Предвидувања
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Мистерии и астрологија
Опис на форумот: Хороскоп, сонови, гледање во кафе, во карти, во раце, во НЛО...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=2810
Датум на принтање: 22.Ноември.2024 во 14:24 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Предвидувања
Постирано од: joki
Наслов: Предвидувања
Датум на внесување: 27.Јануари.2006 во 11:11
...дали верувате во предвидување на иднината и некои такви ствари???
...јас лично НЕ...според мене празно зборови се тоа...само еден знае што ќе се случи...
------------- Точачиња.
|
Коментари:
Постирано од: mende
Датум на внесување: 27.Јануари.2006 во 14:32
vo idninat a ne veruvam
------------- mbm
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2006 во 11:13
mende напиша:
vo idninat a ne veruvam |
како бре не веруваш во иднината ...еееј човече...не можеш да ја планираш иднината , ако не веруваш во неа...јас прашав дали верувате во предвидувања на иднината, не во самата иднина...би требало да веруваме во неа...
------------- Точачиња.
|
Постирано од: White Eagle
Датум на внесување: 05.Февруари.2006 во 01:04
Tреба да верувате,оти да не.Кој сака нека ме праша,ќе му ја претскажам иднината
------------- Ако ти е лошо ич не се грижи,утре ќе биде полошо.
Ако си среќен ич не се сеќирај,ќе помине.
|
Постирано од: YODA
Датум на внесување: 05.Февруари.2006 во 01:12
Ај кажи шо ќе јадам утре бе ко толку знајш да предвидваш!
------------- и то...
|
Постирано од: NRGMKD
Датум на внесување: 05.Февруари.2006 во 01:30
Абе YODA секој ден бурек јаде!!!! Кажи му нешто ново!!!!
------------- The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
Постирано од: Ghost
Датум на внесување: 06.Февруари.2006 во 18:09
Датум на внесување: 12.Февруари.2006 во 15:19
...jea...јас ќе сум помошник гатач......веќетри постој забегавме...ајде уште два за да се исполнит твоето предвидување
------------- Точачиња.
|
Постирано од: bosab
Датум на внесување: 15.Февруари.2006 во 22:27
A da prasame nekoj so gleda vo gravcinja,ja licno ne veruvam
|
Постирано од: Nightmare
Датум на внесување: 21.Февруари.2006 во 16:32
Joki duso veruvam vo predviduvanja.Pricinata zosto e bidejki sama se imam uvereno i vervi voopsto ne mi bese ubo zs znaev deka ke mi se desit neso loso po pretcuvstvo.Zatoa tie pretcuvstva kolku se dobri tolku i zamaret zatoa najubo batali predviduvanja i se takvo bideki nie sami gi birame nasite patista od soluciite koi ni se dadeni.
------------- Belive in who you are,not in what they telling you that you are
|
Датум на внесување: 23.Февруари.2006 во 18:16
јас предвидувам дека вечер ќе пијам Ај баш да видиме дали ме бива за бајач или гатач или како и да се викаат тие...
------------- MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION
|
Датум на внесување: 26.Февруари.2006 во 19:19
Датум на внесување: 26.Февруари.2006 во 20:18
мајке ми за бајач не знам, али за тежок хроник тоа сигурен сум
|
Датум на внесување: 03.Март.2006 во 02:15
Постирано од: mari20
Датум на внесување: 06.Март.2006 во 17:55
Мајка ми гледа на карти...И премногу работи погодила...Не е глорија ниту од тие гатачки...Мајка ми беше на ску нет ...Но,не можам да откријам која е..Верувам многу во тие работи..Ако сакате мајка ми да ви гледа пратете ми приватна порака ке ви кажам што и како...
------------- mari..sekogas za tebe:)
|
Постирано од: The_Grim
Датум на внесување: 06.Март.2006 во 18:53
Predviduvanje....gluspoti....ne veruvamvo takvo nesto poradi samiot
fakt deka ne veruvam vo sudbina...a predviduvanjeto e tokmu toa....isto
kako sto ne postoisudbina i predviduvanjeto e cista glupost....i so
sega nekoj ke mi kaze....za 10 godini ke imas kerka....ja utre ke idam
i ke se frlam od najvisokata zgrada vo sk...i sea?? ke imam kerka??
ne!!...se e do izborot...zivotot ke ti bide takov kakov sto ke izberes
------------- Two muffins bake in an oven:
"Isn't it hot here?"-says the one.
"Aaaahhhhh.....A talking muffin!!!"-says the other.
|
Постирано од: The_Grim
Датум на внесување: 06.Март.2006 во 18:55
Nightmare напиша:
Joki
duso veruvam vo predviduvanja.Pricinata zosto e bidejki sama se imam
uvereno i vervi voopsto ne mi bese ubo zs znaev deka ke mi se
desit neso loso po pretcuvstvo.Zatoa tie pretcuvstva kolku se
dobri tolku i zamaret zatoa najubo batali predviduvanja i se takvo
bideki nie sami gi birame nasite patista od soluciite koi ni se dadeni. |
E pa sea....veruvas ili ne veruvas vo predviduvanje...poso si
kontradiktoren..ednas kazuvas veruvas (vo prviot del na postot) a posle
ne veruvas (vo vtoriot del)...a toa so pretcuvtsvata nema vrska...ako
ti imas nekoe pretcuvstvo deka ke ti se sluci nesto uzasno...ke ti se
sluci...potsvesta ke si go prifati toa kako cel i ke dejstvuva da se
ostvari veruvajki deka toa go sakas...
------------- Two muffins bake in an oven:
"Isn't it hot here?"-says the one.
"Aaaahhhhh.....A talking muffin!!!"-says the other.
|
Датум на внесување: 08.Март.2006 во 16:28
The_Grim напиша:
Nightmare напиша:
Joki duso veruvam vo predviduvanja.Pricinata zosto e bidejki sama se imam uvereno i vervi voopsto ne mi bese ubo zs znaev deka ke mi se desit neso loso po pretcuvstvo.Zatoa tie pretcuvstva kolku se dobri tolku i zamaret zatoa najubo batali predviduvanja i se takvo bideki nie sami gi birame nasite patista od soluciite koi ni se dadeni. |
E pa sea....veruvas ili ne veruvas vo predviduvanje...poso si kontradiktoren..ednas kazuvas veruvas (vo prviot del na postot) a posle ne veruvas (vo vtoriot del)...a toa so pretcuvtsvata nema vrska...ako ti imas nekoe pretcuvstvo deka ke ti se sluci nesto uzasno...ke ti se sluci...potsvesta ke si go prifati toa kako cel i ke dejstvuva da se ostvari veruvajki deka toa go sakas...
|
мислам дека момето многу прецизно си се имат изјаснато...и не се согласувам со глупостите за потсвеста...е ај сеа...ако некој ми речит дека ќе иам ќерка ( ко веќе запна со ќерката)...јас ќе одам и ке легнам со првиот за да се исполнит предвидувањето??????????!!!!...NO WAY
------------- Точачиња.
|
Датум на внесување: 10.Март.2006 во 02:14
море има веј за те*е ај ај ти
|
Постирано од: Alekta
Датум на внесување: 11.Март.2006 во 11:43
ne veruvam.....ako odis kaj nekoj sto gleda....i ako ti predvide 100 raboti....barem dve od niv kje ti gi pogodi na baftana, a barem 50 od niv kje napravis sam da ti se slucat.....
------------- and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
Постирано од: NostradamuS
Датум на внесување: 01.Мај.2006 во 21:25
Gledam na kafe...Joki ak sakas namini i ke te ubedam deka predviduvanja i gledanja vo idninata se mozni... Od edna prijatelka
|
Постирано од: Мече
Датум на внесување: 01.Мај.2006 во 23:09
Гледам на карти-во секое време за форумџии
|
Датум на внесување: 01.Мај.2006 во 23:54
NostradamuS напиша:
Gledam na kafe...Joki ak sakas namini i ke te ubedam deka predviduvanja i gledanja vo idninata se mozni... Od edna prijatelka |
...па да ти кажам и не можам со сигурност да речам дека не вервам во предвидувања...сепак...нешто има...али она ќе купиш кола...и такви сттвари ...не...а пријателке...можит да знам која си???
------------- Точачиња.
|
Постирано од: natalija
Датум на внесување: 11.Мај.2006 во 13:31
Предвидувања? хм.. не верувам во рекла казала нити некој да ме застане и изрецитира.. Судбината сама си ја ствараме и градиме.. И да постои суштество кое се ке ми погоди свесно ќе се потрудам да го сменам бегајки од сопствената судбина.. затоа ништо не сакам да знам.. како требало така нека биде.
-------------
|
Постирано од: gostivar
Датум на внесување: 04.Јуни.2006 во 18:20
Jas mislam deka ako nekoj mnogu dobro te poznava i e dobar poznava`n psihologija moze da ti predvidi vo koja nasoka bi ti se dvi`el `ivotot.Zatoa sto idninata sami si ja pravime i treba da znaeme deka od v~era zavisi sto ke bide denes a od denes sto ke ni se slu`i utre.Toa ti e nekako kako pricina i posledica.Zatoa jas veruvam deka nekoj mo`e da ti predvidi sto ke ti se slu`uva vo idnina.
|
Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 07.Јуни.2006 во 07:48
Доаѓањето на 06 Јуни предизвикува големи немири кај луѓето со
евентуална поврзаност на ѓаволскиот број 666, кој оваа година ќе се
појави во датумот на 06.06.2006.
Овој "страшен" број е поврзан со делувањето на ѓаволот и се мисли дека
со појавувањето на овој број во датата, ќе започне целосната
деструкција во светот.
Според филмот "Предвидување" од седумдесетите години во кој се вели
дека на точно тој датум е родено детето Демиан, најголем Антикрист,
многу трудници почнале да ги посетуваат лекарите со што би сакале да го
избегнат породувањето на тој ден.
Само мал дел од нив се шегуваат на тоа поле и велат дека доколку
нивното дете се роди токму на овој датум, и биде машко, ќе го именуваат
како Демиан.
Од друга страна, Холивуд не сака да ја пропушти оваа прилика и злото да
го претвори во злато. Римејкот на "Предвидување" веќе е снимен и ќе
биде пуштен во дистрибуција точно на 06. Јуни 2006.
Сатаната со комета ќе ја покаже својата сила
Различни религиозни групи оваа дата ја сметаат на различни начини.
Некои како почеток на конечната борба помеѓу доброто и злото, а некои
пак сметаат дека ѓаволот ќе ја покаже својата моќ преку ударот на една
злокобна комета која точно на тој ден ќе удри во земјината топка.
Тоа е еден нов момент на вообичаената активност на Сатаната бидејќи до сега нема пуштено ни една комета.
Крајот на светот ќе биде во 2012
Целата лудница поврзана со 06 Јуни и не е баш така најлудото библиско
откритие, бидејќи некои научници веќе открија дека бројот 666 не е
оригиналниот превод на бројот на ѓаволот, бидејќи точниот број е 616.
На луѓето им е потре*ен датум кој ќе ги плаши и околу кој ќе си
создаваат некоја интересна мистерија па така тие го избраа 06.06.2006.
Но, вистинскиот крај на светот според Маите се смета дека ќе биде
21.12.2012 година, бидејќи таа дата е последниот ден во календарот на
Маите.
-------------
|
Датум на внесување: 02.Септември.2006 во 18:42
а што ќе речете за претскажувања врз основа на сон?...звучи дежаву, меѓутоа верувам во соновите на старите личности...не ретко се случило баба ми да претскаже нешто благодарение на пропратната сенка на спиењето...
|
Датум на внесување: 03.Септември.2006 во 13:03
hmmm bas interesno joki
-------------
|
Постирано од: david69
Датум на внесување: 05.Септември.2006 во 14:52
joki напиша:
а што ќе речете за претскажувања врз основа на сон?...звучи дежаву, меѓутоа верувам во соновите на старите личности...не ретко се случило баба ми да претскаже нешто благодарение на пропратната сенка на спиењето... |
Zdravo bas sakav da postavam ovakva tema no koga veke go postavo prasanjevo da kazaam deka mene mnogu sonista mi se imaat ostvareno i toa toku neverojatni .Pa imam soneto mnogu raboti za mene i za rodnini i prijatei i toa i losi i dobri.samo ne sakam da im kazam zatoa sto veam od kaj znam deka toa ke bide takov son.
Gore se spomna nesto i za predviduvaci i vo toa kolku i da sum skeptik ugeto stvarno imaat darba,ne site i ne se no pogoduvaat nekoi raboti sto gi znam samo jas i nikoj drug.
No da kazam za sonistata,ke navedam dva sto se odnesuvat na mene a i nekoi predviduvanja sto gi imaa kazano.
Se sluci pred nekoja godina odam na odmor i bev nekolku dena so drustvo,i ova mi rekoa deka e vazno(makar da me strav da zemam kniga i da vidam sto znacat sonistata zasto mnogu sonuvam,i za sreka iveketo mi se slatki)sonista sto se sonele na nekoj praznik,sonuvam deka ke go prekinam odmorot i deka toa leto pak ke zaminam na odmor i ke zapoznaam tri devojki i edna zena so dete i i deka tie stranci ke me pokanat kaj niv nagosti.
Bev ona skeptikza sonot si vikam eden od mnogute sonista.I se sluci 5-6 den na odmorot na drugarot mu ispadna nesto rabota i morase da go prekinime odmorot i ne ostanav od paniranite 12-15 dena.I pak ne veruvav deka ke go prodozi nesto drugo da se ostvaruva zasto za toa eto mi pomina odmorot i nemase sloboden termin so kolegite do kraj na letoto.No ispadna deka na rabota ni dadoa nepanirano poradi nemanje rabota dve nedeli odmor.I pak ne veruvav deak ke zaminam nekade na odmor,zasto moeto drustvo bea veke.No se suci da mi se javi sucajno eden prijatel sto se zapoznavm ena more i ne sme kontaktirale cesto ona eden 3-4 pati godisno i ne sme planirae da odime na odmor.Se javi onaka ne planitrano i mi kazuva deka ke odi na odmor so 3 negovi prijatelki.I se sluci zaminav i si vikam ova sonov stvarno i trite prijatelki od sonot s etie.,no kaj e zenava so dete.I mine odmorot denovi i edna vecer so prijatelot odime sami u diskoteka i nemase sobodno mesto i gedame na edna masa sobodno samo edna devojka.Sednuvame i idat uste dve prtijateki nejznini se zapoznavame i pocname da se druzime.No po dva dena edna od prijatekite razbirame deka raboti kako bebisiterka i tuka e so gazdaricata i deteto ina plaza se zapoznavme i dva tri dena bevme so niv na plaza.Seazdeivme i si razmenivme mail kako sto sekoja godina sto zapoznavam prijatei na odmor i razmenuvas teefoni i adresi i od tie prijateli na kraj so 1% n eprodolzuva kontakt makar da so nekoi bio poveke od prijatestvo.
I tolku ostana odvreme na vreme da si pisuvame mail so prijatekite od oi site studiraa vo razicni zemji.I sednata godina mi dojde neocekuvaan pokana da ja posetam majkava so deteto.I pak ne mi se veruvase deka ke mi dadat ona viza zasto taa zemja tesko izdava viza,na mladi,nezenet i i me ubeduvaa deka nema sansi da dobijam i da ne si trosam vreme i pari i zivci.No podnesov baranje i mi odobrija.I bev na gosti kaj niv 10 dena samo tolku mi dadoa viza.
Zatoa veam deka ima predviduvacki sonista.
No sega i kratko pa za son sto mi se sluci sega pred 10 dena i za koj misev deka e takov no povrzan so nekoi predviduvanja sto mi gi kazae mene a i na majkami.Ne veruvav od damna mi predviduvaa deka ke se ozenam od stranstvo,(deka ke zaminam u stranstvo,toa mi e zelba i mene kao na poveke MK-donci,deka zenata na mojot zivot ke bide od ohrid-bitolsko poteklo pa i to asi rekov 80% od nasite iseenice se od tamu.No da ne dolzam mnogu (no koj ne saka da cita slobodno neak go preskokne) se zapoznav sucajno preku mreza so nasinka vo stranstvo no onaka prijateski i iskreno nemav nikavi cuvstva poveke od prijate.Taa dojde letovo tuka i se sretnavme na kratko.I si zamina ona i pak prodolzivem pak odvreme da se srekavame na mreza ,kao i so mnogu drugi.
No pred 10 dena na praznik sonuvam deka sme se vubile so devojkava i se baknavme na son i se razbudiv i ne mozev da zaspijam od toj son,no i so ona cuvstvo kolku odenas ja sakam taa licnost i so ona cuvstvo vo stomak koga sakas nekogo.I se dvoumev dali da i kazam.No pak ja sonuva sledniot den deka sme zaedno,odime niz grad prvokaj nea u stranstv o ,pa kaj nas i skusame muzika i ona vika ovaa muzika veseal e sigurno veridba denot e sreda prema cetvrtok pase pravat tie raboti i si vikame na nas da ni se slucii .Tretiot den pak ja sonuvam i odime zaedno vo crkva i palime zaaedno sveki (i sega ne znam dai nekoj znae da tolkuva sonista no koga dojdovme na red za nas imase samo sveki vrzani vo snopce po 6 sveki so vrvca i bea mali svekite,i ni vikaat samo takvi ima.
I na kraj sobrav hrabrost da i kazam deka ja sonuvam oti se poklopija nekoi raboti sto mi gi previduvaa a i sonot i ona cuvstvo i na jave kolku ti treba taa licnost i kolku sakas da si so nea.I edna vecer na MSN i kazav no samo se nasmea i mi rece son kao son.No resiv da i pisam mai i s eda i objasnam oti ne mozevme poradi obvrski poak da se stretneme na MSN i i pisav.No vecerta soniv son deka sme bile zaedno so prijateli i ona kupuva nesto za jadenje i ne mi dava i se zafrkavame i ona me kasnuva za raka na son i pak se zamisliv sto znaci ovoj son.
No dobiv odgovor deka nema nikavi cuvstva kon mene osven prijatelski sto ja i razbiram zasto i jas imav isti takvi pred ovoj son i samo preku sonot se sluci toa.No ona mi pisuva deka mozebi ona zgresila i mi daa pogresen vpecatok neli kontaktiravme no napomenivam prijatelski i so nejzinoto idenje kaj mene koga bese tuka.I kazav deka toa ne e taak i deak ima prijateki dosta i ne svakam deka ako mi e prijateka nekoja i me pokani ii ja pokanam na gosti toa e ima znacnje poveke.Na kraj na kraeva kako trebase da ja svatam pokanata koga me pokanija na gosti kaj prijatelkava u stranstvo ili kaj nekoi drugi prijatelki.
No kako i da e s enadevam ke ostanem prijateli (ke ima mala damka moz e na nasiot odnos) no i napomnav deak ne sakam da me svati pogresno i deka ova e samo son i kaj mene cuvstvo i sekoj bil odbien od nekogo ii odbil nekogo i za jubov e potrebno dvajca.Samo sto kaj me se poklopi sonov so nekoi predviduvanjane(za koi pred nekoja godina ne veruvav zasto iam rabota tuka a i seriozni vrski,no otkako se raspadnaa) poveruva deka moze i ovoj e predviduvacki son.
Toa e od mene ,znam deka mnogu ke se nasmeat na ova no sakam da slusnam iskreni komentari i slicni iskustva.
Pozdravi
|
Датум на внесување: 13.Септември.2006 во 16:14
не да верувам во сонови...стварно...језива работа, али мистерија си е ...шо да се прајт...
|
Датум на внесување: 16.Септември.2006 во 19:14
koj sto saka neka pravi a sigurno nekoj ke go procita akoj ne saka ke go preskokne ne e zadolzitelno
|
Постирано од: nindza
Датум на внесување: 16.Септември.2006 во 19:33
abe david...
a da podsredese tekstot da e popregleden...
stavaj redovi prazni ponekogash .... ti teknuva ...
------------- OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
|
Постирано од: buceslatko
Датум на внесување: 17.Септември.2006 во 01:28
abe covekot se otepal od pisuvanje, od nisto ne ste zadovolni.....
------------- Read an cry!!!!!
|
Датум на внесување: 18.Септември.2006 во 10:24
Датум на внесување: 27.Ноември.2006 во 19:00
...понекогаш се чуствувам како да знам што ќе се случи...едноставно како да ја чуствувам енергијата...на пр. слушам ѕвони вратата и не знам како, али знам кој е .... и најново вчера, се разбудив, а во позадина вртеше плејлиста...и си помислив зар уште не поминаа сите песни...слушнав како почнува една песна и знаев дека е последната...некако заедно со музиката чуствувам извесна тензија...и кога станав вистина тоа беше последната песна...а ги имав мешано песните од различни албуми, различен редослед...и беа мнооогу...околу 20-тина..така не доаѓа впредвид она Потсвесно сум знаела...
|
Постирано од: apple
Датум на внесување: 15.Декември.2006 во 23:35
mene mi slucuva ponekogas da sonuvam i posle izvesno vreme da mi se sluci istoto toa sto sum go sonuvala, sonuvam koga ke mi se sluci nesto loso ili dobro na moite najbliski, i koga mi ide tezok finansiski ili emocionalen period ama obicno finansiski. Na pocetokot ne veruvav ama koga mi se slucija nekolku raboti pocnav da gi pamtam sonovite i obicno rabotite se slucuvaat ili ostvaruvaat kako sakate nekolku meseci podocna mnogu interesna rabota ama nikogas nisto nemam izbegnato idejki otkoga ke mi se sluci rabotata svakam deka sum go sonuvala.
------------- sekoj den se zivee edmas se umira
|
Датум на внесување: 17.Декември.2006 во 17:04
Понекогаш многу работи се поклопуваат, но тоа не мора да значи дека во нас се крие баба Ванѓа:):)
Меѓутоа има работи кои не се објасливи...ете денес на пример кога станав ме стегаше нешто околу грло...цела треперев. претчуствував дека некој заминал...ете после половина час починал таткото на тетин ми...виард
|
Датум на внесување: 18.Декември.2006 во 16:30
jas veruvam deka site sme napraveni od materijalna masa i energija i koga energijata ili duhot go napusta teloto na tie sto mu bile najbliski im dava do znaenje deka nesto se slucilo ili deka se srekni tamu kade sto se. A sto se odnesuva do predviduvanje jas mislam deka site sme sposobni da dostigneme takvo nesto dokolku uspeeme da upotrebime pogolem procent od nasiot mozok nie koristime mnogu mal procent od mozokot. Zamislete ako koristime pogolem procent od mozokot za sto se ke bideme sposobni
Sekoj den se zivee ednas se umira.
|
Постирано од: crno-belo
Датум на внесување: 07.Јануари.2007 во 04:07
JAS MISLAM DEKA SEKOJ COVEK BAREM EDNAS VO ZIVOTOT KE PREDVIDI NESTO NO MISLAM DEKA IMA LUGJE KOI SE NADARE NI OD GOSPOD ZA TAKVO NESTO SO NEKOJA CEL
------------- hehh
|
Постирано од: anubis
Датум на внесување: 07.Јануари.2007 во 04:10
tocno taka ima luge koi treba da mu pomognat na ovoj univerzum da go spasat od apokalipsa koja nostradamus ja predvide deka ke se sluci posle 2006 ama ne se znae koga,a ima luge koi znaat koga ke se sluci toa
------------- always best
|
Датум на внесување: 10.Јануари.2007 во 23:03
Da no forata e sto site sme nadareni da predviduvame ili da upotrebime bioenergija samo treba da go razvieme toj del od mozokot poveke, a site mozeme da bideme sposobni da predvidime. Ima lugje koi se rodeni so takva maana da narecam, no ne znaci deka nekoj nemoze da se izvezba da predviduva ili da ja kristi svojata energija za lekuvanje.
------------- sekoj den se zivee edmas se umira
|
Постирано од: butel2
Датум на внесување: 16.Јануари.2007 во 09:47
Da bese taka, zivotot na site ke im bese med i mleko
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 22.Февруари.2007 во 01:03
anubis напиша:
tocno taka ima luge koi treba da mu pomognat na ovoj univerzum da go spasat od apokalipsa koja nostradamus ja predvide deka ke se sluci posle 2006 ama ne se znae koga,a ima luge koi znaat koga ke se sluci toa
| svashta,..................ili seshto,...kako poveke miluvate,............................a i jas znam deka ke propadne celiot mlechen pat,...samo ne znam koga!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: angelmk
Датум на внесување: 22.Февруари.2007 во 04:19
не верувам дека некој може нешто со сигурност да предвиди.у денешно време поради недостаток од финансии се јавија ногу такви квази гаталци,предвидување на иднината со тарот и безброј други..човечкиот мозок е премалце искористен ама не се знае дали би користил останатиот нескористен дел баш за гледање у иднината.will see.
------------- "BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
Датум на внесување: 27.Јули.2007 во 21:02
Вработените
во еден Дом за старци во американскиот град Провиденс не ни можеле да
замислат дека мачорот Оскар кој го чуваат уште од мал, ќе може да има
претчувство за тоа кој пациент набрзо ќе умре.
Тигресто белиот
мачор има две години, а многу брзо ја покажа својата
морбидна способност точно да покаже кој набрзо ќе го напушти овој свет.
Геријатарот Дејвид Дос, кој се грижи за старците вели дека Оскар редовно ги надгледува пациентите.
Неговата
способност да предвидува досега се покажала точна затоа што секогаш
кога мачорот ќе легне до некој пациент, докторите веднаш ги повикуваат
роднините на пациентот, бидејќи веќе се знае дека тој ќе умре.
-
Никој во домот не умира, без предходно да биде посетен од Оскар,
изјави Дос, кој додава дека присуството на мачорот блиску до некој
пациент лекарите веднаш го сфаќаат како сигурен знак на многу брза
смрт, што им овозможува на лекарите повеќе време за побрзо да ги
известат роднините на пациентот за неговата смрт.
Геријатарот
наведува дека мачорот досега точно предвидел смрт на повеќе од 25
жители на Домот за старци и оти нема објаснување за таа негова дарба.
-------------
|
Постирано од: mamma
Датум на внесување: 27.Јули.2007 во 21:13
Daj toa macorot vamu...vo zgrada kade sto ziveam ima fosili po 70god.Toa e prosecna starost-ima i postari!! Muzika....?poglasna....??ODMA zvonat na vrata-im se spielo kao utre za rabota vo 6h treba da stanat za da odat!! OSKAAAR...mac,mac...dojdi vamu!! izvinete ako vi ja rasipav temata-mnogu mi bese smesno..
------------- http://imageshack.us">
Shot at 2007-06-30[/IMG]
|
Датум на внесување: 27.Јули.2007 во 23:02
ахаххахахахаха
леле мамо ме изнасмеа
дајте го мачолот тука на форумот да видеме кој прв ке умре
леле колку сум лоша а
-------------
|
Датум на внесување: 27.Јули.2007 во 23:07
мамооооо
абе каде е мачолот
тууу нема со кој да си играм на форумот, сите се исплашија од мачолот
абе дајте да пишуваме на темите, од дамна не сум пишувала ко што треба
мамо, ама мал е мачолот, на нас ке ни треба постар некој искусен
-------------
|
Датум на внесување: 27.Јули.2007 во 23:23
Mona,draga..jas mislam da pocneme prvo so pomaliot... pa ke vidime kako ke se odvivat rabotite.....step by step..a??
Shot at 2007-06-30[/IMG]
|
Датум на внесување: 27.Јули.2007 во 23:40
хахахахахаха мамичко, ама мал е мачолот не сакам да го мачиме уште ко мал
еве прво на старите мачоли да им ги извадиме живците , па после ке го земеме малиот
мамичко , а оти си му фрлила око на младиот мачор ?
леле мамо, да си жива и здрава, ме насмеа многу, од срце се семам ко бидала сега за мачорот
ама замисли мамо, овој мачорот е еден и единствен, не знам у македонија дали има некој негов другар
-------------
|
Датум на внесување: 27.Јули.2007 во 23:46
Pa...znaes moze da go sparime so nekoj nas. Posle se e lesno...geni si se geni
Shot at 2007-06-30[/IMG]
|
Датум на внесување: 27.Јули.2007 во 23:51
хаха
мамо, ти си гениј, па како ти текна за ова ? браво
мора да го спариме под хитно, и после прво у владата ли ке го пуштиме да шета или ке го викнеме на форумот тука ?
-------------
|
Датум на внесување: 27.Јули.2007 во 23:57
A...ne,posto mene prvo mi tekna ke go zemam kaj mene(vo zgrada) da proseta....pa posle kaj sakate nosete go-na koj kako mu e potrebno
Shot at 2007-06-30[/IMG]
|
Датум на внесување: 28.Јули.2007 во 00:16
мамо а колку дена ке поседе кај тебе , да си имам обѕир и кај друг да го пратам
-------------
|
Датум на внесување: 28.Јули.2007 во 00:33
Paa..ako e takov kako sto vikaat amerite vo Providens,a kaj mene vo zgrada rekov koj profil egzistira.....brzo ke bide gotov,mislam Oskar neli Mmmmfffffpppp...cetiri sprata po dva stana.....po tri clena...podeleno so ........ jas mislam za dva dena i go gobivas
Shot at 2007-06-30[/IMG]
|
Датум на внесување: 28.Јули.2007 во 00:40
хахахаххахаха
леле мамо како те бива за математика, рака ти пружам
значи после 2 дена идам да го земам , па ке го пратам тука у близина , 3 дена да расчисти ситуација
мамо ма, веруваш ли дека многу се смеам вечерва, некако релаксирачка состојба има на форумот , па си се смеам ко пијана
-------------
|
Датум на внесување: 28.Јули.2007 во 00:48
I jas isto...ama utre koga ke se fatite za rabota.....
Shot at 2007-06-30[/IMG]
|
Датум на внесување: 28.Јули.2007 во 00:50
не бе мамо, јас се надевам нема да ни ги избришат постовите, па од дамна не е била релаксирачка атмосферата на форумот
еве оваа вечер, сите сме расположени, си пишуваме по темите , ма какво бришење, баш ми е смешно за читање
Стварно ке го викнам мачорот ако ни ги избришат постовите
-------------
|
Датум на внесување: 28.Јули.2007 во 00:58
shto?,..i tuka li se ebavavte?,...a,be ja treba tebe I na oko da mi te imam,...pokraj drugoto,..
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 28.Јули.2007 во 01:08
I tebe li ti treba ...macorot??
Shot at 2007-06-30[/IMG]
|
Датум на внесување: 28.Јули.2007 во 01:14
хнахахахахахахаххах
готово, јас се измочав, не знам веке како ке издржам , жива вода сум мокра
аххх бе мила мамо, колку би сакала лично да те запознаам
-------------
|
Датум на внесување: 28.Јули.2007 во 21:32
мамичкооооо
секаваш ли се з амачорот кога муабетевме вчера? епа мамо , мачорот е кај збунет , ама не го дава , му го побарав, не сака да ми го даде
-------------
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 28.Јули.2007 во 21:38
Ne moze, ima prvo da se potrudis, ke go pogalis, ke si poigras so nego, ke mu zboris kako majka na bebe, ke go ceslas, banjas i poooosle ke razmislam dali da ti go dadam da go pricuvas
|
Датум на внесување: 28.Јули.2007 во 21:47
леле збунет, па ти си полн со љубов
човече, животот ти е во оасност, осеќам ке те грабне некоја и тебе и мачолот
мамо ма, слушај го шо ми вика, да сум го погалила, ,,, мамо дај јаже
-------------
|
Датум на внесување: 28.Јули.2007 во 23:44
E pa ne moze : - DAJ, DAJ, DAJ ! I da go grabnes kako siledzija oti ke go isplasis i ke se napika u nekoja dupka i ne ke mozeme da go najdeme
|
Датум на внесување: 29.Јули.2007 во 02:15
Zbunet... daj go vamu macorot!!! Ima povazni raboti ovde da se napravat pred..-banjanje!!!
Shot at 2007-06-30[/IMG]
|
Постирано од: ekica
Датум на внесување: 02.Август.2007 во 09:58
mnogu sakam nekoj da mi gleda na kafe na karti na sveee!!!ama ne veruam ja u toa mada mozem da kazem nese ne so se ispolnilo od toa so mi go rekle!!!!!
------------- ece
|
Датум на внесување: 02.Август.2007 во 10:30
Ja ne se odmivam edno nedela dena i i davam na edna da mi gleda na urdata sto se sobrala
|
Датум на внесување: 02.Август.2007 во 20:32
.................a,posle da najdesh nekoj ,.....i banica da ti ispeche,..so urdata,...
|
Постирано од: Isis
Датум на внесување: 08.Август.2007 во 02:23
ууу грозно, баница да му испече, уф ке повратам... едниствено релевантно предвидување за мене книгата Откровение.
-------------
|
Постирано од: Pimp Daddy Manev
Датум на внесување: 12.Август.2007 во 04:13
pa ja ne veruvam u predviduvanje...ama nostradamus predvidel mn raboti so se slucile...i toa me tera da si go smenam mislenjeto
------------- Better watch how you talk, when you talk about me...Cause I'll come and take your life away!
|
Постирано од: marco_antony
Датум на внесување: 16.Август.2007 во 07:58
joki напиша:
...дали верувате во предвидување на иднината и некои такви ствари???
...јас лично НЕ...според мене празно зборови се тоа...само еден знае што ќе се случи... |
Ima dva izlezi na ovaa tema ...
1. izlez
Onie koi ja stvaraat idninata
2. izlez
na onie koi ja dozivuvaat idninata
Jas poveke sakam da izlezam niz prvata vrata ...
------------- PARADISE MACEDONIA
|
Постирано од: misterious
Датум на внесување: 25.Септември.2007 во 13:39
И јас не верувам многу во предвидувања и предскажувања ама сепак има една случка поврзана со мене на некој начин што ме застрашува и ме тера да мислам на спротивното
|
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 12:11
misterious напиша:
И јас не верувам многу во предвидувања и предскажувања ама сепак има една случка поврзана со мене на некој начин што ме застрашува и ме тера да мислам на спротивното
|
Сподели ја со нас Дај да протумачиме и ние
-------------
|
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 13:18
imam zabelezano deka covek moze:
1. da ceka da mu e ubavo - pa da zapee ... ili
2. da zapee - pa ke mu bide ubavo ... !!!
neznam od koja pricina ljudjeto obichno cekaat pod 1...
a organizmot funkcionira podednakvo i na dvata nachini ...
zatoa podobro : ZAPEJ - PA DA TI E UBAVO !!!
recetpti:
- pusti si radio .... i pej
- zemi armonika; gitara; mandolina ... i pej
- ako nemas instrument zemi dajre ... i pej ..
- ako nemas ni dajre ... zemi plastichno sise ... i pej
i ke imas nova idnina ...
sto se odnesuva do predviduvanjata ...
ako site peat ...
predviduvanjata se pogresni ...
jas predviduvam deka sepak odime vo pravec na
pej i ke ti bide ubavo ...
moze treba edno takvo zdruzenie ...
|
Постирано од: connected
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 13:48
fakt e deka postoi intuicija i deka nejzinata mok zavisi od poedinecot toa e edno od prasanjata sto sovremenata nauka uste ne dala soodveten odgovor neznam dali veruvam vo predviduvanja, no ako veke toa e mozno, smetam deka intuicijata ja "vrsi" celata rabota
-------------
|
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 13:50
marco_antony напиша:
recetpti:
ako site peat ...
|
i jas mislam taka
-------------
|
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 13:52
Интуиција - чувство, претчувство, инстинктивно поимање;непосредно спознавање на вистината, без помош на опити и логични заклучоци; директно согледување, проникливост, остроумност. Предвидувањата се производ на визиите на некои луѓе со надприродни способности ( или бар мислат дека имаат)
-------------
|
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 14:05
connected напиша:
marco_antony напиша:
recetpti:
ako site peat ...
| i jas mislam taka |
|
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 14:12
action-reaction hehe
-------------
|
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 14:28
connected напиша:
action-reactionhehe
|
moze poveke odgovara REZONANCA ...
|
Датум на внесување: 26.Септември.2007 во 14:57
prijatno popladne ...
taka predviduvam ...
|
Датум на внесување: 27.Септември.2007 во 08:03
добро утроооооооооо ...
денес предвидувам ПРЕКРАСЕН ДЕЕЕЕЕЕЕЕЕН ... !!!
|
Постирано од: Kristin969
Датум на внесување: 09.Октомври.2007 во 23:26
da ja ostavime idninata da se sluci koga treba da se sluci, da ziveeme tuka i sega, od nasite postapki vo minatoto zavisi segasnosta, a od segasnite zavisi idninata. Se e povrzano pricina-posledica.....zatoa da si kreirame ubava idnina, toa zavisi samo od nas, sto ke kreirame toa ke ni se sluci, a kreacijata sekogas pocnuva vo glavata, od mislata, pa prodolzuva.....da mislime kreativno i da deluvame kreativno......
------------- Ljubov i Svetlina!
|
Датум на внесување: 09.Октомври.2007 во 23:27
ne treba da ja predviduvame, tuku da ja kreirame....
|
Датум на внесување: 09.Октомври.2007 во 23:28
Nie i samo nie sme kreatori na ona sto ni se slucuva.....
|
Датум на внесување: 09.Октомври.2007 во 23:31
ima nekoi raboti ...
na koi nemame nikakvo vlijanie ...
na primer ....
rezultatot od nekoja fudbalska utakmica ...
toa ne zavisi od nas ...
ama ima nekoi raboti koi sepak zavisat od nasite odluki ...
treba da si nosime pravilni odluki ...
i da ziveeme prema niv ...
da ne dozvoluvame drugi da odlucuvaat mesto nas ...
taka da so nosenje na odluki ...
vsusnost prvo predviduvame sto ke se sluchi ...
i ke se sluchi ...
|
Датум на внесување: 09.Октомври.2007 во 23:32
taka e marco, a za fudbalskata utakmica ke si odlucat fudbalerite, toa ne e nasa griza.....
|
Датум на внесување: 09.Октомври.2007 во 23:36
Kristin969 напиша:
taka e marco, a za fudbalskata utakmica ke si odlucat fudbalerite, toa ne e nasa griza..... |
taka e ...
ama mnogu ludje so toa se opteretuvaat ...
prvo rezultatot ne zavisi od nas ...
drugo ...
i sto e bitno kakov ke bide rezultatot ...
pak vo odnos na nas ...
treba da si predviduvame raboti koi ni se bitni za nas ....
i da nosime odluki ...
i da napravime akcija po tie odluki ...
da ziveeme na princip bitno-nehitno ....
a ne nebitno - hitno ...
vo sekoj slucaj da vodime smetka ...
nasite odluki da ne e na smetka na nekoj drug ...
ima dovolno neostvareno vo zivotot na sekoj covek ...
pa negovite predviduvanja neka bidat vo toj smer ...
|
Датум на внесување: 09.Октомври.2007 во 23:41
imase nesto sto se vikase Kreativna vizuelizacija.......
|
Датум на внесување: 10.Октомври.2007 во 00:09
daa ...
najdobro kreativnata vizelizacija
se pokrenuva so kreativno jadro ...
sega ja vizueliziram spalnata ....
ajde dobra nok...
ubavi sonovi ..
pozdrav kristin ....
|
Постирано од: LIPS
Датум на внесување: 10.Октомври.2007 во 03:37
Sto treba ke dojde, a veruvanja vo tie gluposti nekoj da mi ja kaze idninata nema sansi. Kako velat- Covekot e sam kovac na svojata sudbina
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 10.Октомври.2007 во 21:44
лично НЕ
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Датум на внесување: 11.Октомври.2007 во 00:43
pa vo golema mera mozeme da si predviduvame raboti ...
na primer deka nema da dobieme pokana za NATO ...
i nema da dobieme skoro datum za pregovori so EU ...
sega ostanvuva da vidime dali pogodiv ...
|
Датум на внесување: 11.Октомври.2007 во 08:51
kreacijata pocnuva od mislata, samo dali sme svesni deka nie i samo nie si ja kreirame nasata idnina......zamislete koga 2 milioni Makedonci ke mislat svesno deka Makedonija ke trgne napred, deka ke bide clenka na Unijata ili na Nato, koga navistina ke veruvaat od srce deka toa ke se ostvari i koga aktivno ke se vklucat vo realizacija........nisto ne e nevozmozno!
Nie sami si gi stavame nasite kocnici i granici, ne sme ni svesni za sto se sme sposobni........
Imajte ubav den!
|
Постирано од: butel2
Датум на внесување: 11.Октомври.2007 во 11:01
Mnogu ubavo napisano i potrebno e da se razmisluva pozitivno i da se veruva.
Za zal vo konkretniov primer so Makedonija.... veruvanjeto deka se ke trgne napred, a svesta na tie lugje ostane kakva sto e....malku poveke e nerealno
|
Датум на внесување: 11.Октомври.2007 во 19:26
tokmu taka, prvata promena e vo svesta na lugjeto, a potoa vo se drugo.... ako ostaneme isti, so isto razmisluvanje, normalno e deka nisto nema da se promeni....
|
Датум на внесување: 11.Октомври.2007 во 20:08
a sto ni fali ...
nisto ...
pak ke bideme istite ludje ...
taka e kristin ...
treba kolektivnata svest da preovlada ...
|
Датум на внесување: 11.Октомври.2007 во 20:08
treba da se sozdade kriticna masa na lugje koi ke mislat i deluvaat svesno........
|
Датум на внесување: 11.Октомври.2007 во 20:09
isto makedonija e kako forumov ...
pooleka ....
ama sigurno ne sme ona sto sme bile pred godina dena ...
iako izgleda deka moze odime nazad ...
ama mislam deka odime napred ....
|
|