Испечати | Затвори го прозорот

Продолжи ја приказната

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Општо
Име на форумот: Форумски игри
Опис на форумот: Асоцијации, калодонти, азбука ваква, азбука онаква...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=26506
Датум на принтање: 04.Јуни.2020 во 23:38
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com


Тема: Продолжи ја приказната
Постирано од: Mushu
Наслов: Продолжи ја приказната
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 12:44
Во играва треба да се состави приказна...хумористична. Секој играч што ќе дојде додава по неколку збора и ја продолжува приказната. Ајде, јас почнувам прв...

Си бил еден човек...-------------
Тата и Тофаш се Мајбах и Бентли за Понтијак и КрајслерКоментари:
Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 12:54
... тој имал еден гоооолем коњ...


Постирано од: Mushu
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 16:29
...што се викал Ѕвонко...

-------------
Тата и Тофаш се Мајбах и Бентли за Понтијак и Крајслер


Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 17:09
...еден ден коњот со кобилата...


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 17:45
pasele na edna livada...

-------------
vivi


Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 19:18
... одненадеж се појавила убава мазга...


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 23:11
ama konjot ne ja zabelezal ...


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 23:39
Zabelezal on zelena treva ....

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 23:44
i si pasel, si pasel....


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 23:47
a kobila po kobila proagala ...a on pasejki ne gi primetuval збунетост...

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 23:49
deka tamu kaj cesmata 

-------------
vivi


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 23:50
Stoela princezata .....

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 23:50
 negovata kobila плазење


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 23:51
sto mnogu i se

-------------
vivi


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 23:52
Najubavata kobila... od site kobili vo stadoto голема насмевка ..od site mnogu плазење

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 23:53
ti mnogu zborovi pisuvas, 5 treba najmnogu голема насмевка

i nea najmnogu ja sakal....


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 23:54
da i kupi eden

-------------
vivi


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 23:56
kup seno плазење


Постирано од: acika
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 23:56
ubav buket ruzi 

-------------
Finis coronat opus


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 09.Јуни.2013 во 23:57
za da gi izdzvaka... (poso neli kobila e збунетост..sega da ne glumime bez pricina)

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:00
za da bide silna kako

-------------
vivi


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:02
popaj mornarot 


Постирано од: acika
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:02
so golemite muskuli

-------------
Finis coronat opus


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:02

Onoj drugar mu na Pero Zdero-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:04
kako malo devojce od

-------------
vivi


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:04
Originally posted by Kastro Kastro напиша:

Kako kobilata koja I bese idol dodeka bese malecka...


ama krati tiiii изненадување


-------------
vivi


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:05

Gradinka ...koe pocnuva da sfaka ...-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:05
Originally posted by vivi1 vivi1 напиша:

Originally posted by Kastro Kastro напиша:

Kako kobilata koja I bese idol dodeka bese malecka...


ama krati tiiii изненадување
Pa neli prikaska raskazuvame збунетост

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:08
pa 5 zbora maximum pisuvajлутина

-------------
vivi


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:11
sekogas ,kolku so mozes pokratko тага

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:12
Originally posted by Kastro Kastro напиша:

Originally posted by vivi1 vivi1 напиша:

Originally posted by Kastro Kastro напиша:

Kako kobilata koja I bese idol dodeka bese malecka...


ama krati tiiii изненадување
Pa neli prikaska raskazuvame збунетост
epa aj ti raskazija cela, nie samo ke ke citame газење од смеење


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:12
Originally posted by Kastro Kastro напиша:

Gradinka ...koe pocnuva da sfaka ...


deka ima mnogu konji....


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:13
kako mali prvacinjaгазење од смеење

-------------
vivi


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:15
I se zbunil ne znael.....

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:15
deka treba da odi vo

-------------
vivi


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:15

...od kaj da pocne sega збунетост-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:16
i vaka resil...


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:17

resil neso ...(samo 5 zbora )...-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:20
ama nesto mu tekna

-------------
vivi


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:21
pa resi da dopise poveke ...

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:23
sakase da i napise pismo


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:26
ljubovno i namirisano so

-------------
vivi


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:27
kapkite od najubaviot parfem ...

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:27
sto go kupi od

-------------
vivi


Постирано од: acika
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:29
najdobrata parfimerija vo gradot 

-------------
Finis coronat opus


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:29
i i pisa....draga kobila...


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:33
ja tvojot konj ..zasekogas ke...

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:33
kako mozese toa da....

-------------
vivi


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:34
se sluci, zarem jas...


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:35
ne zasluziv konj kako tebe

-------------
vivi


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:37
kako tebe so zlatni kopita ....

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:39
pa da trcas najbrzo 

-------------
vivi


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:40
a jas do tebe...


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:41
da ti pravam drustvo

-------------
vivi


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:42
i kobilata go dobila pismoto.....


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:43
i mnogu se natazila 

-------------
vivi


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:43
zatoa so ne pratil seno

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:47
i sto nemal zlatni kopita...


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:47
ama koga dosol gazdata 

-------------
vivi


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:49
I dal svezo nabrano seno  

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:50
i izlegol da pie kafe.......


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:51
so komsivkata sto raboti

-------------
vivi


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:55

nautro vo sosednata niva-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 00:58
sto ja nasadija so pcenka

-------------
vivi


Постирано од: Mushu
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 11:03
...кобилата излегла од шталата и...

-------------
Тата и Тофаш се Мајбах и Бентли за Понтијак и Крајслер


Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 13:09
...ги затекнала газдата и комшиката...


Постирано од: Alekxandar
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 14:09
во поза 69


Постирано од: Klara-D
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 14:15
se zacudila   zosto    odnopaku zavrteni  воздивнување


Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 16:12
... тогаш комшиката во страст извика...


Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 19:07
lele komsija sto e ova

-------------
vivi


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 23:44
zar e mozno vaka da lezite

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 23:56
aj stanuvajte, trevata e vodena 


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 23:57
pagase dozd a vie ne osetivte збунетост

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 23:58
ke nastinite, ke kashlate posle 


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 23:59

sekercinja ke mora da vi davame-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 00:03
abe od poza 69 ne se nastinuva

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасуваПостирано од: Kastro
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 00:04
abe nakisnale na dozdot збунетост

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 00:07
komsikata me pazi-rece gazdataголема насмевка

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасуваПостирано од: Kastro
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 00:10
I svaljerski se nasmevnal голема насмевка

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 00:19
komsikata pod raka i zaminale 


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 00:20
nabrzo doma si dosla zena mu...

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: ANA_MARIJA
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 00:26
umorna od rabota


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 00:26
i go prasala kaj bese ... (ko so e red)голема насмевка


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 00:29
on rekol deka e umoren (kako I stalno )голема насмевка

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 00:29
i taa povtorno prasala лутина


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 00:33
a toj gledal gledal u TV-to замисленост

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 00:34
togas nea i puknal filmot плазење


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 00:39

I mu go pobarala lepakot...-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 00:40
oti imalo gluvci vo vizbata...


Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 00:43
a ona se plasela od gluvci загриженост

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)


Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 08:43
... ќе ја заклучам во подрумот...


Постирано од: Mushu
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 09:55
...си помислил газдата...

-------------
Тата и Тофаш се Мајбах и Бентли за Понтијак и Крајслер


Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 10:33
... нека ја изедат глувците...


Постирано од: Mushu
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 10:34
...кога жена му влегла внатре...

-------------
Тата и Тофаш се Мајбах и Бентли за Понтијак и Крајслер


Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 10:35
... газдата одеднаш ја затворил вратата...


Постирано од: Mushu
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 10:36
...ама вратата се скршила...

-------------
Тата и Тофаш се Мајбах и Бентли за Понтијак и Крајслер


Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 10:37
...така што жената се спасила...


Постирано од: Mushu
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 10:38
...и многу се налутила...

-------------
Тата и Тофаш се Мајбах и Бентли за Понтијак и Крајслер


Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 10:39
...и рече дека ќе се разведе...


Постирано од: Mushu
Датум на внесување: 11.Јуни.2013 во 10:40
...од комшијата, ама прво треба...

-------------
Тата и Тофаш се Мајбах и Бентли за Понтијак и КрајслерИспечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk