Испечати | Затвори го прозорот

Nwo - Нов светски поредок

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Свет
Опис на форумот: Масони, Рокфелер, Ирак, Иран, Балкан Експрес...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882
Датум на принтање: 27.Мај.2024 во 14:53
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com


Тема: Nwo - Нов светски поредок
Постирано од: Zelenikovo
Наслов: Nwo - Нов светски поредок
Датум на внесување: 16.Јуни.2018 во 16:36


и постојниот, но и оној кој имаат намера да го воведат светските елити се масло на евро-атланските детерминисти, кои ако при претходниот имаа за цел да го уништат авторитетот на Црквата како Заедница на Христијани преку воспоставување на постулатот Нација, сега кога таквиот постулат е исцеден преку конзумеризам и преексплоатација на земјините ресурси, гледаат да го заменат со нов, а кој заради обемот на претходниот е предетерминиран така да не само што Нацијата како концепт би требало да се уништи како би воспоставиле сеопшта федерализација под водство на една светска надвлада, туку истиот за да биде што поодржлив според нивната билдерберг логика треба да се стерилизира како од вишокот човечки ресурси така и од Слободната Волја на оние кои како еугеничарски подобни би станале/останале во истиот, но бидејќи е потребно прешалтување од капитализам кон навидум социјализам, а како сред истиот постојните елити би ја задржале контролата на власт и моќ ќе изнедри тоталитарен светски режим, кој со се' сета бионичка револуција која ја форсираат технократите (како услужна научна каста на елитите) ќе го еволуира посекако човештвото кон киборг супер-човек, а кој лишен од Слободната Волја воедно и со предетерминиран живот, не само што нема да може Духовно да Созрева и Еволуира туку ќе се доведе до ниво на ништовност во однос Природата онаква каква ни ет Подарена од Бога заради наше Спасение ...
      

      немал број луѓе веруваат дека овој шифт е заради некаков галактички скок [ http://www.viewzone.com/brexit.html" rel="nofollow - 1 ] иако факт е дека таквиот скок е скок во амбис [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1719&PID=186062#186062" rel="nofollow - 2 ] за Христијаните преку Откровението попознат како зацарување на земјата на кнезот од овој свет, но неутврдени во Стравот или Љубовта кон Господ мнозина меѓу нас денес не можат цврсто да застанат на нозе и да им одолеат на сите био-етички еко-етички и управувачко-етички искушенија, та и лесно дури и во времиња на едуцираност биваат прелажани одвојувајќи се од Вистината за Бога преку изобилства од сластољубие, среброљубие и славољубие, а непознавајќи го Монотеизмот неретко свртуваат и на нови спиритистички њуејџ учења, кои всушност не се ништо друго туку паганизам во нова синкретизирана фолија, за кој пак здраво се закачени постојните еа-детерминисти, и ко таков но претставен како религиски универзализам истиот утре ќе сакаат да го востоличат како душевна храна сред нивниот утописки рај на Земјата т.н. нов бионички светски поредок, тешко на оние кои ќе паднат и не се одвратат од оваа стапица за Душата макар насила биле интегрирани во таков nwo систем!

Борбата за Христа т.е. Христос да остане во срцата на Луѓето, денес како никогаш не била толку неопходна и специфична, пред се' бидејќи неприметно ' е-тв-визијата на телето' речиси сите земјани ја имаат прифатено како неопходна, иако истата во од им ги омлитавува Срцата за нормално духовно созревање, а кое ко такво дури и без е-современиево, посреди мамонизмот и конзумеризмот кои вирејат во изобилство е расејувачка за Умот, во најдобар случај со катафатички наместо апофатички максимум како душевен раст, а кои всушност за Христијанинот кој живее во Светот треба да е избалансоран т.е. треба и Мотика и Молитва т.е. и Ближниот да го сакаме, но уште повеќе за тоа на Бога Да Му Благодариме, но зборот Ближен живеејќи во свет со империјалистички предрасуди сведен е само на крвно сродство, а тоа треба да е блиската заедница, за Христијаните пр. Црквата како Верници, за Граѓаните пр. Државата како Народ/и зависно од уредувањето итн. итн. да е посмешно дури и крвното сродство заради напливот на суета и рамнодушност без разлика како Човека истите го спржиле е сведено на (автоматизирани најчесто 'е') фејкбук поздрави и честитки, што е последната сламка за Соживот, но како виртуелен јасно е дека истиот наместо да не зближува се повеќе не закопува во своите маски, кои пак толку натежнуваат како е-профили да на крај човек нит сам може на Својот, а не пак на Животот на Ближниот да му се Радува или Сочувствува, а кога сето ова и алгоритамски ќе се доистимари јасно е дека оние хипер-корпорации кои ги поседуваат ваквите е-ќумезарници воедно и ќе ги впрегнат во дадена агенда на оние елити кои се востоличени како современи фараони (макар биле само во позадина на цел современ феудален либерализам), за нив и нивните агенди еве на крајот од постов и тро ситен абер од линкови, но кој колку и да ги демистифицира, воопшто не е доволен за да ги осуети во нивните агенди, за таква антиимперијалистичка победа Нам Луѓето ни треба пред се' Помош од Бога, но имајќи Слободна Волја дали секој еден од Нас тоа го прави, дали Славејќи го Бога Призива Божја Благодат на себе за своите Ближни и својата Околина!? понекогаш е доволно и Еднаш во Ден Човек Искрено да спомне Господи Помилуј за во денот да не се сопне, а доколку тоа го прави Усрдно и Воцрковено тогаш не само сопките ами и стапиците та дури и сиџимите ги раскинува, а ко и со секоја работа што повеќе ја прави толку повеќе и Благодат насобира, та дури и паднал да има кредит пак со лесно да се Исправи ... но Најнапред Никого Не Судете, разберете дека не им е лесно и на оние кои се поразени, дали од подли земни ил духовни идеологии, принципи или агенди, Најнапред Сами Исправете Се а потем наместо понив ко искушани да удрите, гледајте да им Помогнете, и повторно како најубо него со Молитва, а потем Голем Е Бог И Семоќен Бидејќи Сака Сите Да Го Спознаат Спасението како духовен раст кон Вистинското Царство Небесно, а не земниот утописки рај на детерминистите, но не заборавајте и еа-детерминистите се луѓе, денес лево утре десно каде кој како заглавил, но се' додека не се растеретите од визијата на телето никогаш ни Молитвата нема да може да ви станува од фокусирана до пофокусирана, а сетне да видите како со лесно нит емф-зрачење нит болести нит војски нит отрови нема да ве уплашат и рекршат, но терајте фанатично, туку Смирено без Страв духовно растете, за и сред nwo дури и обезличени идеолошки во животот Радосни Да Се Одржите ... ценете ја Слободата додека ја имате бидејќи штом тргнете по патот на федерализацијата, ко што Националното ви го украде Духовното, така и nwo-наднационалното ќе ви ги одзема двата идеализми се повеќе и повеќе!      туку тро ситниов абер, треба да го симнете бидејќи е xhtml, па дури тогај да го отворите во прелистувач, а бидејќи ова се постови и коментари од фејкбук, треба на истиот да сте логирани за да можете линковите кои се предочени да ги отворите, иако то фејкбукот и тогај ќе ве потпраша, а навистина ли сакате линкот да го отворите, каква детерминистичка жабокречина е тоа, колку само пати ме блокираа заради nwo табање, ама ај да не ви досаѓам и за тоа, битно ова се мои авторски фејкбук постови кои ги вадам тука ко побитни апропо темава откако го еутанизирав то фејкбук акаунтот

Fight For Humanity - https://drive.google.com/file/d/1bUfWgCC4wgKR1r5QL_7P9-d2jVinSIVT/view?usp=sharing" rel="nofollow - https://drive.google.com/file/d/1bUfWgCC4wgKR1r5QL_7P9-d2jVinSIVT/view?usp=sharing

АнтиOтанизација - https://drive.google.com/file/d/1cQ_TCKwsrc7vS11mBYLAW-UzBkPMZSnl/view?usp=sharing" rel="nofollow - https://drive.google.com/file/d/1cQ_TCKwsrc7vS11mBYLAW-UzBkPMZSnl/view?usp=sharing

еа-империјализам - https://drive.google.com/open?id=1Vi4OBEgC8nLcLoLr__eGFtwgzqo0-9JL" rel="nofollow - https://drive.google.com/open?id=1Vi4OBEgC8nLcLoLr__eGFtwgzqo0-9JL       


потака може уште по некој линк да предочам доколку и овој профилов, а по него и нишкава не ја хакираат односно ги едитираат моите постови, ко што постојано го прават ова локалниве удбаши со https://maklezet.mk/" rel="nofollow - МАКЛЕЗЕТ , иако лично немам никаква политичка амбиција ниту пак некаква агенда, туку просто сакам само интерактивно да укажам за според мене портите авлиите патеките но и ќорсокаците во Македонија, односно мотивирам Народ на Дебата на е-Форум наместо сеир на е-социјалка, каде ако не друго бар прегледно ем архивирано и на куп стојат работите за секој да може да се надоврзе понатака на размислите и аберите за подобро утре на секојдневниот да нерачам обичниот човек ...Коментари:
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 16.Јуни.2018 во 18:10

ова линковите во постовите од овие три mhtml документи предочени горе ко што гледам не ги отвора од прва, туку истите треба со десен клик да се отвораат во нов таб

~

а еве и превод на иницијалниот пост од АнтиОтанизација, но прилично корисни се и линковите во коментарите по него, та посекако симнете си го mhtml документот, којзнае може ќе ми затреба ако ми ги акнат активниве-скриншотови од гуглдрајв натака

https://drive.google.com/open?id=1miK4BEd-C96etUVmdwlb1kgcQalnzWzafHJkEiOTovg" rel="nofollow - https://drive.google.com/open?id=1miK4BEd-C96etUVmdwlb1kgcQalnzWzafHJkEiOTovg

~

и иако имам доста абер што како стојат работите, би ги поканил оние кои се запознаени со темава да нафрлат свое мислење или пак корисен линк, а како на едно место би имале во Македонија nwo демистифирачка архива, на сите побитни уки апропо ваквиот еугеничарски спин на елитите биле тие масонски или технократски, можеби ќе се изнедри така и критичко мислење во однос наше еа-интегрирање, ако не друго како слобода на говор заради Разум на Совеста кога утре референдумски ќе треба да се гласа за евро-атланско пенетрирање на земјава, за сега во унија која само е на почеток од федерализација, и воен сојуз кој наместо демократски делува империјалистички, конечно човек не мора да биде некаков скептик за да се информира правовремено за сите ризици кои одат рака подрака со наше зачленување во овие еа-клубои!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 16.Јуни.2018 во 19:00

ова кога велам евроатлантски детерминисти, не мислам ниту на Народи ко амери или европеи, а уште помалку на Нации, попрво би рекол евро-болшевички политичари кои стремат кон федерализација, а на кои иако им е јасно дека еврото e/беше недоносен чекор, бидејќи еу не е возможно да има иста монетарна а различна фискална политика, сепак и ко такво го протнаа за на мала врата при pрва следна индуцирана економска рецесија да ги принудат членките дополнително да се откажат од суверенитот и од Држави во Унија да станат републики во федерација

та уште еднаш под еа-детерминисти не подразбирам никого освен светските елитико се зад транснационалните корпорации сред постојниов конзумеристички поредок, оние кои впрочем и ја предводат свестката економија од банки па се до концерни ко амазон или гугл итн., конечно истите ако истите се дел од поголем nwo заговор односно агенда, тие се контролирани од еа-триумвиратот, кој пак јасно е дека пред https://en.wikipedia.org/wiki/Mammon" rel="nofollow - мамон коленичи, доколку претпоставиме дека заради среброљубието заглавиле, иако за жал мамон е само еден од паднатите, но прилично надуен кој во основа е едно од средствата за владеење на кнезот од овој свет, а кој кнез симболично ви Библијата е претставен како падната ѕвезда деница чиј симбол вели Пророштвото ќе го носат неговите војски на своите чела и рамена, зар не е тоа симболот на нато, или може сум подранил, само да не е обратно та заспани и закаснетимко Човештво ова и не го препознаеме бидејќи ете не ни се верува дека ова е можно да се случи на запад каде нели цвета саде слобода

триумвиратот најлесно може да се разбере како три центри на моќ на западот, а во кои различни играчи се менуваат како би истерале заедничка агенда, иако од перспектива на набљудувач Човек никогаш не може да биде сигурен дали тоа навистина не се тримклучни фигури посреди евроатланскиот детерминизам
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 17.Јуни.2018 во 00:41

дали концептот на модерен евроатлански триумвират може да се сведе просто на Римски Папа, англиска кралица и амерички суверен тоа е тешко да се каже, но факт е дека сите овие три столици се испреплетени во однос западниот империјализам, а тука е масонството како enlightment интелигенција во сенка кое гледа сите нив да ги спрегне заради свој материјално-спиритуален хегемонизам преку нив како триумвират врз човечката цивилизација, тука веќе муабетов оди во друга насока па би го запрел, но добро е да се знае дека денешниот западниот империјализам е внуче на римскиот ( https://web.archive.org/web/20081007192534/http://www.newswithviews.com/Seese/dorothy29.htm" rel="nofollow - колку фигуративно толку и буквално ) составено од разни елитни касти кои го контролираат протокот на земно знаење моќ и пари во светот, иако како управувачки систем од масонерија потпрен е врз ренесансниот ритуален аркана спиритизам, кој ритуално е така скован да го призива и се потпира на енергија од анатемаго, иако низ Историјата злото не бирало место и начин кога во кого да се вгнезди, а преку поклонување на својата слободна волја неговите пиони за возрат добивале дадени придобивки најчесто во форма на власт и моќ, впрочем токму заради Слободната Волја, Човештвото неретко станувало заложник на духовен паралелизам на егзистирање меѓу разни империи кои заборавиле на Бога а се потпреле на анатемаго, за потем ко такви други да навјасуваат робовладетелски, а штом се јавувал Јунак по Божја Промисла да го ресетира таквиот систем, злото иако како Човештво сме добивале повотрно простор за Слобода заборавајќи на Одговорноста која доаѓа со неа повотрно запаѓало во нова стапица, но овојпат во овие времиња а при толку голем наплив на земјина популација која по индустриската револуција фаќа се побрз чекор на хедонистичкиот тредмил, ваквите можности за ќорокак воедно и се намножуваат, та доволно е и еден конторлиран светски К*ршлус за истиот да се искористи од дадени елити за да наметнат свој аршин за сите луѓе подеднакво, а со кои аршини западниот империјализам пречесто има експериментирано во минатите два века, за конечно денес и да се дрзне за утописките пориви на enlightment ордата за воспоставување нов светски поредок, во кој Слободата ќе биде само историска лекција за човечката ненаситност која единствено можело нели според нив да се сопре преку нов глобален фараонски поредок, но сето тоа толку лесно не им тргнувало ни порано ниту денеска од рака, бидејќи овој свет од Бог не е создаден за наша погибел туку заради наше Спасение, та и Бог Семилостиво повторно наоѓа начини како истиот да го одржи во својата изворна форма како место каде сме ниваму нитаму а преку нашата Слободна Волја како Божји Дар заслужуваме утре Душевен Раст или пропаст, а оној момент кога злото толку многу ќе му омили на Човештвото Господ Бог и ќе го ресетира ваквиот живот тука ...

уште колку време имаме и уште колку ќе ни се придаде за да остане простор за што повеќе Луѓе можат да се Продуховат како подобни за Царството небесно, наместо земно да се просветлат, тоа никој не знае, а дури Христос ни сведочи дека и крајот ќе биде скратен за да оние кои во последните времиња ќе дојдат на овој свет да не страдаат како Души заробени во ужас и зачмаеност на Духот ...

интересно е да се напомене, дека концептот на кој се потпира дуализмот, кој е впреден во масонската аркана како синкретизам, се потпира на античката максима како горе така и долу, односно го копира пр. Христијанското учење за Царство Небесно, но според нив како утописко земно, а потпрено на митовите како утопијата за Атлантида, но и овде би заминал муабетот пострана, па би го вратил назад со теоријата дека за да стигнат до таква утопија во овие времиња, еугеничарите како научна каста им остават одврзани раце како био-иделози на контролорите на власт и моќ да воспостават политичка реалност која ќе се потпира на одреден реален историски континуитет, кој пак банкарите го промовираат кај кастата управители како модерен триумвират ко реплика од римскиот, а кој може по потреба во зависност од околностите да се пополнува ротира или разградува во недоглед ако се земе како репер херметичкото масонско учење за знаење во знаење низ знаење / триумвират кој ко најодржлив модел според нив, треба неприметно да го поплочи патот за нов светски поредок, координирајќи околу себе разни структури кои до тоа ќе доведат, од тинктенкови како Римскиот Клуб па се до Билдерберг трибини за западните елити кои ќе ги спроведуваат зацртаните агенди понатака! што структурно и ќе беше во ред доколку сето тоа беше јавно наместо тајно спинувано, подло и задкулисно како би немало простор рајата да се освести навреме и се побуни, иако токму нејзината Слободна Волја им дава ним параф за својот земен идеализам, но кој за жал не е со Демократска туку робовладетелска позадина, најпросто сето ова Орвел го има испортретирано белетристички во неговата Животниска Фарма!

~

така еден од банкарските магови на денешницата впрегнува '70-тите млад марксист, кој поставува ваква управувачка пирамида (како западните елити би забрзале кон за ним неопходниот nwo), за конечно првиот пропаднат експеримент со тоталитарниот комунизам од минатиот век, во овој век да им биде под директна контрола и сред самиот запад \ но колку и сето тоа веќе да е разобличено и демистифицирано кристално јасно, бидејќи имаат целосна контрола на протокот на пари моќ и власт на западот, овие конструктори успеваат со леснотија да ги покријат ваквите искри на слободоумност со медиумски спинови дал во забавна или крвава форма, или задојувајќи ги масите со плус екстра задоволства релани или виртуелни, или со изнаоѓање потенцијален непријател како би ги дефокусирале експресно! просто Пропагандата денеска бидна главното оружје во рацете на детерминистите!Цитирај David Rockefeller asks Zbigniew Brzezinski and a few others, including from the Brookings Institution, Council on Foreign Relations and the Ford Foundation, to put together an organization of the top political, and business leaders from around the world. He calls this group the Trilateral Commission (TC). The first meeting of the group is held in Tokyo in October 1973
......
http://www.mindcontagion.org/banking/hb1968.html" rel="nofollow - http://www.mindcontagion.org/banking/hb1968.html

Цитирај p141
professor Zbigniew Brzezinski of Columbia University, in his book Technotronic Era

... people, governments and economies of all nations must serve the needs of multinational banks and corporations.

p142
[Zbigniew] Brezezinski (1970) in Foreign Affairs, the CFR publication... He suggested the "creation of a community of the developed nations, which can effectively address itself to the larger concerns confronting mankind .... A council representing the United States, Western Europe, and Japan, with regular meetings of the heads of governments as well as some small standing machinery, would be a good start.

These words must have been the call-to-arms that set David Rockefeller in action, for in the spring of 1972, he broached the idea of a Trilateral Commission at the annual Bilderberger meeting in Knokke, Belgium.

p142
Two months after the Bilderberg meeting, in July 1972, David Rockefeller lent his famous Pocantico Hills estate in New York's Hudson Valley to be the headquarters for the first organizational meetings of the Trilateral Commission. Two-hundred-and-fifty financiers and industrialists, with interlocking memberships in the Bilderberg Group and the CFR, attended that first get-together.

http://www.thirdworldtraveler.com/One_World_Government/Trilateral_Commission_TBG.html" rel="nofollow - http://www.thirdworldtraveler.com/One_World_Government/Trilateral_Commission_TBG.html
    


претходно ваков обид имало од страна на Ендру Карнеги и Советот за надворешни работи Council on Foreign Relations (CFR) заедно во костец со Лигата/Друштвото на Народите како предвесник на денешен ООН, но бидејќи не успеваат да ги скротат одметнатите болшевици преку нацистите, не ни успеваат да ја реализираат сопствената идеја бидејќи росто прогамата станала програмер и антипод на западниот империјализам, та околностите земаат друг ток, кој сега повторно треба да се протне, само што сега манипулациите и пропагандата требаат да бидат далеку поистемпирани, што и не ет толку лесно за западниот агитпроп, но емф-харпои, кибернетиката, нанотехнологија и фотоника, ем медиумски мулти-октопод и можат повторно и сред вакви е-времиња истиве агенди да пробаат да си ги дозволат, но Трамп и Фара тка речи им стапнаа на опаш! или!?

Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 17.Јуни.2018 во 12:51

најголем проблем на еа-детерминистите е што иако нивните идеи и агенди се им се прецизирани сепак истите ги тераат брзоплеѕо па бидејќи немаат трпение и заглавуваат сред истите, како беше онаа брза кучка слепи кучина раѓа, и додека тие цел фокус го беа ставиле на цел балкан, им ојде столицата во САД, а со се неа и федерелазацијата во еу заради брегзитот, односно ттип договорот како следен чекор кон транснационален мерџинг меѓу сад и еу, прво економски, а потем и политички кога еу ќе се федерализира на ниво на сад како би можеле потоа со лесно да станат и политичка евроатланскса федерација, иако имаат нормално бекдор решенија во случајов за испуштената ттип шанса ко што е кандско-европскиот цета договор, но сето тоа дополнително ќе ги закочи во нивните империјални nwo цели, бидејќи за да протуркаат каква и да е следна шема, бидејќи оваа на јуриш не им поминала, ќе мора да прибегнзт и на поголеми тотлитарни спинови кај своето население доколку утре пак ги фатат целосно политичките конци во рака, хм, не сакам ни да претпоставам на што се' се спремни како би го извозеле Народот дека nwo ет неопходно!

брзоплетоста пример може да се воочи по секаде во нивните краткорочни и долгорочни агенди на овој пат, а пример за тоа е и шарената револуција во Македонија да протнувајќи подобен играч час поскоро пробаат заради свој аршин со грчката ксенофобија да не измират, а како преку недоносени договори меѓу нивни пиони ко што е денешниов меѓу Заев и Ципрас, кој онака како е условен како грчкиот пион би им останал на власт, не само тука туку нит таму нема да помине како парафиран, но колку им треба за да тераат и понатака со овој акал, бидејќи заради оваа брзоплетост пример, Македонскиот Народ и дополнително ќе се хомогенизираако е јасно дека мнозинството никогаш нема да се откаже од државен постулат како АСНОМ, колку и да го поткупуваат, затоа следно што ќе биде се директни уцени за изолација, бреј тоа во османлиско не' не одродиле та ова еа-детерминистиве веруваат дека сега тоа ќе биде случај, но не се проблем диловите и спиновите тука, туку што Народот се повеќе бара отвореност и транспарентност кај политичките субјекти, а тоа посекако ќе доведе утре до осигурачи да при евентуална еа-пенетрација изменаџираме лесно избавување од истата доколку еу како Унија забега кон федерализам или отан кон трета светска војна, затоа и смешно е што мнозина паничат апропо денешниов дил, иако истиот заради брзоплетоста е наш дополнителен адут, иако на локалниве политички елити нема да им биде лесно да одолеат на политичкиот притисок од еа-детерминистите понатака, освен ако не се Потпрат на Помош од Бога што е возможно доколку лидерите се Воцрковенинаместо само навидум продуховени!

но еу федерализирањето само по себе и не е баш лесен процес, дури еу добила заедничка војска или фискална политика, и не само заради ризиците, туку заради свеста на земјите членки дека четврти рајх не им е потребен! но еа-детерминистите ќе прибегнат конечно кон светски финансиски контролиран колапс за да ги принудат безрезервно да капитулираат пред nwo мастерпланот, но тоа веројатно е последното сценарио додека не ги осигураат овие еа-елити сите механизми за да ја задржат моќта и власта и во такви услови а нам до тогаш ни останува да се погрижиме да биднеме и останеме што понезависни и самоодржливи од нивното глобално село, ова сето сега е ситна боранија во однос колку Народ ќе страда преживувачки доколку со време нема безбеден рурален бекдор како осигурач за самоодржливост, без разлика какви се политичките околности глобално ил локално ...

https://eu-us.blogactiv.eu/2013/11/29/fundamental-flaws-in-a-fundamental-law-of-the-european-union/" rel="nofollow - https://eu-us.blogactiv.eu/2013/11/29/fundamental-flaws-in-a-fundamental-law-of-the-european-union/

https://voxeurop.eu/en/content/news-brief/2211991-10-countries-united-states-europe" rel="nofollow - https://voxeurop.eu/en/content/news-brief/2211991-10-countries-united-states-europe

https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_globalization08.htm" rel="nofollow - https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_globalization08.htmПостирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 17.Јуни.2018 во 14:18

малку им се брза, односно делуваат брзоплето во агендите еа-детерминистите, навистина убав пример е дилот Заев-Ципрас, кој бидејќи поместен заради грчко парламентарно заседание на кое се отврди и официјално дека е недоносе т.е. нема логика Ние да продолжиме да го имплементираме, ај во Сабота што не се потпиша, туку час поскоро и во две Православни земји во Недела го потпишуваат, иако овој ден не само што е Црковно неработен туку и Државно, ова само покажува дека се толку несмасни што заборавјќи на Своите корени се заплеткуваат и дополнително духоносно, иако нели ќе си најдат оравдување локалниве пиони дека секуларизмот и тоа им го дозволува кога е во прашање стравот на еа-детерминистите да не пропуштат ваква шанса кога имаат двајца свои сигурни играчи, но утре жртва за ова може да биде консензуалниот принцип во еу, кој пак како чекор поблиску до федерализирање ќе им биде неопходен, а Нам шанса да им се приклучиме и покрај ксенофобниот однос на Грција, но ризик дополнително да се разниша еу, само Нам не ни куца од тоа Магарето туку што имаме затворени партии кои не дозволуваат ниту фракционерство, а не пак отвореност и соработка со избирачите т.е. поднесување за сите политики чекори и отчет правовремено, онака си тераат на жими мајка опуштено!

иако по Нас неправедно и геноцидно, земено пак каузално во oдонос nwo, цела среќа еа-детерминистите играле на карта да ја распарчат Македонија, а по Божја промисла гледаме дека денес тоа им е најголема стапица за лесно комплетирање на еу мозаикот, односно сами себе долгорочно се заглавиле во своите геостратегии, во спротивно доколку Македонија регионалнално останала како целина многу одамна приказната ќе си ја заокружеле, а во исто време полесно уништувајќи го Слободарскиот порив на Македонците, ставајќи ги комплетно како Центар во своите леви агенди! Слава Богу За Се' бидејќи ние луѓето судиме од денес за утре а Господ Бог делува Совршено дури и посреди нашата Слободна Волја ...

понатака во вакви околности Наше е да не се плашиме, а стравот низ Молитва да го релативизираме, но колкав е процентот и од Народот и од неговите Водачи што тоа така го ресетираат, а најчесто жонглирајќи со земна мудрост за духовност, убаво е Заев што думал да се вратиме на изворните корени на Христијанството и сугерирал дека решение за поголема Благодат преку заедничарење со цела Православна Екумена е МПЦ-ОА целосно да се врати на Охридска Архиепископија со што и први би ги разрушиле темелите на етнофилетизмот како детерминистички к*ршлус во Православието, но наместо тој да држи изворно во својот политички домен, се меша онаму каде не му е место, каква иронија нему Националното му е новокомпонирано,а сака Духовното да му е изворно, што е и дополнителен политички парадокс ако се знае дека доколку станеме национално новокомпонирани, токму М-то во името на Црквата ќе остане последниот бастион за бранење на Македонштината што би значело помалку Благодат бидејќи официјално ќе си останеме сами на себе, а знаејќи дека Црквата е Христоцентрична а не земноцентрична!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 17.Јуни.2018 во 22:22

и додека мравките а и термитите се спремаат за зимата, штурците летово си свиркаат опуштено, периодов претежно пред тв додека трае светското во фудбал, за миг и повпечатливо бидејќи е меѓународна фудбалска веселба во Русија, нешто што ретко е случај бидејќи земјата е непожелен ко неподобен nwo играч на глобалната шахофска маса, ако имаме предвид дека еа-детерминистите имаат ставено рака не само на светската економија како среброљубие, туку и на блокбастерската забава и спорт како сластољубие, на страна меѓународните институции како славољубива спона за нечиј авторитет, нејсе, додека ете земјаните си се опуштаат паралелно врие во концептуалните кујни на еа-детерминистите, бидејќи со волку непожелни ризици во однос лесен и комплетен мерџинг/соединување на западот, одеднаш она што го имаа оставено ко за подоцнежно сценарио, кога би требало сите земјани да ги принудат да им се придржат во нивниот nwo матрикс, а преку економски и воени уцени, колку и да е невозможно денес уштре утре може да се случи, ако 'просветлените' видат дека немаат друг потег, да се надеваме дека на сите тие ризици ќе продлжат да спинуваат [ https://www.independent.co.uk/news/business/news/george-soros-says-brexit-has-made-the-disintegration-of-the-eu-practically-irreversible-a7105321.html" rel="nofollow - 1 ] а како веднаш не би прешле на главните потези, иако кога тогаш истите ги имаат зацртано како неопходни, а Не Дај Боже за тоа некогаш да имаат одврзани раце!

интересно е дека нема консензус помеѓу различни масонски клубови околу пристапот за потезите, но како произлезени од enlightment ренесансното движење целта им е иста да го поплочат патот за анатемаго да се зацари, што конечно Господ Бог нема и да го дозволи!

сепак енергијата која ги има парализирано еа-детерминистите не ги остава на мира, та и биваат принудени од време на време да размислуваат што со нивниот утописки рај на земјата како нивена цел кон која последниве векови тежнеат, па и затоа е неопходна будност од страна на Луѓето за да на масонските фатаморгани не им се остават отворена врата, кои фатаморгани колку и да се неверојатни, за масоните се константа, така едни сметаат дека нова атлантида ќе воспостават преку контролиран светски економски колапс:

Цитирај “The Elite, the ‘Great Game’, & World War III”

By Prof. Dr. Mujahid Kamran

http://www.newdawnmagazine.com/articles/the-elite-the-great-game-world-war-iii

“The elite is intent on conquering the world through the use of the abilities of the people of the United States. It was as far back as 1774 that Amschel Mayer Rothschild stated at a gathering of the twelve richest men of Prussia in Frankfurt: “Wars should be directed so that the nations on both sides should be further in our debt.” He further enunciated at the same meeting: “Panics and financial depressions would ultimately result in World Government, a new order of one world government.”

New Dawn Magazine Special Issue #16 :

“W h o ‘ s P l o t t i n g W o r l d G o v e r n m e n t ?”

http://www.newdawnmagazine.com/special-issues/new-dawn-special-issue-16

http://notasheepmaybeagoat.blogspot.com/2011/06/what-connects-these-people.html" rel="nofollow - http://notasheepmaybeagoat.blogspot.com/2011/06/what-connects-these-people.htmlдруги пак гледаат за конечен потег во однос nwo спин религиозна квака:, иако недвосмилено доколку бидат загрозени нема да бираат со какво сценарио да одат!

Цитирај Albert Pike letter to Giuseppe Mazzini in 1871

"The Third World War must be fomented by taking advantage of the differences caused by the "agentur" of the "Illuminati" between the political Zionists and the leaders of Islamic World. The war must be conducted in such a way that Islam (the Moslem Arabic World) and political Zionism (the State of Israel) mutually destroy each other.

Meanwhile the other nations, once more divided on this issue will be constrained to fight to the point of complete physical, moral, spiritual and economical exhaustion… We shall unleash the Nihilists and the atheists, and we shall provoke a formidable social cataclysm which in all its horror will show clearly to the nations the effect of absolute atheism, origin of savagery and of the most bloody turmoil.

Then everywhere, the citizens, obliged to defend themselves against the world minority of revolutionaries, will exterminate those destroyers of civilization, and the multitude, disillusioned with christianity, whose deistic spirits will from that moment be without compass or direction, anxious for an ideal, but without knowing where to render its adoration, will receive the true light through the universal manifestation of the pure doctrine of Lucifer, brought finally out in the public view.

This manifestation will result from the general reactionary movement which will follow the destruction of Christianity and atheism, both conquered and exterminated at the same time."

https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_masonsknightstemplar15.htm" rel="nofollow - https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_masonsknightstemplar15.htm

Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 18.Јуни.2018 во 12:52

откако сношти МАКЛЕЗЕТ оживеа, еве добра надополна од 10-тиот пост натака за корените на масонеријата, како полесно би ги разбрале нивните постојни агенди за nwo, та и помалку да им се чудите на цитати ко овие горе ...

https://www.maklezet.mk/community/index.php?topic=111.0" rel="nofollow - https://www.maklezet.mk/community/index.php?topic=111.0

бидејќи форумот многу веројатно ќе замине натака во историја, еве архивирани линкови до нишкава [ https://web.archive.org/web/20180618100125/https://www.maklezet.mk/community/index.php?topic=111.0" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/xprs2" rel="nofollow - 1 ] а доколку не можете да ги отворите врските во постовите, ископирајте ги и пребарајте ги засебно на нет како адреси или пак низ срчот на archive.org

...

она што е корисно во однос оваа тема е да се запрашате, што можете Вие да сторите за да се осигурате за Подобро Утре, освен да се информирате како стојат работите т.е. доколку Ви е јасно дека живееме во последните времиња на постојниов либерално-капиталистички поредок, посекако ќе се замислите кои опции ги имате на располагање при каков и да е глобален економски или политички гајрет, но и евентуално природен, дали имате засолниште на Село некаде, дали таму можете Самоодржливо да функционирате, кого се' и како се' утре би можеле таму од Ближните да помогнете, не се залажувајте дека при глобален колапс од кој и да е вид дека Државата ќе ви го бери и собери гајлето! вака сега како стојат работите да сите имаат знаење искуства и волја да живеат претежно во градска бетонска џунгла, не е гарант дека на каква и' да е идна општествена транзиција со леснотија ќе се прилагодите и ја издржите истата дал прехрамбено здравствено душевно телекомуникациски електронски научно, а не пак сето тоа да е еколошки и комфорно, што и сега е тешко, а камо ли доколку секне и' за миг транспортот и стопанството ... нормално Народ ќе се снаоѓа, но зошто со време додека можете наместо во станои по Скопје да си ги заробувате вишокот заштеди, тоа да не го правите Рурално, што и сега би ви било добро како би имале спремна еко алтернатива за градското загадување, а во случај да ве навјасаат то современите здравствени шкапми ил јастози, а убаво е да имате како и каде и' денес децата да ги привикнувате на живот во Природа онака викендашки ил излетнички ...

но мнозинството не можејќи да одолеат на http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=198315#198315" rel="nofollow - хедонистичкиот тредмил , на која историска трака всушност сме закачени ко заробени глувци кои во континуитет се вртат колективно како rate race, од грото сограѓани ретко кој и' да се одважи за инвестирање во Рурално Прибежиште како осигурување на својот Опстанок сред вакви времиња, а не пак уште сега со време од сите постојни урбани ќорсокаци да се засолне, што кога тогаш иако ќе го стори кој колку има сили, сепак тоа ќе биде болна транзиција, ако имаме предвид дека во услови на некаков глобален колапс и оние што имаат прибежиште ќе немаат мир од налетот на гладни или диви орди, заради што паметно ќе беше Државата да имаше разработено постојно сценарија за Рурална Реемиграција уште сега, а како осигурување за Не Дај Боже системски колапс, бар затоа и се здружуваме како општество и за краткорочни и за долгорочни ризици да може да ресетираме како би се одржале во живот како Општество, и ајде краткорочно имаме планови, но истите долгорочно нема да се одржат при сеопшт контролиран или не светски општествен колапс, НО колку и ова да е очигледно како возможно луѓето по инерција до последно ќе чекаат на авторитетите да им најдат чаре, а тие пак мака мачат и сега во нормални околности да ве одржат на нозе, а не пак економската центрифуга дал локално или глобално и за момент да запре!


лично не сум песимист, напротив дури и во најзорт стапици гледам да најдам сили за смирение, како би можел да се фокусирам и на денешниот но и утрешниот ден, бар да не останам без компас во однос Духовното Спасение, кое за мене е побитно од материјалново кога веќе имам познаено дека не е само овој живот и овој свет за живеење, но би бил себичен доколку своите размисли не ги споделам со Ближните, бидејќи повеќето од нив и при најмало нарушување на комфорот паѓаат во депресија, а не пак да ги стрефи некое озбилно-цунами, а потем и да ми е криво зашто сум можел а не сум ги предупредил сведочејќи за оние Вистини и Знаења до кои сум стигнал и јас ко мнозина, но за разлика од грото анти-nwo агитатори, не приоѓам параноично на околностите, туку гледам токму како најлесно истите да се Истрпат, бидејќи јасно е дека еа-детерминистите држат многу конци во рака кои по самата природа на оние кои се обземени од сласта за моќ и власт ко што велам погоре доколку се осетат некако загрозени и ќе ги пуштат од рака, а знаејќи дека живееме на планета со ограничени ресурси каде нема простор за еднаков економски раст и за западот и за југот и за истокот и за северот, факт е дека тие тоа, контролирано или не, ќе пробаат истите тие конци бар да ги растресат ако не ги пуштат, а нормално наоѓајќи си оправдување во својата земна утопистичка мелодија, онаа познатата https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/atlantean_conspiracy/atlantean_conspiracy49.htm" rel="nofollow - ordo ab chao односно поредок преку хаос налик митско кревање на фениксот од пепелот, но не е мое да судам, туку да се Спасувам а без притоа друг човек Свесно да сотрам, оставајќи Му ја таа борба на Бога а само Господ Бог ќе ни суди и за свесните и за несвесните гревови кои ги правиме дури и кога мислиме дека правилно делуваме, затоа и претежно гледам да помогнам низ Молитва, иако има периоди ко овој кога во светов сум потфатен од елитите и нивните инструменти та се одважувам по инерција да сведочам на кој пат сме тргнати како Човештво т.е. или да останеме Луѓе онакви какви Бог не создал, или пак да заминеме во кибернетска еволуција како би им угодиле на постојните технократи, илити издемонизирана како би им угодиле на идните спиритисти, та колку и да е некокму чудно ил смешно, јас никому не би му замерил ако размислува поинаку, но сите би Ги прашал како би реагирале ако сте Свесни дека пред Вас постои давеник, зар рамнодушно ќе го одминете, или ќе пробате да му помогнете!?


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 19.Јуни.2018 во 02:14

ако мене не ми верувате, иако добро е да се има скепса како не би биле слепо предетерминирани од некого (пр. кај нас ова еуротрансериве кои саде ветуваат дека мед и млеко ќе потече ако во еу пенетрираме), та еве белки ќе поверувате на анализи од воена центрифуга, иако истите се пуштени преди се' за да ги компактираат своите редови во однос nwo агендата, но факт е дека вака или онака дури и сега за могумина е научна фантастика да се отштопани од системот како Самоодржливи, а не пак при чиј и каков и' да е предетерминиран или случаен глобален хаос да успеете не да се аклиматизирате туку да преживеете, ова може помалку им е битно на продуховените него материјалистите, бидејќи знаат дека не' секое зло е за зло, примерот со Обединета Македонија погоре, бидејќи конечно на овој Свет не сме дојдени за да уживаме туку да еволуираме или подобро речено се исчеличиме за утре по овој Живот биднеме посветли послободни битија ... сепак бидејќи мнозинството се традиционални Верници нив и најмал ќорсокак ги фрла во очај, па поддбро е, а доколку не се научиле да Трпат сиромаштво глад и тортура, со време да си најдат безбедна алтернатива за вакви сценарија!

http://www.thedrive.com/the-war-zone/5714/the-pentagon-envisions-a-horrible-and-dystopian-metropolis-of-the-future" rel="nofollow - http://www.thedrive.com/the-war-zone/5714/the-pentagon-envisions-a-horrible-and-dystopian-metropolis-of-the-future

но и научни анализи не се на одмет, иако повторно истите се користат за што побрзо луѓето да се уценат за nwo реалност, него да се натераат системски кон Самоодржливост, но така елитите се помалку и помалку ќе можат да ве манипулираат и мелат посреди своите агенди, та наместо да Рурално да ве стимулираат се повеќе и повеќе урбано ве гетоизираат, не само за полесно да ве пребројуваат и организираат, туку за полесно од вишокот да се ослободат, за нив наједноставно решение е еугеничарскиот принцип - помалку Народ помалку гајле [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&title=nwo" rel="nofollow - 1 ]

http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=173817#173817" rel="nofollow - http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=173817#173817

некој ќе рече ете генерализирам и судам, но суд е доколку јас лично наметнувам моја Вистина, а она што го правам е само пренесување на нивните заклучоци кои и се јавнo изнесени, а зошто Вие како Луѓе истите ги пренебрегнувате тоа е Ваша работа, јас ко што реков Сведочам, дека овој поредок е прегорен и повоторно заради нивните агенди, а новиот кој го имаат зацртано не е воопшто хуман туку детерминистички насочен кон нивните утописки филмои, та затоа и ве плашат, наместо пазарот и богатсвото ресурсите воопшто ги распределат, а за тоа не тие да наметнат агенда, туку сите да најдат компромис!

И' возможно е да дојде до тоа! но, прашање е како да се заузда декаденцијата која била катаклизмична за многу досегашни земни општества, дали е доволно само да се реши современото робовладетелство и материјализмот за да дочекаме поубава иднина како Човештво, а оди сега запри го културно цел тој налет на либерализам без граници преку кој дури и традиционалниот постулат Семејство треба да исчезно како патријархално, туку треба да биде што фрагментирано за да полесно и се контролира и манипулира со процесите во општеството, глобализацијата колку и фенси да звучи, ака како ја имаат завозено односно еа-детерминистите испланирано е ништо друго него ордо-аб-Чао, а ко што напоменувам бидејќи секаде пробуваат задкулисно да се инсталираат овие елити и без знаење за нивниот корен и кој стои зад нив, единствен корисен чекор е Самоодржливост а пожелен отпор е Молитва која придонесува да Трпиме а така и да се Смируваме како не би му давале на злото никаков повод за уништување на Светов,за што неопходна е Свесност за околностите, затоа и не излегувам пример на протести по улица, бидејќи денес истите не се манифестација на идеализам туку по инерција на хулиганизам особено кого се во прашање суштни работи, и токму затоа велам дека греота што и при вакви времиња не знаеме да најдеме начин низ континуиран отворен дијалог до решенија да стигнеме, а што ќе биде возможно доколку сите Партии Институции и Здруженија бидат обврзани на е-транспарентност непосредно преку е-Форуми, но ако ќљофтајте си се вие и понатака по социјалките и улиците, и давајте му повод на злото се повеќе и повеќе да вирее та може и некогаш и така може ќе ви текне дека само низ 24/7 отворена аргументирана и архивирана дебата е возможно да се дојде до одржливи решенија, туку ви направија воа месониве е-хајд-парк да урликате и лајкате та сега се навлековте на сеир и денгуба, та дури и законски да Ви се даде можност да биде активен дел од системските политики, вие за жал и понатака ќе си се возите на тоа социјалките како места најчесто за лечење екстра гурабии од секојдневните гајлиња, ако поарно и тоа него домапните да ги малтретирате, но канализирањето енергија во празно бидејќи истата едвај и некој да може да си ја врати назад некако е чајно решение и лично и колективно! аирлија на паметот!

http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=213642#213642" rel="nofollow - http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=213642#213642Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 13.Јули.2018 во 22:33

маклезет ојде во историја, овој пат по моја воља [ https://www.elkarte.net/community/index.php?topic=4873.msg38193#msg38193" rel="nofollow - 1 - 1 ] а во контекст нишкава за НСП тука еве од тамошната архивиран абер 18 и 19 јуни годинава ...

https://web.archive.org/web/20180619105313/https://www.maklezet.mk/community/index.php?topic=111.0;all" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20180619105313/https://www.maklezet.mk/community/index.php?topic=111.0;all

https://web.archive.org/web/20180618100125/https://www.maklezet.mk/community/index.php?topic=111.0" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20180618100125/https://www.maklezet.mk/community/index.php?topic=111.0

кога ги отворате линковите од постовите во овиее адреси горе, бидејќи ве носи на нова срч страна на archive.org но со нивна сугестија за кликнатиот линк, треба во тој нов срч прозор од срчата да го избришете пр. https://web.archive.org/web/20070221040947/ а сетне да го срчнет самостојно линкот дали го има на архие.орг или пак да го сејвнете за да во го отвори преку архивата, илити пребарајте го засебно на гугл ...

~

сетне еве абер за видеат од постовите кои бидејќи најнапред таму ги отвараше како вметнати во код та не ги дополнував со објаснување, но бидејќи на архивиранава копија од нишката ги вади само како адреси, та еве ги по редослед насловите, доколку некому утре му затребаат а испариле видеата од тјуб ето бар да види конотација доколку ги има другде на нет репостирано ...

post #1
      1.1 Brave New World Order : The Roots of Scientific Dictatorship
      1.2 The Ascendancy Of The Scientific Dictatorship, P. D. Collins [FULL]

post #2
      1.1 _Empire of the City_ ┊ The 3 'City States' Who Rule the World Today

post #5
      1.1 When Jews Rule The World ~ Brother Nathanael [ https://archive.org/details/youtube-k68DXCmJ7Jk" rel="nofollow - 1 ]
      1.2 Israeli Media Reveals The Secret Behind Communism ~ David Duke [ https://archive.org/details/youtube-BFpFCy_b2SM" rel="nofollow - 1 ]

post #6
      1.1 THE JESUITS RUN THE WORLD (NWO) ~ Alan Lamont

post #12
      1.1 What is the Club of Rome? ~ Stuff They Don't Want You To Know - HowStuffWorks

post #13
      1.1 Saša Marković, Na rubu znanosti, Manifest protiv imperije, Drugi dio

post #14
      1.1 Krešimir Mišak: Razgovor o Novom svjetskom poretku ~ emisija Markov Trg

post #15
      1.1 Krešimir Mišak autor kultne emisije "Na rubu znanosti" gost Sputnjik Srbija

post #16
      1.1 Rescue at Sea by Migrant Offshore Aid Station - October 2014
      1.2 Libya to Italy. LIVE!!! ~ The Survival of the luckiest. (22-11-2012) to (24-11-2012)Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 16.Јули.2018 во 09:05

последно скокотливо искушение од технократска природа кај Нас е стапицата за Слободна Волја наречена rfid која технолошки утре многу полесно може да се искористи од одредени елити за 100% контрола на масите да во случај некој и навистина да е свесен дека одредено место или систем не ет на арно наштиман да неможе никако да се измолкне бидејќи помсите страни се ќе биде учипено и сход запазено! но колку шекер е на арно а колку за зло тоа со време ако чоек не е свесен ќе се опушти та и отпушти за потем и да нема можност за одвраќање од стекнатата навика!

еве сега Ние заради страв од корупциски табиет кој изборно или референдумски јасно ни е на сите дека може од елитите или удбашите да се спинува, како Народ можеме да издејствуваме осигурување од такви ризици преку биометриско гласање, но дали и колку таквата антиризик карта утре може да стане норма, а таквата норма исклучивост да по линија на мнозинство на сите да им е наметнато безусловно такоов вид на гласање!? во која мера и за кои ризици е дозволиво некоја технологија да се искористи 100% тоа е прашање и на етика и на безбедност но и на граѓански права ...

но факт е дека заради одредени стравои Чоек може да си рече ако поарно е биометриски да се тера изборно но дали сетне нема да си речи ако поарно е безготовинското плаќање да е така осигурано, а сетне зошто не и готовинското итн. та треба озбилна свест како некоја технологија се применува и до каде може истата да се примени! да не се чудите во иднина доколку остаите технократите да ви ги диктираат реформите та да ве натоварат на жими мајка со екстра гајрет од ваков вид, та ако сега сте биометриски пребројани по лични документи, но на кои уште сега има рфид чипчиња, утре да ви речат ех најбезбедно е вие да сте учипени зошто документи кога така некој може да ви украде документот или некаде да го забораите или изгубите и да не можете на време да гласате пазарите или минувате некаде!? но граѓанска дефокусираност та и ќе си рече Народ арно овие избраниве за тоа земаат пари та белки добро измозгале средниот царски пат, само што заборава деканутре во еу каде суверенитетот е озбилно оставен на располагање на мнозинството во унијата какво знаменце ќе им натоварат континенталните евроболшевичи елити такво ќе мора дамимплементираат и локалниве еуротрансерски полтрони, зар не!? а нормално изговор ќе биде оти некаде уведеле дека рфид учипување е за некого добра пракса, та ќе експериментираат дали и тука е тоа така на прва, зар тоа и сега не го прават со копи-пасте решенија на сите нивоа, но и потака каде ко неинтегрирани а помали за експериментирање на ангро ни пуштаат разни експерименти кои ние молчешкум од комплекс на пониска вредност со насмевка им ги прифаќаме, небаре во Устав ни стои лисабонски договор а не Заседание на АСНОМ, иако сега како ни го пуштаат ко посредници ерга-омнес дилот на За-Ци односно под притисок директно од еу, тоа уште веднаш има проевропско учипување односно европски уставен штембил доколку се одважиме вака Устав да промениме, иако може да се каже дека тоа беше и со рамковниот договор 2001 но тоа беше во однос внатрешно прашање и без особени национални обезличувања додека ова е надворешно прашање преку кое национално внатрешно се ремоделираме, кој пак експеримент утре ќе биде добра основа доколку помине да го имплементираат и другде каде им се може, зар не, под притисок самотагирани ко новокомпонирани 100% заради туѓи системски проблеми! бар да беше наш проблем ксенофобијата во еу та и некако, ама ова е парадокс, кој иако не е случаен ние очајно веруваме дека ќе се промени доколку си учипиме во Устав нови вибрации, а проблемот не ет во нашиот Устав, туку во нивните двојни аршини ко унијана зависно-независни држави!

http://www.novi-svjetski-poredak.com/tag/rfid/" rel="nofollow - http://www.novi-svjetski-poredak.com/tag/rfid/

лично заради 100% Слобода бев спремен да неземам од новите биометриски рфид документи кога излегоа, но со време не бев заминал одттука, та и морав да се аклиматизирам на постојните околности, кои иако технички полезни се психички ризични, она не знае човек ниту како ниту кој се каде ги има тие податоци, а нормално сетне живее и со одредени стравови дали од незнаење или неинформираност бидејќи освен инфото дека ова е најнова технологија ништо друго не е предочено, односно дека во чекор ве следат и знаат и каде сте и кога понадвор сте но и со кого се сте се виделе, Приватност хм освен во сли нигде другде, а и таму денес тешко ја има бидејќи имаат технологии со кои и ова е поместено, но и за тоа никој не ве информирал!

Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 17.Јули.2018 во 22:34

што е интересно околу рфид технологијата, додека таа е за бенифит на граѓаните елитите нема да ја промовираат, а кога ќе се создадат услови за нејзина тоталитарна употреба преку спинови ќе ви ја наметнат како неопходна, она пукнала бомба ваму пукнала онаму и ќе си истераат 100% осигурана орвеловска новела и во реалност

https://www.silverdoctors.com/headlines/world-news/the-nwo-of-tomorrow-the-shift-is-toward-totalitarianism/" rel="nofollow - https://www.silverdoctors.com/headlines/world-news/the-nwo-of-tomorrow-the-shift-is-toward-totalitarianism/

дали уште сега вака ќе гледаат да предетерминираат околности кон ордо-аб-чао тоа не е јасно, но очигледно преку спинои за федерализација на еу, ко што беа фалсификувани книги пр. на грчките буџетари како би предизвикале шок со кој ќе се дестабилизира постојната унионистичка економска реалност во еу за иста монетарна а различна даночна политика та со лесно да ги легнат сите на брашно дека е неопходно целосно централно фискализирање, што пак нормално потем е спунт за понатамошно федерализирање и конечно трансатлански федерализам меѓу еу и сад за кој една почетна спона требаше да биде и ттип, за потем осигурани и на економско и на политичко ниво да ги уценат дали со силом или милом и останатите светски центри на моќ да им се придружат во НСП агендата, само забораваат дека живејат на планета со ограничени ресусрси за ова да е и самоодржливо особено проблем онака пагански како тераат во позадина, заради што иако привидно се за стабилност реално се за контролиран хаос преку кој ќе си истераат фантазиите за утописки рај на земјата а јасно под нивна власт, та ако по утрото се познава денот ако не им тргне со едно ќе одат со друго сценарио и експерименти, но на Христијаните им е јасно како сето тоа ќе заврши заради што не треба да се возбудуваат и мислат дека со свои сили без Бога нешто ќе можат да променат ...

https://www.globalresearch.ca/a-totalitarian-europe-now-on-our-doorstep/5617176" rel="nofollow - https://www.globalresearch.ca/a-totalitarian-europe-now-on-our-doorstep/5617176

особено тешко ќе биде кога молчешкум утре заради припадност кон некој сојуз ќе мора утре и некои Православни да клекнат на кнезот од овој свет, а кога ќе биде тоа не сакам ниту да нагашам ниту да шпекулирам бидејќи нит сум пророк ниту пак особено запознаен со таквиот ѕвер та да речам тој е, но предупредени сме ќе ги познаете по нивните дела и немајте ништо со нив, а дали имаме свест слободна за тоа незнам, повеќето и да се свесни одбиваат да поверуваат баш ко и мене дека навистина тоа е така, бар од аспект на есхатолошка правичност никого да не судиме за да не бидеме осудени! сепак мора да внимаваме да не наседнеме на екуменизмот како спона за универзализам! посебно е проблем што се обидуваат од внатре https://www.thenewamerican.com/world-news/europe/item/22916-soros-co-opting-churches-to-push-new-world-order" rel="nofollow - некои кон ова да ги поткупат Црквите најнапред протестанските потем и католичките, а нормално и православните, туркајќи ги кон инстант обединување и со сите иноверни кон универзална религија заради стабилен нов светски поредок, што пак и да се прифаќа некако институционално доколку сте свесни за ризиците не треба да го прифатите и индивидуално ...

[ http://archive.is/Avm3x" rel="nofollow - 1 ] https://web.archive.org/web/20180618093918/https://www.maklezet.mk/community/index.php?PHPSESSID=lggddv784fti166qqa5npg5r6b&topic=121.0" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20180618093918/https://www.maklezet.mk/community/index.php?PHPSESSID=lggddv784fti166qqa5npg5r6b&topic=121.0Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 27.Јули.2018 во 02:11

интересна генезата за НСП, може да се каже и македонците имале таква волја за обединет свет кога под водство на Александар Македонски го обединили тогаш познатиот свет, кревајќи го за неколку ниова повисоко од дотогашниот страпски аршин на персијците, но за разлика од македонците нивниот антипод подоцна римјаните свртеле повоторно робовладетелски до коска, може да се каже биле повеќе илозовски наштимани ко атињаните иако се летале да ја ископираат славата и моќта на македонците, доколку репер е изјавата на Демостен дека меѓу македонците не може да се најде ниту еден асолен роб бидејќи немале робовски менталитет ниту робови а кои и да ги имало кај кралевите тоа било по доброволна линија претежно, та ќе рече атињанинот "види ги до кој степен се барбари што меѓу нив не може да се најде ниту еден асолен роб!"

интересно е да се напомене дека Александар делувал може да се каже по Божја Промисла да обединувајќи го тогаш познатиот свњт при експлозија на кутурната еконосмката и политичката експедиција која ја истерал како наследник на егејските знаења го востанува пред се' Коине јазикот како античка лингва франка, за да подоцна и кога се појавува Христијанството а бидејќи не било компатибилно со многубоштвото на римјаните да експлодира како Порака на Љубовта т.е. Евангелието на Коине јазик по сите страни ... уште поинтерсно што Свети Константин од Наисус го дели римското царство напола и ја враќа индиректно славата на овие краеви иако во ново руво но особено ново бидејќи го Признава Христијанството како Официјална Религија, додека пак Свети Јустинијан родум од Тавресум (Скупи) ги расчистува ересите и го стандардизира византиското правото ...

е сега што се случило со римјаните, сигурно тие имале внуци, а на кои ова не им се свидело оти немале свој Цар ами тоа им станал индиректно Папата, е тие станале тајни конспиратори кои пак немајќи Цар се труделе да ги решат оние кралеви кои биле аминувани од Црквата, а чиј авторитет се обидувале да го ресетираат на многу начини низ средниот век, а конечно им тргнало од рака со превратотот кој е сторен со француската револуција, интересно е дека тие т.н. масони синкрњтизирале пагански знаења кои заради Христијанство биле истиснати а кои знаења се повод и за западната ренесанса но повеќе како профана него како сакрална уметност, иако пак во сакралната ја вметнувале паганската профана уметност заради што и се јавил веројатно анимозитет кај Паствата ако не кај католичките Свештеници да имаат икони како не би се дефокусирале од раскошот на визуелизациите на ренесансните уметници иако најнапред тоа не им пречело ...

но чуму цел овој вовед, просто за да укажам на фактот дека овие масонски елити подоцна тераат со својот неопаганизам озбилно и понатака, а по француската револуција и со официјална доктрина за хјуман брадерхуд но кој ќе биде просветлен од луцифер Анатема на него, што воопшто не го кријат, а идеал им е рај на земјата како копија на некогашната паганска атлантида која токму заради исти причини и исчезнала ( http://archive.is/QS9v7" rel="nofollow - абери на крајот од последниот пост во ликов ) таа симболика ќе ја најдете насекаде во нивните аршини како идеологија произлезена од енлајтмент периодот во европа, а заради кој на се' му даваат паганско митска конотација од наука преку политика па се до топонимија онаму каде столуваат, за конечно и на Црквата да и речат уживајте вие ко Христијани сте исто пагани нели имало слични култови на вашата Вера и порано, иако е јасно дека во тие пагански култови отворено се говорело за идолопоклонство кон паднати духови Анатема на ним, а знаејќи дека Господ Бог Слава нема за се' за ова низ историјата преку Пророците не предупредувал ние како Христијани на ова во никој случај не смееме да наседнеме! особено бидејќи ја имаме во предвид херметиката на дуалистите кои сакаат Господ да го изедначат со созданија а според премисат како на Небото така и на земјата но не како Слободна Волја за Живот во Вистината за Единиот Бог туку устројување на земјата како рај за што јасно ни е посочено од Христос дека такво нешто не е возможно на овој свет, значи тие масоните имаат за цел копирање на Божјото Устројство но заради некои други елитистички цели заради осигурување на мала врата моќ и власт чистејќи ги така кулоарите на паднатите духови, бар да ги чистеа своите, иако не знае Чоек дали некој не е толку опседнат та ко таков си чисти свој кулоар, иако тие за такво нешто ко елити никогаш нема да имаат Смирение и јавно признаат колку и како се грешни, иако конечно тоа скришно го прават кога Човек ќе биде воведен во нивните масонски ритуали каде на крај им откриваат на адептите колку е саат но кога веќе е прекасно за ескиважа а тоа да не е по цена на глава! затоа пак како Христијани ако сме свесни за ова ќе гледаме со нив ништо да немаме, а доколку се соблазниме да ги испитуваме [ https://docs.google.com/document/d/1miK4BEd-C96etUVmdwlb1kgcQalnzWzafHJkEiOTovg/edit" rel="nofollow - 1 ] дали се од Бога ко што не поучува Апостолот кој во Слава на Вистинскиот Бог ни посведочил Бдејте Будни и наоружајте се со сите Божји Оружја пред се' Благодатта за да може да одолеете дури и на директни удари стоејќи Цврсто без Страв од злото и Неверие кон Бога Кој Е Праведен и нема никогаш да го остави сам оној кој се надева на Него ...


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 28.Јули.2018 во 13:19

но не заборавајте иако вие биле утврдени во Благодатта и страв од Божја Казна некој неприметно може да ве легне на брашно, посебно оние кои се Духовни Водачи на овој Народ а пополека седнувајќи ги на http://archive.is/Avm3x" rel="nofollow - екуменска а потем следствено и на универзалистичка маса и самите да го фрлат Народ во амбис, што имаме среќа да не сме официјално признати та нема место сеуште за нас на таква маса, но ко што знаеме пробуваме на мала врата да не примат организирајќи слични локални дружби за меѓуверски дијалог, чиниш тоа е заради локални причини, но едно е WCC а сосем друго охридски читчат, иако којнси игра со шкорчиња не е чудно ако утре така се изгори а ко прегорен сетненго поканат на терапија во WCC, само незнам во кој ќош тој некој ќе го пикнат така!?

е сега дали WCC универзалистите, за што имате абер во подвлечениот линк во претходниот пасус, се навистина терсене и кој стои зад нив, та еве абер како настанале - прво читнете во маклезет линкот од 8-от пост погоре кој бил карнеги т.е. еве архивиран абер и тука нека оди повторно во кои линквови имате абер за него во 11-от пост од линкувана тема [ https://web.archive.org/web/20180619105313/https://www.maklezet.mk/community/index.php?topic=111.0;all" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/sl5HO" rel="nofollow - 1 ] кај него во бордот на карнегиевата комисија бил Newton D. Baker и неговиот главен соработник https://kuscholarworks.ku.edu/bitstream/handle/1808/10313/Strauss_ku_0099D_12068_DATA_1.pdf;sequence=1" rel="nofollow - Frederick Keppel потем и претседател на комисијата кој очигледно го ангажирал https://books.google.com/books?id=tilXmZYRGsMC&pg=PA143&lpg=PA143#v=onepage&q&f=false" rel="nofollow - Charles Clayton Morrison да подготви терен и ја формира WCC
Цитирај Charles Clayton Morrison [1874-1966] who campaigned for what would become the World Council of Churches (WCC) in 1937. (The WCC was organized in 1948 (see below). In 1949 Morrison and 35 other church leaders proposed the so-called "Greenwich" or "Morrison" plan for a united Protestant church.) Church leaders agreed in 1937 to establish a WCC, based on a merger of the Faith & Order Movement and Life & Work Movement.
https://peace.maripo.com/p_conferences.htm" rel="nofollow - https://peace.maripo.com/p_conferences.htm

јасно ова го правеле со предтекст ко мировна иницијатива [ https://books.google.com/books?id=b5DlxTDEIaYC&pg=PA213&lpg=PA213#v=onepage&q&f=false" rel="nofollow - 1 ] но бидејќи масони го зачнале и котролираат јасно е камо треба да заврши таа иницијатива особено ако се има предвид дека тие масони делуваат тајно а сепак имаат нсп агенда која збилно ја терале и ја тераат, ето читнете како стигнало до карнеги а како тераат после него на архивираните линкови од маклезет, горе имате во оваа нишка од 8-от пост како тие линкови да ги отворате ко архивирани ...

всушност не е ни тајната дека WCC е под капа на нсп федералистите односно марксистите, што пак логично кажува се', но немам толку нурнато во нивните филмои иако може да се најде референтна точка за тоа пр. box17 во http://webapp1.dlib.indiana.edu/findingaids/view?doc.view=entire_text&docId=InU-Li-VAB8237" rel="nofollow - оваа библиотека

пример слично што сум разбрал и порано, а сега ме изначуди е дека и сред САД додека нели навидум имало комуњарска чистка IPU си функционирале беспрекорно, а интересно е дека имало и јавни прозивки но никој не реагирал никако ко и да не се појавиле воопшто, нели ним им била битна борбата против иностраните марксисти но не и своите кои всушност и ги создале болшевиците но кои со губењето на ленин и доаѓањето на сталин им се одметнале, а сетне пробале да ги ресетираат со хитлер воедно инстант обединувајќи ја еу под заедничка капа која сетне би ја прекроиле по свој есап, но откако станало јасно дека сталин не паѓа, та морале да го ресетираат хитлер, а да почнат јово наново со други шеми, кои гледаме јасно дека не само што уште на почеток при формирање на еу биле федералистички туку сега и се спроведуваат натенане ко такви!

нејсе, аберот за IPU пуштен медиумски од Edith K. Roosevelt како “Little Known World Parliament Group Pushes Along” во весникот Tallahassee Democrat на Sun, Oct 7, 1962, по кое еден од коментаторите изреволтирано вели остај бре пиони зборувај за куклари и посочува интересен линк [ http://themillenniumreport.com/2015/11/new-world-order-creation-of-the-venetian-black-nobility-and-committee-of-300/" rel="nofollow - 1 ] што навистина е поучен абер како историски дуалистите се учипиле како во Католичката Црква на елитно ниво така и во сета европска аристократија, само нема никакво објаснување како стигнало преку разните окултни тајни друштва ко розенкројцеритекои го поплочуваат патот за енлајтмент движењето кое кумувало за формирањето пр. на САД итн. но да речеме тоа е нерелеватно сега политички колкукако некои современи масонски тајфи поплочуваат пат за НСП те со агенда 21 те со агенда 30 итн. од кои агенди не се иземени ни децата, а веројатно заради нивно поубо еугеничарско утре кога ќе треба одеднаш да бидат свикнати на нови општествени околности [ http://www.acerwc.org/the-committee-adopts-agenda-2040/" rel="nofollow - 1 ] што можеби и делува навистина хуманистички, но ако знаеме како марксизмот се исполнил до сега во минатиот век, денес ние како Христијани треба навистина да сме абдали за да поверуваме дека ваквите агенди ќе бидат и за духовна слобода, а со оглед дека сме јасно предупредени во Откровението кон што води ваквото поплочување на широк пат за универзализам ние тре**ме уште сега да бидеме озбилно на готовс за да не ни сместат под предтекст мед и млеко лавен текст чемер и јад! туку чујте го анти-маркситичкиот текст на Едит Рузвелт ...~

интересно, ѕирнувајќи го јутјуб каналот на Truthstream Media трето видео на кое налетав е следново за The Real Reason Weather IS Manipulated а кое далеку поелквентно и документаристички споделува абер, него јас онака од ракав како го истурам пр. во однос Библискиот Потоп во нишката Географија на Билд а заради кој абер [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1727&PID=227378#227378" rel="nofollow - 1 ][ https://web.archive.org/web/20180728110321/http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1727&PID=227378" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/bVDet" rel="nofollow - 1 ] налетав пак на овие видео абери, хм, сигурно и за вака предочени некој ќе рече едит од паралелен свет, а друг пак прекини со глупости, небаре така нешто укажале, сотреле или демистифицирале, а навистина да имав некаква продукција или емисија сигурно ќе се помачев и добро склепав и мојот абер, секоја чест за инвентивноста на TM брачниот пар како со пинг понг научен пристап демистифицираат некои очигледни а сепак скиени од јавност теми, во случајов то авиочината што ви леткаат над глава а прскаат по облаци, за сетне вие во лето да се блекувате ко во зима, а во зима да се сунчате ко во лето, нели ништо страшно кога им се може им се може дури и заради банални потреби, претпоставувам поинаку не ни можат да ви увалат утре гмо реалност [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1730&PID=162799#162799" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/Wea7S" rel="nofollow - 1 ]

Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 28.Јули.2018 во 20:22

малку ќе излезам од темата на кратко со овој пост, а за да го прокоментирам последниот дел од последното видео, кој малку го замислува човека кога официјално министер за одбрана на една велесила јавно вели "Others are engaging even in an eco- type of terrorism whereby they can alter the climate, set off earthquakes, volcanoes remotely through the use of electromagnetic waves." [ https://web.archive.org/web/20100127053259/https://www.defense.gov/transcripts/transcript.aspx?transcriptid=674" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/j18dm" rel="nofollow - 1 ] што укажува дека вакви технологии за вештачки индуцирани земјотреси навистина постојат, и тоа не само што постојат за велесили ами и за помали сили, а зошто пак да постојат за велесили, едноставно имале и мотив и причина но и знаење како да истераат вакви тектонски оружја, а што експериментално влече корен муабетов уште од Тесла во 30-тите години од минатиот век [ https://www.physicsforums.com/threads/teslas-resonation-machine.489763/" rel="nofollow - 1 ][ https://teslaresearch.jimdo.com/oscilators/mechanical-oscilator/" rel="nofollow - 2 ] кога фби му го запленува лабосот, а што стигнале да сторат сетне со заплената за пр. наредни 30 години можам да претпоставам ...

дефакто електромагнетно навистина може да се индуцираат земјотреси, а што денес се прави со она извиканите харп антени, чиниш изгледаат ко некој современ харпун на посејдон, еве една навидум наивна презентација како при геолошки сондирања со VLF бранови случајно предизвикале земјотрес, со кои бранови пак денес научниците се обидуваат да најдат метод за предвремено алармирање за земјотрес [ https://www.tau.ac.il/~colin/courses/AtmosElec/Barr%20Et%20Al%202000%20-%20ELF%20and%20VLF%20radio%20waves.pdf" rel="nofollow - 1 ] иако со тие и слични бранови работеле и далеку претходно [ http://www.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/669917.pdf" rel="nofollow - 2 ]е сега каде муабетов би го продолжил, хм, разбира се, во однос годишнината на скопскиот земјотрес интересно би било да посочам на две чудни околности кои еве ги има на википедија, 'не' можам да замислам што има по тајни архиви, првата
Цитирај In the USA, the time signal station WWVL began transmitting a 500 W signal on 20 kHz in August 1963. It used Frequency Shift Keying (FSK) to send data, shifting between 20 kHz and 26 kHz.
...
https://en.wikipedia.org/wiki/Very_low_frequency" rel="nofollow - https://en.wikipedia.org/wiki/Very_low_frequency

ELF waves can also travel considerable distances through "lossy" media like earth and seawater, which would absorb or reflect higher frequency radio waves.
...
https://en.wikipedia.org/wiki/Extremely_low_frequency" rel="nofollow - https://en.wikipedia.org/wiki/Extremely_low_frequency

веројатно јасно е дека пред да почнат официјално со работа сигурно и експериментирале!? можеби заедно со југословените, ако се има предвид дека веднаш по разделбата на тито и сталин америте уште одма праќаат генерали за обука на јна, што не морам да го барам како податок за да го линкувам, но распрашајте се ќе видите дека е така, каква сорабтка имале незнам и не сакам да нагаѓам, едно е јасно во такви околности америте имаат елф оружје, во Скопје се случува земјотрес, а како никогаш дотогш и потоа еден град е пресретнат околу обнова по земјотрес, и тоа со 1к жртви, што не е малку, но имало и многу поголеми па пак така не се стрчале душегрижнички во еден глас оон-ци, но да не е без ич еве абер дека русите тогаш еуште немале соодветно оружје иако им било во подготовка а се сомневале дека го имаат бидејќи таа 1963 радиоаматери детектирале елф сигнали ...
Цитирај Even prior to 1976, a similar 'woodpecker' interference is remembered by radio amateurs occurring in the high frequencies. As early as 1963, or before, radio amateurs were calling this "the Russian Woodpecker".
...
https://en.wikipedia.org/wiki/Duga_radar#" rel="nofollow - https://en.wikipedia.org/wiki/Duga_radar#"Russian_Woodpecker"

навистина колку што е конспиративен толку е и сомнително основан абер, но треба навистина некој свиркач од екс-ју воените кругови ако не од америчките да ја подгрее атмосфера, та пополека да се зафати Народ по Свет да истражува, дали и какви патерни на земјотреси имало таа година, она доколку е влф-елф гачка скопскиот земјотрес дали е тоа ненамерно ако има и другде слични појави истата година, или пак е намерно ако е изолиран случај, уште една сомнителна работа е каков ефект имал бранот кога стигнал на површина т.е. две идентични згради со исти материјали не резонирале исто та една паднала една не [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=325&PID=54393#54393" rel="nofollow - 1 ] што навистина е чудно, а што ете таму јас се обидувам да си го објаснам со S-бранови за кои Медо вели дека при скопскиот земјотрес немало такви ...

кога има многу чудни околности нормално се јавуваат и многу чудни претпоставки, кои и не мора да се основани, та извенете ми ако така делуваат, дејќи би било невкусно за една ваква трагедија да речам дека постои виновник, но оставам простор за скепса бидејќи многу работи се преклопуваат, сепак нема да се одважам јас да вперувам прст во некого, бидејќи додека и не се официјализира некаков абер бар од научник или воено лице кој бил сведок на околностите тогаш, пример поставувале некакви антени во Скопје или околината пред земјотресот та и да речам ок може и навистина муабетов е мистерија, која пак потем ко мистерија треба и да се демистифицира, а бидејќи нема сеуште простор за такво нешто та може да се каже за многумина па донекаде и за мене ваков муабет е сф, чунки оти се имав најпојќе дофатено до марти мистери стрипоите ко дете ...


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 29.Јули.2018 во 00:14

не сакам да вперам прст во никого, а индиректно оти не постојат југословените веќе та велам мора да е локално истерана работа евентуално вака истерана ујдурма, но можеби америте и не знаеле официјално дали некој може ја злоупотребил технологијата некако задкулисно бидејќи познато е дека во позадина конци влечат и други ликои освен Амерички Претседатели, ем и Кенеди бар од реакцијата делувал итно но не и душегрижнички [ https://en.wikipedia.org/wiki/1963_Skopje_earthquake#/media/File:National_Security_Action_Memorandum_No._267_Disaster_Assistance_for_Skopje_-_NARA_-_193638.jpg" rel="nofollow - 1 ] а токму тогаш изјавува дека во позадина во САД делуваат мрачни сили кои демократијата мора да ги истребиЦитирај edit: 05.08.2018 - 14:16 - веќе бил свесен и претходно според говорот кој не ет '63-та ами '61-ва, а останува сомнеж што требало да открие за да го отепаат, можеби и навистина некоја позорт работа од скопскиот склет, но дефакто таа година посклет од ваква конспирација не гледам, нејсе говорот [ https://www.jfklibrary.org/Research/Research-Aids/JFK-Speeches/American-Newspaper-Publishers-Association_19610427.aspx" rel="nofollow - https://www.jfklibrary.org/Research/Research-Aids/JFK-Speeches/American-Newspaper-Publishers-Association_19610427.aspx


можеби за нив се свестил токму по скопскиот земјотрес, а тоа да им е екстра повод на масоните за тие да го отепаат истата година, нели имаше независниот претседател нешто битно да открие во меѓувреме на светот но не стигна ... од друга страна ниту Хрушчов делувал душегрижнички иако се стрчал нели ако може да искористи шанса за повторно зближување со тито, но никој не бил толку активен ко што било случај со оон, кои пак поставиле и екстра агенда посреди обновата а тоа е гетоизирање на македонците адакта, што може да е нарачка на тиле&ко но тешко веројатно бидејќи ако лично ја сакал и ќе си ја истерал!

Цитирај planners had to engage in much juggling of the assumptions upon which the numbers of required housing units and space standards were based, so as to achieve the desired slum clearance rate. Computers (a new technology for planners at the time) were used to calculate different possible permutations and combinations of family structure, dwelling size and internal room arrangement, in an attempt to reconcile limited public resources with the projected house-building rate. The new housing was designed to accommodate nuclear rather than extended families, and the ‘doubling-up’ of families with in-laws was actively discouraged, even though this might over-ride ‘cultural practices’ (such as the cited right of Roma mothers to live with their married son). The traditional practice of a reception (or ‘white’) room for guests, with a back (or ‘black’) room where the family might live, eat and sleep, was regarded by the planners as ‘dysfunctional’; they aspired instead to re-educate the people into a more ‘rational’ and efficient use of domestic space, through the medium of tenant
Page 19
19 committees in the new housing estates.
In practice people were frequently reluctant to move into the new housing, where they might find themselves separated from their communities, and the social survey found many owner- occupiers preferring to pay toward the costs of rebuilding their own homes, which was not what the planners wanted. The social survey team, however, recommended against interfering with minority cultures until they could be re-educated and habituated to regular employment. The Roma, for example, rather than being forced straight into high-rise apartments, were relocated to the edge of town in an ‘unplanned, do-it-yourself community’ in Suto Orisari. The planners also attempted to apply their social engineering to rural life. They disapproved of families growing their own food in garden plots: ‘the assiduity with which the present occupants of the prefabs have been taking advantage of the opportunity to cultivate gardens of their own makes it doubtful if they will now take quite so kindly to high-density living.’ 24 The land reserved for the new city necessarily reduced the land available for agriculture, and large mechanised farms were proposed to boost production with modern methods (at a preferred optimal size of 1000 hectares). Meanwhile the planners were ‘anxious lest the impending flood of urbanized weekenders should dilute the vitality of what they termed the ‘folklore’ of the Macedonian countryside (traditional ways of life and quaint costumes). The foreign planners even proposed by-laws to prohibit the ‘adulteration’ of the characteristic Macedonian style of domestic architecture, but failed in this semi-colonial approach to separating town from country (which would have been familiar to any British ‘dual mandate’ colonial administrator).

...

The planning of Skopje’s reconstruction proved to be the beginning of a continuing UN involvement in the region. The three municipalities of Skopje contained 312,000 inhabitants in 1963 (in 152 villages), of whom
Page 20
220,000 lay within the Master Plan area. Subsequent local government reorganisations divided Skopje into seven municipalities (1996), later ten, under a City Assembly and Mayor. The city now has about "700k to" million inhabitants "with those coming for edu or work from inner Macedonia"

...

The Master Plan was a creature of its time. Architect-planners of the modern movement, confident in their role of remaking the postwar world, worked with the state rather than with the people. Public participation was limited to the public being allowed to view the scale model of the new city when the planners had finished it. Planning orthodoxy followed the recognised principles of the day: dispersed settlement in neighbourhood units; separation of land uses; priority to industry and the motor vehicle; preservation limited to some public buildings rather than area conservation; large-scale slum clearance for high- density housing, and hierarchies of service centres.

...

[ http://archive.is/bSw3B" rel="nofollow - 1 ] http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.474.3184&rep=rep1&type=pdf" rel="nofollow - http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.474.3184&rep=rep1&type=pdf [ https://web.archive.org/web/20180718121956/http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:XzMai2-z254J:citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download%3Fdoi%3D10.1.1.474.3184%26rep%3Drep1%26type%3Dpdf+&cd=4&hl=en&ct=clnk&gl=mk&client=aff-maxthon-maxthon4" rel="nofollow - 1 ]


кој фабијанец го имале прв пред ум, Орвел или Хаксли, кога онанирале врз македонецот бруталистички, јасно е дека целта им била гетоизирање, нормално со него уништување на Македонски Идентитет што и порано го говорев но не го гледав ко глобална ами комшиска гачка [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=114&PID=12567#12567" rel="nofollow - 1 ] иако можеби има друг еа-спунт [[url-http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=303&PID=107134#107134]2[/url]] нормално гачка демек за сметка на екс-ју-федерализмот, нели македонците биле најсомнителните во однос неговата самоодржливост, та и селото ни го сотреа, и во Скопје ко скотои не начукаа, а на крај треба инфала да им кажеме оти треба да и сами да се обезличиме денес ко независни, но камо да го правеа тоа за тито, туку си ексоериментирале заради себе, Скопје требало да им биде контролен пример за земји од третиот свет, тие своите агенди на запад и претходно ги терале, а утопискиот Метрополис вооппто не е наивна ниту пак проста уметничка предожба, нивниот утописки рај на земјата ето сме имале чест ко некомпатибилни да видат дали можат и врз нас да го аплицираат со лесно, но се испоставило дека тоа е невозможно, а заради што од толку згради во градот Телевизиската си доби облакодер нели за превоспитување на секој неподобен, чиниш по една редакција за секое маало имале во предвид, само што телевизири тнко, но не очајувајте ќе ви ги поделат сега, директ у око! она социјален инжињеринг и на свесно и на потсвесно а утре посекако и на духовно ниво, Не Дај Боже еугеничарите да прават од Скопје балканско котле и понатака за експерименти со своите технократски зарзавати!

имаше абери зошто k*рбизје прифатил да тера по акалот на еугеничарите архитектонски, но да не го обременувам постов премногу, кој го интересира ќе протарашка зошто интернационалата вака дума ... еве можеби апропо гетоизирањето добра основа е и ова видео од ТМ но недостасува абер зошто, просто полесно контролирање и манипулирање на масите, она да си ги работат ко бавча ко бројлери то еа-елитите чиј детерминизам се сведува на клонирани ботои кои ќе бидат покорни слуги на своите робовладетели, а малку е учипување, каде е цицањето крв, каде се мутациите кон супер киборк, која каста живот треба да живее а која да робува!? да не речете утре не бевме информирани од никого, никој нема да ви биде крив ако Слободната Волја без пардон на еа-детерминистите им ја поклоните!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 29.Јули.2018 во 23:32

веројатно Кенеди се свестил за мамонистичкиот октопод кој нели треба корпоративно да не учипи сите преку оон, а нели како би си истерале во овој пасус ќе речам банкарите самореализација, она не е фора само да имаш власт и моќ тука да креираш и нешто повеќе, конечнонинтие се Луѓе и имаат креативен набој, само штомтој набој им е предерминиран од поголеми од нив сили, а кои имаат за цел да го сведат Човештвото по еугеничрски пат на робови најнаоред на еден земен утописки систем а потем и на негов водач, робовладетелство кое во ваква или онаква форма се случувало и порано само што овој пат тој водач односно господар би требало да биде од сосем друга природа, конечно тој некој ги обдарил самите масони со вонземно знаење и нормално зад сето тоа има поголема агенда, најнапред со отфрлање на авторитето на Христовата Црква преку француската револуција а потем востановување атеизам заради фрлање на Бога за кога луѓето така ќе паднат во очај губејќи ја доброволно Благодатта да им се понуди бекдор решение протнато скришум во НСП агендите уште од самиот почеток!

интересно е дека и навистина А21 има постари корени, а кои се потпираат на еугеничарското движење во 20-тиот век, кое нели за да стигне до аривска раса неопходно е да воспостави ордо-аб-чао, нели како би се исчистиле неподобните и некомпатибилните Луѓе во однос агендата на масоните, бидејќи реално и ресурси и земја има доволно на планетата доколку истите се распределат еднакво помеѓу сите, но некој така ќе ја изгуби контролата на моќ и власт, та наместо од нив контролираниот капитализам да се сврти на социјализам тие вртат директ на тоталитарен комунизам, а што е единствен сигурен начин масоните да стигнат до геендата за суперчовек и рај на земјата!

Цитирај The majority of US dollars spent on international population control in the mid 20th century bore the names of prominent American philanthropists such as John D. Rockefeller, Andrew Carnegie, John Kellogg, and Henry Ford. These businessmen applied Malthusian arguments to fuel their fear of third world population growth.
...
http://stanford.edu/group/womenscourage/cgi-bin/blogs/familyplanning/2008/10/16/one-little-history-of-population-theory/" rel="nofollow - http://stanford.edu/group/womenscourage/cgi-bin/blogs/familyplanning/2008/10/16/one-little-history-of-population-theory/


за еугеничките спинои отворив три нови нишки на маклезет но не стигнав да ги дополнам, сепак се концизна појдовна точка за Чоек да се запознае чуму ваква социјална чума е неопходна, и дали за истата постои алтернатива ... имаат некој сервер ерор на archive.org околу овие теми што сум ги пуштил на маклезет во подфорумот НТ [ https://web.archive.org/web/20180701000618/https://www.maklezet.mk/community/index.php?PHPSESSID=lggddv784fti166qqa5npg5r6b&board=26.0" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/TiHbg" rel="nofollow - 1 ] па кој читнал читнал тогаш а кој не нека чека или нека се жали кај нив, евентуално тука да ги отпочнеме пак и така ги имам сите материјали, чиниш сум им брцнал ут тегла та им прегорел сервер ... она иако се' бев архивирал се' не се задржа, та сетне реархивирав на archive.is но забораив дека сум запанал на полпат, а додека се распишуев ојде форум во аут без да имам време да го реархивирам од спунт ...

Еугеника - https://web.archive.org/web/20180701000618/https://www.maklezet.mk/community/index.php?PHPSESSID=lggddv784fti166qqa5npg5r6b&topic=103.0" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20180701000618/https://www.maklezet.mk/community/index.php?PHPSESSID=lggddv784fti166qqa5npg5r6b&topic=103.0

Киборзи и Бионика - https://web.archive.org/web/20180701000618/https://www.maklezet.mk/community/index.php?PHPSESSID=lggddv784fti166qqa5npg5r6b&topic=101.0" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20180701000618/https://www.maklezet.mk/community/index.php?PHPSESSID=lggddv784fti166qqa5npg5r6b&topic=101.0

Вештачка интелигенција - https://web.archive.org/web/20180701000618/https://www.maklezet.mk/community/index.php?PHPSESSID=lggddv784fti166qqa5npg5r6b&topic=88.0" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20180701000618/https://www.maklezet.mk/community/index.php?PHPSESSID=lggddv784fti166qqa5npg5r6b&topic=88.0

она што е битно да се знае, дека колку и да звучи убаво синтагмата обединет свет, таквиот во раце на масоните ќе биде потчинет свет, јасно обединети во робувањето масите ќе бидат ко стока третирани, а сегашното гетоизирање по градои, тогаш ќе биде по кафези и ќумези ко експериментални мајмуни!

впролем доволно е да го ѕирнете https://www.youtube.com/watch?v=h50-jOQn59Y" rel="nofollow - End Game документарецот на Александар Јованов во однос еугеничарите та и да поднаучите нешто на прва, иако недостасува абер во него за на втора трета четврта петта брзина околу агендите на светските елити, кои агенди уште во времето на туркањето на С-оон преку лигавчето за народите ги закачил уметнички пр. Фриц Ланг веројатно запознаен со нивните агенди своевремено добро

Цитирај The Metropolis film came about in 1927.
The film talks about the year 2026 as being the best and worst of times (as described in Charles Dickens's literature). The fictional movie makes an explanation that 2026 will be a time that there is total oppression and manipulation of the masses. The few in power control the masses of the people in a Big Brother society. Under the city of Metropolis is an Underground City where machines are controlled by workers. These workers are forces to control machines in a mechanical fashion that test the limits of their human endurance. Fritz Lang made the film in 1926. The film was shortened against his will for its American release. The reason is that some might view the story as difficult to comprehend. Some of the scenes are lost forever. The introduction of the film have Octagons shaped in an O pattern (in the form of lights). There is also the Tower of Babel image in front of buildings. The elite for thousands of years want a globalized society which will be similar to the Tower of Babel (i.e. a new world order where all people are united as one under a control of single man of course). Moving gears exists in the beginning of the movie as well. The workers in the film seem to look brainwashed and monolithic in their characters (in doing the same duties day in an day out).

...

In the film, the robot from Metropolis has the image of a robot under an inverted Pentagram.

The Inverted Pentagram has many meanings which include Nature. Yet, an inverted
Pentagram according to Manly P. Hall outlines Satanism or the footprint of the Devil. Now, 2 men look at the robot. A man and other scientists used technology to try to make the robot "alive."
The transformation begins. Later, the robot is filled with Light and takes on some human characteristics. For a long time, occultists obsess with trying to create synthetic life, golem, and develop cloning. We have complex cloning today in the 21st century. The old human dies in the transformation ritual to create this new person. Beyonce in the BET Awards years ago is dressed in the Metropolis robot costume. The performance has a Matrix style background. As exposed before, the Matrix film is a promotion of Gnostic thought. The Matrix believes that our present reality is a lie and it bashes the creation of the real Creator God.

...

https://archive.org/stream/ArchitectureAsRiddlesInStoneParts15212/Popular%20Culture%20Galore-%20TIMOTHY%20-Parts%201-16%20-760_djvu.txt" rel="nofollow - https://archive.org/stream/ArchitectureAsRiddlesInStoneParts15212/Popular%20Culture%20Galore-%20TIMOTHY%20-Parts%201-16%20-760_djvu.txt

https://www.are.na/block/157799" rel="nofollow - https://www.are.na/block/157799


дефакто олдскул приказ за Трансхуманизмот на еугеничарите, но за тоа друг пак ако во меѓувреме не ми пуштат некој нанобот та да почнам и јас да ги правдам, Не Дај Боже ...

еве бар ѕирнете исечок ...

Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 31.Јули.2018 во 03:00

гледајте да не завршите и вие ко воа метропилитен маријава, бидејќи масоните се на пат да си го истераат нсп чија кулминација ќе биде да го отфрлите Бога а за потем да го прифатите нивниот бог, но зар може прогамата да стане програмер, малку ли ви е и' ова тело та да барате преку Леб погача и некакво земно совршенство, нешто по кое земните елити уметнички или филозофски тежнееле и порано [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1720&PID=136827#136827" rel="nofollow - 1 ] само сега технократски се на ниво да си го реализираат ако им дозволите, за што ќе се обидат да ве убедат и буквално дека не е ништо страшно [ http://sciencechatforum.com/viewtopic.php?p=35285&sid=4aaa9b8630019a77cc4ad9e34a7bbbda#p35285" rel="nofollow - 2 ] нели што имате да изгубите ќе живеете вечно скоцкани во некој киборг на планета ко борг коцка, сигурно си мислите ништо страшно ако матриксот е убав!?
туку за момент чиниш скопската вавилонска кула требала да биде МРТВ само проекциите им се изјаловиле та останал монумент за едно нереализирано експериментче на масоните, но што кажува колку медиумскиот агитпроп им е битна алатка, она за при очи да биде Чоек слеп а при уши глув, кој пак облакодер доби свој противник ко Алексо на плоштад свртен директ кон него, чиниш има навистина поголема ујдрума посреди, еве во контекст сличен абер а и видео апропо метрополис идеалите од почетокот на минатиот век [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1343&PID=181987#181987" rel="nofollow - 1 ] интересно е да се спомне дека Алексо за разлика од вавилонскиот и римскиот глобализам, но и овој на римските внуци денеска, терал прилично космополитски пристап она знаењето да е Слободно за сите додека кај другиве е резервирано за елитите и оние кои се подобни другите треба да бидат само каста на робови, заради што и римјаните ја палат Александиската Библиотека, иако сепак сето тоа е Божја Промисла бидејќи така луѓето биле во опасност да заглават дополнително на паганизам наместо да преку коине како унифицирани станат приемчиви инстант за Монотеизмот кога Христос се овоплотил ...

чудно но вистинито, барањето преку Леб погача преку паганизмот ги довело масоните до индустриската револуција, нели алхемичарски, но токму во таа и.р. некој од овие простори кој имал Волја за Слобода ко што технократски бил Тесла бил ресетиран за неговиот абер да не им ги поремети математиките за контрола на власт и моќ заради која си ги продале душите, та и по сето тоа можете да видите дека станува збор за еа-детерминисти кои немаат добри намери а сега ви продаваат ветер и магла дека земјата не може да ве издржи под притисок на нивната постојна шема која пак треба да се замени со нова но повторно исклучиво од нив контролирана, иако и Тесла барал преку Л.п. заради што и не можел да се самореализира [ https://www.bibliotecapleyades.net/tesla/esp_tesla_58.htm" rel="nofollow - 1 ][ http://www.whydontyoutrythis.com/2017/01/nikola-teslas-most-extraordinary-interview-hidden-for-11-years.html" rel="nofollow - 2 ] впрочем само подло го искористиле а неговиот порив злоупотребиле, дури ко технократски аскет но со православна позадина на крај го губи својот компас ко системски маргинализиран! а она што Тесла го извозел, подоцна пример ко астрална техника го возеле вриловки http://archive.is/mtNzr" rel="nofollow - #3 -3 http://archive.is/id2Tk" rel="nofollow - #105 -2/4 само што не биле инжинерки та со лесно нацистите да си истерале замислата, одејќи исто ко масоните по паганска линија само што се разминале околу чаламот, она оние кои хитлер го финансирале тие и да му клекнат, хм, тешко, но затоа го искористиле вешто најнапред во обидот да го ресетираат сталин во што не успеале, но сепак преку хаосот кој го иницирале им се отворил простор инстант да си експериментираат со својот идеал за ариевска раса која еугеничарски и бихејворално ќе биде наштимана, што можеби во помала мера и на запад се случувало и претходно но во нацистичка германија просто експериментално експлодирало, а потоа продолжило во сад задкулисно на што немало политичар кој може тоа да го запре макар и навистина сакал бидејќи ко што вели Кенеди станува збор за масонски октопод учипен по сите институции и на сите нивоа, кој пак октопод токму со еугеничарски и бихејворални техники од сенка влече конци, изботирувајќи ги сите политички елити освен оние кои заради Божја Благодат или пак хуманистичка етичност можат да одолеат на соблазните, во спротивно преку кои се уцените на покорност кон масонските елити во терање нивни агенди, Обама е Чоек кој етички пр. одби да истера 3-та с.в. иако за тоа го притиснаа здраво, да се надеваме Трамп ќе одолее Благодатно ако го стават во слична ситуација ...во основа масоните ги искористуваат вешто во своите агенди и http://rmac-mx.org/john-b-watsons-1913-behaviorist-manifestosetting-the-stage-for-behaviorisms-social-action-legacy/" rel="nofollow - бихејворалците уште од сам почеток, но и еугеничарите како технократи кои ќе треба да одработат заради нивна агенда, за што мнозина и не се свесни кои се дел од природните науки и како се предерминирани кон одредени цели, а она како масоните со лесно би ги ресетирале Христијанските вредности кај личноста и општеството бидејќи само така би можеле да ги заменат со нови постулати во кои нема место за Слободна Волја односно полесно ги спроведат своите агенди за супституција на слободата со робство пред нивниот идол на кој му коленичат бидејќи си ги продале душите ко тајни друштва просветлени со знаење и моќ кои мораат и да ги оправдаат испорачувајќи резултат на оној кој ги 'просветлил' што пак единствено може да се запре со Божја Помош бидејќи веќе се на пат да го учипат Човештвото здраво! на ова поле има доста демистификатори пр. Ике само незнам дали тој е како амортизер за Народ да се аклиматизира пополека на нивната реалност [ http://hpanwo-voice.blogspot.com/2014/10/david-icke-live-2014.html" rel="nofollow - 1 ] или пак спунт кон неа да преку ејлиен еуфорија стигнат полесно до својата цел уште на почеток ко што не можат на крај [ http://exopoliticsjournal.com/vol-3/vol-3-2-Hill.pdf" rel="nofollow - 2 ] што конечно не зависи од нив туку колку сте им дозволиле да ве извозат правовремено! сигурно цело Човештво нема да биде рамнодушно кога ќе им светне некоја сподоба од некој ѕвезден кафез, но додека не се поплочи соодветен терен тоа нема ни да го видите [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1719&PID=186062#186062" rel="nofollow - 3 ]

реално видено дури и неконспиративно се злоупотребува науката озбилно, а заради ариевски нсп агенди, кои ако кај еугеничарите одат по линија на популациско тимарење [ https://imperiya.by/video/e2z4mywmp2T/SHOCK-I-FOUND-THE-CLIMATE-CHANGE-COMMUNIST-MANIFESTO-MAKE-VIRAL.html" rel="nofollow - 1 ] кај бихејвористите одат по линија на социјален инжињеринг за што добар абер е документарецот на метаноја http://metanoia-films.org/human-resources/#acclaim" rel="nofollow - Човечки Ресурси а во прилог и документарецот на џиксопазл http://www.jigsawprods.com/the-human-behavior-experiments/" rel="nofollow - Човечко Однесување - експерименти кој го објаснува пристапот на културно таргетирање на индивидуалци и субкултури [ https://deeppoliticsforum.com/forums/showthread.php?698-Naval-Intelligence-MKUltra-and-the-Hippie-Movement" rel="nofollow - 1 ][ https://www.reddit.com/r/AskHistorians/comments/1d3bqb/any_valid_nonconspiracy_sources_and_readings_on/" rel="nofollow - 1 ][ http://www.conspiracyschool.com/blog/laurel-canyon-sex-drugs-and-aliens" rel="nofollow - 2 ] но и нации [ http://www.vijesti.me/caffe/turbo-folk-mentalni-cunami-koji-brise-vrijednosti-59263" rel="nofollow - 3 ][ https://religioznaistrazivanja.wordpress.com/lutke-pakla-novog-doba/" rel="nofollow - 4 ] целта јасно е отфрлање на Христа дали преку незауздливо сластољубие среброљубие или славољубие каде како можат да делуваат бидејќи само така можат да отворат врата во срцата на Луѓето за нивната ѕвезда деница то сњ прави неприметно културолошко-социолошки за да ве фатат со спуштен гард откако ве навлечат на нивните глобални дроги [ http://www.pbase.com/olybob/roadtodystopia" rel="nofollow - 5 ] неретко велат јок бре тоа се марксисти кои се атеисти но ве уверувам има повеќе од тоа [ http://www.pbase.com/olybob/roadtodystopia" rel="nofollow - 6 ]

можеби веќе кажано но во контекст интересно би било да повторам дека масоните по француската револуција го пуштаат вирусот на комунизмот, а кога истиот мутирал и им се измолкнал, му пуштаат националсоцијалистички антивирус она крајна екстрема за да во најдобар случај го избалансираат доколку се пата-пата, но и тој им се измолнал од раце, а заради што морале да ги приберат неговите научни пулени кај себе, конечно тие моќни елити од западот воедно им биле и нивни мецени, а придобивките ко и кај Тесла ги искористиле за своја агенда, иако во случајов хитлер бил чиато олицетворение на зло, а имал и цела машинерија, та дури и да не сакале ќе гледале да искористат научни мулиња, а не пак кога за истите платиле висока цена и при инсталација и при деинсталација на болшевичкиот антивирус, што пак гледаме денес дека го имаат впрегнато озбилно во агендата за нсп за сега пред се бихејворално а понатака и еугеничарски правовремено кога ќе ве мапираат блокираат ем исконтролираат како потсвесно така и свесно, што уште сега го прават!од прилика еве како стигнале од индивидуална на колективна хипноза која се надевам до последно ќе има отпор за да све не учипат ...

https://morcanbooksandfilms.com/2014/03/25/the-secret-history-of-mind-control/" rel="nofollow - https://morcanbooksandfilms.com/2014/03/25/the-secret-history-of-mind-control/

http://www.shatterthedarkness.net/lebensborn/page4.html" rel="nofollow - http://www.shatterthedarkness.net/lebensborn/page4.html

https://jacobsm.com/projfree/mind_control_out_of_control.html" rel="nofollow - https://jacobsm.com/projfree/mind_control_out_of_control.html


чудно е што ги демистифицираат еа-детерминистите и њуејџ екипи, ако се знае дека имаат заеднички именител, единствено различен агитпроп пристап, ова го велам бидејќи универзална енергија ко имкај Тесла дури и најдобри намери имале на крај ќе им ја универзалнат како паганизам доволно е еден гуру да им ја канализира и да биднат ко учипени негови обожаватели, а обожавање идоли не е по Божја Волја но Господ Бог е мислостив а оние кои ќе разберат и навистина дека има ваков ризик кај њуејџот дури и малку да се потрудат сега да се фокусираат на Монотеизмот како Вера во Единиот Жив Бог ќе бидат оградени од Божјата Благодат ... но не смејат да заборават дека потем ко екс-њуејџери можат лесно да станат фанатични а што е погрешно, и во демистификациите да почнат да судат грешни Луѓе ко да се отпишани анатемисувајќи ги, напротив треба разбирање за нечија положба а делувањето да биде пред се на демистификација на околностите, иако и во тој случај поцилисходен ефект има Молитвата ... не судете за да не бидете осудени ... бидејќи никој не ги знае Срцата искрено ко што ги знае Христос а Неговата Порака е Поука за Сострадална Љубов која е и најголемата жртва која можеме да ја принесенеме кон Бога га се трудиме да го ледиме Неговиот Пат ... туку историја мајка на повторувањето ...

https://www.insightcourse.net/lessons/14b_mind_control" rel="nofollow - https://www.insightcourse.net/lessons/14b_mind_control

https://www.collective-evolution.com/2013/01/19/cia-admits-behavioral-engineering-on-humans-mk-ultra/" rel="nofollow - https://www.collective-evolution.com/2013/01/19/cia-admits-behavioral-engineering-on-humans-mk-ultra/
https://www.collective-evolution.com/2018/04/16/mk-ultra-survivor-shares-how-her-multiple-personalities-were-used-by-the-elite-for-unthinkable-things/" rel="nofollow - https://www.collective-evolution.com/2018/04/16/mk-ultra-survivor-shares-how-her-multiple-personalities-were-used-by-the-elite-for-unthinkable-things/


но што има врска ова со вас, еве еден едноставен инфографик кој ќе ви долови како сте измалтретирани за да преку отворање и предавање кон неконтролирано салстољубие среброљубие и славољубие станувате приемливи најнапред за нивната нсп агенда, а потем утре и за нивната предетрминирана идолатрија, од што не се изземени ни оние кои се Воцрковени, бидејќи во Христијанството токму толерантноста не прави ранливи, она не разликуваме во која мера треба да сме попустливи, ало педерастија, какви Христијани сте вие бре, по оваа логика утре и за педофилија ќе ве легнат на брашно, но нели излапен чоек битно му е само центрифугата да врти, а потем внуците нели ќе ви бидат криви што вие сте заспале на прва!во прилог може да се каже дека сега на почеток ве автоматизираат доброволно, а потем преку интернет оф тингс ќе ве учичат здраво, што веќе е на ангро во тек, еве добар абер за тоа исто од Трутстрим Медиа за кои можам еве уште еднаш да ги пофалам, но од нив индирњктно научив уште една работа низ едно нивно сведоштво дека имаат на повеќе наврати програмирани луцидни сонови, што укажува дека технократите овладале веројатно и со оваа област ко што тоа го чинат демоните, а што еве сега се аплицира селективно или на одредена група, а претпоставувам утре треба да биде впрегнато врз сите нсп резиденти, за кои слобода ќе нема ни во пештера бидејќи топтан се треба да биде учипено а кој одбива сигурно ќе биде подвргнат на фреквенциско и сублиминално програмирање што и денес се тера пропагадно, но во иднина сигурно ќе биде и алеку пософистицирано можеби аплицирано ко кај лед или микроплазма осветлувањето преку спектар на фреквенции и до 20kHz односно со можност и да ве пресечат на пола во од ако сте подобни за системот [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1730&PID=174775#174775" rel="nofollow - 1 ] тоа и сега пенологијата има ресоцијални мерки, но при нсп тоталитаризам тоа ќе биде системско лоботомирање а не општествено аклиматизирање, каде ако сега ве индоктринираат медиумски тогаш ќе ве оперираат технократски, само се плашам уште сега нанобои си бркаат работа по лабоси, она ако мкултра од средината на минатиот век одел експериментално а на почетокот од овој сеопшто, она што сна почетокот од овој век го експериментирале сега во средината на овој век треба да го ефектуираат сред својата агенда, само што заради технолошкиот хедонистички тредмил времето е збиено па и средината преполовете ја на пола!

во видеото има многу што да се научи од мој раК*рс и нивна перспектива, она што често верглам тие однапред знаат кој како може да ги есапи, та со време си имаат спремено стар, каде можат духовно каде емоционално а каде физички, во случајот со мене се во едно и медиумски, но ова ќе биде премногу да ви го цртам, само уживајте во аберот, што ве чека со интернет оф тинг во иднина, иако видеово всупност е најава за документарецот на ТМ кој пред некое време излегол а се однесува на псајопот виа мк-ултра, но тие ултриши се плашам луцидно да не дрмале појако од што треба бидејќи монтажава на клипов некако ми изгледа супер тешка, чиниш треба да заборави Чоек што е муабетот а да се фокусира во решавање ребуси на видеоартот! мислите не е возможно да се киднапира психички Чоек додека е жив хм прашајте ги обземените од нечисти духови, иако доколку тука постои таков киднап тоа е технократски бидејќи обземен од духови нема сила ами се тетерави, а којзнае може само премногу параноичам!?еве тро поопшт поглед за алгоритамски веј оф лајф и ризиците што одат со него дури и кога би бил самостоен систем без човечки фактор посреди а не пак ако ој некој чоек е обземен, она не постои некој зад него со своја агенда, а всушност ко што реков во овој пост политичките елити и нивните мецени најчесто ја користат технологијата за терање свои а не Народни Идеали!
edit: 06.08.2018 - 04:00 - да дополнам фуснота во вториот пасус горе за нацистичките пророчици, оние кои сигурно биле туларки и на свастиката [ http://archive.is/GCHya" rel="nofollow - 1 ] која е впрочем симбол и за аријанците [ https://www.quora.com/How-did-the-Swastika-which-is-said-to-be-the-symbol-of-the-Aryan-race-get-its-place-in-Hinduism/answer/Daniel-Taj-Akoben-Oliver" rel="nofollow - 2 ] а која ко симбол се јавува и кај феничаните претпоставуваат некои ко симбол на Љубовта, а сигурно таков бил и кај џаинистите, иако ако знаеме во кои окултни филмои биле палеолитски зафурани во мохенџо-даро ова е троа дискутабилно [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1765&PID=226962#226962" rel="nofollow - 3 ] но ко и за Крстот во Христијанството како симбол кој најнапред бил омразуван од Христијаните но потем е разбран теолошки како Победа врз злото бидејќи истата ја издвојуваме како Луѓе преку Христовата Жртва за нас на Крстот т.е. со Христовото Распетие на Крстот смрта и кнезот од овој свет ги победивме преку Христовото Воскресение ... би посочил во однос технологијата се' ни е позволено што вели Апостолот но не ет и се' полезно за нас, и какво знаење и како примена, значи имаме Слободна Волја но не смееме да ја злоупотребуваме, знаењето и слободата носат воедно и одговорност со себе, а одоговорноста пред Бога е да се држиме до Божјите Заповеди ... дали ние тоа ко секуларни пак можеме да си го дозволиме тоа е друга работа, дали е возможно да се смени сосем трета, конечно живееме во свет кој не е совршен, а по инерција и подложен на корумпирање, заради што пак не треба да паѓаме во очај кога нешто не ни е по ќеиф доколку не затекнале терсене околности како Христијани просто не се жалете што мнозинството одлучило да замине по духот од овој свет, колку можете ескивирајте ги стапиците во истиот ...Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 31.Јули.2018 во 13:19

да го дополнам постов со елаборација на фотките во него, првата е од страна кога ми помогна во живот да разберам пред годиње дека и навистина технократите имаат технологија со која фрекфенциски таргетираат, што и сега за многумина е баук а не пак пред деценија две кога налетав на абериве [ https://web.archive.org/web/20030802115730/http://www.projectfreedom.cng1.com:80/index.html" rel="nofollow - 1 ][ https://jacobsm.com/projfree/part_1.html" rel="nofollow - 1 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27894&PID=3126989#3126989" rel="nofollow - 1 ] мислите воа е сефте од овој век технологија мислите во екс-ју тоа не било случај!? нова технологија се пример наноботови ете абер од порано пренесен преку истиот сајт тогаш [ https://web.archive.org/web/20050406090723/http://www.jacobsm.com:80/" rel="nofollow - 1 ][ https://web.archive.org/web/20050404155926/http://www.guardian.co.uk:80/chemicalworld/story/0,14534,1209991,00.html" rel="nofollow - 2 ][ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27894&PID=3127008#3127008" rel="nofollow - 3 ] која технологија сега можат да ви ја аплицираат во вода во кафе во пестициди конечно, сетне вие чудете се како тоа и кога скаат да ве одродат вие тоа го прифаќате ко ајде бе идеал било Слобода и Независност чунки само медиумски NLP псајоп е во прашање, но аирлија на паметот, веројатно не случајно бондстиловци имаат таков комплекс на граница, ни погоре ни подоле, таман да не се замараат а да си работат без пардон, сигурно прскаат за комарци и кога е дождливо со то кемитреилсите!? но чим сте им допуштиле дури и од спунт партнерство нормално во дадени околности ќе си тераат агенда како знаат и умеат масоните, дури и без знаење на америчка администрација, вие за нив во најдобар случај сте експериментални глувци, слично ко и во '63 само сега на поинакво ниво ве дрмаат пржат и горат, а белки тоа сеуште е на индивидуално а не колективно ниво како неподобна популација чија Слободна Волја оцениле им е прeчка за нивната нсп агенда, но не очајувајте Благодатта чуда прави тоа ракои искоренува а не пак наноботои, но дали вие ја користите здраво и колку сте свесни дека ви е Истата неопходна дури и во мирнодобски околности тоа навистина незнам и нема да нагаѓам, логично ко Колевка на Словенството тоа треба и да е така, но малку турбофолк малку кредитчина малку гмо и оп немате време склет ви е Литургиаки Воцрковено да живеете заради што треба свест и за ризиците но и усилба да имате навика за Славословија дури и кога не ви е денотона со сила да се одвлечкате на Литургија ...

мислам во ред е да спомнам дека само на овој абер од вебсајтот се имам задржано особено, а би рекол во однос логото дека за да биде вистински фридомфајтерски треба да има Крст в среде наместо срце, бидејќи срцето ко што знам е симбол на асклепиус, но мнозина во незнаење го употребуваат ко дуалистички и каде не му е место, слично ко со двоглавиот орел во Православие кој заради припадност кон Византија почнал по средниот век да се користи иако тој на крајот комнените го извадиле како симболика за да се додворат на западните пагански хералдички традиции [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=373&PID=130885#130885" rel="nofollow - 1 ][ http://illyria.proboards.com/thread/23822/double-headed-eagle" rel="nofollow - 2 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=742&PID=175390#175390" rel="nofollow - 3 ] но не куца од тоа магарето бидејќи двете крила на секој Христијанин се Молитва и Пост а треба да е абдал тие да ги впрегне за дуализам в себе, заради што битно е да се знае дека кога Бога го барате тоа правете го во вашата душа пред се' за Христос и да се всели во неа, а што кога го правите со заедничка молитва Литургиски е далеку посилно него индивидуално ...

еден друг интересен абер од америчка перспектива она кога системот те сомлел а не знаеш како Благодатно да одолеш на заканите и стравоите ко слободоумен е негово ескивирање кое и јас го бев пробал во ваква или онаква мера [ https://www.scribd.com/document/74342176/100-Ways-to-Disappear-and-Live-Free" rel="nofollow - 1 ] но повеќе за да видам како тајните служби се аклиматизираат на тоа отколку јас целосно да испарам, која е поентата ос Христијански аспект да сакам својата душа да си ја спасам а да не ја положам за Ближните, иако токму преку Ближнитеме играле често за да пробаат индиректно да ме легнат на некое нивно паганско брашно, ко што гледате секогаш има начин да се изескивира одрдена стапица дури и кога Чоек е фрлен во оган, битно е Смирението да го задржи и фокусот на Спасениено што без да научи да трпи и потсмев и омаловажување и шиканирање та и мачење е невозможно, многумина заради комформизам попуштаат она ајде сега моќе да одморам троа а тоа да ги чини многу доколку одморот се пролонгира! бертран расел не бил грешка кога рекол аирлија на оној кој се отпуштил [ https://jabajabba.com/your-entire-reality-is-an-elaborate-manipulation/" rel="nofollow - 2 ] тогај како да К*ртулите терајте колку можете поизворно и со мелозвучјата и со животот што евентуално за сега најизводливо е на Село но дали воопшто и вие се подготвувате за таков подвиг да биднете Самоодржливи и никому да не му робовуте ни материјално ни емоционално а ни духоносно она да се потпрете на онаа добра пракса на ваите предци која дури и во башбозук феудализам ги одржала во Живот [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=468&PID=196135#196135" rel="nofollow - 3 ]
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 01.Август.2018 во 22:33

ќе резимирам дека гностичките масони гледаат да го пресликаат Божјиот Поредок преку системско имплементирање на своите агенди на ниво на контрола, однесување а потем и верување ,,, она откако ќе ве учипат здраво, потем здраво и да ве корегираат, а на крај и да ви го продадат своето просветлување потпрено на елајтмент движењето кое како пагански синкретизам се појавило во ренесансата односно е иницијатор на истата, чија цел е за преку субституција Луѓето да го отфрлат Бога а наместо Спасението да ја побараат слободата преку анатемаго признавајќи го како бог, најнапред уверувајќи ве дека постои и друга страна на приказната која е исто толку битна за да наседнете на дуализам оној познат кај масите ко јинг-јанг есхатон или пак историски пр. зороастризам манихејство павликијанизам богомилизам [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=373&PID=161087#161087" rel="nofollow - 1 ][ http://maviboncuk.blogspot.com/2014/02/paulicians-and-catharism.html?m=1" rel="nofollow - 2 ] за кој ќе ви најдат и некоја локална предожба поп богомил бил овој или оној та и вие сте тоа, за потем преку дуализмот да ве легнат така на http://www.cuttingedge.org/News/n1493.cfm" rel="nofollow - сатанизам , за што треба да сме особено свесни бидејќи ни е речено нам на Христијаните дека не можеш да им служиш на двајца господари, агенда која може ви изгледа конспиративна во недоглед но е крајно реална а како таква и не ја кријат масоните во своите тајни учења, само што ние сме дефокусирани од сето тоа со мас манипулација од забава пари и чалам нели пр. побитно ни е Меланија што носела него што мислела, а ако мислела колку тоа му се удрило на Доналд од глава, она сензационалистичко спинување за небитни работи во вашиот живот стркалувајќи ја топката на се друго како би ве одвратиле да се освестувате за околностите во кои еа-детерминистите ве туркаат!

еве интересен абер од dr. John Henrik Clarck во интервју за Harambee Radio во емисијата Connecting the Dots епизода "What if All We Know Is Wrong" [ https://soundcloud.com/connectingthedots-1/2016-01-08-ctds-what-if-all-we-known-is-wrong" rel="nofollow - 1 ] во која говори за NLP пристапот на елитите во однос образованието како алатка за дресирање некогнитивни туку бихејворални ученици оние кои нема да мислат со своја глава и кои нема да ги преиспитуваат знаењата туку ко низ инка кога ќе им ги истурат треба беспоговорно да ги голтнат сварат и апсорбираат, што е клучно за Христијаните и како се омлитавени низ секулраното образование во однос еволуцијата во однос полот во однос Христијанските Догми што во Црквата од друга страна не се наметнува слепо туку се бара преку учество во Литургиската Пракса да изведете сами заклучок дали е тоа така, а доколку не сте ја познале Вистината не ве исфрлаат како партал заради различно мислење туку имате повторно простор да живеет Воцрковено освен ако не го саботирате Црковниот Живот на дрзок начин, што конечно е случај во секој систем само што кај технократите нема простор за различно размислување дури ни во дебата та толку се исклучиви да и од страна говорејќи ќе ве стрефат со камен во глава, а не пак да сте им во училница лабос или канцеларија ... во емисијата има клучни поенти на многу места а во однос Христијаните би ја издвоил 23-та минута каде Кларк говори за расната индоктринација во сад, која во нсп ќе биде верска односно најмногу треба да се внимава доколку некој Теолог Свештеник или Владика е некако изботиран и ви рече универзализмот е неопходен како религиски оправдан тоа треба да го препознаете како стапица, потем во 32-та минута има абер како NLP се програмираат масите преку популарна музика било таа изворна/класична, модерна или футуристичка, а во 43-тата минута има абер за тоа како сме стигнале на образовно ниво денес, сепак во вториот час од интервјуто Кларк пр. генерализирајќи во однос Католиците а сакајќи да посочи дека рим стои задкулисно заедно со римските внуци денес зад нсп заборава дека со камен фрлен поглава на оние кои се Христијани заради конотација или пак некои понтифи така ги дефокусира многу Христијани одсвојот Кораб наместо да посчи кои се дупките во него за истиот да не потоне или во кој дел или јарбол се имаат испакано масоните, во секој случај цело интервју е само насока а има во контекст сите абери да се обрзложува поприлично т.е. да се поврзуваат точки во недоглед, кои нема на крај да ви помогнат многу како Свест за Спасение бидејќи за тоа треба Благодатен Пристап туку се од корист за да не останете млаки во однос Верата во Христа како Вистинскиот Спасител ... во пост http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3018&PID=171880#171880" rel="nofollow - #40 во нишката nwo на билд имам запишано a koi se posledicite od zaboravot!? - zaboravot naprosto go ubiva i falsifikuva hristijanskiot eticki zivot, preku nego togas i se pretvorame vo idoli (radosno tovarejki se so nenasitnost za nacionalizam, izobilstvo, nasladi) togas ko hristijani stanuvame profani i pocnuvame da se dvizime kon fundamentalizam, preku zaboravot se neutraliziraat duhovnite sili vo nas so shto se prekinuva vrskata so Bozjata Volja, zaboravot za Spasenieto ko cel vo nasiot zivot potoa ne nosi kon ispolnuvanje coveckata formalna volja, shto bi mozelo da ne turne vo ambis, ona bitno e kolku a ne zosto nesto imas ili nemas ... што пак ќе ни биде посјасно ако занеме кои волји постојат [ http://orthodoxinfo.com/praxis/willofgod.aspx" rel="nofollow - 1 ][ http://www.lightinside.org/light/reign.htm" rel="nofollow - 2 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2984&PID=180431#180431" rel="nofollow - 3 ] т.е. не заборавајте дека по духот од овој свет кој е возгордејан заради злоупотребената слободна волја на мнозина од елити па се до обични луѓе меѓусебно од гнев и измама обземени забораваме насуштините работи а се предаваме на минливите место гледајќи кон Спасението гледајќи кон робството, барајќи виновници барајќи одмазда наместо преку простување и себе и другите да ги ослободуваме откако ко незобливи и ќе ни бидат од Бога молитвите услишани ...   

во овoј контекст би потенцирал дека на разни нивоа вие може да се освестувате за околностите како Христијани но гледајте сетне да не наседнете на позадината која се нуди како алтернатива, бидејќи стапиците за погибел на душите се сестрани, пр. интересен документарец во овој правец е Стејт оф Мајнд од фрејмингдворлд [ https://web.archive.org/web/20160225184024/https://framingtheworld.bigcartel.com/product/state-of-mind" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=xYzNbhQj3RE" rel="nofollow - 2 ] кој колку и да е поучен на крај кога за спасение ви нуди универзализам како универзална енергија е сигурна стапица за утре на мала врата да дозволите да ви се протне енлајтментот на луциферијаните, та иако њуејџот како гностичко разбирање кое го имал пр. Тесла не е на почеток штетен на крај ќе ве зароби бидејќиво позадина некој чека да си ја изгубите Благодатта заборавајќи на Христа а така да ве зграпчи за врат инстант, што е поучно и за останатите Монотеисти, но како старозаветни ним традиционализмот им е здраво осигуран на повеќе нивоа, додека ние како Христијани прифаќајки го Словото на Љубовта безусловно сме потолерантни кон различните што пак е во најблаг случај дефокусирачки а во најзорт погубително бидејќи штом си отворите душата и малку за ентлајтмент манипулации таа дупка ако не ја затворите силно пополека ќе се проширува а потем со кој си таков си та и да сте Свесни и Утврдени во Верата ќе ве повлече морето доколку немате Кораб т.е. не живеете Литургиски ... затоа е битно да познаат оние кои мислат дека можат сами да се спасуваат дека Христос не случајно ја востановил Црквата Апостолски како Заедница а ако мислите дека сами ќе испливате од бурното море аирлија на паметот една појака бура и ојдовте удоле, но не бидете слепи доколку во вашиот Кораб локално некој ве соблазнува, што вели Кларк во интервјуво бидете ревносни но не револуционерно со камења да фрлате туку разгледувајте ги и преиспитувајте ги околностите и поведението на оние ко станале кормилари заради што убо е што во Православието постојат Народно Црковни Собори освен Синоди хиерархиски, и иако се Спасуваме по Послушание сепак слепото послушание кое е толерантно кон злото или неговите нусефекти е погрешно, она ако ви рече некој Владика Архиепископ или Патријарх супер е нсп не му верувајте, јасно е посочено од Светителите дека дури и екуменизмот е обеземен од нечисти духови а не пак универзализмот [ http://archive.is/Avm3x" rel="nofollow - 1 ] за кој пак е спунт нов светски поредок [ https://bayouhuguenot.wordpress.com/2013/12/23/seraphim-rose-on-the-new-world-order/" rel="nofollow - 2 ][ https://www.youtube.com/watch?v=Avy0ijqAXUE" rel="nofollow - 3 ] критичкото размислување треба да е присутно кај секого а за тоа дури и во Христијанството имаме пример како Свети Апостол Тома а кој ја бара Вистината тој и ќе ја познае ...како Христијани знаењето ослободува доколку е преку Бога канализирано или пак оградено низ Молитва а само таа ќе го победиме таткото на лагата кој само клевети и бара непријател, заради што мораме да учиме да се смируваме пред неправдите а злото преку Христа да го победуваме, во овој момент кога сме големи искушенија тоа треа да ние и императив за делување а потпрен на Божјиот Закон како Христијани та би додал неколку абери од порано од нишката nwo на Билд во однос ова делување ... potrebno e samo Nadezh Vera i Ljubov za da skubneme od negativa pa i limbo vo pozitiva, kolku povekje od trite Hristijanski postulati kje vpregneme tolku podaleku kje iskachime kon ultimativna sloboda, od niv najgolema e ljubovta vo svojot efekt, a vo ova e i mudrosta odnosno majka im Sofija shto bi rekol makedonec fatime da kinisam t.e. samo koga kje go svrtime i drugiot obraz preku smirenieto samo togash kje se oslobodime od sidzimite na dushata, poznavajki i razberajki deka onie koi pravat zlo i nepravda se porobeni manipulatori vo tugja raka, ta preku sozhaluvanje kon niv i da im prostime za slepiloto, potem edinstveno shto ni ostanuva e da se molime za niv, da im pratime slobodna pozitivna misla, znaejki deka slavata, bogatstvoto i niskite strasti kolektivno sistemski gi porazile i udavile vo zaboravot, vibracija koja ne mozhat da ja zaprat, toa e simbolichnata pretstava na Sveti Gjorgji na ikonite ko konjanik koj so kopje ja ubiva azhdajata, i iako ima folklorna nota zad vakvata ikonografija, sepak pobedata nad zloto ne e deka bil vojnik pa zatoa ja otepal lamjata, tuku bidejki go prezrel vojuvanjeto i se snizhil ko zemen chin i vlast, zatoa e recheno za zemjanite deka prvite kje bidat posledni a poslednite prvi vo Carstvoto Nebesno ...

... ona sto na poveketo lugje im skubnuva e deka ziveeme vo svet koj e labaratoriski-eksperimentalno prederminiran od centri na mokj koi kolenichat pred padnati duhovi, ta na nekoj nacin manipulatorite se izmanipulirani zatoa edinstveno delotvorno resenie e Otpor i Spasenie preku Hrista Cie Voskresenie i gi urna adskite zandani, no da ne zaboravame deka slavoljubieto srebroljubieto i slastoljubieto ko lisici demnat zad sekoj agol osobeno cekajki prilika od produhovenite da napravat roboi, primerot na templarite koi se sopnaa na bogomilskiot dualizam odnosno ovie na manihejskiot a pak prethodno ovaa sekta se bese potprela na mazdaizmod na zoroaster, i taka vo nedogled bidejki borbata za sloboda zavisi od nasata slobodna volja pa i mala koleblivost otvora prostor da bidneme izvrzani od ZABORAVOT na koj dobrovolno svesno ili nesvesno se predavame, no cesto prekasno se vrakjame na sonceviot kolosek, ta zar JFK ne se osvestil za ova pa go skrotija, ta zar so Boris Trajkovski ne bidna istoto itn. iako najcesto prekasno so ogled deka druzenjeto so otpadnati ja slabee Bozjata Blagodat koja ja imame ili zadobivame ko verni vo Boga iako kaj mnogu i da e silno utvrdena so tro zabava i kje ja olabaime, Apostolot za site veli postojano molete se - a kolku povekje treba ako coek e sred duvloto na dekadencijata ko idolopoklonicka politika (slavoljubie) nenasitni berzanski kladilnici (srebroljubie) ili holivudski saraii (slastoljubie) - dekadencija koja metastazira do slepilo ta setne imas lugje koi duri iako svesno fokusirani za socuvuvanje na slobodnata volja ko Spasenie na dushata lesno bivaat zaglaeni vo sistemot i indirektno t.e. ako ne od sebe togas od bliznite - vo rat-race matrixot, nesvesno otupuvajki ja sopstvenata ljubov pa i mir no i blagodat, ona i najubo da ti mirisa oblekata megju pusaci posekako ke zasmrdi, zatoa nikoj i da ne sudime bidejki sekomu moze da mu se sluci da zaglai v nekoj kjorsokak a osobeno znaejki deka ne e lesno posle dolga zima i najdobrite nameri lesno da rascvetaat a uste povekje dokolku nema plodna pocva, no i voda a pred se Sonce iako mnogu uste od start pocnuvaat so gmo seme t.e. ja vrtat na nego pa i vo idealni uslovi ja glavat, primerot so komnenite i vizantija koi po urnekot na zapadot pocnuvaat da forsiraat sitnopalanecka dualisticka heraldika za sebeidentifikacija namesto Krstot ko eden milenium nanazad, ova pretpostavuvam bilo kulminacija na odredeni drugi procesi sto dovelo do toa i da stigne i surova kazna za seto toa, takov gmo pristap imaat potoa i mnogu drugi i na istok i na zapad iako jasno im bilo deka nesto ne stima pa pocnale da pribegnuvaat i kon alhemii so anticki sinkretizam na paganski ezoterii -

- denes ko demistifikacija jasno se' upatuva na duhovna borba za coveckata slobodna volja no licno ne bi klevetel nikogo so ogled deka za sekogo postoi otvorena moznost da se pokae odnosno preumi (metanoia) pojava koja e polesna zemeno duhovno nego psihijatarski - onoj koj bil del od vakviot paganizam pak direktno so tro upornost mozhe i polesno da se bori so ogled deka jasen mu e chovekoviot pad i voedno ropstvoto od strastite, za onie pak koi slushale death-metal ko shto beshe porano sluchaj i so mene ne ni treba osobena opznana na kogo toa i kolku toa okultno mu sluzhat svetskite mediumi i politiki, duri na pochetok onaka naivno detski mi zvucheshe se ko neophoden vajb za da onoj moment koga od metalika maiden i lepard svrtev kon wasp morbid angel i obituary i celo toa mochurishte na distorziski gnoj&gnev popoleka da pochnam i da sekjavam koj e duhot od ovoj svet, iako duri decenija pokasno toa i navistina mi stana opiplivo jasno, a zatoa i gi razbiram site onie politichki i ekonomski zmijarnici kade mnoshtvoto slepci probuvaat da proturkaat nekoja kariera ta setne shtom se fatat ko zajci v stapicata e setne teshko se skubnuva, zatoa i nikoj nikogo da ne sudi bidejki ne im e voopshto lesno na porobenite ...

stapici do dusa ima na sekoj cekor a vo kostec poukata ne sudete za da ne vi se sudi imam premisa duri i za neprijatelite da najdam opravduvanje ko socustvo zaradi nivniot pad vo nekoj kjorsokak na slavoljubie ili srebroljubie pa i slastoljubie zaradi koi stradaat i mnogu drugi kako ovie bi se nasitile iako jasno e deka zavisnicite ko pojava se trajno nenasitni ko zaglaeni - edinstvena stapica na koja pagjam e osuda na paganizmot iako ne na paganite tuku na paganskite new-age trendovi preku koi coek se vrakja na ona zivotinsko i okultno nivo zaradi koe vekje ednas i ne ima zakaceno potop pa i pobeter, vo toj kontekst imam prezir kon onie koi sinkretizirajki go paganizmot od site strani sakaat da protnat na mala vrata okultizam za site podednakvo, za toa moze se primer i askenazi evreite odnosno hazarite koi go primile judaizmot a koi istiot go nadovrzale na svoite stari okultni misterii od koi se iznedril potem i cionizmot koj pak samite semitski evrei go otfrlaat [ https://www.youtube.com/watch?v=zA5is7IcEqA" rel="nofollow - 1 ] a koj proizvel likoi ko Marks ili Lenin itn.

https://fitzinfo.wordpress.com/2012/05/20/the-hollywood-kabbalah-cult-unmasked/" rel="nofollow - https://fitzinfo.wordpress.com/2012/05/20/the-hollywood-kabbalah-cult-unmasked/


дали вие како Христијани ќе делувате Молитвено и за други освен себе тоа е на вас, но прво станете вие а сетне подавајте рака на друг, иако кога Литургиски се Молите во Молитвите се бара Благодат и за околината и за светот, та доколку го надминете ндивидуализмот вие всушност почнувате побрзо и себ си и останатите да ги чистите ... доколку пак ова ви е јасно утре пр. ко политчари нема ни да се брзате ни да се тревожите ниту пак некого да обвнинувате ами ќе гледате да се Спасувате и да Спасувате преку Бога а потем каква ќе биде Божјата Волја и Промисла нив да го прифатите и смирено ... вака земено ако препознаете некоја недоносена агенда не фрлајте на прва со дрва и камења дрско имајте абер дека нсп може да се случи од која било страна [ http://www.pravdareport.com/opinion/columnists/04-02-2009/107062-new_world_order_theory-0/" rel="nofollow - 1 ] но факт е дека ќе биде инициран од трета светска војна она позатото масонско ордо-аб-чао за кое е добар повод егејкото лимбо [ https://www.vaseljenska.com/vesti/starac-pajsije-predskazao-raspad-turske-2/" rel="nofollow - 1 ][ http://destination-yisrael.biblesearchers.com/destination-yisrael/2014/05/the-prophecy-of-the-vilna-gaon-when-you-hear-that-the-russians-have-captured-the-city-of-crimea-the-.html" rel="nofollow - 2 ][ https://en.wikipedia.org/wiki/2_Esdras#cite_ref-13" rel="nofollow - 3 ] та не чекајте таа да се случи туку со врем обезбдете си скровиште кое во меѓувреме добро ќе ви дојде како би се отчипиле од центрифугите! веројатно до сега ви е јасно дека сте рфид тагирани по лични карти и пасоши а која технологија како и секоја друга може да се користи за арно [ http://archive.is/WpmsJ" rel="nofollow - 1 ] или пак зорт [ http://www.waspbarcode.com/buzz/barcodes-internet-things/" rel="nofollow - 1[/url[ - [ https://jacobsm.com/techgripe.htm" rel="nofollow - 1 ] та ако некој има апсолутна власт а задни намери посекако ќе злоупотреби најнапред заради контрола а потем и за сериско утупување [ https://www.wanttoknow.info/g/stanford_prison_experiment_milgram" rel="nofollow - 2 ][ https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/features/the-uncomfortable-truth-about-mind-control-is-free-will-simply-a-myth-2177014.html" rel="nofollow - 2 ] а иако има многу природни начини за лекување пр. турбеколоза дури и во минатиот век [ https://www.youtube.com/watch?v=agQjDPqZ7t4&t=17m17s" rel="nofollow - 3 ][ https://jmvh.org/article/history-of-tuberculosis-part-2-the-sanatoria-and-the-discoveries-of-the-tubercle-bacillus/" rel="nofollow - 3 ] некој озбилно ги заобиколувал со терсене еугеничарски техники [ https://www.youtube.com/watch?v=8wcgX4i3CW4" rel="nofollow - 4 ] од последниов линк немојте даа си извлечете заклучок дека Обама е терсене лик, бидејќи ко партиски полтрон што му дробеле тоа и сркал, но сепак за многу работи бидна самоуверен и добро напраи што ретерираше пр. во однос Сирија а среќа не дојде Хилари инаку и порно ќе беше отера во ендак работата [ https://www.haaretz.com/middle-east-news/hillarys-war-can-a-no-fly-zone-over-syria-work-1.5449153" rel="nofollow - 5 ][ http://liberalvaluesblog.com/2016/10/25/donald-trump-is-right-on-this-one-hillary-clintons-syria-policy-could-lead-us-into-world-war-iii/" rel="nofollow - 5 ]

да заклучам денес технолошки се предетерминирани да биднете духовни инвалиди, а кој успее утре да одолее на соблазните од тенеќињава и ќе се спасува, иако и сега е терсене работата во однос следењето за што добро би дошло да знаете како ин10 пр. да го сторите колку толку водоотпорен [ https://gist.github.com/IntergalacticApps/675339c2b805b4c9c6e9a442e0121b1d" rel="nofollow - 1 ] за да не се прашаувате кој систем да го користите [ https://web.archive.org/web/20050216120923/http://www.jacobsm.com:80/techgripe.htm" rel="nofollow - 2 ] јас пак олдскулерски зоналарм ко фаервол имам чисто колку да ми смири параноја во вијуги иако знам дека удбашите како скаат кога скаат можат со клизачи да ви улетаат, од сателит што би рекле, само радувајте се додека на тоа е работата а не затера истата во аут та од сателит да почнат да ви влегуваат во днк, иако многу веројатно сателитски ќе ја распалат големата ако не директно тогаш индиректно, дали вие за тоа сте свесни како ризик времето ќе каже, може ќе почнат набрзо селата да се возобновуваат, бар заради прибежиште од невреме ...

https://rutube.ru/video/8feee9766d65b7e597c73d2e9c1bde47/" rel="nofollow - https://rutube.ru/video/8feee9766d65b7e597c73d2e9c1bde47/Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 03.Август.2018 во 03:54

си реков доста е постирање во нишкава, чунки доволно има абер за да Народ сконта дека е заморче сред нечии агенди, денес локално утре глобално, но налетав на интересн абер кој би било греота да не се сподели во однос трансхуманистичката агенда на еа-детерминистите, она како ќе стигнат осигурано до својот утописки филм, иако има расфрлано доволно абер во оваа нишка но и во нишката агитпроп како псајоп сте таргетирани денес но и како ќе ве таргетираат утре, конечно белким ви е јасно дека не само што сте учипени туку треба да сте топтан опрани за ко опраени и да сте подобни за системот 100%-тотно, кој пак систем арно доколку беше во раце на космополити но за жал сте во раце на глобалисти и ако на прво ниво се транснационални корпоратисти зад нив стојат како нивни спинери транснационални окултисти, што пак за Христијаните значи дека несвесно се предаваат под власт на нсп агенда со широко поплочен пат кон геената, што ако сега не ви е јасно ќе ви станува пополека низ годињето што доаѓаат, моожам само да кажам Господ Да Ви Е Напомош бидејќи тешко е кога Чоек се бори со поднебесни сили а Благодатно преку Христа но што ќе биде уште позорт доколку сте ко Христијани меѓу менгеме и наковална кога тие силе целоно ќе го запоседнат системот преку обземените елити за да ве клекнат на колена пред кнезот од овој свет кој не може да завладее поинаку освен преку приграбување на вашата Слободна Волја која си ја предавате преку ненаситноста кон сла.-сре.-сла. а кога ќе се навлечете одете откачете се, вистина и на основно ниво како храна кога ќе се научите на мед и млеко ви е зорт ао го снема а не пак се' останато од кое сте заплиснати како декаденција, се чудам дали истата намерно е имплантирана во капитализмот или ќе ви ја натурат и во тоталитаризмот, а ссср беше добар пример дека тоа е на специфично ниво протнато со кулминација на животински рефлекс за самореализација, додека тој експеримент беше атеистички, седниот треба да биде гностички тоталитаризам од типот на брејвњуворлд каде со каква дрога ќе ве напојат елитите со таква ќе си се самореализирате, среќа не за долго но дали ко такви ќе бидат утре Луѓето кадарни да си сапсуваат душа незнам, а уште посклет ќе биде кога истата ќе биде во бионичко тело со импланти во мозок, крвоток или гени, но не очајувајте бидејќи и малку Божја Благодат многу може да Спасува заради што окултистите ќе гледаат да ви го спинуваат религискиот универзализам како нормална работа како целосно би се предале на заборавот!

туку за сега сме ниваму нитаму и доволно Слободни за да се утврдувате во Христовата Благодат но што несвесно го одбиваме кој вака кој онака сплеткан во стапиците од овој свет, дури тоа било и ко некаква привремена пауза од спунт повлечени за рака од духот по овој свет, сите фино пропржени на тивок оган во глобален ријалити шоу ко фејкбук, кој пак е понапредна форма од телевизијата која заедно со печатените медиуми ве хипнотизираат ендонасочно [ https://www.youtube.com/watch?v=zw_7CJ5ozaM" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=6i_msSDvzbg" rel="nofollow - 2 ] додека нетот треба да ве стрефи повеќенасочно особено доколку си дозволите холографсконили холограмско учипување утре [ https://www.cnbc.com/2017/07/07/this-inventor-is-developing-technology-that-could-enable-telepathy.html" rel="nofollow - 3 ] што можеби нем да ви е склет ако нема во позадина никој со задни намери, но има! дури тие намери не биле окултистички ами само воено-корпоративни та многу е! а знаејќи дека ресурсите технологиите и алатките секогаш некоја елита ги манипулира заради своја дадена агенда, доколку таа елита има на ум утописко-трансхуманистички земен рај тие и ќе ги впрегне кон тоа!

From Psyops to Neurowar: What Are the Dangers?
http://web.isanet.org/Web/Conferences/ISSS%20Austin%202014/Archive/b137347c-6281-466d-b9e7-ef7e0e5d363c.pdf" rel="nofollow - http://web.isanet.org/Web/Conferences/ISSS%20Austin%202014/Archive/b137347c-6281-466d-b9e7-ef7e0e5d363c.pdf [ http://archive.is/oZjQf" rel="nofollow - 1 ]


сигурно ова ви делува сф, но и сами знаете дека чим го има во некоја новела тоа се базира на некои научни претпоставки, а кога ќе стигне до ниво да научно се дебатира за такви околности, треба да ви е јасно дека ваквите технологии се веќе разработени лабараториски, само чекаат ден кога ќе бидат аплицирани индивдуално локално или глобално, нно еве тро линкои да ви се разјасни што е псајоп [ https://archive.org/stream/DTIC_ADA466225/DTIC_ADA466225_djvu.txt" rel="nofollow - 1 ][ http://olivier.hammam.free.fr/imports/divers/psyop/psyop.htm" rel="nofollow - 2 - [ ] и како воено се аплицира [ https://www.globalsecurity.org/intell/library/policy/army/fm/100-6/ch6.htm" rel="nofollow - 1 ][ https://www.hsdl.org/?view&did=439813" rel="nofollow - 2 ] а според neurowar логика како ќе се аплицира [ https://tech.slashdot.org/story/12/10/22/0518231/darpa-funds-a-300-software-defined-radio-for-hackers" rel="nofollow - 1 ][ https://spacenews.com/darpa-sees-clear-path-to-faster-cheaper-space-technology/" rel="nofollow - 2 ] интересно е дека после боевите глави прва техноогија по нив е наведена псајоп на https://www.nap.edu/read/10655/chapter/7#122" rel="nofollow - стр.122 што е јасно дека веќе се користи психотронички индивидуално или локално претпоставувам во РМ во моментов [ https://martinacable99.wordpress.com/2012/11/12/targeted-individuals-psychotronics-the-invisible-spectrum-decoded-2/" rel="nofollow - 1 ] а ќе се тера утре глобално ако експериментот помине тука лесно, впрочем сега сте сублиминално маркетиншки и психотронично харповски таргетирани како полесно би прифатиле одродување, но и директно со мед и млеко моркови или пак крв и пепел уцени, а индиректно ве фаќаат на стапица има ли друга алтернатива, онапопаметно е да се одродите него да си останете балканци, небаре вие и сега не сте Македонци, проблемот тука не е дали вие ќе се одродите или не, еа-детерминистите си имаат свои пиони на власт, та вие и да одбиете едногласно тие ќе си истераат својата агенда задкулисно, него им треба оправдување за пред свет дека сосила никого на етноцид не принудиле а всушност го спроведуваат, само што гледаат воедно ако можат и вас да ве кандисаат за одродување за да некако не им се удри утре тоа каузално ако е скроз насила спроведено, она ќе има големи последици како директни како индиректни по еа-детерминистите и нивните агенди, заради шо паметно е да не се тревожите за да Благодатта не си ја изгубите доколку ве сскаат на револуционерен гнев бидејќи така најлесно ќе ве легнат на брашно, плус во меѓувреме имаат толку рампи за ваквиот ерга-омнес ци-за дил да просто референдум без опозиција е пва голема но не и последна, а додека да истераат ваквата шема во меѓувреме да се случат многу други зицери по нив апропо истата како конечна овдека!

начинот пак пример на кој удираат пи мене во овој момент е дополнително зачинет како форумски експониран, да преку пагански псајоп пробуваат да ве убедат дека овие информации се фарса во најдобар случај а во најлош дека се злобни, вадејќи од контекст моја уметничка симболика а спинувајќи ја во моментот како духоносна јасно преку удбашки медиумски стапици, потоа харпувани веменски околности и конечно ријалити шоу кое вие треба да си го разберете токму ко шоу а така да им одработите полесно агенда потенцијален Христов воин да го ресетираат заробувајќи го во светот преку ваша инерција, што јас нема да го дозволам, но јасно може да го испинуваат и како обвинителна гачка против мене како би е нафурале вас уште повеќе да се одважите за сучуство а така ако не на прва на втора да ме врзат, што јас повторно и така да изиграат нема да се откажам од намерата за Монаштво! просто ова е некој вид мој личен и ваш колективен псајоп џем [ https://cluesforum.info/viewtopic.php?p=2374609&sid=283a53e15d0b4cb223679ddc38b9c4be" rel="nofollow - 1 ] а со кој најнапред требало да ве дефокусираат од своите спинови, потем кога таквиот ријалити шоу џем фати друг вајб наполнија еа-детерминистите гаќи та се истрчаа со ваков недоносен ерга-омнес ца-зи дил, за сега да се чудат како ќе ви го протнат кога веќе е јасно дека еу се редефинира ако не колабира, а вие треба да мислите со Трезна Глава да се самоукинете уставно сред толку ризици, што да кажам тајмингот им закаснил, може ќе им поминеше сето ова ако со ало-бомбите успејаа да истераат инстант пресуди, додека вака се покажа дека се' било наместо ко за сите очигледен преврат од страна на еа-детерминистите и нивните локални пиони, аирлија и на нивниот памет шо верваа дека утре немаи нив да ги изиграат посреди своите агенди, нели на некои им е ветувано, а од други стравувано, та со време си ги редат картите да се осигураат дека Македонија конечно еднаш за секогаш ќе биде релативизирана вака или онака, зошто тоа е друга работа, та кога можеле во 1903 и на Комитите да им протнат пагански ритуали, ем предвреме да ги сснат за потем да останеме разоружени за конечно цепење, што пак сега, ако тогаш праеле абдали од Војводите што пак сега од вас ко Народ, тогаш ги насскале за предвремено Востание а сега ве сскаат за конечно но исто предвремено Одродување па бар не ја повторувајте истат грешка а толку многу ризици посреди, но не сум ја тој кој ќе гласа за одродување, а дали вие тоа ќе го терате незнам и конечно немам право да ви кажам дека знам или дали треба ко што ве присилуваат политичарите, ним им е битна само кариерата за да си исперат раце ко пилат некогаш, а вие сами ќе одлучите што и колку ви е битно нели, само би посакал да разберете дека ко Христијани нема потреба да си вадите очи за концепт ко Нација кој повторно е излезен од концептуалните кујни на еа-детерминистите во минатото бите Маедонци пред се во Душа, а доколку сте се излажале или сопнале или пак некој насила ве грабнал, бар не си трошите силата предвреме на меѓусебна чистка, сочувајте сили за кога директно ќе бидете удрени поглава!!!Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 03.Август.2018 во 19:13

типографскиов лапсуз Маедонци убаво си легнует на агитпропот на постојниве локални политички елити, заМаени отанизирачки, што сега пробуваат вас да ви го реплицираат чиниш од нив зависи, не тие и така и вака се пиони, а во позадина манипулираат односно се куклари далеку поголеми сили дури и од то евроболшевичките ловци, но да речеме од нас зависи, и навистина не попуштиме и не се одродиме, што тогаш, дали сте спремни да трпите уште поголем притисок, дали знаете и конечно од истиот да се одвраќате преку Бога Благодатно, често знам на оние кои се бунат зошто имало кај нас многу Џамии да им кажам радувајте се Браќа оти така преку Верни Братучеди Господ дополнително излева Благодат зар Таа е резервирана за некого посебно, не за Сите е', само кој е приемчив за Неа ...

би додал во однос аберите од издвоено-центрираната универзитетската студија од горниот пост дека треба да знаете дека овие технологии воено се веќе реалност, а само експериментите во моментов се излезени од лабос, и слично ко и '63-та геолошки сега се аплицираат психолошки експеримент врз контролна група на терен, иако предвесник на сето тоа е пси-шпионажата [ https://www.youtube.com/watch?v=8558-CAzsiE" rel="nofollow - 1 ] која попрво би рекол е пси-армагедон [ https://www.youtube.com/watch?v=bHvzyHT3QLs" rel="nofollow - 1 ] она што во однос на видео-рецензијата на they live во коментарите по неа во 2-от линк од 2-от пасус во горниот пост, на коментар од RichieFromBoston 1 year ago му реплицира Elpida Agapi 2 months ago
Цитирај It’s very simple – the movie THEY LIVE is not at all incorrect by showing ALIENS (only in the form that we’re programmed/accustomed to picture them). We are currently dealing PRECISELY with aliens – only instead of extraterrestrial they are extra-dimensional! I.e. DEMONS!!! Plain and simple.
Demons possessing human souls - the souls of the so-called ruling elites and their blinded/bought off slaves.

Of course if ODD were a Christian, this would be very clear to him and he would not be questioning this and attributing this to a sci-fi element of the film. In fact, there is hardly any sci-fi in this movie at all! Everything is the whole truth and nothing but the truth, including the so-called aliens and everything else about them.

Ephesians 6:12 tells us that clearly and unequivocally. To paraphrase - it is not humans that are at war with us (even if they appear in human form). It is the demons (fallen angels) that possess them from within and control and steer their every move!

So again, with this in mind I will repeat: this movie is exactly on point. It is showing exactly who is the enemy sitting inside of all these people! People that are beside themselves and are doing things that they otherwise would not have. People who sold their souls for pleasure, fame, fortune...; who rule the material world on behalf of their master - the satan, and are responsible for doing the most atrocious things because they’re lulled, blinded and deceived.

Aliens ARE real - only they are from the different, SPIRITUAL realm, not the extra-terrestrial, “other planetary” realm. And they have been among us from day one of creation of man.

May God help as many people as possible to wake up and see the ENTIRE truth! Hallelujah.


клучно е дека ако сте им го оставиле Срцето на медиумите да си го отклучуваат и заклучуваат како сакаат, некој тоа на мала врата и ќе си го искористи, а ко медиумски џанаци и да сте свесни за тоа пак ќе си ја кркате дрогата, јасно додека не снема струја или ви чкордепса телевизор та да се ослободите, во најмала рака од непотребно губење време кое би можеле во Дружење ако не за Спасение да го впрегнете и се Спасувате заедно, а и среќни сте кога сте заедно со своите Ближни Колеги и Комшии, во најлош случај пак ќе си останете хипнотизирани од визијата на телето, а сетне кога ќе се испентарите некогаш на Водно нели ќе му се поклоните во то антенската кула некако, среќа ви ја закачија симболично за да видите колку надвиснала над вашата Вера т.е. на кого всушност му се поклонувате несвесно вие денеска! сигурно поучни работи гледате кога даљинско ви е во рака, она 100 тв-канали со завист суета и чалам, а 10-тина научни технички или травел интермецо канали, бар да беа 30% а не пак 70% поучни, но и тогаш виртуелниот живот ако ви стане помил и тоа еднонасочно пак бадијала бидејќи никогаш нема да се самореализирате за да речете дека и навистина сте среќни, а што денеска имате шанса интерактивно социјално да си го надополните, иако и сега таму рефлексно само Ближните ве тапшаат по рамо, а утре сигурно и некој близок ai-алгоритам ќе го прави наместо нив, та евала ќе бидете виртуелно среќни, зошто тогаш уште сега не си земете бројче за киборзи и си застанете на ред во некој еугеничарски лабос!? еве поодминат кеш од нишката Бионика [ http://archive.is/ElHgY" rel="nofollow - 1 ] вака извозени трансхуманизмот треба да бидне вашата нова вера, та чуму да чекате да ве отанизираат па сетне според подобност ве селектираат за ботирање ко што го прават со политичките елити, она бидете ревносни трансхуманисти до крај, и така не ви е битно дали имате Слободна Волја и кому ја поклонувате, смешно, мислејќи дека заради себе живеете, но се освестите ли, не губете време чекајќи и Ближните тоа да го сторат вака ко мене што вервам дека со клесање Срцето ќе им го отворам, не, еве и јас ви велам поделотворно е кога тоа го правите преку Молитва ...

ќе биде весело ако набрзо ве излакомат да се учипите и VR на нет, та немајќи како изворно пополека да стигнете до предожбите од сф-новелите на Филип ДоК*рчев за нсп-матрикс-2.0 [ https://en.wikipedia.org/wiki/Time_Out_of_Joint" rel="nofollow - 1 ][ https://en.wikipedia.org/wiki/A_Scanner_Darkly" rel="nofollow - 2 ][ http://totaldickhead.blogspot.com/2007/05/one-reality-out-of-many.html" rel="nofollow - 3 ] или пак нивните екранизации [ https://www.youtube.com/watch?v=WVZgPPYACy0" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=e_WL9XcGBEU" rel="nofollow - 2 ][ https://www.youtube.com/watch?v=gavt1AbNcvc" rel="nofollow - 3 ] каде и така нема да бидете потребни ко фосили, но ќе ве остават да денес да се опивате а утре да спиете за секој случај да не им притребате како музејски реликти, мислам квесчн евритинг, а особено кога програмата решила да стане програмер и дошло тоа време! и додека вие си мислите дека за сега ова е само сф вие веќе живеете во него на големо! колку тоа побрзо го разберете толку повеќе време ќе имате за Спасение ... но колку треба за пак да се сопнете и во страсти пари или слава потонете, се разбира во вашиот кревет, ако имате среќа истиот да е ваш, или да е кревет, некои сега оној уставниот сакаат да си го продадете, а нормално ако веќе туѓ а ви се придреме - некој ќе бара и закуп за тоа, можеби во форма на вашата душа, она се' би дале само Македонија да ја имате, се разбира оние кои успеале да одолеат на сластољубието и среброљубието а ги искушуваат со славољубието, заради што мора да се смирувате а што е ваше посекако ќе го посакувате барате и добиете http://archive.is/vcLAM" rel="nofollow - #19 баравте промени запрашајте се што добивте од нив кога утре пак на локални политички метузалеми гласот ќе сакате да им го дадете, а ви е јасно дека тие онака како си се изврзале во однос своите агенди друг избор немаат него да ве еутанизираат или отанизираат културно а заради еа-К*ршлуси мислам што очекувавте https://web.archive.org/web/20180618095326/https://www.maklezet.mk/community/index.php?PHPSESSID=lggddv784fti166qqa5npg5r6b&topic=22.0" rel="nofollow - #13 ... интересно, смирено и понизно срце Бог ќе услиша но најнапред Барајте Го Царството Небесно а сѐ друго ќе ви се Придодаде ако е за ваше Спасение ... но повторно не се лутете на оние кои заборавот ги фтасал, Кој се Спасува и понатака нека се Спасува, кој не негова работа, со сила убаина не бива, а ако некој насила чини нешто силно се излажал дека така ќе додржи и се одржи! зар дури и фараонот не се удавил во својта земја кога тргнал по Ослободените Робови и тоа во својата а не пак во туѓа да бил!? зар е толку склет кога ве плашат вие на стравоите да паѓате веднаш, но и да се Ослободите, ако пак ја свртите на визијата на телето, што фајде од тоа, теле ко теле ем шуто ем рогато а вие да му се поклонувате, но само од телевизијата да правите идол арно, туку од што и да се дофатите, заради што сетне и дремеж ве затекнал кога и така во пижами сте облечени, онаа на Марли веселата Џаминг еден Брат ја потпевнуваше Пиџами и навистина џем сешн денеска ви и најаве и насон од тоа агендите на паднатите духови и нивните миленичања, но што да се праи од оваа кожа не се бега, ами зато имаме начин како да ги изгониме а дали тоа ќе го чиниме или ќе си пиџамираме тоа е лична работа и конечно Слободна Волја ... Многу се повикани а малку ќе се Спасат не поучува Христос ...

би псочил битен момент Не Им Верувајте На Соништа [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27894&PID=3127057#3127057" rel="nofollow - 1 ] поучете се од Светителите во Христијанството кои одлучно ни сведочат подалеку од ваква прелест, особено пак денес кога соништата не ви се замрсени само од паднати духои туку и од воени лабоси, морате да разберете дека мора да научите да останете неподложни ниту на душегубна ниту на окопарателна пропаганда, колку побрзо толку поубо, Слободен Човек е оној кој не дозволува секакви суеверија и празноверија да му го предетерминираат животот, стојте Цврсто на Спасителниот Пат кој Христос ни го посочил фокусирајте се на Славословијата очистувајќи се Воцрковено и со поуки од Светите Отци [ http://www.eospirituality.com/2016/01/on-dreams-by-metropolitan-hierotheos-of.html" rel="nofollow - 2p/url - - [ https://web.archive.org/web/20170926144525/https://orthodoxwiki.org/Prelest#False_visions" rel="nofollow - 3 ] оти во спротивно ќе ви џемираат психата дали со страв или сензации, псајоп пиџамирање е многу реална работа, дури и кога ќе ви протнат двосмислено мелодии кои ви се некако мили, има многу примери кога Монаси и на светли ангели не им веруваат во сонливи објави, а дури откако повеќепати ја добијат пораката така ја испитуваат со Духовник и доколку повеќестрано се потврди аберот повторно се зема со претпазливост, значи и оние кои се Продуховени не си дозволуваат рингишпил со паметот, бидете будни бдејте колку можете и не се соблазнувајте од сонои! во најдобар случај да не ви се заарни да се плеткате и од таа страна во поднебесието ко што е астралната рамнина, a ко што тоа го праите и од оваа страна каде иако поприлично процеси контролирате поприлично ви се испуштаат од рака, што и сега е битно а не пак кога ќе ви истоварат VR социјалки и така ве изврзат повеќестрано ко испрелестени логораши, неретко и не по ваша вина, но кога ќе надојде матната оди испливај, оди качи се на Вистинскиот Кораб и доплови до Пристаништето на Спасението што е возможно само доколку се одврзувате и растоварувате озбилно од се' што е земно натежнато дали директно или индиректно, во спротивно ќе се плашите од бесмислици извозени од лисици така халуцинирајќи ги доброволно нивните стапици ко ваши расадници, охо убо ви било да летате со паметот само да не одлетате со душата! а колку и потенциометарот да го свртат еа-детерминистите на 100-ка вие речете си Не Благодарам нема да спијам радосно, туку ќе се радувам на Денот што ме Обденил и за тоа ќе Му Благодарам на Бога ... слично е и со конзумеризмот слично е и со мамонизмот слично е и со идолатријата, приберете си паметот назад, размислувајте Трезвеноумно, не барајте преку Леб погача! кога пак како што ни е највено во Библијата ќе почнат и на јаве да прават некои чуда не се соблазнувајте, Православни сте треба да знаете дека без заслуга чуда не се случуваат, а кога тоа е случај колективно треба уште посвесни да сте за ова, Христијаните во овој свет страдаат не уживаат, а кога пак ќе се опуштат и тоа исклучиво трезно и природно тоа треба да го чинат во Слава на Бога а не во смут и вештачки да се отпуштаат со умот! по некогаш ќе паднете ко што реков на мили мелодии вкусови или поуки а зад нив да ви вметнале двосмислени сублиминални пораки, она вие мислите вашиот џем го сркате а тоа сте се насркале попат и нечија помија, нели додека вие си го гледате омилениот документарец во позадина си работат некои аушвиц метузалеми, осигурајте се дека тепсијата не сте ја стаиле да ви се потпекува во туѓа фурна оти нели побрзо сте можеле таму да го качите јадењето, искрено се' што сум качил од видео монтажи пример на тјуб немам верба дека се негибнати дополнително од некого, заради што често ги бришам каналите кои сум се одважил да ги отворам за и јас да не прегорам, а и други да не се прегорат, бидејќи реално може јас сум го надробил зарзаватот, но се потпекол качен во туѓа фурна, ех порано што убо си одеше уметноста од рака на рака, а сега бреј се' подрака или преку втора рака! порано од документарецот сега искористен само во почетниот дел од видеово имав склепано видеоарт со траката Vit.C од Can ама ојде на рециклирање, чудно некако имав и други абери во него но неможам да ги најдам за хипиците во сад и мкултра, можеби беше зарзават од друг документарец, не ми текнува, среќа не се замарам инаку ќе си речев ја смениле содржината во истиот ко што се сомневам за тоа репостираниот документарецот со Трансхуманистите [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27894&PID=3127008#3127008" rel="nofollow - 1 ] на кои озбилно треба да им се застане на пат ако не заради друго заради незаконско експериментирање со и малтретирање на Луѓето!

https://www.covertharassmentconference.com/" rel="nofollow - https://www.covertharassmentconference.com/


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 04.Август.2018 во 19:13


видеово тро тросмислено, а кому како му треба може да си погледне на мозаикот за џемирање нсп подобност, нормално еа-детерминистите џемираат за да џамираат на својата агенда во која вие сте ко лабараториски овци тимарени, електрик шип виа чип, она да знаат точно на кого колку нсп-серум му треба кога од сателит го серат, бидејќи некој е повеќе или помалку имун од е-овците, та откако ве исконтролира некој аи-алгоритам да може селективно да ве зрачат по потреба и одвоено освен колективно, што би рекле народно тврдите ореи да ги преберат и со појак калаус во мозок пробијат! за нив сигурно имаат и посебен третман ако се одважат да им се предадат ги извозат и растабаат ... дефакто не само емф малтретиањето [ https://the-eye.eu/public/concen.org/Electronic%20Mind%20Control%20Scalar%20Microwave%20Weapons%20Technology%20videos%20ebooks/ebooks%204/Torture%20using%20Directed%20Energy%20and%20Neurological%20Weapons.pdf" rel="nofollow - 1 ] туку и перењето мозок на големо тера во нечии агенди, а вие тешете се дека може вас ве одминале оти сте им партнери, бреј најголема европска база имаат америте до самиот ваш главен град, веројатно оти поблиску им е скопскиот аеродром или пак солунското пристаниште, кујзнај можеби белене ако им затреба да ве уценат и така на самоодродување!? можам да замислам зошто не ги сакаат ерманците кај себе, иако ко основна причина Народ верва дека посреди не е еугеничарски ами само шпионски гајрет [ https://web.archive.org/web/20050214135725/http://www.theregister.co.uk:80/2001/03/17/german_armed_forces_ban_ms/" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?time_continue=1111&v=IHZkyliSFTY" rel="nofollow - 1 ] и ајде универзитетски абер е вишок и тој ко конспиративен нели, еве можеби воен ќе ви биде поприкладен!? ние сме им нели пријатели! само не се залажувајте дека не се ујдисани со европеите или пак дека европеите многу каскаат на ова поле!

Цитирај Information Operations (IO) elements include synchronized Computer Network Attacks (CNA)/Computer Network Defense (CND), Psychological Operations (PSYOP), military deception, Electronic Warfare (EW), Special Information Operations (SIO), physical destruction, operational security, counterpropaganda, counter-deception, physical security of Command and Control (C2), Information Assurance (IA), Counterintelligence (CI), and related activities, such as Civil Affairs (CA) and Public Affairs (PA). Using CNA, PSYOP, military deception, EW, SIO, physical destruction, and other capabilities, IO can be used offensively to influence ideas, perceptions, beliefs, decisions, and communication of information of enemy.

Using IA, CND, PSYOP, military deception, counter-deception, EW, and other capabilities, IO can be used to defend decision-making processes, by neutralizing adversary perception management and intelligence collection efforts, and attacks on our INFOSYS. IT-based tools will increase U.S. Army Commanders’ IO capabilities and combat power. Examples of such tools include the Internet, global broadcast television, network attack techniques (corruption of data or Denial of Service (DoS)), electro-optic, electromagnetic, high power radio frequency, audio, and seismic weapons; special purpose/multispectral obscurants, advanced INFOSYS and network security, and ‘intelligent agents’. [ https://web.archive.org/web/20180804133303/https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:eSOcD2FrHPwJ:https://www.docdroid.net/file/download/Q92yOIp/w56kgu-16-r-a330-baa-i2wd.pdf+&cd=19&hl=en&ct=clnk&gl=mk&client=aff-maxthon-maxthon4" rel="nofollow - 1 ][ http://archive.is/FtrQd" rel="nofollow - 1 ]


интересно е да ко контролна група Македонците имаат антидот во форма на Благодат не дека другите ја немаат но по Библиска Локига последниот ќе биде прв та и ко најшиканирани во православната екумена на нас се излива екстра Благодат бидејќи никој со нас од Браќата не заедничари официјално, иако јасно е дека треба, она да се Молат и призиваат Благодат и другите Православни и' за нас ... та ако треба и за непријателот, колку повеќе за Пријателот ако не Братот ... иако имаме среќа да имаме 2 Архиепископа та она што за другите е невозможно за нас е возможно и повеќекратно ...

денес на Билд во нишката ЗеРуРа пуштив абер дека скоро по сите страни ќе имаме можност да се дофатиме до стартрек скенерчина http://archive.is/2I4HG" rel="nofollow - #404 а на кра о постот има видео абер дека тоа веќе конзумеристички зачинетосамо треба да биде комерцијално подостапно [ https://www.youtube.com/watch?v=cV5TjZCJkuA" rel="nofollow - 1 ] само прашање ќе биде дали ќе ет етикетирано соодветно ко опасно [ https://postimg.cc/image/43mjnbbjt/" rel="nofollow - 2 ] кај нас по ноќни клубои нема соодветно обележување а не пак целодневни тенеќиња, а додека ова наскоро не се протне сестрано како технологија, при што миленичињата ваши утре ќе имаат вакви спектрометарски алки, а зошто не и вашите сијалици, та освен што ќе ве слушаат ефтино и ќе ве програмираат во од каде и сте, дури соларна бура им ги спржила сателитете [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=646&PID=223069#223069" rel="nofollow - 3 ]
но чуму ваков долг вовед за да поентирам кратко!?


сега освен сублиминално локално, сме таргетирани и фрекфенциски локално, сигурно и сателитски, веројатно знаете дека тие сателити од горе зрачат со ласери, а што можат да сторат ласерите за да ве испрограмираат во најлош случај или пак ве малтретираат во најдобар, та еве би рекол најнапред за тоа неопходни се и протеини она за супер-сајлансерот да проработи [ http://archive.is/yuXKX" rel="nofollow - 1 ][ https://www.osapublishing.org/DirectPDFAccess/30E3C717-AA0D-DC00-D6DAC7B8578DA215_77664/oe-11-21-2717.pdf?da=1&id=77664&seq=0&mobile=no" rel="nofollow - 1 ] кои претпоставувам се истоварени со гмо-ото кое ви е сервирано по увозни артикли иако нели ние верваме сме гмо-фри земја и дека така се бориме и ние против светскиот глад [ http://archive.is/yWaCW" rel="nofollow - 2 ][ http://archive.is/D9tGp" rel="nofollow - 3 ] сетне тро оптимизација од орбита со ласер со широк т.е. мулти спектар [ http://archive.is/Xi3OG" rel="nofollow - 4 ][ https://web.archive.org/web/20160504002410/https://www.osa-opn.org/home/articles/volume_27/may_2016/features/space-based_laser_communications_break_threshold/" rel="nofollow - 4 ][ https://web.archive.org/web/20180804144903/https://www.photonics.com/Articles/Multiwavelength_Lasers_Simplify_WDM_Networks_and/a15319" rel="nofollow - 5 ][ http://archive.is/fMeWO" rel="nofollow - 5 ] оптимизација која кај вас сега оди виа dvb-t а понатака и dvb-c ресивери [ https://www.worldbrainmapping.org/downloads/SBMT%20Program%202013.pdf" rel="nofollow - 6 ][ http://docplayer.net/3431386-Florian-potscher-thierry-lefort-why-satellites-matter-the-relevance-of-commercial-satellites-in-the-21-st-century-a-perspective-2012-2020.html" rel="nofollow - 6 ] и евала вие сте спремни за пуш-д-батн референдумски или изборни сценарија, нели само треба да излезете до гласачки кутии!

и еве да речеме се откажете од е-медиуми, баталите смартфонои или избегате во пештера, мислите дека така или таму нема да ви ги увалат овие рфид антенчина или пак разни ресиверчина индиректно, имате во минатиот пост дарпа барала рфид ножина, а конечно наноботои треба да ви дотрчаат од лабос за да ви бидат имплантирани и без ваше знаење та самите да сте ресивep, сега на пазар има тро робусни радио импланти и за обичен народ, а воено се користат нано верзии на големо, она командантот го слуша војска и на месечина и без струја [ https://plus.google.com/u/0/110939204832183088139/posts/FMxKfRkyout" rel="nofollow - 1 ] ах соларна бура каде си!!!
Цитирај 2007 - SDR Market Study, Task 5: The Cognitive Radio Market
...
2 Introduction and Conclusions
This report entitled “Cognitive Radio Market” provides a comprehensive look at an emerging technology that offers promise to achieve the vision of multimedia wireless services anywhere, anytime, and with any device. The key near-term goal is spectrum efficiency, enabling spectrum availability to support emerging commercial, military, public safety, and new market opportunities. The longer-term goal is cognition not only for spectrum efficiency purposes, but to
adaptively provide for user needs and efficiency [ https://web.archive.org/web/20180804161927/https://www.wirelessinnovation.org/assets/Market_Studies_Public/sdrf-marketstudy-task5.pdf" rel="nofollow - 1 ][ https://www.wirelessinnovation.org/assets/Market_Studies_Public/sdrf-marketstudy-task5.pdf" rel="nofollow - 1 ]


јасно ова се еугеничарски експерименти, а на голема врата се тераат и трансхуманистички чија пак цел не е контрола и манипулација на популацијата, ами нејзино турнување кон супер-ејп за супер-нсп агенда, им фали само суво грозје за да речеме дека уште од времето на https://vukajlija.com/super-s-grozdjicama/52667" rel="nofollow - ex-yu биле во оптек, иако тогаш со порудиментирано пагански вајб доколку и навистина е така!

https://eucach.wordpress.com/2013/05/29/human-robotization-nano-implant-technologies-mind-control-slavery-neurological-weapons-torture-the-transhumanist-agenda/" rel="nofollow - https://eucach.wordpress.com/2013/05/29/human-robotization-nano-implant-technologies-mind-control-slavery-neurological-weapons-torture-the-transhumanist-agenda/Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 04.Август.2018 во 22:55

навистина интересно видео во последниот линк од горниот незнам по кој пат пуштен во 19:13 пост, иако конечно едитиран во 19:19, мислам го имам гледано и порано но не се сеќавам бидејќи со темава не сум преокупиран, знаејќи дека од Христијански Аспект не ми можат ништо штом сум здраво намакан во Божја Благодат кога Литургиски Живејам а така сум насобрал резерви и за кога случајно се сопнам или ме сопнат, иако бреј пржат ле пржат ако си им некако на пат долгорочно посреди нивните еа-агенди, ех тенеќиња не се смируваат сакајќи да ме легнат на брашно да се откажам од Монаштво но Слава Богу не се пишманив ниту сум пишман ниту ќе се пишманам, единствено по Послушание доколку од Бога не сум принуден на тоа, за што пак не е мое да судам ...

во секој случај убаво е да чуеш некој во живо како говори дека имал слични искуства, само што јас можам да посведочам дека Благодатно вакви но и многу поозбилни стапици имам ресетирано! аирлија на паметот ако мислите дека со џогинг или медитација ќе излезете на крај долгорочно, иако привремено имаат ефект врз оние кои се таргетирани, но конечно тие нема да ви ги ресетираат стравовите! затоа не се двоумете да се Воцрковите и низ Исповед и Причест преку Христа да се ослободувате како од стапиците на земните елити така и од нивните мецени паднатите духови!

туку спомнаа во дебатата на крај артикл од ЊУТм кој добро се аплицира на постојната овдешна одроувачка агенда на еа-детерминистите
Цитирај 10.04.1967 - Push-Button People?

There are disquieting implications in the experiments on control of human beings and animals that Prof. Jose M.R. Delgado of Yale Medical School has successfully conducted. His latest feat has been to demonstrate that by implanting electrodes in a female monkey's brain he can make it reject its own child on radio command.

https://web.archive.org/web/20180308005503/https://www.nytimes.com/1967/04/10/archives/pushbutton-people.html" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20180308005503/https://www.nytimes.com/1967/04/10/archives/pushbutton-people.html


http://icaact.orga/articles-robert-naeslund-mind-control-articles-new-york-times.html" rel="nofollow - http://icaact.org/articles-robert-naeslund-mind-control-articles-new-york-times.html

всушност зошто само корпоративен или мафијашки мрмр ви овозмоожуваат, сигурно неопходно е да се осигураат дека и оболени нема да К*ртулите од нивната помија!

https://stratejikistihbarat.wordpress.com/2015/08/25/mk-ultra-project-from-new-york-times-about-mind-control/" rel="nofollow - https://stratejikistihbarat.wordpress.com/2015/08/25/mk-ultra-project-from-new-york-times-about-mind-control/

та по аналогија би рекол за сега кај нас дефакто озбилно се учипени политичарите, мислам јасно ви е зошто едно ветуваат а друго проектираат, додека гласачите сеуште се таргетираат само сублимининално фрекфенкциски, она расположението ви го играат, а дури допрва ќе пуштат фреквенциско холографски спинови, што конечно го прават на сон, но сеуште не и на јаве, веројатно не им е по ќеиф времето за да силверскринот ви ја проектира халуцинацијата со екстра резолуција!?

https://www.digitaltrends.com/cool-tech/holograms-in-the-brain/" rel="nofollow - https://www.digitaltrends.com/cool-tech/holograms-in-the-brain/

што пак индиректно многу-веројатно ќе го сторат ако во вас има некој соодветен нанобот како подлога за дејдрим халуцинации, какви незнам, обично треба некого да замразите бидејќи некако ве измалтретирал, којзнае малку им е на сон вака што спинуваат та веројатно треба и на јаве!?

Acoustic Holographic Rendering - https://www.nature.com/articles/srep35437" rel="nofollow - https://www.nature.com/articles/srep35437

впрочем патернот холографски е вообличен од фреквенции [ https://www.youtube.com/watch?v=C-V1uXeyGmg" rel="nofollow - 1 ] она киматички пресметани, а веројатно томографски претпоставувам потем споени, нели само треба предавател ресевер и нормално катализатор помеѓу, иако комбинации има во недоглед како утре не само што би ве програмирале ами и би ве обездушиле што викаат трансхуманистите да ви ја скоцкаат сакале свеста во тенеќе, Не Дај Боже ... но и сами треба да сме свесни дека треба како Човештво да ги разобличиме ваквите агенди како нехумани, колку и да ви ги продаваат како полезни [ https://www.accountantsdaily.com.au/news/7982-myob-predicts-holograms-and-mind-control" rel="nofollow - 2 ] за да ве натераат да си стаите ортомата сами наглава! не заборавајте како потсвесно сублиминално може да ве легнат на нивно брашно сугегирајќи ко во видеото од првиот линк одреден симбол, за кој нели вие ќе си речете аха и ко Христијани некој не програмирал, хм, нели ви е речено Ќе Ви Биде По Вашата Вера, сами си одлучувате кому и како ќе му ја предате својата Слободна Волја, еве дошол ден на сатурн и без да знаете да му се предавате преку биониката!

http://lessonsfromearthschool.blogspot.com/2009/02/exit-5the-coming-of-borg.html" rel="nofollow - http://lessonsfromearthschool.blogspot.com/2009/02/exit-5the-coming-of-borg.html - зар многу треба за да ве скоцкаат еа-елитите доколку тоа си го дозволите, дали е доволно подобен сон, можеби ветувања за мед и млеко, а сигурно потем и прелест дека нема ништо страшно со ејлиени да се дружите, нели нивната логика е дека ако ви покажат или извадат утре ејлиен вие ќе треба сите колективно да паднете во транс од уверување дека не сте Божји Чеда ами нечиј днк експеримент, кој ете наводно дошол ден да им робува на некои атлан(тид)ски господари


интересно имав приметено како посреди фејкбук сме ко свински црева изврзани и не само интерактивно ами и луцидно, бреј боли глава како астрал сака некој да те освести во неговиот холограм [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=333&PID=13280#13280" rel="nofollow - 3 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=333&PID=34251#34251" rel="nofollow - 3 ] а ти пр. ко ја, дури се имаме откажано свесно од астрални будења уживања и подвизи, приморани сме на тоа, силување какви, ве оперираат како во кланица за потсвесно програмирање, можеби на комшиите да им извадите очи ако не им стаите нови, нели доколку решат некои еа-детерминисти дека не сте им веќе потребни ко ботои!? заради што е особено важно да не Судите ниту да се Гневите ниту пак Камења да фрлате и кон оние кои знаете дека згрешиле а не пак за оние за кои нема јасни докази, или пак некој им подметнал алузии и без да сакаат, зар сите не е им цел да ги насанкаат меѓусебно очи да си извадат!?

edit: 05.08.2018 - 22:44 - за да го дополнам постов со уметничка штоперица преку тро типографски исправки и дополни, но додадени абери ко линкот пасус погоре, и следните линкови пасус потоа т.е. експликација кој стои зад таа борг агенда,   пак ќе повторам без докази немојте да си земате за право да судите, а и кога би имале докази што ќе сторите ако разберете дека секој еден Човек може да биде обземен од нечисти духови кои ќе си поиграат со него доколку озбилно не утврден во Божјата Благодат, тој пак со други итн. зар ако некого осудите та од нечистите духови сте се ослободиле, зар за ова од Христа не сте поучени зар има Луѓе безгрешни, бреј вие сотрете еден обземен Чоек тие се вселиле во друг, вие терајте со еугеничарски пристап и пак нема да дотерате до ништо, за жал еугеничарите запоседнати од нечисти духови токму така си чистат простор од неподобни по нивната агенда Чоеци, а доколку Чоек пак им се плаши значи тие се' контролираат, што не е така, и никогаш нема ни да биде! нејсе, кој стои зад орг агендата еве интересно образложени

[ http://archive.is/jeSXh" rel="nofollow - 1 ] https://archive.org/stream/SchrodersBankTAVISTOCKINSTITUTETheMcClaughrysBlog/Tavistock_Institute_Building_Absolute_Mind_Control_for_the_New_W_djvu.txt" rel="nofollow - https://archive.org/stream/SchrodersBankTAVISTOCKINSTITUTETheMcClaughrysBlog/Tavistock_Institute_Building_Absolute_Mind_Control_for_the_New_W_djvu.txt

е сега на крај од текстот вели не терале ариевска агенда, што мислам не е точно, аријанизмот е плод на нивната елитистичка фатаморгана, нели битно е да се преброиме ко пагани, наместо да сме сплотени ко Христијани, по што ќе познаете во кој век со идеалите живејат еа-детерминистите, и дали немаат пагански мотор во агендите!

https://tavistockagenda.weebly.com/timeline.html" rel="nofollow - https://tavistockagenda.weebly.com/timeline.html

https://sites.google.com/site/thecampaignerunbound/home/the-british-origins-of-nazi-eugenics" rel="nofollow - https://sites.google.com/site/thecampaignerunbound/home/the-british-origins-of-nazi-eugenics

http://zionismunveiled.blogspot.com/2010/10/myth-of-aryan-tribe.html" rel="nofollow - http://zionismunveiled.blogspot.com/2010/10/myth-of-aryan-tribe.html

https://sites.google.com/site/waldorfwatch/atlantis-and-aryans" rel="nofollow - https://sites.google.com/site/waldorfwatch/atlantis-and-aryans

од последниов линк ќе извлечам заклучок ако и вриловки навистина оделе телепатски таму со ејлиени да комуницираат ко што се вели во една од фуснотите погоре во постовите, сигурно и денес некој се обидува така да стигне до некој абер или можеби некоја оставштина, та Не Дај Боже да ослободи некоја сподоба!

https://en.wikipedia.org/wiki/Location_hypotheses_of_Atlantis#Antarctica" rel="nofollow - https://en.wikipedia.org/wiki/Location_hypotheses_of_Atlantis#Antarctica

http://earth-chronicles.com/anomalies/secrets-of-antarctica-2.html" rel="nofollow - http://earth-chronicles.com/anomalies/secrets-of-antarctica-2.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Elder_Thing" rel="nofollow - https://en.wikipedia.org/wiki/Elder_Thing

https://www.bibliotecapleyades.net/cienciareal/cienciareal15.htm" rel="nofollow - https://www.bibliotecapleyades.net/cienciareal/cienciareal15.htm


не се лутете што навистина немам веќе време за ало ало муабети, а би ви препорачал не си губите и вие своето во дешифрирање муабети и склопување мозаице, земете Спасувајте Се ...
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 05.Август.2018 во 00:00

минатиот пост требаше да оди во 22:44 како 24-ти пост, но заштека тенеќе нешто та симетрично го одложив за тро покасно, а за овој 25-ти пост во нишкава би рекол убо е да знаете дека големата, случајно ако му се сони на некого пр. од пониските ешалони, дека треба да ја почне - ќе ја почне, реално паризити во сонот ќе му ја спинуваат [ http://archive.li/ZRojM" rel="nofollow - 1 ] што би рекле сф малку треба за да не' снема, а ќе се правдаат меѓусебно сетне големите кој прв почнал! заради што бар ние тука треба да бидеме присебни и не наседнуваме на никакви спинови за меѓусебни касапници!веројатно сета ова технолошка деволуција има свој елитисчки алгоритам, дека поарно е нсп него ништо, иако без ништо нсп немоит, просто за да навистина 100% го збрчат планот до крај им треба 3-та светска војна, нели за на рајат ко и во 2-та да си доекспериментираат еугеничарско-логорашки со оние кои им се на дофат на рака, каде и да е на земјата!

сигурно имаат за тоа спремно подземни скривалишта [ http://www.subterraneanbases.com/underground-bases-the-list/" rel="nofollow - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=zZct-itCwPE" rel="nofollow - 2 ] за кои се претпоставува дека некои се лабараториски зони сега [ https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_underground09.htm" rel="nofollow - 3 ] иако во тек е експериментален џем сешн насекаде и надвор од нив колку да можат да направат што повеќе реални симулации кои ќе им бидат неопходни за во иднина, бар во тоа се уверени дека ќе успејат заслепени од моќта и власта која мислат дека ја контролираат, еа-детерминистите сепак не се наивни, и за секое сценарио имаат сигурно и бекап, или пак во од го разработуваат, но ние како Човештво мора да им се спротивставиме Оштроумно ... а доколку на сила продолжат да си тераат тоа посекако ќе им се врати и удри од глава! оштроумноста не ја барајте од технократски книги туку од Господ Исус Христос ...

... points of reference [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=903&PID=187088#187088" rel="nofollow - 1 ] in any space ...
Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 09.Септември.2019 во 12:59Не сакам да преудицирам дали и нашите власти си нашле некаков изговор за да ја сотрат страницата за архивирање archive.is односно archive.fo а за тоа јас да сум некако крив бидејќи на ангро ја користев за архивирање на маклезет.мк форумот, меѓу другото и за архивирање на многу страници абери и директни линкови до цитати во дадена страница а потоа фуснотирани на овој форум (поприлично и во оваа нишка), којзнае можеби некој од удбашана се изнервирал што не му дала комшика шеќер па ајде некако да му го тупи на Народ за да си истресе од спунт склет гурабии, НО нивна работа ето бар не се единствени [ https://en.wikipedia.org/wiki/Archive.today#Worldwide_availability" rel="nofollow - 1 ] хм можам да замислам како и зошто се одлучиле на ваков чекор којзнае може изис и озирис им дремат у двор, нејсе, ако и кога низ фуснтиве во нишкава налетате на од мене линкувани абери на archive.is/fo доколку сакате да ги видите ќе мора да одите преку прокси сајт и се си е ок ...

пр. преку некој прокси сајт налик https://www.kproxy.com" rel="nofollow - https://www.kproxy.com

односно линкот од фуснотата

http://archive.li/ZRojM" rel="nofollow - http://archive.li/ZRojM

копирајте го и срчнете го преку прокси сајтот, тој или кој било друг

https://us3.free-proxy.com/browse.php?u=io4xeyNxkpQxHSPo8GV8XcHHsw%3D%3D&b=1&f=norefer" rel="nofollow - https://www.free-proxy.com

линковите во линковите каде како (ако и таму е линк од арцхиве.ис) треба исто да ги внесете во прокси срч за да ги отворите

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk