Испечати | Затвори го прозорот

Руска музика

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Забава
Име на форумот: Музика
Опис на форумот: Жанрови, спотови, групи, награди, концерти...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=26839
Датум на принтање: 29.Мај.2024 во 04:29
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com


Тема: Руска музика
Постирано од: Анастеа
Наслов: Руска музика
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:05

Без некој посебен вовед - ставајте и пишувајте за се што ви се допаѓа од руската музика.
Не сум некој познавач, освен она малку што го знам. Ја сакам руската музика, убава, топла, меланхолична, носталгична, весела, шаренолика колку што е голема руската душа.љубов

За почеток една песна во исполнение на еден моќен баритон, Дмитриј Хворостовски “Ех Дороги“ или “Ех патишта“. Ретко ја
слушам оти ме растажува.
-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.Коментари:
Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:10
убу
ке постираме
Постирано од: bellas
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:11
http://www.youtube.com/watch?v=unZccwB4jrg


Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:14


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:15

Една од најпознатите - Подмосковски вечери. Напишана првично за Ленинград, па не знам како било сменето за Москва.За тие што не разбираат руски:голема насмевка

Подмосковски вечери

Не се слуша во градината никаков шум,
се таму замрело до утрото.
Кога би знаеле вие, колку сте ми драги
подмосковски вечери.

реката се движи и не се движи,
цела сребрена од месечината.
Песната се слуша и не се слуша,
во тие тивки вечери.

Зошто ти, мила, гледаш одстрана,
ниско главата ја наведнуваш?
Тешко е да се каже и да не се каже
се што ми лежи на срце.

А муграта е се по забележителна
така, те молам, биди добра.
Не заборавај ги и ти, тие летни
подмосковски вечери.

http://lyricstranslate.com" rel="nofollow --------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:18


Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:20


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:23


-------------
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен


Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:27


Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:30


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:31

Не може без Очи чёрные. трепкање
Има безброј изведби, оваа ми е една од најдрагите:

Црни очи

Очи црни, очи страстни
очи огнени и прекрасни
колку ве сакам вас, колку стравувам од вас
знајте, ве видов јас вас во недобар час.

Ох, не залудно сте потемни од длабочината!
Гледам жалост во вас по душава моја,
гледам пламен во вас победоносен,
срце бедно изгорено во него.

Но не сум тажен, јас не сум нажален,
утешителна е судбата моја:
се најдобро што во животот Бог ни дал нам,
во жртва го оддадов јас на огнените очи!


-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:33


Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:37

хи, хи...


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:39

плазење
-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: fiks
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:39


-------------
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:41


Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:45
 


Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:51


Постирано од: емил
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:51


-------------


Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:54


Постирано од: емил
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:56


-------------


Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:56


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:58

Леле на маршевите не ми текна не слушам


-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: емил
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:58


-------------


Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 10.Јануари.2014 во 23:59
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:


Леле на маршевите не ми текна не слушам


сори
Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 11.Јануари.2014 во 00:01


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 11.Јануари.2014 во 00:03
-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 11.Јануари.2014 во 00:05


Постирано од: емил
Датум на внесување: 11.Јануари.2014 во 04:38


-------------


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 12.Јануари.2014 во 00:17

Една од омилените ми романси на Чајковски “Нет, только тот, кто знал....“, на англиски преведена како "None but the Lonely Heart".
Една изведба од Хворостовски, на текст од Гете и една чудесна виолина.... мечтаење-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 14.Јануари.2014 во 18:22
https://www.youtube.com/watch?v=e9uMluANrc8" rel="nofollow - Ееееееее соништа...


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 15.Јануари.2014 во 14:49

Танго - Давайте завтра ограбим банк..ѓавол
апсолутно романтичноплазење


-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: pajser
Датум на внесување: 15.Јануари.2014 во 15:12


-------------
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 16.Јануари.2014 во 22:27
https://www.youtube.com/watch?v=p4g4cO8IbFU" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=p4g4cO8IbFU


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 17.Јануари.2014 во 23:54

Од еден руски филм ( “Мой ласковый и нежный зверь“).
Песната + валцот...-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: емил
Датум на внесување: 03.Февруари.2014 во 17:08


-------------


Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 03.Февруари.2014 во 17:21
jако


Постирано од: igi 3
Датум на внесување: 05.Февруари.2014 во 16:29


Постирано од: igi 3
Датум на внесување: 05.Февруари.2014 во 16:31


Постирано од: SVOJA
Датум на внесување: 05.Февруари.2014 во 21:09
http://www.youtube.com/watch?v=sS_ydH2R9ao" rel="nofollow - http://www.youtube.com/watch?v=sS_ydH2R9ao

-------------
RODENA SREDE PURPURNI VODOPADI,DETE NA ZVEZDITE,GOSPODARKA NA ZELBITE,RATNIK,TRAGAC TAINSTVEN OSAMENIK.


Постирано од: SVOJA
Датум на внесување: 05.Февруари.2014 во 21:10
http://www.youtube.com/watch?v=Fk7JzLc6hUo" rel="nofollow - http://www.youtube.com/watch?v=Fk7JzLc6hUo

-------------
RODENA SREDE PURPURNI VODOPADI,DETE NA ZVEZDITE,GOSPODARKA NA ZELBITE,RATNIK,TRAGAC TAINSTVEN OSAMENIK.


Постирано од: SVOJA
Датум на внесување: 05.Февруари.2014 во 21:12
http://www.youtube.com/watch?v=EKHmfKHy7vA" rel="nofollow - http://www.youtube.com/watch?v=EKHmfKHy7vA

-------------
RODENA SREDE PURPURNI VODOPADI,DETE NA ZVEZDITE,GOSPODARKA NA ZELBITE,RATNIK,TRAGAC TAINSTVEN OSAMENIK.


Постирано од: tomfarek
Датум на внесување: 05.Февруари.2014 во 21:22
http://www.youtube.com/watch?v=Bxow7x81D74


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 08.Февруари.2014 во 01:45

Имало слушатели на руска музикада
Кога ја отварав темава, си мислев само ДаБе ќе ја полни со маршевиголема насмевка-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 08.Февруари.2014 во 01:48


Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 08.Февруари.2014 во 01:52


Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 08.Февруари.2014 во 01:56


Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 20.Март.2014 во 13:36


-------------
My way or Go ahead, make my day!


Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 20.Март.2014 во 13:38


-------------
My way or Go ahead, make my day!


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 26.Април.2014 во 10:18
https://www.youtube.com/watch?v=INAa0ZQBGWg" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=INAa0ZQBGWg


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 17.Јуни.2014 во 22:55

Како настанала http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=1&vest=14769" rel="nofollow - Очи чёрные.

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 19.Јуни.2014 во 15:05
https://www.youtube.com/watch?v=k98wVFVdnic" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=k98wVFVdnic


Постирано од: pajser
Датум на внесување: 19.Јуни.2014 во 19:28


-------------
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana


Постирано од: pajser
Датум на внесување: 19.Јуни.2014 во 19:32


-------------
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana


Постирано од: pajser
Датум на внесување: 19.Јуни.2014 во 19:33


-------------
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 28.Јуни.2014 во 12:07
https://www.youtube.com/watch?v=Q4aLqGTgxoI" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=Q4aLqGTgxoI


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 01.Јули.2014 во 20:50
https://www.youtube.com/watch?v=tSBRrvzTpGw" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=tSBRrvzTpGw


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 12.Јули.2014 во 21:02
http://www.youtube.com/watch?v=B99ljy81CsU" rel="nofollow - http://www.youtube.com/watch?v=B99ljy81CsU


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 29.Јули.2014 во 23:24
https://www.youtube.com/watch?v=IkL1-VxjrLY" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=IkL1-VxjrLY


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 02.Август.2014 во 21:06
https://www.youtube.com/watch?v=vewWf8HDKF0" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=vewWf8HDKF0


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 03.Септември.2014 во 23:30
https://www.youtube.com/watch?v=sZV9A_gJzQI" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=sZV9A_gJzQI


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 24.Септември.2014 во 20:20
http://www.youtube.com/watch?v=RCJxjMp_Ev4" rel="nofollow - http://www.youtube.com/watch?v=RCJxjMp_Ev4


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 28.Октомври.2014 во 18:19
https://www.youtube.com/watch?v=mYQm0nB51_k" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=mYQm0nB51_k


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 30.Октомври.2014 во 21:11
https://www.youtube.com/watch?v=tITWIcNeTjw" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=tITWIcNeTjw


Постирано од: д4 б3
Датум на внесување: 30.Октомври.2014 во 23:21


-------------
old d4b3


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 10.Ноември.2014 во 22:02
https://www.youtube.com/watch?v=tYFiC5l3GWw" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=tYFiC5l3GWw


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 10.Ноември.2014 во 22:29
https://www.youtube.com/watch?v=JrP3Y-NBknA" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=JrP3Y-NBknA


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 18.Декември.2014 во 22:44
https://www.youtube.com/watch?v=QnfnuhKFMNU" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=QnfnuhKFMNU


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 19.Декември.2014 во 19:22
https://www.youtube.com/watch?v=IUlsavcX5RE" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=IUlsavcX5RE


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 27.Декември.2014 во 21:13
https://www.youtube.com/watch?v=71L6dojzqAk" rel="nofollow - Ова нашево ладно лошо некако,руското си е добро.


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 27.Декември.2014 во 21:37
https://www.youtube.com/watch?v=Z6MxnKJ-Us8" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=Z6MxnKJ-Us8


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 06.Јануари.2015 во 15:36
https://www.youtube.com/watch?v=J8zIfaNHiB0" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=J8zIfaNHiB0


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 07.Јануари.2015 во 15:57
https://www.youtube.com/watch?v=9_gE8cWknAI" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=9_gE8cWknAI


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 27.Јануари.2015 во 20:04

https://www.youtube.com/watch?v=iV76RsmUag8" rel="nofollow - Я влюбился в Ленинграде


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 05.Февруари.2015 во 20:30
https://www.youtube.com/watch?v=6GY6DZujXCw" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=6GY6DZujXCw


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 05.Февруари.2015 во 20:54
https://www.youtube.com/watch?v=of0TPS_4Of0" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=of0TPS_4Of0


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 07.Февруари.2015 во 19:42
https://www.youtube.com/watch?v=93unCZvJQAQ" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=93unCZvJQAQ


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 14.Февруари.2015 во 20:46
https://www.youtube.com/watch?v=cNqobfKtoXA" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=cNqobfKtoXA


Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 14.Февруари.2015 во 22:16


-------------
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!Постирано од: д4 б3
Датум на внесување: 16.Февруари.2015 во 00:19


Поручик Голицин
зачем вам поручик, чужая земля?


-------------
old d4b3


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 20.Февруари.2015 во 01:15
-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 20.Февруари.2015 во 21:31
https://www.youtube.com/watch?v=51BEFZS3N9o" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=51BEFZS3N9o


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 26.Февруари.2015 во 18:17
https://www.youtube.com/watch?v=lKqnqas8NmQ" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=lKqnqas8NmQ


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 26.Февруари.2015 во 21:18
https://www.youtube.com/watch?v=SiiO3TEW0zQ" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=SiiO3TEW0zQ


Постирано од: Omar
Датум на внесување: 10.Април.2015 во 01:44


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 21.Април.2015 во 23:06
https://www.youtube.com/watch?v=t5SlUmCdXf0" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=t5SlUmCdXf0


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 06.Јуни.2015 во 16:11
https://www.youtube.com/watch?v=XRn7tiq-2xI" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=XRn7tiq-2xI


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 06.Јуни.2015 во 16:44
https://www.youtube.com/watch?v=YkoBjUL-2uE" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=YkoBjUL-2uE


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 20.Јуни.2015 во 21:52
https://www.youtube.com/watch?v=Dmk7fGc1AvE&spfreload=10" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=Dmk7fGc1AvE&spfreload=10


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 22.Август.2015 во 20:42
https://www.youtube.com/watch?v=nvUWHz-7zNc" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=nvUWHz-7zNc


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 14.Септември.2015 во 23:04
https://www.youtube.com/watch?v=r3VTUSkPGX4" rel="nofollow - Ја токмам за рингтон


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 29.Септември.2015 во 22:51
https://www.youtube.com/watch?v=J7RYUWxr85U&spfreload=10" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=J7RYUWxr85U&spfreload=10


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 30.Септември.2015 во 21:44
https://www.youtube.com/watch?v=7IjdW5YTSvU" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=7IjdW5YTSvU


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 01.Октомври.2015 во 23:14
https://www.youtube.com/watch?v=F8ZnJ7DhWW0" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=F8ZnJ7DhWW0


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 07.Ноември.2015 во 22:30
https://www.youtube.com/watch?v=X4TyjNiQLLw" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=X4TyjNiQLLw


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 01.Февруари.2016 во 15:04
Ресторан си е ресторан... https://www.youtube.com/watch?v=et281UHNoOU" rel="nofollow - Еве шо се дешава кога девојка ќе поканиш на изложба.


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 17.Февруари.2016 во 22:46
https://www.youtube.com/watch?v=MQ_-p67tcDo" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=MQ_-p67tcDo


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 24.Февруари.2016 во 22:18
https://www.youtube.com/watch?v=RhjcnL-Z458" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=RhjcnL-Z458


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 13.Април.2016 во 23:21
https://www.youtube.com/watch?v=GYWcVjIpbfI" rel="nofollow - Оваа вчера требаше...Но за еден ден и не така е страшно.


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 14.Мај.2016 во 16:14
https://www.youtube.com/watch?v=bWjcszfek0Y" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=bWjcszfek0YИспечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk