Никола Младенов
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=26398
Датум на принтање: 01.Декември.2024 во 04:34 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Никола Младенов
Постирано од: Gorazd777
Наслов: Никола Младенов
Датум на внесување: 27.Март.2013 во 17:50
Па ајде да одиме и понатаму во втерувањето на Стравот,
Кој најмногу зборуваше отворено за власта, и на КОЈ му наместија како во некои други времиња веднаш после парламентарните Избори,па на Љубета ,за кој немаат уште завршница,е СЕГА МООООООООООЛЧЕТЕ, денес го .......... НИКОЛА МЛАДЕНОВ со Теренско возило(СУВ-ЏИП МЕРЦЕДЕС),ВЕДНАШ ПОСЛЕ ИЗБОРИТЕ... Некни на 24 Вести,беше ИНТЕРСНО Тивок,дури и ЗАЧУДУВАЧКИ за тие што го знаат,а ДЕНЕС,ЛАПСУС во една од изјавите на МВР... ВО ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ НЕМАШЕ ЗАКАНИ ЗА ОПСАНОСТ НА НЕГОВИОТ ЖИВОТ....ВО ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ??? Не коментирам повеќе,да не развиете Болна Фантазија??? Јас Знам како работат, А ВИЕ???? П.С.За сигурноста на МЕРЦЕДЕС,возилата, ИМЕНО ФАБРИКАТА ДАВА ПАРИ ВО ОДНОС НА СИГУРНОСТА,ЗА ТЕСТ НА САМОТО ВОЗИЛО,КОЈ ЌЕ ГО ПРЕВРТИ ВО ОДРЕДЕНА КРИВИНА,А ...ОВДЕ БЕШЕ КРИВИНА,... И КООООООООЈ ГИ ЗЕМА ПАРИТЕ????
------------- ВОЈНАТА Е МИР СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
|
Коментари:
Постирано од: DameMak
Датум на внесување: 28.Март.2013 во 16:47
Gorazd777 напиша:
Кој најмногу зборуваше отворено за власта, и на КОЈ му наместија како во некои други времиња веднаш после парламентарните Избори,па на Љубета ,за кој немаат уште завршница,е СЕГА МООООООООООЛЧЕТЕ, денес го .......... НИКОЛА МЛАДЕНОВ со Теренско возило(СУВ-ЏИП МЕРЦЕДЕС),ВЕДНАШ ПОСЛЕ ИЗБОРИТЕ... Некни на 24 Вести,беше ИНТЕРСНО Тивок,дури и ЗАЧУДУВАЧКИ за тие што го знаат,а ДЕНЕС,ЛАПСУС во една од изјавите на МВР... ВО ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ НЕМАШЕ ЗАКАНИ ЗА ОПСАНОСТ НА НЕГОВИОТ ЖИВОТ....ВО ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ??? |
Откако се наполни со пари кртикувајќи го Бранко во 90-те, се ујдиса и прими капитал од крадените пари на Љубчо, за на крај комплетно да си ја продаде душата на Бранко, и да се оддаде на курвалаци и разврат. Затоа жена му не пријавила нокјеска дека не си дошол дома (немало да му е прв пат да заглави кај некоја друга жена). Не ме чуди воопшто крајот на тој испрдок од човечко битие.
И ти викаш во СУВ-ЏИП Мерцедес, нема шанси да се превртиш и погинеш? Мооооре јакоооо
------------- Illegitimi Non Carborundum
|
Датум на внесување: 29.Март.2013 во 02:19
DameMak напиша:
Gorazd777 напиша:
Кој најмногу зборуваше отворено за власта, и на КОЈ му наместија како во некои други времиња веднаш после парламентарните Избори,па на Љубета ,за кој немаат уште завршница,е СЕГА МООООООООООЛЧЕТЕ, денес го .......... НИКОЛА МЛАДЕНОВ со Теренско возило(СУВ-ЏИП МЕРЦЕДЕС),ВЕДНАШ ПОСЛЕ ИЗБОРИТЕ... Некни на 24 Вести,беше ИНТЕРСНО Тивок,дури и ЗАЧУДУВАЧКИ за тие што го знаат,а ДЕНЕС,ЛАПСУС во една од изјавите на МВР... ВО ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ НЕМАШЕ ЗАКАНИ ЗА ОПСАНОСТ НА НЕГОВИОТ ЖИВОТ....ВО ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ??? |
Откако се наполни со пари кртикувајќи го Бранко во 90-те, се ујдиса и прими капитал од крадените пари на Љубчо, за на крај комплетно да си ја продаде душата на Бранко, и да се оддаде на курвалаци и разврат. Затоа жена му не пријавила нокјеска дека не си дошол дома (немало да му е прв пат да заглави кај некоја друга жена). Не ме чуди воопшто крајот на тој испрдок од човечко битие.
И ти викаш во СУВ-ЏИП Мерцедес, нема шанси да се превртиш и погинеш? Мооооре јакоооо |
Нема што јако,во Гебелсов стил,контра репликата,така Хитлер имал во едно време целна група Евреите,па неговите од партијата НАЦИ-одредите палеле и Синагоги,како кривци за СЕ ги сметале овие луѓе,после тоа ГО прифатиле и обичните Граѓани(хушкањето без Размислување) ,но тој не им давал Субвенции,ами Волцваген Буба,ентериер Баухаус,Плата во марки за живот и да им нудел 1000 годишен РАЈХ,а тие Слепо скокале по него се ДЕРЕЛЕ,НАСЕДНУВАЛЕ,ИЗМИСЛУВАЛЕ,и да биле НЕХУМАНИ во размислувањето,поготово,во измислување на прикаски за покојните,кои не мислеле како нив. А,да за Мерцедесот,тоа само го имав прочитано за наградата која ја нуди Мерцедес,е сега тругото е само Бујна Фантазија.
------------- ВОЈНАТА Е МИР СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
|
Постирано од: NRGMKD
Датум на внесување: 29.Март.2013 во 13:02
Нехумано е да се говори за покојник, каков и да бил... За причините се вртат најразлични шпекулации.. но премногу е симптоматично што после секоја победа на вмро на изборите во македонија се случува некој инцидент, нечија смрт, некој оди во затвор... Нели е тоа малку повеќе од симптоматично.. Дали се тоа курбани кои власта ги дава, или крвав данок кој власта ужива да го зема за да ја прослави победата? М? Интересно нели? Само навратете се на секој изборен циклус од 2006 навака и ќе заприметите по некоја случка која го одбележува тој изборен циклус..
------------- The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
Датум на внесување: 29.Март.2013 во 15:20
NRGMKD напиша:
Нехумано е да се говори за покојник, каков и да бил... За причините се вртат најразлични шпекулации.. но премногу е симптоматично што после секоја победа на вмро на изборите во македонија се случува некој инцидент, нечија смрт, некој оди во затвор... Нели е тоа малку повеќе од симптоматично.. Дали се тоа курбани кои власта ги дава, или крвав данок кој власта ужива да го зема за да ја прослави победата? М? Интересно нели? Само навратете се на секој изборен циклус од 2006 навака и ќе заприметите по некоја случка која го одбележува тој изборен циклус..
|
Ај да загубеше власта, па да го ликвидирале како освета. Ама власта победи МНООООГУ спроти малкуцка. Така да тезата дека го ликвидирале има логика само за луѓе што се ладат со теории за конспирација.
А дали ќе зборувам нешто за покојник или не - тоа си е моја лична работа. Се трудам секогаш да изнесувам факти. А факт е дека жена му пријавила дека не си дошол дома дури другото сабајле во 10.00, затоа што немало да му е прв пат да се курва или со Кате Блажевска или со некои непознати тамчерки на шипка ...
Мало е Скопје, особено мало е за морално прпаднати и продувани новинари каков што беше Никола Младенов.
|
Постирано од: Zeksi71
Датум на внесување: 29.Март.2013 во 18:53
NRGMKD напиша:
|
а малку помалку да гледаш СФ, многу си се уфилмал бе човек, бог да чува...
------------- "Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
Постирано од: Alekxandar
Датум на внесување: 29.Март.2013 во 19:18
Даме Македонски. Знаеш шо значи на погреб да дојди цел дипломатски кор на Американската Амбасада со седиште во нашата земја и претставниците од ЕУ. Тоа значи дека покојникот бил исклучителна личност достојна за почит која дипломатијата ја препозна и ја оцени како таква. Но меѓу редови тоа значи и друга работа а тоа најдобро го знаат оние кои се навлезени во политиката. А на кафе не се коментира за приватниот живот на покојниот,тоа е селски комплекс на инфериорност ...
|
Постирано од: NRGMKD
Датум на внесување: 29.Март.2013 во 23:47
Zeksi71 напиша:
NRGMKD напиша:
|
а малку помалку да гледаш СФ, многу си се уфилмал бе човек, бог да чува... |
Ако јас сум уфилман, ти си нафуран... да сакаш да погледнеш, ќе
погледнеш, да сакаш да разбереш ќе разбереш, евентуално ако мозочните
вијуги ти се со премногу мал капацитет за да можеш сето тоа да го
перцепираш... уствари јас па што ти објаснувам на културен начин.. ќе ти
ја скратам маката на талкање по речниците и лексиконите... со еден
збор.. Се правиш глуп, а можеби и не...
Неспорен факт е дека
после секој избирачки циклус има некоја дешавка во државава... Мартин
Нешковски, Љубе Бошковски, Велија Рамковски, а сега и Никола Младенов...
И сето тоа после секој изборен циклус во последните 4 години.. Ама за
краткоумните тоа воопшто не е битно.. Битно е вмро да победи, и ништо
друго.. да прокењаат тука дека тие се грижеле за државичево, а притоа не
гледајки ги сите матни игри во позадина и црни сценарија што се
зготвија во последниве 4 години.. Крајот е близу, сега нема опозиција,
нема дежурни кривци.. државата е влезена во амбисот, и ќе потоне.. Кој
после тоа ќе застане и ќе побара кривец од сегашниве.. ајде пајташи
бидете јунаци со доблести и кажете ни тука дека вие први ќе признаете
дека сте биле глупи при памет, слепи при очи, глуви при уши... Има ли
некој од вас доблест тоа да го признае.. или сите ќе се криете после тоа
и ќе ве снема како никогаш да не сте постоеле...
Опозиција сум, но не сдсмовска.. опозиција која воопшто не ја сака оваа власт...
Ајде
во лице ви кажувам дека сегашниве се од мизерија подоле... ајде сега
етикетирајте, бидејќи толку ви е капацитетот на распознавање и
перцепирање...
------------- The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
Датум на внесување: 30.Март.2013 во 08:59
Alekxandar напиша:
Даме Македонски. ... А на кафе не се коментира за приватниот живот на покојниот,тоа е селски комплекс на инфериорност ... |
Ма за каков комплекс зборуваш човеку. Таа твоја логига е логика на елитата која се занесува дека е недопирлива за критика на своите пороци и блудничења.
Никола Младенов беше добар новинар дури не му удри славата во глава, дури не се полакоми по парите на политичарите. Откако изгради замок во Козле, не застана на тоа туку почна да се посигнува по други жени и стана нула. Испрдок кој заврши токму така како што самиот почна да си го крои животот: пуффф со 150 км/час на кривина и го снема.
|
Постирано од: Alekxandar
Датум на внесување: 30.Март.2013 во 17:48
Не ми ја свати суштината на муабетот. Не зборувам за блудничењата и пороците но веќе кога отворивме за тоа тема ајде да пробаме да објасниме: Во Македонија забрането е само она што му штети на Уставот на РМ но во ниеден член од Уставот нема одредба со која му се забранува на поединецот да оди по швалерки,пие,пуши игра карти или седи на Фејсбук.Шо значи тоа е дозволено и швалерките се дозволени Да се навратам на она за кое претходно напишав, колку новинари ти познаваш кој се покојни а притоа на нивниот погреб присуствувал дипломатски кор кој е еквивалент како и при смрта на највисок државник на една земја. Искрено мене тоа многу ме изненади,шо значи куката во Козле ,возилата,кешот,весникот не се случајно дојдени.Покојниот изгледа бил многу способен. Шо тебе те спречува утре замок да крениш во Козле или да го купиш Рамстор па наместо бутици и кафичи Рибарници да отвориш....??
|
Датум на внесување: 01.Април.2013 во 11:54
Alekxandar напиша:
Не ми ја свати суштината на муабетот. Не зборувам за блудничењата и пороците но веќе кога отворивме за тоа тема ајде да пробаме да објасниме: Во Македонија забрането е само она што му штети на Уставот на РМ но во ниеден член од Уставот нема одредба со која му се забранува на поединецот да оди по швалерки,пие,пуши игра карти или седи на Фејсбук.Шо значи тоа е дозволено и швалерките се дозволени Да се навратам на она за кое претходно напишав, колку новинари ти познаваш кој се покојни а притоа на нивниот погреб присуствувал дипломатски кор кој е еквивалент како и при смрта на највисок државник на една земја. Искрено мене тоа многу ме изненади,шо значи куката во Козле ,возилата,кешот,весникот не се случајно дојдени.Покојниот изгледа бил многу способен. Шо тебе те спречува утре замок да крениш во Козле или да го купиш Рамстор па наместо бутици и кафичи Рибарници да отвориш....??
|
OK,
Во врска со тоа дека типот беше способен да направи пари, дека го ценеле и странски дипломати - не ти противречам. Така е тоа, и се согласувам со тебе.
Ама бидејќи тој во своите весници блаташе и плукаше многумина што правеле неморални ама уставно дозволени работи (пишуваше за секс меѓу министри, премиери, бизнисмени, старлети и други јавни личности), и тој како јавна личност е подложен т.е. не е имун на обзервација од страна на другите. Јас за тоа зборувам.
Дополнително, со оглед на тоа дека ги презирам политичарите кои се збогатиле на грб на народот, него го презирам два пати повеќе - тој земаше од крадените пари што ги украле политичарите и изгради замок, купуваше џипови мерцедеси, се ашкаше со млади ку*вичиња или со колешки новинарки, ...
НУЛА испрдок кој што си ја скрои сам својата брза смрт.
|
Постирано од: viktor77
Датум на внесување: 02.Април.2013 во 12:12
Zalno za novinar od takov profil .A tolku malku se znae za nesrekata.Kazete gi vasite mislenja i pretpostavki.
|
Датум на внесување: 06.Април.2013 во 09:24
Alekxandar напиша:
|
OK,
Во врска со тоа дека типот беше способен да направи пари, дека го ценеле и странски дипломати - не ти противречам. Така е тоа, и се согласувам со тебе.
Ама бидејќи тој во своите весници блаташе и плукаше многумина што правеле неморални ама уставно дозволени работи (пишуваше за секс меѓу министри, премиери, бизнисмени, старлети и други јавни личности), и тој како јавна личност е подложен т.е. не е имун на обзервација од страна на другите. Јас за тоа зборувам.
Дополнително, со оглед на тоа дека ги презирам политичарите кои се збогатиле на грб на народот, него го презирам два пати повеќе - тој земаше од крадените пари што ги украле политичарите и изгради замок, купуваше џипови мерцедеси, се ашкаше со млади ку*вичиња или со колешки новинарки, ...
НУЛА испрдок кој што си ја скрои сам својата брза смрт.
|
Постирано од: paracetamol
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 18:19
Уапсениот новинар Томислав Кежаровски во весникот Нова Македонија, каде што сега работи, по сообраќајката во која загина новинарот и сопственик на весникот Фокус, Никола Младенов објави материјал за коj тврди дека е доказен. Станува збор за ливчиња од патарини за којшто се претпоставува дека биле на Младенов, а по увидот на истражните органи биле оставени на местото каде што се случи трагедијата, пренесе порталот Нова.
|
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 19:37
Не се УЗБУЃИВАЈ paracetamol,сите знаеме ,барем оние кои резонираат здраворазумски,дека ВЛАСТА на ПАТОРОТ го свитка човекот,зашто многу ЛАЈНЕНИЦИ им откри,ама ПРАВНАТА државичка не функционира,па УБИСТВАТА НАРАЧАНИ ОД НЕЗЕ СЕ ЧЕСТИ.
< style="height: 80px; width: 444px; border-top-color: rgba7, 0, 0, 0; border-left-color: rgba7, 0, 0, 0; border-right-color: rgba7, 0, 0, 0; border-bottom-color: rgba7, 0, 0, 0; border-top-width: 1px; border-left-width: 1px; border-right-width: 1px; border-bottom-width: 1px; border-top-style: solid; border-left-style: solid; border-right-style: solid; border-bottom-style: solid; padding-top: 2px; padding-right: 2px; padding-bottom: 2px; padding-left: 2px;"> Затоа и трагите се ЧИСТАТ,било во МАТЕРИЈАЛНИ ДОКАЗИ,било во ЧОВЕЧКИ ЖИВОТИ < value="af">Afrikaans< value="sq">Albanian< value="ar">Arabic< value="hy">Armenian< value="az">Azerbaijani< value="eu">Basque< value="be">Belarusian< value="bg">Bulgarian< value="ca">Catalan< value="zh-CN">Chinese (Simplified)< value="zh-TW">Chinese (Traditional)< value="hr">Croatian< value="cs">Czech< value="da">Danish< value="auto" ed="ed">Detect language< value="nl">Dutch< value="en">English< value="et">Estonian< value="tl">Filipino< value="fi">Finnish< value="fr">French< value="gl">Galician< value="ka">Georgian< value="de">German< value="el">Greek< value="ht">Haitian Creole< value="iw">Hebrew< value="hi">Hindi< value="hu">Hungarian< value="is">Icelandic< value="id">Indonesian< value="ga">Irish< value="it">Italian< value="ja">Japanese< value="ko">Korean< value="la">Latin< value="lv">Latvian< value="lt">Lithuanian< value="mk">Macedonian< value="ms">Malay< value="mt">Maltese< value="no">Norwegian< value="fa">Persian< value="pl">Polish< value="pt">Portuguese< value="ro">Romanian< value="ru">Russian< value="sr">Serbian< value="sk">Slovak< value="sl">Slovenian< value="es">Spanish< value="sw">Swahili< value="sv">Swedish< value="th">Thai< value="tr">Turkish< value="uk">Ukrainian< value="ur">Urdu< value="vi">Vietnamese< value="cy">Welsh< value="yi">Yiddish ⇄< value="af">Afrikaans< value="sq">Albanian< value="ar">Arabic< value="hy">Armenian< value="az">Azerbaijani< value="eu">Basque< value="be">Belarusian< value="bg">Bulgarian< value="ca">Catalan< value="zh-CN">Chinese (Simplified)< value="zh-TW">Chinese (Traditional)< value="hr">Croatian< value="cs">Czech< value="da">Danish< value="nl">Dutch< value="en" ed="ed">English< value="et">Estonian< value="tl">Filipino< value="fi">Finnish< value="fr">French< value="gl">Galician< value="ka">Georgian< value="de">German< value="el">Greek< value="ht">Haitian Creole< value="iw">Hebrew< value="hi">Hindi< value="hu">Hungarian< value="is">Icelandic< value="id">Indonesian< value="ga">Irish< value="it">Italian< value="ja">Japanese< value="ko">Korean< value="la">Latin< value="lv">Latvian< value="lt">Lithuanian< value="mk">Macedonian< value="ms">Malay< value="mt">Maltese< value="no">Norwegian< value="fa">Persian< value="pl">Polish< value="pt">Portuguese< value="ro">Romanian< value="ru">Russian< value="sr">Serbian< value="sk">Slovak< value="sl">Slovenian< value="es">Spanish< value="sw">Swahili< value="sv">Swedish< value="th">Thai< value="tr">Turkish< value="uk">Ukrainian< value="ur">Urdu< value="vi">Vietnamese< value="cy">Welsh< value="yi">Yiddish English (auto-detected) » English
|
Постирано од: paracetamol
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 20:48
do koga vaka........... nema kaj nas u grad nekoja "zelena povrsina" ,pa da vidime kolku ke se sobereme mesto turcine vo instanbul?
|
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 23:05
Еее пријателе дури сега ќе се прашуваме,КОЈ ЗНАЕ,
< style="height: 80px; width: 444px; border-top-color: rgba7, 0, 0, 0; border-left-color: rgba7, 0, 0, 0; border-right-color: rgba7, 0, 0, 0; border-bottom-color: rgba7, 0, 0, 0; border-top-width: 1px; border-left-width: 1px; border-right-width: 1px; border-bottom-width: 1px; border-top-style: solid; border-left-style: solid; border-right-style: solid; border-bottom-style: solid; padding-top: 2px; padding-right: 2px; padding-bottom: 2px; padding-left: 2px;"> Паркот кај Турците е подруга работа тие се на Своето,ние излегува не сме знаеле што правиме,Вечерва ,барем јас го видов на ДРЖАВНАТА МРТВ која наводно платена од Народот, СИ СЕ ПРЕТСТАВИ М.П.О., да сега КОЈ знае ти е што се добро нека му ја мисли што влегува во Македонија и на која ПРОПАГАНДА,а богами и живот ќе следи понатаму,мислам на БУГАРШТИНАТА, е затоа Пријателе и ДЕЛ од овие личности се ЧИСТАТ,ја Сетиле тие работава. < value="af">Afrikaans< value="sq">Albanian< value="ar">Arabic< value="hy">Armenian< value="az">Azerbaijani< value="eu">Basque< value="be">Belarusian< value="bg">Bulgarian< value="ca">Catalan< value="zh-CN">Chinese (Simplified)< value="zh-TW">Chinese (Traditional)< value="hr">Croatian< value="cs">Czech< value="da">Danish< value="auto" ed="ed">Detect language< value="nl">Dutch< value="en">English< value="et">Estonian< value="tl">Filipino< value="fi">Finnish< value="fr">French< value="gl">Galician< value="ka">Georgian< value="de">German< value="el">Greek< value="ht">Haitian Creole< value="iw">Hebrew< value="hi">Hindi< value="hu">Hungarian< value="is">Icelandic< value="id">Indonesian< value="ga">Irish< value="it">Italian< value="ja">Japanese< value="ko">Korean< value="la">Latin< value="lv">Latvian< value="lt">Lithuanian< value="mk">Macedonian< value="ms">Malay< value="mt">Maltese< value="no">Norwegian< value="fa">Persian< value="pl">Polish< value="pt">Portuguese< value="ro">Romanian< value="ru">Russian< value="sr">Serbian< value="sk">Slovak< value="sl">Slovenian< value="es">Spanish< value="sw">Swahili< value="sv">Swedish< value="th">Thai< value="tr">Turkish< value="uk">Ukrainian< value="ur">Urdu< value="vi">Vietnamese< value="cy">Welsh< value="yi">Yiddish ⇄< value="af">Afrikaans< value="sq">Albanian< value="ar">Arabic< value="hy">Armenian< value="az">Azerbaijani< value="eu">Basque< value="be">Belarusian< value="bg">Bulgarian< value="ca">Catalan< value="zh-CN">Chinese (Simplified)< value="zh-TW">Chinese (Traditional)< value="hr">Croatian< value="cs">Czech< value="da">Danish< value="nl">Dutch< value="en" ed="ed">English< value="et">Estonian< value="tl">Filipino< value="fi">Finnish< value="fr">French< value="gl">Galician< value="ka">Georgian< value="de">German< value="el">Greek< value="ht">Haitian Creole< value="iw">Hebrew< value="hi">Hindi< value="hu">Hungarian< value="is">Icelandic< value="id">Indonesian< value="ga">Irish< value="it">Italian< value="ja">Japanese< value="ko">Korean< value="la">Latin< value="lv">Latvian< value="lt">Lithuanian< value="mk">Macedonian< value="ms">Malay< value="mt">Maltese< value="no">Norwegian< value="fa">Persian< value="pl">Polish< value="pt">Portuguese< value="ro">Romanian< value="ru">Russian< value="sr">Serbian< value="sk">Slovak< value="sl">Slovenian< value="es">Spanish< value="sw">Swahili< value="sv">Swedish< value="th">Thai< value="tr">Turkish< value="uk">Ukrainian< value="ur">Urdu< value="vi">Vietnamese< value="cy">Welsh< value="yi">Yiddish English (auto-detected) » English
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 12.Јуни.2013 во 20:34
DameMak напиша:
Alekxandar напиша:
|
OK,
НУЛА испрдок кој што си ја скрои сам својата брза смрт. |
Никола Младенов го знам многу добро бидејќи едно време работевме за ист весник - "Млад Борец", онаму каде што ја започна својата кариера. На времето направив с'е да дојде како гостин во Северна Америка на трошок на дијаспората, го прошетавме насекаде, го нагостивме, му дадовме максимална важност меѓу нашите привремо иселени во овие далечни земји и тој кога се врати назад напиша вистинска спрдачина од фељтон за македонците кои го прифатија како свој син.
Се обидов да ја разберам неговата младост и неискуство и тоа не му го земав за грев знаејќи дека тогаш поважна му беше популарноста меѓу читателите отколку вистината со која се соочи. Но потоа, пратејќи ја неговата политика на водење на "Фокус" низ секојдневната реалност на Македонија, гледајќи дека недискриминирано се настрвува врз секоја последователна влада (почнувајќи од поистоветување на Бранко Црвенковски со Хитлер и завршувајќи со Груевски како патор) ми стана јасно дека тој единствено го гледа својот личен интерес и својот талент го ставил во функција на тоа и само тоа.
За жал.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 12.Јуни.2013 во 23:37
Обично не се спротиставувам на никого од Форумот,само во случај кога сум нападнат или кога сум омаловажен преку искажување на некој мој став.
< style="height: 80px; width: 444px; border-top-color: rgba7, 0, 0, 0; border-left-color: rgba7, 0, 0, 0; border-right-color: rgba7, 0, 0, 0; border-bottom-color: rgba7, 0, 0, 0; border-top-width: 1px; border-left-width: 1px; border-right-width: 1px; border-bottom-width: 1px; border-top-style: solid; border-left-style: solid; border-right-style: solid; border-bottom-style: solid; padding-top: 2px; padding-right: 2px; padding-bottom: 2px; padding-left: 2px;"> Но ете многу ме засега кога некои луѓе се дрзнуваат и му се ситат на човека,односно сакаат да го оцрнат ,посебно кога е веќе починат,а особено кога меѓу истите важи мислата,- За покојникот се најдобро - ,која мислам дека произлегува од религиозни причини,а се вткајува во секојдневниот живот,па затоа и сакам да скренам внимание на дволочноста околу таа работа. Зошто во недостиг на факти ,се изведуваат паушали,кога гледаме дека Власта евидентно,наредила Егзекуција ,врз истиот,а таа е со таква Намера да се сокријат доста работи кои ги знаел Младенов,зашто ако би оделе аналитички,ако власта имаше спротивни Докази,како што овде се наведуваат само паушални изговори,дека бил женскарош или нешто друго,тогаш на сите ѕвона Гоца ќе беше прва,ако не и Гујо во Исказите. Е сега за тоа како некои биле пречекувани кај Прекуокеанските сонародници,а како овие се однесувале спрема нив. Општа констатација е дека секој ,ама секој македонец кој ја спраштил надвор,абер си нема за овдешните Македонци,и ако се земе тоа е така,секој си гледа за егзистенцијата,ама дека ТИЕ таму ги пречекуваат како сопствени синови,не би знаел да го поистоветам што значи тоа,освен само пусти зборови,со конотација на сопствено величање,и зошто би имал повод човекот после да пишува нешто спротивно ако не бил Погоден од нешто или навреден ,пред се како човек,затоа барем тука би имало можност да се посочи некаква статија,како што сега се цитираат разни малоумници за поткрепа на оваа диктатура,која е мила посебно за Диги спората,затоашто се восхитуваат меѓусебно оти наводно ја зеле власта од некогашните комуњари,а видиш тие таму ,не сите, како членови на М.П.О.сега ја вртат другата страна и во име на некаква Македонштина го Бугаризираат општеството. Но ми падна на памет за испрдоците,кодошите,гнасите,полтроните,ооо,па на нив рамен не му е Латас или за него немате сега збор,уште не донесен законот за кодоши,си зема пусулче дека не бил кодош(демек знел за законот),велат толку е изнапикан во власта,половина Зелениково си го купил(ќе правеле голф терени со хотли).а во однос кон Дигиспората,потсетете се како напочеток а узавислоста,како на Ѕинговата ситеел,монтираа видеа за тогашните членови на ВМРО-ДПМНЕ,како со паравоени формации ќе ја уриваат државноста,а тек како ги напаѓаше оние од преку океанот,еее господа-другари,колку има да се биде доследен,односно доблестен. Но времето ќе помине и тие Гнасотилаци ќе излезат на видело,Господа нема со УБИСТВА и со поткрепа на ЕГЗЕКУЦИИ долго да владеете. < value="af">Afrikaans< value="sq">Albanian< value="ar">Arabic< value="hy">Armenian< value="az">Azerbaijani< value="eu">Basque< value="be">Belarusian< value="bg">Bulgarian< value="ca">Catalan< value="zh-CN">Chinese (Simplified)< value="zh-TW">Chinese (Traditional)< value="hr">Croatian< value="cs">Czech< value="da">Danish< value="auto" ed="ed">Detect language< value="nl">Dutch< value="en">English< value="et">Estonian< value="tl">Filipino< value="fi">Finnish< value="fr">French< value="gl">Galician< value="ka">Georgian< value="de">German< value="el">Greek< value="ht">Haitian Creole< value="iw">Hebrew< value="hi">Hindi< value="hu">Hungarian< value="is">Icelandic< value="id">Indonesian< value="ga">Irish< value="it">Italian< value="ja">Japanese< value="ko">Korean< value="la">Latin< value="lv">Latvian< value="lt">Lithuanian< value="mk">Macedonian< value="ms">Malay< value="mt">Maltese< value="no">Norwegian< value="fa">Persian< value="pl">Polish< value="pt">Portuguese< value="ro">Romanian< value="ru">Russian< value="sr">Serbian< value="sk">Slovak< value="sl">Slovenian< value="es">Spanish< value="sw">Swahili< value="sv">Swedish< value="th">Thai< value="tr">Turkish< value="uk">Ukrainian< value="ur">Urdu< value="vi">Vietnamese< value="cy">Welsh< value="yi">Yiddish ⇄< value="af">Afrikaans< value="sq">Albanian< value="ar">Arabic< value="hy">Armenian< value="az">Azerbaijani< value="eu">Basque< value="be">Belarusian< value="bg">Bulgarian< value="ca">Catalan< value="zh-CN">Chinese (Simplified)< value="zh-TW">Chinese (Traditional)< value="hr">Croatian< value="cs">Czech< value="da">Danish< value="nl">Dutch< value="en" ed="ed">English< value="et">Estonian< value="tl">Filipino< value="fi">Finnish< value="fr">French< value="gl">Galician< value="ka">Georgian< value="de">German< value="el">Greek< value="ht">Haitian Creole< value="iw">Hebrew< value="hi">Hindi< value="hu">Hungarian< value="is">Icelandic< value="id">Indonesian< value="ga">Irish< value="it">Italian< value="ja">Japanese< value="ko">Korean< value="la">Latin< value="lv">Latvian< value="lt">Lithuanian< value="mk">Macedonian< value="ms">Malay< value="mt">Maltese< value="no">Norwegian< value="fa">Persian< value="pl">Polish< value="pt">Portuguese< value="ro">Romanian< value="ru">Russian< value="sr">Serbian< value="sk">Slovak< value="sl">Slovenian< value="es">Spanish< value="sw">Swahili< value="sv">Swedish< value="th">Thai< value="tr">Turkish< value="uk">Ukrainian< value="ur">Urdu< value="vi">Vietnamese< value="cy">Welsh< value="yi">Yiddish English (auto-detected) » English
|
Постирано од: aurelianus
Датум на внесување: 13.Јуни.2013 во 23:56
На времето направив с'е да дојде како гостин во Северна Америка на трошок на дијаспората, го прошетавме насекаде, го нагостивме, му дадовме максимална важност меѓу нашите привремо иселени во овие далечни земји и тој кога се врати назад напиша вистинска спрдачина од фељтон за македонците кои го прифатија како свој син.
..profesionalec si bese!.Ne se prodade i odolea na site dosegasni vladi i vladari.Bog da go prosti.
------------- 8"
|
Постирано од: evangeline
Датум на внесување: 07.Мај.2015 во 17:37
И сега после години, повторно отворена темава...од страна на СДСМ
Според нив, има 10 причини за повторно отварање на истрагата ..
..ненаоѓање на телефонот на Младенов на местото на несреќата, пропусти во работата на истражниот судија, оддалеченост на телото на Младенов од возилото и немање траги од крв и од стакло, траги од боја од автомобил на задната страна на автомобилот на Младенов, насоката на движење на Младенов, утврдената комплетна траса на движење на возилото, отсуството на доказ за можно застанување на Младенов на аеродромот "Александар Велики", неработењето на камерите кај наплатните рампи и фискалните сметки од наплатните рампи.
http://www.time.mk/r/0ec2ae15a5/c9275d1539/" rel="nofollow - Груевски не се противи на нова истрага за Младенов http://www.time.mk/s/makdenes" rel="nofollow - Р.С.Европа
Премиерот Никола Груевски по денешното објавување на прислушуваните материјали изјави дека тие покажале оти власта немала никаква улога во трагичното загинување на новинарот Никола Младенов. Тој порачува дека немаат ништо против за нова истрага, иако не се сомневале во исправноста на постапката на обвинителите и во исправноста на постапката на институциите. Но, според него заради поголема доверба во процесот да не останат повторно некои шпекулации дека нешто се прикривало, затаило итн. поддржуваат истрага и нејзино што побрзо спроведување.
------------- Внимавај кому му веруваш. И ѓаволот еднаш беше ангел.
https://www.youtube.com/watch?v=1DUYlHZsZfc" rel="nofollow - Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE
|
Датум на внесување: 07.Мај.2015 во 17:51
Слушајте од 33:00 минута, па натаму:
http://www.makdenes.org/audio/26896988.html" rel="nofollow - http://www.makdenes.org/audio/26896988.html
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 07.Мај.2015 во 18:14
Значи снимки од камерите нема затоа што не се сомневале дека е убиен. Доколку имало сомнеж, ќе имало и снимки - барем според муабетот од бомбата.Прашањето е зошто не се сомневале дека е убиен, кога била пронајдена боја од друго возило на возилото на Младенов?! При водење на нормална истрага, дури и најмалиот сомнеж се испитува. Младенов беше новинар, критичар, сопруг, татко, пријател.. Зарем сметале дека не им е должност да ги испитаат сите детали?! Кој всушност им кажал дека не треба да испитуваат?
Уште тогаш (ако се сеќавате) новинарите од Нова Македонија на лице место пронајдоа сметки од патарини. Зошто полицијата не ја обезбедила областа, зошто не погледнале барем едно метро подалеку од автомобилот? Или погледнале, ама се правеле дека не гледаат?! Тогаш пишуваше дека сметките од патарината веројатно не биле пронајдени затоа што некако биле под возилото. Но тоа возило беше извлечено, не остана вечно таму. Има и ред други несогласувања кои посочуваат дека теренот не бил темелно обработен а истрагата била многу површна..
https://www.youtube.com/watch?v=1DUYlHZsZfc" rel="nofollow - Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE
|
Датум на внесување: 07.Мај.2015 во 21:47
Да се каже дека истрагата не била спроведена темелно е една работа, но да се тврди (како што се прави од некои медии и личности) дека власта му извршила атентат е нешто сосем друго.
|
Датум на внесување: 07.Мај.2015 во 22:56
Месинџер, ако истрагата не е темелно спроведена и ако испуштиле да ги прибават клучните докази, тогаш нели се јавува сомнеж?! Јас никаде не тврдев, туку го поставив прашањето на многу подобар начин.. Остај ги медиумите што си пишуваат, тука си дискутираме за свои мислења, мене не ми го перат мозокот медиумите.. Како набљудувач од страна, самата истрага уште тогаш ми беше сомнителна, па еве во склоп на темава си го искажав сомнежот...
|
Датум на внесување: 08.Мај.2015 во 01:22
Сомнежи бездруго секогаш ќе се истакнуваат, без обзир каква истрага да се направи.
Кога опозицијата вика дека има сомнежи за с'е и сешто, дури и за изборите кои ги изгуби со катасрофална разлика и со потврда од изборната комисија во која претседател беше нејзин човек, kako и од сите надворешни комисии, тогаш што останува за случајот Младенов, Кожаровски, Петко, Станко…
Денес дојдовме на тоа дереџе да стане мода за секое нешто да се крева прстот во најголемо сомнение барајќи одново испитувања и преиспитувања с'е додека не се потрошат сите извори и средства… за потоа да се подигне ново сомнение, па ново сомнение… до бескрај, с'е додека не се создаде чувство во народот дека во оваа држава с'е е сомнително и ништо не е како треба.
Од облаци се гледа дека тоа е осмислена опозицијска стратегија која се одвива во континуитет со години.
|
Постирано од: laki_bu
Датум на внесување: 08.Мај.2015 во 23:20
Messenger напиша:
Сомнежи бездруго секогаш ќе се истакнуваат, без обзир каква истрага да се направи.
Кога опозицијата вика дека има сомнежи за с'е и сешто, дури и за изборите кои ги изгуби со катасрофална разлика и со потврда од изборната комисија во која претседател беше нејзин човек, kako и од сите надворешни комисии, тогаш што останува за случајот Младенов, Кожаровски, Петко, Станко…
Денес дојдовме на тоа дереџе да стане мода за секое нешто да се крева прстот во најголемо сомнение барајќи одново испитувања и преиспитувања с'е додека не се потрошат сите извори и средства… за потоа да се подигне ново сомнение, па ново сомнение… до бескрај, с'е додека не се создаде чувство во народот дека во оваа држава с'е е сомнително и ништо не е како треба.
Од облаци се гледа дека тоа е осмислена опозицијска стратегија која се одвива во континуитет со години.
|
Nema potreba da se sozdava cuvstvo kaj narodot , toa vekje odamna se gleda so vakva kriminalna vlada .... E vaka da pravea vo Amerika , racete ke im gi isecea , a nedaj boze da bea vo Kina ..im letnaa glavite
------------- Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
Датум на внесување: 09.Мај.2015 во 01:51
Да бе, затоа позицијата добива на 10 последователни избори, а опозицијата губи и тоа секој пат се поубедително и поубедително.
|
Постирано од: laki_bu
Датум на внесување: 09.Мај.2015 во 08:13
Messenger напиша:
Да бе, затоа позицијата добива на 10 последователни избори, а опозицијата губи и тоа секој пат се поубедително и поубедително.
| Da se razbereme , pozicijata ne dobiva na izbori bidejki izbori nema , ima glasanje pod zakana..pa se dodeka ima ovci ke ima i pastir
------------- Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
Датум на внесување: 09.Мај.2015 во 15:57
Старата народна мудрост вели "кој губи има право да се лути"…
… лути се колку ти се милува, но твоите водачи Црвенковски и Заев изјавија дека знаеле оти ќе изгубат (додуша Заев не верувал дека ќе изгуби со толкава разлика).
Се разбира, во интерес на отпорот потоа си ги погазија зборовите, но затоа стојат непогазените изјави на сите надворешни набљудувачки комисии, како и од изборната комисија во која претседател е токму човек од опозицијата.
А да… не смееме да заборавиме дека "народот е секогаш во право, дури и кога е во криво". Срам да му биде.
|
|