Зошто се избегнуваат меѓусебните дуели?
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=23771
Датум на принтање: 18.Февруари.2025 во 00:59 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Зошто се избегнуваат меѓусебните дуели?
Постирано од: krkovicka_mala
Наслов: Зошто се избегнуваат меѓусебните дуели?
Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 22:46
Moe mislenje e deka najverodostojo nesto za nekoj politicar e "dvobojot",odnosno po demokratski kazano TV duelot. Sekoj sto e cesen i siguren vo sebe bi pifatil TV duel,bi se sprotistavil i bi dokazal deka e vo pravo.Nemie jasno zosto Gruevski ne go povika B.C. na TV duel,neka go ponizi i poveke da ne go gledame na politickata scena. Dali e vreme za TV duel???
|
Коментари:
Постирано од: KINGDAVID
Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 22:58
Zosto VMRO gi izbegnuva TV duelite so SDSM?
Kje go kazam moeto mislenje...
Zatoa sto najsilnoto oruzje na SDSM e zboruvanjeto i nadmudruvanjeto .
Za toa se sampioni i im nema ramen ne samo vo Makedonija, tuku i posiroko.
Nikoj ne moze da gi nadgovori. Na se' znaat da stavat kapak.
No , osven sto politicarite od SDSM znaat da zboruvaat, nisto drugo ne znaat da pravat.
Odlicni se za portparoli, no ne im davaj nesto da rabotat, oti toa ne znaat da go pravat.
VMRO-DPMNE go znae toa i zatoa gi izbegnuva duelite i ne se zamaraat so TV dueli , a i nema potreba.
P.S. Da ne gi znaevme kakvi se SDSM, da ne bea dosega na vlast, so dvete race ke glasav za niv na izbori slusajki gi kako zboruvaat...
------------- SOLI DEO GLORIA
|
Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 23:01
Ama duel znaci sprotistavuvanje na fakti,a ne prazen govor na sdsm ili vmrodpmne.Lisnosta kako Gruevski so B.C. da sednat da se sprotistavat,a ne razgovor sam po sam. Znaci ne partija tuku licnost.
|
Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 23:13
krkovicka_mala напиша:
Ama duel znaci sprotistavuvanje na fakti,a ne prazen govor na sdsm ili vmrodpmne.Lisnosta kako Gruevski so B.C. da sednat da se sprotistavat,a ne razgovor sam po sam. Znaci ne partija tuku licnost.
|
Toa moze eventualno da se sluci za vreme na izbori eden takov TV duel.
No, kje ti kazam nesto . Vo edna rabota si greska.
Imeno, Gruevski ne moze da go ponizi Crvenkovski na TV duel, bidejki Branko e posnaodliv na zborovi .
Branko kje izleze na TV duelot kako ponadmokjen .
Slicno bese i na TV duelot pomegju pretsedatelskite kandidati Gjorgje Ivanov i Ljubomir Frckovski, kade Frckovski go "stavi vo dzeb" Ivanov.
No, na izborite narodot glasase za Ivanov i ne bese impresioniran od zboruvanjeto na Frckovski...
|
Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 23:26
KINGDAVID напиша:
Zosto VMRO gi izbegnuva TV duelite so SDSM? Kje go kazam moeto mislenje... Zatoa sto najsilnoto oruzje na SDSM e zboruvanjeto i nadmudruvanjeto . Za toa se sampioni i im nema ramen ne samo vo Makedonija, tuku i posiroko. Nikoj ne moze da gi nadgovori. Na se' znaat da stavat kapak.No , osven sto politicarite od SDSM znaat da zboruvaat, nisto drugo ne znaat da pravat.Odlicni se za portparoli, no ne im davaj nesto da rabotat, oti toa ne znaat da go pravat.VMRO-DPMNE go znae toa i zatoa gi izbegnuva duelite i ne se zamaraat so TV dueli , a i nema potreba. P.S. Da ne gi znaevme kakvi se SDSM, da ne bea dosega na vlast, so dvete race ke glasav za niv na izbori slusajki gi kako zboruvaat... |
JAs od sekogash sum znael deka izgovorite se za malodushnite.
TV duel pred bilo kakvi izbori e zadolzitelno , znachi mora da ima.
Konkrektno vo ovoj sluchaj site sme zapoznaeni so hendikepot na Gruevski.
Nekjel na debata...pa sho mi e mene gajle sho saka on , jas ne sakam da plakjam danok ama moram taka da i on mora da se soochi so protivkanditatot.
Sea sho imame ? Ednive kje kazat neshto na miting ili press pa ovie od drug grad ili na press kje odogovorat I mora da se slozite so mene deka toa e mnogu konfuzno za glasachite . Dodeka na TV debata ima argumenti i protiv argumenti pa nie kje odluchime koj ima povekje da ponudi ili koj e podobar za Makedonija.
------------- [IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 23:34
zenmaster напиша:
KINGDAVID напиша:
Zosto VMRO gi izbegnuva TV duelite so SDSM? Kje go kazam moeto mislenje... Zatoa sto najsilnoto oruzje na SDSM e zboruvanjeto i nadmudruvanjeto . Za toa se sampioni i im nema ramen ne samo vo Makedonija, tuku i posiroko. Nikoj ne moze da gi nadgovori. Na se' znaat da stavat kapak.No , osven sto politicarite od SDSM znaat da zboruvaat, nisto drugo ne znaat da pravat.Odlicni se za portparoli, no ne im davaj nesto da rabotat, oti toa ne znaat da go pravat.VMRO-DPMNE go znae toa i zatoa gi izbegnuva duelite i ne se zamaraat so TV dueli , a i nema potreba. P.S. Da ne gi znaevme kakvi se SDSM, da ne bea dosega na vlast, so dvete race ke glasav za niv na izbori slusajki gi kako zboruvaat... |
JAs od sekogash sum znael deka izgovorite se za malodushnite.
TV duel pred bilo kakvi izbori e zadolzitelno , znachi mora da ima.
Konkrektno vo ovoj sluchaj site sme zapoznaeni so hendikepot na Gruevski.
Nekjel na debata...pa sho mi e mene gajle sho saka on , jas ne sakam da plakjam danok ama moram taka da i on mora da se soochi so protivkanditatot.
Sea sho imame ? Ednive kje kazat neshto na miting ili press pa ovie od drug grad ili na press kje odogovorat I mora da se slozite so mene deka toa e mnogu konfuzno za glasachite . Dodeka na TV debata ima argumenti i protiv argumenti pa nie kje odluchime koj ima povekje da ponudi ili koj e podobar za Makedonija. |
Mi ostavi vpecatok edna tvoja recenica : TV duel pred bilo kakvi izbori e zadolzitelno , znachi mora da ima ( !)
Kaj go pisuva toa deka MORA da ima TV duel ?
Vo Ustavot, ili vo Izborniot zakonik ? ![збунетост](smileys_novi/7.gif)
|
Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 23:35
Aha...od se sho napishav samo toa li ti ostavi vpechatok ?
Toa e demokratska dolznost na sekoj lider.
|
Постирано од: Генерал Митре
Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 23:41
KINGDAVID напиша:
Mi ostavi vpecatok edna tvoja recenica : TV duel pred bilo kakvi izbori e zadolzitelno , znachi mora da ima ( !)
|
Самата демократија го наложува тоа!
|
Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 23:42
zenmaster напиша:
Toa e demokratska dolznost na sekoj lider. |
Da, bidejki toa bese cista dezinformacija od tvoja strana.
Inaku, demokratska dolznost na sekoj politicar e da gi stavi interesite na narodot pred svoite licni interesi.
|
Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 23:45
KINGDAVID напиша:
zenmaster напиша:
Toa e demokratska dolznost na sekoj lider. | Da, bidejki toa bese cista dezinformacija od tvoja strana. Inaku, demokratska dolznost na sekoj politicar e da gi stavi interesite na narodot pred svoite licni interesi. |
Ima eden ton demokratski dolznosti megju koi i tie sho ti si gi napishal NO edna od tie E TV debata kako sho mozeme da vidime vo sekoe demokratski razvieno opshtestvo i mislam deka e mnogu dobar indikator za demokratijata.
Jas do sega ne sum videl nekoj od vmro da ispadne na TV da kaze neshto A da ne chita od livche.
p.s. kje zaboravev...Ti druze nemash odgovor na moeto i zatoa e najlesno da go okfalifikuvash kako "dezinformacija" NO site ne gledaat kako tebe...oboeno
|
Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 23:48
Генерал Митре напиша:
KINGDAVID напиша:
|
Самата демократија го наложува тоа!
|
Moze, no i ne mora.
Obicno se izleguva na TV duel za da se dobijat poeni kaj narodot.
VMRO DPMNE znae deka nema potreba da izleguva na TV dueli so SDSM bidejki narodot ja izgubi doverbata vo SDSM i zatoa ne se zamaraat.
No, eve da pretpostavime deka kje izlezat na TV duel Crvenkovski i Gruevski, sto mislite sto kje se sluci?
Branko kje go nadgovori Nikola , slicno kako sto Frckovski arogantno si igrase so Gjorgje Ivanov koga go narekuvase "Dzole, Dzole", a narodot pak kje si glasa za VMRO, bidejki nema druga opcija .
|
Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 23:52
zenmaster напиша:
KINGDAVID напиша:
zenmaster напиша:
Toa e demokratska dolznost na sekoj lider. | Da, bidejki toa bese cista dezinformacija od tvoja strana. Inaku, demokratska dolznost na sekoj politicar e da gi stavi interesite na narodot pred svoite licni interesi. |
Ima eden ton demokratski dolznosti megju koi i tie sho ti si gi napishal NO edna od tie E TV debata kako sho mozeme da vidime vo sekoe demokratski razvieno opshtestvo i mislam deka e mnogu dobar indikator za demokratijata.
Jas do sega ne sum videl nekoj od vmro da ispadne na TV da kaze neshto A da ne chita od livche.
p.s. kje zaboravev...Ti druze nemash odgovor na moeto i zatoa e najlesno da go okfalifikuvash kako "dezinformacija" NO site ne gledaat kako tebe...oboeno |
Jas oboen???Zen, od avion se gleda deka imas clenska kniska na SDSM.
A jas ne sum clen na niedna partija, samo realno gi kazuvam rabotite.
Ako ne mozes da prifatis drugo mislenje, togas nasiot muabet ovde moze da zavrsi...uzivajte si vo vasite iluzii . Pozdrav ![да](smileys_novi/yes.gif)
|
Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 23:54
KINGDAVID напиша:
Moze, no i ne mora.
Obicno se izleguva na TV duel za da se dobijat poeni kaj narodot.
VMRO DPMNE znae deka nema potreba da izleguva na TV dueli so SDSM bidejki narodot ja izgubi doverbata vo SDSM i zatoa ne se zamaraat.
No, eve da pretpostavime deka kje izlezat na TV duel Crvenkovski i Gruevski, sto mislite sto kje se sluci?
Branko kje go nadgovori Nikola , slicno kako sto Frckovski arogantno si igrase so Gjorgje Ivanov koga go narekuvase "Dzole, Dzole", a narodot pak kje si glasa za VMRO, bidejki nema druga opcija .
|
Ako nekoj e intelektualno nadmokjen togash po avtomatizam e aroganten!?
Ne gi brani vmro...gi brukash .
I ne se izleguva na TV duel za da se dobijat poeni tuka da se proiznesat so izborna programa .
Sekoj den imame prilika da se vidime kako vmro ne se zamara so sdsm vprochem oni so drugo ne se zamaraat osven so nov ama koj moze da zabelezi .
|
Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 23:56
KINGDAVID напиша:
Jas oboen???Zen, od avion se gleda deka imas clenska kniska na SDSM.
A jas ne sum clen na niedna partija, samo realno gi kazuvam rabotite.
Ako ne mozes da prifatis drugo mislenje, togas nasiot muabet ovde moze da zavrsi...uzivajte si vo vasite iluzii . Pozdrav ![да](smileys_novi/yes.gif)
|
A od avion mozesh li da vidish koj broj mi e partiskata knishka ili od koj datum sum chlen !?
Bash naprotiv mozam da prifatam sekakvo mislenje i istoto da go demantiram dokolku ne e REALNO spored mene , nema potreba od etiketi na koj sho si naviknat da pribegnuvash vo nedostatok na argumenti .
|
Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 23:58
Ok zenmaster, kuliraj ![да](smileys_novi/yes.gif)
|
Постирано од: Gorazd777
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:04
Ајде една малку посеопфатна дебата со одредени мисли,па нели дуелот е искажување пред се на сопствените ставови и бранење на истите ,но тука би се навратил на мислата зашто груевски не излегува на дуел со бранко црвенкоски,и ете барајќи по она што сега власта го прокламира најмногу со нејзините (амерички агенции) за советување и имплементирање на живи глупости,го пронајдов и прирачникот на USAID,за ЈАВНО ГОВОРЕЊЕ,кој меѓудругото,се прокламира во средните школи,посебно оние од правните насоки(што ќе рече кадрите на новата политика), па еве едно објаснување како националсоцијалистите на хитлер се земени за пример,и зашто хитлер не излегувал јавно пред тв екраните да говори и дебатира,всушност и гебелс тоа не му го советувал,затоа што сметал колку тоа може да стане опасна телевизијата за самата партија, е тука доаѓаме и до демодиктаторот груевски и неговата дејност со владеење на едноумие,при што за него појавувањето и соочувањето со други би било погубно за него,како и за партијата која си ја направи служба за остварување на лични интереси,како на него така и на негови лоби групи,но за да недолжам споредбениот пример за тоа зошто не се појавува грујо на дуел е тука некаде или поточно зашто е коркач,не го бива,а ќе завршам со една мисла на
Фејдо - Сите мани кога се во мода,стануваат доблести.
------------- ВОЈНАТА Е МИР СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:11
Изгледа тоа што во дебатата со Председателот Иванов беше кажано па и донекаде се обистини. Јас го разбрав тогаш...
|
Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:13
Навистина многу ме интересира ...доколку би се случил
дуел ........... каква изборна програма .... или општо каква програма
ќе понуди Бранко ....... ???
Нема од што да се плаши Груевски ..... два пати до сега регуларно
и на демократски начин беше избран од народот....
...така ќе биде и следниот пат.......
И нешто што ми паѓа во очи ... овде се повеќе дискутанти ....
...неопределени........... какво значење би имал нивниот глас....???
...невидлив.......!!!
-------------
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:19
zamislena напиша:
...невидлив.......!!!
|
Najsmesno i najzalno za SDSM e sto mislat deka na TV duelite kje go ubedat narodot da glasa za niv . ![среќа](smileys_novi/1.gif)
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:21
Уште пожалосно е па што другиве ги одбегнуваат
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:23
СДСМ - овциве од петни жили се трудат да се поправат...
мора да пробаат се и сешто ..... разноразни провокации
еве и дуели .... бараат избори ...... се фаќаат како давеник за сламка
но ништо не може да им помогне .....
Се додека се на челните позиции Бранко ...Заев и остала
стара компанија..... им нема спас ...... ![намигнување](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/3.gif)
-------------
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:24
Генерал Митре напиша:
Уште пожалосно е па што другиве ги одбегнуваат
|
Zalosno e, bidejki ne mozeme da gledame cirkus i napadi i navredi itn .
Zabava za narodot bez somnenie ![среќа](smileys_novi/1.gif)
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:25
една конструктивна демократска дебата не е циркус освен ако актерите и водителот не се циркузанти. Сакаш да ме убедиш дека Американските ТВ дебати се циркус?
|
Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:28
Сите си ја испеаја својата песна
што и да кажат нема да ме раузубедат да верувам некому...
се додека не дојде некој што ќе мисли подеднакво за сиот народ, а не само за своите партиски послушници нема да станеме држава и
нема да одиме напред...
еднаш имам излезено на гласање и се покајав што сум им дала глас...
а за неопределените ич да не се секирате, можеби некои ќе се определат, а другите нема воопшто ни да гласаат ![да](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/yes.gif)
------------- Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:31
Генерал Митре напиша:
една конструктивна демократска дебата не е циркус освен ако актерите и водителот не се циркузанти. Сакаш да ме убедиш дека Американските ТВ дебати се циркус?
|
Generale, daleku sme nie od Zapadot. Tamu se vodat kulturni debati.
Ovde kaj nas pagjaat licni navredi.
Se uste se sekjavam na TV duelite pomegju Ljupco i Branko, koga Ljupco mu rece na Branko deka pie viski po 1 litar dnevno i se trezni so kokain ( !) , a ovoj na sledniot duel mu rece deka e duseven bolesnik i deka frla predmeti koga kje poludi...
Zarem toa e kulturna debata? ![збунетост](smileys_novi/7.gif)
Daleku sme nie od Zapadot...mnogu daleku , za zal
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:34
KINGDAVID напиша:
zamislena напиша:
...невидлив.......!!!
|
Najsmesno i najzalno za SDSM e sto mislat deka na TV duelite kje go ubedat narodot da glasa za niv . ![среќа](smileys_novi/1.gif)
|
Ako navistina ve interesira ajde podnesete inicijativa vo shtabot ohrabrete go Nikola da se soochi so nekoj i kje vidite sho kje se sluchi.
Isto taka kazate mu neka ne se plashi narodot go saka nema sho da izgubi.
KingDavide druze....da ti objasnam ovaka iskuliran....SDSM ne go izmisli TV duelot , ti kazav prethodno deka e praksa vo sekoe demokratksi razvieno opshtestvo .
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:39
Zenmaster, sega sfativ zosto VMRO izbegnuva dueli so SDSM...ednostavno so lugje koi nemaat pocit kon drugite nema sto da se razgovara.
Kako clen na SDSM istite osobini gi pokazuvas.
Ova e posleden direkten post kon tebe .
I ne me vikaj druze, ne sum jas komunist... Ajde iskuliraj uste ednas kje ti kazam za posleden pat ![не](smileys_novi/no.gif)
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:42
Schatzii напиша:
Сите си ја испеаја својата песна
што и да кажат нема да ме раузубедат да верувам некому...
се додека не дојде некој што ќе мисли подеднакво за сиот народ, а не само за своите партиски послушници нема да станеме држава и
нема да одиме напред...
еднаш имам излезено на гласање и се покајав што сум им дала глас...
а за неопределените ич да не се секирате, можеби некои ќе се определат, а другите нема воопшто ни да гласаат![да](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/yes.gif)
|
Тие што нема да гласаат ..како си даваат за право да коментираат...
да искажуваат или да критикуваат некоја партија ....
Или можеби жалат за ...едноумието .... кога немаше никакво гласање.......???
Секој според заслугите ...треба да си го добие заслуженото ....но не со сила .... и недемократски .....
-------------
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:43
mamamd напиша:
Прашање е сега-Што понатаму ? http://www.time.mk/read/ae967036c1/7022be48cd/index.html - Половина од граѓаните не знаат за кого или нема да гласаат на Вкупно 50,2 отсто од анкетираните граѓани на ова прашање одговориле дека нема да гласаат или не знаат за која партија би гласале.
|
еве ви одговор и од неопределените, како и да е загрижувачки процент за никола и останата компанија ![намигнување](smileys_novi/3.gif)
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:44
KINGDAVID напиша:
Zenmaster, sega sfativ zosto VMRO izbegnuva dueli so SDSM...ednostavno so lugje koi nemaat pocit kon drugite nema sto da se razgovara.
Kako clen na SDSM istite osobini gi pokazuvas.
Ova e posleden direkten post kon tebe .
I ne me vikaj druze, ne sum jas komunist... Ajde iskuliraj uste ednas kje ti kazam za posleden pat ![не](smileys_novi/no.gif)
|
Znaev deka palecot od prethodniot post e licemeren ama sepak odluchiv da ne pisham javno .
Druze....jas komentiram na kogo sakam , ako ne sakash tebe da ti komentiram....sho da kazam , toe si tvoe i mene ne me interesira.
Ako nemash kapacitet da debatirash so mene toa e tvoj problem .
Povtorno etiketirash vo nedostattok na zborovi .
Pochituvanjeto ne pagja od nebo , toa se zarabotuva . Vo pochetokot na nashata debata jas te pochituvav kako sho pochituvam sekogo no so tek toa se izgubi poradi tvojot odnos kon mene .
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:48
zamislena напиша:
Тие што нема да гласаат ..како си даваат за право да коментираат...
да искажуваат или да критикуваат некоја партија ....
Или можеби жалат за ...едноумието .... кога немаше никакво гласање.......???
Секој според заслугите ...треба да си го добие заслуженото ....но не со сила .... и недемократски .....
|
Упс извини не знаев дека неутралните и оние што нема да испаднат да гласаат треба да молчат на форум, добро што ме потсети ![не%20вреден](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/77.gif)
Go where you want to go;
Be what you want to be,
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:52
Schatzii напиша:
mamamd напиша:
Прашање е сега-Што понатаму ? http://www.time.mk/read/ae967036c1/7022be48cd/index.html - Половина од граѓаните не знаат за кого или нема да гласаат на Вкупно 50,2 отсто од анкетираните граѓани на ова прашање одговориле дека нема да гласаат или не знаат за која партија би гласале.
|
еве ви одговор и од неопределените, како и да е загрижувачки процент за никола и останата компанија ![намигнување](smileys_novi/3.gif) |
Можеби ќе звучам ...самоуверено.... но не ме загрижува воопшто
процентот на .... сегашниве неопределени ... ....
Ќе ги чекаме редовните избори и за две години ...ќе видиме
што ќе се случува .........![намигнување](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/3.gif)
А .....ако вака продолжи ...опозицијава ................. ![трепкање](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/5.gif)
-------------
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:56
zamislena напиша:
што ќе се случува .........![намигнување](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/3.gif)
А .....ако вака продолжи ...опозицијава ................. ![трепкање](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/5.gif) |
Toa ne e samouverenost !
Toa se vika lazna nadez ili narodski kazano "uzivaj dodeka mozesh"
Ako ne te zagrizuva momentalnata sostojba mene mi e milo sho barem nekoj se chuvstvuva dobro vo ova zlo vreme ![среќа](http://www.forum.idividi.com.mk/smileys_novi/1.gif)
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:57
zamislena напиша:
Schatzii напиша:
mamamd напиша:
|
еве ви одговор и од неопределените, како и да е загрижувачки процент за никола и останата компанија ![намигнување](smileys_novi/3.gif) |
А .....ако вака продолжи ...опозицијава ................. ![трепкање](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/5.gif) |
Ne mozam a da ne se soglasam so tebe.
Momentalno VMRO DPMNE nema konk*rencija , samo neka vnimavat da ne stanat samobendisani tuku da prodolzat da rabotat so uste pogolema posvetenost.
Sekogas moze podobro, a poslednata godina ne bea bas najdobri.
P.S. Ova ti go kazuvam bidejki znam deka si clen na VMRO ![среќа](smileys_novi/1.gif)
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:57
Очигледно е дека и едните и другите немаат попаметна работа, освен да се занимаваат со самите себе...
продолжете си по својот пат, далеку ќе стигнеме ! ![да](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/yes.gif)
Go where you want to go;
Be what you want to be,
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 01:01
Кингдавиде ..... ако не сме добри или ако оваа година ВМРО не се покажаа добро ...тогаш ќе не казните на следните избори ....
се надевам во ...фер борба ...... ![намигнување](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/3.gif)
Сепак верувам дека ќе следи ..уште еден мандат ...... ![среќа](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/1.gif)
а за дуел ....... па ќе видиме може и тоа ќе се случи....... ![голема%20насмевка](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/4.gif)
-------------
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 01:08
zamislena напиша:
Кингдавиде ..... ако не сме добри или ако оваа година ВМРО не се покажаа добро ...тогаш ќе не казните на следните избори ....
се надевам во ...фер борба ...... ![намигнување](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/3.gif)
Сепак верувам дека ќе следи ..уште еден мандат ...... ![среќа](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/1.gif)
а за дуел ....... па ќе видиме може и тоа ќе се случи....... ![голема%20насмевка](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/4.gif) |
Sekoja vlada koja dosega bila na vlast sum ja smetal za moja, bez razlika od koja partija da bila.
Pogresno e da se misli i da se kazuvaat raboti vo stil " eve nie sme dobri, vladeeme so vas. Ako ne sme dobri , smenete ne. "
POLITICARITE SE OVDE DA SLUZAT NA NARODOT, A NE OBRATNO!
Narodot dava vlast, narodot zema.
No, kako sto rekov , VMRO e poblisku do narodot i mu sluzi na narodot i zatoa nema konk*rencija vo opozicijata.
Dosega ovaa e najdobra vlada sto ja imala Makedonija, no sekogas moze podobro.
|
Постирано од: marsovec
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 06:46
Глупчовците не ги добиваат изборите со настапи и ТВ дуели пред народот...туку со вреќи брашно...шишиња ракија...масло, евра во џеповите...таква ни е демократијата, свеста, и оние кои многу мудруваат за создавањето...Крадењето е тоа кое власта смета ( можеби е во право) дека ќе и помогне да ја задржи власта...бидејќи со крадените пари се купуваат практично гласови...на мал милион начини...Се разбира и со партизацијата на ЦЕЛАТА ДРЖАВА...т.е. влегување во ДФИКТАТУРА...а можеби веќе и сме таму...а народот...си е народ...Да му умре козата на комшијата...И циркус и трагедија...во исто време...![да](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/yes.gif)
------------- СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 11:07
krkovicka_mala напиша:
Moe mislenje e deka najverodostojo nesto za nekoj politicar e "dvobojot",odnosno po demokratski kazano TV duelot. Sekoj sto e cesen i siguren vo sebe bi pifatil TV duel,bi se sprotistavil i bi dokazal deka e vo pravo.Nemie jasno zosto Gruevski ne go povika B.C. na TV duel,neka go ponizi i poveke da ne go gledame na politickata scena. Dali e vreme za TV duel???
| Не знаат основи на дебатирање владетеливе, џабе ти е емисија... чии факти , аргументи и тези ќе бранат, БОГОВИТЕ МОЛЧАТ ПРЕД ФАКТИТЕ- затоа нејќат..
------------- во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 13:19
монте кристо напиша:
krkovicka_mala напиша:
| Не знаат основи на дебатирање владетеливе, џабе ти е емисија... чии факти , аргументи и тези ќе бранат, БОГОВИТЕ МОЛЧАТ ПРЕД ФАКТИТЕ- затоа нејќат.. |
Ima li potreba da se debatira so kriminalci? ![збунетост](smileys_novi/7.gif)
Sto veli vladata na SAD : So kriminalci i teroristi ne pregovarame. ![да](smileys_novi/yes.gif)
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 17:58
KINGDAVID напиша:
Ima li potreba da se debatira so kriminalci? ![збунетост](smileys_novi/7.gif)
Sto veli vladata na SAD : So kriminalci i teroristi ne pregovarame. ![да](smileys_novi/yes.gif)
|
Ти знаеш ли некое име на криминалец или онака паушално т.е. на ветер зборуваш ?
|
Постирано од: Kali
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 18:26
Оваа тема стануваше жешка на последните парламентарни.....тогаш допрва почнуваше да ни се ’’разденува’’, и да ја разбираме политиката на владеење на Грујо. Подоцна за на претседателските да не зборуваме.... Тогаш, сакавме да ги слушнеме.... И беше демократски ред нели.
Сега...зошто би го слушале Грујо? Знаеме со кој вокабулар располага, знаеме колку добро знае да фрла лопати...што може Грујо да ни каже? Што може повеќе да ни објасни, од тоа што го гледаме....од рекламите, пресовите и од- реалноста??
И што може Бранко да ни каже повеќе од сè што слушаме од него?
А пак двајцата во комбинација..... пар снова; нали ![глупчо](smileys_novi/26.gif)
|
Постирано од: Zeksi71
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 04:55
A be kakvi sredbi kakvi susreti na TV, radio ili bilo kade. Grujo ili bilo koj da izleze na duel so rosaviot, garant ne glasam za nego nikogas poveke.
A i da izleze rosaviot na duel, so ke kaze, koj ke mu veruva. Pa ni negovite od SDSM poveke od 80 % od clenovite ne sakaat ni da go vidat, ni da go cujat.
------------- "Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 07:06
Zeksi71 напиша:
A be kakvi sredbi kakvi susreti na TV, radio ili bilo kade. Grujo ili bilo koj da izleze na duel so rosaviot, garant ne glasam za nego nikogas poveke.
A i da izleze rosaviot na duel, so ke kaze, koj ke mu veruva. Pa ni negovite od SDSM poveke od 80 % od clenovite ne sakaat ni da go vidat, ni da go cujat.
|
Гујо и со вратарот на дуел...ќе се избербати...За него работат ПОТПЛАТЕНИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ и пропагаторите на власта...се разбира со народни пари...
А дека не го бива...не го бива...не за ТВ дуели....за ништо...но кој да разбере...![плазење](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/10.gif)
|
Постирано од: Pavaroti
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 14:08
Во ЕУ пред избори политичарите одат на дуели.....па треба бре народот да знае со кого има работа. Имавме пример таков во Велика Британја
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 14:17
.ee..tuka narodot pojma nema so koj si ima rabota, ...samo,..koga ke doznae,...kasno ke mu bide!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: mariija
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 14:25
...zatoa shto nemaat shto pametno da kazat.....
------------- "If you talk to God you're religious. If God talks to you, you're psychotic."
|
Постирано од: volkswagen
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 14:27
...доволно се имаат избламирано и онака... нема потреба повеќе
-------------
|
Постирано од: Radijator
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 16:41
.
------------- Just because i see the world with my own eyes, that doesn't make me a sinner !!!
|
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 16:55
brza напиша:
.ee..tuka narodot pojma nema so koj si ima rabota, ...samo,..koga ke doznae,...kasno ke mu bide!
|
Не касно....ПРЕКАСНО...да не биде историја....![плазење](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/10.gif)
|
Постирано од: Орка
Датум на внесување: 26.Декември.2010 во 22:19
Ради вакви http://www.youtube.com/watch?v=pyVXBbdFo-M&feature=fvw - епилози
|
Датум на внесување: 26.Декември.2010 во 22:38
За ГУЈО настапуваат неговите челични ПАНДУРИ...тука нема циле миле...се знае како се докажува кој е во право...![плазење](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/10.gif)
|
Датум на внесување: 28.Декември.2010 во 23:19
Protuger e zadolzen za reklamata "GRUEVSKI"
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 28.Декември.2010 во 23:49
после емисијата -икс,точка(мислам така се викаше) на која синоќа беше гостин премиерот(искрено,немав нерви да ја гледам цела) јасно ми е зошто не сакаат дуели...јасно ми беше и предходно.. ама ова синоќа беше јагода на шлагот....милион конкретни прашања а ниту еден одговор
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 04.Јануари.2011 во 16:36
Potrebno e nekogas na nekoja nezavisna tv,kako A1 ili Kanal 5 da dogovorat eden tv duel,prvo radi gledacite,a vtoro i radi rejtinzite na partite
|
Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 04.Јануари.2011 во 16:42
krkovicka_mala напиша:
Potrebno e nekogas na nekoja nezavisna tv,kako A1 ili Kanal 5 da dogovorat eden tv duel,prvo radi gledacite,a vtoro i radi rejtinzite na partite |
-------------
|
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 04.Јануари.2011 во 17:16
krkovicka_mala напиша:
Potrebno e nekogas na nekoja nezavisna tv,kako A1 ili Kanal 5 da dogovorat eden tv duel,prvo radi gledacite,a vtoro i radi rejtinzite na partite
| телевизиите бараат дуели уште од времето кога во Македонија се доби повеќепартиски систем, ама сите бегаат од такво нешто поудобно им е на нарачани интервјуа за кои научиле стихотворба и раскажување приказна за добра ноќ![не](smileys_novi/no.gif) политичарите не сакаат да излезат на дуел бидејќи 80% од нив не знаат како се води дијалог, само глејте каков циркуз ни се седниците во собрание! а овие поголемиве батки, не се замараат со такво нешто, бидејќи знаат дека кога ќе излезат на дуел, само еден ќе преживее, а за тоа ќе збори цела Македонија дуели најчесто треба да има пред избори
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Датум на внесување: 04.Јануари.2011 во 21:17
A site dogovoreni intervjua se vrakaat kako bumerang,zatoa sto se smesni i procirni od pred vreme. Se znae janko ke go prasa prasanje sto e vrzano za "uspesnite" proekti na vladata,a milenko sto zaebal branko vo poslednite godini. Se dodeka nema tv duel,nemozi da zboruvame za sloboda na mediumite
|
Постирано од: paracetamol
Датум на внесување: 01.Јануари.2013 во 09:56
Znaci gruevski mu ostanal veren samo na janko....bas nekni imase intervju za sitel3.Abe kako mozi da padni na nivo na janko nepismeniot?Ovaj premier rezil e,dali barem ednas ke odi kaj Olivera Trajkovska?
|
Постирано од: Polar Bear
Датум на внесување: 01.Јануари.2013 во 19:14
По ова прашање, мене ми се допаѓа америчкиот начин на избор на кандидати за претседател. Прво има јавни избори и дебати на кандидатите од опозицијата. И позицијата го прави истото ако нивниот претседател го завршува вториот мандат. Откога кандидатите јавно ќе се дефинираат на тие внатрепартиски избори, тие излегуваат и се борат еден против друг, меѓу другото и преку телевизиски дебати. Ова треба некако треба да се инстутуционализира во МК, кандидатурата да не може да се потврди ако кандидатот не се соочил јавно со противкандидатот. ![голема насмевка голема насмевка](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/4.gif)
-------------
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 02.Јануари.2013 во 02:28
Polar Bear, знаеш дека за таквите дебати кандидатите треба да се појават со детални планови и проекти за економијата, внатрешната и надворешната политика на државата и со економски анализи на стопанството за следните 4 години.
Абе која дебата очекуваш од опозицискиот претставник кога врска нема со ништо од наброеново... за него дебатирање значи празно интелектуализирање, навредување и изигрување некаков курназ мангуп во биртија со шише ракија во рака. Тој не бара дебатa за да ги презентира своите ставови, како што се прави во САД, туку за да го бламира соговорникот.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Постирано од: Polar Bear
Датум на внесување: 02.Јануари.2013 во 04:24
Така е... СДСМ сеуште се препотентни и надуени, ѓоа се со плава крв, подобри и попаментни од сите. Да не збориме за провинцијалскиот мангуплак. Од сеирџиска позиција баш ме интересира како ситуацијата ќе се развива, иако мислам дека оптимален еквилибриум на интересите е постигнат: БЦ нема да излезе на избори и ќе остане на чело на СДСМ уште некое време, а на НГ му се отвара и тој мал простор што овие го држеа, па ништо и никој не му се на пат да стане единствен и неприкосновен фирер. Изгледа дури како договорено. И едната и другата страна имаа многу други стратегии (ненасилни секако) на располагање но ниту една не е вин-вин како ова што го направија. Бравурозно, Џон Неш би им позавидел.
-------------
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 02.Јануари.2013 во 10:22
Messenger напиша:
Polar Bear, знаеш дека за таквите дебати кандидатите треба да се појават со детални планови и проекти за економијата, внатрешната и надворешната политика на државата и со економски анализи на стопанството за следните 4 години.
Абе која дебата очекуваш од опозицискиот претставник кога врска нема со ништо од наброеново... за него дебатирање значи празно интелектуализирање, навредување и изигрување некаков курназ мангуп во биртија со шише ракија во рака. Тој не бара дебатa за да ги презентира своите ставови, како што се прави во САД, туку за да го бламира соговорникот.
|
А да оставиме народот да пресуди од она што ќе го види-ако го види Симпатични ми се обидите на нашата дијаспора да покаже неутралност Ко да ние тука сме уште во 13 век па не знамеме ни што е ТВ дуел (јавна дебата) ни презентација, ни оспорување на сработеното. Ние не можеме да ги наканиме да излезат на ТВ дуел, имаме само монолози на гости кај одредени спортски коментатори, веројатно нашата политичка сцена ја замислуваат како спортски натрпревар од локална лига. или на skype, facebook,веројатно за да не чујат/видат сите. Конечно им успеја земјата да ја стават на листата на земји за мајтап-подолу сме дури и од оние соседни земји кои никој не ги есапеше за живи.За жал тешко дека кај нас ќе има ТВ-дуели како во Америка![голема насмевка голема насмевка](smileys_novi/4.gif)
-------------
|
Датум на внесување: 02.Јануари.2013 во 21:32
mamamd напиша:
Симпатични ми се обидите на нашата дијаспора да покаже неутралност
|
дијаспората не е ниту некогаш била неутрална.
а и ме чуди што дијаспората е изразито анти сдсм расположена ( барем јас не сум сретнал човек од надвор кој ги подржува ), се прашувам зошто е тоа така???
|
Датум на внесување: 02.Јануари.2013 во 21:45
mamamd напиша:
Messenger напиша:
|
А да оставиме народот да пресуди од она што ќе го види-ако го види Симпатични ми се обидите на нашата дијаспора да покаже неутралност Ко да ние тука сме уште во 13 век па не знамеме ни што е ТВ дуел (јавна дебата) ни презентација, ни оспорување на сработеното. Ние не можеме да ги наканиме да излезат на ТВ дуел, имаме само монолози на гости кај одредени спортски коментатори, веројатно нашата политичка сцена ја замислуваат како спортски натрпревар од локална лига. или на skype, facebook,веројатно за да не чујат/видат сите. Конечно им успеја земјата да ја стават на листата на земји за мајтап-подолу сме дури и од оние соседни земји кои никој не ги есапеше за живи.За жал тешко дека кај нас ќе има ТВ-дуели како во Америка![голема насмевка голема насмевка](smileys_novi/4.gif)
|
Тоа е толку пати видено до сега, што нема потреба да се проверува уште еднаш.
До кога бе вака ќе продаваме мангуплук за државност ?
Според контактите што ги имам со луѓето од дијаспората мислам дека со последниве нешта што ги направи опозицијава луѓево с'е помалу се неутрални. Кој може да остане неутрален на изјавите од малцинската опозиција дека се бори за демократија, а истовремено не ја признава вољата на мнозинството кај народот покажана веќе неколку пати едно по друго на демократски избори дека не сака да им ја даде својата доверба!
Кој ќе остане неутрален кога опозицијските водачи изјавуваат дека се борат за некаква демократија, а не го признаваат Парламентот, не го признават Законот, не го признават Уставот, не го признаваат Претседателот на Република Македонија и дека ќе ги бојкотираат следните демократски избори ?
И кој је остане неутрален кога главните луѓе во опозицијата изјавуваат оти ќе иницираатт граѓанска војна доколку мнозинството на народот излезе на демократски избори, дека нема да гледаат ниту машко ниту женско и дека насекаде ќе течело крв, дека кога тие ќе дојдат на власт ќе јаделе живи луѓе, дека кога ќе ја зеле власта ќе ги отпуштиле сите оние кои не биле со нив, дека ќе ги демонтирале и стопиле сите споменици, а капијата Македонија ќе ја минирале.
Според личните изјави на опозицијските лидери за таква "демократија" се бори опозицијата!
Ако на ваквите манијачки изјави не може да останат неутрални македонските граѓани во Републиката како можат да останат неутрални оние во дијаспората ?
Фотографијава кажува повеќе од милион зборови за голата вистина колкава подршка дава македонскиот народ во република Македонија на опозицијската врхушка:
http://postimage.org/" rel="nofollow"> http://postimage.org/" rel="nofollow -
Од целата оваа бројка луѓе само дел се од Скопје! Главниот град, кој собира десетици иљади луѓе на градскиот стадион кога има пријателски футбалски натпревари, му го покажа средниот прст на опозицијскиот клан кој сака Македонија да ја внесе во граѓанска војна.
Да биде мизеријата помала, сега се собираат пред "Рекорд". Таму оваа смешна бројка од подржувачи не се забележува толку многу... оти ако застанат на плоштадот не ќе можат да направат круг околу споменикот на Александар Mакедонски дури и да се држат за раце.
Толку за изјавите на Црвенковски дека народот е со него, дека народот не ја сакал позицијата за која веќе толку пати гласал, толку за подршката во рушењето на спомениците, демократијата, Уставот, Законот и поредокот на Република Македонија.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 03.Јануари.2013 во 10:30
Messenger напиша:
mamamd напиша:
Messenger напиша:
|
|
Тоа е толку пати видено до сега, што нема потреба да се проверува уште еднаш.
До кога бе вака ќе продаваме мангуплук за државност ?
Според контактите што ги имам со луѓето од дијаспората мислам дека со последниве нешта што ги направи опозицијава луѓево с'е помалу се неутрални. Кој може да остане неутрален на изјавите од малцинската опозиција дека се бори за демократија, а истовремено не ја признава вољата на мнозинството кај народот покажана веќе неколку пати едно по друго на демократски избори дека не сака да им ја даде својата доверба! Избори 2011- 438.138 :368.496
Кој ќе остане неутрален кога опозицијските водачи изјавуваат дека се борат за некаква демократија, а не го признаваат Парламентот, не го признават Законот, не го признават Уставот, не го признаваат Претседателот на Република Македонија и дека ќе ги бојкотираат следните демократски избори ? Имало и друг пат-не е прв пат ова во Македонија
http://www.libertas.mk/%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d0%b3%d1%80%d1%83%d0%b5%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bc%d1%83-%d1%98%d0%b0-%d0%b7%d0%b5%d0%b4%d0%b5-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd/" rel="nofollow - ВИДЕО: Груевски му ја зеде картичката на Јордановски во 2003, па не беше исфрлен од Собрание
И кој је остане неутрален кога главните луѓе во опозицијата изјавуваат оти ќе иницираатт граѓанска војна доколку мнозинството на народот излезе на демократски избори, дека нема да гледаат ниту машко ниту женско и дека насекаде ќе течело крв, дека кога тие ќе дојдат на власт ќе јаделе живи луѓе, дека кога ќе ја зеле власта ќе ги отпуштиле сите оние кои не биле со нив, дека ќе ги демонтирале и стопиле сите споменици, а капијата Македонија ќе ја минирале.
Според личните изјави на опозицијските лидери за таква "демократија" се бори опозицијата!
Ако на ваквите манијачки изјави не може да останат неутрални македонските граѓани во Републиката како можат да останат неутрални оние во дијаспората ? http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=123112732475&id=13&prilog=0&setIzdanie=22769" rel="nofollow - Ние за-едно
Зарем не беше во право големиот поет Петре М. Андреевски кога ги
напиша стиховите:
„Беа браќа и први
братучеди, убави сестри, тетки и стрини некои
вујчеи и светијонии,
борејќи ce сите за истата таткоина, ce поделија,
ce замразија, ce закрвија, под туѓи капи главите си ги ставија. A кога ги
побараа капите на глава веќе немаа ни капи,
ни глави…“
Фотографијава кажува повеќе од милион зборови за голата вистина колкава подршка дава македонскиот народ во република Македонија на опозицијската врхушка:
Да биде мизеријата помала, сега се собираат пред "Рекорд". Таму оваа смешна бројка од подржувачи не се забележува толку многу... оти ако застанат на плоштадот не ќе можат да направат круг околу споменикот на Александар Mакедонски дури и да се држат за раце.
Толку за изјавите на Црвенковски дека народот е со него, дека народот не ја сакал позицијата за која веќе толку пати гласал, толку за подршката во рушењето на спомениците, демократијата, Уставот, Законот и поредокот на Република Македонија.
|
Ќе повторувам додека не се разбере-Опозицијата беше клинички мртва, се чекаше кога ќе даде душа до 2008 г. Сите гледавме кој ја реинкарнира, кој ја спомнуваше?! Прашањето е зошто? Во право ли се оние кои велат дека да се скријат неуспесите и незадоволството вниманието се сврте кон минатото-кон БЦ? Факт е дека опозицијата ги изгуби изборите. Има право да се бори да дојде на власт, да ја сопнува власта, да прави СЕ власта да не биде комотна. Власта е таа која треба со своето работење да ја матира во еден потег. И да е вистина дека сите настани ги инсценира опозицијата власта не требаше да дозволи да дојде до ова што е сега. Зошто или кој ги избрка новинарите? Што требаше да не се види? Ги зезнаа ли оние кои снимаа со мобилен и ги изнесоа снимките во јавност? Извини Меси, со сиот респект кон тебе, ама нешто смрди и шири реа на сите страни. Знаеш што е најтрагичното- Сите оние кои не ја сакаа опозицијата не ја сакаат ни сега, ама се „олади љубовта„ и кон оние кои не беа опозиција и во кој се веруваше дека на Македонија ќе и тргне. ![тага тага](smileys_novi/2.gif)
-------------
|
Датум на внесување: 03.Јануари.2013 во 19:44
Од првиот ден на овој форум го велам истото оноа што сега го зборуваат сите политички аналитичари: Бранко е кочницата на македонската опозиција. Доколку СДСМ сака да просперира треба да го тргне диктаторов со неколуте негови пајташи од тронот како што направи ВМРО со Љубчо Георгиевcки. Треба да си изберат нова гарнитура од млади перспективни интелектуалци кои знам дека се наоѓаат меѓу нив, да изготват саглам економско-политичка платформа за Македонија и да настапат како сериозна опција пред народот.
ТОА е потребно да го направат членовите на СДСМ за арно на Македонија наместо да му продаваат ефтина мангупарија на македонскиот народ,.
Секогаш сум велел дека со Бранко на чело на позицијата и е гарантирана вечна влада. Опозицијата чека на катастрофална грешка од позицијата за да добие шанса да дојде во фокус на народот. Таа е неспособна тоа да го стори со свој сопствен квалитет.
За просперитетот на Македонија не е добро фактички да има само една релевантна опција, оваа што е на власт. На Македонија и е потребна здрава и квалитетна опозиција која наместо да предизвикува вештачки национални кризи co повикување на негирање на Уставот, Законот, Парламентот и Претседателот на Македонија, наместо како пијани вандали да повикуваат на рушење споменици, јадење живи луѓе, тепање мажи и жени, пролевање крв по улици и сопирање на регуларни демократски избори со граѓанска војна, наместо сето тоа непродуктивно и деструктивно делување да повикуваат со разумни и прецизно разработени стратегии и планови за економски развој и братски соживот во нашава таковина.
Македонскиот народ можеби не е многу вокален и по природа не е насилник, но дефинитивно не е глуп за да види во каква провалија води опозицијската врхушка.
А тоа го покажува токму на редовните и вонредните избори, како и на Бранковите повици за граѓанска војна - бројот на подржувачи околу овој одамна изветен политичар е c'е помал и помал.
|
Постирано од: Alekxandar
Датум на внесување: 03.Јануари.2013 во 21:55
Целиот текст е објавен во Буревесник напишано од Зоран Божиновски:
Високообразуван и доедуциран и специјализиран по Европа (Лондон!), Игор Илиевски е доста поинтелигентен и поснаодлив од неговите довчерашни, расипани другари. А поврзан со неколку балкански криминални екипи (едната е босанска!), за Мијалков, Груевски и Милошоски, Игор Илиевски претставува мошне непријатна надоаѓачка опасност. Вистинска темпирана бомба. Ова затоа што во моментите кога имале доверба во него му препуштиле пристап до нивните бизнис тајни......
Точно кажа Месинџер, Македонецот не ти бил многу глуп,а јас од стално мислев дека за К.. не го бидува,но почнува да се пишува за некои многу интересни работи од кои допрва ке се изначудиме.
|
Датум на внесување: 03.Јануари.2013 во 22:56
Божиновски е тотално неписмен самонаречен новинар, неговите статии не држат вода, затоа и никој не го сфаќа сериозно. Со оглед на тоа дека сајтот односно него го спонзорира Владе Милчин ( докажан удбаш ) и сорос јасно му е на секој за што станува збор!!!
|
Датум на внесување: 04.Јануари.2013 во 03:00
Кога народот излага на слободни избори и шест пати едно по друго ја дава својата доверба на една партија, тоа кај мене се вика - democracy.
Кога оној што шест пати, едно по друго, губи на изборите и упорно сака по секоја цена и со сила да дојде на власт, тоа кај мене се вика - sore loser.
Кога народот на демократски избори изгласува кој сака да го води, тоа ќа мене се вика - case closed.
На sore loser не му се дава личното задоволство за некакви меѓусебни дуели кога народот на избори решил дека не се интересира за него.
Case closed.
|
Постирано од: NRGMKD
Датум на внесување: 04.Јануари.2013 во 16:03
Zeksi71 напиша:
Божиновски е тотално неписмен самонаречен новинар, неговите статии не држат вода, затоа и никој не го сфаќа сериозно.Со оглед на тоа дека сајтот односно него го спонзорира Владе Милчин ( докажан удбаш ) и сорос јасно му е на секој за што станува збор!!! |
Полу писмен или не, човекот располага со релевантни информации поткрепени со материјални докази заради кои на опозицијата коса им се крева.. Сепак ако добро му ги читаш статиите, ќе увидиш огромен број на вистини кои допрва ја гледаат светлоста на денот. Интелигенцијата не е меродавност за тоа колку си способен да склопиш еден текст, а при тоа располагаш со материјал. Туку муабетот ти е да кажам нешто за да не ме искараат... И ти да добиваш добра паричка за обелодување на нештата, можам да се кладам дека ќе прифатиш оберучке...
------------- The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 04.Јануари.2013 во 19:45
Messenger напиша:
Кога народот излага на слободни избори и шест пати едно по друго ја дава својата доверба на една партија, тоа кај мене се вика - democracy.
Кога оној што шест пати, едно по друго, губи на изборите и упорно сака по секоја цена и со сила да дојде на власт, тоа кај мене се вика - sore loser.
Кога народот на демократски избори изгласува кој сака да го води, тоа ќа мене се вика - case closed.
На sore loser не му се дава личното задоволство за некакви меѓусебни дуели кога народот на избори решил дека не се интересира за него.
Case closed.
|
Еби му мајката... кај тебе можеби се вика така...
кај нас не се вика така... а мислам дека мислиме за иста ствар... уствари знам дека мислиме за иста ствар... ама ебем ли га... кај нас стварно не се вика така...![намигнување намигнување](smileys_novi/3.gif) ко кај вас... нас... вас... ...
|
Датум на внесување: 04.Јануари.2013 во 21:35
NRGMKD напиша:
човекот располага со релевантни информации поткрепени со материјални докази заради кои на опозицијата коса им се крева.. Сепак ако добро му ги читаш статиите, ќе увидиш огромен број на вистини кои допрва ја гледаат светлоста на денот. Интелигенцијата не е меродавност за тоа колку си способен да склопиш еден текст, а при тоа располагаш со материјал. Туку муабетот ти е да кажам нешто за да не ме искараат... И ти да добиваш добра паричка за обелодување на нештата, можам да се кладам дека ќе прифатиш оберучке...
|
нели кажав погоре, штом пари прима од сорос тури му таквоето, ама комуњарите не му тураат таквоето, зашто и тие се соросоиди, тие свршуваат у гаќи кога ги читаат писанијата на зокита.
го пратев едно време, мислев ќе биде нешто од него, ама штом почна да пие вода од сорошева чешма, јасно е колку е саатот.
а на комуњарите им посакувам уште 100 год. да се замајуваат со зоки - поки.
|
Постирано од: NRGMKD
Датум на внесување: 04.Јануари.2013 во 21:38
Zeksi71 напиша:
NRGMKD напиша:
човекот располага со релевантни информации поткрепени со материјални докази заради кои на опозицијата коса им се крева.. Сепак ако добро му ги читаш статиите, ќе увидиш огромен број на вистини кои допрва ја гледаат светлоста на денот. Интелигенцијата не е меродавност за тоа колку си способен да склопиш еден текст, а при тоа располагаш со материјал. Туку муабетот ти е да кажам нешто за да не ме искараат... И ти да добиваш добра паричка за обелодување на нештата, можам да се кладам дека ќе прифатиш оберучке...
|
нели кажав погоре, штом пари прима од сорос тури му таквоето, ама комуњарите не му тураат таквоето, зашто и тие се соросоиди, тие свршуваат у гаќи кога ги читаат писанијата на зокита.
го пратев едно време, мислев ќе биде нешто од него, ама штом почна да пие вода од сорошева чешма, јасно е колку е саатот.
а на комуњарите им посакувам уште 100 год. да се замајуваат со зоки - поки.
|
Примал или не, ич не ме тагира.. битно човекот ги исповади укаканите алишта на оваа власт... само не ви одговара да го читате... а гледам се распукал и по опозицијата нешо паралелно, додуше не со толкав жар...
------------- The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
Постирано од: Alekxandar
Датум на внесување: 04.Јануари.2013 во 22:29
Зекси ај вака да те прашам. Некој шарлатан од новинар утре да напиши статија во Metronews,Toronto Sun,па уште и да извади некој документи како потркрепа дека лицето Џон Куртон дила дрога,шверцува оружје,има мерак на малолетнички..бла,бла, службите на Канада прво ке му се јават на Џорџ Сорос за да го прашаат шо дечко е Џон или за 5 минути тој и цела негова фамилија ке се најдат на 200 метри во подземна база на Јуконт ??
|
Датум на внесување: 04.Јануари.2013 во 23:41
којсумјас напиша:
Messenger напиша:
Case closed.
|
Еби му мајката... кај тебе можеби се вика така...
кај нас не се вика така... а мислам дека мислиме за иста ствар... уствари знам дека мислиме за иста ствар... ама ебем ли га... кај нас стварно не се вика така...![намигнување намигнување](smileys_novi/3.gif) ко кај вас... нас... вас... ...
|
Важно дека се разбираме. ![да да](smileys_novi/yes.gif)
Ако не се лажам (поправи ме ако грешам) во Македонија се вели:
Кога народот излага на слободни избори и шест пати едно по друго ја дава својата доверба на една партија, тоа се вика - демократија.
Кога оној што шест пати, едно по друго, губи на изборите и упорно сака по секоја цена и со сила да дојде на власт, тоа се вика - кој губи има право да се лути.
Кога народот на демократски избори изгласува кој сака да го води, тоа се вика - свршена работа.
На губитникот не му се дава личното задоволство за некакви меѓусебни дуели кога народот на избори решил дека не се интересира за него.
Свршена работа.
Е сега, на макeдонски не звучи баш онака како на англиски, ама важно е дека знаеме што мислиме. ![големо гушкање големо гушкање](smileys_novi/6.gif)
|
Датум на внесување: 05.Јануари.2013 во 01:27
Alekxandar напиша:
Зекси ај вака да те прашам. Некој шарлатан од новинар утре да напиши статија во Metronews,Toronto Sun,па уште и да извади некој документи како потркрепа дека лицето Џон Куртон дила дрога,шверцува оружје,има мерак на малолетнички..бла,бла, службите на Канада прво ке му се јават на Џорџ Сорос за да го прашаат шо дечко е Џон или за 5 минути тој и цела негова фамилија ке се најдат на 200 метри во подземна база на Јуконт ??
|
Во Канада, како прво шарлтан може да пишува што сака, но нема да има кој да му ги објавува шарлатанските пишувања доколку не му се подкрепени со силни докази. Ниеден сериозен медиум нема да ги земе во обзир таквите шарлатански пишувања.
Од друга страна пак, и тој некој си шарлатан, и да најде начин како да ги пласира пишувањата за да станат достапни до јавност, за тие свои пишувања има дебело да одговара доколку повредил нечија чест без соодветни докази како што тоа зоки поки го пишува.
Така да тој некој си шарлатан е повише од сигурно дека ќе заглави во некое подземје во Јукон како што викаш.
Го пратам зокита уште од сообраќајката кога загина Тоше, кога почна со глупостите, како била местенка, па книга ќе објавувал со докази и слчни срања. Дури и сум му член во неговата ФБ група.
На неговиот сајт има негови пишувања што држат вода, ама многу не, односно нема докази, туку лупа ко максим по дивизија.
А тоа е доказ дека е шарлатан.
Еден пример само, кога ги убија децата кај Смиљковско езеро зоки поки пишуваше да се провереле алфите кои биле таму на задача, сакаше да каже дека се сомнева во полицијата, дури и некои приказни склопуваше, да им се направела парафинска рукавица на алфите кои таа вечер биле на должност.
Се на се на комуњарите им е интересен зашто мава против позицијата ( нормално му даваат пари за тоа ), а и немаат многу избор, зашто со нивното делување и прокомуњарските весници им го свртија грбот.
Сто пати сум рекол, сите што се огрешиле од народни пари треба да заглават ќорка, ама како што гледам, тешка работа!!!
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 05.Јануари.2013 во 01:41
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 05.Јануари.2013 во 01:46
па се е договорено. Цело време и позицијата и опозицијата, независно кој е на власт се договараат и работата по клише. Основна цел е кај Нив дестабилизација по пат на ПСИХОЛОШКО/ФИНАНСОВ притисок да го дефокусираат народот а тие да си работат како се имаат договорено.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Датум на внесување: 05.Јануари.2013 во 10:18
Постирано од: paracetamol
Датум на внесување: 13.Јануари.2013 во 16:49
duelite se nacin na borba,ama ferska,a kaj nas ne se igra ferski.....
|
|