofollow - 1 ]
Коментари:
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 11.Февруари.2020 во 21:31
веројатно за буквална дефиниција доста се овие абери горе, иако може да се види од последното видео дека буквализмот на меинстримерите не е конечен или попрво ет целосно разбран, односно има голем простор за толкување чeшлање думање во однос вирусите како сеприсутна појава на овој свет, дофатливи разбира доколку се чешла муабетов на повеќе нивоа, можеби виа фреквенциско или светлосно програмирање на РНК можат да се актицираат или деактивираат вируси, откачено разбирливо дека тоа е возможно светлосно [ https://www.photonics.com/a40632/Light_offers_read-and-write_access_to_brain_cells" rel="nofollow - 1 ] супер откачено ако и фреквенциски тоа е случај [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1730&PID=174775#174775" rel="nofollow - 2 ][ https://rutube.ru/video/1c54933d81d63816642b973d3c1dc551/" rel="nofollow - 2 ] при што спектар на фреквенции не се само светлосните фотонски тука сите во за нам познатиот дијапазон, но бидејќи меинстримерите веројатно на ангро се на дизајепам па им скубнуваат и други вајбои од равенките за кои метафизички може некој да приговори аха ето ги духоите кај се криеле во слободно време [ http://archive.is/Z9Zdv#selection-407.0-407.72" rel="nofollow - 3 ] хм дали ова вака значи невидлив за нас духоносен бој во однос појавата овие денои на новелата CoV, хм хм, не сум до толку гаражно упатен за да кажам дека е така, во секој случај претпоставка која иако случајна еве неслучајно ја пуштам во прилог потојните буквални разбирања за тоа што е вирус!
фигуративно пак вирус (јазично) како позитивен или негативен контекст ќе го сретнете исто по сите страни, филозофски ко Вирус на Слободата, информатички ко вирус во програмите, музички ко направија по студијата итн. хохо во Вир многу Вир-уси би ошла фигуративен анаграм прозно или поетски, ако играњето со кованици може да збуни некого доколку не му е познато дека романската група јазици и словенската се една на друга антипод во однос етимолошките и лексикологијата она што за нас е Вир како појава на жива природна вода за нив е вештачка конотација како вир-туел, кај нас вар е нешто бело кое врзува кај нив нешто црно кое уништува, комбинации многу зависно од конотацијата кај нас ил е светлина кај нив болест, или нивната љубов кај нас е убиствена сачекуша, кај нив грево е син а кај нас синот е најголемиот родовски идеал, нивниот син пак кај нас е фатаморгана од сон, она што кај нас е дар кај нив има негативен контекст како дарк, примери еден куп во однос основнитезборои кои некако вирусно духовите ги разбранувале ете лексички, кој би рекол, но доколку знаете дека над се’ во овој свет како позадина е духовниот свет вклучително и појави како комуникација или пак сродност на племиња илити различност на идеологии, во тој случај и ваква фигуративност би можеле да почнете да ја потфаќате и буквално, нормал за да сето тоа ви стане јасно најнапред ви требаат отворени духовни очи а потоа и волја да ги испитувате ваквите појави како возможни, иако сето тоа нема да ве напраи посреќни бидејќи штом отворите духовни очи ќе сконтате дека тука не ви е место макар некој сакал сосила да ве држи врзани за земните вајбои, погрешно и глупо онака да ти е отворен пат за повисоки реалности и светои а ти тука да си врзеш камено за врат и сосе него в енѕоро да бркат по духт од овој свет разни плитки симулакруми на слобода најчесто К*рварлук арамилук и агалук, не дека е тоа склет само по себе напротив ако еумерено и во полза на заедницата но во позитивна форма како емоции креација и слога тоа не е воопшто терсене така Чоек ад си загине времето на овој свет, конечно и да отворите духовни очи тоа не значи дека и ќе скубнете одтука за секунда наротив дури тогаш почнувате да паничите како ближните да ги пробудите како да им подадете рака од заразите на духот по овој свет да не бидат повлечени и потопени за повисоки слободи него земнтите фиктивни како концептите нација или наднација итн.

проштеајте за дигресијава која ако расплини ќе ве дефокусира во однос земните разбирања, но ќе речам ко потфрлена е неопходдна за да ви подолабави стравоите во однос вирусите кои доколку ви ги бутнат под кожа вие така бар потсвесно уплашени ќе биде озбилно ресетирани во однос волјата за Вистинска Слобода плашејќи се пример да Заедничарите Со Христа низ Причест Литургиски (она како јас од иста чаша со сите да се ослободувам) бидејќи нели помили ви се разбирањата на меинстримерите и абер си немате како всушност мистично низ Божјите Енергии се ресетираат сите склет појави, ризик кој доколку не го впрегнете та да ги надраснете овоземните стравои следно што ќе ве дочека така неоградени со Благодат ќе бидат токму склет духовни вируси како распалување ниски страсти и слични пранга-сиџим-зандана стапици за душата нешто на што и јас сум озбилно подложен кога олабавувам во личниот молитвен и заедничкиот литургиски духоносен живот ...


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 11.Февруари.2020 во 23:24

во однос паниката од nCoV имајте на ум дека истата може озбилно да ја поремети кинеската економија а по систем на врзани садови цела светска економија а не сакам да знам кон што тоа така води! дури прооптимистички думам дека ко по обичај ќе излезат кинезите на крај со вирусот бидејќи немаат друг избор [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=16040&KW=%EE%EF%EF%F2%E8%EC%E8%F1%F2%E8%F7%EA%E8&PID=3152910#3152910" rel="nofollow - 1 ] макар ете дури и навистина е во прашање биотерористички спин од каков и да е размер, а дека постои за вакво нешто основ за претпоставки постои [ https://en.wikipedia.org/wiki/Genetically_modified_virus" rel="nofollow - 2 ][ https://www.newsweek.com/darpa-biological-weapons-insects-scientists-warn-1152834" rel="nofollow - 2 ][ https://web.archive.org/web/20030701010810/https://www.projectcensored.org/publications/2001/16.html" rel="nofollow - 3 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=%E5%F2%ED%E8%F7%EA%E8&PID=3152863#3152863" rel="nofollow - 3 ] но ме чуди што толку паника креваат медиуми за коронова дури и биле точни информации ко 50k заминати а 1,5m заразени [ http://archive.is/NZOQL#selection-1175.0-1175.218" rel="nofollow - 4 ] а пример не креваат во однос норово-вирусот кој секоја година само во сАд зема 50k животи на 2m заболени [ https://en.wikipedia.org/wiki/Norovirus" rel="nofollow - 5 ][ https://www.youtube.com/watch?v=2CN5-ATHLeU" rel="nofollow - 5 ] е сега што е паника а што хистерија, семантика ли е во прашање кога сензационалистички некој си собира рејтинг или монетизација виа ефтина шпекулативност која кога не поминува брзо брзо си тераат фалц-фикшн агитпроп непотребно плашејќи наместо едуцирајќи Луѓе кога се појавува некој проблем, мислам и јас од секој аспект сакам да разгледам некоја појава но да падавичарам, хм, си дозволувам само во однос месоните и еугеничарите но повторно не на начин да припаѓам во трансоини!

заклучок во овој пост би бил, освен природни постојат и вештачки мутирани вируси, но тоа не значи дека некој веќе некако ги впрегнал заради некаква склет-агенда, иако и таква варијабила постои како возможна, а единствено Чоек може да се надева дека Господ тоа нема да го дозволи, иако како се однесуваме топтан како цивилизација неодговорно кашаталистички дефакто сами на себе си навлекуваме секакви ризици од кои чиам духовните вируси имаат далеку поголем склет нусефект пр. ко што наведувам дека низ маркетинг конзумеристички ни се товарат по душа разни сподоби од духовни вируси [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27894&KW=%EC%E0%F0%EA%E5%F2%E8%ED%E3&PID=3153243#3153243" rel="nofollow - 1 ] филмски шарено предочено во првата фуноста од линкуванава но да ја оставиме метафизиката на страна, она што вам ви е битно во однос вирусите земни или духовни е да не им се плашите, што е возможно само доколку сте продуховени и својата надеж ја потпрете на Бога, а за да тоа бидне случај не чекајте преку ноќ да се освестите туку земете учество во Светотаинскиот Живот на Црквата што поитно! во принцип ако животот на овој свет е совршен чуму да се секирате, но знаејќи дека живеете на распадлив и минлив свет та паметно е да се фокусирате на оној Вечниот Живот за кој веројатно размислувате трезно зар бадијала толку Светители кон него стремеле, мислите тогаш полесно можело некој да ги прелаже, може имало и тогаш по сите страни маркетинг па некој ги дефокусирал со леснотија ко денеска вам што ви прават месоните ако не да ви го откраднат Спасение преку Христијанство фокусирајќи ве кон хедонизам тогаш да ве фрлат кон пагански езотерии како тро продуховени повторно би се изгореле душа на крај, Внимавајте денес навистина е многу потешко да се Спаси Чоек Духовно него во минатото сепак тогаш си мало други свои искушенија како терсене хигиена наезда на крволочни створои или пак временски непогоди од кои тешко дека нашите предци лесно скубнувале ко што тоа ние може да си го дозволиме денес, просто не мјаучете и не цвичите туку Исправете Се како Достојни за Премин кон Повисоко Духоносно Небо ... ако тоа бидне случај колку повеќе намалувате на земното а кревате на духовното така и ќе се обестрашувате та утре дури глата ви ја стаиле на трупче некои џелати, иако за волја на вистината таков подвижнички идеал немале ни во минатото сите Христијани, пример Свети Апостол Павле бегал од прогони иако на крај разбрал дека од тоа нема потреба, но тоа укажува дека колку и да се продуховите тоа немора да значи на искушенијата во лице да им се фрлате, напротив треба Смиреноумност а не ко мене во оган да се фрлате бидејќи знаете дека не е само овој свет, погрешно, пр. што ако сега ме затече смртта бидејќи Светотаински озбилно сум потрфрлил минативе две три години да живејат такаречи штопобогоугодно, за сега капак со закиселен организам од континуирано неколкугодишно пушење цигари пиење кафе наместо вода и капак од време на време градски аздис ем со свои здравствени гурабии та дојде ли дотука тој некој нов CoV ојде омбре у бездна, мислите ќе имам достоен откуп што сум бил претходно подисправен, ноу, велат дури имало светители пример порано кои на крај од животот олабаиле и ги однела матната, а не пак ние денес луѓето на кои ни С од Светост не ни е блиска, зар има за мене надеж ако не се повлечам од градската центрифуга макар на Село ако не во Манастир!? така и вие штом се освестите гледајте не паѓајте, а ако паднете осигурајте се дека околу себе има кој бар да ве потсети Каде Бе Со Тој Памет!

интересна аналогија колку вирусите ништо нема да ви можат се библиските сведоштва за лепрата [ http://www.stgeorgegoc.org/pastors-corner/fr-ricks-sermons/spiritual-leprosy" rel="nofollow - 1 ][ https://www.thecompassnews.org/2016/10/famous-lepers-bible/" rel="nofollow - 1 ][ https://en.wikipedia.org/wiki/Naaman#New_Testament" rel="nofollow - 1 ] иако болест (можеби лишаии) ко што може да се види од втората прва фуснота различна од денешната истоимена [ https://en.wikipedia.org/wiki/Mycobacterium_leprae#Genome" rel="nofollow - 2 ][ https://www.youtube.com/watch?v=n-TZ0o-O8Ts" rel="nofollow - 2 ] јасно доколку сте Верни со Чисто срце, во спротивно не ви останува друго него да се надевате на медицината но повторно која делува повеќе палијативно-хемиски него превентивно-природно денеска [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=%EF%E0%EB%E8%BC%E0%F2%E8%E2%ED%EE&PID=3153087#3153087" rel="nofollow - 3 ] поуки со кои немам намера да ја маргинализирам медицината како неопходна конечно Лекарот како поим е Чоек кој Помога на Луѓе во неволја а секое Добро Дело е Божја Промисла па така и Докторите само проблем е што денес тро отпојќе медицината е сплеткана во костец кашатализмот па некогашните Бесребреници денес станале заложни на златодршци неретко морајќи да препишат или поучат само она на што ФЗО ги нормирал, што конечно не го сторил како Здравствен Фонд за да спречи ефективно лечење туку за да спречи фејк-лекои да улетуваат, но што праиме кога фармацијата станала фејк спона за одржување економски центрифуги во живот, така да не сум исклучив ниту можам да си дозволам на медицината да гледам како промашена работа денеска, но не сум ни абдал да со замижани очи и верувам додека низ трајал&ерор а неретко и без тоа си пушта во оптек секакви хемии за решевање ќе речам во многу случаи на нусефекти од духовни-вируси, вас ве обземале некакви склет сподобија вие се гушите или пак трпите болои и оп апче ќе ви го решело проблемот, каде со тој памет само незнам! но што сте вие криви што некој ве држи во индуцирано слепило за да не се продуховите!?


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 12.Февруари.2020 во 00:36

ако конспи сценариото за CoV е вистина [ https://communalnews.com/breaking-do-indian-lab-results-suggest-coronavirus-is-biological-weapon/" rel="nofollow - 1 ] би ви препорачал да побрзате со освестување природно и духоносно превентивно! сепак во однос аберов од фуснотава мене повеќе ми личи како дипстејтовски спин него кинески зицер [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=%EA%E8%ED%E5%F1%EA%E8+%E7%E8%F6%E5%F0&PID=3153020#3153020" rel="nofollow - 2 ] а ко што фуснотирам погоре ако воената дарпа имаат вакви проекти иако тие велат заради прехрамбени ризици, што пак имаат воени биохемиските лабоси досега извадено [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=%EB%E0%E1%E0%F0%E0%F2%EE%F0%E8%F1%EA%E0+%EC%F3%F2%E0%F6%E8%BC%E0&PID=3152833#3152833" rel="nofollow - 2 ] ех уште сега ќе верглаат абе уживајте си мисијата е хуманитарна, хм да немавме искуства со забеганоста на месонските елити во wwI и wwII па и некако да веруваме дека попрво ќе видат ден предожби ко следниве, но дуи и во овој случај кој може да каже дали и како синергиски потоа ваквите експерименти ќе ни се вратат како бумеранг!? трајал&ерор ко по обичај!

https://en.wikipedia.org/wiki/Synthetic_virology" rel="nofollow - https://en.wikipedia.org/wiki/Synthetic_virology

https://futurism.com/neoscope/we-just-created-an-artificial-code-that-governs-viruses" rel="nofollow - https://futurism.com/neoscope/we-just-created-an-artificial-code-that-governs-viruses

Постирано од: paralelogram
Датум на внесување: 12.Февруари.2020 во 05:03
Така јет


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 12.Февруари.2020 во 08:44

така но излеа што сум лапнал една буква во последната реченица :) туку под точка 3 во првио пост сум навел недоумица ~ Чаре, https://www.youtube.com/watch?v=zPlWNuoEFA0" rel="nofollow - wo ist bre die chareto , обично паничари чекаат на виролози, ноу паник ноу хистери тие дури за следната сезона би изваиле вакцин, оваа и да извадат нема време за да ве вакцинираат пред да ве закачи коронова у респираторен систем доколку провев фати навака! сепак имаат имуно терапии на Лагер и се пробуваат разни комбинации [ https://www.youtube.com/watch?v=pfGpdFNHoqQ" rel="nofollow - 1 ][ https://youtu.be/o804wu5h_ms?t=480" rel="nofollow - 2 ][ https://www.youtube.com/watch?v=UCG3xqtcL3c" rel="nofollow - 2 ] па и интерферон [ https://www.youtube.com/watch?v=wTpRZpJfXqk" rel="nofollow - 3 ] за кој потфрлив и претходно абер (во то еугиник-нишката посреди постовите за nCoV) пробувајќи да посочам на ППЧ Природно Превентивно Чаре [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=%E8%ED%F2%E5%F0%F4%E5%F0%EE%ED&PID=3152858#3152858" rel="nofollow - 3 ] a еве во овој пост нека оди таквото ППЧ издвоено како заасебни цитати на купче ... Само Донт Паник з’ш стресот ви јаде пола здравје!

да потсетам ете доктор вели во 2-рата 2-ра фуснота ~ дер ис стил ноу тритмент, а дефакто вируси се теќерават со интеферон терапија постојно, а има и вонстандардни случаи излекувани од последен степн на сарс со големи дози Вит.Ц, во секој случај поарно да превенирате ако можете вртејќи се себе си кон Здрава Исхрана Циркулација и Алкализација на Организам за да Имунитетот ви биде кадарен и без вакцинација да им се спротивстави на вируси! значи тука говорам строго за земен природен пристап без да посочувам подробно за Духовен т.е. како низ Ологосено Вибрирање призивајќи екстра Благодат на себе да се имунизирате од секакви наезди на разни склет сподоби, но еве би посочил кратка поука дека тоа теориски и научно е изводливо ко за издвоена таргет група клетки, но како третман сеуште недостапен за народните маси [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=%F7%F3%EA%F8&PID=3152912#3152912" rel="nofollow - 1 ] но достапно ви е Православие та не се колебајте дали да ојте http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31571&KW=byzantine+music&PID=3152476#3152476" rel="nofollow - да Поете низ Литургиски Славословија ...

Чаре 1. ~ ЛУК
Originally posted by <font color='#0000FF'>http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=%CB%D3%CA+%E8%ED%F2%E5%F0%F4%E5%F0%EE%ED&PID=3152858#3152858 rel=nofollow</font> - <u>Zelenikovo</u> http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=%CB%D3%CA+%E8%ED%F2%E5%F0%F4%E5%F0%EE%ED&PID=3152858#3152858 rel=nofollow - Zelenikovo напиша:

] имајте наум интерферонот во ваков случај моит да помогне за имунитетот да е чакмак во борба со вируси, а велат го нашле и генот [ https://healthland.time.com/2012/03/26/study-why-flu-hits-some-people-harder-than-others/#ixzz1tAKUNHoi" rel="nofollow - 6 ] кој потикнувал продукција на интеферон во телото [ https://www.creative-diagnostics.com/symbolsearch_IFITM3.htm" rel="nofollow - 6 ] може ќе ви понудат биохакерски стимул наскоро [ https://en.wikipedia.org/wiki/IFITM3#cite_ref-mouse_for_all_reasons_19-0" rel="nofollow - 6 ] но ја би попрво сам да си вадам интерферон за вирусни потреби [ http://archive.is/Oo420#selection-357.0-357.319" rel="nofollow - 7 ] од своја фарма полна Лук-оина [ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17523869" rel="nofollow - 8 ] ЈУХУ ЈАЈТЕ ЛУК и ТО МНОГУ!!! само внимавајте да не се товите многу со тестесторон за да не си ги анулирате ефектите [ https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/JAHA.113.000271" rel="nofollow - 9 ]


Чаре 2. ~ ЛИМОН
Originally posted by <font color='#0000FF'>http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=%EB%E8%EC%EE%ED+%F6%E8%F2%F0%E8%F7%ED%E0+%EA%E8%F1%E5%EB%E8%ED%E0&PID=3153087#3153087 rel=nofollow</font> - <u>Zelenikovo</u> http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=%EB%E8%EC%EE%ED+%F6%E8%F2%F0%E8%F7%ED%E0+%EA%E8%F1%E5%EB%E8%ED%E0&PID=3153087#3153087 rel=nofollow - Zelenikovo напиша:

]всушност од каде и како може да се извлече заклучoк колку е битна цитрилната киселина, та прво би рекол се наметнува прашањето како тоа една база која закиселува успева организмот да го алкализира, на што обично ќе добиете ненаучно одговор од алкал-факири тоа е така зошто е така, Но како, еве да пробам со својот полуписмен табиет на тема биохемија да скоцкам мозаичен заклучок ...
1. во некое езеро калциумот го топеле со цитрична киселина [ http://archive.is/XZifl#selection-1437.361-1437.445" rel="nofollow - 1 ] си викаш тогаш 2. цитричната киселина го топи и во бубрези така [ http://archive.is/yCVrf#selection-447.0-447.52" rel="nofollow - 2 ][ https://www.uwhealth.org/files/uwhealth/docs/pdf/kidney_citric_acid.pdf" rel="nofollow - 2 ] но воедно логично ако ја нема а има многу јаглерод наоколу истиот и се таложи ако организмот нема капиците да го исфрли А всуност така и’ се закиселува истиот односно Ph вредноста на крвта се намалува а во кои закиселени околности вирусите се множат ко зајци зарадени во јама! 3. затоа пијте многу Лимон бидејќи цитрична киселина не е исто што и ВитЦ за да си детоксицирате наутро организам на прва [ http://archive.is/Kef3J#selection-655.0-655.311" rel="nofollow - 3 ] иако ете има абер страна поназад за засарсовениот новозеландѓанец кој со големи количини ВитЦ излегол не само од кома ами и не скинал конци иако веќе докторе го от’пишале! 4. сепак освен Превентива како Лимон исто најпатно чаре е Превентива за што помалку внес на секакви кисели гурабии во организам па и градски смог за да организмот има помалку потреба да се расправа со јаглеродниот диоксид односно да е во подолга состојба на rKERBS циклусот него кербс-от [ https://en.wikipedia.org/wiki/Reverse_Krebs_cycle" rel="nofollow - 4 ] впрочем вака не само вируси и бактерии што ќе ништите виа нормална PH вредност на Крвта туку и сите процеси во телото ќе ви бидат топ онака Домашна Лимунада редовно за да што појќе ви оит кислород во мозокот, бреј едно време кога се борев со железо по теретани беше главна норма за сите па и мене што повеќе внес на калциум бидејќи така се ослобудва и повеќе енергија за мускулите само што ете немав абер дека со онаа прва чаша Лимонада наутро фактички сум си се балансирал, дефакто ваквиот rKERBS циклус треба да е на рипит ко Молитва на прв час по Биологија или Хемија во Училишта за Ученици уште од мали нозе па се до големи ноги стојат смерно во Здравје наместо да неможат ко денес од кревет да станат заради турбо закиселен организам, мислам тоа и научно да им е образложено [ https://en.wikipedia.org/wiki/Citric_acid_cycle" rel="nofollow - 4 ][ http://archive.is/ti0CG#selection-1257.0-1280.0" rel="nofollow - 4 ][ http://archive.is/MnDTw#selection-577.277-588.2" rel="nofollow - 4 ][ http://archive.is/MnDTw#selection-929.145-953.15" rel="nofollow - 4 ][ http://archive.is/b0YiS#selection-1019.217-1023.150" rel="nofollow - 4 ] со задолжителен акцент на строфата дека фармаколошки закрпи се нужни само во ургетни случаи!
за жал денес речиси грото се за на Ургетно заради лошите ако не фастфуд тогаш фастдрагстор навики та порано или покасно застануваат во редот на Ф-пациенти на кои со кутлача им сервира систем апои, О апоистанци, тркнете и сега до Нутриионист прво по мени!


3. СВЕЖА ХРАНА
Originally posted by <font color='#0000FF'>http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=%F1%E2%E5%E6%E0+%F5%F0%E0%ED%E0&PID=3152906#3152906 rel=nofollow</font> - <u>Zelenikovo</u> http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=%F1%E2%E5%E6%E0+%F5%F0%E0%ED%E0&PID=3152906#3152906 rel=nofollow - Zelenikovo напиша:

]
веројатно ова некој поупатен ќе го збуни како тоа велам 5 поста погоре: "можете и смеете да се имунизирате со осигурување здрава крв преку алкалнa raw исхрана [ http://archive.is/FuTT5#selection-1923.0-1922.2" rel="nofollow - 2 ][ http://archive.is/gLKHN#selection-797.0-796.2" rel="nofollow - 2 ]", та еве да елаборирам а поучно и во однос горниот пост и ништиње тешки метали виа пектините ... та да речеме здрава крв има оној кој има здраво тело т.е. сите процеси се токму а така еритоцитите и леукоцитите можат да си ја тераат својата работа беспрекорно, што би рекле народно едно е пожарникари да гасат на една локација силно него раштркани по сите страни по малку да сотруваат шумски пожар, така и крвните зрна ако имаат една напаст и ќе се справат со неа со лесно но ако се растргнувани од многу тогај далеку потешко! имајте на ум дека со алкална диета вие не ја регулирате киселоста на крвта туку во целина киселоста на организмот ако се знае дека во него некои делови се во повеќе или помалку алкална средина заради својата специфична намена, веројатно она што ви е најбитно за да можете да го регулирате правилното ниво на киселост во организмот се БУБРЕЗИТЕ бидејќи тие го чистат од склетот [ http://archive.is/iOcTE#selection-827.50-851.213" rel="nofollow - 1 ] та паметно е ако истите ви се оштетени да ги растоварите час поскоро од склет-драгстор-фастфуд-исхрана, но свртете на Живот во Село да ве видам а таму ем да терате арпаџик рурална исхрана, скопска вода била проблем, ноу, најголем проблем за бубрезите е загадена вода храна воздух конечно имајќи го во превид циклусот на труење, а она што најбрзо ги килави се тешки метали биле тие резултат на јадење конзервирана храна велат минимум треба бар 3 дена луфта меѓу конзерва за да не им дојде многу а неретко ќе ги сретнете и во секојдневните продукти велат оној најсклет кадмиумот го има и во протеинските-напитоци а после се чуделе билдери дали им ошле бубрези заради екстра внес на креатин или ето powder полн тешки метали па и кадмиум [ http://archive.is/63YaL#selection-1003.220-1023.263" rel="nofollow - 2 ][ https://www.cfs.gov.hk/english/programme/programme_rafs/programme_rafs_fc_02_04.html" rel="nofollow - 2 ][ http://archive.is/Hm6Pd#selection-531.108-543.231" rel="nofollow - 2 ] и оп од последнава фуснота може да се бркаат дилеми колку рдф-отпад сред Скопје не ви го касапи здравје натенане!? чинам под тепих многу работи се бутаат ама многу и во бубрези ви завршуваат врти сучи потем цело здрвје партали бидејќи бубрезите не ви работат нормално! колку е доста, незнам, колку сето ова може да се ресетира еве би нагаѓал нека земат нека делат бесплатно бар на деца редовно големи количини пектини по градинки и училишта во исхраната и да речеме додека станат полнолетни и имаат можност од скотјево да скубнат та бар од спунт дотогаш да бидат подзаштитени [ http://archive.is/ozq9D#selection-1265.0-1287.2" rel="nofollow - 3 ] ето големо фајде од пектините но дали кората од лимотот кај нас е за јадење, воопшто дали некој инспекторат гарантира која каренца кај кој пестицидиран-плод е завршена, и воопшто дали некој Народ поучува во кои случаи како да се доослободи од неа пр. она аберот со сода бикарбона, дали воопшто тоа некој по ресторани и сендвичари и прех.индустрија го прави, хм кора од лимун и јаболка би скрал секој ден само ако се од мој овоштарник! но немора да значи, ако има некој доволно бистар сето ова да го впрегне системски некако подобно та зошто да не сркаме достапно-ценовно пектини и во град виа супермаркетлук!?
да не ме разберете некако како некој алкализирач, ќе речам под алкализација на организам јас подразбирам Ензиминизација > внес на неопходните аминокиселини и отпојќе! што најубо би го постигнале со Сирова (raw) Исхрана а најидеално од своја Бавча како истата би била Свежа за што повеќе Ензими да си внесувате!!! е сега секој ова не може да си го дозволи та алтернатива би била http://babinlek.com/sirutka-blokira-stres-regenerira-tsrni-drob-topi-masti/" rel="nofollow - Сурутка !!! зошто, предноста кај Сурутката има и во подигањето на нивото на глутамин во организмот [ http://archive.is/e2EHU#selection-101.0-101.251" rel="nofollow - 1 ] а што е Глутатион, https://www.nature.com/scitable/definition/peptide-317/" rel="nofollow - Пептид составен од три есенцијални аминокиселини [ https://draxe.com/nutrition/glutathione/" rel="nofollow - 2 ][ https://www.metabunk.org/threads/whats-the-deal-with-glutathione.3307/" rel="nofollow - 2 ] кој го помага Црниот Дроб воглавно [ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8391784" rel="nofollow - 3 ] како дел од детоксификацискиот процес во телото [ https://web.archive.org/web/20131101103138/https://www.thorne.com/media/pdfs/DetoxBooklet_07_11.pdf" rel="nofollow - 3 ] т.е. третиот по ред Антиоксиданс во борбата со слободните радикали [ http://archive.is/tKDb9#selection-1159.1-1159.184" rel="nofollow - 3 ] кој го имате и во бразилските ореи преку Селен-от [ https://ods.od.nih.gov/factsheets/Selenium-HealthProfessional/" rel="nofollow - 4 ][ https://www.medicalnewstoday.com/articles/325000.php#selenium-toxicity" rel="nofollow - 4 ] а од аберот во последнава фуснота би требало да сконтате најубо пијте си Сурутка Цвикот исто > Mind it, by draining the water, they remove the best, water soluble whey protein, leaving inferior casein protein) за да го зголемите нивото на Глутамин [ https://www.youtube.com/watch?v=B3FTrJ2fkk4" rel="nofollow - 5 ] вели во видеово склет понего како природно произведен од самиот ваш организам ет и енвироментал-полушн Но и алкохол во кој случај ако така си терате ко што велам во нишката Ин.Кв.Жи. на Билд ќе мора да си го внесете и низ ауспух ако треба ко вештачки синтетизиран [ https://www.dailymotion.com/video/x11o4u1" rel="nofollow - 6 ][ https://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/glutation" rel="nofollow - 6 ][ https://www.youtube.com/watch?v=hiJOE-kJBVE" rel="nofollow - 6 ] их каква поука во 1-ов 6-ти фус - немојте кафе да пиете туку испирајте си со него анус нели ако сте ноторици или во урбаната џунгла заглаени :) всушност главната насока за Хемија во средното па и основното Образование треба да тера токму вака био-хемиски да речам за да се стимулира Здрава Нација на која вируси ќе и се фатат само за хедонистички маркетинг, сепак сите немаат волја за Здрава Едукација па пожелно е да имаме бар една Државна Нутритивна Поликлиника во земјава каде пациентите би се испраќале да им срочат учени Нутриционисти дали хилинг-мени дали фтитотераписки-рецепт или пак ќе ги масираат пред да отидат под нож или пак пред да почнат да голтаат фармациски галиматијас, а потоа исто токму за регенерација или одржување во живот на организмот ова би им било на мнозина неопходно, за жал сега секој си се снаоѓа сам како знае и умее а капак така еве ко мене негде ќе се распише и оп тој да ти бил учен па уште и ќе земе да им шитка на Луѓе што му се сака освен може капак неретко заработувајќи така на нечија мака! абдалистан, ноу, кашализам и то онаков мижи асан да ти бајам а ти азното ои во меѓувреме остај си го на сметка кај мојта фрима-ќерка нели за ако подоцна ме тужиш со лесно да си повлечам од таму основица и ја пуштам во стечај! вистина до каде и до кога со ваков памет ќе си терате!?


Чаре 4. ~ Витамин Ц во енормни количини како ласт минут апдејт
Originally posted by <font color='#0000FF'>http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=Vit%2EC+25+grams&PID=3152888#3152888 rel=nofollow</font> - <u>Zelenikovo</u> http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=Vit%2EC+25+grams&PID=3152888#3152888 rel=nofollow - Zelenikovo напиша:

]
Цитирај Cure >>> Alkalize Ur Body Above All Fresh Veggies and Fruits also quit smoking and run away form the city smog ... sure have in mind >>> 1. Marijuana could Help to Ur Endocrine System ... 2. Garlic would stimulate Interferon Levels ... 3. in worst case scenario Large Dosage of Vit.C (25 grams per dose) could bring alkaline environment in which viruses cant trive!

1. https://greathemp.net/endocannabinoid-system-guide/" rel="nofollow - https://greathemp.net/endocannabinoid-system-guide/
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17523869" rel="nofollow - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17523869

3.

Dont Panic >>> Inform Urself coz There Is Always Way Out U Just Need To Focus first of all on Salvation of Ur Soul ... Spread This Word ...


мислам никому ништо ако вирусов чкордепса, но што ако збрчи, чекале сите на вакцини, О Ибниња!!! мислам кој е мрзлив за Алкален Начин на Живот друго и не му останува него да се надева на вакцина, иако вакцина бидејќи ја нема па чорба! можеби и немаше коментаров да го расфрлам по тјуб да не беше она инфото дека Русија запечатила граници т.е. тоа би било параф за истиот дека е неопходен та споделувајте го и вие ко таков кој како може знае или сака бар до Ближните онака на Кафе Муабет предупредувајќи ги дека кофето на ангро го закиселуе организам, а подобна алкана замена ет Чај, уште поубав ако е микс од некој прочуен Фитотерапевт [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=468&PID=126020#126020" rel="nofollow - 1 ] а не секој тјубер ќе ве описмени та внимавајте држете се до научно-ориентирани претежно [ https://www.youtube.com/watch?v=BQMgJw4IFqA" rel="nofollow - 2 ] Аирлија Алкализирачка Акција ...

чудно америте официјално велат експериментите го потврдуваат ваквиот абер ама внивајте да не ви скубне фармација [ https://www.aicr.org/patients-survivors/healthy-or-harmful/alkaline-diets.html" rel="nofollow - 1 ] бреј fda-индустри-рулз таму изгледа по секоја цена! донекаде точно дека не треба нагли шифтои туку натенане прилагодување на телото кон нови навики бидејќи секој шок е проблем а не секој организам може да претпри нагли промени, та натенане додека шифтате кон алкалин-лајстаил по малку давајте му она што сте го навикнале досега, малку чоколадо бел шеќер или алкохол кафе газирано не е штетно вака, сепак во извондредни околности извондредни мерки па дури и супер екстра вит.ц внес виа Липосферик [ https://youtu.be/Au-mp6RZjCQ?t=892" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/channel/UCRj2BqyUjAulpkQBHFgOVCA" rel="nofollow - 1 ][ https://www.sott.net/article/256313-Did-Liposomal-Vitamin-C-cure-cancer" rel="nofollow - 1 ] т.е. ко што вели во третиот цитиран линк дека заминатиот и потоа си терал пола година со по 5 грама вит.ц вака дневно откако излегол од сарс-индуцирани колапс и кома, мислам кому колку му сече но едно е јасно дека ако вакви абери станат меинстрим работа фармацијата на ангро ќе трпи загуби а дипстејтовци на ангро ризик за евентуални депопулирачки агенди!

http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=21202&KW=%F3%F2%F0%E8%ED%F1%EA%E8+%ED%E0%EF%E8%F2%EE%EA&PID=3151883#3151883" rel="nofollow - http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=21202&KW=утрински+напиток&PID=3151883#3151883 [ http://archive.is/FdJSQ#selection-801.157-813.57" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=jyNv_G8JD4Y" rel="nofollow - 2 ]не дека јас сум нешто особено учен на оваа тема, но имјаќи лично искуство со H1N1 минатиот пат дефакто можам да кажам Алкализација Рулз!!! не ми е јасно само како Луѓе можат да кркаат сода-бикарбона бидејќи таа брзо алкализирала, хм можеби но корне успат бидејќи е абразив [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1780&KW=%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D0%A1%D0%BE%D0%B4%D0%B0&PID=174188#174188" rel="nofollow - 1 ] и ајт ќе разберам така пестициди да се ресетираат та пред јадење овошјето и зеленчукот да отседне во вода со сода бикарбона како би можела и кората да се јаде пример бидејќи во Кората на Лимонот има пектини во изобилство [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1487&PN=5" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=468&KW=%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8&PID=174232#174232" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=559&KW=%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8&PID=210549#210549" rel="nofollow - 1 ] но да се срка сода тоа ми е тро терсене и неразбирливо, ето и јас по дифолт се’ од ваквите алаклајз абери не прифаќам здраво за готово! скептик ноу само претпазлив! во болдиранава фуснота ве носи линк за пост за пектините во офтопик нишката Индивидуален Квалитет на Живеење а бидејќи е затворен подфорумот освен ако немате 20+1 пост та еве го баерот цитиран тука ...
Originally posted by +Protagorist +Protagorist напиша:
eto limon preku pektini go biva i ко metal-detox za vo sekoja prilika, no povtorno kje potenciram umereno vo se' neli zlatnata sredina za koja dumal Risto e neophodna vo ovoj svet poln inaet, za dobro il losho retko i nekoj da tera okolu ishranata umereno no toa e kluchot sred polupismenosta, iako to tro poopismenetite [ http://youtube.com/watch?v=trYtlEbm-ZQ" rel="nofollow - 1 ] denes lesno mozat da zaminat kon transhumanizam [ https://www.youtube.com/watch?v=lQ3rvC0vx4o" rel="nofollow - 2 ] duri i vo dobar del shirum svetot i navistina se zaminati po kiborg zakrpi od multi vitamini i minerali vo forma na zetonchinja kako botiranjeto na botoite bi odelo shto polesno
no i premnogu ednolichna organska ishrana ne e na arno, osven kaj asketite, no tie vibriraat do drugi nutri izvori, ne deka i nie ne mozeme da doterame do tamu no choek teshko da se natera od televizor da skubne a ne pa da tera v priroda ili dotera do peshtera, iako v taa peshtera moze mu e izlezot od postojnava (pretezno iskarbonizirana)

vo princip najgolema opasnost od veshtachki sintetiziranite vitamini i minerali e shto tie vneseni ko poedinechni gi vrzuvaat ostanatite min. i vit. za sebe taka crpejki gi rezervite vo organizmot, na nekoj nachin se odnesuvaat ko fudbalski tim koj sam ne istrcuva na teren duri tuka se i fizioterapevti ko ostanati oligoelementi [ http://studenti.rs/skripte/hemija/oligoelementi-2/" rel="nofollow - 1 ] najverojatno polupismenosta nasite predci ja resavale preku provereni pogovorki nalik: jadenjeto e pola zdravje + koj pee zlo ne misli, kombinacija od dvete ne doveduva do nashata ajurvedska domasna kujna porano bez zaprshki em umerena http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=373&PID=130499#130499" rel="nofollow - #31 a zaradi toa i im se belela nasmevkata, no verojatno zdravite zabi kaj makedoncite se dolzat na lukot i negoite fudbaleri sekogash spremni i za svetsko makar otupele vijugi na kilo odokolu, sepak denes ni se neophodni i drugi recepti http://www.healingteethnaturally.com/mineral-and-trace-element-rich-foods.html" rel="nofollow - www.healingteethnaturally.com/mineral-and-trace-element-rich-foods.html

plus imajte na um The more rich a fruit or vegetable is in minerals, the better it will taste ta ako ne zaradi zdravje bar od hedonizam svrtete na sveza hrana, a moze da gledate na nea metaforichno pa i bukvalno ko na skapocen granulat [ http://www.galleries.com/minerals/property/taste.htm" rel="nofollow - 1 ] ako vekje vi e sklet da se motivirate so pogovorki, ili najde nekoja mul-at/kinja koja kje vi pegla tabietot od vkusoi dodek da kurtulite od asfaltot i krenete planinski do-od peshterata


Чаре 5. ~ Циркулација ... спорт бар пин-понг или велосипедизам, евентуално http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=11552&PID=3153270&#3153270" rel="nofollow - борење со железо ако не ви е склет од оние кои се закашлуваат околу вас во теретана
Originally posted by <font color='#0000FF'>http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=762&KW=%D1%86%D0%B8%D1%80%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0&PID=50808#50808 rel=nofollow</font> - <u>Max</u> http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=762&KW=%D1%86%D0%B8%D1%80%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0&PID=50808#50808 rel=nofollow - Max напиша:

]
мислам дека поголем ефект за циркулација би создал црвениот пипер односно чилито, но и тоа со мерка една до две лажички дневно... https://web.archive.org/web/20090402191541/http://www.neera.com.mk/mk_ostanati_sostojki.html" rel="nofollow - http://www.neera.com.mk/mk_ostanati_sostojki.html едно време (ко дитокс булдерски рецепт (прва работа секое утро месец дена)) пиев коктел од 1лимон, 1лажиче чили и 1лажица јаворов сируп или мед и сето тоа со 200-250 грама вода, ефектот беше турбо алкализирачки...
Цитирај Со ракија, против свински грип Покрај медицинските препарати, српските доктори и епидемиолози ги советуваат граѓаните како превенција од грипот......
H1N1 да користат домашна топла ракија и варено вино, лук, и зимница.

Началникот на Инфективната клиника во Ниш, др. Жарко Ранковиќ, преку весникот "Press" на сите топло им препорача против свинскиот грип да се борат со зимница."

Сега сите подруми се полни со кисел купус, пиперки, туршија, цвекло, а се е тоа многу богато до витамин Ц и токму таа зимница треба да се внесува во организмот во што поголеми количини.Зимницата се приготвува на традиционален начин, без никакви додатоци, има доста витамини, го подига имунитетот и не штити од вируси", изјави др. Ранковиќ за "Press".

Епидемиологот Бранислав Тодоровиќ додава дека дневно треба да се јаде минимум едно мало парче лук, многу овошје и да се пијат многу течности."Треба да се пие расол, варено вино, топла ракија, секако без претерување, што повеќе лимонада, чаеви и топли напитоци.

Исто така треба да се консумира зимница, и тоа онаа домашната која не содржи конзерванси. Зимница со конзерванс, никако не треба да им се дава на децата", предупредува др. Тодоровиќ.Во соседна Србија досега се регистрирани 169 заболени од вирусот H1N1.
добра поента зимница но без конзерванси! ова дефинитивно го алкализира организмот, претпоставувавм вино и ракија за циркулација, но комбинацијава не е на арно за мераклии по гезмиња, ќе си ја сватат здраво за готово, па ќе почнат да мезат 24/7 но ВСУШНОСТ АЛКОХОЛОТ ЈА НАМАЛУВА ЦИРКУЛАЦИЈА ќе ве загрее турбо на почеток но потоа ги стеснуе крвните садои, слично ко и белиот шеќер што ви го изабил гликогенот нагло а потоа така сторил од вас суртуци ...

Originally posted by <font color='#0000FF'>http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2945&KW=cirkulacija&PID=170520#170520 rel=nofollow</font> - <u>+Protagorist</u> http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2945&KW=cirkulacija&PID=170520#170520 rel=nofollow - +Protagorist напиша:

]

shtom choek natochi O'energija vo beli droboi, prvo cirkulacijata zabrzuva a potem i limfniot sistem koj e daleku pogolem od krvniot gi isfrla toksinite od kletkite, dali, ta za detoksikacija najbitno e pravilno dlaboko dishenje, iako stoi i onaa duma deka shto povekje vdishuvanja to pokratok zhivot shto pomalku to podolg, odnosno so sitno dishenje se usporuvaat site metabolichki procesi [ http://www.youtube.com/watch?v=wQ1QGZ6gJ8w" rel="nofollow - 1 ] t.e. metabolizmot shto ne e taka losho dokolku choek zhivee so organska i svezha hrana 24/7/365 i celi kon duhoven podvig, no bidejkji toa e retko sluchaj i preku instant hrana i stresoi talozhime brzo negativna energija v nas, so samoto sitno dishenje ne im davame sila na nash*te odbrambeni sistemi vo organizmot lesno da gi neutraliziraat i isfrlat otrovite, dopolnitelno so toa usporuvajki go i porivot za sport makar choek bil ekstra motiviran

no pokraj pravilno dishenje potrebna e i pravilna ishrana, taka da za efektiven sport najpotrebno e zabrzan metabolizam - ona pogovorkata: vnesuvajte povekje pati po malku hranna dnevno, pr. 5 pati na den odnosno 3 obroka + 2 uzhini, em grickanje uspat...
...i iako ova izgleda naivno detski, toa bi bilo taka samo dokolku primer pod gricki se podrazbiraat smoki i chips namesto semki i orevi, a shto e rezultat na povrshnosta so koja im priogjame na pogovorkite ili preporakite, osobeno koga istite od spunt ni gi serviraat ili gi pribirame od nechij rakav, neshto nalik aberov na sledniov link koj iako e tochen [ http://magazin.net.hr/zdravlje/prevencija/11-znanstveno-potvrdjenih-nacina-za-ubrzavanje-metabolizma?redirectedFrom=mobile.net.hr/magazin/zdravlje/prevencija/11-znanstveno-potvrdjenih-nacina-za-ubrzavanje-metabolizma&stickToDesktopVersion=1" rel="nofollow - 1 ] sepak ne ukazhuva i na nusefektite od slepo sledenje na vaka rasfrleni ultra-nutri tapshanja po ramo, primer nedostasuva pouka deka zeleniot chaj kolku shto e dobar tolku i e shteten ko fermentiran, em e bogat so oksalati koi konechno vo kombinacija so neumeren vnes so ostanati zelja bogati oksalati kje predizvika brzo kamen vo bubreg (nastrana tvrdata voda), ponataka od istiov link bi ja izdvoil ko nedorechena i preporakata za kafe ko efektiven metabolichki bust shto e tochno no e instant i predizvikuva losha navika osobeno ako se vnesuva na gladno srce so shto se zakiseluva organizmot a zaradi shto pametno e najnapred da se doruchkuva a duri potoa da se pie kafe, dokolku istoto vekje stanalo norma

vo osnova bez nutricionistichki sovet, ili ushte podobro programa, posakuvanite rezultati nema da bidat nit brza nit stabilna prikazna, a ne pa radosna realnost, tuku izmachuvachki i nestrpliv pritisok pod lupa na pregolemite ochekuvanja a premaloto trpenie, zaradi shto i se pomaga vednash narod za hemiski zakrpi, pa i vo forma na bilni ekstrakti, nebare vnesot na izolirani aktivni sostojki mozhat cel metabolizam da go sredat, iako chesto e neophodno nekoi sostojki da ne se kombiniraat, ko shto ne sekoja hrana e kompatibilna za meshanje, iako tradicionalno nam toa ni e norma [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=373&PID=130499#130499" rel="nofollow - 1 ] no porano narod em kopal sekojdnevno na niva em se bilo organsko em daleku od przheno plus sezonsko, vakov arhaichen no sovremen pristap imaat lugje ko http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=468&PID=170319#170319" rel="nofollow - dr.Sladjana Velkov ili pak http://archive.is/hIlwv#selection-4207.0-4221.1" rel="nofollow - Cveta Dineva verojatno zaradi komercijalno angaziranje okolu prodazba na zdrava hrana sovetite im se besplatni, iako ne sum siguren i za aktivna programa, sepak za sportisti treba i povekje iskustvo ko na http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2945&PID=163215#163215" rel="nofollow - dr. Jadranka Biban ili pak https://www.youtube.com/watch?v=LBgKLPknAio" rel="nofollow - Tanja Turundzieva (nutricionist na Makedonskata Rakometna Reprezentacija)


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 13.Февруари.2020 во 00:00

ако Чаре значи внатрешно ништење, под Заштита во нишкава контам надворешно ништење вируси, иако може вајс-верса да се употребат термините ( http://archive.is/WP78I#selection-2793.0-2829.1" rel="nofollow - Внимание Корисен Спојлер Спунт )

за Заштита во вирусни околности ете имаме пример како Кина која истата ја тера и масовно виа дезинфекција на урбани средини [ https://www.youtube.com/watch?v=vLdwCdyiDCw" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/OJihX#selection-1901.0-1901.324" rel="nofollow - 1 ] иако според подвлеченото во последниов фус прашање е колку таквиот пристап е токму здравствен ако навистина Варикина (Bleach) употребуваат [ https://sr.wikipedia.org/wiki/Natrijum_hipohlorit" rel="nofollow - 2 ] макар и разредено освен ако не е во прашање полициски час па дасе избегнат несакани ефекти по Луѓе, просто бидејќи и не е баш најтокму дезифенкциска супстанција за аеросолно запрашување [ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK214356/" rel="nofollow - 2 ] а прашање е колку и поприродна алтернатива ко што е наведено во следната 3-та фуснота како што е Боракс нема вака да предизвикува здравствени проблеми [ https://www.cityofberkeley.info/uploadedFiles/Health_Human_Services/Level_3_-_Public_Health/9.%20SanitizeSafely_9.09.pdf" rel="nofollow - 3 ] сепак за дезинфекција на затворен простор бораксот е супер мерка ако ви е на дофат [ https://www.thoughtco.com/how-does-borax-clean-607877" rel="nofollow - 4 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1780&PID=174190#174190" rel="nofollow - 4 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3347&PID=214801#214801" rel="nofollow - 4 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=337&PID=174974#174974" rel="nofollow - 4 ] рачна дезинфекција дефакто најефтино најбрзо и речиси најздраво вака би се истерало со Borax, а органски дензиф. алтернативи би биле редовно чистење на контактни површини со Оцет или пак Хидроген Пероксид, иако кај нас незнам каде би се набавил 35%-тен Хридроген освен оној растворениот 3%-тен по аптеките како со лесно би си растворил Чоек сам дома колку како му треба та дури да третира почва или бавча во двор така дезинфекциски заради наезда од патогени, комотно вака може и цела објект да се истретира надворешно доколку хидрогенот имате абер како да го растворите подобно [ https://www.using-hydrogen-peroxide.com/peroxide-dilution-chart.html" rel="nofollow - 5 ][ https://www.using-hydrogen-peroxide.com/home-uses-for-hydrogen-peroxide.html" rel="nofollow - 5 ]

но има и поагилно решение за дезинфекција но внатрешни простории налик автоматско зрачење со UV-C неонки, за кое единствен гајрет би бил струја или пак исправност на неонките ... (бреј час по пуштениов абер дека не делуваат кинезите доволно превентивно ме демантираа инстант со аеросолната дезинфекција)
Originally posted by <font color='#0000FF'>http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=UV%2DC&PID=3153020#3153020 rel=nofollow</font> - <u>Zelenikovo</u> http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=UV%2DC&PID=3153020#3153020 rel=nofollow - Zelenikovo напиша:

] кинезите реагираат експресно и масивно НО со помалку агилен пристап вртејќи претежно преку карантинот тераат со супер палијативен а помалку превентивен медицински пристап, т.е. во вториов случај освен што е задолжително носење маска и мерење температура (на јавни чек-понит и комерцијални влезои па и кондоминиу-комблокои за домовуње) нема друга подобна-превентивна-поука ако не задолжителна-кризна-мерка за стерилизација напростор но и имунитет, бар не разбрав дека тоа е случај, пардон имаат влажни марамчиња по кондоминиум-ите пред и во лифт ( https://youtu.be/XimYsR1DPRA?t=488" rel="nofollow - ) НО немаат никаде инфо дека впрегнале иницијатива за мас-дезинфекција на јавни површини виа UVC-неонки [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1487&KW=uv%2Dc&PID=124615#124615" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=14&KW=35w&PID=229444#229444" rel="nofollow - 1 ][ https://web.archive.org/web/20100422224834/http://milenko.com.mk/forum/showpost.php?p=130902&postcount=209" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1487&PID=202358#202358" rel="nofollow - 2 ] што би било корисно и за по дома (во кој случај може ќе треба да отворат соодветна фабрика во секој град кинезите) а ноу-хау за кое изгледа нашите удбалитичари ќе чекаат сино-знаменце за да сторат соодветна регулатива за во кризни вирални ситуации, чунки побрзо ако Народ влече отштета зошто во ЈСП или ЈП-а и ЈИ-и закачил некој вирус а таму никој ншто не превзел за озбилнa дезинфекција на простор (освен нели поминување под со џогери стари 5 години миинмум та бар нив да ги дезинфицираат) практично сега имате вакви неонки по тоа фрижидерите во маркетите но кои зрачат директно во вас додека пазарите а што не смее да е случај бидејќи не само што е ризик UV-C зрачењето за ретинопатија туку и по меланоми, тие треба да се скриени внатре и да зрачат надоле, а евентуално навечер да се спуштат завеси и цел маркет да се дизенфикцира без да има склет по минувачи, мислам изгледа абдали се по хируршките сали што недозволуваат влез кога има UV-C дезинфекција вон работно време, прашајте дали тогаш таму и доктор смее да влезе! а камо ова да беше норма и за ресторани сендвичари школски кујни и мензи, та и хотели и хостели бидејќи многу што од бактерии паразити и вируси ви носат тука и туристи, ем така и самите туристи би се почувствувале психички стерилно од секлети ако ова им е стено до знаење, на страна што тука ризиците од зарази би се сведувале на минимум колку е можно повеќе, бреј хасап чисти со ова чисти со она, а колку далеку поефтино е да се озрачи простор со UV-C неонка! генерал електрик имате застапник чинам в тоа зградите кај Педагошка, а филипс едно време седиште имаа во куќа во Лисиче, кој каде е сега незнам, но би ви препорачал ако сте хронично болни а подома ви влегол некој вирозен убо е да си озрачите дневната ако не одма тогај навечер, што вели епидемилогов вирусните честички - ар турбо спрединг ин винтер - [ https://youtu.be/DPM98UiplGE?t=3141" rel="nofollow - 3 ] но ете во вторта фуснота вели германците имаат иновација која ништи едноклеточни склети и без зијан по здравје кога зрачи, сaмo кој има за тоа камен, во кој случај тој би си зел и со UV-C опремен еркондишн ...

кога сме кај заштитата пак на медицинските работници чув се жалеле немале доволно залихи на маски кај нас, а се прашувам дали сеспремни на ниво ко за борба со ебола [ https://reliefweb.int/sites/reliefweb.int/files/resources/UNICEF%20Guidance%20Note%20for%20WASH%20Packages%20for%20Ebola%20Care%20and%20Treatment%20Centres%20-17%20Oct.pdf" rel="nofollow - 1 ]

што е пак до Индивидуална Заштита како превентивни механизми ви се антисептички гелови и сапуни, но кои ако збрчи паника или криза, а ко што гледаме се’ повеќе и повеќе збрчуваат, не е лошо да си имате на готовс и соодветен Дезинфекциски Пакет во залиха по дома [ https://www.youtube.com/watch?v=HAKrSNDQuOU" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1487&PID=177739#177739" rel="nofollow - 1 ][ https://www.peakprosperity.com/prepare/" rel="nofollow - 1 ] бидејќи долета ли тука пандемијата бидете сигурни полици инстант се празнат! Но поарно е да научите како сами да сторите свој антисептичен гел со Глицерин и тро био-антисептички заразавати, при што корисно е да знаете дека Лимон не е пожелен за Кожа секогаш [ http://archive.is/IyZeM#selection-1077.0-1081.298" rel="nofollow - 2 ] а колку е глицеринот не сум нај на чисто бидејќи никогаш не сум му се замарал поозбилно но велат дури и ја хидрира Кожа [ https://en.wikipedia.org/wiki/Glycerol#Medical,_pharmaceutical_and_personal_care_applications" rel="nofollow - 3 ] за што попрво јас би употребил helix-complex од полжаи што супер добро ет и за рани [ https://drive.google.com/file/d/1pVUHFgeF5YkPoBfYRb2nRQukh7MHOopf/view?usp=sharing" rel="nofollow - 4 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1487&PID=169071#169071" rel="nofollow - 4 ] сепак нема дезинфекциски својства но како додаток на 3%-тен хидроген пероксидби бил чудна фора претпоставувам, а доколку можете да си дозволите техно-пристап најбезболна дезинфекција на раце би ви била виа тивка-плазма [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1487&PID=140796#140796" rel="nofollow - 5 ]


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 13.Февруари.2020 во 00:55

5. Што се’ може да пренесе вируси ~ се’ може да пренесе вируси, пример:
- егзотични растенија кои сте ги довлечкале од далечни места [ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4411691/" rel="nofollow - 1 ]
- увозна храна од нестерилизирани производни погони [ https://www.infectioncontroltoday.com/transmission-prevention/study-highlights-danger-cross-contamination-viruses-kitchen-knives-graters" rel="nofollow - 1 ]
- диви животни риби инсекти [ http://www.environment.gov.sk.ca/wildlife_diseases" rel="nofollow - 1 ]
- заболени Луѓе [ http://theconversation.com/a-clue-to-stopping-coronavirus-knowing-how-viruses-adapt-from-animals-to-humans-130790" rel="nofollow - 1 ]
- вода воздух земја секрет

та ако вака сте свесни за сите ризици а параноја ви е комшика, тогај Чорба, ут ресторан никогаш не би седнале да јајте, што би било погрешно доколку сте Здрави т.е. Имунитетот го одржувате во топ кондиција преку топ Ензиминизација и Циркулција на Тело, во кој случај и Мирно Ќе Спиете, иако најсреќен Чоек е оној кој многу многу не се тревожи знаејќи дека сите сме Гости на овој Свет ...што да кажат растенијаа плачат за Хидроген Пероксид виа грмотевици при дождои
а гмо-вци би да ги табаат у семка бидејќи пуш=д=батн им е филозофијата
Постирано од: paralelogram
Датум на внесување: 13.Февруари.2020 во 01:03
Ako nek se chisti masa


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 13.Февруари.2020 во 02:22

ако Сам не си Исчистиш не чекај денес тука на Држава, а и за хазмат-суит биди спремен да импровизираш [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1487&PID=184180#184180" rel="nofollow - 1 ] не дека нашите власти не превземаат соодветни стандардизирани мерки, но сигурно далеку сме од пристап ко на кинезите за мас-карантин при пандемии, а не пак по Јавни Установи или ЈСП да земе некој темелно се’ да дезифинцира дали рачно или автоматски ко што е посочено два поста погоре, ајде бар болниците ги светнуваат хемиски, но дефакто само операционите сали ги зрачат со UV-C неонки, а мислам во склет-пандемиски околности треба секоја Јавна Здравстевена Просторија навечер да се зрачи соодветно како би се минимизирале сите ризици колку може повеќе, реално Хигиеничарките и да сакаат се’ да поминат од површини по Болници тоа просто не е изводливо, пример каде има електроника како таму да врват со дезинфекциски течности!?

она што ме изненади е Системскиот Донт Паник пристап на кинезите, но некако делува склет истиот за и потурбо самиот Народ индивидуално да се ангажира за дезинфекција не само на приватни туку и јавни површини, што велат дека волонтерски е на ниво, но едно е државна акција а сосем друго општествена атмосфера за предострожност, зошто го велам ова, кога би биле поискрени околу обемот на пандемијата сигурно Народ и ќе се мобилизира поагилно него да го спотеруваат вондредно, а еве да речеме ништо не тајат сепак очигледно е дека и да сакаат сите да ги дијагностицираат за nCoV праводобно тоа технички не е инстант изводливо [ https://youtu.be/A8nAzNm-xv8?t=91" rel="nofollow - 1 ] значи бројката на заболени е многу поголема а сепак Народ и покрај мас-карантинот си тера ко всјо да е нормално [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3189&KW=%D0%92%D1%81%D1%98%D0%BE+%D0%9D%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE&PID=236399#236399" rel="nofollow - 2 ] што конечно и ко моментум на кинезите им е повеќе од неопходно за да не се создаде непотребна паника и некако отповеќе им страда економија особено доколку пикот на вирозава е во Април и Мај а не Фебруари ко што тврдат хонгоншки доктори [ https://youtu.be/L7wf1nRgQRE?t=13" rel="nofollow - 3 ][ http://archive.is/aZPSA#selection-585.0-585.298" rel="nofollow - 3 ] кај нас пак само чекаме да стигне Пролет а реално вирусов може веднаш наесен повторно да здрма, зависно од температурите, но што ако навистина е лаб-мутант и се шири и вонсезонски, сигурно и ние имаме соодветни риспонс-сценарија при http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3347&PID=214929#214929" rel="nofollow - ДЗС и Инфективноа Клиника, но не сум најупатен кои се и акви превентивни мерки имаат во китап, од карантин па до социјализација на закаранти’раните, ако не еве можеме да извлечеме поука од кинезите, а би било карантирањето и доброволно долку таквата шема е фешта пр. Чалгиски Оркестар да им гостува на возрасни, а Куклен Театар да ги весели најмлади, за тинејџери нормал видеобим и сараундсаунд простории како не би паничеле што немаат интернет во такви околности ...нашите Болници пак се приказна за себе, чинам Проекти за Модуларни Болници сред Кризни Сценарија немаме, можеби за Шатори, но паметно е да думаат како најбрзо и најефтино би подигале надлежните карантин кампови, можеби со etfe конструкции, можеби засебни Руинирани Села кои брзо би се рехабилитирале, можеби чаре би било на Врв Планина да паркираат бунгалови а како Озон би потпомогнал покрај класична имуно-терапија!? лаички ќе речам ако Тифус лечеле во Германија пред wwII по планински санаториуми, зошто не и кај нас!? иако освен планинскиот воздух главна спона била Алкална (Ензимска) Свежа Исхара [ https://youtu.be/VxUhPTMxzY0?t=1026" rel="nofollow - 1 ][ https://gerson.org/gerpress/the-gerson-therapy/" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/cPCdX#selection-391.1-391.369" rel="nofollow - 1 ] кај нас чинам Димитар Цонев ја тераше оваа терапија алтернативно има и книже со рецепти издадено [ https://thejuicekitchen.com/pages/dr-max-gerson" rel="nofollow - 1 ] иако тераше успат и факир-ирис-дијагностика, но сепак ова со џусовите е полн-погодок за Имунизација, а најмалку што треба е да им понудат бар приватно медицинарите на пациентите при пандемиски околности да се хидрираат наместо со чаеви или вода со Свежо Исцедени Џусеви та ете и на свој рачун, наместо да ги тешат кркај апои и пливај и уивај во хемија, конечно Здравјето треба да е Избор, а не исклучива шајка во рацете на фармацијата и од неа заведените медицинари! не е проблем да итно се користат хемии, во очај што дуго, но по дифолт и во континуитет тоа да е општествена мантра а пак пациентите неизлекувани туку само одржувани во живот, тоа навистина е Глупост!


Постирано од: paralelogram
Датум на внесување: 13.Февруари.2020 во 04:33
Пардон, мислев да се треби маса, мислам ако ме разумеш..
Компренде?


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 13.Февруари.2020 во 09:36
не контам фејкбук спамирње, мислам замолив во првиот пост дебатиирајте конструктивно, цитирај пасус и фрли концизен коментар та успат убацил и некоја дигресија, во спротивно некој може ќе те разбере погрешно, еве јас се правам и на мутав, но чинам админи ако уште ги има по форумов треба даси држат местото потспастрено ...

него, Живот со Вирозни Луѓе, прва работа е дека сите носиме вируси во себе. a потенцијал за нивно активирање колку сакаш, особено оние заглаените во бетонската џунгла, но не секој од вирус дотерува до болест, а оние носители на кои некј склет вирус им се активирал заради опаднат имунитет и почнал да им се шири по тело кога тогаш се оболуваат некако, за жал тоа е случај со многу Сограѓани кои не се ни свесни дека заради вируси и бактерии Здравје им е во аут а не бидејќи онака случајно им откачил некој орган! пр. за Хеп.Ц мнозина бидејќи во кондиција нема ни да сетат ни по крвна слика дека мже се носители на вирусот, а мора да одат на Инфективна за да преку хцв маркери тоа го откријат, што обично е случај само ако ги уплшил некој нивен терсене лајфстаил! Значи вие и денес може живеете со некој вирузен а абер да си немате! Така дА Дoнт Паник mаксимата Рулз ... но за ова абер во следниот пост, додека во следниот пасус од овој би фрлил лупа колку биолошките вируси денес и не ви се најголемото гајле, онака за споредба за што помалку да паничите кога ќе ви спомна абе чув дошол овој или оној пандемиски вирус предпорти, на што логично би било вие да одговорите, што сме си дробеле тоа и ќе си сркаме!

обично вирозините ги третираат како хронично болни, но доколку имунитетот на Чоека му е топ ко што наведувам погоре заради Турбо Циркулација и Здрава Исхрана, хрониката заминуе во креденец! но доколку живее онака градско-легачки, што во најмала рака е кафанска норма ако не дремеж во фотеља пред комп или теве, тој некој Чоек ќе почне да се уморуе! по егејски Уморен Чоек значи Мртов Чоек, та почнале денес мнозина да се уморуваат заради живот во град особено поновите генерации кои кога ќе ги удри сиромаштија помешана со безидејност и се учипат на ултрабед интернет дремење, дефинитивно така си втурнале инерција кон осигуран хроничен умор, го уморија Чоеко сенззационалистички портали и дигитални денгуби, а нему му дреме бидејќи стануе збор за еДрога од која спасиле жива глава само науралистички-факири меѓу мирјаните, а неретко истата е и’ тешка во форма на видеоигри, бреј вистина поголем обрт имала гејминг индустрија од филмска но велат топтан и од музичка заедно [ http://www.ejinsight.com/20191022-video-game-industry-silently-taking-over-entertainment-world/" rel="nofollow - 1 ] ау све диџитал пациенти овие времина успат полни полно склeт вируси како реални така и виртуелни, бреј а вие сте паничеле за првите, попрво спремајте карантини и болници за гејмери него коронџии!!! мислам, дајте им и Тешки Природни Дроги нека кркаат ако треба само нека се макнат од тенеќињата, погрешно но ако навистина постои ваква диџитал епидемијаа све сте топтан за жалење! порано велев ех како ќе кризираат Жени при склет ww3 околности за култ на тело она шминки депилации и слично но сега би рекол поголема мака ќе имаат изгледа дигитално отколку козметичко спржените бидејчи алтернатива за хемиска-козметика се најдвит ама за еИгри тнко! но електронска иреволуција нели па што ви е тоа ви е! сетне стануеле Лујџе буквал паразити, нормал поарно паразит него брјлер врз кого ќе паразитира некој ненаситен директор, што сепак е погрешно но бела чума па мнозина и немаат отивација зошто да трчаат на бројлерлук! чинам Рурална Реемиграција доколку е осмислена оштроумно би отворила поозбилно врата за постојниот паразитско-белочумен моментум да се ескивира, но за такво нешто вешите удблитичари акал и да имаат нивните месонски мецени тоа нема да го дозволат бидејќи така утре ако тој процес биднува успешен една од поозбилните елитистички гачки е што со лесно тешко би ги ги пазеле и манипулирале оние денес учипените во бетонската џунгла! чудно остварлива а сепак недофатлива Зелена Агенда за која волја имаат претежно Уморни Луѓе од Градо, може колку да се испуцате и да ви подотворат врата натака, но ќе ви улетаат со клизачи подоцна ресетирајќи во најмала рака Рурално Идилично Крешендо ... Зато Паметно е да не чекате и не се надевате нанив, туку ако сте свесни за сите постојни идни и скриени ризици Уште Денес Сами да се фокусирате кон Живот на Село, а дека тоа е плукни залепи работа, тнко, но за почеток може да почнете да се мотивирите и планирате такво нешто [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31595&PID=3152085#3152085" rel="nofollow - 1 ]


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 13.Февруари.2020 во 12:18

ај фората ќе ме обвинат за промовирање халуциногени билки, проштевајте, но во онака во очај од информацијата а бидејќи си имам потсвесна фобија од тенеќињава заради трансхуманистичката инерција на елитите, та ете дури рефлексно сметам дека помало зло еприродна дрога него вештачките, бар халуцинациите ќе им бидат духовни наместо дигитални, иако така пагански подобни повторно ќе си изгорат душа, вистината е дека Чоек денеска кај и да се сврти го чека некоја душепогубна стапица, макар избегал и од бетонската цунгла, бреј оди не се соблазни да бараш Псилоцибин ако еднаш си вкусил, да не верглам за други работи, жалосно од аспект на Христијанство и колку Повозвишена и Поневеројатна е Благодатта доколку Чоек Живее Смерно Светотаински и Христоподобно Сотиролошки (христијанско етички), но во Црква ниту ќе налетате на реклама ниту пак некој ќе земе да ве убедува колку е саат, а така неретко вие алчни преку Леб да стигнете до погача ако сте уморни за Христијански Живот во Подвиг ќе си свртите утешно кон природни вештачки или виртуелни дроги, уште да си ја запеете Дино Дрого ко https://www.youtube.com/watch?v=rsVOlvmNwT8" rel="nofollow - утринска или https://www.youtube.com/watch?v=2PnABqrr3OA" rel="nofollow - вечерна химна, може така би почнале да се освестувате кога тогаш ...
псиоделија попрво би било живот со технолошки заглаени него вирусно оболени, а гајрет голем за родителите кои никој не ги описменуе како да се осигураат децата да не им станат е-џанаци, што малку ли олабавија ојде работата и нема враќање освен ако не здрма некој емф-земјотрес па тро од тро да К*ртулат бар половина е-џанаци ... еве поучно радио-инфо во овој контекст [ https://rs.sputniknews.com/radio_tehnogram/202001151121546009-veceras-gde-su-deca-bezbednija-na-ulici-ili-na-internetu/" rel="nofollow - 1 ] и не само за Родители туку и за Систем(ски очуви и макеи), кој озбилно каска зад дигиталните епидемии и ама баш им дреме за тоа на надлежните oчуванимакеи, ако воопшто има некој во некоја институција кој дума како да се излезе на крај со дигиталната пошаст која хара по сите страни 21-ов век!

дигресииве добро би дошле ко поука дека хронично болни денес ги има на тони од секакви категории вирози, а еве абер од Пулмолог кој вели ним како најефекисен имунолошки лек им е Добро Долго Спиење [ https://www.youtube.com/watch?v=qqZYEgREuZ8" rel="nofollow - 1 ] а на Инфективно пак ќе ви речат немојте ни физички многу да се напрегате одмарајте одмарајте, јасно доколку констатирале дека некој вирус ве сардисал, но како тоа да им го кажеш на родители чии деца се е-дигитално попарени дали фејкбуковски или гејмерски!? Не Им Се Лутете зошто се преспиваат, просто тоа е навистина имулошки риспосн во однос скинатиот циркадијален биоритам на телото, односно правилното производство на серотонин, за што има Чаре [ http://archive.is/AApEV#selection-3743.1-3743.7" rel="nofollow - 2 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2056&PID=177622#177622" rel="nofollow - 2 ] ама прво мора да разберете дека тоа дигитално e пред се’ борба со бихејворални зависности [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=646&KW=%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82&PID=186090#186090" rel="nofollow - 3 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2945&KW=%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82&PID=175348#175348" rel="nofollow - 3 ] за која во Кина пример буквално има клиники каде лечат гејминг пацинети ко во санаториум! ќе речам Одмор е оноколку потребен колку кај секој нормален Чоек но доколку немате Циркулација и не се храните Здраво, така и 24 часа да одмарате пак малку е! мое мислиње е дека само Спорт особено за градски луѓе е најнеопходниот клин и за био и за дигитални вируси, но кој кого стимулира денес на тоа дали индивидуално или колективно, освен нели за пред телевизор, а наместо по паркови да редат клупи треба да редат спортски реквизити особено пинг-понг маси за и стари да се разгибаваат а кои реквизити би можеле да се користа и како клупи столчиња маси за дружба доколку никој не спортува во даден момент таму некаде, чунки во секое едно зелено градско катче, тоа пинг-понг маса нема така нигде денеска а не пак да стават клајмбинг-видиковци или пак отворени куглни за балота а можеби и керлинг на суво, е де крш-велосипедски патеки имате за по булевари но не и за до и низ излетнички места пример околу скотјево [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=650&PID=223516#223516" rel="nofollow - 3 ] а зошто не и потака [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=559&PID=228672#228672" rel="nofollow - 4 ]

Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 13.Февруари.2020 во 12:48
откако наведов дека треба да имате разбирање за оние кои се вирозни, ете зошто се преспивале, зошто биле уморни, дали може то да се ресетира за вие ко блиску донив да не падавичарите, ред е и да посочам како да си релативизирате стравоите дека и вас вирусо може да ве закачи, А ШТО ЌЕ ГО СТОРИТЕ САМО ДОКОЛКУ СЕ ИНТЕРЕСИРАТЕ ИНФОРМИРАТЕ И ТРУДите нешто на поарно да промените ко што честo пoтенцирам преку Био Свежа Ензимска Исхрана ... информирањето пак би требало да е константно бидејќи ВИРУСИТЕ знаат и да МУТИРААТ но што до сега чинам не било случај со оние склет промискуитетно или џаначки преносливи, та пример кои како крво преносливи не можете да ги закачите од спунт виа комарци [ https://www.verywellhealth.com/spreading-hepatitis-by-mosquitoes-1760047" rel="nofollow - 1 ] така да слободно живејте без стравои бар во однос тие категории вирозни сограѓани, иако внимавајте да не менувате бричои четки за заби или пак како ви зготвуваат или служат јадење за да случајно не се пресечат а така лапни-голтни кај вас во мев заврши пример хепатитис, за што треба поагилна системска поука и до самите вирозни да внимаваат слично ко и оние грипосаните што носат маски кога меѓу Луѓе шетаат така хцв или хив вирозните треба секогаш во Кујна сио ракавици да работат и тоа претпазливо, а доколку тоа не е случај бар да биде свесен Чоек за ова та да внимава и отповеќе ...
свеста пак на лекарите треба да е насочена не како да ги вакцинираат виозните туку како да ги поучат да си го Исправат Имунитет и без хемии, бидејќи реално хцв пример и покрај пегазисост повторно велат се враќа доколку не се внимава на животниот стил како закиселен организам, значи дефакто вирусот со тие дупли-интерферон вакцини кои се денес норма за лечење ХепатитисЦ не го ништат целосно присуството на вирусот, што пак порано со обичниот интерферон однос единечен пред доаѓањето на дуплиот т.н. пегазис беше уште повоочливо, иако сега скоро разбрав имале нови орални вакцини некој ми кажа, колку е точно незнам, но дека постојат постојат такви [ http://archive.is/FuTT5#selection-1467.0-1466.2" rel="nofollow - 1 ] а истите веројатно моит да помогнат и со корона-вирусов конечно, иако ете јас напоменува поарно е да си стимулирате во телото Интерферон превентивно јадејќи Лук на ангро, претпоставувам една главичка дневно додека е грипајла-сезона би било Чакмак-Предострожност ...
интересно, не им се чудете и лутуте на оние кои се вакцин-склони, реално ете и јас имам диџитал-фобија та рефлексно реагирам како рагирам, така и тие потсвесно страво ги тера на инстант думање по вакцина, што немора да значи дека ќе ја дочекаат или пак бркаат! мислам која е логиката да се заразувате со Вирус како би стекнале имунолошки антитела, А ШТО АКО веќе имате некоја мака а не знаете, дали сте сториле претходно топтан скирнинг та да речете вакцинирајќи само не сте се дотовариле дополнително со екстра гајрет!? а конечно вируси мутираат, та вие удрете си вакци година за едната мутација пак следната треб за новата и до каде така, сепак Пандемија е Пандемија, па не си играјте И ДОКОЛКУ НЕ СТЕ НАВИСТИНА ЗДРАВИ КАКО ДРЕН терајте со вакцини, иако барајте три чисти од фармациите дали истите се чисти ко што велат некои прочистени веројатно з’ш биле загадени, односно консултирајте се поубо со докторите пред да се фиксате со вируси [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=%F2%E0%EC%E8%F4%EB%F3+%E6%E8%E2%E0+mercury&PID=3153200#3153200" rel="nofollow - 1 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=%F4%E5%F2%E8%F8&PID=3152965#3152965" rel="nofollow - 1 ]Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 13.Февруари.2020 во 21:33

ако ги разгледате последните две фусноти, сигурно ќе се запрашате колку медицината е токму, јас бирекол дилемата треба да е колку фармацијата е нетокму, во однос темава како и во секоја научна област всушност стаунва збор за урамнотеженост помеѓу фармаколозите и микробиолозите т.е. дали имаат биоетички и екоетички акал кога се впуштаат во потрага по инстант-лекарста! ќе заклучам думањето треба да ви е Трезвеноумно а не параноично негаторско! ко што велам Често ако ги отпишеме докторите од равенката тогаш многу побрзо ќе колабираме како општество бидејќи нивната добра здравствена пракса во најмала рака осигурува стерилен болнички третман, а посекако и третираат болести, иако денес заради банкорп налетот на фармациските олигополи станале заложници на хемиите! но што е тоа е та ценете го фактот дека имате Еким каде да се обратите за инстант палијативни закрпи! тоа е како Бензинска Пумпа, та не значи ако еколошки е затеран во аут муабетот како експлоатација на горива, дека вие нема да застанете во редот за точење гориво, често слична аналогија давам и во однос Црквата налик ало дечки зар бидејќи не ви се свиѓал попо или пак некој застанат во редо на бензинската вие би си дозволиле да останете без духоносно-гориво, тој Поп исто како и Докторите е само лиценциран пумпаџија, бил ваков или онаков вас не треба да ве тангира освен ако станува збор за неагилен службеник на кого службата му станала тешка, во секој случај Свештениците црпат од Божјите Енергии за да ви наточат Спасение, додека денес Лекарите претежно се фокусирани на испорака на хемиски закрпи, но за во корен да се излечат болестите дури и во Црквата Светотаински најнапред е неопходен скрининг како темелно би се очистила душевната рана, а дали тоа денес го чинат во Болница Докторите, зависно за што, но дури и да се стокми трбо-скриниг и турбо-лек повторно доколку не се променат терсенето навики кај заболениот бадијала денес Чоеко излечен утре пак поболен, процес кој во Црквата е познат како Преумување (Метаноја), што во однос телесните екими би значело промена на лајфтаил најнапред виа исхраната но и начинот и местото на ивот доколку и тие влијаат на појавата на болеста! ТАКА ДА немојте да судите бил овој или оној хемичар, конечно никој сосила не е приморан да се Лечи, та ценете го моментот дека ПОСТОЈАТ ЛЕКАРИ, но исто и во Црква ќе ве поучат Светители не одете апансаз на прва на слепо да бирате Духовник (матичен духоносен лекар) туку пребирајте бидејќи потоа сето Душе-Духовно Здравје го препуштате во негови раце да ве Раководи како треба да се однесувате, тоа не значи дека треба да сте цепидлаки, туку да се осигурате дека Матичниот е вичен и предан на Службата! но повторно и тоа е бадијала доколку не се придржувате до упатствата или пак не сте редовни со Лекарството, иако мое скромно мислење е дека во однос Медицина тоа е Здрава ИСхрана, секакви останати хемиски закрпи се само палијативен пристап кој ретко во корен да лечи некоја болест, во најдобар случај ја потиска, сепак кај вакцините станува збор за поинаква имунизација каде не го прашите организот со хемии туку со самата болест но нели во мали количини како самиот организам би изградил имунитет, тоа би било слично како кога Свештеник ќе ти каже научиси се да Трпиш оди живеј во град чим немаш друг излез и стекни имунитет одолевајќи на социјалните вируси, нормал во такви околности и ќе пробаш од нив, но повторно без Молитва односно Здрава Храна телесно долго нема да издржиш! А колку почисто срце толку Поголема Благодат, така и за телото колку порастеретено од отрoви толку поиздржливо е истото, а каде е балансот секој треба сам за себе да одреди, еве за мене по секој основ и духовен и здравствен не ми е место во град, та дури ни меѓу Луѓе бидејќи си имам стекнато празнословни навики, кои среќа бар вака на еФорум се истурени креативно се надевам како општествено корисни, иако сигурно мнозина и се смутуваат налик види го овој што толку се наметнува, точно и мене ми делува така бидејќи на место како еФорум нема никој да гукне да дебатира, значи не сум исклучив сум излегол на мегдан та комотно некој може и треба да ми влета со аргументирани-клизачи, арно ама кај нас денес за дебата стана подобно место фејкбук-војаерската-жабокречина, та сега тие таму изгледале паметни чаламејќи се со име и презиме, а јас тука сум абдал што се трудам да повлечам Народ на право место да дебатира ... (иако и ова не е бидејќи е вафла еФорумм а треба невладини ако не иснтитуционални тематски да постојат)
чинам по дифолт сме закаснети во однос мас-ресетирање на вируси заради брзото топење на пермафорстот од кој ако не во моментов наскоро може да почнат да излегуваат антички ако не исконски-вируси [ https://www.youtube.com/watch?v=MNe5W_eHMtM" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=559&PID=235511#235511" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/Forum/forum_posts.asp?TID=559&PID=235449#235449" rel="nofollow - 1 ] и тоа без сами да си ја бараме бељата [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=142&PID=155598#155598" rel="nofollow - 2 ][ https://www.newscientist.com/article/dn26907-subglacial-lake-vostok-cracked-for-a-second-time/" rel="nofollow - 2 ] а во кој случај колку и медицината да е брза за ресетирање соодветни К*ршлуси [ https://www.youtube.com/watch?v=aVTOr7Nq2SM&list=PLujpeYL-hghyDOnyHONBRFNOWt1-4sJGr&index=23" rel="nofollow - 3 ][ https://rutube.ru/video/a55630bafb0c554e6d92032084d4c6ba/" rel="nofollow - 3 ] при таков налет мислам дека само ќе дига раменици! во кој случај може само да се надевате на Божја Помош за да не страдате и отповеќе! конечно овој свет не е рај и пак ќе нагласам Сите Луѓе Сме Гости тука, ценетего моментот што ви е дадено време да си Сподобите Душа за Премин кон Повисока Реалност, но дефокусирани на ангро од духот по овој свет, вам попрво ќе ви клецкаат колена уште колку време ви останало за да поуживате во фејкбук жабокречината, та бар бевте бекпакери ои ќего скиткаат хедонистичко-туристички свето та и ќе ве разберев, но вака, медицината сепак на крај нема да ви стави на тацна Вечност, па берете памет за што ќе се тревожите! Фала им на Доктори што можат да ми купат време заради мое невнимание и терсене неумерен животен стил та да можат да се посветам уште тро повеќе натака на Христијанско Светотаински Живот во Подвиг, сигурно си мислите нема да одитам по хемија ако имам неподносливи болки, може за вас порајат решение кога би биле во моја кожа е да глумите граски-факиро-аскет, мислам каде со тој памет!?

ко за крај да пуштам инфо дека еден Македонец го закачил вирусот на тоа крузерот укотвен во јапонски пристаништен карантин, И Господ Да Им Е Напомош, а сетете се дека Молитвите треба да ви се правовремени а не ко за сарсот закаснети кога починаа и тука чинам доста пацинети за кои нема друго што да кажам освен Господ Да Им Прости за земните прегрешенија како би наследиле Блажена Вечност isto и за Девојчето денеска од Грип на Детска Клиника што починало Господ Да Ја Помилува ... сигурно и докторите тогаш сториле се’ од себе, НО еве сега со време почнете да си алкализирате организам ако тоа веќе не го чините, навистина кој знае како оваа и следната година ќе распалува корона вирусот! освен Хронично Болните можеби најголем гајрет имаат пушатачите та гледајте да остаите цигари [ https://archive.is/gs1Dr" rel="nofollow -


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 13.Февруари.2020 во 23:43
дека вирусот nCoV сега етикетиран како https://www.wired.com/story/coronavirus-has-a-name-the-deadly-disease-is-covid-19/" rel="nofollow - SARS-CoV-2 односно заболувањето Covid-19 ќе биде последиот склет-вирус тоа тешко, та чините што ќе чините за да ви остане што појќе време за Спасение на Душа ... немојте да се тешите со претходниот сарсчиј дет-тол веќе е надминат [ https://en.wikipedia.org/wiki/Severe_acute_respiratory_syndrome#Epidemiology" rel="nofollow - 1 ][ https://www.who.int/csr/sars/country/country2003_08_15.pdf?ua=1" rel="nofollow - 1 ] а пoтсетете се колку жртви имаше кај нас од H1n1 свинскиот грип [ https://en.wikipedia.org/wiki/2009_flu_pandemic_in_Europe#Macedonia" rel="nofollow - 2 ][ https://en.wikipedia.org/wiki/2009_flu_pandemic_by_country" rel="nofollow - 2 ][ http://archive.is/4Zt4#selection-255.0-274.0" rel="nofollow - 2 ] некако бројкиве ми се терсене наопаку од вики во првата и на идивиди во последнава 2-ра фуснота, na balkaninsight druga konechna brojka [ http://archive.is/AkemQ#selection-1145.30-1151.27" rel="nofollow - 2 ] бреј никаде официјално инфо колкав бил морталитетот 2009-та од х1н1, ниту на ИЈЗ ниту ЗДС т.е. сега Центар за Јавно Здравје Скопје ниту пак на Завод за Статистика, хелоу како да постои критичка а не фејкњуз атмосфера во земјава кога и прости статистики не се на ачик!?   Исто треба да се има во превид дека и птичјиот грип е активен во моментов [ https://web.archive.org/web/20200213214720/http://www.euro.who.int/en/health-topics/communicable-diseases/influenza/news/news/2020/01/increase-in-bird-flu-outbreaks-whoeurope-advice-for-handling-dead-or-sick-birds" rel="nofollow - 4 ] кој веќе редовно секоја година кај некого го дијагностицираат кај нас [ http://archive.is/GDJnc#selection-1157.1-1157.243" rel="nofollow - 5 ]

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6" rel="nofollow - https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.htmlhttps://www.medcram.com/collections?category=pulmonology" rel="nofollow - https://www.medcram.com/collections?category=pulmonologyПостирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 14.Февруари.2020 во 15:35

низ постовиве постојано велам Пандемија а официјално истата од сзо не е прогласена, сепак горниве две видеа убаво упатуваат дека вирусот е распространет турбо, но веројатно не е арно по светската економија да се дига пребрзо пандемиски аларм па и тактизираат сзо-вци сеуште држејќи ја епидемијата на Phase5 [ https://www.who.int/csr/disease/swineflu/frequently_asked_questions/levels_pandemic_alert/en/" rel="nofollow - 1 ] а доколку постои навистина некакво кинчрол-каос сценарио za koe James Ricards (фус во цитатот) dava i motiv та и јас би се согласил на таков сзо пристап, иако доколку почнат да се појавуваат смртни случаи ширум светот ќе мора да го кренат прагот на тревожење од 5 на 6! се поставува прашање дали такво сценарио не е во игра доколку е веќе јасно дека станува збор за генетски инжињеринг кај оваа корона за што веќе има и јавни анализи (6-та фуснота) ...
Originally posted by <font color='#0000FF'>http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=2617&KW=%ED%E5%EA%EE%BC+%EB%E0%E1%EE%F1+%EF%EE%F2%E2%F0%E4%E8%EB+%E8%ED%E4%E8%BC%E0&PID=3153348#3153348 rel=nofollow</font> - <u>Zelenikovo</u> http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=2617&KW=%ED%E5%EA%EE%BC+%EB%E0%E1%EE%F1+%EF%EE%F2%E2%F0%E4%E8%EB+%E8%ED%E4%E8%BC%E0&PID=3153348#3153348 rel=nofollow - Zelenikovo напиша:

] во костец вакви склет-думи некако чудно се надоврзува тоа аберот на франвисканецот дека чумата во европа средновековно ја пуштиле северњаците како би ги ресетирале инстант јужњаците [ http://archive.is/qS1U1#selection-1517.0-1517.400" rel="nofollow - 5 ] а што сега може да се гледа налик запад кон исток во однос корона-вирусот, доколку пак на тоа се дозакачат муабетите на ЏимРикардс [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=16040&KW=%EF%F0%E5%E4%E5%F2%E5%F0%EC%E8%ED%E8%F0%E0%ED%E0+%F8%E5%EC%E0&PID=3153327#3153327" rel="nofollow - 5 ] муабетов стануе пополека теорија на која сепак и фали докази дека вирусот е генетски модифициран а тоа велат некој лабос го потврдил во Индија [ https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.30.927871v1" rel="nofollow - 6 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31605&KW=communal&PID=3153261#3153261" rel="nofollow - 6 ][ http://archive.is/gBKx7#selection-1155.0-1155.258" rel="nofollow - 6 ] дали е така само ќе нагаѓаме, битно еве еден пост и за овој муабет некако во нишкава заврши, а тајм вил тел дали пандемијава е тригерот за нов светски рулет, хм хм чудни абери во однос пророштвото на Свети Малахиј посочено во минатиот пост од нишкава!

инаку за Поздрав е што и некој наш медиум истерал анти-параноичен пост, но сепак нешто озбилно промашиле околу морталитетот на H1N1 во 2009-та година [ http://archive.is/lh8CP#selection-531.0-531.161" rel="nofollow - 1 ] а доколку за компариција ја земеме статистиката од вики [ http://archive.is/PwGkS#selection-1789.1-1795.220" rel="nofollow - 1 ] интресно е да се напомене дека сзо тогаш пандемија прогласила дури во Јуни откако таифлуто било спремно како вакцина [ http://web.archive.org/web/20090615055914/www.blippitt.com/h1n1-pandemic-official" rel="nofollow - 2 ][ https://archive.ph/Luv5J#selection-5581.109-5581.245" rel="nofollow - 2 ] а веќе до тогаш имало 16 илјади починати, што како оди сега трендот со короната тешко дека ќе ја стигне тогашната h1n1 статистика, иако не ми е јасно како одеднаш кај еден куп случаи се појави на хоспитализирани од Грип а едно Девојче и почина, што во принцип секоја година е случај со сезонскиот грип по свет, незнам каква статистика имаме тука, но дали сите болници ширум светот имаат nCoV маркери, а доколку имаат колку сега на почеток им е во интерес да тревожат Народ дека им се одомакинил локално вирусов!? поетната ми е дека дури откако прогласат официјално сзо Пандемија дури тогаш ќе почнат сите да се отвораат кој колку го има, но што не значи ко што велат на крајот во првото центрирано видео од претходниот пост дека вирусов веќе и не е масовно сестрано распространот, фали уште некој да речеше дека сателитски го активираат, мислам проштевајте на дигресииве и шпекулацииве, воопшто немам намера некого да тревожам, но некако чудни мозаични спојки има приказнава кога ја разгледувам од секој аспект а кои ко такви греота би било да не гисподелам ете како сомнежи, и повторно не некого за да плашам, ТУКУ ДА ПОТСЕТАМ БИДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ тргнете се ако можете од Град доколку сте Хронично Болни ем земете свртете на ангро кон Свежи Сокови Храна и Лукоина, бреј Питулуци премачкани со Макало од Лук како би легнале зимава :)Постирано од: paralelogram
Датум на внесување: 14.Февруари.2020 во 17:21
Taka jet


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 17.Февруари.2020 во 02:33

ковид-19 ќе се одомакинел како сезонски вирус рецнаа во краток прилог за светски вести вечерва на телма, а може само лошо ја протолкувале изјавата на сингапурскииот премиер - Prime Minister Lee repeatedly asked Singaporeans not to panic, reminding them that this virus already appears to behave more like seasonal flu than SARS: While it’s more contagious than SARS, it looks much less deadly [ https://www.vox.com/2020/2/14/21134473/coronavirus-outbreak-singapore-us-symptoms-pandemic" rel="nofollow - 1 ] која изјава би рекол ветува, но сепак стари и немоќни лица починуваат пред еден ден првиот смртен случај во еу иако кинески турист [ https://www.youtube.com/watch?v=n1KCWqGZiDM" rel="nofollow - 2 ] обично ко и со грипот стари и хронично болни страдаат а за тоа еве на следното тагирано видео и документирана предожба од Вухан каде иако цело семејство кренало температура ќерката не, ем заминала кај други за да се изолира од нив А ЕТЕ СУПЕР ПРИМЕР НА ЧОВЕЧНОСТ И КОЛКУ И НАМ НЕ ТРЕБА ДА НИ Е СТРАВ ДА ПОМОГНЕМЕ ТАКА НАТАКА за чудење во видеото е што мажот и жената заавршиле во Болница а бабата не, може вежва таи-чи, среќа кај сите се стабилизирала состојбата, чудно ете иако дури и далеку потурбо се пренесува ковид-19 од сезонскиот грип ете ќерката кyртулила, ЗНАЧИ НЕ ТРЕБА ИНСТАНТ ПАНИКА ТУКУ ПРЕДОСТРОЖНОСТ а вели девојката мајака и токму бидејќи не паничела та и полесно се носела со гајретот, сепак на крај мажот и жената ги пуштаат дома најнапред а потоа завршуваат во регионален карантин, а во видеото исто ќе видите како функционира и општински ...единствено што чуди е колкава паника во свет имаат кренато кинеските власти со самиот карантин и сите мерки околу истиот, нешто што прв пат се случува во светот од вакви размери, над Пола Милијарда луѓе велат на следното центрирано видео се во карантин ... а како изгледа тоа може да видите по yt-влогот на https://youtu.be/3EtTpkZkx6w?t=468" rel="nofollow - Китајскио Сибирјак од кои видеа може да се заклучи да и кај самите кинези постои свест дека најдобар начин за контрола и сузбивање на вирусот е доброволна самоизлоција, иако веројатно нусефект од предходните искуства, иако може да се каже на некој начин вака кинезите ја спасуваат светската економија, колку и истата да трпи постојно вака, бидејќи ако спречат паника а воедно и ја стабилизираат епидемијата кај нив, така нема долгорочно да има склет ефекти ни по кинеската економија, а не пак разни склет-хипотетички светски економски ризици или сценарија [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=16040&PN=9" rel="nofollow - 1 ]

В СРЕДЕ АБЕР ЗА ХИДРОГЕН-ПЕРОКСИД СТЕРИЛИЗАЦИЈА ПРЕКУ РАЗВЛАЖНУВАЧИ
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 17.Февруари.2020 во 05:07

како фино ги прераскажав поенти од вуханското-cgtn-видео кое е многу веројатно локален социјален-инжињеринг спин како Народ да се однесува во дадените околности, бреј како уверливо е спакувано чиниш суштна случајност е сето тоа, СЕПАК далеку ПОЗДАВ ПРИСТАП ЗА ИНФОРМИРАЊЕ НЕГО http://iph.mk/wp-content/uploads/2014/09/Aneksi-ZA-PANDEMISKI-GRIP.pdf" rel="nofollow - НАШИТЕ само принт АНТИ-ПАНДЕМИСКИ иако кога нешто е пандемиско а во случајов е бидејќи ПАН енаставка за глобално, а ковид-19 e распространет веќе по цел свет факт е дека треба и тука да се дума за Јавна Предострожност наместо да се тешиме дека кај нас дрма само грипот, грип дис аут НЕКОЈ ПРИВАТНО НЕКА НАПРАВИ МАЈТАП [ https://www.youtube.com/watch?v=_8TI_6k5QAA" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=dERnxC588MU" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=gqSY3hxO-n0" rel="nofollow - 1 ] ако не дрѓавата поучни видео како да се бори Народ со зарази освен носење маски, ете во Кина дезинфектант значи е хидроген-пероксид она што го шприцаат по коли и сејат по улици, а ете и пример ко во горното видео каде истиот е ставен во развлажнувач за воздух за во затворени простории СИ МИСЛИШ онака за по дома хјумидифаер да ви тепа вируси и бактерии додека си гледате телевизија или пак додека дремете на работа, нели з’ш во такви околности uv-c неонки се опасна работа т.е. можат да зрачат само кога никој нема во просторијата ... НО велат дека h2o2 е проблем за плуќа дури и ако не е правилно разреден со што потполно би се сложил [ http://www.cpaptalk.com/viewtopic/t13412/Hydrogen-Peroxide-to-humidifier.html#p111877" rel="nofollow - 1 ][ https://www.reddit.com/r/chemistry/comments/7so69s/inhaling_hydrogen_peroxide_through_a_humidifier/" rel="nofollow - 1 ][ https://www.chemicalforums.com/index.php?topic=82940.0" rel="nofollow - 1 ]

она со проветрувањето точно e стандард мерка, но што ако комшијата до вас се искашлал (дали на прозор, или еркондишн од дома му вадел заразнио воздух) и така од спунт ви навреле вируси и вас, мислам ако живеете по станои, та за згради попаметна работа би била кога сите би имале еркондишн со хепа-филтер, иако бидејќи еркондишнот влече воздух турбо така ако антибактериските својства на хепа-филтерот чкордепсале нечија кашилица може побрзо да ви влезе дома, а капак дискутабилно е колку тој хепа-филтер е адекватен за сотрување вируси за што попрво би ви требало Еркондишн со UV-C Неонка во него [ http://www.lumalier.com/questions/product-faq.html" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=cTK7QnrKe1M" rel="nofollow - 1 ][ www.youtube.com/watch?v=dOy9IGhOD1M" rel="nofollow - 1 ] е ова е веќе млатење празна слама од абер, но доколку не проветрувате шансите да си освежувате циркулација се многу помали! а за ваквапредострожност кај нас лесно не се најдвит пари т.е. за соодветни еркондишни освен ако самине импровизирате со вргадување на мала 8w uv-c неонка вовашиот еркондишн што би било проблем ако ултравиолетовиот сноп (невидлива) светлина паѓа некако на вас во просторијата, значи берете памет тоа е она штетниот спектар на ув-зрачењето од кој се закачува канцерогени меланоми! ЧИНАМ ова треба да е бар за на Инфективна Клиника норма по собите и не само заради пацинетите бидејќи таму лежат од различни болести заразени туку и заради Персоналот, а паметно би било на сличните детски одели да има вакви еркондишни но и подвижни неонки за да се стерилизираа собите при промена на пациенти! со пола саат зрачење искуството на болницата од следниот клип е дака за една третина ги намалиле проблемите со mrsa бактеријата, претпоставувам кога таа неонка би зрачела подолго ем би се движела горе доле пополека за да ги покрие сите површини ефектите ќе бидат и повеќе или помалку максимални ... незнам какво им е искуството по операционите сали кај нас, но чим ги користат стандардно таму ваквите uv-c неонки значи дека се ефективни ...
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 18.Февруари.2020 во 05:30

тоа вуханскиот документарец пост погоре од претходниот излезе е фамилијарниот дел од цел вафла-документарец за ковид-19 епидемијата, кој вака видено незнам што да кажам колку е социјален инжињеринг или не, ако е секоја чест за пристапот како со лесно и брзо од прва би ги упатиле сите како треба во кризни времиња да се однесуваат, а ако не е повторно секоја чест за импровизацијата, што малку тешко дека е, и’ не бидејќи во прашање е Кина туку бидејќи за се стокми фестивалски документарец за кратко потребна е голема екипа, но CGTN е државна телевизија па и неби требало тоа да е проблем!

освен заболеното Семејство покриени се документарно и Здравствените Работнициособено поучни за нашите тука аберите во 13-та и 49-та минута, помеѓу има абер како се носат со карантинот вуханци по дома, покриени се на почеток на кратко и билдерите на новите болници, а единствено недостасува абер за градските хигиенски служби, но веројатно тоа го имаат покриено со друг документарец бидејќи би било може премногу за во еден саат да ги стокмат сите служби ем граѓани, претпоставувам милицајците се најкритична категорија сега таму бидејќи сакале или не мораат да ги пазат улици, но ги вади тоа што истите се пусти ем на секој чекор покриени со видео надзор, а можеби и http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=903&PID=174920#174920" rel="nofollow - аудио ресивери по улично осветлување ...
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 18.Февруари.2020 во 18:09

после медицинскиот персонал веројатно најизложени на ризик од закачување ковид-вирусот а сред карантинот се домашните-доставувачи (хоум-диливери) во Кина, чудно но не одат во скафандери, ниту пак има некаква озбилна стандардизација ко што би се очекувало за Кина налик тип на возило боја ознаки униформа, така речи приватниот сектор импровизира и на истиот и да можат да му наметнат некаква стандардизација во вакви околности сигурно нема тоа да му го сторат бидејќи во прашање е домашна достава за пола милијарда Луѓе кои се принудно стутулени по дома, велат за да остане фит Народ м2-гимнастика рулз за циркулација [ https://youtu.be/ZJRtZAwVwgo?t=34" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=GcDY5-fNDG4" rel="nofollow - 2 ][ https://www.youtube.com/watch?v=g30vNrUdOZg" rel="nofollow - 2 ] просто и во мал простор денес може да се одржи кондиција без проблем, та и уличен точак по дома може да се искористи за ваква работа [ https://youtu.be/qe4YQY3mvZc?t=15" rel="nofollow - 3 ] поентата е дека оние кои се активни-секојдневно ваков карантин може да им биде шок за телото кое не е навикнато да дреме што ако е постепен процес може и нема да биде толкав гајрет, дефакто нагли шокови и дополнително го реметат па и успоруваат метаболизмот правејќи го помалку ефикасен во борба со вирусите, но циркулација се потикнува на милион начини во место денеска па не треба паника повторно, веројатно најлегачко решение за ова би било вибратон марифети како масажа или тренинг [ https://www.fitrated.com/gear/strength-training/best-vibration-machines/" rel="nofollow - 4 ][ https://en.wikipedia.org/wiki/Whole_body_vibration#Vibrating_platform_types" rel="nofollow - 4 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1487&KW=vibra&PID=169071#169071" rel="nofollow - 4 ] бреј каков вишок за хоум-диливерџии [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3134&KW=достава&PID=189156#189156" rel="nofollow - 5 ]туку каков проблем си имаат русите, кај нас имаме ли маркери за вирусов не чув!?Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 21.Февруари.2020 во 03:21

кој би рекол ги табам хемичари микробиолози генетичари тутокомплето научници како рамнодушни во однос никаквата регулација за crispr ризиците, иако реално што се тие криви што удбалитичарии светски елити туркаат неодговорно по сите страни та бидејќи им оставиле така одврзани раце на секакви неурамнотежени психички или преамбициозно кариеристички научници да си прават што сакаат како сакаат та ете сега така од спунт сите фармацевти и лекари се криви, не се! немам намера да кажам баталете медицина тоа веројатно постојано ќе морам да го нагласувам за да не бидам погрешно разбран додека расфрлам извичници тимарејќ со аут-оф-д-бокс пристап сите ризици, НО ќе морам и да потсетувам постојано ете додека сеуште тука по темиве верглам дека премногу има луфта за да некој и да не злоупотребува некоја технологија наука или дејност тогаш да си тера неодговорно играјќи си со шкорчињанебаре менгеле еугеничарси му шепнал опуштено не си во конц-логор па не се ни сеќирај, иако јасно е како ден дека без надзор и регулација пример crispr како е сега пуштен речиси ко да е атмоска енергија на дофат секому нормал дека од таквите гачки и играчки на опутени научници не да некој може сето тоа да го зоупотреби туку воедно сигурно уште сега си ги насочува на своја воденица во однос некоја своја склет агенда, камо за ова да се свесни самите научници па тие да креваат прашина по светот дека не смее да е дозволиво ко што е сега секој да може да се дочепа до crispr технологија, бреј види богати паничат удбаши за самак што цевк шитнал на Иран, а не паничат што секој просечен лабос може да си репрограмира денеска што му драго од склет генетика пример по вируси, буквално твелв-манкис аберите им се достапни на сите кои имаат волја пари и агенда да си играат со генетика ко да станува збор за кулинарство, а може енкој намерно сето ова така го стокмил за да си пере раце и се амнестира од своите еугеничарски агенди и сите експериментални глупси кои се нусефект тековно од нив!?
туку medcram пулмологот има интересен абер во однос добрата операциона пракса на канаѓани сред сарс-от која и сега вели им е неопходна на Хирурзи за без ризик и при ковид-19 или пак х1н1 си опеираат опуштено! [ https://youtu.be/9BYaywITXYk?t=496" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/PevmZ#selection-559.0-562.0" rel="nofollow - 1 ][ https://www.canada.ca/content/dam/phac-aspc/documents/services/publications/diseases-conditions/routine-practices-precautions-healthcare-associated-infections/routine-practices-precautions-healthcare-associated-infections-2016-FINAL-eng.pdf" rel="nofollow - 1 ] дали кај нас ова е пракса незнам, дали таквата пракса е применлива по сите клиники уште помалку, НО факт е дека ни Матичните Доктори немаат каде да се пожалат јавно а тој абер да стои на ачик за да регуларно се проверува што власти и администрација сториле работите да се оправаат, а не пак Хирурзите да имаат кому каде да се пожалат што и во 21 век имаат недостаток од кадар а сигурно и современа опрема и што мислат што и како треба за тоа да се промени на поарно, конечно тие ниту се експерти за техничка опрема та да земат да вагаат шшто е поисплатливо а ефективно за во посоодветна опрема би се вложувало, пример ко што верглав порано во однос ренгените и нивната резолуција [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=333&PID=105878#105878" rel="nofollow - 2 ] НО може и треба и нивниот глас да се чуе во овој контекст чунки тие треба со тој алат да работат!? бреј ќе рече некој претерав, демек кај нас се радуваат ако добијат каков таков нов апарат и воопшто не си мачат глава дали со тие пари можеле и со поубав да си куландрисваат пр. снимања, но не е така дефакто ралична приказна е вожа напони и монтбајк, мислам ок можете и со скирол на планина ама во случајов не се работи за егзибиционизам туку за Човечки Животи и Жив Мајсторлук па калкулирајте дали и Хирурзи не треба да кажат што мислат!? ајде може ќе дочекаат технократи кои тоа системски за нив ќе го пеглаат подобно некогаш, но чинам бидејќи живееме во супер-коруптивни околности просто побрзо сето тоа ќе се пегла ако се’ си е на Ачик ете бар во однос Јавното Здравство на некој Македонски Институционален Здравствен еФорум [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31517&KW=%ED%E0%E7%ED%E0%EC+%E7%EE%F8%F2%EE&PID=3153604#3153604" rel="nofollow - 3 ] ако веќе неможат да истераат менаџерите соодветен за секоја Медицинска Област засебено како пофокусирано и попрецизно би се пеглале чешлале и реметеле постојните околности можности и проекции од реформи! бреј бар онаква добра медицинска пракса која ја имаат по свет нивните Колеги да можат да ја споделуваат како би направиле приорите кои удбалитичарите потоа би си ги сконтале здраво за готово наместо онака ко денес да се мољакаат како Лекарска Комора по комисии на министерството, конечно како синдикати бар би требало да се законски приморани низ ваков еФорумски пристап да думаат до каде се работите за фелата ако не науката та и да се очекува дека некогаш ќе добие Народ системски животен мираз (мевлем-институционално-разработено-активно-здравство)

ме чуди зошто приватните клиники не е уредено како во епидемиски околности не се должни никако на Народ да му вратат со екстра бесплатна превентива налет кркањето низ негов мал џеб екстра камен!? тоа не значи дека би требало да ги јавнеме туку најонака Човечки Хумано да се понудат да ја помогнат Инфективна или Детска Клиника некако ако не поинаку со стручна помош, ете гледаме колку тоа во Вухан е терсене мачно за докторите од нивното Јавно Здравство! мислам при посебни околности пр. војна нели се мобилизира и воена резерва, та логично при озбилни епидиемии доколку и кога тука збрчуваат исто сите Здравствени Работници треба да му се на располагање на систем некако! веројатно ова би требало да важи и за Фармација односно Веледрогерии, но и сите Јавни Претпријатија кои некако можат соодветно да помогнат во случајов чинам Транспортните та да биде овозможено посебни услови за превоз на заразени вирусно сограѓани кои немаат како опинаку до дома и обратно да стигнат него со Јавен Превоз, и не дека е некоја филозофија тоа но ако не е никако стандардизирано во Закон ќе биде тешка импровизација од која само повеќе зијан него аир, http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1791&PN=2" rel="nofollow - чинам познато ви е дека кубуриме тнко со амбулантни возила и за тековна Брза Помош а не пак за мас-транспорт при епидемии!?Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 21.Февруари.2020 во 23:00

горе фрлив меѓу видеа прашање Дали Кај Нас Веќе Имаат ковид-19 Маркери, надевајќи се можеби некој новинар го чита ова што го пишувам па ќе побара официјална изјава од Инфективна Клиника, но на гуглето нема никаква соодветна информација, та веројатно на сите им дреме што веќе починуваат Пациенти на Државна Болница а ги бележат како х1н1 заболени, иако може на х1н1 маркери им е дијагностициран вирус [ http://archive.is/BsAwc" rel="nofollow - 1 ] веројатно си дувам на ладно бидејќи и самиот сум хронично-болен та би сакал некој да ме предупредеше Дека Сеуште Село Негорит И Дедо Моит Да Си Се Чешла вака в скотје форумски , Значи не ми е намера да кревам паника ниту пак сакам и кај нас да запре економија доколку ковид-19 веќе и тука стигнал, а што би било логично доколку се има предвид следното предупредување на medcram пулмологот кој вели макар имале иницијално симптоми истите потоа се стишуваат [ https://youtu.be/OqpHvK0XADY?t=143" rel="nofollow - 2 ] заради што единствен Сигурен Начин да се провери дали сте носител на вирусот е само преку генетска дијагностика, но за која иако имаме Микробиолошки Лабоси пример оној во МАНУ кој го користи Инфективна Клиника исто сепак за во истиот да се детектира последниов-ненадеен-склет-респираторе-вирус мора да има најнапред 2019-nCoV markers (N1, N2, N3) [ http://archive.is/K8cjp#selection-1879.0-1879.240" rel="nofollow - 2 ][ https://web.archive.org/web/20200220004251/https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/lab/rt-pcr-detection-instructions.html" rel="nofollow - 2 ] мислам ок во оптек сеуште биле и свинскиот и птичјиот грип освен сезонскиот, но ако велат дека смртноста е поголема него кај сезонскиот земено статистички, тогаш треба инстант-супер-предострожност од сите не само медицинските работници, иако за среќа бар за сега морталитетот нема толкав замав како во случајот со сарс-от [ https://youtu.be/9BYaywITXYk?t=372" rel="nofollow - 3 ] во секој случај и малку зијан е многу зијан за ризичните категории Сограѓани, та бар Тие со време сами да си внимаваат и ако неможат да се изолираат на Планина бидејќи се хронично болни тогаш да бидат претпазливи во Град, што немора да значи дека на планината виросот нема да ги стигне, комотно успат на бензинска макар имале свој автомобил или пак по меѓуградски или локален јавен превоз додека се однесат дотаму илити кога одат по намирници во Град!

е сега ќе праша ли некој новинар да разбереме дали кај нас стигнале ковид19-Тест-Кит-ои, можеби да потпраша и дали има отповеќе физиолошки раствори со Електролити кои предострожно им ги испорачало министерството-во-разлаз!? бреј го погодија време кога да дефрагментираат компактност и тераат со изборна техничка влада, иако тоа не значи дека систем застанал, но доколку здрма навистина пандемија ќе биде смеење инаетењето агитпроповско кој за што бил крив, перејќи си раце сите од одговорност, наместо како Одговорни се’ уште сега да чинат како евентуални ризици да се ексивираат што полесно ако веќе неможат да се спречат! ТА АКО НЕМА Маркери да си чукнат глава зошто е така, а доколку ги има дали се доволно доколку вирусот распали следните два месаца ко што велат хонконшките доктори дека тоа ќе биде случај т.е. тогаш април мај ќе бил пикот односно зенитот на тамошната епидемија, небаре не е пандемија бидејќи иако дошол вирусот во еу не бил распространет сеуште турбо а види богати бил суперсредер кој тешко и се детектира ... чинам ако и во Кина мака мачат со тестоите што пак во еу а не пак кај нас!? незнам, ПАК ќе речам немам намера паника да кревам само НЕКА БИДАТ ТРАНСПАРЕНТНИ надлежните што логично тоа би било фер за Хронично Болните, чинам сеуште сме демократска земја, или!? бар ќе земе Народ Лимони и Лук да троши со време, а не суште да си тера кисело-весело! еве и во Кина дури крајот на Јануари распалиле со лиценцирани тестови, значи ли тоа дека кај нас каскаме!? немора да е така, но нека потврдат!
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 23.Февруари.2020 во 07:08

СТОКМЕНИ СМЕ ИСЛЕДНО! бреј, ми промакналe битни Информации! ова е доказ дека колку и некој да е аналитичен на некоја тема, се случуваат озбилни превиди, ненамерно попрво, иако и само како дилема-пост претходниот можеби корисен за да еве не се плаши Народ дека и Здравството ни касни ко што е тоа со мене случај! вистина поучно, НИКОГАШ НЕ СИ ЗЕМАЈТЕ ВАКВИ ко горните вафла-еФорумски абери за конечни, а не пак тоа да ви е фејкбоковски тертип, ВЕ ИНТЕРЕСИРА НЕШТО секогаш проверувајте двапати, иако еве јас тоа го чинам после некој ден, НО чунки на ваква Тема доколку е читана некој може но и ТРЕБА да гукне да дополни или демантира некого, еден Чоек просто никогаш не ви решава проблемот колку и да е слаткоречив! којзнае може и потсвесно намерно 3 недели сум закаснил со дилемата како би испровоцирал да му скубнувате на фејкбукот!? во секој случај ова е риалити чек за мене дека нишкава освен во архива никаде другде веќе не и е место!

http://www.fk.mk" rel="nofollow - http://www.fk.mk

05.02.2020претходен след на абери за набавка на тест-китоите


Добра ВИролошка Пракса ~ 10.02.2020 ~ http://archive.is/rXoqE" rel="nofollow - https://www.iph.mk/upatstvo-za-ncov/
Цитирај 01.02.2020 ~ Во лабораторија во Ниш ќе проверуваат дали некој македонски државјанин или странец кој бил во Кина е заболен од смртоносниот корона вирус. Нашите ќе праќаат анализи за проверка во Србија се додека наредната недела не пристигнат дијагностичките тестови што ги нарачале здравствените власти. Министерот Филипче за Сител потврди дека ваков договор имал со неговиот српски колега Лончар. Епидемиолозите во Македонија се на готовс бидејќи деновиве треба да се вратат група од македонски граѓани кои работат во Кина, но биле на 1000 километри оддалеченост од жариштето на вирусот. По нивното пристигнување ќе проценат дали има потреба да бидат под надзор.

Засега функционира термалната камера на скопскиот аеродром која ги проверува патниците од летовите од Истамбул и Дубаи, а според надлежнте ако има потреба ќе има надзор и на охридскиот аеордром а ќе делат информативни флаери и на граничните премини.
...
https://sitel.com.mk/somnitelnite-sluchai-od-makedonija-kje-se-testiraat-vo-nish-mz-nema-testovi-za-korona-virus" rel="nofollow - https://sitel.com.mk/somnitelnite-sluchai-od-makedonija-kje-se-testiraat-vo-nish-mz-nema-testovi-za-korona-virus
16.01.2020 - И кај нас ќе го откриваме новиот корона вирус, веќе набавуваме тестови, а го засилуваме и надзорот на акутните дишни инфекции ~ Љубица Балабан ~ https://plusinfo.mk/и-кај-нас-ќе-го-откриваме-новиот-корона/?utm_source=daily.mk&utm_medium=daily.mk" rel="nofollow - https://plusinfo.mk/и-кај-нас-ќе-го-откриваме-новиот-корона/Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 02.Март.2020 во 03:12

кога и во Кина ќе ти посведочи Доктор дека паметно е да не очајувате и на Бога да се надевате, тоа чинам би било опучно и за нашите Доктори да при големи склети јасно во согласност со Пацинетите да повикаат Православен Католички или Протестантски Свештеник или пак Исламски Оџа зависно кој им е достапен логично сите немаат ист аршин но можете индивидуално како Доктори да побарате својот Духовник исто да се помоли за вашите Пациенти и во Црква или Џамија ...... Ако Милостињата макар и мала Покрива Многу Гревови
ТОГАЈ МОЛЕТЕ СЕ ЗА СИРОМАШНИТЕ
Кога Господ Позволил Заради Наше Спасение Големи Искушенија ...


...
... Стави Се Во Опинците На Ескимот ...
... Гледајте Кога Милувате Низ Очи На Сиромашните ...
... Кога Колку Што Му Е Потребно!...


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 04.Март.2020 во 05:00

Колку Е Лицемерно На Други Да Им Кажуваш Што Да Чинат А ти Тоа Не Го Чиниш, бар не доволно, во случајот со Гладните, бидејќи не сведочам со Дела туку демагошки велам сум подвидел тоа е излезот, во Православие велиме прво стани ти потоа дај рака на Друг, бидејќи ако најнапред Молитвено себе не сте се ИСправиле како друг низ Молитва ќе Исправите!? но се одважив за да Посочам наједноставно Луѓе не очајувајте! знаејќи колку очајот е најопсана работа без разлика дали до него (како последна скала пред душепогубност) се стигнало низ континуриан страв или инстант паника во кои случаи капак Чоек се дрзнува други да суди или се однесува неодговорно (налик бегај одмене ти заразен или зар јас да одам да помагам некому ете бидејќи работа ми е Државна Служба па затвори се дома и остај никој нека нема услуга, онака нели очаен Чоек праи очајни работи, иако реално Не Секој Чоек бил најнапред свесен за ризиците кога се нафатил да биде во Служба на Народ-от), кога сетне велите лесно им било на тие во Администрација, а наместо ние за нив да се Молиме, нели онака себично на мала врата ќе се Помолиме за Гладните и оп нели нам да ни е осигуран мирот, Та Зато Еве И Јас Сум Се Одважил иако погрешно бидејќи ем тоа не е моја работа ем за тоа немам Благослов да говорам јавно вака како си говорам ... Проштевајте и Нека Не Ми Земат за зло Оние На Кои Тоа Им Е Работа бидејќи Народ може ќе си рече е’ вака треба, а нетреба бидејќи Секој Треба Да Си Ја Работи Својата Работа, за жал бидејќи со мене тоа не е случај па еве сега не за еден Општествен аспект туку за сите сум се фатил да диригирам што е корисно правилно или неопходно за да видиме Аир и Индивидуално и Колективно ...ПОУКА ОД ВИДЕОВО
START THINKING LIKE A GROUP
еве и руски абер кој незнам колку е точен
но информативно за да знае Чоек дека и тој е одговорен
сите да помогнеме и да не чекаме само на Надлежните
за да си чистиме не само Дома туку и на Работа
конечно да почнеме да ги цениме Хигиничарите ...

http://archive.is/I73PK#selection-7547.1-7547.96" rel="nofollow - https://aif.ru/health/life/s_novym_grippom_nemeckie_smi_soobshchili_ob_ocherednoy_ekzoticheskoy_bolezniкамо да имаше Институционални еФоруми еве во однос на ваквите ризици како и само низ континуирана јавна дебата помеѓу Eксперти Народ би воочил од прва рака Што е корисно правилно и неопходно да се превземе во вакви пандемиски околности, но бидејќи нема и да сака некој Доктор да се одважи да говори јавно да Информира бар Јавност што е што од она што се случува како не би паничел никој бидејќи Стрес-от дополнително ако не примарно ни го ремети Имунитет-от, тој некој Доктор сигурно ќе си рече АХ дали утре нема мене да ме земат за одговорен доколку нешто некој погрешно разбрал или било извадено од контекст низ ад-хок репортажи!? сетне, оние Медиуми кои станале општествен импакт-фактор нормално ќе речат дај да најдеме некој кој ќе говори за да не се крева паника во Народ, а за да секакви приучени или наивни факири пополнувајќи го инфо-вакумот имаат дрзок-негативен ефект / наместо Народ да го опуштат ако не да го осигураат со корисно Инфо како би се смирувал и да не се плаши за како Заедница да функционира на сите нивоа нормално, та ете ЈанкоБ е приморан да повика Нашинец од другде за да ги олабави колку толку сите свои Сограѓани ... но сигурно потоа ако и кога тоа така стане стандард, просто дотогашниот страв кај нашите Локални Експерти пополека ќе прејде во рамнодушност, налик ете поубо некој однадвор да не олабавува информативно за ние (и така сме малку па) на рајат да се фокусираме на својата работа експертски ... Точно, навистина зошто доколку некој може да помогне да не помогне, но кога тој некој бар Лекарска Комора го замолила сите ќе знаеме дека сите сме се согласиле зошто тоа е неопходно, бидејќи во спротивно кога ќе мора утре да се послуша стриктно во Итни Случаи општествена Поука од наши Доктори ние по навика ќе бараме трето четврто петто шесто седно осмо итн. мислење Та наместо итно да си послушаме своите експерти ќе закажеме/закасниме И оп сетне ошол муабетот терсене наопаку, Та дури и кога еве јас ваква нишка сум срочил како не-приучен ами неписмен за темава иако имајќи при рака аналитички пристап ем волја постојано да потенцирам ехехеј не сум јас ниту експерт ниту пак можам да речам моето е последно ето бидејќи вакум имало во инфо-просторот, просто од спунт јас некому сум станал инфо-фактор, Не Дај Боже, БАР да ме фатеше за уши Полиција и да речеше ајт (комшо бидејќи и сам си кажувам дека страначка ми е судбина) оди фино лепо ти кај Надлежни-те по Амин а за да сето ова што го пишуваш концентрирано во инфо-нишкава за Вируси не им биде на твојте Земјаци некаков проблем натака макар ти си имал најдобри намери! на што нормално бидејќи нема никаква стандардизација во однос медиумскиот простор еве во однос еФоруми-те јас ќе срипам ама како така видете вие Безбедњаци јас имам право на слобода на говор па уште и на сите страни ќе разгласам во каква диктатура живееме И на крај уште полошо, Но Камо знаејќи дека не сум до толку исклучив иако ќе морам да се пофалам дека на разговор сум бил ко што тоа нормал го чини еден Брат во Кина [ https://youtu.be/6zUEGusIsO0?t=180" rel="nofollow - 1 ] особено што дури и јас се плашам бар да не Му згрешам на БОГА а дефакто со самото тоа што се фаќам на туѓо оро и глумам играорец па дури и ороводец капак кој нема намера да го тера орото просто така веќе сум Го навредил БОГА со тоа што ја злоупотребувам Слободната Волја која ми е дадена како Дар Над Даровите во однос Слободата во исто време заборавајќи дека секоја Слобода сосебе носи и Одговорност, неретко пак јас правдајќи се бидејќи немајќи исклучивост и мешајќи дури и алтернативни диоптрии во анализите така веќе не сум Одогворен што ќе биде натака, иако кога постои многу магла заради одредена нестандардизираност еве во однос информирањето во Кризни Околности и колку истото е неопходно да е поопширно него регуларно Нормално се одважуваат Луѓе да превземат Подвиг поголем него вообичаено, за жал за што во мојот случај сега немам за тоа земено добиено воопшто побарано Благослов од никого, и ајде си информирал шерувајќи по фејкбук сакајќи да потсетиш што е приоритетна тема во даден момент, но затегнување еФорумски дадена Нишка за Вируси посекако некаде ќе ја утнам околу извичниците та наместо да релативизирам паника во Народ всушност сум распалил и поголема, Заради Што Би Ги Замолил Сите Надлежни Ве Молам Регулирајте Го Цел Овој Вакум Некако, ете можеби при порталите т.е. матичните веб страници на Институциите извадите еФоруми каде бар Дипломците и Магистрите па макар заминале Печалба би ги мотивирале експертски да го пополнат инфо вакумот низ меѓусебна јавна дебата на која без Лиценца нема да може никој да влета, А Потоа ако не Тогај Ќе Стигнеме И До Заеднички Видео Елаборации еве пример по урнекот на Пулмологот на MedCram кој ги информира своите па и туѓите Пациенти или Заинтересирани денеска во однос Респираторни Вирусни Заболувања и Белодробни Бактериолошки Инфекции, за кој Доктор ќе речам Сведочи дека Медицина-та Чини Се’ за оние Луѓе кои живејат во Светов опуштено (или неодговорно во однос Исхрана-та или пак Навики-те илити Несвесност за ризиците) да и во такви околности Живот им осигура и реосигура стандаризирано ... Верувам Тогаш Мнозина И Ќе Речат Слава Богу Ќе Волонтирам Знаејќи Дека Од Сите Нас Зависи Општеството [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=429&PID=113695#113695" rel="nofollow - 2 ][ https://www.youtube.com/watch?v=JvhsnLWMg8Q" rel="nofollow - 2 ] бар Службениците нема да се чувствуваат дека се заборавени [ https://www.youtube.com/watch?v=x1LNyMhREGg" rel="nofollow - 3 ] Мнозина Слава Богу Ќе Отидат И Онаму Каде Е Најнеопходно Преку Уницеф или Црвен Крст или Црвена Полумесечина Да Помагаат, но неретко на крај ние и на тие дома и на нив ќе заборавиме Да Им Благодариме бар и малку молитвено ако не поинаку ...во овој контекст би порачал Ве Молам Браќа и Сестри во Христа немојте да ги смутувате останатите да не земаат Вакцини бидејќи и сами си знаете дека ако и малку ви намали Благодат одма трчате по Доктори а конечно тоа и Господ го Благоволи за да разбереме дека и ние сме Луѓе а не нешто посебно, можеби ко во мојот случај мнозина ќе речат поубо би било кога наши Фармаколози би ги произведувале истите како б се осигурале дека вакцините се прочистени или пак не ни влетале експериментални, НО и сами знаете дека ако сте Воцрковени и отрoв да ви даде некој нема да ве распара, но за оние што не се да ги фрламе во смут немојте да се вакцинирате > а не сте ги зеле на Грб за нив да се молите > знаете и сами дека така на себе сте си го навлекле Гневот Божји просто бидејќи ем сте се мешале во туѓа работа ем тоа онака од ракав сте го чинеле, а дури и вака ко мене фокусирано и засебно да думате повторно дали за такво нешто сте добиле од својот Духовник или пак Заедница т.е. Црква или Ума Благослов за да тревожите! затоа и постојано повторувам низ нишките на форумов ВНИМАНИЕ јас сум не приучен ами неписмен!!! и повотрно тоа нема мнозина да одврати да ме читаат озбилно, НО бар ги упатувам еве за моиве думања треба да чуеме експертско мислење! реално денес Народ многу многу нема волја да ги моли Експерти да думаат и директно како свое мислење а не пак да анализираат туѓи на некој науршец, ама бар оставам голем простор сите што ме читаат да разберат дека уличар ко мене кој нема ниту Средно Образование завршено фокусирано туку од немајкаде му попуштале за да не стане во општество вишок по сите основи па исфрустриран потоа да си лечи гурабии малтретирајќи го истото, А Така Искрен посекако мнозина ќе речат евала ако овој неписмено-полуписмениов вака дума Што пак експерти, па логично не да чекаат тие да создадат услови за континуирана дебата Туку сам Народ ќе им ги обезбеди дали Невладино или пак Народно еве ко во случајот со Бурекџилница, но чинам за вакви кризни моменти убо би било да се одважат или некој да ги замоли Кабелски Оператои и АЕК да се путат експертски инфо-канаи каде Народ во континуитет би почул Експерти фокусирано да думаат на дадената тема, Бидејќи тие и немаат многу многу време по еФоруми да дебатираат или Блогови/Влогови да прават а не пак на Социјалки ко Фејкбук да влетуваат во цела таа широко дефукусирана улица да поставуваат знаци упатства и регулираат сообраќај, ИАКО навистина Мнозина Експерти во недостаток на соодветен простор тоа таму и го чинат!
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 05.Март.2020 во 02:02

летс гет хајенд смајл вокинг он Саншајн [ https://www.youtube.com/watch?v=pfRvo0ecv74" rel="nofollow - 1 ] возможно во Зима нели на Планина нал поубо на Село за да и јадењето биде арпаџик весело :) ето http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=762&PID=51224#51224" rel="nofollow - сум чул и порано но не су запамнал најубо дека Витамин Д рулз покрај Витамин Ц, незнам само кој редослед е поубав прво да се избања Чоек во Утринско Сонце па потоа да се напиет Свежа Лимонада, дал обратно, или топтан заедно ... кога немет убав ден в Скопје нормално Водно ЦрнаГора Китка се тамам сончеви доскоци и за циркулација бидејќи воспортивно детоксификацијата не е ни возможна та и ефектите помали од ВитД ако сте улежани ... А Камо Горе На Врв Планина да си Запоете одсрце Светли Стихои можеби на плејбек слушајќи https://www.youtube.com/playlist?list=PL22212EAEE94C3F1C" rel="nofollow - Живоносен Источник Молитвеник та да соберете и отпојќе Благодатна Заштита ...

аберов доаѓа од MedCram како превентива но укажувајќи на клиничката виа суплементи од аптека [ https://youtu.be/gmqgGwT6bw0?t=620" rel="nofollow - 1 ] што не дека не е токму, незнам, арно ама би бил исклучив кога не би чул и други Доктори што имаат да кажат на темава та еве еден издвоен цитат но одете на линкот за целосно да го читнете текстот ...
Цитирај Just One Pill Away by Bill Sardi

...

Most multivitamins provide no more than 400 IU (international units – a trivial 10 micrograms, or 1/100th of one milligram) of vitamin D, and the National Academy of Sciences says 2000 IU (50 micrograms) is the safe upper limit, with toxicity beginning around 10,000 IU (250 micrograms).

But Reinhold Vieth PhD, researcher at the University of Toronto, notes that blood levels don’t even measurably rise till 4000 IU (100 micrograms) is consumed and toxicity begins at 40,000 IU (1000 micrograms or 1 milligram) only after many weeks of use.

To demonstrate just how ridiculous the warnings of vitamin D overdose have been, a person standing in the summer sun for an hour at noontime in a Southern latitude (Arizona, Florida) in swim trunks would naturally produce about 10,000 IU (250 micrograms) of vitamin D through skin exposure. Sun poisoning from vitamin D overdose has never been reported. [Am J Clinical Nutrition 73 (2): 288-94, Feb 2001; Am J Clinical Nutrition 69(5): 842-56, May 1999]

Researchers recently stated that the Food & Nutrition Board’s 2000 IU (50 microgram) upper safe limit is not based on current evidence and that the absence of any toxicity in healthy adults at 10,000 IU (250 micrograms) should be supported as the completely safe upper daily limit. [American Journal Clinical Nutrition 85: 6-18, Jan. 2007]


...

The common cold

Dr. John Cannell MD, who captains the Vitamin D Council, recently authored a paper which shows the winter increase in colds and flu is attributed to low seasonal vitamin D levels. Dr. Cannell cites the earlier work of R. Edgar Hope-Simpson who first proposed that variations in exposure to solar radiation explains the seasonality of influenza epidemics. [Epidemiological Infection 134: 1129-40, Dec. 2006] Dr. Cannell even has a challenge for visitors to the Vitamin D Council website. He suggests high-dose vitamin D (50,000 IU – 1.25 milligrams) be consumed for 3 days at the first sign of a cold or the flu. So far, Dr. Cannell is receiving many reports of how quickly high-dose vitamin D overpowers the common cold (this writer tried high-dose vitamin D with the first sign of sniffles this winter, and the vitamin D therapy worked rapidly both times).

...

Sun, diet or pills?

It’s difficult for most people to get optimal amounts of vitamin D. The diet, at best, will only provide a few hundred units of vitamin D. Milk is fortified with synthetic vitamin D2, which is not nearly as potent as natural D3, which is used in most dietary supplements. A glass of milk provides only 100 IU (2.5 micrograms).

Fifteen minutes of sun exposure to 40-percent of the body is suggested daily for fair-skinned individuals, and more time for dark-skinned people. People with dark skin pigmentation simply don’t make as much vitamin D as Caucasians. A recent study conducted in a northern state (Michigan) found 50% of black mothers and 65% of their newborn infants were vitamin D deficient. [Clinical Pediatrics 46: 42-44, 2007] Even adults who receive adequate sun exposure have been found to be deficient in vitamin D. [Menopause Feb 6, 2007]

...
[ http://archive.is/Yg0Bp#selection-3099.0-3086.11" rel="nofollow - 1 ] http://forums.fingerlakes1.com/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1080141" rel="nofollow - http://forums.fingerlakes1.com/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1080141


https://www.medicaldaily.com/why-actual-sun-exposure-better-taking-vitamin-d-supplements-448732" rel="nofollow - https://www.medicaldaily.com/why-actual-sun-exposure-better-taking-vitamin-d-supplements-448732

https://www.shethepeople.tv/health/get-more-sunlight-eight-reason-why-sun-is-good-for-health" rel="nofollow - https://www.shethepeople.tv/health/get-more-sunlight-eight-reason-why-sun-is-good-for-health

https://www.vitamindsociety.org/press_release.php?id=61" rel="nofollow - https://www.vitamindsociety.org/press_release.php?id=61

https://www.youtube.com/user/VitaminDCouncil/videos" rel="nofollow - https://www.youtube.com/user/VitaminDCouncil/videos

https://www.dailymotion.com/video/x2mcjcz" rel="nofollow - Dr. John Cannell on vitamin D
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 06.Март.2020 во 01:22

ова горе колку може или не овердоуз со Витамин Д да закачите навистина не ми е познато, https://www.healthline.com/nutrition/vitamin-d2-vs-d3#section4" rel="nofollow - еве велат за Д3 кој е синтетизиран во кожата немет проблем , а колку Д2 и Д1 се терсене наопку немам абер ... КОНЕЧНО како основен имуно штитунг досега ги наведов Ц и Д витамините а недостасува и http://archive.is/rXk2J#selection-1105.14-1105.127" rel="nofollow - Витамин Е , налик природен ЦДЕ биоритам против вирусни времиња и околности ... токму Лимонада Сонце и Тиква му е мајката, бреј недостасува уште ко и во Битола и по останатите градои бурекџилниците да прават Тикварник (Зелник или Бурек со Тиква) можеби како зачин врз кори место сусам бидејќи Токоферол-от е најконцентриран во Семето [ https://www.researchgate.net/figure/Squalene-a-Tocopherol-and-b-g-Tocopherol-content-mg-100-g-of-selected-seeds-grains_tbl1_6242014" rel="nofollow - 1 ][ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17594521" rel="nofollow - 1 ][ https://www.allure.com/story/squalane-vs-squalene-skin-care-difference" rel="nofollow - 1 ] а може да поминете и со Ладно Цедено Семе од Тиква како Прелив или пак онака во Фишек да си полните мезе само прашање колку е денес во мода https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0889157518300206" rel="nofollow - да се грцика Семка , ајт бар оние пушачи кои имаат волја за да раскинат со старата навика па да си купат килограм два, единствено не ми беше познат аберов [ https://books.google.mk/books?id=BP-3c_CIhxEC&pg=PA52&lpg=PA52&dq=" rel="nofollow - 2 ] дека Витамин Е со некои супстанции не одел рака подрака докрај ... интересно колку што се сеќавам оваа ЦДЕ комбинација подмладува нормал ако не сте вифи озрачени постојано или пак не мора да сте од смог градски попарени во кој случај бар ќе ве држи избалансирани, а доколку сте на Село ова подмладува, од лично искуство приметив по кожата просто доби сјај се затегна и стана мазна сама по себе (и без да се мачкам со помади или бркам хеликс-комплекс полжавно-фармерски) а сигурно и со вирусите сум се разбрал инстант културно иако немав потреба ниту можност тоа даго проверам, знам само овците ми беа на број дури претежно дремел во четири ѕида а само од време на време неколку пати неделно вртев околијата со Точак ...
И иако https://myemail.constantcontact.com/Nutrient-Update.html?soid=1104906843819&aid=4MYyDNr-IBo" rel="nofollow - Витамини имет многу https://books.google.mk/books?id=PJpieIePsmUC&pg=PA117&dq=" rel="nofollow - ептен многу , сепак доколку не внимавате на хигиената веројатно бадијала би било да се давите во нив, обично прва работа која е превидена во домот или пак на рабоното место е Мувла а која со Боркс-от лесно ќе ја решите [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1780&PID=174207#174207" rel="nofollow - 1 ] но дали и колку сте свесни дека ја има во изобилство по вентилациони канали еркондишни или пак аспиратори [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=485&PID=229057#229057" rel="nofollow - 2 ] а бидејќи не им се замарате па брзо истата ви стигнует габично во бели дробои а сетне одете пуширајте организам дали да се бори со вируси или габични инфекции, еве MedCram Пулмологот за денеска посочува официјална листа на Дезинфекциски Средства во сАд [ https://www.youtube.com/watch?v=7YI2tOoVVpk&feature=youtu.be&t=102" rel="nofollow - 3 ][ https://www.epa.gov/sites/production/files/2020-03/documents/sars-cov-2-list_03-03-2020.pdf" rel="nofollow - 3 ][ https://www.ecowatch.com/epa-orders-hospital-disinfectant-removed-from-market-1881612161.html" rel="nofollow - 3 ][ https://www.youtube.com/watch?v=-r6yt7vkrPs" rel="nofollow - 3 ] кои ете не само со вируси туку и со многу други патогени би се справиле а конечно нормал како најефтина опција ете набројан е и Хидроген Пероксид-от ...
од овој аспект и можеби несвесно ама колатералка се многу Пациенти макар во контролирани услови биле лечени да претпоставиме тоа може да било причината за некои терсене експерименти со ХИВ Вакцини во Кенија некогаш [ https://web.archive.org/web/20100220012713/http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2591%3Akenya-trial-hiv-vaccine-leaves-46-infected&catid=1%3Alatest-news&Itemid=64&lang=en" rel="nofollow - 4 ] теоретски ако е габична инфекција ќе се констатира на аутопсија но што ако е само габичен склет кој го ослабнал имунитет и без да предизивика инфекција, ех да можеа по сите страни да имаат да имаат идеални контролни услови можеби на Брод ко некогаш [ http://archive.is/d3TOp#selection-1827.0-1835.93" rel="nofollow - 5 ] но немаат за ИнВиво Експерименти таква можност секаде, иако логично ко што пред неколку години имав думано видеоартовски доколку институтите и лабосите поттрунат заеднички напор наместо дефрагментирано ко до сега [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=142&PID=217566#217566" rel="nofollow - 6 ] та да очекуваме брзо Чаре не само за ХИВ туку и за секој Вирус, но ме чуди како и зошто за сите Вируси извадија стабилна Вакцина а за ХИВ неможат, дали навистина не упатува тоа дека станува збор дека HIV-от е лабараториска фора!? но фората ќе биде и поголема ако тоа аберот за Ковид19 на индијците и од ООН се потврди, еве веќе и некои кинези го тврдат истото, а во написов вели индијското истражување веќе е шутнато од веб, a вистината, хм може и како официјален факт ќе ја дознаеме некогаш, ко што и за хаарп ве (имаат праводобно) информира-ат(но) за каква ујдурма се работи!?

https://www.ccn.com/hiv-ebola-like-mutations-suggest-coronavirus-leaked-from-a-lab/" rel="nofollow - https://www.ccn.com/hiv-ebola-like-mutations-suggest-coronavirus-leaked-from-a-lab/

Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 07.Март.2020 во 07:44
забораив Лук-оина на сето онаа ЦДЕ мевлем-оина ќе стаи реосигурителен извичник! Но лет ми тејк ју даун вегетаријанци ту Киви Филдс коз дер ар мени витаминс енд минерал фор фри, https://spryliving.com/articles/fruits-highest-in-zinc/" rel="nofollow - па и Цинк арно ама ако мислите дека страно-купечкото е поарно отколку она домашното в ДојраноСтрумоГевгелиско тогај https://www.healthline.com/nutrition/clean-15#section12" rel="nofollow - внимавајте и на пестицидос успат, нели за тие да не ви http://www.pesticideinfo.org/DS.jsp?sk=6018" rel="nofollow - загрцнат фората антиоксидативна (иако не и единствено уникатна туку https://www.researchgate.net/figure/Relationship-between-total-phenolic-contents-mg-100g-FW-and-antioxidant-activities_tbl2_225301054" rel="nofollow - една од многуте слични ) која сте ја намерачиле за преку Свежа Исхрана да му ја сторите на денешниот Свет полн ризици по сите сокаци, иако за да го ресетирате спаниш-харлем-од-хемии логично е Да Си Се Преселите На Село а таму си затерате и http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=468&PID=176189#176189" rel="nofollow - овошна органик фарма но која ко полна убаини уште поубо би било да ја поделите бар 30% на подарок до некои Болни Дечиња кои се на престој во Клинички ...
е сега муабетов апансаз вовед за она што MedXram Пулмолого спремил ко абер за денеска во кој ја елаборира Патофизиологија-та на Ковид-19 а при крај во видеото потенцира дека низ истражувања сконтале како за овој вид вируси Цинкот покажуел надмоќ, што реално и да е така прашање е колку за овој нов подвид тоа исто е случај, особено ако се имаат во предвид како точни теориите предочени во минатиот пост дека вирусов има чудна вештачка спона со хив и ебола, сепак паметно Чоек да е свесен што може да чини за да се заштитува и не само внесувајќи природно Цинк [ http://archive.is/Gr3iQ" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/EPHCx#selection-885.0-888.0" rel="nofollow - 1 ][ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2702361/" rel="nofollow - 1 ] бидејќи ко природен организмот не го препознава како страно тело, туку може да поднаучи дека има симбионт чинам налик Цинк+Селен [ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15265038" rel="nofollow - 1 ] слично ко што и Калциумот е најделотворен кога е врзан за Магнезиум [ https://www.youtube.com/watch?v=5guQwhRhV60" rel="nofollow - ][ http://www.wisegeek.com/what-are-the-different-types-of-calcium-and-magnesium-supplements.htm" rel="nofollow - ][ https://www.youtube.com/watch?v=gEYEngrauCo" rel="nofollow - ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=21202&KW=%EC%E0%E3%ED%E5%E7%E8%F3%EC&PID=3151883#3151883" rel="nofollow - ][ https://www.youtube.com/watch?v=fwWwJFf58o4" rel="nofollow - ][ https://www.couplesmassageorangecounty.com/2010/10/13/calciumlactateformusclepain/" rel="nofollow - ][ https://www.youtube.com/watch?v=_Y2c8iHrJoI" rel="nofollow - ][ https://web.archive.org/web/20200307064800/https://www.medicalnewstoday.com/releases/163169" rel="nofollow - ] присетете се на MedCram аберот постиран понапред за спијањето и овој од 5-тава фуснота

https://journals.plos.org/plospathogens/article?id=10.1371/journal.ppat.1001176" rel="nofollow - https://journals.plos.org/plospathogens/article?id=10.1371/journal.ppat.1001176не заборавајте овердоуз ко што вели докторо е исто проблем и со Цинк-о

https://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=228691" rel="nofollow - https://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=228691
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 08.Март.2020 во 23:53

дека сум истражувал, не сум, дека некако интуитивно знам, не знам, но очигледно Селен-от е супер-антивирал-минерал, бар така велат, уште одма доктори го препорачуваат како превентива [ http://archive.is/d17Fk#selection-961.0-963.388" rel="nofollow - 1 ][ https://www.lifeextension.com/magazine/2012/ss/selenium-protect-against-cancer" rel="nofollow - 1 ][ https://web.archive.org/web/20111125101334/https://undeerc.org/fish/pdfs/Selenium-Mercury.pdf" rel="nofollow - 1 ] но минерал кој повторно како и сите други доколку се внесува како концентрат праи проблеми [ http://archive.is/d17Fk#selection-961.0-963.388" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/tUxSb#selection-1497.0-1585.82" rel="nofollow - 1 ][ https://www.slideshare.net/vodkarosee/selenium-in-health-and-nutrition" rel="nofollow - 1 ] сепак поткрепа зошто селенот би бил исто толку корисен ко и цинкот во борба со вирусите ќе најдете во научните студии за ХИВ вирусот [ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1279168/" rel="nofollow - 2 ] односно борбата со повеќе склет РНА вируси [ http://www.fortbildung.usz.ch/pdf/fb-programme_alte-versionen/ws04-05/taylor-seminar_20-12-2004.pdf" rel="nofollow - 3 ][ https://web.archive.org/web/20200308185317/http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:3XTTgLg7E_8J:www.fortbildung.usz.ch/pdf/fb-programme_alte-versionen/ws04-05/taylor-seminar_20-12-2004.pdf+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=mk&client=opera" rel="nofollow - 3 ] та логично веројатно зато и многу доктори го препорачуваат < чек дис аут > This is why AIDS patients can “suppress” or stop the production of “HIV” by taking Selenium and other pro-methylating micronutrients [ https://liamscheff.com/2010/05/an-onoff-switch-for-retroviruses-can-it-be-that-simple/" rel="nofollow - 4 ][ http://archive.is/hjgiz#selection-485.0-489.42" rel="nofollow - 4 ]

туку, Рипит но проширен, од последниот пасус во минатиот пост >>> кркајте т.е. внесувајте природно Селен [ https://www.myfooddata.com/articles/foods-high-in-selenium.php" rel="nofollow - 5 ] а имајте предвид дека > Selenium is a cofactor for glutathione metabolism; glutathione is essential for sulfation [ https://web.archive.org/web/20131101103138/https://www.thorne.com/media/pdfs/DetoxBooklet_07_11.pdf" rel="nofollow - 5 ] т.е. Суруткa Рулз бидејќи го крева нивото на Глутамин [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=%E3%EB%F3%F2%E0&PID=3152906#3152906" rel="nofollow - 5 ] но којзнае може ќе ви извадат и за ова ван-пил-сурат-солушн, а дали фармацијата ќе има аир од тоа незнам, логично помалку пациенти помалку профит та сигурно тие би подремале троа, Иако и сега ваквите микронутритиенти ги имате скоцкано во некаква форма како Додaтоци во исхраната, но за кои пошироката популација нема ни средства ни волја да им се замара, а и да има прашање е какви ефекти имаат, неретко и ко http://www.chemistryexplained.com/elements/P-T/Selenium.html" rel="nofollow - вештачки синтетизирани [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1730&PID=135561#135561" rel="nofollow - 6 ]

https://www.researchgate.net/figure/Physiological-effects-of-selenium-Selenium-is-known-for-its-antioxidant-antimutagenic_fig1_320562084" rel="nofollow - (абер кој не ми е познат) дека проблемите не ни се од генетска ами фастфуд природа [ https://www.youtube.com/watch?v=rtVdFlfLyh8" rel="nofollow - 1 ] кој интересно има и свое спунт-радиошоу [ https://www.youtube.com/channel/UCGN0SChvSOA2NXYNG1BmObA/videos" rel="nofollow - 2 ][ https://www.youtube.com/watch?v=BjELbwLO1ig" rel="nofollow - 2 ] Ех Уште Да Беше Некомерцијален http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=468&PID=126020#126020" rel="nofollow - Фитотерапевт та да понудеше Билни Иљачи и Здрава Исхрана од срце а не фиока ... на https://youtu.be/nkm4cdMICXk?t=1279" rel="nofollow - овој абер пак за ковид-19 во 35-тата минута стигнува кратко и да ги оправда Вит.Мин. концентратите како незаменливи и неопходни, за што ќе речам зависно од метаболизмот, ако е спортски тогај топ, во спротивно ризикувате бидејќи вашиот успорен метaболизам може - да ги искористи - да ги исфрли - или пак да се затруете од нив, заради што најпаметно ет да ги пиете под контрола на Лекар и https://www.i-screen.com.au/tests/nutrition-blood-test" rel="nofollow - редовен скрининг ... бреј Чоекот имал и https://www.supralife.org/category/pure.html" rel="nofollow - , и ок да речеме со него би сотреле патогени на лицето, но шчо праиме ако отворите Уста Очи Уши ...
Постирано од: емил
Датум на внесување: 09.Март.2020 во 11:02
Пијте ракија и јадете лук и немајте гајле

-------------


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 10.Март.2020 во 02:05

кажи им го тоа на таксистите :) но бар ко во Кина да им кажеше некој стајте си најлон в среде [ https://www.youtube.com/watch?v=JTVlfK8tJVY" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=YQXJJhf_goM" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=AlbGoxVjDlc&t=156" rel="nofollow - 1 ] а не пак да им субвенционираше дезинфекциски средства за внатре и надвор ... него дакт-лента поубо и подолго би држела место изолир [ https://marketkonekt.com/macedonia/construction-real-estate/multifunctional-materials/gafer-lenta/qug.htm" rel="nofollow - 2 ][ https://en.wikipedia.org/wiki/Duct_tape#Duct_tape_alert" rel="nofollow - 2 ] ... мислам ако во Италија е пржавка работа колку и' да е пренапумпана медиумската параноја треба бар надлежните попредострожни да бидат И да предупредат не скиткајте Без Наутро и Навечер Да Се Помолите ... може ќе речат надлежните ама Луѓе работата не е стигната ни до епидемија а не пак пандемија бидејќи за такви тревоги треба 5% од популацијата да е зафатена, но чим и Доктори ја карактеризираат како пандемија зар треба да се чека на експертски праг за да внимаваме [ https://www.youtube.com/watch?v=-h_MWGPOyOE" rel="nofollow - 3 ] но кои превозници попрво, а што со инфектолозите, кого попрво да изолираме!? што вели докторов ни во сАд не се спремни технички во однос собите за изолација [ https://youtu.be/612h8klBrAg?t=207" rel="nofollow - 3 ] мислам убо е да не се крева паника но соочете се како возрасни со ризиците а не под тепих да ги туркате, во овој случај неопходна е Поука за Превентива за сите Јавни Службеници па и некој државен денар плус за Свежо Исцедена Лимонада да ги чека на работа или уште поарно на гладно дома да се освежат пред да излезат, мислам не е до 3кг Лимон во месецот што ќе треба да ги потрошат, за некои и тоа е проблем, Но треба навика пред се’ а за неа може е неопходен и некој челенџ тренд ...

но дали Лимонада или ВитЦ имате абер на првата страна http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31605&KW=%F6%E8%F2%F0&PID=3153265#3153265" rel="nofollow - за Цитра таа да свири ти да пееш, а имате и во 6-тата фуснота од минтиот пост фино видео од bbc-horizon The Truth About Vitamins [ https://www.dailymotion.com/video/x7p38p0" rel="nofollow - 1 ][ http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3662200.stm" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1730&PID=135561#135561" rel="nofollow - 1 ] во кој убо се наведува дека големи дози Вит.Ц нема да спречат да закачите вирусов или грипот, туку ќе речам накнадно можат да помогнат доколку се појават Инфекции на дишните патишта ко Пневмонија, но Лимон-от преку Цитричната Киселина има антиоксидативен момент без замена ко што анализирам во линкот за Цитра во пасусов, капак пак ако не ви се пие Лимонада а ви се лапаат и мултивитамини поубо изгледајте го документарецов ќе се изненадите колку е забеган муабетот со суплементите кога како туце стегнати во еден ап си ги пијате, односно оние витамини кои се растворливи во масло ако ви се наталожат во тело бидејќи неможете да ги исфрлите како растворливите во вода т.е. ги испотите или изуринирате наместо аир ќе предизвикаат голем склет од кој побрзо ќе си затруете организам а потоа и еден куп болести да си навлечете, што велам погоре внимавајте особено доколку сте Улежани во кој случај повторно ќе напоменам под надзор на Нутриционист ако не Лекар да затерате мултивитамински, конечно прво направете крвна слика каде ви се јавува авитаминоза а дури потоа терајте со внес на концетрат витамините! Јајте Свежо Овошје и Зеленчук, не се глупирајте [ http://archive.is/gduFm#selection-3335.142-3335.186" rel="nofollow - 2 ][ http://archive.is/iiOGK#selection-1325.0-1325.278" rel="nofollow - 2 ][ http://archive.is/ZX7mf#selection-1905.1-1905.237" rel="nofollow - 2 ] ко билдери да сте со то милиграм-илјадарките [ http://heart-disease.emedtv.com/vitamin-c/vitamin-c-overdose.html" rel="nofollow - 2 ][ https://web.archive.org/web/20000920025557/https://medicinalfoodnews.com/vol04/issue3/toxicity.htm" rel="nofollow - 2 ][ https://medlineplus.gov/vitamins.html" rel="nofollow - 2 ][ https://www.webmd.com/diet/guide/effects-of-taking-too-many-vitamins#1" rel="nofollow - 2 ][ http://www.supplecity.com/articles/multivitamin.htm" rel="nofollow - 2 ] ... а за во готвењето да сочувате што повеќе Антиоксиданси најубо е храната да ја приготвувате на Пареа [ https://web.archive.org/web/20130406042416/http://healthland.time.com/2013/02/01/the-healthiest-cooking-methods-explained/" rel="nofollow - 3 ][ https://www.healthyoptions.com.ph/newsdigest/health-manual-for-all-ages/5-reasons-why-steamed-food-is-the-healthiest" rel="nofollow - 3 ][ https://sciencenorway.no/food--nutrition-forskningno-norway/why-you-should-steam-your-veggies/1430207" rel="nofollow - 3 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3031&PID=211023#211023" rel="nofollow - 3 ] читнете ги то болдираните фусои ... и ајт ВитЦ. не сте земале илјадарки туку стотки, па и некако, ете освежует ако сте анемични, иако во тој случај треба да си проверите и железото, но со Вит.Е (токоферолот) и Вит.А (каротенот) да се дуете хм внимавајте со тој пмет кај ќе стигнете , поубо Тиква и Тикварници да јадите секој ден него да голтате то вит.апоите , бреј сте пробале ли тоа тенкиот битолски Бурек со Тиква (35 ден. четврт) чинам ќе плачете од сластење ... туку еве Витамински Абер и од др.Мајк од 3-тите фусноти во првиот пасус од постов ... сепак јас би препорачал поубо редовно скиткајте на Сонце отколку да лапате Таблети нели за да не се загрцнете ако таблетот е поголем него вообичаено :)

Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 12.Март.2020 во 10:04

https://www.youtube.com/watch?v=2uU4Scbxwpc" rel="nofollow - Цитра , https://www.youtube.com/watch?v=WFmFmKCl7wo" rel="nofollow - Женг , https://www.youtube.com/watch?v=4fYX2vQJfPo" rel="nofollow - Канун .... но бадијла музиките ако ви е ден недела месец година ко да сте на факир постела кауч столица, она и малку стрес е многу стрес а не пак паранои да ве дрмаат, за што обично најлезет Иљач за Чоек да е Ослободен Ограден и Осигуран е својта Надеж да ја има потпрено во раце на Бога дури и не бил Воцрковен но бар имате при рака http://preminportal.mk/polezno-i-potrebno/20552-kanon-za-bolni" rel="nofollow - Канон За Болен , во спротивно и малку колено да врти почна да падавичари, мислам не дека не треба да е внимателен ама да припаѓа во трансоите зошто имало корони красти илли крастаици со кого да сади - тоа е баш смешно од страна видено - бар за оние кои им е јасно колку е часо - и дека штом се на овој свет дојсени исто ко да се зајсени бидејќи тука се за да сочекаат возот за угоре или удоле т.е. знаат дека секој миг можат да бидат повикани од кондуктеро, а нели има такви кои си резезрвирале карта или други кои ја загинале https://www.youtube.com/watch?v=AMjdBN1YHCA" rel="nofollow - а и онакви кои се забораиле со памето па си велат на крај абе остај имам уште 5 минути до работа а потоа и ка’фана и таканатака Аха може ут некој стрипуван таимлаин /// за жал мнозина стрес ги дрма и кога немора, а така живеејќи во стравои бидејќи немале минути одвишок или пак не си спастриле топтан куферите за на пат ... нели мнозина за жал мораат бидејќи насобрале многу гајлиња за чување, бреј велат најтешко им било на оние кои многу имаат било вкусои џебои или акали, и’ вистина кому цело тоа азно од страсти да му го остават, бреееееј на поклон да ти го дава некој да не го прифаќаш, з’ш дофатеното може многу да ти отфати, а како, Хирхируку ќе ви каже, Тежок Чоек Потешко Се Смее му виснале многу работи наглава та имал и само 50кг насебе по алишта влече 2/3 тона задсебе по улица сетне кога ќе се растовари некаде оди ти насмеј го, си викаш https://www.youtube.com/watch?v=zz8lzJuxW84" rel="nofollow - Тури Мајко Тури Му ќе олабаи хм точно ако туреното веќе не му е истурено од сите бочви па за да се окези не му требааат трансформато бочви пола саат Вино пола Ракија посетне за пау казан пиво на ферментација ...http://babinlek.com/sirutka-blokira-stres-regenerira-tsrni-drob-topi-masti/" rel="nofollow - http://babinlek.com/sirutka-blokira-stres-regenerira-tsrni-drob-topi-masti/


ако не сте по Молитвата како со Радост во Срцата би се Смирувале, би препорачал извегнувајте Натурени Опуштања бидејќи така единствено што дезинфицирате е своето Спасение з’ш велат алкохол најтешко бива оставен штом ви влезе под кожа, дури и на Жена ќе и избегате ама на чашката чоканчето бардачето буренцето казанчето и се’ по ред се до лозјето, хм каде, [URL]та макар само на прво ниво сте се изврзале [ https://web.archive.org/web/20140712074329/https://www.mkd.mk/wp-content/uploads/2013/02/rakija.jpg" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/Forum/forum_posts.asp?TID=373&PID=146236#146236" rel="nofollow - 1 ] Но исто и цигарите се склет за оставање, та макар и неопходен МрМр-Витамин ви станале за да се Смејате, иако поубо е бар ако веќе пушите од тоа да имате некаква привремена Насмевка на лицето, јасно ако Иљачо е Природен, а најубо ако место пушење џоинт луле бонг наргиле, марихуаната си ја спремите ко М.Зарзават за в Зелник, М.Прелив за Салата или пак М.Медоина за во Милибродои ... за жал мнозина немаат време за да бираат од убо поубо ресетирање стресои туку дај што даш што е прирака, а така неретко тераат со хемија од првата Аптека и тоа ретко во форма на концентрирано канабисово масло зошто е скапо ем не се хронично болни за со што поприродни концентрати да се смируваат, туку тераат Дизи Лекси Хели Прази Анси Морфи по тоа ксилофоничните скали на модерно 4-вол опуштање, мислам ок нивна работа на корпо-фармациите како ви вадат од ракав решенија, но дс Живеете во Земја во која Природен Мрмр вади од убаи поубаи Насмевки а вие да си товарите глаите со хемии од кузнај чии подруми макар биле и сертифицирани тоа е жално! Многу Жално Жалосно!!!

https://www.youtube.com/watch?v=F8cXSqB5j0M" rel="nofollow - DONT PANIC

Originally posted by <font color='#0000FF'>http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2056&KW=stres&PID=178194#178194 rel=nofollow</font> - <u>+Protagorist</u> http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2056&KW=stres&PID=178194#178194 rel=nofollow - +Protagorist напиша:

]
da go pozdravam amerov preku ushte eden negov vlog, a koj bi pomognal sekomu da si izlechi umorot no i depresijata, a so toa i emociite da gi osigura vo denot! odnosno aber za potreba od pravilno spienje, iako bez pravilno (svesno) dishenje od vreme na vreme samoto pravilno spienje ne e mnogu od korist - odnosno osven top cirkulacija ova (pravilnoto dlaboka svesno meditativno dishnje) osiguruva i regulacija na kortizolot, ta moze umorot kje si tera i ponataka kaj nenaspan no bar opushteno bez stres

definitivno ne e lesno chovek da si vrati ritamot na spienje, osobeno ne ako ne mora ili dreme navecher pred televizor, za ova chare kako i kaj zavisnostite reshenie e adaptibilnost pr. prigushete svetloto pred spienje kako bi se naterale na pospanost [ https://www.youtube.com/watch?v=Iw5r6gPLOU0&t=6m8s" rel="nofollow - 1 ] no za seto ova treba svesnost deka e izmesten ritamot i jasno motivacijata istiot da se vrati vo normala, motivacija koja moze da bide ko volja za zdrav zivot, voopshto nadminuvanje na mentalniot sklop od strav i mrza za aktiven zivot (brak, sport, humanost itn.)
ta na vreme legnuvajte i na vreme stanuvajte, shto porano toa podobro, a kako bi se odrzal cirkadichniot ritam [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=903&PID=109528#109528" rel="nofollow - 2 ][ http://sr.wikipedia.org/wiki/Циркадијални_ритам" rel="nofollow - 3 ] a so toa duri go osiguruvate teloto i protiv kancer t.e. za regulacija na onkoloshkiot mehanizam https://web.archive.org/web/20140815031922/http://www.ameerrosic.com/is-using-melatonin-for-sleep-dangerous-biohacking-your-sleep/?hvid=3UXNxg" rel="nofollow - 15ta min od intervjuto na linkovhttps://www.unifr.ch/biochem/assets/files/albrecht/publications/Albrecht2013.pdf" rel="nofollow - https://www.unifr.ch/biochem/assets/files/albrecht/publications/Albrecht2013.pdf


Morning-evening typology n. An arbitrary classification of organisms into morning types, evening types, and intermediary types according to their usual phase of entrainment under a light-dark cycle. [ http://www.circadian.org/dictionary.html#N102" rel="nofollow - 1 ]

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23834706" rel="nofollow - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23834706eden kuriozitet, velat kaj mladite i decata ovoj ritam deka e neshto po izmesten odnosno prirodno tro pokasno se legnuva i prirodno tro pokasno se stanuva, i bez televizija i bez zabava posredi [ https://www.youtube.com/watch?v=0t3R9WqEm4M" rel="nofollow - 1 ]

kortizol muabetov bi go zaokruzil so edna duma nalik dobrite naviki dolgorochno dobro se odrazuvaat po choveka, blaze si mu na onoj koj e svesen za ova, ostanatite neka se nadevaat na sluchaen energetski ili ekonomski kurshlus kako bi pochnale brzo da praktikuvaat pravilen bioritam, ili ushte podobro toj da gi ispraktikuva niv :) no za se treba vreme a i rezultatite ne se instant pozhnejani
Цитирај
efficiency must be like
happiness
, which someone
once said "cannot be
achieved in less than a
complete lifetime." That
sage meant, I think, that
contentment isn't the result
of a few isolated events, but
is — instead — the
interweaving of the rhythms
and events that make up a
person's entire life.


20+1 пост за влез - http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2056&KW=stres&PID=145239#145239" rel="nofollow - http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2056&KW=stres&PID=145239#145239

Музикотерапија

20+1 пост за влез - http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2056&KW=stres&PID=158964#158964" rel="nofollow - http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2056&KW=stres&PID=158964#158964


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 12.Март.2020 во 17:44


...ете не жалете туку низ Песна маката и неизвеснота амортизирајте ги ... што Посветли песни толку Поубо [ http://archive.is/1ANSt#selection-923.293-923.427" rel="nofollow - 1 ] особено ако имате дисаѓи полни стравои од короната и нејзините нусефекти како можна светска економска не рецесија ами стагнација, Е за ова веќе треба да паничите бидејќи ковид-19 некаде Април почетокот на Мај како појава ќе чкордепса заради Сончеви Денои и мноштво Витамин Д на Слобода, а ете конечно подобро е да Сте искулирани додека тој дрма како полесно би го прележале, НО економските ризици хм мое мислење е занив имајте постојано оправдани стравои [ https://www.youtube.com/watch?v=5x1LtPxcNAI" rel="nofollow - 2 ] иако повторно не и паранои, но лесно е од моја позиција што говорам а на две страни и мајчина и таткова дедоина на Село сум си спремил какво такво скровиште да во случај чкордепса економија да имаат моите Ближни кај да поткопнат Нива насадат Лук Компир Зеленила ... вистина стравот како емоционален механизам во ваков случај ко неопходен Бекап налик рурално скровиште може да биде супер релативизиран, прашање е дали Чоек ќе има простор и време до Село да се однесе, мислам што доколку здрма тешка болест или пак некој ти окупирал к’шчата насело итн. сепак Во Однос Екологијата ваквиот моментум може да биде Кул најава за иден ако не скорешен Аграријанизам [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31595" rel="nofollow - 3 ] што вели Амер во вторио фус ембрејс’д’винд’оф’чеинџ но не оној nwo-градскио туку фридом-селскио ...

... а она што в град максимум што може да го дочекате тогаш а како би ве намамиле за в град да дремете се теслини закрпи против болести наместо вакцини или хемии [ http://babinlek.com/najsilnoto-oruzhje-na-tesla-protiv-gripot/" rel="nofollow - 4 ] но вие речете им ние си тераме и потака програмирајќи си водата со Ологосени Молитви иако имаме и посебни Исон вајбои но не се чаламиме ниту некого уценуваме дека може или мора Душа Да Си Спасува слободна волја иако на сите им е Посведочено дека поубо е И еден Ден Со Христа Во Црква него илјада во палати на земните заборави, Блазе Им На Оние На Кои Божјиот Храм Им Омилел, а ако знаеме дека најнапред тоа е Секое Човечко Тело Како Храм На Светиот Дух логично така истото ќе го полниме со Миомириси на Христијански Мелодии Поуки Знаења за кога дојде ден и во Црковниот Храм со Сите Браќа и Сестри Да Заедничариме За Радост Да ПоТече Од Сите Срца Ко Дожд во пустината најчесто градско-емоционална но и индустриско-ненаситната итн. Просто Така Најлесно Се Обновува не само Народ туку и сета Околина та не војни и корони астероиди се запираат Бидејќи Господ Даде Господ Зема а кому му е дадено многу ако не е Благодарен и пак си бара преку Леб погача нему и отпојќе ќе му се одземе ... А Колку Малку Треба За Да Среќно Го Живееме Овој Живот Во Полнота та и со малку да сме Радосни ...водата Вака можете На и За Арно да ја Освежувате т.е. оправате кристалната решетка [ https://www.youtube.com/playlist?list=PLOKphKLMPFvlRDryhCqtW8jZhLug30jfX" rel="nofollow - 5 ] едноставно [ http://archive.is/gsCLw#selection-3405.502-3405.654" rel="nofollow - 5 ] ритмички хармонично скаларно :) [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1719&PID=135405#135405" rel="nofollow - 5 ] а можете и да ја растурате со паранои склети сеири суети агитпроп-подлост и агитпроп-чалам онака на фејкбук его да се виори по сите страни и на сите меѓи, Каде Со Тој Памет само Незнам, радувајте се што со коронава сме предупредени дека треба да се прибереме!!! Бог Да Им Е Напомош на Болните и Да Ги Помилува Упокоените ...Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 13.Март.2020 во 18:00

http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3031&KW=gaba&PID=216859#216859" rel="nofollow - значи и Сурутка кога давате/земате неопходна е свест од каде е. каква е, колку е неопходна и кому му се сака да ја прими во која форма, мислам за Татко ми авторитет е само Доктор та бадијала јас и по цел Ден да верглам немој ова немој она и не дека не би послушал но не мене, затоа и неопходно е да постои Нутриционист при секоја Клиника и Поликлиника ако не една Нутри Државна Клиника та да им се срочуе освен привремени хемија рецепти воедно и долгорочни природни менија за Исхрана, бреј може по цел западен свет ова да е Пракса (bbc horizon vitamin доку. погоре) а кај нас нели ќе чекаме за следниот живот можеби, а така и за музиката, иако ова не е стандардизирано поозбилно на Запад попрво на Исток, камо да можеа да имаат по болничките соби некаква подобна атмосфера за соодветна музика на што би работел Музикотерапевт како би го погодил соодносот на цвеќињата и звуците во собата т.е. како пациентот полесно и побрзо холистички би се дооправал покрај цела останата медицинска нега ... а декa Господ помога на разни начини тоа на оние кои се Воцрковени им е повеќе од јасно, та и преку фармацијата, мислам како поинаку да им се помогне на оние кои сета Надеж си ја потпреле на медицината, конечно секогаш имало потреба од Еким бидејќи нам ни се брза одма да ги поправаме работи заборавајќи дека Господ допушта да страдаме како би се свестиле дека треба Угоре а не удоле да се фокусираме додека сме Живи сеуште, разликата е што денешните Лекари за разлика од екимите некогаш се врзани за дадена стандардизација, што не дека како процес е терсене напротив регулацијата во секој еден домен е неопходна за да се брка http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=469" rel="nofollow - Добра Пракса , иако денес во однос фармацијата И низ трјаел&ерор банкорп-интереси та неретко дури и кога нусефектите од некој Лек се сведени на минимум Оверпил е некаков рецепр-ќорсокак бидејќи на Лекаро му се врзани раце озбилно од Фондот та да земе да внимава како некој Лек индивидуално на секој Пациент му се одразува во однос неговиот биоритам лајфстаил и терсене навики, мислите за контролна група фармациските компании земаат различни старосни групи, ноу, штом младите минале +18 тие се третираат ко Возрасни иако дефакто заради континуал лрнинг процесот мнозина дури и на факс живејат тинејџерски односно хормоналниот баланс не префрлил понатака, мислам циркадиалниот циклус да е пореметен па ете бек-ту-тинејџерлук, а потоа удрија ли некако болни муабети а им препишал некој на факултетлии тешки хемии доволно и диазепам а не пак безпроблем директно или од спунт да си стигаат до него, И Ето Га проблем вери биг бензо проблем http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3031&KW=gaba&PID=216859#216859" rel="nofollow - значи и Сурутка кога давате/земате неопходна е свест од каде е. каква е, колку е неопходна и кому му се сака да ја прими во која форма, мислам за Татко ми авторитет е само Доктор та бадијала јас и по цел Ден да верглам немој ова немој она и не дека не би послушал но не мене, затоа и неопходно е да постои Нутриционист при секоја Клиника и Поликлиника ако не една Нутри Државна Клиника та да им се срочуе освен привремени хемија рецепти воедно и долгорочни природни менија за Исхрана, бреј може по цел западен свет ова да е Пракса (bbc horizon vitamin доку. погоре) а кај нас нели ќе чекаме за следниот живот можеби, а така и за музиката, иако ова не е стандардизирано поозбилно на Запад попрво на Исток, камо да можеа да имаат по болничките соби некаква подобна атмосфера за соодветна музика на што би работел Музикотерапевт како би го погодил соодносот на цвеќињата и звуците во собата т.е. како пациентот полесно и побрзо холистички би се дооправал покрај цела останата медицинска нега ... а декa Господ помога на разни начини тоа на оние кои се Воцрковени им е повеќе од јасно, та и преку фармацијата, мислам како поинаку да им се помогне на оние кои сета Надеж си ја потпреле на медицината, конечно секогаш имало потреба од Еким бидејќи нам ни се брза одма да ги поправаме работи заборавајќи дека Господ допушта да страдаме како би се свестиле дека треба Угоре а не удоле да се фокусираме додека сме Живи сеуште, разликата е што денешните Лекари за разлика од екимите некогаш се врзани за дадена стандардизација, што не дека како процес е терсене напротив регулацијата во секој еден домен е неопходна за да се брка http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=469" rel="nofollow - Добра Пракса , иако денес во однос фармацијата И низ трјаел&ерор банкорп-интереси, та неретко дури и кога нусефектите од некој Лек се сведени на минимум https://www.youtube.com/watch?v=5722_XclQkY" rel="nofollow - Оверпил е некаков рецепр-ќорсокак бидејќи на Лекаро му се врзани раце озбилно од Фондот та да земе да внимава како некој Лек индивидуално на секој Пациент му се одразува во однос неговиот биоритам лајфстаил и терсене навики, мислите за контролна група фармациските компании земаат различни старосни групи, ноу, штом младите минале +18 тие се третираат ко Возрасни иако дефакто заради континуал лрнинг процесот мнозина дури и на факс живејат тинејџерски односно хормоналниот баланс не префрлил понатака, мислам циркадиалниот циклус да е пореметен па ете бек-ту-тинејџерлук, а потоа удрија ли некако болни муабети а им препишал некој на факултетлии сепак тешки хемии доволно и диазепам а не пак беспроблем директно или од спунт да си стигаат до него, И Ето Га проблем вери биг бензо проблем [ https://en.wikipedia.org/wiki/Benzodiazepine#Paradoxical_effects" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/GZE5b#selection-1433.0-1433.62" rel="nofollow - 1/url - - [ https://www.drugs.com/article/benzodiazepines.html#mechanism" rel="nofollow - 1 ][ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4863311/" rel="nofollow - 1 ] но еве во последниов фус абер дека немора на некоја системска потреба, во случајов смирување народен стрес, по дифолт и кога заб ќе ве здоболи да ви е понудена на прва хеимска закрпа, но стандризација е таква да немајќи ни маргинален Фитотерпевски пристап денешната медицина нема друго него да ви даде биг-фарма-рецепт, претежно како да си похувате мозок бидејќи нели битно е да се накркате а не во корен да ја излечите болест нормал бидејќи за такво нешто најчесто е неопходно промена на Животниот Стил неретко од закиселен фаст-фуд гетоизиран во урбаната џунгла неидиличен штимунг кон идиличен рурален органик соживот, но со кого кога на Село денес освен изворни-хардкорци никој друг немет, или пак и в Село станало тренд да се тера градски бидејќи само неколку раце неможат идиличен Живот да сејат жнејат и преработуваат ... од друга страна исто голем проблем е што Фитотерапијата (лечењето со билки) е оставена во вакум сама да се саморегулира, без никакви гаранции дека биљарот и билките се топтан од токму потокму, утрово фатив интересна инжињерска емисија од која може да се извлече супер заклучок дека и во смешно воочливи работи https://www.autoevolution.com/news/france-s-20-billion-trains-dont-fit-in-the-station-platforms-81638.html" rel="nofollow - систем може да закаже , а не пак биљари да нема кој да ги испрва ниту едукативно ниту експериментално ниту пак системски иако еве јас сметам природниот пристап на лекување има поздрав синергиски ефект него вештачкиот фармациски, што ќе речат и самите Трезни научници [ https://www.youtube.com/watch?v=xMt-PB4AVxs" rel="nofollow - 2 ][ https://www.youtube.com/watch?v=Du-GP6dOVnY" rel="nofollow - 2 ][ https://www.youtube.com/watch?v=_51H_TfhCjU" rel="nofollow - 3 ] посреди сите фармаколошки варијабили пред некој Лек да стане достапен има многу вакум и во бенефитот од истиот а не пак склет нус-ефектите по негова често злоуоптреба од страна на пацинетите та макар станувало збор и за бенигни работи ќе рече некој ко што се витаминските концетрати!
нормал биг ?, што ваков муабет во оваа нишка во пасусов горе, ХМ, MedCram Пулмолог-от вели веќе има медицински Ветувачки Лек во однос Цинк-от, ко што претходно наведува [ https://youtu.be/Eeh054-Hx1U?t=190" rel="nofollow - 1 ] но за цинкот да делува инстант во ново видео дообјаснува неопходен е катализатор т.е. вели ХлороКуин [ https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/chloroquine#section=Pharmacology" rel="nofollow - 2 ][ https://en.wikipedia.org/wiki/Aminoquinoline" rel="nofollow - 2 ] е тој бустер транспортер [ https://youtu.be/U7F1cnWup9M?t=91" rel="nofollow - 3 ][ https://journals.plos.org/plosone/article/file?id=10.1371/journal.pone.0109180&type=printable" rel="nofollow - 3 ][ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/32075365/" rel="nofollow - 3 ][ http://archive.is/PGTnf#selection-2667.0-2673.85" rel="nofollow - 4 ] http://archive.is/PSyzd#selection-19795.0-19845.54" rel="nofollow - 4 ][ http://www.xinhuanet.com/english/2020-02/17/c_138792545.htm" rel="nofollow - 5 ][ http://archive.is/KzlUc#selection-707.0-715.235" rel="nofollow - 5 ] кој процес ете вели веќе во Јужна Кореја е ефективен во запирање на агресивноста на Ковид-19, што е за поздрав и реално штом некој доспеал до апарати за вентилација и јас не гледам друг начин за да се спаси таквиот организам, иако ете во Кина веќе експериментирале и со големи дози на Витамин Ц врз пациентите но сеуште нема официјални резултати ко што е случај со Цинк-от во Ј.Кореја, но во видеото од болдираната 3-та фуснота вели кинезите исто го користат хлорокинот но двапати дневно него еднаш дневно ко јужнокорејците ... сепак што со оние Луѓе кои не се пациенти зар тие немаат право на Превенција ко што велам јас преку Здрава Исхрана, дефакто ним ко што може да се види од 4-тиот болдиран фус земање таков ХолороКуин бустер на цинкот во организмот не е сигурно дали нема да предизвика долгорочно некаков гајрет дополнително, ко што нагласувам фармацијата пречесто нема време сите аспекти да ги опфати кога експериментира со нови имуно-терапии, а неретко и Народ чул недочул ко и со витамините си почнуе на своја рака да си брка хемиски подобна имунизација несвесен дека така ризикува и повеќе од класичен наркоман кој бар знае од прилика кои се склет нусефектите од злоупотреба на некоја улична хемија!

еве да пробам онака неписмено колку ми држи акал, да укажам дека ефектот кој во клетката го имаат Куин-ите како бустери за поголема апсорпција на Цинк-от може и превентивно да се постигне преку внес на Цитрична Киселина т.е. Лимон [ http://archive.is/r3AzZ#selection-59721.0-59725.146" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/8DPPC#selection-1025.4-1025.121" rel="nofollow - 1 ][ https://books.google.mk/books?id=nYPy70d1E50C&pg=PA19&lpg=PA19&dq=" rel="nofollow - 1 ][ https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02714075" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/qM9mn#selection-2049.283-2063.241" rel="nofollow - 1 ] од последнава фуснота пак може да се види дека врз Инфлуенца А е позитивен експериментот во однос клеточната дифузија та логично цинкот полесно ќе ја минува мембраната ако бустер е истата наместо куините, конечно истите се дериват од катранот [ https://en.wikipedia.org/wiki/Quinoline#Occurrence_and_isolation" rel="nofollow - 2 ] мислам можат и од расдтенија да го вадат дефакто тоа ет скапо, колку и како има разлика од органски и неооргански извлечените Куини незнам но јасно ми е дека колку што може да има ефект една растителна клетка ко што вели проф.др.Зиберовски неможе ни грамои вештачки соединенија [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=762&PID=50911#50911" rel="nofollow - 2 ] та лично попрво би пиел редовно Лимонов Сок во хронични времиња отколку да се товам со апои [ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6856985" rel="nofollow - 3 ][ https://en.wikipedia.org/wiki/Ligand_%28biochemistry%29" rel="nofollow - 3 ][ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3600651/" rel="nofollow - 3 ][ https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00958970802596391?scroll=top&needAccess=true&journalCode=gcoo20" rel="nofollow - 3 ] но зависи и како ќе ме посоветува Матичниот Духовник а знаејќи дека јас ама воопшто не сум експерт на оваа тема ... зато добро е Чоек да има доверба и во Телесните Матични Доктори, но како кога тие ни од блиску не се фармаколози ниту пак имаат време да се посветат на тема што е попаметно најнапред Превенција преку Здрава Исхрана или пак од фондот наложените лекарства, реално тие и не се Нутриционисти како Медицинари, а конечно не ни смејат да ви спремат рецепт што треба да се храните доколку сте одредена ризична група на Пациенти, капак пак ако и лимонот го злоупотребувте повторно постои https://www.insider.com/can-you-drink-too-much-lemon-water-2018-7" rel="nofollow - ризик од предозирање но и внес на разни пестициди [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=468&KW=пестициди&PID=113561#113561" rel="nofollow - 4 ][ https://www.kitchenstewardship.com/lemon-wedge-toxins/" rel="nofollow - 4 ][ https://net.hr/magazin/zdravlje/sedam-posljedica-upotrebe-pesticida/" rel="nofollow - 4 ] чија каренца е всушност повторно отров иако помалку концентриран [ https://en.wikipedia.org/wiki/Maximum_residue_limit#Determination" rel="nofollow - 4 ][ http://archive.is/VIn8M" rel="nofollow - 4 ][ http://archive.is/Fmiu8#selection-1583.44-1609.18" rel="nofollow - 4 ] бидејќи нели кај нас и да има некој дрво Лимон подома тоа е од украсна потреба и со плодови во смешно мали количини, а дека има Народ средства за органик Жолти Овоштија тоа тнко ... Сепак Може Да Се Интервенира И Во Овој Случај Со СодаБикарбона како би се очистиле од надворешните пестицидни и фунгицидни вишоци лимоните иако за да ги искористите Пектини-те од лимоновата кора дефакто ви треба органик-третиран-Лимон, но да речеме не сум најпаметен та распрашувајте се кај Стручни Сограѓани колку што како со муабетов ... сепак би потенцирал Терајте И Со Лимон Избалансирано Во Живот, нормално во Зима зачестен внес но и Лето заради освежување од време на време ... Ех, Навистина Ни Треба Една Нутри Клиника ем истата да ет со свој еФорум како за интерна така и за дебата со Граѓаните а пред се’ за приучени ко мене не ви држат лекции а попат Не Дај Боже да ви замрсат конци, мислам кој паметен сето ова што го пишувам (а јасно потенцирам дека не сум експерт) ќе си го врзи во крпче како конечно точно, зато земете сторете Притисок оние кои и така ги плаќате да излезат 24/7 на ачик ко експерти да дебатираат по Институционални еФоруми (бар меѓусебно) колку од она што им е норма наметната од удбалитичарите држи или треба да се ревидира ...
    


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 14.Март.2020 во 08:44

Всушност Кој Е Квалификуван во општествово да пушти Лимонада да имунизара Народ од разни закиселени склети, нормално Лимонаџија кој има своја специјализирана Лимонаџилница во која евентуално белио шеќер ако е доминантет наместо Мед некако народ го заобиколуе, но тоа не еше случај со Лимонаџилница Вардар кај стар Дрводекор (каде сега има лесковачка скара) ех откорнав видеа фотоа и фељтони по нет да најдам фотка но немет, можеби има некоја сцена во Наше Маало серијалот на РТС таман и во тоа маало се наоѓаше, а изгледот и беше налик ова кавадаречкава Бутка за Мекици [ https://i.postimg.cc/Nf0H5w6K/00987650-jpg.jpg" rel="nofollow - 1 ] само тро потесна пократка и лимена и јасно со Епрувета Калеидоскоп од Сокои предпорти на пулт или зад џамче, единствено месо каде сеуште можат да се видат овиее реликвии се во бурекџилницата кај Порта Чаршија од страната на чешмичката, Ех кога би субвенционирала државата Напумпан Овошен Бурек со бонус Лимонада за секој административец мислам во кризни времиња нема да видат склет нашите општествени амортизерџии, арно ама треба и Олдскул и Њускул Бутки и Киосци каде и Сиромашен Народ би си купил чаш Лимонада за 5 до 10 денара евентуално беспарии за оние Сограѓани кои имаат регулиран социјален статус [ https://www.crnobelo.com/zabava/dizajn/62197-omilen-retro-dizajn-od-90-tite-portokal-kiosk-foto?utm_source=daily.mk&utm_medium=daily.mk" rel="nofollow - 2 ] нормално треба бар Виџеј/Диџеј на некое Локално или Нет Радио да им затапшаат по рамо на ФРЕШари ЏУСари и СОКари како би биле поатрактивни за домакини и турстки та да се буста и наталитет додека локалните Дами да почнат да думаат повтрно локал-но [ https://youtu.be/8gy-b6ipl3A?t=440" rel="nofollow - 3 ] нормал постои и меѓукатегорија на странски и домашни бекпакери за кои најубо е да се пушти Лимонада преку Арпаџик Мелодични Инсталации [ https://youtu.be/AIRFJfiIsy4?t=345" rel="nofollow - 4 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2950&PID=212615#212615" rel="nofollow - 4 ] така сите Освежени дури и некој во Рашче да пушти еболи вас ама само Уво Ќе Ве Заболи евентуално да ве зачеша џеб за хазмат одело [ http://www.build.mk/Forum/forum_posts.asp?TID=1487&PID=184180#184180" rel="nofollow - 5 ] дефакто водата со која денес би се праеле Лимонади вака треба да се потрудиме дабиде Озонирана, логично поубо е да сторат хуманитарно во овој контекст на ЕТМ и ТФ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=887&PID=63627#63627" rel="nofollow - Озонатори за Вода па и http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1802&PID=228364#228364" rel="nofollow - Јонизатори за Прашина за сите Лимонаџиски Добротворци бидејќи од нив би ни зависел општонародниот имунитет, или уште поубо во Рашче за сите да инсталираат ваква голема направија, но каде се другите Градои па ова последнава идеја може да причека додека Скопје не стане мултимилионски град ви идни мигрнтски економски брнои ...

додека пак други да ги научиме што е Добра Општествена Антивирус Пракса, требаиние да се поучиме од нивните, пр. ко што известуе MedCram пулмолого каква регулација сториле во Сакраменто Каунти во однос ставање нарасполагање на хотелско-хостелската инфраструктура во функција за Карантин локално [ " rel="nofollow - 1
] бидејќи ко што вели др.Мајк погоре ниту во сАд имаат доволно медицински капацитети за подобна борба со пандемиjава! вака видено Лимонаџии Денес Итно се потребни во Амбуланти Поликлиники и Клиники кај нас, но не онака да им носат во термос пациенти на својте Лекари и Медицински Сестри Цеден Лимон туку тоа да е некаква Он-Вилс Услуга на Волонтери на Црвен Крст како би се стандардизирал процес подобно да нема импровизации околу чашите флашите и цедалките кои нормално треба да се претходно стокмени во некоја стерилна околина ...ќе рече некој за тоа доволни се и кафематите да се полнат цитрично, но јас сметам дека ако нема Сертифициран Лимонаџија па дури и да има донив пазач до дринкајла-тенеќето секакви ризици можат да настанат пр. шутирачи на заглавени монети кои можт д’прешс’цус да го подистураат, мислам наведувам банален пример за да не се дефокусирате од Црвен Крст Опцијата, а и таму волонтерите добро би било за од километар да се препознатлви ем да опуштат атмосфера да се облечени во Маскоти Хамат Одела можеби со скафандер во форма на Шише а одозгора со Сомбреро Цедалка од Шешир, хм како поинаку да ги излажеш Деца секојдневно наутро да пијат Лимонада и грицкаат оревчиња полни цинкоина ако не вака некако, инвентивност која секоја година ќе мора да има нов тренд за да на Ангелчињата лимонадите не им здосадат ...

+++++++++++++++++++++++корона Околиско Дезинфекциски Едит

Originally posted by <font color='#0000FF'>http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=21&PID=237401#237401 rel=nofollow</font> - <u>Zelenikovo</u> http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=21&PID=237401#237401 rel=nofollow - Zelenikovo напиша:

]
Originally posted by my Macedonia my Macedonia напиша:

Среќа што откажав за 22. И тоа фали да се лекувам по македонски болници.

зависи некој е посреќен тука вервај ми, Да Си Во Македонски Болници нив насекаде Молитва ги заплиснува од Цркви и Џамии, па види дали тоа не е поарно ако знаеш дека Благодатно се ресетираат многу гајрети [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31605&KW=%F8%F2%EE+%CF%EE%F1%E2%E5%F2%EB%E8+%EF%E5%F1%ED%E8&PID=3154271#3154271" rel="nofollow - 1 ]

туку кај нас имаат ли ваква дезинфекциска предострожност ко кај кинезите по аеродромите и авионите?... ultra-low volume spraying with hydrogen peroxide in key areas https://www.iata.org/contentassets/7e8b4f8a2ff24bd5a6edcf380c641201/airport-preventing-spread-of-coronavirus-disease-2019.pdf" rel="nofollow - https://www.iata.org/contentassets/7e8b4f8a2ff24bd5a6edcf380c641201/airport-preventing-spread-of-coronavirus-disease-2019.pdf ... h2o2 Хидроген Пероксид [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31605&KW=%F5%E8%E4%F0%EE%E3%E5%ED+%EF%E5%F0%EE%EA%F1%E8%E4&PID=3153288#3153288" rel="nofollow - 1 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31605&KW=%F5%E8%E4%F0%EE%E3%E5%ED+%EF%E5%F0%EE%EA%F1%E8%E4&PID=3154025#3154025" rel="nofollow - 1 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31605&KW=%F5%E8%E4%F0%EE%E3%E5%ED+%EF%E5%F0%EE%EA%F1%E8%E4&PID=3153564#3153564" rel="nofollow - 1 ]Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 20.Март.2020 во 03:55

додека чекаме на ЈСП и ПетреШ за http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=485&KW=Кинезите+Закон&PID=237529#237529" rel="nofollow - УВ-Ц катарза на градските кочии , племето трговачко во меѓувреме ги удри цените на Лимоно во Плафон, од 80 на 180 денари, а како тргнало ќе снема Лимон з’ш Народ би да си чува залихи и за следна година, мислам ок оние кои подома имаат Деца Стари и Болни па донекаде оправдано да имаат предност, но што е со браќата и сестрите кои живејат на Улица!? Убо би било и ним и на сите останати да им се Подели волја за Слобода и помалку стравои додека трае пандемијава та би рекол почастате ги Експресно Ананас, гледајте само да не ја утнете локација за набавка [ https://www.youtube.com/watch?v=sW67OiY7xVw" rel="nofollow - ][ https://www.youtube.com/watch?v=_Wkp6JbL2kI" rel="nofollow - ][ https://www.youtube.com/playlist?list=PLACF0977EA0933B28" rel="nofollow - ] Ја Ман ананасот макар купен конзервиран има 200% повеќе Цитрична Киселина од лимонот односно 800mg vs 4mg на 100g токму една конзерва неделно од Чоек по еден круг дневно би било Турбо бустер за апсорпција на Цинк-от но и регулирање на ph вредноста на Крв-та во организмот ...
Ананас и Ц.К. ~ [ http://archive.is/gcpjR#selection-5981.0-5990.0" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/jLBdV#selection-553.0-553.252" rel="nofollow - 2 ][ http://archive.is/NgQBH#selection-1073.3-1089.38" rel="nofollow - 3 ] исто треба да знаете вештачката ЦК била склет [ http://archive.is/6QdGI#selection-1375.58-1375.299" rel="nofollow - 4 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3031&KW=msg&PID=216859#216859" rel="nofollow - 5 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3031&KW=msg&PID=209544#209544" rel="nofollow - 6 ][ http://www.chiark.greenend.org.uk/~vclarke/citric.html" rel="nofollow - 6 ] битно не можете да станете алергични на неа [ https://www.aaaai.org/ask-the-expert/citric-acid-citrus-allergy" rel="nofollow - 7 ] евентуално да претерате со алкализирање на крвта а што ко што велам понапред е исто голем гајрет, Та Терајте Умерено со анасот!

Цинк во Храна ~ [ http://www.dietandfitnesstoday.com/zinc.php" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/Pko9Z" rel="nofollow - 1 ][ http://www.dietandfitnesstoday.com/zinc-in-oatmeal.php" rel="nofollow - 1 ]

сепак долгорочно мислам https://www.livestrong.com/article/277195-citric-acid-in-limes-lemons-oranges/" rel="nofollow - цитричната киселина е поголема Фора да се брка преку Лимон бидејќи Чоек не знае какви зицери и конзерванси имало при процесирањето и пакувањето на ананасот во козерви, но еве во вакви пандемиски случаи дај што даш само за Цинк да врти ко балетан низ клетки! плус лимонот дополнително виа аскорбинската киселина т.е. витамино Ц ќе ви се најде од рака за неутрализирање на хлорот од чешмарската Вода [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1487&KW=chare+askorbinska+kiselina&PID=177739#177739" rel="nofollow - 1 ]

да напоменам во однос Ц.К. пуштив прашање и по свет бидејќи тука еве нема никаква дебата, прво до руски форум на популарно научно списание [ https://www.nkj.ru/forum/forum12/topic20613/messages/message392322/#message392322" rel="nofollow - 1 ] а додека чекам од таму нечие посаглам мислење, воедно тој абер како потпрочистен им го пратив на меѓународните пулмолози на мислење [ https://www.firsnet.org" rel="nofollow - 2 ] нели да добијам и официјално инфо колку е во ред да продолжам да ги промовирам цитричната киселина и цинкот како Чаре за ковидот, мислам камо да имаше со кого тука да се посоветувам, но што е тоа, чунки некој поупатен ќе се јави да ги потрвди или повргне абериве!? а за да имам три чисти со транспарент да им излезам пред Влада макар ме затвориле заради ко и секаде http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3189&PN=3" rel="nofollow - неопходниот мас-карантин кој го најавуваат за деноиве И да им порачам Ало Бели Мечки не само цената на свежото и конзервираното Овошје да ја сторнирате кај племето предузимачко-трговско, туку и да донесете бар за медицинските волонтерските полициските Служби но и сите по болниците Пациенти колку треба Карго-Чартер летои Ананас Свеж или во конзервиран Ананас ... а можат за мотивација и по некоја национална-видео-честитка да пуштат по телевизии, макaр била и арпаџик ко 3-тава од видеава [ https://www.youtube.com/watch?v=lf0chE1v8tk" rel="nofollow -


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 20.Март.2020 во 22:33

Ех, дури и како плацебо ефект ова со анансот па колку би помогнало, а дефакто доколку аберите од научните студии за ефектот кој го има цитричната киселина во однос апсорпцијата на цинкот (оние кои горе како прочистен текст ги имам фуснотирано во фусот за рускиот форум) покажуваат турбо-здрав апсорпциски ефект на цинк во клетките тогаш ова аберот за ананасот како уникатен извор на големи количини Ц.К. е Драгоцен особено за сите што се хронично болни воопшто покревките имунитети кај децата и старите ... незнам само колку е ова лсучај со оние концетрат сокоите по маркетите [ https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/1541-4337.12270" rel="nofollow - 1 ] но посекако е со конзервите, најубо Свеж ама кој да си го приушти!

но Ах шо ми требаше да мешам и од спунт МрМр во горнио пост, сигурно многу баби ако не дедовци ако читнат ќе ме кудат ете внуците сега ќе ни бараат пајнапл-експресно да можат да си го пушат, Ја би им рекол дајте им го само во форма на зарват по благи и солени јадења евентуално како додаток во свежо исцедени сокои и сл. здрави начини на исхрана, но Зошто > сигурно се прашувате што е толку значајно кај марихуаната во борба не само со вируси туку и секакви склет имунолошки појави, хм, од кај да почнам, прво би рекол ЦБД-ата од канабисот се имунолошка спона за поздрав лимфен ефект во организмот, а за што еве ќе приложам само неколку студии кои го потврдуваат тоа [ https://inflammregen.biomedcentral.com/articles/10.1186/s41232-018-0086-5" rel="nofollow - 1 ][ https://www.nature.com/articles/srep42584" rel="nofollow - 1 ][ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5206973/" rel="nofollow - 1 ] ко по обичај првите и што сум ги сретнал при срч на гугле [ http://archive.is/H3Z3n" rel="nofollow - 2 ] за да не биде ко агитпроп муабето та да пребарувам што треба да флегне подобно во наративот за Оштроумна Рурална Легализација, но за да ги разберете овие абери ви треба и нешто ука како функционира лимфниот систем како бустер за антитела т.е. t-cell's чек дис аут цело видео по можност иако тагиран е на следниот фус делот каде вергла Чоеко за lymh-nodes [ https://www.youtube.com/watch?v=ZTz4qA1gX3k&t=5m3s" rel="nofollow - 3 ] а што веќе и претходно го има шернато Трендо пред годиње дека токму лимфниот систем е главниот гајрет за појава на канцер [ http://archive.is/SuCaj#selection-2701.2-2701.88" rel="nofollow - 4 ][ http://archive.ph/f8PHD#selection-1689.0-1747.584" rel="nofollow - 4 ] но не заборавајте во случајов станува збор за Канабис Сатива (мое непоколебливо мислење) за која понешто може да разберете од гостувањата по трибините кои ги организираше Зелена Алтернатива пр. она на РикС [ https://www.youtube.com/watch?v=2V6XqW2FSgM" rel="nofollow - 5 ][ https://www.youtube.com/watch?v=Vrw7B-yUAco&list=PLzhXiMw2EZmPGDXYbjciN9QvYs7AQbxiz&index=4&t=0s" rel="nofollow - 5 ] хм кој во првото видео вели индиката а не сативата била потокму како извор на ЦБД-а претпоставувам бидејќи лесно се концентрира ко скувана, но така само неколку канобиноиди ќе ушуќарите, додека со онаа нашата домашна марихуана за која разбрав рекол чинам баш Рик Симпсоне е најбогата со ЦБД-а, логично поубо е неа како смути свежа да ја конзумирате редовно, макар виа собрани и листои само од тодивата во Источна Македонија, сепак за цветоите треба ем автохтоно семе да имате прирака ем истото да го израснете во Жена висока уба смолеста ... но кој се одважуе за ова денеска онака здравствено, или од каде до неа кога претежно денес увозни гурабии имет на лагер и тоа претежно на црно но и оние корпоративните кои легално се во оптек се од кузнај каде и кузнај со каква генетика! сепак не заборавајте та да се опуштите бидејќи пушењето е Грев, туку Зобајте Зобајте Зобајте за Здрави Да Бидете, што ќе рече Старец Гаврило сви шта пуше гориче у паклу [ https://www.youtube.com/watch?v=oW91BI08L5c" rel="nofollow - 6 ] а ова комотно можам да потврдам ќе биде случај, не прашувајте за искуства, паметните учат на туѓи грешки! ајт бар мотивација може да ви е токму постојнава пандемија за да се деК*ражите за ќумурдисување џоинти онака друштвено бидејќи нема ни поента да се опуштате сами ко џанаци, ајт бар ќе се научите која е предноста од Наргиле и секој да си има свои резервни Чибуци по џебои, но сеќавајте се дека МрМр ет Иљач а секој Иљач што поизворен толку пооригинален бидејќи штом се навикне Чоек на концентрати штом истите ги снема ех тоа ет голема беља ... бреј дури и Корона инвестира во муабетов :) Аирлија Превенцијата ако ве уапсат не ме клеветите мене!
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 22.Март.2020 во 01:20

wow или попрво њоњ ако ова со ковид-19 е спин за Народ потсвесно утре да се самоцензурира онака суеверно за да проба да пиет МрМр Пиво ко што имале намера констелејшн’брендс да го сторат виа корона-пивото бреј ќе биде ту-мач-ту-хендл ако тоа ет фората, а зошто да не доколку на овој начин со ЦБД збогатено Пиво всушност на мала врата и на ангро многу Народ би си лечел и без да знае многу склет гурабии, можам да замислам како инстант хит би била пак оваа појава доколку маркетиншки подобно се промовира, ех фармација во аут , но да не е и голем дел од банкарскиот систем, кој сега во голема мера е врзан и за медицината директно или индиректно, само ’што пари Народ фрла на скрининг а не пак лекување канцери, вклучително и државите за персонал и апаратура, хм ако ние се споредуваме тоа е малку, но замислете во западниот свет колкав обрт е во прашање!? но за да не ме обвинат ко Питер Туш и ми сторат и мене туше-паси-мачор(рис или лав незнам), па ќе речам свиркајте си претпоставкава е само една од вишокот останати антиеугеничарски, mislam poubo e za site онака nie da si gledame vo svojot a tie vo nivni dvor, hm, no sega веќе otanizirani незнам дали ќе ја имаме таа среќа, уште повеќе ако веќе утре светов сврти http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=16040&KW=%F1%E2%E5%F2%F1%EA%E0+%EA%F0%E8%EF%F2%EE%E2%E0%EB%F3%F2%E0&PID=3153706#3153706" rel="nofollow - од фиат на диџитал мони та со пуш’д’батн уцени да бидеме одвратени од Оштроумна Рурална Легализација! сепак колку и да звучи ова возможно никогаш нема да бидне ни очигледно, најонака да излезе некој еугеничарски инсајдер и да рече евала тоа/ова е анти-фиат гачка, иако на некое ниво може да се рече ко нусефект од намерно пуштен ваков вештачки вирус од тоа корист би миале еугеничарите, но сепак логичен заклучок во костец сите светски околности, ќе повторам доколку ова е нечие задкулисно масло Е инстант туркање на светот од книжни пари на пластични картички, мислам веќе разбрав дека станует тренд да припаѓа Народ во транс бидејќи вирусот можел лабараториски докажано да издржи ко активен и недела дена на хартија, та логично каде засигурно него по банкнотите, конспиративно, да, но далеку поплаузибилно него антимрмр гачка ко што еве паушално нагаѓам а во костец големиот бенефит од МрМр-от по ендокриниот систем т.е. имунитетот на организмот што пак ете имале намера некои пиваџии на ангро да го пуштат во оптек, сепак смешно веројатно бидејќи како тренд би требало по сите страни ова да е случај како мрмр-инфузирани бевераџис (алкохолни и безалкохолни пијалоци) кои доколку постои контуинирана здравствена кампања макар и онака независно ко во случајот со ЗелАлт тоа и ќе го етаблира сето ова т.е. МрМр Барајте МрМр Користите МрМр Споделувајте За Здави Да Бидете ... ова особено е битно за оние автоумино болни па и сите хронично болни воопшто сето населени, Зошто навистина да не се внесува превентивно ЦБД и тоа од свои Растенија уште од мали нозе, мислам во Граво, зар Нане не ставате, з’ш и МрМр една рака да не посолувате ... вируси бреј канцери решава а не пак напад на вируси или бактерии чим со ЦБД природно е стимулиран имунитетот!

ТУКУ ме чита ли некој воопшто, сам ли морам да се исправам за лапсус превиди!? во однос Цитрична Киселина од ЛИМОН во 1-та втора фуснота (кај Ананас и Ц.К. во прекминатиот пост) вели истата е присутна во лимонот и до 4 грама на 100 грама а не 4 милиграма, значи според тој абер не е ананасот 200% понастеган со Ц.К. од лимонот туку лимонот има 5 пати повеќе Ц.К. од ананасот т.е. со 1 Лимон ќе постигнете ефект ко две конзерви ананас да изедете, сепак гледајќи ја сега цената на лимонот ако го нема ете има супер алтернатива ко ананас таман и да лижете прсти со овошје дневно екстра и за баталување бел шеќер, а да не почнам да верглам за Бромелинот вонего ... но eве од PumChem абер што би рекле официјално треба да е најрелевантен извор вели ананасот има повеќе Цитрична Киселина од лимонот [ http://archive.is/kgAGv#selection-27661.0-27701.58" rel="nofollow - 1 ][ https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Citric-acid#section=Food-Survey-Values" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/PSVyL#selection-939.0-939.99" rel="nofollow - 1 ] но таму исто вели цитричната киселина Има силно изразен кисел вкус, а во конзервите ананас тоа не е случај но воопшто и самиот ананасот е благ како свежо овоштие, та би сакал некој поупатен ова да го демистифицира, можеби некој од Катедрата Овоштарство на Земјоделски Факултет за и навистина Чоек да си е комфорно опуштен дека вака како замена за лимонот исто може да ет ананасот во однос цитричната киселина и апсорпцијата на цинкот како супер-екстра превенција во однос Ковид-19, но и други склет вируси воопшто а доколку се потврди дека генерално цинкот ги таба и нив топтан, но за што не сум сигурен бидејќи нит сум побарал абери та да можам тоа да го потврдам или повргнам експериментално-научно! НЕГО шчо праиме ако успат оваа комбинација земете и екстра Бакар, Ќе Почнете Ли И Вие Да Светите :)

Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 23.Март.2020 во 01:40

ова последново видео бидна екстра упад од уметничка дигресија, можеби како мотивација попрво за да пак се навратам на фејкбук, иако кренав раце одтаму бидејќи мрежата е пред се’ војаерско-пазачко дувло полно медиокритет безидејност и сеир најчесто, ем со потенцијал за скорешно мас-контрол сценарио налик дигитален-рејтинг клуб ко во Кина ѕирнете ги следните две видеа [ https://youtu.be/3K3fy5eKeuM?t=1336" rel="nofollow - 1 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=%EA%EE%EC%E5%ED%F2%E0%F0%E8%F2e%3A&PID=3149944#3149944" rel="nofollow - 1 ] при што како Граѓани ќе бидат сите учипени во фин евроатлански социјален инжињеринг, иако за сега речиси во слободен ход се сите, но практично ако светската економија клекне на колена цела либерална спона ќе се ревидира налик вируал ситинзеншип, мислам и јас се сложувам дека небива без ред ко до сега да е се’ таму, но едно е утре некој на мала врата да ве учипи во глобална виртуелна центрифуга, а сосем друго доколку ако Народ си има своја локална социјална мрежа [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=7391&KW=%EC%E0%EA%E5%E4%EE%ED%F1%EA%E0+%F1%EE%F6%E8%BC%E0%EB%ED%E0+%EC%F0%E5%E6%E0&PID=3151355#3151355" rel="nofollow - 2 ] и тоа праводобно додека се најдвид време за да не бидете заглавени ко во Кина, а всушност е-Општество е неопходно најнапред институционално е-форумски по сите страни та да биде и колективно спремни за секакви кризни или тековни ситуации [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=429&KW=фејсбук&PID=215032#215032" rel="nofollow - 3 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3347&KW=фејсбук&PID=214896#214896" rel="nofollow - 3 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=429&KW=фејсбук&PID=215032#215032" rel="nofollow - 3 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3347&KW=фејсбук&PID=214904#214904" rel="nofollow - 3 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3347&KW=фејсбук&PID=215015#215015" rel="nofollow - 3 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3347&KW=фејсбук&PID=214867#214867" rel="nofollow - 3 ] на невладината едукативната законодвната извршната и судската фела А пристап до сите нив да има Народ од спунт и директно преку Македонска Социјална Мрежа, а дури потоа светските да бидат како хајд-парк сврталиште но од кое ќе бидат тргнати децата а си останат само тинејџерите и безидејните Сограѓани з’ш конечно не ни треба да се ограничи таквиот простор БИДЕЈЌИ ЕВЕ ко и јас сега [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3347&PID=215003#215003" rel="nofollow - 3 ] во кризни моменти Можам од спунт да помогнам некако таму Народ да не падавичари, иако спремен на право место ко нишкава шерувајќи и дебатирајќи ги овдешните Иљач абери, но воедно обидувајќи се да поттурнам инерција додека трае карантинот да се стори Анимација За Младите да не се досадуваат подома и да се Отвори Група (бар она мене што ми е Вокација) за Графички Дизајн [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=430&PID=227121#227121" rel="nofollow - 4 ] (ќе пуштам здравје инфо во следниот пост од фусов) камо да имаа и имав услови па за Грнчарија да терав некакви виртуелни работилници! претпоставувам вака Можат бар бабите да сторат на фејкбукот Работилници за Плетење, дедовците за Хаусмастојрлук, батковците за Калистеника, сестрите за Поезија или Поење онака дури и со лајв Часови незадолжително подома Познати Пејачки да споделуваат искуства, посекако Музичари бар еден саат во денот да одвојат за подучуваат Млади инструменталистички итн. итн. Просто секој може да попмогне Креативно да се пополни времето на и така учипените Млади и Стари Сограѓани ...мислам Учителите можат исто да отпочат да блогираат! сепак да имавме Тематски еФоруми на лагер сето тоа немаше утре да пропадне во вода од заборав заради натрупаност и некатегоризираност туку ќе си тераше како појава и понатака ...

НЕГО и Трамп и Путин [ https://www.republicworld.com/world-news/global-event-news/russias-agency-claims-three-prototypes-of-coronavirus-vaccine-ready.html" rel="nofollow - 1 ] со ХИЛИНГ Изјави т.е. ДЕФИНИТИВНО ЛЕКОТ Е ХЛОРОКУИН ( https://www.youtube.com/watch?v=bM6vNRSKT4Y" rel="nofollow - 1 )[ https://www.youtube.com/watch?v=95eNDcugOYU" rel="nofollow - 1 ][ https://youtu.be/hPz5KxgI_K4?t=83" rel="nofollow - 1 ] односно ВО ПРАВО Е ПУЛМОЛОГОТ од MedCram и неговите сугестии, А ДАЛИ СУМ ЈАС ВО ПРАВО ДЕКА ПРИРОДНА АЛТЕРНАТИВА за Хлорокуинот е ЦИТРИЧНА КИСЕЛИНА која како и хлорокуинот ЌЕ ЈА ЗАБРЗО ИСТО АПСОРПЦИЈАТА НА ЦИНКОТ искрено се надевам НЕ ТРЕБА ДА ВЕ МОЛАМ МИКРОБИОЛОЗИ елате ПОТВРДЕТЕ ГИ или демантирајте ги аберите кои тука ги имам пуштено неколку поста погоре [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31605&KW=%D6%E8%ED%EA+%D6%E8%F2%F0%E8%F7%ED%E0+%CA%E8%F1%E5%EB%E8%ED%E0+%CB%E8%EC%EE%ED&PID=3154292#3154292" rel="nofollow - 1 ][ https://www.nkj.ru/forum/forum12/topic20613/messages/message392322/#message392322" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/lay2P#selection-3133.0-3141.3" rel="nofollow - 1 ] Ако Навистина Вака Превентивно Се Сузбива Уште Подома ковидот ЗОШТО НАРОД ТОПТАН СИТЕ ДА НЕПИЈАТ бар додека трае карантинот ПО ЕДЕН ЛИМОН НАУТРО со млака вода ете и тро Мед за да на децата не им е терсене рутина, иако на гладно срце најубо за да апсорпцијата биде несметана ем медот колку што имам абер го позакиселует организам но може ова лошо сум го разбрал порано чинам од Цонев беше аберов за медот, БИТНО ЧИМ ИМА ЛЕК КОНЕЧНО МОЖЕ ЧИНАМ СИТЕ ДА ВОЗДИВНАТ макар бил и вештачки ИАКО УШТЕ ПОУБО АКО ИМА И ПРИРОДНА АЛТЕРНАТИВА ЗА ИСТИОТ!!!
е сега зошто е неопходна хемијата! мислам да бевме сите самоодржливи и да си садевме Лимон подома арно ќе има за сите, ама бидејќи не сме кога би сакале сите во земјава цела година по еден Лимон наутро да пиеме математиката вели ќе ни требаат грубо речено 73 илјади тони Лимон т.е. на два милиона Народ еве со фира годишно тоа 360 лимона по Чоек годишно а бидејќи средна големина Лимон во едно Кило има десетина лпга ќе помножите 360 со 2 милиона добивате 730 милиони парчиња лимон делено со 10 тоа ќе дојде токму 73 милиони тони годишно Лимон дека ќе ни треба за Природно да внесуваме сите постојано Цитрична Киселина за полесно да се апсорбира Цинкот како би се акнале со лесно сите вируси во организмот, мислам чим истата шема имала ефект ос маларија со риновирост со сарсот а сега и ковидот Логично ова е чаре за многу гајрети од природни вируси, но бидејќи се поочигледно е дека овој е лабараториски па Би ви требало и општ Здрав Живот значи циркулација непушење непијанчење инт. инт. но за тоа во следниот пасус, а во однос математикава ќе речам тоа е невозможно ни приватник да набавува таква количина та ниту државата макар сакала дачува во стокови резерви волкава количина Лимон! на страна цената која увозно не е исто мала за наш стандард [ http://archive.is/5moBH#selection-1307.95-1307.169" rel="nofollow - 1 ]неопходна и огромна логистика бидејќи во еден бродски контињер собира грубо 20 тона Лимон [ https://www.quora.com/How-many-tons-of-lemons-can-be-exported-in-a-1-x-40-ft-container" rel="nofollow - 2 ] затоа глејте ако имате и бар малку волја за Здрав Живот да си се свртите на Селоа таму да си засадувате Лимон оранжериски за по дома или пак за на поле калемен на поиздрлива подлога, мислам чим во Русија можат да го гајат што па тука [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=468&PID=174416#174416" rel="nofollow - 3 ] сепак повторно проблем е мразот а тоаако имате тро волја со оштроумен ноу-хау може да го решите и предвреме, но наместо да палите гуми во овштарници, садете ги дрвата вкопани за навечер полсно да ги покриете со 2 Мрежи во кои в среде е на/за/втисната Слама, ем совкопувањето пак можеда постигнете супер инверзивен ефект помеѓу температурите на почвата и воздухот а така и да имате и без прскање екстра принос, бар ова го велат ботаничари кои туркаат оригинални идеи за одгледување Зеленчук и Овошје во екваторски околности [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=468&PID=174654#174654" rel="nofollow - 3 ][ https://www.youtube.com/watch?v=U2OddCiG0_M" rel="nofollow - 3 ] за ова ѕирнете го задолжително видеото во 2-рата фуснота од последниов трет линк ...ТАКА ДА ХЕМИЈА ЌЕ БИДЕ ЗА МНОЗИНА ГЛАВЕН СПУНТ ЗА СПАСУВАЊЕ ЖИВА ГЛАВА сепак не очајувајте почнете што поитно да живеете Спортски бидејќи вие во самото ваше тело имате многу цитрична киселина која е фактор во однос кребс циклусот, ѕирнете ги погоре аберите за ph вредноста на крвта ...

И СЕГА ШУ ПРАИМЕ фокусирајте се итно на економијата што велам можеби со амнестија за огрешените многу свежи средства да вратите назад кои порано фатиле нозе одтука! бидете умни а не исклучиви РАЗГОВАРАЈТЕ но не на фејкбук туку на невладини и институционални па и партиски еФоруми та верувам ќе најдете брзо нзс и за ваква идеја поместена на средината од следниот фус [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27894&KW=%E0%EC%ED%E5%F1%F2%E8%BC%E0&PID=3154455#3154455" rel="nofollow - 1 ] мислам Внимавајте не е само да ви гргнат Пари тука сетне да не зажалите пак некако заради екстра декаденција [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=325&KW=декаденција&PID=237611#237611" rel="nofollow - 2 ] најубо е истите такви инвеститори да ги стимулирате во внатрешноста строго да инвестираат како би помогнале на ангро Оштроумна Рурална Легализација макар истата е дозволена само за Болни Сограѓани иако паметно би бил оној аберот за Колективни Народни Расадници под државна капа односно контрола [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=21202&KW=%E4%F0%E6%E0%E2%ED%E8+%F0%E0%F1%E0%E4%ED%E8%F6%E8&PID=3152086#3152086" rel="nofollow - 3 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=21202&KW=%E4%F0%E6%E0%E2%ED%E8+%F0%E0%F1%E0%E4%ED%E8%F6%E8&PID=3154107#3154107" rel="nofollow - 3 ] но и тогаш ако неотворите од озбилно поозбилно Ширум за Спорт Народна Врата така може да си ги сотрете најмладите кои од досада ако не аздисаност почнат да си вртат на ќумурдисување плуќа, сетне и илјада години да живејат ако си изгорат Душа бадијала ќе им е! Просто нашето Тело е Храм на Светиот Дух а штом истото го уништуваме ама баш исто ко и Црква да сме рушеле макар малку по малку! дефакто ние така му пркосиме на Бога за приликата која ни е дадена за Спасение на Душа во овој Свет бидејќи конечно во истиот сме и за тоа а не да бркаме некаков рај на земјата! колку ова ви е јасно незнам но мене лично иако ми е јасно еве ве уверувам не е лесно да се откачи Чоек и од прости навики како пишување по еФоруми а не пак од онакви антидепресантски како прејадување препивање или препушување за жал сето тоа неретко и во Народ оди хемиски дали виа легална или нелегална фармација, нели мнозина злоупотребуваат дијазепам ко да станува збор за пез-бомбони, а зошто за да го издржат стресот на кашатализмот, а зошто бидејќи не им се одело на Село да си Живејат во Мир Самоодржливо, штоконечно не е лесно но доколкуи малку Оштроумно се помогне Руралната Реемиграција дури и без МрМр Легализација во сторго определени обасти или места, мислам дека Многу Народ попрво би избрал да биде Свој на Своето него бројлер во туѓото! но дека сето ова некој друг прецизно за вас ќе го испорача тоа тешко, затоа засукајте си ракаи и штом добиете од некого невладини партиски или државни еФоруми земајте учество во дебатите наместо на фејкбук ко денес да рециклирате мал милион глупости секојдневно!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 24.Март.2020 во 14:51

овој пост ќе закасни во однос аберите за Неопходност од Рекреација т.е. Циркулација за посаглам Имунитет, бидејќи на Билд во http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3465" rel="nofollow - нишката за Граѓани Со Посебни Потреби пуштив абер кој ценам дека би бил како издвоено-потенциран арен и за тука т.е. бидејќи таму заради нужност околу тематските абери е на крај од постот, а тука нека оди обратно ...
Originally posted by <font color='#0000FF'>http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3465&PID=237617#237617 rel=nofollow</font> - <u>Zelenikovo</u> http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3465&PID=237617#237617 rel=nofollow - Zelenikovo напиша:

] паметно е ко што вели MedCram пулмолот да се размислува како по Болници да се користат респираторите поергономично [ https://youtu.be/MoisrCTu0SY?t=410" rel="nofollow - 2 ][ https://www.youtube.com/watch?v=uClq978oohY" rel="nofollow - 2 ]

...

линкот за Сакраменто на идивиди не функционира (ќе го оправам), еве требало аберот да оди издвоено тука, односно информациата најнапред ја разбрав кај MedCram Пулмолого [ https://youtu.be/vww1nIIoqmw?t=53" rel="nofollow - 1 ] а еве го издвоено и написот на фоксњуз [ https://www.foxnews.com/politics/newsom-executive-order-allows-california-to-commandeer-hotels-motels-to-house-coronavirus-patients" rel="nofollow - 2 ] а интересно е дека и Бездомните Граѓани Се Згрижени Во Хотели!!! ех камо да беа волку оштроумни и кај нас!!! ѕирнете го следниот линк ...

Sacramento County identifying hotels where homeless will be sheltered during COVID-19 crisis
[ http://archive.is/IHZin#selection-2041.0-2049.148" rel="nofollow - 1 ] https://www.sacbee.com/news/coronavirus/article241247646.html" rel="nofollow - https://www.sacbee.com/news/coronavirus/article241247646.html [ https://web.archive.org/web/20200318104748/https://www.sacbee.com/news/coronavirus/article241247646.html" rel="nofollow - 1 ]


дали е ова возможно кај нас, хм, Вондредна Состојба и нема што не е можно! оние кои го познаваат законот ќе им биде јасно дека комотно може државата да удри и масовна цензура не само по медиуми туку и на интернет, но нели нам ни е побитно да си тераме парцијално за да не се загрцне Народ случајно предизборно, еее да не се влечкаа до последно ем да не убацуваа адхок стандарди како пржински влади вакви зицери немаше да имаме како калкулантски филмои во очи озбилни склет времиња, сепак Слава Богу за се’ бидејќи да ги имавме пак Декември или Јануари парламентарните избори можеше да се случи голем зијан! речиси ко да не беа свесни властите дека ќе има пандемија, а тоа беше случај и со sars1 и со h1n1 и со птичјиот претходно, а нашите пол.тв.маскоти си глумеа рамнодушно опуштена предизборна атмосфера, Но не се ни тие криви што никој од фелата Микробиолози Пулмолози Медицинари воопшто не се одважи да им свика бар онака блогерски Каде Бе Со Тој Памет, ко што никој сега не ги ни К*ражи привремените Луѓе Бидете Умни Ко Во Сакраменто, просто немате доволно Респиратори ако Не Дај Боже почне масовно да се јавуваат кај бездомниците пневмонии, ем имајте Наум сега залади нагло па оние кои спијат на отворено се на озбилен ризик доколку го закачиле вирусот брзо да развијат инфекции на дишните патишта!

Ако ништо друго бар ним редовно да им се дели Лимонада и Цинк > видете ги аберите од вториот пасус на следниот пост [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31605&KW=%CD%C5%C3%CE+%D2%F0%E0%EC%EF+%CF%F3%F2%E8%ED&PID=3154561#3154561" rel="nofollow - 1 ] а паметно е ...

ова излезе корисно за да во нишкава не го едитирам постот каде фуснотата за Сакраменто сум промашил да ја линкувам правилно, Божја Промисла за да некој не рече утре ете едитирал за да замаскира киксои, но искрено дури и кога ќе згрешам во вакви нишки ако е неопходна исправка тоа во едитот го потенцирам нормал нема активна модерација па сам си се модерирам, а најчесто кога едитирам е за да освежам испарени линкоиви кои не сум ги сејвнал на archive.org или archive.is


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 25.Март.2020 во 07:38

пак ќе мора да ги рипнам аберите за Циркулација! сега разбрав се крева нова паника непотребно за хантавирусот, иако убо е да се знае дека истиот постои! всушност постајат многу вируси за кои постојано се предупредува ем случаи кои се евидентираат, но никогаш ко досега сензационализмот по медиумите не сторил толку бербат по психата на Народ заради фејкбукот! А зошто ова е проблем? Просто е, Колку повеќе стрес толку поголем ризик вашиот имунитет да се бори со вирусите туку се справува со кортизолот односно е згрчен заради него! а веќе имате претходно уште на првата страна абер стресот ви зема пола Здравје, ем погоре на оваа 3-та цел пост полн корисни антистрес абери [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31605&KW=%E8%EC%E0%F2%E5+%EF%F0%E8+%F0%E0%EA%E0&PID=3154246&fbclid=IwAR0ZbcCPfclsGjUxOZsJbw689Yu-Dc4P_A8qOXxRteIeMPnn18GNI-BaOmY#3154246" rel="nofollow - 1 ]

http://archive.is/8sW2y#selection-1747.0-1747.133" rel="nofollow - https://www.simplypsychology.org/stress-immune.html


Исто да си имате постојано Наум дека сте Православни Христијани а тоа значи поучувајте се од Христовото Евангелие а освен Свето Писмо пожелно е да се смирувате учејќи и од поуките на Светите Отци ...

http://archive.is/S87n6#selection-939.621-947.199" rel="nofollow - Overwhelming Anxiety - http://ww1.antiochian.org/node/20772


ако ова е случај Вам единствено што ќе ве тревожи е https://www.oca.org/orthodoxy/the-orthodox-faith/spirituality/the-beatitudes/mercy" rel="nofollow - дали сте Милосрдни доколку веќе знаете дека Несебична Грижа за Ближните ако не Туѓинците значи Голема Милост од Бога потоа кон Вас, тоа го потенцирав и скоро на фејкбук преносно во однос ситуацијата во Италија [ https://www.facebook.com/NiKoLaKrilatLav/posts/3674259439282515" rel="nofollow - 1 ] но и во Хрватска [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=325&KW=Загреб&PID=237611#237611" rel="nofollow - 2 ] веројатно ќе се соблазните како смеам ова да го говорам, но целта не ми е да окривувам туку да потсетам дека Сами Си Ја губиме Благодатта пришто Господ не не’ казнува туку сами се казнуваме така оставјќи му отворена врата на злото, но посекако прекардашивме ли и почнеме да напаѓаме Верни Луѓе Во Бога Господ Нив И Ќе Ги Заштити!!! ако Вие си мислите дека има нешто случајно на овој свет каде сме дојдени за да си Спасуваме Душа а не пак дури и нејќеле (бидејќи имаме Слободна волја како Најголем Божји Дар после Љубовта) на оние кои Сакаат тоа им го браниме или пак нив ги соблазнуваме со своите постапки, особено најмладите, во овој случај дури и јас кога имам најдобри намери потенцирајќи дека канабисот може да биде Лек за сите знаејќи дека во општествово нема активна Јавна Дебата ризикувам од Надлежните Експертите Докторите ризикувам да им бидам оправдување утре на несовесни сограѓани кои би барале и инстант преку Леб погача, иако најнапред прискокав воопшто токму заради тоа а кога беше во најава декриминализација на марихуаната од страна на постојните политички партии во власта дека ама баш ни тронка совест не ги јаде што на таков начин дури имаа за цел да прибираат предизборно поени, Слава Богу се подприбраа, но тоа не е гарант дека утре некој друг нема да посака да ја злоупотреби на мала врата марихуаната за да втера во општеството декаденција на ангро, а што ќе биде резултат токму на изборен егзибиционизам, Просто треба со закон да се забрани крупни круцијални промени во општеството без Широка Јавна Дебата која најмалку 1 година ќе се одвива на сите нивоа помеѓу властите и Граѓанските Здруженија како Претставник на Народ а потоа и да мора да има и задолжителни Референдуми кои за да не бидат со ризици ко вовче гласање да мора да се реосигурани и Биометриски освен Пописно, што треба да е случај не смо за марихуаната туку иза членството во еу, но еве и за Цивилна Заштита која кај нас воопшто и ја нема [ https://youtu.be/MnhkhjHIW4g?t=1671" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3347&PID=214532#214532" rel="nofollow - 2 ] а гледаме во вакви времиња е повеќе од непоходна бидејќи не станува збор за парцијални и краткорочни проблеми туку големи гајрети, просто физички ќе се исцрпи Администрација оние кои се во првите редови доколку се оставени сами на себе и само со Директна Помош од Црвен Крст ...

~

еве корисно инфо за Ханта вирусот
не паничете и порано го имало
и понатака ќе го има
но ако на оваа тема сте Правовремено Информирани
не гледам причина да стравувате за својот Живот
камо бар ОНО да имаше сеуште [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3347&KW=ОНО&PID=214866#214866" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3346&KW=ОНО&PID=214533#214533" rel="nofollow - 1 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&KW=opshtonarodna+odbrana&PID=174208#174208" rel="nofollow - 1 ] ем и како Еду за Вируси

http://www.bu.edu/buohc/files/2009/07/hpsslideshow.pdf" rel="nofollow - http://www.bu.edu/buohc/files/2009/07/hpsslideshow.pdf

камо во видеово да спомнеја дека постои и Вакцина
но и дека редовно има инфицирани
https://en.wikipedia.org/wiki/Hantavirus_vaccine" rel="nofollow - https://en.wikipedia.org/wiki/Hantavirus_vaccineа доколку сте скептични во однос вакцините
секогаш можете да имате Оштроумен Начин за борба ...
(иако дрско е да не сте Здрави ем Атеисти ем АнтиФармациски)
... што го советуваат во http://archive.is/0ADh5#selection-1639.0-1639.21" rel="nofollow - следниов цитат од COEM [ http://www.ic.nc.gov/ncic/pages/court/434022.pdf" rel="nofollow - 1 ]
Знаењето Не Убива Ако е Проверено и Репроверувано
пр. Витамин Е и Витамин А знаам да сторат голем проблем [ https://www.dailymotion.com/video/x7p38p0" rel="nofollow - 2 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31605&KW=bbc-horizon+The+Truth+About+Vitamin&PID=3154127#3154127" rel="nofollow - 2 ]Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 29.Март.2020 во 08:30

анадер постпоунед цирку ток ... аууу колку волјата за критична мисла на фејкбук е испарена заради оверлоуд од информации тоа е не Чудо ами Чудесен Фаномен да дури и’ на Луѓе кои се оштроумни им загинал фокус бидејќи се заробени во https://www.youtube.com/watch?v=X4OPFl2Kxhs" rel="nofollow - рат-рејс центрифуга која е виртуелна надградба на нивната секојдневна работна, онака битно е што повеќе да имаш односно шернуваш или лајкаш а не што и во каков контекст, нормал така тривијалност рулз а фекњуз конквер д фримајд! ова може да се воочи од скорешната супер-параноја за 5G при тшо повторно никој нема по форуми за да анализира педантно се’ [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1023&PID=237713#237713" rel="nofollow - 1 ] туку ко да станува збор за некаков ефтин блокбастер и потанака Народ си тера онака е-лектрофизиолошки до срж со потпросечност! си мислиш дека поарно е така бидејќи во спротивно нешто и ќе научи а тоа може да има потоапоследици по сеирџискиот табиет за кој најубо е да се одржува ду-натинг освен кабадајлук диоптрија! нејсе може ова е супер прилика за да видиме дека и при големи К*ршлуси ние не сме ниту волни ниту способни да се мобилизираме и здушиме, за делувајќи сплотено не само поголеми позитивни ефекти да изнедриме туку и на помладите добар пример да оставиме, бар ќе си знаеме дека поарно е од оваа #заедница# да си се тргнеме натака како не би не попарила до крај http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=16040&KW=%F0%E0%EC%ED%EE%E4%F3%F8%ED%EE%F1%F2+%F1%F2%F0%E0%E2&PID=3154724#3154724" rel="nofollow - Рамнодушност или Параноја ...

МОРАМ да потенцирам ко Нам навистина не ни е јасно дека МОРАМЕ да се воозбилиме турбо бидејќи немаме системски капацитети ниту за постојните околности а не пак за уште полоши, битно повторно Народ во недостаток на оштроумен социјален инжињеринг од страна на властите експертите и медумите речиси ко да e силуван со петпарачки решенија без притоа цилисходно да му ги предочат предностите од таквите мерки (тука мислам на карантинот но и на полицискиот час иако ете не им текнало дека Денес многу Наорд си има Кучиња подома на кои навечр им треба кратка прошетка што во Србија ете се досетија да дозволат 20 минути компензација но кај нас изгледа ќе се чека да видиме дали ќе потрае временава водредна мерка) ним битно им е одат по некаков протокол, но очигледно е дека далеку се од ефективен учинок! Господ На Сите Да Ни Е Напомош!!! наместо самите тие да фатат за уши некој Микробиолог кој еве ако не сo мене на овој вафла форум бар на некој нивни би зеле да го предупредуваат зошто и што е неопходно за да не се случи голем помор на Луѓе а не Врапци, во секој случај се трудат, но дали тоа ќе биде и доволно!? https://www.youtube.com/watch?v=DtK8_j4DgMo" rel="nofollow - вер ис мај маинд прво мораат да Потенцираат а тоа не го чинат дека ќе мораме да живееме и понатака со овој подвид на корона-вирус а тоа значи Фокус кон поздрав Живот и бустање Имунитет преку Здрава Исхрана, за среќа имаме ние и Нутриционисти кои сега се главни ѕвезди по телевизии, но баш онака ко да живееме во 19-ти век најопуштено само тврдат без никаде од нив утврденото бар некако научно да е поткрепено, иако сепaк Информативно, но кој е гарантот дека така некој нема да си стори проблем!? пр. ЦветаД која секоја чест за волјата и знаењето [ https://www.youtube.com/results?search_query=цвета+динева+cveta+dineva" rel="nofollow - 1 ] сепак кога чув вчера на Телма како тврди дека сода-бикарбона рулз, си велам зошто не нагласува дека истата е абразив!? [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1780&PID=174188#174188" rel="nofollow - 2 ] кој не само што ако редовно се внесува може да предизвика озбилни проблеми како отоци едеми сотрена микрофрлора бидејќи oсвен лошите и убаите бактерии ги ништи бидејќи желудникот треба пo сама природа на функција да има пoкисела средина [ https://www.webmd.com/drugs/2/drug-11325/sodium-bicarbonate-oral/details" rel="nofollow - 2 ] туку заради KERBS-циклусот и внесот на екстра концентрациите на јаглеродни (C) атоми (исто ко и кај пушачите) озбилно се ремети Плуќа та аирлија експериментите со СодаБик. [ https://www.drugs.com/sfx/sodium-bicarbonate-side-effects.html" rel="nofollow - 2 ] ок, еве да речеме е во право ЦветаД но нека викнат и Микробиолог кој нјзините абери ќе го потврди порекне или пак упати на токму-нзс налик колку за каков ѓелудник или црева која количина е подобна! и конечно не мора тоа да е преку директно гостување туку моит да оди и индиректно [ https://www.youtube.com/watch?v=zkZPMbvDsQg" rel="nofollow - 3 ] но во емисија која трае 1 саат ова би било тапа изгубено време туку треба да си издвојат поголем простор бар онлајн каде емисијата односно дебатата ете за Превентива би траела 3-4-5 саати а потоа од истата новинарот да ги издвои најбитните поетни за на тв-епизодата т.е. за таму да си направи рекапитулар фуснотирајќи ги поентите низ времнски-тајм-таг во однос знајност приорите на инго или пак потреба од доекспликација која гостите дополнително би ја сториле низ експертски коментари под јутјуб видеото како можеби таму би приложиле линкови до научни студии, нели додека си сторат навика да си имаат блогови каде веќе тоа им е елаборирано одкрај докрај ... НЕЈСЕ поентата ми бише за тапа пристапот на властите во однос информирањето преку своите медиумски трабанти! та ако неможат да здрмаат онака ко кинезите виа документарци ко тоа Epicenter предочен две страни понапред еве нека истераат научен ко јапонците, во кое инфо-видео од националната NHK ќе видите не само поучни туку и прецизни абери пример во однос пренесувањето на микрочестичките при кашлање во затворен простор (ѕирнете аберите од 29-та минута до 39-та) а исто корисно е што велат не проветрување туку Промаја е неопходно за да се излуфтира правилно просторот, хм, оди сторија во Маркети да те видам, значи UV-C е и повеќе од неопходна работа за навечер, а преку ден доколку сте Ризична Категорија Граѓани поарно е со Скафандер Да Си Се Шетате, точно маските спречуваат ширење (зависи кои хм кај обичните хируршки што заболен кивне ојде исто многу што отстрана во околина од вируси) но не и закачување бидејќи вирусот допре ли до која и да е слузница пример Око или Уво пак бадијала, значи сакате ли 100% заштита понадвор та освен перење раце ув-ц неонки треба и скафандери! комотно можете со онакви работнички ко од Дворник и маски и најлон-комбинезони [ http://archive.is/d12fs#selection-733.0-735.102" rel="nofollow - посебно правните лица кои имаат јавен продажен или производствен простор Каде колку што знам поимот ЗПР (Заштита При Работа) од овој аспект ко и да не постои макар го имало, иако не сум сигурен дека имаат некаква Добра Антизаразна Пракса бар немам сретнато! јас ќе речам се скафандерисувале вие или не мора да форсирате Имунитет но никако со антибиотици, конечно тие се за инфекции не и за вируси како настинките т.е. за Пневмонии, но и тогаш во однос овој Вирус а знаејќи дека е подмолен не гледам зошто кога веќе и во Кина се експериментира со Големи Дози ВитаминЦ при инфекцијата во последен стадиум пред умирање да и тука со согласност на Пациентот кој и така ќе скине конци да се проба и вакво Чаре за да се запре пневмонијата! но наместо нашите Инфектолози односно нивните колеги академици бидејќи претходните се до гуша во Акција да земат за ова со своите колеги во Кина да комуницираат речиси ко да сме оставени на милост и немилост на околностите и само Надеж на почек која би требало да стигне од еу или сАд, аирлија, а да видите што е и’ со Куба и Интерферонот кој посекако кај нас го аплицираат но нека информираат Јавност дека тоа е така [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3465&KW=Лук&PID=237659#237659" rel="nofollow - а не на фејкљуз да се навлекува по тоа фејкбук пајажината каде ко муви без глави сите се расфрчеле без компас! ... кинезите рулз ама јапонците да им се чудиш на комшиските статистики, единствено никако да разберам како им е на Браќата Македонци кои беа на укотвениот Крузер, им пратил ли некој Морална Подршка или веќе ги забораивме, но ние и оние што се тука сме ги отпишале [ http://archive.is/LYThg" rel="nofollow - 4 ] а не пак оние потаму, бар не разбрав ни од спунт нешто официјално дека МНР чини освен за мајката и детето во Шпанија ои завршиле на улица, Господ Да Им Е Напомош ... конечно NHK репортажата од Јапонија [ https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/ondemand/video/5001289/" rel="nofollow - 5 ]

Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 31.Март.2020 во 13:19

ех колкав буџет имет Џапанска национална телевизија http://archive.is/RakYb#selection-1439.285-1439.443" rel="nofollow - - 1 https://books.google.mk/books?id=R4j_Pmj_l9MC&pg=PA84&lpg=PA84&dq=nhk+annual+budget&source=bl&ots=YXu3cMbTfZ&sig=ACfU3U2oGuLRo3nxwLwZ-pB_QS7bpOk2Ig&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwjIy4-YvMPoAhXqwosKHR0PDhgQ6AEwEHoECCAQAQ#v=onepage&q=nhk%20annual%20budget&f=true" rel="nofollow - а колкав МАграТВ (Македонска граѓанска ТВ) та добро е кај нас што сме на какво такво ниво од ’90-тите, иако имаме и техника и кадар ем https://www.youtube.com/watch?v=0_fl5VVZLyM" rel="nofollow - , само што штедиша табиет па се нема волја да делуваме ко за по 100 години бек’ин’д’фјучр социјален инжињеринг ... туку поучно интервју со Др.Жан Митрев вчера на 24ч речиси епско во однос вирусологијата, која кај нас до сега чинам никој Доктор вака мелозвучно не ја демистифицирал, сепак Др.ЖанМ, антивирал-џем-сешн’ов ама баш од лична кардиолошка гледна точка го презентира, што и го апострофира уште одма, само прашање е како вие сте го свариле неговио абер (пуштен како Антички ДЖМ со суво грозје лешник и ореи, за жал го беа најавиле агитпроповски ко близок на дпмн на почетокот од интервјуто, но Чоеко професионалец та прв емисиски Збор му ет Добровечер (а не Каде Бе Со Тој Памет а може и требаше з’ш ќе да му се намерачиле изгледа локал-глобалисти да му преименуваат Кардиологија од Филип2Македонски во Лаз.Кол.југос.), а прва реченица му потекви како ~ Па вии ова е една кризна сос-тојба која малку кој ја памте во вакви размери (значи) во светски рамки, Да Ни Е Жив И Здрав Доктор Жан бидејќи е Специјалец кој прво и основно со Збор Не Спасува а потоа и Занаетчиски (било или не 5-до-12 и не е битно) чим имаме Чоеци ко него кои иако имаат Приватни Болници делуваат ко да се Државни та Секоја Чест И Господ Да Ги Помилува За Долго Да Живејат И Не Спасуваат во овој случај и Од Хистериите на удбалитичарите, бидејќи нели стресот моит да ве чини пола здравје, но и напола плата уште одма во постојните карантиносани околности колку и истите да се неопходни! но сакаме ли да ко Народ да им подадеме рака за да ко Власти полесно со се’ справат може најбрзо би успеале во тоа доколку 31-во вековниниот маштаб за соулшл-ин-џинеринг го впрегнеме и самите народно без субвенции или тантиеми, налик Весела Антивирал Математика во аудио-видео-театарска опаковка за Поуба Иднина, а што нормал изнедруе потрева од кросовер меѓу К-8 (ориџинал-кру’г& https://www.youtube.com/watch?v=8IW_NwpKY-c" rel="nofollow - Мр.Кљок ) и 1-ОКИ (ани’ма’ https://www.youtube.com/watch?v=NZyscCA2VW4" rel="nofollow - л ’тори&режи’сјори) но и инфериорни приклучоци на муабето како Бездомни Сограѓани бидејќи тие на прсти ама повисоко ќе го кренат муабетот Но и разбра се и семиспиналис Експерти чиј носечки абери би биле ’рбето на https://www.youtube.com/watch?v=a-aDJrm5hSE" rel="nofollow - кросоверумот ... сепак за сега (додека не сконтаме дека природно е да се миксаат езгии во ора маниња во мелодии и синкопи во ритмои) вистината ќе мора да сме Благодарни што и во денешната форма на ѕидосани емисии ја имаме (т.е. во едноставен нотен запис ни е сервирана низ сувопарни интервјуа но битно знае Чоек дека постои некаков запис на кој може да се врзува надоврзува или одврзува натака) ...
е сега што би издвоил јас од интервјуто како битно, хм, можеби треба се а може најубо и ништо за да го проследите целосно, но заради критична мисла да не ми скубне од разонода ќе речам Со некои работи во однос личното мислење на Докторот не се сложувам, кусо, Др. Жан вели по медицински морталитет под 1. се кардиоваскуларни пацинети потоа 2-ри се мозочните удари сетне 3. карциномите а посетне 4. пневмониите оние бронхитис&ко инфекции на дишни патишта ... потоа потенцира мора Превентивно да се делува [ https://youtu.be/xm445Ii8lD8?t=533" rel="nofollow - 1 ] за да не се случи потоа да трчате по државни или надри-хемии ко пиење сода-бикарбона или хидроген-пероксид подоцна онака паднатине во параноја туку во очај, бидејќи така ќе си ги сотрете и арните вонземјани [ https://youtu.be/xm445Ii8lD8?t=2186" rel="nofollow - 2 ] но чудно за лекарствата вели бадијала се ок мислејќи специфично на маска-ефектот кортико-ата сепак ко што вели MedCram Пулмолого што го цитирам на ангро ви нишкава Лек има за оваа последнава склет-корона а истиот веќе е стандардизиран и во Кина и во Кореа и во Русија та конечно и во сАд како Хлорокуинин + Цинк, а на што јас се надоврзувам дека постои и Природна Превентива која ја има истата функција како Хлорокуининот односно апсорпцијата на цинкот ја зголемува инстант то цитричната киселина од лимонот, та бар ова да го прашаше водитело ама ето бидна толку од нивната водителска информираност!

научно видено Др.ЖанМ речиси за малку не фтаса (з’ш немаше простор и за народни смс-ки до мелевизискио-водител) да ја демистифицира и средновековната ако не античката виросологија та да ни каже јасно и гласно Луѓе вам единствено не ви е страв од Господ а од се’ и сешто ќе ви клецкаат колена иако и тоа и колената Господ Ги Даде и Господ Ќе Ги (Земе доколку вие си останете замаени од земни идеали или пак (почнете да се прибирате тро од тро со памето параноичен! Интересно ЖанМ најнакрај вели Скафандери не требало иако по економијата карантин-паранојата праела штета а реално суперспредер е вирусот бидејќи е лабараториски штиман, мислам чие и масло да е или чија и патка да е ковид-19 (којзнае) а Впрочем Се Е Божја Промисла makаr lugjeto znaat ozbilno da ja zloupotrebat slobodnata volja, сепак нам не ни е битно ко Христијани колку и како на овој Свет ќе живееме туку дали сме се Сподобиле Спремиле Спасуваме за да Царството Небесно Да Го Заслужиме затоа и не треба од ништо ни да се плашиме (Освен Од Бога да не согрешиме непоправливо) но треба да бидеме Внимателни и на стапиците па и ризиците кои сами си ги бараме неретко да пристапуваме Трезвеноумно без парноја [ https://infomax.mk/wp/шокатна-снимка-од-2015-го-разбранува-свет/?fbclid=IwAR3l-jw0l6JRrfnb360kp3d9Idx21e_DBTBzchr-fYTgcsx-9CcKIibkqYU" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=DxoLoOtyllU" rel="nofollow - 1 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&KW=%EB%E0%E1%EE%F1%E8&PID=3152833#3152833" rel="nofollow - 1 ][ https://communalnews.com/breaking-do-indian-lab-results-suggest-coronavirus-is-biological-weapon/" rel="nofollow - 1 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31572&PN=4" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/nrIoZ#selection-1009.0-1041.73" rel="nofollow - 1 ] битно за да се спречи веќе армираната параноја во Народ, и се тргнат колку и да се тие ноја што ја држат сега во песок пара-та Лично сметам нзс би било Добра Антивирална Пракса по сите страни макар и со лесни работнички скафандер-одела за бар оние Сограѓани кои имаат Хипохондрички Синдром под пазуви не го впрегнат некако погрешно а не пак улаво и посебе а не пак по другите! тоа не значи дека некој би морал да носи Скафандер за да оди на Работа, туку да е спремен штом Муштерија или Шеф илити Директор (и све остали раководители) тоа го побараат Веднаш да си се облече чоечки без да крши клечки како бројче немало а му се сака парата но не и паранојата! Но стандардизација ли е стандардизација, дури и непишана, чинам натака сакале или не а знаејќи дека на светов има многу фаи-ин-д-хед микробиолози по воени лабоси, паметно е бар ова да е Норма за Болници, но и ред други антиибактериолошки стандарди како UV-C или остали џрм-клинери да станат задолжителни за да Народ не се плаши од Својте Матични Лекари, бидејќи почнаа ли сите дома да си бидат сам’свои’фармацевти нека не ве чуди ако утре некој посака да биде и регионален миракулис исцелител со шпајз-концетрати кои бидејќи би му требало многу лиценци и стандарди би си ги путал по сива-неинтелигентна-маса виа сива-еминенција од надри-факири!

поентата ми е дека ако Народ изгуби доверба во систем иако нема потреба, a бидејќи ко што вели Др.ЏиноM : Свето полн вирусИ си ет од секогаш, а jaс ќе дододам Но сега не ви е јасно дека ве здрвил озбилно и еден помалку воочлив по Болници иако надалеку распространет т.н. фејкбук од кој (не знаете) и вам и на сите ви клецкаат не само нозе ами и малите мозочиња а така и оние големите се дезориентираат полесно за најнакрај да си речете наместо > зошто сме на овој Свет (Логично Бидејќи Сте Добиле Шанса Да Си Спасувате Душа И Растете Духоносно Низ Бога), вие во уплав да си кажете лелеле што не снајде дај да скубнеме за помалку да патиме (уште пологично бидејќи вам ви тргнале јунаштво од читанките а за јунаци сте ги зеле денес или мамонистите или егоистите за на крај да си речете единствен спас е кај хедонистите за онака да замижите со ширум отворени очи во однос оние вистини пр. кои јас ги посочувам во нишката за Еугеника или Месони) но Слободна Волја па и мнозина ја злоупотребуваат плашејќи се не само себе си туку и сите наоколу, демек ако сите паднат во депре ќе се усреќат нели требало некој параноикот да го отпрати до амбис, само што на крај тој некој одејќи му вие по негов акал вас ќе ве заака а тој на крај бидејќи вие ко маса сте фатиле инерција а свесен однапред затоа нели најонака ќе се потргни за некој да не го прегази ама сетне наместо вие него тој вас ве испратил во амбисто а на крај ќе дојде до работ и ќе ви рече ама зошто не прашавте кој треба прв да скокне!? одтука натaка како ви чини вам терајте си иако нормално секогаш Ви Праќа Господ Помош За Да Ве Предупреди И Порача Внимавајте Зошто Сте На Овој Свет а ваша работа дали на заборавот ќе му посветите цело (повеќето или ич) од својто драгоцено време за Спасение! велат карантин не е опасна работа, точно Но ќе сторам еден пост и за циркулација се надевам па да видиме дали во 4-ри ѕида кога Чоек ќе го заглават дали така не страда нешто, хм посекако вашиот стомак бидејќи научени сте си на многу месо лапарсан а нема каде истото сетне вака да го сотрете со лесно, мислам не дека не е возможно, но во прашање се навики ноухау и волја, арно ама кога се мора се мора, арно ама глобално-село сте сакале па така биднал и глобален-проблем вонего, а сега иако Село Гори бабиците зачешлале шема дека треба да породат nwo по секоја цена, точноо треба промени, но тие повторно Народ не упатуваат на Самоодржливост тука на некаков нов бројлерлук, што веќе и ќе станува се’ поочигледно бидејќи http://archive.is/oJzxQ#selection-553.317-553.449" rel="nofollow - и официјално веќе рекоа дека светската економска штикла се рецнесирала појако и од 2008-ма, да видиме дали карантинот ако го надградат и прошират заради икс-околности ќе го дотера светот и до https://www.youtube.com/watch?v=1SH3PUBkWYQ" rel="nofollow - штиклерај од 1928-ма [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=16040&KW=1SH3PUBkWYQ&PID=3146303#3146303" rel="nofollow - 1 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=16040&KW=O%2Dgov+%E5%2DGov&PID=3153706#3153706" rel="nofollow - 1 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31517&KW=%E5%2D%EE%EF%F8%F2%E5%F1%F2%E2%EE&PID=3153604#3153604" rel="nofollow - 1 ] praktichno od kade da znaeme deka ne e ova spin so karantinot tokmu za da se inducira od nekoi sklet-eliti kontroliran ekonomski krah koj bi trebalo da povleche noga za nwo, затоа НЕ ПАНИЧЕТЕ туку ако трба и со скафадери враќајте се на работа, еве јас тврдам Алкализација Рулз та пијте Лимонада и Смирувајте се’, Конечно ако досега си теравте фејкбуковски избезумено сега приберете се и мобилизирајте се низ континуирана Дебата на сите ниво впрегнувајќи Итно ОштроумноеОпштество за да Максимум Извлечете Од Себе Како Заедница, та бар за да не изгинете од безидејност тргнете се од тоа глобалистичката социјалка [ https://www.facebook.com/NiKoLaKrilatLav/posts/3702869446421514" rel="nofollow - 1 ] бар оние што се Свесни невладино и партиски нека почнат да се отвораат помагаат и сплотат ... за Сложни Браќа Куќа Да Градат прво треба на право место да се Соберат, колку побрзо толку подобро бидејќи ќе треба да се мери да се мери да се мери пред некоја Самоодржлива Реформа да се стори,а дека сеуште време имате имате, но Вие ко што гледам од индиферентност си го трошите и параноично или пак надевајќи се дека друг е одговорен а не Вие, та бар Блогови правете ако немате Тематски еФоруми секој несебично нека предложи што може да се Подобри да се Промени На Поарно да се Осигура да се Внимава ...
може единствена позитивна работа од карантинов е што Чоек ќе разбере и за кинески билбили за кои инаку никогаш не би чул освен можеви ако скитка в Кина по етно-свирки [ https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=w8veVugUwRI" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=GopGhJEipaE" rel="nofollow - 1 ][ https://www.bilibili.com/video/av6858558/" rel="nofollow - 1 ] ех шчо вели музичето в среде стеј~хелти нека мириса на лимонови цветои ... Само за да биде Тоа Така Треба https://www.youtube.com/watch?v=gTYaoTq2jRI" rel="nofollow - На Земја Македонска Да Си Засукате Ракаи и БавЏAнџиски Да Делуете ... него во однос центрираната мелодија од бразилецо а апропо аберот за патки погоре, чукш ви текнуе за https://www.livescience.com/genetically-modified-mosquitoes-create-hybrids.html" rel="nofollow - сред олимпијадата, кога мораа пак бразилци да смислуваат оштроумно дефокусирање водата во базените https://medium.com/labdoor/copper-turned-the-olympic-pools-green-not-algae-e0fcb4ce0d79" rel="nofollow - - гуеше а можеа да одат http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=559&PID=140626#140626" rel="nofollow - - умно да се сетеа да викнат некого од Оп.Македонија, вервајте нема друго чаре па и самите со https://www.express.co.uk/news/world/1245489/locust-plague-pakistan-africa-locust-swarm-attack-ducks-Xinjiang" rel="nofollow - - паторите но и патењата - што вие единствен начин на самоодбрана (а без Молитва) за да справите со nwo-агендите на еа-детерминистите, но најпрво од паранојта да си се одвратите а потоа и на Корените Да Си Се Враќате, наместо њуејџерски да си верглате дали со апоите или идеологиите, но како кога сте се изврзале за вештачкио и виртуелнио начин на живот, нормал терај си пато и понатака така з’ш за Селска Идила волја мислите ќе најдете в Град или пак на фејкбук, сигурно некому и ќе му успее, но така на колективен Здрав квалитет на живеење не се надевајте, мислам ок може вие мислите доволно е раце што ќе почнете да миете и се ќе си дојде на место, точно дрмајќи си ја днк со http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=559&PID=164120#164120" rel="nofollow - umeteni-zarzavat за хипохондрички маиндест, од доволни подоволни ќе ви бидат crispr-они кои на вас ќе си ги (ако веќе и’ не си ги) мерач’ат еугеничарите!

     


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 03.Април.2020 во 03:53

http://archive.vn/Y15D4#selection-451.0-525.292" rel="nofollow - ... ГОСПОД ДА ГИ ПОМИЛУВА Упокоените А На Живите Да Им Придаде Мир И Спасение ...


... Дочекавме Авторитет http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=625&PID=125036#125036" rel="nofollow - НЕКА БИЈАТ КАМБАНИТЕ ЕХ Конечно Фридом ... Нашиот Велевирусолог Проф.Др. Вело Марковски [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=587&KW=Проф%2EДр%2EВело+Марков&PID=237824#237824" rel="nofollow - 1 ] иако Реално Искрен дефакто Најоптимистично од сите досегашни Експерти кои излегле по нашите медиуми Потенцира дека Трезвеноумие Рулз!!! Прекинете Со Паранои О Вие Удбалитичари!!! http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31605&KW=stress&PID=3154627#3154627" rel="nofollow - Посочувам И Јас Погоре Стресот Зема Пола Имунитет!!! Но би додал и Пола Економија!!! Бидете Умни доколку постојат ризици, а очигледно е дека постојат, Истите нека се демистифицираат ... Така Ќе Можеме и Превентивно да делуваме, и Предострожно да се поставиме, тоа значи пред се’ Свест дека утре и сред Лето кој е инфициран да внимава да не настинува (седење на промаи и слично) како не би кивал а посекако и задолжително да носи маска за да не го шири вирусот додека Народ се воозбили околу превенцијата преку Алкализирачки Веј Оф Лајф во однос Исрана, но ако чкордепса економија тој ни за конзерви ќе нема камен а не пак за Лимони + Цинк ... но без да баталува Цигари бар да намали на нив тешко нему но уште потешко на Пасивните Пушачи а особено Деца а уште позначајно сите оние околу пушачи а имаат Хронични Болести или Ослабен Имунитет!!! може паметно е да се строи Итно Закон та пушачи да се самоцензурираат дека не само на јавно место што не смејат да пушат туку и Дома само на тераса да можат цигара да запалат, та вас ако не ви е мил Живот тоа незначи дека немате одговорност и за другите! јас разбирам имате засебна просторија добро изолирана во однос останатите Соби но и проветрена та да пушите пр. мене ме дрма промаја каде престојувам 24/7 сега па и не се секирам, но посекако си продолжив со овој памет ќе изгинам, бидејќи KERBS циклусот така го стимулирам а со тоа и помал ефект од алкализација т.е. rKERBS рамената на CO2 во организмот што е потикнатаод Цитричната Киселина, сепак би потенцирал и НИКАКО СОДА БИКАРБОНА НЕ ВНЕСУВАЈТЕ!!!

Значи Разгласете Ги Аберите Од Претходните Постои што вели MedCram Пулмологот уште од поодамна а тоа фино го елаборира во линкуваните видеа ЦИНКОТ го сотрува вирусов додека Хлорокуининот ја зголемува неговата апсорпција во клетките MC~Пулмолого Истакнува, значи не е по дифолт Куининот сам по себе лекот ко што многу верглаат, туку Цинк-от, та Грицкајте Ореи Семки од Тиква или земете одвреме навреме Цинк Суплементи, а бидејќи вие на дофат посекако подома немате ХлороКуинин просто ИСТИОТ ЕФЕКТ ГО ИМА ЦИТРИЧНАТА КИСЕЛИНА Која Ја Има Во Лимонот!!! ПРЕКИНЕТЕ ДА ПАРАНОИЧИТЕ!!! Земете Од Лимонада Праете Челенџи, Но Не Заборавајте Ниту Премногу Од Неа Ет На Арно Бидејќи така Ph Вредноста на Вашата Крв ќе се Зголеми а тоа повторно е проблем, ЗНАЧИ ВО СЕ’ УМЕРЕНО!!! Сега Останува И Да Причакаме На Сонце-то И Да Расфрламе Д3 По Имунитет Уште Пролетва, а за што на Сите Хронично Болни И Постари Сограѓани Би Им Посакал Да Можат Да Се Поткачат Уште Пролетва На Планина, иако внимавајте таму навечер и Лето е Кочан, Па Мора И Да Загревате Куќа! НО!!! Не Заборавајте Кога Ложите Дрва Вие Исто Така Вдишувајќи Го Димот Внесувате Енормни Количини Јаглерод Диоксид, така со едно ложење ако не внимавате се наголтувате Чад ко да сте испушиле многу многу цигари, ем и Јаглерод Моноксид а тоа ќе ви го Дрма Имунитет, та кога ложите Оган носете Маска и Проветрете, Исто Исчистете Си Оџако!!! незнам зошто конечно некој не направи МултиСкајп Панел од Експерти, можеби екоја Невладина, каде не само Епидемиолози и Доктрои туку и Спортски Медицинари Ќе Земат да посочат Официјално зошто Циркулација Рулз во Однос Имунитет, што значи за телото ова карантинот однос нагол шок да после турбо активност Некој одеднаш телото го става во екстра мирување!!! свесни ли сте дека така всушност здрмуваат налето мнозина инфаркти и мозочни удари, откако цела година трчале на работа а потоа зеле да се излежуваат на плажа или планина, Погрешно, но токму тоа сега исто ви се случува со карантинот!!! а дека јас ќе ви кажам така е, И вие ќе ми поверувате, а и сам постојано Потенцирам јас сум Полуписмен Приучен и Православен нели Тврдам Не Ви Требаат Ниту Лекови Ако Сте Воцрковени И Живеете Светотаински Низ Исповест И Причест Ем Сте Редовни На Неделните Литургиски Славословија, Та Затоа Ве Молам земете Лекари нека ве Описменах за Превентива А НЕ ЈАС, кој ниту сум во Црквата некаков авторитет а не пак во медицината, ТУКУ НАЈЧОВЕЧКИ ВЕЛАМ НЕ ПАНИЧЕТЕ ХРИСТОС Е ВЛЕЗ ВО ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО!!!

тоа не значи дека ковид-19 е мајтап, напротив доколку постои и мала веројатност вирусов да е лабараториски штиман, а постои, ем доколку и на сето тоа влијае емф зрачење не само од Вифи јас тврдам и 3G и 4G а не само 5G воопшто Далеководи [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1023&PID=237713#237713" rel="nofollow - 1 ] та внимавајте и на тоа особено ако сте Болни, што би ве чинело бар подома интернет модемот да ви врзан за комп виа нет-кабел наместо да бркате цело време мрежа преку рутер, мислам ќе разберам ако сте сиромашни па немате камен за кабел, но изгледа сте сиромаи во умот што не сакате да се Информирате зото базните станици исто бербат прават по вашиот Имунитет, колку незнам, ете барајте мерења, експериментирајте, конечно вие се плашите од 5G утре од 6G сигурно Параноја ќе ве Треси и во мал мозок така а воопшто не ви е гајле што Спиете Со Телефонот До Глава вклучен, Бидете Умни Стајте Го Нека Лета в него то авиончето!!! но каде се Микровалните, но каде се тв-ресиверите, каде се музиките полни разни фреквенции за кои вие абер си немате, воопшто свесни ли сте дека не е во прашање преку нив само физички гајрет туку и духовен, но нели вие би да сте во тренд и да Дрмаат хитои и подаома и понадвор, дали, та бар гледајте тоа нека е од тјуб или стари касети, А Преку Нив бустајте и Сонце во Вијуги [ https://www.youtube.com/watch?v=Tj4MQVutIJ8" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=9DQFrI2tGug" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=3inJiKQWsYY" rel="nofollow - 1 ] ( I Ne Se Opushtajte So Zloa vo srcata zada ne zazhalite em namalite so sierot vrtete na Humor a ne Satara https://mk.m.wikisource.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE_%D0%A6%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2/_%D0%A1%D0%B8%D0%BB%D1%98%D0%B0%D0%BD_%D1%88%D1%82%D1%80%D0%BA%D0%BE%D1%82" rel="nofollow - Читајте Марко Цепенков ) и баталете се од компјутери туку и сред карантин Излезете на Тераси, http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1695&PID=237669#237669" rel="nofollow - но проверете си гелендер , мислам кога мора да сте партали ко фосили ви музеи , та што друго Чоек да ви каже, Аирлија Тресајла Парноите сами се Стресуете, Простете За Дрскоста но може и тоа би помагнало пред да почнете челенџи за 24/7 тревожење, прво короната сега 5G-то потоа сигурно економијата покасно веројатно газозата, кузнај може ќе им поверувате на филмаџии ww3 распали, бреј АЛО секогаш иајте наум дека некој и да запалил склет-оган Ваше е да се Смирувате И Надежта на Бога Да Ја Потрпрете, што не значи дека не треба да сте свесни за ризиците, ниту пак да си терате со паметот онака фејкбуковски лајкохоличарски!!! Човек и да е дрзок и да е елоквентен и да е најпаметен, чим Вие сте си се заглаиле во Мрежата на дипстејтовци ќе ве возат онака како им драго и како им чини само за да ве легнат на nwo брашно, жално ама вие со вашата наивност уште сега со истото иако не постои официјално си месите тесто! наместо http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2979&KW=Македонска+Социјал&PID=237802#237802" rel="nofollow - да си се префрлите на Своја Македонска Социјалка , вас си прават од вас на фејкбук касапана!!! окапавте бе таму како не ви здосади!? ви остана ли воопшто простор за Спасение Душа по Вијуги!? ајде ако Др.Вело не ви е потаман како мотивација, та земете да возите Точак бар Подома заради Циркулација, еве ви од КомшиЛук преку рака Уште по некоја Оригинални Докторски Поуки од https://faktograf.hr/2020/03/12/hrvatska-lijecnicka-komora-srecko-sladoljev-i-drugi-koji-relativiziraju-covid-19-ugrozavaju-javno-zdravlje/" rel="nofollow - Др.Сречко Сладојев ... [ https://www.youtube.com/watch?v=us-KSAO8wrM&t=1378" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=us-KSAO8wrM&t=1522" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=us-KSAO8wrM&t=2489" rel="nofollow - 1 ] ... се прашувам сега и нашта ли Лекарска Комора ќе го осуди Проф.Др.Вело Марковски бидејќи има-фридом-маинсет!?

Дали Ќе Ви Се Посреќи и Власти Да Престанат Да Тресат, Коски, Незнам, Барајте Јавна еДебата!!!Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 23.Април.2020 во 04:44
... http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=625&PID=196226#196226" rel="nofollow - За Многу Години Духовден ...

Originally posted by <font color='#0000FF'>http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31605&PID=3154246#3154246 rel=nofollow</font> - <u>Zelenikovo</u> http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31605&PID=3154246#3154246 rel=nofollow - Zelenikovo напиша:

]
имајте при рака http://preminportal.mk/polezno-i-potrebno/20552-kanon-za-bolni" rel="nofollow - Канон За Болен


... Љубов Мир и Спасение Низ Света Тројца Барајте ...
... http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=17216&PID=3155311#3155311" rel="nofollow - Барајте И Ќе Добиете Ни Вели Господ ...
... Да Ве Потсетам Се’ Е Божја Промисла ...
... http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=31605&PID=3153921#3153921" rel="nofollow - Не Се Плашете И Не Очајувајте ...
... Но Не Се Ни Опуштајте ...
... http://preminportal.mk/polezno-i-potrebno/956-zaboravenoto-lekarstvo-i-del" rel="nofollow - Ова Е Идеално Време За Покајание ...
... А доколку не простувате Ни Простувањето Ве Стигнува!

...Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk