Груевски или Шеќеринска за премиер?
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Избори
Опис на форумот: Локални, парламентарни, претседателски...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=24338
Датум на принтање: 16.Февруари.2025 во 15:32 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Груевски или Шеќеринска за премиер?
Постирано од: sloboden MKD
Наслов: Груевски или Шеќеринска за премиер?
Датум на внесување: 20.Април.2011 во 20:32
Posle istaknuvanje na kandidaturata od strana na SDSM na Radmila Sekerinska za iden mozen premier ja predlagam slednava annketa.
|
Коментари:
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 21.Април.2011 во 13:53
"Големиот брат" исфрли кандидат за избориве..има да се тепаат дипломатите да се бубнуваат со неа...
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
Постирано од: The Best WH
Датум на внесување: 21.Април.2011 во 18:06
Ако Шеќерка беше добра, ќе се покажеше во 2008 ;)
------------- REMEMBER! CHEATING IS FUN, BUT IT'S FOR PEOPLE WHO CAN'T PLAY ANY BETTER! ;)
|
Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 21.Април.2011 во 21:15
Колку и да му изгледа на некого Шеќеринска...
постабилна и поиздржана..... сепак таа со право се плаши
од Груевски...знае дека и овојпат ќе загуби....
Нејзин услов бил.... да не биде носител на листата
во онаа изборна единица во којашто противкандидат
би и бил премиерот и лидер на ВМРО-ДПМНЕ....
Никола Груевски.........
Таа е навистина капацитет во СДСМ, но голема грешка
прави што сеуште е под силно влијание ...односно ..падната...
на ,,шармот,, на нејзиниот лидер.... кој знае да се сокрие...
во мрежата што само тој ја заплеткува .......
Но чинам дека овој пат Груевски ќе му ја ,,запечати,,
засекогаш неговата политичка кариера...............
Меѓу оние кои го одбиле Црвенковски се
Мајк Зафировски, Владимир Глигоров и Илија Гечев.
Интересно е тоа што се шпекулира дека на кандидатските листи ќе се најдат и неколку новинари...веројатно некои од А1 ![вртење%20со%20очи](smileys_novi/29.gif) ....
Има една стара изрека...само блесав ...може два пати да се
сопне на ист камен ............ Рада......!!! ............ ......
-------------
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 21.Април.2011 во 21:48
fiks напиша:
Полош политички потег не направил до сега,ова му е врв на кариерата и погрешните одлуки
|
Е навистина не разбирам кога е лош изборот зошто политичките опоненти со своите изјави се обидуваат да покажат дека е лош избор. -Многу се засекирани што утнаа СДСМ![збунетост](smileys_novi/7.gif) -Толку многу се растажени за погрешниот избор![збунетост](smileys_novi/7.gif) -Многу жалат што СДСМ ќе изгуби![збунетост](smileys_novi/7.gif) Ајде луге да не правиме фикции од реалноста. Шекеринска е добар говорник и тука нема збор. Шекеринска е почитувана од странците и ние можеме да и плукнеме под прозор. Лично не сум задоволна од едноставна причина-Што дотичната и не знае што е сиромаштија, не знае што е да се мачиш да си го трасираш патот до врвот-затоа што некако работите во животот многу убаво и се ределе. Но, јас верував на политичари кои ми беа многу по народни, многу по блиски до она што сме поголемиот дел граѓани на оваа земја, па сум се зафркнала. Чим дојдоа до меките фотељи заборавија дека беа како нас-многу бргу. Така да ама баш ми е сеедно кој ќе биде и ваму и таму. Никој, ни досега ни од сега ќе мисли за благодетот на народот. Ќе си мислат за своите блаодети и луксузи.![тага](smileys_novi/2.gif)
-------------
|
Датум на внесување: 21.Април.2011 во 21:56
Анастеа напиша:
Имаме новоотворена тема - Анкета: forum_posts.asp?TID=24338 - Груевски или Шеќеринска за премиер? погоре на пдф Избори па може таму да продолжиме конкретно за Шеќеринска како кандидат за мандатар (а може и да гласате).![намигнување](smileys_novi/3.gif)
Во forum_topics.asp?FID=94 - Избори се префрлени и неколку теми кои се однесуваат на изборите.
|
Ааааа ами тоа е само анкета, без можност за коментар.![збунетост](smileys_novi/7.gif) А што да гласам за некој кога не можам да си образложам зошто сум го одбрала некого![изненадување](smileys_novi/13.gif)
-------------
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 21.Април.2011 во 22:47
Сум направила пропуст синоќа, преместувајќи ги темите сум заборавила да ги отворам за коментари. Сега е корегирано, па повелеле. ![големо%20гушкање](smileys_novi/6.gif)
И да апелирам до членовите кога се отвараат анкети да не бидат од затворен тип, туку со овозможена опција за коментирање и образложување на гласовите.
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 21.Април.2011 во 22:59
Ќе се предаде без борба
Тој се плаши од женска сукња
------------- се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
Постирано од: Audiofil
Датум на внесување: 23.Април.2011 во 00:36
Borbata ne e pomegu Nikola Gruevski i Radmila Sekerinska tuku pomegu Saso Mijalkov i Branko Crvenkovski.
|
Датум на внесување: 23.Април.2011 во 08:40
Audiofil напиша:
Borbata ne e pomegu Nikola Gruevski i Radmila Sekerinska tuku pomegu Saso Mijalkov i Branko Crvenkovski. |
е да
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 23.Април.2011 во 23:27
rada e kako daska za surfanje nema atributi za premierka![не](smileys_novi/no.gif)
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Постирано од: FeaR
Датум на внесување: 24.Април.2011 во 20:59
anakin напиша:
rada e kako daska za surfanje nema atributi za premierka![не](smileys_novi/no.gif)
| a od koga se bara od politicarite da ispolnuvaat kriterium za ubavina ke ja opravaat drzavava ili ke poziraat![збунетост](smileys_novi/7.gif)
------------- "А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
|
Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 24.Април.2011 во 22:46
I jas navivam za zena(va), so atributi ili bez, neka mu pokaze!
------------- always look on the bright side of the life!
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 24.Април.2011 во 23:11
...ushte edna naocharka?
...malku beshe edna,a? ![изненадување](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/13.gif)
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 24.Април.2011 во 23:27
anakin напиша:
rada e kako daska za surfanjenema atributi za premierka
|
може ли да ги знам официјалните атрибути кои треба да ги поседува една премиерка?
освен што требало еве да има развиен граден кош
јас мислам дека ви се побркани лончињата,не избираме МИС
а освен тоа,ваљда и за маживе постои некој стандард
ај кажи ми ги атрибутите на премиерите до сега?
освен ако не се работи за некој „скриен“ атрибут и немаа нешто посебно да понудат
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Постирано од: pajser
Датум на внесување: 25.Април.2011 во 10:15
eu da ja vrati rada vo uzbekistan ili kaj beshe tamu nedogija posmatrach pa fino lepok tamu i da si ostane cel zhivot samo da posmatra ., gospode ne dozvoluvaj rada i kako nea da ne spasuvaat
------------- nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
Постирано од: FeaR
Датум на внесување: 26.Април.2011 во 16:11
Andjelina напиша:
anakin напиша:
rada e kako daska za surfanjenema atributi za premierka
|
може ли да ги знам официјалните атрибути кои треба да ги поседува една премиерка?
освен што требало еве да има развиен граден кош
јас мислам дека ви се побркани лончињата,не избираме МИС
а освен тоа,ваљда и за маживе постои некој стандард
ај кажи ми ги атрибутите на премиерите до сега?
освен ако не се работи за некој „скриен“ атрибут и немаа нешто посебно да понудат ![](smileys_novi/no.gif) | e angjo i jas toa vikam aj ovoj post
anakin напиша:
|
neka ide vo biseri na forumdziite hhh znaci gluposti na kilo be
------------- "А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
|
Постирано од: ivan_mar
Датум на внесување: 27.Април.2011 во 09:35
oj rado oj radmila sta si gruju ucinila :)
|
Постирано од: KUKOC7
Датум на внесување: 27.Април.2011 во 09:41
Датум на внесување: 27.Април.2011 во 10:34
Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 27.Април.2011 во 11:44
Toj sto e toj ke si ostani.......... ...Edinstveniot koj pokaza nekakvi rezultati vo drzavata.. Patista, vodovodi, sportski sali, procistitelni stanici, subvencii, paricna pomos za bolnite i decata bez roditeli, pokaceni plati, penzii, namaleni danoci, reformi vo obrazovanieto, otkup na dvorno zemjiste, novi avtobusi, spomenici ..............i uste mnogu mnogu proekti.......koi vo minatoto ne bea ni pomisleni a ne da se realiziraat.. Delata zboruvaat.....a ne Radmila ... Programata na VMRO koja e vetena e ispolneta za razlika od onie ocajnite koi samo kukaat deka drzavata ni odi vo propast a so prs ne mrdnale nikogas...ni list nemaat izvadeno a ne cela programa....od mrcatori dosta ni bese...odime napred...
Uste ednas zagarantirano sdsm ja gubi bitkata..
GRUEVSKI ZA PREMIER.....![да](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/yes.gif)
------------- Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......![](smileys_novi/4.gif)
|
Датум на внесување: 27.Април.2011 во 11:57
Да се ставаат физички атрибути, маани и телесни недостатоци во преден план е пред се лична перцепција, несуштествена за темата на дискусија и одлучувањето на кој политичар да му се даде довербата.
Рада - “даска“ ми е аргумент со иста тежина како кога некој ќе каже: “не гласам за Грујо поради говорната маана.“
Мене ме интересира што Рада ќе ветува во кампањата и дали пак ќе игра на картата влез во ЕУ и НАТО за 6 месеци, се разбира на сметка на името?
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 27.Април.2011 во 12:45
Анастеа напиша:
Да се ставаат физички атрибути, маани и телесни недостатоци во преден план е пред се лична перцепција, несуштествена за темата на дискусија и одлучувањето на кој политичар да му се даде довербата.
Рада - “даска“ ми е аргумент со иста тежина како кога некој ќе каже: “не гласам за Грујо поради говорната маана.“
Мене ме интересира што Рада ќе ветува во кампањата и дали пак ќе игра на картата влез во ЕУ и НАТО за 6 месеци, се разбира на сметка на името?
|
Еееееееееееееее......... тоа ми остана како мистерија...што ли мислеше тогаш Рада и зошто ако и е гајле за Македонија не го кажа решението..Па да направеше добро за сите нас..Која и беше стратегијата...ај ќе видиме сега сигурно ќе ја каже на кампањата...во стилот НИЕ ИМАМЕ РЕШЕНИЕ ЗА СПОРОТ СО ИМЕТО... а кое е решението не викажуваме тралала лала лалала.....
------------- Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......![](smileys_novi/4.gif)
|
Постирано од: pajser
Датум на внесување: 27.Април.2011 во 13:18
aj lugje osvestete se .....konechno veke ednash .....zasekogash ta ovie so plavata ruzha ., pa stavija tupanica., pa sakaa izbori., pa posle odoprem.... i se taka vo nedogled.... alooooooooo nemaat ni programa., ni slovo staveno na hartija kako neshto dokaz deka ke bide po nivno., zamo na zborovi li da im se veruva ., pa i babami shto neslusha mozhe da gi chue samo kako vreskaat shto koga oni toa., ., a vamu nishto napismeno kako traga ne ostavaat vo izbornata trka., dosta beshe rechi tuka sega se igra samo so dela., a tie se vidlivi ., na grujo., kakvi takvi no neshto se gleda., a rada od bela mozhe zemjava samo ushte poveke da ja zacrni
------------- nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
Датум на внесување: 28.Април.2011 во 00:06
Не не брзајте де...полека. Чекаме соочување, вадење валкан веш (посрани гаки). Не може само ние да немаме В дуели.
http://www.time.mk/read/NONE/a7d105147c/index.html - Лидерите девет години без ТВ - дуел
-------------
|
Датум на внесување: 28.Април.2011 во 16:49
Овојпат не смее да нема дуел помеѓу кандидатите за мандатар. На Груевски му гори под нозете. Ако пак одбие дуел, одма нека си минусира уште неколку проценти од моменталниот рејтинг... колкав и да му е.![голема%20насмевка](smileys_novi/4.gif)
|
Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 28.Април.2011 во 18:52
Значи правилата за предизборието... ги поставуваат политичарите... па така и оние за ТВ дуел... некој нека ме потсети и поправи ако не сум во право... не се сеќавам дека Груевски воопшто... имал ТВ дуел со некој спротивставен политичар...
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 28.Април.2011 во 22:20
Груевски НИКОГАШ не прифатил ТВ дуел
во демократска држава одбивањето на дуел значи губење на изборите...
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 29.Април.2011 во 00:51
Избори за тоа баш не се губат (како одлучувачки фактор), ама гласачи и проценти на поддршка ДА!
|
Датум на внесување: 29.Април.2011 во 23:42
MyWay напиша:
Toj sto e toj ke si ostani.............Edinstveniot koj pokaza nekakvi rezultati vo drzavata.. Patista, vodovodi, sportski sali, procistitelni stanici, subvencii, paricna pomos za bolnite i decata bez roditeli, pokaceni plati, penzii, namaleni danoci, reformi vo obrazovanieto, otkup na dvorno zemjiste, novi avtobusi, spomenici ..............i uste mnogu mnogu proekti.......koi vo minatoto ne bea ni pomisleni a ne da se realiziraat..Delata zboruvaat.....a ne Radmila ...Programata na VMRO koja e vetena e ispolneta za razlika od onie ocajnite koi samo kukaat deka drzavata ni odi vo propast a so prs ne mrdnale nikogas...ni list nemaat izvadeno a ne cela programa....od mrcatori dosta ni bese...odime napred...Uste ednas zagarantirano sdsm ja gubi bitkata..GRUEVSKI ZA PREMIER.....
![да](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/yes.gif) |
Пријателе ти најверојатно живееш во Скопје, точно е во Скопје и направи нешто. Ај потенцирај на патиштата , кои даноци ги намали ,субвенции кога стигаат ,субвенциите треба да се исплатат најдоцна до 30 октомври а сега е речиси 1 мај реформи во образованието и не ги исополни баш каде се ваучерите за апсолвенти намалена партиципација ајде де кого само лаже половина милијарда кредити имаме позајмено за разлика од другите влади кои не земаа токлу заем да не набројувам уште работи околу земјоделците кои се речиси уништени и демек тоа било 98 % исполнети ветувања ,можеби ако живее во некој друга држава
|
Датум на внесување: 30.Април.2011 во 03:41
ivan_mar напиша:
MyWay напиша:
Toj sto e toj ke si ostani.............Edinstveniot koj pokaza nekakvi rezultati vo drzavata.. Patista, vodovodi, sportski sali, procistitelni stanici, subvencii, paricna pomos za bolnite i decata bez roditeli, pokaceni plati, penzii, namaleni danoci, reformi vo obrazovanieto, otkup na dvorno zemjiste, novi avtobusi, spomenici ..............i uste mnogu mnogu proekti.......koi vo minatoto ne bea ni pomisleni a ne da se realiziraat..Delata zboruvaat.....a ne Radmila ...Programata na VMRO koja e vetena e ispolneta za razlika od onie ocajnite koi samo kukaat deka drzavata ni odi vo propast a so prs ne mrdnale nikogas...ni list nemaat izvadeno a ne cela programa....od mrcatori dosta ni bese...odime napred...Uste ednas zagarantirano sdsm ja gubi bitkata..GRUEVSKI ZA PREMIER.....
![да](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/yes.gif) |
Пријателе ти најверојатно живееш во Скопје, точно е во Скопје и направи нешто. Ај потенцирај на патиштата , кои даноци ги намали ,субвенции кога стигаат ,субвенциите треба да се исплатат најдоцна до 30 октомври а сега е речиси 1 мај реформи во образованието и не ги исополни баш каде се ваучерите за апсолвенти намалена партиципација ајде де кого само лаже половина милијарда кредити имаме позајмено за разлика од другите влади кои не земаа токлу заем да не набројувам уште работи околу земјоделците кои се речиси уништени и демек тоа било 98 % исполнети ветувања ,можеби ако живее во некој друга држава |
EEE prijatele subvenciite na lozarite se isplateni veke, sega dobivaat vtora partija...Rasprasaj se podobro i ke znaes poveke...A vaucerite za apsolventite?????????? pa tie dali bea zadolzitelni vauceri....Sreka sto studentite izminatite godini dobija prijatele...
Koga sdsm dodelija vauceri???? Znaci VMRO koga imase uslovi i sredstva im napravi usluga na studentite....
A participacijata bas i e namalena za rezlika od porano vo vreme na sdsm koga jas se zapis....uvav i bese 1500 (marki vo toa vreme) na drzaven.... osven ako ne si gledal ti po privatnite fakulteti, e tamu ista si ostana........ A za zaemot pa drugite vladi se sto zemaa iskradija i toa sto ne ni bese zaem i toa KADE E...kazi eden proekt za sto gi potrosile parite od budjetot..Sekoja drzava vo razvoj zema kredit za da funkcionira i da raboti kako sto treba..Zemi gi za primer zemjite od sosedstvoto...
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/251099/Uskoro-nova-runda-pregovora-o-ruskom-kreditu - http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/251099/Uskoro-nova-runda-pregovora-o-ruskom-kreditu
i eve
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/251053/Svetska-banka-odobrila-Srbiji-kredit-od-100-miliona-dolara - http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/251053/Svetska-banka-odobrila-Srbiji-kredit-od-100-miliona-dolara
ova e seto vo nekolku dena....procitaj ubavo i ke vides kolku na primer Srbija zema kredit....
i na kraj za zermjodelcite mnogi mi e interesno, eden kilogram kompir dojde do 40 denari i eden kg zelka po 40, 50 i 60 denari....e sega prijatele ovde koj e zadovolen ovie zemjodelci ili nie potrosuvacite...
I na kraj uste ednas Gruevski za premier
|
Датум на внесување: 30.Април.2011 во 07:57
MyWay напиша:
EEE prijatele subvenciite na lozarite se isplateni veke, sega dobivaat vtora partija... Пријателке ![големо%20гушкање](smileys_novi/6.gif) Би сакала мало појаснение-субвенции добија за произведеното грозје или на откупеното (ова сериозно прашувам) бидејки не беше така одамна кога ги гледавме лозарите како се жалеа дека не им го откупија грозјето и дека многумина претрпеја огромни загуби ( и знам дека владата не откупува-НО обезбедува застапување на законитост и МОЖЕ да обезбеди слободен извоз па лугето да си го продадеа грозјето надвор и да си заработеа за да не мора да чекаат субвенции на рати)
A vaucerite za apsolventite?????????? pa tie dali bea zadolzitelni vauceri....Sreka sto studentite izminatite godini dobija prijatele...
Koga sdsm dodelija vauceri???? Znaci VMRO koga imase uslovi i sredstva im napravi usluga na studentite....
За СДСМ не дискутираме, не дадоа не добија. НО, ВМРО ветија, делумно дадоа, арно ама нив ги гласаа и оние кои сега не добија ваучери (тврдам од сигурни извори-од дома )И сега, гласот отиде јабана, ваучерот отиде јабана. Шо прајме за наредниве избори-како да ги убедиме овие кои останаа со кратки ракави дека треба да гласаат за оние по нив да добијат ваучери![збунетост](smileys_novi/7.gif) A participacijata bas i e namalena za rezlika od porano vo vreme na sdsm koga jas se zapis....uvav i bese 1500 (marki vo toa vreme) na drzaven.... osven ako ne si gledal ti po privatnite fakulteti, e tamu ista si ostana........ За жал намалувањето важи само за новозапишаните-затекнатите си плаќаат по старо, а гласаа токму по ветувањето дека ќе се намали партиципацијата. Значи и тука мала утка. Иииии кај компјутер за секое дете- има училишта кај што децата не им видоа уште очи на компјутерите. Се шпекулира дека некој преминати сдсмовски кадри намерно не им ги давале на децата и ги чувале во подруми под изговор дека не чини инсталацијата. Ама кому му е гајле дали тоа ги зезаат новине примени членови и тупнати веднаш на функција-има власт, има министерство нека провери што се случува.Впрочем -за да се зголеми бројката на преминати членови од СДСМ во ВМРО не мораше да се собере се и сешто. A za zaemot pa drugite vladi se sto zemaa iskradija i toa sto ne ni bese zaem i toa KADE E...kazi eden proekt za sto gi potrosile parite od budjetot..Sekoja drzava vo razvoj zema kredit za da funkcionira i da raboti kako sto treba.. Околу ова малку поинаква е вистината- Никола Поповски како министер за финансии беше најциција министер-не даде покачување на плати, не даде субвенции, не даде инвестирање на жими мајка и за тоа беше казнет од гласачите. Но има една голема вистина-ТОЈ како министер остави ПОЛН БУЏЕТ. Реално, многу е лесно после да празниш. И онака хипотетички-што ќе троши идниот министер за финансии кога и така се е презадолжено? Зарем има некој кој верува дека ќе следи покачувања на плати?![збунетост](smileys_novi/7.gif) Zemi gi za primer zemjite od sosedstvoto...
ova e seto vo nekolku dena....procitaj ubavo i ke vides kolku na primer Srbija zema kredit....
И мојот комшија зема кредити, вози 2 џипа, секој викенд оди во Грција,прави цехови од кои боли глава, ама јас не земам и не возам џип. Другите земји околу нас се или членки на ЕУ или со кандидатски статус или миленици на белосветските. Србија е 3 пати поголема од нас, полека го решава косовското прашање односно се помири со меѓународнине и не би ме чудело ако набргу влезе во ЕУ. Доволен доказ дека дуваат позитивни ветришта за нив е што некна го осудија Готовина за геноцид врз Србите, кај и да е ќе го добие и Харадинај, па ќе видиме како ќе се развиваат работите. Ние-спор со Грција, раскарани со меѓународнана, прајме обиди з азближување со Русија а знаеме како го попапаа Србите кога ги бранеше Русија![тага](smileys_novi/2.gif) i na kraj za zermjodelcite mnogi mi e interesno, eden kilogram kompir dojde do 40 denari i eden kg zelka po 40, 50 i 60 denari....e sega prijatele ovde koj e zadovolen ovie zemjodelci ili nie potrosuvacite...
И на крај, јас не знаев дека компирот кој го плаќам 50 денари бил египетски, не наш-беровски, кривопаланечки.![збунетост](smileys_novi/7.gif) Игледа нашине не им се исплати да го дадат за џабе, па ке го фрлаат. А ние ќе јадиме странски. И пази, и лукот оној малецкион-ситнион го нема, има еден огромен кинески![намигнување](smileys_novi/3.gif)
I na kraj uste ednas Gruevski za premier ![](smileys_novi/6.gif) За ова се согласувам (освен ако нема женска кандидат-од женска солидарност ќе гласам за жена-па куд пукло нека пукне (оооофффф-нели ми вети кандидирање ) |
-------------
|
Датум на внесување: 30.Април.2011 во 12:30
nema da repliciram po cela den ovde...nema cel
tis sto se vecno nezadovolni nikogas nema da gi zadovoli nisto...
Slobodno glasajte si za RADA oti vo nea ima nada...ona se ke realizira
|
Датум на внесување: 30.Април.2011 во 18:24
MyWay напиша:
EEE prijatele subvenciite na lozarite se isplateni veke, sega dobivaat vtora partija...Rasprasaj se podobro i ke znaes poveke...A vaucerite za apsolventite?????????? pa tie dali bea zadolzitelni vauceri....Sreka sto studentite izminatite godini dobija prijatele...
A participacijata bas i e namalena za rezlika od porano vo vreme na sdsm koga jas se zapis....uvav i bese 1500 (marki vo toa vreme) na drzaven.... osven ako ne si gledal ti po privatnite fakulteti, e tamu ista si ostana........ A za zaemot pa drugite vladi se sto zemaa iskradija i toa sto ne ni bese zaem i toa KADE E...kazi eden proekt za sto gi potrosile parite od budjetot..Sekoja drzava vo razvoj zema kredit za da funkcionira i da raboti kako sto treba..Zemi gi za primer zemjite od sosedstvoto...
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/251099/Uskoro-nova-runda-pregovora-o-ruskom-kreditu - http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/251099/Uskoro-nova-runda-pregovora-o-ruskom-kreditu
i eve
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/251053/Svetska-banka-odobrila-Srbiji-kredit-od-100-miliona-dolara - http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/251053/Svetska-banka-odobrila-Srbiji-kredit-od-100-miliona-dolara
i na kraj za zermjodelcite mnogi mi e interesno, eden kilogram kompir dojde do 40 denari i eden kg zelka po 40, 50 i 60 denari....e sega prijatele ovde koj e zadovolen ovie zemjodelci ili nie potrosuvacite...
I na kraj uste ednas Gruevski za premier
|
prijatele ne tuku filozofiraj srbija ima skoro 8 milioni ziteli moze da zeme tolku kredit ti koga si studiral izgleda bilo u titovo vreme ne mi kazuvaj sega sum student. ke si dojde 5 juni ke si zamin grujoo
-------------
|
Датум на внесување: 30.Април.2011 во 18:26
mamamd напиша:
EEE prijatele subvenciite na lozarite se isplateni veke, sega dobivaat vtora partija...Пријателке Би
сакала мало појаснение-субвенции добија за произведеното грозје или на
откупеното (ова сериозно прашувам) бидејки не беше така одамна кога ги
гледавме лозарите како се жалеа дека не им го откупија грозјето и дека
многумина претрпеја огромни загуби ( и знам дека владата не откупува-НО
обезбедува застапување на законитост и МОЖЕ да обезбеди слободен извоз
па лугето да си го продадеа грозјето надвор и да си заработеа за да не
мора да чекаат субвенции на рати)A
vaucerite za apsolventite?????????? pa tie dali bea zadolzitelni
vauceri....Sreka sto studentite izminatite godini dobija prijatele...
За СДСМ не дискутираме, не дадоа не добија. НО, ВМРО ветија, делумно
дадоа, арно ама нив ги гласаа и оние кои сега не добија ваучери (тврдам
од сигурни извори-од дома )И
сега, гласот отиде јабана, ваучерот отиде јабана. Шо прајме за
наредниве избори-како да ги убедиме овие кои останаа со кратки ракави
дека треба да гласаат за оние по нив да добијат ваучери A
participacijata bas i e namalena za rezlika od porano vo vreme na sdsm
koga jas se zapis....uvav i bese 1500 (marki vo toa vreme) na
drzaven.... osven ako ne si gledal ti po privatnite fakulteti, e tamu
ista si ostana........За жал намалувањето важи само за
новозапишаните-затекнатите си плаќаат по старо, а гласаа токму по
ветувањето дека ќе се намали партиципацијата. Значи и тука мала
утка.Иииии кај компјутер за секое дете- има училишта кај што децата не
им видоа уште очи на компјутерите. Се шпекулира дека некој преминати
сдсмовски кадри намерно не им ги давале на децата и ги чувале во подруми
под изговор дека не чини инсталацијата. Ама кому му е гајле дали тоа ги
зезаат новине примени членови и тупнати веднаш на функција-има власт,
има министерство нека провери што се случува.Впрочем -за да се зголеми
бројката на преминати членови од СДСМ во ВМРО не мораше да се собере се и
сешто. A za zaemot pa drugite vladi se sto zemaa
iskradija i toa sto ne ni bese zaem i toa KADE E...kazi eden proekt za
sto gi potrosile parite od budjetot..Sekoja drzava vo razvoj zema kredit
za da funkcionira i da raboti kako sto treba..Околу ова малку
поинаква е вистината- Никола Поповски како министер за финансии беше
најциција министер-не даде покачување на плати, не даде субвенции, не
даде инвестирање на жими мајка и за тоа беше казнет од гласачите. Но има
една голема вистина-ТОЈ како министер остави ПОЛН БУЏЕТ. Реално, многу е
лесно после да празниш. И онака хипотетички-што ќе троши идниот
министер за финансии кога и така се е презадолжено? Зарем има некој кој
верува дека ќе следи покачувања на плати? Zemi gi za primer zemjite od sosedstvoto...
И мојот комшија зема кредити, вози 2 џипа,
секој викенд оди во Грција,прави цехови од кои боли глава, ама јас не
земам и не возам џип.Другите земји околу нас се или членки на ЕУ или со
кандидатски статус или миленици на белосветските. Србија е 3 пати
поголема од нас, полека го решава косовското прашање односно се помири
со меѓународнине и не би ме чудело ако набргу влезе во ЕУ. Доволен доказ
дека дуваат позитивни ветришта за нив е што некна го осудија Готовина
за геноцид врз Србите, кај и да е ќе го добие и Харадинај, па ќе видиме
како ќе се развиваат работите.Ние-спор со Грција, раскарани со
меѓународнана, прајме обиди з азближување со Русија а знаеме како го
попапаа Србите кога ги бранеше Русија i
na kraj za zermjodelcite mnogi mi e interesno, eden kilogram kompir
dojde do 40 denari i eden kg zelka po 40, 50 i 60 denari....e sega
prijatele ovde koj e zadovolen ovie zemjodelci ili nie potrosuvacite...
И на крај, јас не знаев дека компирот кој го плаќам 50 денари бил египетски, не наш-беровски, кривопаланечки. Игледа
нашине не им се исплати да го дадат за џабе, па ке го фрлаат. А ние ќе
јадиме странски.И пази, и лукот оној малецкион-ситнион го нема, има еден
огромен кинески
I na kraj uste ednas Gruevski za premier За ова се согласувам (освен ако нема женска кандидат-од женска солидарност ќе гласам за жена-па куд пукло нека пукне (оооофффф-нели ми вети кандидирање ) |
neka dojde na
teren ke vidi kako se ragja leb od nervoza si pravat reklami za
forumdzii se se znae koj napravi nesto osven ovie sidini kako u
praiistorija
-------------
|
Датум на внесување: 01.Мај.2011 во 01:10
TEREN............pa mala e Makedonija jasno ni e kako den na site sto se slucuva....fakt e deka ne cveta cela Mk no fakt e i deka nekoj konecno pocna da prevzema nesto za toa.........
i eve ti se sto napravi VMRO za vreme na svoeto vladeenje do sega.....
http://vmro-dpmne.org.mk/Dokumenti/OTCET%202011%20-%20Vnatresni%20Listovi.pdf - http://vmro-dpmne.org.mk/Dokumenti/OTCET%202011%20-%20Vnatresni%20Listovi.pdf
ajde sega kazi mi ti sto napravi sdsm.........
|
Постирано од: laki_bu
Датум на внесување: 01.Мај.2011 во 02:04
MyWay напиша:
TEREN............pa mala e Makedonija jasno ni e kako den na site sto se slucuva....fakt e deka ne cveta cela Mk no fakt e i deka nekoj konecno pocna da prevzema nesto za toa.........
http://vmro-dpmne.org.mk/Dokumenti/OTCET%202011%20-%20Vnatresni%20Listovi.pdf - http://vmro-dpmne.org.mk/Dokumenti/OTCET%202011%20-%20Vnatresni%20Listovi.pdf
ajde sega kazi mi ti sto napravi sdsm......... ![](smileys_novi/yes.gif) |
http://www.youtube.com/watch?v=IVpIZnz9aMY&feature=related - http://www.youtube.com/watch?v=IVpIZnz9aMY&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=ixx4ND9owH8&feature=related - http://www.youtube.com/watch?v=ixx4ND9owH8&feature=related
------------- Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
Датум на внесување: 01.Мај.2011 во 17:27
laki_bu напиша:
MyWay напиша:
ajde sega kazi mi ti sto napravi sdsm......... ![](smileys_novi/yes.gif) |
http://www.youtube.com/watch?v=IVpIZnz9aMY&feature=related - http://www.youtube.com/watch?v=IVpIZnz9aMY&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=ixx4ND9owH8&feature=related - http://www.youtube.com/watch?v=ixx4ND9owH8&feature=related |
najverojatno ke nema vreme da gi gleda videata ...
|
Датум на внесување: 01.Мај.2011 во 22:26
da vi kazam iskreno nema ic da poglednam
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 01.Мај.2011 во 22:36
MyWay напиша:
da vi kazam iskreno nema ic da poglednam ![](smileys_novi/4.gif) |
јас ќе ти кажам за што станува збор:се фалат дека се изградили магистралата Скопје-Тетово-Гостивар и се жалат дека Груевски ја е дал на консесија.
......Видиш ли она е нивна ,а не на државата.....
-------------
|
Постирано од: robert 22
Датум на внесување: 02.Мај.2011 во 02:11
малце темава се развлекла од првобитната замисла, почнала споредба сдсм вмро, а треба да биде груевски шекеринска. Мое мислење е дека СДСМ направи погрешен избор, како прво пратија порака на неутралните гласачи дека човекот кој фактички ја управува таа партија не е спремен да поднесе пораз, впрочем се крие позади шекеринска. Втора работа е што шекерка е народно кажано испукана пушка. Да ја бива, има стил за политичар, ама секој нејзин потег ќе биде контролиран од Бранко, она ќе нема право сама да излезе со евентуално свои министри и да рече ние го смисливме ова, се ќе биде под команда на истиот бране кој ја спроведе најкриминалната транзиција. менувањето на тој што ќе бидел мандатар не значи ништо, тоа само значи дека функцијата премиер(за сликање) ќе биде она, сите други работи ќе и ги води друг.
|
Датум на внесување: 05.Мај.2011 во 11:25
И по шпекулациите дека Шеќеринска ќе била во оваа или онаа изборна единица, по објавувањето на листите сепак е во единицата, каде директно “ќе си ги одмерат силите“ со Груевски. Се надевам да ги видиме и на дуел.
Очекував од Шеќеринска и нејзиниот тим елаборирање и опстојување на ставот “влез во ЕУ и НАТО за 6 месеци“ од претходните избори. Но не го очекував од СДСМ ставот за прифаќање референдум за изјаснување на граѓаните за името. Решение кое силно го критикуваа до вчера. ![изненадување](smileys_novi/13.gif)
|
Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 05.Мај.2011 во 23:08
Vo politikata ako sakas nesto da e kazano – pobaraj maz; ako sakas nesto da e napraveno – pobaraj zena.
Margaret Tacher
------------- always look on the bright side of the life!
|
Датум на внесување: 06.Мај.2011 во 11:29
bluebell напиша:
Vo politikata ako sakas nesto da e kazano – pobaraj maz; ako sakas nesto da e napraveno – pobaraj zena.
Margaret Tacher |
Da ama zavisi do zenata...ako stanuva zbor za Shekerinska togas vazi prvata varijanta "ako sakas nesto da e kazano'....![да](smileys_novi/yes.gif)
|
Датум на внесување: 06.Мај.2011 во 13:06
Ако сакаш да е нешто кажано, и за шест месеци направено
Замислете лани да се породеше 6 месец, ќе фрчеше кампања на сдсм, остваруваме (шега е без навреда)
|
Постирано од: Zeksi71
Датум на внесување: 06.Мај.2011 во 21:50
A be kakov duel kakvi bakraci, kako moze nekoj i malku normalen da sedne na ista masa so onie bitangi od SDSM.
Bas ako Grujo prifati duel so rada, bas togas ke zagubi procenti od glasacite, ubavo si pravi, otkaci gi tamu neka si pravat dueli koj kako saka i kade saka. Toj si pravi dueli so narodot, nema so tuka so rosaviot ili so rada da sednuva na masa i bozem nesto da se nadmudruva so niv.
Alal da mu e, na ignore gi ima staveno drugarite od sds-to
------------- "Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
Датум на внесување: 07.Мај.2011 во 02:47
Zeksi71 напиша:
A be kakov duel kakvi bakraci, kako moze nekoj i malku normalen da sedne na ista masa so onie bitangi od SDSM.
Bas ako Grujo prifati duel so rada, bas togas ke zagubi procenti od glasacite, ubavo si pravi, otkaci gi tamu neka si pravat dueli koj kako saka i kade saka. Toj si pravi dueli so narodot, nema so tuka so rosaviot ili so rada da sednuva na masa i bozem nesto da se nadmudruva so niv.
Alal da mu e, na ignore gi ima staveno drugarite od sds-to
|
cista rabota...ne samo ke debatirame bez veza...![да](smileys_novi/yes.gif)
|
Датум на внесување: 08.Мај.2011 во 16:52
Да одиш на дебата, за да те вреѓа некој полтрон на бране?
Не би рекол, на терен се докажуваат луѓето а не на дебати!
|
Постирано од: Kali
Датум на внесување: 09.Мај.2011 во 13:25
robert 22 напиша:
|
Така де, подобро дома да си седи Грујо, и да си го цица палчето. Штом бил толку убедлив за тебе и Зекси на терен, зошто да мора да аргументира и да даде одговорност пред својата држава и народ. Башка знаеме колку е осетлив на критика...ние мораме да го прифатиме без збор, да не му ги повредиме чувствата....![намигнување](smileys_novi/3.gif) Чунки ние работиме за него, не он за нас...така, нели?
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 09.Мај.2011 во 14:43
Vo sushtina ne se raboti za gladsanje na lichnost, tuku za glasanje na partija.
Koga se prashuva " Груевски или Шеќеринска за премиер?" popravo se prashuva "VMRO-DPMNE ili SDSM?"
A toa e zatoa shto nitu Gruevski, nitu Shekjerinska ne odat kako samostalni pratenici, tuku kako pretstavnici na partiite na koi pripagjaat.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 09.Мај.2011 во 15:14
Kali напиша:
robert 22 напиша:
| Така де, подобро дома да си седи Грујо, и да си го цица палчето.Штом бил толку убедлив за тебе и Зекси на терен, зошто да мора да аргументира и да даде одговорност пред својата држава и народ. Башка знаеме колку е осетлив на критика...ние мораме да го прифатиме без збор, да не му ги повредиме чувствата.... Чунки ние работиме за него, не он за нас...така, нели? |
Ова е за мене нај иритантна точка.
Во секоја развиена демократија незамисливо е избегнување на дебата . Груевски е свесен за својот хендикеп и намерно избегнува секаков вид на дебата освен однапред договорени прашања а тоа е многу лигаво барем за мене .
За егото и суетата на Никола само небото е граница.
------------- [IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
Датум на внесување: 09.Мај.2011 во 16:32
robert 22 напиша:
Да одиш на дебата, за да те вреѓа некој полтрон на бране? Не би рекол, на терен се докажуваат луѓето а не на дебати!
|
на терен се докажуваат ѕидарите, плочкарите, малтарџиите,
а на политичарите основна работа им е да дебатираат, дискутираат, убедуваат, ако тој не може да го победи Бранко во дуел, како ќе ги победи европските волци??? ко шо си знае - со инает?
|
Датум на внесување: 09.Мај.2011 во 21:50
па бране од што го бива за зборување ја дупна.....
|
Постирано од: prilepcanec pp
Датум на внесување: 10.Мај.2011 во 00:28
eeeee gi nema zlatnite vreminja za brane i kompanija koga so ljuBco si se mereja na dueli koj e pobudala a koj alkoholicar i narkoman ha
|
Датум на внесување: 10.Мај.2011 во 16:11
Ајде да видиме дали ќе помине како Обама![голема%20насмевка](smileys_novi/4.gif) Иако ја почитувам заради нејзината интелегенција, начитаност, сеуште не сум убедена дека треба да ја гласам иако знам дека ќе биде премиер кој ке го врати меѓународниот интегритет на земјата. Не сум против нејзе-повеке сум против оние пои познати на локално ниво кои ке добијат со победата на Шекеринска. За жал не сум задоволна ни е од сегашниве на локално ниво.![тага](smileys_novi/2.gif)
http://www.vest.com.mk/?ItemID=E608108FDC966C489CF7B8E09E905D91 - http://www.vest.com.mk/?ItemID=E608108FDC966C489CF7B8E09E905D91 - Советник на Обама работи за Рада
-------------
|
Датум на внесување: 10.Мај.2011 во 20:20
Ова не лажам... немам потреба... 2002 дојде во Драчево... (не бе не сум од таму јас)... се качи на бина и рече... -Гласајте за нас... само да ги тргнеме овие од власт... ќе видите како ќе биде... само да ги тргнеме од власт...
и гласаа бе народ... и видовме како беше... и што зборам ќе рече некој... ама вистина е, вистина е ви велам... така Рада зборуваше... е тоа е...
|
Постирано од: pagane
Датум на внесување: 10.Мај.2011 во 20:25
и jас гласав. тука. погоди за кого
|
Датум на внесување: 10.Мај.2011 во 20:31
pagane напиша:
и jас гласав. тука. погоди за кого
|
Мислиш у Драчево... за тоа да погаѓам... или закого она другото...![намигнување](smileys_novi/3.gif)
|
Постирано од: pagane
Датум на внесување: 10.Мај.2011 во 20:33
Постирано од: Zeksi71
Датум на внесување: 12.Мај.2011 во 04:02
mamamd напиша:
Иако ја почитувам заради нејзината интелегенција, начитаност, сеуште не сум убедена дека треба да ја гласам иако знам дека ќе биде премиер кој ке го врати меѓународниот интегритет на земјата.
|
koja be intelegencija be crna mamamd, koja be nacitanost, koj e be toj megjunaroden integritet so treba sekerka da go vrakja.
poprvo bi rekol deka e edna obicna zenska alapaca, na koja ne i se zatvara ustata a ne da spasuva nekogo.
------------- "Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
Постирано од: hariing
Датум на внесување: 12.Мај.2011 во 11:26
redno e zena da prezemi rabotite vo mk. i da sredi normalno![да](smileys_novi/yes.gif)
|
Датум на внесување: 14.Мај.2011 во 10:28
И му ја думам вака од сабајле уз кафе-што ако се најде маж со големи ј**ца од овие кои они моментално ги спремаат за тепачи да побара некое министерско/директорско место- ќе му дадат откако ќе станат премиери де-едниот или другиот
http://www.time.mk/read/NONE/df67ea769d/index.html - МВР: 29 лица од списоците на СДСМ минуваат во криминалистичките евиденции
-------------
|
Датум на внесување: 14.Мај.2011 во 18:05
А што се думаш... како да не е јасмо... зарем кај нас се директори... оние во стил на Бил Гејтс ил оној малиот на фацебоок Цукенберг.... Чак Норис е кај нас правило...
па ќе побарале директори... и да не побараат нив ќе ги стават... силата е орудие на умот...
|
Датум на внесување: 16.Мај.2011 во 13:17
Шеќеринска синоќа за првпат
ама навистина .... премногу...премногу..... ме разочара ..... ![сршено%20срце](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/12.gif)
Не беше онаа Рада што ја познаваме...
Оваа Рада премногу се вртеше во круг.... премногу....
за момент помислив дека ќе ..припадне .....
Не ... не ја бидува за Премиерка .....![губитник](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/30.gif) ....
-------------
|
Датум на внесување: 18.Мај.2011 во 12:17
RADMILAAAA ZA PREMIEEEERR
|
Датум на внесување: 19.Мај.2011 во 11:54
Раца некако за прв пат како ја гледам кога збори по митинзите ептен ми е изгубена во време и простор..Како вкочанета е цела...изгледа не знае кај се наоѓа....
поарно нека си седе дома нека одмара малку..Груевски останува ![да](smileys_novi/yes.gif)
|
Датум на внесување: 19.Мај.2011 во 12:17
Зашто Рада нема да се среќава со интернет корисниците, туку ќе пишува на chat ?
За да прави copy-paste на она што БЦ ќе и го пишува на Skype...![јави%20ми%20се](smileys_novi/101.gif) ..............![голема%20насмевка](smileys_novi/4.gif)
-------------
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 19.Мај.2011 во 14:44
Груевски или Шеќеринска за премиер?
Vistinskoto prashanje e VMRO-DPMNE ili SDSM.
Izbirachite glasaat za odredena partija spored ponudenite programi i istorijata na prethodnite rezultati. Premierskiot kandidat pretstavuva samo lice koe gi reprezentira ovie neshta vo ime na svojata partija pred glasachite i javnosta. Harizmata i popularnosta na kandidatot mozhe da deluva samo emotivno kaj lugjeto, no sushtinski ne menuva nishto vo politikata na partijata.
Znaejkji deka negovata popularnost ne e na nekoe zavidno nivo kaj golem broj glasachi, Branko oficijalno se otkazha od kandidaturata za premier od strana na SDSM i ja predlozhi Shekjerinska kako momentalno podobro lice za partijsko postiranje na segashnite izbori (na strana shto ne saka eventualnoto gubenje na izborite da bide vrzano direktno za negovata lichnost).
No promenata ili predlogot za najistureniot chovek vo patijata ne ja menuva politikata, programata i doktrinata na partijata. Toa samo ja menuva nivnata prezentacija.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 19.Мај.2011 во 22:04
Радмила Шеќеринска ќе поднесе тужба за, како што се наведува, грубите лаги искажани за неа во неколку наврати.
„ВМРО-ДПМНЕ заради тоа ќе мора да поднесе одговорност“, се вели во писмената реакција на СДСМ.
Оттаму возвратија и со контра обвинение со за однесувањето на функционерите на ВМРО-ДПМНЕ, посочувајќи на интервју за еден дневен весник на Филимена Маневска, сопруга на министерот за правда и советник во кабинетот на претседателот Ѓорѓе Иванов, во кое таа вели дека поседува „накит Сварофски, часовник Долче и Габана и чанта Луј Витон“.
Од владејачката ВМРО-ДПМНЕ денеска ја обвинија кнандидатката за премиер од редовите на СДСМ, за лицемерна затоа што била најскапо облечена жена во Македонија која зборува за сиромаштија.
„Жената за која што цело Скопје зборува, дека во очи на овие избори со својот сопруг си купила нов автомобил, најнов мерцедес. Дополнително, би сакале да ја запрашаме г-ѓата Шекеринска дали е вистина дека пред извесно време се преселила во комплетно нов и луксузен стан“, праша Александар Бичиклиски, од ВМРО-ДПМНЕ.
Од владејачката партија се прашуваат што знае Шекеринска за сиромаштија и беда, а обвинија дека СДСМ, Радмила Шекеринска и Бранко Црвенковски воделе евтин популизам. / Журнал МК /
-------------
|
Датум на внесување: 19.Мај.2011 во 23:26
Го слушам денеска Влатко Ѓорчев-прашува што знаеле “избраниците за оризот“ А што ли знае Влатко како се одгледува ориз кога тој си е пратеник чим замомчи. Нејсе-секој смее се да праша. Додуша ова и мене ме интересира-чисто љубопитство![голема%20насмевка](smileys_novi/4.gif)
http://www.time.mk/read/b96644ef83/e9bd73c233/index.html - ВМРО ја интересира - Како Шекеринска почнала да живее ...
-------------
|
Постирано од: vmro1990
Датум на внесување: 20.Мај.2011 во 22:36
Никола Груевски
ДА за ПОДОБРА МАКЕДОНИЈА!
Да за РЕФОРМИТЕ!
ЗНАЕДНО СО ВАС РЕФОРМИТЕ ЌЕ ПОБЕДАТ!
|
Датум на внесување: 31.Мај.2011 во 15:53
Двајца млади луѓе кои многу можеа да направат за Македонија, ако нејзиниот интерес им беше на прво место.Читајки ги информациите кои едните за другите ги откриваат и презентираат пред јавноста човек мора да се праша-Ако е вистина ова, како не им е срам да застанат пред нас и да не гледаат во очи? Како да се определиме за еден од нив?![тага](smileys_novi/2.gif)
http://www.time.mk/read/3af1d91602/7224f2b70e/index.html - ВМРО-ДПМНЕ: Дали Шекеринска преку нејзината золва направила криминал? Портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Бичиклиски изјави дека бил откриен
канал преку кој поминувале парите од Секторот за европски прашања во
време на Радмила Шеќеринска. *****
http://www.time.mk/read/9c43e8507e/fc16da72a5/index.html - СДСМ:Семејството Груевски во периодот 2000-2002 поседувало не 4 туку 6 станови
Гревот да биде уште поголем, двата стана на “Бихачка“, семејството
Груевски ги купило на 09.08.2001 година, само еден ден по крвавиот
настан кај Карпалак, за време на конфликтот во 2001 година.******* Знаат ли и едните и другите дека на овој начин го омаловажуваат својот народ, покажуваат дека вербата не треба да биде верба туку презир![тага](smileys_novi/2.gif)
-------------
|
Датум на внесување: 01.Јуни.2011 во 22:55
Едно е сигурно... како беше она... како ќе познаеш дали е рибата машко или женско...
е па ако е он, тогаш е машко...
а ако е она, тогаш е женско...
инаку риба си е риба...
|
Постирано од: pmmladen
Датум на внесување: 02.Јуни.2011 во 23:31
Датум на внесување: 03.Јуни.2011 во 23:05
Шекеринска -Груевски???? Шекеринска на ТВ дуел- сама со себе. Груевски “гледа“ од плазма телевизор.![голема%20насмевка](smileys_novi/4.gif) Што ќе беше интересно да дојдеше Груевски-па навистина да гледавме еден добар предизборен ТВ дуел. Вака ![изненадување](smileys_novi/13.gif) И да дополнам Груевски си има исто ТВ дуел-сам со себе ..ама на Сител![голема%20насмевка](smileys_novi/4.gif)
-------------
|
|