Решение за сите светски проблеми
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Филозофија и психологиjа
Опис на форумот: „Разно“ ама на повисоко ниво
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=25294
Датум на принтање: 07.Февруари.2025 во 23:05 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Решение за сите светски проблеми
Постирано од: ekszi88
Наслов: Решение за сите светски проблеми
Датум на внесување: 19.Декември.2011 во 15:08
Uste gi resavate svetskire problemi? Se pocnuva od nesto sitno.. slozuvalka po slozuvalka.. mnogu na golemo trgnavte site. Spasivte li covecki zivot? Gushnavte li nekoj dodeka place? Kazhavte li denes nekomu ubav zbor namesto da se raspravate ovde koj e kriv a koj prav? EPa jas ve sakam site i ke ve gushnam... ne ocekuvajki da go smenam svetot ili da vi go resam problemot... ednostavna cista gushka.
------------- Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
Коментари:
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 19.Декември.2011 во 15:11
S'e zapochnuva so edna iskrena gushka.
I najdolgiot pat zapochnuva so eden obichen i ednostaven chekor.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 19.Декември.2011 во 15:13
------------- Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
Постирано од: Niko777
Датум на внесување: 19.Декември.2011 во 16:11
Здраво еkszi88
јас не ти праќам гушки, ама го подржувам твојот потпис "сакај ме кога не заслужувам"
За тоа има и Библиска верзија, тоа е концептот дека Божјата Љубовта Исус е Подарок кон светот, а не по заслуга:
8 Но Бог ја покажа Својата љубов кон нас со тоа, што Христос умре за нас, додека уште бевме грешници. (РИМЈАНИТЕ Гл 5)
Поздрав,
|
Датум на внесување: 20.Декември.2011 во 07:59
Niko 777. Najmalku sto mi bilo potrebno e nekoj da gine za mene. Mene mi treba samo gushka i pomaku nasilstvo, a ne necija smrt.
|
Постирано од: Pica pica
Датум на внесување: 20.Декември.2011 во 09:00
ekszi88 напиша:
Niko 777. Najmalku sto mi bilo potrebno e nekoj da gine za mene. Mene mi treba samo gushka i pomaku nasilstvo, a ne necija smrt.
|
Ти кажа човекот дека не те гушка. Немој сега и ти да заплнуваш,ако несака.
|
Постирано од: pajser
Датум на внесување: 20.Декември.2011 во 09:52
koga ke go snema svetot ke gi snema i problemite
------------- nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
Датум на внесување: 20.Декември.2011 во 12:17
Pica pica напиша:
ekszi88 напиша:
|
Ти кажа човекот дека не те гушка. Немој сега и ти да заплнуваш,ако несака. |
moe bese da probam... tuku da ne bide off topic... nema vrska koj ke mi dade gushka, samo muabetot e na site ni treba gushka i toplina. Toa sto go napravil Isus mene ne mi e bas najpotrebno... ne mi treba necija zrtva, ne sakam nikoj za nikogo da se zrtvuva... kakva poraka ostava seto toa? Licno mene ne mi se dopaga bas toa. Ne go gledam toa kako reshenie na problemite, spored mene zrtvuvanjeto e plus uste eden problem. Samiot termin viktimizacija... ne resava ama bas apsolutno nisto.
|
Постирано од: pHp
Датум на внесување: 20.Декември.2011 во 13:07
ekszi88 напиша:
Pica pica напиша:
ekszi88 напиша:
|
Ти кажа човекот дека не те гушка. Немој сега и ти да заплнуваш,ако несака. |
moe bese da probam... tuku da ne bide off topic... nema vrska koj ke mi dade gushka, samo muabetot e na site ni treba gushka i toplina. Toa sto go napravil Isus mene ne mi e bas najpotrebno... ne mi treba necija zrtva, ne sakam nikoj za nikogo da se zrtvuva... kakva poraka ostava seto toa? Licno mene ne mi se dopaga bas toa. Ne go gledam toa kako reshenie na problemite, spored mene zrtvuvanjeto e plus uste eden problem. Samiot termin viktimizacija... ne resava ama bas apsolutno nisto.
|
Да го кажев јас ова, ќе ме декларираа како Сатанист и еретик и најверојатно анатема ќе добиев од папата.
|
Постирано од: viktorija123
Датум на внесување: 20.Декември.2011 во 13:21
Eh shto nema se' da napraime za da ja fatime nulata od dedanoe!? ako treba i zhrtva kje padne
------------- There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
Датум на внесување: 20.Декември.2011 во 13:28
Zatoa Php tuka sum jas koja ne se zamara so etiketite.. barem sega me mrzi da se zamaram so etiketi
|
Датум на внесување: 20.Декември.2011 во 13:30
viktorija123 напиша:
Eh shto nema se' da napraime za da ja fatime nulata od dedanoe!? ako treba i zhrtva kje padne |
Ima poenta covekot, iako tesko ja prenesuva
|
Датум на внесување: 20.Декември.2011 во 13:31
ekszi88 напиша:
Zatoa Php tuka sum jas koja ne se zamara so etiketite.. barem sega me mrzi da se zamaram so etiketi
|
Ti samata si prozivoditel na etiketi
|
Датум на внесување: 20.Декември.2011 во 13:37
Jas na etiketi? Da, ako etiketiram nekogo ili sebesi, no toj sto mi lepi mene etiketi e samo negov proizvod za koj postoi moznost da se vklopi so nestoto ili ne. A etiketite i ne e deka ne se potrebna stvar, samo da na se stava se i seshto na srce
|
Датум на внесување: 20.Декември.2011 во 13:41
Луѓето по својата природа се суетни и осетливи...
|
Датум на внесување: 20.Декември.2011 во 13:42
Samo sto nekoi umeat da postavat granici do nekade, i nekoi kako mene - pojma nemaat
|
Датум на внесување: 20.Декември.2011 во 13:43
Секој сам си поставува граници, до каде е пак производ на неговата внатрешност. Секој сам си го одбира затворот. Затоа, смррта е конечно ослободување од се.
|
Датум на внесување: 20.Декември.2011 во 13:44
So, let's die i taman ke gi resime site svetski problemi..
|
Датум на внесување: 20.Декември.2011 во 14:05
Na zhivotot, kolku i da mu lepime etiketi... Toj si postoi... Takov kakov E! Taka da so smrta, koja realno i ne postoi za "zhivotot"- ne se reshavaat problemi!
Samo Ljubov!
------------- There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
Датум на внесување: 20.Декември.2011 во 14:07
Se e samo point of view, kao covek gleda na rabotite...
|
Датум на внесување: 20.Декември.2011 во 14:10
Zavisi "koj" gleda a ne shto gleda!
|
Датум на внесување: 20.Декември.2011 во 14:12
Ама не е point of view. Убаво кажа Вики. Едноставно животот постои. Конечно ослободување од се е смртта. Ако животот, како факт постои, со завршеток смрт (како конечна слобода) тогаш во животот сами си бираме "затвор". Каков затвор ќе одбереме е point of view. И сам си бираш "конечно решение". Но, ВО ЖИВОТОТ!.
|
Датум на внесување: 20.Декември.2011 во 14:16
Ne mora za vas da bide point of view, za mene e
|
|