Испечати | Затвори го прозорот

Лолита стил

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Мода и убавина
Опис на форумот: Креатори, козметика, фризура, целулит, трендови...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=26086
Датум на принтање: 02.Август.2021 во 10:43
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com


Тема: Лолита стил
Постирано од: Valerija
Наслов: Лолита стил
Датум на внесување: 24.Октомври.2012 во 16:19
Лолита стилот ни доаѓа од Јапонија, која се темели на Викторијанската облека и костимите од тој период.
Лолита стилот вклучува пред се здолништа до колена или фустани, капи, чорапи кои често и се високи, високи чевли на платформа но и винтејџ чевли.
Лолита стилот се појавува во 70сетите години, во Јапонија се наоѓаат брендови и продавници само за овој стил, иако тој е раширен и низ целиот свет но во помали дози.

Постојат 4 подвидови на лолита стилот и тоа:

1. Готска Лолита и овој стил е во потемни бои и често придружен со црвен кармин и црни очи, но тука не се вклучува белата пудра како кај класичниот готик.

Слика
Слика

2. Слатка Лолита е стил кој користи пастелни и светли бои, детски мотиви на својот дизајн, најчесто розевата боја е вклучена, вклучени се и чипка, овошје, животински теми, панделки и фантазијата е тука многу распространета.

Слика3. Класична Лолита е позрел стил кој се базира на барокот често, не е темен како готикот, а ни светол и сладок како слатката лолита, таа содржи мали сложени шари со пригушени бои.


4. Панк Лолита ја додава панк модата во лолитскиот стил, па така тука може да се најде искината облека, синџири, принтови, полуди фризури и чевли. Често може во колекциите на Вивиен Вествуд да се видат парчиња од панк лолитата.


Овој стил го носат и познати ѕвезди а најпознати меѓу нив се Гвен Стефани (заедно со нејзините јапонски танчерки) и Кети Пери.
Слика
-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!Коментари:
Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 24.Октомври.2012 во 16:22


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 24.Октомври.2012 во 16:26


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 24.Октомври.2012 во 16:26


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 24.Октомври.2012 во 16:28


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 24.Октомври.2012 во 16:30
Слика


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 24.Октомври.2012 во 16:31


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 24.Октомври.2012 во 16:33


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 24.Октомври.2012 во 16:35


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 24.Октомври.2012 во 16:41


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 24.Октомври.2012 во 16:43


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 24.Октомври.2012 во 16:44


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 24.Октомври.2012 во 16:45


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 24.Октомври.2012 во 16:47


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 24.Октомври.2012 во 17:01


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 24.Октомври.2012 во 17:07


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: емил
Датум на внесување: 25.Октомври.2012 во 07:47


-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 25.Октомври.2012 во 08:08


-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 25.Октомври.2012 во 23:47


-------------


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 26.Октомври.2012 во 08:50


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 26.Октомври.2012 во 08:52


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 26.Октомври.2012 во 08:52


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 26.Октомври.2012 во 08:55


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 26.Октомври.2012 во 08:55


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 26.Октомври.2012 во 20:01


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 26.Октомври.2012 во 20:02
red and black gothic clothing


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 26.Октомври.2012 во 20:02
black and white gothic clothing


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 26.Октомври.2012 во 20:03
white gothic victorian dress


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 26.Октомври.2012 во 20:17
dark gothic clothing


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 26.Октомври.2012 во 20:18
titleic gothic lolita dress


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 27.Октомври.2012 во 16:01


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 27.Октомври.2012 во 16:03


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 27.Октомври.2012 во 16:06
Japanese Lolita & Harajuku Fashion Show (30)


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 27.Октомври.2012 во 16:06
Japanese Lolita & Harajuku Fashion Show (1)


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 27.Октомври.2012 во 16:07
Japanese Lolita & Harajuku Fashion Show (14)


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 27.Октомври.2012 во 16:07
Japanese Lolita & Harajuku Fashion Show (21)


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 27.Октомври.2012 во 21:53
Japanese Lolita & Harajuku Fashion Show (25)


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 27.Октомври.2012 во 21:53
Japanese Lolita & Harajuku Fashion Show (33)


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 27.Октомври.2012 во 21:54
Japanese Lolita & Harajuku Fashion Show (43)


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 27.Октомври.2012 во 21:55
Japanese Lolita & Harajuku Fashion Show (48)


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 27.Октомври.2012 во 21:58


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 29.Октомври.2012 во 12:12


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: емил
Датум на внесување: 30.Октомври.2012 во 06:58
Мода, мода, факинг мода 2 част / Weird Japanese fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 18:28
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 18:28
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 18:30
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 18:38
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 18:39
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 18:42
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 18:46
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 18:46
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 18:47
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 18:48
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 18:49
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 18:50
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 18:52
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 18:53
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 18:55
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 18:56
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 18:57
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 18:57
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 18:59
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 19:00
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 19:00
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 19:01
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 19:02
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 19:03
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 19:04
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 19:05
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 19:07
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 19:07
Манга и аниме героите и модата / Manga and anime heroes and fashion

-------------


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 20:35


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 20:36


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 04.Ноември.2012 во 20:44


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 07.Ноември.2012 во 08:27


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 07.Ноември.2012 во 08:28


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 07.Ноември.2012 во 08:29


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 07.Ноември.2012 во 08:31


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 15.Ноември.2012 во 12:51


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 15.Ноември.2012 во 12:51


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 15.Ноември.2012 во 12:54


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 15.Ноември.2012 во 12:56


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 15.Ноември.2012 во 12:56


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 15.Ноември.2012 во 12:56


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 15.Ноември.2012 во 12:57


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 20.Ноември.2012 во 08:30


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 20.Ноември.2012 во 08:31


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 20.Ноември.2012 во 08:31


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 20.Ноември.2012 во 08:32


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 20.Ноември.2012 во 08:33


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 09.Декември.2012 во 21:00


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 09.Декември.2012 во 21:03


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 02.Јануари.2013 во 22:34


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: емил
Датум на внесување: 16.Јануари.2013 во 22:40
Невероятна мода по улиците на Токио / Incredible Fashion on the streets of Tokyo

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 16.Јануари.2013 во 22:41
Невероятна мода по улиците на Токио / Incredible Fashion on the streets of Tokyo

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 16.Јануари.2013 во 22:41
Невероятна мода по улиците на Токио / Incredible Fashion on the streets of Tokyo

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 16.Јануари.2013 во 22:43
Невероятна мода по улиците на Токио / Incredible Fashion on the streets of Tokyo

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 16.Јануари.2013 во 22:47
Невероятна мода по улиците на Токио / Incredible Fashion on the streets of Tokyo

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 16.Јануари.2013 во 22:52
Невероятна мода по улиците на Токио / Incredible Fashion on the streets of Tokyo

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 16.Јануари.2013 во 22:52
Невероятна мода по улиците на Токио / Incredible Fashion on the streets of Tokyo

-------------Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk