Испечати | Затвори го прозорот

Мајтап куде БАТКА ЃОРЃИЈУ...

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Забава
Име на форумот: Штосеви, вицеви...
Опис на форумот: Слободна зона за вицкасти, мајтапџии, сеирџии...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=24163
Датум на принтање: 23.Октомври.2020 во 14:25
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com


Тема: Мајтап куде БАТКА ЃОРЃИЈУ...
Постирано од: Анастеа
Наслов: Мајтап куде БАТКА ЃОРЃИЈУ...
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 01:17


Одма да се разберемо: овој тук не е кафана куде ќе се пије и лумпува.
Овој е место за кумановски вицови или вицови на кумановски, смешки и мајтапи, како што му приличав на ед'н Батко Ѓорѓија.
П.С. Извињавам се Батко Ѓорѓија за мој направил'н кумановски дијалект, ама па толко с'м могаја да смислу, оти с'м струмичанка.голема%20насмевка-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.Коментари:
Постирано од: brza
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 01:20
.............majtap strumichnaka ama!изненадување

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 01:22


Ќе сечу лента с'с неколко кумановске изреке:голема%20насмевка


И мечка е 30 години у шуму па не е шумарски инжињер.

Не те вреѓам, збору ти с'с циљ да ти бркну у душу.

Читај тамо, што ме поглиѓаш.

Две жене чим се ставив, пазар си направив.

Од вашу галаму ништо не се гледа.

И после да ми објасниш све од збор до збор, у кратки црте.

Пуштија си га език како женска чорапа.

Ќе ти га изваду певало.

Ти зажма! (к'д некој задреме).

Текој ли ќе читаш, на к'л'ч завртен?

Па ти ептен си бил за нигде.

Утепа ми ги бубрези.

Стрељасва га на бесилку.

Не е проблем што ќе га скршу огледало, проблем е што седам године ќе немам среќу.

Ем што сам болна ем проблеми с'с здравје си имам.

Муабет нити стои, нити седи.

Две нацртани гуске да му дадеш, едну ќе гу изгуби.

Све по мене иде он'ј како стрина Перса.

Док не се истерам некога, ви нема да се опасуљите.

А они голи в'шке, лапав ли лапав.

К'д ќе зему едну мотку па погоре, па подоле.

Ти чукаш ли главу, море дрва можеш да цепиш.

Интелегенција е интелектуална способност.

Ја ако не гледам, ама па слушам и виду.

Убаво да се завртиш, да не дојду ја да те заврту.

Ми смо училе цели поеме, а ви ќе се отелите ако научите едну строфу.

Трчи по мене како влечко.

Све се плаќа у животот дали подоцна или покасно.

10 браќа едно рало гаќа.

Све батлаци по сокаци.

И ќорави и слепи да сте, па ќе видите.

Све недоквакани у тој биро за развој.

Радио - не радио, па ќе ти свири радио.

Одовдека па до Срем, све ви е рамно.

Ситуација е шуќмуреста.

Дремеш како сојка на меќаву.

Тралалајке една.

Ов'ј стварно зажмаја. Паднале му очи на пола копље.

Ја овдека муве лапам три години.

Што е скинато не се враќа.

Ви како да не сте људи. Ја не знам...ако сте ви нормални - ја човек да не се викам.

Младоста е убава колко и да гу тапирате.

Много сам опасна кд ќе ги ставу руке у букву “Ф”.

Много сте ви кварчовци, како зуби кварни у суботу навечер к'д заболив, а нема доктор.

Треба да се испотепаш дебело, за да дојдеш до њега.

Еј ви сте пошандрцале.

Док не те ожежа една единица не ти доваѓа памет.

Не можете ви ако не направите некоју скаламутницу.

Глеј ги, како кокошке су! Само се чпкав.

Леле, кучешки дует. Ав-ав ед’н, ав-ав друг.

Леле бре људи што е прљавштина, има офтику да фату.

Све алваџија до бозаџију.

Абе ти у џак не си тепан.

Ајде смирете се, па и у Бојково Лозје има ред.

Ја ви викам учите, а ви си седите “под тупан” како што викав Кумановци.

Каква е оваа циркузијада?

Не дизај руку, не можу да гу чују.
-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 01:39


Originally posted by brza brza напиша:

.............majtap strumichnaka ama!изненадување


У Куманово е боље да ти извадив око него муабет!
У Струмица не знам... ваљда ќе ти ги извадив и двете.
голема%20насмевка


-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: brza
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 02:08
...ne meljem kumanovski...zalam.тага

...iache ,.bolje u kumanovo da te vidam ,..ako smeam da biram , jasno!намигнување


-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 02:15


Много сам опасна кд ќе ги ставу руке у букву “Ф”. голема%20насмевка


-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 02:31


Зауставља га царинар Трпета на границу. Прегледуе му га авто и наваѓа пун багажник с’с ручни сатови.
- Па добро бе Трпе, што е овој?
- Ааа, тој е храна за пилиња.
- Каква храна за пилиња? - чуди се царинарник.
- Абе јас ќе им гу даду да едев. Aко сакав нека едев, ако не не морав.-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: brza
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 02:55
газење%20од%20смеење

ama naslovot si go utnala,.bolje bi bilo da e:

forum_posts.asp?TID=24163 - Мајтап куде ujna 'naste'...

...ili kako vekje bi rekle kumanovcite.


-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 03:00


Ако сакав нека читав, ако не не морав. плазење


-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: емил
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 04:26
Батко Ѓорѓија отишја куде адвоката и га прашуе:
- Извини да те прашам, колко наплаќаш за услуге?
- 100 евра за три прашања.
- Абе нели е тој скупо?
- Скупо е, ама тој ти е – одговара адвокат. А кое е твое треќо прашање?

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 04:27
Баба Цвета сакал да ги провери свои три зета колко гу сакав, и решила да ги тестира.
Викнала га првога зета на гости и рипнала у реку да се дави. Зет рипнаја по њума и гу спасија. Јутре д’н пред његову куќу осмнаја нов Фиќо с’с поруку: Пуно фала – твоја баба.
Другу недељу викнала га другога зета и исто. Рипнала да се дави, зет улегнаја у реку и гу спасија. И баба Цвета и на њега му купила ново Фиќо с’с поруку: Пуно фала - твоја баба.
Треќу недељу викнала га и најмалога зета и исто. Рипнала у воду да се дави.. а зет завртеја главу и баба Цвете се удавила. Јутре д’н пред његову куќу осмнаја нов Ауди с’с поруку: Пуно фала – твој дедо

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 04:28
Ѓорѓија му вика на Симетa:
- Изгледа дека сам склетотичан.
- А по што закључуеш? – прашуе га Симе.
- Па чим искочу од дома, одма забрављам дека сам женет


-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 04:36
Зауставља га царинар Трпета на границу. Прегледуе му га авто и наваѓа пун багажник с’с ручни сатови.
- Па добро бе Трпе, што е овој?
- Ааа, тој е храна за пилиња.
- Каква храна за пилиња? - чуди се царинарник
. - Абе јас ќе им гу даду да едев. Aко сакав нека едев, ако не не морав.-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 04:37
Биле си две гладни мравке и виделе слона у близину, па една ву вика на другу :
“Брат остани ти и запали огањ и спреми га разањ а ја ќе иду да га закољам слона!”
После два три сата враќа се ‘ловџија’ ама с’с празни руке! Другар му га прашуе:
“Абе суртук што направи?!”
“Избега ми бе Брате”.
А ов’ј му вика:
“Абе л’жеш лопужо, ти сам си га изеја”
-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 04:37
Биле си Димо и Симо.и спале на кревет на спрат. Сваку ноќ доваѓале ајдуци и га тепале Димо кој спаја на спрат горе.
Ед’н д’дн Димо му вика на Симо:
- Ај ја вечер да спију доле. Овија ајдуци ме утепасва.
Иста вечер дошле ајдуци и си рекнале:
Абе овога горе га утепасмо, дај малко и овога доле да ге пребиемо, и почнале да га тепав Димо.


-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 06:14
Отишја Кумановец куде доктора и му вика на доктора:
- Докторе уапа ме змија!
- Куде те уапа? – прашуе га доктор.
- На њиву.
- Не те прашују тој, него на кое место те уапа? - Туј под крушку.
- А бе зашто те уапа?
- Не знам бе докторе, за ич ништо.-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 06:16
Удовац се оправдуе пред судију: - Ја уопште не претпосатављаше дека жена ми се дави. Она викаше силно исто како што и обично вика по дома.
*******************************
 
Муж гу прашуе жену:-Што тражиш по собу?
-Тражу гу књигу ''Како се живи подугачко'' и никако неможу да гу најду.
-И нема да гу најдеш,вика ву муж.-Ја гу запали!
- Зашто?
-Затој што почна мајка ти да гу чита!


-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 06:17
Треќа среќа
Келнер носи тањир с'с кременадлу и гу придржуе с'с палац.-Такој ли се сервира?!-буни се гост.
-А како?Зар да ми падне и по треќ пут!
***********************************************************
Глас
-Виде ли како мој глас гу испуни целу салу кд пја синоќа на концерт?
-Да,како не,људи одма почнасва да искачав за да му направив место!
***********************************************************
Мрдање
Ја мрдам,ти мрдаш,ја мрдам,ти мрдаш......Ако мрдамо побрзо,ке свршимо побрзо.
Што е тоја?
Одговор:Шах!
************************************************************

Грозан принц
Бија си некад некој много ружан принц,бија толко грозан што Пепелашка дома си отишла јоште у 10:30!
*************************************************************
Големи уста
Црвенкапа:-Бабо зашто имаш толко големи уста?
Баба:-А видела ли си га ти некад деду ти без гаќе?
*************************************************************
Изневерување
Трајче му се жали на Трпета:
- Знаеш ли ти дека жена ми ме изневеруе с'с петла,најде пердуви у кревет!
-Ееее,тој не е ништо,мене жена ми ме изневеруе с'с камион.најде га шофера у мој кревет!


-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 06:20
Шетав се по Куманово Аце и Пеце и налетуе профа по математику:
Аце: Добар дан Професоре!
Пеце: Добро вечер!
Профа: Како бе Пеце "Добро Вечер"?! У сред пладне?!
Пеце: Абе Професоре, к’т те виду одма ми се стмни


-------------


Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 10:12
Сви ми кажу уличарка сам била...
Па по кровови ли да идузбунетост.......
-------------

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 17:49
Eeeee ....kude otide svet , vise i strumicani pocnava da se pokumanovcuev...ma i bugari , za skopjani znam njima gi e zelja da mrciv na kumanovski ama slabo gi ide...ох

-------------
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.


Постирано од: sanja-a
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 18:18
Боље да бидеш ударен, него претепан.

Боље да испаднеш будала, него од авион.

-------------
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн


Постирано од: sneska_v
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 19:09
Шетав се по Куманово Аце и Пеце и налетуе профа по математику:
Аце: Добар дан Професоре!
Пеце: Добро вечер!
Профа: Како бе Пеце "Добро Вечер"?! У сред пладне?!
Пеце: Абе Професоре, к’т те виду одма ми се стмни!


Постирано од: sneska_v
Датум на внесување: 16.Март.2011 во 19:11
Prasue ga Gene Batka Djordjiju:
- Sto vu zema na Veliku za 8 Mart?
- Pa zema vu,…zema vu, zema vu sto marke.


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 17.Март.2011 во 01:24Originally posted by gonzo gonzo напиша:

Eeeee ....kude otide svet , vise i strumicani pocnava da se pokumanovcuev.....ох


Ти бре да не читаш тему на к'л'ч завртен? изненадување
Куде си видеја покумановчени струмичани бре?
Јес да с'м почнаја и фудбал да гледам (због Пандевголема%20насмевка), ама па фудбалер још не с'м станаја
. не%20зборувам


-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 17.Март.2011 во 01:31


КУМАНОВАЦ У КАНАДУ хи,%20хи...

19. Август
Усели смо се у нашу нову куќу у Торонто. Сви смо среќни и узбуѓени. Овдека е такој убаво. Пуно с'с паркови и зеленило. Може да замислу как ќе буде зимуске. Одвај чекам да падне снег и да ги покрие овија паркови и ридчиња, па да се санкамо и гаѓамо с'с топке. Колко ќе биде убаво. мечтаење

14. Октобар
Канада. Тој е најубава земја на свет. Листови почнасва да се сушив и бојив у најразличити нијансе на жуто, црвено и помарамџасто. Вози се на север од Торонто и виде елени. Толко су убави. Тој су најубави животни на свет. Овдека ми изгледа како у рај. Много гу сакам Канаду. љубов

11. Новембар
Thanksgiving day (Канадски државни празник). Лов на елени само што не е почнаја. Не можу да замислу некој да може да убије такву питому животињу. Надам се дека брзо ќе падне снег. Веч смо купиле санку и скије. Само још снег ни фали. Такој е убаво овдека. ангел

2. Децембар
Синоќ падна и прв снег. Сабајле к'д стана све беше покриено с'с бел покривач. Све изгледа како на разгледнице. Искочисмо надвор, очистисмо га снег пред куќу и по слубе, и после се гаѓасмо с'с топке (ја победи). К'д пројде машина за чистење на снег, нафрља малко снег у двор, па искочисмо поново за да га очистимо излаз на улицу. Колко е убава Канада, Много гу сакам. ух

12. Децембар
Синоќа па пада снег. Одсабајле закасни на работу, зашто немога да га истерам авто на улицу. Све беше завеано. Овдека е стварно много убаво, само малко сам уморан од чистење снег. Д'н'ска цело попладне чисти. Деца имале за домашно, а жена прави ручак. Испушти си гу моју емисију на ТВ. Еве гу па машину за чистење снег. Не можу, уморан сам. Одсабајле ќе очисту.зевање

22. Децембар
Овој бело срање па падна синоќа. Од чистење снег доби жуљеви а и грб ме боли. Ов'ј мајмун с'с машину како да седи позад чоше и чека. Чим падне снег и ја га очисту, тети га одма доваѓа и нафрља га снег назад у двор. Покварењак.плазење%20злонамерно

25. Децембар
Среќан ледени Божиќ. Бело срање пада ли пада. А ако случајно га виду онога што вози машину за чистење снег, ќе ме запамти. А и овија што посипуев сол, што не стављав повиќе па побрзо да се стопи, него штедив.вртење%20со%20очи

27. Децембар
Овој … јоште пада. Три д'на не сам искочија надвор, едино к'д чисту снег. Нигде не идемо. Све је затрупано с'с снег. Пред куќу брдо од снег. А и доста е ладно. Викав дека вечер ќе биде -35, а и снег ќе пада. Нафркале смо га.чекање

28. Децембар
Прогноза беше погрешна. Наместо 5 сантиметра, падна пола метар. А ако овакој продужи, че не затрупа па не можемо да видимо сл'нце ч'к до лето. Скије што ги купи че ги замену на пролет с'с скије за воду.. Нема ништо од скијање овдека. Он'ј с'с машину дојде куде мене да тражи лопату, зашто машина за чистење снег му се заглавила. Кажа му дека дос'га сам скршија 3 лопате чистејќи га т'ј његов снег, а и овуј не го жалу да гу скршу од његову главу. Избега како попарен. Нема т'ј више да проваѓа у нашу улицу.изнервираност

4. Јануари
Најзад искочи од куќу. Отиде до продавницу да купу нешто за јадење. К'д се враќа удари с'с кола у еднога eлена. Три илјаде долара штета. Мајку им еленску, куде нашле с'га у сред зиму да се шетав. Море треба све да ги испотепав. Куде су тија ловци, што су работале у есен? Овој га има само у Канаду. Куде нас ни куче нема да видиш зимуске, а камоли елен да се шета. Еј, куде сам ја дошја.плачење

3. Мај
Д'н'ска га одвезе авто куде механичара. Просто да не веруеш колко зар'џало од т'ј сол што с'с камиони га фрљав по улице. Не им се чисти снег па сипи сол. Ќе треба да даду још две илјаде за да га спрему авто за другу зиму и јоште сол.кубење%20коса

10. Мај
К'д собра све на све, паре, мука, здравје, нервоза, реши да се селимо и да идемо на Флориду. Тамо че се скијамо, ама на воду. Не можу да замислу како нормалан човек може да живи овдека. А на разгледнице све беше убаво.
лутина
-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: KINGDAVID
Датум на внесување: 17.Март.2011 во 01:40

 Hahahaha Anastea, jako e смеење


-------------
   SOLI DEO GLORIA


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 17.Март.2011 во 01:42


Ова се врти одамна на интернет, ама морав да го ставам на темава. плазење


-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: KINGDAVID
Датум на внесување: 17.Март.2011 во 01:48

 Jako e голема%20насмевка да


-------------
   SOLI DEO GLORIA


Постирано од: Iron Man
Датум на внесување: 17.Март.2011 во 01:56
настето била струмичанка изненадување разбирате

само се надевам дека настето не јади луѓе голема%20насмевка разбираш


К’д иде Боки да се бања у Охридско Езеро, излева се Преспанско.-------------


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 17.Март.2011 во 03:05Ја ако не гледам, ама па слушам и виду... и људи не једу. голема%20насмевка


-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: Iron Man
Датум на внесување: 17.Март.2011 во 03:15
голема%20насмевка добро ако е така


Матурска слика на Бокита још се штампа, а веќ цркнасва 17 штампачи.
К’д се шета Боки по улице облечен у жуто, људи по њега викав- Такси, такси!!
На Бокита не му треба Интернет, он е веќ WORLD WIDE.
К’д плива Боки китови си поев WE ARE THE FAMILY
Едно девојче к’д га видело Бокита у циркус кажало - Мамо, мамо може ли да се качу на слона?
-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 17.Март.2011 во 07:11

Употреба на автомати за готовину:

Очекуе се све помасовна употреба на автомати за готовину сас кредитни картичке, нарочито на онија кои ќе бидев поставени покрај пут. Еве неколко савети за њино користење:

Процедура за Мужи:

1. Дојдите сас авто до автомат.
2. Отворите га прозор
3. Убаците гу картичку у автомат и одкуцајте гу шифру
4. Откуцајте га сакан износ
5. Земите гу картицу, готовину и потврду
6. Затворите га прозор
7. Продужите сас вожњу

Процедура за Жене:

1. Дојдите сас авто до автомат.
2. Возите малко назад такој да прозор на авто дојде еднакво сас автомат
3. Упалите га авто пошто ви се угаси
4. Отворите га прозор
5. Отворите гу ташњу, истресите све од њума на сувозачко седиште и потражите гу картичку
6. К'д наидете на кутију сас шминку, проверите га свој изглед на ретровизор
7. Вратите ги истресени работе у ташњу
8. Пробајте да гу убаците картичку у автомат
9. Отворите ги врата на авто за да можете да га докачите автомат
10. Убаците гу картичку
11. Па гу убаците картичку али ов'ј пут од праву страну окренута нагоре
12. К'д автомат ви гу потражи шифру, па гу истресите ташњу и потражите га тефтер, па онда погледните на задњу страну
13. Вратите ги истресени работе у ташњу
14. Откуцајте гу шифру
15. Притисните "Цанцел" и откуцајте га правилан број
16. Откуцајте га сакан износ
17. Земите гу готовину и потврду
18. Истресите ташњу и потражите га новчаник
19. Возите напред два метра
20. Возите назад два метра и земите гу картичку од автомат
21. Ставите гу картичку, новчаник, и све остало што е испаднало од торбу назад у торбу
22. Проведите гу шминку
23. Упалите га авто пошто па ви се угаси
24. Возите 5 – 10 километра
25. Спуштите гу ручну кочницу-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 17.Март.2011 во 07:28
http://www.youtube.com/watch?v=-3N5n1Pk6Vg - Кумановци у Авганистан  
газење%20од%20смеење


-------------


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 17.Март.2011 во 12:37


Учителка на крај од послед'н час на свои ученици им вика:

- Јутре немој некој да не е дошја у школу. Мора да правите сви тест и нејќу да чују оправдање од тип: болан сам, мама не ме пушти, дедо ми умреја, успа се и слично.

И ете ти га едно дете од задњу клупу вика:
-Учителке, а ако неможу да дојду због сексуалну исцрпеност?изненадување

-Ајде, ајде можете Ви и с'с другу руку па пишуете! газење%20од%20смеење

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 17.Март.2011 во 13:58
Нешто слабо ги има да пишуев овија откуде тумбу и три бандере.изненадување

-------------
always look on the bright side of the life!


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 19.Март.2011 во 15:17


Отишла лезбејка на гинеколога и после детаљан преглед гинеколог вика:
- Па ја почисту и по средену вагину у мој живот не сам видеја!!
А на тој лезбејка одговара:
- Како нема да ми е чиста к'д доваѓа жена ти 3 пута недељно!
изненадување...газење%20од%20смеење

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: sanja-a
Датум на внесување: 19.Март.2011 во 16:28

Чита ли ги Боки вија работи

-------------
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 19.Март.2011 во 16:48
 

Леле... Боки кумановац ли е? загриженост

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 19.Март.2011 во 17:32

Takvi stvorenja ne se radjav u Kumanovo...изненадувањеизненадувањеизненадување-------------
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 23.Март.2011 во 02:55


Некоја загрепчанка се удала за кумановца. За време на свадбу, кумановац се направија дрво пијан, па навечер дошло ред на жену да ву посвети време у кревет, ама никако да ву гу погоди.
Загрепчанка видела дека не му иде па му вика:
- СТРАГА, СТРАГА (демек одпозади да проба).
А кумановац:
- НЕ ГА СТРА МОРИ, НЕ МУ Е Д'Н!!!
хи,%20хи...
-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: емил
Датум на внесување: 23.Март.2011 во 05:13
Си бил некој кумановец и патувал во американска пустина со коњ. Ама по некое време му умрел коњот и кумановецот си рекол:
- Ск сам га наебао, но му се јавила совеста и му рекла:
- Не си га наебао, продужи да одеш право.
И овој продолжил. По некое време го сретнале индијанци и го заробиле и тој пак рекол:
- Ск сам га наебао, но пак му се јавила совеста и му рекла:
- Не си га наебао, оди со нив дека те водат.
Го однеле кај нивниот поглавар и Кумановецот пак рекол:
- Ск сам га наебао, но совеста пак се јавила и му рекла:
- Не си га наебао и му рекла: Погледни го остро со очите и плукни го у фаца.
Го погледнал остро со очите и му плукнал во фаца на главатарот. И потоа му се јавила совеста и му рекла:
- Е СК СИ ГА НАЕБАО.


-------------


Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 29.Март.2011 во 13:51
Ја наврати само да га поздраву Брза с'с едну http://www.youtube.com/watch?v=4EQxoySVVqk - песму .голема%20насмевка

-------------
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 29.Март.2011 во 20:20


Samo za pilinja...голема%20насмевка


http://www.youtube.com/watch?v=3eLpbrKgezA&feature=related - Ti si mlado pile a ja star macor gledam da se munu u komsiski dvor...


-------------
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.


Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 31.Март.2011 во 01:38
Dobra finta....Kupis 4 prasinja i gi napises broevi na njima 1,2,3 i 5...Pustis gi u Vero i gi facas seir na obezbedjenje kako pokusuev da ga najdev broj 4...


плазењегазење%20од%20смеење
газење%20од%20смеење

-------------
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.


Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 31.Март.2011 во 01:42
 Kakvo vreme dojde...Porano od komsie se kradesva cresnje , a sg wireles...тага


-------------
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 01.Април.2011 во 19:12


Направиле Јапонците робот во се' ист како човек и викнале Јапонка, Французинка и Кумановка да го испробаат.
Прва влегла Јапонката, останала внатре еден час и излегла мошне задоволна.
По неа влегла Французинката, останала три часа и излегла воодушевена.
На крајот влегла Кумановката и ја нема да излезе цел ден. Приквечерина одеднаш се отворила вратата, истрчал роботот и побегнал, а по него излегла Кумановката викајќи:
"Р'ѓо една, имаш батерии за бегање, а немаш за е**ње!"
изненадување
-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: емил
Датум на внесување: 18.Април.2011 во 09:13
Бија си некад некој много ружан принц, бија толко грозан што Пепелашка дома си отишла јоште у 10:30!

***

Удовац се оправдуе пред судију:
- Ја уопште не претпостављаше дека жена ми се дави. Она викаше силно исто како што и обично вика по дома!

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 19.Април.2011 во 08:14

Куманово 2014

Тражи се да си у нешто најдобар. Најпијаница, најклошар, најмафијаш, не е битно, важно е сви да те знаев. Први смо у свет по тој што дизамо споменици на живи људи. Наша теорија е: „Да оддадемо почит док су живи људи, зашто после смрт нема да се радуев“. Немамо шмизлу, ама имамо „авганистанке“, кои стоив пред Наму, зашто тој им е најелитно место како за њин укус.

Куманово%202014

Куманово, август 2014. Пола Куманово е по одмори, а ја на градску плажу. Кеј преработен и доработен, кафиќи, лежаљке, коктели, диџеи, исто како на филм. Коначно можу истовремено да се сунчам, да сам у Куманово, а да не е солариум. Док пију ладно пивце од Кумановску пивару, пробују на кратко да гу напишу најнову репортажу за New York Times на тему Куманово 2014. Више никој не прашуе за Скопје 2014, потпуно е у сенку на мој град. Дојде и мое, наше време. Европа се чуди како изгледа ов`ј град што за кратко време се претвори од едно мизерно гратче, у град сас светски изгледа. А скопјани пуцав од муку.

Куманово, за разлику од Скопје не га смени само надворешан изглед, него и начин на живот, стандард. Очекуе се и да се самопрогласимо за републику ако не биднемо главан град на Македонију како што и заслужуемо.

Комплетно е сменет изглед на град. Улице су направени, сообраќај добро регулиран, паркинзи колко сакаш, а на њима само најнови модели на авта. Фабрике работив како никад до с`га, странски инвестицие стизав од сви стране, паркови и зеленило около нас, а големи трговски и спа центри реалност на кумановци.

За споменици ич да не збору. Далеко смо поинтересни од Скопје. Критериум за тој кога ќе га овековечимо исто такој е прича за себе. Тражи се само да си у нешто најдобар, и не мора да си борац. Најпијаница, најклошар, најмафијаш, не е битно, важно е сви да те знаев. Први смо у свет по тој што дизамо споменици на живи људи. Наша теорија е: „Да оддадемо почит док су живи људи, зашто после смрт нема да се радуев„. На плоштад су наредени најинтересни споменици. Најголем проблем се јави к`д требаше да се одлучи дали на средину да има лав, ружа или орал. После месеци на састанчење и преговори, кои углавно се водесва у кафане и околни рибници, најде се компромисно и најкреативно решение у дух на соживот. На средину на плоштад да стои лав, на главу носи орла, а орал у кљун држи жуту ружу. И сви бесва среќни и задовољни. Низ цел плоштад су статуе од Кумановски тамбураши, Нино најголем сас прст покажуе накуде Баба Цану, за да ни пое у живо. С`га и Батко Ѓорѓија може убаво да си пие, има си музика. Е, ми немамо шмизлу. Наместо њума имамо „авганистанке“, кои стоив пред Наму, зашто тој им е најелитно место како за њин укус. К`д сам веќ куде Наму да не забраву и на нову Нама дискотеку, доле куде бивши Тинекс. Цела Македонија за викенд е у Куманово. Најпознати диџеи гостуев, журке свак д`н, за свакакав укус, просто да не знаеш куде да идеш.

Промене има и у други делови на град. Полиција, Суд, Општина, Пошта су срушени до темељ. Нов изглед е много поразличан од онија на Скопје. На нас не ни е интересан антички стил, куде нас доминирав ориенатални мотиви, за да се уклопив у улицу што води накуде болницу, а и по Рамкован договор си е. За вработени у локални и државни институције неќу да збору. Сви су насмеани, љубезни, запослени искључиво врз основу на висок просек и богато СВ. Запослување сас партиски књишке су успомена на едно друго време.

Улица куде „Ѕ`тче„ с`га е шеталиште. Кафиќи, бутици од најпознати марке, а доле куде саат на раскрсницу споменик и тој на Тању. А Тању сви гу знаете, што ќе стављамо споменик од некога што чисти ципеле, к`д тај професија више не ни постои, нема да знаемо да објаснимо на наши деца што значи. Овакој Тањче заслужено улаза у историју, поради своју упорну работу и долгогодишан стаж.

На плоштад куде Културан, па има огромна Фонтана, и некоја музика не престануе. Упорно свири, уши ќе ми пукнев, не можу да се освесту куде сам. Колко е саат? Лелееее, аларм, по кој пут ѕвони! Па сам се успала, с`га треба и такси да плаќам, а поскупнато е. Да појду сас авто не можу, нема шансе да најду место за паркирање. Дали ов`ј д`н ќе гу пуштив плату...подобро е да се врату у кревет и да спију, затој што мене ми се дешава спротивно од тој што им се дешава на заљубени. С`н ми е много поубав од реалност.-------------


Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 27.Април.2011 во 15:48
                   KUMANOVSKA KOALA....плазење
 


-------------
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.


Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 29.Април.2011 во 00:42


газење%20од%20смеење

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.


Постирано од: емил
Датум на внесување: 15.Мај.2011 во 07:12
 

http://www.kumanovac.com/2010/10/blog-post_07.html - КУМАНОВКА СЕ ОДАДЕ!!

http://4.bp.blogspot.com/_kKGj5cTBC3k/TOgeYK-ZTZI/AAAAAAAAFos/dVV4TeR90R8/s1600/just_married2.jpg">

Ете деси се и тој. Одаде се! Још ми е чудно, не ми се веруе, ама имам период од наредни 40, 50 године да се навикну.
И дали осеќам разлику некоју? Што знам?
Па ако се земе у обзир брак е компромис нели?
Од увек, још како мали имамо замислено како треба да изгледа наш будуќи муж и горе доле имамо некои идеје за карактерни особине кои би требало да ги поседуе.
Е па ќе кажу дека тој не се планира и дека не се знае живот куде и како ќе те однесе .
Еве на пример: ми смо различни карактерно, различну музику слушамо, различан жарн на филм гледамо, све различно ама ипак добро функционирамо, Понекад се чуду како смо уопште заедно толко време?
А све почна на заебанцију, за после да се уозбиљи работа и на крај ступимо у брак.
Такој да пазите како се заебавате (шалу се).
Битно е дека треба да смо среќни испунети , задовољни и искрени а ја сам тој мометално.

Ај с'г за с'г кратко, ќе ме оставите да одмору малко, а после ќе пишуемо за љубав на прв поглед помеѓу свекрву и снашку, свадбу и ред други работе.

-------------


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 16.Мај.2011 во 21:46
http://www.youtube.com/watch?v=-3N5n1Pk6Vg - Те ги како се забављаф наши кумановци уф Афганистан...и ширеф га наше писмо и ј'зик


Постирано од: емил
Датум на внесување: 17.Мај.2011 во 07:39
Зет на ручак
 
Кумановски зетови се поштуев много, поштено да зборимо. Не е шала ќерку гу е земаја да гу чува ееееј. К'д ќе дојде на гости, печење, ручкови, салате, мезиња, пиење, па кревет се спрема да одмори од ручак- абе све како што си е ред.
Ама овј зет млад па првпут му е да иде куде бабу на ручак. Седнале, на астал замезиле што замезиле и почнале га муабет:
Зете ти пиеш ли ракију, вино, пиво да дам?!!
Не, не божеее никако, не!
Ќе запалиш ли по едно цигаре пред ручак?
Не не, цигаре не пушу- 3 д'на лофтирам ако некој ми пуши дома!
Мене ќерка ми кажа дека си так'в скоро савршен. Па зете кажи имаш ли некој у ману ти?
Имам, малко подл'жују, али у споредбу с'с ќерку Ви тој е ништо!


-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 28.Мај.2011 во 06:36
Запослија се батко Ѓорѓија у фирму што се бави с’с градење на путеви и му дале белу фарбу да ставља бели линије по средину на пут.
По три д’на вика га шеф и му вика:
- Па, добро бре Ѓорѓијо што е с’с тебе, колко гледам прв д’н си офарбаја два километра, друг д’н све на све 50 метара, па си викам, добро ајде, ни тој не е лошо, ама д’нска си офарбајка само 3 метра?!
А Ѓорѓија му одговара:
- Ама канта е све подалеко и подалеко.

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 06.Јули.2011 во 18:12
Како се вика на кумановски Алиса во земјата на чудата?
- Стојанка у Веро-------------


Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 24.Август.2011 во 17:51
Ovija dnovi mnogo konzumiram vitamin Ce
PrasenCe PilenCe JagnjenCe...


Zene su kako vino - sto su postari sve povise liciv na bure...Sto e nesporazum?
 Kd viknes zensku na kafe-ona dojde ispie kafe i si otide!
-------------
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.


Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 24.Август.2011 во 17:53
Отишја кумановац куде комшију, и овј културно човек га прашаја:
-Комшо, што ќе се напиеш?
-Па може едну ракију пред пиво, док да биде кафе :)


-------------
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.


Постирано од: емил
Датум на внесување: 27.Август.2011 во 11:13
Јавља се кумановац у радио и вика:
Ја најде новчаник
-Доброо, и што најде у њега?
па имаше 1500е и 150 000ден и лична карта на име Зоран
-И добро, што сакаш сг?
Па ако може една песна за Зокитаааа!!!


-------------


Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 01.Септември.2011 во 23:37
Zena bez cicke i g'z e kako jakna bez dzebovi-Nema ruke kude da gi stavis.

-------------
always look on the bright side of the life!


Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 02.Септември.2011 во 00:09
Kako vezbav Kumanovci matematiku:
Soberev se pred kafanu ulegnev unutra i se odzemev!

-------------
always look on the bright side of the life!


Постирано од: емил
Датум на внесување: 03.Септември.2011 во 06:26
Како се вика пресадување на мозак од плавушу на полицајца? -Сипување од шупљо у празно :)


-------------


Постирано од: sanja-a
Датум на внесување: 03.Септември.2011 во 22:16
Зборив двоица другари:
-Слушам, пратија си гу жену ти на летовање.
-Да, и дозволи сама да си избере дестинацију.
-Како тој?
-Па такој, било куде на Бермудски триаголник

-------------
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн


Постирано од: sanja-a
Датум на внесување: 03.Септември.2011 во 22:17
Ди Каприо гу изгубија личну карту и најде гу некој црнац... Вози се црнац и застануе га полицајац, тражи му личну карту, а овј по грешку му гу дава личну карту на Ди Каприо... Гледа полицајац у личну карту, гледа у црнца, па прашуе на моторолу..
-Колега, абе ти га гледа Титаник онј пут... Бродат потона или изгоре ??

-------------
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн


Постирано од: емил
Датум на внесување: 06.Септември.2011 во 06:02
Поголем син ву вика на мајку му:
-Мамо ма, бебето ме искуба!
Мајка му: -Ништо не ти е, сине, оно не знае што е болка..
По некое време, слуша се од другу собу куде плаче бебе, црка! Трчи мајка му и од тамо искача син ву:
-Е СК ЗНАЕ!


-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 07.Септември.2011 во 00:58

Утрчуе муж у куќу и од врата вика:
- Женоооо... Што би ти правила кд би добија ја на БИНГО?
- Земала би ти ги пола и ќе те оставу!
Муж извади 20 евра и ги даде на жену му 10 евра и му каже:
- Бриши!!!-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 07.Септември.2011 во 13:54

Тато ќе искачам у чаршију, имаш ли паре?
- Имам сине, не се секирај ти за мене!-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 07.Септември.2011 во 13:54

Дошла смрт по некога Кумановца док спаја и му вика:
- Ја сам смрт и дојде по твоју душу!
Он лежерно се врти и вика на жену:
- Душо оди, тражи те некој.-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 07.Септември.2011 во 13:55

Ја мислу дека Google е женско:
- На све има одговор!-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 13.Септември.2011 во 05:24
Трпе ву вика на Трпану:
- Жал ми е више да те гледам, цел дн работиш, мучиш се... Ај затвори ги врата од кујну!

-------------


Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 23.Септември.2011 во 20:31
Јавља се кумановац у радио и вика:
Ја најдее новчаник!
Добро и што најде у њега?
Па најде 1500 евра!
Добро и што сакас сг?
Една песна за Зокитааа!!


-------------
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!


Постирано од: емил
Датум на внесување: 28.Септември.2011 во 06:28
Doktore kd edu blago zub me mnogo zaboli vadi ga nemozu da izdrzu!ali kd ke ga izvadis daj mi ga.
-Zasto sto ke ti ga?
Takoj ke ga frlju u solju ...kd nejce blago da ede neka ede go*na


-------------


Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 28.Септември.2011 во 15:23
Отишја Кумановaц куде доктора и му вика на доктора:
- Докторе уапа ме змија!
- Куде те уапа? – прашуе га доктор.
- На њиву.
- Не те прашују тој, него на кое место те уапа? - Туј под крушку.
- А бе зашто те уапа?
- Не знам бе докторе, за ич ништо.


-------------
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.


Постирано од: емил
Датум на внесување: 29.Септември.2011 во 00:46
Komso aj da zememo po pola tele sg za u zimu?
-Sto ke mi pola tele pa da mi pada po dvor?!


-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 09.Октомври.2011 во 04:59
Срце наш син има да биде ист како тебе кд ќе порасне!
Од куде знаеш?
Па још сг повише сака флашу него цицку!

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 09.Октомври.2011 во 05:54
Kume imam dve vesti :-Ednu losu i ednu jos polosu!
-Sto be???
Mislu deka zena ti ne vara!


-------------


Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 13.Октомври.2011 во 22:50
Ajd da iskopiramo nekoj Kumanovski muabet, da se nasmee narodinja...Sin na James Bonda
Tato moze li da iskacam vecer u carsiju:
Moze...Ne Moze!
Srce ako pogodis sto e ovoj vecer ke padne seks:
Belo ss vunast opas crveni oci i saka mnogo travu?
-Krokodil!
Bravo ma zeno uvek sve pogodis!!!

Dovagja prodavac na usisivaci kude babu na vrata i vu demonstrira:
-Eve imamo novi....
-Nemam ja pare sinko!
-Nema veze samo mala demonstracija.I pusta ga baba unutra
ulaza on i od kesu istrese kup lajna na tepih:
-Babo ako usisivac ovoj ne sobere do zadnju trosku, ja sve ke izedu
-E, Boga mi sinko ke edes, mene icera mi gu iskljuciva struju

Razgovarav dve plavuse: Abe mozu da razberu deka strk gi donasa deca ama deka pauk moze da odnese avto toj nikako ne mi ide u glavu :)))-------------
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.


Постирано од: емил
Датум на внесување: 15.Октомври.2011 во 07:28
Zboriv dva cajkana :
Icera kupi cetku za u wc!
-I kako e?
Pa sto znam bolje mi bese ss hartiju!


-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 17.Октомври.2011 во 03:33
Dve drugacke na ulicu:
Cuju ostavila si se ss muza ti?
-Da pa tretirase me kako kuce!
Stvarno???
-Da sakase da mu bidu verna


-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 25.Октомври.2011 во 11:37
Icera se napi sas edni Rusi-za malko da umru!
Dnska se napi sas kumanovci-bolje icera da umrese!


-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 27.Октомври.2011 во 07:43


-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 27.Октомври.2011 во 07:50
Dosla ciganka kude doktora i kazala:
-Doktore moj muz ima otok i bol u penis!
-Pa ja sto mozu da napravu?
-Doktore ako moze bol da nestane,a otok da ostane


-------------


Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 03.Ноември.2011 во 23:00
Фатија кумановац златну рибу и она му кажала ако гу пушти
ќе му испуни жељу.И кумановац кажаја :
-Ауди Q7
-Сакаш на кредит или на лизинг ?
-А ти сакаш на зејтин или на маст?

-------------
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!


Постирано од: емил
Датум на внесување: 11.Ноември.2011 во 06:27
Правив муабет две комшике:
-Од куде ти е тај модрица на око?
-Од мужа ми...
-Па ја мислеше дека он е на пут.
-Па и ја мислеше дека е!


-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 12.Ноември.2011 во 11:51
Vika vu muz na zenu :A srce vecer mora da gu smenimo pozu!
-Vazi nema problem ja ke gledam utakmice i ke prdu u fotelju a ti peri sudovi!


-------------


Постирано од: sanja-a
Датум на внесување: 13.Ноември.2011 во 00:28
Отишја Трпе први пут на групњак... И такој е*ев се они веќ саат време кд Трпе:
-Људи, дајте да се организирамо малко, веќ трети пут пушу к*р..

морав да го постирам

-------------
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн


Постирано од: емил
Датум на внесување: 17.Ноември.2011 во 08:41
Zast plavusa nosi suknju sas cvetcinja?
-Kd prdne da zamirise


-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 17.Ноември.2011 во 08:51
Majka i tatko se derev na dete: - Pa kude si ti do sga ,imas li ti kucu???
-Nemam,cekam da mi gu prepisete


-------------


Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 20.Ноември.2011 во 23:07
Кумановка: Сакам да купу за мужа ми некоју кравату, да му ги истакне повише очи!
Продавачка: Па, свака кравата ќе му ги истакне очи, само треба појако да гу стегнеш!

-------------
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!


Постирано од: емил
Датум на внесување: 21.Ноември.2011 во 23:30
Ako posle prv sastanak decko ti gu zapamtija boju na oci-toj znaci deka imas mali cicke!!!

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 23.Ноември.2011 во 13:16
Tato,tato,koj e*e ,tj odozgora ili odozdola??
-T'j odozgora sine!
-Brej tato da vidis ama ga e mama ize*ala postara sabajle!


-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 23.Ноември.2011 во 13:17
Zence zasto ti nikad ne mi kazes k'd svrsis???
-Zatoj sto ti nikad ne si tuj kd se toj desi!

-------------


Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 24.Ноември.2011 во 23:49
- Тато тато, ја како сам дошја на свет?
- Сине тебе донесе те штрк!
- И ти па тато свашта е*еш!

-------------
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!


Постирано од: brza
Датум на внесување: 25.Ноември.2011 во 00:11
смеење

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: емил
Датум на внесување: 29.Ноември.2011 во 20:57
Prva bracna noc e nisto u sporedbu ss prvu vanbracnu


Постирано од: емил
Датум на внесување: 30.Ноември.2011 во 05:04
Sreca sto e nadvor mgla pa i mi ruzni mozemo da prosetamo


Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 02.Декември.2011 во 22:42

Песна за Батка

Ед`н е бија Батко Ѓорѓија, ед`н е бија кумановски мераклија, 

Туј много невесте е водија, туј много ракију е испија. 

Нек дојде свак мераклија, нека каже какву ракију е пија. 

Од Батка аманет е останаја, мерак цену никад не е имаја. 

Свак сака 
Ед`н пут да пројде, 
Л`но после 
Од куде Тумбу ќе дојде.-------------
I'm out bcz of pathetic around here


Постирано од: емил
Датум на внесување: 03.Декември.2011 во 00:47
Udara ga zena muza ss tavce po glavu i mu vika:
Toj e za svi prevare!
A muz vu vika
-Ufff na mnogo cudan nacin ga iskazues izvinuvanje


Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 06.Декември.2011 во 16:55
Оженија се Мујо сс Фату, и прву брачну ноќ Мујо се соблеkја гол па почнаја да изведуе некои билдерски позе:
-Фато, не ли сам мори како динамит?
-Абе... како динамит си, само фитиљ много ти е кратак!


-------------
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 07.Декември.2011 во 21:58
Се изнасмеав денес на една кумановска....Околу среќата во стилот гром не мава у коприва
 
 
Тој јуне нема да ме мунесмеењеИспечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk