Сексуална енергија и духовен раст
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Филозофија и психологиjа
Опис на форумот: „Разно“ ама на повисоко ниво
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27001
Датум на принтање: 02.Август.2025 во 19:54 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Сексуална енергија и духовен раст
Постирано од: viktorija123
Наслов: Сексуална енергија и духовен раст
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 00:12
Dali za duhovniot napredok ili razvoj na svesta na povisoko nivo e nephodna zdrava i jaka seks chakra ?
Kaj povekjeto duhovni aspiranti koga se seksualno inhibirani, koga postoi blokada na energija- predizvikana od negativen stav ili pak imaat negativno iskustvo povrzano so seksot, chestopati dagja do agresivnost (a i svedoci sme na ne mnogu retki skandalozni sluchuvanja ...)
Ili na kratko- dali mozhe seksualnata energija da se transformira vo "duhovna" i da se sluchi spoj na "dve dushi" ??
------------- There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
Коментари:
Постирано од: fiks
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 00:24
Како мислиш " спој на две души" ?
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 00:33
toa e samo figurativno napishano, kako shto obichno lugjeto zboruvame... za da se pochustvuva ednoto ;
------------- There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
Постирано од: ZeZnAtA
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 00:35
sam na sebe dovolen so drugi zborovi 
------------- Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 00:35
Значи ако те разбрав,поентата ти е дека преку секс може и треба да се достигне некое ниво на духовност? Така?
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 00:36
и мене не ми е јасноем да се трансформира, ем да се спои 
------------- Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 00:38
vo sekoj sluchaj ne treba da se potisnuva seksualnata energija i da, mozhe... zoshto da ne??
transformacija... edna e energija so razlichna frekfrencija...
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 00:44
seksualnata chakra e malku podolu ; i e potrebno rast...da se dojde do krunskata chakra a za spojot ...pa i ne e spoj tuku uvid...zatoa i vo navodnici staviv... ;
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 00:51
Не те разбирам.
Пример,нај духовни луѓе ги сметаат религиозните,еве да ги земеме монасите,монахињите,будистите и слично да не ги редам.
Сите тие достигнуваат високо ниво на духовност без секс. Така да ако мислиш дека духовност се постигнува со секс,кај овие духовници тоа не важи.
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 00:58
ne e tajna deka mnogu retki se onie koi uspevaat seksualnata energija da ja transformiraat bez seks... zatoa shto postoi i e prirodna kaj sekogo a onie koi go prakticiraat celibatot so potisnuvanje na istata ... samo ja razgoruvaat zhelbata povekje...i e destruktivna , kako shto rekov i pogore duri i skandalozna...
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 01:03
Чек сега,ти тврдиш дека целибатот е опасна и деструктивна работа?
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 01:03
ми текна на еден виц Како се станува филозоф? Ко ќе се ожениш ако не ти се погоди со жената, автоматски стануваш филозоф 
------------- Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 01:09
jas nishto ne tvrdam :)
a ako nekomu ne mu se pogodi zhanata avtomatski bara druga ;
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 01:11
Gabriela_S напиша:
ми текна на еден вицКако се станува филозоф? Ко ќе се ожениш ако не ти се погоди со жената, автоматски стануваш филозоф  |
Ова ме бендисува,после грешка исправка
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 23:34
viktorija123 напиша:
Ili na kratko- dali mozhe seksualnata energija da se transformira vo "duhovna" i da se sluchi spoj na "dve dushi" ?? |
Сакаш да кажеш, преку физички да се дојде до метафизички спој. Мислам дека може.
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 23:37
Секасот мене ептен физички ми гледа,кај најде сега метафизика тамо
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 23:38
Во душевниот спој бе
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 23:41
Клуч-клучалка демек и душевен спој....фак,јак спој е тоа
Абе или ја не ја разбирам што сакаше Викторија да каже или она не знае што сака да каже Нешто е посреди сигурно...или не?
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 23:45
Клуч-клучалка и духовен Биг Бенг.
Јас мислам дека и ја разбрав фреквенцијата на темава, ама ај пак сама нека каже.
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 23:46
Анастеа напиша:
Клуч-клучалка и духовен Биг Бенг.
Јас мислам дека и ја разбрав фреквенцијата на темава, ама ај пак сама нека каже.
|
Абе види тамо на првата страна што вели Победата?
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 23:50
Е видов де. Јас се закачив за прашањето
viktorija123 напиша:
Ili na kratko- dali mozhe seksualnata energija da se transformira vo "duhovna" i da se sluchi spoj na "dve dushi" ?? |
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 23:52
Ех,ех,ех,не е темава едно прашање,тоа е проблемот,туку склоп од повеќе.
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 23:57
Ти па што си бил... цепивлакно
Јас си стојам на мојот, едноставен одговор.
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 23:59
viktorija123 напиша:
ne e tajna deka mnogu retki se onie koi uspevaat seksualnata energija da ja transformiraat bez seks... zatoa shto postoi i e prirodna kaj sekogo a onie koi go prakticiraat celibatot so potisnuvanje na istata ... samo ja razgoruvaat zhelbata povekje...i e destruktivna , kako shto rekov i pogore duri i skandalozna...
|
А види овде што вели Викторијава?
|
Датум на внесување: 08.Март.2014 во 23:59
одговорот не се важи без образложение 
|
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 00:02
Gabriela_S напиша:
одговорот не се важи без образложение  |
Слушна Анастеа 
|
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 00:05
Па убо вели Викторија, потиснување на сексуалната енергија е деструктивно и опасно. Посебно ако се работи за лабилна психа, со потенцијал за агресивни и насилни манифестации.
|
Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 00:06
Decki aj poleka ....posti se 
------------- Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 00:08
Анастеа напиша:
Па убо вели Викторија, потиснување на сексуалната енергија е деструктивно и опасно. Посебно ако се работи за лабилна психа, со потенцијал за агресивни и насилни манифестации.
|
Е бе вели така...види ја сега Таа вели дека ако потиснуваш сексуална желба таа ќе стане деструктивна и скандалозна.
|
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 00:09
Анастеа напиша:
|
абе тоа и ние го разбираме, не ни е јасно тоа спојувањето на душите 
|
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 00:10
Или само јас сум го разбрала... или погрешно сум го разбрала. 
|
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 00:11
На крај ќе се изнервирам од темава и ќе напишам пост во Индивидуи.
Ништо не разбирам веќе тука,ни самиот не се разбирам
|
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 00:12
fiks напиша:
Ништо не разбирам веќе тука,ни самиот не се разбирам |
Ако сеуште не си се изнервирал, кажи како да ти помогнам 
|
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 00:14
fiks напиша:
Ништо не разбирам веќе тука,ни самиот не се разбирам |
од една страна ќе се изнервираш, од друга релаксирано ќе си пишеш пост во Индивидуи
|
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 00:19
Фак,колку убо кажано
Индивидуа Секс,ги спојува двете неспоиви души во една,која ќе се раздели при првото мавтање со опашката....јако спојување 
|
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 00:38
ne dorazbiranjeto na viktorijava najverjatno se dolzhi na fiksoviot zakon...
a mislam deka anastea dobro ja razbra sushtinata na - shto sakav da kazham malu pogore... 
a za "spojot"... toa e koga ljubovnicite kje "ischeznat" i vekje ne postojat kako dve...tuku kako edno,shto i se 
|
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 00:43
Арно реков јас: клуч - клучалка и духовен Биг Бенг.
|
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 00:50
fiksoviot zakon toa ne mozhe da go dokazhe
|
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 00:51
viktorija123 напиша:
fiksoviot zakon toa ne mozhe da go dokazhe
|
Не може?
Ќе видиш ко ќе напишам доказ во Индивидуи за некој ден. 
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 06:05
Сексуалната енергија е најсилната енергија со која сме дарувани и која треба да се користи во сиот нејзин капацитет. Таа е недделива од нашето битие - така сме создадени. Дадена е да ја користиме, а не да ја потиснуваме.
Како таква може да се употреби за духовна трансформација.
Древната техника за активно користење на сексуалната енергија со цел на духовна трансформација е Тантрата.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 09:31
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 23:10
duhovniot covek i covekot koj praktikuva sex,bez razlika sto po razlicen pat,doagaat do edna ista sostojba,sostojba na NISHTO tako zvana orgazam spojot na dve dushi e neizbezen,dokolku se dojde do toa golemo NISHTO 
|
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 23:39
Па не би рекол дека органзмот е ништо,како прво е задоволство
|
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 23:43
nikoj ne kaza poinaku  sostojbata na umot pri samiot chin,probaj,opishi ja 
|
Постирано од: pajser
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 23:52
,,,kako i obično, redosledot bi go izmenil malku,,,
,,,,duhovnoto soedinuvanje na dve duši vo edna nastanuva mnogu pred da se sluči dešavkata sexsanje,,,ilitimi po naški kažano ,,,eba,ĉinat ,koja e samo posledica na prethodnata emergetska izednačenost i rabota na istafrekfencija na dvete edinki prethodno duhovno izdignati i dvete na isto nivo,,, ,,,,a onoa drugoto razmisluvanjeto so dolnite glavi/da ne gi preskokneme i zemckive,,,,iako im e pomala,,sepak i tie imaat dolna glavica/,,,,,e posledica na dve vo edno,,/šeker po slobodma volja ,,,,/,,,,
------------- nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 23:53
Е ова е веќе за дискусија и ме бендисува
Фак,ова е прашање на место
Да се опише состојбата на умот при секс?
Хммммм,во дума ме стави тешка 
|
Датум на внесување: 09.Март.2014 во 23:56
ZeZnAtA напиша:
sam na sebe dovolen so drugi zborovi  |
a shto so "ovie"? 
|
Датум на внесување: 10.Март.2014 во 00:02
Кажано а не докажано
|
Датум на внесување: 10.Март.2014 во 00:03
,,,,, ,,,,e tie desanka šakikj i samovrabotuvanje,,,, ,,, ,,,
------------- nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
Датум на внесување: 10.Март.2014 во 00:06
duhovnite luge de 
|
Датум на внесување: 10.Март.2014 во 00:17
ZeZnAtA напиша:
duhovnite luge de  | ,,,,koga se gladni togaš nema razlika,,,, :),,,
|
Датум на внесување: 10.Март.2014 во 00:20
gladni,za shto? 
|
Датум на внесување: 10.Март.2014 во 02:42
,,, ,,,,,za dobra lapačka,,,,ko ke se dofanat i , zalapaat,,,ostai partali letaat,,,,, ,,,a, na šo misleše ti ,,,na praski i banani,,, ,,,,:)
|
Датум на внесување: 10.Март.2014 во 09:39
gladni za golemoto NISHTO,mozebi 
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 10.Март.2014 во 09:46
Зезе , како може да велиш дека оргазмот е едно НИШТО ? Ако за тебе е ништо има има луѓе за кои е врвен момент . Почитувај нивните чувства оти не знаеш на каков ќе налеташ дека од НИШТО ќе те направи СЕШТО .
-------------
|
Датум на внесување: 10.Март.2014 во 09:55
emil ,ne e nishto tuku moment na nishto 
|
Датум на внесување: 10.Март.2014 во 09:59
ZeZnAtA напиша:
emil ,ne e nishto tuku moment na nishto  |
Како може да е ништо кога во момент на оргазам паѓааш во оној сладок момент кога си меѓу животот и смрта и во истиот момент усеќаш како ти никнат криле и полетувааш ....
-------------
|
Датум на внесување: 10.Март.2014 во 10:05
ist e i mometot kaj duhovnite luge koga ke go dostignat svojot vrv togas se vo moment na sami so sebe i nishto drugo ne postoi 
|
Датум на внесување: 10.Март.2014 во 10:08
ZeZnAtA напиша:
ist e i mometot kaj duhovnite luge koga ke go dostignat svojot vrv togas se vo moment na sami so sebe i nishto drugo ne postoi  |
Ете гледаш како сама си поставуваш прашање и си одговараш . Тоа знаши дека си во свој сопствен душевен оргазам . Според твијата логика е едно свое ништо 
-------------
|
Датум на внесување: 10.Март.2014 во 10:11
taka e,no vo momentot ne znaes ni deka si sam so sebe,tuku ednostavno si 
|
Датум на внесување: 10.Март.2014 во 10:12
ZeZnAtA напиша:
taka e,no vo momentot ne znaes ni deka si sam so sebe,tuku ednostavno si  |
Нормално дека знаеш каде си ....
-------------
|
Датум на внесување: 10.Март.2014 во 10:17
dobro emil 
viktorija123 напиша:
Dali za duhovniot napredok ili razvoj na svesta na povisoko nivo e nephodna zdrava i jaka seks chakra ?
Kaj povekjeto duhovni aspiranti koga se seksualno inhibirani, koga postoi blokada na energija- predizvikana od negativen stav ili pak imaat negativno iskustvo povrzano so seksot, chestopati dagja do agresivnost (a i svedoci sme na ne mnogu retki skandalozni sluchuvanja ...)
inaku,koj e tvojot kometar na temata? 
|
Датум на внесување: 10.Март.2014 во 10:21
Не го разбирам насловот за да коментирам туку ме вознемири твоето мислење за оргазмот .
-------------
|
Датум на внесување: 10.Март.2014 во 10:23
ne go citaj naslovot,citaj go vovedot 
|
Датум на внесување: 10.Март.2014 во 10:24
ZeZnAtA напиша:
ne go citaj naslovot,citaj go vovedot  |
Тебе те читав на темата 
-------------
|
Датум на внесување: 10.Март.2014 во 10:28
veke koga si tuka procitaj uste nesto 
|
Постирано од: lotus flower
Датум на внесување: 21.Јануари.2015 во 20:08
seksot nema nikakva vrska so duhovnosta toa se dve razlicni raboti
|
Постирано од: outlook123
Датум на внесување: 25.Јануари.2015 во 18:36
- a tantrata ??
egoto, sekojdnevno mi kazhuva - deka e najgolemata prechka megju chovekovite odnosi!!
------------- едно е - не се две
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 25.Јануари.2015 во 22:59
Сексот е најсилната физичка енергија која ако човек успее да ја трансформира (тантра) биднува најсилната енергија во духовна трансформација.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 27.Јануари.2015 во 01:32
Датум на внесување: 27.Јануари.2015 во 01:34
outlook123 напиша:
- a tantrata ??
egoto, sekojdnevno mi kazhuva - deka e najgolemata prechka megju chovekovite odnosi!!  |
nemaj go voopsto,pa super ke ti bidat coveckite odnosi neka te gazat site
|
Постирано од: outlook123
Датум на внесување: 27.Јануари.2015 во 09:58
lotosu(imash ubav nik, valjda go znaesh znachenjeto??)
onoj koj e bez ego, go ima li "onoj" koj e gazen??
------------- едно е - не се две
|
|