Испечати | Затвори го прозорот

Уапсен Љубе Бошковски

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=24566
Датум на принтање: 21.Ноември.2024 во 18:20
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Уапсен Љубе Бошковски
Постирано од: zabegan
Наслов: Уапсен Љубе Бошковски
Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 16:02
навистина е уапсен Бошковски?
за што?

Едит:
-бил уапсен пред половина час, заради поткуп
нешто тука ми смрди...

-------------
размисли пред да напишеш глупост

Коментари:
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 16:04
..не сакал да ОСТВАРУВА.

-------------
...zagor e ziv,se drugo e laga.

Постирано од: fiks
Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 16:11
А кој медиум кажал таква вест дека Бошковски е уапсензбунетост

-------------
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 16:14
Originally posted by fiks fiks напиша:

А1, прво не ми се веруваше (бидејќи ај, за А1 се работи), ама во моментов даваа на вести извештај од терен
инаку ова ме наведе на веста, (сепак пишале дека е потврдено од МВР, што не смеат според закон доколку не е вистина)

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=139020 - http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=139020

-------------

Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 16:17
na site vesti veke kazaa...na site televizii...

-------------

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 16:18
Originally posted by MyWay MyWay напиша:

na site vesti veke kazaa...na site televizii...
значи потврдено е и на велико прикажано, останува да видиме за што се работи

-------------

Постирано од: Zeksi71
Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 16:20
Da be go uapsile, i zamisli puna torba so pari. Da bese Srekjko Soikj od tesna koza na lice mesto ke izbroese edno 50 iljadi evra u taa kesata rasfrlani po asfalt.

Sega e pravo vreme rosaviot bandit da gi sobere svoite pajtasi, i po pat na sila da bara negovo osloboduvanje, a od kaj da znaat moze i da prerasne vo revolucija pa da ja zemat vlasta na sila.

-------------
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ

Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 16:20
spored prvicnite informacii
za nelegalno finansiranje na politicka kampanja...

pronajdeni okolku 100 000 evra vo kolata kaj nego i pistol..не%20знам

-------------

Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 16:23
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Da be go uapsile, i zamisli puna torba so pari. Da bese Srekjko Soikj od tesna koza na lice mesto ke izbroese edno 50 iljadi evra u taa kesata rasfrlani po asfalt.

Sega e pravo vreme rosaviot bandit da gi sobere svoite pajtasi, i po pat na sila da bara negovo osloboduvanje, a od kaj da znaat moze i da prerasne vo revolucija pa da ja zemat vlasta na sila.

одма одма со вакви коментари да се посере целата ситуација... зарем не може се да си оди чисто, по правна процедура без партиски срања? па дајте бе луѓе, врска си немате ни за што се работи, освен ако немате директни врски со МВР

-------------

Постирано од: FeaR
Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 16:25
Непоминаа ни 24 часа од изборите и веднаш некој си ја покажува силата...ете ви мили мои што ке се дешава во иднина ако сакаш да преживееш биди со власта а ако не ке бидеш обесен

-------------
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика

Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 16:26
btw дали некој ја дозна причината зашто е уапсен Љубезбунетост

-------------

Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 16:27
Sega treba da go najdat izvorot koj gi daval parite na Ljube....

priveden e po nekolku osnovi...

Zal mi e za covekot....mesto da si uziva doma so familijata i da se raduva na zivotot od koga izleze od Hag, toj povtorno se vkluci vo politikata...So glava niz zid....
Sam si napravi..a bas ke ziveese kako heroj ako se povlecese togas..i prodolzese da uziva vo zivotot..

-------------

Постирано од: Gorazd777
Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 16:34
Според пресот на МВР,му фатиле пари во автомобилот,и пиштол со дозвола,ама дозволата не знаеле што било,дополнително че информирале.
Наводно било злоупотреба на службена должност за кампањата и слични недоречености.
Сега ќе видиме како функционира ДЕМОКРАТИЈА на наш начин,а тука се фклопува и исселувањето на Ѓунер Исмаил,следи...

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА

Постирано од: novace
Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 16:40
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

за што?

Едит:
нешто тука ми смрди...

(kaj)Тебе ...сенешто и само ти „смрди„..голема%20насмевка.
Господинот Љубе е (само) приведен..на основа на оправдано сомнение....за нелегално поседување и носење оружје и на (поголема сума) пари....најверојатно без докажано потекло..
Типично (и) европски...незаборавете на поранешниот канцелар на Германија..господинот Кол.
И наместо ...да се почека службеното соопштение ти (и слични на тебе) одма си „снимаат„ филмчиња..трепкање.
намигнување

-------------
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти

Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 16:44
sleden e Buckovski pretpostavuvamголема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 16:48
so ke bese nekoj blizok do grujo da bese na mestoto na ljube, mogu samo da se dosekjam.

MyWay e totalno vo pravo, namesto da si sedi so familijata, da zivee kako heroj, so site pocesti od drzavata i narodot, toj se fati so gluposti da se rasprava.

-------------

Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 16:54
Originally posted by FeaR FeaR напиша:

Погледни си  http://www.idividi.com.mk/Izbori/689633/index.html - ОВДЕ тага
намигнување

-------------

Постирано од: Persej7
Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 17:07
Апсењето е потврдено од МВР.

Причина за апсење: нелегално финансирање на изборната кампања.

Фатен жив: во возилото е пронајдена голема сума пари, но исто така пасош и оружје.

Ќе да сакал да ја здувне.

Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 17:34
Originally posted by MyWay MyWay напиша:

Sega treba da go najdat izvorot koj gi daval parite na Ljube....priveden e po nekolku osnovi...Zal mi e za covekot....mesto da si uziva doma so familijata i da se raduva na zivotot od koga izleze od Hag, toj povtorno se vkluci vo politikata...So glava niz zid....Sam si napravi..a bas ke ziveese kako heroj ako se povlecese togas..i prodolzese da uziva vo zivotot..

Ama pusto ego i sueta ne dava...

... sakashe po sekoja cena da go namestat za pretsedatel.

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 18:22

Штом си почнал со негативно предубедување т.е. со политичка изјава, дали навистина ти е битно зошто е уапсен Љубе?

Колку што те читам тоа е секундарно за тебе во случајов.

Според МВР, приведен е заради нелегално финансирање на изборната кампања. Му имаат најдено поголемо количевство пари, пасош и оружје.

Четири саати поминаа, очекувам МВР да се огласи наскоро за причините.

Интересно, другиот член на двоецот, Љупчо Георгиевски, мудро молчи.

Постирано од: DameMak
Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 18:26
Хаха - диктатурааааа.
Не го пуштаат човекот да зема под рака 100,000 евра.

„Слобода или Смрт“ му беше слоганот. Која будалетинка го смисли ова?

Слободата кратко му траеше (онаа од Хаг). Политичка смрт - доживеа од гласачите кои му дадоа НУЛА пратеници.

А-НУЛА му помогна да добие НУЛА (пратеници)!

Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 18:50
Originally posted by novace novace напиша:

за што?

Едит:
нешто тука ми смрди...

(kaj)Тебе ...сенешто и само ти „смрди„..голема%20насмевка.
Господинот Љубе е (само) приведен..на основа на оправдано сомнение....за нелегално поседување и носење оружје и на (поголема сума) пари....најверојатно без докажано потекло..
Типично (и) европски...незаборавете на поранешниот канцелар на Германија..господинот Кол.
И наместо ...да се почека службеното соопштение ти (и слични на тебе) одма си „снимаат„ филмчиња..трепкање.
намигнување
само кажав дека ми е сомнително, каде ме виде да си правам филмчиња?
а во оваа државна одамна се смирди, како еден огромен контејнер, само ѓубре има во него, па доволно нормално е мислам дека

-------------

Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 18:56
Слободата од Хаг си ја беше купил со буквално местење на Јохан Тарчуловски и со предавање на Република Македонија. Заради него, сега сме ставени во ист кош со геноцидните испрдоци од Србија и Хрватска и со муџахедините од Босна и Херцеговина.

Љубопитен сум дали властиве ќе му се смилуваат на Љупчо Георгиевски-Татарот, тој е апла купен од неколку центри и имаат многу документација за него.

Лично го видов во Белград заедно со Даравелски пред месец и половина, уживаат двајцата сосе семејствата во најскапите ресторани (со наши пари).

Но Љупчо пак има рак на бубрези, плус навистина психички е болен човекот па очекувам да бидат хумани. Но кој знае, многу има укрaдено и многупати ја има продадено Македонија, а и кивни му се...

Постирано од: brza
Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 20:01
kutriot,...nemal neogranichen pristap do narodnite pari pa,
....kojznae od kaj mu se!

...sepak mislam , deka se pochesni od onie na dupmneovcite!да

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 20:06
Цитирај Апсењето е потврдено од МВР.

Причина за апсење: нелегално финансирање на изборната кампања.

ako e budjetskoto finansiranje sosema legalno,....molim lepo,...neka mu se presudi po brza postapka!

-------------

Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 20:20
Најново: слушам украл бајги од парите што му ги пратиле за одбрана во Хаг.

Со нетрпение го очекувам соопштението на МВР. Ако е тоа што мислам дека е, нема никаква улога дали денес го привеле или за недела дена.

Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 20:28
Дали ја слушнавте другата верзија,наводно реланата,дека сепак со неговите се договарале да соопштат како е направен изборен фалсификат и тоа на добар и перфиден начин,а пред да го апсат ,извесно лице му се јавило и во кафеаната каде биле.
Симптоматични се и изјавите на Иво од полиција - "му биле давани парите во кеса",кога е правена прикаската,кога му биле давани,кога тоа бил следен,цела кампања,а баш сега го фатиле со пари,нешто од повеќе смрди,но за јавноста која гласаше како гласаше доволна е и оваа прикаска,па и еуфорија е нема никој да запримети.
Ја слушнавте и изјавата на неговата сопруга,слична акција ,монтирана,како првото апсење со "Раштански лозја".

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА

Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 21:05
Pa j...ga, nemal covekot na raspolaganje kredit od 220 milioni evra od MMF pa moral da se snaodja..изненадување

-------------
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.

Постирано од: ljoce
Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 21:15
Една сестра помалку ќе се шета во Македонија . Добро бе дали малку му беа пари од косово ? Па зарем му требале уште една вреќа пари? Скапа играчка се ова избориве . Замислете сега СДС и ВМРО колку вреќи имаат потрошено...

-------------
Се што било,поминало и се што ќе биди ќе помини.

Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 21:20
garant i cia i fbi, se umesani, ma i kgb, i mi6, i dzems bond i site. Samo cekam koga branko ke go povika narodot na revolucija zasto ova vise ne se trpelo. ama rosaviot toa nema da go rece, zasto ljube ne mu e potreben vise.

Aj toa sto mu nasle pari so site gi vidovme, toa ne e tolku bitno, nego me interesira koj mu gi daval tie pari i za sto, toa me interesira.

a ako pravel nezakonski raboti definitivno treba da go sudat, i bilo koj drug, ke vidime so ke bide, vremeto ke pokaze

-------------

Постирано од: Polar Bear
Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 21:26

Тоа лајно не требаше ни да го вратат од Хаг...

изненадувањеда

-------------
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 22:22

Две верзии- Едната дека е фатен со земање пари (кои биле одбележани)
друга (од неговите) дека бил следен и наместен.
Јас си го кажав своето за него-не ми се бендиса изборната реторика која ја користеше и епитетите кои ги лепеше.

-------------

Постирано од: Македон
Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 00:52
Според тоа што го слушнав, биле преземени посебни истражни мерки од ЗКП уште пред три месеци. Тоа значи дека истражен судија ги одобрил тие истражни мерки. А тие се преземаат за дела за кои е предвидена казна затвор од најмалку четири години или пак се сторени од злосторничко здружение, баднам организациона група. Според тоа што го разбрав, преземени биле посебни истражни мерки тајно набљудување, следење и тонско-визуелно снимање, изгледа се товари за злоупотреба на службена положба и овластувања од член 353 од КЗ и примање поткуп од член 357 од КЗ на Македонија.

Штом се преземени посебни истражни мерки, значи дека казненото дело за кое постои основано сомневање дека е сторено воопшто не е шега.

-------------

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 01:31

Ајдеееее, пак ли Љубе во затвор?...ох

Се сеќавам, скоро беше, кога Филип Петровски го напушти и го обвини за криминални пари (кои наводно ги земал од Косово), дека соработувал со СДСМ, дека рекетирал, поради што овој решил повеќе да не го дружи Бошкоски.
Кој да ги знае за какви интереси одработуваат и какви игри и пари се во прашање.

А и кога го видов кој му е адвокат...
Џанго, поранешниот министер на СДСМ за внатрешни работи, ќе го брани Љубе, поранешниот министер исто за внатрешни работи од ВМРО-ДПМНЕ, обвинет за криминал...вртење%20со%20очи

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 01:36
...django puca prvi?!изненадување

-------------

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 01:48

Џанго “пуца“ први, ама брат Љубе пуцаше најјако... хи,%20хи...

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 02:12
Ова ти се викало МОЌ НА СУГЕСТИЈА ,о...од психологијата, един може да биде водач на масите(поготово у ваквија комуни),другите сите викаат ,оалллааа.... и можеби така е најдобро,кој си се снајде си се снашол,кој си го наполни џебот ,а не го фатија е мајстор,така функционира општество на м...ја.
Дури и закони се појавија и членови,а нема ни судска постапка ,не се помислува на никаква пресумција,веднаш се суди,гладните мора да се задоволат.
Богами братучедите двајцата најјаки се покажаа засега,ама на едниот кој иста служба беше ,од почетокот на новата историја ,знаеме како татко му го наместија и некаде му наводно во српската земја го ...,доаѓаат нови времиња,времиња на СОДОМА И ГОМОРА,џабе ви е дискусија,нема ништо интересно,обичен ВЕСТЕРН ФИЛМ и закон на ПРЕЧЕСНИОТ СУДИЈА.

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА

Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 03:24
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Џанго “пуца“ први, ама брат Љубе пуцаше најјако... хи,%20хи...

Љубе е ќорак ... за у ќорку ... Требаше да га затворив хрвати још к'д беше у Хрватску, да не поштедив од њега.

-------------
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!

Постирано од: Ane09
Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 10:07
Originally posted by MyWay

Sega treba da go najdat izvorot koj gi daval parite na Ljube....priveden e po nekolku osnovi...Zal mi e za covekot....mesto da si uziva doma so familijata i da se raduva na zivotot od koga izleze od Hag, toj povtorno se vkluci vo politikata...So glava niz zid....Sam si napravi..a bas ke ziveese kako heroj ako se povlecese togas..i prodolzese da uziva vo zivotot..

Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 11:48
...toa e toa..ne smee "sekoj" da se mesa vo politika.
a za parite?...mozebi sakal da si gi plati reklamite vo A1,pa im padnalo krivo na ovie drugive..pa aj...kap Saro.

-------------

Постирано од: KUKOC7
Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 11:49
ЛОПАТАР А? голема%20насмевка
КЛАТИГАЛВА А? голема%20насмевка
епа дојди сеа ваму газење%20од%20смеење

Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 12:00
...уште два-тројца за "закентрат"...и може-те после на раат да оди-те на референдум за името.

-------------

Постирано од: KUKOC7
Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 15:27
LJube Boshkovski is in relationSHEET with Velija Ramkovski голема%20насмевка made by me голема%20насмевка

Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 17:53
Не го ни жалам  ниту пак му се ситам.....него  ВМРО го измисли, ВМРО го направи тоа што е, ВМРО го извади од затвор и на крај ВМРО го врати таму каде што му е местото... со еден збор, човеков е вмровски проблем.....намигнување

-------------
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!

Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 18:38
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Не го ни жалам  ниту пак му се ситам.....него  ВМРО го измисли, ВМРО го направи тоа што е, ВМРО го извади од затвор и на крај ВМРО го врати таму каде што му е местото... со еден збор, човеков е вмровски проблем.....намигнување

Се согласувам...да

Постирано од: Kali
Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 18:45
Абе ни еден ден не издржаа по изборите за да го уапсат голема%20насмевка
Прашање на време беше, бидејќи Љубе се дрзна да го чепне Мијалков и да извади на виделина милион работи за Грујо....

Ова е директна и застрашувачка порака до народот....тајм%20аут
....кој ќе не чепне, тој ќе лежи...ќе загине во притвор ако треба, не мора ни да се суди изненадувањеизненадувањеизненадување

Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 19:00
Е,тоа е де ,во паметните држави имало и драма за ваквите рабоќе,ако "Во државата Данска ужасно СМРДИИИИИИИИИИ..."

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА

Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 19:10
Originally posted by Kali Kali напиша:

Абе ни еден ден не издржаа по изборите за да го уапсат голема%20насмевкаПрашање на време беше, бидејќи Љубе се дрзна да го чепне Мијалков и да извади на виделина милион работи за Грујо....Ова е директна и застрашувачка порака до народот....тајм%20аут....кој ќе не чепне, тој ќе лежи...ќе загине во притвор ако треба, не мора ни да се суди изненадувањеизненадувањеизненадување

Ajdeee... ako go pritvoreja pred izborite kje se govoreshe deka gi apsat od opozicijata za da nema oponenti, ako go uapsat potoa demek ne se cheka nitu eden den posle izbori (kako da nemaa vlast, sila i shansa pred toa).

I shto znachi ova?

Ova znachi - koga se odi protiv neprijatelot i kiseloto vino i loshata pesna se super dobri!

Ne e bitno shto se govori, za shto se govori i kako se govori, samo bitno e protiv da se govori.

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 19:22
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Ajdeee... ako go pritvoreja pred izborite kje se govoreshe deka gi apsat od opozicijata za da nema oponenti, ako go uapsat potoa demek ne se cheka nitu eden den posle izbori (kako da nemaa vlast, sila i shansa pred toa).

I shto znachi ova?

Ova znachi - koga se odi protiv neprijatelot i kiseloto vino i loshata pesna se super dobri!

Ne e bitno shto se govori, za shto se govori i kako se govori, samo bitno e protiv da se govori.

Кој непријател Меси? Мој непријател ли?

Јас не пишувам против, ниту имам непријатели ни пријатели во политиката.....пишувам ЗА ПРАВДАТА, и пишувам за нашето добро. Зошто е тешко тоа да се прифати....?

Ни Љубе ни Велија не ги почитувам ниту ги бранам, туку нивното гонење е толку јасна порака за нашиот народ дека оној кој зборува за власта, поточно за ВМРО е државен непријател. Толку криминалци се на слобода и ни ја водат државата, никој не зборува за тоа, камоли да ги гони....Мијалков знаеш ли кој е, Меси? Знам дека не знаеш.
Што мислиш, која е пораката кога власта ги гони само оние кои и пречат....?
Нели е тоа застрашувачки момент, кој зборува дека се претвораме во недемократска држава?

Ова што го напишав е толку очигледно, дури е смешно.среќа
Туку ти оттаму, не знаеш баш за што ние зборуваме, ти повеќе љубиш теоретски да не советуваш.намигнување

Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 19:32
Кали, право во центар ко и увек

и на врапчињата им е јасно дека Љубе многу зборуваше
апсењето е порака до сите што многу зборуваат

мене денес и Анџелина ми рече, ај затни се малку, овие се` следат!

-------------
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза

Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 19:33
Меси, седи си таму, широко ти е околу вратот

-------------
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза

Постирано од: ansasho
Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 19:36
Originally posted by fiks fiks напиша:

Остварува ама само за него 100 000 евра па ти види сега

Постирано од: Vlad Tepesh
Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 21:08
ovoj pa Pesnikot non stop zhrtven jarec e, dali ce se opameti enash neznam , nego mi e zhal za nego go gledam kako go ponizhija ovie kulturnite ,,specijalci,, go legnaa na beton i toa so glava do dixy toalet (polski) CCCC... abe se ima li malku poshtovanje i respekt prema lichnost ccc... ne sme vo afrika bozhem

nemam zborovi , go zhalam jadniot chovek i od zhal nemam srce da im se iznasmejam glasno na akterite shto go sredija ovie ,, specijalcite,,

shto imaat potreba na najbeden nachin da lechat kompleksi preku ponizhuvanje na ljudje , go fatile BRATOT LJUBE golem K!! pa ushte go legnale, fantomki , stavovi , ozbilnost pozhrtvovanost BURLESKI

Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 21:28

....пишувам ЗА ПРАВДАТА, и пишувам за нашето добро. Зошто е тешко тоа да се прифати....?Ни Љубе ни Велија не ги почитувам ниту ги бранам, туку нивното гонење е толку јасна порака за нашиот народ дека оној кој зборува за власта, поточно за ВМРО е државен непријател.

So ova s'e kazha.

Za kakva pravda i dobro pishuvash koga ushte nema zavrshano nikakva istraga, a ti vekje presudi.

Toa e pravda ?

I ako ushte ne znaeme dali e napravena pravda ili ne, togash za kakvo dobro komentirame ?

Ili vazhno e samo da nediskriminirano da kritikuvame pod izgovor deka go spasuvame narodot.

-------------

Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 21:39

....пишувам ЗА ПРАВДАТА, и пишувам за нашето добро. Зошто е тешко тоа да се прифати....?Ни Љубе ни Велија не ги почитувам ниту ги бранам, туку нивното гонење е толку јасна порака за нашиот народ дека оној кој зборува за власта, поточно за ВМРО е државен непријател.

So ova s'e kazha.

Za kakva pravda i dobro pishuvash koga ushte nema zavrshano nikakva istraga, a ti vekje presudi.

Toa e pravda ?

I ako ushte ne znaeme dali e napravena pravda ili ne, togash za kakvo dobro komentirame ?

Ili vazhno e samo da nediskriminirano da kritikuvame pod izgovor deka go spasuvame narodot od negoviot izbor.

[/QUOTE]јас веќе во ниеден притвор не верувам... доволно кажано
а дури и во најчесните правни системи лесно може да се намести нешто доколку некој моќник така сака, во тие погледи човекот сеуште е заостанат... тоа се случува и таму каде шо ти живееш, само не те засега лично и никогаш не си приметил
единствено можеш да го приметиш тоа кога тебе лично ќе ти се случи такво нешто (не ме разбирај погрешно не ти посакувам такво нешто)
постојано ни збориш идеолошки и за тоа како требало да биде, ама не е така и далеку сме од тоа, особено во напатено општество како нашево...
а и не ми е јасно, и сам коментираш за полициската бруталност во темата за убиеното момче, а тука збориш како правдата ќе била задоволена ако на Љубе му било судено, без разлика каква е пресудата... едноставно не оди така... биди малку реален
без разлика за кого се работи, кога ќе му дадеш моќ на некој, а нема ни грам разум и моќта ја троши за да лечи комплекси врз општеството, настанува хаос, и тоа зборам општо за сите луѓе, не ти зборам за Љубе, Груевски и компанија...

-------------

Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 22:03

... тука збориш како правдата ќе била задоволена ако на Љубе му било судено, без разлика каква е пресудата... едноставно не оди така...

Citiraj kade sum zborel toa (iako vaka kako shto si go formuliral nema logika, ama ajde...) ???

Kade sum rekol deka na Ljube treba da mu bide sudeno, bez razlika kakva kje bide istragata i naodot od nea i deka tokmu toa kje bide pravda ?

Jas velam deka ne treba nikomu da mu se sudi dodeka ne se ispita shto e rabotata . Ovde na forumov ima lugje koi stojat zad tastaturite podgotveni na sekoja novinarska vest da skoknat i na pamet da sudat i presuduvaat nebare imaat direktna linija so Gospod i se bogopolozheni da go spasuvaat narodot od nego samiot.

-------------

Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 22:18
па истрага што е? зарем не е дел од правен процес?

прочитај ми го целиот пост и ќе ти стане јасно што зборам

и ако не чекаш да му се пресуди на Љубе, тогаш за какво чекање и трпение ни викаш?

-------------

Постирано од: DragancoLeskoec
Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 23:24
Си го бараше, си го доби.

-------------
Брсјачка нација !

Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 23:38
Originally posted by DragancoLeskoec DragancoLeskoec напиша:

и јас тоа сакав да го кажам, ама си викам ај да не бидам жесток
Љубе уште од кога стапна во државава, одма се распали и почна да ги плука сите, а немаше никаква политичка стратегија, ниту пак сакаше да работи ко што треба, односно како што му налага овдешната политика...

-------------

Датум на внесување: 08.Јуни.2011 во 07:14
Сигурно имал (налог)....штом (недандејно) дојде овде..
Иако ....никој и не очекуваше да го ослободат (така брзо и ненадејно) од ќелијата во Ден Хааг!изненадување
намигнување

-------------

Постирано од: Ane09
Датум на внесување: 08.Јуни.2011 во 09:20
Em suto em bode.

Датум на внесување: 08.Јуни.2011 во 10:14

So ova s'e kazha.

Toa e pravda ?

Ili vazhno e samo da nediskriminirano da kritikuvame pod izgovor deka go spasuvame narodot.

Месинџер, јас залудно ќе реплицирам со тебе, кога е очигледно дека ти немаш допир со реалноста.

А во оваа наша реалност, потребна е нишка здрав разум, која треба да потекне од народот- оти системот е трул.
Дали е виновен или не Љубе, дали ќе биде осуден или не, ич не е важно. Важни се овие пораки до народот- кој треба да се плаши ако зборува против власта.

Ти како сакаш земи го моето пишување....јас многу непретенциозно стојам зад секој напишан збор.

Датум на внесување: 08.Јуни.2011 во 11:45

So ova s'e kazha.

Toa e pravda ?

Месинџер, јас залудно ќе реплицирам со тебе, кога е очигледно дека ти немаш допир со реалноста.

А во оваа наша реалност, потребна е нишка здрав разум, која треба да потекне од народот- оти системот е трул.
Дали е виновен или не Љубе, дали ќе биде осуден или не, ич не е важно. Важни се овие пораки до народот- кој треба да се плаши ако зборува против власта.

Ти како сакаш земи го моето пишување....јас многу непретенциозно стојам зад секој напишан збор.

Кој во светот зборува вака???????....Едно е да зборуваш а другото е да правиш криминал и пак да зборуваш за инает....Со сила да си бараш...Ова ти е случај Велија...исто...
Само што братот знае што го снајди....знае кој го пикна во затвор и кој го спаси и против тој човек сврте прст...Па народот овде го виде колку му е умот...што го нема....
Па да не сака цвеќе за мирисање да биде....и јас сакам 100 000 евра да имам туку така..ама немам....

-------------

Датум на внесување: 08.Јуни.2011 во 12:19
изгледа треба да правиш криминал и да си молчиш..ако и другите прават.
нема да те извади тоа,јас ќе лежам ама,за инает и тие со мене.тука си се зезнал..
сдк..не е исто за сите.

и по овој мој коментар,нема повеќе да пишувам во темите од политика...што сакате кажувајте,критикувајте..фалете..јас нема!...итака не сум интересен а и помирно ќе си спијам.
барем се надевам дека така ќе биде.

-------------

Датум на внесување: 08.Јуни.2011 во 13:21

па истрага што е? зарем не е дел од правен процес?прочитај ми го целиот пост и ќе ти стане јасно што зборами ако не чекаш да му се пресуди на Љубе, тогаш за какво чекање и трпение ни викаш?

Jas ti rekov da me citirash kade sum napishal da mu se sudi bez istraga?

Za tebe istraga i sudenje e isto zatoa shto tie bile del od pravniot proces ?!?!

Ako i za drugite e taka togash voopshto ne me chudi shto ovde ima chlenovi koi momentalno sudat i presuduvaat na sekoj i sekomu bez zapochneta, a kamoli zavrshena istraga.

No, kako shto vekje rekov, toa e mnogu konvencionalna taktika koga se odi protiv oponentot ili neprijatelot. Ne e vazhna nikakva istraga koga odnapred sme reshile koj e dezhurniot krivec za s'e i seshto, vkluchuvajkji go i vrnenjeto sneg zimno vreme.

-------------

Датум на внесување: 08.Јуни.2011 во 13:39

Месинџер, јас залудно ќе реплицирам со тебе, кога е очигледно дека ти немаш допир со реалноста. А во оваа наша реалност, потребна е нишка здрав разум, која треба да потекне од народот- оти системот е трул.Дали е виновен или не Љубе, дали ќе биде осуден или не, ич не е важно. Важни се овие пораки до народот- кој треба да се плаши ако зборува против власта. Ти како сакаш земи го моето пишување....јас многу непретенциозно стојам зад секој напишан збор.  

Taka Kali, samo nepretenciozno napred protiv site koi ne ni se dopagjaat, so poln dopir so realnosta i bez nikakvi istragi oti voopshto ne e vazhno dali nekoj e kriv ili ne, bidejkji nie sme go fatime Boga za brada i znaeme odnapred s'e i seshto, pa zatoa so nishkata zdrav razum koja nedostasuva kaj narodot nie kje go branime od nego samiot.

Samo taka Kali, nepretenciozno, realno, nepristrasno, doblesno i herojski.

Navisitna, kon takvi argumenti i kvaliteti ednostavno nemam shansi za repliciranje. Bidejkji nemam namera zaludno da gi trosham zborovite povekje nema da repliciram. I kako voopshto sum mozhel da si pomislam na neshto takvo prema nekoj koj go spasuva narodot ???

-------------

Датум на внесување: 08.Јуни.2011 во 14:15

Дали е виновен или не Љубе, дали ќе биде осуден или не, ич не е важно. Важни се овие пораки до народот- кој треба да се плаши ако зборува против власта. Ти како сакаш земи го моето пишување....јас многу непретенциозно стојам зад секој напишан збор.  

Ова кое си го напишала е страшно и да се помисли,а не и да се искаже. Исто како тебе размислувале Сталин, Хитлер, Че Гевара, Пол Пот, Осама Бин Ладен и другите кога праќале пораки до народот или други држави! Сосема исто! Не им било важно дали некој е виновен или не.
А тоа треба и тоа како да те замисли дали правилно размислуваш и дали твоето размислување не се поклопува со она на овие.

А ваквата мисла има корен кај нас, за жал. од едно лошо време, кога комунистите му велеа на народот: Не слушајте што ви велат за нас, колку и да е вистина!

Јас оваа твоја порака ја земам како збогување со здравиот разум и сеуште не верувам дека некој вака размислува.

-------------

Датум на внесување: 08.Јуни.2011 во 15:31

Originally posted by DragancoLeskoec DragancoLeskoec напиша:

и јас тоа сакав да го кажам, ама си викам ај да не бидам жестокЉубе уште од кога стапна во државава, одма се распали и почна да ги плука сите, а немаше никаква политичка стратегија, ниту пак сакаше да работи ко што треба, односно како што му налага овдешната политика...

Дaѭ бaш тaкa!Како единствена цел да му беше да вреѓа и плука.

Месинџер, јас залудно ќе реплицирам со тебе, кога е очигледно дека ти немаш допир со реалноста. А во оваа наша реалност, потребна е нишка здрав разум, која треба да потекне од народот- оти системот е трул.Дали е виновен или не Љубе, дали ќе биде осуден или не, ич не е важно. Важни се овие пораки до народот- кој треба да се плаши ако зборува против власта. Ти како сакаш земи го моето пишување....јас многу непретенциозно стојам зад секој напишан збор.  

Пaрaноја

-------------
Брсјачка нација !

Датум на внесување: 08.Јуни.2011 во 17:29
Значи како си ме испофалил Месинџер, ни самата толку убави епитети не би си дала..плазење големо%20гушкање

Originally posted by Македон Македон напиша:

Ова кое си го напишала е страшно и да се помисли,а не и да се искаже. Исто како тебе размислувале Сталин, Хитлер, Че Гевара, Пол Пот, Осама Бин Ладен и другите кога праќале пораки до народот или други држави! Сосема исто! Не им било важно дали некој е виновен или не.
А тоа треба и тоа како да те замисли дали правилно размислуваш и дали твоето размислување не се поклопува со она на овие.

А ваквата мисла има корен кај нас, за жал. од едно лошо време, кога комунистите му велеа на народот: Не слушајте што ви велат за нас, колку и да е вистина!

Јас оваа твоја порака ја земам како збогување со здравиот разум и сеуште не верувам дека некој вака размислува.

Мислам дека беше јасно дека не беше тоа во ваква смисла напишано ти како што си разбрал среќа, туку за да се потенцира другата поента.

Датум на внесување: 08.Јуни.2011 во 18:39

Мислам дека беше јасно дека не беше тоа во ваква смисла напишано ти како што си разбрал среќа, туку за да се потенцира другата поента.

Megjutoa, vo obidot da ocrnish nekogo i neshto, napisanoto go dolovi pred se tvojot mentalen sklop i razbiranjeto na situacijata.

Toa i go ochekuvav od edna fanatizirana opozicionerka.

Se slozhuvam so konstartacijata na Makedon iako ne go delam negoviot zakluchok (toj ne veruva deka nekoj taka razmisluva). Jas pak znam deka ima mnogu sto taka razmisluvaat.

Датум на внесување: 08.Јуни.2011 во 21:35
Strashno!

Posle vakvi i slichni komentari koi zachestija vo posledno vreme povekje ne vredi da se doagja na ovoj podforum.

-------------

Датум на внесување: 08.Јуни.2011 во 22:05
Интересно е како некои работи кои се прават во самото општество,некои мислат дека треба да ги идеализираме,баш на оној начин како на некој му одговара или како сака да го скрои јавното мнение.
Добор и тоа е сфатливо,режимот си е режим дали бил комунизам или сега ганстерски капитализам постапките се исти.
Жално е да се насочуваат одредени размисли кон одредени форумџии,секој има право да дебатира и да изнесува мислење,говориме за настаните ,а не за нас,е сега некој ако нападне некого или ако сака да му ги исправа милсите,тогаш секој има право на одговор.

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА

Датум на внесување: 08.Јуни.2011 во 23:06
И уште една,море не ,уште неколку сомнителни работи
Молњевито го апсат и со камери (за гледачите на Сител),потоа му текнува од,таму кај командирот,а бе будали како го апсите врз база на што? ,ајде враќај го Љубе на лице место,ај сега фрли кесата,ај наведни се тука,е сега потпиши записник,е сега ова е РЕКОНСТРУКЦИЈА.
Понатаму оптужба за злоупотреба на службена должност,која па претседател на партија не е никава службена должност.
Прима пари за кампања,а која кампања,алоо,кампања заврши ,нема ништо од тоа ,обезбедиле снимки,па сега и еден тинејџер ќе ти направи снимки на компјутер.
Затоа малку трезвеност,а не продожување на линч,само и тука има сопнување????

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА

Датум на внесување: 09.Јуни.2011 во 00:55

Да, тоа добро го разбравме. Се потенцира втората поента без да се става значење на првата. Треба ли да ги поставувам мислите на тие кои ги наведов за да видиш кон што целам, а што ти и со оваа порака го потврдуваш? И тие кога се пресметувале со оние со кои сметале дека треба, велеле дека не е важно дали е виновен или не.

Сосема се идентични мислите да знаеш! И тие целеле да ја потенцираат пораката и не се интересирале дали некој навистина е виновен или не.

-------------

Датум на внесување: 09.Јуни.2011 во 10:32
Еее, видете, мене баш ме радува што ве запрепастуваат моите коментари.
Драго ми е што постоите вие тука во дискусијата, за да го регулирате нивото на дискусијата, за да зборувате за процедурите, демократијата, правото.
Навистина го мислам тоа да

Јас понекогаш чувствувам дека морам да ја подигнам тензијата, бидејќи некогаш како во оваа наша општествена ситуација, само во криза се решаваат некои огромни маани на општеството.
Некогаш, мора да се кажат нештата со вистинското име, а понекогаш и парадоксално, за да се запрепастиме и да реагираме. Парадоксот може да биде и отрезнувачки да Оти предолго сме во ситуација на апатија, депресија, и притаен бес, и ништо не правиме со тоа.

Значи, се надевам дека Љубе ќе има фер судење и процес кој ќе добие своја завршница.
Исто така, се надевам дека сепак ќе реагираме на оваа ситуација во која многу очигледно, пред истражен судија завршуваат единствено оние кои и се огрешиле на власта, т.е. тргнале да ја критикуваат. Оние, кои се нејзини партнери и пријатели, а за кои се појавуваат во јавноста исто така отворени сомневања за нивното работење, не се наоѓаат.

Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 09.Јуни.2011 во 16:37
ВМРО-ДПМНЕ добиле 520.000 евра донации, а потрошиле 4,4 милиони евра за кампања.

Зарем има некој со здрав разум кој мисли дека Љубе е помалку крив од останатите ?
Крив е оти не ја финансираше кампањата со средства од буџетот на Р.М. ?

Реформите победија...го ебавме ежот

-------------
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">

Датум на внесување: 10.Јуни.2011 во 01:06

Еее, видете, мене баш ме радува што ве запрепастуваат моите коментари.

Ако се однесува ова на коментарот погоре, за кој и јас не верував дека го читам, па и повеќемина реагиравме, не гледам причина за радување. Тоа е страшно и да се помисли, а не пак да се каже. На такво размислување може да се каже само едно: Среќна нова
http://www.youtube.com/watch?v=Z4rBDUJTnNU - 1984 .

-------------

Датум на внесување: 10.Јуни.2011 во 01:19

Дали е виновен или не Љубе, дали ќе биде осуден или не, ич не е важно. Важни се овие пораки до народот- кој треба да се плаши ако зборува против власта. Ти како сакаш земи го моето пишување....јас многу непретенциозно стојам зад секој напишан збор.  

Македон барем ти не правеше овакви малверзации...

Сто проценти свесно намерно ја вадиш од контекст !
Јас да ти појаснам...немој да кажеш дека не ти треба дообјаснување.

-Исто како Никола Груевски и Сашо Мијалков размислувале Сталин , Хитлер , Че Гевара и останата контрабанда.
Кали пред тебе го осуди таквиот начин на владеење а ти се правиш паметен .
Размислувањето на Кали не се совпаѓа со овие набројаниве туку начинот на владеење на Никола со фамилијата има заеднички симптоми со нив.

Овие вмровци не се многу различни од комунистите само ти не си во состојба релано да ја согледаш ситуацијата оти ти недостасуваат главните симболи т.е. срп и чекан.

-------------

Датум на внесување: 10.Јуни.2011 во 01:26
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Македон барем ти не правеше овакви малверзации...

Сто проценти свесно намерно ја вадиш од контекст !
Јас да ти појаснам...немој да кажеш дека не ти треба дообјаснување.

-Исто како Никола Груевски и Сашо Мијалков размислувале Сталин , Хитлер , Че Гевара и останата контрабанда.
Кали пред тебе го осуди таквиот начин на владеење а ти се правиш паметен .
Размислувањето на Кали не се совпаѓа со овие набројаниве туку начинот на владеење на Никола со фамилијата има заеднички симптоми со нив.

Овие вмровци не се многу различни од комунистите само ти не си во состојба релано да ја согледаш ситуацијата оти ти недостасуваат главните симболи т.е. срп и чекан.

Воопшто не вадам никого надвор од контекст.

За власта не гарантирам дека не размислува така, ниту знам, а ниту сум загрижен за нив, ама лошо е кога обичен граѓанин размислува и вели дека не е важно дали некој е виновен или не е, туку била важна пораката? Зарем нема разлика дали некој е виновен или невин? Зарем е исто дали некој сторил или не нешто? Зарем треба да ни бидат важни пораките?

Затоа и реагирав како што реагирав.

Секому, барем во демократско општество, треба да му биде важно дали се казнуваат невини, или виновни личности.

-------------

Постирано од: pecok
Датум на внесување: 10.Јуни.2011 во 01:26
Па нормално. Шо мислевте дека ќе го уапсат оној што ветуваше „инвестиции“ од албанија и косово или оној што викаше дека ако не одиме во нато ќе си одат со друга држава која е веќе во нато?

-------------
http://foto.evolucija.mk - Мои Фотки на foto.evolucija.mk

Датум на внесување: 10.Јуни.2011 во 01:31

За власта не гарантирам дека не размислува така, ниту знам, а ниту сум загрижен за нив, ама лошо е кога обичен граѓанин размислува и вели дека не е важно дали некој е виновен или не е, туку била важна пораката? Зарем нема разлика дали некој е виновен или невин? Зарем е исто дали некој сторил или не нешто? Зарем треба да ни бидат важни пораките?

Секому, барем во демократско општество, треба да му биде важно дали се казнуваат невини, или виновни личности.

Македон требаше да ја препознаеш иронијата во реченицата.
Мислам дека имаме ист став за цивилното општество .
Да не изигравам адвокат но читајќи ја Кали мислам дека воопшто нема такви ставови како шо побрзавте да ја осудите дека претендира казна без суд .

-------------

Датум на внесување: 10.Јуни.2011 во 01:36
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Македон требаше да ја препознаеш иронијата во реченицата.
Мислам дека имаме ист став за цивилното општество .
Да не изигравам адвокат но читајќи ја Кали мислам дека воопшто нема такви ставови како шо побрзавте да ја осудите дека претендира казна без суд .

Со такви нешта мислам дека воопшто и не треба да иронизираме, затоа што, сепак, тоа е човечка судбина, а дополнително Кали кажа и дека стои зад тоа што го напишала и затоа сите изреагиравме така како што изреагиравме. Барем кај мене тоа беше причината.

-------------

Датум на внесување: 10.Јуни.2011 во 01:44
главната поента на постот не се состоеше во тоа да се каже дека не е битно дали бил Љубе виновен или не...

и колку и да збориме како требало да биде и дека се апселе криминалци само... факт е дека кај нас има селективно апсење и дека не се сите еднакви пред законот
не знам колку бил Љубе Виновен, не можам да тврдам дека не е ниту пак дека е, не сум бил таму нити знам што се случувало, но знам дека сигурно за негово апсење имало веќе повод, се што било потребно е да се појави на виделина причина

-------------

Датум на внесување: 10.Јуни.2011 во 14:26
На оваа тема, посебно околу апсењето на некогашниот министер на МВР и лидер на партија со најостра реторика на предвремените избори 2011 година не сакам многу да зборувам од едноставна причина што за него и не сакам да формирам некое мислење. Но некои работи тешко се премолчуваат.  Љубе Бошковски е првиот министер кој почна со спектакуларните апсења во Македонија. Така речи ова се негов изум. Облечен во мантил и јак шешир (ко Вајат Ерп од каубојските филмови даваше изјави пред новинарите).Неговата појава кај некои предизвикуваше воодушевување, кај други смеа, а кај трети револт.
Велат- Се се враќа се се плаќазбунетост
Е сега околу апсењето- разговарав со правници (среќа имам пријатели од сите профилиголема%20насмевка) и тие низ смеа велат дека има грешки во чекори во  неговото апсење.
Прво-инкриминирање на доказите-јасно го дадоа оперативецот како доказите ги фаќал со голи раце-без задолжителните ракавици.
Потоа односот на полицајците кон нивниот некогашен министер- легнување на земја во прашината, ставањето лисици, држење така некое време...
Повикување на одредбата- злоупотреба на службената должностзбунетост Зар лидер на партија е служба? збунетост
Некои политички опоненти на оваа власт со скепса по откривањето на убистрвото на момчето од страна на полицискиот службеник шпекулираат дека апсењето на Бошковски е само обид да се заташка вториов потежок случај. Демек се надевале дека ќе успеат зад оваа атракција да ја затскријат случената трагедија. И демек се прелажале бидејки народот и не се сожалил многу на Љубе.
Од една страна ова наликува на добар политички трилер, но од друга страна кој ли да знае што се случува во високата политика?
Лично донесов еден суд- поарно е да си обичен смртник, да си живееш мирно, па макар и посиромашки отколку да си играш политика, оти кога тогаш ќе се изгориш папрено.

-------------

Датум на внесување: 10.Јуни.2011 во 15:18
За волја на вистината,а за задоволување на прaвадата(пошто доста работи овде се во мафијашки стил),треба да изнесуваме некои работи,вреди за сопствената слобода.
Пополека се дознаваат ама и откриваат работите.
Љубе бил следен и прислушуван два месеци,од почетокот на Април и во текот на целата изборна кампања.Кривичниот закон,пак, е изменет на 13 Април 2011,ден ПРЕД РАСПУШТАЊЕ НА ПАРЛАМЕНТОТ.Ретко кој забележал дека токму тогаш е дополнет кривичниот со дело за злоупотреба во финансирање на ИЗБОРНАТА КАМПАЊА за одговорно лице во ПРАВНО ЛИЦЕ.МВР(о),сега поднела кривична пријава против лидерот на ОМ,поради постоење на основано сомнение за сторено кривично дело-злоупотреба на средствата за финансирање на изборната кампања,како дел од акцијата "Кампања".Два месеци е прислушкуван и следен,а во тој период го менуваат и Кривичниот законик.Дали и членот го стокмија,за да имаат што подголема казна?
Овде никој не си поставува прашање за партијата на грујоски,која е најсомнителна во финансирањето кога се работи за изборна кампања,а згора на тоа зема донации од физички лица ,а се баснословни за наши услови.
И на крај заканите до семејството на Бошкоски,неговите деца,тоа треба да е нормално за вакво "демократско",општество,изјавата на неговата сопруга дека неколку саати пред апсењето извесен инспектор на еден од синовите му рекол,"ќе видите сега како ќе ви ја смениме судбината".
Има,има ,тука многу работи,но кој како ги гледа и како му одговара.

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА

Датум на внесување: 11.Јуни.2011 во 11:02
Добра анализа има дадено Ѓорги Спасов во Утрински весник
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=ADF3CCBFE24E144388AA91B3BE24907B - Летај Саша

-------------

Постирано од: krkovicka_mala
Датум на внесување: 12.Јуни.2011 во 20:48
Нека му ја мислат сите истакнати приватници низ македонија што се истакнуваа за СДСМ,е дури сега Грујо ке јади живи луге.......

Постирано од: Diogen
Датум на внесување: 12.Јуни.2011 во 20:58
Originally posted by krkovicka_mala krkovicka_mala напиша:

Нека му ја мислат сите истакнати приватници низ македонија што се истакнуваа за СДСМ,е дури сега Грујо ке јади живи луге.......
Значи преродбенициве све препишале од Mein Kampf.....изненадување

Постирано од: ljoce
Датум на внесување: 14.Јуни.2011 во 20:54
Originally posted by krkovicka_mala krkovicka_mala напиша:

Нема ни влакно да му фали ако се од сдсм. Овие се против вмровците кој ја кажуваат вистината која ги боли.
А на сдсмовци можат да му ветат дека нема да ги чепкаат ако го сменат ставот. Па полна е вмро со такви вртикапи...

-------------
Се што било,поминало и се што ќе биди ќе помини.

Датум на внесување: 14.Јуни.2011 во 23:06
Според информациите од медиумите

http://www.time.mk/read/7df578f3c5/c5bddff4aa/index.html - Влошена здравствената состојба на Бошкоски

-------------

Постирано од: orlov
Датум на внесување: 15.Јуни.2011 во 17:14
Да member_profile.asp?PF=15104&FID=49 - mamamd ,тоа е за здравствената состојба но затоа погледајго и ова:

Бошкоски е изложен на тортура во затворот
Љубе Бошкоски бил изложен на психичка тортура во истражниот затвор. Специјално избрани службеници во затворот кон него се однесувале нехумано и бил навредуван. Ова го тврдат неговите сопартијци од Обединети за Македонија. Тие велат дека неговата сопруга за време на завчерашната посета на затворот, кај Бошкоски забележала повреди кои му биле нанесени за време на неговото апсење кое се случи пред десет дена......................

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=3C210A66055D7A4D898877CAF814832E - http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=3C210A66055D7A4D898877CAF814832E

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Постирано од: krkovicka_mala
Датум на внесување: 15.Јуни.2011 во 20:59
А дали Груевски е чист?
Од каде му се неговите 4 милиони евра?

Датум на внесување: 16.Јуни.2011 во 06:00
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Добра анализа има дадено Ѓорги Спасов во Утрински весник
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=ADF3CCBFE24E144388AA91B3BE24907B - Летај Саша

Спасов направи добра анализа... Власта очигледно не е чиста...

Но катастрофа исто така карактери како Бошковски да се издигаат на ниво на херои. Таквите како него се шљамот на македонското општество, без осет за граници на однесување од позиција на власт и позиција на политичар. Колку побрзо се елиминираат таквите од јавната политичка сцена, толку подобро за сите македонци.

голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 16.Јуни.2011 во 21:08
Originally posted by orlov orlov напиша:

Да member_profile.asp?PF=15104&FID=49 - mamamd ,тоа е за здравствената состојба но затоа погледајго и ова:<span id="ArticleTitle" ="WB_UTRINSKIVESNIK_Naslov">Бошкоски е изложен на тортура во затворот</span>Љубе Бошкоски бил изложен на психичка тортура во истражниот затвор.
Специјално избрани службеници во затворот кон него се однесувале
нехумано и бил навредуван. Ова го тврдат неговите сопартијци од
Обединети за Македонија. Тие велат дека неговата сопруга за време на
завчерашната посета на затворот, кај Бошкоски забележала повреди кои му
биле нанесени за време на неговото апсење кое се случи пред десет дена...................... http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=3C210A66055D7A4D898877CAF814832E - http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=3C210A66055D7A4D898877CAF814832E

Во потполност ти верувам Орлов и дури сега го разбирам...еден мој близок кој помина исто во затворите на Идризово и тоа за Македонија во годините по војната ,кога ги угнетуваа Македонците за самобитноста,и кога ќе слушнев што му правеле ,па добро си поставував прашање,зарем е можно свој на свој така да постапува(гнасотии не ги изнесувам).
Е сега потполно верувам што му прават на Бошковски(УДБАШКИТЕ ПИПЦИ),ах колку е гнасна оваа Македонија со овие власти,ТУЃИНЦИ и ништо друго,ова не се македонци,ова се изроди и угнетувачи,само не тој што слушал туку прашајте го тој што доживеал што кучиња се тие,..се плашам да не дојдат години како после војната со спроводи и испитувања,оти ваквата диктатура само кон тоа води.

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА

Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 16.Јуни.2011 во 22:53

Го извади Љубе  шалот од вратот  и можеби малку
настинал ......  а не дека нешто му прават во Шутка.....

...Се што  си правеше  ...сам си направи ......!

-------------

Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 17.Јуни.2011 во 10:46

Вмровците плеснаа 3-4 милиони евра за да го извадат од затвор....а сега го вратија назад со само 100 000 ..... голема%20насмевка

-------------
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!

Постирано од: pajser
Датум на внесување: 17.Јуни.2011 во 11:18
 narodski kazhano rani kuche da te kasa ., se odnesuva za  sestra ljube-icaплазењенамигнување

-------------
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana

Датум на внесување: 21.Јуни.2011 во 23:08
Originally posted by orlov orlov напиша:

Да member_profile.asp?PF=15104&FID=49 - mamamd ,тоа е за здравствената состојба но затоа погледајго и ова:<span id="ArticleTitle" ="WB_UTRINSKIVESNIK_Naslov">Бошкоски е изложен на тортура во затворот</span>Љубе Бошкоски бил изложен на психичка тортура во истражниот затвор.
Специјално избрани службеници во затворот кон него се однесувале
нехумано и бил навредуван. Ова го тврдат неговите сопартијци од
Обединети за Македонија. Тие велат дека неговата сопруга за време на
завчерашната посета на затворот, кај Бошкоски забележала повреди кои му
биле нанесени за време на неговото апсење кое се случи пред десет дена...................... http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=3C210A66055D7A4D898877CAF814832E - http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=3C210A66055D7A4D898877CAF814832E

малце му е

-------------
Брсјачка нација !

Постирано од: VaZoLjIN
Датум на внесување: 22.Јуни.2011 во 00:32
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Според информациите од медиумите<h2 ="title"> http://www.time.mk/read/7df578f3c5/c5bddff4aa/index.html - Влошена здравствената состојба на Бошкоски </h2>

Одма им се слошува кога ќе ги затворат.

Како ништо не им е додека крадат.

Датум на внесување: 22.Јуни.2011 во 04:31
Не се секирајте не му е ништо на Љубета, само се препил боза од слаткарницата... голема%20насмевка

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk