Испечати | Затвори го прозорот

DreamWorld RPG Macedonia

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Технологија
Име на форумот: Електронски игри
Опис на форумот: За PC, Play station, Xbox, Gamecube...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27613
Датум на принтање: 22.Јули.2024 во 18:45
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com


Тема: DreamWorld RPG Macedonia
Постирано од: V.Biannchi
Наслов: DreamWorld RPG Macedonia
Датум на внесување: 24.Мај.2016 во 03:50
Dream World RPG Macedonia Web: www.dw-game.info Adress: 176.57.142.63:7777 Промо Видео: https://www.youtube.com/watch?v=3A5iPHfdRfs&feature=youtu.be DreamWorld Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=8Bmq1Z_HqNI Админ и ГејмМастер Тим На серверот се присутни Админи и ГејмМастери кои се грижат за безбедност на играчите.Доколку сте почетник со командата /pocetnik можети да повикате GameMaster,кој веднаш ке дојде и ке ви помогне. Админ Тимот се грижи за RolePlay прекршоци,и воведување ред и мир на серверот. Регистрација и Логирање Регистрација и Логирање е во диалог.Пред да почнете со игра,ви следуваат Roleplay Туторијал,кој треба внимателно да го следите.По туторијалот ви следат RP Прашања за одговарање. http://i.imgur.com/BiLuc0kh.jpg E-Mail На серверот е достапна и E-Mail,која при регистрација ја внесувате,со која ке можете преку UCP да си го повратете вашиот профил,доколку ја заборавите вашата лозинка,или дојде до пробивање. http://i.imgur.com/avMpgpn.png Level Систем На секоја минута добивате по 1 exp. На TextDraw-от ви се дадени моментални еxp поени а донего колку ви требаат за да покачете левел.Со зголемување на левел,потребните поени се зголемуваат. http://i.imgur.com/Dp8OhbD.png Spawn место Spawn место е во долниот дел на Лос Сантос кај железничката станица. Со командата /spawnchange може да изберете да се раѓате на тоа место. Исто така тука можете да изнајмувате мотор и велосипед. http://i.imgur.com/xcV7rPN.png http://i.imgur.com/KQpz78k.jpg Имот Од имот може да поседувате куќа, стан,викендица,зграда,канцеларија, две фирми, бизнис, автомобил,мотор,летало и брод Куќа Насекаде низ Лос Сантос има куќи. Куќи кои не се купени се обележани со зелена куќа на мапа, а тие што се купено се обележани со црвена куќа.Има три вида на куќи,големи мали и средни. http://i.imgur.com/lWYt2wHh.png Канцеларија Со донирање може да купете и ваша приватна канцеларија http://i.imgur.com/qYQ0HMZh.png Викендици Во Околните места до големите градови се наоѓаат викендици. http://i.imgur.com/NLKFpXw.jpg Стан Насекаде низ Лос Сантос има станови. Станови се обележани со жолти кругови на мапа,ги има од повеќе вида. http://i.imgur.com/s0Dj4yph.png Фирма Насекаде низ Лос Сантос има фирми. Фирмите кои не се купени се обележани со зелен долар на мапа, а тие што се купени се обележани со црвен долар. Можете да поседувате две фирми. http://i.imgur.com/4Cno8Cy.png Фабрика Низ серверот сега се достапни и фабрики.Тие работата на продукти односно потребно е да ставате продукти за да имате заработка. http://i.imgur.com/ytaiX20.png Бизниси Насекаде низ Лос Сантос има бизниси. Бизнисите се означени со црвен долар на мапа. http://i.imgur.com/h7j4E3Xh.jpg Поседување Возила Без донирани слотови,можете да поседувате едно возило од секој вид. Еден мотор,еден автомобил,едно летало,еден брод. Купувањето се врши преку дијалог,а тоа изгледа вака: http://i.imgur.com/PtvbUb8.jpg Гориво Систем На серверот е достапен и гориво систем. Ова значи дека вашиот резервоар се празни,а вие на бензинска пупма може да го наполните.Бензински Пумпи има насекаде во Los Santos. http://i.imgur.com/izz9QAXh.png Болнички Третман Доколку некој ве убие,вие добивате диалог "Umri" или "Povikaj". Со притискање на повикај вашиот карактер останува да чека да дојде брза помош да биде спасен. Со "Umri" вашиот карактер оди во болница,каде што лежи 3 минути. http://i.imgur.com/j6mKpQa.png Огранизации На серверот постојат 14 вида на организации во кои можете да членувате Полиција,Македонско Биро за Истражување,Армија на Република Македонија,Болница,Влада,Такси Grove Street Family,Los Santos Gang,Ballas Gang,Моторџии Red Dragons,La Cosa Nostra,Yakuza,Hitman Донатор Панел Доколку сакате,можете да донирате во банка на сметка на Owner,со тоа што ке добиете Донатор Поени. Во донатор панел може да изберете што сакате да земете со поените кои ги имате. http://i.imgur.com/bP2jyJS.png User Control Panel (UCP) На Веб Сајтот сега е достапен и UCP,во кој можете да ги погледнете членовите на организациите,лидерите и админ тимот. Преку UCP исто така можете да ја видите вашата Лична Карта ingame. http://www.dw-game.info/login.php Live Map Преку Live мапата можете да ги погледнете сите викендицит,фирми,бизниси,фабрики,куќи. Можете да погледнете кои се купени,кои се на продажба а и некои кои се на rent. http://dw-game.info/mapa/index.php Работа Систем Доколку сте почетник,најмногу заработувачка ке имате доколку работите некои од овие работи. На серверот се достапни голем број на можности за работа како што се Чистач на улици Возач на Автобус Банкар Косач на трева Разнесувач на HotDog Гробар Разнесувач на пица Сељак-Тракториста Сељак-Комбајнер Кумуналец Возач на Бетон Дистрибутер за Месо Дистрибутер за Сладолед Дрвовозач Pазнесувач на нафта Камионџија Ку*рва Механичар Дилер на оружје Дилер на возила Познати Локации На серверот има многу познати места,како што се: Кафичи,Острови,Музеи,Дискотеки,Познати 24/7 Маркети,Фризерски Салони,Огласници и Обложувалници. Банка Систем Двете банки на серверот во овозможуваат најдобра заштита на вашите пари. Имате можности за проверување на сметка,ставање и земање на пари,а исто така и купување на кредитна картичка.Покрај банките постојат и банкомати кои ги има насекаде во Los Santos http://i.imgur.com/HMuGgUX.jpg http://i.imgur.com/o80X6r6.jpg Повеќе Помош Повеќе помош можете да пронајдете со пишување /help на серверот,каде што ке ви се отвори диалог во кој ке можете да изберете од кој вид ви треба помош,и командите ке ви излезат. http://i.imgur.com/lAUHa34.pngИспечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk